FAQ. Reinigen Impregneren beschermen Onderhouden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FAQ. Reinigen Impregneren beschermen Onderhouden"

Transcriptie

1 FAQ Reinigen Impregneren beschermen Onderhouden

2 FAQ - Reinigen 5 categorieën van vlekken: - Organische vlek (koffie, tee, mosterd, wijn, choco, ) - Anorganische vlek (inkt, viltstift, vuil, ) - Olie vlekken (boter, margarine, vet, motorolie, ) - Schimmels - Metaal vlekken (roest, koper, ) Welk reinigingsproduct te kiezen? - Organische vlekken AKEMI Anti-Mos Power - Anorganische vlekken zijn AKEMI Steenreiniger of Ceramics Intensive Reiniger - Olie vlekken AKEMI Olie- en vetverwijderaar - Schimmels AKEMI Schimmelverwijderaar - Roest AKEMI Roestverwijderaar Bekijk ook onze vlekkengids voor gedetailleerde info! (onderaan dit document) Aanbrengen van de producten: Ieder product heeft een specifieke werkwijze. Lees daarom zeer nauwkeurig de technische fiches van de betreffende producten. Te downloaden via de website. Resultaat: Bij sommige vervuilingen heb je onmiddellijk resultaat. Andere vlekken zijn hardnekkiger en moeten meermaals met het reinigingsproduct behandeld worden (zeker in het geval van olie vlekken, dit vraag soms 3 tot 5 pogingen). Respecteer ook de inwerktijd. Wat als de vlek totaal niet verdwijnt? Ofwel heb je een inschattingsfout gemaakt en behoort de vlek tot een andere categorie dan diegene waarvoor het reinigingsproduct geschikt is. Herbegin dan opnieuw met een ander type reiniger. Ofwel is de vlek te oud en zit deze vast in de steen. Ofwel gaat het niet om een vlek, maar om een verkleuring of eigenschap van de steen. Voorkomen van vlekken: Beter voorkomen dan genezen! Kuis daarom een vervuiling snel op zodat deze niet in de steen kan dringen en een vlek veroorzaakt. Om vlekvorming te voorkomen is het van groot belang het oppervlak te impregneren met de AKEMI Anti-vlek of Kleurverdieper producten.

3 Watervlekken en kringen: Kalkhoudende stenen, zoals gepolijste marmer, travertin, onyx, kalksteen, etc. zijn gevoelig voor PH actieve stoffen, vooral zuren. Wanneer een zure vloeistof (vruchtensap, wijn, ) of sterke base (bleekwater) in contact komt met dit oppervlak, laat het een teken van corrosie na die eruit ziet als een watervlek of kring. Ook hoge concentraties magnesium en calcium in het water geven dit soort vlekken/kringen. Het is nutteloos de vlek te verwijderen met speciale producten, omdat het geen echte vlek is, maar een aantasting van het oppervlak. Wel kan deze vlek/waterkring weggewerkt worden met AKEMI Liqui Polish, een speciale vloeistof met polijstpoeder die het oppervlak als het ware mechanisch poliert (met de hand of met behulp van een handmachine met vilt/feuter). Ook kan men voorkomen dat zulke kringen in het oppervlak ontstaan. Onderhoud uw werkblad in hoogglans regelmatig met AKEMI Steenpolitoer. Dit product zorgt voor glansbehoud, werkt waterafstotend en beschermt het oppervlak tegen vuil. Ook een impregnatieproduct zal helpen dit soort vlekken te voorkomen. Randinformatie: De meeste natuurstenen, behalve graniet, leisteen en zandsteen, zijn gevoelig voor zuren (= PH waarde van 0 tot 6,5). Zure producten zullen hier invreten in de steen doordat ze de bindmiddelen die hen bij elkaar houden oplossen. Alkalische producten (= base met PH waarde van 7,5 tot 14) zullen de steen meestal zo snel niet beschadigen, maar kunnen toch het oppervlak aantasten als ze langere tijd inwerken. Wees daarom voorzichtig met krachtige reinigingsproducten. Hoe hoger de PH-waarde, hoe sterker alkalisch het product is. Opmerking: Bij gebruik van alkalische reinigers nooit warm water gebruiken, omdat het een sterke alkalische reactie kan veroorzaken met tegenstrijdig effect. 1. Waar vind ik aanbevelingen voor het verwijderen van vlekken op natuursteen en Quartzcomposietsteen? Op de AKEMI Vlekkengids, zie onderaan dit document. 2. Welk reinigingsproduct kan ik als eerste gebruiken voor het verwijderen van een onbekende vlek? AKEMI Steenreiniger. 3. Is het mogelijk om gepolijste marmer oppervlakken te behandelen met AKEMI Anti-slip R9? Nee, R9 is een zuur product en zal het oppervlak uit marmer aantasten.

4 FAQ - Impregneren Beschermen Randinformatie: Impregnatieproducten voorkomen, wanneer ze toegepast worden op natuursteen of ander materiaal (zoals beton, hout, terrazzo, terracotta ), dat water, olie, vet en algemene vervuiling kunnen indringen in het oppervlak. Het vuil blijft bovenop het oppervlak staan en is makkelijk weer te verwijderen. Een impregnatieproduct sluit de steen niet volledig af, maar verkleint de poriën. Hierdoor kan de steen blijven ademen, maar verhindert het om vervuiling op te nemen. De AKEMI Kleurverdiepers geven eenzelfde beschermingsgraad als Anti-vlek, met als bijkomend effect dat ze de kleur van de steen verdonkeren. Intensieve research, voortdurende productontwikkeling en doorlopende controles garanderen een hoog kwaliteitsniveau. De AKEMI producten zijn met zorg samengesteld, laboratorisch getest en voldoen aan de hoogste, Duitse, normeringen. 1. Wat is het verschil tussen Impregneren en Fixeren? Impregnatieproducten dringen diep in de poriën van natuursteen, zonder een laag te vormen op het oppervlak. Het natuursteenoppervlak blijft ademen. Fixeren is het vormen van een film die de poriën aan het steenoppervlak afsluit. 2. Welke voorzorgen moet men nemen alvorens de steen te impregneren of fixeren? Het oppervlak moet zuiver en droog zijn. AKEMI Steenreiniger en/of Reiniger I helpen hierbij. 3. Hoe moet een impregnatieproduct aangebracht worden? Op kleinere oppervlakken kan het product aangebracht worden met een doek. Grotere oppervlakken met een mop, swiffer of verfrol. AKEMI Steenimpregneer op gevels mag verneveld worden. 4. Hoe lang moet een impregnatie in het steenoppervlak trekken? Afhankelijk van de zuigkracht van de steen dient het oppervlak 2 tot 3 maal na elkaar te worden ingestreken met impregnatieproduct (10-15 minuten tussenpauze). Als de steen het impregnatieproduct niet volledig meer absorbeert moet het teveel worden verwijderd (bijv. met een absorberend doek), voorafgaand aan de laatste droging. Lees aandachtig de technische fiche van het specifieke product, alvorens de impregnatie uit te voeren. 5. Kan een impregnatieproduct worden verwijderd door een oplosmiddel of reinigingsproduct? Deels mogelijk als het product nog niet is ingewerkt. Afhankelijk van de impregnatie na 2 minuten tot 2 uur met AKEMI reiniger I of Universeel verdunner.

