Voorleesweek 2014: keuzelijst 0-3 jaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorleesweek 2014: keuzelijst 0-3 jaar"

Transcriptie

1 Voorleesweek 2014: keuzelijst 0-3 jaar Poesje mauw Nanna Adams en Tijn Snoodijk (ill.) De Eenhoorn, 2014 (70 p.) ISBN Dit boek biedt tientallen alternatieve liedjesteksten voor het welbekende melodietje van Poesje mauw, kom eens gauw. Daarin treden dieren aan als een gordeldier, een ratelslang of een hondje waf. De psychedelische tekeningen passen perfect bij de licht absurde teksten. Peuterhumor van de bovenste plank! Jules is bang Annemarie Berebrouckx Zwijsen, 2014 (28 p.) ISBN ,50 Mama en papa gaan een weekendje weg. Jules mag bij de buren gaan logeren. Enthousiast kruipt hij in zijn logeerbed, maar al gauw schrikt hij op van rare geluiden en angstaanjagende schaduwen. Gelukkig is buurvrouw Zuri erg vindingrijk. Samen verjagen ze de vermeende spoken. Een herkenbaar verhaal, met een grappige twist. Dikkie Dik Bengelboekje Jet Boeke Gottmer, 2014 (10 p.) ISBN ,95 Met een handig lintje maak je dit bengelboekje overal aan vast: je hebt het dus altijd dichtbij. Dit kleinood leert bengels de veilige wereld van Dikkie Dik en zijn vriendjes kennen. De tekeningen zijn overzichtelijk, de eenvoudige tekst bestaat uit korte zinnen op rijm. Het spiegeltje achteraan is ongetwijfeld een succes. Knuffelen met Pim & Pom Mies Bouhuys en Fiep Westendorp (ill.) Querido, 2014 (8 p.) ISBN ,99 Pim en Pom, een zwarte en een witte poes, zijn onafscheidelijk. Ze houden van samen spelen, malle poezenstreken uithalen en vooral van elkaar knuffelen. Dit knisperboekje is helemaal op maat van de kleinste boekenliefhebbers: het combineert gezellige thema s als samen spelen en knuffelen met felgekleurde tekeningen in geel, blauw en rood. Nijntje en de wilde dieren Dick Bruna Mercis, 2011 (6 p.) ISBN ,50 Dit zachte, woordloze knuffelboek neemt je mee naar alle uithoeken van de wereld: van de Afrikaanse savanne met olifanten en leeuwen tot aan de ijskappen waar Nijntje sleetje rijdt tussen de pinguïns. Kleine handjes zullen graag naar de pop-upknuffeldiertjes in het midden van de pagina s grijpen. Sportboek Dick Bruna Mercis, 2013 (28 p.) ISBN ,95Dit prentenboek stelt verschillende traditionele sporten voor. Op de ene pagina zie je telkens een of meerdere kinderen in actie, op de andere pagina een onmisbaar attribuut om de sport in kwestie te beoefenen. Een boek zonder woorden dat sportieve voorlezers en luisteraars alle vrijheid geeft om er hun eigen verhaal van te maken.

2 Klop klop klop Lucy Cousins Leopold, 2013 (28 p.) ISBN ,95 Kleine Specht leert tegen een boom aantikken. Oefenen geblazen! Werkelijk alles komt onder de gaatjes te zitten: het hek, de voordeur, alle spulletjes in huis Overal laat Kleine Specht letterlijk! gaatjes achter. In geen tijd krijgen kleine lezers zin om mee te doen: meetikken, of voelen waar de gaatjes zitten. Baby s knisperboekje Xavier Deneux Oogappel, 2014 (8 p.) ISBN ,99 Al vanaf de eerste levensmaanden beleven baby s plezier aan het geritsel van knisperboekjes, zeker als die heldere en eenduidige tekeningen bevatten. In die zin is dit exemplaar een echte topper, met gestileerde prenten in krachtige, contrasterende kleuren. Kortom, de ideale kennismaking met de wereld van het boek. Van vis en peer Xavier Deneux Clavis, 2014 (14 p.) ISBN , 95 Dit pareltje beeldt etenswaren spectaculair af. Vind je op de linkerpagina een peer, vis of peultje, dan staat rechts een doorgesneden perenhelft, een vissengraat of de doperwtjes die zich schuilhouden in de peul. Dit boek is prachtig vormgegeven, met knappe kleurencombinaties en subtiele voelelementen. De wereld in mijn handen Kristien Dieltiens en Milja Praagman (ill.) De Eenhoorn, 2013 (103 p.) (+ dvd) ISBN ,95 Dit boek verzamelt versjes, rijmpjes en liedjes waarbij allerlei kriebel-, klap-, of andere handgebaren horen. Ze zijn thematisch gebundeld en rijkelijk voorzien van mooie illustraties. Op de dvd zie je voorlezers in actie: zij zeggen de versjes op en voeren de handgebaren uit. Knappe, verzorgde uitgave die een eindeloze inspiratiebron vormt. Gonnie en vriendjes in ganzenpas Oliver Dunrea Gottmer, 2014 (22 p.) ISBN Gonnie is een schattig gansje. Op de boerderij waar hij woont verveelt hij zich nooit. In dit dubbeldikke flapjesboek maken kleine lezers kennis met Gonnies vriendjes en de spelletjes die ze spelen, met Gonnies boerderij en de dieren die er wonen Een speels en tegelijkertijd leerrijk boek waarmee peuters zich eindeloos kunnen vermaken. We hebben er een geitje bij! Marjet Huiberts en Iris Deppe (ill.) Gottmer, 2014 (32 p.) ISBN ,95 We hebben er een geitje bij, juicht elk dier dat Mik op de kinderboerderij ontmoet. Langzaamaan vormt zich een lange, blije dierenstoet die halt houdt bij de stal van het mooie geitenjong. De herhalende tekst op rijm nodigt uit tot vrolijk mee scanderen. De poëtische tekeningen schetsen het dagelijkse leven op de kinderboerderij.

