9 Niet integraal of niet proportioneel geconsolideerde deelnemingen in de geconsolideerde jaarrekening

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "9 Niet integraal of niet proportioneel geconsolideerde deelnemingen in de geconsolideerde jaarrekening"

Transcriptie

1 9 Niet integraal of niet proportioneel geconsolideerde deelnemingen in de geconsolideerde jaarrekening Opgave 9.4* A heeft diverse deelnemingen. Twee ervan, te weten de deelneming in B en de deelneming in C, worden niet op de grondslag van consolidatie in de geconsolideerde jaarrekening opgenomen. Deelneming B en deelneming C worden (door A) gewaardeerd volgens de vermogensmutatiemethode. Over het afgelopen boekjaar geldt het volgende overzicht: Niet-geconsolideerde deelnemingen Boekwaarde begin boekjaar Aandeel in resultaat Dividend Boekwaarde eind boekjaar Deelneming B Deelneming C / Nihil Vraag a Door welke mogelijke oorzaken worden de deelnemingen B en C niet geconsolideerd? Vraag b 1 Wat verschijnt er in de geconsolideerde balans ultimo boekjaar met betrekking tot de deelnemingen B en C? 2 Wat verschijnt er in de geconsolideerde winst-en-verliesrekening over het boekjaar met betrekking tot de deelnemingen B en C? Opgave 9.5* Een rechtspersoon of vennootschap kan een of meer niet-geconsolideerde deelnemingen bezitten waarvoor geldt: de deelnemingen worden gewaardeerd volgens de vermogensmutatiemethode; de deelnemingen kwalificeren niet als groepsmaatschappij. Er kunnen transacties plaatsvinden tussen de deelnemende onderneming en de niet-geconsolideerde deelnemingen of tussen de niet-geconsolideerde deelnemingen onderling. Ultimo boekjaar worden dan door de deelnemende onderneming ten behoeve van de eigen enkelvoudige jaarrekening met betrekking tot de mutaties in de nietgerealiseerde winstopslagen correctieboekingen gemaakt. Als er bovendien een geconsolideerde jaarrekening wordt opgesteld, worden er op consolidatieniveau geen verdere correctie/eliminatieposten gemaakt. De correcties (= acties) en de gevolgen daarvan kunnen in een beslissingstabel worden samengevat. De volgende tabel is van toepassing (zie ook opgave 9.3): 67 Copyright 2010 Wolters-Noordhoff bv Groningen/Houten, The Netherlands.

2 Beslissingstabel Niet-geconsolideerde deelneming: geen groepsmaatschappij, gewaardeerd volgens de vermogensmutatiemethode R1 R2 R3 R4 R5 C1 Is er sprake van downstream sales? J N N N N C2 Is er sprake van upstream sales? J N N N C3 Is er sprake van sidestream sales? J J N C4 Neemt het relatieve belang af? J N A1 A2 A3 A4 A5 A6 G1 G2 G3 groepsmaatschappij deelneming die de goederen verkrijgt 1.. Overlopende passiva en 9.. Niet-gerealiseerde winst op transacties met niet-geconsolideerde deelneming 0.. Deelneming en 9.. Resultaat deelneming Geen correcties Geconsolideerde jaarrekening: Geen eliminaties of correcties De rekeningen genoemd bij A3 verschijnen in de geconsolideerde jaarrekening. Het bedrag waarvoor de niet-geconsolideerde deelneming in de geconsolideerde balans is opgenomen wijkt af van het aandeel van de deelnemende rechtspersoon berekend over het eigen vermogen van de deelneming. Hetzelfde geldt voor het resultaat uit deelneming. Het geconsolideerde eigen vermogen en resultaat zijn gelijk aan het enkelvoudige eigen vermogen en resultaat. Vraag Completeer de beslissingstabel door de acties en de gevolgen daarvan met een X aan te geven in de desbetreffende beslissingsregel. Opgave 9.6 Een rechtspersoon of vennootschap kan een of meer niet-geconsolideerde deelnemingen bezitten waarvoor geldt: de deelnemingen worden gewaardeerd volgens de vermogensmutatiemethode; de deelnemingen kwalificeren als groepsmaatschappij. Er kunnen transacties plaatsvinden tussen de deelnemende onderneming en de niet-geconsolideerde deelnemingen of tussen de niet-geconsolideerde deelnemingen onderling. Ultimo boekjaar worden dan door de deelnemende onderneming ten behoeve van de eigen enkelvoudige jaarrekening met betrekking tot de mutaties in de nietgerealiseerde winstopslagen correctieboekingen gemaakt. Als er bovendien een geconsolideerde jaarrekening wordt opgesteld, worden er ook op consolidatieniveau correctie/eliminatieposten gemaakt. De in verband met de nietgerealiseerde winst op intercompanytransacties uit te voeren werkzaamheden (acties) en de gevolgen daarvan kunnen in een beslissingstabel worden vastgelegd. De volgende tabel is van toepassing: 68 Copyright 2010 Wolters-Noordhoff bv Groningen/Houten, The Netherlands.

3 Beslissingstabel Niet-geconsolideerde deelneming: wel groepsmaatschappij, gewaardeerd volgens de R1 R2 R3 R4 R5 vermogensmutatiemethode C1 Is er sprake van downstream sales? J N N N N C2 Is er sprake van upstream sales? J N N N C3 Is er sprake van sidestream sales? J J N C4 Neemt het relatieve belang af? J N A1 A2 A3 A4 A5 A6 A7 G1 G2 G3 G4 deelneming deelneming die de goederen verkrijgt Geen correctie Geconsolideerde jaarrekening: Aanvullende eliminatie van de niet-gerealiseerde winst ten laste van de deelnemende onderneming Geconsolideerde jaarrekening: Aanvullende eliminatie van de niet-gerealiseerde winst pro rata ten laste van het belang van derden 1.. Overlopende passiva en 9.. Niet-gerealiseerde winst op transacties met niet-geconsolideerde deelnemingen 0.. Deelnemingen en 9.. Resultaat deelnemingen De rekeningen genoemd bij A6 verschijnen in de geconsolideerde jaarrekening. Het geconsolideerde eigen vermogen en resultaat wijken af van het enkelvoudige eigen vermogen en resultaat. De waarde van de intercompanyvoorraad is lager dan in de enkelvoudige balans van de deelnemende onderneming. Het geconsolideerde eigen vermogen en resultaat zijn gelijk aan het enkelvoudige eigen vermogen en resultaat van de deelnemende onderneming. Vraag Completeer de tabel door de acties en de gevolgen daarvan met X aan te geven in de beslissingsregels. Opgave 9.9* Niet-geconsolideerde deelnemingen zijn deelnemingen waarvan de financiële gegevens niet op de grondslag van consolidatie in de geconsolideerde jaarrekening worden opgenomen. NV Midwoud heeft een aantal deelnemingen. Hiertoe behoort de deelneming in BV Sijbekarspel (40%-deelneming). De deelneming BV Sijbekarspel wordt niet op de grondslag van consolidatie in de geconsolideerde jaarrekening opgenomen. NV Midwoud levert handelsgoederen aan BV Sijbekarspel (er is dus sprake van downstream sales) en calculeert een winstopslag van 25% van haar verkrijgingsprijs (dit komt overeen met 20% van de aan BV Sijbekarspel in rekening gebrachte prijs). De volgende gegevens worden verstrekt: 69 Copyright 2010 Wolters-Noordhoff bv Groningen/Houten, The Netherlands.