5 Als de impregnatie reeds in ingewerkt kan het oppervlak gereinigd worden met AKEMI Impregnatieverwijderaar, dat het meeste van de impregnatie zal wegnemen. 6. Kan een vervuild steenoppervlak optisch egaal gemaakt worden door het aanbrengen van een impregnering? Een impregnatie (Anti-vlek product) dient niet om vlekken te verwijderen. In de meeste gevallen zullen de vlekken nog steeds zichtbaar zijn. Enkel kleur verdiepende impregneringen (zoals Akemi Kleurverdieper en Kleurverdieper Super) kunnen in sommige gevallen een meer egaal resultaat geven. 7. Kan een beschermingsgraad van 100% bekomen worden met een impregnering? Nee, dit kan niet. Het effect van de bescherming hangt af van het steentype en de steenstructuur, en hoe lang de vervuilende substantie op het steenoppervlak heeft kunnen inwerken. Kalksteen en marmer blijven gevoelig voor agressieve producten zoals zuren. 8. Welke impregnering biedt de beste bescherming AKEMI Anti-vlek Nano-effect, die geen kleurverdonkering veroorzaakt, en AKEMI Anti-vlek Super, die een lichte kleurverdonkering aan de steen geeft. Ook kleurverdieper Super en Ultra bieden een zeer goede graad van bescherming tegen vlekken. 9. Moeten cementvoegen en siliconenvoegen voor of na het impregneren aangebracht worden? Cementvoegen moeten allesinds voor het impregneren aangebracht worden. Siliconevoegen (AKEMI Silicone) na het impregneren. Surplus aan silicone-gladstrijkmiddel moeten vrij snel verwijderd worden met water. 10. Hoe kunnen werkbladen tegen vuil en vlekken beschermd worden tijdens de plaatsing? Indien het werkblad op voorhand nog niet geïmpregneerd is kan dit door middel van préimpregnatie met AKEMI Anti-vlek W (te verdunnen met water in verhouding 1:2) of door het te beschermen met AKEMI afdekfolie. Na de pré-impregnatie kan dan een definitieve impregnatie (bijv. Anti-Vlek Nano) aangebracht worden bovenop de Anti-vlek W. 11. Moeten net geïmpregneerde oppervlakken beschermd worden tegen vocht? Ja, absoluut! Ongeveer 24 uur, zodat het impregnatieproduct volledig heeft kunnen uitharden. 12. Hoe vaak moet de impregnatie herhaald worden? Impregnatieproducten degraderen na verloop van tijd. Het is gemakkelijker en goedkoper de impregnatie na verloop van tijd proactief te vernieuwen, dan veel moeite te hebben met het verwijderen van eventuele vlekken. Na hoeveel tijd je dit precies moet doen is afhankelijk van verschillende factoren: het type materiaal, de afwerking van het materiaal, hoe intensief het materiaal gebruikt wordt en of het materiaal buitenshuis of binnenshuis gebruikt wordt. Algemeen gezien ligt de periode voor herimpregnatie tussen 2 en 5 jaar. Zeer poreuze en gevoelige materialen soms jaarlijks.

6 FAQ - Uw steen Onderhouden Randinformatie: Onderhoud begint bij preventie. Voorzichtig met het materiaal omspringen, vervuilingen niet te lang laten indringen en zorgen dat je geen krassen maakt. Onderhoud van keukenwerkbladen: Onderhoud uw werkblad enkel met geschikte producten. Door een geïmpregneerd keukenwerkblad regelmatig te onderhouden met AKEMI Triple Effect (of Quartz Clean&Care voor Quartz-composiet werkbladen) ontstaat een goede verdichting van het oppervlak en wordt de patine steeds mooier en voller van kleur. Ook verminder je hiermee de kans op vlekken. Voor Dagelijkse reiniging is AKEMI Crystal Clean zeer geschikt, zodat uw werkblad jarenlang in perfecte staat blijft. Oppervlakken in hoogglans (poli) kunnen bijkomend beschermd en onderhouden worden met AKEMI Steenpolitoer. Onderhoud van vloeren: Vloeren die reeds beschermd zijn met een impregnatieproduct of wax (AKEMI Steenpolish of Nr. 10) zorgen voor een sneller en eenvoudiger onderhoud. Dit komt doordat vervuilingen hier minder in het oppervlak kunnen dringen. Dweil je vloer met zachte, PH neutrale, producten en gebruik een pluisvrije dweil of mop. AKEMI Steenzeep en/of Crystal Clean zijn zeer geschikt. Voor het onderhoud van een reeds aanwezige impregnatie of wax zijn respectievelijk AKEMI Antivlek W en AKEMI Steenpolish geschikt (een geutje hiervan in het dweilwater volstaat). Onderhoud van badkamers: Aangezien vloer en wanden in een badkamer vaak vochtig worden, is het aan te raden de stenen hier goed te beschermen met impregnatie- of wax producten. Dit zal voor een veel eenvoudiger onderhoud zorgen. Wastafels moeten regelmatig met een PH-neutraal product gereinigd worden dat ook de kalkaanslag wegneemt. AKEMI Crystal Clean Spray is hiervoor extra geschikt en mag zonder probleem op gevoelige materialen gebruikt worden zoals blauwe hardsteen of marmer. Ook kan men hiermee spiegels, kunststoffen en andere materialen reinigen. Voordeel: dit product reinigt snel en droogt

7 streepvrij op. Als kalkaanslag toch ontstaat, gebruik dan AKEMI Sanitairreiniger. Hiermee mag men ook chroom of inox kraanwerk mee reinigen. Let wel, dit product heeft een lage PH-waarde (zuur) en mag niet op kalksteen gebruikt worden. Douches moeten dagelijks gereinigd worden. Ook hier is AKEMI Crystal Clean Spray geschikt, zie hierboven. Toiletten: Hiervoor kan AKEMI Sanitairreiniger, Anti-kalk en Desinfector spray gebruikt worden. Onderhoud van gevels: Water kan veel schade aanbrengen aan gevels. In feite is infiltratie van water een van de belangrijkste oorzaken van verwering. Denk maar aan de schade die vorst en dooi teweeg kan brengen. Maar ook zouten (aanwezig in zure regen of strooizout) zijn een grote boosdoener. Deze zouten kunnen kristalliseren en vergroten van volume, waardoor grote druk (en barsten tot gevolg) ontstaat in de poriën van de gevelsteen. Zouten zijn daarenboven hydrofiel, waardoor ze water extra aantrekken. Daarom is het belangrijk een gevel te beschermen met een hydrofuge impregnering (zoals AKEMI Steenimpregneer), om het indringen van water tegen te gaan. Onderhoud van monumenten: Een vaak voorkomende vervuiling op monumenten is mos aanslag. Dit kan verwijderd worden met AKEMI Anti-mos Power. Algemene vervuiling kan met Steenreiniger worden verwijderd. Het monument kan worden beschermd met AKEMI Steenimpregneer. Voor het opblinken van glanzende (gepolierde) natuursteen is AKEMI Steenpolitoer geschikt.

