Lees eerst de Gids met algemene en veiligheidsinformatie van Lenovo voordat u het product in gebruik neemt.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Lees eerst de Gids met algemene en veiligheidsinformatie van Lenovo voordat u het product in gebruik neemt."

Transcriptie

1 Lees de veiligheidsaanwijzingen en belangrijke tips in de bijgeleverde handleidingen voordat u uw computer in gebruik neemt. Opmerkingen Lees eerst de Gids met algemene en veiligheidsinformatie van Lenovo voordat u het product in gebruik neemt. Bij bepaalde instructies in deze gebruikershandleiding wordt ervan uitgegaan dat u het Android-systeem gebruikt. Indien u een ander besturingssysteem gebruikt, kunnen er verschillen in de bediening zijn. De meeste modellen beschikken over de functies die in deze gebruikershandleiding beschreven worden. Het is echter mogelijk dat sommige functies niet beschikbaar zijn op uw computer of dat uw computer over functies beschikt die niet beschreven worden in deze gebruikershandleiding. De illustraties in deze handleiding wijken mogelijk af van het eigenlijke product. Zie het product zelf. Wettelijke kennisgevingen De Wettelijke kennisgevingen bevatten informatie over de radiofrequentie en veiligheidsnormen. Neem deze zeker door vooraleer u draadloze apparaten gebruikt op uw computer. Om de kennisgevingen te raadplegen, gaat u naar klikt u op SUPPORT en klikt u vervolgens op GUIDES & MANUALS. Eerste uitgave (juli 2013)

2 Copyright Lenovo Hoofdstuk 1 Kennismaking met de computer Hoofdstuk 2 De computer gebruiken Hoofdstuk 3 Problemen oplossen Handelsmerken HOOFDSTUK 1 Bovenaanzicht

3 Opmerking: de zones die omkaderd zijn met stippellijnen zijn niet zichtbaar langs de buitenkant. Let op: Zorg dat er bij het sluiten van het scherm geen pennen of andere objecten tussen het scherm en het toetsenbord achterblijven. Is dit wel het geval, dan kan het scherm beschadigd raken. 1 Geïntegreerde webcam (op bepaalde Gebruik de webcam voor videocommunicatie. modellen) 2 Antennes voor draadloos LAN Deze maken verbinding met de draadloze adapter om draadloos radio te ontvangen en te verzenden. 3 Multi-touchscherm Doet dienst als beeldscherm en als een van de twee primaire invoermethodes. Zie Gebaren voor meer informatie. 4 Caps lock-lampje AAN: alle ingevoerde letters zijn standaard hoofdletters. 5 Touchpad Het touchpad werkt als een gewone muis. Touchpad: als u de aanwijzer op het scherm wilt verplaatsen, beweegt u uw vingertop in de gewenste richting over het touchpad. Touchpadknoppen: de functies van de linker- en rechterzijde stemmen overeen met deze van de linker- en rechtermuisknop op een normale muis. Opmerking: u kunt het touchpad in-/uitschakelen door te drukken op. Sneltoetsen op het toetsenbord U kunt bepaalde systeeminstellingen snel oproepen door op de overeenstemmende sneltoets te drukken.

4 Hiermee kunt u terugkeren naar het vorige scherm. Hiermee kunt u de vliegmodus in-/uitschakelen. Hiermee kunt u het startscherm openen (zelfde functie als het startpictogram). Hiermee kunt u het scherm vergrendelen. Hiermee kunt u het Apps-scherm openen (zelfde functie als het Apps-startpictogram). Hiermee kunt u het touchpad in-/uitschakelen. Hiermee kunt u het instelscherm openen. Hiermee kunt u de liggende stand gedwongen activeren. Hiermee kunt u het geluid dempen / het dempen ongedaan maken. Hiermee kunt u het browserscherm openen. Hiermee kunt u het volumeniveau verlagen. Hiermee kunt u een schermafbeelding maken van het huidige scherm. Hiermee kunt u het volumeniveau verhogen. Hiermee kunt u het zoekscherm openen. Hiermee kunt u de helderheid van het scherm verminderen. Hiermee kunt u schakelen tussen verschillende apps. Hiermee kunt u de helderheid van het scherm verhogen. Hiermee kunt u een menu met snelkoppelingen openen. Het scherm positioneren Het scherm kan binnen een hoek van 300 graden geopend worden. Notebookmodus

5 Geschikt voor taken waarvoor u een toetsenbord en een muis nodig hebt (bv. documenten aanmaken, s opstellen enz.). Standaardmodus (theatermodus)

6 Geschikt voor taken waarbij het scherm nagenoeg niet wordt aangeraakt (bv. foto's bekijken of video's afspelen). Let op: Open het scherm niet te krachtig. Doet u dit wel, dan kunnen het scherm of de scharnieren beschadigd raken. Opmerking: het toetsenbord en touchpad worden automatisch vergrendeld als het toetsenbordpaneel naar omlaag gericht is. Zijaanzicht links 1 Aan/uit-knop Druk op deze knop om de computer in te schakelen. 2 USB-poort Voor het aansluiten van een USB-apparaat. Zie USB-apparaten aansluiten voor meer informatie. 3 Combo-audioaansluiting Voor het aansluiten van een headset. Opmerkingen: De combo-audioaansluiting ondersteunt geen conventionele microfoons.

7 De opnamefunctie wordt bij het aansluiten van een hoofdtelefoon of headset van een andere fabrikant mogelijk niet ondersteund wegens verschillende industriestandaarden. USB-apparaten aansluiten Uw computer is uitgerust met twee USB-poorten waarop USB-apparaten kunnen worden aangesloten. Om de verbinding door te voeren, steekt u de USB-aansluiting van het USB-apparaat in de USB-poort van uw computer. Voordat u een USB-opslagapparaat loskoppelt, moet u ervoor zorgen dat de computer klaar is met het overzetten van gegevens naar het apparaat. Is dit niet het geval, dan kunnen de gegevens beschadigd raken. Voer vervolgens de volgende stappen uit: 1 Selecteer Instellingen Opslagruimte. 2 Selecteer Opslagapparaat verwijderen. 3 Selecteer OK om het apparaat te verwijderen. Koppel het apparaat los nadat u het veilig hebt verwijderd. Opmerking: als uw USB-apparaat een netsnoer gebruikt, dient u dat apparaat aan te sluiten op een stroombron voordat u het aansluit. Doet u dit niet, dan wordt het apparaat mogelijk niet herkend. Zijaanzicht rechts 1 USB-poort Voor het aansluiten van een USB-apparaat. 2 Geheugenkaartsleuf Hier kunt u geheugenkaarten (niet bijgeleverd) plaatsen. Zie Geheugenkaarten gebruiken (niet bijgeleverd) voor meer informatie. 3 Micro-USB-poort Voor het aansluiten van de USB-kabel van de netspanningsadapter om de batterij van de computer op te laden of gegevens over te zetten. 4 Systeemstatuslampjes Lampje Status van het lampje Oplaadstatus Betekenis Aan (oranje) Bezig met opladen Batterij bijna leeg De batterij is minder dan 10% opgeladen. De batterij moet opgeladen worden. Aan (blauw) Bezig met opladen De batterij is meer dan 10% opgeladen. Statuslampje voor de batterij Knippert iedere 2 s (oranje) / Nieuwe ongelezen berichten die bekeken moeten worden. Knippert iedere 2 s (blauw) / Nieuwe ongelezen berichten die bekeken moeten worden. Uit Oplaadkabel loskoppelen De computer is uitgeschakeld of de batterij is meer dan 10% opgeladen. Opmerking: wanneer de netspanningsadapter niet aangesloten is, wordt er een waarschuwing weergegeven op het scherm als de batterij bijna en daarna zo goed als leeg is. 5 Micro-HDMI-poort Voor het aansluiten van apparaten met een HDMI-ingang zoals een tv of een extern scherm. 6 Ingebouwde microfoon De microfoon vangt geluiden op en kan gebruikt worden voor videoconferenties, gesproken commentaar of geluidsopnames.

