Voorbeeld van een toeristen-opslagplaats.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorbeeld van een toeristen-opslagplaats."

Transcriptie

1 Zaterdag 4 januari. Midden in de nacht, rond 4 uur, waren we beiden wakker, niet alleen vanwege een toiletgang, kennelijk flitste ook gelijktijdig even het denkbeeldige filmpje van het heuptasgebeuren door de kopjes.. Even een sigaretje gerookt en toen weer terug in Morphus armen. Tot 10 uur! Het weer nog alleszins aangenaam maar wat meer wolken & wind dan voorgaande dag. Eerst even naar de nabijgelegen Mercadona-supermarkt voor brood en verse waar. Er worden beduidend vaker inkopen gedaan dan in de thuissituatie maar dat is omdat de koelkast beduidend kleiner is. Na het uitgestelde slowmotion-ontbijt aan de wandel: Via een mini-natuurparkje naar de Peñón de Ifach, de voor Calpe zo karakteristieke rots. Deze komt zelfs voor in het stadswapen. De verleiding om deze te beklimmen hebben we kunnen weerstaan (hihihi!) want het waaide te hard. (aannemelijke smoes, toch?). Jachthaven bekeken, daar lagen heel wat yachten die perse niet van Juan Modales waren! Na de ronding van de Peñón nog flink stappen over de boulevard. We zijn ruim 40 jaar geleden met een vliegvakantie(er bestonden toen al vliegtuigen!) naar Benidorm geweest en zijn van daaruit met een heerlijk wiebelend smalspoordieseltreintje naar Calpe gereden. Een zeer charmant plaatsje aan de zee. Sedertien is het verworden tot zo n typisch Spaanse-kusttoeristenoord met Manhatten-achtige skyline. Aan de boulevard is een aaneengesloten rij restaurants en souvenirzaken, de meesten waren echter gesloten. We zagen veel Europeese landen terug bij de restaurants, kennelijk wil de gemiddelde toerist zich In die Ferne toch een beetje thuisvoelen.. Na deze toch al weer lange wandeling gingen we even buurten bij onze camperburen: Een Vlaamse mevrouw en Tsjechische meneer die in hun bescheiden camper woonden. In de winter in Spanje en in de zomer in Tsjechië. Na een babbeluurtje namen we afscheid. We waren net uit hun camper of de mevrouw vroeg in sappig Vlaams aan haar man: Kijk even of we alles nog hebben!, daarbij een brede glimlach op haar gezicht want zij kende het heuptasverhaal. Gelukkig konden wij er smakelijk om lachen. In de vroege avond begon het hard te waaien, onze aardappeltjes vlogen bijna van het bord, zo schudde de camper! Steeds weer felle rukwinden die in de loop van de late avond afnamen. Het was hartverwarmend hoeveel steunbetuigingen we op Facebook ontvingen vanwege het Heuptasje. Ons vrije plekje Bloemenpracht in januari! Voorbeeld van een toeristen-opslagplaats.

2 Zondag 5 januari. Windstil, vrij zonnig en al een aangename temperatuur bij het opstaan. Dat betekende voor ons dat we nog een dag hier zouden blijven staan. Natuurlijk niet om te niksen, nee, we waren al vrij vroeg weer aan de wandel, deze keer meer naar de zuidelijke zijde van de beroemde rots. Dit deel van Calpe heeft, qua boulevard en strand meer uitstraling, meer sfeer. Een deel van de kust is hier ook rotsachtig en tussen de rotsen liggen resten van Romeinse thermen. Een zonnige zondag: Dit was goed merkbaar want er was aanmerkelijk levendiger dan de voorgaande dag. Fred ging uiteraard kijken toen hij een geparkeerde grote truck zag van het Belgische QUICKSTEP-wielerteam. De mecaniciens waren druk met het onderhoud van de fietsen want een deel van het team was hier (niet gezien ) voor training en voorbereiding voor de bekende voorjaarsklassiekers. Het was ons overigens al opgevallen dat we regelmatig coureurs in Quickstep-outfit hadden zien rijden, wellicht waren dat wel De Grote Meneren (op z n Belgisch). Mooie gelegenheid om eens met je neus bovenop de fietsen te staan: Dat is andere koek dan de gewone hobby racefiets! Maar, zo vertelde de mecanicien, voor het geld van zo n fiets koop je ook een knappe tweedehands auto! Leuk intermezzo! We wandelden voort langs de boulevard om bij het einde stevig berg-op naar het oudere stadsdeel te gaan. Dat was weer ons ding. Mooie wandschilderingen en mosaïken op de gevels, leuke steegjes met bijbehorende winkeltjes. We klommen zelfs de Kruisweg omhoog waar we tot onze ontsteltenis zagen dat veel van de tegelplateaus moedwillig waren beschadigd of bespoten met smakeloze graffitty. We deden ons tegoed aan een pizza-achtig brood, erg lekker en voedzaam. Alternatief ontbijt. Mooi was het grote plein, in de stijl van een romaans forum. Hier hadden we een leuke babbel met een goed Nederlands sprekende Duitse dame die in Calpe woonde en met een Portugees sprekende zuid-amerikaan getrouwd was. Haar driejarig zoontje begroette ons in drie talen! Langzaam daalden we via de grote avenueachtige vrij steile winkelstraat weer af naar de boulevard om na ruim drie uren weer redelijk vermoeid bij de camper terug te keren. De grote muurschildering, waaruit twee details De rest van de dag lekker op ons gemakje gedaan en nagenoten van de wandeling en van het prachtige weer. De volgende dag zouden we 20 km opschuiven, OF dat echt zo is? We zouden het zien!

