Dossier NMBS. 'Vervoersplan ' e.v.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dossier NMBS. 'Vervoersplan 2014-2017' e.v."

Transcriptie

1 Dossier NMBS 'Vervoersplan ' e.v. 1. INLEIDING EN ALGEMENE VASTSTELLINGEN Op 14 december 2014 werd het nieuwe spoorplan van kracht. De krachtlijnen zijn reeds geruime tijd bekend. Voor Oost-Vlaanderen zijn er voor- en nadelen. Globaal genomen wordt het spoorplan 2015 vooral gekenmerkt door een gebrek aan ambitie. De globale mobiliteit neemt toe, en dit voor alle verplaatsingsmotieven. Het spoor groeit nauwelijks mee: in beperkte mate groeit het aantal aangeboden zitplaatsen (door inzet dubbeldeksmaterieel), het aantal treinkilometers blijft stabiel. In een benchmark met vergelijkbare landen als Nederland en Zwitserland (maar ook met het regionale spoorvervoer in Duitsland) scoren we slecht. Dit is geen specifiek Oost-Vlaams probleem, maar geldt in het hele land. De oorzaken: - Structurele onderfinanciering van het spoor; - Te hoge kostprijs van de rijpaden, door Infrabel aangerekend aan de NMBS. Het gevolg is dat elke bijkomende treinkilometer buitensporig duur is, wat de groei afremt; - Verplichting de bediening van de luchthaven uit te breiden bij een identiek totaal aantal kilometers; Dit uit zich in het algemeen in : - Te lage frequenties, zeker in het voorstadsvervoer; - Te beperkte amplitudes (vroege en late treinen); Een aantal knelpunten blijft bijgevolg ook in Oost-Vlaanderen bestaan: - Ontbrekend GEN (frequente voorstadbediening) rond Gent; - Gebrekkige amplitudes in de hele Provincie; - Zwakke weekendbediening Gent-Eeklo, Gent-Ronse; - Er is op korte of middellange termijn geen oplossing in zicht voor missing links in het spoornet: o Gent Zelzate o Aalst Dendermonde o Dendermonde Antwerpen

2 Ten slotte worden de treinen gemiddeld iets trager en zorgt het verdwijnen van de categorie IRtreinen soms voor verwarring. De NMBS wil hiermee chronische vertragingen aanpakken, maar dit is geen structurele oplossing: we suggereren andere maatregelen (o.a. beter onderhoud materieel en infrastructuur) om de stiptheid te verbeteren. Naast deze algemene vaststellingen zijn er ook tal van wijzigingen op niveau van een spoorlijn, een stad, een station. Deze aanpassingen hebben enerzijds geleid tot verbeteringen en het wegwerken van een aantal knelpunten, maar anderzijds zijn er ook nieuwe knelpunten en lacunes ontstaan. De Provincie kreeg concrete vragen en opmerkingen van tal van gemeenten en treingebruikers. Deze knelpunten resulteren in onderstaande analyse met achtereenvolgens: - De positieve elementen; - De negatieve elementen; - Knelpunten bij de dienstuitvoering van het nieuwe plan; - Vragen voor verbeteringen op korte termijn (2015); - Vragen voor een ambitieus spoorplan op middellange termijn (december 2017) 2. GEWAARDEERDE AANPASSINGEN VOOR OOST-VLAANDEREN: P-trein vanuit Sint-Niklaas via Gent-Dampoort naar Brussel en tegenhanger in de avondpiek blijven behouden. Elk kwartier een trein Gent Brussel en Gent Brugge, met een goede spreiding in de tijd (om de 15 min.). De extra trein per uur in vergelijking met de situatie voor 1 december 2014 wordt sterk gewaardeerd. De 3 IC-treinen Gent Antwerpen zijn beter gespreid. Er werden bijkomende scholierentreinen ingelegd 's ochtends vanuit Edingen naar Geraardsbergen op woensdagmiddag vanuit Geraardsbergen richting Zottegem. Eveneens werd een vroegere trein ingepland vanuit Geraardsbergen richting Denderleeuw en Gent. Ook het aanbod in de late avond werd aangepast met een extra trein heen en terug naar Denderleeuw enerzijds en naar Edingen anderzijds. Lijn 89: een P-trein vanuit Brussel wordt verlaat naar 16u23. Lijn 89: Kortrijk Oudenaarde Brussel: dienstregeling aangepast, waardoor het gebrek aan een gecadanceerde uurregeling daluurtreinen is opgelost. Lijn 50: Aalst krijgt een extra vroege trein naar Gent. Lijn 75: De laatste IC-trein Antwerpen Kortrijk zal overal stoppen tussen Gent en Kortrijk. Brugge Gent: 4 IC-treinen ipv 3, die elke 15 minuten rijden en waarvan er 3 doorrijden naar de Luchthaven. Lijn 86: Latere trein van Gent naar Oudenaarde om 23u00.

3 3. KNELPUNTEN GEFORMULEERD DOOR LOKALE OVERHEDEN EN BURGERS: AALST AALTER: Verlies late reismogelijkheden vanuit Gent en rechtstreekse verbindingen naar Ninove en Geraardsbergen. Aalst-Burst rijdt niet tijdens de vakantieperiodes, die nu al 13 weken per jaar bestrijken. Lijn 50A: o Halte Aalter is geschrapt uit het traject Oostende-Antwerpen. Behoud van deze verbinding is essentieel voor deze gemeente. Vraag om de directe treinverbinding tussen Aalter en Antwerpen-Zuid te behouden. o Verzoek om de laatavondverbinding tussen Oostende en het binnenland te behouden. o De afschaffing van enkele treinen 's ochtends van Maria-Aalter naar Gent is bvb. zeer nadelig voor schoolkinderen o Idem wat Bellem betreft, alternatief (?) is belbus naar Aalter o Vraag om laatste trein van Gent naar Oostende van 1u16 te behouden. Deze stopt nl. niet meer in Aalter. EEKLO: Aanbod openbaar vervoer behouden en zelfs uitbreiden in functie van het vervoersknooppunt Eeklo Meetjeslands. Behouden van treinen in ochtend- en avondspits, waarbij de uurregeling is aangepast aan de schooluren. 60% heeft Gent als eindbestemming. De rechtstreekste verbinding kan niet worden afgebouwd, er moeten eerder treinen aan toegevoegd worden. Ook tijdens het weekend is aanbod naar Gent belangrijk. Een uurfrequentie is een minimum, zeker op zaterdag. Avondtreinen zijn belangrijk. Goede aansluiting van trein-bus is noodzakelijk. Er is een afbouw van het treinaanbod door het vervoersplan De ochtendspitstrein die vele werknemers en schoolkinderen naar Eeklo brengt is afgeschaft. De Gemeenteraad van april 2014 heeft een motie overgemaakt aan de NMBS, echter zonder resultaat. Jammer dat de passagiers worden teleurgesteld, ondanks het groeiend aantal zoals blijkt uit het onderzoek naar de modal split uitgevoerd door de NMBS. In het kader van de dossiers 'doortrekken zuidelijke ring' en 'herwaardering N9' wordt er ook een masterplan stationsomgeving opgemaakt. Het stadsbestuur is voorstander om een goed uitgebouwd knooppunt Meetjesland aan te leggen en uit te bouwen. De NMBS en De Lijn zijn betrokken bij deze gesprekken. GENT: Lijn 50A: De bediening van het station Drongen gaat er op achteruit: 's morgens worden 3 van de 4 en 's avonds 2 van de 4 rechtstreekse treinen geschrapt naar of uit Brussel. Er wordt gevraagd deze P-treinen Drongen-Brussel te behouden. Lijn 59: o Gentbrugge wordt niet meer bediend met de IC-verbinding Gent-Antwerpen.

