Verkennend Bodemonderzoek ter plaatse van: Kampmansweg te Dalfsen Dalfsen, O, 1642 Projectnummer:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verkennend Bodemonderzoek ter plaatse van: Kampmansweg te Dalfsen Dalfsen, O, 1642 Projectnummer:"

Transcriptie

1 Verkennend Bodemonderzoek ter plaatse van Kampmansweg te Dalfsen Dalfsen, O, 642 Projectnummer 746 Opdrachtgever Witpaard Datum onderzoek september 2 Datum rapport 7 november 2 Projectleider Paraaf Gecontroleerd door Paraaf Datum Status J.R.W. Staal BBA Ing. R.J.W. Huls 7--2 Definitief

2 Eco Reest BV VESTIGING ZUIDWOLDE Industrieweg JP Zuidwolde Tel Fax VESTIGING APPINGEDAM Postbus AC Delfzijl Tel Fax info@ecoreest.nl Eco Reest BV is gecertificeerd volgens NEN-EN-ISO 928, voor het uitvoeren van milieukundig (water)bodemonderzoek, asbestonderzoek in bodem en puin, grondonderzoek bouwstoffenbesluit, begeleiding bodemsaneringtrajecten, detachering en milieumanagement en lid van de Vereniging Kwaliteitsborging Bodemonderzoek (VKB). Als aangesloten adviesbureau werken wij in het kader van ons kwaliteitssysteem volgens de protocollen van het VKB, voor zover van toepassing is op ons bureau. DISCLAIMER Dit rapport is het resultaat van een verkennend bodemonderzoek, welke is verricht ter plaatse van Kampmansweg te Dalfsen, in opdracht van Witpaard. Ten behoeve van de juiste interpretatie van dit rapport is het noodzakelijk te beschikken over de gehele rapportage, inclusief bijlagen. Het rapport is ongeschikt voor toepassing in een juridische context indien - de paginanummering van het rapport onjuist of onvolledig is - de bijlagen genoemd in de inhoudsopgave (deels) ontbreken - het projectnummer in het rapport en op de bijlage niet overeenkomt We stellen dit rapport alleen ter beschikking aan derden in geval van schriftelijke toestemming van de opdrachtgever.

3 Pagina 3 van 8 INHOUDSOPGAVE INLEIDING 5. Algemeen Aanleiding en doelstelling Kwaliteitsborging Onderzoeksstrategie Veldwerkzaamheden Laboratorium werkzaamheden Opbouw rapport VOORONDERZOEK (NEN ) 7 2. Basisinformatie Basisinformatie Mate van verdachtheid en type onderzoek Vooronderzoek Samenvatting vooronderzoek Betrouwbaarheid en volledigheid vooronderzoek Afwijkingen vooronderzoek Onderzoekshypothese VELDWERKZAAMHEDEN 3. Werkzaamheden Uitvoering werkzaamheden Afwijkingen werkzaamheden Afwijkingen strategie(ën) Bodemopbouw Zintuiglijke waarnemingen... 4 ANALYSERESULTATEN EN BESPREKING 2 4. Analysemonsters Afwijkingen analysemonsters Toetsing analyseresultaten Milieuhygiënische kwaliteit grond Milieuhygiënische kwaliteit grondwater SAMENVATTING EN CONCLUSIES 6 5. Samenvatting Conclusies en aanbevelingen... 8 Verkennend bodemonderzoek Kampmansweg te Dalfsen (projectnummer746)

4 Pagina 4 van 8 BIJLAGEN Bijlage. Bijlage.2 Bijlage.3 Regionale ligging onderzoekslocatie Situatieschets onderzoekslocatie met boorpunten Foto s onderzoekslocatie [+ foto Google Maps] Bijlage 2 Resultaten vooronderzoek Bijlage 3 Boorprofielen Bijlage 4 Analyseresultaten Bijlage 5 Toetsingswaarden Bijlage 6 Analysemethoden Bijlage 7 Literatuur Verkennend bodemonderzoek Kampmansweg te Dalfsen (projectnummer746)

5 Pagina 5 van 8 INLEIDING. ALGEMEEN In opdracht van Witpaard is door Eco Reest BV een verkennend milieukundig bodemonderzoek uitgevoerd ter plaatse van een locatie aan de Kampmansweg te Dalfsen. Er bestaat geen functionele relatie tussen opdrachtgever en Eco Reest BV..2 AANLEIDING EN DOELSTELLING Aanleiding tot het onderzoek is de voorgenomen ontwikkeling van het onderzoeksterrein. Doel van het onderzoek is een indruk te verkrijgen omtrent de eventuele aanwezigheid van verontreinigingen in de grond en in het grondwater van het onderzoeksterrein teneinde te bepalen of er vanuit milieuhygiënisch oogpunt belemmeringen bestaan voor het toekomstige gebruik van de locatie (wonen en deels bedrijfsbestemming)..3 KWALITEITSBORGING Het verkennend bodemonderzoek is uitgevoerd, conform de richtlijnen vastgesteld in het besluit uitvoeringskwaliteit Bodembeheer (KWALIBO). Dit betekent dat de veldwerkzaamheden en het laboratorium zijn uitgevoerd volgens de actuele beoordelingsrichtlijn en accreditatieschema, terwijl de onderzoeksstrategie is opgesteld conform de geldende NEN normen, zoals hierna beschreven..3. Onderzoeksstrategie In onderstaande tabel zijn de kwaliteitsnormen opgenomen voor de onderzoeksstrategieën. Tabel.. Toegepaste normen Aspect onderzoek Toegepaste norm Strategie vooronderzoek NEN Strategie verkennend (chemisch) onderzoek NEN Eventuele afwijkingen op de normen, die tijdens de uitvoering naar voren zijn gekomen, zijn weergegeven in respectievelijk en Veldwerkzaamheden Het veldwerk is uitgevoerd conform de BRL SIKB 2 Veldwerk bij milieuhygiënisch bodemonderzoek, waarvoor Eco Reest BV Zuidwolde is gecertificeerd en erkend door het ministerie van VROM. De volgende protocollen zijn van toepassing in het onderhavige rapport, waarbij werkzaamheden worden uitgevoerd door gecertificeerde en erkende veldmedewerkers VKB protocol 2 Plaatsen van handboringen en peilbuizen ten behoeve van het nemen van grond- en grondwatermonsters VKB protocol 22 Het nemen van grondwatermonsters Het certificaatnummer is 65923, en de certificerende instelling is LRQA te Rotterdam. In onderstaande tabel zijn de kwaliteitsaspecten opgenomen voor de uitvoering van het veldwerk. Verkennend bodemonderzoek Kampmansweg te Dalfsen (projectnummer746)

6 Pagina 6 van 8 Tabel.2. Erkende veldwerkers Aspect onderzoek Toegepaste protocol Erkend veldmedewerker Uitvoering monsterneming grond VKB protocol 2 Dhr. M.K.V. van der Veen Uitvoering monsterneming grondwater VKB protocol 22 Dhr. M.K.V. van der Veen Eventuele afwijkingen op de protocollen, die tijdens de uitvoering naar voren zijn gekomen zijn weergegeven in De bedrijf- en persoonserkenningen en het certificaatnummer zijn te verifiëren op de website van Bodem+ http// Laboratorium werkzaamheden De analyses zijn uitgevoerd conform de AS 3 Laboratoriumanalyses voor milieuhygiënisch bodemonderzoek, waarvoor ACMAA Hengelo is geaccrediteerd en erkend door het ministerie van VROM. De monsterconservering is uitgevoerd conform SIKB protocol 3 Conserveringsmethoden en conserveringstermijnen voor milieumonsters. ACMAA Hengelo is een NEN-EN-ISO/IEC 725 geaccrediteerd laboratorium, met certificaatnummer L. Het certificaat is bijgevoegd in bijlage 6. Eventuele afwijkingen op de normen, die tijdens de uitvoering naar voren zijn gekomen, zijn weergegeven in OPBOUW RAPPORT In hoofdstuk 2 is de basisinformatie weergegeven van het onderzoeksgebied en worden de bevindingen uit het vooronderzoek beschreven, met daarin de aspecten voormalig, huidig en toekomstig gebruik, bodemopbouw (geohydrologie) en (financieel-) juridisch. In hoofdstuk 3 zijn de veldwerkzaamheden en waarnemingen tijdens het onderzoek beschreven, gevolgd door de analyses en analyseresultaten in hoofdstuk 4. In hoofdstuk 5 tenslotte is een samenvatting opgenomen en zijn de conclusies en aanbevelingen weergegeven. Verkennend bodemonderzoek Kampmansweg te Dalfsen (projectnummer746)

7 Pagina 7 van 8 2 VOORONDERZOEK (NEN ) 2. BASISINFORMATIE Voor de uitvoering van het vooronderzoek wordt onderscheid gemaakt in de aard en diepgang van de te verzamelen informatie. Daarbij worden drie typen vooronderzoek onderscheiden beperkt, standaard en uitgebreid vooronderzoek. Teneinde te bepalen welke type vooronderzoek van toepassing is voor onderhavige locatie, moet eerst de basisinformatie worden verzameld, de aanleiding (zie.2) van het onderzoek en dient de mate van verdachtheid te worden bepaald. 2.. Basisinformatie Tabel 2. Basisinformatie Adres Kampmansweg Plaats Dalfsen Oppervlakte 2777 m 2 Kadastrale aanduiding Gemeente Dalfsen, sectie Q, nr. 642 x- en y-coördinaten x 25.48, y Toekomstig gebruik Werken en wonen Huidig gebruik Agrarisch Voormalig gebruik Agrarisch Verrichte handelingen met grond, Onbekend verhardingsmateriaal en/of afval Toepassingen van asbesthoudende Onbekend materialen Bodemonderzoeken Onbekend 2..2 Mate van verdachtheid en type onderzoek Op grond van de basisinformatie en de activiteiten in het verleden en/of heden is de onderzoeklocatie vooralsnog aan te merken als een onverdachte locatie. Op basis van het stroomschema (blz. 4) uit de NEN zal er een standaard vooronderzoek worden uitgevoerd. 2.2 VOORONDERZOEK Het vooronderzoek omvat het verzamelen van informatie over de volgende vijf aspecten het voormalige, huidige en toekomstig bodemgebruik, de bodemopbouw en geohydrologie, en de (financieel-)juridische situatie. Het vooronderzoek heeft zich gericht op het perceel Kampmansweg te Dalfsen en de aangrenzende percelen tot 25 meter. De resultaten van het vooronderzoek zijn beschreven in bijlage 2. Een samenvatting van het vooronderzoek, alsmede een overzicht van overige relevante informatie is in 2.2. weergegeven. Verkennend bodemonderzoek Kampmansweg te Dalfsen (projectnummer746)

8 Pagina 8 van Samenvatting vooronderzoek Voormalig bodemgebruik Bij de gemeente Dalfsen zijn geen gegevens bekend aangaande onderhavig onderzoeksterrein. Van de directe omgeving zijn de volgende gegevens bekend Datum Document Kenmerk -27 Bodemonderzoek (ten noordoosten van onderhavig onderzoekterrein) Hunneman Milieu Advies Raalte BV Projectnummer 2768_2/lvh/sh Verkennend bodem- en asbestonderzoek Kadastrale percelen Gemeente Dalfsen, sectie Q, nrs. 227, 22 en 665 De aanleiding voor het verkennend bodemonderzoek is de voorgenomen bestemmingswijziging en de ontwikkeling van nieuwbouw In de mengmonster van de boven- en ondergrond zijn geen verhoogde gehalten aan de gemeten parameters aangetoond. In het grondwater van peilbuis en 2 zijn geen tot licht verhoogde gehalten aan cadmium en/ of zink aangetoond. De aangetoonde gehalten aan zware metalen betreffen naar verwachting van nature aanwezige achtergrondconcentraties. 2 Bodemonderzoek (ten oosten van onderhavig onderzoeksterrein) Conclusie geen nader onderzoek noodzakelijk en geen belemmeringen voor de voorgenomen plannen. Hunneman Milieu Advies Raalte BV Projectnummer 27/68/wo/sh Verkennend bodemonderzoek Kadastrale percelen Gemeente Dalfsen, sectie Q, nr. 226 De aanleiding voor het verkennend bodemonderzoek is de voorgenomen bestemmingswijziging en de ontwikkeling van nieuwbouw. In het zuidelijke mengmonster van de bovengrond is een licht verhoogd gehalte aan PAK aangetoond. In de ondergrond zijn geen verhoogde gehalten aan de gemeten parameters aangetoond. In het grondwater van de noordelijke peilbuis (pb9) is een matig verhoogd gehalte aan cadmium en een licht verhoogd gehalte aan chroom, nikkel en zink aangetoond. Het gemeten gehalte aan cadmium overschrijdt in geringe mate de tussenwaarde. In de overige peilbuizen zijn geen tot lichte overschrijdingen aan cadmium, chroom en/of zink aangetoond. Conclusie geen nader onderzoek noodzakelijk en geen belemmeringen voor de voorgenomen plannen. Verder zijn er gegevens bekend bij de gemeente Dalfsen aangaande Kampmansweg 65, Welsummerweg 45, Gerner Es 24 en Gerner Es 26. Uit de informatie van de gemeente Dalfsen is het, gezien de aard van de activiteiten en de onderzoeksresultaten, niet aannemelijk dat de activiteiten negatieve invloed hebben op de milieuhygiënische bodemkwaliteit van onderhavig onderzoeksterrein. Verkennend bodemonderzoek Kampmansweg te Dalfsen (projectnummer746)

