De nieuwe Cardsoft (vanaf Prosoft )

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De nieuwe Cardsoft (vanaf Prosoft 3.4.16)"

Transcriptie

1 De nieuwe Cardsoft (vanaf Prosoft ) Het luik Cardsoft onder Prosoft werd vanaf PROSOFT flink uitgebreid. Om de verschillende stappen duidelijk te maken, duiden we dit graag aan de hand van enkele voorbeelden. Voorbeeld 1: Bedrijf X beschikt over kantoren en een magazijn. Daarbij zijn 2 hoofdingangen met proximitylezer voorzien: de burelen en het magazijn. Er is rondom het terrein een afsluiting voorzien met een automatisch hek. Ook aan dit hek is een proximitylezer voorzien. 1x per week komt een poetsdienst de kantoren reinigen. Daarnaast zijn er ook een aantal vaste leveranciers die op willekeurige tijdstippen leveringen brengen. Onder de gebruikers onderscheiden we dus de zaakvoerders, de werknemers, de vaste leveranciers en de poetsdienst. Welke voorwaarden zijn er gewenst inzake toegangscontrole?: De zaakvoerders: Zij hebben altijd en overal toegangsrechten. Hun proximitygegevens zijn niet zichtbaar in de PORTA applicatie.

2 De werknemers: Zij kunnen het hek ten allen tijde openen. Het gebouw kunnen ze enkel betreden via de ingang van de burelen. Het aanmelden via de kantooringang moet gelogd worden in PORTA en 1x per week automatisch naar de zaakvoerders g d worden. De vaste leveranciers: Kunnen ten allen tijde het hek openen en het magazijn betreden. De zaakvoeders wensen op het ogenblik van het aanmelden na de kantooruren via zijn AURUS TFT een fotobeeld op mail te ontvangen. De proximitygegevens zijn niet zichtbaar in de PORTA applicatie. De poetsdienst: Ook zij kan steeds het hek openen. De poetsdienst kan het gebouw enkel op woensdagavond van 18 tot 20u via het magazijn betreden. Hun proximitygegevens voor het betreden van het kantoor moeten zichtbaar zijn. Welke stappen doorlopen we hiervoor in de programmatie: 1 Niveaus bepalen In principe vertrekken we steeds vanuit het niveau GROUPS (= groepen). Dit niveau staat ook default ingesteld in de Prosoft. Ook in dit eerste voorbeeld volstaat het GROUPS niveau en hoeven we dus niets te wijzigen. 2 Proximitykaarten en proximitytags aanmaken De proximitykaarten en proximitytags hebben een specifiek nummer. We nemen deze nummers en de namen waaraan deze gekoppeld zijn op in de programmatie. Ga onder Cardsoft hiervoor naar de Manage Users toets:

3 Merk op dat je hier meteen de personen kan aanvinken die je in PORTA wenst te bekijken: Onder het tweede tabblad maken we vervolgens de gewenste groepen. Voor iedere groep personen met een verschillend patroon inzake toegangscontrole, maak je een aparte groep aan. Wanneer we ons beperken tot slechts 1 niveau maken we, ook wanneer het slechts om één persoon gaat, een groep aan. Tot slot keren we terug naar het eerste tabblad om de personen aan een groep te koppelen:

4 3 Voeg de verschillende proximitylezers in Prosoft toe Het deurcontact koppelen we, zoals dit ook in de vorige versies van Prosoft was, rechtstreeks aan de proximitylezer: OPGELET: Wanneer een proximitylezer, in functie van welke gebruiker voor de lezer staat, verschillende deuren/poorten bedient, wordt het deurcontact NIET langer aan de lezer gekoppeld. In een dergelijk geval worden de deuren/poorten via de User specific function of group specific function gekoppeld. Merk op dat er bovenaan in dit venster een tweede tabblad Geavanceerd is toegevoegd. Onder dit tabblad kan je per proximitylezer bepalen of deze al dan niet in PORTA mag vermeld worden: In ons voorbeeld is het niet nodig dat de proximitylezer aan het hek en de woning in PORTA worden opgenomen.

5 4 Rechten toekennen per GROUP Eenmaal de Users (= gebruikers) aan een groep gelinkt zijn verkrijgen we in cardsoft het volgende overzicht: Wanneer we nu dubbel klikken op een groep, kunnen we bepalen tot welke lezers de groep toegangsrechten heeft: Daarbij hebben we de keuze tussen: No access = aan geen enkele lezer toegang Readers.. = toegang tot één lezer All readers = toegang tot alle lezers Advanced configuration = toegang tot een selectie van lezers In ons voorbeeld zullen we volgende instellingen kiezen: Groep zaakvoerders: Overige groepen: All readers Advanced configuration Kiezen we kiezen voor advanced configuration, duid dan één voor één de lezers aan waartoe de groep toegang heeft. Bij iedere lezer waartoe je de groep wenst toegang te verlenen, zet je het vinkje onder access aan:

6 In ons voorbeeld heeft de groep werknemers toegang tot de proximitylezers aan het hek en aan het kantoor. De groepen leveranciers en poetsdienst hebben toegang tot de lezers aan het hek en aan het magazijn. 5 Specifieke GROUP functies en condities toekennen Eenmaal een groep toegang heeft tot een lezer, betekent dit dat de groep het deurcontact van de lezer zal kunnen bedienen. Willen we echter aan een groep enkel toegang verlenen onder specifieke voorwaarden, dan kunnen we dit specifiëren. In ons voorbeeld mag de poetsdienst enkel op woensdag tussen 18 en 20u de uitgang van de proximitylezer aan het magazijn kunnen bedienen. We maken dus een vlag aan die we via Timesoft enkel op woensdag aanschakelen om 18u en uitschakelen om 20u. Vervolgens keren we terug naar cardsoft en openen de groep poetsdienst. Onder de proximitylezer van het magazijn vind je de parameter Condition. Hieronder duiden we nu deze vlag aan. Met andere woorden, enkel wanneer deze vlag is aangeschakeld zal de deur /poort van het magazijn door de poetsdienst kunnen geopend worden:

