In dit informatiepakket zullen de volgende onderwerpen behandeld worden:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In dit informatiepakket zullen de volgende onderwerpen behandeld worden:"

Transcriptie

1 Met ingang van april 2013 is FysioWork Opleidingen & Trainingen op het adres Het Lentfert 51, 7547 SN te Enschede gelokaliseerd voor de opleiding Blessurepreventie. In dit informatiepakket zullen de volgende onderwerpen behandeld worden: 1. De cursus Blessurepreventie a. Algemene informatie b. Cursusopzet c. Locatie en routebeschrijving d. Examen e. Kosten f. Het team van FWT Opleidingen 2. Leerdoelen Blessurepreventie (informatie opleidingsplan) 3. Klachtenprocedure en reglement 4. Behandeling persoonlijke gegevens cursisten 5. Inspraak cliënten 6. Inschrijfformulier

2 De cursus Blessurepreventie 1.a Algemene informatie De cursus blessurepreventie is bedoeld voor mensen die in het bezit zijn van een diploma Sportmassage. De sportverzorger kan een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van blessures. Ook komen sportmasseurs natuurlijk veel in aanraking met sporters die geblesseerd zijn geweest of daar nog van herstellende zijn. Echter, om de sporter een goed en gericht advies mee te kunnen geven, is theoretische kennis op verschillende vlakken en het correct uitvoeren van functieonderzoeken belangrijk. De sportverzorger baseert zijn advies op de uitkomsten van het functieonderzoek. Het uitvoeren, en interpreteren, van functieonderzoek op verschillende delen van het lichaam komt aan bod tijdens de cursus Blessurepreventie. In de cursus Blessurepreventie komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod: Theorie: - Anatomie van het menselijk lichaam - Veel voorkomende (sport)blessures - Preventie van (sport)blessures - Trainingsleer & Inspanningsfysiologie - Kinesiologie (een vakgebied dat de motoriek van het menselijk lichaam beoordeelt) Praktijk: - Functieonderzoek van de schouder/pols/elleboog/rug/romp/heup/knie/enkel/voet - Tapen en bandageren - Verschillende (spierfunctie)oefeningen FWT Opleidingen & Trainingen biedt de cursusstof op een interactieve manier aan. Er wordt veel gebruik gemaakt van beeldmateriaal. U ontvangt de cursusmap Blessurepreventie tijdens de cursus. 1.b Cursusopzet In de cursusmap zijn de leerdoelen uitvoerig uitgewerkt. De cursus bestaat uit modules. FWT Opleidingen & Trainingen vindt het belangrijk dat de sportverzorger de kennis en vaardigheden direct praktisch kan toepassen. Praktijk is daarom een belangrijk onderdeel van de cursus. Elke module wordt afgesloten met een toets. Wanneer alle modules goed zijn afgerond, wordt er in Utrecht het landelijk praktijkexamen afgenomen. Bij dit examen zijn afgevaardigden van de examencommissie van het NGS aanwezig. Naast de afgeronde modules moet er ook een profielwerkstuk gemaakt worden. Dit profielwerkstuk moet zijn goedgekeurd voordat examen gedaan kan worden. Vanzelfsprekend ontvangt u het NGS diploma Blessurepreventie, als u het examen met goed gevolg aflegt. Met het diploma Blessurepreventie kunt u bijvoorbeeld activiteiten bij sportverenigingen oppakken of uitbreiden. De cursus Blessurepreventie geeft meer

3 verdieping aan uw werk als sportverzorger. Het diploma geeft u ook de mogelijkheid om te werken bij de massageteams. De cursus Blessurepreventie wordt gehouden op zaterdag. Tevens is er de mogelijkheid om de cursus te volgen in de avonduren. Dit kan op maandagavond of donderdagavond. Combinaties van cursusmomenten is niet mogelijk 1.c Locatie: De cursus wordt gehouden bij FWT Opleidingen & Trainingen Adres: Het Lentferthouse Het Lentfert SN Enschede Telefoon secretariaat: Carry van der Weij / Ron Poel Routebeschrijving: Neem vanaf de autobaan A35 de afslag Enschede -West. Sla bij de verkeerslichten op het viaduct linksaf. Volgende verkeerslichten rechtdoor. Neem de eerstvolgende afslag. Sla bij de verkeerslichten linksaf. Volgende verkeerslichten rechtdoor. Na tankstation Avia, slaat rechtsaf. De tweede afslag links is Het Lentfert. U bevindt zich op Het Lentfert en ziet rechtsvoor het Lentferthouse. U bent gearriveerd.

4 De cursus wordt gehouden op zaterdag. De cursus beslaat in totaal 8 zaterdagen in de periode december t/m mei. Juni is er mogelijkheid om een examen te doen. Landelijk NGS of certificaat van deelname FWT Opleidingen & Trainingen. De cursustijden: Liggen tussen uur en uur. Op de eerste lesdag wordt toegelicht welke stof op welke dag wordt behandeld. 1.d Examen: Tijdens de cursus krijgt u meer informatie over het examen, bijvoorbeeld over de manier van toetsen en de exameneisen. 1.e Kosten Inschrijfgeld/aanbetaling: 100,00 Bij aanvang cursus: 695, Totaal: 795,00 U dient een aanbetaling te doen om uw inschrijving definitief te maken. U kunt het inschrijfgeld en het restant cursusgeld overmaken op rekeningnummer NL37ABNA t.n.v. FWT Opleidingen & Trainingen onder vermelding van uw naam en de cursus die u bij FWT Opleidingen & Trainingen wilt volgen. Wanneer uw aanbetaling door FWT Opleidingen & Trainingen ontvangen is, ontvangt u via e- mail een bevestiging van uw aanmelding. Vanaf dat moment is uw inschrijving definitief. Het volledige lesgeld moet vóór aanvang van de cursus ontvangen zijn door FWT Opleidingen & Trainingen Belangrijk: Het cursusgeld is inclusief het cursusboek Blessurepreventie, exclusief verbruiksmaterialen en examengelden. Koffie en thee voorziening via muntautomaat. Bij eventuele voortijdige beëindiging van de opleiding blijft het volledige cursusgeld verschuldigd. Zie Algemene Voorwaarden. In uitzonderlijke gevallen kan hiervan worden afgeweken. 1.f Het team van FWT Opleidingen & Trainingen: Het team van FWT Opleidingen & Trainingen bestaat uit (bedrijfs)fysiotherapeut Ron Poel, tevens sportmasseur en Carry van der Weij, opleidingscoördinator. FWT Opleidingen & Trainingen werkt nauw samen met FysioGym Twente, de praktijk die zijn sporen heeft verdiend op het gebied van sportfysiotherapie. Bij FysioGym Twente zijn meerdere sportfysiotherapeuten werkzaam en de praktijk heeft nauwe banden met vele sportverenigingen in en rond Enschede. Indien u ambities heeft om binnen de sport bij sportverenigingen werkzaam te zijn na uw opleiding, is het verstandig om dit aan te geven bij de docenten.