8 Geheugenkaarten gebruiken (niet bijgeleverd) Deze computer biedt ondersteuning voor MicroSD-kaarten (max. 64 GB). Een geheugenkaart plaatsen 1 Breng de geheugenkaart op een lijn met de geheugenkaartsleuf. 2 Schuif de geheugenkaart naar binnen tot deze op zijn plaats klikt. Een geheugenkaart verwijderen 1 Druk op de geheugenkaart tot u een klikgeluid hoort. 2 Trek de geheugenkaart voorzichtig uit de geheugenkaartsleuf. Onderaanzicht 1 Resetopening Hiermee kunt u de computer resetten. 2 Simkaartsleuf (op bepaalde modellen) Hier kunt u een simkaart (niet bijgeleverd) invoeren. Zie Simkaarten gebruiken (niet bijgeleverd) voor meer informatie. 3 Luidspreker Zorgt voor geluidsuitvoer. Simkaarten gebruiken (niet bijgeleverd) De computer biedt ondersteuning voor standaardsimkaarten. Een simkaart plaatsen 1 Breng de simkaart op een lijn met de simkaartsleuf. 2 Schuif de simkaart naar binnen tot deze op zijn plaats klikt. Een simkaart verwijderen 1 Druk op de simkaart tot u een klikgeluid hoort. 2 Trek de simkaart voorzichtig uit de simkaartsleuf. Opmerkingen: sommige simkaarten worden mogelijk niet ondersteund. Raadpleeg uw plaatselijke serviceprovider voor meer informatie.

9 HOOFDSTUK 2 Eerste gebruik De instructies lezen Lees de gebruiksaanwijzing vooraleer u de computer in gebruik neemt. Verbinding maken met een voedingsbron 1 Sluit de USB-kabel aan op de netspanningsadapter. 2 Sluit de USB-kabel stevig aan op de micro-usb-poort aan de rechterkant van de computer. 3 Steek de stekker van de netspanningsadapter in een stopcontact. De computer opstarten Houd de aan/uit-knop vijf seconden of langer ingedrukt. Het Lenovo-logo en het opstartscherm worden weergegeven. De computer uitschakelen Voer een van de volgende handelingen uit om de computer uit te schakelen: Selecteer Afsluiten OK in de statusvervolgkeuzelijst. Houd de aan/uit-knop vijf seconden of langer ingedrukt en selecteer Afsluiten. Opmerking: als het systeem niet reageert of u het niet kunt afsluiten, gebruikt u de resetopening om uw computer te resetten. Grafische gebruikersinterface De grafische gebruikersinterface (GUI) wordt interactief gewijzigd (bv. het startscherm of het Apps-scherm). Opmerking: de schermafbeeldingen zijn enkel ter referentie en kunnen afwijken van de weergave op uw scherm. Startscherm

10 1 Statusbalk: hier vindt u informatie over de draadloze verbinding, voeding, batterijstatus en klok. 2 Apps-starter: hiermee kunt u het Apps-scherm openen. 3 Aangepaste app-pictogrammen: hier worden aangepaste app-pictogrammen weergegeven. 4 App-pictogrammen weergeven/verbergen: hiermee kunt u de app-pictogrammen op de taakbalk weergeven of verbergen. Apps-scherm 1 Start: hiermee kunt u het startscherm openen. 2 Terug: hiermee kunt u terugkeren naar het vorige scherm. Statusvervolgkeuzelijst

11 De statusvervolgkeuzelijst bevat de volgende veelgebruikte functies. Wifi, Bluetooth, vliegmodus of schermrotatie in- of uitschakelen. Het volume en de helderheid verhogen of verlagen. De computer opnieuw opstarten, de slaapstand activeren of de computer uitschakelen. Om deze lijst te openen, gebruikt u het touchpad of een gebaar om de statusbalk in de rechterbovenhoek van het scherm naar omlaag te slepen. Gebaren Met gebaren kunt u apps bedienen door voorwerpen op het scherm te manipuleren. In de volgende tabel vindt u de belangrijkste gebaren terug. Aanraken Drukken, loslaten Hiermee kunt u de standaardfunctie van een item activeren. Lang drukken Drukken, wachten, loslaten Hiermee kunt u een of meerdere items op het scherm selecteren en er een handeling voor uitvoeren.

12 Vegen Drukken, bewegen, loslaten Hiermee kunt u scrollen door bewegende inhoud of navigeren tussen verschillende weergaves binnen dezelfde hiërarchie. Slepen Lang drukken, bewegen, loslaten Hiermee kunt u de volgorde van de gegevens op het scherm aanpassen of gegevens naar een houder verslepen. Twee keer aanraken Twee keer snel na elkaar aanraken Hiermee kunt u inzoomen op inhoud. Dit gebaar wordt ook gebruikt als een tweede gebaar om tekst te selecteren. Knijpen Drukken met twee vingers, uit elkaar/naar elkaar toe bewegen, loslaten Hiermee kunt u inhoud in- of uitzoomen. Verbinding maken met een draadloos LAN De computer is uitgerust met een kaart om verbinding te maken met een draadloos netwerk. Hiermee kunt u via een draadloos netwerk verbinding maken met het internet. Wi-Fi inschakelen Om de Wi-Fi-functie in te schakelen, selecteert u Instellingen Wifi en zet u vervolgens de Wifi-schakelaar op AAN. Na het inschakelen van de draadloze functies scant de computer automatisch naar beschikbare draadloze netwerken. Deze worden vervolgens weergegeven in de lijst met netwerken voor draadloos LAN. U kunt om het even welk netwerk in de lijst selecteren. Klik na het selecteren van een netwerk op Verbinden. U kunt ook Geavanceerd selecteren om geavanceerde Wi-Fi-instellingen door te voeren. Daarnaast kunt u handmatig een netwerk scannen of toevoegen.