7 Daarnaast is het mogelijk dat een groep, naast het bedienen van de deur/poort, een tweede functie heeft. Ook dit kunnen we onder instellingen van de groep bij de parameter Group specific function specifiëren. In ons voorbeeld wensen de zaakvoerders een mail te ontvangen met screenshot wanneer een leverancier zich na de kantooruren aan de poort/deur van het magazijn aanmeldt. We maken in Timesoft opnieuw een vlag aan die enkel is aangeschakeld tijdens de kantooruren. Vervolgens kiezen we onder de Group specific function voor een als-dan-anders functie. ALS de vlag kantooruren is aangeschakeld, DAN gebeurt er niets, ANDERS zal de TFT een foto nemen en deze mailen:

8 6 Proximitygegevens automatisch mailen in een csv formaat: Onder de Prosoft opties is een nieuw tabblad Access control toegevoegd: Onderaan op dit tabblad kan je opgeven naar welk mailadres je het csv bestand wenst te mailen. Eenmaal je hier één of meerdere mailadressen hebt opgegeven, kan je in Timesoft onder een klokacties kiezen voor de Service functie Cardsoft log . In ons voorbeeld wensen de zaakvoeder 1x per week een mail te ontvangen dus maken we hiervoor de nodige klokactie in de continue tabel: Voorbeeld 2: We wensen nu op het eerste voorbeeld 1 stap verder te gaan: Het licht en stopcontacten aan de respectievelijke werkplaats van iedere werknemer moet worden geactiveerd via de proximitylezer. Ook s avonds zal iedere werknemer zijn licht via proximitykaart doven. 1 Niveaus bepalen Deze uitbreiding vereist dat we binnen de groep werknemers een verdere opdeling maken waar bij iedere werknemer een andere bijkomende functionaliteit moet kunnen bedienen. Om dit te kunnen zullen we naast het niveau GROUPS ook het niveau USERS benutten.

9 We gaan terug naar het tabblad Access control bij de opties en wijzigen de default instelling Groups naar Users & Groups : 2 Rechten toekennen per USER: We zien onder Cardsoft nu twee kolommen staan, namelijk Users en Groups. Wanneer je een groep aanduidt, zie je in de kolom Users welke gebruikers tot die groep behoren. Ook omgekeerd, wanneer we een gebruiker aanduiden in de kolom Users, zien we in de kolom Groups tot welke groep deze gebruiker behoort. We dubbelklikken nu op de gewenste werknemer om de User specific function toe te voegen. Daarbij is het zo dat een User Specific Function steeds voorrang heeft op een Group Specific Function. In ons voorbeeld moeten de verlichting en de stopcontacten van het kantoor van werknemer aan of uitgeschakeld worden via de proximitylezer van het bureel. Eenmaal we dit voor beide werknemers hebben aangevuld

10 zien we in het algemene Cardsoft overzicht dat de gebruikers werknemer 1 en werknemer 2 nu ook beschikken over een User Specific function:

E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten).

E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten). E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten). Dit is een stapje verder... Hiermee gaat u niet zomaar naar bv. Alle particulieren een mailing doen. ð Je gaat hier enkel personen of bedrijven

Nadere informatie

Gebruik van motorfunc es en motorinterfaces

Gebruik van motorfunc es en motorinterfaces Gebruik van motorfunc es en motorinterfaces INLEIDING De nieuwe Prosoft 3.5.20 biedt heel wat nieuwe mogelijkheden voor het aansturen en controleren van motoren. We onderscheiden daarbij 3 mogelijkheden:

Nadere informatie

Workshop Office365-basis: opdracht Word-bestanden plaatsen en delen

Workshop Office365-basis: opdracht Word-bestanden plaatsen en delen Workshop Office365-basis: opdracht Word-bestanden plaatsen en delen OneDrive, Word Online, Word Stap 1. Open je OneDrive. Maak een nieuwe map aan met de naam Tijdelijk. (Klik op Nieuw, klik op Map). Stap

Nadere informatie

TYP-TOP online HANDLEIDING VOOR DE LEERLING

TYP-TOP online HANDLEIDING VOOR DE LEERLING TYP-TOP online HANDLEIDING VOOR DE LEERLING Inhoudstafel 1 Eerste gebruik... 2 1.1 Typ-Top online opstarten... 2 1.2 Een licentie activeren... 3 1.3 Je account aan een klasgroep koppelen... 4 2 Oefeningen

Nadere informatie

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang Inrichting Systeem: Locaties & Toegang EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v1.0 01-12-2011 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen

Nadere informatie

EXTRA INFORMATIE Voor docenten

EXTRA INFORMATIE Voor docenten EXTRA INFORMATIE Voor docenten Boekhouden in een horecabedrijf met Exact Online ISBN 978-90-74625-54-8 Aanmaken van de opleiding- en docentenaccounts Het stappenplan van het voorbereiden van de cursusomgeving

Nadere informatie

Combinatie van een lichtpunt en een ventilator in een toilet

Combinatie van een lichtpunt en een ventilator in een toilet Combinatie van een lichtpunt en een ventilator in een toilet 0B1. Beschrijving: We wensen in het toilet op het gelijkvloers het lichtpunt en de ventilator met elkaar te combineren. Met slechts één drukknop

Nadere informatie

Document Management System Aanvullende instructies voor het koppelen van documenten en het raadplegen ervan vanuit boekingen en lijsten.

