WEDSTRIJDREGLEMENT NATIONALE JEUGD- EN JUNIOREN KAMPIOENSCHAPPEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WEDSTRIJDREGLEMENT NATIONALE JEUGD- EN JUNIOREN KAMPIOENSCHAPPEN"

Transcriptie

1 WEDSTRIJDREGLEMENT NATIONALE JEUGD- EN JUNIOREN KAMPIOENSCHAPPEN ARTIKEL 1 ORGANISATIE 1.1 De Nationale Jeugd- en Junioren Atletiek Kampioenschappen 2017 worden georganiseerd door de Surinaamse Atletiek Bond. 1.2 De wedstrijden worden gehouden op 22 en 23 juli 2017 in het André Kamperveen Stadion. De aanvangstijd is op zaterdag en zondag om u. 1.3 Alleen deelnemers die in het bezit zijn van de Surinaamse Nationaliteit verkrijgen de titel Surinaams Jeug of Junior Kampioen. ARTIKEL 2 DEELNEMERS 2.1 De Nationale Jeugd- en Junioren Atletiek Kampioenschappen van Suriname zijn toegankelijk voor de leden van de bij de Surinaamse Atletiek Bond aangesloten verenigingen en personen die op persoonlijke titel wensen deel te nemen. 2.2 Atleten die aan de Kampioenschappen wensen deel te nemen en lid zijn van een bij de Surinaamse Atletiek Bond aangesloten vereniging mogen alleen door de betreffende vereniging worden aangemeld voor deze Kampioenschappen. 2.3 Deelname aan denationale Jeugd kampioenschappen staat open voor atleten in de leeftijdsklasse van 13 jaar en 14 jaar. 2.4 Deelname aan de Nationale Junioren kampioenschappen staat open voor atleten in de leeftijdsklasse van 15 jaar tot en met 19 jaar. 2.5 Deelnemers aan de Nationale Jeugd kampioenschappen moeten op 31 december 2017 de leeftijd van 13 jaar of de leeftijd van 14 jaar hebben bereikt.

2 2.6 Deelnemers aan de Nationale Junioren kampioenschappen moeten op 31 december 2017 de leeftijd van 15 jaar of de leeftijd van 19 jaar hebben bereikt. 2.5 DISPENSATIE Voor de atleten die de leeftijd van 12 jaar hebben bereikt op 31 december 2017 kan dispensatie worden aangevraagd bij de SAB. Om deel te nemen aan de Nationale Jeugd Kampieonschappen. Dispensatie wordt verleend wanneer de betrokken atleet tijdens de laatste baanwedstrijd voor de categorie U 15 zich op het in te schrijven onderdeel bij de eerste zes zou plaatsen. De bewijs last ten behoeve van de beoordeling door de SAB ligt bij de desbetreffende vereniging. Het oordeel van de SAB is bindend. 2.6 Indien na controle blijkt dat een winnaar ten onrechte is gehuldigd als Surinaams Junior Kampioen of voor èèn van de twee andere ereplaatsen, zal de Surinaamse Atletiek Bond stappen ondernemen om de aan deze titel verbonden prijzen terug te vorderen. 2.7 In geval artikel 2.5 wordt uitgevoerd zal de Surinaamse Atletiek Bond de nummer twee van het betreffende onderdeel aanwijzen als Surinaams Junior Kampioen en de bijbehorende prijs uitreiken. De nummers drie en vier van de betreffende finale worden door de SAB aangewezen als respectievelijk nummer 2 en 3. Betrokkenen ontvangen de bij deze ereplaatsen behorende prijs. ARTIKEL 3 DE CATEGORIEËN 3.1 De Kampioenschappen zijn opengesteld voor vier Categorieën t.w. : Mannen en Vrouwen vanaf 13 tot en 14 jaar. Mannen en Vrouwen vanaf 15 tot en met 19 jaar. ARTIKEL 4 DE PRIJZEN 4.1 De winnaar van elk onderdeel van een categorie wordt uitgeroepen tot Junior Kampioen van Suriname. 4.2 De nummers 1, 2 en 3 gefinishte atleten van elke finale ontvangen elk een medaille. Voor de finalist nummer 1 is de medaille voorzien van een goudkleurig laagje metaal. Voor de finalist nummer 2 is de medaille voorzien van een zilverkleurig laagje metaal. Voor de finalist nummer 3 is de medaille voorzien van een bronskleurig laagje metaal.

3 ARTIKEL 5 DE WEDSTRIJDONDERDELEN Voor de Nationale Jeugd Kampioenschappen kan worden ingeschreven voor de volgende onderdelen : Vrouwen: 100 m m m m m m - hoogspringen verspringen - hinkstapsapringen - kogelstoten - speerwerpen - discuswerpen estafette 4 x 100 m en 4 x 400 m. Mannen : 100 m m m m m 3000 m - hoogspringen verspringen - hinkstapsapringen - kogelstoten - speerwerpen - discuswerpen estafette 4 x 100 m en 4 x 400 m. Voor de Nationale Junioren Kampioenschappen kan worden ingeschreven voor de volgende onderdelen : Vrouwen : 100 m m m m m m - hoogspringen verspringen - hinkstapsapringen - kogelstoten - speerwerpen - discuswerpen estafette 4 x 100 m en 4 x 400 m. Mannen : 100 m m m m m 5000 m - hoogspringen verspringen - hinkstapsapringen - kogelstoten - speerwerpen - discuswerpen estafette 4 x 100 m en 4 x 400 m. ARTIKEL 6 INSCHRIJVING 6.1 De inschrijving voor de Nationale Jeugd- en Junioren Kampioenschappen vindt digitaal plaats op het volgend adres : wedstrijdcommissie@surinaamseatletiekbond.com De inschrijving sluit op zondag 16 juli 2017 om uur. 6.2 Het inschrijfgeld bedraagt SRD 5,00 per deelnemer en dit bedrag moet in contanten worden voldaan tijdens de technical meeting op zaterdag 22 juli Op dinsdag 18 juli voor u mogen de afmeldingen (scratchen) en correcties worden doorgegeven.

4 6.4 Op de technical meeting worden de startnummers verstrekt. 6.5 Het aantal onderdelen waarvoor een deelnemer aan deze Kampioenschappen mag worden ingeschreven is gesteld op twee. De estafette nummers worden niet meegerekend. 6.6 Deelnemers, die niet zijn aangesloten bij een vereniging die lid is van de SAB, dienen het inschrijfgeld te voldoen op de technical meeting. Bij het afhalen van het startnummer op de wedstrijddag dienen zij zich te legitimeren met zichtbaar de geboorte datum. 6.7 Na-inschrijvingen zijn niet toegestaan. ARTIKEL 7 KWALIFICATIE 7.1 Voor elke finale van de 100 m, 200 m, 400 m, de 4 x 100 m en de 4 x 400 m geschiedt de baanindeling d.m.v. plaatsing a.d.h.v.de gelopen tijden. 7.2 De kwalificatie criteria voor de halve finale en de finale op de 100 m, 200 m, 400 m, 4 x 100 m en de 4 x 400 m zijn als volgt : Bij een (1) serie wordt direct finale gelopen. De baanindeling vind a.d.h.v. de inschrijftijd plaats. Bij twee series plaatsen de nrs 1 en 2 en de twee tijdsnelsten zich voor de finale. Bij drie series plaatsen de nrs 1 van elke serie aangevuld met de drie tijdsnelsten zich voor de finale. Bij vier series plaatsen de nrs 1 en 2 van elke serie aangevuld met de 4 tijdsnelsten zich voor de twee series halve finale. Bij vijf series plaatsen de nrs 1 en 2 van elke serie aangevuld met de 2 tijdsnelsten zich voor de twee series halve finale. Bij zes series plaatsen de nrs 1 van elke serie aangevuld met de 6 tijdsnelsten zich voor de twee series halve finale. Van de halve finales gaan de nrs 1 en 2 aangevuld met de 2 tijdsnelsten over naar de finale.

