Motor Vakantie Workshop 2011 hand-out

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Motor Vakantie Workshop 2011 hand-out"

Transcriptie

1 VIER workshops: 1.Hoe maak je een goede vakantie motor route in Garmin Mapsource? Door Henk Wielink. 2.Hoe maak ik een avontuurlijke motor reis? Door Marco Brand van MotorTrails. 3.Travel Light! Hoe krijg ik alle spullen mee op motor vakantie? Door Rob van Gent van Zwerfkei. 4.Tips & Trucs voor een geslaagde motor vakantie! Door Marjolein Dekker en Dolf de Wit.

2 Hoe maak je een goede vakantie motor route in Mapsource van Garmin? Door Henk Wielink. Als je zelf een route wilt maken, ga dan uit van de volgende werkwijze: Als je niet de eerste dag over de snelweg wilt, zet dan snelwegen vermijden uit, dit doe je door in routebepaling het schuifje op het tweede streepje van links te plaatsen. (Zorg wel dat je bovenin mapsource op help klikt en de laatste updates gedownload hebt). Wil je een Motor route maken van bijvoorbeeld 3000 kilometer in 10 dagen, deel dan de route op in dagdelen van 250 tot maximaal 300 kilometer. Zet de schaalverdeling in Mapsource op bijvoorbeeld 5 kilometer, plaats een waypoint op je startplaats en plaats na kilometer een waypoint op de plek waar je aan het einde van de eerste dag denkt te overnachten. (Heb je al hotels besproken dan het waypoint op het betreffende hotel plaatsen.) De route wordt automatisch berekend op basis van de twee opgegeven waypoints. Dit is afhankelijk van je instellingen in Mapsource meer/minder snelweg of meer/minder kortere route of snellere route. D.m.v. het plaatsen van via-punten kun je de route aanpassen om ze over die wegen te laten gaan zoals je op een wegenkaart als toeristisch hebt gezien. Zorg altijd dat je een wegenkaart van schaal hebt. Als er langs de weg een groene lijn of stippellijn loopt en de weg ook nog veel bochten heeft, dan kun je er zeker van zijn dat het daar heel mooi is om te rijden. Sla de route op en geef deze een naam b.v. Motorroute Faakersee Plaats weer een waypoint op de plaats waar je dag 2 wilt eindigen. Begin de route van dag 2 op de plek waar je dag 1 bent geëindigd. Op deze manier krijg je niet allemaal losse routes maar heb je alles onder één noemer. Wil je een dag snelweg nemen, zet dan het schuifje 1 streepje verder naar rechts en de route gaat nu alleen over de snelweg. Wil je deze dag bijvoorbeeld 600 kilometer rijden dan hoef je deze niet op te splitsen in twee delen, omdat de GPS 600 kilometer over de snelweg wel in 1 keer accepteert. Doe dit niet als de route via binnenwegen loopt, dan meldt de GPS dat de route te lang is. Heb je de gehele route klaar, controleer deze dan eerst op schaal van 1,5 kilometer dan zie je meer details, na een correctie zet je de schaal op bijvoorbeeld 300 meter. Nu zie je als je de route volgt dat deze soms afsnijdt over een weg waar je misschien liever niet over wilt (Bijvoorbeeld door het centrum van een dorp in plaats van via de rondweg.). Door een via punt op de doorgaande weg te plaatsen kun je dit voorkomen. Hierna kun je de route nog een keer geheel volgen in Google Earth, dit doe je door bovenin mapsource beeld aan te klikken. Er zijn op internet ook vele POI (Point of Interest) bestanden beschikbaar van hotelketens, restaurantketens, Harleydealers etc. Die kan je ook op je GPS zetten en meenemen!