Document Management System Aanvullende instructies voor het koppelen van documenten en het raadplegen ervan vanuit boekingen en lijsten. Document Management System Aanvullende instructies voor het koppelen van documenten en het raadplegen ervan vanuit boekingen en lijsten. Rel. 90-08 Inaras N.V. WWW.OCTOPUS.BE DOCUMENT MANAGEMENT SYSTEM

Nadere informatie

APICS module Gevaarlijke Goederen. Voor aangevers GG

APICS module Gevaarlijke Goederen. Voor aangevers GG APICS module Gevaarlijke Goederen Voor aangevers GG 16 mei 2014 Inhoudstafel Hoofdstuk 1: Toegang APICS loket... 3 Stap 1A: Bedrijf registreren... 4 Stap 1B: Functionaliteit aanvragen... 8 Stap 2: Toegang

Nadere informatie

Handleiding IVN Ledenadministratie

Handleiding IVN Ledenadministratie Handleiding IVN Ledenadministratie Versie 2.0, d.d. 28-02-2013 Inhoudsopgave 1. Accountrechten aanvragen p. 3 2. Inloggen p. 4 3. Ledenadministratie afdeling p. 6 4. Lid gegevens bewerken p. 8 5. Nieuw

Nadere informatie

Tabblad documenten

Tabblad documenten 4.3.14. Tabblad documenten Hierin hebben we de mogelijkheid om documenten aan het pand toe te voegen of te verwijderen. Het scherm ziet er als volgt uit: Bovenaan zien we de knopen toevoegen, bekijken

Nadere informatie

/ handleiding. /versie /05/2019

/ handleiding. /versie /05/2019 / handleiding HANDLEIDING E-LOKET BERICHTEN EN CONTACTEN /versie 1.0 27/05/2019 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 De Contactenmodule 4 2.1 Mijn organisatiegegevens beheren 4 2.1.1 Organisatiegegevens beheren

Nadere informatie

Oefeningen in praktijk

Oefeningen in praktijk 1 Oefeningen in praktijk In deze oefeningen gaan we voor ieder toepassing starten vanaf een blanco file. Hierdoor kan je zonder afleiding, de specifieke programmatie onder de knie krijgen. 1 *Dimtotaal

Nadere informatie

sportadministratie Hoe werken met de aanwezigheden

sportadministratie Hoe werken met de aanwezigheden sportadministratie Hoe werken met de aanwezigheden sportadministratie 2 Inhoud 1 Via de menu SPORTIEF... 3 2 Het overzicht... 3 3 Nieuwe aanwezigheden invullen... 4 3.1 Niet van toepassing... 4 3.2 De

Nadere informatie

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2016

ZN - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2016 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2016 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Microsoft Outlook 2016 Status: Productie Versie: v01.00 Publicatie datum: 28-11-2017

Nadere informatie

Exporteren naar excel

Exporteren naar excel Exporteren naar excel 9 maart 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Exporteren naar excel 2 1.1 Exporteren van schermgegevens......................... 3 1.1.1 Export opvragen.............................

Nadere informatie

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 2 Inhoud: Opstart scherm PassanSoft... 1 Het hoofdmenu van PassanSoft wordt geopend... 4 Verklaring extra knoppen weergegeven

Nadere informatie

Module Scoda. Handleiding oktober 2012. 1 Module Scoda - Handleiding Inform BVBA

Module Scoda. Handleiding oktober 2012. 1 Module Scoda - Handleiding Inform BVBA Module Scoda Handleiding oktober 2012 1 Module Scoda - Handleiding Inform BVBA Inhoud 1. Doel van de module Scoda... 3 2. Schematisch Overzicht... 4 3. Het verkrijgen van CODA-bestanden... 5 4. Het downloaden

Nadere informatie

De ontwikkelaar heeft het recht om af te zien van verdere ontwikkeling en/of ondersteuning van dit pakket.

De ontwikkelaar heeft het recht om af te zien van verdere ontwikkeling en/of ondersteuning van dit pakket. 1. Licentieovereenkomst BELANGRIJK! LEES DEZE OVEREENKOMST ALVORENS DE SOFTWARE TE INSTALLEREN! Het aanvaarden van deze overeenkomst geeft u het recht tot gebruik van deze software, de software blijft

Nadere informatie

Beveiliging instellen Werking / Uitleg. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl

Beveiliging instellen Werking / Uitleg. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl Beveiliging instellen Werking / Uitleg Cervus Automatisering BV Inhoud Algemeen... 3 Instellen beveiligingsniveaus algemeen... 3 Instellen beveiliging op gebruikers niveau... 4 Instellen beveiliging op

Nadere informatie

Mafact, 30 jaar ervaring met boekhoudpakketten en beheersoftware

Mafact, 30 jaar ervaring met boekhoudpakketten en beheersoftware 1. Logistics: tips voor de inventaris Wij stelle u 3 mogelijkheden voor om uw inventaris te boeken: A) "Zonder controle" B) "Met controle" 1. De voorraad/voorraden B.a. Met een B.b. Met aanpassing van

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Administrators. EasySecure International B.V. +31(0) Support.EasySecure.nl. v

Administrators. EasySecure International B.V. +31(0) Support.EasySecure.nl. v Administrators EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v1.0 01-12-2011 In deze handleidingen worden de administrator functies behandeld. In deze handleiding

Nadere informatie

Protocol: Bij het tabblad Protocol kunt u bepaalde protocollen blokkeren.