3 Maandag 6 januari. Ja hoor, we zouden verder trekken. We namen uitgebreid afscheid van de buren, de Belgische en Tsjechische mevrouw en meneer, wisselden adressen uit en maakte een nietbindende afspraak dat we hen in de zomer in Tsjechië zouden bezoeken en helpen met hun huis-inaanbouw en de aanleg van een camperplaats. Daarna richting volgende plakplaats: Moraira. Via een erg mooie en vooral grillige route bereikten we na 11 km een parkachtige plaats waar al enkele campers stonden. Even vragen bij een buurvrouw: Zij stonden er al 3 dagen en de politie kwam regelmatig over het terrein, zonder problemen. Een erg leuk plekje alweer! Vlakbij het strand dat ook hier echter rijk voorzien was van bergen zeewier. Ook vlakbij een vestingtoren en grillige rotsformaties. We waren helaas een dag te laat want in deze stad wordt het Drie Koningen-feest op 5 januari met een processie en veel folklore gevierd. Okee, we kunnen niet altijd met de neus in de boter vallen! We voelden ons wel even heel erg deftig want er lag nog een rode loper waar we uiteraard stijlvol overheen schreden. (Nee, op zo n loper loop je niet maar schrijdt je!) Op ons gemak, genietend van het fraaie weer en veel moois dat er te zien was, in een mix van wandelen, slenteren en klauteren besteedden we ruim 3 uur. Terug bij de camper kon Els weer eens lekker buiten in de zon zitten lezen en had Fred even tijd om de hengel-teleurstelling te verwerken. Het stond toen al redelijk vast dat we ook op deze erg leuke plek wat langer zouden blijven. Het avonddiner ala Els? Gekookte aardappels Bloemkool Varkensfricandeau van zo n beroemd Spaans varken. Erg Hollands maar héél lekker! De plaatjes vertellen de rest!

4 Dinsdag 7 januari. Een van de eerste daden na het opstaan was dat Fred op jacht ging naar rokertjes. Na bijna 18 uur zonder begon het wel erg te kriebelen. Jammer, maar helaas waar, het stoppen wil maar niet lukken. Het werd nog een hele tippel voordat zijn missie geslaagd was. Tabaksverkooppunten zijn in Spanje dun gezaaid en de schaarse die er waren, waren wegens vakantie gesloten. Een tankstation-metautomaat bracht de oplossing. Gelijk ook maar twee stokbroden gekocht voor het lunchpakket. Jawel, een lunchpakket en een pak drinken gingen in de rugzak want we moesten nu de boel naar de andere kant verkennen! Het werd weer een mooie wandeling. Onderweg maakte Fred nog een babbeltje met wielerprofs van de Amerikaans/Zwitserse BMC-ploeg. Ze waren, evenals de Belgische QuickStep ploeg op vakantie annex trainingsstage. Uit respect voor hun privacy geen foto s gemaakt en dat werd erg gewaardeerd. En Els alweer lekker buiten zitten lezen nadat ze bij de Spaanse kapster weer fraai gemaakt was. Ze was de enige klant en tussen het uitgebreide haarwerk door werd er leuk gebabbeld met de kapster. Ze schrapte de helft van haar werk van de rekening en we kregen beide ook nog een leuk presentje. Weer eens een erg positieve ervaring! Het steeds weer vertellen over de wandelingen die we maken wordt voor de lezer wellicht wat afgezaagd, we geven het genieten daarom maar weer met de foto s. In de loop van de dag kregen we nieuwe camperburen, we stonden inmiddels met 7 campers, dat werd natuurlijk weer tijd voor hier en daar een gezellige babbel. Over Hoe & Wat voor de volgende dag zouden we eerst nog maar eens een nachtje slapen.