9 Pagina 9 van 8 Huidig bodemgebruik (locatie inspectie) Het onderzoeksterrein heeft een oppervlakte van ca. 2.7 ha. en bestaat geheel uit weidegrond (paarden). De locatie is dan ook geheel onverhard. Tijdens de terreininspectie is het maaiveld onderworpen aan een visuele inspectie met betrekking tot asbest verdacht materiaal. Dergelijk materiaal is visueel niet waargenomen. Toekomstig bodemgebruik Men is voornemens het terrein (evenals de omgeving) te ontwikkelen tot woningen en eventueel bedrijvigheid. Bodemopbouw (geohydrologie) Geohydrologie NAP + 3,5 meter Diepte (m-mv) Omschrijving - 49 Matig grof tot matig fijn zand; 49-5 Klei; 5 Diepst verkende bodemlaag (Financieel-) juridisch Tabel 2.2 (Financieel-) juridisch Kadastrale gegevens Gemeente Dalfsen, sectie Q, nr(s). 642 Opdrachtgever(s) Witpaard Belanghebbende rechtspersonen Hardal BV (eigendom) Betrouwbaarheid en volledigheid vooronderzoek Daar alle gegevens verstrekt door de verscheidene bronnen overeenkomen met elkaar en met de aangetroffen situatie ten tijde van de terreininspectie achten wij het vooronderzoek betrouwbaar. Daarnaast wordt het vooronderzoek als volledig beschouwd daar alle van te voren verwachte gegevens aanwezig bleken te zijn Afwijkingen vooronderzoek Er zijn bij de uitvoering van het vooronderzoek geen afwijkingen ten opzichte van de NEN naar voren gekomen. 2.3 ONDERZOEKSHYPOTHESE Uit het vooronderzoek volgt de hypothese voor het verkennend bodemonderzoek. Op basis van het vooronderzoek is de onderzoekslocatie aan te merken als onverdacht voor bodemverontreiniging(en). Het onderzoek is uitgevoerd conform de richtlijnen zoals deze zijn vastgesteld in de NEN 57429, 5.2. Het onderzoeksterrein is beschouwd als een grootschalig onverdachte locatie. Er heeft geen onderzoek naar het voorkomen van asbest op basis van de NEN plaats gevonden daar er uit het historisch onderzoek aangevuld met de locatie inspectie geen vermoeden is ontstaan van het voorkomen van asbesthoudend materiaal in de bodem. Wel is er tijdens het boorwerk extra aandacht besteed aan het beoordelen van het materiaal op het voorkomen van asbest. Voor een volledig beeld van het mogelijk aanwezige asbesthoudend materiaal in het pand op de onderzoekslocatie kan een asbestinventarisatie van het type A, uitgevoerd door een volgens SCA Certificatieschema Asbestinventarisatie SC-54 / 27 gecertificeerd bedrijf, uitsluitsel geven. Verkennend bodemonderzoek Kampmansweg te Dalfsen (projectnummer746)

10 Pagina van 8 3 VELDWERKZAAMHEDEN 3. WERKZAAMHEDEN De werkzaamheden zijn hierna beschreven, met eventuele afwijkingen op de veldwerkzaamheden en/of onderzoeksstrategie. 3.. Uitvoering werkzaamheden De uitvoering van het veldwerk heeft plaatsgevonden op september en het grondwater is bemonsterd op 7 september 2. Het veldwerk heeft bestaan uit het verrichten van 2 boringen tot circa.5 m-mv (nrs. 9 t/m 28) en 8 boringen tot 2. m-mv (nrs. t/m 8). Boringen t/m 4, verspreid over het onderzoeksterrein, zijn vervolgens doorgezet tot 2.6, 2.4, 2.9 en 2.9 m-mv en afgewerkt met een peilbuis ten behoeve van het grondwateronderzoek (filterstelling.6 2.6,.4 2.4, en m-mv, grondwaterstand.,.9,.4 en.4 m-mv). Van het opgeboorde materiaal zijn per 5 cm, of per afwijkende bodemlaag representatieve monsters genomen welke zijn beschreven qua textuur, geur en kleur. In bijlage.2 is een situatieschets van het terrein opgenomen met de ligging van de monsterpunten Afwijkingen werkzaamheden Er zijn bij de uitvoering van het onderzoek geen afwijkingen ten opzichte van de geldende VKB protocollen 2 en 22 naar voren gekomen Afwijkingen strategie(ën) Er zijn bij de uitvoering van het onderzoek geen afwijkingen ten opzichte van de NEN naar voren gekomen. 3.2 BODEMOPBOUW De bodem van de locatie is als volgt samen te vatten Tabel 3. Bodemopbouw Diepte (m-mv) Omschrijving. -.5 Matig fijn, humeus zand.5 -. Matig fijn, plaatselijk humeus zand Matig fijn zand 2.9 Diepst verkende bodemlaag Het grondwaterniveau is tijdens het veldwerk vastgesteld op een diepte van.9,. en.4 m-mv. Verkennend bodemonderzoek Kampmansweg te Dalfsen (projectnummer746)

11 Pagina van ZINTUIGLIJKE WAARNEMINGEN Het terrein en het opgeboorde materiaal zijn in het veld zintuiglijk beoordeeld op bijzonderheden. Zintuiglijk zijn er geen voor het onderzoek van belang zijnde waarnemingen naar voren gekomen. Bij de beoordeling van het terrein en het opgeboorde materiaal is ook speciaal gelet op asbest(houdende) materialen. Deze zijn zintuiglijk niet op de bodem en in het opgeboorde materiaal ter plaatse van het onderzoeksterrein waargenomen. Opgemerkt dient te worden dat er geen asbestanalyses van de grond en/of puin hebben plaatsgevonden en dat het onderzoek aangaande de bodem niet is verricht op basis van de NEN (monsterneming en analyse van asbest in bodem) en/of NEN (monsterneming en analyse van asbest in onbewerkt bouw- en sloopafval en recyclinggranulaat). Bij een verkennend bodemonderzoek op basis van de NEN is de trefkans klein dat er met behulp van een edelmanboor asbestverdacht materiaal wordt opgeboord (verdringing van het materiaal). Daarentegen wordt bij een onderzoek op basis van de NEN (monsterneming en analyse van asbest in bodem) sleuven gegraven. Het graven geeft een beter zintuiglijke beoordeling van eventueel bodemvreemd materiaal. Verkennend bodemonderzoek Kampmansweg te Dalfsen (projectnummer746)

12 Pagina 2 van 8 4 ANALYSERESULTATEN EN BESPREKING 4. ANALYSEMONSTERS De volgende monsters zijn geanalyseerd Tabel 4. Analysemonsters Grondmonster Diepte (m-mv) Motivatie Analyse Mp., 2, 5, 9 t/m 3, 2..5 Bovengrond Standaardpakket bodem* en 2 Mp. 6, 7, 4 t/m 6 en..5 Bovengrond Standaardpakket bodem* 22 t/m 25 Mp. 3, 4, 8, 7 t/m 9..5 Bovengrond Standaardpakket bodem* en 26 t/m 28 Mp., 2, 5 en Ondergrond Standaardpakket bodem* Mp. 3, 4, 7 en Ondergrond Standaardpakket bodem* Grondwatermonster Filterstelling (m-mv) Motivatie Analyse Pb Grondwater Standaardpakket grondwater** Pb Grondwater Standaardpakket grondwater** Pb Grondwater Standaardpakket grondwater** Pb Grondwater Standaardpakket grondwater** * Standaardpakket bodem - voorbehandeling AS 3; - lutum; - organische stof; - polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK); - polychloorbifenylen (PCB); - minerale olie GC (C-C4); - florisil behandeling; - zware metalen (Ba, Cd, Co, Cu, Hg, Mo, Pb, Zn en Ni); - droge stof. ** Standaardpakket grondwater - voorbehandeling AS 3; - zware metalen (Ba, Cd, Co, Cu, Hg, Mo, Pb, Zn en Ni); - aromatisch oplosmiddelen incl. naftaleen (BTEXN); - chloorhoudende oplosmiddelen (VoCl); - minerale olie GC (C-C4); - florisil behandeling; - Styreen; - Bromoform; - ph + EGV (in het veld bepaald). 4.. Afwijkingen analysemonsters Er zijn geen afwijkingen naar voren gekomen bij de uitvoering van de laboratoriumwerkzaamheden ten opzichte van de AS 3 en/of analysemethoden van de individuele parameters. Verkennend bodemonderzoek Kampmansweg te Dalfsen (projectnummer746)

13 Pagina 3 van TOETSING ANALYSERESULTATEN De analyseresultaten zijn opgenomen in bijlage 4. Bij de interpretatie van de analyseresultaten is gebruik gemaakt van de toetsingstabel uit de Regeling bodemkwaliteit en de Circulaire bodemsanering 29. Hierbij zijn met behulp van (eco)toxicologische gegevens verwaarloosbare risiconiveaus en maximaal toelaatbare risiconiveaus berekend. Als toetsingsnormen zijn voor het verwaarloosbare risiconiveau achtergrondwaarden (grond) en streefwaarden (grondwater), en voor het maximaal toelaatbare risiconiveau interventiewaarden vastgesteld. Het gemiddelde van de (achtergrondwaarde (grond) of streefwaarde (grondwater)+ interventiewaarde) is vastgesteld als tussenwaarde, waarboven in beginsel nader onderzoek nodig is, omdat het vermoeden van ernstige bodemverontreiniging bestaat (NEN 57429). De daadwerkelijke uitvoering hiervan is echter afhankelijk van (onder meer) de aard van de locatie, zintuiglijke waarnemingen, verhoogde achtergrondconcentraties en eventueel gebiedsspecifiek beleid. De achtergrond- en interventiewaarden worden voor onder andere PAK, minerale olie en zware metalen afhankelijk gesteld van het organische stofgehalte en/of het lutumgehalte. Op basis van deze waarden zijn de toetsingswaarden berekend, die in bijlage 5 zijn weergegeven. In de tabellen 4.3. (grond) en 4.4. (grondwater) zijn de analyseresultaten geïnterpreteerd aan de hand van de toetsingswaarden. De betekenis van de waarden en de wijze van weergave staan vermeld in onderstaand overzicht Tabel 4.2 Weergave concentratieniveaus Concentratieniveau Betekenis Weergave AW-waarde of S-waarde (of < detectiegrens) Geen verhoging t.o.v. achtergrondwaarde of streefwaarde gemeten > AW-waarde of S-waarde T-waarde Lichte verhoging gemeten + > T-waarde I-waarde Matige verhoging gemeten ++ > I-waarde Sterke verhoging gemeten +++ Verhoogde rapportagegrens (meetwaarde is vermenigvuldigd met factor,7) AW-waarde of S-waarde is hoger dan de niet verhoogde rapportagegrens (-) - (v) Verkennend bodemonderzoek Kampmansweg te Dalfsen (projectnummer746)

14 Pagina 4 van MILIEUHYGIËNISCHE KWALITEIT GROND Tabel 4.3 Analyseresultaten grond en toetsing Parameter Diepte (m-mv) Mp., 2, 5, 9 t/m 3, 2 en /- Mp. 6, 7, 4 t/m 6 en 22 t/m /- Mp 3, 4, 8, 7 t/m 9 en 26 t/m /- Mp., 2, 5 en /- Mp. 3, 4, 7 en Mvb. SIKB AS /- % (m/m) % (m/m) % (m/m) % (m/m) % (m/m) Droge stof % van ds % van ds % van ds % van ds % van ds Organische stof Korrelgrootteverdeling % van ds % van ds % van ds % van ds % van ds Lutum (korrelfractie < μm) Metalen mg/kg ds mg/kg ds mg/kg ds mg/kg ds mg/kg ds Barium < < - Cadmium < <.3 - <.3 - <.3 - Kobalt <3. - <3. - <3. - <3. - <3. - Koper <5. - <5. - Kwik <. - <. - <. - <. - <. - Lood < - < - Molybdeen <.5 - <.5 - <.5 - <.5 - <.5 - Nikkel <5. - <5. - <5. - <5. - <5. - Zink < - < - < - Minerale olie mg/kg ds mg/kg ds mg/kg ds mg/kg ds mg/kg ds Polychloorbifenylen mg/kg ds mg/kg ds mg/kg ds mg/kg ds mg/kg ds PCB (som 7) (-).49 - PAK (VROM) mg/kg ds mg/kg ds mg/kg ds mg/kg ds mg/kg ds Totaal PAK VROM Uit tabel 4.3. blijkt dat er in de bovengrond van monsterpunten 6, 7, 4 t/m 6 en 22 t/m 25 een gehalte aan cadmium is gemeten boven de achtergrondwaarde, maar beneden de tussenwaarde. Verhoogde gehalten aan zware metalen in de bovengrond worden vaker aangetroffen in de omgeving van bewoond gebied en zijn veelal veroorzaakt door lokale depositie van deze stoffen. Het gehalte is van dien aard dat nader onderzoek niet noodzakelijk wordt geacht. Verder zijn er in de grondmonsters geen gehalten aan de onderzochte parameters gemeten boven de achtergrondwaarden en/of detectiegrenzen. Verkennend bodemonderzoek Kampmansweg te Dalfsen (projectnummer746)