4 Leveringen door NV Midwoud aan BV Sijbekarspel Verkoopprijs NV Midwoud NV Midwoud In In Bij BV Sijbekarspel aanwezige voorraden afkomstig van NV Midwoud BV Sijbekarspel NV Midwoud Ultimo Ultimo Ultimo Ultimo boekjaar maakt NV Midwoud ten behoeve van de eigen enkelvoudige jaarrekening correctieboekingen voor de mutaties in de niet-gerealiseerde winstopslag uit hoofde van intercompanytransacties; hierbij wordt rekening gehouden met de invloed van de belastingen (tarief 30%). Of er ook correcties moeten worden gemaakt in verband met de leveringen aan BV Sijbekarspel, hangt af van de vraag of de desbetreffende deelneming wordt gewaardeerd tegen verkrijgingsprijs (of actuele waarde) dan wel wordt gewaardeerd volgens de vermogensmutatiemethode. Verder is het voor de geconsolideerde jaarrekening nog van belang of de niet-geconsolideerde deelneming wel of niet kwalificeert als groepsmaatschappij. De volgende gevallen kunnen met betrekking tot BV Sijbekarspel worden onderscheiden: Geval A: Waardering tegen verkrijgingsprijs; geen groepsmaatschappij; Geval B: Waardering tegen verkrijgingsprijs; wel groepsmaatschappij; Geval C: Waardering volgens de vermogensmutatiemethode; geen groepsmaatschappij; Geval D: Waardering volgens de vermogensmutatiemethode; wel groepsmaatschappij. In het grootboek van NV Midwoud komen de volgende rekeningen voor: 0.. Voorziening voor belastingen 1.. Overlopende passiva 9.. Niet-geconsolideerde winst op transacties met niet-geconsolideerde deelneming 9.. Gerealiseerde winst op transacties met niet-geconsolideerde deelneming 9.. Belastingen Vraag a Geef voor geval A: 1 de correctieboekingen ten behoeve van de enkelvoudige jaarrekening 2006 van NV Midwoud en de eliminatieposten voor: de geconsolideerde balans per 31 december 2006; de geconsolideerde winst-en-verliesrekening over de correctieboekingen ten behoeve van de enkelvoudige jaarrekening 2007 van NV Midwoud en de eliminatieposten voor: de geconsolideerde balans per 31 december 2007; de geconsolideerde winst-en-verliesrekening over Vraag b Idem voor geval B. 70 Copyright 2010 Wolters-Noordhoff bv Groningen/Houten, The Netherlands.

5 Vraag c Idem voor geval C. Vraag d Idem voor geval D. NB: Niet voor alle gevallen zijn correctieboekingen nodig voor de enkelvoudige jaarrekening. Dit geldt ook wat betreft eliminatieposten voor de geconsolideerde balans en de geconsolideerde winst-en-verliesrekening. Opgave 9.11 NV Texel bezit een aantal deelnemingen. Hieronder bevinden zich twee minderheidsdeelnemingen, namelijk een 24%- belang in BV Oosterend en een 40%-belang in. Deze beide deelnemingen worden niet op de grondslag van consolidatie in de geconsolideerde jaarrekening opgenomen. levert handelsgoederen aan BV Oosterend. Er is dus sprake van sidestream sales. De volgende gegevens zijn beschikbaar: Leveringen door aan BV Oosterend Verkoopprijs In In Bij NV Oosterend aanwezige intercompanyvoorraad Verkoopprijs Ultimo Ultimo Ultimo De volgende gevallen kunnen worden onderscheiden: Geval A en BV Oosterend worden gewaardeerd tegen verkrijgingsprijs; de kapitaalbelangen kwalificeren niet als groepsmaatschappijen. Geval B en BV Oosterend worden gewaardeerd tegen verkrijgingsprijs; de kapitaalbelangen kwalificeren als groepsmaatschappijen. Geval C en BV Oosterend worden gewaardeerd volgens de vermogensmutatiemethode; de kapitaalbelangen kwalificeren niet als groepsmaatschappijen. Geval D en BV Oosterend worden gewaardeerd volgens de vermogensmutatiemethode; de kapitaalbelangen kwalificeren als groepsmaatschappijen. Bij de beantwoording van de bij deze opgave behorende vragen moet rekening worden gehouden met de belastinginvloed (tarief 30%). 71 Copyright 2010 Wolters-Noordhoff bv Groningen/Houten, The Netherlands.

6 Vraag a Geef voor geval A: 1 de correctieboekingen ten behoeve van de enkelvoudige jaarrekening 2006 van NV Texel en de eliminatieposten voor de geconsolideerde jaarrekening 2006; 2 de correctieboekingen ten behoeve van de enkelvoudige jaarrekening 2007 van NV Texel en de eliminatieposten voor de geconsolideerde jaarrekening Vraag b idem voor geval B Vraag c idem voor geval C Vraag d idem voor geval D NB: 1 In de correctieboekingen voor de enkelvoudige jaarrekening moeten de grootboekrekeningen worden voorzien van het nummer van de rubriek waarin de desbetreffende rekening is opgenomen. 2 Niet voor alle gevallen zijn correctieboekingen voor de enkelvoudige jaarrekening vereist. Dit geldt ook wat betreft eliminatieposten voor de geconsolideerde jaarrekening. Opgave 9.12* NV Abels heeft een aantal deelnemingen, waarvan er een, te weten de deelneming in BV Bardoel, niet op de grondslag van consolidatie in de geconsolideerde jaarrekening wordt opgenomen. Het is een niet-geconsolideerde groepsmaatschappij. De deelneming BV Bardoel wordt door NV Abels gewaardeerd tegen verkrijgingsprijs; de verkrijgingsprijs bedraagt De geconsolideerde balans ultimo boekjaar zier er als volgt uit: Geconsolideerde balans ultimo boekjaar Materiële vaste activa Eigen vermogen Financiële vaste activa Minderheidsbelang Voorraden Groepsvermogen Vorderingen Voorzieningen Effecten Langlopende schulden Liquide middelen Kortlopende schulden NV Abels verricht goederenleveranties aan BV Bardoel. Hiermee is bij de opstelling van de geconsolideerde jaarrekening over het afgelopen boekjaar geen rekening gehouden. Voor de bij BV Bardoel aanwezige goederen afkomstig van NV Abels geldt het volgende: Ultimo boekjaar Ultimo vorig boekjaar verkrijgende maatschappij overdragende maatschappij Copyright 2010 Wolters-Noordhoff bv Groningen/Houten, The Netherlands.

7 Vraag Stel de geconsolideerde balans ultimo boekjaar samen waarin de resultaten op intercompanytransacties tussen NV Abels en BV Bardoel zijn verwerkt. NB: De invloed van belastingen kan achterwege worden gelaten. 73 Copyright 2010 Wolters-Noordhoff bv Groningen/Houten, The Netherlands.