8 Copyright Akemi, Vlekkengids Voor betonsteen en natuursteen, Keramische tegels en composietsteen Binnen en buiten De AKEMI vlekkengids geeft aanbevelingen maar biedt geen garanties dat alle vlekken volledig verdwijnen. Vóór gebruik van een product steeds testen op de compatibiliteit. Voor het precieze gebruik van een product verwijzen wij naar de technische instructiebladen. Vlek AKEMI-oplossing Vlek AKEMI-oplossing Algen Anti-mos LONGLIFE Potlood Bessen Rubber (schoenzolen, banden) Ceramics Intensivreiniger *3 Bloed Sap van bomen cacao Anti-mos POWER Cementsluier Cementsluierverwijderaar *1/*2 Dispersieverf Ceramics cementsluierverwijderaar *1/*2 Steenreiniger en warm water Specerijen Nagellak Nat karton Steenreiniger Reiniger A Graffiti-verwijderaar Epoxyharssluier Epoxy-verwijderaar Nutella zoveel mogelijk afkuisen olie- en vetverwijderaar Wasverwijderaar Etensresten Petroleum Olie- en vetverwijderaar, komt de vlek terug dan Anti-mos POWER Fruit PU-schuim mechanisch voorreinigen, resten met Epoxy-verwijderaar Fruitsap randzoneverkleuring door foutieve siliconen Graffiti Graffiti-verwijderaar Residu van onderhoudsproducten/ film Siliconen verwijderen, dan Olie- en vetverwijderaar Wasverwijderaar Steenreiniger Ceramics Intensivreiniger *3 Gras Rode wijn Groenaanslag Anti-mos LONGLIFE Anti-mos POWER Roest op zuurbestendige steen horizontale vlakken, Roestverwijder *1 vertikale vlakken, Roest pasta *1 Groenten Roest (op kalksteen) Roestverwijderaar voor Marmer Haar-Gel / Haar-Spray Roet Ceramics Intensivreiniger *3 Ceramics Intensivreiniger *3 Hars van bomen Wasverwijderaar Schoensmeer met keukenpapier voorreinigen, dan olieen vetverwijderaar Inkt Siliconenresten Epoxy-verwijderaar Reiniger A Jam/confituur Kaarswas en warm water bovenvlak afschrapen, dan Wasverwijderaar Olie- en vetverwijderaar Kalkranden Sanitairreiniger *1 Anti kalk *1 Strooizout mechanisch verwijderen, dan steenreiniger en warm water Uitbloeiingen / salpeter cementsluierverwijderaar *1 Ceramics cementsluierverwijderaar *1 verkleuring door loof en bloeden van bomen Koffie Verrot / schimmel Ceramics Schimmelverwijderaar Lak Graffiti-verwijderaar Vet Olie- en vetverwijderaar Wasverwijderaar Lijm- en harsresten Epoxy-verwijderaar Reiniger A Lippenstift voorreinigen met Reiniger I, resten verwijderen met Steenreiniger Viltstift Vlekken van bloesem Voorreinigen met Reiniger I en de resten verwijderen met Anti-Mos POWER Looi agent voegreiniging *2 Ceramics Intensivreiniger *3 Maggi Vruchten Mest Roestverwijderaar *1 wassen Wasverwijderaar Mortelresten Cementsluierverwijderaar *1/*2 Zepen heet water en Sanitairreiniger *1 Ceramics cementsluierverwijderaar *1 /*2 /*3 Steenreiniger Anti kalk *1 Motorolie Olie- en vetverwijderaar = beste oplossing = alternatieve oplossing *1= niet op gepolierde of geslepen kalk- en betonstenen *2=natuursteen *3=ceramische tegels en composietsteen AKEMI chemisch technische Spezialfabrik GmbH Lechstraße 28 D Nürnberg

Onderhoudsadvies Eigenschappen: Algemeen Advies REINIGING Lithofin MN Vuiloplosser Cementsluier Lithofin Lösefix Lithofin OIL-EX BESCHERMING

Onderhoudsadvies Eigenschappen: Algemeen Advies REINIGING Lithofin MN Vuiloplosser Cementsluier Lithofin Lösefix Lithofin OIL-EX BESCHERMING MARMER Metamorf of sedimentair gesteente, kalkhoudend, zuurgevoelig, polijstbaar van ruw tot gepolijst. niet vorstvast. Cementsluier kan men verwijderen met mits grondig te schrobben met een harde borstel

Nadere informatie

Index. Klaar voor de toekomst. - Het bedrijf: wie zijn wij? - Wat is NanoCoating? - Mogelijkheden met NanoCoating. - Voordelen van NanoCoating

Index. Klaar voor de toekomst. - Het bedrijf: wie zijn wij? - Wat is NanoCoating? - Mogelijkheden met NanoCoating. - Voordelen van NanoCoating Index - Het bedrijf: wie zijn wij? - Wat is NanoCoating? - Mogelijkheden met NanoCoating - Voordelen van NanoCoating - Producten Universal Cleaner Special Nano Polish NanoCoat Steen & Hout NanoCoat Solar

Nadere informatie

ACRYCLEAN ANTI-MOS EN ANTI-ALGEN POWER. Absoluut zuiver oplosmiddel voor het schoonmaken van diverse oppervlakken. Laat geen resten achter.

ACRYCLEAN ANTI-MOS EN ANTI-ALGEN POWER. Absoluut zuiver oplosmiddel voor het schoonmaken van diverse oppervlakken. Laat geen resten achter. ACRYCLEAN Absoluut zuiver oplosmiddel voor het schoonmaken van diverse oppervlakken. Laat geen resten achter. schoonmaken en ontvetten vóór lijmen en bekleden verwijderen van vet, olie en vervuiling door

Nadere informatie

De stap 1 en 3 en stap 2 zijn samen het antislip system, De stap 4 is de reiniger voor het antislip system. Hoe het werkt

De stap 1 en 3 en stap 2 zijn samen het antislip system, De stap 4 is de reiniger voor het antislip system. Hoe het werkt Gebruiksaanwijzing Gefeliciteerd met de aankoop van uw antislip system! antislip system is geen coating of etsproduct. Het is een onzichtbaar antislip product dat in 3 stappen wordt aangebracht. Het verkleint

Nadere informatie

O N D ER HOUD. N a t uursteen v lo er K e ra m isch e v lo er Do uch es K euken a an rech t

O N D ER HOUD. N a t uursteen v lo er K e ra m isch e v lo er Do uch es K euken a an rech t O N D ER HOUD N a t uursteen v lo er K e ra m isch e v lo er Do uch es K euken a an rech t QuiNo BVBA SINT-AMANDSTRAAT 14 8760 MEULEBEKE M +32 0477 32 18 94 INFO@QUINO.BE WWW.QUINO.BE BTW BE 0861.805.606

Nadere informatie

I N H O U D S O P G A V E. Verzorging neemt een belangrijke plaats in ons leven in REBON

I N H O U D S O P G A V E. Verzorging neemt een belangrijke plaats in ons leven in REBON I N H O U D S O P G A V E Verzorging neemt een belangrijke plaats in ons leven in Of we het nu over ons eigen lichaam hebben, de planten en bomen, onze meubels of onze vloer, dan geldt dat, willen we het

Nadere informatie

ONDERHOUDSTIPS. Voor jarenlang badkamerplezier

ONDERHOUDSTIPS. Voor jarenlang badkamerplezier ONDERHOUDSTIPS Voor jarenlang badkamerplezier Onderhoud is de sleutel om lang te genieten van je nieuwe badkamer. Maar hoe reken je af met kalk en zeepresten, zonder krassen te maken op glas of acryl?

Nadere informatie

M.Mommersteeg BV Havenstraat 64 1271 AG Huizen T. 035-5288030 F. 035-5230748 E. info@mommersteegbv.nl

M.Mommersteeg BV Havenstraat 64 1271 AG Huizen T. 035-5288030 F. 035-5230748 E. info@mommersteegbv.nl Onderhoudsadvies Scheerwollen tapijt Scheerwollen tapijt is reinigbaar met normaal in de handel zijnde onderhoudsproducten voor wollen tapijt. Regelmatig grondig onderhoud verlengt de levensduur van de

Nadere informatie

ONDERHOUDSVOORSCHRIFTEN

ONDERHOUDSVOORSCHRIFTEN ONDERHOUDSVOORSCHRIFTEN Bij de keuze van de reinigings- en onderhoudsproducten is het van zeer groot belang te weten of er sprake is van een kalkhoudende (marmer, kalksteen) dan wel een niet-kalkhoudende

Nadere informatie

DRY-TREAT 40SK. DRY-TREAT 40SK TM is een onzichtbare, impregnerende en ademende beschermer (=sealer) tegen vochtbestrijding in de woning.