5 Indien op de 100 m, 200 m, 400 m, de 4 x 100 m en de 4 x 400 m het aantal inschrijvingen groter is dan 36 zullen de betreffende atleten na overleg met de betrokken verenigingen worden verwijderd van de deelnemerslijst. 7.3 Op de 800 m en 1500 m wordt niet gestart in banen doch met gebruikmaking van de curve. Er worden series gelopen bestaande uit max 14 deelnemers. Indien 14 of minder deelnemers zich hebben gemeld voor de wedstrijd wordt direct de finale gelopen op het tijdstip waarop de finale geprogrammeerd staat. Bij 2 series plaatsen de nrs 1 t/m 4 van elke serie en de 6 tijdsnelsten zich voor de finale. Indien op de 800 m en 1500 m het aantal inschrijvingen groter is dan 28 zullen de betreffende atleten na overleg met de betrokken verenigingen worden geschrapt van de deelnemerslijst. 7.4 Op de 3000 m en de 5000 m worden series gelopen bestaande uit max 20 deelnemers. Indien 20 of minder deelnemers zich hebben gemeld voor de wedstrijd wordt direct de finale gelopen op het tijdstip waarop de finale geprogrammeerd staat. Bij 2 series plaatsen de nrs 1 t/m 6 van elke serie en de 8 tijdsnelsten zich voor de finale. 7.5 Indien er voor een onderdeel direct finale wordt gelopen zal deze finale plaatsvinden op het tijdstip dat de finale staat geprogrammeerd. 7.6 Op de onderdelen: verspringen, kogelstoten, speerwerpen en discuswerpen wordt een kwalificatieronde gehouden bestaande uit 16 atleten waarin de atleten elk drie pogingen uitvoeren. De zes atleten met de beste prestatie gaan over naar de finale. De finale wordt aaneensluitend aan de kwalificatie gehouden. De prestaties geleverd in de kwalificatieronde tellen mee voor de einduitslag in de finaleronde. In de finale krijgt iedere deelnemer (drie) pogingen. Wordt de finale op een ander tijdstip gehouden dan de kwalificatie dan krijgt iedere finalist 6 pogingen. De kwalificatie pogingen tellen dan niet mee. Meerdere kwalificatieronden worden gehouden bij meer dan 16 inschrijvingen De zes best presterende atleten uit de kwalificatieronden gaan over naar de finale. Er zullen maximaal 2 kwalificatieronden worden gehouden.

6 Indien per onderdeel het aantal inschrijvingen groter is dan 32 zullen de betreffende atleten na overleg met de betrokken verenigingen worden afgevoerd van de deelnemerslijst 7.7 Op het nummer hoogspringen wordt volgens de onderstaande tabel gehandeld. Dames Jeugd : aanvangshoogte 1.00 m. De lat gaat vervolgens met 3 cm omhoog tot de laatste deelneemster overblijft. Deze mag dan bepalen hoe hoog de lat wordt geplaatst. Heren Jeugd : Aanvangshoogte 1.10 m. De lat gaat vervolgens met 5 cm omhoog tot de laatste deelnemer overblijft. Deze mag dan bepalen hoe hoog de lat wordt geplaatst. Dames Junioren : Aanvangshoogte 1.10 m. De lat gaat vervolgens met 3 cm omhoog tot de laatste deelneemster overblijft. Deze mag dan bepalen hoe hoog de lat wordt geplaatst. Heren Junioren : Aanvangshoogte 1.20 m. De lat gaat vervolgens met 5 cm omhoog tot de laatste deelnemer overblijft. Deze mag dan bepalen hoe hoog de lat wordt geplaatst. ARTIKEL 8 AFMELDINGEN EN CALLROOM MELDINGEN 8.1 Ploegleiders zijn verplicht ingeschreven atleten tenminste1 uur voor de aanvang van het betreffende onderdeel aan te melden bij het Secretariaat. Niet aanmelden houdt in dat de atleet van de startlijst wordt gehaald. De individuele atleten dienen zich tenminste 1 uur voor de aanvang van hun onderdeel persoonlijk aan te melden 8.2 Het afmelden van deelname aan een onderdeel geschiedt als volgt: a. In geval van een individuele atleet door de atleet zelf. b. In alle andere gevallen door de betreffende ploegleider. c. Het afmelden moet minimaal 1 (een ) uur voor aanvang van het betreffende nummer worden gedaan aan het wedstrijdsecretariaat. 8.3 Atleten die zich hebben gekwalificeerd voor de volgende ronde worden geacht aan deze ronde deel te nemen. (halve finale of finale). Indien naar oordeel van de wedstrijdleiding geen valide redenen aanwezig zijn om niet deel te nemen zal aan de betreffende vereniging een boete worden opgelegd van SRD per keer

7 8.4 Alle deelnemers aan de volgende ronde, waarvoor zij zich hebben geplaatst, zullen door de announcer hiervan op de hoogte worden gesteld. Afmeldingen geschieden zoals gesteld in regel Als blijkt dat na de inschrijving op een onderdeel minder dan 3 deelnemers zijn aangemeld, zal dit onderdeel geen voortgang vinden, ARTIKEL 9 GEBRUIK WEDSTRIJDMATERIAAL 9.1 Het gebruik van eigen materiaal is verboden!!! De gewichten voor de categorieën zijn: Categorie Kogelstoten Discuswerpen Speerwerpen Mannen Jeugd 3 kg 1 kg 400 gr Vrouwen Jeugd 2 kg 0.75 kg 400 gr Categorie Kogelstoten Discuswerpen Speerwerpen Mannen Junioren 6 kg 1.75 kg 800 gr Vrouwen Junioren 4 kg 1 kg 600 gr ARTIKEL 10 PROTESTEN 10.1 Een protest moet op het daartoe bestemd formulier worden ingediend bij de voorzitter van de Jury d Appel. Het formulier is verkrijgbaar op het wedstrijd secretariaat. Het protest moet binnen 1 uur na publicatie van de uitslag ingediend worden. De behandeling van het protest zal onmiddellijk worden aangevangen en de uitspraak terstond door haar voorzitter en in aanwezigheid van de wedstrijdleider worden medegedeeld aan de indiener van het protest. De uitspraak van de Jury d Appel is bindend. Binnen 7 dagen ontvangt het bestuur van de vereniging waartoe de indiener van het protest behoort een bevestiging van de uitspraak van de Jury d Appel.

8 10.2 Protesten mogen slechts door de ploegleiders worden ingediend De kosten voor het indienen van een protest zijn SRD per protest In geen geval wordt restitutie van deze kosten verleend Het oordeel kan worden aangevochten bij de voorzitter van de S.A.B. ARTIKEL Op het wedstrijdterrein mogen zich alleen de deelnemers aan het op dat moment gaande zijnde onderdeel bevinden. Indien coaches, atleten of ouders zich hier niet aan houden zullen zij door de Marshall verwijderd worden De Marshall is verantwoordelijk voor de orde handhaving op de wedstrijdaccommodatie. ARTIKEL 12 UITSLAGEN 12.1 Uitslagen zullen zo snel mogelijk na een finale worden bekend gemaakt door de announcer De uitslagen zullen voor het publiek zo duidelijk zichtbaar als mogelijk worden opgehangen Ploegleiders kunnen zich wenden tot het wedstrijdsecretariaat ter verkrijging van alle relevante informatie. ARTIKEL 13 MANAGEMENT

9 13.1 In situaties waarin dit reglement niet voorziet beslist de wedstrijdleiding De Wedstrijdleiding behoudt het recht om daar waar nodig in te grijpen middels maatregelen van bestuur ter handhaving van orde en veiligheid.