5 FWT Opleidingen & Trainingen is voortdurend bezig met ontwikkeling en het team is zeer goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van sportmassage en blessurepreventie. 2. Leerdoelen Blessurepreventie Hieronder is een deel van de leerdoelen voor de cursus Blessurepreventie kort samengevat: - kennis over verschillende soorten preventie - kennis over factoren (endogeen & exogeen) die bij een sportletsel een rol kunnen spelen - kennis van de meest voorkomende (sportspecifieke) blessures per lichaamsdeel - kennis van diverse (stadia van) spier- en peesletsels per lichaamsdeel - kennis over hoe blessures per lichaamsdeel te voorkomen zijn (binnen beroepssport, wedstrijdsport en de recreatie(breedte)sport) - kennis van specifieke eigenschappen van verschillende spiervezels en bewegingsketens - kennis van de oorzaken van spierpijn - kennis van de opbouw en werking van houdings- en bewegingsspieren - (herhaling van de) kennis van de anatomie per lichaamsdeel - kennis van inspanningsfysiologie en trainingsleer (bijvoorbeeld de veranderingen in een lichaam tijdens en na training) - vaardigheid in het opstellen en uitvoeren van een anamnese, een inspectie en een functieonderzoek per lichaamsdeel - vaardigheid in het analyseren van een beweging - vaardigheid in tapen en bandageren bij sportspecifieke blessures 3. Klachtenprocedure en reglement FWT Opleidingen & Trainingen besteedt veel aandacht aan kwaliteitsaspecten van de praktijk en aan de kwaliteit van handelen van de behandelaars. Indien u toch een klacht heeft, kunt u dit aangeven bij de opleidingscoördinator van FWT Opleidingen & Trainingen. Zij zal u een klachtenformulier overhandigen waarop u uw klacht kunt omschrijven. Deze zal met de grootst mogelijk zorg worden behandeld. Er wordt teruggekoppeld met het team en met u. 4. Behandeling persoonlijke gegevens cursisten FWT Opleidingen & Trainingen is verplicht om een cursistenregistratie (leerlingvolgsysteem) bij te houden. In onze registratie worden de volgende zaken bijgehouden; - persoonlijke gegevens van de cursist en het (persoonlijk)opleidingsplan, - het aantal bezochte en gemiste lessen (of de cursist zich heeft afgemeld en om welke reden), - registratie van de aanmelding / inschrijving van de opleiding en van het examen, - correspondentie tussen instituut en cursist Uw gegevens zullen te allen tijde vertrouwelijk behandeld worden. 5. Inspraak deelnemers Aan het einde van de cursus ontvangt u een vragenlijst waarin we u vragen of u tevreden bent over de cursus. FWT Opleidingen & Trainingen is voortdurend bezig met ontwikkeling en hoort het graag van u indien u verbeterpunten wilt aandragen.

6 Opleidingen Inschrijfformulier cursus Blessurepreventie: Naam: Voorletters: Geboortedatum: - - Geslacht: man / vrouw Adres: Postcode: Woonplaats: Telefoon nr.: hele dag/na * bereikbaar adres: Extra Informatie (niet verplicht): Ik ben in contact gekomen met de opleidingen van FWT Opleidingen & Trainingen via: U dient voor de cursus een aanbetaling van 100,- te doen om uw inschrijving definitief te maken. U kunt de aanbetaling overmaken op rekeningnummer NL37ABNA t.n.v. FWT Opleidingen & Trainingen onder vermelding van uw naam en de cursus die u bij FWT Opleidingen wilt volgen. Wanneer uw aanbetaling ontvangen is, ontvangt u via e- mail een bevestiging van uw aanmelding. Vanaf dat moment is uw inschrijving definitief. Het volledige lesgeld moet vóór aanvang van de cursus ontvangen zijn. Versturen naar: FWT Opleidingen & Trainingen Het Lentfert SN Enschede tav. Carry van der Weij. Inschrijfdatum: Handtekening Akkoord:

In dit informatiepakket zullen de volgende onderwerpen behandeld worden:

In dit informatiepakket zullen de volgende onderwerpen behandeld worden: FysioWork Twente Opleidingen & Trainingen heeft met ingang van 01 januari 2012 de opleiding Sportmassage overgenomen van FysioGym Twente. Sinds 2009 was deze officieel als opleidingsinstituut erkend door

Nadere informatie

In dit informatiepakket zullen de volgende onderwerpen behandeld worden:

In dit informatiepakket zullen de volgende onderwerpen behandeld worden: FysioWork Twente Opleidingen & Trainingen heeft met ingang van 01 januari 2012 de opleiding Sportmassage overgenomen van FysioGym Twente. Sinds 2009 was deze officieel als opleidingsinstituut erkend door

Nadere informatie

OPLEIDING SPORTMASSAGE EN VERZORGING

OPLEIDING SPORTMASSAGE EN VERZORGING OPLEIDING SPORTMASSAGE EN VERZORGING UW KEUZE VOOR KWALITEIT EN BETROKKENHEID MSP OPLEIDINGEN IS ERKEND DOOR: HET NEDERLANDS GENOOTSCHAP VOOR SPORTMASSAGE HET ALGEMEEN CENTRUM VOOR EXAMINERING - 2 - Opleiding

Nadere informatie

Opleiding Wellnesmassage

Opleiding Wellnesmassage Opleiding Wellnesmassage Op 13 september 2012 start MSP Opleidingen de nieuwe opleiding Wellnessmassage. Binnen 1 cursusjaar kunt u het ACE (Algemeen Centrum voor Examinering) diploma Wellnessmasseur behalen.