Protocol: Bij het tabblad Protocol kunt u bepaalde protocollen blokkeren. Firewall CSM CSM Profile Met de functie CSM Profile kunt u bepaalde soorten verkeer standaard blokkeren, bijvoorbeeld IM-programma's, P2P-programma's, Skype. Desgewenst kunt u hier een bepaald tijdschema

Nadere informatie

Informatica Pagina 1 van 13. Versiedatum 16/06//2014. Te herzien op

Informatica Pagina 1 van 13. Versiedatum 16/06//2014. Te herzien op Informatica Pagina 1 van 13 Citrix - Installatie voor extern gebruik - versie juni 2014.docx Naam van de verantwoordelijke: Handtekening: Versiedatum 16/06//2014 Te herzien op Doelgroep Externe Citrix

Nadere informatie

Inhoud CONTROL PANEL HANDLEIDING STANDAARD CMS SEPT. 2012 VERSIE 2

Inhoud CONTROL PANEL HANDLEIDING STANDAARD CMS SEPT. 2012 VERSIE 2 CONTROL PANEL HANDLEIDING STANDAARD CMS SEPT. 2012 VERSIE 2 Inhoud INLOGGEN CMS... 2 WELKOM SCHERM... 3 MODULES - CONTROL PANEL... 4 BEHEER - CONTROL PANEL... 5 GEBRUIKERSBEHEER - TOEVOEGEN... 6 GEBRUIKERSBEHEER

Nadere informatie

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Beheer helpdesk... 3 1.1. Settings... 3 1.2. Applicaties... 4 1.3. Prioriteiten... 5 1.4. Gebruik mailtemplates...

Nadere informatie

Release nieuwe versie 1.9.3

Release nieuwe versie 1.9.3 Release nieuwe versie 1.9.3 November 2013 www.siteop.mobi www.siteop.mobi - Kingsfordweg 151-1043 GR Amsterdam Tel: 085 40 123 92 - support.siteop.mob Release Versie Item Versie Datum SiteOpMobi Platform

Nadere informatie

Algemeen. Beschrijving LA5 Systeembeheer. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Algemeen. Beschrijving LA5 Systeembeheer. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Inleiding 2 Eerste keer opstarten 3 Beheren administraties 4 Kopieren rechten 1 6 Beheren groepen 7 Beheren gebruikers 10 Gebruikersrechten

Nadere informatie

HANDLEIDING OPNAME INVENTARIS

HANDLEIDING OPNAME INVENTARIS HANDLEIDING OPNAME INVENTARIS 1 Algemene werking Vanaf de uitgave Professional voorziet Wings Logistiek de mogelijkheid om stockgegevens in te lezen via één of meerdere ASCII-bestanden (Verrichting Inventaris

Nadere informatie

AN0021-NL. Een trigger- en actieregel maken. Overzicht. Een Trigger- en actieregel creëren

AN0021-NL. Een trigger- en actieregel maken. Overzicht. Een Trigger- en actieregel creëren Een trigger- en actieregel maken Overzicht Trigger en Actie regels zijn een eenvoudige manier voor het creëren van aangepaste en unieke functionaliteiten in Paxton10. Specifieke regels kunnen worden gecreëerd

Nadere informatie

Aan de slag Inrichten van WorkTimer (voor de manager)

Aan de slag Inrichten van WorkTimer (voor de manager) Aan de slag Inrichten van WorkTimer (voor de manager) Over dit document Als manager/beheerder bent u verantwoordelijk voor het inrichten van WorkTimer. Deze handleiding beschrijft de stappen die u zult

Nadere informatie

Mafact 25 jaar ervaring met boekhoudpakketten en beheersoftware

Mafact 25 jaar ervaring met boekhoudpakketten en beheersoftware 1. Logistics: tips voor de inventaris Mafact Wij stelle u 3 mogelijkheden voor om uw inventaris te boeken: A) "Zonder controle" B) "Met controle" 1. De voorraad/voorraden B.a. Met een B.b. Met aanpassing

Nadere informatie

Inleiding...2. 1. MyUnifiedPost: verschillende inboxen...3. 2. De standaard MyUnifiedPost-inbox van het reisagentschap...4

Inleiding...2. 1. MyUnifiedPost: verschillende inboxen...3. 2. De standaard MyUnifiedPost-inbox van het reisagentschap...4 Manual MyBTN Inhoud Inleiding...2 1. MyUnifiedPost: verschillende inboxen...3 2. De standaard MyUnifiedPost-inbox van het reisagentschap...4 2.1 De standaard inbox openen...4 2.2 De inbox...5 2.3 Labels

Nadere informatie

Serienummers worden met hun ID opgeslagen

Serienummers worden met hun ID opgeslagen Solution Builder SE : BSE101 Versie : 8.0.0.4818 Releasedatum : 10-03-2015 Geschikt voor Synergy Enterprise : v.a. batch 249 ALGEMEEN Serienummers worden met hun ID opgeslagen Serienummers die aan entiteiten

Nadere informatie

BTS 4.0 Aan de slag 01/04/2017

BTS 4.0 Aan de slag 01/04/2017 BTS 4.0 Aan de slag 01/04/2017 Inhoudstafel Barge Traffic System... 3 1. Algemene interface veranderingen... 3 1.1. Tabs... 3 1.2. Horizontaal verticaal scheiden... 4 1.3. Informatie over of actie op geselecteerde

Nadere informatie

8.8 Records selecteren

8.8 Records selecteren 8.8 Records selecteren Voor het maken van een uittreksel van één of meerdere records die aan een bepaald criterium voldoen, maakt u gebruik van het 'Filter'. 8.8.1 Automatisch filter Klik in het gebied

Nadere informatie

Algemene basis instructies

Algemene basis instructies Inhoud: Algemene basis instructies... 2 Pictogrammen en knoppen... 2 Overzicht... 3 Navigeren (bladeren)... 3 Gegevens filteren... 4 Getoonde gegevens... 5 Archief... 5 Album... 5 Tabbladen en velden...

