Carrière in investment banking

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Carrière in investment banking"

Transcriptie

1 Focus op jouw talent

2 Carrière in investment banking

3

4

5 D e f o c u s v a n K e m p e n & C o Kempen & Co is een zakenbank met een leidende positie in de Nederlandse markt. Wij zijn erkend specialist in small- en midcapfondsen (ondernemingen met een marktwaarde tot 2 miljard) en in de onroerendgoedsector. Wij, de werknemers, zijn gezamenlijk de grootste aandeelhouder van de bank. Kempen & Co heeft drie kernactiviteiten: Corporate Finance, Asset Management en Securities. Corporate Finance begeleidt fusies, overnames en kapitaalmarkttransacties. Daarnaast adviseert Corporate Finance bij complexe financiële vraagstukken, zoals het inkopen van eigen aandelen door ondernemingen en het waarderen van (onderdelen van) bedrijven. Onze opdrachtgevers zijn voornamelijk Nederlandse (beursgenoteerde) ondernemingen en buitenlandse ondernemingen die actief (willen) zijn op de Nederlandse markt. Kwaliteit en creativiteit zijn kenmerkend voor Kempen & Co Corporate Finance. Asset Management beheert beleggingsportefeuilles voor institutionele relaties (bijvoorbeeld pensioenfondsen). Wij beleggen voor hen in aandelen van Europese ondernemingen en vastgoedfondsen en tevens in obligaties. Bovendien beheert Asset Management beleggingsfondsen, waaronder de bekende Orange Funds. Onze professionals onderhouden intensieve relaties met hun klanten en kunnen zo inspelen op hun specifieke wensen. Specialisatie, klantgerichtheid en maatwerk zijn typerend voor Asset Management. Securities adviseert institutionele beleggers bij de aan- en verkoop van aandelen (Sales) en voert orders voor hen uit (Trading). Wij zijn gespecialiseerd in Nederlandse aandelen en in aandelen van Europese vastgoed-ondernemingen. Onze advisering wordt ondersteund door research naar individuele ondernemingen en sectoren. Ook publiceren wij met grote regelmaat wat onze favoriete aandelen zijn om in te beleggen. De klanten van Securities zijn institutionele beleggers in Europa en Amerika. Zij kiezen voor Kempen & Co Securities vanwege de specialistische kennis, snelheid van handelen en vernieuwende inzichten. Deze drie kernactiviteiten worden ondersteund door diverse afdelingen waaronder ICT, Risk Management & Compliance, Internal Audit Department en Operational Services. Deze afdelingen leveren vanuit hun eigen specialisme een grote bijdrage aan de uitvoering van bovengenoemde diensten en producten. Kennis van zaken, cliëntgerichtheid en kwaliteit zijn belangrijke kernwoorden.