15 Pagina 5 van MILIEUHYGIËNISCHE KWALITEIT GRONDWATER Tabel 4.4 Analyseresultaten grondwater en toetsing Parameter Pb. Filterstelling (m-mv) /- Pb /- Pb /- Pb Mvb. SIKB AS /- Metalen μg/l μg/l μg/l μg/l Barium Cadmium < Kobalt <2. - <2. - <2. - <2. - Koper <5. - <5. - <5. - <5. - Kwik <.5 - <.5 - <.5 - <.5 - Lood <5. - <5. - <5. - <5. - Molybdeen <5. - <5. - <5. - <5. - Nikkel <5. - <5. - <5. - <5. - Zink Vluchtige aromatische koolwaterstoffen μg/l μg/l μg/l μg/l Benzeen <.2 - <.2 - <.2 - <.2 - Tolueen <.2 - <.2 - <.2 - <.2 - Ethylbenzeen <.2 - <.2 - <.2 - <.2 - Xyleen (som meta + para) <. <. <. <. 2-Xyleen (ortho-xyleen) <. <. <. <. Xylenen (som) Styreen (Vinylbenzeen) <.2 - <.2 - <.2 - <.2 - Naftaleen <.5 (-) <.5 (-) <.5 (-) <.5 (-) Minerale olie μg/l μg/l μg/l μg/l Minerale olie C - C4 <5 - <5 - <5 - <5 - Vluchtige organische halogeen verbindingen μg/l μg/l μg/l μg/l Dichloormethaan <.2 (-) <.2 (-) <.2 (-) <.2 (-),-Dichloorethaan <.5 - <.5 - <.5 - <.5 -,2-Dichloorethaan <. - <. - <. - <. -,-Dichlooretheen <. (-) <. (-) <. (-) <. (-) Trans-,2-Dichlooretheen <. <. <. <. Cis-,2-Dichlooretheen <. <. <. <.,-Dichloorpropaan <. <. <. <.,2-Dichloorpropaan <. <. <. <.,3-Dichloorpropaan <. <. <. <. Trichloormethaan (Chloroform) <. - <. - <. - <. - Tetrachloormethaan (Tetra) <. (-) <. (-) <. (-) <. (-),,-Trichloorethaan <. (-) <. (-) <. (-) <. (-),,2-Trichloorethaan <. (-) <. (-) <. (-) <. (-) Trichlooretheen (Tri) <. - <. - <. - <. - Tetrachlooretheen (Per) <. (-) <. (-) <. (-) <. (-) Vinylchloride <. (-) <. (-) <. (-) <. (-) Tribroommethaan (Bromoform) <.5 - <.5 - <.5 - <.5 - Dichl.ethenen (som cis+trans).4 (-).4 (-).4 (-).4 (-) Dichloorethenen (som) Dichloorpropanen (som) Zuurgraad (ph) Geleidbaarheidsvermogen (μs/cm) (-) = De niet verhoogde rapportagegrens is hoger dan de streefwaarde Uit tabel 4.4. blijkt dat er in het grondwater van peilbuis t/m 4 gehalten aan barium en zink zijn gemeten boven de streefwaarden maar beneden de tussenwaarden voor nader onderzoek. Verhoogde gehalten aan metalen worden vaker aangetoond in de omgeving van bewoond gebied, en zijn veelal veroorzaakt door verzuring en natuurlijke oorzaken. De gehalten aan barium en zink kunnen geheel of ten dele worden beschouwd als achtergrondconcentraties. Verder zijn er in de grondwatermonsters geen gehalten aan de onderzochte parameters gemeten boven de streefwaarden en/of detectiegrenzen. Verkennend bodemonderzoek Kampmansweg te Dalfsen (projectnummer746)

16 Pagina 6 van 8 5 SAMENVATTING EN CONCLUSIES 5. SAMENVATTING In opdracht van Witpaard is door Eco Reest BV een verkennend milieukundig bodemonderzoek uitgevoerd ter plaatse van een locatie aan de Kampmansweg te Dalfsen. Aanleiding tot het onderzoek is de voorgenomen ontwikkeling van het onderzoeksterrein. Doel van het onderzoek is een indruk te verkrijgen omtrent de eventuele aanwezigheid van verontreinigingen in de grond en in het grondwater van het onderzoeksterrein teneinde te bepalen of er vanuit milieuhygiënisch oogpunt belemmeringen bestaan voor het toekomstige gebruik van de locatie (wonen en deels bedrijfsbestemming). Basisinformatie vooronderzoek Tabel 5. Basisinformatie Adres Kampmansweg Plaats Dalfsen Oppervlakte 2777 m 2 Kadastrale aanduiding Gemeente Dalfsen, sectie Q, nr. 642 x- en y-coördinaten x 25.48, y Toekomstig gebruik Werken en wonen Huidig gebruik Agrarisch Voormalig gebruik Agrarisch Verrichte handelingen met grond, Onbekend verhardingsmateriaal en/of afval Toepassingen van asbesthoudende Onbekend materialen Bodemonderzoeken Onbekend Uit de veldwerkzaamheden kan worden geconcludeerd dat de bodem van de onderzochte locatie opgebouwd is uit matig fijn, humeus zand, met daaronder matig fijn zand. Het grondwaterniveau is tijdens het onderzoek vastgesteld op.,.9 en.4 m-mv. Tijdens het veldwerk zijn geen voor het onderzoek van belang zijnde waarnemingen naar voren gekomen. Bij de beoordeling van het terrein en het opgeboorde materiaal is ook speciaal gelet op asbest(houdende) materialen. Deze zijn zintuiglijk niet op de bodem en in het opgeboorde materiaal ter plaatse van het onderzoeksterrein waargenomen. Uit de chemische analyses is het volgende naar voren gekomen Grond In de bovengrond van monsterpunten 6, 7, 4 t/m 6 en 22 t/m 25 is een gehalte aan cadmium gemeten boven de achtergrondwaarde, maar beneden de tussenwaarde. Verhoogde gehalten aan zware metalen in de bovengrond worden vaker aangetroffen in de omgeving van bewoond gebied en zijn veelal veroorzaakt door lokale depositie van deze stoffen. Het gehalte is van dien aard dat nader onderzoek niet noodzakelijk wordt geacht. Verder zijn er in de grondmonsters geen gehalten aan de onderzochte parameters gemeten boven de achtergrondwaarden en/of detectiegrenzen. Verkennend bodemonderzoek Kampmansweg te Dalfsen (projectnummer746)

17 Pagina 7 van 8 Grondwater In het grondwater van peilbuis t/m 4 zijn gehalten aan barium en zink gemeten boven de streefwaarden maar beneden de tussenwaarden voor nader onderzoek. Verhoogde gehalten aan metalen worden vaker aangetoond in de omgeving van bewoond gebied, en zijn veelal veroorzaakt door verzuring en natuurlijke oorzaken. De gehalten aan barium en zink kunnen geheel of ten dele worden beschouwd als achtergrondconcentraties. Verder zijn er in de grondwatermonsters geen gehalten aan de onderzochte parameters gemeten boven de streefwaarden en/of detectiegrenzen. Verkennend bodemonderzoek Kampmansweg te Dalfsen (projectnummer746)

18 Pagina 8 van CONCLUSIES EN AANBEVELINGEN Op basis van de onderzoeksresultaten kan worden geconcludeerd dat er in de bovengrond en het grondwater overschrijdingen van de achtergrondwaarden (grond) en streefwaarden (grondwater) uit de Wet bodembescherming zijn aangetoond. De tussenwaarden nader onderzoek zijn niet overschreden. De verhogingen in het grondwater worden beschouwd als zijnde achtergrondconcentraties. De onderzoekshypothese, zijnde een onverdachte locatie, wordt gelet op de verhoging aan cadmium in de bovengrond formeel verworpen. Gezien de aard en de concentraties van de aangetoonde parameters in relatie tot de woonen/of bedrijfsbestemming van het terrein, kan worden gesteld dat verhoogde risico's voor de volksgezondheid en/of het milieu t.g.v. de aangetoonde milieuhygiënische bodemkwaliteit, niet te verwachten zijn. De resultaten van het onderzoek vormen dan ook geen aanleiding tot nader onderzoek en zijn geen milieuhygiënische belemmering in relatie tot de woon- en/of bedrijfsbestemming van het terrein. Toepassing van eventueel vrijkomende de grond op het terrein zelf achten wij milieuhygiënisch verantwoord. Toepassing van eventueel vrijkomende grond elders kan eventueel plaats vinden binnen een gemeentelijke bodemkwaliteitskaart of met een aanvullend AP-4 onderzoek. De gemeente waar de grond eventueel wordt toegepast is hierbij het bevoegd gezag. Eco Reest BV J.R.W. Staal BBA Verkennend bodemonderzoek Kampmansweg te Dalfsen (projectnummer746)

19 BIJLAGE Behoort bij rapport Kampmansweg Dalfsen 746

20 Regionale ligging onderzoekslocatie Bijlage.

21

22 Foto s onderzoekslocatie Bijlage.3 Luchtfoto Drietal overzichten

23

24 BIJLAGE 2 Behoort bij rapport Kampmansweg Dalfsen 746

25 Verklaring bronnen Bronnen Naam bron Datum raadpleging Informatie beschikbaar Geen informatie beschikbaar Opdrachtgever Witpaard Dec. 2 Juli 2 X Eigenaar Hardal BV Via opdrachtgever X Terreininspectie Veldwerk 3 september 2 X Gemeente Dalfsen* 6 augustus 2 X Provincie Website provincie Overijssel 6 augustus 2 X TNO Dienst Grondwaterverkenning 6 augustus 2 X Kadaster Website http// 6 augustus 2 X Google Maps Website http//maps.google.nl 6 augustus 2 X Bodeminformatie Website http// 6 augustus 2 X KICH Website http// 6 augustus 2 X * Bij de gemeente Dalfsen zijn de volgende dossiers geraadpleegd. Bodemonderzoek, 294/wh/sh; 2. Bodemonderzoek, 242/Amlvh; 3. Bodemonderzoek, 2467/amlvh. Voorts zijn er diverse dossiers geraadpleegd aangaande een noord oostelijker gelegen terrein. Daar dit terrein uiteindelijk niet onderzocht behoefde te worden zijn deze dossiers verder buiten beschouwing gelaten. In de navolgende tabellen is de beschikbare verzamelde informatie afkomstig van de in bovenstaande tabel genoemde bronnen weergegeven.

26 Voormalig bodemgebruik De volgende informatie van het voormalig bodemgebruik is verzameld Standaard vooronderzoek Onderwerp Bron Dossiernr. Informatie (optioneel) Bodemgebruik locatie in het verleden tot heden Opdrachtgever Zie tabel 2.., basisinformatie Ondergrondse tanks Aanwezig asbest Voormalige en huidige potentieel bodembelastende agrarische en bedrijfsactiviteiten Verrichte handelingen met grond, verhardingsmateriaal en/of afval in het verleden tot heden (locatie en directe omgeving) Ondergrondse infrastructuur in het verleden tot heden Eigenaar Via opdrachtgever Opdrachtgever Zie tabel 2.., basisinformatie Eigenaar Via opdrachtgever Gemeente Dossier Zie paragraaf 2.2., voormalig gebruik t/m 3 Provincie Geen Bodemloket Geen Archeologische waarden KICH Hoge trefkans Niet gesprongen explosieven Gemeente Geen informatie Huidig bodemgebruik De volgende informatie van het huidig bodemgebruik is verzameld Standaard vooronderzoek Onderwerp Bron Dossiernr. Informatie (optioneel) Huidig bodemgebruik locatie Opdrachtgever Zie tabel 2.., basisinformatie Aanwezige gebouwen Eigenaar Via opdrachtgever Aanwezig asbest Huidige bodemverontreiniging verdachte activiteiten Verhardingslagen Terreininspectie Zie paragraaf 2.2., locatie inspectie 2

27 Toekomstig bodemgebruik De volgende informatie van het toekomstig bodemgebruik is verzameld Standaard vooronderzoek Onderwerp Bron Dossiernr. Informatie (optioneel) Geplande herinrichting en/of bouwplannen Opdrachtgever Zie paragraaf 2.2., toekomstig gebruik Geplande bedrijfactiviteiten Grondwateronttrekking en/of mobiele verontreiniging Geplande watergang Geplande ondergrondse infrastructuur Voorgenomen potentieel bodemverontreinigende activiteiten Voorgenomen specifiek (zeer) gevoelig gebruik Eigenaar Via opdrachtgever Bodemopbouw en geohydrologie De volgende informatie van de bodemopbouw en geohydrologie is verzameld Standaard vooronderzoek Onderwerp Bron Dossiernr. (optioneel) Ophooggeschiedenis, bouwrijp maken en achtergrondwaarden Opbouw en kwaliteit antropogene ophooglaag Informatie Opdrachtgever Geen Eigenaar Via opdrachtgever Gemeente Geen Provincie Geen Ligging oppervlaktewater Google Maps Geen Freatisch voorkomen brak of zout grondwater TNO Geen Grondwaterbeschermingsgebied Provincie Buiten 3