ALGEMENE WEDSTRIJDREGLEMENT VOOR BAANWEDSTRIJDEN VAN DE. SURINAAMSE ATLETIEK BOND (Versie 12 januari 2015)

ALGEMENE WEDSTRIJDREGLEMENT VOOR BAANWEDSTRIJDEN VAN DE. SURINAAMSE ATLETIEK BOND (Versie 12 januari 2015) ALGEMENE WEDSTRIJDREGLEMENT VOOR BAANWEDSTRIJDEN VAN DE SURINAAMSE ATLETIEK BOND (Versie 12 januari 2015) Artikel 1. Algemeen 1.1 De wedstrijden opgenomen in de wedstrijdkalender worden georganiseerd door

Nadere informatie

ALGEMEEN WEDSTRIJDREGLEMENT VOOR BAANWEDSTRIJDEN VAN DE SURINAAMSE ATLETIEK BOND

ALGEMEEN WEDSTRIJDREGLEMENT VOOR BAANWEDSTRIJDEN VAN DE SURINAAMSE ATLETIEK BOND ALGEMEEN WEDSTRIJDREGLEMENT VOOR BAANWEDSTRIJDEN VAN DE SURINAAMSE ATLETIEK BOND Versie 12 januari 2019 1 ALGEMEEN WEDSTRIJDREGLEMENT VOOR BAANWEDSTRIJDEN VAN DE SURINAAMSE ATLETIEK BOND Artikel 1. 1.1

Nadere informatie

Regelgeving Nederlandse Studenten Kampioenschap Baan Atletiek 2017

Regelgeving Nederlandse Studenten Kampioenschap Baan Atletiek 2017 Regelgeving Nederlandse Studenten Kampioenschap Baan Atletiek 2017 D.A.V. Kronos N.S.A.F. ZeuS Februari 2017 Inleiding In dit document wordt de regelgeving van het Nederlands studentenkampioenschap (NSK)

Nadere informatie

Nederlandse Studenten Kampioenschap Baan Atletiek 2016

Nederlandse Studenten Kampioenschap Baan Atletiek 2016 Nederlandse Studenten Kampioenschap Baan Atletiek 2016 Regelgeving Inleiding In dit document wordt de regelgeving van het Nederlands studentenkampioenschap (NSK) Baan 2016 beschreven. Hierin worden de

Nadere informatie

Donderdag 29 en vrijdag 30 mei 2014 Olympisch Stadion Amsterdam

Donderdag 29 en vrijdag 30 mei 2014 Olympisch Stadion Amsterdam Futurumshop.nl Nederlands Studenten Kampioenschap Baanatletiek Versie 5 Donderdag 29 en vrijdag 30 mei 2014 Olympisch Stadion Amsterdam Inleiding In dit document wordt de regelgeving van het NSK Baan 2014

Nadere informatie

Informatiebrief Special Olympics Nationale Spelen ATLETIEK, 1-3 Juli 2016, Nijmegen

Informatiebrief Special Olympics Nationale Spelen ATLETIEK, 1-3 Juli 2016, Nijmegen Informatiebrief Special Olympics Nationale Spelen ATLETIEK, 1-3 Juli 2016, Nijmegen Deze brief bevat de belangrijkste informatie voor de deelnemers en coaches/begeleiders voor het atletiekprogramma van

Nadere informatie

Informatiebrief Special Olympics Nationale Spelen ATLETIEK, 1-3 Juli 2016, Nijmegen

Informatiebrief Special Olympics Nationale Spelen ATLETIEK, 1-3 Juli 2016, Nijmegen Informatiebrief Special Olympics Nationale Spelen ATLETIEK, 1-3 Juli 2016, Nijmegen Deze brief bevat de belangrijkste informatie voor de deelnemers en coaches/begeleiders voor het atletiekprogramma van

Nadere informatie

NEDERLANDS STUDENTEN KAMPIOENSCHAP INDOOR ATLETIEK

NEDERLANDS STUDENTEN KAMPIOENSCHAP INDOOR ATLETIEK NEDERLANDS STUDENTEN KAMPIOENSCHAP INDOOR ATLETIEK 1. Inleiding De regelgeving van het NSK indoor 2017 is een verzameling spelregels en richtlijnen om dit kampioenschap technisch en organisatorisch in

Nadere informatie

NATIONAAL KAMPIOENSCHAP VOOR BMX CLUBS 2019

NATIONAAL KAMPIOENSCHAP VOOR BMX CLUBS 2019 NATIONAAL KAMPIOENSCHAP VOOR BMX CLUBS 2019 Versie 4.0: November ALGEMEEN Het Nederlands Kampioenschap voor BMX Clubs, hierna te noemen NK Clubs, wordt gehouden als een algemeen Nationaal Clubkampioenschap,

Nadere informatie

KNAU Wedstrijdreglement

KNAU Wedstrijdreglement Hoofdstuk 12 Meerkampen Artikel 89 MEERKAMPEN (IAAF Rule 200) 1. Alle in dit artikel genoemde meerkampen worden op twee opeenvolgende dagen in de aangegeven volgorde verwerkt. Uitzondering is de vijfkamp

Nadere informatie

Regelgeving NSK Indoor 2018 NEDERLANDS STUDENTEN KAMPIOENSCHAP INDOOR ATLETIEK

Regelgeving NSK Indoor 2018 NEDERLANDS STUDENTEN KAMPIOENSCHAP INDOOR ATLETIEK Onder auspiciën van: Georganiseerd door: Regelgeving NSK Indoor 2018 NEDERLANDS STUDENTEN KAMPIOENSCHAP INDOOR ATLETIEK Regelgeving NSK Indoor 2018 2 Onder auspiciën van: 1. Inleiding De regelgeving van

Nadere informatie

Regelgeving Nederlandse kampioenschappen 2013

Regelgeving Nederlandse kampioenschappen 2013 Regelgeving Nederlandse kampioenschappen 2013 November 2012 30 november 2012-2 - Afdeling Wedstrijdatletiek Inhoudsopgave 1 Nederlandse kampioenschappen atletiek 5 1.1 NK atletiek senioren 5 1.2 NK atletiek

Nadere informatie

Het wedstrijdreglement is van toepassing. Nijmegen, juni Organisatie en officials NSK Teams 2016

Het wedstrijdreglement is van toepassing. Nijmegen, juni Organisatie en officials NSK Teams 2016 Wedstrijdreglement NSK Teams 2016 Inleiding Het wedstrijdreglement van het NSK Teams 2016 is een verzameling spelregels en richtlijnen om dit kampioenschap technisch en organisatorisch in goede banen te

Nadere informatie

NATIONAAL KAMPIOENSCHAP VOOR BMX CLUBS 2018

NATIONAAL KAMPIOENSCHAP VOOR BMX CLUBS 2018 NATIONAAL KAMPIOENSCHAP VOOR BMX CLUBS 2018 Versie 7.0: 2018 NATIONAAL KAMPIOENSCHAP VOOR BMX CLUBS 2018 ALGEMEEN Het Nederlands Kampioenschap voor BMX Clubs, hierna te noemen NK Clubs, wordt gehouden

Nadere informatie

Programma Nederlandse Sprint Kampioenschappen Zwemmen 2013

Programma Nederlandse Sprint Kampioenschappen Zwemmen 2013 Nederlandse Sprint Kampioenschappen Zwemmen 2013 Programma Nederlandse Sprint Kampioenschappen Zwemmen 2013 Zaterdag 29 juni, series Inzwemmen 08.00 uur, aanvang series 09.00 uur 1. 50 m. vrije slag meisjes

Nadere informatie

Informatiebulletin voor atleten

Informatiebulletin voor atleten Informatiebulletin voor atleten City Event ASICS NK atletiek 2019, Den Haag, 25 juli 2019 Welkom! Leuk dat je meedoet met de ASICS NK atletiek 2019 dat dit jaar op donderdag 25 juli op het Plein (verspringen)

Nadere informatie

Nationaal Kampioenschap voor BMX Clubs 2017

Nationaal Kampioenschap voor BMX Clubs 2017 Algemeen Het Nederlands Kampioenschap voor BMX Clubs, hierna te noemen NK Clubs, wordt gehouden als een algemeen Nationaal Clubkampioenschap, waaraan verenigingen aangesloten zowel bij de Koninklijke Nederlandsche

Nadere informatie

NK ZWEMMEN TILBURG. ONK zwemmen korte baan 2014 De Drieburcht Tilburg 7, 8, 9 november 2014

NK ZWEMMEN TILBURG. ONK zwemmen korte baan 2014 De Drieburcht Tilburg 7, 8, 9 november 2014 ONK zwemmen korte baan 2014 De Drieburcht Tilburg 7, 8, 9 november 2014 In samenwerking met TRB-RES zullen de Nederlandse Kampioenschappen op de korte baan in De Drieburcht in Tilburg worden georganiseerd.