3 Aadje Piraatje moet in bad Marjet Huiberts en Sieb Posthuma (ill.) Gottmer, 2014 (10 p.) ISBN ,95 Aadje Piraatje woont met Vader Piraat en enkele scheepsmaatjes op een boot. Hij poetst het dek, bouwt zandkastelen en speelt met de meeuwen. Na afloop moet de kleine piraat in bad! Goed soppen en boenen, dan is hij weer om te zoenen. Guitig badboekje met vlotte tekst op rijm en prenten vol grappige details. Dribbel leert woordjes Eric Hill Van Holkema & Warendorf, 2014 (14 p.) ISBN ,99 Dribbel, het welbekende lieve hondje, helpt peuters om hun woordenschat te verrijken. De dubbele pagina s in dit kartonboek groeperen voorwerpen rond één thema: eten, de boerderij, het strand... Elke prent vermeldt de bijbehorende naam van het voorwerp. Her en der verbergen flapjes een leuke verrassing. Kleine ezel gaat in bad Rindert Kromhout en Annemarie van Haeringen (ill.) Leopold, 2014 (20 p.) ISBN ,99 Kleine Ezel is nog zo fijn aan het spelen, wanneer zijn moeder hem komt vertellen dat het tijd is voor bad en bed. Ondanks Kleine Ezels afleidingsmanoeuvres, blijft ze hem de baas. Een warm en uit het leven gegrepen verhaal waarin zowel voorlezer als luisteraar heel wat van de dagelijkse, kleine strijdpunten zullen herkennen. Rosalie verkleedt zich Brigitte Minne en An Candaele (ill.) De Eenhoorn, 2014 (14 p.) ISBN ,95 Net zoals vele peuters en kleuters houdt de vrolijke eend Rosalie ervan om zich te verkleden. Aan de lezer om te raden als wie Rosalie zich verkleedt: als een prinses, danseres, gevaarlijke ridder, superheld of gewoon als zichzelf! Til de flapjes op en kijk of je goed geraden hebt. De liefste ben jij (in de reeks: Pieter Konijn) Beatrice Potter Ploegsma, 2014 (10 p.) ISBN ,99 De liefste uit dit boek is het konijntje uit de klassieke verhalen van Beatrice Potter. Pieter Konijn wandelt in de tuin, ontmoet een vriendje, spot een vogel en laat zich in de warme armen van zijn moeder sluiten. In het spiegeltje achteraan ontdek je wie nu eigenlijk het allerliefste konijntje is. Voor en na Anne-Margot Ramstein en Matthias Aregui Clavis, 2014 (198 p.) ISBN ,95 Een appel aan de boom verrimpelt en verrot, een breiwerk wordt een warme wintermuts. Dit dikke, woordeloze kijkboek toont hoe voorwerpen, dieren en planten, landschappen en seizoenen veranderen. Een rijk boek dat ruimte laat voor eigen verhalen en gedachten en voor het samen zoeken naar verbanden. Geschikt voor kleine lezers, en dat voor de rest van hun leesleven.

4 Wij samen op stap Jean Reidy en Leo Timmers (ill.) Vertaling: Bart Moeyaert Querido, 2014 (32 p.) ISBN Een konijn gaat met zijn moeder op stap in de stad. Vanuit zijn kinderwagen beleeft hij een heerlijke dag. De prenten vertellen nog tientallen andere verhaaltjes en anekdotes. De korte teksten in versvorm zijn stuk voor stuk kleine gedichten die op zichzelf kunnen staan. Een prachtig beeldverhaal waarin zowel tekst als beeld eindeloos inspireren. Mijn dierenboek Jo Ryan Oogappel, 2014 (26 p.) ISBN ,99 Dit dikke kijkboek brengt de rijke dierenwereld in beeld. De koeien, rupsen en schapen worden origineel geportretteerd: de basis van hun portret is namelijk een kleurige vingerafdruk met een reliëfje. De rijmende tekst is eenvoudig en focust telkens op één eigenschap van het afgebeelde dier. Een fantasierijk en uniek dierenboek. Als iedereen slaapt Komako Sakai De Eenhoorn, 2013 (32 p.) ISBN ,50 Hanna, een ondernemende peuter, wordt s nachts wakker en verkent het huis. Nu iedereen slaapt, kan ze stiekem dingen doen die eigenlijk niet mogen. De mooie tekeningen geven een levensecht meisje weer en vatten treffend het blauw en de stilte van de nacht. Voor grote peuters die al aan een echt prentenboek toe zijn. Kom je spelen? (in de reeks: Het muizenhuis) Karina Schaapman Rubinstein, 2013 (12 p.) ISBN ,99 Sam en Julia wonen samen met een heleboel andere muizen in een levensecht muizenhuis. Over hun avonturen verschenen al heel wat boeken. In dit kartonboekje staan verzen over alle spelletjes die ze spelen: over knikkeren, verven, schommelen of de verscheurende keuze tussen opruimen of toch maar liever een boek lezen! Otto groot, Otto klein Tom Schamp Lannoo, 2014 (20 p.) ISBN ,99 De wereld zit vol tegenstellingen. Vanop de achterbank van papa s auto ziet Otto ze allemaal. Jij ook? In de drukbevolkte landschappen waar Otto doorheen rijdt, krioelt het van de wegwijzers. Ze wijzen naar dingen die bijvoorbeeld zoet of zout, druk of rustig zijn. De illustraties in dit boek zitten vol grappige knipogen, goed voor eindeloos kijkplezier! Ik en mijn dagje Liesbet Slegers Clavis, 2013 (60 p.) ISBN ,95 Dit boek heeft vier hoofdstukken: eten, spelen, wassen, slapen. Het dagdagelijkse peuterleven en de bijbehorende rituelen en attributen worden treffend verbeeld. De tekeningen zijn toegankelijk, de herhalingen in de tekst stimuleren peuters tot mee zoeken en voorwerpen benoemen. Herkenbaar en uit het leven gegrepen.

5 Het grote Fiep kijkboek Gioia Smit en Fiep Westendorp (ill.) Querido, 2014 (52 p.) ISBN ,50 Dit kijk- en aanwijsboek bevat tekeningen uit verschillende boeken van illustrator Fiep Westendorp. Het is ingedeeld volgens thema s die nauw aansluiten bij de leefwereld van peuters en kleuters: de stad, de boerderij, het verkeer De prenten laten kleine lezers de vrijheid om verbanden tussen de voorwerpen en situaties te zoeken: dit is meer dan louter een kijkboek. Die is klein Mirte Stut Gottmer, 2014 (28 p.) ISBN ,95 Dit kleine, handzame beeldwoordenboek plaatst allerlei kleine dingen op een onalledaagse wijze bij elkaar. Zo vinden we tussen de babydieren gegroepeerd onder Die is klein en lief het vanzelfsprekende lammetje, maar evengoed een kikkervisje of babypinguïn. Origineel en verrassend boek om samen herhaaldelijk in te kijken en dingen te benoemen. Met z n tweetjes een streepje voor Guido Van Genechten Clavis, 2014 ( 18 p.) ISBN ,95 De dierenduo s in dit kartonboek hebben telkens overduidelijk iets gemeenschappelijks: de flamingo en de giraf hebben met z n tweetjes bijvoorbeeld een superlange nek, de inktvis en de spin een heleboel poten. Aan de aandachtige lezer om uit te zoeken wat de kleurrijke dieren bindt. Kikker is jarig Max Velthuijs Leopold, 2014 ISBN ,99 Kikker is jarig en wil een feestje geven. Hij gaat langs bij al zijn vrienden en nodigt ze persoonlijk uit. Ze lijken allemaal zijn verjaardag vergeten te zijn. Al weet wie goed kijkt, dat dat niet zo is Een eenvoudig kartonboekje met een beetje spanning, maar oef! ook een wensvervullend einde. Wij houden van knuffelen Yonezu Yusuke De Vier Windstreken, 2013 (28 p.) ISBN ,95 Alle dieren in dit boek houden van knuffelen. Al knuffelend vormen de rode vogels, blauwe muizen of oranje konijnen geometrische figuren. Mooi vormgegeven en knap opgebouwd kartonboek dat kinderen laat kennismaken met dieren, vormen en kleuren. En dat uitnodigt tot knuffelen, uiteraard.