6 Naam: Richard Jordaan Functie: Trainee Operational Services Aantal jaar in dienst: 1,5 jaar Hoe ben je bij Kempen terecht gekomen? Na mijn studie ben ik gaan zoeken naar een baan en ik wilde graag als trainee beginnen. Na op het internet menige website bezocht te hebben ben ik bij Kempen & Co terecht gekomen. Ik had nog nooit van Kempen & Co gehoord, maar de functie van trainee sprak mij direct aan en ben dan ook gaan solliciteren. Geef een korte omschrijving van jouw functie Als trainee kom je in een programma terecht wat je de mogelijkheid biedt om in twee jaar vier verschillende afdelingen te zien en op die manier heel veel kennis op te doen. Het is dan ook zeer divers en je kennis wordt in rap tempo uitgebreid. Tijdens mijn traineeship ben ik al werkzaam geweest bij de Mid Office, momenteel werk ik bij de beleggingsadministratie en voor de volgende periode zal ik starten bij corporate actions en settlements. Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit? Afgezien van het feit dat ik s ochtends vroeg op sta (zes uur) en s avonds niet om zes uur thuis ben is geen één werkdag hetzelfde. Je bent als trainee werkzaam op een afdeling waar je meewerkt aan de dagelijkse processen. Verder heb je nog één of twee projecten. Het project waar ik deze periode aan meegewerkt heb vanuit de beleggingsadministratie was de overgang van cliënten van Van Lanschot naar Kempen. Hoeveel verantwoordelijkheid krijg je? Veel. Er wordt van je verwacht dat je zelfstandig aan het werk gaat en dat je vragen stelt indien je iets niet begrijpt. Je legt verantwoording af bij je leidinggevende en je hebt geregeld gesprekken met je begeleider. Het meest spannende moment in je carrière bij Kempen & Co? Onlangs is de overgang van Van Lanschot cliënten naar Kempen afgerond en dit heeft van veel mensen heel veel tijd gekost. Als trainee ben ik direct bij aanvang van de periode bij de beleggingsadministratie betrokken geweest bij dit project. Hiervoor moest ik onder andere de cliënten onderbrengen in het administratiesysteem, de transacties importeren en posities bijwerken. Het was leuk om deel uit te maken van zo n groot project, maar ben ook zeker blij dat het afgerond is. Wat is het unique selling point van Kempen & Co als werkgever? Kempen is een kleine zakenbank die heel dynamisch is. Je kunt veel leren van je collega s en je krijgt genoeg mogelijkheden om jezelf daarbuiten ook te ontwikkelen. Het meest unieke selling point van Kempen is dan ook het werk, de mensen en de mogelijkheden die je aangereikt krijgt. Wat doe je naast je werk? Naast mijn werk studeer ik in deeltijd bedrijfseconomie en volg diverse cursussen. Vorig jaar heb ik samen met mijn vriendin een huis gekocht, waardoor veel vrije tijd gaat zitten in het klussen in en rondom het huis. Als ik dan nog tijd over heb speel ik graag een spelletje golf.

7 F o c u s o p d e k l a n t Kempen & Co onderscheidt zich door specialisatie. Hierdoor kunnen wij echt waarde creëren voor onze klanten. Wij bouwen daarbij continu voort op de aanwezige kennis binnen Kempen & Co, zowel door actieve kennisoverdracht binnen de afdelingen, als waar toegestaan tussen de afdelingen onderling. Daarnaast onderhouden wij goede contacten met specialisten op gebieden die aan ons werk gerelateerd zijn, zoals fiscalisten en juristen. Met onze opdrachtgevers onderhouden wij intensieve relaties en hebben daardoor een goed beeld van hun vragen en wensen. Zo zijn we in staat onze klanten vernieuwende en op maat gesneden oplossingen te bieden. Wij zijn ervan overtuigd dat teamwerk hiervoor essentieel is. Door te werken met een gemeenschappelijk doel, elkaar voortdurend scherp te houden en individuele inzichten te combineren, kunnen wij onze klanten steeds topkwaliteit leveren.