3 Hoe maak je een goede vakantie motor route in Mapsource van Garmin? Door Henk Wielink. Waarom 250 tot 300 kilometer per dag? Je rijdt gemiddeld 50 kilometer per uur over binnenwegen! 250 tot 300kilometer is dus 5 á 6 uur zuivere reistijd. Aangevuld met 2x45 minuten en 1x1,5 uur pauze is een volledige dag! Maak je onderweg nog stops om iets leuks te bezichtigen, trek dan wat extra tijd af. Zeker als je geen hotel besproken hebt op het eindpunt van die dag, zorg dan dat je s morgens op tijd vertrekt om +/ uur. Dit is een mooie vertrektijd en bovendien is de lokale ochtendspits dan al verdwenen en de temperatuur meestal ook al prettig. Vanaf uur kan je dan om je heen gaan kijken naar een leuk B&B of hotel, maar blijf op de route! Wetende dat je op het einde van de geplande dagafstand één of meerdere hotels hebt voorbereid, heb je geen stress. Tanken in het buitenland Zet bij het nalopen van je route eventueel een extra waypoint bij een benzinepomp. Voor een sportster is dat na 180 tot 200 kilometer, voor de rest 250 tot 300 kilometer, afhankelijk van het soort weg en je rijstijl. Door dit waypoint vergeet je niet om tijdig te tanken. Bij dagafstanden tot 300 kilometer kan je er ook een gewoonte van maken om aan het begin van de dag of juist aan het einde van de dag een vast tankmoment in te bouwen. Dan kan je de volgende dag met een volle tank van start. Als tweede tankmoment kan je rond de lunchstop wat zoeken. Kijk altijd goed naar het octaan gehalte. Tenminste 95 octaan, maar mag ook 98 of 100 octaan zijn. Tank geen 88 of 91 octaan, daar wordt je motor te heet van. Bijvoorbeeld in Duitsland is Benzin vaak 88 octaan en Super 95 octaan, laat je dus niet in verwarring brengen en focus op het octaan gehalte. Diesel is in het buitenland ook diesel of gasoil ;-) Hou rekening met zondagen en nationale feestdagen! Veel kleine tankstations zijn dan gesloten. Je moet dan naar grotere plaatsen of soms zelfs de snelweg op! Lunchtip in Frankrijk! Goedkoop en eenvoudig lunchen? Loop voor uur een kleine supermarkt of Supermarché binnen en koop een stokbrood en een pot smeerkaas of laat wat verse ham (jambon) snijden. Koop er wat te drinken bij en ga weer rijden. In Frankrijk zit bijna alles tussen en uur dicht, met name in de kleinere plaatsen. Op deze manier kan je zelf bepalen hoe laat je gaat eten. Dit is niet alleen goedkoop, maar ook heel erg lekker en leuk om te picknicken langs de route. Veel rijplezier! Vragen: Henk Wielink

4 Hoe maak ik een avontuurlijke motor reis? Door Marco Brand van MotorTrails Voor vragen kan je terecht op of rechtstreeks bij Marco Brand Travel Light! Hoe krijg ik alle spullen mee op motor vakantie? Door Rob van Gent van Zwerfkei. Voor vragen kan je terecht op of rechtstreeks bij Rob van Gent via Zwerfkei Outdoor & Travel Centre Jaap Bijzerweg CR Woerden Tel: Fax:

5 Tips & Trucs voor geslaagde motor vakantie! Door Marjolein Dekker en Dolf de Wit. Niet vergeten op motor vakantie: Zorg ervoor dat je motor goed is onderhouden, check je bandenspanning en profiel. Neem eventueel een klein flesje motorolie mee als je veel kilometers gaat maken. Een klein setje met EHBO spullen, bolletje touw, tyre-wraps en ducktape. Zonnebrand heb je dagelijks nodig, ook bij bewolkt weer, zeker als je de bergen in gaat. Papieren kaarten (voor als je GPS het niet meer doet) Basis gereedschap (lokale ANWB heeft vaak geen inch-formaat gereedschap!) ANWB lidmaatschap (voor afslepen naar dichtstbijzijnde HD dealer) H.O.G. boekje met adressen van alle HD dealers (ook via internet te downloaden als POI) Alarmcode van je motor + procedure hoe je het alarm van je motor kan afschakelen zonder dongel en procedure transportstand. (uit je gebruikershandleiding!) Paspoort Foto toestel en voldoende geheugenkaarten Dogtag: alle belangrijke (contact info) op een A4 voor bij een ongeval. (zie voorbeeld) Reisverzekering (kopie polis meenemen) + telefoonnummer bij noodgevallen Ziektekostenverzekering (kopie polis) en EU pasje (European Health Insurance Card) Zet een ICE (In Case of Emergency) bovenaan in je contacten in je telefoon die het eerst gebeld moet worden, (+31 niet vergeten!) Neem altijd een beetje water en wat candybars mee voor als je met pech komt te staan! Kleding die je in lagen kan opbouwen, dus niet 1 dikke trui, maar liever sweater over longsleef T-shirt over een T-shirt met korte mouw. Dan kan je ook gedurende de dag kledinglagen verwijderen of toevoegen zonder je bagage open te maken. Neem vooral niet te veel kleding mee, handiger is een tube met wasmiddel. Oude sokken en ondergoed kan je onderweg weggooien, dus spaar dat op voor je vakantie! Gebruik trekbanden en een bagagenetje om je spullen vast te zetten. Een spin werkt ook, maar met trekbanden kan je de spullen beter vast zetten. Handige websites: Heel europa, per land, overnachtingen voor motorrijders inclusief beoordeling en sites + GPS coördinaten! Kijk ook ff goed naar de opgegeven reisprogramma's! Motor reisinfo Schotland, Ierland en Engeland Motorhotels: Motorroutes (kijk ook naar de gratis routes!): Wat neem je mee? en