4 o Het station Gentbrugge valt terug op één trein per uur in elke rijrichting (Gent-Sint- Pieters en Dampoort) i.p.v twee. De lijnen Gent-Eeklo (lijn 58) en Gent-Oudenaarde-Ronse (lijn 89) blijven in het weekend schamel bediend met om de 2 uur een trein. De P-trein Lokeren-Dampoort-Brussel blijft met dank behouden. De vraag naar meer P- treinen blijft wel bestaan. Wens om in de toekomst het voorstadspoor uit te werken met een halfuurcadans op de belangrijkste regionale verbindingen rond Gent. Doel is de stations in de regio Gent beter te bedienen en dat er nieuwe haltes komen aan The Loop en Muide. MALDEGEM: Heeft geen station en is aangewezen op Aalter en Eeklo. Vraag naar rechtstreekse IC-trein op Lijn 50A vanuit Aalter naar Antwerpen. NINOVE (vraag via advocaat van een reiziger): Lijn 90: De laatste trein Denderleeuw - Geraardsbergen vertrekt een uur vroeger. Dit ten nadele van pendelaars die geen alternatief hebben om de woon-werkverplaatsing te kunnen maken. Er wordt gevraagd deze laatste trein te behouden. OUDENAARDE-RONSE: Lijn 86 - Ronse-Oudenaarde-Gent: o Er rijdt slechts één trein om de twee uur in het weekend. Beter één per uur. o De laatste trein van Gent naar Ronse vertrekt reeds om 21u00. Doortrekken van de treinen vanuit Gent om 22u00 en 23u00 (nu alleen tot Oudenaarde) tot in Ronse lijkt opportuun. Verdwijnen piekuurtreinen vanuit Ronse om 6u47 en 16u47: worden goed gebruikt, ijveren voor terugkeer. o Capaciteit tijdens de spits: trein om 17u en 18u nu reeds overvol en in nieuwe dienstregeling wagon minder Lijn 86: (Investeringen: De stations van Eine, Gavere-Asper, Eke-Nazareth en De Pinte beschikken nog niet over verhoogde perrons). SINT-LIEVENS-HOUTEM: Lijn 89: Vraag om het aanbod aan treinen in de regio aan te houden en niet te verminderen, noch de reistijden te verhogen, ook voor de toekomstige planning. WICHELEN: Lijn 53/50: De vroege en late treinen tussen Gent en Wichelen vanuit de stopplaatsen Serskamp, Schellebelle en Wichelen worden afgeschaft. Voor 6 uur is er geen trein meer die in Gent vanuit Wichelen aankomt en na 22 uur kan je niet meer vanuit Gent naar Wichelen vertrekken.

5 ZELE: Lijn 57: De verbinding Brussel-Zele bij een overstap in Dendermonde verbeteren zodat geen extra wachtuur meer aan de orde is. Vraag om wachttijden bij de overstap in Lokeren op de verbinding Zele-Gent te verkorten. (Investeringen: o Vraag naar uitvoering geplande werken aan stationsparking en voorziening extra fietsenstalling aan de kant van de parking. o In de planning 2020 de aanpassing van het perron en een ondertunneling van het spoor te willen voorzien voor het fietsverkeer richting industriepark. ZOMERGEM: Lijn 58: o Bediening station Landegem richting Brussel met drie rechtstreekse treinen 's morgens en twee s'avonds wordt aangepast. De rechtstreekse trein van 8u00 wordt vervangen door een stoptrein met overstap in Gent Sint-Pieters. Er wordt voor gevreesd dat de aansluitingen niet gehaald zullen worden. Bij uitbreiding geldt dit niet enkel voor Zomergem, maar ook voor de reizigers die gebruik maken van de stations Landegem, Hansbeke en Drongen. ZOTTEGEM: Lijn 89: Pleit voor minstens het behoud van het bestaande aanbod en geen verder toenemende reistijden. Geen rechtstreekse treinen van en naar Aalst. ZULTE: Geen station, sluit zich aan bij Deinze. Vraag tot heropenen treinstopplaats in Zulte voor verbinding met Deinze en Waregem. Er is slechts één reguliere buslijn die Zulte, Olsene en Machelen via de N43 verbindt met de stations van Deinze en Waregem. ALTERNATIEVEN, TE BESPREKEN MET DE LIJN Sint Laureins is afgestemd op het station van Eeklo (lijn 58). De Lijn verzekert een goede afstemming van de bus op de treinen in Eeklo. Ook wenst de Lijn bij het uitwerken van de dienstregeling voldoende aandacht te besteden aan de afstemming met de schooluren. Er is slechts één reguliere buslijn die Zulte, Olsene en Machelen via de N43 verbindt met de stations van Deinze en Waregem. 4. KNELPUNTEN DIE BLIJKEN UIT DE NIEUWE DIENSTUITVOERING: Reizigersvereniging TreinTramBus ontving tal van klachten over de dienstuitvoering bij de start van het nieuwe spoorplan. De meest voorkomende klachten hebben betrekking op de gebrekkige stiptheid en capaciteitsproblemen. In Oost-Vlaanderen doen de grootste problemen zich voor op de

6 lijnen 50 A (Gent Brussel) en 89 (Kortrijk Zottegem Brussel). De stiptheid is eveneens problematisch tussen Sint-Niklaas en Mechelen. 5. PRIORITEITEN OP KORTE TERMIJN (2015): Hogere frequentie op lijn 58 Eeklo Gent tijdens de ochtend- en avondspits. Met de huidige infrastructuur (zonder kruisingsmogelijkheid tussen Wondelgem en Eeklo) is een 45- minutenfrequentie in beide richtingen het best haalbare. Dit stemt in de ochtendspits ongeveer overeen met het aanbod van de oude dienstregeling. Herstel van de P-treinen vanuit Bellem, Hansbeke, Landegem, Drongen naar Brussel Verhogen bediening lijn 58 Gent-Eeklo in het weekend Verhogen bediening lijn 86 Gent-Ronse, in het weekend én herinvoer spitstreinen Studie voorstadspoor Gent Herstel twee stops per uur in Gentbrugge door één van de IC-treinen Gent-Antwerpen in Gentbrugge te laten stoppen Herstel late verbinding Gent Aalst Lijn 90: herstel laatste trein Denderleeuw-Geraardsbergen, inclusief alle tussenstops. Herstel laatste trein Gent-Oostende met stop te Aalter Intelligente spreiding van de bediening van Aalter. In de oude dienstregeling was er één ICtrein per uur naar Antwerpen en geen naar Brussel, in de nieuwe dienstregeling twee ICtreinen per uur naar Brussel en geen naar Antwerpen. Met één IC naar Brussel en één IC naar Antwerpen wordt het aanbod beter gespreid. Overleg met de Lijn mbt mogelijke alternatieven als basis voor de evaluatie en het nemen van keuzes mbt aanpassing dienstregeling 6. RUIME AMBITIE N.A.V. NIEUWE VERVOERSPLAN : De NMBS geeft aan dat de volgende substantiële aanpassingen voor 2017 gepland zijn. We verwachten van de nieuwe aanpassingen wat meer ambitie, zowel op het vlak van frequenties, amplitudes als reissnelheden. Dit lukt uiteraard het beste als de randvoorwaarden aangepast worden (kostprijs rijpaden, financiering NMBS). GEN rond Brussel Het GEN rond Brussel heeft al ettelijke jaren vertraging opgelopen. De media berichtten op 7 januari dat de voltooiing opnieuw zou worden uitgesteld, dit keer tot Dit GEN dient eindelijk te worden afgewerkt. Zelfs vooraleer de infrastructuur volledig afgewerkt is kan het aanbod op tal van trajecten al worden opgewaardeerd. Dit GEN heeft uitlopers tot in Oost-Vlaanderen: Aalst en Dendermonde. GEN rond Gent Op middellange termijn streven we naar een frequent voorstadsnet rond alle grote steden, dus ook Gent, met