8 Focus op jouw talent

9

10 Naam: Philip Joinking Functie: Trainee Operational Services Aantal jaar in dienst: ruim 1 jaar Hoe ben je bij Kempen terecht gekomen? Na mijn studie ben ik benaderd door een wervingsbureau. Ik had aangegeven dat mijn interesse uitging naar een traineeship bij een bank. Ik ben destijds bij diverse banken op gesprek geweest. Ook Kempen had een vacature voor een traineeship. Na het eerste gesprek wist ik dat ik graag bij Kempen wilde werken. Vervolgens boden zij mij de vacature van trainee aan en daar ben ik op in gegaan. Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit? Mijn werkdag begint s morgens voor beurs. Rond de klok van acht vindt er een morning meeting plaats waarbij de analisten eigen research naar aandelen in de Benelux en Europese vastgoed aandelen presenteren. Gedurende de dag bieden wij onze professionele cliënten research en orderexecutie aan op een hoog serviceniveau. Wij bemiddelen dus in aandelen voor professionele beleggers in Europa en de VS. Mijn werkdag zit er op wanneer de beurs sluit. Hoeveel verantwoordelijkheid krijg je? Binnen Kempen krijg je veel verantwoordelijkheid. Bij Kempen ligt de verantwoordelijkheid laag in de organisatie. Voor de werkzaamheden die ik verricht draag ik dan ook mijn eigen verantwoordelijkheid. Daarom is het belangrijk om secuur te werken en het motiveert je ook. Je werkt mee met de afdeling en vervult de dagelijkse werkzaamheden. Omdat Kempen een relatief kleine organisatie is, vervul je per afdeling alle werkzaamheden van een proces. Het leuke hiervan is dat je niet een klein gedeelte van een proces ziet en uitvoert, maar dat je de hele procedure volgt en ziet. Hoe hard groei je als trainee? Dat is bij Kempen helemaal afhankelijk van jezelf. Er zijn trainingen die alle trainees volgen en daarnaast krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en opleidingen en cursussen uit te kiezen. Niet alleen kennis wordt ontwikkeld, maar ook door on-the-job leer je veel. Een ambitieuze trainee zal daarom sneller groeien in de organisatie. Wat is tot nu toe jouw meest spannende of memorabele moment in je carrière bij Kempen? Voor de tweede periode van mijn traineeship wilde graag ik naar een afdeling die geen onderdeel uitmaakte van het traineeship. Deze overstap heb ik toch kunnen maken. Kan je een voorbeeld geven van een van de projecten waaraan je hebt gewerkt? In mijn eerste periode heb ik de administratieve organisatie beschreven en verbeterd van de afdeling Confirmation Services. Momenteel ben ik bezig om routine werkzaamheden zoveel mogelijk te automatiseren, het in kaart brengen van verbeterpunten en deze te implementeren. Wat doe je naast je werk? Door mijn lange reistijd en cursussen heb ik niet veel vrije tijd over. Twee keer in de week heb ik s avonds na mijn werk voetbaltraining. Zaterdags voetbal ik in het selectieteam en de rest van mijn vrije tijd vul ik op met uitgaan en films kijken.

11 F o c u s o p j o u w t a l e n t Focus op jouw talent: Traineeship voor talentvolle starters Doordat onze organisatie groeit en om de kwaliteit van onze diensten te kunnen waarborgen hebben wij een traineeship voor de ondersteunende afdelingen beschikbaar. Wij zijn daarom op zoek naar talentvolle jonge professionals die door middel van dit traineeship kiezen voor een functie met veel uitdaging en verantwoordelijkheid en een snelle persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling kunnen doormaken. Carrière bij Kempen & Co: Starten bij Kempen & Co Wij zijn continu op zoek naar talentvolle mensen die hun carrière willen starten in het traineeship van onze bank. Wij hebben goede ervaringen met mensen met HEAO achtergrond, Zowel BE als CE en MER en daarnaast ook mensen met een academische financiële achtergrond. We verwachten van kandidaten ene duidelijke affiniteit met financiële dienstverlening en hechten wij belang aan een duidelijke teamgeest. Als trainee heb je de unieke mogelijkheid om binnen twee jaar op verschillende afdelingen werkzaam te zijn. Je draait in diverse uitdagende projecten mee en hierdoor kun je je breed ontwikkelen en je kennis vergroten op het gebied van het gehele operationele bankbedrijf. Vanzelfsprekend zijn opleidingen en cursussen onderdeel van het traineeship. Je wordt begeleid door een persoonlijke mentor. We bieden uitstekende arbeidsvoorwaarden en Loopbaan Je kunt je bij ons ontplooien tot een uitstekende professional. Je krijgt veel ruimte, verantwoordelijkheid en intensieve begeleiding. Persoonlijke en professionele ontwikkeling van onze medewerkers is van doorslaggevend belang voor ons succes. Wij stellen hoge eisen en besteden veel aandacht aan opleiding en training en daarnaast wordt je actief gecoacht door je mentor. doorgroeimogelijkheden. Afdelingen waar je kunt werken zijn onder andere Settlements, Corporate Actions, Internal Audit Department, Finance & Control en de Mid Office.