5 Woensdag 8 januari. We hadden er een nachtje over geslapen: Nog maar een dagje Moraira, omdat het zo leuk was! Het werd weer een lummeldag: Niet echt iets ondernomen dat vermeldenswaard is. Wat gekuierd en genoten van het heerlijke weer, gelezen en internet in de gaten gehouden want de felicitaties voor Els stroomden binnen. Inderdaad, ze was jarig! Nu stelt verjaardag voor ons beiden niet veel meer voor, maar de vele felicitaties doen toch wel goed! Het is zelfs al gebeurd dat we bij eerdere camperreizen wederzijds de verjaardag vergeten waren. We waren het erover eens dat we de volgende dag Moraira tabee zouden zeggen en een stukje verplaatsen, weer op zoek naar nieuw moois en fraaie decors. Donderdag 9 januari. Met een Bedankt Moraira voor 3 heerlijke dagen. gingen we naar het volgend doel: Javea of Xabia (spreek uit uit Gabbéja). Deze plaats bezochten we ook al eens en tot tevredenheid. Een beetje ruzie met de navi want die had haar dag niet. Zo werden de voorziene 20 km er ruim 35 maar mede dankzij co-piloot Els haar kaartlezen werd het doel bereikt. Er was in Javea wel iets veranderd, onze vorige standplaats was afgesloten maar dichtbij zagen we een veld waar meerdere campers stonden en waar nog een plaatsje vrij was. Camper neerpoten en toen de eerste hoognodige opdracht: Sani-cassette leegmaken. We vonden op aanwijzing van een medecamperaar een saneomento-putdeksel die makkelijk te openen was en konden verantwoord lossen. Opluchting! Snel aan de wandel om ons dagelijks brood te kopen. Er lag een bakkerij die geheel volgens Duits model was ingericht en ook het aanbod was typisch Duits. Semmeltjes, Korn-mischbrot werden tussen het zeer brede Kuchen- en Berlineraanbod weggeplukt en toen weer naar de camper om het knapperig verse spul op te peuzelen. Na deze versterking even een vrij kort wandelingetje om daarna bij de grote Chinashop binnen te lopen waar we deze keer wel een bruikbare LED-lamp vonden en nieuw (reserve) hang- en sluitwerk voor het bagageluik aanschaften. Els lekker buiten lezen, wel warm aangekleed want het was qua temperatuur een wat mindere dag. Mopperen was er niet bij want 15 graden is niet echt verkeerd. De zon werd af en toe verstopt achter wolken maar gaf toch regelmatig acte de presence. Fred ging aan de slag om de lamp aan te sluiten en het extra slot op het bagaeluik te monteren. (Het oude slot stond op begeven). Uiteraard werden ook wat babbels gehouden totdat in de namiddag de politie verscheen en vertelde dat we hier niet langer mochten staan. We wilden doorrijden naar Daimus, ook een gekende plaats, maar een medecamperaar vertelde dat het daar afgelopen was. Grote borden met camperverbod gedurende de nacht en pittige sancties bij overtreding. Maar.: Hij wist ook te vertellen dat er bij Platja de Tavernes, ten noorden van Gandia een ruime vrije camperplaats was waar we zeker terecht zouden kunnen. Onderweg weer eens tanken (Het dieselverbruik tot dan was daarmee opgelopen tot 760,=!) Ruim 40 km rijden, weer even geleuter van de navi die ons veldweggetjes instuurde maar uiteindelijk werd rond half zes het nieuwe plekje gevonden. Er stonden inderdaad veel campers maar, na enig geharrewar met Duitse langstaanders met giga-grote-huizen-op-wielen konden we de motor afzetten en de handrem aantrekken. Het was alweer opvallend: ongeveer 90% van de campers kwamen uit Duitsland en, dat weten we uit ervaring, zij krijgen dan iets bezitterigs, alsof het HUN camperplaats is. Heel breed en kriskras parkeren, gelukkig was de ondergrond hard anders hadden ze zeker ook Koilen gegraven! Fred maakte nog even zijn onderbroken klus af en inmiddels was het donker. Nog even chatten met onze dochter die erg leuk nieuws had en toen had Els het diner klaar. Inmiddels waren ook de diverse draaiende motors en aggregaten stilgezet en de volledige rust teruggekeerd. Els ging lekker op bed liggen lezen, volop profiterend van de nieuwe lamp en Fred achter het toetsenbord voor boekhouding, het verslag en nog wat spelletjes. Het werd overigens een foto-vrije dag, vooral vanwege het politieoptreden. We hoopten dat de volgende dag weer mooie objecten en panorama s voor de lens zouden verschijnen. Vrijdag 10 januari. Een droge maar loodgrijze dag. Gewandeld langs het strand en via het langgerekte bijna-dode stadje terug: Gezond maar niks aan! Ook geen leuke objecten voor de lens.

6 Het enige aardige was een bizarre camper die op de camperplaats stond. Zaterdag 11 en zondag 12 januari. Dit waren even min of meer dip-dagen qua weer en dan gebeurt er niet veel.. Vanuit Platja de Tavernes zijn we zaterdag naar Sidi Saler, ca 20 km bezuiden Valencia, gereden. Op zich een prachtplekje in een duinen- en natuurgebied met mooi aangelegde houten wandelpaden. Deze wandelpaden hebben we intensief gebruikt! In de middag, we waren net weer onder camperdak, begon het te regenen. En savonds stonden we nog steeds alleen op de parkeerplaats. Totdat er een auto vlak voor de camper parkeerde, de chauffeur bleef zitten in het donker, naderhand een andere auto idemdito achter de camper Dit vond Fred geen fijne gedachte. Uiteindelijk reden ze weg, niks gebeurd maar het werd een onrustige nacht voor Fred. Ondanks het fraaie gebied zouden we zondag doorrijden naar Barri de Mar waar we al eerder waren. Hiervoor moesten we via Valencia waar we vanwege duizenden marathonlopers niet de normale doorgaande route konden rijden. Politie hield wel tegen maar gaf geen aanwijzingen hoe om te rijden. Okee, daardoor wel de mooie stad Valencia een beetje kunnen bekijken. Na Valencia was het lekker doortuffen op goede wegen zodat we spoedig in Barri de Mar waren. Het weer was vriendelijker, droog maar nog geen uitbundige zonneschijn. En wat doe je dan? Wandelen! Zeker 3½ uur stevig doorstappen. Onderweg zagen we een parking waar al 4 campers stonden dus hebben we de eenzame plek maar verruild voor deze plek. Voelt toch prettiger! En Els heeft toch nog, warm aangekleed en uit de wind, buiten kunnen lezen. Maandag 13 januari: Nauwelijks zon te zien en erg fris. Dat werd een dag van overwegend binnenzitten, temeer omdat ook dit stadje vrijwel dood was. Op zich niet gek, zo n soort rustdag maar het is vervelend voor de stroomhuishouding. Geen zon, geen voltjes en dan moeten we zuinig zijn! Fred stond nog een tijdje voor Jan Klaasen met de hengel in z n knuisten: U raadt het al! Voor de dinsdag werd beter weer voorspeld en met die hoop ging de tweede nacht in Barri de Mar in! Dinsdag 14 januari. De voorspelling klopte gelukkig! Niet heel uitbundig, maar de zon liet zich regelmatig zien en ook de temperatuur was aangenamer. Het was te merken want de voltjes kwamen, zij het wat minnetjes, weer binnen. De dag werd begonnen met alweer een stevige wandeling, deze keer de andere kant op. Lekker wandelen maar eigenlijk weinig boeiend. Daarom is de camera ook niet van de buik geweest. Nou, goed dan: Twee plaatjes van de wandelpromenade! Plaatje links: De eerste wandeling, rechts de tweede. De volgende dag zouden we een stukje verdergaan, in de hoop een leuke en iets levendiger plaats te vinden. Enne : Internettegoed op, dus ging Fred ouderwets patiencen met ECHTE kaarten! (Met rommé wint Els steeds, da s niet leuk, dus!)