28 (Financieel-)juridische informatie De volgende (financieel-)juridische informatie is verzameld Standaard vooronderzoek Onderwerp Bron Dossiernr. Informatie (optioneel) Kadastrale gegevens Kadaster Gemeente Dalfsen, sectie Q, nr(s). 642 Opdrachtgever(s) Opdrachtgever Witpaard Belanghebbende rechtspersonen Kadaster Hardal BV (eigendom) Calamiteit en/of overtreding milieuregelgeving Ontstaan bodemverontreiniging Opdrachtgever Geen Eigenaar Via opdrachtgever Gemeente Geen Provincie Geen Bodemloket Geen 4

29 BIJLAGE 3 Behoort bij rapport Kampmansweg Dalfsen 746

30 Boring Boring Zand, matig fijn, zwak siltig, geelbruin, Edelmanboor 5-5 Zand, matig fijn, zwak siltig, grijsbruin, Edelmanboor Zand, matig fijn, zwak siltig, grijsgeel, Edelmanboor - Zand, matig fijn, zwak siltig, geelbruin, Edelmanboor Zand, matig fijn, zwak siltig, geelgrijs, Edelmanboor 5-5 Zand, matig fijn, zwak siltig, geelgrijs, Edelmanboor Zand, matig fijn, zwak siltig, geelgrijs, Edelmanboor 2-2 Zand, matig fijn, zwak siltig, lichtgrijs, Edelmanboor Boring 3 Boring Zand, matig fijn, zwak siltig, grijsbruin, Edelmanboor 5-5 Zand, matig fijn, zwak siltig, bruin, Edelmanboor Zand, matig fijn, zwak siltig, matig roesthoudend, geelgrijs, Edelmanboor 3 - Zand, matig fijn, zwak siltig, geelbruin, Edelmanboor Zand, matig fijn, zwak siltig, matig roesthoudend, geelgrijs, Edelmanboor Zand, matig fijn, zwak siltig, bruingeel, Edelmanboor 2-2 roesthoudend, geelgrijs, Edelmanboor 2-2 Zand, matig fijn, zwak siltig, bruingeel, Edelmanboor Zand, matig fijn, zwak siltig, lichtgrijs, Edelmanboor Zand, matig fijn, zwak siltig, lichtgrijs, Edelmanboor -29 Projectcode

31 Boring 5 Boring Zand, matig fijn, zwak siltig, geelbruin, Edelmanboor Zand, matig fijn, zwak siltig, geelgrijs, Edelmanboor - Zand, matig fijn, zwak siltig, bruingeel, Edelmanboor Zand, matig fijn, zwak siltig, lichtgrijs, Edelmanboor 5-5 Zand, matig fijn, zwak siltig, geelgrijs, Edelmanboor Boring 7 Boring Zand, matig fijn, zwak siltig, bruin, Edelmanboor 5-5 Zand, matig fijn, zwak siltig, grijsgeel, Edelmanboor Zand, matig fijn, zwak siltig, grijsbruin, Edelmanboor - Zand, matig fijn, zwak siltig, lichtgrijs, Edelmanboor Zand, matig fijn, zwak siltig, grijsbruin, Edelmanboor 5-5 Zand, matig fijn, zwak siltig, lichtgrijs, Edelmanboor Projectcode 746

32 Boring 9 Boring Boring Boring Projectcode 746

33 Boring 3 Boring Boring 5 Boring Projectcode 746

34 Boring 7 Boring Boring 9 Boring Projectcode 746

35 Boring 2 Boring Boring 23 Boring Projectcode 746

36 Boring 25 Boring Boring 27 Boring Projectcode 746

37 BIJLAGE 4 Behoort bij rapport Kampmansweg Dalfsen 746

38 Onderzoeksrapport Opdrachtgever Opdrachtgever Ecoreest Aanvrager Dhr. J. Staal Adres Industrieweg 2 Postcode en plaats 792 JP Zuidwolde Opdrachtgegevens Opdrachtcode 746 Rapportnummer P9427 (v) Opdracht omschr. Kampmansweg Dalfsen Bemonsterd door Opdrachtgever Monstergegevens Nr Labnr. M9278 M9279 M928 M928 Monsteromschrijving Mp., 2, 5, 9 t/m 3, 2 en 2 (.-.5) Mp. 6, 7, 4 t/m 6 en 22 t/m 25 (.-.5) Mp 3, 4, 8, 7 t/m 9 en 26 t/m 28 (.-.5) Mp., 2, 5 en 6 (.-2.) Pagina van 6 Labcomcode 922ECR Datum opdracht Startdatum Datum rapportage Monstersoort Grond Grond Grond Grond Resultaten Parameter Intern ref.nr. Eenheid Datum bemonstering S Mvb. SIKB AS3 MVB-VBH-AS3-G S Droge stof DIV-DS-G % (m/m) 86,2 85,9 86, 86,7 S Organische stof DIV-ORG-G % van ds 4,() 3,9() 5,5(),8() S Lutum (korrelfractie < 2 µm) Metalen S Barium S Cadmium S Kobalt S Koper S Kwik S Lood S Molybdeen S Nikkel S Zink DIV-LUT-G % van ds 4, 3,8 3,9 2, ICP-BEP- mg/kg ds 25 < 6 ICP-BEP- mg/kg ds <,3,4 <,3 <,3 ICP-BEP- mg/kg ds <3, <3, <3, <3, ICP-BEP- mg/kg ds 7,9 7,7 9,2 <5, Met-Hg- mg/kg ds <, <, <, <, ICP-BEP- mg/kg ds < ICP-BEP- mg/kg ds <,5 <,5 <,5 <,5 ICP-BEP- mg/kg ds <5, <5, <5, <5, ICP-BEP- mg/kg ds 2 25 < < Minerale olie S Minerale olie C - C4 GC3-OLIE- mg/kg ds <38 23(3) <38 <38 Minerale olie C - C2 Minerale olie C2 - C22 Minerale olie C22 - C3 Minerale olie C3 - C4 GC3-OLIE- mg/kg ds <2 <2 <2 <2 GC3-OLIE- mg/kg ds <2 2 <2 <2 GC3-OLIE- mg/kg ds <2 2 <2 <2 GC3-OLIE- mg/kg ds <2 93 <2 <2 Chromatogram Polychloorbifenylen S PCB 28 S PCB 52 S PCB S PCB 8 S PCB 38 S PCB 53 S PCB 8 Zie volgende pagina LV-GCMS- mg/kg ds <, <, <, <, LV-GCMS- mg/kg ds <, <, <, <, LV-GCMS- mg/kg ds <, <, <, <, LV-GCMS- mg/kg ds <, <, <, <, LV-GCMS- mg/kg ds <,, <, <, LV-GCMS- mg/kg ds <,,4 <, <, LV-GCMS- mg/kg ds <, <, <, <,

39 Onderzoeksrapport Opdrachtgever Opdrachtgever Ecoreest Aanvrager Dhr. J. Staal Adres Industrieweg 2 Postcode en plaats 792 JP Zuidwolde Opdrachtgegevens Opdrachtcode 746 Rapportnummer P9427 (v) Opdracht omschr. Kampmansweg Dalfsen Bemonsterd door Opdrachtgever Monstergegevens Nr Labnr. M9278 M9279 M928 M928 Resultaten Parameter Intern ref.nr. Eenheid Polychloorbifenylen S PCB (som 7) LV-GCMS- mg/kg ds,49(2),6(4,2),49(2),49(2) Polycyclische aromatische koolwaterstoffen (VROM) S Naftaleen mg/kg ds S Fenanthreen S Anthraceen S Fluorantheen S Benzo(a)anthraceen S Chryseen S Benzo(k)fluorantheen S Benzo(a)pyreen S Benzo(g,h,i)peryleen S Indeno(,2,3-c,d)pyreen HPLC-PAK-2 <,5 <,5 <,5 <,5 HPLC-PAK-2 mg/kg ds <,5 <,5 <,5 <,5 HPLC-PAK-2 mg/kg ds <,5 <,5 <,5 <,5 HPLC-PAK-2 mg/kg ds <,5, <,5 <,5 HPLC-PAK-2 mg/kg ds <,5,6 <,5 <,5 HPLC-PAK-2 mg/kg ds <,5,6 <,5 <,5 HPLC-PAK-2 mg/kg ds <,5 <,5 <,5 <,5 HPLC-PAK-2 mg/kg ds <,5,7 <,5 <,5 HPLC-PAK-2 mg/kg ds <,5,8 <,5 <,5 HPLC-PAK-2 mg/kg ds <,5,6 <,5 <,5 S Totaal PAK VROM HPLC-PAK-2 mg/kg ds,35(2),6(2),35(2),35(2) S = door RvA geaccrediteerd conform SIKB AS3. Opmerkingen Monsteromschrijving Mp., 2, 5, 9 t/m 3, 2 en 2 (.-.5) Mp. 6, 7, 4 t/m 6 en 22 t/m 25 (.-.5) Mp 3, 4, 8, 7 t/m 9 en 26 t/m 28 (.-.5) Mp., 2, 5 en 6 (.-2.) = Organische stof is als gloeiverlies bepaald en gecorrigeerd voor het gemeten gehalte aan lutum. 2 = Bij de som zijn de waarden "< rapportagegrens" vermenigvuldigd met factor,7 zoals beschreven in 'AS3, bijlage 3'. 3 = Het patroon duidt op een middelzware en zware oliefractie. 4 = Bij deze analyse wordt GC-MS toegepast. Met de toegepaste combinatie van kolom en detector kan, indien aanwezig, PCB-28 co-elueren met PCB-3, PCB-52 met PCB-69, PCB-38 met PCB-63 en PCB-53 met PCB-68. Verpakkingen bij monster M9278 ( Mp., 2, 5, 9 t/m 3, 2 en 2 (.-.5) ) - 5 am am am am am am am am am am Verpakkingen bij monster M9279 ( Mp. 6, 7, 4 t/m 6 en 22 t/m 25 (.-.5) ) 4-5 am Pagina 2 van 6 Labcomcode 922ECR Datum opdracht Startdatum Datum rapportage Monstersoort Grond Grond Grond Grond Datum bemonstering

40 Onderzoeksrapport Opdrachtgever Opdrachtgever Ecoreest Aanvrager Dhr. J. Staal Adres Industrieweg 2 Postcode en plaats 792 JP Zuidwolde Opdrachtgegevens Opdrachtcode 746 Rapportnummer P9427 (v) Opdracht omschr. Kampmansweg Dalfsen Bemonsterd door Opdrachtgever Monstergegevens Nr Labnr. M9278 M9279 M928 M928 Monsteromschrijving Mp., 2, 5, 9 t/m 3, 2 en 2 (.-.5) Mp. 6, 7, 4 t/m 6 en 22 t/m 25 (.-.5) Mp 3, 4, 8, 7 t/m 9 en 26 t/m 28 (.-.5) Mp., 2, 5 en 6 (.-2.) Pagina 3 van 6 Labcomcode 922ECR Datum opdracht Startdatum Datum rapportage Monstersoort Grond Grond Grond Grond Datum bemonstering Verpakkingen bij monster M9279 ( Mp. 6, 7, 4 t/m 6 en 22 t/m 25 (.-.5) ) 5-5 am am am am am am am am73543 Verpakkingen bij monster M928 ( Mp 3, 4, 8, 7 t/m 9 en 26 t/m 28 (.-.5) ) 7-5 am am am am am am am am am73535 Verpakkingen bij monster M928 ( Mp., 2, 5 en 6 (.-2.) ) -3 5 am am am am am am am am Hoofd lab. ing. B.J. Gerritsen Handtekening Dit rapport mag niet anders dan in z'n geheel worden gereproduceerd zonder de schriftelijke toestemming van het laboratorium. De resultaten hebben uitsluitend betrekking op de monsters, zoals die door u voor analyse ter beschikking werden gesteld. Nadere informatie over de toegepaste methodes en prestatiekenmerken is beschikbaar en kan op aanvraag worden verkregen. Tevens is de informatiegids te raadplegen op de website

41 Onderzoeksrapport Opdrachtgever Opdrachtgever Ecoreest Aanvrager Dhr. J. Staal Adres Industrieweg 2 Postcode en plaats 792 JP Zuidwolde Opdrachtgegevens Opdrachtcode 746 Rapportnummer P9427 (v) Opdracht omschr. Kampmansweg Dalfsen Bemonsterd door Opdrachtgever Monstergegevens Nr. 5 Labnr. M9282 Pagina 4 van 6 Labcomcode 922ECR Datum opdracht Startdatum Datum rapportage Monsteromschrijving Monstersoort Mp. 3, 4, 7 en 8 (.5-.5) Grond Datum bemonstering -9-2 Resultaten Parameter Intern ref.nr. Eenheid 5 S Mvb. SIKB AS3 MVB-VBH-AS3-G + S Droge stof DIV-DS-G % (m/m) 88,7 S Organische stof DIV-ORG-G % van ds 8,() Korrelgrootteverdeling S Lutum (korrelfractie < 2 µm) Metalen S Barium S Cadmium S Kobalt S Koper S Kwik S Lood S Molybdeen S Nikkel S Zink Minerale olie S Minerale olie C - C4 Minerale olie C - C2 Minerale olie C2 - C22 Minerale olie C22 - C3 Minerale olie C3 - C4 DIV-LUT-G % van ds 2,9 ICP-BEP- mg/kg ds < ICP-BEP- mg/kg ds <,3 ICP-BEP- mg/kg ds <3, ICP-BEP- mg/kg ds <5, Met-Hg- mg/kg ds <, ICP-BEP- mg/kg ds < ICP-BEP- mg/kg ds <,5 ICP-BEP- mg/kg ds <5, ICP-BEP- mg/kg ds < GC3-OLIE- mg/kg ds <38 GC3-OLIE- mg/kg ds <2 GC3-OLIE- mg/kg ds <2 GC3-OLIE- mg/kg ds <2 GC3-OLIE- mg/kg ds <2 Chromatogram - Polychloorbifenylen S PCB 28 S PCB 52 S PCB S PCB 8 S PCB 38 S PCB 53 S PCB 8 Zie volgende pagina LV-GCMS- mg/kg ds <, LV-GCMS- mg/kg ds <, LV-GCMS- mg/kg ds <, LV-GCMS- mg/kg ds <, LV-GCMS- mg/kg ds <, LV-GCMS- mg/kg ds <, LV-GCMS- mg/kg ds <,