13 Opmerking: na elke Wi-Fi-netwerknaam wordt een statuspictogram weergegeven. betekent dat u geen wachtwoord moet ingeven en u rechtstreeks verbinding kunt maken met het netwerk. betekent dat het netwerk versleuteld is en u er alleen verbinding mee kunt maken na het invoeren van het correcte wachtwoord. Wi-Fi uitschakelen Voer een van de volgende handelingen uit om de Wi-Fi-functie uit te schakelen: Selecteer Instellingen Wifi en zet de Wifi-schakelaar op UIT. Selecteer Instellingen Meer en vink de optie Vliegmodus aan. Opmerking: zodra de vliegmodus geactiveerd is, worden alle draadloze verbindingen van de computer uitgeschakeld. HOOFDSTUK 3 Veelgestelde vragen In dit onderdeel vindt u veelgestelde vragen per categorie. Informatie opzoeken Welke voorzorgsmaatregelen moet ik nemen bij het gebruik van mijn computer? De Gids met algemene en veiligheidsinformatie van Lenovo (geleverd bij de computer) bevat voorzorgsmaatregelen bij het gebruik van uw computer. Lees alle voorzorgsmaatregelen en volg deze bij het gebruik van de computer. Waar vind ik de hardwarespecificaties voor mijn computer? U vindt de hardwarespecificaties voor uw computer terug op de gedrukte brochures die geleverd zijn bij de computer. Waar vind ik informatie over de garantievoorwaarden? Voor de garantie die van toepassing is op uw computer, inclusief de garantieperiode en het soort garantie, kunt u de brochure met de Lenovogarantieverklaring raadplegen die bij uw computer werd geleverd. Assistentie Hoe kan ik contact opnemen met de dienst voor klantenondersteuning? Zie "Hoofdstuk 3. Assistentie en service" in de Gids met algemene en veiligheidsinformatie van Lenovo. Problemen oplossen Raadpleeg hoofdstuk 1 als uw probleem hier niet beschreven wordt. Problemen met het scherm

14 Wanneer ik de computer inschakel, verschijnt er niets op het scherm. Als het scherm leeg is, controleert u of: - de USB-kabel op de computer is aangesloten en de stekker van de netspanningsadapter in een werkend stopcontact is geplaatst. - de computer is ingeschakeld. (Druk ter controle nogmaals op de aan/uit-knop.) Als u deze punten hebt gecontroleerd en het scherm nog steeds leeg is, laat u de computer repareren. Het scherm wordt zwart terwijl de computer ingeschakeld is. Voer een van de volgende handelingen uit om de slaapstand te annuleren: - Druk op een willekeurige toets op het toetsenbord (alleen notebookmodus). - Druk op de aan/uit-knop. Problemen met de slaapstand Er wordt een melding weergegeven dat de batterij zo goed als leeg is en de computer wordt onmiddellijk uitgeschakeld. De computer schakelt meteen na het inschakelen over naar de slaapstand. Het vermogen van de batterij is te laag. Sluit de USB-kabel en de netspanningsadapter aan op de computer. Controleer of: - de batterij is opgeladen. - de bedrijfstemperatuur binnen het aanvaardbare bereik ligt. Zie "Hoofdstuk 2. Gebruik en onderhoud van de computer" in de Gids met algemene en veiligheidsinformatie van Lenovo. Opmerking: als de batterij opgeladen is en de temperatuur binnen het aanvaardbare bereik ligt, laat u de computer repareren. De computer keert niet terug uit de slaapstand en werkt niet. Als de slaapstand geactiveerd is op de computer, sluit u de USB-kabel en de netspanningsadapter aan op de computer en drukt u vervolgens op de aan/uit-knop. Als de computer uitgeschakeld is, sluit u de USB-kabel en de netspanningsadapter aan op de computer en drukt u vervolgens op de aan/uit-knop om de computer in te schakelen. Opmerking: als de computer nog steeds niet uit de slaapstand terugkeert, het systeem niet langer reageert en u de computer niet kunt uitschakelen, moet u de computer resetten. Hierbij kunnen niet-opgeslagen gegevens verloren gaan. Gebruik de resetopening om de computer te resetten. Problemen met het scherm Het scherm is leeg. Probeer het volgende: - Als u de netspanningsadapter of de batterij gebruikt en het statuslampje voor de batterij brandt, drukt u op om het scherm helderder te maken. - Als de slaapstand geactiveerd is, drukt u op een willekeurige toets om de computer te wekken. Er verschijnen verkeerde tekens op het scherm. Hebt u het besturingssysteem of de programma's correct geïnstalleerd? Als deze software correct is geïnstalleerd en geconfigureerd, laat u de computer repareren. Problemen met het geluid Er komt geen geluid uit de luidspreker, ook niet als ik het volume hoger zet. Controleer of: - de dempfunctie is uitgeschakeld. - de combo-audioaansluiting niet wordt gebruikt. - de luidsprekers geselecteerd zijn als afspeelapparaat. Problemen met de batterij De computer wordt uitgeschakeld voordat het statuslampje voor de batterij aangeeft dat de batterij leeg is. - of - De computer blijft werken terwijl het statuslampje voor de batterij aangeeft dat de batterij leeg is. Laad de batterij op. Overige problemen De computer reageert niet. Houd de aan/uit-knop vijf seconden of langer ingedrukt en selecteer Afsluiten om de computer uit te schakelen. Als de computer nog steeds niet reageert, gebruikt u de resetopening om de computer te resetten.

15 Het aangesloten externe apparaat werkt niet. Met uitzondering van USB-kabels mag u nooit kabels van externe apparatuur aansluiten of loskoppelen terwijl de computer ingeschakeld is. Doet u dit wel, dan kan de computer beschadigd raken. De volgende termen zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Lenovo in België, Nederland en/of andere landen. Lenovo IdeaPad Android nl-nl Rev.AA00

Bestnr. 87 90 69 ODYS Internettablet noon 9_7

Bestnr. 87 90 69 ODYS Internettablet noon 9_7 Bestnr. 87 90 69 ODYS Internettablet noon 9_7 Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar

Nadere informatie

Welcome to the World of PlayStation Snelstartgids

Welcome to the World of PlayStation Snelstartgids Welcome to the World of PlayStation Snelstartgids Nederlands PCH-2016 7025572 Uw PlayStation Vita-systeem voor het eerst gebruiken 5 seconden ingedrukt houden Schakel uw PS Vita-systeem in. Wanneer u uw

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Overzicht 3 De headset opladen 4 De headset dragen 4 De headset inschakelen 4 De headset voor dicteren aansluiten 5 De adapter 5 De geluidsinstellingen van

Nadere informatie

HP Roar Plus-luidspreker. Overige functies

HP Roar Plus-luidspreker. Overige functies HP Roar Plus-luidspreker Overige functies Copyright 2014 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows en Windows Vista zijn in de VS geregistreerde handelsmerken van de Microsoft-bedrijvengroep.

Nadere informatie

Tablet PC POLARIS 803

Tablet PC POLARIS 803 Tablet PC POLARIS 803 Inhaltsverzeichnis / Table of content 45-52 Snelstartgids Tablet-PC / NL 2 Polaris 803 Snelstartgids Tablet-PC Android Ver. 4.4.2 Nederlands Hartelijk dank voor de aankoop van dit

Nadere informatie

HP luidsprekertelefoon. Gebruikershandleiding

HP luidsprekertelefoon. Gebruikershandleiding HP luidsprekertelefoon Gebruikershandleiding Copyright 2014 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth is een handelsmerk van de desbetreffende eigenaar en wordt door Hewlett-Packard Company onder

Nadere informatie

56-A11L-10514. Plantronics Calisto -headset met Bluetooth USB-adapter. Gebruikerdshandleiding

56-A11L-10514. Plantronics Calisto -headset met Bluetooth USB-adapter. Gebruikerdshandleiding 56-A11L-10514 Plantronics Calisto -headset met Bluetooth USB-adapter Gebruikerdshandleiding Table des matières Inhoud van de verpakking... 1 Productkenmerken... 2 De headset dragen... 3 In-/uitschakelen...