12 Naam: Vincent Spraakman Functie: Trainee Operational Services Aantal jaar in dienst: ruim 1,5 jaar 1 0 Hoe ben je bij Kempen terecht gekomen? Voor mijn studie bedrijfseconomie aan de Hogeschool van Amsterdam was ik op zoek naar een afstudeerstage binnen de effectenbranche. Mijn voorkeur ging als snel uit naar Kempen, omdat hier alle facetten van het effectenbedrijf aanwezig zijn. Na het behalen van mijn diploma ben ik als trainee in dienst getreden Kan je een voorbeeld geven van een van de projecten waaraan je hebt gewerkt? Naar aanleiding van de overname door Van Lanschot Bankiers heb ik deelgenomen aan een werkgroep voor particulier vermogensbeheer. Binnen deze werkgroep diende er een aantal systeemaanpassingen gerealiseerd worden. Eveneens is er veel overleg bij Kempen, om mijzelf zo breed mogelijk verder te geweest tussen verschillende afdelingen binnen ontwikkelen. Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit? Dit is heel verschillend. In mijn eerste periode (van een half jaar) heb ik voornamelijk meegewerkt op een afdeling. Al snel heb ik verschillende taken/projecten gekregen, waardoor ik steeds minder mee ging Van Lanschot en Kempen & Co om de migratie van particuliere cliënten in goede banen te leiden. Wat doe je naast je werk? Naast mijn werk sport ik nog en spreek ik vaak af met vrienden om in de stad (Amsterdam) wat te eten en/ of te drinken. draaien met de dagelijkse business. Hoeveel verantwoordelijkheid krijg je? Binnen Kempen & Co krijg je veel verantwoordelijkheid. Als je laat zien dat je dit aan kan zal je het ook snel krijgen. Samen met de mentor bespreek je, je voortgang. Wanneer duidelijk wordt dat jij het aankan, krijg je ook vanzelf meer verantwoordelijkheid toegespeeld. Hoe hard groei je als trainee? Dit ligt helemaal aan jezelf. Persoonlijk vind ik de groei snel gaan. Dit valt ook samen met de verantwoordelijkheid die ik tijdens mijn traineeship heb gekregen. Groeien doe je voornamelijk ook door binnen de 2 jaar als trainee, op 4 verschillende afdelingen mee te werken en/of projecten te doen. Wat is tot nu toe jouw meest spannende of memorabele moment in je carrière bij Kempen? Voor mij is dat de fusie/overname door Van Lanschot Bankiers. Dit mede, omdat ik nog maar 2 weken als trainee in dienst was bij Kempen & Co.

13 N a d e r k e n n i s m a k e n 1 1 Wij bieden geïnteresseerden in het traineeship diverse mogelijkheden om nader kennis te maken met onze activiteiten, onze organisatie en onze mensen. Recruitmentactiviteiten Regelmatig zijn wij te vinden op banenmarkten van HEAO-opleidingen bij ons in de regio. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om te lunchen met trainees om meer informatie te krijgen. Neem hiervoor contact op met onze afdeling Recruitment via of kijk op onze website. Stages We bieden ambitieuze studenten graag de gelegenheid om bij ons de praktijk te leren kennen. We hebben daarom ruimte voor zowel 3e jaarsstages als afstudeerstages. Je werkt als beginnend professional mee en neemt deel aan alle reguliere activiteiten van de afdeling. Bij een afstudeerstages formuleren we gezamenlijk een onderzoeksopdracht die zowel voor jou als voor ons relevant is.

14 S o l l i c i t e r e n 1 2 Spreekt een baan of stage bij Kempen & Co je aan? Ga dan naar onze website en solliciteer online! De selectieprocedure voor het traineeship bestaat uit twee fasen en wordt binnen enkele weken (en indien nodig sneller) afgerond. Fase een bestaan uit de selectie van je sollicitatiebrief en fase twee uit interviewrondes met onze professionals. Bij vragen, neem contact op met onze afdeling Recruitment op telefoonnummer of per op Internet