7 - Stervormig vanuit Gent in alle richtingen lokale treinen met een halfuurfrequentie de hele dag door van maandag tot zaterdag, uurfrequentie op zondag. - Eigentijds en toegankelijk materieel, ook op de niet-geëlektrificeerde lijnen naar Eeklo, Geraardsbergen en Ronse. - Bijkomende haltes op plaatsen met een sterk potentieel: The Loop, Muide, St-Amandsberg Oude Bareel. - Afstemming van De Lijn op dit GEN, zowel qua reiswegen, dienstregelingen, tarieven, communicatie en informatie. Op de meeste lijnen kan dat zonder bijkomende infrastructuur. Alleen op lijn 58 is een bijkomende kruisingsmogelijkheid nodig tussen Wondelgem en Eeklo. Uiteraard zijn er wel bijkomende exploitatiekosten. GEN rond Antwerpen Uiteraard verdient ook de grootstedelijke regio Antwerpen een GEN, met een stervormig en frequent bediend net rond Antwerpen. Voor de provincie Oost-Vlaanderen betekent dat een opwaardering van de stoptreinen Antwerpen Sint-Niklaas Lokeren tot GEN-kwaliteit, dat wil zeggen een halfuurfrequentie van maandag tot zaterdag, de hele dag door, en uurfrequentie op zondag. Waasland Klein-Brabant Spoorlijn 54 St-Niklaas Mechelen is potentieel een stevig alternatief voor de meer en meer dichtslibbende N16. De lijn kan worden opgewaardeerd tot ruggengraat van de mobiliteit in de regio, mits: - Halfuurfrequentie van maandag tot zaterdag de hele dag door, uurfrequentie op zondag. - Eigentijds en toegankelijk materieel. - Afstemming van andere openbaar vervoer (De Lijn) op de trein. Essentiële rechtstreekse verbindingen invoeren of herstellen: - Aalst Denderleeuw Ninove Geraardsbergen. Performanter aanbod Gent Antwerpen Het product IC is verwaterd door een teveel aan stops. Een duidelijk hiërarchisch aanbod kan hieraan verhelpen: - Elk half uur een snelle, echte IC-trein, met stop in Gent-Sint-Pieters, Gent-Dampoort, Sint- Niklaas, Antwerpen-Berchem, Antwerpen-Centraal. Daartussen elk half uur een IR-trein, met bijkomende stops in Gentbrugge, Gent-Dampoort, Lokeren, Sint-Niklaas, Beveren-Waas, Antwerpen-Berchem, Antwerpen-Zuid en Antwerpen Centraal. Gent Kortrijk - De goed gebruikte IR-verbinding Gent Kortrijk verdient opwaardering tot een halfuurfrequentie, minstens van maandag tot zaterdag, met een bijkomende stop te Olsene of Zulte. De IC-trein kan in dat geval opnieuw non-stop rijden tussen Kortrijk en Gent.

8 Opwaardering Aalst Burst Op deze lijn rijden momenteel alleen in de spits enkele treinen. Mits uitbouw tot een rechtstreekse stoptreinverbinding Aalst Burst Zottegem kan deze lijn uitgroeien tot de ruggengraat van het openbaar vervoer in de streek. Werk maken van de missing links: - Spoorlijn 204 Gent Zelzate (momenteel alleen gebruikt voor goederenvervoer) in gebruik nemen voor reizigersvervoer: in een eerste fase tot Arcelor-Mittal (bestaande sporen), in een tweede fase tot Zelzate (heraanleg op bestaande spoorbedding). - Op iets langere termijn: (her)aanleg spoorlijnen Aalst Dendermonde en Dendermonde Puurs, met een oog op een rechtstreekse verbinding Aalst Dendermonde Antwerpen. Aandacht voor vroege en late verbindingen Om in te spelen op de maatschappelijke behoeften, is vanuit de regionale en bovenregionale centra minstens een aanbod nodig tot 23u in alle richtingen. Om in te spelen op recreatieve verplaatsingen dient dit op vrijdag en zaterdag te worden uitgebreid tot middernacht. Hoogste prioriteit voor latere verbindingen is echter voor: - De Denderlijn Aalst Denderleeuw Ninove Geraardsbergen; - Gent Aalst; - Gent-Dendermonde; - Gent-Eeklo. Overige Betere spreiding van het treinaanbod in Aalter. Daartoe dient te stop van de IC Knokke/Blankenberge weg te vallen, in plaats daarvan stopt de IC Oostende Antwerpen in Aalter. 7. BRIEVEN VAN GEMEENTEN Temse: 23/10/2014 Gent: 24 september 2014 Maldegem: dd 22/10/2014 Eeklo: 9/10/2014 Aalter: 15/10/2014 Aalter: 12/9/2014 Sint-Laureins 18/9/2014 Wichelen: 19/8/2014 Zele: 1/9/2014 Zulte: 21/8/2014 Sint-Lievens-Houtem: 1/9/2014 Oudenaarde: 16/9/2014

9 Zottegem: 10/7/2014 Zomergem: 29/8/2014

Mobiliteitsconferentie RESOC Meetjesland NMBS Mobility

Mobiliteitsconferentie RESOC Meetjesland NMBS Mobility Mobiliteitsconferentie RESOC Meetjesland NMBS Mobility 19 mei 2011 Destination mieux 1. Het netwerk 2. Aanbodsverbeteringen Juni 2007 10.06.07 : heropening stopplaats Evergem op lijn 58 Eeklo - Gent December

Nadere informatie

Regio Gent-Sint-Pieters Aanpassingen aan de dienstregelingen vanaf 12/12/2010 op de lijnen 50, 50a, 53, 73, 86 en 122.

Regio Gent-Sint-Pieters Aanpassingen aan de dienstregelingen vanaf 12/12/2010 op de lijnen 50, 50a, 53, 73, 86 en 122. Regio Gent-Sint-Pieters Aanpassingen aan de dienstregelingen vanaf 12/12/2010 op de lijnen 50, 50a, 53, 73, 86 en 122. Tijdens de week en het weekend Tengevolge belangrijke infrastructuurwerken zullen

Nadere informatie

VOORSTEL TOT VERBETERING VAN DE TREINDIENST IN DE WESTHOEK

VOORSTEL TOT VERBETERING VAN DE TREINDIENST IN DE WESTHOEK HUIDIGE SITUATIE VOORSTEL TOT VERBETERING VAN DE TREINDIENST IN DE WESTHOEK Vanuit de westhoek kan men gebruik maken van 2 spoorlijnen. Enerzijds de lijn 73, De Panne-Deinze. Anderzijds lijn 69, Kortrijk-Poperinge.