9 Niet-integraal of niet-proportioneel geconsolideerde deelnemingen in de geconsolideerde jaarrekening

9 Niet-integraal of niet-proportioneel geconsolideerde deelnemingen in de geconsolideerde jaarrekening in de geconsolideerde jaarrekening 9.1 a Deelnemingen waarop de consoliderende onderneming geen beslissende invloed kan uitoefenen op het financiële en zakelijke beleid. b c d Een groepsmaatschappij is

Nadere informatie

5 Integrale consolidatie van 100%-deelnemingen

5 Integrale consolidatie van 100%-deelnemingen 5.1 a Balans van M ( 1.000) Goodwill 80 Geplaatst kapitaal 5 Deelneming B - 300 Algemene reserve - 340 Overige activa - 370 Resultaat lopend boekjaar - 35 Eigen vermogen 600 Schulden - 150 750 750 b Goodwill

Nadere informatie

8 Proportioneel geconsolideerde deelnemingen

8 Proportioneel geconsolideerde deelnemingen 8 Proportioneel geconsolideerde deelnemingen Opgave 8.4* NV Den Ilp bezit 100% van de aandelen in BV Edam en 50% van de aandelen in BV Twisk. De overige aandelen in BV Twisk zijn in handen van BV Winkel.

Nadere informatie

3 Deelnemingen in de enkelvoudige jaarrekening en de administratie

3 Deelnemingen in de enkelvoudige jaarrekening en de administratie 3 Deelnemingen in de enkelvoudige jaarrekening en de administratie daarvan 3.1 a Geval A 0.. Deelneming 800.000 aan 1.. Bank 800.000 Geval B 0.. Deelneming 800.000 aan 0.. Aandelen in portefeuille 500.000

Nadere informatie

8 Proportioneel geconsolideerde deelnemingen

8 Proportioneel geconsolideerde deelnemingen Voortgezette Studie Boekhouden 8.1 a De gezamenlijke onderneming wordt ook wel samenwerkingsverband of joint venture genoemd. b c Gewoonlijk wordt een deelneming in een samenwerkingsverband gewaardeerd

Nadere informatie

7 Integrale consolidatie van middellijke deelnemingen

7 Integrale consolidatie van middellijke deelnemingen Voortgezette Studie Boekhouden 7.1 a De relatieve zeggenschap van M in K is 80% (10% + 70%). b Het relatieve kapitaalbelang van M in K is 52% (10% + 60% 70%). 7.2 Kernconsolidatie: consolidatie van de

Nadere informatie

5 Integrale consolidatie van 100%-deelnemingen

5 Integrale consolidatie van 100%-deelnemingen 5 Integrale consolidatie van 100%-deelnemingen Opgave 5.2* M heeft sedert enkele jaren een tegen nettovermogenswaarde gewaardeerde 100%-deelneming D. De volgende gegevens worden verstrekt: 1 Balans per

Nadere informatie

6 Integrale consolidatie van niet-100%-deelnemingen

6 Integrale consolidatie van niet-100%-deelnemingen Voortgezette Studie Boekhouden 6.1 a 1 De post Belangen van derden in de geconsolideerde balans stelt voor het aandeel van derden in het eigen vermogen van de geconsolideerde onderneming. 2 Tussen het

Nadere informatie

6 Integrale consolidatie van niet-100%-deelnemingen

6 Integrale consolidatie van niet-100%-deelnemingen 6 Integrale consolidatie van niet-100%-deelnemingen Opgave 6.4* M verwerft op 1 juli een 80%-deelneming in D. De deelneming wordt (door M) gewaardeerd tegen nettovermogenswaarde. Het eigen vermogen van

Nadere informatie

3 Deelnemingen in de enkelvoudige jaarrekening en de administratie daarvan

3 Deelnemingen in de enkelvoudige jaarrekening en de administratie daarvan 3 Deelnemingen in de enkelvoudige jaarrekening en de administratie daarvan Opgave 3.5 Een rechtspersoon heeft een 30%-deelneming. De deelneming wordt gewaardeerd tegen geherwaardeerde verkrijgingsprijs

Nadere informatie

10 Buitenlandse deelnemingen in de (geconsolideerde) jaarrekening

10 Buitenlandse deelnemingen in de (geconsolideerde) jaarrekening Voortgezette Studie Boekhouden 10.1 a Transacties in vreemde valuta s zijn transacties die leiden tot het ontstaan respectievelijk tenietgaan van in vreemde valuta s luidende vorderingen of schulden dan

Nadere informatie

8 Belastinglastverantwoording bij fiscale eenheid

8 Belastinglastverantwoording bij fiscale eenheid * 8.2 Ten behoeve van de heffing van de vennootschapsbelasting kan een moedermaatschappij met haar dochtermaatschappij(en) waarin zij een belang heeft van ten minste 95% op verzoek worden samengevoegd

Nadere informatie

Deze examenopgave bestaat uit 8 pagina s, inclusief het voorblad. Dit examen bestaat uit 3 opgaven en omvat 14 vragen.

Deze examenopgave bestaat uit 8 pagina s, inclusief het voorblad. Dit examen bestaat uit 3 opgaven en omvat 14 vragen. SPD Bedrijfsadministratie Examenopgave GECONSOLIDEERDE JAARREKENING DONDERDAG 10 MAART 2016 15.00-17.30 UUR Belangrijke informatie Deze examenopgave bestaat uit 8 pagina s, inclusief het voorblad. Dit

Nadere informatie

Kasstroom uit investeringsactiviteiten Investering in machines / 350 Desinvestering in machines 65 Aandeel in winst C / 20 Aandeel in dividend C 30

Kasstroom uit investeringsactiviteiten Investering in machines / 350 Desinvestering in machines 65 Aandeel in winst C / 20 Aandeel in dividend C 30 Voortgezette Studie Boekhouden 12.1 a De functie van het kasstroomoverzicht is een bijdrage leveren aan de beoordeling door gebruikers van het vermogen van de onderneming om geldmiddelen en kasequivalenten

Nadere informatie

Deze examenopgave bestaat uit 8 pagina s, inclusief het voorblad. Dit examen bestaat uit 3 opgaven en omvat 19 vragen.

Deze examenopgave bestaat uit 8 pagina s, inclusief het voorblad. Dit examen bestaat uit 3 opgaven en omvat 19 vragen. SPD Bedrijfsadministratie Examenopgave GECONSOLIDEERDE JAARREKENING DINSDAG 20 DECEMBER 2016 09.00 UUR -11.30 UUR Belangrijke informatie Deze examenopgave bestaat uit 8 pagina s, inclusief het voorblad.

Nadere informatie

Deze examenopgave bestaat uit page 9 pagina s, inclusief het voorblad. Dit examen bestaat uit 3 opgaven en omvat 18 vragen.

Deze examenopgave bestaat uit page 9 pagina s, inclusief het voorblad. Dit examen bestaat uit 3 opgaven en omvat 18 vragen. SPD Bedrijfsadministratie Examenopgaven Geconsolideerde jaarrekening Vrijdag 18 december 2015 09.00 11.30 uur Belangrijke informatie Deze examenopgave bestaat uit page 9 pagina s, inclusief het voorblad.

Nadere informatie

Dit examen bestaat uit de volgende documenten: examenopgaven. Controleer of alle documenten aanwezig zijn.

Dit examen bestaat uit de volgende documenten: examenopgaven. Controleer of alle documenten aanwezig zijn. SPD Bedrijfsadministratie Examenopgave GECONSOLIDEERDE JAARREKENING WOENSDAG 24 JUNI 2015 9.00 UUR 12:30 UUR Belangrijke informatie Dit examen bestaat uit de volgende documenten: examenopgaven Controleer

Nadere informatie

Deze examenopgave bestaat uit 9 pagina s, inclusief het voorblad. Controleer of alle pagina s aanwezig zijn.