Nadere informatie

Korte handleiding Windows 8.1

Korte handleiding Windows 8.1 Korte handleiding Windows 8.1 Inhoud Voordat u een upgrade uitvoert naar Windows 8.1... 3 Online handleiding... 3 Windows 8.1 opstarten... 3 Windows 8.1 vergrendelingsscherm... 3 Windows-UI... 4 Startscherm...

Nadere informatie

Handleiding MP Soundblaster

Handleiding MP Soundblaster Handleiding MP Soundblaster MP3-speler met krachtige luidspreker Leer de bedieningselementen op uw speler kennen Item Omschrijving Item Omschrijving 1 Luidspreker 7 (Afspelen / Pauzeren / AAN/UIT) 2 LED

Nadere informatie

IRISPen Air 7. Verkorte handleiding. (Android)

IRISPen Air 7. Verkorte handleiding. (Android) IRISPen Air 7 Verkorte handleiding (Android) Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRISPen Air TM 7. Lees deze handleiding aandachtig door voor u deze scanner en de bijbehorende

Nadere informatie

Handleiding Archos 40 Titanium

Handleiding Archos 40 Titanium Handleiding Archos 40 Titanium Inhoud van de verpakking Controleer of de volgende onderdelen in de verpakking zitten: -- ARCHOS 40 Titanium -- Batterij -- Headset -- Micro SIM-adapter -- USB-kabel -- Lader

Nadere informatie

Plantronics Calisto II -headset met Bluetooth USB-adapter Gebruikershandleiding 56-K61L-23004

Plantronics Calisto II -headset met Bluetooth USB-adapter Gebruikershandleiding 56-K61L-23004 56-K61L-23004 Plantronics Calisto II -headset met Bluetooth USB-adapter Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Inhoud van de verpakking... 1 Functies van het product... 2 De headset en de USB Bluetooth-adapter

Nadere informatie

PRESTIGIO GEOVISION 150/450

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 NEDERLANDS PRESTIGIO GEOVISION 150/450 GEBRUIKERSHANDLEIDING Prestigio GeoVision 150 - Onderdelen 1. Aan/uit-knop 2. Sleuf voor SD-geheugenkaart 3. Touchscreen 4. Knop Menu 5. Indicatorlampje (Als het

Nadere informatie

Plantronics Calisto -headset met Bluetooth USB-adapter Gebruikershandleiding

Plantronics Calisto -headset met Bluetooth USB-adapter Gebruikershandleiding Plantronics Calisto -headset met Bluetooth USB-adapter Gebruikershandleiding 2008 Plantronics, Inc. Alle rechten voorbehouden. Plantronics, het ontwerp van het logo, Calisto en Sound Innovation zijn handelsmerken

Nadere informatie

IRIScan Anywhere 5. Scan anywhere, go paperless! PDF. Mobile scanner & OCR software. for Windows and Mac

IRIScan Anywhere 5. Scan anywhere, go paperless! PDF. Mobile scanner & OCR software. for Windows and Mac IRIScan Anywhere 5 PDF Scan anywhere, go paperless! for Windows and Mac Mobile scanner & OCR software Van start gaan Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRIScan TM Anywhere

Nadere informatie

I. Specificaties. II Toetsen en bediening

I. Specificaties. II Toetsen en bediening I. Specificaties Afmetingen Gewicht Scherm Audioformaat Accu Play time Geheugen 77 52 11mm (W*H*D) 79g 1,3inch OLED-scherm MP3: bitrate 8Kbps-320Kbps WMA: bitrate 5Kbps-384Kbps FLAC:samplingrate 8KHz-48KHz,16bit

Nadere informatie

Plantronics Calisto II -headset met Bluetooth USB-adapter Gebruikershandleiding FEBRUARI 2013

Plantronics Calisto II -headset met Bluetooth USB-adapter Gebruikershandleiding FEBRUARI 2013 Plantronics Calisto II -headset met Bluetooth USB-adapter Gebruikershandleiding FEBRUARI 2013 56-K61L-23014 Inhoudsopgave Inhoud van de verpakking... 1 Functies van het product... 2 De headset en de USB

Nadere informatie

PlayNow Box. 1. Uitpakken en aansluiten. 2. Afstandsbediening leren kennen. 3. Opstarten. 4. Internet instellen. 5.

PlayNow Box. 1. Uitpakken en aansluiten. 2. Afstandsbediening leren kennen. 3. Opstarten. 4. Internet instellen. 5. Pagina 1 van 24 PlayNow Box 1. Uitpakken en aansluiten 2. Afstandsbediening leren kennen 3. Opstarten 4. Internet instellen 5. In gebruik nemen 6. Een film of serie aanzetten 7. PlayNow Box besturen met

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. LENOVO MIIX 2 11-59413978 http://nl.yourpdfguides.com/dref/5588994

Uw gebruiksaanwijzing. LENOVO MIIX 2 11-59413978 http://nl.yourpdfguides.com/dref/5588994 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor LENOVO MIIX 2 11-59413978. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de LENOVO MIIX 2 11-59413978 in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

SimPhone. Handleiding Gebruik. Nederlands. Versie 3.0

SimPhone. Handleiding Gebruik. Nederlands. Versie 3.0 pc SimPhone Handleiding Gebruik Versie 3.0 Nederlands Gefeliciteerd met uw SimPhone! Wist u dat? U heeft 1 jaar lang gratis hulp en ondersteuning van een SimCoach! Bel of mail een SimCoach + 31 (0)20 422

Nadere informatie

SimPhone. Handleiding Gebruik. Nederlands. Versie 4.0

SimPhone. Handleiding Gebruik. Nederlands. Versie 4.0 pc SimPhone Handleiding Gebruik Versie 4.0 Nederlands Gefeliciteerd met uw SimPhone! Wist u dat? U heeft 1 jaar lang gratis hulp en ondersteuning van een SimCoach! Bel of mail een SimCoach + 31 (0)20 422

Nadere informatie

1. Prestigio MultiPad 2. Voedingsadapter 3. Draaghoes 4. USB-kabel 5. Snelstartgids 6. Garantiekaart 7. Wettelijke en veiligheidsinformatie

1. Prestigio MultiPad 2. Voedingsadapter 3. Draaghoes 4. USB-kabel 5. Snelstartgids 6. Garantiekaart 7. Wettelijke en veiligheidsinformatie 1. Inhoud van de verpakking 1. 2. Voedingsadapter 3. Draaghoes 4. USB-kabel 5. 6. Garantiekaart 7. Wettelijke en veiligheidsinformatie 2. Overzicht van het apparaat 1 2 9 3 4 5 6 7 8 10 11 12 13 14 EN

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Inhoud

Gebruikershandleiding Inhoud Gebruikershandleiding Inhoud 1. Note 2. Inhoud van de verpakking 3. Product aanzichten 4. Opstarten en aflsuiten 5. Desktop 6. Knoppen 7. Systeem instellingen 7.1 WIFI draadloze connectie 8. HDMI 9. Installeren,

Nadere informatie

SimPhone. Handleiding Gebruik. Nederlands. Versie 4.1

SimPhone. Handleiding Gebruik. Nederlands. Versie 4.1 SimPhone Handleiding Gebruik Versie 4.1 Nederlands Gefeliciteerd met uw SimPhone! Wist u dat? U heeft altijd recht op hulp en ondersteuning van een SimCoach! Bel of mail een SimCoach + 31 (0)20 422 60

Nadere informatie

Lenovo IdeaPad Flex 10

Lenovo IdeaPad Flex 10 Lenovo IdeaPad Flex 10 Gebruikershandleiding Lees de kennisgevingen m.b.t. veiligheid en belangrijke tips in de bijgeleverde handleidingen voordat u de computer gebruikt. Opmerkingen Lees eerst Lenovo

Nadere informatie

ATV Full HD TV Stick. Gebruikershandleiding.