DRY-TREAT 40SK. DRY-TREAT 40SK TM is een onzichtbare, impregnerende en ademende beschermer (=sealer) tegen vochtbestrijding in de woning. DRY-TREAT 40SK is een onzichtbare, impregnerende en ademende beschermer (=sealer) tegen vochtbestrijding in de woning. Toepassingen kan gebruikt worden voor: vochtwering in kelders en vochtige garages

Nadere informatie

Welkom bij Chemifor! Mogen wij ons voorstellen. Wanneer reinigen een kunst wordt... Waarom Chemifor?

Welkom bij Chemifor! Mogen wij ons voorstellen. Wanneer reinigen een kunst wordt... Waarom Chemifor? Welkom bij Chemifor! Mogen wij ons voorstellen Chemifor fabriceert en verdeelt kwaliteitsvolle en specifieke doelgerichte reinigingsproducten voor professionals. Ook voor reinigingen en advies kunt u bij

Nadere informatie

Antigraffiti Coating Permanent PW

Antigraffiti Coating Permanent PW NP Solutions BV Kattestaart 11 2954 AC Alblasserdam Tel. +31(0)78 6933723 Fax. +31(0)78 6916156 e-mail info@npsolutions.nl Antigraffiti Coating Permanent PW Algemeen : Antigraffiti Coating Permanent PW

Nadere informatie

Rolith Chemicals. Bestaat sinds 1977. Sinds november 2003 onderdeel van de Pearl Paint Group te Lelystad. Rolith bouwchemie

Rolith Chemicals. Bestaat sinds 1977. Sinds november 2003 onderdeel van de Pearl Paint Group te Lelystad. Rolith bouwchemie Rolith Chemicals Bestaat sinds 1977 Sinds november 2003 onderdeel van de Pearl Paint Group te Lelystad Waarom Rolith producten! Producten ontwikkeld i.s.m. baksteenindustrie (al sinds 1988!) Alle producten

Nadere informatie

META CRÈME. Toepassingen

META CRÈME. Toepassingen META CRÈME is een onzichtbare en ademende beschermer (sealer) met een diepere indringing en uitzonderlijke levensduur voor alle steensoorten : natuursteen, bestrating, klinkers, voegen, gevelstenen, tegels

Nadere informatie

De Wiltfang. 2015 www.dewiltfang.nl. Tuingereedschap voor liefhebbers

De Wiltfang. 2015 www.dewiltfang.nl. Tuingereedschap voor liefhebbers De Wiltfang Tuingereedschap voor liefhebbers AURO PRODUCTOVERZICHT Kwalitatief en duurzaam verantwoorde producten voor schoonmaken, reinigen en onderhoud 2015 www.dewiltfang.nl Auro is één van de weinige,

Nadere informatie

PERFECTLY CLEAN FOR SURE PRODUCTOVERZICHT REINIGING VAN KERAMISCHE TEGELS

PERFECTLY CLEAN FOR SURE PRODUCTOVERZICHT REINIGING VAN KERAMISCHE TEGELS PERFECTLY CLEAN FOR SURE PRODUCTOVERZICHT REINIGING VAN KERAMISCHE TEGELS BEHOUD VAN WAARDE DOOR HET ONDERHOUD VAN UW KERAMISCHE EN VEILIGHEIDSTEGELS In microporeuze oppervlakken kunnen zich de kleinste

Nadere informatie

Onderhoud tegels. Inhoudsopgave

Onderhoud tegels. Inhoudsopgave Onderhoud tegels Inhoudsopgave ONVERGLAASDE TEGELS... 2 PORCELANATO ONVERGLAASD... 3 ULTRAGRES... 4 VERGLAASDE TEGELS... 5 COTTO-TERRACOTTA onbehandeld... 6 ONVERGLAASDE TEGELS Reiniging Beschermen Onderhoud

Nadere informatie

VERWERKINGSADVIES MOXILON 200 TOPICAL SEALER BETONVERDICHTING voor betonvloeren en horizontale delen

VERWERKINGSADVIES MOXILON 200 TOPICAL SEALER BETONVERDICHTING voor betonvloeren en horizontale delen Voorbereidingen Voor een goed resultaat van de werking van Moxilon 200 Topical Sealer is het van belang dat het product volledig in het oppervlak kan indringen. Het te behandelen oppervlak dient schoon,

Nadere informatie

Clean Galena. Emissievrije reiniging van natuursteenoppervlakken. tollis

Clean Galena. Emissievrije reiniging van natuursteenoppervlakken. tollis Clean Galena Emissievrije reiniging van natuursteenoppervlakken tollis Reiniging zonder aantasting van de ondergrond met Clean Galena 2 tollis Meestal worden gebouwen om esthetische of technische redenen

Nadere informatie

Bescherming tegen Graffiti

Bescherming tegen Graffiti Bescherming tegen Graffiti Permanent Tijdelijk Semipermanent GraffitiGuard AntiGraffitiSystem Wat is Graffiti bescherming? Graffiti bescherming beschermt alle soorten ondergronden tegen schade door verf

Nadere informatie

Scotch-Brite. Vloerpads & Vloeronderhoudsproducten

Scotch-Brite. Vloerpads & Vloeronderhoudsproducten Vloerpads & Vloeronderhoudsproducten 3 Toepassingskaart 3M kent reeds lang een traditie in het creëren van innovatieve & nuttige producten die het leven aangenamer maken. 3M producten hebben veel raakpunten

Nadere informatie

Baseclean. Reaxyl. Cruysberghs. Gevelreinigers. Chemical

Baseclean. Reaxyl. Cruysberghs. Gevelreinigers. Chemical Cruysberghs bvba Chemical Producent van bouwchemische specialiteiten Erkend BASF Construc on Chemicals partner Dealer van PCI tegellijmsystemen en bouwchemische hulpstoffen Voor bouwprofessionals Reaxyl

Nadere informatie

Onderhoudsadvies natuurstenen vloer

Onderhoudsadvies natuurstenen vloer Onderhoudsadvies natuurstenen vloer Marmer - na 4 dagen (de 5e dag) na het leggen, de marmer vloer grondig reinigen en het bouwvuil verwijderen met R155 Grondreiniger - de vloer 8 à 10 weken laten drogen,

Nadere informatie

Reiniging parketvloer

Reiniging parketvloer Reiniging parketvloer RMC Soap RMC Soap is een onderhoudszeep voor de regelmatige schoonmaakbeurt van geoliede houten oppervlakken. De zeep verwijdert grondig alle vuil en vet en behoudt hierbij de matte,

Nadere informatie

Bovendien zijn wij sinds 2010 ook gestart met onze eigen VN Clean Shop, de enige echte schoonmaakwinkel die voor iedereen toegankelijk is.

Bovendien zijn wij sinds 2010 ook gestart met onze eigen VN Clean Shop, de enige echte schoonmaakwinkel die voor iedereen toegankelijk is. PRODUCTCATALOGUS VN Clean is een schoonmaakbedrijf uit Zarren dat al sinds 2007 actief is. Wij zijn aanvankelijk gestart met de schoonmaak in bedrijven en voor kleinere zelfstandigen. Later hebben we ons

Nadere informatie

Plaatsen & Behandeling.

