13 december 2014 Ontdek verborgen tuinen, zolders en kelders en denk mee over de ruimte voor je wijk

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "13 december 2014 Ontdek verborgen tuinen, zolders en kelders en denk mee over de ruimte voor je wijk"

Transcriptie

1 13 december 2014 Ontdek verborgen tuinen, zolders en kelders en denk mee over de ruimte voor je wijk Verslag Op zaterdagochtend 13/12 ontdekten een 80 tal wijkbewoners en geïnteresseerden over 3 wandelingen enkele verborgen tuinen, waardevolle zolders en unieke locaties. Iedere wandeling werd begeleid door een (stads)gids. Schepenen Tom Balthazar (schepen van Stadsontwikkeling, Wonen en Openbaar Groen), Elke Decruynaere (schepen van Onderwijs, Opvoeding en Jeugd) en Resul Tapmaz (schepen van Welzijn, Gelijke Kansen, Gezondheid en Sport) wandelden mee door de wijk. Wandeling 1: Een bezoek aan chambrettes op de zolder van Pedic op de hoek met de Theresianenstraat en Marialand. Het park aan KTA- MoBi is een voorbeeld van gedeelde parkzone. Overdag wordt de zone gebruikt door de leerlingen van KTA-MoBi en tot valavond en in het weekend kan het park gebruikt worden door de buurtbewoners. De poort sluit automatisch af bij valavond. Tot slot werd ook een uniek salon bezocht in de Academie voor Muziek, Woord en Dans aan de Poel en werden de bezoekers getrakteerd op een kleine muzikale voorstelling. Wandeling 2: Een bezoek aan enkele unieke plekken in de campussen van LUCA school of Arts aan de Zwarte Zusterstraat. Voor vele buurtbewoners was dit een echte ontdekking. Wandeling 3: Een bezoek aan het Elisabethbegijnhof en de Basisschool De Muze. Deze school toont aan dat ruimte perfect kan gedeeld worden met buurtorganisaties zoals Scouts, vzw Elisabethbegijnhof. Deze school biedt ook tal van andere naschoolse activiteiten. Tot slot bezochten we Odisee, een school aan de rand van de wijk die vooral kenmerken van het industriële verleden van de Rabotwijk vertoont. Het bezoek aan de brouwerij van de school was een leuke opsteker. Na de wandelingen namen de geïnteresseerden een kijkje op de tentoonstelling van enkele fictieve invullingen voor het Prinsenhofplein, gemaakt door studenten van de opleiding Architectuur.

2 Een 60 tal buurtbewoners namen deel aan de workshop Ruimte voor je wijk. Samen met de scholen Academie voor Muziek, Woord en Dans, Basisschool De Muze, KTA- MoBi, HTISA, KISP, KU Leuven, Faculteit Architectuur, Campus Sint-Lucas en Sint-Lucas Beeldende Kunsten, dachten we na over hoe we de ruimte voor de wijk in de toekomst kunnen invullen. We analyseerden, aan 4 werktafels, de volgende vragen: -over welke ruimtelijke kwaliteiten beschikt men in de wijk en welke plekken worden als zeer positief ervaren? - welke zijn de behoeften aan ruimte voor de wijk? -over welke opportuniteiten beschikt men in de wijk? -welke zijn mogelijke discussiepunten of mogelijke drempels? -één tafel bracht ideeën aan over het imago of de identiteit van de wijk. Volgende sites/initiatieven werden als positief ervaren: Het gedeeld gebruikt van het park aan KTA-MoBi wordt als idee heel positief onthaald. De toekomst (voorjaar en de zomer van 2015) zal uitwijzen of het park ook intensief zal gebruikt worden door de buurt. Het systeem van automatische vergrendeling van de poort bij valavond is eveneens een goede vondst maar men zal moeten afwachten of het in de

3 praktijk effectief goed werkt. Indien dit het geval is kan men dit voorbeeld ook aanhalen voor andere sites. Initiatieven als leefstraten laten buurtbewoners nadenken over hoe men de ruimte in de buurt optimaal kan invullen. In het kader van de Leefstraat Pekelfabriek waren er goede ervaringen in de samenwerking met de nabije scholen De Stadspoort en de ex KTA-site aan de Lindenlei. De sleutel tot succes is dat er een duidelijk aanspreekpunt is bij de trekkers van het initiatief en dat die trekker ook een zekere verantwoordelijkheid wil opnemen. Het mag niet gaan om een losse vereniging van mensen die komen en gaan. Ook het gedeeld gebruik van de speelplaats van basisschool de Muze kwam aan bod. Naast verenigingen als de Scouts, kunnen ook buurtkinderen via een verbindingsdeur met het Elisabethhuis gebruik maken van de speelplaats tijdens activiteiten van vzw Elisabethbegijnhof. Het idee van naschoolse activiteiten in de school zelf (vb. tekenlessen, dans edm) bestaat reeds in de Muze maar er zijn zeker nog nieuwe samenwerkingsverbanden mogelijk (vb met Academie voor Muziek, Woord en Dans). Wandelingen door de wijk, zoals vandaag, geven veel inspiratie en zetten zowel bewoners als scholen aan om samen te werken om deze waardevolle plekken te respecteren en optimaal te benutten. Via workshops, zoals vandaag, leggen de scholen contacten met de buurt en met elkaar en komen we tot samenwerkingsverbanden. De stad kan hierin een bemiddelende rol spelen.