6 Tips & Trucs voor geslaagde motor vakantie! Door Marjolein Dekker en Dolf de Wit. Bouw ervaring op met vakanties op de motor: 1. Ga eerst eens een paar dagen in Nederland rondrijden, bijvoorbeeld een rondje Friesland, Groningen, Drenthe en dan via de Achterhoek naar Zuid-Limburg. Overnacht in B&B of kleine hotels, zo leer je waar je allemaal tegenaan loopt 2. Vervolgens kan je een kleine buitenland trip maken, bijvoorbeeld naar Luxemburg, of het Eifel gebied in Duitsland of de Vogezen in Frankrijk. Allemaal goed te doen voor een weekje en je leert een beetje rijden in de bergachtige omgevingen. 3. Maak een rondreis door bijvoorbeeld Frankrijk met vooraf vastgelegde adressen. Je kan ook twee weken caravanhuur inkopen bij een organisatie met meerdere locaties. Vervolgens kan je dan 3 dagen op elke lokatie plannen en op deze wijze een trektocht samenstellen. (In het voorjaar kan je ook goedkoop 3=2 doen, dat is 3 weken huren en 2 weken betalen!) Kijk op of of Dit soort caravans (of tenten) zijn volledig ingericht met vaste bedden, koelkast en vaak een BBQ! 4. Na de vorige stappen heb je ervaring genoeg om door Europa te gaan reizen, zonder dat je alles hebt vastgelegd. Dan kan je echt het avontuur tegemoet! Ik ga naar het buitenland, maar spreek de taal niet! Zoek op internet naar Nederlanders in het buitenland voor leuke B&B adresjes! Er zijn namelijk in heel Europa Nederlanders die een B&B zijn begonnen. Bijvoorbeeld: of (vink bij gesproken talen NL aan)

7 Tips & Trucs voor geslaagde motor vakantie! Door Marjolein Dekker en Dolf de Wit. Motorhotels in Europa: Frankrijk: - Motorhotel La Mouche in de Vogezen (NL-eigenaar) - Hôtel le Marronnier Rencurel bij Grenoble (Engels sprekend) - Tour n Soll in de Ardeche (Belgische eigenaar) - Motor Stop Helder in de Pyreneeën (NL-eigenaar) - Overige links voor B&B adressen in Frankrijk: Duitsland: -Hotel-Pension Hofgarten in Wertheim Spanje: -Bikers B&B El Palancar (Belgische eigenaar) Motorcampings: Transport met motor: - Ferry naar Engeland of Scandinavië - Tunnel naar Engeland - Met je motor op de trein naar Oostenrijk, Spanje of Italie. Georganiseerde motorreizen: - USA / Zuid-Afrika: Aanrader: - Authorized Tours van Harley-Davidson - Wil je zelf je motorreis naar de USA gaan organiseren? Neem dan contact op met ons voor meer specifieke tips en algemene USA informatie. Veel rijplezier! het Rock City Team. Vragen: Marjolein Dekker Dolf de Wit