Nadere informatie

Opleiding Wellnesmassage

Opleiding Wellnesmassage Opleiding Wellnesmassage Op 13 september 2012 start MSP Opleidingen de nieuwe opleiding Wellnessmassage. Binnen 1 cursusjaar kunt u het ACE (Algemeen Centrum voor Examinering) diploma Wellnessmasseur behalen.

Nadere informatie

Sportmassage Cursus informatie

Sportmassage Cursus informatie Sportmassage Cursus informatie De sportmassage opleiding van Medi-Sport VOF gaat in op alle aspecten van de theorie en de praktijk. Medi-Sport VOF leidt op voor het officiële diploma van het Nederlands

Nadere informatie

Opleiding Sportmassage en Verzorging

Opleiding Sportmassage en Verzorging Opleiding Sportmassage en Verzorging Op 10 en 11 september 2012 start MSP Opleidingen de nieuwe opleiding Sportmassage en Verzorging. Binnen 1 cursusjaar kunt u het ACE (Algemeen Centrum voor Examinering)

Nadere informatie

Opleiding Sportmassage en Verzorging

Opleiding Sportmassage en Verzorging Opleiding Sportmassage en Verzorging Op 10 en 11 september 2012 start MSP Opleidingen de nieuwe opleiding Sportmassage en Verzorging. Binnen 1 cursusjaar kunt u het ACE (Algemeen Centrum voor Examinering)

Nadere informatie

Opleidingsovereenkomst Floranails.

Opleidingsovereenkomst Floranails. Opleidingsovereenkomst Floranails. 1. Overeenkomst Deze overeenkomst wordt gesloten tussen u als cursist en Floranails als opleider voor de duur van de opleiding waarvoor u zich als cursist heeft ingeschreven.

Nadere informatie

Opleiding Sport- en stoelmassage voor slechtziende en blinde mensen

Opleiding Sport- en stoelmassage voor slechtziende en blinde mensen Opleiding Sport- en stoelmassage voor slechtziende en blinde mensen Inleiding Koninklijke Visio is het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen. Vanuit diverse locaties in Nederland bieden wij

Nadere informatie

Inschrijfformulier Inglot Pro Studio

Inschrijfformulier Inglot Pro Studio Inschrijfformulier Inglot Pro Studio Onderstaande gegevens dienen volledig te worden ingevuld. Startdatum opleiding Persoonlijke gegevens Naam Achternaam Geboortedatum (maand + jaar) Adres :... Postcode

Nadere informatie

OWS OPLEIDING SPORTMASSAGE EN VERZORGING. Sportmassage een beroep met toekomst

OWS OPLEIDING SPORTMASSAGE EN VERZORGING. Sportmassage een beroep met toekomst OWS OPLEIDING SPORTMASSAGE EN VERZORGING Sportmassage een beroep met toekomst OWS OPLEIDINGEN IS ERKEND DOOR HET NEDERLANDS GENOOTSCHAP VOOR SPORTMASSAGE - 2 - Opleiding Sportmassage en Verzorging In het

Nadere informatie

De rijkserkende opleiding Allround Fitnesstrainer (incl. Fitnesstrainer-A) Vernieuwde opleiding, competentiegericht leren zie pagina 2.

De rijkserkende opleiding Allround Fitnesstrainer (incl. Fitnesstrainer-A) Vernieuwde opleiding, competentiegericht leren zie pagina 2. Bijlestaal 64 1721 PW Broek op Langedijk T 0226-342699 E info@tredus.nl www.tredus.nl De rijkserkende opleiding Allround Fitnesstrainer (incl. Fitnesstrainer-A) Vernieuwde opleiding, competentiegericht

Nadere informatie

Om de cursus sportmassage te gaan volgen zijn er geen specifieke vereisten. Wat niet wil zeggen dat de opleiding eenvoudig is.

Om de cursus sportmassage te gaan volgen zijn er geen specifieke vereisten. Wat niet wil zeggen dat de opleiding eenvoudig is. Sportmassage Doelgroep De opleiding sportmassage staat open voor iedereen, jong of oud, man of vrouw, LBO of academisch geschoold. Kortom voor iedereen die betrokken is bij de mens en zijn verzorging binnen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Opleiding & Cursussen

Algemene Voorwaarden Opleiding & Cursussen Algemene Voorwaarden Opleiding & Cursussen 1. Totstandkoming van de overeenkomst 1.1 Inschrijving geschiedt door aanmelding per email, telefonisch, in de salon of via het inschrijfformulier. 1.2 Na inschrijving

Nadere informatie

Sportmassage Algemene voorwaarden

Sportmassage Algemene voorwaarden Sportmassage Algemene voorwaarden Inschrijvingen Inschrijving kan slechts geschieden door het opsturen van de volledig ingevulde cursusovereenkomst en gelijktijdig overmaken van het inschrijfgeld ( 25,-)

Nadere informatie

Boksfit trainer level-1

Boksfit trainer level-1 SKMO leraarsopleidingen kickboksen per info@skmo 2019 Boksfit trainer level-1 Drs. Erik Hein skmo 1-1-2019 Inhoud Beste belangstellende,... 2 Over BOKSFIT... 2 BOKSFIT trainerscursus (level 1)... 2 Voor

Nadere informatie

Cursus DSM IV (5) en Psychopathologie

Cursus DSM IV (5) en Psychopathologie Cursus DSM IV (5) en Psychopathologie Geaccrediteerd door de VVH De Academie voor Haptonomie, ITH en Synergos bieden gezamenlijk de cursus DSM IV/Psychopathologie aan. Bijzonder aan dit aanbod is allereerst

Nadere informatie

OPLEIDING Wellnessmassage

OPLEIDING Wellnessmassage OPLEIDING Wellnessmassage wellnessmassage een beroep met toekomst OWS OPLEIDINGEN IS ERKEND DOOR HET NEDERLANDS GENOOTSCHAP VOOR SPORTMASSAGE Opleiding Wellnessmassage NGS -- OWS opleidingen www.ows.nu

Nadere informatie

Om de cursus sportmassage te gaan volgen zijn er geen specifieke vereisten. Wat niet wil zeggen dat de opleiding eenvoudig is.