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 !1 Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 Vrijdag en zaterdag 21 en 22 oktober Het is tegen 11 uur als we op ons gemak vertrekken. We gaan naar Bretagne, daar is het droog en soms zelfs zonnig volgens de berichten.

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari Winter 2013 Zuid-Frankrijk 5 t/m 16 februari Dinsdag 5 februari 2013 563 km Om negen uur vertrokken. Eerst naar Geldern omdat onze camperdealer een verkeerd aangesloten kabel van de koelkast nog goed moest

Nadere informatie

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012.

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Zondag 10 juni 2012. Vanmorgen vertrokken en via Antwerpen, Brussel en Luxemburg zijn we, zonder tolwegen, lekker opgeschoten en doorgereden tot Arc et Senans. Hier

Nadere informatie

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Het tweede avontuur van Broer Vos en Broer Konijn

Het tweede avontuur van Broer Vos en Broer Konijn Het tweede avontuur van Broer Vos en Broer Konijn Oom Remus bron. Z.n., z.p. ca. 1950 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/remu001twee01_01/colofon.php 2010 dbnl / erven J.C. Harries 2 [Het

Nadere informatie

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen Neus correctie 2012 Aanleiding Al een tijdje heb ik last van mijn neus. Als kind van een jaar of 5 kreeg ik een schep tegen mijn neus, wat er waarschijnlijk voor heeft gezorgd dat mijn neus brak. Als kind

Nadere informatie

Fietsvakantie 2015. De Schakel Uitwaaien op Texel. woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015

Fietsvakantie 2015. De Schakel Uitwaaien op Texel. woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015 Fietsvakantie 2015 De Schakel Uitwaaien op Texel woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015 Volg ons door tijdens de fietsvakantie elke dag ons verslag te lezen op: www.deschakelamstelveen.nl Het programma

Nadere informatie

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011 Zoetermeer 7 t/m 10 april 2011 Donderdag 7 april 185 km Heel - Zoetermeer Afgelopen dagen hebben we met belangstelling de weerberichten gevolgd voor aankomend weekend. We hebben zondag een verjaardagsfeest

Nadere informatie

Ik ben Aniek en ik ben over 20 jaar kapster in mijn eigen kapsalon, en ik heb heel veel klanten in mijn kapsalon.

Ik ben Aniek en ik ben over 20 jaar kapster in mijn eigen kapsalon, en ik heb heel veel klanten in mijn kapsalon. David 4a5 weken geleden heeft groep 8 de eindtoets gemaakt. De cito is een toets waar een score uit komt aan de score kan je zien welk niveau je kan doen. De vakken waren taal rekenen en wereldoriëntatie.

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Take a look at my life 42

Take a look at my life 42 Take a look at my life 42 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

Spreekbeurt Dag. Oglaya Doua

Spreekbeurt Dag. Oglaya Doua Spreekbeurt Dag Oglaya Doua Ik werd wakker voordat m n wekker afging. Het was de dag van mijn spreekbeurt. Met m n ogen wijd open lag ik in bed, mezelf afvragend waarom ik in hemelsnaam bananen als onderwerp

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm In 2011 gingen mijn man en ik 10 dagen op vakantie naar Cyprus. Toen we geland waren, stond er een taxi klaar, om ons naar ons vakantieverblijf, te brengen.

Nadere informatie

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Het is zaterdag 11 mei 2013. De wekker loopt af om 03.00 uur. Oei, wat is het vroeg.