Voor. ouders. Voorlezen aan jonge kinderen van 0-4 jaar: hoe doe je dat?

Voor. ouders. Voorlezen aan jonge kinderen van 0-4 jaar: hoe doe je dat? Voor ouders Voorlezen aan jonge kinderen van 0-4 jaar: hoe doe je dat? Baby s van 2 tot 3 maanden: knus en gezellig Baby s vinden voorlezen heel plezierig. Het betekent aandacht en contact. Het is fijn

Nadere informatie

Voorlezen aan jonge kinderen van 0-4 jaar: hoe doe je dat?

Voorlezen aan jonge kinderen van 0-4 jaar: hoe doe je dat? Voorlezen aan jonge kinderen van 0-4 jaar: hoe doe je dat? Baby s van 2 tot 3 maanden: knus en gezellig Voorlezen aan baby s van twee of drie maanden verloopt anders dan het voorlezen dat je jezelf kunt

Nadere informatie

Voorlezen aan jonge kinderen van 0-4 jaar: hoe doe je dat?

Voorlezen aan jonge kinderen van 0-4 jaar: hoe doe je dat? BoekStart www.boekstart.nl Voorlezen aan jonge kinderen van 0-4 jaar: hoe doe je dat? BABY S VAN 2 TOT 3 MAANDEN: KNUS EN GEZELLIG Voorlezen aan baby s van twee of drie maanden verloopt anders dan het

Nadere informatie

Voorlezen aan jonge kinderen van 0-4 jaar: hoe doe je dat?

Voorlezen aan jonge kinderen van 0-4 jaar: hoe doe je dat? Voorlezen aan jonge kinderen van 0-4 jaar: hoe doe je dat? Baby s van 2 tot 3 maanden: knus en gezellig Voorlezen aan baby s van twee of drie maanden verloopt anders dan het voorlezen dat je jezelf kunt

Nadere informatie

Zwart-wit boekjes... 2. Buggyboekjes... 3. Knisperboekjes... 4. Stoffen boekjes... 5. Plastic boekjes... 6. Kartonboekjes... 7

Zwart-wit boekjes... 2. Buggyboekjes... 3. Knisperboekjes... 4. Stoffen boekjes... 5. Plastic boekjes... 6. Kartonboekjes... 7 Boekenlijst babyboekjes dreumesboekjes 0-2 jaar Samengesteld door Elly van der Linden; Bureau Leesbevordering & Taalstimulering 0 7 jr. www.ellyvanderlinden.nl 22 januari 2014 Inhoud Zwart-wit boekjes...

Nadere informatie

Voor. ouders. Voorlezen aan jonge kinderen van 0-4 jaar: hoe doe je dat?

Voor. ouders. Voorlezen aan jonge kinderen van 0-4 jaar: hoe doe je dat? Voor ouders Voorlezen aan jonge kinderen van 0-4 jaar: hoe doe je dat? Baby s van 2 tot 3 maanden: knus en gezellig Baby s vinden voorlezen heel plezierig. Het betekent aandacht en contact. Het is fijn

Nadere informatie

Boekenlijst babyboekjes dreumesboekjes 0-2 jaar Samengesteld door Elly van der Linden; Bureau Leesbevordering & Taalstimulering 0 7 jr.

Boekenlijst babyboekjes dreumesboekjes 0-2 jaar Samengesteld door Elly van der Linden; Bureau Leesbevordering & Taalstimulering 0 7 jr. Boekenlijst babyboekjes dreumesboekjes 0-2 jaar Samengesteld door Elly van der Linden; Bureau Leesbevordering & Taalstimulering 0 7 jr. www.ellyvanderlinden.nl april 2014 Inhoud Zwart-wit boekjes... 2

Nadere informatie

Kinderboekenlijst voor ouders

Kinderboekenlijst voor ouders Kinderboekenlijst voor ouders Voorlezen aan peuters Thema Kerst www.ellyvanderlinden.nl/kinderboeken 1 / 7 Kathleen Amant Anna en de kerstboom Clavis (2010) isbn 97890448131 Het is bijna Kerstmis. Samen

Nadere informatie

Stadsbibliotheek Tienen

Stadsbibliotheek Tienen Boeken om met je baby/peuter van te smullen vind je ook in de bib! Stadsbibliotheek Tienen Baby's en boeken? Natuurlijk! Kinderen die van bij de geboorte verwend worden met boeken, liedjes, versjes en

Nadere informatie

Kleertjes uit, pyjamaatjes aan

Kleertjes uit, pyjamaatjes aan Het boordevolle boek voor baby s en peuters Kleertjes uit, pyjamaatjes aan Uitgeverij Ploegsma Amsterdam 7 Inhoud 24 Naar de kinderboerderij Carry Slee met tekeningen van Dagmar Stam 13 Kleertjes uit,

Nadere informatie

Oef, wat is het warm!

Oef, wat is het warm! Oef, wat is het warm! In het thema Oef, wat warm! staat warm weer en het verschil tussen warm en koud centraal. Oef, wat warm! vindt bij uitstek plaats tijdens een warm voorjaar of een warme zomer. Het

Nadere informatie

Weekprogramma: 1 jaar Kinderen kleden Puk uit en kiezen kleren voor Puk. 2 jaar Kinderen kleden Puk uit en kiezen kleren voor Puk

Weekprogramma: 1 jaar Kinderen kleden Puk uit en kiezen kleren voor Puk. 2 jaar Kinderen kleden Puk uit en kiezen kleren voor Puk Ik en mijn familie Weekprogramma: Week 1; 0 jaar Baby speelt met kleding. 1 jaar Kinderen kleden Puk uit en kiezen kleren voor Puk 2 jaar Kinderen kleden Puk uit en kiezen kleren voor Puk 3 jaar Kinderen

Nadere informatie

Versjes en rijmpjes. Voorleesboeken. Jij bent de liefste Hans en Monique Hagen Querido, Sterren ISBN

Versjes en rijmpjes. Voorleesboeken. Jij bent de liefste Hans en Monique Hagen Querido, Sterren ISBN Versjes en rijmpjes Jij bent de liefste Hans en Monique Hagen Querido, 2000 - Sterren ISBN 90 214 6478 0 Ziezo Annie M.G. Schmidt Querido, 1988 - Insektenbevolkingsregister - Van zeven mannetjes - De baard

Nadere informatie

De Taallijn. Peuters Interactief met Taal

De Taallijn. Peuters Interactief met Taal De Taallijn. Peuters Interactief met Taal Hier wonen wij! Bijlagen activiteitencyclus Dorien Stolwijk en Willy van Elsäcker Redactie José Hillen en Annie van der Beek Op de volgende pagina: Bijlage 1 Voorbeeld

Nadere informatie

Kinderboekenlijst voor ouders

Kinderboekenlijst voor ouders Kinderboekenlijst voor ouders Voorlezen aan peuters Thema Sinterklaas www.ellyvanderlinden.nl/kinderboeken 1 / 8 Charlotte Dematons Sinterklaas Lemniscaat (2007) isbn 9789056379858 Prachtig en beroemd

Nadere informatie

Pagina 1. Bestelnummer Aantal Hoofdwoord/Opmerking/Bijlage Titel/Deeltitel/Reeks/Boeksoort Siso/Genre/Taal/Leeftijd Prijs Medium/Inwerkmethode

Pagina 1. Bestelnummer Aantal Hoofdwoord/Opmerking/Bijlage Titel/Deeltitel/Reeks/Boeksoort Siso/Genre/Taal/Leeftijd Prijs Medium/Inwerkmethode Pagina 1 BoekStart Bibliotheekcode: Referentie: Bibliotheeknaam: Besteldatum: Productiedatum: 12-12-2018 Naam besteller: Datum verwerkt NBD: 2014.45.1217 Arrhenius, Ingela P. Kijk bus! AB 8,85 2015.08.4939

Nadere informatie

Weekprogramma: Week 1; 0 jaar De meegenomen foto s worden met de baby s bekeken. 1 jaar De kinderen wijzen zichzelf en de familie op foto s aan.