Om de cursus sportmassage te gaan volgen zijn er geen specifieke vereisten. Wat niet wil zeggen dat de opleiding eenvoudig is. Sportmassage Doelgroep De opleiding sportmassage staat open voor iedereen, jong of oud, man of vrouw, LBO of academisch geschoold. Kortom voor iedereen die betrokken is bij de mens en zijn verzorging binnen

Nadere informatie

Opleiding Nagelstyling Brochure

Opleiding Nagelstyling Brochure Opleiding Nagelstyling Brochure www.simply-you.nl www.simply-you-webwinkel.nl info@simply-you.nl tel: 0645752514 Algemene informatie opleidingen Het vak nagelstyling wint de laatste jaren enorm aan populariteit.

Nadere informatie

De rijkserkende opleiding Personal Trainer incl. Fitnesstrainer-B

De rijkserkende opleiding Personal Trainer incl. Fitnesstrainer-B Bijlestaal 64 1721 PW Broek op Langedijk T 0226-342699 E info@tredus.nl www.tredus.nl De rijkserkende opleiding Personal Trainer incl. Fitnesstrainer-B De specialiteit van de Personal Trainer staat steeds

Nadere informatie

Jade-Opleidingen - Doorn

Jade-Opleidingen - Doorn Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Cursus: Meridiaan Qigong (medicinale Qigong) Studiegids 2015/2016 Meridiaan Qigong Qigong (uitgesproken als:

Nadere informatie

Lesrooster van de opleiding Tafeltennistrainer-A te Heino (onder voorbehoud) AFDELING OOST Cursusdag: Datum: Tijd: organiseert in HEINO

Lesrooster van de opleiding Tafeltennistrainer-A te Heino (onder voorbehoud) AFDELING OOST Cursusdag: Datum: Tijd: organiseert in HEINO Lesrooster van de opleiding Tafeltennistrainer-A te Heino (onder voorbehoud) AFDELING OOST Cursusdag: Datum: Tijd: Zondag 6 november 2005 09.00 uur 16.00 uur Zondag 20 november 2005 09.00 uur 16.00 uur

Nadere informatie

Cursus- en betalingsvoorwaarden en mogelijkheden

Cursus- en betalingsvoorwaarden en mogelijkheden Cursus- en betalingsvoorwaarden en mogelijkheden Vierjarige yoga docentenopleiding 2016-2020 Start september 2016 Aanmelding De student(e) meldt zich voor de vierjarige yoga docentenopleiding van Samsara

Nadere informatie

Instructeur Bedrijfshulpverlener opleiding Eerste Hulp Conform de richtlijnen van het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening (NIBHV)

Instructeur Bedrijfshulpverlener opleiding Eerste Hulp Conform de richtlijnen van het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening (NIBHV) Instructeur Bedrijfshulpverlener opleiding Eerste Hulp Conform de richtlijnen van het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening (NIBHV) Doelgroep De opleiding is bestemd voor personen die in uw organisatie

Nadere informatie

De opleiding Allround Indoor Cyclinginstructeur

De opleiding Allround Indoor Cyclinginstructeur Bijlestaal 64 1721 PW Broek op Langedijk T 0226-342699 E info@tredus.nl www.tredus.nl De opleiding Allround Indoor Cyclinginstructeur Deze 7-daagse opleiding is ontwikkeld om een brede praktische opleiding

Nadere informatie

Samsara Yoga Opleiding www.samsara.nl info@samsara.nl KvK 58191828

Samsara Yoga Opleiding www.samsara.nl info@samsara.nl KvK 58191828 Cursus,- en betalingsvoorwaarden en mogelijkheden voor gespreide betaling van Samsara Yoga Opleiding, 4 jarige yoga docentenopleiding 2015-2019, start september 2015 De student(e) meldt zich aan via het

Nadere informatie

Jade-Opleidingen - Doorn

Jade-Opleidingen - Doorn Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Cursus: Ayurvedisch shirodhara-therapeut (geaccrediteerde bijscholing) Studiegids 2015/2016 Wat is Ayurveda?

Nadere informatie

Opleidingen INSCHRIJFFORMULIER CURSUS FITNESS- TRAINER B

Opleidingen INSCHRIJFFORMULIER CURSUS FITNESS- TRAINER B Opleidingen INSCHRIJFFORMULIER CURSUS FITNESS- TRAINER B Ondergetekende: Achternaam Voorletters Voornaam Geboortedatum : man / vrouw* Adres Postcode/woonplaats Telefoon E- mail Vooropleiding Bij afwijkend

Nadere informatie

Basisopleiding Pilates instructeur(trice) - 7 weken

Basisopleiding Pilates instructeur(trice) - 7 weken Bijlestaal 64 1721 PW Broek op Langedijk T 0226-342699 E info@tredus.nl www.tredus.nl Basisopleiding Pilates instructeur(trice) - 7 weken De Basisopleiding Pilates docent is er op gericht om je de diverse

Nadere informatie

BLOESEM REMEDIES NEDERLAND. WORKSHOP FES Flower Essences 2005

BLOESEM REMEDIES NEDERLAND. WORKSHOP FES Flower Essences 2005 BLOESEM REMEDIES NEDERLAND WORKSHOP FES Flower Essences 2005 F.E.S. CALIFORNIAN FLOWER ESSENCES WORKSHOP MET PATRICIA KAMINSKI OPRICHTER EN PRODUCENT VAN DE EERSTE REMEDIES NA Dr. BACH. 5 en 6 NOVEMBER

Nadere informatie

Jade-Opleidingen - Doorn

Jade-Opleidingen - Doorn Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Opleiding tot Ayurvedisch voedings-coach Studiegids 2015 Wat is Ayurveda? Ayurveda betekent letterlijk: wetenschap