Nadere informatie

Wij werken aan het spoor in Gent-Dampoort

Wij werken aan het spoor in Gent-Dampoort LIJN 59 Gent - Antwerpen in Het weekend van 2-3 december Lokeren ç Richting - Lokeren Wegens werken stoppen er op zaterdag vanaf 15 uur en zondag ganse dag geen treinen in. In onderstaande schema kan u

Nadere informatie

Cadanswijziging van de L-treinen tussen Brugge en Gent-Sint-Pieters.

Cadanswijziging van de L-treinen tussen Brugge en Gent-Sint-Pieters. Regio Brugge Tijdens de week en het weekend Lijn 50a: Brussel )G!9 Gent-Sint-Pieters!9 Brugge!9 Oostende!9 Blankenberge!9 Knokke Cadanswijziging van de IC E-treinen Knokke/Blankenberge )G!9 Brugge!9 Gent-Sint-Pieters

Nadere informatie

nmbs Werken op uw traject Antwerpen C. Leuven Landen Schellebelle - Aalst en Gent-Dampoort - Lokeren

nmbs Werken op uw traject Antwerpen C. Leuven Landen Schellebelle - Aalst en Gent-Dampoort - Lokeren De kaart toont waar deze werken uw treinreis kunnen beïnvloeden. Oostende Brugge Antwerpen C. Da Panne Lichtervelde GentSt.P. Aalst Lokeren Schellebelle Leuven Landen Vervangbus Schellebelle Aalst en GentDampoort

Nadere informatie

Lijn 50a: Brussel Gent-Sint-Pieters Brugge Oostende Blankenberge Knokke.38.49. Brugge V. Blankenberge A.

Lijn 50a: Brussel Gent-Sint-Pieters Brugge Oostende Blankenberge Knokke.38.49. Brugge V. Blankenberge A. Regio Brussel Tijdens de week en het weekend Lijn 50a: Brussel Gent-Sint-Pieters Brugge Oostende Blankenberge Knokke Cadanswijziging van de IC E-treinen Knokke/Blankenberge Brugge Gent-Sint-Pieters Brussel

Nadere informatie

Wij werken aan het spoor tussen Gent en Deinze

Wij werken aan het spoor tussen Gent en Deinze Gent-Sint-P. Richting De Panne - Landen De IC-treinen De Panne - Landen vertrekken vanuit. Er rijdt een vervangingstrein tussen De Panne en. Een bus vervangt de trein tussen en. @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @ @

Nadere informatie

Reporting stiptheid. Februari 2018

Reporting stiptheid. Februari 2018 Reporting stiptheid Februari 2018 1. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer NMBS Zonder neutralisatie 89,0% 87,3% Met neutralisatie 92,6% 90,8% Rekening houdend met het aantal reizigers 87,3% 85,0%

Nadere informatie

Lijn Antwerpen Mechelen Brussel

Lijn Antwerpen Mechelen Brussel Regio Antwerpen - Wijzigingen treinaanbod 9 december 2012 Lijn Antwerpen Mechelen Brussel Vanuit regio Antwerpen naar Brussels Airport Het treinaanbod vanuit de regio Antwerpen naar Brussels Airport wordt

Nadere informatie

Regio Denderleeuw - Wijzigingen treinaanbod 9 december Treinen waarvan de dienstregeling wordt gewijzigd met enkele minuten.

Regio Denderleeuw - Wijzigingen treinaanbod 9 december Treinen waarvan de dienstregeling wordt gewijzigd met enkele minuten. Regio Denderleeuw - Wijzigingen treinaanbod 9 december 2012 Treinen waarvan de dienstregeling wordt gewijzigd met enkele minuten. Op weekdagen Verbinding Gent-Sint-Pieters Genk De IC-trein 2217 Gent-Sint-Pieters

Nadere informatie

Regio Kortrijk. Tijdens de week

Regio Kortrijk. Tijdens de week Regio Kortrijk Tijdens de week De P-trein 7004 Kortrijk Gent-Sint-Pieters Brussel zal worden verlengd tot Etterbeek en niet langer doorrijden naar Schaarbeek, Diegem, Zaventem en Leuven. Huidige dienstregeling

Nadere informatie

Stiptheid reporting externe communicatie Oktober 2015

Stiptheid reporting externe communicatie Oktober 2015 Stiptheid reporting externe communicatie Oktober 2015 1. Globale stiptheid op het ganse spoornet (NMBS + andere operatoren) Zonder neutralisatie 2. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer NMBS Zonder

Nadere informatie

Reporting stiptheid 2017

Reporting stiptheid 2017 Reporting stiptheid 2017 1. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer NMBS Zonder neutralisatie 89,2% 88,3% Met neutralisatie 95,2% 92,4% Rekening houdend met het aantal reizigers 87,3% 86,2% Gemeten

Nadere informatie

Reporting stiptheid September 2016

Reporting stiptheid September 2016 Reporting stiptheid September 2016 1. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer NMBS Zonder neutralisatie 90,6% 89,9% Met neutralisatie 96,1% 95,6% Rekening houdend met het aantal reizigers 88,5%

Nadere informatie

met de treinen van NMBS

met de treinen van NMBS met de treinen van NMBS Agenda Eerste deel Mobiliteit in perspectief Tweede deel Slim naar Antwerpen Derde deel A-GEN Studie Mobiliteit in perspectief DE KLANT De klant staat centraal De klant is uniek

Nadere informatie

MET DE TREIN WORDT HET VLIEGTUIG NEMEN EEN MAKKIE

MET DE TREIN WORDT HET VLIEGTUIG NEMEN EEN MAKKIE MET DE TREIN WORDT HET VLIEGTUIG NEMEN EEN MAKKIE Overzicht van de rechtstreekse verbindingen naar en vanuit Brussels Airport Uitgave maart 2015 NMBS Netkaart DEN HAAG / AMSTERDAM BRUGGE ANTWERPEN-CENTRAAL

Nadere informatie

Reporting stiptheid externe communicatie. Januari 2017

Reporting stiptheid externe communicatie. Januari 2017 Reporting stiptheid externe communicatie Januari 2017 Kleurcodes (kaartmateriaal) >= 90,0% >= 80,0% < 80,0% 90,0% 100,0 % - goed/zeer goed 80,0% 89,9 % - matig 79,9% of minder - slecht Reporting stiptheid

Nadere informatie

Reporting stiptheid Augustus 2017

Reporting stiptheid Augustus 2017 Reporting stiptheid Augustus 2017 1. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer NMBS Zonder neutralisatie 91,8% 92,8% Met neutralisatie 96,6% 96,9% Rekening houdend met het aantal reizigers 90,7% 91,7%

Nadere informatie

Stiptheid reporting externe communicatie December 2016

Stiptheid reporting externe communicatie December 2016 Stiptheid reporting externe communicatie December 2016 1. Globale stiptheid op het ganse spoornet (NMBS + andere operatoren) Zonder neutralisatie 2. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer NMBS

Nadere informatie

De L-treinen Brugge Gent-Sint-Pieters en Gent-Sint-Pieters Mechelen vormen vanaf nu één verbinding.

De L-treinen Brugge Gent-Sint-Pieters en Gent-Sint-Pieters Mechelen vormen vanaf nu één verbinding. Regio Brugge Aanpassing dienstregeling vanaf 13 juni 2010. Wijzigingen vanaf 13 juni tijdens de week: De L-treinen Brugge Gent-Sint-Pieters en Gent-Sint-Pieters Mechelen vormen vanaf nu één verbinding.