42 Onderzoeksrapport Opdrachtgever Opdrachtgever Ecoreest Aanvrager Dhr. J. Staal Adres Industrieweg 2 Postcode en plaats 792 JP Zuidwolde Opdrachtgegevens Opdrachtcode 746 Rapportnummer P9427 (v) Opdracht omschr. Kampmansweg Dalfsen Bemonsterd door Opdrachtgever Monstergegevens Nr. 5 Labnr. M9282 Pagina 5 van 6 Labcomcode 922ECR Datum opdracht Startdatum Datum rapportage Monsteromschrijving Monstersoort Mp. 3, 4, 7 en 8 (.5-.5) Grond Datum bemonstering -9-2 Resultaten Parameter Intern ref.nr. Eenheid 5 Polychloorbifenylen S PCB (som 7) LV-GCMS- mg/kg ds,49(2) Polycyclische aromatische koolwaterstoffen (VROM) S Naftaleen mg/kg ds S Fenanthreen S Anthraceen S Fluorantheen S Benzo(a)anthraceen S Chryseen S Benzo(k)fluorantheen S Benzo(a)pyreen S Benzo(g,h,i)peryleen S Indeno(,2,3-c,d)pyreen HPLC-PAK-2 <,5 HPLC-PAK-2 mg/kg ds <,5 HPLC-PAK-2 mg/kg ds <,5 HPLC-PAK-2 mg/kg ds <,5 HPLC-PAK-2 mg/kg ds <,5 HPLC-PAK-2 mg/kg ds <,5 HPLC-PAK-2 mg/kg ds <,5 HPLC-PAK-2 mg/kg ds <,5 HPLC-PAK-2 mg/kg ds <,5 HPLC-PAK-2 mg/kg ds <,5 S Totaal PAK VROM HPLC-PAK-2 mg/kg ds,35(2) S = door RvA geaccrediteerd conform SIKB AS3. Opmerkingen = Organische stof is als gloeiverlies bepaald en gecorrigeerd voor het gemeten gehalte aan lutum. 2 = Bij de som zijn de waarden "< rapportagegrens" vermenigvuldigd met factor,7 zoals beschreven in 'AS3, bijlage 3'. Verpakkingen bij monster M9282 ( Mp. 3, 4, 7 en 8 (.5-.5) ) am am am am am am am am73532 Hoofd lab. ing. B.J. Gerritsen Handtekening Dit rapport mag niet anders dan in z'n geheel worden gereproduceerd zonder de schriftelijke toestemming van het laboratorium. De resultaten hebben uitsluitend betrekking op de monsters, zoals die door u voor analyse ter beschikking werden gesteld. Nadere informatie over de toegepaste methodes en prestatiekenmerken is beschikbaar en kan op aanvraag worden verkregen. Tevens is de informatiegids te raadplegen op de website

43 Bijlage Chromatogram Pagina 6 van 6 Gegevens Opdrachtcode Rapportnummer Opdracht omschr. Monsternaam Monstersoort Verdunning 746 P9427 (v) Kampmansweg Dalfsen Mp. 6, 7, 4 t/m 6 en 22 t/m 25 (.-.5) Grond Labcomcode Monstercode Opdrachtgever Aanvrager Bestandsnaam Datum 922ECR M9279 Ecoreest Dhr. J. Staal C5I4.TX C8-C = min. C-C2 = min. C2-C22 = min. C22-C3 = min. C3-C4 = min. Karakterisering olie naar alkaantraject C9 -C4 benzine C-C6 kerosine en petroleum C-C28 diesel en gasolie C2-C36 motorolie C-C36 stookolie

44 Onderzoeksrapport Opdrachtgever Opdrachtgever Ecoreest Aanvrager Dhr. J. Staal Adres Industrieweg 2 Postcode en plaats 792 JP Zuidwolde Opdrachtgegevens Opdrachtcode 746 Rapportnummer P972 (v) Opdracht omschr. Oosterdalfsen Bemonsterd door Opdrachtgever Monstergegevens Nr Labnr. M9227 M92272 M92273 M92274 Monsteromschrijving Pb. 2 Pb. 4 Pb. 3 Pb. Pagina van 3 Labcomcode 946ECR Datum opdracht Startdatum Datum rapportage Monstersoort Grondwater Grondwater Grondwater Grondwater Resultaten Parameter Intern ref.nr. Eenheid Datum bemonstering Mvb. SIKB AS3 MVB-VBH-AS3-W S Barium S Cadmium S Kobalt S Koper S Kwik S Lood S Molybdeen S Nikkel S Zink ICP-BEP- µg/l ICP-BEP- µg/l,4,3 <,3,4 ICP-BEP- µg/l <2, <2, <2, <2, ICP-BEP- µg/l <5, <5, <5, <5, Met-Hg- µg/l <,5 <,5 <,5 <,5 ICP-BEP- µg/l <5, <5, <5, <5, ICP-BEP- µg/l <5, <5, <5, <5, ICP-BEP- µg/l <5, <5, <5, <5, ICP-BEP- µg/l Vluchtige aromatische koolwaterstoffen S Benzeen GC-VLUCHTIG- µg/l <,2 <,2 <,2 <,2 S Tolueen S Ethylbenzeen S Xyleen (som meta + para) S 2-Xyleen (ortho-xyleen) GC-VLUCHTIG- µg/l <,2 <,2 <,2 <,2 GC-VLUCHTIG- µg/l <,2 <,2 <,2 <,2 GC-VLUCHTIG- µg/l <, <, <, <, GC-VLUCHTIG- µg/l <, <, <, <, S Xylenen (som) GC-VLUCHTIG- µg/l,4(,2),4(,2),4(,2),4(,2) S Styreen (Vinylbenzeen) S Naftaleen Minerale olie S Minerale olie C - C4 Minerale olie C - C2 Minerale olie C2 - C22 Minerale olie C22 - C3 Minerale olie C3 - C4 GC-VLUCHTIG- µg/l <,2 <,2 <,2 <,2 GC-VLUCHTIG- µg/l <,5 <,5 <,5 <,5 GC3-OLIE- µg/l <5 <5 <5 <5 GC3-OLIE- µg/l <5 <5 <5 <5 GC3-OLIE- µg/l <5 <5 <5 <5 GC3-OLIE- µg/l <5 <5 <5 <5 GC3-OLIE- µg/l <5 <5 <5 <5 Chromatogram Vluchtige organische halogeen verbindingen S Dichloormethaan GC-VLUCHTIG- µg/l <,2 <,2 <,2 <,2 S,-Dichloorethaan Zie volgende pagina GC-VLUCHTIG- µg/l <,5 <,5 <,5 <,5

45 Onderzoeksrapport Opdrachtgever Opdrachtgever Ecoreest Aanvrager Dhr. J. Staal Adres Industrieweg 2 Postcode en plaats 792 JP Zuidwolde Opdrachtgegevens Opdrachtcode 746 Rapportnummer P972 (v) Opdracht omschr. Oosterdalfsen Bemonsterd door Opdrachtgever Monstergegevens Nr Labnr. M9227 M92272 M92273 M92274 Resultaten Parameter Intern ref.nr. Eenheid Vluchtige organische halogeen verbindingen S,2-Dichloorethaan GC-VLUCHTIG- µg/l <, <, <, <, S,-Dichlooretheen S Trans-,2-Dichlooretheen S Cis-,2-Dichlooretheen S,-Dichloorpropaan S,2-Dichloorpropaan S,3-Dichloorpropaan S Trichloormethaan (Chloroform) S Tetrachloormethaan (Tetra) S,,-Trichloorethaan S,,2-Trichloorethaan S Trichlooretheen (Tri) S Tetrachlooretheen (Per) S Vinylchloride S Tribroommethaan (Bromoform) GC-VLUCHTIG- µg/l <, <, <, <, GC-VLUCHTIG- µg/l <, <, <, <, GC-VLUCHTIG- µg/l <, <, <, <, GC-VLUCHTIG- µg/l <, <, <, <, GC-VLUCHTIG- µg/l <, <, <, <, GC-VLUCHTIG- µg/l <, <, <, <, GC-VLUCHTIG- µg/l <, <, <, <, GC-VLUCHTIG- µg/l <, <, <, <, GC-VLUCHTIG- µg/l <, <, <, <, GC-VLUCHTIG- µg/l <, <, <, <, GC-VLUCHTIG- µg/l <, <, <, <, GC-VLUCHTIG- µg/l <, <, <, <, GC-VLUCHTIG- µg/l <, <, <, <, GC-VLUCHTIG- µg/l <,5 <,5 <,5 <,5 S Dichl.ethenen (som cis+trans) GC-VLUCHTIG- µg/l,4(,2),4(,2),4(,2),4(,2) S Dichloorethenen (som) GC-VLUCHTIG- µg/l,2(2),2(2),2(2),2(2) S Dichloorpropanen (som) GC-VLUCHTIG- µg/l,2(2),2(2),2(2),2(2) S = door RvA geaccrediteerd conform SIKB AS3. Opmerkingen Monsteromschrijving Pb. 2 Pb. 4 Pb. 3 Pb. = Methode vluchtige aromatische en gehalogeneerde koolwaterstoffen GC-MS 2 = Bij de som zijn de waarden "< rapportagegrens" vermenigvuldigd met factor,7 zoals beschreven in 'AS3, bijlage 3'. Verpakkingen bij monster M9227 ( Pb. 2 ) 2- af ac47439 Verpakkingen bij monster M92272 ( Pb. 4 ) af ac Verpakkingen bij monster M92273 ( Pb. 3 ) af ac Pagina 2 van 3 Labcomcode 946ECR Datum opdracht Startdatum Datum rapportage Monstersoort Grondwater Grondwater Grondwater Grondwater Datum bemonstering

46 Onderzoeksrapport Opdrachtgever Opdrachtgever Ecoreest Aanvrager Dhr. J. Staal Adres Industrieweg 2 Postcode en plaats 792 JP Zuidwolde Opdrachtgegevens Opdrachtcode 746 Rapportnummer P972 (v) Opdracht omschr. Oosterdalfsen Bemonsterd door Opdrachtgever Monstergegevens Nr Labnr. M9227 M92272 M92273 M92274 Monsteromschrijving Pb. 2 Pb. 4 Pb. 3 Pb. Pagina 3 van 3 Labcomcode 946ECR Datum opdracht Startdatum Datum rapportage Monstersoort Grondwater Grondwater Grondwater Grondwater Datum bemonstering Verpakkingen bij monster M92274 ( Pb. ) af ac Hoofd lab. ing. B.J. Gerritsen Handtekening Dit rapport mag niet anders dan in z'n geheel worden gereproduceerd zonder de schriftelijke toestemming van het laboratorium. De resultaten hebben uitsluitend betrekking op de monsters, zoals die door u voor analyse ter beschikking werden gesteld. Nadere informatie over de toegepaste methodes en prestatiekenmerken is beschikbaar en kan op aanvraag worden verkregen. Tevens is de informatiegids te raadplegen op de website

DHV B.V. Woningstichting Barneveld/Apeldoornsestraat te Voorthuizen bijlage 1 MD-DE

DHV B.V. Woningstichting Barneveld/Apeldoornsestraat te Voorthuizen bijlage 1 MD-DE DHV B.V. BIJLAGE 1 Regionale tekening Woningstichting Barneveld/Apeldoornsestraat te Voorthuizen bijlage 1 MD-DE21259-1 - DHV B.V. BIJLAGE 2 Situatietekening met boringen en peilbuis Woningstichting Barneveld/Apeldoornsestraat

Nadere informatie

Gemeente Losser T.a.v. de heer H. Plegt Raadhuisplein 1 7581 AG Losser. Geachte heer Plegt,

Gemeente Losser T.a.v. de heer H. Plegt Raadhuisplein 1 7581 AG Losser. Geachte heer Plegt, Deventerstraat 10 7575 EM Oldenzaal Retouradres: Postbus 336, 7570 AH Oldenzaal Gemeente Losser T.a.v. de heer H. Plegt Raadhuisplein 1 7581 AG Losser telefoon 0541 57 07 30 telefax 0541 57 07 31 e-mail

Nadere informatie

Opdrachtnummer:

Opdrachtnummer: Verkennend Bodemonderzoek ter plaatse van Buurtweg 6-3 Oeken Opdrachtnummer 4 Opdrachtgever Witpaard Postbus 58 8 BD Zwolle Dhr. E. Dokter Datum onderzoek 22 oktober 2 Datum rapport 27 januari 2 Projectleider