Plaatsen & Behandeling. VERWERKINGSADVIES CEMENTTEGELS. Plaatsen & Behandeling. Onze cementtegels zijn geheel met de hand en ambachtelijk vervaardigd. Het is een uniek en authentiek product. Het vergt daarom een iets andere benadering

Nadere informatie

Reinigings- en onderhoudstips voor gevelbeglazingen

Reinigings- en onderhoudstips voor gevelbeglazingen Reinigings- en onderhoudstips voor gevelbeglazingen September 2007 Regelmatig bijgewerkte informatie over onze producten en hun beschikbaarheid, met richtlijnen voor hun onderhoud, zijn te vinden op onze

Nadere informatie

Terrazzovloer info Wat is Terrazzo Hoe wordt het gemaakt? Uitgewassen of geschuurd

Terrazzovloer info Wat is Terrazzo Hoe wordt het gemaakt? Uitgewassen of geschuurd Terrazzovloer info Hierbij wordt het product terrazzo nader toegelicht met de bedoeling dat de eindgebruikers weten wat ze van terrazzo en het aanbrengen daarvan mogen verwachten. De in deze publicatie

Nadere informatie

Revisie nummer: Z ABN-Amro Son:

Revisie nummer: Z ABN-Amro Son: Revisie nummer: 06.80.01.1Z ABN-Amro Son: 47.87.77.914 REINIGINGSMIDDELEN ELMA TEC CLEAN Sterke reinigingsmiddelen voor ultrasoonreinigers, gebruikbaar voor bijna elke reiniging. Een uitgebreide verzameling

Nadere informatie

GRIFFON CLEANER RANGE

GRIFFON CLEANER RANGE GRIFFON CLEANER RANGE Ontdek ons complete en krachtige assortiment reinigingsmiddelen voor professionals KALKVRETER Zeer krachtige en geconcentreerde schuimspray voor het eenvoudig verwijderen van (hardnekkige)

Nadere informatie

Zo onderhoudt u uw product

Zo onderhoudt u uw product Ba dk nd am er er ho m eu bi ud la ir b to ad ile ka en tm m to e e eb u reh b or i en en la ir O Ons badkamer- en toiletmeubilair is gemaakt van hoogwaardige materialen. Door de strakke afwerking van

Nadere informatie

Zo onderhoudt u uw product

Zo onderhoudt u uw product Ba dk nd am er er ho m eu bi ud la ir b to ad ile ka en tm m to e e eb u reh b or i en en la ir O Ons badkamer- en toiletmeubilair is gemaakt van hoogwaardige materialen. Door de strakke afwerking van

Nadere informatie

ONDERHOUD VAN LINOLEUM VLOEREN. De Waegenaere NV

ONDERHOUD VAN LINOLEUM VLOEREN. De Waegenaere NV ONDERHOUD VAN LINOLEUM VLOEREN De Waegenaere NV Bieke Een linoleum vloer en onderhoud Met een vloer van Forbo Flooring beschik je over een hoogwaardige en zeer duurzame vloerbekleding. Een product waarvan

Nadere informatie

Zo onderhoudt u uw product

Zo onderhoudt u uw product b to ad ile ka tm m eu erbi e la n ir Ons badkamer- en toiletmeubilair is gemaakt van hoogwaardige materialen. Door de afwerking van hoge kwaliteit en strakke oppervlaktestructuur van de gebruikte materialen

Nadere informatie

Reinigingsinstructies

Reinigingsinstructies Reinigingsinstructies ROMEX is een producent van industriële vloeren uit kunsthars. Deze zijn in principe eenvoudig te reinigen, maar moeten regelmatig onderhouden worden om hun jarenlange esthetische

Nadere informatie

Geavanceerde reinigingsoplossingen. voor onderhoud, herstel en industrie

Geavanceerde reinigingsoplossingen. voor onderhoud, herstel en industrie Geavanceerde reinigingsoplossingen voor onderhoud, herstel en industrie Voor professionele reiniging Vertrouw op de kwaliteit van Loctite De Loctite MRO-reinigers zijn ontwikkeld voor de reiniging van

Nadere informatie

Onderhoudsvoorschrift voor Marlith gietvloeren Basisreiniger voor dagelijks onderhoud

Onderhoudsvoorschrift voor Marlith gietvloeren Basisreiniger voor dagelijks onderhoud Onderhoudsvoorschrift voor Marlith gietvloeren Basisreiniger voor dagelijks onderhoud 1. Productomschrijving Zachte alkalische basisreiniger met sterk oplossend vermogen voor het verwijderen van bouw-vuil

Nadere informatie

Stricktex onderhoud en reiniging

Stricktex onderhoud en reiniging Stricktex onderhoud en reiniging Stricktex Trevira CS Stricktex bestaat uit twee Trevira CS-draden die gedeeltelijk verschillend van kleur zijn. Waardevolle eigenschappen als hoge kleurintensiteit, lichtvastheid,

Nadere informatie

Verwijder de beschermfolie net voor de oplevering en u biedt uw eindklant steeds opnieuw vloeren met dezelfde glans en kwaliteit als in uw showroom.

Verwijder de beschermfolie net voor de oplevering en u biedt uw eindklant steeds opnieuw vloeren met dezelfde glans en kwaliteit als in uw showroom. HS PROTECT FLOOR is een luchtdrogende coating ter bescherming van vloeren tijdens constructiewerken, transport en opslag. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of borstel.

Nadere informatie

Kleurkeuze van de Stuc?

Kleurkeuze van de Stuc? Wat is het verbruik van Stuc? Het verbruik wordt bepaald door de ondergrond en de gebruikte techniek. Voor gladde ondergrond 1 laag en dan nat in nat afwerken: < 1 mm laagdikte : +- 1 kg/m² verbruik Voor

Nadere informatie

Solutions for Humidity Problems. Kleurloze vochtwerende producten op basis van kwaliteitsvolle oligomere siloxanen

Solutions for Humidity Problems. Kleurloze vochtwerende producten op basis van kwaliteitsvolle oligomere siloxanen NL Solutions for Humidity Problems Kleurloze vochtwerende producten op basis van kwaliteitsvolle oligomere siloxanen EENVOUDIG EN EFFICIËNT Een hoge vochtigheidsgraad in een gebouw kan verschillende problemen

Nadere informatie

DE BESTE BASIS VOOR OPPERVLAKTE- BESCHERMING VAN ZICHTBETON.

DE BESTE BASIS VOOR OPPERVLAKTE- BESCHERMING VAN ZICHTBETON. DE BESTE BASIS VOOR OPPERVLAKTE- BESCHERMING VAN ZICHTBETON. COLORFRESH & COLORTEC OPPERVLAKTEBESCHERMING HET OUTDOORJACK VOOR BETON! Zonder oppervlaktebescherming Met oppervlaktebescherming Colorfresh

Nadere informatie

Plaatsing en en onderhoud cementtegel

Plaatsing en en onderhoud cementtegel Plaatsing en en onderhoud cementtegel De cementtegels van David&Goliath worden onder licentie vervaardigd in het Verre Oosten, volgens de normen van David&Goliath betreffende kleur- en maatvastheid, gladheid

Nadere informatie

Natuursteen Graniet, Marmer en Arduin

Natuursteen Graniet, Marmer en Arduin WERKBLADEN EN SPATWANDEN Natuursteen Graniet, Marmer en Arduin Eigenschappen De meeste natuursteensoorten vertonen, zeker bij strijklicht, oppervlakteputjes. Dit is geen teken van mindere kwaliteit, maar