ATV Full HD TV Stick. Gebruikershandleiding. ATV Full HD TV Stick Gebruikershandleiding http://europe.mygica.com 1 Inhoud Snelle installatiehandleiding...3 Stroom en HDMI aansluiten...4 KR-34 afstandsbediening...4 Eerste gebruik...5 Deel 1: Inschakelen...5

Nadere informatie

aê~~çäçòé=rsnm=fm=ab`qjíéäéñççå

aê~~çäçòé=rsnm=fm=ab`qjíéäéñççå jáíéä aê~~çäçòé=rsnm=fm=ab`qjíéäéñççå De draadloze Mitel 5610-telefoon en IP DECT-standaard bieden functies voor de verwerking van 3300 ICP SIP-oproepen op een draadloos toestel De IP DECT-standaard biedt

Nadere informatie

Wij beschermen mensen

Wij beschermen mensen Wij beschermen mensen SafetyTracer handleiding Mopas Lite 1. Functies en eigenschappen 2 2. Veiligheidsinstructies 2 3. Gebruik 3 4. Alarmeren 4 5. Oproep 4 6. Statusoverzicht van de Mopas Lite 4 7. Technische

Nadere informatie

Aan de slag. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211311, Uitgave 1 NL

Aan de slag. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211311, Uitgave 1 NL Aan de slag Model: 5800d-1 Nokia 5800 XpressMusic 9211311, Uitgave 1 NL Toetsen en onderdelen 9 Tweede camera 10 Volume-/zoomtoets 11 Mediatoets 12 Scherm en toetsvergrendelingsschakelaar 13 Opnametoets

Nadere informatie

MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2

MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2 SNELSTARTGIDS MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN INHOUD 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2 3. TERUG GAAN NAAR HET VORIGE SCHERM 3 4. DIREKT

Nadere informatie

Lenovo IdeaPad Yoga 13

Lenovo IdeaPad Yoga 13 Lenovo IdeaPad Yoga 13 Gebruikershandleiding V2.0 Lees de veiligheidsaanwijzingen en belangrijke tips in de bijgeleverde handleidingen voordat u uw computer in gebruik neemt. Opmerking Lees eerst Lenovo's

Nadere informatie

Gebruikshandleiding 1

Gebruikshandleiding 1 Gebruikshandleiding 1 Dank u voor de aanschaf van de GoXtreme WiFi actiecamera. Lees alvorens dit product in gebruik te nemen deze gebruikshandleiding zorgvuldig door om het gebruik te optimaliseren en

Nadere informatie

Cursorbesturing en toetsenbord Gebruikershandleiding

Cursorbesturing en toetsenbord Gebruikershandleiding Cursorbesturing en toetsenbord Gebruikershandleiding Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. De informatie in deze documentatie kan zonder kennisgeving worden gewijzigd. De enige garanties

Nadere informatie

Beknopte handleiding

Beknopte handleiding Beknopte handleiding Welkom in de wereld van uw MacBook Pro Om te beginnen start u uw Mac op door op de aan/uit-knop te drukken. De configuratie-assistent helpt u bij het uitvoeren van enkele eenvoudige

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. SONY NAS-SC55PKE

Uw gebruiksaanwijzing. SONY NAS-SC55PKE U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

Android Ver. 4.2.2. 84-99 Snelstartgids Tablet-PC / NL

Android Ver. 4.2.2. 84-99 Snelstartgids Tablet-PC / NL Android Ver. 4.2.2 84-99 Snelstartgids Tablet-PC / NL Snelstartgids Tablet-PC Android Ver. 4.2.2 Nederlands Hartelijk dank voor de aankoop van dit Blaupunkt product. Een goede keuze. Ook na uw aankoop

Nadere informatie

Welkom! Dit is TV. Op onze website vindt u via www.ditistv.nl/help uitgebreidere handleidingen en probleemoplossers.

Welkom! Dit is TV. Op onze website vindt u via www.ditistv.nl/help uitgebreidere handleidingen en probleemoplossers. Welkom! Allereerst wensen wij u heel veel plezier met de DIT is TV Box. In deze korte welkomstbrochure leggen wij u stap voor stap uit hoe de Box werkt en hoe u deze aansluit. Op onze website vindt u via

Nadere informatie

Bestnr. 87 44 74 JOY-IT Smart PC stick

Bestnr. 87 44 74 JOY-IT Smart PC stick Bestnr. 87 44 74 JOY-IT Smart PC stick Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar gemaakt,

Nadere informatie

Point of View Android 2.3 Tablet - User s Manual PlayTab Pro

Point of View Android 2.3 Tablet - User s Manual PlayTab Pro Inhoud 1. Note... 2 2. Inhoud van de verpakking... 2 3. Product aanzichten... 3 4. Opstarten en afsluiten... 4 5. Desktop... 4 6. Knoppen... 4 7. Systeem instellingen... 5 8. HDMI... 7 9. Installeren,

Nadere informatie

BakkerElkhuizen compact toetsenbord UltraBoard 940 Gebruikershandleiding

BakkerElkhuizen compact toetsenbord UltraBoard 940 Gebruikershandleiding BakkerElkhuizen compact toetsenbord UltraBoard 940 Gebruikershandleiding Dit is een Nederlandstalige beknopte handleiding. Instructies voor andere talen zijn te vinden op onze website, www.bakkerelkhuizen.com.

Nadere informatie

BLUETOOTH DOUCHE LUIDSPREKER

BLUETOOTH DOUCHE LUIDSPREKER ENVIVO BLUETOOTH DOUCHE LUIDSPREKER GEBRUIKERSHANDLEIDING INHOUDSOPGAVE PRODUCT OVERZICHT... 4 KNOPPEN... 6 BLUETOOTH MODUS... 6 Bluetooth Paren... 6 Muziek afspelen in Bluetooth modus...10 Handenvrij

Nadere informatie

Magic Remote GEBRUIKERSHANDLEIDING

Magic Remote GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Magic Remote Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u de afstandsbediening gebruikt en bewaar de handleiding om deze naderhand te kunnen raadplegen. AN-MR650A www.lg.com ACCESSOIRES

Nadere informatie

Lenovo IdeaPad. Gebruikershandleiding. Downloaded from

Lenovo IdeaPad. Gebruikershandleiding. Downloaded from Lenovo IdeaPad Gebruikershandleiding Lees de veiligheidsaanwijzingen en belangrijke tips in de bijgeleverde handleidingen voordat u uw computer in gebruik neemt. Opmerkingen Lees eerst Lenovo's Gids met

Nadere informatie

Lenovo ideapad MIIX ISK

Lenovo ideapad MIIX ISK Lenovo ideapad MIIX 700-12ISK Gebruikershandleiding Lees de veiligheidsaanwijzingen en belangrijke tips in de bijgeleverde handleidingen voordat u uw computer in gebruik neemt. Opmerkingen Lees eerst de

Nadere informatie

Van start gaan. Inhoudsopgave. Quick User Guide - Nederlands

Van start gaan. Inhoudsopgave. Quick User Guide - Nederlands Van start gaan Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRIScan TM Anywhere Wifi. Lees deze handleiding aandachtig door voor u deze scanner en de bijbehorende software in gebruik

Nadere informatie

Wat zit er in de doos?