Nadere informatie

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn: A Klein Kontakt Het is alweer eind maart wanneer dit Kontakt uitkomt, het voorjaar lijkt begonnen, veel kinderen hebben kweekbakjes met groentes in de vensterbank staan, die straks de tuin in gaan. Over

Nadere informatie

Een nieuw leven. Een maand eerder. Zondag 25 juli

Een nieuw leven. Een maand eerder. Zondag 25 juli Een maand eerder Zondag 25 juli Een nieuw leven Het lijkt me zo leuk om naar Aruba te verhuizen. Simon krijgt daar een topbaan en ik kan mijn leven weer op orde brengen. Ik kan gaan doen wat ik wil. Een

Nadere informatie

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Alahuar - (Spanje Alicante Vall de Laguar) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Take a look at my life week 13

Take a look at my life week 13 Take a look at my life week 13 Dit was me wel een weekje zeg een nogal saai weekje. Met heel veel op bed liggen omdat ik ziek ben. Hoest de longen uit me lijf, ben onwijs verkouden, totaal geen energie

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee.

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee. Vrijdag 23 Juni, Sietske op gehaald in Arnhem om op vakantie te gaan naar Limburg. Eerst nog even naar Veenendaal om Janine en Eelco op te halen, nu kan de vakantie echt beginnen. Onderweg lekker ons broodje

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Take a look at my life 35

Take a look at my life 35 Take a look at my life 35 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Aan de wand hangen woordkaarten met betrekking tot de herfst.

Aan de wand hangen woordkaarten met betrekking tot de herfst. Herfst Nog niet zolang geleden liepen we in korte broek, kon de jas thuis blijven en was de temperatuur zelfs hoog, te hoog voor dit seizoen. Maar nu waait het, het regent en vallen de blaadjes van de

Nadere informatie

~~Weekly Diary~~ Week 2

~~Weekly Diary~~ Week 2 ~~Weekly Diary~~ Week 2 [social_share] Zondag 06-01-2013 Een heerlijk rustig dagje, dus eigenlijk niks bijzonders gedaan. Maandag 07-01-2013 Aan het werk geweest, er was weer genoeg te doen op de kinderboerderij.

Nadere informatie

Logboekverhaal. Schoolkamp 2014

Logboekverhaal. Schoolkamp 2014 Logboekverhaal Schoolkamp 2014 Mysterie kamp 22-25-april Dinsdag 22 april 2014 Vandaag moesten we om 8:00 op school verzamelen. Onze bagage werd ingeladen en wij namen afscheid van de ouders. Toen alles

Nadere informatie

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden zijn ouders hem, maar alle andere konijntjes noemden

Nadere informatie

Vakantie Onur Frankrijk september 2010

Vakantie Onur Frankrijk september 2010 Vakantie Onur Frankrijk september 2010 Inleiding Midden juni begon ons als team op te vallen dat Onur zich erg begon terug te trekken. Hij wilde vaak alleen op zijn kamer blijven terwijl heel Nederland

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Ik ben David de Graaf

Ik ben David de Graaf Ik ben David de Graaf geboren in 1984. met Downsyndroom Surprise! Ook voor mijzelf Ik heb het niet alleen, maar... ik ben ook in vaste dienst van de Stichting Downsyndroom Kort: de SDS www.downsyndroom.nl

Nadere informatie

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden.

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden. Verslag SRG vakantie Lagos Donderdag om 14:00 uur verzamelen we met z n allen op Eindhoven Airport. Iedereen is mooi op tijd en kunnen we door naar de incheck. Dit gaat allemaal erg voorspoedig en ook

Nadere informatie

Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem. Mem (begin van de scheren aan de oostkust.)

Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem. Mem (begin van de scheren aan de oostkust.) Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem Mem (begin van de scheren aan de oostkust.) Tweede helft: van Motala tot Mem Dinsdag 20 juli mooi weer westen wind 3-4-In de ochtend

Nadere informatie

2012 Trip augustus-september DEEL 5. Zoals beloofd: Een plaatje van het openbare cachot en andere leuke plekjes in Rottenburg.

2012 Trip augustus-september DEEL 5. Zoals beloofd: Een plaatje van het openbare cachot en andere leuke plekjes in Rottenburg. Vervolg Woensdag 12 september. 2012 Trip augustus-september DEEL 5 Zoals beloofd: Een plaatje van het openbare cachot en andere leuke plekjes in Rottenburg. Na de stadverkenning was de temperatuur een

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

De ronde volle maan. Alleen als de maan rond en vol is, wordt dit feest gevierd. En dat heeft een hele bijzondere reden.

De ronde volle maan. Alleen als de maan rond en vol is, wordt dit feest gevierd. En dat heeft een hele bijzondere reden. De ronde volle maan Al vele duizenden jaren is Kabouterland een bijzondere plek voor Kabouters uit de hele wereld. Dit verhaal vertelt hoe bijzonder de samenwerking tussen de dieren en de kabouters in

Nadere informatie

Le tour du Mont Ventoux 2014

Le tour du Mont Ventoux 2014 Le tour du Mont Ventoux 2014 Geen berg zo hoog of... deel 2 waar gaan we heen? 16 december 2013 Fietstocht Mont Ventoux, Pagina 1 Waar ben ik aan begonnen...? Nou, om eerlijk te zijn weet ik dat wel. Maar

Nadere informatie

Gemoedelijk Twente. Hannie, Joke, Jan, Gerrit en Arnold. Seniorenvakantie De Lutte. 2-9 juni 2017

Gemoedelijk Twente. Hannie, Joke, Jan, Gerrit en Arnold. Seniorenvakantie De Lutte. 2-9 juni 2017 Gemoedelijk Twente Seniorenvakantie De Lutte 2-9 juni 2017 Hannie, Joke, Jan, Gerrit en Arnold Dag 1 De Lutte Nadat iedereen is aangekomen in Arnhem gaan we op weg naar De Lutte in Twente. Het is een mooie