Nadere informatie

Reporting stiptheid - April 2017

Reporting stiptheid - April 2017 Reporting stiptheid - April 2017 1. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer NMBS Zonder neutralisatie 90,6% 92,6% Met neutralisatie 96,4% 97,3% Rekening houdend met het aantal reizigers 89,1% 91,2%

Nadere informatie

Reporting stiptheid. Augustus 2016

Reporting stiptheid. Augustus 2016 Reporting stiptheid Augustus 2016 1. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer NMBS Zonder neutralisatie 94,5% 91,8% Met neutralisatie 98,0% 96,6% Rekening houdend met het aantal reizigers 93,6% 90,7%

Nadere informatie

Aansluitende treinen met wachttijd

Aansluitende treinen met wachttijd e L 2294 OUDENAARDE 00:15 20 L 1873 23:37 GENT-SINT-PIETERS GERAARDSBERGEN L 1875 GENT-SINT-PIETERS 05:22 3 P 7951 05:14 OUDENAARDE SCHAARBEEK L 2255 DENDERMONDE 05:50 2 IC 2303 05:44 KORTRIJK BRUSSEL-NOORD

Nadere informatie

Aansluitende treinen met wachttijd

Aansluitende treinen met wachttijd IC 2303 BRUSSEL-NOORD 05:32 3 L 755 05:23 RONSE EEKLO 3 L 1656 06:26 KORTRIJK OUDENAARDE L 756 EEKLO 06:31 3 IC 2328 06:27 BRUSSEL-NAT-LUCHTHAVEN OOSTENDE 3 L 756 06:23 RONSE EEKLO L 1676 KORTRIJK 06:34

Nadere informatie

Reporting stiptheid Juli 2018

Reporting stiptheid Juli 2018 Reporting stiptheid Juli 2018 1. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer NMBS Zonder neutralisatie 92,2% 88,3% Met neutralisatie 94,6% 92,3% Rekening houdend met het aantal reizigers 91,0% 87,3%

Nadere informatie

Reporting stiptheid September 2018

Reporting stiptheid September 2018 Reporting stiptheid September 2018 1. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer NMBS Zonder neutralisatie 87,2% 83,9% Met neutralisatie 92,1% 90,3% Rekening houdend met het aantal reizigers 85,0%

Nadere informatie

Reporting - November 2016

Reporting - November 2016 Reporting - November 2016 1. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer NMBS Zonder neutralisatie 86,9% 82,0% Met neutralisatie 93,5% 87,1% Rekening houdend met het aantal reizigers 83,7% 78,6% Gemeten

Nadere informatie

Stiptheid reporting externe communicatie Februari 2016

Stiptheid reporting externe communicatie Februari 2016 Stiptheid reporting externe communicatie Februari 2016 1. Globale stiptheid op het ganse spoornet (NMBS + andere operatoren) Zonder neutralisatie 2. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer NMBS

Nadere informatie

Vervoersplan 12/2017 Provincie West-Vlaanderen 23/05/2016

Vervoersplan 12/2017 Provincie West-Vlaanderen 23/05/2016 Vervoersplan 12/2017 Provincie West-Vlaanderen 23/05/2016 Inhoud Het landschap van de mobiliteit Evolutie van de mobiliteit in de provincie Vervoersplan 12/2014: vaststellingen en resultaten Vervoersplan

Nadere informatie

Reporting stiptheid. Februari 2017

Reporting stiptheid. Februari 2017 Reporting stiptheid Februari 2017 1. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer NMBS Zonder neutralisatie 90,9% 89,0% Met neutralisatie 95,1% 93,7% Rekening houdend met het aantal reizigers 88,6% 87,3%

Nadere informatie

Reporting stiptheid. Mei 2018

Reporting stiptheid. Mei 2018 Reporting stiptheid Mei 2018 1. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer NMBS Zonder neutralisatie 86,6% 86,5% Met neutralisatie 93,0% 91,7% Rekening houdend met het aantal reizigers 84,4% 84,6%

Nadere informatie

ACW wil een sterke verbetering en uitbouw van het personenvervoer per trein

ACW wil een sterke verbetering en uitbouw van het personenvervoer per trein ACW Achtergrond - NIEUWE DIENSTREGELING NMBS 2007 ACW wil een sterke verbetering en uitbouw van het personenvervoer per trein Het ACW is van mening dat het autogebruik moet beheerst en waar nodig zelfs

Nadere informatie

Brand in het seinhuis van Etterbeek: aanpassing dienstregeling vanaf 18 april 2011

Brand in het seinhuis van Etterbeek: aanpassing dienstregeling vanaf 18 april 2011 Brand in het seinhuis van Etterbeek: aanpassing dienstregeling vanaf 18 april 2011 De volgende P-treinen rijden opnieuw: P5507: van Schaarbeek 7.47 u. naar Waver 8 rijdt opnieuw volgens de normale dienstregeling;

Nadere informatie

Reporting stiptheid. December 2017

Reporting stiptheid. December 2017 December 2017 1. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer NMBS Zonder neutralisatie 89,2% 86,3% Met neutralisatie 93,4% 89,9% Rekening houdend met het aantal reizigers 86,7% 83,2% Gemeten over het

Nadere informatie

Stadsvernieuwingsproject Stationsomgeving Aalst. Een samenwerking tussen

Stadsvernieuwingsproject Stationsomgeving Aalst. Een samenwerking tussen Stadsvernieuwingsproject Stationsomgeving Aalst Een samenwerking tussen NMBS-Groep Christiane Van Rijckeghem districtsdirecteur Station Aalst Een poort naar spoor en stad Christiane Van Rijckeghem districtsdirecteur

Nadere informatie

Reporting stiptheid September 2017

Reporting stiptheid September 2017 Reporting stiptheid September 2017 1. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer NMBS Zonder neutralisatie 89,9% 87,2% Met neutralisatie 95,6% 92,4% Rekening houdend met het aantal reizigers 88,6%

Nadere informatie

Reporting stiptheid. April 2018

Reporting stiptheid. April 2018 Reporting stiptheid April 2018 1. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer NMBS Zonder neutralisatie 92,6% 89,2% Met neutralisatie 97,3% 93,0% Rekening houdend met het aantal reizigers 91,2% 87,4%

Nadere informatie

Regio Leuven. Tijdens de week

Regio Leuven. Tijdens de week Regio Leuven Tijdens de week Tengevolge belangrijke infrastructuurwerken op de lijn Gent-Sint-Pieters Brugge (aanleg twee bijkomende sporen) en op de lijn Brugge Blankenberge/Knokke, worden de rittijden

Nadere informatie

Reporting stiptheid Juni 2017

Reporting stiptheid Juni 2017 Reporting stiptheid Juni 2017 Kleurcodes (kaartmateriaal) >= 90,0% >= 80,0% < 80,0% 90,0% 100,0 % - goed/zeer goed 80,0% 89,9 % - matig 79,9% of minder - slecht 2 1. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer

Nadere informatie

Reporting stiptheid -Maart 2017

Reporting stiptheid -Maart 2017 Reporting stiptheid -Maart 2017 1. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer NMBS Zonder neutralisatie 90,7% 89,5% Met neutralisatie 97,5% 95,0% Rekening houdend met het aantal reizigers 89,0% 87,9%

Nadere informatie

INVENTARIS ARCHIEF NMVB... 2

INVENTARIS ARCHIEF NMVB... 2 INVENTARIS ARCHIEF NMVB... 2 I.OOST-VLAANDEREN ALGEMEEN... 2 1. Onderzoek voor de aanleg van nieuwe lijnen en uitbreidingen... 2 2. Autobusdiensten... 2 3. Commissie voor het vervoer in Oost-Vlaanderen...