Wat zit er in de doos? Snelstartgids SE888 Wat zit er in de doos? Handset * Basisstation Oplader * Netspanningsadapter * Telefoonsnoer ** CD-ROM Snelstartgids Garantiebewijs Opmerking * In verpakkingen met meerdere handsets

Nadere informatie

Lenovo IdeaPad Yoga 13

Lenovo IdeaPad Yoga 13 Lenovo IdeaPad Yoga 13 Gebruikershandleiding V1.0 Lees de veiligheidsaanwijzingen en belangrijke tips in de bijgeleverde handleidingen voordat u uw computer in gebruik neemt. Opmerking Lees eerst Lenovo's

Nadere informatie

Gebruiksaan Owner s wijzing Guide December 6, 2010 NSOG

Gebruiksaan Owner s wijzing Guide December 6, 2010 NSOG Gebruiksaanwijzing 2 Juridische kennisgevingen Copyright 2011 Google Inc. Alle rechten voorbehouden. Google, het gestileerde logo van Google, Android, het gestileerde logo van Android, Nexus, het gestileerde

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. OV-BaseCore7(Z)

Gebruiksaanwijzing. OV-BaseCore7(Z) Gebruiksaanwijzing NL OV-BaseCore7(Z) Belangrijke veiligheidsinstructies Waarschuwing: Om het risico op elektrische schokken te beperken, mag u de behuizing of de achterkant niet verwijderen. Alle onderdelen

Nadere informatie

Point of View Android 2.3 Tablet - User s Manual ProTab 2XXL

Point of View Android 2.3 Tablet - User s Manual ProTab 2XXL Inhoud 1. Note... 2 2. Inhoud van de verpakking... 2 3. Product Aanzicht... 3 4. Opstarten en afsluiten... 4 5. Desktop... 5 6. Knoppen... 5 7. Het APK Scherm... 6 8. Systeem instellingen... 6 9. Installeren,

Nadere informatie

1. Algemene informatie Eerste gebruik Streambox koppelen met Wifi Streambox verbinden met internetkabel De afstandsbediening 5

1. Algemene informatie Eerste gebruik Streambox koppelen met Wifi Streambox verbinden met internetkabel De afstandsbediening 5 HANDLEIDING Inhoudsopgave 1. Algemene informatie 3 2. Eerste gebruik 3 2.1 Streambox koppelen met Wifi 3 2.2 Streambox verbinden met internetkabel 4 3. De afstandsbediening 5 4. Apps installeren 6 5. De

Nadere informatie

Welkom in de wereld van uw imac. Om te beginnen start u uw imac op door op de aan/uit-knop te drukken.

Welkom in de wereld van uw imac. Om te beginnen start u uw imac op door op de aan/uit-knop te drukken. Welkom in de wereld van uw imac Om te beginnen start u uw imac op door op de aan/uit-knop te drukken. De Magic Mouse 2 en het Magic Keyboard zijn oplaadbaar en zijn al gekoppeld aan uw imac. Als u een

Nadere informatie

JABRA solemate mini. Handleiding. jabra.com/solematemini

JABRA solemate mini. Handleiding. jabra.com/solematemini JABRA solemate mini Handleiding jabra.com/solematemini 2013 GN Netcom A/S. Alle rechten voorbehouden. Jabra is een geregistreerd handelsmerk van GN Netcom A/S. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van

Nadere informatie

Boven- en Zijaanzicht

Boven- en Zijaanzicht Snelstartgids Boven- en Zijaanzicht Sluiterknop OLED Scherm Aan/Uit en Modus Knop Aan/Uit en Status LED lampje 1 HDMI Poort Micro SD Kaartsleuf Luidspreker Aan/Uit, Status en Batterij LED lampje 2 Lens

Nadere informatie

Installatie- en gebruikershandleiding Arseus barcode scanner

Installatie- en gebruikershandleiding Arseus barcode scanner Installatie- en gebruikershandleiding Arseus barcode scanner Documentversie: 1 Installatiehandleiding Vóór ingebruikname 1. Controleer of u installatierechten heeft op uw Windows-computer. Macintosh wordt

Nadere informatie

IRISPen Air 7. Verkorte handleiding. (ios)

IRISPen Air 7. Verkorte handleiding. (ios) IRISPen Air 7 Verkorte handleiding (ios) Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRISPen TM Air 7. Lees deze handleiding aandachtig door voor u deze scanner en de bijbehorende software

Nadere informatie

Verbindingsgids (voor COOLPIX)

Verbindingsgids (voor COOLPIX) Verbindingsgids (voor COOLPIX) In dit document wordt de procedure beschreven voor het gebruik van de SnapBridge-app (versie 2.0) voor het tot stand brengen van een draadloze verbinding tussen een ondersteunde

Nadere informatie

Met deze eenvoudige stappen kun je snel aan de slag. Druk eerst op de aan/uit-knop om je imac Pro op te starten.

Met deze eenvoudige stappen kun je snel aan de slag. Druk eerst op de aan/uit-knop om je imac Pro op te starten. Met deze eenvoudige stappen kun je snel aan de slag. Druk eerst op de aan/uit-knop om je imac Pro op te starten. De Magic Mouse 2 en het Magic Keyboard met numeriek toetsenblok zijn oplaadbaar en zijn

Nadere informatie

Aan de slag NSZ-GS7. Network Media Player. Schermafbeeldingen, handelingen en technische gegevens kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd.

Aan de slag NSZ-GS7. Network Media Player. Schermafbeeldingen, handelingen en technische gegevens kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd. Aan de slag NL Network Media Player NSZ-GS7 Schermafbeeldingen, handelingen en technische gegevens kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd. Aan de slag: AAN/STAND-BY Hiermee wordt de speler in- of

Nadere informatie

Handleiding U8 Wireless Headset

Handleiding U8 Wireless Headset Voorwoord Bedankt dat je voor de Music Headsets hebt gekozen Lees de gebruikershandleiding zorgvuldig voor de juiste instructies om het voordeel van ons product te maximaliseren. Onze headsets zijn goed

Nadere informatie

De ipad van dichtbij bekeken

De ipad van dichtbij bekeken 1 De ipad van dichtbij bekeken Aan de buitenkant van de ipad is niet veel te zien. Toch kunt u er heel veel mee doen. In de volgende paragrafen kijken we naar het uiterlijk van het appa raat. Updates van

Nadere informatie

DIGITAL DOOR VIEWER GEBRUIKERSHANDLEIDING

DIGITAL DOOR VIEWER GEBRUIKERSHANDLEIDING DIGITAL DOOR VIEWER GEBRUIKERSHANDLEIDING Let op: 1. Lees voor gebruik eerst deze handleiding 2. Demonteer de camera of de hoofdunit niet. 3. Ga zorgvuldig te werk. 4. Wij raden u aan om regelmatig een

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. CREATIVE DESKTOP WIRELESS 9000 PRO

Uw gebruiksaanwijzing. CREATIVE DESKTOP WIRELESS 9000 PRO U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor CREATIVE DESKTOP WIRELESS 9000 PRO. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de CREATIVE DESKTOP WIRELESS 9000

Nadere informatie

1 Aansluiten op uw TV. Sluit de HDMI poort van de SmarTVstick aan op een HDMI poort van uw TV

1 Aansluiten op uw TV. Sluit de HDMI poort van de SmarTVstick aan op een HDMI poort van uw TV Stenmark SmarTVstick Handleiding: Inhoudsopgave 1 SmarTVstick aansluiten op een TV 2 Voeding aansluiten Externe apparaten 3 Verbinding met de muis Gebruik 4 Verbinding met het netwerk 5 Schermresolutie

Nadere informatie

Van start gaan. Inhoudsopgave. Quick User Guide - Nederlands

Van start gaan. Inhoudsopgave. Quick User Guide - Nederlands Van start gaan Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRIScan TM Pro 3 Wifi. Lees deze handleiding aandachtig door voor u deze scanner en de bijbehorende software in gebruik neemt.