Nadere informatie

Zwart = tekst van verhaal Rood = de vragen die de voorlezer tussendoor stelt Blauw = de antwoorden die de kinderen kunnen geven

Zwart = tekst van verhaal Rood = de vragen die de voorlezer tussendoor stelt Blauw = de antwoorden die de kinderen kunnen geven Instructies: Zwart = tekst van verhaal Rood = de vragen die de voorlezer tussendoor stelt Blauw = de antwoorden die de kinderen kunnen geven Maandag Wat zie je op de voorkant? (een konijn en wortels) Heel

Nadere informatie

Mascha Pijnenborg. Naast een nieuwe outfit, hoort daar ook een natuurlijk ook nieuwe fiets bij. Deze fiets kon ik begin januari op gaan halen!

Mascha Pijnenborg. Naast een nieuwe outfit, hoort daar ook een natuurlijk ook nieuwe fiets bij. Deze fiets kon ik begin januari op gaan halen! Nieuwsbrief Mascha Pijnenborg Uitgave 1, 2011 Nieuw jaar, nieuwe ploeg, nieuwe fiets Een nieuw jaar is begonnen! Mijn oude ploeg bestaat nu écht niet meer en ik start nu officieel bij het nieuwe Dolmans

Nadere informatie

Ik vind zelf dat ik best veel geleerd heb vooral over het touwwerk, had de week alleen iets anders willen beginnen.

Ik vind zelf dat ik best veel geleerd heb vooral over het touwwerk, had de week alleen iets anders willen beginnen. De week op de morgenster, Maurits cleijne. Ik begon de week met een heel goed gevoel over deze tocht naar engeland, had er zeer veel zin in, en ging er voor. Toen ik de eerste dag op de morgenster kwam

Nadere informatie

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders.

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Zo konden we voelen hoe is om gehandicapt te zijn. Ik zelf vond het heel leerzaam en heb

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND EEN UITGAVE VAN VAKANTIESPELEN KRIEBELDAM DE KRIEBELDAMMER

Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND EEN UITGAVE VAN VAKANTIESPELEN KRIEBELDAM DE KRIEBELDAMMER Iedereen die volgende week niet terug komt een hele fijne vakantie toegewenst! VAKANTIE Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND Vandaag extra veel tekeningen van de

Nadere informatie

Krabbie Krab wordt Kapper

Krabbie Krab wordt Kapper E-boek Geschreven en Vormgeving Esther van Duin Copyright Esthers Atelier www.esthersatelier.nl email info@esthersatelier.nl Krabbie Krab wordt Kapper Krabbie krab was een kunstenaar. Hij maakte beelden

Nadere informatie

Take a look at my life 48

Take a look at my life 48 Take a look at my life 48 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

~~Weekly Diary 28~~ [social_share] Zondag

~~Weekly Diary 28~~ [social_share] Zondag ~~Weekly Diary 28~~ [social_share] Zondag 07-07-2013 We zouden vandaag naar de De luie tuinman gaan, daar aangekomen ziet het er al vanuit de auto als een rommeltje. En we dachten alle 2 hetzelfde, gas

Nadere informatie

Take a look at my life 43

Take a look at my life 43 Take a look at my life 43 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012 Het Groene Hart 5 t/m 9 april 2012 Donderdag 5 april Heel - Hekendorp 163 km Hekendorp - Gouda 23 km Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor ons 5 vrije dagen. Daar Janneke en Arnold, dochter

Nadere informatie

Het leven van Max en z,n mama *week 11*

Het leven van Max en z,n mama *week 11* Het leven van Max en z,n mama *week 11* Op naar de drie maanden toe, want Max is nu 11 weken oud. Daarna nog een maand van aftellen, dan zitten de vier maanden erop die Daan heeft geleefd. Hopelijk wordt

Nadere informatie

Geelzucht. Toen pakte een vrouw mijn arm. Ze nam me mee naar de binnenplaats van het huis. Naast de deur van de binnenplaats was een kraan.

Geelzucht. Toen pakte een vrouw mijn arm. Ze nam me mee naar de binnenplaats van het huis. Naast de deur van de binnenplaats was een kraan. Geelzucht Toen ik 15 was, kreeg ik geelzucht. De ziekte begon in de herfst en duurde tot het voorjaar. Ik voelde me eerst steeds ellendiger worden. Maar in januari ging het beter. Mijn moeder zette een

Nadere informatie

Centerparcs De Peel 30-08 tot 06-09-2013. Gonnie Maickle Bert

Centerparcs De Peel 30-08 tot 06-09-2013. Gonnie Maickle Bert Centerparcs De Peel 30-08 tot 06-09-2013 Gonnie Maickle Bert 1 Vrijdag 30-08 Eindelijk komt dan de bus van Tendens, Maickle stond al aan de poort te wachten hoi Bert. Even kennis maken en dan snel de koffers

Nadere informatie

Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales

Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa el Castanar - (Spanje Gran Canaria Fontanales) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Une Belle Histoire Nou, daar sta je dan. Met je goede gedrag, langs de snelweg in Belgie met een lekke achterband. Maar wacht, ik ga veel te snel. Vrijdagochtend zouden we met 14 Goodfellas vertrekken