Nadere informatie

organiseert BUSSUM de opleiding tot AFDELING Midden J E U G D T R A I N E R Lesrooster t.b.v. de opleiding jeugdtrainer te BUSSUM

organiseert BUSSUM de opleiding tot AFDELING Midden J E U G D T R A I N E R Lesrooster t.b.v. de opleiding jeugdtrainer te BUSSUM Lesrooster t.b.v. de opleiding jeugdtrainer te BUSSUM Dag Datum Tijden Woensdag 18 mei 2005 18.45 uur 21.45 uur Woensdag 25 mei 2005 18.45 uur 21.45 uur Zaterdag 28 mei 2005 13.30 uur 17.00 uur Woensdag

Nadere informatie

Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM

Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Opleiding tot Ayurvedisch voedings-coach Studiegids 2016 Dorpsstraat 26, 3941 JM Doorn, www.jade-health.nl,

Nadere informatie

Voorwaarden voor deelname aan activiteiten met open inschrijving

Voorwaarden voor deelname aan activiteiten met open inschrijving Voorwaarden voor deelname aan activiteiten met open inschrijving Je wilt deelnemen aan een activiteit van Corael Opleidingen met open inschrijving omdat je jezelf als professional en/of als individu wilt

Nadere informatie

PORTFOLIO SPORTMASSAGE

PORTFOLIO SPORTMASSAGE PORTFOLIO SPORTMASSAGE Dit portfolio is eigendom van: Naam: Pasfoto Adres: Postcode / Plaats: Telefoon: Een portfolio is het visitekaartje van de kandidaat en de toegang tot het assessment / examen. Het

Nadere informatie

Administratief Procesrecht

Administratief Procesrecht Administratief Procesrecht In deze opleiding ontwikkelt u algemene kennis van administratief procesrecht. Dit praktijkgerichte programma is dan ook specifiek afgestemd op uw functie als bewindvoerder.

Nadere informatie

Cursus. montessori leidster

Cursus. montessori leidster Cursus voor montessori leidster van peutergroepen en kinderdagverblijven Brochure cursus Cursus voor montessori leidster van peutergroepen en kinderdagverblijven Achtergrond Doelgroep Inhoud Cursusopzet

Nadere informatie

Klacht(en) afhandeling

Klacht(en) afhandeling 01-01-2015 Klachtenregeling versie: 01 Pagina 1 van 5 Klacht(en) afhandeling De Nieuwe Zorg 01-01-2015 Klachtenregeling versie: 01 Pagina 2 van 5 Algemeen Alle medewerkers van De Nieuwe Zorg doen hun best

Nadere informatie

Financiële en Fiscale Deskundigheid

Financiële en Fiscale Deskundigheid Financiële en Fiscale Deskundigheid In deze opleiding ontwikkelt u algemene kennis van Financiën en Fiscaliteit. Dit praktijkgerichte programma is dan ook specifiek afgestemd op uw functie als bewindvoerder.

Nadere informatie

Studiehandleiding. Sportmassage met examenvoorbereiding

Studiehandleiding. Sportmassage met examenvoorbereiding Studiehandleiding Sportmassage met examenvoorbereiding Lay-out en opmaak: NTI DTP Studio, Leiden 2 e druk, maart 2011 3 e druk, september 2011 001204275 2009, NTI bv, Leiden Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Opleiding Voetreflexmassage

Opleiding Voetreflexmassage Opleiding Voetreflexmassage Op 12 september 2012 start MSP Opleidingen de nieuwe opleiding Voetreflexmassage. Binnen 1 cursusjaar kunt u het ACE (Algemeen Centrum voor Examinering) diploma Voetreflexmassage

Nadere informatie

Behorende bij en derhalve deel uitmakende van de overeenkomst tussen school en cursist.

Behorende bij en derhalve deel uitmakende van de overeenkomst tussen school en cursist. ALGEMENE VOORWAARDEN Kollaart Opleidingen Behorende bij en derhalve deel uitmakende van de overeenkomst tussen school en cursist. 1. DUUR VAN DE OPLEIDING De duur van de opleiding staat vermeld in de brochure

Nadere informatie

Dialoog tussen mens en paard

Dialoog tussen mens en paard Dialoog tussen mens en paard Opleiding tot Kinder DialoogCoach Prospectus Een goede coach ziet mogelijkheden Opleiding tot DialoogCoach 2014/2015/2016 Inhoud Welkom... 3 Doel... 3 Opleiding tot DialoogCoach...

Nadere informatie

Krediet, Vermogen en Inkomensvoorziening

Krediet, Vermogen en Inkomensvoorziening Krediet, Vermogen en Inkomensvoorziening In deze opleiding ontwikkelt u algemene kennis van Krediet, Vermogen en Inkomensvoorziening. Dit praktijkgerichte programma is dan ook specifiek afgestemd op uw

Nadere informatie

OPLEIDING TOT WKS-COACH

OPLEIDING TOT WKS-COACH AKS trainingen www.kleineschaars.com OPLEIDING TOT WKS-COACH Elk jaar starten we trainingen voor mensen die als WKS-coach in de eigen organisatie de taak krijgen om de implementatie van het model van Willem

Nadere informatie

STUDIEREGLEMENT SOPHIA HEALING & READING Van toepassing op de opleidingen Healing en Reading en Healing Arts Therapie

STUDIEREGLEMENT SOPHIA HEALING & READING Van toepassing op de opleidingen Healing en Reading en Healing Arts Therapie STUDIEREGLEMENT SOPHIA HEALING & READING Van toepassing op de opleidingen Healing en Reading en Healing Arts Therapie 1. Aanmelden U kunt zich telefonisch, schriftelijk of via de website voor een opleiding

Nadere informatie

Opleiding tot. Performance Trainer

Opleiding tot. Performance Trainer Opleiding tot Performance Trainer Waarom studeren bij Motive to Move Motive to Move Academy is een opleidingsinstituut wat zich als belangrijkste doel gesteld heeft om kwaliteitstrainers in sport op te

Nadere informatie

Dit zijn de Algemene Voorwaarden van de Rusen Donmez Academy

Dit zijn de Algemene Voorwaarden van de Rusen Donmez Academy RUSEN DONMEZ ACADEMY Dit zijn de Algemene Voorwaarden van de Rusen Donmez Academy Door een opleiding bij te volgen, accepteer je automatisch onze Algemene Voorwaarden. Algemene voorwaarden Artikel 1. Totstandkoming