Nadere informatie

2016 (in waarde van 2016) 2016

2016 (in waarde van 2016) 2016 Opbrengst 1 % APB / inwoner Opbrengst 100 OV / inwoner 2016 (in waarde van 2016) 2016 Ronse 28,46 Kluisbergen 9,44 Zele 35,59 Lierde 12,39 Zelzate 36,36 Horebeke 13,04 Eeklo 37,68 Zwalm 13,07 Sint-Laureins

Nadere informatie

Reporting stiptheid - December 2016

Reporting stiptheid - December 2016 Reporting stiptheid - December 2016 1. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer NMBS Zonder neutralisatie 93,0% 89,2% Met neutralisatie 96,4% 93,5% Rekening houdend met het aantal reizigers 90,9%

Nadere informatie

Regio Hasselt. Tijdens de week

Regio Hasselt. Tijdens de week Regio Hasselt Tijdens de week Tengevolge belangrijke infrastructuurwerken op de lijn Gent-Sint-Pieters Brugge (aanleg twee bijkomende sporen) en op de lijn Brugge Blankenberge/Knokke, worden de rittijden

Nadere informatie

Reporting stiptheid December 2018

Reporting stiptheid December 2018 Reporting stiptheid December 2018 1. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer NMBS Zonder neutralisatie 86,3% 90,0% Met neutralisatie 89,9% 92,5% Rekening houdend met het aantal reizigers 83,2% 87,9%

Nadere informatie

Stiptheid reporting externe communicatie November 2015

Stiptheid reporting externe communicatie November 2015 Stiptheid reporting externe communicatie November 2015 1. Globale stiptheid op het ganse spoornet (NMBS + andere operatoren) Zonder neutralisatie 2. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer NMBS

Nadere informatie

Stiptheid reporting externe communicatie Maart 2016

Stiptheid reporting externe communicatie Maart 2016 Stiptheid reporting externe communicatie Maart 2016 1. Globale stiptheid op het ganse spoornet (NMBS + andere operatoren) Zonder neutralisatie 2. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer NMBS Zonder

Nadere informatie

nmbs De stiptheid in juni 2019

nmbs De stiptheid in juni 2019 De stiptheid in juni De globale stiptheid Trend is nog steeds positief Globale stiptheid* (< 6 ) Evolutie over 12 maanden, in vergelijking met De stiptheid van juni (89.0%) is gestegen met 4,4% ten opzichte

Nadere informatie

Reporting stiptheid. Oktober 2016

Reporting stiptheid. Oktober 2016 Reporting stiptheid Oktober 2016 Kleurcodes (kaartmateriaal) >= 90,0% >= 80,0% < 80,0% 90,0% 100,0 % - goed/zeer goed 80,0% 89,9 % - matig 79,9% of minder - slecht 1. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer

Nadere informatie

Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: januari 2017

Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: januari 2017 Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: januari 2017 Hieronder vindt u de voornaamste stiptheidscijfers die spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel en spooroperator NMBS maandelijks op hun website

Nadere informatie

Reporting stiptheid Juli 2017

Reporting stiptheid Juli 2017 Reporting stiptheid Juli 2017 Kleurcodes (kaartmateriaal) >= 90,0% >= 80,0% < 80,0% 90,0% 100,0 % - goed/zeer goed 80,0% 89,9 % - matig 79,9% of minder - slecht Reporting stiptheid externe communicatie

Nadere informatie

Reporting stiptheid Oktober 2018

Reporting stiptheid Oktober 2018 Reporting stiptheid Oktober 2018 1. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer NMBS Zonder neutralisatie 83,6% 84,4% Met neutralisatie 89,9% 90,1% Rekening houdend met het aantal reizigers 80,5% 82,2%

Nadere informatie

Reporting stiptheid Mei 2017

Reporting stiptheid Mei 2017 Reporting stiptheid Mei 2017 1. Globale stiptheid op het ganse spoornet (NMBS + andere operatoren) Zonder neutralisatie Zie rapport Infrabel Zie rapport Infrabel 2. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer

Nadere informatie

Reporting stiptheid. Oktober 2017

Reporting stiptheid. Oktober 2017 Reporting stiptheid Oktober 2017 Kleurcodes (kaartmateriaal) >= 90,0% >= 80,0% < 80,0% 90,0% 100,0 % - goed/zeer goed 80,0% 89,9 % - matig 79,9% of minder - slecht Reporting stiptheid externe communicatie

Nadere informatie

Vervoersplan 12/2017 Provincie West-Vlaanderen 23/05/2016 Reactie regio s Westhoek en Midden-West-Vlaanderen

Vervoersplan 12/2017 Provincie West-Vlaanderen 23/05/2016 Reactie regio s Westhoek en Midden-West-Vlaanderen Vervoersplan 12/2017 Provincie West-Vlaanderen 23/05/2016 Reactie regio s Westhoek en Midden-West-Vlaanderen Sinds januari 2015 werken de vier overlegfora Midwestoverleg, RESOC Midden West-Vlaanderen,

Nadere informatie

Reporting stiptheid externe communicatie. November 2018

Reporting stiptheid externe communicatie. November 2018 Reporting stiptheid externe communicatie November 2018 1. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer NMBS Zonder neutralisatie 82,2% 83,9% Met neutralisatie 88,6% 89,1% Rekening houdend met het aantal

Nadere informatie

C.1. ANTWERPEN 1.1. LIJN 1: TRAM PETROLEUM ZUID EKEREN 1.2. LIJN 4: TRAM HOBOKEN - MEXICOBRUG

C.1. ANTWERPEN 1.1. LIJN 1: TRAM PETROLEUM ZUID EKEREN 1.2. LIJN 4: TRAM HOBOKEN - MEXICOBRUG C.1. ANTWERPEN 1.1. LIJN 1: TRAM PETROLEUM ZUID EKEREN Deze tram rijdt niet in de huidige toestand en wordt als nieuwe lijn nieuw ingevoerd in de toekomstscenario s. Hij zal een frequentie hebben van 8

Nadere informatie

NMBS & U. Provincie Oost-Vlaanderen

NMBS & U. Provincie Oost-Vlaanderen NMBS & U Provincie Oost-Vlaanderen 24 02 2014 Inhoud 2 NMBS, een eersterangsrol in de mobiliteit De grote principes van het vervoersplan 2014 (film) Evolutie van de mobiliteit per trein in Oost-Vlaanderen

Nadere informatie

Reporting stiptheid. Januari 2018

Reporting stiptheid. Januari 2018 Reporting stiptheid Januari 2018 1. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer NMBS Zonder neutralisatie 90,7% 88,6% Met neutralisatie 94,5% 92,0% Rekening houdend met het aantal reizigers 88,6% 86,2%

Nadere informatie

MET DE TREIN WORDT HET VLIEGTUIG NEMEN EEN MAKKIE

MET DE TREIN WORDT HET VLIEGTUIG NEMEN EEN MAKKIE MET DE TREIN WORDT HET VLIEGTUIG NEMEN EEN MAKKIE Overzicht de rechtstreekse verbindingen naar en uit Brussels Airport Uitgave juni 2015 Netkaart DEN HAAG / AMSTERDAM BRUGGE ANTWERPEN-CENTRAAL DE PANNE