Nadere informatie

November 2010. Nieuwsbrief 1

November 2010. Nieuwsbrief 1 Nieuwsbrief 1 Finse, Noorwegen Hallo! Welkom bij mijn eerste echte nieuwsbrief. Mijn intentie is om ongeveer elke 2 a 3 maanden een nieuwsbrief te maken met mijn belevenissen. Ik kreeg dit idee van mijn

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Mooie route door Friesland en veel gezien, maar weinig andere A112 onderweg

Mooie route door Friesland en veel gezien, maar weinig andere A112 onderweg De Elfstedentocht Nou daar gaan we dan, onze eerste automeeting met de A112. We hadden er veel zin in en natuurlijk veel te vroeg wakker. Dus door de polder scheuren in de vroegte met de net gepoetste

Nadere informatie

Reisverslag Pisa 2012

Reisverslag Pisa 2012 Reisverslag Pisa 2012 Door: Anne Marte Gardenier, vw5c DAG 1: om 10.40 kwamen we aan in het regenachtige Pisa. Het was gelijk weer erg gezellig met mijn italiaan. Het klikte ook goed met haar ouders. Daarna

Nadere informatie

OCV trucks. Een lange natte en winderige winter is net voorbij en iedereen is dan ook weer blij.

OCV trucks. Een lange natte en winderige winter is net voorbij en iedereen is dan ook weer blij. OCV trucks Oldtimer Contactgroep Veluwe Stroe, april 2016 Verslag van de lenterit 2016. Een lange natte en winderige winter is net voorbij en iedereen is dan ook weer blij. Wat duurt dan zo n winterperiode

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Begin jaren 90 was er een uitwisseling tussen Dart Club Sport en één Engels dartsteam.

Begin jaren 90 was er een uitwisseling tussen Dart Club Sport en één Engels dartsteam. Begin jaren 90 was er een uitwisseling tussen Dart Club Sport en één Engels dartsteam. Gezellig met ongeveer 15 personen naar Engeland om daar een lang weekend tegen elkaar te gaan darten en uiteraard

Nadere informatie

~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013

~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013 ~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013 Eerste paasdag, en we gingen s,avonds heerlijk gourmetten. Helaas heb ik er aardig last van gehad, ondanks ik niet super veel gegeten heb Kan er gewoon

Nadere informatie

!!!!! !!!!!!!!!!!! Uit: Glazen Speelgoed (Tennesse Williams)! (zacht) Hallo. (Ze schraapt haar keel)! Hoe voel je je nu? Beter?!

!!!!! !!!!!!!!!!!! Uit: Glazen Speelgoed (Tennesse Williams)! (zacht) Hallo. (Ze schraapt haar keel)! Hoe voel je je nu? Beter?! Uit: Glazen Speelgoed (Tennesse Williams) Jim Laura Jim Laura Jim wijn aan) Laura Hallo Laura (zacht) Hallo. (Ze schraapt haar keel) Hoe voel je je nu? Beter? Ja. Ja, dankje. Dit is voor jou. Een beetje

Nadere informatie

Zondag, 18 oktober 2015.

Zondag, 18 oktober 2015. Zondag, 18 oktober 2015. Nadat we gisteren eerst nog de familiedag hadden gevierd, heel gezellig, met haast iedereen, Heeft Ria mij weggebracht naar het station van Hengelo. Vincent, Angelique, Bobbie

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

Sächsische Schweiz. 18 t/m 25 oktober 2003

Sächsische Schweiz. 18 t/m 25 oktober 2003 Sächsische Schweiz 18 t/m 25 oktober 2003 Sächsische Schweiz 18 t/m 25 oktober 2003 Zaterdag 18 oktober 2003 Om 5 uur loopt de wekker af. Gisteravond hebben we de camper al ingepakt dus blijft vanmorgen

Nadere informatie

De Voorleeswedstrijd GROEP 7

De Voorleeswedstrijd GROEP 7 De Voorleeswedstrijd GROEP 7 Wij hebben weer de voorleeswedstrijd gehad. Deze keer moest Esma tegen Daan. Daan had het boek de voetbalgoden nr. 1. Esma had het boek dagboek van een muts: zak er maar lekker

Nadere informatie

Xarc Agroturisme Spanje Ibiza Santa Eularia

Xarc Agroturisme Spanje Ibiza Santa Eularia Xarc Agroturisme Spanje Ibiza Santa Eularia 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Xarc Agroturisme - (Spanje Ibiza Santa Eularia) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden zwembad:

Nadere informatie

Dankzij de zelf-ontspanner op de camera konden we onszelf, zittend in het prieel uit de foto rechtsboven, vastleggen.

Dankzij de zelf-ontspanner op de camera konden we onszelf, zittend in het prieel uit de foto rechtsboven, vastleggen. Maandag 27 januari. Waren we alweer vroeg uit de veren! Bij het aanbreken van de dag, 7.15 u. Gespannen keken we toe of de zon de vrij zware wolken kon wegduwen. Een stevig gevecht maar het lukte dan toch.