Nadere informatie

Opleiding Docent Weerbaarheid

Opleiding Docent Weerbaarheid Over MOVISIE MOVISIE is hét landelijke kennisinstituut en adviesbureau voor toepasbare kennis, adviezen en oplossingen bij de aanpak van sociale vraagstukken op het terrein van welzijn, participatie, sociale

Nadere informatie

Bornholmstraat 80 9723 AZ Groningen tel: 050 549 22 06 email: info@fysiosupplies.nl internet: www.fysiosupplies.nl Kvk: 50074423 ABN Amro:

Bornholmstraat 80 9723 AZ Groningen tel: 050 549 22 06 email: info@fysiosupplies.nl internet: www.fysiosupplies.nl Kvk: 50074423 ABN Amro: 1 Fontys MSU cursus voor de fysiotherapie Deze volwaardige MSU cursus, onder leiding van Fontys hogescholen is wetenschappelijk onderbouwd en geaccrediteerd met 64 punten bij het KNGF. Dit is de perfecte

Nadere informatie

Opleiding Ontspanningsmassage

Opleiding Ontspanningsmassage Opleiding Ontspanningsmassage Op 12 september 2012 start MSP Opleidingen de nieuwe opleiding Ontspanningsmassage. Binnen 1 cursusjaar kunt u het ACE (Algemeen Centrum voor Examinering) diploma Ontspanningsmassage

Nadere informatie

Professionele Communicatie

Professionele Communicatie Professionele Communicatie In deze opleiding ontwikkelt u uw professionele communicatie. Dit praktijkgerichte programma is dan ook specifiek afgestemd op uw functie als bewindvoerder. U werkt tijdens de

Nadere informatie

Zie hiervoor ook de gedeponeerde voorwaarden uit de studiegids, waarvan hier kopie:

Zie hiervoor ook de gedeponeerde voorwaarden uit de studiegids, waarvan hier kopie: Algemene voorwaarden: Droomstudio Algemeen: Betaling -betaling geschiedt bij start van de workshop/trainingreeks: -door betaling via www.droomshop.nl waar je de voor jouw betreffende droomkaart kan kopen.

Nadere informatie

Cursus PDL Coach. Cursus PDL coach: 11 mei Verdiepingscursus voor PDLcoaches: 22 juni Voor wie is de cursus PDL coach?

Cursus PDL Coach. Cursus PDL coach: 11 mei Verdiepingscursus voor PDLcoaches: 22 juni Voor wie is de cursus PDL coach? Cursus PDL Coach Cursus PDL coach: 11 mei 2018 Verdiepingscursus voor PDLcoaches: 22 juni 2018 Voor wie is de cursus PDL coach? Heb je de PDL-training gevolgd en heb je ook altijd al het enthousiasme voor

Nadere informatie

Klachtenregeling Sunny Training (per juli 2014)

Klachtenregeling Sunny Training (per juli 2014) 1 Klachtenregeling Sunny Training (per juli 2014) Inleiding Sunny Training vindt tevreden cursisten en opdrachtgevers erg belangrijk en we werken daarom steeds aan de kwaliteit van onze diensten. Opleiden

Nadere informatie

BELANGRIJKE INFORMATIE OVER DE HERZIENE RICHTLIJN RADIOLOGIE 2013

BELANGRIJKE INFORMATIE OVER DE HERZIENE RICHTLIJN RADIOLOGIE 2013 BELANGRIJKE INFORMATIE OVER DE HERZIENE RICHTLIJN RADIOLOGIE 2013 cursus tandheelkundige radiologie voor assistenten CENTRAAL BRABANT AMSTERDAM HAARLEM e.o. HOLLAND NOORD e-mail: afdeling@ziggo.nl Beste

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Zangles

Algemene voorwaarden Zangles Algemene voorwaarden Zangles 1. Inschrijving 1.1 Inschrijving vindt plaats door aanmelding via het toesturen van een volledig ingevuld inschrijfformulier aan: Willemijn van Helden Gustoweg 45 N 3029 AR

Nadere informatie

NBF Opleidingsbrochure 2013-2014 Wedstrijdleiders

NBF Opleidingsbrochure 2013-2014 Wedstrijdleiders NBF Opleidingsbrochure 2013-2014 Wedstrijdleiders Nederlandse Bowling Federatie Veenendaal, oktober 2013 Inhoudsopgave Inleiding 3 Opleiding wedstrijdleider 4 Wedstrijdleider niveau 1 5 Wedstrijdleider

Nadere informatie

Opleidingenoverzicht. Voorhetvolgenvanberoepsopleidingen bentubijonsingoedehanden. Basis-&Specialistenopleidingen. SpaManicure-opleiding

Opleidingenoverzicht. Voorhetvolgenvanberoepsopleidingen bentubijonsingoedehanden. Basis-&Specialistenopleidingen. SpaManicure-opleiding Opleidingenoverzicht Voorhetvolgenvanberoepsopleidingen bentubijonsingoedehanden Basis-&Specialistenopleidingen SpaManicure-opleiding SpaPedicure-opleiding NailArtWorkshop Bijscholing&Opfrisdagen 10forNails!opleidingsinstituutengroothandel

Nadere informatie

Opleiding Interne Coach/Trainer IVB. De motor in een lerende organisatie

Opleiding Interne Coach/Trainer IVB. De motor in een lerende organisatie Opleiding Interne Coach/Trainer IVB De motor in een lerende organisatie Opzet van de opleiding Werken vanuit een individuele vraaggerichte benadering De Individuele Vraaggerichte Benadering (IVB) is een

Nadere informatie

Opleiding Makelaar/Taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed

Opleiding Makelaar/Taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed Opleiding Makelaar/Taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed Ja, ik wil mij graag inschrijven voor de opleiding Makelaar/Taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed. Ja, ik wil graag meer informatie over de opleiding Makelaar/Taxateur

Nadere informatie

Opleiding Instructeur BHV Blended Learning Brand/Ontruiming

Opleiding Instructeur BHV Blended Learning Brand/Ontruiming Opleiding Instructeur BHV Blended Learning Brand/Ontruiming Conform de richtlijnen van het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening () Doelgroep De opleiding is bestemd voor personen die in uw instelling

Nadere informatie

Doelgroep Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor diegene werkzaam in de bewindvoering en-of schuldhulpverlening.