Nadere informatie

Onderhoudsgids N 2. voor geoliede DI LEGNO parketvloeren kleurloze afwerking

Onderhoudsgids N 2. voor geoliede DI LEGNO parketvloeren kleurloze afwerking N 2 voor geoliede DI LEGNO parketvloeren kleurloze afwerking Uw Di Legno vloer eindeloos mooi houden WAAROM DEZE ONDERHOUDSGIDS? Van harte welkom bij de groeiende groep van trotse en tevreden Di Legno

Nadere informatie

badkamer- en toiletmeubilair en toebehoren

badkamer- en toiletmeubilair en toebehoren badkamer- en toiletmeubilair en toebehoren Ons badkamer- en toiletmeubilair is gemaakt van hoogwaardige materialen. Door de strakke afwerking van hoge kwaliteit en het gebruiksvriendelijke ontwerp kost

Nadere informatie

Onderhoudsgids N 4. voor geoliede DI LEGNO parketvloeren met wit-gekalkte afwerking

Onderhoudsgids N 4. voor geoliede DI LEGNO parketvloeren met wit-gekalkte afwerking N 4 voor geoliede DI LEGNO parketvloeren met wit-gekalkte afwerking Uw Di Legno vloer eindeloos mooi houden WAAROM DEZE ONDERHOUDSGIDS? Van harte welkom bij de groeiende groep van trotse en tevreden Di

Nadere informatie

wastafels, waskommen en fonteintjes

wastafels, waskommen en fonteintjes wastafels, waskommen en fonteintjes Onze wastafels, waskommen en fonteintjes zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Door de kwalitatieve afwerking en strakke oppervlaktestructuur van de gebruikte materialen

Nadere informatie

Orange Nano PeeBack Mineral

Orange Nano PeeBack Mineral Orange Nano PeeBack Mineral Wildplassen Wildplassen, plassen in de openbare ruimte op een andere plaats dan een toilet of urinoir, leidt tot ernstige stankoverlast (zelfs tot binnen in getroffen gebouwen)

Nadere informatie

Onderdeelnummer: CT4400. Onderdeelnummer: CT4401. Onderdeelnummer: CT4402. Onderdeelnummer: CT4403

Onderdeelnummer: CT4400. Onderdeelnummer: CT4401. Onderdeelnummer: CT4402. Onderdeelnummer: CT4403 Super Lakreiniger Een siliconenvrije lakreiniger speciaal bedoelt om sterk verontreinigde, verweerde en geoxideerde lakken hun originele glans terug te geven. Super Lakreiniger polijst zonder krassen,

Nadere informatie

Orange Nano InfiniClean. Met minder inspanning langer schoon. Orange Nano InfiniClean

Orange Nano InfiniClean. Met minder inspanning langer schoon. Orange Nano InfiniClean Orange Nano Met minder inspanning langer schoon Orange Nano reinigingsmiddelen, easy to clean en selfclean coatings maken oppervlakken minder vatbaar voor vervuiling en eenvoudiger te reinigen. Productlijnen

Nadere informatie

Vloer POLILUX. Een industrieel beton heeft hoge mechanische eigenschappen, is gevlinderd, en vaak met kwarts toegevoegd.

Vloer POLILUX. Een industrieel beton heeft hoge mechanische eigenschappen, is gevlinderd, en vaak met kwarts toegevoegd. Vloer POLILUX Een industrieel beton heeft hoge mechanische eigenschappen, is gevlinderd, en vaak met kwarts toegevoegd. De POLILUX-methode verandert, dankzij onze technologie, u industriële betonvloer

Nadere informatie

MECHEMPRO Surface Solutions

MECHEMPRO Surface Solutions MECHEMPRO Surface Solutions INDUSTRIËLE REINIGING MIRUS ONTVETTER 24 Krachtige emulgeerbare ontvetter Traditionele ontvetter op basis van koolwaterstoffen en emulgatoren. Een witte melkachtige vloeistof

Nadere informatie

Gevelbeglazing REINIGINGS- EN ONDERHOUDSGIDS

Gevelbeglazing REINIGINGS- EN ONDERHOUDSGIDS Gevelbeglazing REINIGINGS- EN ONDERHOUDSGIDS VERSIE 1.0 SEPTEMBER 2013 Deze versie vervangt alle eerdere versies. Op www.yourglass.com kunt u geregeld actualisaties vinden. WAARSCHUWING Gelieve deze handleiding

Nadere informatie

ELECTRO / BRAKE CLEANER Productcode 350

ELECTRO / BRAKE CLEANER Productcode 350 Industriële Reiniging ANTOL 24 Productcode 803 Krachtige emulgeerbare ontvetter Traditionele ontvetter op basis van koolwaterstoffen en emulgatoren. Een witte melkachtige vloeistof ontstaat wanneer Antol

Nadere informatie

(pa t FI 120542) Uw huis is het waard om goed onderhouden te worden. Effectief verwijderen van vuil, zout,

(pa t FI 120542) Uw huis is het waard om goed onderhouden te worden. Effectief verwijderen van vuil, zout, REINIGINGSPRODUCTEN Uw huis is het waard om goed onderhouden te worden. Effectief verwijderen van vuil, zout, stof en onzuiverheden roept algen en schimmel een halt toe, uw huis krijgt weer een frisse

Nadere informatie

Titel. Tekst. Orange Nano Guardon HydroProtect

Titel. Tekst. Orange Nano Guardon HydroProtect Titel Tekst Orange Nano Guardon HydroProtect Schade door vocht Minerale bouwmaterialen absorberen vocht, door de capillaire werking worden water en daarin opgeloste mineralen tot diep in het materiaal

Nadere informatie

Onderhoudsgids N 1. voor geoliede DI LEGNO parketvloeren grijze afwerking

Onderhoudsgids N 1. voor geoliede DI LEGNO parketvloeren grijze afwerking N 1 voor geoliede DI LEGNO parketvloeren grijze afwerking Uw Di Legno vloer eindeloos mooi houden WAAROM DEZE ONDERHOUDSGIDS? Van harte welkom bij de groeiende groep van trotse en tevreden Di Legno eigenaars.

Nadere informatie

Veneto, Etrusco, Silencio, Style Elle, Style Emme, SD, Sicuro R10

Veneto, Etrusco, Silencio, Style Elle, Style Emme, SD, Sicuro R10 Veneto, Etrusco, Silencio, Style Elle, Style Emme, SD, Sicuro R10 Moderne reinigingstechnieken beogen het verminderen van vochtige reinigingstechnieken, en deze te vervangen door drogere reinigingstechnieken.

Nadere informatie

Onderhoudsinstructies

Onderhoudsinstructies Uw Solidfloor heeft verzorging en bescherming nodig! Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur. Regelmatig stofzuigen of met een zachte bezem vegen beperkt het risico van krassen. Gebruik een deurmat

Nadere informatie

ASSORTIMENT EXCLUSIEVE PRODUCTEN VOOR NATURSTEEN, KUNSTSTEEN EN KERAMIEK DE 3 STAPPEN SYSTEEM: REINIGEN BESCHERMEN ONDERHOUD

ASSORTIMENT EXCLUSIEVE PRODUCTEN VOOR NATURSTEEN, KUNSTSTEEN EN KERAMIEK DE 3 STAPPEN SYSTEEM: REINIGEN BESCHERMEN ONDERHOUD EXCLUSIEVE PRODUCTEN VOOR NATURSTEEN, KUNSTSTEEN EN KERAMIEK DE 3 STAPPEN SYSTEEM: REINIGEN BESCHERMEN ONDERHOUD ASSORTIMENT www.moellerstonecare.nl www.moellerstonecare.be SP DE PROFESSIONELE OPPERVLAKENBEHANDELING