Nadere informatie

Quinta dos Junqueiros Portugal Costa de Lisboa Azoia

Quinta dos Junqueiros Portugal Costa de Lisboa Azoia Quinta dos Junqueiros Portugal Costa de Lisboa Azoia 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Quinta dos Junqueiros - (Portugal Costa de Lisboa Azoia) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018 Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen 6 t/m 9 april 2018 Vrijdag 6 april Heel - Zeltingen 220 km Zeltingen -Bernkastel Bernkastel - Zeltingen Laagste punt: 104 m Hoogste punt: 414 m Totale stijging:

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

En zo gebeurde het dat we twee dagen na de begrafenis van Helmi s moeder weer

En zo gebeurde het dat we twee dagen na de begrafenis van Helmi s moeder weer Maart 2015: En het gaat maar door. En zo gebeurde het dat we twee dagen na de begrafenis van Helmi s moeder weer naar huis in Frankrijk toe konden. Na 6 weken van huis weg te zijn geweest is dat weer een

Nadere informatie

PORTUGAL 20 T/M FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB.

PORTUGAL 20 T/M FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB. PORTUGAL 20 T/M 27-1-2016 FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB. De vakantie begon om 5 uur s morgens op Schiphol met verzamelen van deelnemers en begeleiders. Iedereen was goed op tijd,waarna

Nadere informatie

Verteld door Schulp en Tuffer

Verteld door Schulp en Tuffer Verteld door Schulp en Tuffer Het allereerste kerstfeest Het allereerste kerstfeest Verteld door Schulp en Tuffer Vertaald en bewerkt door Maria en Koos Stenger Getekend door Etienne Morel en Doug Calder

Nadere informatie

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules.

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. 06-12-2012. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. In bewolkt weer, maar nog met een redelijke temperatuur rijden we om 11.15 na 4050 km van Valdelagrana weg. Een kwartier

Nadere informatie

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

Take a look at my life 9

Take a look at my life 9 Take a look at my life 9 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

La Palma Zaterdag 2 september

La Palma Zaterdag 2 september La Palma 2005 Zaterdag 2 september Om 02:00 uur staan we op. Berry zal ons wegbrengen naar Schiphol en ze staat prompt om 02:45 voor de deur. Er is bijna niemand op de weg en om 03.15 uur komen we bij

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Nieuwsbrief december 2018 Putu Ari en Komang. Deze keer willen wij onze twee medewerkers op Bali, Putu Ari en Komang, in het zonnetje zetten. Wij kennen hen al bijna 20 jaar. Zij werken al meer dan 10

Nadere informatie

Schaapje Schaap woont op de weide samen met Nina en Osto.

Schaapje Schaap woont op de weide samen met Nina en Osto. Schaapje Schaap en de Wolkjes Schaapje Schaap woont op de weide samen met Nina en Osto. De schaapjes hebben een mooie stal, met zacht stro om in te slapen. Kom, zegt Nina, we gaan slapen, ik ben moe. Maar

Nadere informatie

Het leven van Max en z,n mama *week 12*

Het leven van Max en z,n mama *week 12* Het leven van Max en z,n mama *week 12* Ik leer Max steeds beter kennen, hij mij natuurlijk ook. En niet te vergeten zijn papa hem en hij zijn papa. Hij is dan ook al 12 weken oud (drie maanden) officieel

Nadere informatie

Take a look at my life 30

Take a look at my life 30 Take a look at my life 30 Er is weer een week om gevlogen, en jullie moeten er echt aan gaan geloven maar het is voornamelijk Daan spam op me blog hihi. Ik kan het niet laten om dat heerlijke snoetje op

Nadere informatie

~~Weekly Diary 23~~ [social_share]

~~Weekly Diary 23~~ [social_share] ~~Weekly Diary 23~~ [social_share] Er is alweer een week voorbij, normaal zet ik deze blogitem op zondag online dus deze ene keer een dagje later. Het was een fijne week, met veel zon, een verjaardag bezoekje,

Nadere informatie

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02 Papahoorjeme_bw.indd 2 05-05-11 15:02 Papahoorjeme_bw.indd 3 05-05-11 15:02 Voor Indigo en Nhimo Tamara Bos Papa, hoor je me? met tekeningen van Annemarie van Haeringen Leopold / Amsterdam De liefste

Nadere informatie

Casa Nanita Spanje Gran Canaria Moya

Casa Nanita Spanje Gran Canaria Moya Casa Nanita Spanje Gran Canaria Moya 1. Algemene informatie Eliza was here - Casa Nanita - /spanje/gran_canaria/moya/casa_nanita.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa Nanita - (Spanje Gran Canaria

Nadere informatie

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag Daan zwienenberg Dag 1 dinsdag Ik fiets naar school met mijn rugzak. Gingen we in de bus zitten en toen gingen we naar de domelaar we gingen uit de bus en we gingen naar het kantoor van de domelaar een

Nadere informatie

Verslag gehandicapten platform.

Verslag gehandicapten platform. Verslag gehandicapten platform. 5 Maart kwamen er gehandicapten mensen bij ons op school. Ze waren niet gehandicapt in hun hoofd en gedrag maar ze waren lichamelijk gehandicapt. We begonnen met een paar

Nadere informatie

La Colina Spanje Ibiza Santa Eulalia

La Colina Spanje Ibiza Santa Eulalia La Colina Spanje Ibiza Santa Eulalia 1. Algemene informatie Eliza was here - La Colina - /spanje/ibiza/santa_eulalia/la_colina.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren La Colina - (Spanje Ibiza Santa Eulalia)

Nadere informatie