Nadere informatie

Paramaribo, 4 Februari Aan de lid verenigingen van de Surinaamse Zwem Bond. Geachte leden,

Paramaribo, 4 Februari Aan de lid verenigingen van de Surinaamse Zwem Bond. Geachte leden, Aan de lid verenigingen van de Surinaamse Zwem Bond Paramaribo, 4 Februari 2013 Geachte leden, Hierbij wordt Uw vereniging uitgenodigd om deel te nemen aan de Nationale Long Course Zwemkampioenschappen

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN VOOR DEELNEMENDE PLOEGEN AAN HET FBK-GAMES NK TEAMS SENIOREN 2011

INFORMATIEBULLETIN VOOR DEELNEMENDE PLOEGEN AAN HET FBK-GAMES NK TEAMS SENIOREN 2011 INFORMATIEBULLETIN VOOR DEELNEMENDE PLOEGEN AAN HET FBK-GAMES NK TEAMS SENIOREN 2011 Accommodatie Het FBK-Games NK Teams voor senioren zal plaatsvinden in het FBK Stadion, Kuipersdijk 46 te Hengelo (O).

Nadere informatie

VB-competitie ZuidWest-Nederland 2013

VB-competitie ZuidWest-Nederland 2013 VB-competitie ZuidWest-Nederland VB-competitie Zuidwest Nederland In 2010 is door een vijftal atletiekverenigingen het initiatief genomen om in Zuidwest Nederland een competitie op te starten voor VB-groepen.

Nadere informatie

KNWU BMX Nationaal Kampioenschap KNWU BMX NK 2015 versie 3.0

KNWU BMX Nationaal Kampioenschap KNWU BMX NK 2015 versie 3.0 KNWU BMX Nationaal Kampioenschap 2015 KNWU BMX Nationaal Kampioenschap 2015 Algemeen De reglementen van de KNWU en daarbij in het bijzonder Titel VI, Wedstrijd Reglement BMX laatst gepubliceerde uitgave,

Nadere informatie

AMSTERDAM TALENT CUP 2013

AMSTERDAM TALENT CUP 2013 De Dolfijn organiseert op zondag 3 maart 2013 voor de derde keer de Amsterdam Talent Cup. Als erkend Talent Centrum nodigen wij graag alle junioren- en jeugdzwemmers alsmede de jongens minioren 6 en meisjes

Nadere informatie

Richtlijnen clubrecords AV DJA

Richtlijnen clubrecords AV DJA Richtlijnen clubrecords AV DJA 1. Gebruikte afkortingen en definities AU Atletiekunie AV DJA Atletiekvereniging De Jonge Athleet IAAF International Association of Atletics Federation WMA World Masters

Nadere informatie

Open Nederlands Kampioenschap Vinzwemmen 2019

Open Nederlands Kampioenschap Vinzwemmen 2019 Open Nederlands Kampioenschap Vinzwemmen 2019 22 en 23 juni 2019 Pieter van den Hoogenband Zwemstadion Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep Antoon Coolenlaan 1 5644 RX Eindhoven Nederland E-mail: nkvinzwemmen@yahoo.com

Nadere informatie

REGLEMENT CLUBRECORDS ATV Venray d.d. 1-12-2008

REGLEMENT CLUBRECORDS ATV Venray d.d. 1-12-2008 REGLEMENT CLUBRECORDS ATV Venray d.d. 1-12-2008 1. Benoeming De ATV Venray-Recordcommissie bestaat uit tenminste drie leden. De bezetting wordt aangesteld door de WOC. De duur van de benoeming is voor

Nadere informatie

Reglement NSK Allround 2017

Reglement NSK Allround 2017 Reglement NSK Allround 2017 Artikel 1 Het recht om deel te nemen Artikel 2 Deelname buiten mededinging Artikel 3 Verlies van het recht om deel te nemen Artikel 4 Deelname aan de wedstrijd Artikel 5 Niet

Nadere informatie

Koninklijke Luchtmacht. Open Militair Kampioenschap ATLETIEK. 17 mei 2017 AV de Keien, Uden. programmaboekje

Koninklijke Luchtmacht. Open Militair Kampioenschap ATLETIEK. 17 mei 2017 AV de Keien, Uden. programmaboekje Koninklijke Luchtmacht Open Militair Kampioenschap ATLETIEK 17 mei 2017 AV de Keien, Uden programmaboekje 1. VOORWOORD Als voorzitter van de Sportraad CLSK heet ik u van harte welkom op het Open Militair

Nadere informatie

ATLETIEK 1. CATEGORIEEN 2. DEELNAME 3. MATERIAAL PIRAMIDAAL PROVINCIAAL. 2.1 Nummers

ATLETIEK 1. CATEGORIEEN 2. DEELNAME 3. MATERIAAL PIRAMIDAAL PROVINCIAAL. 2.1 Nummers ATLETIEK PIRAMIDAAL PROVINCIAAL 1. CATEGORIEEN Miniemen (A + B) (2005 + 2004) jongens - meisjes Cadetten (A + B) (2003 + 2002) jongens - meisjes Scholieren ( A + B) (2001 + 2000 + 1999) jongens - meisjes

Nadere informatie

Gelderse en Overijsselse Kampioenschappen korte baan 2017

Gelderse en Overijsselse Kampioenschappen korte baan 2017 Gelderse en Overijsselse Kampioenschappen korte baan 2017 De Overijsselse Kampioenschappen korte baan worden gehouden op zaterdag 7, zondag 8, zaterdag 14 en zondag 15 januari 2017 in zwembad Het Ravijn

Nadere informatie

REGLEMENT CLUBRECORDS VAN INDOOR-OUTDOOR EN WEGWEDSTRIJDEN

REGLEMENT CLUBRECORDS VAN INDOOR-OUTDOOR EN WEGWEDSTRIJDEN REGLEMENT CLUBRECORDS VAN INDOOR-OUTDOOR EN WEGWEDSTRIJDEN Atletiekvereniging Edam Aan de erkenning van clubrecords van Atletiekvereniging Edam (hierna te noemen : A.V. Edam) zijn de volgende regels verbonden.

Nadere informatie

KNWU BMX NATIONAAL KAMPIOENSCHAP 2019

KNWU BMX NATIONAAL KAMPIOENSCHAP 2019 KNWU BMX NATIONAAL KAMPIOENSCHAP 2019 Versie 3.0: 1 januari 2019 KNWU BMX NATIONAAL KAMPIOENSCHAP 2019 ALGEMEEN de KNWU. In het bezit te zijn van een tijdig aangevraagd Nederlands stuurbordnummer. Gekwalificeerd

Nadere informatie

HANDBOEK NATIONALE EVENEMENTEN WATERPOLO. N.K. E jeugd (0.11 jr.) N.K. D jeugd (o.13 jr.) N.K. C jeugd (o.15 jr.) N.K. A jeugd (o.19 jr.