8 Achternaam / Last name / Nom :.. Volledige voornamen / First name(s) / Prenom :.. Geboorteplaats / Place of birth / Lieu de naissance :.. Nationaliteit / Nationality / nationalité : Nederland / Netherlands / Pay Bas / Holland Woonplaats / City / Domicile :.. Straatnaam + huisnr. / Adress / Adresse :.. Telefoonnummer / Telephone / téléphone : +31- Telefoonnummer mobiel / Mobile / Mobile: In geval van nood bellen met / Incase of emergency call / En cas de besoin, sonnent avec..(travelmate) Tel: (family) Tel: or (friend) Tel: or Reisverzekering / Travel insurance Verzekeraar: Polis: Telefoonnummer: +31- DOGTAG Ziektekostenverzekering / health Insurance Verzekeraar: Polis: Telefoonnummer: +31- Donorregistratie / Donorregister: Geboortedatum / Birthdate: Mijn bloedgroep is / My bloodtype is / groupe de sang : Ik heb de volgende allergie(ën) / I am allergic to / J'ai le alergie (ën) suivant Medicijnenlijst / Medicationlist / liste de médicament Ik ben onder behandeling voor / I am being treated for / je suis traité pour Andere informatie die handig is om bij je te hebben (niet in je portemonnee!) Sofinummer: Paspoortnr.: Creditcard nummer: (../..) Bankkaartnr: bank: Bij diefstal bel de blokkadelijn bank: +31- Klantenservice bank: +31- Overige belangrijke telefoonnummers: (ouders of andere familie)..

Reiswijzer - Algemeen

Reiswijzer - Algemeen Uw vakantie voorbereiden Reisdocumenten Canvas Holidays campingvoucher Neem de campingvoucher die u van ons heeft ontvangen altijd mee naar de camping. Deze voucher dient als bewijs van uw reservering.

Nadere informatie

Vakantiegevoel. leuk én nuttig. het water op. Geniet van het FESTIVALSEIZOEN. Meer informatie en tips op www.bbadviseurs.nl

Vakantiegevoel. leuk én nuttig. het water op. Geniet van het FESTIVALSEIZOEN. Meer informatie en tips op www.bbadviseurs.nl Vakantiegevoel Heerlijk het water op Geniet van het FESTIVALSEIZOEN VAKANTIEplanning leuk én nuttig Meer informatie en tips op www.bbadviseurs.nl VOORWOORD Goed voorbereid op vakantie Wat zijn uw plannen

Nadere informatie

2. OVERZICHT HOUDEN...

2. OVERZICHT HOUDEN... 18 plus en je geld Inhoud 1. 18 WORDEN... 3 WIE GAAT DAT BETALEN?... 3 JE EIGEN ZORGVERZEKERING... 5 2. OVERZICHT HOUDEN... 7 POST OPRUIMEN... 7 WAAR BLIJFT JE GELD?... 9 BETALINGEN REGELEN... 11 EXTRA

Nadere informatie

Goedkope Vakantie BESPAARTIPS VOOR EEN GOEDKOPE VAKANTIE

Goedkope Vakantie BESPAARTIPS VOOR EEN GOEDKOPE VAKANTIE Goedkope Vakantie BESPAARTIPS VOOR EEN GOEDKOPE VAKANTIE Inhoud Bespaartips... 2 Op de bonnefooi... 2 Kies een goedkope bestemming... 2 Een goede voorbereiding is het halve werk... 3 Goede reisgids...

Nadere informatie

Vakantiegids. De tien beste tips voor telefoneren in buitenland

Vakantiegids. De tien beste tips voor telefoneren in buitenland Vakantiegids De tien beste tips voor telefoneren in buitenland Het meenemen van een mobiele telefoon naar het buitenland is best handig. Als u veilig bent aangekomen op de plaats van bestemming, kunt u

Nadere informatie

Handleiding MyWheels Buurtmobiliteit

Handleiding MyWheels Buurtmobiliteit Handleiding MyWheels Buurtmobiliteit Inhoudsopgave 1. Buurtmobiliteit 2. Delen via MyWheels: hoe het werkt 3. Lid worden 4. Je dashboard 5. Huur een auto 6. Verhuur je auto 7. De MyWheels app 1. Buurtmobiliteit

Nadere informatie

Informatie voor verblijf in Chipata, Zambia

Informatie voor verblijf in Chipata, Zambia Informatie voor verblijf in Chipata, Zambia 1 2 Plattegrond Chipata Voorbereiding Zorg er voor dat op Windesheim en bij je opleiding alle gegevens van je bekend zijn. Er is hiervoor een formulier beschikbaar

Nadere informatie

Vakantiegevoel. Leven & Geld. VEILIG OP VAKANTIE Tips & checklists. WAT KOST EEN VAKANTIE? All inclusive hoeft niet duur te zijn!