Deze examenopgave bestaat uit 9 pagina s, inclusief het voorblad. Controleer of alle pagina s aanwezig zijn. SPD Bedrijfsadministratie Examenopgave GECONSOLIDEERDE JAARREKENING DONDERDAG 5 MAART 2015 14.45-17.15 UUR Belangrijke informatie Deze examenopgave bestaat uit 9 pagina s, inclusief het voorblad. Controleer

Nadere informatie

Gedetailleerde inhoud

Gedetailleerde inhoud Gedetailleerde inhoud Studiewijzer 15 1 Administratieplicht en deelnemingen 17 1.1 Administratie(plicht) 18 1.2 Balans en staat van baten en lasten 18 1.3 Meer vestigingen 19 1.4 Rechtstreekse en middellijke

Nadere informatie

1 BA4VSFE juli uur. Opgave formulier. Tentamen BEDRIJFSADMINISTRATIE/Consolidatie ;BA4VSFE01-1. Datum ;2 JULI 2012

1 BA4VSFE juli uur. Opgave formulier. Tentamen BEDRIJFSADMINISTRATIE/Consolidatie ;BA4VSFE01-1. Datum ;2 JULI 2012 1 BA4VSFE01-1 2 juli 2012 17.15-19.15 uur Opgave formulier Tentamen BEDRIJFSADMINISTRATIE/Consolidatie Code ;BA4VSFE01-1 Datum ;2 JULI 2012 Tijd ; 17.15 tot 19.15 uur Duur tentamen : 2 uur 2 BA4VSFE01-1

Nadere informatie

Nadere bijzonderheden bij het opstellen van de geconsolideerde jaarrekening

Nadere bijzonderheden bij het opstellen van de geconsolideerde jaarrekening 23 Nadere bijzonderheden bij het opstellen van de geconsolideerde jaarrekening 2301 a Balans per 31 december 2006 Deus Dpm 300.000 x d 2 = d 600.000 Aandelenkapitaal 160.000 x d 2 = d 320.000 Voorraad

Nadere informatie

10 Buitenlandse deelnemingen in de (geconsolideerde) jaarrekening

10 Buitenlandse deelnemingen in de (geconsolideerde) jaarrekening 10 Buitenlandse deelnemingen in de (geconsolideerde) jaarrekening Opgave 10.5 B is op 1 januari 2000 opgericht. A neemt vanaf de oprichting voor 80% deel in B. De deelneming wordt (door A) gewaardeerd

Nadere informatie

Lever ook het kladpapier na afloop van het examen in bij de toezichthouder. Dit wordt vernietigd en niet meegenomen in de beoordeling.

Lever ook het kladpapier na afloop van het examen in bij de toezichthouder. Dit wordt vernietigd en niet meegenomen in de beoordeling. SPD Bedrijfsadministratie Examenopgave GECONSOLIDEERDE JAARREKENING WOENSDAG 5 OKTOBER 2016 15.00-17.30 UUR Belangrijke informatie Deze examenopgave bestaat uit 10 pagina s, inclusief het voorblad. Controleer

Nadere informatie

10 Buitenlandse deelnemingen in de (geconsolideerde) jaarrekening

10 Buitenlandse deelnemingen in de (geconsolideerde) jaarrekening 10.1 a Transacties in vreemde valuta s zijn transacties die leiden tot het ontstaan respectievelijk tenietgaan van in vreemde valuta s luidende vorderingen of schulden dan wel leiden tot het verkrijgen

Nadere informatie

GECONSOLIDEERDE JAARREKENING

GECONSOLIDEERDE JAARREKENING uitwerkingen Henk Fuchs GECONSOLIDEERDE JAARREKENING 1e druk Geconsolideerde jaarrekening Uitwerkingen opgaven Geconsolideerde jaarrekening Uitwerkingen opgaven Henk Fuchs Eerste druk Noordhoff Uitgevers

Nadere informatie

Hierbij doen wij u toekomen de publicatiestukken over het jaar 2007 van de vennootschap:

Hierbij doen wij u toekomen de publicatiestukken over het jaar 2007 van de vennootschap: Kamer van Koophandel en Fabrieken Afdeling Handelsregister Postbus 6004 4330 LA MIDDELBURG Middelburg, 24 april 2008 Betreft: jaarstukken 2007 ter deponering Geachte heer, mevrouw, Hierbij doen wij u toekomen

Nadere informatie

SPD Bedrijfsadministratie. Correctiemodel GECONSOLIDEERDE JAARREKENING WOENSDAG 5 MAART UUR UUR

SPD Bedrijfsadministratie. Correctiemodel GECONSOLIDEERDE JAARREKENING WOENSDAG 5 MAART UUR UUR SPD Bedrijfsadministratie Correctiemodel GECONSOLIDEERDE JAARREKENING WOENSDAG 5 MAART 2015 14.45 UUR 17.15 UUR SPD Bedrijfsadministratie Geconsolideerde jaarrekening WOENSDAG 5 MAART 2015 B / 8 2015 Stichting

Nadere informatie

STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK. Rapport inzake jaarstukken mei 2016

STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK. Rapport inzake jaarstukken mei 2016 STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK Rapport inzake jaarstukken 2015 12 mei 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2015 4 2 Staat van baten en lasten over 2015 5 3 Grondslagen

Nadere informatie

STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK. Rapport inzake jaarstukken 2014 30 juni 2015

STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK. Rapport inzake jaarstukken 2014 30 juni 2015 STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK Rapport inzake jaarstukken 2014 30 juni 2015 INHOUDSOPGAVE Pagina VERKORTE JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2014 4 2 Staat van baten en lasten over 2014 5 3

Nadere informatie

12 Geconsolideerd kasstroomoverzicht

12 Geconsolideerd kasstroomoverzicht 12 Geconsolideerd kasstroomoverzicht Opgave 12.3* A bezit een aantal deelnemingen. De deelnemingen worden tegen nettovermogenswaarde gewaardeerd. Op 1 juli 2012 verwerft A tegen betaling per bank van 400.000

Nadere informatie

SPD Bedrijfsadministratie. Correctiemodel CONSOLIDATIE WOENSDAG 1 NOVEMBER UUR

SPD Bedrijfsadministratie. Correctiemodel CONSOLIDATIE WOENSDAG 1 NOVEMBER UUR SPD Bedrijfsadministratie Correctiemodel CONSOLIDATIE WOENSDAG 1 NOVEMBER 2017 14.00 16.30 UUR SPD Bedrijfsadministratie Consolidatie Woensdag 1 november 2017 B / 8 2017 NGO-ENS B / 8 Opgave 1 34 punten

Nadere informatie

Consolideren: elimineren voor een juister beeld

Consolideren: elimineren voor een juister beeld Consolideren: elimineren voor een juister beeld Sjef Willockx Iedere onderneming is verplicht om een jaarrekening op te stellen. Wanneer een aantal bedrijven samen een groep vormen, moeten ze tevens een

Nadere informatie

Balans per 31 december 2015 (na resultaatbestemming)