HANDBOEK NATIONALE EVENEMENTEN WATERPOLO. N.K. E jeugd (0.11 jr.) N.K. D jeugd (o.13 jr.) N.K. C jeugd (o.15 jr.) N.K. A jeugd (o.19 jr. HANDBOEK NATIONALE EVENEMENTEN WATERPOLO N.K. E jeugd (0.11 jr.) N.K. D jeugd (o.13 jr.) N.K. C jeugd (o.15 jr.) N.K. A jeugd (o.19 jr.) INHOUDSOPGAVE: Algemeen Het wedstrijdreglement Draaiboek Algemeen

Nadere informatie

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! KNWU BMX Nationaal Kampioenschap 2017 Versie 6 januari 2017

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! KNWU BMX Nationaal Kampioenschap 2017 Versie 6 januari 2017 PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! KNWU BMX Nationaal Kampioenschap 2017 Versie 6 januari 2017 KNWU BMX Nationaal Kampioenschap 2017 Algemeen De reglementen van de KNWU en daarbij in het bijzonder

Nadere informatie

inmiddels bij veel zwemverenigingen een vaste plaats ingenomen op de wedstrijdkalender.

inmiddels bij veel zwemverenigingen een vaste plaats ingenomen op de wedstrijdkalender. De Dolfijn organiseert voor de vierde keer de SPEEDO Fast Water Meet. Deze wedstrijd heeft inmiddels bij veel zwemverenigingen een vaste plaats ingenomen op de wedstrijdkalender. Op 8 en 9 juli 2017 is

Nadere informatie

Algemeen regionale afspraken, District Oost. Iedere club/rijder wordt geacht de inhoud van dit reglement te kennen en zich er aan te houden.

Algemeen regionale afspraken, District Oost. Iedere club/rijder wordt geacht de inhoud van dit reglement te kennen en zich er aan te houden. NFF District OOST Algemeen regionale afspraken, District Oost Datum: 30 januari 2014 Iedere club/rijder wordt geacht de inhoud van dit reglement te kennen en zich er aan te houden. Wedstrijd reglement

Nadere informatie

Gelderse en Overijsselse B-Kampioenschappen korte baan

Gelderse en Overijsselse B-Kampioenschappen korte baan Gelderse en Overijsselse B-Kampioenschappen korte baan 2017-2018 De Overijsselse B-Kampioenschappen korte baan worden gehouden op zaterdag 16 en zondag 17 december 2017 in zwembad De Vrolijkheid, Ossenkamp

Nadere informatie

Competitie Fietscross (BMX)

Competitie Fietscross (BMX) Reglement Redline Topcompetitie 2009 Competitie Fietscross (BMX) Junior Men, Elite Men en Vrouwen 17+ Genoemde categorieën rijden op zaterdag een Time Trial. De gereden tijden zijn bepalend voor de volgorde

Nadere informatie

Surinaamse Zwem Bond

Surinaamse Zwem Bond Aan de lid verenigingen van de Surinaamse Zwem Bond Geachte leden, Surinaamse Zwem Bond Paramaribo, 5 Mei 2012 Hierbij wordt Uw vereniging uitgenodigd deel te nemen aan de Nationale Short Course Zwemkampioenschappen

Nadere informatie

ASICS NK senioren 2017

ASICS NK senioren 2017 ASICS NK senioren 2017 Chronoloog donderdag 13 juli 12:30 Mix Polsstokhoogspringen Open 14:45 Mix Polsstokhoogspringen Open 17:00 V Polsstokhoogspringen finale 18:55 V Polsstokhoogspringen ceremonie protocolaire

Nadere informatie

Toernooireglement Petanque

Toernooireglement Petanque Toernooireglement Petanque BIJLAGE 07: PILOT NATIONAAL KAMPIOENSCHAP TÊTE-À-TÊTE MET VOORRONDEN IN DE VORM VAN DISTRICTSKAMPIOENSCHAPPEN Vastgesteld door het bondsbestuur op 12 oktober 2018; Inwerkingtredend

Nadere informatie

Artikel 301 Nederlandse kampioenschappen. Artikel 302 Nederlandse kampioenschappen aflossing. Artikel 303 Nederlandse Kampioenschappen afstanden

Artikel 301 Nederlandse kampioenschappen. Artikel 302 Nederlandse kampioenschappen aflossing. Artikel 303 Nederlandse Kampioenschappen afstanden INHOUD SPECIFIEKE BEPALINGEN HARDRIJDEN SHORTTRACK Artikel 301 Nederlandse kampioenschappen Artikel 302 Nederlandse kampioenschappen aflossing Artikel 303 Nederlandse Kampioenschappen afstanden Artikel

Nadere informatie

Open Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen 2013

Open Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen 2013 Open Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen 2013 Programma Vrijdag Series Inzwemmen 08.00 uur, aanvang series 09.00 uur 1. 400m vrije slag jongens jeugd/heren senioren + S4 - S14 2. 400m vrije slag meisjes

Nadere informatie

ASICS NK atletiek 2017, Utrecht, 13 t/m 16 juli 2017

ASICS NK atletiek 2017, Utrecht, 13 t/m 16 juli 2017 Infobulletin ASICS NK atletiek 2017, Utrecht, 13 t/m 16 juli 2017 Welkom! Leuk dat je mee doet met het ASICS NK atletiek 2017 dat dit jaar op donderdag 13 juli op het Vredenburg (polsstokhoogspringen)

Nadere informatie

SPEEDO TALENT CUP 2016

SPEEDO TALENT CUP 2016 De Dolfijn organiseert op zondag 28 februari 2016 voor de zesde keer de Speedo Talent Cup. Graag nodigen wij alle junioren- en jeugdzwemmers alsmede de jongens minioren 6 en meisjes minioren 5 uit om mee

Nadere informatie

Regionale Lange Afstanden Kampioenschappen 2019

Regionale Lange Afstanden Kampioenschappen 2019 Regionale Lange Afstanden Kampioenschappen 2019 De Regionale Lange Afstanden Kampioenschappen 2019 worden gehouden op zaterdag 9 en zondag 10 maart 2019 in het zwembad Sportfondsenbad West, Planetenstraat

Nadere informatie

President Allendelaan GW Amsterdam

President Allendelaan GW Amsterdam Het einde van het zwemseizoen vraagt erom om nog eens lekker te kunnen knallen op kort bad. Daarom organiseert De Dolfijn voor de tweede keer de SPEEDO Fast Water Meet. Op 27 en 28 juni a.s. is het Sloterparkbad

Nadere informatie

Informatiebulletin voor atleten en begeleiders

Informatiebulletin voor atleten en begeleiders Beste atleten en begeleiders, Informatiebulletin voor atleten en begeleiders Apeldoorn, februari 2016 Graag aandacht voor de volgende punten voor het komende NK Indoor Junioren, dat voor de achtste keer

Nadere informatie

ONK Open Water Zwemmen 2019 Bepalingen

ONK Open Water Zwemmen 2019 Bepalingen De vinden plaats op zaterdag 10 en zondag 11 augustus 2019. Locatie is Het Waaltje in Heerjansdam. De organisatie is in handen van de KNZB in samenwerking met de verenigingen De Lansingh en ZVVS. Meer

Nadere informatie

BEPALINGEN PUPILLENCOMPETITIE. voor de regio s 2 & 5. Gooi en Eemland en Utrecht. Uitgave januari 2016.