Nadere informatie

nmbs De stiptheid in april 2019

nmbs De stiptheid in april 2019 De stiptheid in april De globale stiptheid Trend is nog steeds positief Globale stiptheid* (< 6 ) Evolutie over 12 maanden, in vergelijking met Met een stiptheidscijfer van 91% blijft de globale stiptheid

Nadere informatie

nmbs De stiptheid in mei 2019

nmbs De stiptheid in mei 2019 De stiptheid in mei De globale stiptheid Trend is nog steeds positief Globale stiptheid* (< 6 ) Evolutie over 12 maanden, in vergelijking met Met een stiptheidscijfer van 89,4% blijft de globale stiptheid

Nadere informatie

Stiptheid reporting externe communicatie Juni 2016

Stiptheid reporting externe communicatie Juni 2016 Stiptheid reporting externe communicatie Juni 2016 1. Globale stiptheid op het ganse spoornet (NMBS + andere operatoren) Zonder neutralisatie % % 2. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer NMBS

Nadere informatie

IC-02. Stations en haltes. Oostende - Brugge - Gent - St-Niklaas - Antwerpen. nmbs. Tijdens de week en het weekend :

IC-02. Stations en haltes. Oostende - Brugge - Gent - St-Niklaas - Antwerpen. nmbs. Tijdens de week en het weekend : nmbs Tijdens de week en het weekend : Oostende - Brugge - Gent - St-Niklaas - Antwerpen Stations en haltes A OOSTENDE Y BRUGGE Y GENT-SINT-PIETERS Y GENT-DAMPOORT Y BEERVELDE Y LOKEREN Y SINT-NIKLAAS Y

Nadere informatie

IC-04. Stations en haltes. Antwerpen - Gent - Kortrijk - Charleroi - Poperinge/Lille(F)

IC-04. Stations en haltes. Antwerpen - Gent - Kortrijk - Charleroi - Poperinge/Lille(F) IC-04 Antwerpen - Gent - Kortrijk - Charleroi - Poperinge/Lille(F) Stations en haltes ANTWERPEN-BERCHEM ANTWERPEN-CENTRAAL BEERVELDE BISSEGEM CROIX L ALLUMETTE CROIX WASQUEHAL GENT-DAMPOORT GENT-SINT-PIETERS

Nadere informatie

Reporting stiptheid - Juni 2018

Reporting stiptheid - Juni 2018 Reporting stiptheid - Juni 2018 1. Globale stiptheid binnenlands reizigersverkeer NMBS Zonder neutralisatie 87,3% 84,6% Met neutralisatie 92,0% 90,7% Rekening houdend met het aantal reizigers 85,3% 82,8%

Nadere informatie

Reporting stiptheid. November 2017

Reporting stiptheid. November 2017 Reporting stiptheid November 2017 Kleurcodes (kaartmateriaal) >= 90,0% >= 80,0% < 80,0% 90,0% 100,0 % - goed/zeer goed 80,0% 89,9 % - matig 79,9% of minder - slecht Reporting stiptheid externe communicatie

Nadere informatie

Lijn Brussel-Zuid Mechelen Antwerpen-Centraal

Lijn Brussel-Zuid Mechelen Antwerpen-Centraal Regio Brussel - Wijzigingen treinaanbod 9 december 2012 Tijdens de week: Lijn Brussel-Zuid Mechelen Antwerpen-Centraal De volgende treinen rijden niet meer De Benelux-trein Brussel Mechelen Antwerpen Amsterdam

Nadere informatie

IC-04. Stations en haltes. Antwerpen - Gent - Kortrijk --> Poperinge / Lille(F) nmbs.be. Tijdens de week en het weekend :

IC-04. Stations en haltes. Antwerpen - Gent - Kortrijk --> Poperinge / Lille(F) nmbs.be. Tijdens de week en het weekend : nmbs.be IC-04 Tijdens de week en het weekend : Antwerpen - Gent - Kortrijk --> Poperinge / Lille(F) Stations en haltes A ANTWERPEN-CENTRAAL Y ANTWERPEN-BERCHEM Y SINT-NIKLAAS Y LOKEREN Y GENT-DAMPOORT

Nadere informatie

nmbs Vervoersplan NMBS

nmbs Vervoersplan NMBS Vervoersplan NMBS Provincie Oost-Vlaanderen 15/07/2019 Agenda 1. NMBS, hoofdrolspeler in de mobiliteit 2. De uitdaging van de liberalisering 3. Vervoersplan 4. Volgende stappen 2 1. NMBS, hoofdrolspeler

Nadere informatie

Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: augustus 2017

Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: augustus 2017 Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: augustus 2017 Hieronder vindt u de voornaamste stiptheidscijfers die spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel en spooroperator NMBS maandelijks op hun website

Nadere informatie

nmbs.be Tijdens de week en het weekend : IC-04 Antwerpen - Gent - Kortrijk --> Poperinge / Lille(F)

nmbs.be Tijdens de week en het weekend : IC-04 Antwerpen - Gent - Kortrijk --> Poperinge / Lille(F) nmbs.be Tijdens de week en het weekend : Antwerpen - Gent - Kortrijk --> Poperinge / Lille(F) Stations en haltes A ANTWERPEN-CENTRAAL Y ANTWERPEN-BERCHEM Y SINT-NIKLAAS Y LOKEREN Y GENT-DAMPOORT Y GENT-SINT-PIETERS

Nadere informatie

Sint-Niklaas - Zwijndrecht

Sint-Niklaas - Zwijndrecht De kaart toont waar deze werken uw treinreis kunnen beïnvloeden. Oostende Brugge St.Niklaas Zwijndrecht Anwerpen C. GentSt.Pieters Mechelen Poperinge Kortrijk Vervangbus SintNiklaas Zwijndrecht Het weekend

Nadere informatie

Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: september 2016

Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: september 2016 Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: september 2016 Hieronder vindt u de voornaamste stiptheidscijfers die spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel en spooroperator NMBS maandelijks op hun website

Nadere informatie

Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: februari 2017

Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: februari 2017 Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: februari 2017 Hieronder vindt u de voornaamste stiptheidscijfers die spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel en spooroperator NMBS maandelijks op hun website

Nadere informatie

Brochure bereikbaarheid. Regio Aalter

Brochure bereikbaarheid. Regio Aalter Brochure bereikbaarheid Regio Aalter januari 2019 Inhoud BEREIKBAARHEID VAN SCHOLEN IDEAAL. REGIO AALTER... 3 1 ALGEMEEN... 3 1.1 Emmaüs Middenschool... 3 1.2 Emmaüs Bovenbouw... 3 1.3 Emmaüs Machelen

Nadere informatie

Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: november 2016

Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: november 2016 Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: november 2016 Hieronder vindt u de voornaamste stiptheidscijfers die spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel en spooroperator NMBS maandelijks op hun website

Nadere informatie

Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: september 2017

Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: september 2017 Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: september 2017 Hieronder vindt u de voornaamste stiptheidscijfers die spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel en spooroperator NMBS maandelijks op hun website

Nadere informatie

IC-29. De Panne - Gent - Aalst - Brussel - Brussels Airport -Zaventem - Leuven - Landen

IC-29. De Panne - Gent - Aalst - Brussel - Brussels Airport -Zaventem - Leuven - Landen IC-29 De Panne - Gent - Aalst - Brussel - Brussels Airport -Zaventem - Leuven - Landen Stations en haltes AALST BRUSSEL-CENTRAAL BRUSSEL-NOORD BRUSSELS AIRPORT - ZAVENTEM BRUSSEL-ZUID DE PANNE DE PINTE

Nadere informatie

Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: mei 2016

Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: mei 2016 Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: mei 2016 Hieronder vindt u de voornaamste stiptheidscijfers die spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel en spooroperator NMBS maandelijks op hun website plaatsen.