Weekprogramma: Week 1; 0 jaar De meegenomen foto s worden met de baby s bekeken. 1 jaar De kinderen wijzen zichzelf en de familie op foto s aan. Ik en mijn familie 2 februari starten we met het thema ik en mijn familie, tijdens deze drie weken staat de familie van het kind centraal. We starten daarom ook in de eerste week met de familie foto s.

Nadere informatie

Pagina 1. Bestelnummer Aantal Hoofdwoord/Opmerking/Bijlage Titel/Deeltitel/Reeks/Boeksoort Siso/Genre/Taal/Leeftijd Prijs Medium/Inwerkmethode

Pagina 1. Bestelnummer Aantal Hoofdwoord/Opmerking/Bijlage Titel/Deeltitel/Reeks/Boeksoort Siso/Genre/Taal/Leeftijd Prijs Medium/Inwerkmethode Pagina 1 BoekStart Bibliotheekcode: Referentie: Bibliotheeknaam: Besteldatum: Productiedatum: 20-01-2019 Naam besteller: Datum verwerkt NBD: 2017.04.2732 Arrhenius, Ingela P. Leeuw, waar ben je? AB 10,89

Nadere informatie

AANBOD 0 tot 4 jarigen

AANBOD 0 tot 4 jarigen AANBOD 0 tot 4 jarigen www.bibliotheekenschede.nl Boekstart Vanaf november 2010 zijn alle bibliotheekvestigingen in Enschede officieel van start gegaan met het project BoekStart. BoekStart is een samenwerkingsproject

Nadere informatie

TOV kleuters. Een overzicht van de prentenboeken

TOV kleuters. Een overzicht van de prentenboeken 1. 2,5 jarigen TOV kleuters Een overzicht van de prentenboeken BC Gebruikt Suggesties Licht en donker M. WADDELL en B. FIRTH, Welterusten Kleine Beer, Lemniscaat, Rotterdam, 1988 (1 e druk), isbn 90 606

Nadere informatie

1 In het begin. In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde.

1 In het begin. In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde. 1 In het begin GENESIS 1:1-25 In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde. De aarde is nat en donker. God wil van de aarde iets heel moois maken.

Nadere informatie

Poekie is verdrietig. Want zijn papa en mama gaan scheiden. Geschreven door. Mariska van der Made. Illustraties van. Dick Rink

Poekie is verdrietig. Want zijn papa en mama gaan scheiden. Geschreven door. Mariska van der Made. Illustraties van. Dick Rink Poekie is verdrietig Want zijn papa en mama gaan scheiden Geschreven door Mariska van der Made Illustraties van Dick Rink Poekie is een lief klein monstertje van vijf jaar oud. Hij woont samen met zijn

Nadere informatie

Pagina 1. Bestelnummer Aantal Hoofdwoord/Opmerking/Bijlage Titel/Deeltitel/Reeks/Boeksoort Siso/Genre/Taal/Leeftijd Prijs Medium/Inwerkmethode

Pagina 1. Bestelnummer Aantal Hoofdwoord/Opmerking/Bijlage Titel/Deeltitel/Reeks/Boeksoort Siso/Genre/Taal/Leeftijd Prijs Medium/Inwerkmethode Pagina 1 BoekStart Bibliotheekcode: Referentie: Bibliotheeknaam: Besteldatum: Productiedatum: 05-02-2017 Naam besteller: Datum verwerkt NBD: 2015.08.4939 Arrhenius, Ingela P. Kijk Beer! AB 11,21 2016.43.1048

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Boeken van Jules tekst en illustraties Annemie Berebrouckx

Boeken van Jules tekst en illustraties Annemie Berebrouckx Boeken van Jules tekst en illustraties Annemie Berebrouckx prentenboeken +3 prentenboeken +4 isbn 978.90.5535.241.8 Bloemen van Jules isbn 978.90.5535.223.4 De eend van Jules isbn 978.90.5535.182.4 De

Nadere informatie

Kinderen zullen zich graag herkennen in de grappige kleine Bever. En wie wil er niet zo n lieve, grote Beer als vriend?

Kinderen zullen zich graag herkennen in de grappige kleine Bever. En wie wil er niet zo n lieve, grote Beer als vriend? Achttien knusse voorleesverhalen over de vriendschap tussen Beer en Bever. Ideaal om voor te lezen voor het slapengaan: met humor en soms een beetje filosofisch. Beer en Bever zien elkaar elke dag. Beer

Nadere informatie

Voorleesboeken. Roza je rok zakt af Mieke van Hooft Holland, 1997 Korte verhalen over Rosa die op een boot woont. - Schrijven ISBN 90 251 0763 X

Voorleesboeken. Roza je rok zakt af Mieke van Hooft Holland, 1997 Korte verhalen over Rosa die op een boot woont. - Schrijven ISBN 90 251 0763 X Voorleesboeken Alweer die groep drie! Vivian den Hollander Van Holkema & Warendorf, 1999 Verhalen over kinderen in groep drie. Over de lastige letters b en d, natte geschilderde hoofdletters en een omgevallen

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2 Aan de ouders van groep 1 en 2 INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD De eerste weken van het nieuwe jaar zijn al weer voorbij. We hebben met de kinderen gewerkt over de kalender. Hoe ziet

Nadere informatie

THEMA LENTE Auditieve oefeningen

THEMA LENTE Auditieve oefeningen THEMA LENTE Auditieve oefeningen Auditieve synthese Lettergrepen samenvoegen tot een woord Tulp Gras Wei Letters samenvoegen tot een woord Kalfje Krokus Lente Narcis Zaaien Veulen Groeien Paashaas je Poesje

Nadere informatie

Paultje. Vijf avonturen met. Eve Tharlet Brigitte Weninger. De Vier Windstreken

Paultje. Vijf avonturen met. Eve Tharlet Brigitte Weninger. De Vier Windstreken Het vindingrijke konijn Paultje beleeft in deze bundel vijf avonturen met heel herkenbare thema s: Paultje krijgt een zusje Van harte beterschap, Paultje! Paultje maakt ruzie Paultje. Waar is Klaasje?