Nadere informatie

EW3595 Bluetooth hoofdtelefoon met FM radio en SD kaartlezer

EW3595 Bluetooth hoofdtelefoon met FM radio en SD kaartlezer EW3595 Bluetooth hoofdtelefoon met FM radio en SD kaartlezer 2 NEDERLANDS EW3595 Bluetooth hoofdtelefoon met FM radio en SD kaartlezer Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking...

Nadere informatie

Lenovo S20-30 / S20-30 Touch

Lenovo S20-30 / S20-30 Touch Lenovo S20-30 / S20-30 Touch Gebruikershandleiding Lees de veiligheidsaanwijzingen en belangrijke tips in de bijgeleverde handleidingen voordat u uw computer in gebruik neemt. Opmerkingen Lees eerst Lenovo's

Nadere informatie

KOBA VISION. 5 HD beeldschermloep. Handleiding

KOBA VISION. 5 HD beeldschermloep. Handleiding NL KOBA VISION 5 HD beeldschermloep Handleiding 1. Inhoud van de verpakking Draagbare beeldschermloep 5 HD SD kaart Adapter Draagzakje Handleiding Polsbandje TV-out kabel Microvezel doekje voor het reinigen

Nadere informatie

Download de WAE Music app

Download de WAE Music app NEDERLANDS 3 5 12 2 6 1 8 7 9 10 11 13 4 1. Laad de speaker volledig op voor eerste gebruik Laad de WAE Outdoor 04Plus FM speaker volledig op voordat u hem de eerste keer gebruikt. Sluit de micro-usb connector

Nadere informatie

Aan de slag. Deze snelgids is voor de ClickToPhone software versie 83 of hoger.

Aan de slag. Deze snelgids is voor de ClickToPhone software versie 83 of hoger. Aan de slag Deze snelgids omschrijft hoe de ClickToPhone software moet worden geïnstalleerd, de Bluetooth hardware met de telefoon moet worden gekoppeld en hoe een gebruikersniveau moet worden gekozen.

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. HP PAVILION DV6500 CTO

Uw gebruiksaanwijzing. HP PAVILION DV6500 CTO U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor HP PAVILION DV6500 CTO. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de HP PAVILION DV6500 CTO in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

BLUETOOTH-AUDIO-ONTVANGER/Z ENDER

BLUETOOTH-AUDIO-ONTVANGER/Z ENDER BLUETOOTH-AUDIO-ONTVANGER/Z ENDER Snel installatiegids DA-30501 Inhoud Vóór gebruik... 2 1. Informatie over de DA-30501... 2 2. Systeemeisen... 2 3. Overzicht... 2 Aan de slag... 3 1. De batterij van de

Nadere informatie

SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide

SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide 05-2014 / v1.0 1 I. Productinformatie I-1. Inhoud van de verpakking Smart Plug Switch Snelstartgids CD met snelle installatiegids I-2. Voorzijde Power LED Switch

Nadere informatie

Handleiding ipad. Powered by

Handleiding ipad. Powered by Handleiding ipad Powered by Aan de slag Met deze handleiding kunt u direct aan de slag met de ipad. Hoe beeldbelt u met zorgverleners, familie en vrienden? Hoe werkt het aanraakscherm? Wat kunt u doen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Mail 36 Agenda 38 Rekenmachine 39 Gamebalk 42 Groove 42 Kaarten 43 Films en tv 45 Paint 45 Foto s 47 WordPad 49

Inhoudsopgave. Mail 36 Agenda 38 Rekenmachine 39 Gamebalk 42 Groove 42 Kaarten 43 Films en tv 45 Paint 45 Foto s 47 WordPad 49 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave Inleiding 9 Het toetsenbord van je pc 9 Groot en klein 9 Snel programma s oproepen met een toetscombinatie 11 Windows 10 13 Algemeen 14 Combinaties met de Windows-toets 17 Opdrachtprompt

Nadere informatie

Leather keyboard case for Ipad Air 2

Leather keyboard case for Ipad Air 2 Leather keyboard case for Ipad Air 2 Gebruikershandleiding NL Decoded, 15/02 Inhoudsopgave 1 Beoogd gebruik 3 2 Veiligheid 4 2.1 Pictogrammen in deze handleiding 4 2.2 Algemene veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

HANDLEIDING SMARTSIREN SLIM ALARMSYSTEEM

HANDLEIDING SMARTSIREN SLIM ALARMSYSTEEM HANDLEIDING SMARTSIREN SLIM ALARMSYSTEEM Inhoud Inleiding... 3 1. Smartsiren app... 4 2. Installatie... 6 3. Montage... 7 4. Gebruik... 8 5. Deur-/ raamsensor... 9 6. Afstandsbediening... 10 7. Bewegingssensor...

Nadere informatie

Touchpad en toetsenbord

Touchpad en toetsenbord Touchpad en toetsenbord Artikelnummer van document: 410773-331 April 2006 In deze handleiding wordt de werking van het touchpad en 4het toetsenbord van de computer beschreven. Inhoudsopgave 1 Touchpad

Nadere informatie

XEMIO-200 HANDLEIDING

XEMIO-200 HANDLEIDING Speciale kenmerken Elegant uiterlijk en eenvoudig in gebruik. Multi-code speler Ondersteunt MP1, MP2, MP3, WMA, formaat. U-Disk zonder stuurprogramma U kunt uw bestanden rechtstreeks beheren zonder gebruik

Nadere informatie

Controlelijst bij het uitpakken

Controlelijst bij het uitpakken Onderdeelnummer: 67P4583 Controlelijst bij het uitpakken Hartelijk gefeliciteerd met uw nieuwe IBM ThinkPad X Series computer. Controleer of u alle items in deze lijst hebt ontvangen. Mocht een van de

Nadere informatie

aan de slag hp ipaq Pocket PC h5500 Series

aan de slag hp ipaq Pocket PC h5500 Series 304921-331 Getting Started.book Page i Tuesday, May 27, 2003 5:13 PM aan de slag hp ipaq Pocket PC h5500 Series Artikelnummer: 304921-331 Mei 2003 304921-331 Getting Started.book Page ii Tuesday, May 27,

Nadere informatie

EW3590/3591/3592 Bluetooth hoofdtelefoon met microfoon

EW3590/3591/3592 Bluetooth hoofdtelefoon met microfoon EW3590/3591/3592 Bluetooth hoofdtelefoon met microfoon 2 NEDERLANDS EW3590/3591/3592 Bluetooth hoofdtelefoon met microfoon Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 Aansluiten...