15

16 Kempen & Co N.V. Beethovenstraat WZ Amsterdam Postbus AR Amsterdam Telefoon KCM Vormgeving / 0308

Het Achmea Financieel Management Traineeship WE HEBBEN EEN BALANSTOTAAL VAN 100 MILJARD. gaat doen

Het Achmea Financieel Management Traineeship WE HEBBEN EEN BALANSTOTAAL VAN 100 MILJARD. gaat doen Het Achmea Financieel Management Traineeship WE HEBBEN EEN BALANSTOTAAL VAN 100 MILJARD en 4,5 miljoen klanten die benieuwd zijn wat jij ermee gaat doen 1 Met merken als Avéro Achmea, Centraal Beheer Achmea,

Nadere informatie

Business, Finance & Law. Opleidingen 2015-2016 voltijd

Business, Finance & Law. Opleidingen 2015-2016 voltijd Business, Finance & Law Opleidingen 2015-2016 voltijd 2 Business, Finance & Law Opleidingen 2015-2016 Inhoud Introductie 3 Opleidingsoverzicht Business, Finance & Law 5 Opleidingen: Accountancy 6 Associate-degreeprogramma

Nadere informatie

Great place to Work. In gesprek met

Great place to Work. In gesprek met In gesprek met Liza Hofland, Coca-Cola Enterprises Niels Bos, HILTI Nederland Harjan Dijkema & Sabine Beute, Solviteers Jacqueline de Block, Business School for Sales Priscilla van de Pol, KPN Wesley Brouwer

Nadere informatie

BELEGGEN SPECIAL BESTUUR STELT ZICH VOOR...

BELEGGEN SPECIAL BESTUUR STELT ZICH VOOR... NUMMER 1 OKTOBER 2007 JAARGANG 12 Nu de zomer er weer aan komt en het collegejaar op zijn einde loopt, blikken wij terug op een geweldig en innovatief bestuursjaar. Vandaar ook dat wij iedereen die ons

Nadere informatie

Oriëntatie op beroepenveld

Oriëntatie op beroepenveld Oriëntatie op beroepenveld Naam: Liza Ossewaarde Klas: 1N Studierichting: Communicatie Docent: Dewi de Hoon Datum: 19-11-2013 Inhoudsopgave: Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 2: Vacatures + jouw analyse

Nadere informatie

Afstuderen doe je bij de beste ICT-werkgever van Nederland

Afstuderen doe je bij de beste ICT-werkgever van Nederland FEATURES: je kiest uit hoogwaardige afstudeeropdrachten je krijgt intensieve begeleiding je zit bij de bron van de meest actuele IT-kennis je kunt kiezen uit een zeer uitgebreid trainingsaanbod je hebt

Nadere informatie

Business & administration College

Business & administration College Business & administration College Ben je ondernemend en ambitieus? Wil je zelfstandig ondernemen, je verdiepen in juridische of boekhoudkundige zaken, carrière maken bij prachtige bedrijven? Stap dan in

Nadere informatie

Bovenaan beginnen bij Delta Lloyd Asset Management

Bovenaan beginnen bij Delta Lloyd Asset Management Delta Lloyd Asset Management Postbus 1000 1000 BA Amsterdam Asset Management Bovenaan beginnen bij Delta Lloyd Asset Management Contact: Marcel Folmer HR Business Partner Delta Lloyd Asset Management 020

Nadere informatie

Associate degree Management in de Zorg

Associate degree Management in de Zorg Bekijk de video van Dido met Layar 2015 2016 Associate degree Management in de Zorg Associate degree of Health Care Management / duaal Deze brochure is verrijkt met Student Wilma de Vreugd bij Verpleeghuis

Nadere informatie

COLOFON. 22 maart 2013 J S V U

COLOFON. 22 maart 2013 J S V U COLOFON JURIDISCHE STUDENTEN VERENIGING TE UTRECHT BEDRIJVENDAGCOMMISSIE 2012 / 2013 Jansveld 44, 3512 BH Utrecht 030 24 00 811 bedrijvendag@jsvu.nl www.utrechtsebedrijvendag.nl 22 maart 2013 J S V U REDACTIE