Nadere informatie

Verkennend Bodemonderzoek ter plaatse van: Heerenweg te Halfweg. Projectnummer:

Verkennend Bodemonderzoek ter plaatse van: Heerenweg te Halfweg. Projectnummer: Verkennend Bodemonderzoek ter plaatse van Heerenweg te Halfweg Projectnummer 120523 Opdrachtgever Contactpersoon Eelerwoude Brink 4a 7981 BZ Diever Dhr. M. Elshof Datum onderzoek 8 juni 2012 Datum rapport

Nadere informatie

Verkennend Grondonderzoek ter plaatse van: Nulweg en AVEBE te Ter Apel & Ter Apelkanaal. Projectnummer:

Verkennend Grondonderzoek ter plaatse van: Nulweg en AVEBE te Ter Apel & Ter Apelkanaal. Projectnummer: Verkennend onderzoek ter plaatse van Nulweg en AVEBE te Ter Apel & Ter Apelkanaal Projectnummer 253 Opdrachtgever Contactpersoon Provincie Groningen Postbus 6 97 AP Groningen Dhr. J.J. de Grijs Datum onderzoek

Nadere informatie

Memo. van: Anneke Zonneveld sector/afdeling: Bouwen & Milieu. aan: Benno Eising sector/afdeling: RO

Memo. van: Anneke Zonneveld sector/afdeling: Bouwen & Milieu. aan: Benno Eising sector/afdeling: RO Memo van: Anneke Zonneveld sector/afdeling: Bouwen & Milieu aan: Benno Eising sector/afdeling: RO cc: onderwerp: bodemonderzoek Heuvelstraat Stokkum datum: 28-11-211 In november 211 is door Ecoreest een

Nadere informatie

Opdrachtnummer:

Opdrachtnummer: Verkennend Bodemonderzoek ter plaatse van: Kerkpad Zuidzijde Soest Opdrachtnummer: 100111 Opdrachtgever: O. Langendorff & K. Smeeing p/a Irisstraat 27 3742 TM Baarn Datum onderzoek: 13 februari 2010 Datum

Nadere informatie

Opdrachtnummer:

Opdrachtnummer: Verkennend Bodemonderzoek ter plaatse van: Kasteellaan 1 Eerde Opdrachtnummer: 613 Opdrachtgever: Contactpersoon: Stedenbouwkundig adviesbureau Witpaard en partners Postbus 1158 81 BD Zwolle Mevr. P. Schepers

Nadere informatie

Opdrachtnummer:

Opdrachtnummer: Verkennend Bodemonderzoek ter plaatse van Voorsterweg 55-69 Brummen Opdrachtnummer 5 Opdrachtgever Witpaard Postbus 58 8 BD Zwolle Dhr. E. Dokter Datum onderzoek 2 oktober 2 Datum rapport 27 januari 2

Nadere informatie

Bijlage II Rapport verkennend bodemonderzoek. Ecoreest 3 december 2010 Opdrachtnummer

Bijlage II Rapport verkennend bodemonderzoek. Ecoreest 3 december 2010 Opdrachtnummer Bijlage II Rapport verkennend bodemonderzoek Ecoreest 3 december 2010 Opdrachtnummer 101041 Verkennend Bodemonderzoek ter plaatse van: Gemeenteweg 29 Staphorst Opdrachtnummer: 101041 Opdrachtgever: Notariaat

Nadere informatie

Tabel 1: Gemeten gehalten in grond met beoordeling conform de Wet Bodembescherming

Tabel 1: Gemeten gehalten in grond met beoordeling conform de Wet Bodembescherming Tabel 1: Gemeten gehalten in grond met beoordeling conform de Wet Bodembescherming Grondmonster MM1 (bg) MM2 (og) Certificaatcode 2014057040 2014057040 Boring(en) 2, 3, 5, P1 2, P1 Traject (m -mv) 0,00-0,50

Nadere informatie

BIJLAGE 1 - Onderzoekslocatie -

BIJLAGE 1 - Onderzoekslocatie - BIJLAGE 1 - Onderzoekslocatie - Omgevingskaart Klantreferentie: bo14347 m 125 m 625 m Deze kaart is noordgericht. Schaal 1: 125 Hier bevindt zich Kadastraal object SOEST G 9311 Nieuweweg 6A, SOEST CC-BY

Nadere informatie

Opdrachtnummer:

Opdrachtnummer: Verkennend Bodemonderzoek ter plaatse van De Westeresch Roden Opdrachtnummer 36 Opdrachtgever Bügel Hajema Postbus 274 94 AG Assen Mevr. M. Plantenga Datum onderzoek 22 maart 2 Datum rapport 26 april 2

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek

Verkennend bodemonderzoek Verkennend bodemonderzoek tpv Sporthal te Epe Milieukundig onderzoek Witpaard Partners B.V. juni 29 Definitief Verkennend bodemonderzoek tpv Sporthal te Epe Milieukundig onderzoek dossier : C4156-1-3 registratienummer

Nadere informatie

Verkennend Bodemonderzoek ter plaatse van: Kadastraal perceel Gemeente Emmen, Sectie AD, Nummer 143 (dls) Projectnummer:

Verkennend Bodemonderzoek ter plaatse van: Kadastraal perceel Gemeente Emmen, Sectie AD, Nummer 143 (dls) Projectnummer: Verkennend Bodemonderzoek ter plaatse van Kadastraal perceel Gemeente Emmen, Sectie AD, Nummer 43 (dls) Projectnummer 32 Opdrachtgever Dhr. J. Harbers Europaweg 325 7766 AK NIEUW SCHOONEBEEK Datum onderzoek

Nadere informatie

Opdrachtnummer: 110324

Opdrachtnummer: 110324 Verkennend Bodemonderzoek ter plaatse van: De Muggenwaard Lathum Opdrachtnummer: 11324 Opdrachtgever: Witpaard Postbus 1158 81 BD Zwolle Dhr. G. Jansen Datum onderzoek: 12 april 211 Datum rapport: 11 mei

Nadere informatie

Gastenhuis Schoolstraat te Roden

Gastenhuis Schoolstraat te Roden Gastenhuis Schoolstraat te Roden Gastenhuis Schoolstraat te Roden(vastgesteld) Inhoudsopgave Bijlagen toelichting 3 Bijlage 1 Archeologisch onderzoek 4 Bijlage 2 Bodemonderzoek Schoolstraat 1 en 5 (2010)

Nadere informatie

Nieuwstraat 10 te Dreumel

Nieuwstraat 10 te Dreumel Nieuwstraat 1 te Dreumel Verkennend bodemonderzoek conform NEN 574 milieukundig onderzoek SAB te Arnhem september 29 definitief Nieuwstraat 1 te Dreumel Verkennend bodemonderzoek conform NEN 574 milieukundig

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek

Verkennend bodemonderzoek Verkennend bodemonderzoek Grotestraat 214 te Borne Project 211.175 projectnummer 211.175 project Grotestraat 214 te Borne opdrachtgever Te Kiefte Architecten versie 1. datum 25 juni 212 auteur R. Grootelaar

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek Nieuwstad 9 in Groenlo

Verkennend bodemonderzoek Nieuwstad 9 in Groenlo 202285-10 - Nieuwstad 9 Groenlo 239350 451007 0 - lopend 24-4-2012 1-5-2012 22-5-2012 Geen bijzonderheden bij dit project. VMBO-5740 PART ENA - FLY DLE mevrouw A. van Leeuwen Mevrouw mevrouw A. van Leeuwen

Nadere informatie

Verkennend onderzoek Buitendijksweg 7 te Kampen

Verkennend onderzoek Buitendijksweg 7 te Kampen Notitie Contactpersoon Wim Dorgelo Datum 26 mei 200 Kenmerk N003-4679632WDO-cmn-V0-NL Verkennend onderzoek Buitendijksweg 7 te Kampen. Onderzoeksstrategie Ter plaatse van de Buitendijksweg 7 is een historisch

Nadere informatie

Verkennend Bodemonderzoek

Verkennend Bodemonderzoek Verkennend Bodemonderzoek Veerweg 1 te Bronkhorst Project 2012.0193 projectnummer 2012.0193 project Veerweg 1 te Bronkhorst opdrachtgever Stichting Galerie Het Gemaal versie 1.0 datum 24 september 2012

Nadere informatie

Opdrachtnummer:

Opdrachtnummer: Verkennend Bodemonderzoek ter plaatse van Oude Kerkweg 9 Hattemerbroek Opdrachtnummer 255 Opdrachtgever Witpaard Postbus 58 8 BD Zwolle Dhr. D. de Vries Datum onderzoek 9 maart 2 Datum rapport 6 april

Nadere informatie

BIJLAGEN Analyserapport ALcontrol B.V. Correspondentieadres Steenhouwerstraat 5 394 AG Rotterdam Tel.: +3 () 23 47 Fax: +3 () 46 3 34 www.alcontrol.nl VERHOEVEN MILIEUTECHN.BV C. Seekles Postbus 2225

Nadere informatie

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Hoofdvaart Dedemsvaart

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Hoofdvaart Dedemsvaart RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 574 Hoofdvaart 92 - Dedemsvaart Opdrachtgever BJZ.NU BV Locatie Hoofdvaart 92 77 JS Dedemsvaart Mei 22 Rapport Verkennend Bodemonderzoek conform NEN 574 Hoofdvaart

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek Pakopseweg 1 en 1a te Didam (gemeente Montferland)

Verkennend bodemonderzoek Pakopseweg 1 en 1a te Didam (gemeente Montferland) Verkennend bodemonderzoek Pakopseweg 1 en 1a te Didam (gemeente Montferland) Opdrachtgever: Familie R.A.A. Derksen en familie J. Verbücheln Projectnummer: P1740.01 Datum: 14 januari 2010 Rapporteur: S.

Nadere informatie

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Kerkelaan - Midwolda

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Kerkelaan - Midwolda RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 574 Kerkelaan - Midwolda Opdrachtgever BügelHajema Locatie Kerkelaan ongenummerd Te Midwolda December 22 Kruse Milieu BV Bezoekadres Huyerenseweg 33 7678 SC

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek Kamperstraatweg 7 te Kampen

Verkennend bodemonderzoek Kamperstraatweg 7 te Kampen Notitie Contactpersoon Wim Dorgelo Datum 26 mei 2010 Kenmerk N005-4679632WDO-cmn-V01-NL Verkennend bodemonderzoek Kamperstraatweg 7 te Kampen 1.1 Onderzoeksstrategie Ter plaatse van de Kamperstraatweg

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek Jonasweg 6a/6 te Vaassen

Verkennend bodemonderzoek Jonasweg 6a/6 te Vaassen Postadres Postbus 5076 6802 EB ARNHEM t 026-7513300 f 026-7513818 www.syncera.nl bezoekadres Westervoortsedijk 50 6827 AT ARNHEM Verkennend bodemonderzoek Jonasweg 6a/6 te Vaassen Definitief In opdracht

Nadere informatie

Toetsing aan de Wet Bodembescherming (Wbb) 19454-BEATRIXSTRAAT 2 416751. Metalen ICP-AES. Minerale olie. Sommaties. Sommaties

Toetsing aan de Wet Bodembescherming (Wbb) 19454-BEATRIXSTRAAT 2 416751. Metalen ICP-AES. Minerale olie. Sommaties. Sommaties Project Certificaten Toetsversie 19454BEATRIXSTRAAT 2 416751 versie 5.10 24 Toetsing aan de Wet Bodembescherming (Wbb) Toetsdatum : 02072012 Monsterreferentie Monsteromschrijving 2627285 MM8 01 (1560)

Nadere informatie

RUIMTE GEBOUWEN ONDERNEMEN

RUIMTE GEBOUWEN ONDERNEMEN Vooronderzoek ter plaatse van: Noordlandweg (een perceel ten westen van nr. 2) te Midsland projectnummer 151014 RUIMTE GEBOUWEN ONDERNEMEN VERANTWOORDING RAPPORT Type onderzoek : Vooronderzoek Locatie

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek Horstweg en Eerbeekseweg te Loenen

Verkennend bodemonderzoek Horstweg en Eerbeekseweg te Loenen Verkennend bodemonderzoek Horstweg 76-82 en Eerbeekseweg 29-33 te Loenen 1 april 2009 Verkennend bodemonderzoek Horstweg 76-82 en Eerbeekseweg 29-33 te Loenen Sulvada-terrein Kenmerk R002-4592909LHU-cmn-V02-NL

Nadere informatie

SONDERINGEN MILIEUONDERZOEK SANERINGEN DUURZAME ENERGIE AARDWARMTE AARDINGEN BLIKSEMBEVEILIGING Bodem Belang BV Zandloper 17 1731 LM Winkel Tel: 0224 531 274 Fax: 0224 531 915 info@bodembelang.nl Verkennend

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek plangebied t Spieghel, Grontmij, maart 2004

Verkennend bodemonderzoek plangebied t Spieghel, Grontmij, maart 2004 Verkennend bodemonderzoek plangebied t Spieghel, Grontmij, maart 2004 Conclusies Door middel van het uitgevoerde bodemonderzoek is inzicht verkregen in de milieuhygiënische kwaliteit van de bodem ter plaatse

Nadere informatie

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Vredenseweg - Eibergen

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Vredenseweg - Eibergen RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 574 Vredenseweg - Eibergen Opdrachtgever BJZ.NU BV Locatie Vredenseweg Eibergen Juni 212 Rapport Verkennend Bodemonderzoek conform NEN 574 Vredenseweg - Eibergen