Nadere informatie

HANDLEIDING Scheduler

HANDLEIDING Scheduler HANDLEIDING Scheduler Planning van uw telefonische bereikbaarheid Scheduler Inloggen Om gebruik te kunnen maken van de Scheduler dient u eerst in te loggen in het Vtel Dashboard. Middels een veilige login

Nadere informatie

De buitenverlichting aansturen door middel van een bewegingsmelder met schemerschakelaar en een manuele toets

De buitenverlichting aansturen door middel van een bewegingsmelder met schemerschakelaar en een manuele toets De buitenverlichting aansturen door middel van een bewegingsmelder met schemerschakelaar en een manuele toets 0B1. Beschrijving: Wanneer we de bewegingsdetector langs de oprit van de woning passeren als

Nadere informatie

Aan de slag. Inrichten van OnsRooster. (voor de manager)

Aan de slag. Inrichten van OnsRooster. (voor de manager) Aan de slag Inrichten van OnsRooster (voor de manager) Over dit document Als manager/beheerder bent u verantwoordelijk voor het inrichten van OnsRooster. Deze handleiding beschrijft de stappen die u zult

Nadere informatie

VMB2BLE. Eigenschappen van de rolluikmodule VMB2BLE. (screenshots van velbuslink 8.19) By KRIS DAELMAN

VMB2BLE. Eigenschappen van de rolluikmodule VMB2BLE. (screenshots van velbuslink 8.19) By KRIS DAELMAN VMB2BLE Eigenschappen van de rolluikmodule VMB2BLE (screenshots van velbuslink 8.19) By KRIS DAELMAN A. Inleiding B. Eigenschappen C. Configuratie Algemeen Alarmen Zonsopgang/zonsondergang Kalender D.

Nadere informatie

Installatie van sqlserver

Installatie van sqlserver Installatie van sqlserver Download SQLserver 2005 Express basis van de website van 2work: www.2work.nl, tabblad downloads; beveiligde zone. De inlog gegevens kunnen via de helpdesk aangevraagd worden.

Nadere informatie

Net2 Anywhere - Installatie

Net2 Anywhere - Installatie Anywhere - Installatie Wat is Anywhere? Anywhere is een reeks van applicaties die gebruik maken van het internet om extra functies toe te voegen aan uw toegangscontrolesysteem. De beveiligde webserver

Nadere informatie

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl.

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Downloaden De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Registreren Nadat de applicatie is gedownload en geïnstalleerd kan de gebruiker

Nadere informatie

Captain Reader. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl

Captain Reader. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl 1 / 7 Captain Reader De e-captain reader is een applicatie om een automatische koppeling tussen Microsoft Word en e-captain tot stand te brengen. Zo kunt u op een eenvoudige manier uw gegevens uit e-captain

Nadere informatie

Informatica Pagina 1 van 13. Versiedatum 17/12//2015. Te herzien op

Informatica Pagina 1 van 13. Versiedatum 17/12//2015. Te herzien op Informatica Pagina 1 van 13 Citrix - Installatie voor extern gebruik - versie december 2015.docx Naam van de verantwoordelijke: Handtekening: Versiedatum 17/12//2015 Te herzien op Doelgroep Externe Citrix

Nadere informatie

Kluwer Office. DMS Basic Medewerker. Software.kluwer.be

Kluwer Office. DMS Basic Medewerker. Software.kluwer.be Kluwer Office DMS Basic Medewerker Software.kluwer.be Contents 1 Document Management System... 4 1.1 Alure Desktop... 4 1.1.1 IPad... 4 1.1.2 IMail... 6 1.2 CRM... 8 1.2.1 Algemeen... 8 1.2.2 Padvinder...

Nadere informatie

De eerste stappen in uw Klantenruimte Inhoud

De eerste stappen in uw Klantenruimte Inhoud 0 De eerste stappen in uw Klantenruimte Inhoud 1. Hoe gaat u van start?... 2 2. Uw persoonlijke gegevens... 4 3. Uw Klantenruimte - Home... 5 4. Uw Klantenruimte - Onderneming... 6 4.1 Mijn organisatie...

Nadere informatie

OTYS e-mail in Microsoft Outlook OTYS Recruiting Technology. Versie 2.3

OTYS e-mail in Microsoft Outlook OTYS Recruiting Technology. Versie 2.3 OTYS e-mail in Microsoft Outlook OTYS Recruiting Technology Versie 2.3 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 13-5-2014 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52

Nadere informatie

White Paper: Gebruikers aanmaken (C4) Publicatiedatum: 09-07-09 (versie 1.0) Pagina 1 van 10 pagina s. White Paper Gebruikers aanmaken

White Paper: Gebruikers aanmaken (C4) Publicatiedatum: 09-07-09 (versie 1.0) Pagina 1 van 10 pagina s. White Paper Gebruikers aanmaken Pagina 1 van 10 pagina s. White Paper Gebruikers aanmaken 1 Pagina 2 van 10 pagina s. Inleiding Dit document is geschreven voor Centix4 beheerders en/of gebruikers die een inlogaccount willen aanmaken.