Vakantiegevoel. Leven & Geld. VEILIG OP VAKANTIE Tips & checklists. WAT KOST EEN VAKANTIE? All inclusive hoeft niet duur te zijn! Leven & Geld Vakantiegevoel WAT KOST EEN VAKANTIE? All inclusive hoeft niet duur te zijn! LEKKER DE TUIN IN! Thuis genieten van de zomer HANDIG HULPMIDDEL VakantieBudgetPlanner VEILIG OP VAKANTIE Tips

Nadere informatie

Interview Rob van Brakel

Interview Rob van Brakel Interview Rob van Brakel Atributes Consequences Values Hallo Rob van Brakel, mag ik jou een aantal vragen mogen stellen? Prima. Hoe oud ben je? 21 jaar Wat is je woonsituatie op het moment? Op het moment

Nadere informatie

Stap maar in! Breng wordt steeds toegankelijker. Ook als je een beperking hebt. Contact, informatie, vragen of klachten?

Stap maar in! Breng wordt steeds toegankelijker. Ook als je een beperking hebt. Contact, informatie, vragen of klachten? Contact, informatie, vragen of klachten? Breng Klantenservice Openbaar Vervoer Antwoordnummer 2125 8270 WB IJsselmuiden U kunt ons ook volgen via Twitter: @Brengov Telefoon: 0900-266 63 99 (lokaal tarief)

Nadere informatie

OP KAMP IN HET BUITENLAND

OP KAMP IN HET BUITENLAND OP KAMP IN HET BUITENLAND Trekken door de Alpen, zeilen op Zeelands water, vrijwilligerswerk in Roemenië, een culturele onderdompeling in Italië,... Het zijn maar enkele van de vele mogelijkheden die het

Nadere informatie

perfect LinkedIn profiel

perfect LinkedIn profiel f 20 geheimen voor een perfect LinkedIn profiel Maaike Gulden Inhoudsopgave Voorwoord 3 Wat kun je met LinkedIn? 4 Voordeel van een goed LinkedIn profiel 5 Een 100% LinkedIn profiel 5 20 Tips voor een

Nadere informatie

Thema Informatie vragen bij een instelling

Thema Informatie vragen bij een instelling http://www.edusom.nl Thema Informatie vragen bij een instelling Lesbrief 29. Bent u goed verzekerd? Wat leert u in deze les? Informatie begrijpen over verzekeringen. Van één woord twee woorden maken. Verleden

Nadere informatie

Wonderen doen met weinig geld

Wonderen doen met weinig geld Tipwijzer Wonderen doen met weinig geld Versie: 19 juni 2012 Inleiding Wereldwijd krijgt armoede steeds meer het gezicht van een vrouw. Dat geldt ook voor Nederland. Vrouwen, en met name oudere vrouwen,

Nadere informatie

Thema Informatie vragen bij een instelling

Thema Informatie vragen bij een instelling http://www.edusom.nl Thema Informatie vragen bij een instelling Les 28. Geld lenen Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren met een bank over geld lenen. Woorden en zinnen gebruiken die gaan over het

Nadere informatie

Wonderen doen met weinig geld

Wonderen doen met weinig geld Tipwijzer Wonderen doen met weinig geld Versie: 26 januari 2012 Inleiding Wereldwijd krijgt armoede steeds meer het gezicht van een vrouw. Dat geldt ook voor Nederland. Vrouwen, en met name oudere vrouwen,

Nadere informatie

Je eigen succesvolle weblog maken!

Je eigen succesvolle weblog maken! Je eigen succesvolle weblog maken! Bjorn Simmering Ik had al wat langer plannen om een eboek te schrijven, maar ik stelde dit steeds uit of ik maakte er geen tijd voor vrij. Nadat ik een serie artikelen

Nadere informatie

Handleiding. Meer over de OnRoute producten op www.onroute.nl

Handleiding. Meer over de OnRoute producten op www.onroute.nl Deze handleiding bevat de stand van zake van de App per 20 oktober 2014. De App is nog vol in ontwikkeling en zal regelmatig aangepast worden. App versie 1.0.0 OnRoute is een handelsmerk van TeqTrade BV

Nadere informatie

Latravia assistent Copyright Latravia 2010 www.latravia.com

Latravia assistent Copyright Latravia 2010 www.latravia.com Latravia assistent Copyright Latravia 2010 Emigreren of een tweede huis in Frankrijk Frankrijk is een populaire bestemming om naar te emigreren of voor het kopen van een tweede huis. Behalve dat de emigratie