Nadere informatie

BIJLAGEN AL-West B.V. Handelskade 39, 7417 DE Deventer Postbus 693, 74 AR Deventer Tel. +31()57 78811, Fax +31()57 78818 e-mail: info@al-west.nl, www.al-west.nl VERHOEVEN MILIEUTECHNIEK B.V. POSTBUS 2225

Nadere informatie

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Schoolkaterdijk 39 - Haaksbergen

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Schoolkaterdijk 39 - Haaksbergen RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 574 Schoolkaterdijk 39 - Haaksbergen Opdrachtgever BJZ.NU BV Locatie Schoolkaterdijk 39 7482 PX Haaksbergen September 2 Rapport Verkennend Bodemonderzoek conform

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek De Chalmotweg 3A te Kampen

Verkennend bodemonderzoek De Chalmotweg 3A te Kampen Notitie Contactpersoon Wim Dorgelo Datum 26 mei 2010 Kenmerk N007-4679632WDO-cmn-V01-NL Verkennend bodemonderzoek De Chalmotweg 3A te Kampen 1.1 Onderzoeksstrategie Ter plaatse van De Chalmotweg 3A is

Nadere informatie

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Enschedesestraat - Losser

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Enschedesestraat - Losser RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Enschedesestraat - Losser Opdrachtgever: Hans klaassen Grondmechanica en Milieutechniek Locatie: Enschedesestraat 7582 PL Losser Januari 2012 Rapport

Nadere informatie

Engelenweide - Cuneraweg te Rhenen

Engelenweide - Cuneraweg te Rhenen Titel VO Engelenweide - Cuneraweg te Rhenen Projectnummer 76310 Opdrachtgever Ingenious Vastgoed B.V. Auteur(s) De heer J. Rosenkamp Paraaf Datum Kwaliteitscontrole De heer J. Ros Paraaf Datum Ons kenmerk

Nadere informatie

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Buurtweg 42 - Brummen

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Buurtweg 42 - Brummen RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 574 Buurtweg 42 - Brummen Opdrachtgever BJZ.NU BV Locatie Buurtweg 42 6971 KM Brummen Juli 212 Rapport Verkennend Bodemonderzoek conform NEN 574 Buurtweg 42

Nadere informatie

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Slagenweg 5 - Anerveen

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Slagenweg 5 - Anerveen RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 574 Slagenweg 5 - Anerveen Opdrachtgever Hulter BV Locatie Slagenweg 5 7788 AB Anerveen Januari 2 Rapport Verkennend Bodemonderzoek conform NEN 574 Slagenweg

Nadere informatie

Bodemonderzoek op de voormalige stort Brandlichterweg te Denekamp

Bodemonderzoek op de voormalige stort Brandlichterweg te Denekamp Bodemonderzoek op de voormalige stort Brandlichterweg te Denekamp 30 oktober 2009 Bodemonderzoek op de voormalige stort Brandlichterweg te Denekamp Kenmerk R001-4664010LRG-ltr-V01-NL Verantwoording Titel

Nadere informatie

Regionale ligging van de onderzoekslocatie Bijlage I AMSTERDAM Locatie Topografische Dienst Nederland, Emmen Opdrachtgever Schaal Status Gemeente Amst

Regionale ligging van de onderzoekslocatie Bijlage I AMSTERDAM Locatie Topografische Dienst Nederland, Emmen Opdrachtgever Schaal Status Gemeente Amst Regionale ligging van de onderzoekslocatie Bijlage I AMSTERDAM Locatie Topografische Dienst Nederland, Emmen Opdrachtgever Schaal Status Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid 1 : 25.000 Definitief Project

Nadere informatie

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Emslandweg ongenummerd - Ommen

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Emslandweg ongenummerd - Ommen RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Emslandweg ongenummerd - Ommen Opdrachtgever: BJZ.NU BV Locatie: Emslandweg ongenummerd 7731 RP Ommen Oktober 2011 Rapport Verkennend Bodemonderzoek conform

Nadere informatie

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Noordelijke Hoofddijk 21 - Nijverdal

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Noordelijke Hoofddijk 21 - Nijverdal RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Noordelijke Hoofddijk 21 - Nijverdal Opdrachtgever: BJZ.NU BV Locatie: Noordelijke Hoofddijk 21 7443 RV Nijverdal Maart 2012 Rapport Verkennend Bodemonderzoek

Nadere informatie

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Dwarsweg 5 - Arriën

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Dwarsweg 5 - Arriën RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 574 Dwarsweg 5 - Arriën Opdrachtgever BJZ.NU BV Locatie Dwarsweg 5 7735 KS Arriën Oktober 21 Rapport Verkennend Bodemonderzoek conform NEN 574 Dwarsweg 5 -

Nadere informatie

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Oude Deventerweg - Holten

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Oude Deventerweg - Holten RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Oude Deventerweg - Holten Opdrachtgever: BJZ.NU BV Locatie: Oude Deventerweg Holten Mei 2010 Rapport Verkennend Bodemonderzoek conform NEN 5740 Oude Deventerweg

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek

Verkennend bodemonderzoek Verkennend bodemonderzoek De Rikker Fase V en VI te Winterswijk Milieukundig onderzoek SAB juni 29 Definitief Verkennend bodemonderzoek De Rikker Fase V en VI te Winterswijk Milieukundig onderzoek dossier

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek Beulakerweg 54 Giethoorn

Verkennend bodemonderzoek Beulakerweg 54 Giethoorn Verkennend bodemonderzoek Beulakerweg 54 Giethoorn Opdrachtgever: SAB Arnhem B.V. Projectnummer: P1854.01 Datum: 18 november 2010 Rapporteur: ing. J.A. Slotboom-van Vliet Autorisatie: J. Geerdink M.Sc.

Nadere informatie

VERKENNEND BODEMONDERZOEK Locatie : Boerhaavelaan 1-5 te Zoetermeer Opdrachtgever : Breevast B.V. Projectnummer : 250126.1 Datum : 18 mei 2010 Onderzoeksgegevens Soort onderzoek Verkennend bodemonderzoek

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek Verbindingsweg 5 te Lemelerveld

Verkennend bodemonderzoek Verbindingsweg 5 te Lemelerveld Verkennend bodemonderzoek Verbindingsweg 5 te Lemelerveld Project 212.271 projectnummer 212.271 project Parallelweg 15 te Lemelerveld opdrachtgever De heer R. Tielbeke versie 1. datum 21 december 212 auteur

Nadere informatie

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Havezatestraat 5 - Tubbergen

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Havezatestraat 5 - Tubbergen RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Havezatestraat 5 - Tubbergen Opdrachtgever: Stichting Jong Nederland Locatie: Havezatestraat 5 7651 JK Tubbergen Mei 2011 Rapport Verkennend Bodemonderzoek

Nadere informatie

Bijlage 10: Bodemonderzoeken

Bijlage 10: Bodemonderzoeken Bijlage 10: Bodemonderzoeken VERKENNEND

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek

Verkennend bodemonderzoek Verkennend bodemonderzoek Groeneweg te Heide (gemeente Venray) Milieukundig onderzoek SAB Arnhem juli 2 Definitief Verkennend bodemonderzoek Groeneweg te Heide (gemeente Venray) Milieukundig onderzoek

Nadere informatie

Het Zand 3811 GC AMERSFOORT. plaatse van. met onder meer een loodgehalte. het NEN. pakket. Beoordeling NVT Voldoet Troebel T 0547

Het Zand 3811 GC AMERSFOORT. plaatse van. met onder meer een loodgehalte. het NEN. pakket. Beoordeling NVT Voldoet Troebel T 0547 mro B.V. De heer H. van Veldhuisen Het Zand 30 3811 GC AMERSFOORT Laren, 27 juli 2017 Ooldselaan 12a 7245 PR Laren T 0547 261 888 info@vdpoelmilieu.nl www.vdpoelmilieu.nl BANK: NL16 TRIO 0391171747 BTW:

Nadere informatie

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Om de Kamp - Ansen

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Om de Kamp - Ansen RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 574 Om de Kamp - Ansen Opdrachtgever BJZ.NU BV Locatie Om de Kamp ongenummerd Ansen September 2 Rapport Verkennend Bodemonderzoek conform NEN 574 Om de Kamp

Nadere informatie

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Allemansveldweg - Enschede

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Allemansveldweg - Enschede RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Allemansveldweg - Enschede Opdrachtgever Eelerwoude Locatie Allemansveldweg (ten zuiden van nr. 65 en ten oosten van nr. 70) Enschede September 2012 Kruse

Nadere informatie

Opdrachtnummer:

Opdrachtnummer: Verkennend Bodemonderzoek ter plaatse van Centrumplan Vroomshoop Opdrachtnummer 235 Opdrachtgever Gemeente Twenterand Postbus 67 767 AB Vriezenveen Mevr. A. ter Beek Datum onderzoek 29 en 3 maart 2 Datum

Nadere informatie

1 Inleiding 3. 3 Verrichte werkzaamheden Veldwerkzaamheden Laboratoriumonderzoek 9

1 Inleiding 3. 3 Verrichte werkzaamheden Veldwerkzaamheden Laboratoriumonderzoek 9 projectnr. 237704 Gemeente Goirle januari 2011, revisie 00 Verkennend bodemonderzoek Kerkstraat 57-59 te Riel Inhoud Blz. 1 Inleiding 3 2 Vooronderzoek 4 2.1 Algemeen 4 2.2 Terreinbeschrijving 4 2.3 Voormalig-

Nadere informatie

Bijlage 1 Topografische ligging Onderzoekslocatie locatie Winkelcentrum De Vlieger te Zoetermeer projectnummer 10.10.3079.2243 schaal n.v.t datum november-10 Bijlage 2 Situatietekening Bijlage 3 Boorstaten

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek centrumplan Oldebroek

Verkennend bodemonderzoek centrumplan Oldebroek Verkennend bodemonderzoek centrumplan Oldebroek 6 juni 2007 Verantwoording Titel Verkennend bodemonderzoek centrumplan Oldebroek Opdrachtgever Gemeente Oldebroek Projectleider Hans Notkamp Auteur(s) Rutger

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek. terrein serviceflat Heerenhage te Heerenveen

Verkennend bodemonderzoek. terrein serviceflat Heerenhage te Heerenveen definitief revisie 00 18 juli 2017 Inhoudsopgave Blz. 1 Inleiding 1 2 Vooronderzoek 2 2.1 Algemeen 2 2.2 Situatie 2 2.3 Historische informatie 2 2.4 Conclusie vooronderzoek en hypothese 3 3 Verrichte

Nadere informatie

BIJLAGEN Analyserapport ALcontrol B.V. Correspondentieadres Steenhouwerstraat 5 394 AG Rotterdam Tel.: +3 () 23 47 Fax: +3 () 46 3 34 www.alcontrol.nl VERHOEVEN MILIEUTECHN.BV H. van der Donk Postbus

Nadere informatie

: NEN 5740 ONV (onverdacht), NEN 5707 VED-H (Verdachte locatie met diffuse bodembelasting heterogeen verdeeld)

: NEN 5740 ONV (onverdacht), NEN 5707 VED-H (Verdachte locatie met diffuse bodembelasting heterogeen verdeeld) In het kader van de herontwikkeling van de locatie Boerderij Groot Krakhort aan de Bolderikhof 18 te Leusden is eens het volgende bodemonderzoek beoordeeld: Titel : Verkennend Bodemonderzoek en Asbest

Nadere informatie

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 574 Opdrachtgever: Mevrouw D. Hasselo Locatie: Oude Eibergseweg 5 7273 PJ Haarlo Juni 29 Huyerenseweg 33 Postbus 51 7678 SC Geesteren 765 AB Tubbergen Tel:

Nadere informatie

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Schoolkaterdijk - Haaksbergen

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Schoolkaterdijk - Haaksbergen RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Schoolkaterdijk - Haaksbergen Opdrachtgever: BJZ.NU BV Locatie: Schoolkaterdijk ongenummerd 7482 PX Haaksbergen September 2010 Rapport Verkennend Bodemonderzoek

Nadere informatie

VERKENNEND BODEMONDERZOEK aan de Horsterweg 217 te Ermelo

VERKENNEND BODEMONDERZOEK aan de Horsterweg 217 te Ermelo GRONDVITAAL VERKENNEND BODEMONDERZOEK aan de Horsterweg 217 te Ermelo Opdrachtgever Dhr. R. Tomassen Adres Horsterweg 217 Postcode, plaats 3853 JC Ermelo Contactpersoon Dhr. R. Tomassen Telefoonnummer

Nadere informatie

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Rodedijk - Baalder

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Rodedijk - Baalder RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Rodedijk - Baalder Opdrachtgever: BJZ.NU BV Locatie: Rodedijk ongenummerd Sectie Z, nummer 1655 Baalder Januari 2011 Rapport Verkennend Bodemonderzoek

Nadere informatie

1 Inleiding 3. 3 Verrichte werkzaamheden Veldwerkzaamheden Laboratoriumonderzoek 7

1 Inleiding 3. 3 Verrichte werkzaamheden Veldwerkzaamheden Laboratoriumonderzoek 7 projectnr. 18383 december 28, revisie Woonstichting Leyakkers Verkennend bodemonderzoek Vennenrode te Goirle Inhoud Blz. 1 Inleiding 3 2 Vooronderzoek 4 2.1 Algemeen 4 2.2 Terreinbeschrijving 4 2.3 Historische