Nadere informatie

References. Handleiding. Intelly B.V. En nu verder (documentmanager)

References. Handleiding. Intelly B.V. En nu verder (documentmanager) Intelly B.V. Handleiding En nu verder (documentmanager) References Project : 17V12303 v1.0 Intelly B.V. Datum : 31 juli 2017 Laagveld 1 Auteur : Jenna Geraets 6014 DD ITTERVOORT Organisatie : Intelly B.V.

Nadere informatie

Internet Quotations: Handleiding voor Fleet Managers

Internet Quotations: Handleiding voor Fleet Managers Internet Quotations: Handleiding voor Fleet Managers Version: 3.1.1 1. Inloggen op leaseplan.be 3 2. Aanmelden op My LeasePlan en Internet Quotations 4 3. Een bestuurdersprofiel aanmaken en beheren 4 3.1

Nadere informatie

Handleiding instellen account in Microsoft Outlook 2010

Handleiding instellen  account in Microsoft Outlook 2010 Handleiding instellen e-mailaccount in Microsoft Outlook 2010 Deze handleiding beschrijft de stappen die u dient te nemen om uw e-mailaccount in te stellen in uw Microsoft Outlook 2010. Inhoud E-mailaccount

Nadere informatie

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk... 1 1. Inloggen... 2 2. Zoeken naar documenten.... 3 3. Downloaden van alle documenten op factuurnummer.... 5 4. Order regels

Nadere informatie

Release Notes v 1.1 0.23

Release Notes v 1.1 0.23 1/10 Release Notes v 1.1 0.23 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in cheqpoint 1.1 aan de betreffende versie. Al deze informatie is confidentieel en mag niet zonder de schriftelijke

Nadere informatie

ONLINEADVISEREN.NL ONLINEADVISEREN.NL. Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren

ONLINEADVISEREN.NL ONLINEADVISEREN.NL. Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren ONLINEADVISEREN.NL Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren Handleiding onlineadviseren 120815 Blz. 1 van 17 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 3 3 Algemene functionaliteit...

Nadere informatie

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang Inrichting Systeem: Locaties & Toegang EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v2.0.11 22-09-2014 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen

Nadere informatie

Bestanden aanleveren / downloaden via FTP

Bestanden aanleveren / downloaden via FTP Cartonnage-Soenen 1 Bestanden aanleveren / downloaden via FTP 1. U werkt met een Microsoft Windows besturingssysteem. U wenst gebruik te maken van Internet Explorer. Screenshots kunnen verschillen naargelang

Nadere informatie

2016 KBC CBC PAYPAGE. User Manager

2016 KBC CBC PAYPAGE. User Manager User Manager Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Gebruikersprofielen 2.1 Admin 2.2 Admin zonder gebruikersbeheer 2.3 Encoder 2.4 Super encoder 2.5 Viewer 3. Soorten gebruikers 3.1 Backoffice-gebruiker (ADM-gebruiker)

Nadere informatie

IN DIT VOORBEELD WORDT EEN PAGINANUMMERING BEGONNEN VANAF PAGINA 3

IN DIT VOORBEELD WORDT EEN PAGINANUMMERING BEGONNEN VANAF PAGINA 3 Pagina 1 Handleiding: Word 2007 - sectie-einde toevoegen, paginanummering starten vanaf andere pagina IN DIT VOORBEELD WORDT EEN PAGINANUMMERING BEGONNEN VANAF PAGINA 3 Opmerking: Op de afbeeldingen staan

Nadere informatie

Coral tabbladen afschermen

Coral tabbladen afschermen Coral tabbladen afschermen Versie 1.0 Auteur Support PCA Mobile Datum 11-08-2016 Inleiding De applicatie Coral bestaat uit diverse tabbladen. Deze tabbladen zijn (bijna) allemaal zichtbaar wanneer een

Nadere informatie

KAS-Web Handleiding Self Service Portal / Versie 0.2 KAS BANK N.V. 1

KAS-Web Handleiding Self Service Portal / Versie 0.2 KAS BANK N.V. 1 1. Log In... 2 1.1. Self Service Portal log in... 2 2. Opties binnen de Self Service Portal... 5 2.1. I d like to change my Entrust IdentityGuard password... 5 2.2. I have permanently lost my smart credential

Nadere informatie

2) filtercriteria - nieuwe filtergroep aanmaken Nico ziet zowel cursussen als personeel in view MIJNARTIKELS

2) filtercriteria - nieuwe filtergroep aanmaken Nico ziet zowel cursussen als personeel in view MIJNARTIKELS DR3_fons_les_06 2014_10_16 1 OVERZICHT LES 1) upgraden naar drupal 7.32: locaal en online 2) filtercriteria - nieuwe filtergroep aanmaken Nico ziet zowel cursussen als personeel in view MIJNARTIKELS 3)

Nadere informatie

HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER. Onderwijs en Vorming

HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER. Onderwijs en Vorming HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER Onderwijs en Vorming Gebruikersbeheer in Web IDM 1. Aanmelden in het gebruikersbeheerplatform Na het voltooien van het aanmeldproces (zie Aanmelden bij Mijn Onderwijs), kom

Nadere informatie

Aan de slag met L2S. versie 8

Aan de slag met L2S. versie 8 Aan de slag met L2S versie 8 1 Aan de slag met L2S Deze handleiding geeft u de basisinformatie over L2S. Een uitgebreide handleiding vindt u in de werkbalk van het programma onder Help. Hieronder staat

Nadere informatie

VisiBox Online Handleiding Pagina 1

VisiBox Online Handleiding Pagina 1 VisiBox Online Handleiding Pagina 1 Professioneel en betaalbaar VisiBox Online is een professioneel en betaalbaar planning programma! Geschikt voor zowel de kleine alsmede grote organisaties! Het betreft

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebouwbeheer Automatisch gemeenschappelijke deuren beheren Gebruikershandleiding Versie:20160404 Inhoud Inleiding... 3 De Gebouwbeheer functie in het Ivana Easy beheerplatform... 4 De functie of rol Gebouwbeheer

Nadere informatie

Monitor WINGS Software nv Snelheid & zekerheid

Monitor WINGS Software nv Snelheid & zekerheid Monitor WINGS Software nv Snelheid & zekerheid Monitor INHOUDSOPGAVE INLEIDING 1.1. Algemeen 3 SPECIFIEK 1.2. Overzicht instellingen 4 WERKING MONITOR VERRICHTINGEN 2.1. De monitor en de selecties 5 2.2.