Doelgroep Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor diegene werkzaam in de bewindvoering en-of schuldhulpverlening. Beschermingsbewind In deze opleiding ontwikkelt u algemene kennis van beschermingsbewind. Dit praktijkgerichte programma is dan ook specifiek afgestemd op uw functie als bewindvoerder. U werkt tijdens

Nadere informatie

PORTFOLIO WELLNESSMASSAGE

PORTFOLIO WELLNESSMASSAGE PORTFOLIO WELLNESSMASSAGE Dit portfolio is eigendom van: Naam: Pasfoto Adres: Postcode / Plaats: Telefoon: Een portfolio is het visitekaartje van de kandidaat en de toegang tot het assessment / examen.

Nadere informatie

Inschrijfformulier praktijkopleiding Makelaar/Taxateur Woningen

Inschrijfformulier praktijkopleiding Makelaar/Taxateur Woningen Inschrijfformulier praktijkopleiding Makelaar/Taxateur Woningen Persoonlijke gegevens Achternaam: Voornaam: Overige voornamen: Roepnaam: Geslacht: man vrouw Geboortedatum: Geboorteplaats: Straat: Huisnummer:

Nadere informatie

WSET Level 3 Award in Wines

WSET Level 3 Award in Wines WSET Level 3 Award in Wines Edwines School Edwin Raben voegt een nieuwe telg toe aan zijn bedrijf Edwines: de Edwines School. Onlangs is de Edwines School officieel als opleider erkent door de wereldwijd

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Nationale Beroepsopleiding Zwemonderwijs

Algemene voorwaarden Nationale Beroepsopleiding Zwemonderwijs ALGEMENE VOORWAARDEN NATIONALE BEROEPSOPLEIDING ZWEMONDERWIJS Algemene voorwaarden Nationale Beroepsopleiding Zwemonderwijs Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden worden de volgende definities

Nadere informatie

Algemene bepalingen meditatie opleiding

Algemene bepalingen meditatie opleiding DevaDeva School voor yoga en meditatie Algemene bepalingen meditatie opleiding Versie: november 2013 ALGEMENE BEPALINGEN Deze bepalingen maken onlosmakelijk deel uit van de overeenkomst tussen DevaDeva

Nadere informatie

Graag een recente foto bijsluiten bij inschrijving of een digitale foto to en.

Graag een recente foto bijsluiten bij inschrijving of een digitale foto to en. Inschrijfformulier voor de opleiding Creatieve therapie Ingevuld inschrijfformulier mailen naar: info@moolelo.nl Ondergetekende: Naam Adres Postcode en plaats Geboortedatum Tel vast / mobiel E-mail adres

Nadere informatie

School voor psychologische Astrologie Studiegids 2010-2011

School voor psychologische Astrologie Studiegids 2010-2011 School voor psychologische Astrologie Studiegids 2010-2011 Threes Brouwers Willem Simmers INHOUDSOPGAVE NEKYA, school voor psychologische astrologie... 3 STRUCTUUR EN INHOUD VAN DE OPLEIDING... 4 VOOR

Nadere informatie

Verzoek tot Inschrijving

Verzoek tot Inschrijving Vul dit formulier in blokletters in en stuur het samen met een kopie van uw identiteitsbewijs naar: Open Universiteit Faculteit Psychologie T.a.v. mw. Susan Meijer Antwoordnummer 4400 6400 VC Heerlen Verzoek

Nadere informatie

Inschrijfformulier - Vragenlijst Vul het inschrijfformulier duidelijk en met de hand in

Inschrijfformulier - Vragenlijst Vul het inschrijfformulier duidelijk en met de hand in Inschrijfformulier - Vragenlijst Vul het inschrijfformulier duidelijk en met de hand in Persoonlijke gegevens: Naam en voorletter(s): Roepnaam: Adres: Postcode: Woonplaats: Telefoonnummer privé: mobiel:

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN STICHTING PERSOONLIJKE ONTWIKKELING IN DE NATUUR

ALGEMENE VOORWAARDEN STICHTING PERSOONLIJKE ONTWIKKELING IN DE NATUUR ALGEMENE VOORWAARDEN STICHTING PERSOONLIJKE ONTWIKKELING IN DE NATUUR Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen van en inschrijvingen bij, Stichting Persoonlijke Ontwikkeling in de Natuur

Nadere informatie

Juridische Aspecten van Hulp- en Dienstverlening

Juridische Aspecten van Hulp- en Dienstverlening Juridische Aspecten van Hulp- en Dienstverlening In deze opleiding ontwikkelt u algemene kennis van Juridische Aspecten. Dit praktijkgerichte programma is dan ook specifiek afgestemd op uw functie als

Nadere informatie

CURSUS KINESIO TAPING KT1 / KT2

CURSUS KINESIO TAPING KT1 / KT2 CURSUS KINESIO TAPING KT1 / KT2 Op 25 april 2012 start MSP Opleidingen in Leiden de officiële cursus Kinesio Taping KT1/KT2. Dit is de cursus volgens de originele methode van Dr. Kenzo Kase. MSP Opleidingen

Nadere informatie

Examenreglement Quasir Opleiding klachtenfunctionaris zorgsector

Examenreglement Quasir Opleiding klachtenfunctionaris zorgsector Examenreglement Quasir Opleiding klachtenfunctionaris zorgsector Reglement Examen opleiding klachtenfunctionaris zorgsector D.d. 30 september 2013 Artikel 1. Begripsbepalingen Instelling : Quasir BV Bevoegd

Nadere informatie

FONTYS MSU CURSUS VOOR DE FYSIOTHERAPIE

FONTYS MSU CURSUS VOOR DE FYSIOTHERAPIE MSU CURSUS BROCHURE FONTYS MSU CURSUS VOOR DE FYSIOTHERAPIE Deze volwaardige MSU cursus, onder leiding van Fontys Hogescholen is wetenschappelijk onderbouwd en geaccrediteerd met 64 punten bij het KNGF.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Aanmelding

Algemene voorwaarden. Aanmelding Algemene voorwaarden Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen van, opdrachten aan en overeenkomsten met TLON, tenzij door partijen uitdrukkelijk en schriftelijk hiervan is afgeweken in

Nadere informatie

Cursusinformatie Inleiding Pastorale Counseling

Cursusinformatie Inleiding Pastorale Counseling Cursusinformatie Inleiding Pastorale Counseling Geachte heer/mevrouw, Hartelijk dank voor de interesse die u toonde in de cursus Inleiding in de Pastorale Counseling. Graag willen wij u door middel van

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Massage Hippique

Algemene Voorwaarden Massage Hippique Algemene Voorwaarden Massage Hippique Verklarende begrippen: Cursist: de natuurlijke persoon die zich aangemeld heeft en is ingeschreven voor het volgen van een cursus of opleiding bij Massage Hippique.