Nadere informatie

Alles in 1 Glasvezel. Handleiding. Type 7. Huawei HG8245U. Amino Aria 610. solcon.nl

Alles in 1 Glasvezel. Handleiding. Type 7. Huawei HG8245U. Amino Aria 610. solcon.nl Alles in 1 Glasvezel Type 7 Huawei HG8245U Amino Aria 610 Handleiding solcon.nl INHOUD Aansluiten van het modem op de glasvezelaansluiting pag. 3 Modem aansluiten pag. 4 Internetverbinding activeren pag.

Nadere informatie

Lenovo IdeaPad Yoga11 Gebruikershandleiding V1.0

Lenovo IdeaPad Yoga11 Gebruikershandleiding V1.0 Lenovo IdeaPad Yoga11 Gebruikershandleiding V1.0 Lees de kennisgevingen m.b.t. veiligheid en belangrijke tips in de bijgeleverde handleidingen voordat u de computer gebruikt. Opmerkingen Lees eerst Lenovo's

Nadere informatie

Rondleiding door de notebook

Rondleiding door de notebook De Trinitas laptop Rondleiding door de notebook Voorkant # Pictogram Item Beschrijving 1 Webcam Webcam voor videocommunicatie Een lichtje naast de webcam geeft aan dat de webcam actief is. 2 Microfoon

Nadere informatie

SP-1101W Quick Installation Guide

SP-1101W Quick Installation Guide SP-1101W Quick Installation Guide 06-2014 / v1.2 1 I. Productinformatie... 3 I-1. Inhoud van de verpakking... 3 I-2. Voorzijde... 3 I-3. LED-status... 4 I-4. Switch statusknop... 4 I-5. Productlabel...

Nadere informatie

Nederlands. BT-02N Gebruikershandleiding

Nederlands. BT-02N Gebruikershandleiding BT-02N Gebruikershandleiding 1 Index 1. Overzicht.....3 2. Aan de slag....5 3. Uw Bluetooth hoofdtelefoon aansluiten...5 4. Het gebruik van uw Bluetooth hoofdtelefoon..... 9 5. Technische specificaties

Nadere informatie

EM3751 - USB Audio Blaster

EM3751 - USB Audio Blaster EM3751 - USB Audio Blaster 2 NEDERLANDS EM3751 - USB Audio Blaster Waarschuwingen en aandachtspunten Het openen van het product en/of de producten kan leiden tot ernstige verwondingen! Laat reparatie altijd

Nadere informatie

Verbindingsgids (voor D-SLR-camera s) Nl

Verbindingsgids (voor D-SLR-camera s) Nl SB7J01(1F)/ 6MB4121F-01 Verbindingsgids (voor D-SLR-camera s) Nl Inhoudsopgave Inleiding...2 De interface...2 Problemen met verbinden?...2 Meer over SnapBridge...2 Wat heeft u nodig...3 Wat SnapBridge

Nadere informatie

Workshop Samsung Galaxy Tab 3

Workshop Samsung Galaxy Tab 3 Workshop Samsung Galaxy Tab 3 Pagina 1 van 9 Workshop Samsung Galaxy Tab 3 Deze tekst is een samenvatting van en een aanvulling op de Samsung Galaxy Tab 3 10.1 Nederlandstalige handleiding die je vindt

Nadere informatie

JABRA BOOST. Handleiding. jabra.com/boost

JABRA BOOST. Handleiding. jabra.com/boost Handleiding jabra.com/boost 2014 GN Netcom A/S. Alle rechten voorbehouden. Jabra is een geregistreerd handelsmerk van GN Netcom A/S. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. HP COMPAQ D230 MICROTOWER DESKTOP PC

Uw gebruiksaanwijzing. HP COMPAQ D230 MICROTOWER DESKTOP PC U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor HP COMPAQ D230 MICROTOWER DESKTOP PC. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de HP COMPAQ D230 MICROTOWER DESKTOP

Nadere informatie

Cursorbesturing en toetsenbord Gebruikershandleiding

Cursorbesturing en toetsenbord Gebruikershandleiding Cursorbesturing en toetsenbord Gebruikershandleiding Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De

Nadere informatie

Beknopte Startgids. Lightwriter SL50. Art.nr

Beknopte Startgids. Lightwriter SL50. Art.nr Beknopte Startgids Lightwriter SL50 Art.nr 1740400 MAAK KENNIS MET UW LIGHTWRITER De Lightwriter SL50 is een snelle, eenvoudige manier om te communiceren. De Lightwriter wordt mogelijk geleverd met beschermende

Nadere informatie

Round NEDERLANDS OPLADEN 86 INSTELLEN SLAAPANALYSE MIJN TELEFOON ZOEKEN CAMERA-AFSTANDSBEDIENING APPS MUZIEK INSTELLINGEN TECHNISCHE SPECIFICATIES

Round NEDERLANDS OPLADEN 86 INSTELLEN SLAAPANALYSE MIJN TELEFOON ZOEKEN CAMERA-AFSTANDSBEDIENING APPS MUZIEK INSTELLINGEN TECHNISCHE SPECIFICATIES Round NEDERLANDS OPLADEN 86 INSTELLEN 87 OPROEPEN 89 OPROEPHISTORIE/SMS 91 MELDINGEN 92 STEMBEDIENING 93 ACTIVITEIT 94 SLAAPANALYSE MIJN TELEFOON ZOEKEN CAMERA-AFSTANDSBEDIENING APPS MUZIEK INSTELLINGEN

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING CDC300

GEBRUIKERSHANDLEIDING CDC300 GEBRUIKERSHANDLEIDING CDC300 Product overzicht 1. TF kaart sleuf 7. HDMI out poort 12. RESET 2. Omhoog knop 8. OK knop 13. Microfoon 3. Menu knop 9. Modus knop 14. Luidspreker 4. Omlaag knop 10. Vergrendeling

Nadere informatie

Inhoudsopgave Visual Steps - Dit is de inhoudsopgave van de titel ipad voor senioren met ios 12 en hoger ISBN

Inhoudsopgave Visual Steps - Dit is de inhoudsopgave van de titel ipad voor senioren met ios 12 en hoger ISBN Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 13 Website... 14 Toets uw kennis... 15 Voor docenten... 15 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Parkinson Thuis Probleemoplossing

Parkinson Thuis Probleemoplossing Parkinson Thuis Probleemoplossing Probleemoplossing Fox Inzicht App In sommige gevallen kan er een handeling van uw kant nodig zijn om ervoor te zorgen dat de apps altijd ingeschakeld zijn. Dit zal voornamelijk

Nadere informatie

Bluetooth Luidspreker GEBRUIKSHANDLEIDING BTL-60

Bluetooth Luidspreker GEBRUIKSHANDLEIDING BTL-60 Gebruiksaanwijzingen Bluetooth Luidspreker GEBRUIKSHANDLEIDING BTL-60 Wanneer u de luidspreker inschakelt, schakelt deze automatisch op Bluetooth-modus. U kunt de luidspreker vervolgens eenvoudig met uw

Nadere informatie

CJB1JM0LCAEA. Snelstartgids

CJB1JM0LCAEA. Snelstartgids CJB1JM0LCAEA Snelstartgids Uw horloge leren kennen Luidspreker Oplaadpoort Aan/uit-toets Druk hier 3 seconden op om uw horloge in of uit te schakelen. Druk hier 10 seconden op om uw horloge opnieuw op

Nadere informatie