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER

HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER Inhoudsopgave Introductie Toegangsbeheer Afschermen van een specifieke polis Activeren toegangsbeheer Uw toegang Toegang voor uw medewerkers Medewerkers beheren INTRODUCTIE

Nadere informatie

Gebruik Self-service applicatie

Gebruik Self-service applicatie Gebruik Self-service applicatie Algemene informatie Met de applicatie Self-service heeft u de mogelijkheid om zelf diverse beheertaken uit te voeren voor uw relatie. Aan de hand van o.a. de hoeveelheid

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING SALARISOVERZICHTEN

GEBRUIKERSHANDLEIDING SALARISOVERZICHTEN GEBRUIKERSHANDLEIDING SALARISOVERZICHTEN Het salarissysteem voor het onderwijspersoneel is grondig vernieuwd. Het Agentschap voor Onderwijsdiensten (AGODI) biedt sinds 30 november 2017 de schoollisting

Nadere informatie

Inhoud van dit document

Inhoud van dit document Handleiding OVM Menu versie 1.0.0 (definitief) november 2012 Inhoud van dit document 1 INLEIDING... 2 2 MENU... 3 3 GEBRUIKERSBEHEER... 4 3.1 SORTEREN EN FILTEREN... 5 3.2 'UITGESTELD' BEHEER... 5 3.3

Nadere informatie

Programmering van een Unica Wireless dimmer

Programmering van een Unica Wireless dimmer Programmering van een Unica Wireless dimmer 0B1. Beschrijving: We wensen een lichtpunt dat is aangesloten op een Unica Wireless dimmer te bedienen door middel van een drukknop. Wanneer de lamp uit is en

Nadere informatie

KAS-Web Handleiding Self Service Portal / Version 2 KAS BANK N.V. 1

KAS-Web Handleiding Self Service Portal / Version 2 KAS BANK N.V. 1 1. Login 2 1.1 Self Service Portal log in 2 2. Opties binnen de Self Service Portal 5 2.1 I d like to change my Entrust IdentityGuard password 5 2.2 I have permanently lost my smart credential or it has

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Gastenboek creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Archibus Reservatiemodule

Archibus Reservatiemodule Archibus Reservatiemodule Date de création : 24/08/2016 Version : 1 Date de dernière modification : 27/03/2017 Inhoud Archibus Reservatiemodule... 1 1 Aanmelden op Archibus... 3 2 Een zaal of werkpost

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

1.7 Koppelen aan externe data: aan een Access-database

1.7 Koppelen aan externe data: aan een Access-database 1 1.7 Koppelen aan externe data: aan een Access-database Access is het databaseprogramma dat bij de meeste Office-pakketten wordt geïnstalleerd. Met Access kun je uitgebreide databases opbouwen en data

Nadere informatie

Gebruikers handleiding. Lizard Configuration Manager ToolTip. Installatie. Instellen. Initieel instellen

Gebruikers handleiding. Lizard Configuration Manager ToolTip. Installatie. Instellen. Initieel instellen Gebruikers handleiding Lizard Configuration Manager ToolTip Installatie Installeer eerst het volgende: Installeer python 2.5.2; zie de map Breda\Tooltip\lcm\install\python-2.5.2.msi Ga naar dos (run/uitvoeren

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Inloggegevens Huiswerkoefeningen.nl - AfsprakenApp instellen

Hoofdstuk 1 Inloggegevens Huiswerkoefeningen.nl - AfsprakenApp instellen Hoofdstuk 1 Inloggegevens Huiswerkoefeningen.nl - AfsprakenApp instellen Als (een deel van) de praktijk gebruik wil maken van Huiswerkoefeningen.nl (HWO) - AfsprakenApp combinatie, ontvang je als contactpersoon

Nadere informatie

Mijn PostNL Connector installeren met een Server-Client-opstelling

Mijn PostNL Connector installeren met een Server-Client-opstelling Stappenkaart Mijn PostNL Connector installeren met een Server-Client-opstelling Mijn PostNL Connector is uw persoonlijke lokale werkomgeving gekoppeld aan uw backend-systeem, waarmee u zendingen kunt importeren

Nadere informatie

AN1035-NL Integratie Net2 met een inbraak alarm systeem

AN1035-NL Integratie Net2 met een inbraak alarm systeem n A Overzicht AN05-NL Integratie Net met een inbraak alarm systeem 0/05/007 Wanneer in Net software de optie alarm integratie gebruikt wordt, zal de Net software controleren of het inbraak systeem gewapend

Nadere informatie

# seetut_20 $ De Sjabloon Editor Toepassen + seetut:0370 K Sjablonen;Algemeen;Naam Wijzigen Sjabloon;Ontwerp;Sjabloon Editor;Sjabloon Openen

# seetut_20 $ De Sjabloon Editor Toepassen + seetut:0370 K Sjablonen;Algemeen;Naam Wijzigen Sjabloon;Ontwerp;Sjabloon Editor;Sjabloon Openen # $ + K De Sjabloon Editor Toepassen Deze zelfstudie maakt gebruik van de modules Profielen & Ontwerpen. Opmerking: Deze zelfstudie kan niet worden uitgevoerd met LISCAD Lite. Doelstelling Het doel van

Nadere informatie

Handleiding Activiteiten Microsoft CRM 2016

Handleiding Activiteiten Microsoft CRM 2016 Handleiding Activiteiten Microsoft CRM 2016 Revisie: versie 1.0 Datum: 23/03/2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 1.1 Algemeen... 3 1.2 Handleiding activiteiten... 3 1.3 Referentiedocumenten...