BEPALINGEN PUPILLENCOMPETITIE. voor de regio s 2 & 5. Gooi en Eemland en Utrecht. Uitgave januari 2016. BEPALINGEN PUPILLENCOMPETITIE voor de regio s 2 & 5 Gooi en Eemland en Utrecht Uitgave januari 2016. Aanvulling op wedstrijdreglement 2016-2017 Atletiek Unie Wijzigingen ten opzichte van voorgaande uitgaven

Nadere informatie

3 Wedstrijdreglement Hoofdstuk 7 Beachvolleybal Nationale Jeugdkampioenschappen

3 Wedstrijdreglement Hoofdstuk 7 Beachvolleybal Nationale Jeugdkampioenschappen 3 Wedstrijdreglement Hoofdstuk 7 Beachvolleybal Nationale Jeugdkampioenschappen Inhoud 3.7.1 Algemeen... 2 3.7.2 Kampioenschappen... 3 3.7.3 Inschrijven... 3 3.7.4 Indeling en programmering... 5 3.7.5

Nadere informatie

Reglement voor de VZA-Delta NV-crosscompetitie. versie 7 oktober 2008

Reglement voor de VZA-Delta NV-crosscompetitie. versie 7 oktober 2008 Programma Delta NV - crosscompetitie 2008/2009 Programm VZA-Delta NV - crosscompetitie 01-11-2008 Moerschanscross Hulst RKHAV 15-11-2008 Inkelcross Kruiningen AV 56 29-11-2008 Elderschanscross Aardenburg

Nadere informatie

Woensdag 8 februari 2017 VLAAMS SCHOOLSPORT KAMPIOENSCHAP

Woensdag 8 februari 2017 VLAAMS SCHOOLSPORT KAMPIOENSCHAP Woensdag 8 februari 2017 VLAAMS SCHOOLSPORT KAMPIOENSCHAP Dit open kampioenschap is een competitieve indoor atletiekwedstrijd voor leerlingen uit het secundair onderwijs. Men doelt met deze wedstrijd op:

Nadere informatie

President Allendelaan GW Amsterdam

President Allendelaan GW Amsterdam De zesde editie van de Speedo Fast Water Meet vindt plaats op 29 en 30 juni 2019. De wedstrijd is aangewezen als kwalificatiemoment voor de EK korte baan van 4-8 december in Glasgow. Er wordt gezwommen

Nadere informatie

REGLEMENT CLUBRECORDS TEMPO ATLETIEK VERENIGING

REGLEMENT CLUBRECORDS TEMPO ATLETIEK VERENIGING REGLEMENT CLUBRECORDS TEMPO ATLETIEK VERENIGING Versie juli 2016 1. Inleiding Sinds medio jaren tachtig zijn er geen clubrecords bij Tempo bijgehouden. Vanaf 2016 willen we daar graag weer een begin mee

Nadere informatie

DUTCH OPEN SWIM CUP 2005 ZWEMBAD DE TONGELREEP TE EINDHOVEN

DUTCH OPEN SWIM CUP 2005 ZWEMBAD DE TONGELREEP TE EINDHOVEN DUTCH OPEN SWIM CUP 2005 ZWEMBAD DE TONGELREEP TE EINDHOVEN Nationaal Zweminstituut Eindhoven en P.S.V. zwemmen organiseren ook in 2005 een OPEN wedstrijd voor ALLE leeftijdscategorieën waarin veel nationale

Nadere informatie

Nederlands Handbal Verbond. regeling Beach Handball Tour

Nederlands Handbal Verbond. regeling Beach Handball Tour Nederlands Handbal Verbond regeling Beach Handball Tour 2016-2017 13 juni 2016 11 juni 2017 1. Algemeen 1.1 De Beach Handball Tour 2016-2017 loopt van 13 juni 2016 tot en met 11 juni 2017. 1.2 De Beach

Nadere informatie

ZATERDAG 14 JULI in de Afgedamde Maas bij Wijk en Aalburg. De wedstrijden tellen mee voor de landelijke bekers en de brabant bekers

ZATERDAG 14 JULI in de Afgedamde Maas bij Wijk en Aalburg. De wedstrijden tellen mee voor de landelijke bekers en de brabant bekers Hierbij nodigen wij jullie uit voor ons 16 e Open Water -Zwemevenement op ZATERDAG 14 JULI 2012 in de Afgedamde Maas bij Wijk en Aalburg De wedstrijden tellen mee voor de landelijke bekers en de brabant

Nadere informatie

Bij categorieën van 8 of minder renners is de uitslag na drie manches bepalend voor de toekenning van de topcompetitiepunten.

Bij categorieën van 8 of minder renners is de uitslag na drie manches bepalend voor de toekenning van de topcompetitiepunten. TOPCOMPETITIE FIETSCROSS (BMX) Reglement Redline Top Competitie 2012 Algemeen De reglementen van de KNWU en daarbij in het bijzonder Titel VI, Wedstrijd Reglement Fietscross (WRF) 2012, is van toepassing

Nadere informatie

Dynamic Tennis Bond Nederland

Dynamic Tennis Bond Nederland TOERNOOIREGLEMENT DYNAMICTENNIS BOND NEDERLAND (DTBN) Vastgesteld op de ALV d.d. 24 april 2010 en van kracht m.i.v. 01-01-2012 BEGRIPPEN Artikel 1 toernooi Een samenstel van wedstrijden en/of meerkampen

Nadere informatie

REGLEMENT CLUBRECORDS TEMPO ATLETIEK VERENIGING

REGLEMENT CLUBRECORDS TEMPO ATLETIEK VERENIGING REGLEMENT CLUBRECORDS TEMPO ATLETIEK VERENIGING Versie september 2016 1. Inleiding Sinds medio jaren tachtig zijn er geen clubrecords bij Tempo bijgehouden. Vanaf 2016 willen we daar graag weer een begin

Nadere informatie

Gelderse Kampioenschappen lange baan 2018

Gelderse Kampioenschappen lange baan 2018 Gelderse Kampioenschappen lange baan 2018 De Gelderse Kampioenschappen lange baan 2018 worden gehouden op 26 en 27 mei en 2 en 3 juni in het zwembad Sportfondsenbad Nijmegen-West, Planetenstraat 65, Nijmegen.

Nadere informatie

LET OP: Per dag moet de atleet zich éénmaal melden, voorafgaand aan het eerste onderdeel! Het niet, of niet tijdig, melden betekent NIET DEELNEMEN!

LET OP: Per dag moet de atleet zich éénmaal melden, voorafgaand aan het eerste onderdeel! Het niet, of niet tijdig, melden betekent NIET DEELNEMEN! Beste atleten en begeleiders, Graag vragen wij julie aandacht voor de volgende punten voor het komende AA-Drink NK Indoor Masters, dat op 2, 3 en 4 februari 2018 plaatsvindt in de atletiekhal van Omnisport

Nadere informatie

TOPCOMPETITIE FIETSCROSS (BMX) Reglement Nationale en Internationale TopCompetitie wedstrijden 2013

TOPCOMPETITIE FIETSCROSS (BMX) Reglement Nationale en Internationale TopCompetitie wedstrijden 2013 TOPCOMPETITIE FIETSCROSS (BMX) Reglement Nationale en Internationale TopCompetitie wedstrijden 2013 Algemeen De reglementen van de KNWU en daarbij in het bijzonder Titel VI, Wedstrijd Reglement Fietscross

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Regio Midden 2011

Wedstrijdreglement Regio Midden 2011 Wedstrijdreglement Regio Midden 2011 Secretariaat: Ruud de Boer Havikshorst 21 3871 JK Hoevelaken Tel: 033-2536781 fietscross.ncc@gmail.com versie: 30 maart 2011 Artikel 1. Aangesloten verenigingen NCC

Nadere informatie

Programma Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen Zwemmen korte baan 2016 28 januari t/m 31 januari 2016

Programma Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen Zwemmen korte baan 2016 28 januari t/m 31 januari 2016 Programma Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen Zwemmen korte baan 2016 28 januari t/m 31 januari 2016 Donderdag, middagsessie Inzwemmen 15:00 uur, aanvang wedstrijd 16:00 uur 1 400 m. vrije slag

Nadere informatie

Informatiebulletin ASICS NK Atletiek 30 juli t/m 2 augustus 2015 Olympisch Stadion, Amsterdam

Informatiebulletin ASICS NK Atletiek 30 juli t/m 2 augustus 2015 Olympisch Stadion, Amsterdam Informatiebulletin ASICS NK Atletiek 30 juli t/m 2 augustus 2015 Olympisch Stadion, Amsterdam Beste atleten en begeleiders, Graag vragen wij je aandacht voor de volgende punten voor het komende ASICS NK

Nadere informatie

De SFWM vindt plaats op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli Er wordt gezwommen in twee leeftijdscategorieën: junioren/jeugd en senioren open.