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Leginstructies Voorbereiding De PVC-kliktegels van Rubbermagazijn bieden eindeloze mogelijkheden om uw persoonlijke voorkeur te geven aan

Nadere informatie

ONDERHOUDSRICHTLIJNEN. voor een gerust gevoel

ONDERHOUDSRICHTLIJNEN. voor een gerust gevoel ONDERHOUDSRICHTLIJNEN voor een gerust gevoel ONDERHOUDSRICHTLIJNEN Met Sprimoglass koos u voor beglazing van hoge kwaliteit. U koos ook voor een feilloze klantenservice en daarom krijgt u er een gerust

Nadere informatie

OPSTIJGEND VOCHT. Rewah nv. Sinds 1985 uw specialist in de ontwikkeling van producten voor vochtbestrijding

OPSTIJGEND VOCHT. Rewah nv. Sinds 1985 uw specialist in de ontwikkeling van producten voor vochtbestrijding OPSTIJGEND VOCHT Rewah nv Sinds 1985 uw specialist in de ontwikkeling van producten voor vochtbestrijding Diagnose: opstijgend vocht! - Vlekvorming - Geurhinder - Vochtig pleisterwerk - Schimmels - Zoutuitbloeiingen

Nadere informatie

Polijstpasta. Blik 1 liter 25.ALCP2102D. Kleur polijstmiddel

Polijstpasta. Blik 1 liter 25.ALCP2102D. Kleur polijstmiddel Polijstpasta Deze polijstpasta wordt zeer veel in de auto, boot, vrachtwagen, metaalindustrie en in de scheepvaart gebruikt Ideaal voor verweerd chroom, RVS, aluminium en messing Met unipol polijst pasta

Nadere informatie

RAW Stones Cleaner is een geconcentreerde vloerreiniger met een waterafstotend effect na droging

RAW Stones Cleaner is een geconcentreerde vloerreiniger met een waterafstotend effect na droging RAW Stones Technische beschrijving 2017 Product omschrijving RAW Stones is een cement gebonden product aangevuld met epoxy s, kleurpigmenten, vezels en overige natuurlijke grondstoffen. Door de samenstelling

Nadere informatie

REINIGING EN ONDERHOUD

REINIGING EN ONDERHOUD EINIGING EN ONDERHOUD van duropal-hpl VOLG ONZE AANWIJZINGEN OP MET BETREKKING TOT REINIGING EN ONDERHOUD VAN HPL! De volgende informatie heeft betrekking op de oppervlakken van decoratieve HPL volgens

Nadere informatie

ONDERHOUDSINSTRUCTIE RAW STONES PROTECTOR & CLEANER

ONDERHOUDSINSTRUCTIE RAW STONES PROTECTOR & CLEANER ONDERHOUDSINSTRUCTIE RAW STONES PROTECTOR & CLEANER Hoe werkt RAW Stones Protector en wat doet het? Door behandeling van minerale bouwmaterialen met RAW Stones Protector wordt de ondergrond resistent tegen

Nadere informatie

2015 overzicht&instructie Edge vloerpads. TOMCAT EDGE vloerpads Overzicht en instructie

2015 overzicht&instructie Edge vloerpads. TOMCAT EDGE vloerpads Overzicht en instructie TOMCAT EDGE vloerpads Overzicht en instructie Sales men pad kit starterskit Edge stick 20 Starterskit met variatie van pads om de mogelijkheden van het Edge systeem te ontdekken Inhoud: 1x EDGE-4007, Maroon

Nadere informatie

WATERSPORTPRIJSLIJST 2008

WATERSPORTPRIJSLIJST 2008 WATERSPORTPRIJSLIJST 2008 Diamondbrite Marine Poetssysteem De bescherming voor lakken en Gelcoat Diamondbrite Diamondbrite Marine is een in 2004 geïntroduceerde productlijn om jachtlakken en gelcoating

Nadere informatie

Productengamma. Rewah Paint. Preferred by Masters of excellence

Productengamma. Rewah Paint. Preferred by Masters of excellence Productengamma Rewah Paint Preferred by Masters of excellence Voorbereiding Verfafbijtmiddelen Decamur Gebruiksveilige neutrale en solventvrije krachtige afbijter voor gevelverf, vernis, lak. Biologisch

Nadere informatie

BEHANDELINGEN INTERIEUR

BEHANDELINGEN INTERIEUR Als u in contact wilt komen met het Meguiar s Detailing Center kunt u mailen naar: info@meguiarsdetailcenter.nl of neem direct contact op met Marcel 0615113744 of Randy 0651904248. Ook kunt u altijd bellen

Nadere informatie

Onderhoudsaanwijzing voor geoliede en met was behandelde vloeren

Onderhoudsaanwijzing voor geoliede en met was behandelde vloeren Onderhoudsaanwijzing voor geoliede en met was behandelde vloeren Kies het passende onderhoudssysteem voor uw vloer. Tabel betreffende de frequentie van het onderhoud en de reiniging A Onderhoudsaanwijzing

Nadere informatie

5 fasen van het protocol

5 fasen van het protocol Een onderhoudsprotocol opstellen: welke bekleding? Elke vloerbekleding van Tarkett heeft een eigen samenstelling en oppervlaktebehandeling en behoeft daarom een aangepast onderhoudsprotocol. We overlopen

Nadere informatie

Reinigings- en onderhoudshandleiding voor industrieel geoliede parketvloeren; conform DIN 18356

Reinigings- en onderhoudshandleiding voor industrieel geoliede parketvloeren; conform DIN 18356 Reinigings- en onderhoudshandleiding voor industrieel geoliede parketvloeren; conform DIN 18356 Geoliede oppervlakken zetten de individuele structuren van de verschillende houtsoorten extra in de verf.

Nadere informatie

In originele ongeopende verpakking ten minste 24 maanden houdbaar, Opslaan op een droge, koele vorstvrije plaats.

In originele ongeopende verpakking ten minste 24 maanden houdbaar, Opslaan op een droge, koele vorstvrije plaats. In originele ongeopende verpakking ten minste 24 maanden houdbaar, Opslaan op een droge, koele vorstvrije plaats. Dit product is bijtend voor de huid en ogen. Voor meer informatie raadpleeg het veiligheidsblad.

Nadere informatie

Onderhoud je geluk...

Onderhoud je geluk... ONDERHOUDSGIDS Onderhoud je geluk...... Begin met tuinmeubelen & terras Rectavit TOTALE BESCHERMING tegen veroudering, verkleuring en vervuiling Legende Houten tuinmeubelen vragen een regelmatig onderhoud.

Nadere informatie

Onderhoud en reiniging leer

Onderhoud en reiniging leer Onderhoud en reiniging leer Alle leersoorten hebben regelmatig een onderhoud- en reinigingsbeurt nodig. Dat betekent dat je leren meubel af en toe afgeborsteld of voorzichtig afgezogen moet worden. Om

Nadere informatie

Onderhoudsinstructies

Onderhoudsinstructies Onderhoudsinstructies Uw nieuwe vloer heeft verzorging en bescherming nodig! Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur. Regelmatig stofzuigen of met een zachte bezem vegen beperkt het risico van krassen.