Balans per 31 december 2015 (na resultaatbestemming) Balans per 31 december 2015 (na resultaatbestemming) ACTIVA Toe- 31 december 2015 lichting Vaste activa Materiële vaste activa 1 2.071 Vlottende activa Liquide middelen 66.919 68.990 PASSIVA Eigen vermogen

Nadere informatie

Financieel verslag 2014

Financieel verslag 2014 Financieel verslag 2014 Inhoud Jaarrekening 2 Balans per 31 december 2014 3 Winst- en verliesrekening 2014 4 Toelichting op de balans en winst- en verliesrekening 5 Overige gegevens 11 Statutaire regeling

Nadere informatie

CTOUCH Holding B.V. Het Schakelplein GR Eindhoven. Publicatierapport 2015

CTOUCH Holding B.V. Het Schakelplein GR Eindhoven. Publicatierapport 2015 CTOUCH Holding B.V. Het Schakelplein 20 5651 GR Eindhoven Publicatierapport 2015 Handelsregister Kamer van Koophandel voor Brabant, dossiernummer 64108503 Vastgesteld door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Nadere informatie

Bijlage bij opgave 3 N.V. Nederlandsche Apparatenfabriek Nedap jaarrekening 2013

Bijlage bij opgave 3 N.V. Nederlandsche Apparatenfabriek Nedap jaarrekening 2013 Bijlage bij opgave 3 N.V. Nederlandsche Apparatenfabriek Nedap jaarrekening 2013 GECONSOLIDEERDE BALANS PER 31 DECEMBER (x 1.000) Vaste activa Materiële vaste activa 48.001 45.836 Immateriële vaste activa

Nadere informatie

STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK. Rapport inzake jaarstukken 2013 27 juni 2014

STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK. Rapport inzake jaarstukken 2013 27 juni 2014 STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK Rapport inzake jaarstukken 2013 27 juni 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina VERKORTE JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2013 4 2 Staat van baten en lasten over 2013 5 3

Nadere informatie

Financieel verslag 2013

Financieel verslag 2013 Financieel verslag 2013 Ecovallei B.V. Wageningen Inhoud Jaarrekening 2 Balans per 31 december 2013 3 Winst- en verliesrekening over periode 25 oktober 2013 31 december 2013 4 Toelichting op de balans

Nadere informatie

Netto-omzet Inkoopwaarde van verkochte goederen/diensten Brutowinst Overige bedrijfsopbrengsten

Netto-omzet Inkoopwaarde van verkochte goederen/diensten Brutowinst Overige bedrijfsopbrengsten GECONSOLIDEERDE WINST-EN-VERLIESREKENING Netto-omzet 23.798 18.135 Inkoopwaarde van verkochte goederen/diensten -2.697-2.050 Brutowinst 21.101 16.085 Overige bedrijfsopbrengsten 432 365 Brutomarge 21.533

Nadere informatie

11 Bedrijfscombinaties en administratie

11 Bedrijfscombinaties en administratie 11 Bedrijfscombinaties en administratie Opgave 11.3* BV A neemt op 1 mei BV B over. De balans per 30 april van BV A is als volgt: Balans BV A per 30 april Activa 1.730.000 Geplaatst kapitaal 350.000 Reserve

Nadere informatie

Deelnemingen en ongerealiseerde intercompanyresultaten

Deelnemingen en ongerealiseerde intercompanyresultaten EXTERNE VERSLAGGEVING Deelnemingen en ongerealiseerde intercompanyresultaten Jos Blommaert SAMENVATTING De Raad voor de Jaarverslaggeving heeft uitgebreide voorschriften ontwikkeld voor de verwerking van

Nadere informatie

Deze examenopgave bestaat uit 9 pagina s, inclusief het voorblad. Dit examen bestaat uit 3 opgaven en omvat 18 vragen.

Deze examenopgave bestaat uit 9 pagina s, inclusief het voorblad. Dit examen bestaat uit 3 opgaven en omvat 18 vragen. SPD Bedrijfsadministratie Examenopgave Geconsolideerde jaarrekening Woensdag 29 juni 2016 09.00 11.30 uur Belangrijke informatie Deze examenopgave bestaat uit 9 pagina s, inclusief het voorblad. Dit examen

Nadere informatie

DUINWEIDE I INVESTERINGEN N.V. TE ALPHEN AAN DEN RIJN. Rapport inzake jaarstukken 2014

DUINWEIDE I INVESTERINGEN N.V. TE ALPHEN AAN DEN RIJN. Rapport inzake jaarstukken 2014 DUINWEIDE I INVESTERINGEN N.V. TE ALPHEN AAN DEN RIJN Rapport inzake jaarstukken 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG Fiscale positie 2 JAARREKENING Balans per 31 december 2014 4 Winst-en-verliesrekening

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2013 Staat van baten en lasten over 2013 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2013 (na verwerking resultaat) 31.12.2013

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2014 Staat van baten en lasten over 2014 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2014 (na verwerking resultaat) 31.12.2014

Nadere informatie

CTOUCH Services & Training B.V. Het Schakelplein GR Eindhoven

CTOUCH Services & Training B.V. Het Schakelplein GR Eindhoven CTOUCH Services & Training B.V. Het Schakelplein 20 5651 GR Eindhoven Publicatierapport 2015 Handelsregister Kamer van Koophandel voor Brabant, dossiernummer 6410.9879 Vastgesteld door de Algemene Vergadering

Nadere informatie

CTOUCH Europe B.V. Het Schakelplein GR Eindhoven. Publicatierapport 2015

CTOUCH Europe B.V. Het Schakelplein GR Eindhoven. Publicatierapport 2015 CTOUCH Europe B.V. Het Schakelplein 20 5651 GR Eindhoven Publicatierapport 2015 Handelsregister Kamer van Koophandel voor Eindhoven, dossiernummer 17175918 Vastgesteld door de Algemene Vergadering van

Nadere informatie

Balans per 31 december 2016 (na resultaatbestemming)

Balans per 31 december 2016 (na resultaatbestemming) Balans per 31 december 2016 (na resultaatbestemming) ACTIVA Vaste activa Toe- 31 december 2016 lichting Materiële vaste activa 1 1.268 Vlottende activa Vorderingen 2 15.066 Liquide middelen 58.955 PASSIVA

Nadere informatie

SPD Bedrijfsadministratie. Correctiemodel GECONSOLIDEERDE JAARREKENING WOENSDAG 24 JUNI UUR 12:30 UUR. Belangrijke informatie

SPD Bedrijfsadministratie. Correctiemodel GECONSOLIDEERDE JAARREKENING WOENSDAG 24 JUNI UUR 12:30 UUR. Belangrijke informatie SPD Bedrijfsadministratie Correctiemodel GECONSOLIDEERDE JAARREKENING WOENSDAG 24 JUNI 2015 9.00 UUR 12:30 UUR Belangrijke informatie 2015 NGO - ENS Opgave 1 (32 punten) Vraag 1 Vraag 2 Vraag 3 Vraag 4

Nadere informatie

STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK. Rapport inzake jaarstukken mei 2018

STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK. Rapport inzake jaarstukken mei 2018 STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK Rapport inzake jaarstukken 2017 7 mei 2018 INHOUDSOPGAVE Pagina 1 Balans per 31 december 2017 2 2 Staat van baten en lasten over 2017 3 3 Grondslagen voor waardering