De SFWM vindt plaats op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli Er wordt gezwommen in twee leeftijdscategorieën: junioren/jeugd en senioren open. De Speedo Fast Water Meet viert zijn eerste lustrum! De vaste plaats die deze wedstrijd inmiddels heeft ingenomen op de wedstrijdkalender heeft ervoor gezorgd dat de KNZB de SFWM heeft aangewezen als kwalificatiemoment

Nadere informatie

Regio B-kampioenschappen (zomer)

Regio B-kampioenschappen (zomer) Regio B-kampioenschappen 2017-18 (zomer) Zomerkampioenschappen (korte baan 25m) 16 & 17 juni 2018 Plaats: Hoogezand (organisatie De Inktvis) Sessie 1 Sessie 2 Sessie 3 Sessie 4 Inzwemmen : 08:15-08:50

Nadere informatie

AANVULLEND REGLEMENT VOOR DE KADERCOMPETITIE SEIZOEN 2015 2016

AANVULLEND REGLEMENT VOOR DE KADERCOMPETITIE SEIZOEN 2015 2016 AANVULLEND REGLEMENT VOOR DE KADERCOMPETITIE SEIZOEN 2015 2016 1. Algemeen Op de Kadercompetitie zijn van toepassing: - De statuten en huishoudelijk reglement van de KNBB en KNBB Vereniging Carambole -

Nadere informatie

Swim Cup Eindhoven 2014 NK zwemmen 2014 Pieter van den Hoogenband zwemstadion 10-13 april 2014

Swim Cup Eindhoven 2014 NK zwemmen 2014 Pieter van den Hoogenband zwemstadion 10-13 april 2014 Swim Cup Eindhoven 2014 NK zwemmen 2014 Pieter van den Hoogenband zwemstadion 10-13 april 2014 Voor de tiende keer wordt de SWIM CUP Eindhoven georganiseerd. Vele nationale en internationale zwemmers,

Nadere informatie

Gelderse B-Kampioenschappen 2019

Gelderse B-Kampioenschappen 2019 Gelderse B-Kampioenschappen 2019 De Gelderse B-Kampioenschappen 2019 worden gehouden op 15 en 16 juni in zwembad Rozengaarde, Bezelhorstweg 115 te Doetinchem. De organisatie is in handen van de Regio Oost

Nadere informatie

Wedstrijd Reglementen 2016

Wedstrijd Reglementen 2016 Wedstrijd Reglementen 2016 In dit document: datum & locatie deelname eisen wedstrijd structuur beoordeling finale selectie score dispensatie datum & locatie Het Nederlands Kampioenschap Freeride 2016 wordt

Nadere informatie

Regio B-kampioenschappen zomer Bepalingen & programma

Regio B-kampioenschappen zomer Bepalingen & programma Zomerkampioenschappen (korte baan 25m) 15 & 16 juni 2019 Plaats: Groningen (organisatie Trivia) Sessie 1 Sessie 2 Sessie 3 Sessie 4 Inzwemmen 08:15-08:50 12:45-13:20 08:15-08:50 12:45-13:20 Aanvang 08:00

Nadere informatie

Springrubrieken alle klassen 14 tot en met 16 juni Vraagprogramma. Algemene zaken en voorlopig programma Outdoor Zuid-Holland

Springrubrieken alle klassen 14 tot en met 16 juni Vraagprogramma. Algemene zaken en voorlopig programma Outdoor Zuid-Holland Springrubrieken alle klassen 14 tot en met 16 juni 2019 Vraagprogramma Dit jaar is er ook weer stalling mogelijk op het terrein. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website. Algemene zaken en voorlopig

Nadere informatie

Vlaamse Snelschaatsbond vzw VSB aankondiging

Vlaamse Snelschaatsbond vzw VSB aankondiging Vlaamse Snelschaatsbond vzw VSB aankondiging Vlaamse Kampioenschappen 2019 SHORTTRACK Zaterdag 26 januari 2019 Boudewijnpark A. De Baeckestraat 12, 8200 Brugge De Vlaamse Kampioenschappen Shorttrack 2019

Nadere informatie

Open Nederlands Kampioenschap Vinzwemmen 2017

Open Nederlands Kampioenschap Vinzwemmen 2017 Open Nederlands Kampioenschap Vinzwemmen 2017 03 en 04 juni 2017 Organisatie NOB. Pieter van den Hoogenband Zwemstadion Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep Antoon Coolenlaan 1 5644 RX Eindhoven Nederland

Nadere informatie

1 400m vrije slag dames m vrije slag heren m wisselslag dames OPEN

1 400m vrije slag dames m vrije slag heren m wisselslag dames OPEN Vrijdag 17 april 2015 INZWEMMEN 17u30/ STARTEN 18u30 Zaterdag 18 april 2015 INZWEMMEN 7u30/ STARTEN 8u30 MIDDAGPAUZE - INZWEMMEN 13:00 / STARTEN: 14u00 FINALES - INZWEMMEN 17:45 / STARTEN: 18:00 finale

Nadere informatie

Aanvullende bepalingen Series 2017

Aanvullende bepalingen Series 2017 Aanvullende bepalingen Series 2017 mei 2017 1 Introductie 1.1 Dit document beschrijft de aanvullende bepalingen voor de Series voor het jaar 2017. 1.2 De bepalingen zijn aanvullend op het huidige IFSC

Nadere informatie

Bepalingen Regio West kampioenschappen lange baan

Bepalingen Regio West kampioenschappen lange baan Bepalingen Regio West kampioenschappen lange baan Deze bepalingen zijn van toepassing op: Regiokampioenschappen lange baan (18/19 mei en 25/26 mei 2019) Algemeen De wedstrijden zijn uitsluitend toegankelijk

Nadere informatie

Artikel A6. Alle wedstrijden worden gespeeld volgens de spelregels zoals vastgesteld door de NBB en dit reglement.

Artikel A6. Alle wedstrijden worden gespeeld volgens de spelregels zoals vastgesteld door de NBB en dit reglement. Bridge Reglementen Hoofdstuk A - Algemeen - Artikel A1 / A11 Hoofdstuk B - Programma - Artikel B1 / B3 Hoofdstuk C - Scores, lijnen - Artikel C1 / C3 Hoofdstuk D - Vervangende scores, promotie en degradatie

Nadere informatie

Onderverdeling naar gemiddelde in 5 klassen t.w.: 2 klassen DAMES en 3 klassen HEREN HALVE FINALE VOOR (MAX.) 12 SPELERS PER KLASSE

Onderverdeling naar gemiddelde in 5 klassen t.w.: 2 klassen DAMES en 3 klassen HEREN HALVE FINALE VOOR (MAX.) 12 SPELERS PER KLASSE Stichting organiseert van: 14 t/m 22 april 2017 het 14e B-Klassentoernooi in Leiderdorp, bowlingcentrum Onderverdeling naar gemiddelde in 5 klassen t.w.: 2 klassen DAMES en 3 klassen HEREN HALVE FINALE

Nadere informatie

Gelderse en Overijsselse Kampioenschappen korte baan

Gelderse en Overijsselse Kampioenschappen korte baan Gelderse en Overijsselse Kampioenschappen korte baan 2017-2018 De Overijsselse Kampioenschappen korte baan worden gehouden op zaterdag 11, zondag 12, zaterdag 18 en zondag 19 november 2017 in zwembad Het

Nadere informatie

De aanvangstijd van alle wedstrijden is om uur. Het eerste looponderdeel is de estafette.