Nadere informatie

Boekpromotie Peuterboeken September 2017

Boekpromotie Peuterboeken September 2017 R I D D E R K E R K Boekpromotie September 2017 MMMONSTERS! Tobias Krejtschi Marcs grote gevaarlijke tanden Jarvis Dikkie Dik: De ballon Jet Boeke Woezel en Pip: Spookjes Guusje Nederhorst Dit is een boek

Nadere informatie

Marja Baeten. Speel- & Leerbrief. Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar. houden van! redactie PIPPO

Marja Baeten. Speel- & Leerbrief. Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar. houden van! redactie PIPPO Pedagogisch werken met plezier s 1-3 jaar pa pluis jaargang 26 - januari 9 2015-3,95 - P-50954 a Max vindt om! de liefste maandblad voor peuters Een heel boekje over houden van! bv, 1953-2015 copyright

Nadere informatie

Voorleesboeken. Zelfleesboeken

Voorleesboeken. Zelfleesboeken Voorleesboeken De ogen van Olivia, over een lui oog en scheel zien Christine Kliphuis Sjaloom en Wildeboer, 1996 Olivia's ogen staan scheef. Daarom wordt haar goede oog een tijdje afgeplakt. Daarna moet

Nadere informatie

LEESTIP. Speel- & Leerbrief MEI 2015 1. Marja Baeten. Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar ZE KOMEN VOOR DE VRIENDJES! MEI 2015.

LEESTIP. Speel- & Leerbrief MEI 2015 1. Marja Baeten. Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar ZE KOMEN VOOR DE VRIENDJES! MEI 2015. Pedagogisch werken met plezier s Speel- & Leerbrief MEI 2015 ZE KOMEN VOOR DE VRIENDJES! Als je aan kinderen in de kinderopvang vraagt wat ze er leuk vinden, klinkt het steevast: de andere kinderen. De

Nadere informatie

Lesbrief Ezel en Beer. Beste kleuters,

Lesbrief Ezel en Beer. Beste kleuters, Lesbrief Beste kleuters, Binnenkort speelt de voorstelling op jullie school of in een theater in de buurt. De voorstelling is gebaseerd op de boeken Pas op voor de ezel en de beer en Dansen met de ezel

Nadere informatie

Kijk, de vogel zingt. Bente Jonker Moniek Peek. De Vier Windstreken. Jonker - Peek Kijk, de vogel zingt. Het verhaal van Jet en haar dove zusje

Kijk, de vogel zingt. Bente Jonker Moniek Peek. De Vier Windstreken. Jonker - Peek Kijk, de vogel zingt. Het verhaal van Jet en haar dove zusje Kijk, de vogel zingt vertelt het verhaal van Jet die een doof zusje krijgt. Voor Jet maakt het niets uit, ze begrijpt haar zusje Keet toch wel! Haar ouders zijn geschrokken, ze geloven het eigenlijk niet.

Nadere informatie

Kanjerkrant maart 2015

Kanjerkrant maart 2015 Kanjerkrant maart 2015 Wat leuk dat u de Kanjerkrant van De Duinsprong bekijkt! In deze krant leest u over activiteiten in de groepen die te maken hebben met de Kanjertraining. In deze editie leest u onder

Nadere informatie

Alieke Bruins Waddengoud. Met tekeningen van Samme Reijnders. theaterlezen

Alieke Bruins Waddengoud. Met tekeningen van Samme Reijnders. theaterlezen Alieke Bruins Waddengoud Met tekeningen van Samme Reijnders theaterlezen Wij spelen mee in dit boek Guusje Hoi, ik ben Guusje. Ik ben 9 jaar. In de vakantie, en soms ook in het weekend, ga ik met mijn

Nadere informatie

Omwerklijst BoekStart

Omwerklijst BoekStart Omwerklijst BoekStart Auteur/trefwoord Titel Bestelnummer PPN Amant, Kathleen Dag koe, dag bij 2008300279 310531314 Amant, Kathleen Dag zon, dag maan 2008300280 310531454 Amant, Kathleen Bordje leeg, buikje

Nadere informatie

*Tijdens dit thema leren de kinderen verschillende plaatsen te benoemen bijv. op de kast, in het bedje, onder de tafel enz.

*Tijdens dit thema leren de kinderen verschillende plaatsen te benoemen bijv. op de kast, in het bedje, onder de tafel enz. WELKOM PUK!!! Van week 35 t/m 40 gaan wij van start met het thema Welkom Puk. De vakantie is weer voorbij, dat betekent dat er nieuwe baby s en kinderen bij ons op De Boerderij komen. Zo wordt ook Puk

Nadere informatie

De kinderen spelen dat ze met de trein naar oma gaan. 2 De kinderen praten over hun familie terwijl ze hun foto s bekijken

De kinderen spelen dat ze met de trein naar oma gaan. 2 De kinderen praten over hun familie terwijl ze hun foto s bekijken Ik en mijn familie In het thema; Ik en mijn familie staat familie centraal. De kinderen ontdekken welke mensen bij hun familie horen. Ze praten over jong en oud, verschillende familieleden, verjaardagen

Nadere informatie

De Taallijn. Peuters Interactief met Taal

De Taallijn. Peuters Interactief met Taal De Taallijn. Peuters Interactief met Taal Beweeg je mee? Activiteitencyclus Dorien Stolwijk en Willy van Elsäcker Redactie Annie van der Beek Op de volgende pagina: Bijlage 1 Voorbeeld van een informatiebrief

Nadere informatie

7.5 Script en plaatjes post-test

7.5 Script en plaatjes post-test 7.5 Script en plaatjes post-test De vorige keer waren we hier om Drakie wat beter te leren praten en Drakie heeft toen een heleboel van jou geleerd. Dat vond ie heel leuk. Vandaag gaan we wat dingen die

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Voorleesweek 2015: Keuzelijst 0-3 jaar

Voorleesweek 2015: Keuzelijst 0-3 jaar Voorleesweek 2015: Keuzelijst 0-3 jaar Van wie is die hoed? Joukje Akveld, Thé Tjong-Khing (ill.) Gottmer, 2015 (32 p.) 9789025759681 8.95 Dat er eindeloos veel soorten hoeden zijn, dat maakt dit simpele

Nadere informatie

Taalbewustzijn: Auditieve synthese (Henk Hak en Piet Plak) Klankgroepen samenvoegen tot een woord Letters samenvoegen tot een woord

Taalbewustzijn: Auditieve synthese (Henk Hak en Piet Plak) Klankgroepen samenvoegen tot een woord Letters samenvoegen tot een woord Auditieve oefeningen bij het thema: Vriendschap Boek van de week: 1: Vriendjes; Mies van Hout 2: Vriendjes; Eric Carle 3; Twee vechtende eekhoorntjes; Rachel Bright 4; Grote Beer en Kleine Bever; Rian

Nadere informatie

Rivka voelt tranen in haar ogen. Vader aait over haar wang. Hij zegt: Veel plezier, prinsesje. Vergeet je nooit wie je bent? Dan draait vader zich