Nadere informatie

BDO-BENCHMARK GEMEENTEN 2016 vs PROVINCIE OOST-VLAANDEREN

BDO-BENCHMARK GEMEENTEN 2016 vs PROVINCIE OOST-VLAANDEREN BDO-BENCHMARK GEMEENTEN 2016 vs. 2015 PROVINCIE OOST-VLAANDEREN 1 INLEIDING Dit rapport toont u vrijblijvend enkele kerncijfers voor uw gemeente en de gemeenten binnen uw provincie. In totaal worden 6

Nadere informatie

Treinen vanuit en naar uw station

Treinen vanuit en naar uw station Treinen vanuit en naar uw station Vichte 12.06.2005-10.12.2005 Informatie dienstregelingen Vichte Beste Klanten, De verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening blijft een hoofdobjectief voor de

Nadere informatie

Vervoerplan RET 2016 Rotterdam, 10 maart 2015

Vervoerplan RET 2016   Rotterdam, 10 maart 2015 Vervoerplan RET 2016 Rotterdam, 10 maart 2015 ALGEMEEN Hieronder worden de wijzigingen in lijnvoering, route en frequentie beschreven die RET voorstelt voor de dienstregeling 2016. Niet alle wijzigingen

Nadere informatie

Stations en haltes. Lijn 58 : Gent-Sint-Pieters - Eeklo. nmbs. Dienstregelingen geldig vanaf Uitgave

Stations en haltes. Lijn 58 : Gent-Sint-Pieters - Eeklo. nmbs. Dienstregelingen geldig vanaf Uitgave nmbs 58 Lijn 58 : Gent-Sint-Pieters - Eeklo Stations en haltes AGENT-SINT-PIETERS YGENTBRUGGE YGENT-DAMPOORT YWONDELGEM YEVERGEM YSLEIDINGE YWAARSCHOOT CEEKLO Dienstregelingen geldig vanaf 09.12.2018 Uitgave

Nadere informatie

Behoefte van de reiziger centraal

Behoefte van de reiziger centraal GVB Vervoerplan 2019 voor de dienstregeling van het jaar 2019 Behoefte van de reiziger centraal De start van de Noord/Zuidlijn is 22 juli 2018. We realiseren ons dat op moment van het uitbrengen van Vervoerplan

Nadere informatie

Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: december 2016

Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: december 2016 Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: december 2016 Hieronder vindt u de voornaamste stiptheidscijfers die spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel en spooroperator NMBS maandelijks op hun website

Nadere informatie

Toekomstvisie Trein en bus regio Mechelen

Toekomstvisie Trein en bus regio Mechelen Toekomstvisie Trein en bus regio Mechelen MECHELEN MOBIEL VOOR IEDEREEN TREINTRAMBUS 26 APRIL 2017 I. Bestaande situatie en trends II. Bediening stadscentrum III. Bediening ziekenhuis IV. M-bus V. Streeknet

Nadere informatie

Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: juni 2016

Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: juni 2016 Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: juni 2016 Hieronder vindt u de voornaamste stiptheidscijfers die spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel en spooroperator NMBS maandelijks op hun website plaatsen.

Nadere informatie

Brochure bereikbaarheid. Regio Machelen (O.-Vl.)

Brochure bereikbaarheid. Regio Machelen (O.-Vl.) Brochure bereikbaarheid Regio Machelen (O.-Vl.) Inhoud BEREIKBAARHEID VAN SCHOLEN IDEAAL REGIO MACHELEN (O.-Vl.)... 3 1 ALGEMEEN... 3 2 MET DE FIETS... 5 3 MET DE LIJNBUS... 6 3.1. Overzichtskaart... 6

Nadere informatie

Brochure bereikbaarheid. Regio Machelen (O.-Vl.)

Brochure bereikbaarheid. Regio Machelen (O.-Vl.) Brochure bereikbaarheid Regio Machelen (O.-Vl.) Inhoud BEREIKBAARHEID VAN SCHOLEN IDEAAL REGIO MACHELEN (O.-Vl.)... 3 1 ALGEMEEN... 3 2 MET DE FIETS... 5 3 MET DE LIJNBUS... 6 3.1. Overzichtskaart... 6

Nadere informatie

GENT. 2.2.01.01 Gemeenten en bevolkingscijfer. Vervoergebied Gent bevolking. 682.482

GENT. 2.2.01.01 Gemeenten en bevolkingscijfer. Vervoergebied Gent bevolking. 682.482 GENT 2.2.01.01 Gemeenten en bevolkingscijfer Vervoergebied bevolking. 682.482 107 AALTER 18.672 125 MERELBEKE 22.031 108 ASSENEDE 13.499 126 NAZARETH 10.910 109 DEINZE 27.881 127 NEVELE 11.045 110 DE PINTE

Nadere informatie

Stations en haltes. Lijn 58 : Gent-Sint-Pieters - Eeklo. nmbs. Dienstregelingen geldig vanaf Uitgave

Stations en haltes. Lijn 58 : Gent-Sint-Pieters - Eeklo. nmbs. Dienstregelingen geldig vanaf Uitgave nmbs 58 Lijn 58 : Gent-Sint-Pieters - Eeklo Stations en haltes AGENT-SINT-PIETERS YGENTBRUGGE YGENT-DAMPOORT YWONDELGEM YEVERGEM YSLEIDINGE YWAARSCHOOT CEEKLO Dienstregelingen geldig vanaf 09.12.2018 Uitgave

Nadere informatie

BRUSSELS AIRPORT-ZAVENTEM

BRUSSELS AIRPORT-ZAVENTEM nmbs.be Tijdens de week : Leuven IC-29 Gent - Aalst - Brussel - Brus. Airport-Zav. Tijdens het weekend : La Panne - Gent - Aalst - Brussel Brus. Airport-Zav. - Leuven - Landen Stations en haltes ADE PANNE

Nadere informatie

Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: oktober 2016

Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: oktober 2016 Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: oktober 2016 Hieronder vindt u de voornaamste stiptheidscijfers die spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel en spooroperator NMBS maandelijks op hun website

Nadere informatie

Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: april 2017

Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: april 2017 Stiptheidsrapport binnenlands reizigersverkeer: april 2017 Hieronder vindt u de voornaamste stiptheidscijfers die spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel en spooroperator NMBS maandelijks op hun website

Nadere informatie

Spoorstrategie Waasland geeft startschot voor klantgerichte herziening vervoersplan NMBS

Spoorstrategie Waasland geeft startschot voor klantgerichte herziening vervoersplan NMBS ABLLO vzw Actiecomité ter beveiliging van het leefmilieu op de Linkeroever en in het Waasland vzw Ondernemingsnummer: 0416.970.534 Postbus 7, 9100 Sint-Niklaas www.abllo.be Bankrekening nr. BE 21 4095

Nadere informatie

BRUSSELS AIRPORT-ZAVENTEM

BRUSSELS AIRPORT-ZAVENTEM nmbs.be Tijdens de week : Leuven IC-29 Gent - Aalst - Brussel - Brus. Airport-Zav. Tijdens het weekend : La Panne - Gent - Aalst - Brussel Brus. Airport-Zav. - Leuven - Landen Stations en haltes ADE PANNE

Nadere informatie