De aanvangstijd van alle wedstrijden is om uur. Het eerste looponderdeel is de estafette. Reglement pupillen competitie regio's 1-3-4 uitgave februari 2017 1. ALGEMEEN: De pupillen competitie wordt nog verwekt volgens de regels van de klassieke pupillenwedstrijden, waarbij de regels gelden,

Nadere informatie

Swimming Meets. Dit betekent dat er o.a. altijd ruimte zal zijn om in- en uit te zwemmen maar denk hierbij ook aan elektronische tijdwaarneming.

Swimming Meets. Dit betekent dat er o.a. altijd ruimte zal zijn om in- en uit te zwemmen maar denk hierbij ook aan elektronische tijdwaarneming. 26-28 februari 17 april Swimming Meets UITNODIGING Beste zwemvrienden, In het seizoen 2015/2016 organiseert The Hague Swimming (SG) in samenwerking met Den Haag Topsport en vele andere partners wederom

Nadere informatie

Vereniging Zeeland Atletiek

Vereniging Zeeland Atletiek Vereniging Zeeland Atletiek Reglement H4A Crosscompetitie 2012/2013(versie 29-09-2012) Programma 03 nov 2012 Moerschanscross Hulst RKHAV 24 nov 2012 Elderschanscross Aardenburg Wielingen 08 dec 2012 Inkelcross

Nadere informatie

2016- BMX Noord - Oost Competitie Pagina 1 van 6

2016- BMX Noord - Oost Competitie Pagina 1 van 6 Het wedstrijdreglement voor de BMX Noord-Oost Competitie in 2016 is als volgt: 1. Algemeen 1.1 De wedstrijden worden verreden volgens het laatst gepubliceerde Wedstrijd Reglement BMX van de KNWU: Titel

Nadere informatie

petitie Competitiereglement Run Bike Run Series

petitie Competitiereglement Run Bike Run Series petitie Run Bike Run Series 2019 Artikel 1 Algemeen 1. De (verder te noemen: RBR Series), worden georganiseerd onder auspiciën van de Nederlandse Triathlon Bond. 2a Het ITU wedstrijdreglement incl. aanpassingen

Nadere informatie

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames Algemeen Een berekening van het plaatsingspercentage1 per leeftijdsklasse van de districtswedstrijden, kwalificatiewedstrijden, kwart en halve finale

Nadere informatie

Regio B-winterkampioenschappen

Regio B-winterkampioenschappen Regio B-winterkampioenschappen 2018-19 Winterkampioenschappen (korte baan 25m) 15 & 16 december 2018 Plaats: Groningen (organisatie Trivia) Sessie 1 Sessie 2 Sessie 3 Sessie 4 Inzwemmen : 08:15-08:50 12:45-13:20

Nadere informatie

Locatie: Geusseltbad Discusworp XP Maastricht Beste zwemvrienden,

Locatie: Geusseltbad Discusworp XP Maastricht  Beste zwemvrienden, Beste zwemvrienden, Op woensdag 28, donderdag 29 en vrijdag 30 december 2016 organiseren wij in het (8 banen 25 meter inclusief elektronische tijdwaarneming) te Maastricht 31 e Speedo International Friendship

Nadere informatie

TECHNISCH REGLEMENT GROEPSSPRINGEN

TECHNISCH REGLEMENT GROEPSSPRINGEN TECHNISCH REGLEMENT Bladzijde 1 van 12 INHOUDSOPGAVE 1 DOEL 3 2 GELDIGHEID 4 3 AFKORTINGEN 5 4 BEGRIPSBEPALINGEN 6 5 ALGEMEEN 7 6 TWEEDE STARTRECHT 8 7 WEDSTRIJDEN 9 8 WEDSTRIJDREGLEMENT 10 8.1 Leeftijdsklassen

Nadere informatie

COMPETITIE- EN KLASSERINGSREGLEMENT VAN DE NPSA (V1.1) 13/02/2016

COMPETITIE- EN KLASSERINGSREGLEMENT VAN DE NPSA (V1.1) 13/02/2016 COMPETITIE- EN KLASSERINGSREGLEMENT VAN DE NPSA (V1.1) 13/02/2016 1. Algemeen 1.1. Dit reglement is van toepassing op het Nederlands Kampioenschap en klasseringswedstrijden in alle IPSC divisies die onder

Nadere informatie

Bepalingen Regiokampioenschappen Zomerkampioenschappen seizoen2018/2019

Bepalingen Regiokampioenschappen Zomerkampioenschappen seizoen2018/2019 Programma Het programma van de Regionale Kampioenschappen is terug te vinden op www.knzbzuid.nl De kampioenschappen zijn op 18/19/25/26 mei 2019. De Regionale Kampioenschappen (Zomer) worden gezwommen

Nadere informatie

KNZB Challengers Bepalingen & programma

KNZB Challengers Bepalingen & programma Dit document bevat twee hoofdstukken, te weten hoofdstuk 1 algemene bepalingen KNZB Challengers en hoofdstuk 2 aanvullende bepalingen en programma voor de betreffende challenger. 1. Algemene Bepalingen

Nadere informatie

Regio Wedstrijden Pupillen Medaillewedstrijden 9 apr A av NOP M1 av Cialfo M2 21 mei B Flevo Delta M1 av PEC M2 4 juni B **de Sprinter M3 **de

Regio Wedstrijden Pupillen Medaillewedstrijden 9 apr A av NOP M1 av Cialfo M2 21 mei B Flevo Delta M1 av PEC M2 4 juni B **de Sprinter M3 **de Baan kalender 2016 Regio Wedstrijden Pupillen Medaillewedstrijden 9 apr A av NOP M1 av Cialfo M2 21 mei B Flevo Delta M1 av PEC M2 4 juni B **de Sprinter M3 **de Sprinter M4 17 sept A av De Gemzen M3 de

Nadere informatie

REGLEMENT PERSOONLIJKE KAMPIOENSCHAPPEN

REGLEMENT PERSOONLIJKE KAMPIOENSCHAPPEN 01082016 / Regl.PK ALGEMEEN REGLEMENT PERSOONLIJKE KAMPIOENSCHAPPEN Het Bondsbestuur stelt de aangesloten verenigingen aan het begin van het seizoen en voor aanvang van de driebandencompetitie in staat

Nadere informatie

REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2012/'13

REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2012/'13 REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2012/'13 1. De hoogst geklasseerde betaaldvoetbalorganisatie na afloop van de reguliere competitie in

Nadere informatie

Trainingsprestaties en verwachtbare wedstrijdresultaten zijn niet geldig.

Trainingsprestaties en verwachtbare wedstrijdresultaten zijn niet geldig. Paramaribo, 13 december 2016 Algemeen De aanwijzing van selecties voor verschillende internationale kampioenschappen wordt voorgesteld door de Technische Commissie en door het Bondsbestuur goedgekeurd.

Nadere informatie

Beste zwemvrienden, Programma. 08:30 uur: feestelijke opening 08:45 uur: aanvang series. 17:00 uur: inzwemmen finales en estafettes

Beste zwemvrienden, Programma. 08:30 uur: feestelijke opening 08:45 uur: aanvang series. 17:00 uur: inzwemmen finales en estafettes Beste zwemvrienden, Op maandag 28, dinsdag 29 en woensdag 30 december 2015 organiseren wij in het (8 banen 25 meter inclusief elektronische tijdwaarneming) te Maastricht 30 e Speedo International Friendship

Nadere informatie