Rivka voelt tranen in haar ogen. Vader aait over haar wang. Hij zegt: Veel plezier, prinsesje. Vergeet je nooit wie je bent? Dan draait vader zich 1942-1943 1 Rivka! Het is tijd om te gaan!, roept vader. Rivka is blij. Ze gaat logeren. Ze weet niet bij wie. En ze weet ook niet hoe lang. Maar ze heeft er wel zin in. Vader heeft gezegd: Je gaat in

Nadere informatie

basisschool DE ROEDEL Edeseweg 216 6732 DC Harskamp Tel. : 0318 456417 www.roedel.nl directie@roedel.nl Scholen van nu voor mensen van morgen

basisschool DE ROEDEL Edeseweg 216 6732 DC Harskamp Tel. : 0318 456417 www.roedel.nl directie@roedel.nl Scholen van nu voor mensen van morgen Scholen van nu voor mensen van morgen basisschool DE ROEDEL Edeseweg 216 6732 DC Harskamp Tel. : 0318 456417 www.roedel.nl directie@roedel.nl Vrijdag 04 februari 2011, uitgave 8 van 2010-2011 Beste ouders

Nadere informatie

Lestip 'Meester Frank en de draak'

Lestip 'Meester Frank en de draak' Lestip 'Meester Frank en de draak' Over het boek Senne heeft een draak in z n hoofd. Die rommelt als hij sommen moet maken en zorgt ervoor dat het goede antwoord dat in Senne s hoofd zit, niet uit z n

Nadere informatie

Titelaanbod Taaltas Basisonderwijs

Titelaanbod Taaltas Basisonderwijs Titelaanbod Taaltas Basisonderwijs 2013-2014 De Beer en het varkentje - Max Velthuijs Inhoud: De beer heeft de hele zomer lekker lui in het zonnetje gezeten en geen wintervoorraad aangelegd. En dan wordt

Nadere informatie

LESBRIEF. Karel is jarig. Samenvatting: De begrippen zijn: Wij maken kinderdromen waar www.clavisbooks.com

LESBRIEF. Karel is jarig. Samenvatting: De begrippen zijn: Wij maken kinderdromen waar www.clavisbooks.com Samenvatting: Bij dit boek zijn een aantal downloads beschikbaar. Liesbet Slegers heeft deze speciaal getekend als aanvullend educatief materiaal. Het doel van de download ballon is verhaalbegrip en woordenschat

Nadere informatie

LESBRIEF. Karel is jarig. Samenvatting: De begrippen zijn: Wij maken kinderdromen waar www.clavisbooks.com

LESBRIEF. Karel is jarig. Samenvatting: De begrippen zijn: Wij maken kinderdromen waar www.clavisbooks.com Samenvatting: Bij dit boek zijn een aantal downloads beschikbaar. Liesbet Slegers heeft deze speciaal getekend als aanvullend educatief materiaal. Het doel van de download ballon is verhaalbegrip en woordenschat

Nadere informatie

s Speel- & Leerbrief Marja Baeten Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar NOVEMBER 2015 DOE MEER MET EEN BOEK!

s Speel- & Leerbrief Marja Baeten Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar NOVEMBER 2015 DOE MEER MET EEN BOEK! Pedagogisch werken met plezier s Speel- & Leerbrief NOVEMBER 2015 DOE MEER MET EEN BOEK! ook agje zijn bang n spook meer zijn! Illustraties Dick Bruna copyright Mercis bv, 1953-2015 dag nijntje, tot de

Nadere informatie

Kleintje Leesplan. Leesbevordering voor de Kinderopvang en Peuterwerk

Kleintje Leesplan. Leesbevordering voor de Kinderopvang en Peuterwerk Kleintje Leesplan Leesbevordering voor de Kinderopvang en Peuterwerk 2015 2016 Voor jonge kinderen zijn boeken van groot belang. Door plaatjes kijken, praten en voorlezen leren ze hoe de wereld er uit

Nadere informatie

BoekS t a r tenverder 5

BoekS t a r tenverder 5 BoekS t a r tenverder 5 lezen, luisteren, kijken, spelen H met baby s en peuters Voorleestips en kortingsbonnen! www. boekstar t. nl Kom naar de bibliotheek! Wat een leuke actie! Geweldig, dat rode koffertje

Nadere informatie

Boekstart/Boekenpretproject: Een Boekstart/Boekenpretproject bevat:

Boekstart/Boekenpretproject: Een Boekstart/Boekenpretproject bevat: Wat is Boekstart/Boekenpret?: Boekstart/Boekenpret is een methode om jonge kinderen en hun ouders te laten ontdekken dat je veel plezier kunt beleven aan voorlezen. De bedoeling is taalontwikkeling te

Nadere informatie

Sjoerd Kuyper & Marije Tolman DE GROTE ROBIN

Sjoerd Kuyper & Marije Tolman DE GROTE ROBIN Sjoerd Kuyper & Marije Tolman DE GROTE ROBIN isbn 9789047704379 Prijs: van 19,95 voor 15,95 Actienummer 902-04487 Wie kent hem niet? Robin, de kleuter over wie Sjoerd Kuyper de mooiste verhalen schreef.

Nadere informatie

Pagina 1. Bestelnummer Aantal Hoofdwoord/Opmerking/Bijlage Titel/Deeltitel/Reeks/Boeksoort Siso/Genre/Taal/Leeftijd Prijs Medium/Inwerkmethode

Pagina 1. Bestelnummer Aantal Hoofdwoord/Opmerking/Bijlage Titel/Deeltitel/Reeks/Boeksoort Siso/Genre/Taal/Leeftijd Prijs Medium/Inwerkmethode Pagina 1 BoekStart Bibliotheekcode: Referentie: Bibliotheeknaam: Besteldatum: Productiedatum: 03-07-2016 Naam besteller: Datum verwerkt NBD: 2014.45.1216 Arrhenius, Ingela P. Kijk Beer! AB 10,15 2014.45.1217

Nadere informatie

Auditieve oefeningen bij het thema de dierentuin

Auditieve oefeningen bij het thema de dierentuin Auditieve oefeningen bij het thema de dierentuin Boek van de week: 1; Nijntje in de dierentuin 2; De dierentuin 3; 4; Verhaalbegrip: Bij elk boek stel ik de volgende vragen: Wat staat er op de voorkant

Nadere informatie

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Kleine Columbus. Seizoen 2013 / 2014. Thema "water" In dit thema staat water centraal.

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Kleine Columbus. Seizoen 2013 / 2014. Thema water In dit thema staat water centraal. Welkom op de eigen pagina van speelzaal Kleine Columbus Seizoen 2013 / 2014 Thema "water" In dit thema staat water centraal. Water komt uit de kraan maar zit ook in een fles, je kunt het drinken maar je

Nadere informatie

Thema-aanbieding. BoekStart babyboekjes in hoes. Bestellijst: Aantal Bestelnummer Auteur Titel Siso/Leeftijd NBDBiblion prijs.