Nadere informatie

Balans per 31 december 2013

Balans per 31 december 2013 Balans per 31 december 2013 31 december 2013 31 december 2012 ACTIVA VASTE ACTIVA Materiële vaste activa Onroerende zaken 315.307 330.249 Inventaris 4.925 6.878 Vervoermiddelen 725 1.625 Financiële vaste

Nadere informatie

Externe Verslaggeving II

Externe Verslaggeving II Examen AA Externe Verslaggeving II DATUM: 05 januari 2016 TIJD: 13.30 16.30 uur Dit examen is bestemd voor studenten van de NBA Beroepsopleiding AA. Belangrijke informatie: Dit examen bestaat uit 3 opgaven

Nadere informatie

AEFIDES INSPIRATIS I BV TE GRONINGEN. Jaarverslag 2011 25 april 2012

AEFIDES INSPIRATIS I BV TE GRONINGEN. Jaarverslag 2011 25 april 2012 AEFIDES INSPIRATIS I BV TE GRONINGEN Jaarverslag 2011 INHOUDSOPGAVE Pagina JAARVERSLAG 1 Opdracht 2 2 Algemeen 3 3 Resultaat 4 4 Financiële positie 5 5 Directieverslag 6 JAARREKENING 1 Balans per 31 december

Nadere informatie

6136 GM SITTARD TE DEPONEREN FINANCIEEL VERSLAG 2013 B V DR. NOLENSLAAN 117. Company.info ALRECREA. Handeisregist er 14024391 te Zuid-Limburg

6136 GM SITTARD TE DEPONEREN FINANCIEEL VERSLAG 2013 B V DR. NOLENSLAAN 117. Company.info ALRECREA. Handeisregist er 14024391 te Zuid-Limburg TE DEPONEREN FINANCIEEL VERSLAG 2013 VAN ALRECREA B V DR. NOLENSLAAN 117 6136 GM SITTARD Dossiernummer Handeisregist er 14024391 te Zuid-Limburg INHOUDSOPGAVE I. JAARREKENING 2013 pag. 4 Algemene toelichting

Nadere informatie

Vaste activa Materiële vaste activa Financiële vaste activa Vorderingen Liquide middelen

Vaste activa Materiële vaste activa Financiële vaste activa Vorderingen Liquide middelen BALANS PER 31 DECEMBER 2016 (na resultaatbestemming) 31 december 2016 31 december 2015 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 10.623 13.669 Financiële vaste activa 155.276 - Vlottende activa 165.899

Nadere informatie

Als bij een vraag een x-aantal antwoorden wordt gevraagd, wordt alleen het eerste x-aantal antwoorden meegenomen in de beoordeling.

Als bij een vraag een x-aantal antwoorden wordt gevraagd, wordt alleen het eerste x-aantal antwoorden meegenomen in de beoordeling. SPD Bedrijfsadministratie Examenopgave GECONSOLIDEERDE JAARREKENING DONDERDAG 8 OKTOBER 2015 14.45-17.15 UUR Belangrijke informatie Deze examenopgave bestaat uit 10 pagina s, inclusief het voorblad. Controleer

Nadere informatie

Informatie over de rapportage en de rechtspersoon

Informatie over de rapportage en de rechtspersoon Informatie over de rapportage en de rechtspersoon Informatie over de rapportage en de rechtspersoon Informatie over de rechtspersoon Naam van de rechtspersoon Rechtsvorm van de rechtspersoon Registratienummer

Nadere informatie

STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK. Verkorte jaarrekening 26 augustus 2013

STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK. Verkorte jaarrekening 26 augustus 2013 STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK Verkorte jaarrekening 26 augustus 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina VERKORTE JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2012 4 2 Staat van baten en lasten over 2012 5 3 Grondslagen

Nadere informatie

STICHTING EDMOND HUSTINX Postbus AH Maastricht. Publicatierapport 2013

STICHTING EDMOND HUSTINX Postbus AH Maastricht. Publicatierapport 2013 STICHTING EDMOND HUSTINX Postbus 333 6201 AH Maastricht Publicatierapport 2013 PUBLICATIERAPPORT Balans per 31 december 2013 Winst-en-verliesrekening over 2013 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Balans per 31 maart 2016 (na resultaatbestemming)

Balans per 31 maart 2016 (na resultaatbestemming) Balans per 31 maart 2016 (na resultaatbestemming) Toelichting 31 maart 2016 31 maart 2015 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 1 Inrichting 646 1.851 Inventaris 2.738 4.670 Vlottende activa 3.384

Nadere informatie

STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK. Rapport inzake jaarstukken augustus 2017

STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK. Rapport inzake jaarstukken augustus 2017 STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK Rapport inzake jaarstukken 2016 15 augustus 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina 1 Balans per 31 december 2016 2 2 Staat van baten en lasten over 2016 3 3 Grondslagen voor

Nadere informatie

Bijlagen. Bijlage 1: Resultaat 2005

Bijlagen. Bijlage 1: Resultaat 2005 Jaarrekening 25 Koetser CV 1. Balans per 31 december 25 2. Winst- en verliesrekening over 25 3. Toelichting op algemene zaken 4. Toelichting op de balans 5. Toelichting winst- en verliesrekening Bijlagen

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2017 Staat van baten en lasten over 2017 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans per 31 december 2017 (na verwerking resultaat) 31.12.2017

Nadere informatie

Waardering van deelnemingen

Waardering van deelnemingen GBE3.2 (FE) les 1 programma Begrippen Waardering van deelnemingen Begrippen Waardering deelnemingen Vier begrippen 1. Deelneming 2. Dochtermaatschappij 3. Groepsmaatschappij 4. Rechtspersoon waarover...

Nadere informatie

Balans per 31 december 2017 (na resultaatbestemming)

Balans per 31 december 2017 (na resultaatbestemming) Balans per 31 december 2017 (na resultaatbestemming) ACTIVA Vaste activa Toe- 31 december 2017 lichting Materiële vaste activa 1 959 Vlottende activa Vorderingen 2 22.188 Liquide middelen 92.109 PASSIVA

Nadere informatie

Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen Liquide middelen

Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen Liquide middelen BALANS PER 31 DECEMBER 2016 (na resultaatbestemming) 31 december 2016 31 december 2015 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 414.726 545.445 Vlottende activa Vorderingen 234.366 201.482 Liquide middelen

Nadere informatie

J A A R STUKKEN 2014. Pertax BV Ede

J A A R STUKKEN 2014. Pertax BV Ede J A A R STUKKEN 2014 Pertax BV Ede Opmaakdatum: 21 mei 2015 Jaarstukken 2014 - Jaarrekening - Overige gegevens Opmaakdatum: 21 mei 2015 1 Jaarrekening - Balans - Winst-en-verliesrekening - Toelichting

Nadere informatie

Directieverslag 3. Jaarrekening 2012 4. 1 Geconsolideerde jaarrekening 5

Directieverslag 3. Jaarrekening 2012 4. 1 Geconsolideerde jaarrekening 5 IT-Workz Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave Publicatiestukken 2012 Directieverslag 3 Jaarrekening 2012 4 1 Geconsolideerde jaarrekening 5 1.1 Geconsolideerde balans per 31 december 2012... 5 1.2 Geconsolideerde