Nadere informatie

Algemene bepalingen yoga opleiding

Algemene bepalingen yoga opleiding DevaDeva School voor yoga en meditatie Algemene bepalingen yoga opleiding Versie november 2013 ALGEMENE BEPALINGEN Deze bepalingen maken onlosmakelijk deel uit van de overeenkomst tussen DevaDeva en de

Nadere informatie

HOTflo Summer School Summer Class Excel voor de Zorg

HOTflo Summer School Summer Class Excel voor de Zorg HOTflo Summer School Summer Class Excel voor de Zorg Reeks I 04 juli 11 juli 18 juli 13.00 uur - 17.00 uur Reeks II 01 aug 08 aug 15 aug 13.00 uur - 17.00 uur Inleiding Maakt u nog tabellen in Word? Wilt

Nadere informatie

Verzoek tot toelating Examen Magister Vini

Verzoek tot toelating Examen Magister Vini Verzoek tot toelating Examen Magister Vini Naam Man Vrouw Voornamen Adres Postcode Woonplaats : Geboortedatum Telefoon Privé Telefoon bedrijf : Fax Privé Fax bedrijf : E-mail Privé¹ E-mail bedrijf¹ : In

Nadere informatie

Inschrijfvoorwaarden klassikale opleiding Predictive Profiling Terrorisme

Inschrijfvoorwaarden klassikale opleiding Predictive Profiling Terrorisme Inschrijfvoorwaarden klassikale opleiding Predictive Profiling Terrorisme T r i o S e c u r i t y M a n a g e m e n t C o n s u l t a n c y P o s t b u s 3 0 0 2, 1 3 0 3 A A A l m e r e 30-12- 2015 Inschrijfvoorwaarden

Nadere informatie

OPLEIDING. Marma-Yoga. Basis opleiding Marma-Yoga. studiegids 2012/2013

OPLEIDING. Marma-Yoga. Basis opleiding Marma-Yoga. studiegids 2012/2013 OPLEIDING Marma-Yoga Basis opleiding Marma-Yoga studiegids 2012/2013 1. Inleiding De basis opleiding Ayurvedisch marmatherapie is een unieke opleiding, die nergens anders wordt gegeven. De samensteller

Nadere informatie

UITVOERINGSREGELS KYNOLOGISCHE OPLEIDINGEN

UITVOERINGSREGELS KYNOLOGISCHE OPLEIDINGEN UITVOERINGSREGELS KYNOLOGISCHE OPLEIDINGEN Uitvoeringsregels voor: de organisatie en uitvoering van kynologische opleidingen en examens georganiseerd door de Raad van Beheer al dan niet in samenwerking

Nadere informatie

Inschrijfformulier. Naam. Adres. Postcode en woonplaats. Geboortedatum. Telefoonnummer. E-mail

Inschrijfformulier. Naam. Adres. Postcode en woonplaats. Geboortedatum. Telefoonnummer. E-mail Inschrijfformulier Naam Adres Postcode en woonplaats Geboortedatum Telefoonnummer E-mail Ik schrijf me in voor de volgende cursus(sen): o Computergebruik voor beginners (COM001) o Digitale foto s bewerken

Nadere informatie

BABZ-opleiding Basisjaar en Specialisatie Burgerzaken

BABZ-opleiding Basisjaar en Specialisatie Burgerzaken www.segment.nl BABZ-opleiding Basisjaar en Specialisatie Burgerzaken Investeren in uw persoonlijk vakmanschap 3 Samen studeren in een vaste groep 3 Persoonlijke benadering 3 Gemotiveerde studenten 3 Enthousiaste

Nadere informatie

2. Examenreglement assessment LHP 2016

2. Examenreglement assessment LHP 2016 2. Examenreglement assessment LHP 2016 Opmerking vooraf Door deelname aan het examen bevestigt de examenkandidaat dat hij kennis heeft genomen van de inhoud van dit examenreglement. Voor de kandidaat die

Nadere informatie

Examendata Financieel Management en Calculatie

Examendata Financieel Management en Calculatie Rijswijk, 27 juli 2008 Geachte dames en heren, In juni van dit jaar heeft het exameninstituut SEB Beroepsvervoer, ons, de examendata voor het 2 e halfjaar van 2008 doorgegeven. Vanaf januari 2008 zal de

Nadere informatie

Informatie geaccrediteerde Seminar Begeleiden, verplaatsen en tillen (BVT) van obese patiënten

Informatie geaccrediteerde Seminar Begeleiden, verplaatsen en tillen (BVT) van obese patiënten Informatie geaccrediteerde Seminar Begeleiden, verplaatsen en tillen (BVT) van obese patiënten In dit document vindt u het inschrijfformulier en de informatie betreffende het seminar Begeleiden, Verplaatsen

Nadere informatie

Aanmeldings- en annuleringsvoorwaarden

Aanmeldings- en annuleringsvoorwaarden Aanmeldings- en annuleringsvoorwaarden Opleidingen en nascholingen Educatie Zorgsector JUNI 2015 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 3 1. Aanmeldings- annuleringsvoorwaarden opleidingen... 5 1.1 Aanmelding

Nadere informatie

Privé omstandigheden Gehuwd Samenwonend Alleenstaand

Privé omstandigheden Gehuwd Samenwonend Alleenstaand ! Puf-Fit! Intake formulier zwangerfit tijdens zwangerschap theorie complete cursus training per maand Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld en zal niet zonder toestemming van de cursist worden

Nadere informatie