Thema-aanbieding. BoekStart babyboekjes in hoes. Bestellijst: Aantal Bestelnummer Auteur Titel Siso/Leeftijd NBDBiblion prijs. Thema-aanbieding BoekStart babyboekjes in hoes Contact: Heeft u vragen over de aanbieding of over het bestellen? Neem contact op met de afdeling Verkoop: T 079-3440 030 E info@nbdbiblion.nl Bestellijst:

Nadere informatie

Boekstart/Boekenpret Bibliotheek Montferland

Boekstart/Boekenpret Bibliotheek Montferland Bibliotheek Montferland 2019-2020 Wat is? is een methode om jonge kinderen en hun ouders te laten ontdekken dat je veel plezier kunt beleven aan voorlezen. De bedoeling is de taalontwikkeling te stimuleren,

Nadere informatie

De Taallijn. Peuters Interactief met Taal

De Taallijn. Peuters Interactief met Taal De Taallijn. Peuters Interactief met Taal Kriebelbeestjes! Bijlagen activiteitencyclus najaar Dorien Stolwijk en Willy van Elsäcker Redactie Annie van der Beek Op de volgende pagina: Bijlage 1 Voorbeeld

Nadere informatie

Een dagje naar het ziekenhuis

Een dagje naar het ziekenhuis KINDERGENEESKUNDE Een dagje naar het ziekenhuis KINDEREN Een dagje naar het ziekenhuis Binnenkort komt uw kind naar het St. Antonius Ziekenhuis voor een dagopname. Het is belangrijk om uw kind daarop voor

Nadere informatie

Wielewoelewool, ik ga naar school! Toelichting

Wielewoelewool, ik ga naar school! Toelichting Zwijsen Wielewoelewool, ik ga naar school! Toelichting Inhoud Inleiding 3 Materialen 3 Voor het eerst naar school 4 Doelstelling 4 Opbouw prentenboek en plakboek 4 Werkwijze 5 Ouders 5 2 Inleiding Voor

Nadere informatie

Centrale prentenboeken Bibliotheek Montferland

Centrale prentenboeken Bibliotheek Montferland Centrale prentenboeken Bibliotheek Montferland Eend op de fiets door David Shannon Thema: dieren, boerderij, fietsen Als Eend de dieren van de boerderij heeft laten zien dat hij kan fietsen, willen zij

Nadere informatie

Liedjes. Versjes. Spelletjes. Stoffen boekjes. Onderstaande lijst is slechts een greep uit het aanbod en wordt regelmatig bijgewerkt.

Liedjes. Versjes. Spelletjes. Stoffen boekjes. Onderstaande lijst is slechts een greep uit het aanbod en wordt regelmatig bijgewerkt. Onderstaande lijst is slechts een greep uit het aanbod en wordt regelmatig bijgewerkt. Liedjes Bijt-ie in je bil. Petra Koeleman, Gottmer, 2015, ISBN 9789025759643, 10.99 Poesje mauw. Mies van Hout, Lemniscaat,

Nadere informatie

Voor de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar werden de volgende boeken gelezen:

Voor de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar werden de volgende boeken gelezen: Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2007 Bij deze 20 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het tweede achtereenvolgende jaar een juryrapport. Dit juryrapport is

Nadere informatie

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij!

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! VERSJES: Mourik lou VADERDAG Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! t Is geen zakdoek of sigaren, t is een heel, heel ander

Nadere informatie

Meer informatie over de waarschuwingen op onze producten, die in overeenkomst zijn met de Europese Normen voor Veiligheid van Speelgoed, vindt u op

Meer informatie over de waarschuwingen op onze producten, die in overeenkomst zijn met de Europese Normen voor Veiligheid van Speelgoed, vindt u op Meer informatie over de waarschuwingen op onze producten, die in overeenkomst zijn met de Europese Normen voor Veiligheid van Speelgoed, vindt u op onze website: www.usborne.com Baby s eerste speel- en

Nadere informatie

Weekprogramma: 1 jaar Zichzelf in de spiegel bekijken en gezichtsuitdrukkingen nadoen

Weekprogramma: 1 jaar Zichzelf in de spiegel bekijken en gezichtsuitdrukkingen nadoen Dit ben ik! Weekprogramma: Week 1; 0 jaar Zichzelf in de spiegel bekijken. 1 jaar Zichzelf in de spiegel bekijken en gezichtsuitdrukkingen nadoen 2 jaar Aanwijzen en benoemen delen van het gezicht. 3 jaar

Nadere informatie

Vaders Voor Lezen. Vaders die hun kind regelmatig voorlezen stimuleren het leesgedrag van hun kind in zeer positieve zin.

Vaders Voor Lezen. Vaders die hun kind regelmatig voorlezen stimuleren het leesgedrag van hun kind in zeer positieve zin. Vaders Voor Lezen Vaders die hun kind regelmatig voorlezen stimuleren het leesgedrag van hun kind in zeer positieve zin. Daarom lezen vaders dus voor?! Welnee, dat doen ze omdat ze het heel erg leuk vinden!

Nadere informatie

Auditieve oefeningen bij het thema:

Auditieve oefeningen bij het thema: Auditieve oefeningen bij het thema: Boek van de week: 1; De gele ballon 2; Spiegeltje Rondreis 3; Reuzenatlas 4; Verhaalbegrip: Bij elk stel ik de volgende vragen: Wat staat er op de voorkant Hoe zou het

Nadere informatie

Naar bed, naar bed, zei Duimelot

Naar bed, naar bed, zei Duimelot Naar bed, naar bed, zei Duimelot Illustratie Max Velthuijs Naar bed, naar bed, zei Duimelot. Eerst nog wat eten, zei Likkepot. Waar zal ik het halen? zei Lange Jan. Uit grootvaders kast, zei Ringeling.

Nadere informatie

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat KDV VUURVOGEL NR 3 september 2015 Weer aan de slag! We zijn alweer enkele weken op onze eigen locatie en dat voelt goed! Maar het was ook leuk op de Maasstraat. Daar hebben we 6 weken samengespeeld met

Nadere informatie

Lang leve Klein Konijn is een vrolijk prentenboek vol details. Het verhaal is in rijmende coupletjes geschreven.

Lang leve Klein Konijn is een vrolijk prentenboek vol details. Het verhaal is in rijmende coupletjes geschreven. VOORBEREIDING Deze lesbrief bij Lang leve Klein Konijn is gemaakt door Lida Dijkstra en Natascha Stenvert. OVER HET BOEK Het is nog vroeg, maar Klein Konijn springt juichend uit zijn bed. Lang leve ik!

Nadere informatie

voorlezen Foeksia de miniheks Avonturen in het heksenbos

voorlezen Foeksia de miniheks Avonturen in het heksenbos voorlezen Foeksia de miniheks Avonturen in het heksenbos zelf lezen Foeksia en de spiegelheks Foeksia en de heksensoep Foeksia tovert met tijd (klokkijken) luisterboek Foeksia de miniheks website www.deminiheksfoeksia.nl

Nadere informatie

Moshi gaat met het vliegtuig naar Malawi

Moshi gaat met het vliegtuig naar Malawi Malawi Auditieve analyse: 1.2 Eén en twee lettergrepen 1.3 Drie of meer lettergrepen Auditieve synthese 4.1 Lettergrepen samenvoegen tot een woord 4.2 Letters samenvoegen tot een woord Zon varken Malawi

Nadere informatie

Bestellijst Boekstart Babyboekje van het jaar

Bestellijst Boekstart Babyboekje van het jaar Bestellijst Boekstart Babyboekje van het jaar BESTELLIJST 2013-12 Uiterste besteldatum 1 januari 2014 Aantal Bestelnummer Auteur Titel Uitvoering NBD Biblion prijs 2013232944 Baby's eerste woordenboek

Nadere informatie

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Wat een mooie luchtballonnen! Geel, oranje, groen en blauw. Kies maar uit Daan,

Nadere informatie

Themabrief. Wij gaan op vakantie 11-05-2015-09-07-2015. PSZ Het Talent, De Wildestraat 38-40, Schiedam t: 06-42062584 e:pszhettalent@komkids.