Nadere informatie

opgaven- en werkboek GECONSOLIDEERDE JAARREKENING Henk Fuchs 1e druk

opgaven- en werkboek GECONSOLIDEERDE JAARREKENING Henk Fuchs 1e druk opgaven- en werkboek Henk Fuchs GECONSOLIDEERDE JAARREKENING 1e druk Geconsolideerde jaarrekening Opgaven- en werkboek Geconsolideerde jaarrekening Opgaven- en werkboek Henk Fuchs Eerste druk Noordhoff

Nadere informatie

Jaarrekening 2016 Stichting Piloot met Missie Gouda

Jaarrekening 2016 Stichting Piloot met Missie Gouda Jaarrekening 2016 Stichting Piloot met Missie Gouda Mei 2017 (vaststelling jaarrekening) Stichting Piloot met Missie, Gouda Pagina 1 van 6 Inhoud Balans per 31 december 2016 3 Toelichting op de balans

Nadere informatie

Informatie ten behoeve van het deponeren van de rapportage bij het Handelsregister

Informatie ten behoeve van het deponeren van de rapportage bij het Handelsregister Informatie ten behoeve van het deponeren van de rapportage bij het Handelsregister Informatie ten behoeve van het deponeren van de rapportage bij het Handelsregister Classificatie van de rechtspersoon

Nadere informatie

JUDICUS INTERNATIONAL HOLDING B.V. DEN HAAG PUBLICATIES TUKKEN 2015 (TER DEPONERING BIJ HET HANDELSREGISTER)

JUDICUS INTERNATIONAL HOLDING B.V. DEN HAAG PUBLICATIES TUKKEN 2015 (TER DEPONERING BIJ HET HANDELSREGISTER) Da:um vaststeilmg:.2...j...s-1 Reg1stratieda1um: Aantal pagina's: K.":!mer van Koophandel JUDICUS INTERNATIONAL HOLDING B.V. DEN HAAG PUBLICATIES TUKKEN 2015 (TER DEPONERING BIJ HET HANDELSREGISTER) Ingeschreven

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld

Jaarrekening. Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Stichting Nederlands Museum voor de Pluimveehouderij Barneveld Jaarrekening Balans per 31 december 2018 Staat van baten en lasten over 2018 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 1 Balans

Nadere informatie

De jaarrekening Examennummer: 93296 Datum: 12 april 2014 Tijd: 10:00 uur - 11:30 uur

De jaarrekening Examennummer: 93296 Datum: 12 april 2014 Tijd: 10:00 uur - 11:30 uur De jaarrekening Examennummer: 93296 Datum: 12 april 2014 Tijd: 10:00 uur - 11:30 uur Dit examen bestaat uit 8 pagina s. De opbouw van het examen is als volgt: - 15 open vragen (maximaal 70 punten) - een

Nadere informatie

Stichting Jai Hanuman Shree Raam Mandir Wijchen gevestigd te Wijchen. Balans per 31 december 2017 ACTIEF

Stichting Jai Hanuman Shree Raam Mandir Wijchen gevestigd te Wijchen. Balans per 31 december 2017 ACTIEF Balans per 31 december 2017 ACTIEF (in euro's) Toelichting 31 december 2017 31 december 2016 VASTE ACTIVA Materiële vaste activa Bedrijfsgebouwen en terreinen 656.749 656.749 656.749 656.749 VLOTTENDE

Nadere informatie

Publicatierapport 2017 Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord N.V. Alkmaar 2 mei 2018

Publicatierapport 2017 Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord N.V. Alkmaar 2 mei 2018 Publicatierapport 2017 Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord N.V. Alkmaar 2 mei 2018 Geconsolideerde jaarrekening Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord NV, Alkmaar 2 Geconsolideerde balans per 31

Nadere informatie

Jaarverslag 2010 Rhodenborg Beleggingen I BV Houten

Jaarverslag 2010 Rhodenborg Beleggingen I BV Houten Jaarverslag 2010 Rhodenborg Beleggingen I BV Houten Inhoudsopgave pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2010 2 Algemene toelichting 3 Grondslagen voor de waardering van activa en passiva 4 Grondslagen

Nadere informatie

Waarderingsmethoden voor deelnemingen in de jaarrekening

Waarderingsmethoden voor deelnemingen in de jaarrekening 12 Waarderingsmethoden voor deelnemingen in de jaarrekening 1201 a 1 Een NV/BV heeft een deelneming in een andere NV/BV, indien wordt voldaan aan de volgende drie voorwaarden: 1 er moet sprake zijn van

Nadere informatie

Moyee Nederland B.V. te Amsterdam. Rapport inzake de balans en winst-en-verliesrekening over de periode van tot en met

Moyee Nederland B.V. te Amsterdam. Rapport inzake de balans en winst-en-verliesrekening over de periode van tot en met te Rapport inzake de balans en winst-en-verliesrekening over de periode van 01-01-2017 tot en met 31-12-2017 Inhoudsopgave Pagina Balans per 31 december 2017 3 Winst-en-verliesrekening over 2017 5 Grondslagen

Nadere informatie

Jaarbericht. Weller Vastgoed Ontwikkeling Secundus BV

Jaarbericht. Weller Vastgoed Ontwikkeling Secundus BV Jaarbericht Weller Vastgoed Ontwikkeling Secundus BV 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Algemeen... 2 2. Jaarrekening (x 1.000)... 3 2.1 Balans per 31 12 2016 (voor winstbestemming)... 3 2.2 Winst

Nadere informatie

Jaarbericht Weller Wonen Holding BV 2016

Jaarbericht Weller Wonen Holding BV 2016 Jaarbericht Weller Wonen Holding BV 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Algemeen... 2 2. Jaarrekening (x 1.000)... 3 2.1 Balans per 31 12 2016 (voor winstbestemming)... 3 2.2 Winst en verliesrekening

Nadere informatie

Voorbeeld. Financiën van Ondernemingen Jaarcijfers CBS informatie. Pagina 2 Uiteindelijke zeggenschap wereldwijde. Buitenlandse zeggenschappen

Voorbeeld. Financiën van Ondernemingen Jaarcijfers CBS informatie. Pagina 2 Uiteindelijke zeggenschap wereldwijde. Buitenlandse zeggenschappen Financiën van Ondernemingen Jaarcijfers 2018 Periode 2018 Pagina 2 Pagina 2 Algemeen Buitenlandse zeggenschappen Pagina 2 Uiteindelijke zeggenschap wereldwijde ondernemingengroep Pagina 3 Pagina 5 Pagina

Nadere informatie

Vraag 2 (6 punten) Bereken de goodwill die Margriet heeft betaald bij de verwerving van de deelneming in Dora op 1 januari 2015.