Nadere informatie

Vierhuizenweg. 9 a 8096. Datum Datum. 21 juli 2015. Status. Paraaf. Paraaff. Projectleider. Dhr. ing. M. van den Broek. Definitief

Vierhuizenweg. 9 a 8096. Datum Datum. 21 juli 2015. Status. Paraaf. Paraaff. Projectleider. Dhr. ing. M. van den Broek. Definitief Verkennend Bodemonderzoek ter plaatse van: Vierhuizenweg 21 te Oldebroek Projectnummer: 150543 Opdrachtgever: Dhr. A. Schenkk Vierhuizenweg 9 a 8096 RP OLDEBROEK Datum Datum onderzoek: 13 en 21 juli 2015

Nadere informatie

P Hengelo - Torenlaan 62 Sportpark Slangenbeek P

P Hengelo - Torenlaan 62 Sportpark Slangenbeek P BOOT Org. Ingenieursburo T.a.v. E. Janssen Postbus 59 39 AM VEENENDAAL Analysecertificaat Datum: 5-Jul-217 Hierbij ontvangt u de resultaten van het navolgende laboratoriumonderzoek. Certificaatnummer/Versie

Nadere informatie

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Verzetstraat - Vriezenveen

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Verzetstraat - Vriezenveen RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Verzetstraat - Vriezenveen Opdrachtgever: BJZ.NU BV Locatie: Verzetstraat tussen 108 en 110 7671 GN Vriezenveen December 2010 Rapport Verkennend Bodemonderzoek

Nadere informatie

Datum. Paraaf. Gecontroleerd door. Projectleiderr. J.R.W. Staal BBA. R..J.J. Jonker Definitief

Datum. Paraaf. Gecontroleerd door. Projectleiderr. J.R.W. Staal BBA. R..J.J. Jonker Definitief Verkennend Bodemonderzoek ter plaatse van Hoofdstraat 64 t/m 72 te Zuidwolde Projectnummer 13149ve2 Opdrachtgever Contactpersoon Berginvest Postbus 63 792 AB Zuidwolde Mevr. M. Bontekoe Datum onderzoek

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek Beneden-Oostdijk 64 Oud Beijerland / AM14134

Verkennend bodemonderzoek Beneden-Oostdijk 64 Oud Beijerland / AM14134 Verkennend bodemonderzoek Beneden-Oostdijk 64 Oud Beijerland / AM434 )RWR )RWR )RWR )RWR Verkennend bodemonderzoek Beneden-Oostdijk 64 Oud Beijerland / AM434 Verkennend bodemonderzoek Beneden-Oostdijk

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek

Verkennend bodemonderzoek Verkennend bodemonderzoek Paterstraat 5 te Kerkdriel Project 211.275 projectnummer 211.275 project Paterstraat 5 te Kerkdriel opdrachtgever Inveniam B.V. versie 1. datum 5 februari 213 auteur Ing. R. Fieten

Nadere informatie

VERKENNEND BODEMONDERZOEK ESWEG TE NORG

VERKENNEND BODEMONDERZOEK ESWEG TE NORG VERKENNEND BODEMONDERZOEK ESWEG TE NORG MARTINI BV 5 oktober 29 74325954:.2 B34.6999 VERKENNEND BODEMONDERZOEK ESWEG TE NORG Inhoud Inleiding 3. Inleiding 3.2 Aanleiding en doel 3.3 Werkzaamheden 3.4 Leeswijzer

Nadere informatie

Hierbij doen wij u de resultaten toekomen van het nader bodemonderzoek op het sportpark De Koepel te Vught.

Hierbij doen wij u de resultaten toekomen van het nader bodemonderzoek op het sportpark De Koepel te Vught. Gemeente Vught T.a.v. heer R. Agterdenbos Postbus 10100 5260 GA VUGHT Heeswijk, 15 juni 2009 Behandeld door : BER Onze ref. : 54161/256445.2 Betreft : Nader bodemonderzoek sportpark De Koepel te Vught

Nadere informatie

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Den Hulst 10 - Nieuwleusen

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Den Hulst 10 - Nieuwleusen RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Den Hulst 10 - Nieuwleusen Opdrachtgever: Aannemersbedrijf Bert Brinkman BV Locatie: Den Hulst 10 7711 GN Nieuwleusen December 2010 Rapport Verkennend

Nadere informatie

Uitbreiding begraafplaats Hogeweg te Wamel

Uitbreiding begraafplaats Hogeweg te Wamel Uitbreiding begraafplaats Hogeweg te Wamel verkennend bodemonderzoek conform NEN 5740 milieukundig onderzoek SAB te Arnhem mei 2010 definitief Uitbreiding begraafplaats Hogeweg te Wamel verkennend bodemonderzoek

Nadere informatie

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Beumersteeg 5 - Holten

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Beumersteeg 5 - Holten RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Beumersteeg 5 - Holten Opdrachtgever BJZ.NU BV Locatie Beumersteeg 5 7451 LM Holten Mei 2013 Kruse Milieu BV Bezoekadres Huyerenseweg 33 7678 SC Geesteren

Nadere informatie

Verkennend Bodemonderzoek ter plaatse van: Zuiderzeestraatweg 224 te Oldebroek. Projectnummer: 150815

Verkennend Bodemonderzoek ter plaatse van: Zuiderzeestraatweg 224 te Oldebroek. Projectnummer: 150815 Verkennend Bodemonderzoek ter plaatse van: Zuiderzeestraatweg 224 te Oldebroek Projectnummer: 15815 Opdrachtgever: Contactpersoon: Witpaard B.V. Postbus 337 826 AC KAMPEN Mevr. M. Nagelhout Datum onderzoek:

Nadere informatie

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Hengelosestraat 202 te Haaksbergen

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Hengelosestraat 202 te Haaksbergen RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Hengelosestraat 202 te Haaksbergen Opdrachtgever BJZ.NU BV Locatie Hengelosestraat 202 Haaksbergen Juni 2013 Kruse Milieu BV Bezoekadres Huyerenseweg

Nadere informatie

Boring: 31 Boring: 32 X: 114363,81 X: 114356,32 Y: 427267,62 Y: 427224,03 Datum: 17-12-2014 Datum: 17-12-2014 GWS: 20 GWS: 20 GHG: GHG: GLG: GLG: Opmerking: Maaiveldhoogte: Referentievlak: maaiveld Opmerking:

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek

Verkennend bodemonderzoek Verkennend bodemonderzoek Schoolstraat 4 te Zevenaar Project 2012.0254 projectnummer 2012.0254 project Schoolstraat 4 te Zevenaar opdrachtgever De heer P. van Swaaij versie 1.0 datum 13 maart 2013 auteur

Nadere informatie

VERKENNEND BODEMONDERZOEK aan de Brinkweg 6 te Zeist

VERKENNEND BODEMONDERZOEK aan de Brinkweg 6 te Zeist VERKENNEND BODEMONDERZOEK aan de Brinkweg 6 te Zeist Opdrachtgever Buro voor Bouwkunde Liefting Adres Postbus 2 Postcode, plaats 3925 ZG Scherpenzeel Contactpersoon Dhr. N. van Oosterom Tel. 33 277885

Nadere informatie

Sanering uitgevoerd, restverontreiniging aanwezig. Ernstig, niet urgent geval van bodemverontreiniging.

Sanering uitgevoerd, restverontreiniging aanwezig. Ernstig, niet urgent geval van bodemverontreiniging. Hieronder zijn de locaties weergegeven waar sprake is (geweest) van gevallen van ernstige bodemverontreiniging in de zin van de Wet bodembescherming. Tevens wordt kort omschreven wat de status van de locatie

Nadere informatie

VKB 2001/2002 VERKENNEND BODEMONDERZOEK OP HET PERCEEL AAN SCHULPSTET 7, 9 EN 13 TE CASTRICUM. HB Adviesbureau bv

VKB 2001/2002 VERKENNEND BODEMONDERZOEK OP HET PERCEEL AAN SCHULPSTET 7, 9 EN 13 TE CASTRICUM. HB Adviesbureau bv VKB 2001/2002 VERKENNEND BODEMONDERZOEK OP HET PERCEEL AAN SCHULPSTET 7, 9 EN 13 TE CASTRICUM HB Adviesbureau bv Op alle offertes, werkzaamheden van en overeenkomsten met HB Adviesbureau zijn de RVOI 2001

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek Kamperstraatweg 9 te Kampen

Verkennend bodemonderzoek Kamperstraatweg 9 te Kampen Notitie Contactpersoon Wim Dorgelo Datum 26 mei 2010 Kenmerk N006-4679632WDO-cmn-V01-NL Verkennend bodemonderzoek Kamperstraatweg 9 te Kampen 1.1 Onderzoeksstrategie Ter plaatse van de Kamperstraatweg

Nadere informatie

Historisch onderzoek. Waterberging Dalmsholterwaterleiding. Projectnummer: P120845

Historisch onderzoek. Waterberging Dalmsholterwaterleiding. Projectnummer: P120845 Historisch onderzoek Waterberging Dalmsholterwaterleiding Nabij Dalmsholte Projectnummer: P120845 Opdrachtgever: Witpaard Postbus 1158 8001 BD Contactpersoon: Dhr. J. Drenth Datum onderzoek: 29 augustus

Nadere informatie

Grondonderzoek conform Besluit Bodemkwaliteit ter plaatse van: Setheweg te Meppel. Projectnummer: 120216

Grondonderzoek conform Besluit Bodemkwaliteit ter plaatse van: Setheweg te Meppel. Projectnummer: 120216 Grondonderzoek conform Besluit Bodemkwaliteit ter plaatse van: Setheweg te Meppel Projectnummer: 120216 Opdrachtgever: Contactpersoon: Benjamins Natuursteen Lindberghstraat 16 7903 BN Hoogeveen Dhr. K.

Nadere informatie

Tom van Garderen Baarn B.V. te Baarn

Tom van Garderen Baarn B.V. te Baarn VERKENNEND BODEMONDERZOEK Acacialaan 58 Baarn Kenmerk: 0502503A Opdrachtgever: Datum rapport: Status: Uitvoering: Projectleider: Rapporteur: Autorisatie: Tom van Garderen Baarn B.V. te Baarn 9 november

Nadere informatie

Opdrachtnummer:

Opdrachtnummer: Verkennend Bodemonderzoek ter plaatse van: Witterweg 44A Bovensmilde Opdrachtnummer: 9424 Opdrachtgever: Eelerwoude B.V. Venekoterweg 54 8431 HH Oosterwolde de heer W. Stapel Datum onderzoek: 27, 28 april,

Nadere informatie

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN e Blokweg - Vroomshoop

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN e Blokweg - Vroomshoop RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 4 e Blokweg - Vroomshoop Opdrachtgever: BJZ.NU BV Locatie: 4 e Blokweg (tussen nummers 18 en 20) 7681 RN Vroomshoop (gem. Den Ham, sectie N, nr. 454)

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek

Verkennend bodemonderzoek Verkennend bodemonderzoek De Kolk te Wapenveld Definitief gemeente Heerde Grontmij Nederland B.V. Arnhem, 29 mei 2009 99047521 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 1.1 Algemeen... 4 1.2 Aanleiding en doelstelling...

Nadere informatie

BIJLAGE 1 - Onderzoekslocatie - Omgevingskaart Klantreferentie: offerte baarn 0 m 125 m 625 m Deze kaart is noordgericht. Schaal 1: 12500 Hier bevindt zich Kadastraal object BAARN M 3189 August Janssenweg

Nadere informatie

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Twentepoort Oost 61 - Almelo

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Twentepoort Oost 61 - Almelo RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Twentepoort Oost 61 - Almelo Opdrachtgever: BJZ.NU BV Locatie: Twentepoort Oost 61 7609 RG Almelo Juli 2011 Rapport Verkennend Bodemonderzoek conform

Nadere informatie

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Tuurweide 1 - Wijhe

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 5740 Tuurweide 1 - Wijhe RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK conform NEN 574 Tuurweide 1 - Wijhe Opdrachtgever BJZ.NU BV Locatie Tuurweide 1 8131 CV Wijhe Oktober 212 Kruse Milieu BV Bezoekadres Huyerenseweg 33 7678 SC Geesteren

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek 4 percelen Alphen a/d Rijn. Nabij J.C. Hoogendoornlaan

Verkennend bodemonderzoek 4 percelen Alphen a/d Rijn. Nabij J.C. Hoogendoornlaan Verkennend bodemonderzoek 4 percelen Alphen a/d Rijn Nabij J.C. Hoogendoornlaan 11 februari 2010 Verkennend bodemonderzoek 4 percelen Alphen a/d Rijn Alphen aan den Rijn, sectie G, percelen 140, 145,

Nadere informatie

Tekening S1 Situatie met boringen en peilbuizen

Tekening S1 Situatie met boringen en peilbuizen Rapport Verkennend en aanvullend bodemonderzoek Berberisstraat te Woerden Projectnr. 247747 oktober 212, revisie Inhoud blz. 1 Inleiding... 2 2 Veldwerkzaamheden... 4 2.1 Veldwerkzaamheden... 4 2.2 Lokale

Nadere informatie