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels

Handleiding PVC-kliktegels Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Vragen of advies Wij streven altijd naar de best mogelijke service voor onze klanten en willen daarom ook benadrukken dat u ons altijd kunt

Nadere informatie

1 Inhoudsopgave 1. 2 Inleiding 2. 3 Algemeen 2. 4 Eerste reiniging na oplevering 2

1 Inhoudsopgave 1. 2 Inleiding 2. 3 Algemeen 2. 4 Eerste reiniging na oplevering 2 Gebruikershandleiding en reinigingsvoorschriften Onderwerp Pagina 1 Inhoudsopgave 1 2 Inleiding 2 3 Algemeen 2 4 Eerste reiniging na oplevering 2 5 Periodieke reiniging van de lichtstraat 3 a) Periodieke

Nadere informatie

professionele middelen

professionele middelen professionele middelen óók voor de consument Tuinproducten en buitenleven materialen zijn onderhevig aan diverse weersomstandigheden, atmosferisch vuil en zonlicht. Goed onderhoud en het gebruik van het

Nadere informatie

Vuil- en Waterafstotende coatings

Vuil- en Waterafstotende coatings Vuil- en Waterafstotende coatings Eco Green Coatings Onze EcoGreenCoatings zijn gebaseerd op hoogwaardige Nanotechnology. Alle onze coatings zijn gebaseerd op natuurlijke grondstoffen. Zo is de basis van

Nadere informatie

Belangrijker nog HS PROTECT EPOX beschermt uw relatie met uw klant!

Belangrijker nog HS PROTECT EPOX beschermt uw relatie met uw klant! H S PRO TECT EPO X is een luchtdrogende coating ter bescherming van gepolierde beton en epoxy. De coating kan eenvoudig worden aangebracht met een spuitpistool, verfrol of borstel. H S PRO TECT EPO X beschermt

Nadere informatie

Zo onderhoudt u uw product

Zo onderhoudt u uw product to ile en tt e ur n, in b oi id rs et s Onze toiletten, bidets, urinoirs en bijbehorende onderdelen en accessoires zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Door de strakke afwerking van hoge kwaliteit

Nadere informatie

Technische informatie Hesse GmbH & Co. KG, Warendorfer Str. 21, D Hamm

Technische informatie Hesse GmbH & Co. KG, Warendorfer Str. 21, D Hamm Verzegelde parketoppervlakken beschermen het echte hout tegen beschadigingen en leveren zo een bijdrage aan een jarenlang gebruik van het parket. Hierbij benadrukken ze, afhankelijk van de gekozen opbouw,

Nadere informatie

2C Anti Graffiti Coat

2C Anti Graffiti Coat 2C Anti Graffiti Coat Omschrijving 2C Anti Graffiti Coat is een transparant, 2 componenten, permanent oppervlakte beschermingssysteem tegen graffiti vandalisme gebaseerd op nanotechnologie. Voorwerpen

Nadere informatie

Inweekmiddel codes 00701

Inweekmiddel codes 00701 Inweekmiddel codes 00701 Onderhoud Poeder product voor het verwijderen van vervuilingen in diverse keukenmachines. Tevens geschikt als vaatwasreiniger voor het verwijderen van hardnekkige eiwit- en zetmeelresten.

Nadere informatie

ONDERHOUDSVOORSCHRIFTEN & PRODUCTEN

ONDERHOUDSVOORSCHRIFTEN & PRODUCTEN 1 Aard en periodiciteit van de onderhoudswerkzaamheden voor het schrijnwerk Aard van de werken Periodiciteit Opmerkingen Reiniging Beglazing (1) Beglazingsvoegen Vleugel en vast kader Hang- en sluitwerk

Nadere informatie

Alcoa Dura-Bright wielen. Schitterend met weinig onderhoud

Alcoa Dura-Bright wielen. Schitterend met weinig onderhoud Alcoa Dura-Bright wielen Schitterend met weinig onderhoud Alcoa Dura-Bright wielen met XBR technologie De duurzame oppervlaktebehandeling die je reinigt met water en zeep Nu kunnen uw wielen er stralend

Nadere informatie

Reinigingsmiddelen. Onderhoud & service

Reinigingsmiddelen. Onderhoud & service Reinigingsmiddelen 107 Biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen FOAM CLEAN - PROBIOTIC COIL CLEANER Krachtige probiotische schuimreiniger met microscopisch diepe reinigingstechnologie Ontvet en ontgeurt

Nadere informatie

Introductie nieuwe productlijn NanoProtector en DCP reinigers

Introductie nieuwe productlijn NanoProtector en DCP reinigers Introductie nieuwe productlijn NanoProtector en DCP reinigers Met gepaste trots introduceert www.bionictechnology.nl haar op echte nanotechnologie gebaseerde productlijn. Onze producten bieden een ideale

Nadere informatie

Hand Care Assortiment

Hand Care Assortiment Hand Care Assortiment De variatie in werkomgevingen is enorm en er zijn veel specialismen. Dit vraagt om specifieke vaardigheden en daarvoor heb je je handen nodig. Je belangrijkste gereedschap. Handbescherming

Nadere informatie

Onderhouden van kamerbreed tapijt en tapijttegels

Onderhouden van kamerbreed tapijt en tapijttegels Onderhouden van kamerbreed tapijt en tapijttegels 1. Een woord vooraf Helaas, vloerbedekking, in welke vorm dan ook, die geen onderhoud vergt bestaat niet. Door een juiste aanpak kan het onmisbare onderhoud

Nadere informatie

CEMENTSLUIER OP GLAS. Oorzaak, preventie en reinigingsmethode

CEMENTSLUIER OP GLAS. Oorzaak, preventie en reinigingsmethode CEMENTSLUIER OP GLAS Oorzaak, preventie en reinigingsmethode Dit document geeft achtergrond informatie over de diverse oorzaken van het ontstaan van cementsluier op glas, de preventieve maatregelen die

Nadere informatie

Bijlage 4: risico-inventarisatie zware metalen

Bijlage 4: risico-inventarisatie zware metalen Bijlage 4: risico-inventarisatie zware metalen Met deze checklist heeft de preventieadviseur, gezondheidscoördinator, milieucoördinator, directie of leerkracht een handig instrument om het beleid of de

Nadere informatie

Rewah nv OPSTIJGEND VOCHT. Nabehandeling. Hebt u nog vragen? Sinds 1985 uw specialist in de ontwikkeling van producten voor vochtbestrijding

Rewah nv OPSTIJGEND VOCHT. Nabehandeling. Hebt u nog vragen? Sinds 1985 uw specialist in de ontwikkeling van producten voor vochtbestrijding Nabehandeling Wat na het injecteren? Na het injecteren moet het product de tijd krijgen om in te dringen in de poriën van de mortel en de steen, alsook om te polymeriseren, dus uit te harden en de waterafstotende

Nadere informatie

uitgeharde pu - pur schuim verwijderen?

uitgeharde pu - pur schuim verwijderen? uitgeharde pu - pur schuim verwijderen? Chemifor heeft de oplossing! Welkom bij Chemifor Chemifor is een bedrijf dat zich bezighoudt met het leveren van ecologisch en dus milieuvriendelijke reinigingsmiddelen.

Nadere informatie

CAR DET DUBOIS AILING

CAR DET DUBOIS AILING DUBOIS DETAILING CAR DESIGN JE FIETS www.brokebikes.be WIN DEZE BROKE BIKE BIJ CARWASH DUBOIS Bij iedere interieurreiniging of cardetailing maakt u kans om deze fiets te winnen. ONZE WASPROGRAMMA S ontdek

Nadere informatie

SUPI SAUNA PRODUCTS. Voor een unieke beleving

SUPI SAUNA PRODUCTS. Voor een unieke beleving SUPI SAUNA PRODUCTS Voor een unieke beleving De Supi productlijn zorgt voor sfeer en beleving in de sauna en beschermt het hout. U houdt de sauna gemakkelijk schoon. De Supi productlijn omvat zeer geschikte

Nadere informatie