Nadere informatie

Contents Documentatie Arbitrage... 1 Het menu... 2 Bulk Email... 3 Planning... 3 Cursisten... 7 Scheidsrechters... 7 Teams... 13 Planning teams...

Contents Documentatie Arbitrage... 1 Het menu... 2 Bulk Email... 3 Planning... 3 Cursisten... 7 Scheidsrechters... 7 Teams... 13 Planning teams... Documentatie Arbitrage Deze handleiding geeft houvast voor het gebruik van LISA ter ondersteuning van de arbitrage/scheidsrechterscommissie. In LISA is de autorisatie arbitrage nodig om gebruik te kunnen

Nadere informatie

TVB, 04/11/2014. Qbus Cloud Activatie & Configuratie

TVB, 04/11/2014. Qbus Cloud Activatie & Configuratie TVB, 04/11/2014 Qbus Cloud Activatie & Configuratie Door de ethernetpoort van de Controller CTD01E, CTD01E+, CTD02E, CTD03E te verbinden met de router in het lokale netwerk, zal deze controller zichzelf

Nadere informatie

Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik.

Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik. Handleiding: CitrixReceiver installeren voor thuisgebruik. Deze handleiding is gemaakt om een privé pc geschikt te maken om op het netwerk van MEE te kunnen werken. Zodra het met de onderstaande stappen

Nadere informatie

Om te starten met HIPIN, klikt u met de rechtermuisknop op het HIPIN pictogram. Als u hierop klikt, verschijnt onderstaand HIPIN menu.

Om te starten met HIPIN, klikt u met de rechtermuisknop op het HIPIN pictogram. Als u hierop klikt, verschijnt onderstaand HIPIN menu. Verkorte handleiding HIPIN Desktop Integratie HIPIN Desktop Integratie koppelt je Windows Desktop aan jou telefoon. Dat betekent dat je gesprekken kunt bedienen vanaf je desktop en dat je telefoon instellingen

Nadere informatie

De eerste stappen in uw Klantenruimte

De eerste stappen in uw Klantenruimte 0 De eerste stappen in uw Klantenruimte Inhoud 1. Hoe gaat u van start?... 2 2. Uw persoonlijke gegevens... 4 3. Uw Klantenruimte - Home... 5 4. Uw Klantenruimte - Onderneming... 6 4.1 Mijn organisatie...

Nadere informatie

Stap voor stap BOB 50 & BOB 50 Expert. Handleiding Expert modus

Stap voor stap BOB 50 & BOB 50 Expert. Handleiding Expert modus Stap voor stap BOB 50 & BOB 50 Expert Handleiding Expert modus INHOUD De Expert modus... 3 1. Boekhoudkundige audit... 4 2. Audit nota s... 9 3. Verwijdering van boekingen... 13 4. Decentralisatie van

Nadere informatie

HaynesPro Handleiding

HaynesPro Handleiding HaynesPro Handleiding Inhoudsopgave Stap 1 - Bedrijfsgegevens controleren... 3 Stap 2 Artikelen koppelen aan artikelgroepen.... 4 Stap 3 HaynesPro instellingen... 6 Stap 4 HaynesPro Prijsopgave maken...

Nadere informatie

Zoo n Training. Met (meer) plezier werken!

Zoo n Training. Met (meer) plezier werken! Outlook 2011: E-mail Gebruik onderstaande tips om meer uit je e-mail mogelijkheden te halen en om efficiënter en overzichtelijker met je e-mail te werken; 1. Aanmaken van mappen 2. Adressenboek 3. Adressenboek

Nadere informatie

Handleiding Bronwijzer-applicatie Algemene versie Versie augustus 2015

Handleiding Bronwijzer-applicatie Algemene versie Versie augustus 2015 Handleiding Bronwijzer-applicatie Algemene versie Versie augustus 2015 1 Inhoudsopgave 1. Inloggen voor docenten en leerlingen... 3 2. Navigatiebalk... 5 3. Tijdlijn... 6 4. Downloads... 7 5. Docentenhandleiding...

Nadere informatie

Trainingsmateriaal Osiris 6. Admission Office International Office

Trainingsmateriaal Osiris 6. Admission Office International Office Trainingsmateriaal Osiris 6. Admission Office International Office Utwente, 6-2-2014 i Inhoudsopgave Inhoudsopgave ii 1. Algemene handeling Osiris 6 1 1.1 Menu structuur. 1 1.2 Favorieten indelen 2 1.3

Nadere informatie

FiMiS User Guide for PAD Surveys

FiMiS User Guide for PAD Surveys FiMiS User Guide for PAD Surveys I. VOORAFGAANDELIJK AAN HET GEBRUIK VAN FiMiS... 2 II. EERSTE GEBRUIK VAN FiMiS... 3 1. Starten van de applicatie... 3 2. Selectie van het certificaat... 3 3. Introductiepagina

Nadere informatie