Vraag 2 (6 punten) Bereken de goodwill die Margriet heeft betaald bij de verwerving van de deelneming in Dora op 1 januari 2015. UITWERKING EXAMEN EXTERNE VERSLAGGEVING 2 (oude stijl) Opgave 1 (34 punten) Vraag 1 (3 punten) Geef gemotiveerd aan of de waarderingsgrondslag die Margriet hanteert voor de deelneming in Dora in overeenstemming

Nadere informatie

Financieel verslag 2015

Financieel verslag 2015 Financieel verslag 2015 Inhoud Jaarrekening 2 Balans per 31 december 2015 3 Winst- en verliesrekening 2015 4 Toelichting op de balans en winst- en verliesrekening 5 Overige gegevens 10 Statutaire regeling

Nadere informatie

1. JAARREKENING Stichting Beeldende Kunst Noord-Kennemerland mei 2016

1. JAARREKENING Stichting Beeldende Kunst Noord-Kennemerland mei 2016 1. JAARREKENING Stichting Beeldende Kunst Noord-Kennemerland - 1-3 mei 2016 1.1 Balans per 31 december 2015 (Na resultaatbestemming) 31 december 2015 31 december 2014 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste

Nadere informatie

VOORBEELD JAARREKENING B.V. TE HOOFDDORP. Rapport inzake jaarstukken 2010

VOORBEELD JAARREKENING B.V. TE HOOFDDORP. Rapport inzake jaarstukken 2010 VOORBEELD JAARREKENING B.V. TE HOOFDDORP Rapport inzake jaarstukken 2010 INHOUDSOPGAVE Pagina RAPPORT 1 Opdracht 3 2 Samenstellingsrapport 3 3 Resultaat 4 4 Financiële positie 6 JAARREKENING 1 Balans per

Nadere informatie

Stichting Jai Hanuman Shree Raam Mandir Wijchen gevestigd te Wijchen. Balans per 31 december 2016 ACTIEF

Stichting Jai Hanuman Shree Raam Mandir Wijchen gevestigd te Wijchen. Balans per 31 december 2016 ACTIEF Balans per 31 december 2016 ACTIEF (in euro's) Toelichting 31 december 2016 31 december 2015 VASTE ACTIVA Materiële vaste activa Bedrijfsgebouwen en terreinen 656.749 656.749 656.749 656.749 VLOTTENDE

Nadere informatie

Ciropack Holding B.V. gevestigd te Heiloo. Publicatiestukken Inschrijvingsnummer Kamer van Koophandel

Ciropack Holding B.V. gevestigd te Heiloo. Publicatiestukken Inschrijvingsnummer Kamer van Koophandel Ciropack Holding B.V. gevestigd te Heiloo Publicatiestukken 2015 Inschrijvingsnummer Kamer van Koophandel 37119367 Enkelvoudige balans per 31 december 2015 (na voorstel resultaatverdeling) 31 december

Nadere informatie

Vaste activa Materiële vaste activa Financiële vaste activa

Vaste activa Materiële vaste activa Financiële vaste activa BALANS PER 31 DECEMBER 2017 (na resultaatbestemming) 31 december 2017 31 december 2016 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 7.577 10.623 Financiële vaste activa 119.000 210.276 Vlottende activa 126.577

Nadere informatie

SPD Bedrijfsadministratie. Correctiemodel GECONSOLIDEERDE JAARREKENING VRIJDAG 18 DECEMBER UUR

SPD Bedrijfsadministratie. Correctiemodel GECONSOLIDEERDE JAARREKENING VRIJDAG 18 DECEMBER UUR SPD Bedrijfsadministratie Correctiemodel GECONSOLIDEERDE JAARREKENING VRIJDAG 18 DECEMBER 2015 09.00 11.30 UUR SPD Bedrijfsadministratie Geconsolideerde jaarrekening B / 9 2015 NGO-ENS B / 9 Opgave 1 Vraag

Nadere informatie

1. JAARREKENING Stichting Beeldende Kunst Noord-Kennemerland mei 2017

1. JAARREKENING Stichting Beeldende Kunst Noord-Kennemerland mei 2017 1. JAARREKENING Stichting Beeldende Kunst Noord-Kennemerland - 1-22 mei 2017 1.1 Balans per 31 december 2016 (Na resultaatbestemming) 31 december 2016 31 december 2015 ACTIVA Vaste activa Immateriële vaste

Nadere informatie

Stichting Good Works gevestigd te Amsterdam. Rapport inzake de jaarrekening 2013

Stichting Good Works gevestigd te Amsterdam. Rapport inzake de jaarrekening 2013 Stichting Good Works gevestigd te Amsterdam Rapport inzake de jaarrekening 2013 Inhoudsopgave Rapport Pagina 1 Samenstellingsverklaring 2 2 Resultaten 3 3 Financiële positie 4 Jaarrekening Balans per 31

Nadere informatie

Stichting Parc Spelderholt (Enkelvoudig) Spelderholt 9 7361DA Beekbergen

Stichting Parc Spelderholt (Enkelvoudig) Spelderholt 9 7361DA Beekbergen Stichting Parc Spelderholt (Enkelvoudig) Spelderholt 9 7361DA Beekbergen KvK-nummer: 41042514 Jaarrekening 2014 (voorlopige versie) 25 juni 2015 Inhoud JAARSTUKKEN 2014 JAARREKENING (enkelvoudig) Enkelvoudige

Nadere informatie

Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen Liquide middelen

Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen Liquide middelen BALANS PER 31 DECEMBER 2016 (na resultaatbestemming) 31 december 2016 31 december 2015 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 405.393 280.653 Vlottende activa Vorderingen 77.575 80.469 Liquide middelen

Nadere informatie

Informatie ten behoeve van het deponeren van de rapportage bij het Handelsregister

Informatie ten behoeve van het deponeren van de rapportage bij het Handelsregister Informatie ten behoeve van het deponeren van de rapportage bij het Handelsregister Informatie ten behoeve van het deponeren van de rapportage bij het Handelsregister Classificatie van de rechtspersoon

Nadere informatie

Stichtingsvermogen (1) Vrije reserve Langlopende schulden (2) Kortlopende schulden

Stichtingsvermogen (1) Vrije reserve Langlopende schulden (2) Kortlopende schulden BALANS PER 31 DECEMBER 2017 (na resultaatbestemming) 31 december 2017 31 december 2016 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 367.046 405.393 Vlottende activa Vorderingen 116.538 77.575 Liquide middelen

Nadere informatie

8 Belastinglastverantwoording bij fiscale eenheid

8 Belastinglastverantwoording bij fiscale eenheid Administratie en winstelasting 8 Belastinglastverantwoording ij fiscale eenheid 8 Belastinglastverantwoording ij fiscale eenheid 8.1 a Het te etalen elastingedrag of het terug te vorderen elastingedrag

Nadere informatie

Informatie ten behoeve van het deponeren van de rapportage bij het Handelsregister

Informatie ten behoeve van het deponeren van de rapportage bij het Handelsregister Informatie ten behoeve van het deponeren van de rapportage bij het Handelsregister Informatie ten behoeve van het deponeren van de rapportage bij het Handelsregister Classificatie van de rechtspersoon

Nadere informatie

STICHTING RIQQ TE DIEREN. Rapport inzake jaarstukken 2014

STICHTING RIQQ TE DIEREN. Rapport inzake jaarstukken 2014 STICHTING RIQQ TE DIEREN Rapport inzake jaarstukken 2014 Aan het bestuur van Stichting RIQQ Postbus 322 6950 AH Dieren Kenmerk Behandeld door Datum 001000 A.P.W. Oud 9 maart 2015 Geachte directie, Hierbij

Nadere informatie

Jaarrekening 2012 Brand New Day Premiepensioeninstelling N.V.

Jaarrekening 2012 Brand New Day Premiepensioeninstelling N.V. Jaarrekening 2012 Brand New Day Premiepensioeninstelling N.V. Het jaarverslag 2012 is vastgesteld op de algemene vergadering van aandeelhouders van 8 april 2013 Inhoud Verkorte balans en toelichting 1.

Nadere informatie