Themabrief. Wij gaan op vakantie 11-05-2015-09-07-2015. PSZ Het Talent, De Wildestraat 38-40, Schiedam t: 06-42062584 e:pszhettalent@komkids. Themabrief Wij gaan op vakantie 11-05-2015-09-07-2015 PSZ Het Talent, De Wildestraat 38-40, Schiedam t: 06-42062584 e:pszhettalent@komkids.com Wat willen wij? Het laatste thema van dit schooljaar staat

Nadere informatie

Liefde in het kippenhok

Liefde in het kippenhok Liefde in het kippenhok Kippentalk deel 1, groep 3, tekst en illustraties Ingrid Huijbregts 1 Theaterlezen Karakters Pink Hipkip: Pink is een hippe kippenmeid. Titia Tutkip: Titia is een kippendame van

Nadere informatie

Het onderzoek van de burgemeester 5/6

Het onderzoek van de burgemeester 5/6 Het onderzoek van de burgemeester De burgemeester hoorde dat kinderen ongerust zijn. Nee, ze zijn niet bang voor onweer of harde geluiden. Ze maken zich zorgen over de natuur. Dieren krijgen steeds minder

Nadere informatie

Opa Vogel in het land van de neushoorns

Opa Vogel in het land van de neushoorns Opa Vogel in het land van de neushoorns Opa Vogel, hebben jullie echt neushoorns gezien? Jazeker! Een heleboel zelfs, en nog héél veel andere dieren. En opa heeft veel foto s gemaakt, dus kijk maar gauw

Nadere informatie

Voorleesboeken. Zelfleesboeken

Voorleesboeken. Zelfleesboeken Voorleesboeken 1, 2, 3, 4, 5, 6 zeven Arend van Dam Van Holkema & Warendorf, 1998 Korte verhalen en gedichtjes over zevenjarige kinderen. Bijvoorbeeld: Lijf en leven. ISBN 90 269 9131 2 Een heel jaar zes

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 6 Zacheüs (1) Het is erg druk in de stad vandaag. Iedereen loopt op straat. Zacheüs wurmt zich

Nadere informatie

Direct aan de slag met Baby- en kindergebaren

Direct aan de slag met Baby- en kindergebaren Direct aan de slag met Baby- en kindergebaren Inhoudsopgave Welkom Blz. 3 Wat zijn baby- en kindergebaren? Blz. 4 Voordat je begint Blz. 5 De eerste gebaren Blz. 6 & 7 Gebaren- tips Blz. 8 Veel gestelde

Nadere informatie

Voor kleuters is het belangrijk om een knuffel vast te houden, het geeft houvast, een knuffel troost, geeft vertrouwen, een veilig gevoel.

Voor kleuters is het belangrijk om een knuffel vast te houden, het geeft houvast, een knuffel troost, geeft vertrouwen, een veilig gevoel. Pasen Wat lijkt het lang geleden dat we met Kerst de geboorte van Jezus vierden. Het thema van Pasen is vasthouden en loslaten. Om te ontdekken dat het geloof in Jezus houvast biedt, moeten de mensen om

Nadere informatie

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram,

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, mijn kleine broer Dat is niet van mij mama Dan zegt ze

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Kern 3: doos-poes-koek-ijs

Kern 3: doos-poes-koek-ijs Kern 3: doos-poes-koek-ijs In deze kern leert uw kind: Letters: d - oe - k - ij z Woorden: doos, poes, koek, ijs, zeep Herhaling van de letters van kern 1 en 2 Deze nieuwe woorden en letters worden aangeboden

Nadere informatie

Basiswerkboek Gebaren 0-3 jaar, aanvulling

Basiswerkboek Gebaren 0-3 jaar, aanvulling Basiswerkboek Gebaren 0-3 jaar, aanvulling Inhoudsopgave Inleiding 2 Toetsing 3 Aanbieden 4 Gebaren Algemeen 5 Familie 16 Eten en drinken 20 Binnen en buiten spelen 33 Verzorging en kleding 44 Het weer

Nadere informatie

Thema dieren. Deze werkbundel is van:

Thema dieren. Deze werkbundel is van: Deze werkbunl is van: DIEREN TELLEN Tel hoeveel je er ziet van elk dier. Noteer het aantal achter juiste benaming. hond: kat: het paard: hamster: slak: DIEREN TELLEN Oplossing Tel hoeveel je er ziet van

Nadere informatie

Een moeilijk woord voor Natuurbrug is Ecoduct. Wat dat nu precies is, legt de schrijver Frank van Pamelen hieronder nog eens uit.

Een moeilijk woord voor Natuurbrug is Ecoduct. Wat dat nu precies is, legt de schrijver Frank van Pamelen hieronder nog eens uit. Ecoduct Een moeilijk woord voor Natuurbrug is Ecoduct. Wat dat nu precies is, legt de schrijver Frank van Pamelen hieronder nog eens uit. Ecoduct Wat is dat dan precies, een ecoduct? Zo vroeg een jonge

Nadere informatie

Ronny de pony en Hein het konijn gaan naar het ziekenhuis. Urologie. Tekst: Ann Danckaert. Originele tekeningen: Hilde Mattheeuws

Ronny de pony en Hein het konijn gaan naar het ziekenhuis. Urologie. Tekst: Ann Danckaert. Originele tekeningen: Hilde Mattheeuws Urologie Ronny de pony en Hein het konijn gaan naar het ziekenhuis Urologie Tekst: Ann Danckaert Originele tekeningen: Hilde Mattheeuws Het is heel vroeg in de morgen. Samen met zijn mama stapt Ronny de

Nadere informatie

S p e e l t i p s b i j K i n d e r b o e r d e r i j

S p e e l t i p s b i j K i n d e r b o e r d e r i j S p e e l t i p s b i j K i n d e r b o e r d e r i j Idee en tekst: Betty Sluyzer Tekeningen: Esther van Gijn Voorlezen Kinderboerderij is geschikt voor baby's, peuters en kleuters. Je kunt het prentenboek

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

Mondeling Nederlands. Cursus 2 Module 4. Dag 1

Mondeling Nederlands. Cursus 2 Module 4. Dag 1 Mondeling Nederlands Cursus 2 Module 4 Dag 1 het gras het pad het park de boom de poep de vlieg rondkijken wegjagen wrijven dichtbij ver weg moe moe veel weinig iets - niets vallen wij/zij vallen hij/zij

Nadere informatie