Nadere informatie

Bekijk de video van Floortje met Layar. Commerciële Economie. Bachelor of Marketing / voltijd

Bekijk de video van Floortje met Layar. Commerciële Economie. Bachelor of Marketing / voltijd Bekijk de video van Floortje met Layar 2015 2016 Commerciële Economie Bachelor of Marketing / voltijd Deze brochure is verrijkt met Alumnus Gidion Zandbergen bij Infotheek in Leiden Interactive Print Download

Nadere informatie

Maatschappelijk Jaarverslag 2007

Maatschappelijk Jaarverslag 2007 Maatschappelijk Jaarverslag 2007 Kiezen voor ondernemerschap 2007 was het jaar van de keuzes. En vooral: het uitwerken van die keuzes. Met de voornaamstekeuze debesteprivatebank van Nederland en België

Nadere informatie

Arbeidsmarkt in de Asset Management industrie

Arbeidsmarkt in de Asset Management industrie RONDE TAFEL arbeidsmarkt ronde tafel Arbeidsmarkt in de Asset Management industrie Door Baart Koster 22 Foto s: Fotopersburo Dijkstra Tijdens een door Financial Investigator georganiseerde rondetafeldiscussie

Nadere informatie

Je hbo-bachelordiploma in 3 of 4 jaar

Je hbo-bachelordiploma in 3 of 4 jaar Je hbo-bachelordiploma in 3 of 4 jaar Inhoud Welkom bij Hogeschool HBO Nederland Wat onderscheidt Hogeschool HBO Nederland van andere opleidingen: in drie of vier jaar je hbo-bachelordiploma halen kleinschalig,

Nadere informatie

VAN REGISTRATIE NAAR VOORUITKIJKEN

VAN REGISTRATIE NAAR VOORUITKIJKEN Het realiseren van bedrijfsambities Discussie finance professionals SPECIALE UITGAVE DOOR VISMA SOFTWARE Thema AMBITIE VAN REGISTRATIE NAAR VOORUITKIJKEN De controller als business partner 9 vragen en

Nadere informatie

P r o f i e l C l i ë n t e n s t a a n v o o r o p, m e d e w e r k e r s z i j n d e a s s e t s

P r o f i e l C l i ë n t e n s t a a n v o o r o p, m e d e w e r k e r s z i j n d e a s s e t s ACTIVITY REPORT 2003 P r o f i e l Kempen & Co is een toonaangevende Nederlandse merchant bank met activiteiten op het gebied van vermogensbeheer, effectenbemiddeling en corporate finance. Kempen & Co

Nadere informatie

If the price is right

If the price is right If the price is right H É T C A R R I È R E M A G A Z I N E V O O R S A L E S P R O F E S S I O N A L S! N O V E M B E R 2 0 0 9 6 In gesprek met Jordy Kool & Marjolijn van Berkel, Infotheek ICT Diensten

Nadere informatie

The manager in me. 1. Achtergrond van de methodiek Interactief leren Empowerment Action learning Peercoaching en netwerken Zelfmanagement

The manager in me. 1. Achtergrond van de methodiek Interactief leren Empowerment Action learning Peercoaching en netwerken Zelfmanagement The manager in me Inhoudsopgave pagina 1. Achtergrond van de methodiek Interactief leren Empowerment Action learning Peercoaching en netwerken Zelfmanagement 2. Toepassing van de methodiek Opzet/trainingsonderdelen

Nadere informatie

GROEIEN DOET BLIJVEN?

GROEIEN DOET BLIJVEN? UNIVERSITEIT UTRECHT FACULTEIT SOCIALE WETENSCHAPPEN BACHELORPROJECT ALGEMENE SOCIALE WETENSCHAPPEN - HUMAN RESOURCE MANAGEMENT - GROEIEN DOET BLIJVEN? EEN STUDIE NAAR HET BINDEN VAN TALENTEN AAN EEN ORGANISATIE

Nadere informatie

SALESmagazine bestaat 1 jaar!