Nadere informatie

HET LEVEN VAN CIRCUS KINDEREN. Lesbrief Circus 2

HET LEVEN VAN CIRCUS KINDEREN. Lesbrief Circus 2 HET LEVEN VAN CIRCUS KINDEREN 1 Het circus komt! Heb je dat wel eens meegemaakt? Dat er een lange stoet wagens in bonte kleuren jouw woonplaats binnenrijdt? Dat zijn de vrachtwagens en de woonwagens van

Nadere informatie

Wat was 2014 een super jaar! NAJAAR. Extra dik jubelnummer!

Wat was 2014 een super jaar! NAJAAR. Extra dik jubelnummer! Chapter: 9289 JAARGANG 20 NAJAAR Extra dik jubelnummer! AMERSFOORT - HOLLAND Wat was een super jaar! FOTOEN HET 20 JARIG SURPRISEWEEKEND ROCK CITY CHARITY LOH RITEN BOOK REVIEW RCC-NAJAAR 1 ook zorgeloos

Nadere informatie

INHOUD CENTRUM BASISEDUCATIE KEMPEN 2

INHOUD CENTRUM BASISEDUCATIE KEMPEN 2 E-mail outlook.com INHOUD 1. Inleiding... 3 2. Een e-mailadres aanmaken... 5 3. een e-mail lezen... 8 4. een e-mail verzenden... 9 5. een e-mail beantwoorden... 10 6. Een bijlage... 11 6.1 een bijlage

Nadere informatie

PRAKTISCH VAKANTIE UW DIER GAAT MEE

PRAKTISCH VAKANTIE UW DIER GAAT MEE PRAKTISCH VAKANTIE UW DIER GAAT MEE l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n over houden van huisdieren Het is natuurlijk ontzettend gezellig als u uw huisdier

Nadere informatie

Hugo Bakker Trainer & Coach

Hugo Bakker Trainer & Coach Hugo Bakker Trainer & Coach Introductie Website maken en Passief Inkomen Creëren Toen Ik deze e-mail cursus schreef in 2011 was mijn avontuur op het internet nog maar net begonnen. Het liep niet direct

Nadere informatie

Project dossier Argentinië :: Mar Del Plata

Project dossier Argentinië :: Mar Del Plata Project dossier Argentinië :: Mar Del Plata Voor je ligt een projectdossier over jouw werkvakantie van aankomende zomer. Je kunt er verschillende dingen in vinden die je helpen bij de voorbereidingen van

Nadere informatie

Onderweg naar meer ervaring!

Onderweg naar meer ervaring! Brochure voor nieuwe bestuurders Met bijlage speciaal voor ouders Onderweg naar meer ervaring! Rijbewijs op zak? Ontdek onze tips voor veilige trips. Beginnende bestuurders en de wet Van het moment dat

Nadere informatie

Onderweg naar meer ervaring!

Onderweg naar meer ervaring! Brochure voor nieuwe bestuurders Met bijlage speciaal voor ouders Onderweg naar meer ervaring! Rijbewijs op zak? Ontdek onze tips voor veilige trips. Met handige tips voor/over gemotoriseerde tweewielers

Nadere informatie

Gaat u binnenkort op vakantie?

Gaat u binnenkort op vakantie? VAKANTIECHECK Gaat u binnenkort op vakantie? Wellicht hebt u uw auto al laten checken. Of misschien bent u al druk bezig met uw inpaklijst. Maar hebt u al aan uw verzekeringen gedacht? Met de Bloemendal

Nadere informatie

REISTIPS NOORD-AMERIKA

REISTIPS NOORD-AMERIKA REISTIPS NOORD-AMERIKA Esta of visum Blijf je minder dan 90 dagen in de VS en arriveer je met het vliegtuig dan vraag je op internet een vergunning aan op: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ Kom je aan in

Nadere informatie

Voorwaarden Autoverzekering onna-onna Versie: mei 2014

Voorwaarden Autoverzekering onna-onna Versie: mei 2014 Voorwaarden Autoverzekering onna-onna Versie: mei 2014 Beste onna-onna klant, Dit zijn de voorwaarden van je onna-onna autoverzekering. Bij de meeste verzekeringen krijg je heel veel voorwaarden. Bij deze

Nadere informatie