SALESmagazine bestaat 1 jaar! SALESmagazine bestaat 1 jaar! Extra dik jubileumnummer h é t c a r r i è r e m a g a z i n e v o o r s a l e s - & m a r k e t i n g p r o f e s s i o n a l s! M e i 2 0 0 9 3 In gesprek met Eise Harkema,

Nadere informatie

Joost Verberk, Business Consultant en oud-trainee

Joost Verberk, Business Consultant en oud-trainee verbind jezelf aan Cofely sprak me aan omdat ze behalve technisch ook qua duurzaamheid vooroploopt. En haar ambities omzet in concrete producten voor klanten. Zo heb ik tijdens mijn traineeship een Energie

Nadere informatie

Het loopbaan-/pop-gesprek -informatie voor medewerkers -

Het loopbaan-/pop-gesprek -informatie voor medewerkers - Het loopbaan-/pop-gesprek -informatie voor medewerkers - Deze informatie is opgesteld door Qidos, in opdracht van de Taskforce Samenhangend Inzetbaarheidsbeleid 1 Inhoud Het belang en het doel van een

Nadere informatie

Helpt de reisprofessional verder

Helpt de reisprofessional verder Helpt de reisprofessional verder Inhoud Voel je thuis in de reiswereld 3 Reiswerk binnen handbereik 4 Weet jij dat...? 5 De reiswereld 6 Waar werk je in de reisbranche? 8 En dan de functies 10 Verkoper

Nadere informatie

Tips voor een succesvolle sollicitatie en presentatie Tips voor een succesvolle sollicitatie en presentatie 1

Tips voor een succesvolle sollicitatie en presentatie Tips voor een succesvolle sollicitatie en presentatie 1 Maak werk van je geluk! Tips voor een succesvolle sollicitatie en presentatie Tips voor een succesvolle sollicitatie en presentatie 1 Projectmanagement: Afdeling marketing en communicatie Start People

Nadere informatie

Finance & Control. Opleidingenoverzicht. Postbachelor- en masteropleidingen

Finance & Control. Opleidingenoverzicht. Postbachelor- en masteropleidingen Finance & Control Opleidingenoverzicht Postbachelor- en masteropleidingen Een plaats op het erepodium! Wat zijn uw ambities? Beste lezer, Applaus en erkenning Uiteindelijk willen we allemaal applaus, erkenning

Nadere informatie

Management in de Zorg

Management in de Zorg Bekijk de video van Michelle met Layar 2015 2016 Management in de Zorg Bachelor of Health Care Management / duaal Deze brochure is verrijkt met Student Iris Dorgelo-Westerveld bij het Diaconessehuis in

Nadere informatie

geel bloed werken bij Jungheinrich Nederland

geel bloed werken bij Jungheinrich Nederland geel bloed werken bij Jungheinrich Nederland Het draait om mensen Je werkt om te leven, wordt wel gezegd. Omdat de Nederlander gemiddeld veertig uur per week werkt, kan ieders werk maar beter zo leuk,

Nadere informatie

Drijfveren in de. zakelijke dienstverlening

Drijfveren in de. zakelijke dienstverlening Drijfveren in de zakelijke dienstverlening INHOUDSOPGAVE De methode 2 In gesprek met: Pierre Mellegers - Manager Management & Human Resource Development bij Eneco 6 Edwin Kist - Senior Vice President Human

Nadere informatie

Carrière: jobhoppen of trouwe dienst?

Carrière: jobhoppen of trouwe dienst? magazine voor alumni van Hogeschool Zuyd Belastingvoordeel voor net-afgestudeerden najaar 2008 Carrière: jobhoppen of trouwe dienst? Braindrain: Limburg dé plek voor jonge HBO-professionals Uitdagende

Nadere informatie

Wat is het waard als je in het 2 e jaar marketing kiest?

Wat is het waard als je in het 2 e jaar marketing kiest? Wat is het waard als je in het 2 e jaar marketing kiest? Wat kun je in het vervolg doen met het uitstroomprofiel marketing? Auteur: Nikki Bleijerveld 1 Wat is het waard als je in het 2 e jaar marketing

Nadere informatie