4 Volgende behoeftes aan ruimte werden aangehaald: Voor de site KU Leuven, Faculteit Architectuur, Campus Sint-Lucas werd vanuit de school de nood aan extra atelierruimte voor de studenten aangehaald. Het bestaande atelier in de zolderruimte is te krap geworden. Mogelijke locaties die onderzocht kunnen worden zijn : het huis van Stuvo, de kerk, het brouwershuis, de grote toegang, de eventuele verwerving van het hoekpand Theresianenstraat/Marialand en de aankoop van Pedic in de Theresianenstraat en de site van GO op de Lindenlei. Buurtbewoners geven vooral de nood aan groene ruimte, vergader- en ontmoetingsruimte, spontane ontmoetingsplaatsen, speel-en sportruimte, fietsstallingen, buurtparking, berging en parkeerplaatsen aan. Naast het gebrek aan ruimte, is er ook de nood om de bestaande beschikbaarheid aan ruimtes beter bekend te maken bij de buurtbewoners of bij de verenigingen. De buurtverenigingen kunnen hierin een belangrijke rol opnemen door deze faciliteiten bekend te maken bij hun achterban via buurtkrantjes, websites en sociale media. Zo beschikt de Academie voor Muziek, Woord en Dans bijvoorbeeld over een mooi zalenaanbod (kapel, toneelzaal, rode zaal), dat door de buurt zou kunnen gebruikt worden. We kunnen in de toekomst deze samenwerkingsverbanden tussen de scholen onderling en tussen de scholen en de buurtverenigingen verder vorm geven. De volgende opportuniteiten, oplossingen om het ruimtegebruik te optimaliseren kwamen naar voor: De parking van de Campus Sint-Lucas Architectuur kan mogelijks opengesteld worden voor de buurt. De buurtbewoners betreuren dat de avondtickets, die uitgedeeld werden aan de bewoners voor hun bezoekers tijdens de avonduren, zijn afgeschaft. Het openstellen van de mooie binnentuin van de Campus Sint-Lucas Archtectuur 24u. op 24u. zou ook fijn zijn. Men verwijst hierbij naar het voorbeeldproject van de Universiteit van Eindhoven waar dit reeds gebeurt. Bestaande scholensites kunnen hun zalen, en binnenruimtes ter beschikking stellen aan de buurt. Als voorbeeld werden de volgende locaties aangehaald: de Parketzaal en de Sportzaal van de Basisschool de Muze, de kapel, de rode zaal en de toneelzaal van de Academie voor Muziek, Woord en Dans, Brouwershuis, Huis van Stuvo op de site van KU Leuven, Faculteit Architectuur. De bestaande openbare ruimte kan in sommige gevallen ook beter benut worden. Vaak zien we onderbenutte ruimte doordat de inrichting geen optimaal gebruik toelaat. De kleine jachthaven aan de Coupure /Lindenlei, de oevers langs Lindenlei/ Recollettenlei zouden nog meer benut kunnen worden door een betere inrichting. De aansluiting of verbinding met het water, zou op deze plaatsen geoptimaliseerd kunnen worden. Het functioneel gebruik maken van het water in de wijk als transportmiddel is ook een opportuniteit voor de wijk. Voorbeelden als watertaxi s, transport via boten, moet maximaal benut en onderzocht worden.

5 Men kan binnenplaatsen en binnentuinen van scholensites ook semi-publiek openstellen door ze doorwaadbaar te maken: De site van de Academie voor Woord, Muziek en Dans in de Drabstraat kan via het koetshuis een verbinding vormen met Ramen. Ook de site van Sint-Lucas Architectuur kan haar site doorwaadbaar maken door de verbinding tussen de Hoogstraat /Holstraat en Marialand te optimaliseren. Door deze plekken doorwaadbaar te maken is er meer sociale controle en kan men sociale contacten tussen leerlingen en de buurtbewoners stimuleren. Men kan ook geleidelijk opbouwen door met openingsuren te werken. Men kan potentiekaarten opmaken van tuinen (of groen) die mogelijks semi-publiek kunnen opengesteld worden. (vb. Parking Karmelietenkerk, Brasseursite ) Bij herontwikkelingen van grote (scholen)sites kan men vanuit Stedenbouw voorwaarden k opleggen naar social return voor de buurt. Volgende voorbeelden worden aangehaald. KTA-Lindenlei kan bij een nieuwe ontwikkeling bijvoorbeeld een groenzone/ parkeerzone openstellen voor de buurt. Ook bij de ontwikkeling van Pedic kunnen er voorwaarden naar de buurt (bewoners, buurtpartners zoals scholen) gesteld worden zoals een mogelijke uitbreiding van gebruik van fietsenstalling door de school Klimop Montessori. De sociale appartementen (Brasseurtoren) aan de Stoppelstraat beschikken over een bijzonder mooie buitenruimte die momenteel onderbenut wordt. Er is een grote vraag uit de buurt om deze buitenruimte te mogen gebruiken. Spelende kinderen uit de buurt die gebruik trachten te maken van deze ruimte, worden door sommige huurders weggejaagd. Mogelijks kunnen hier afspraken worden gemaakt met de sociale huisvestingsmaatschappij. De volgende discussiepunten, drempels of mogelijke risico s bij gedeeld gebruik van ruimtes kwamen naar voren: Bij gedeeld gebruik van zalen of binnenruimtes botsen we steeds op dezelfde vragen ivm het beheer van deze zalen: zoals wie gaat de aanvragen opvolgen, wie levert de sleutels, hoe wordt de opkuis voorzien,? Algemeen zijn er nogal wat vragen ivm de veiligheid duiken op. Meer toegankelijk maken of doorwaadbaar maken van ruimtes betekent ook dat deze plaatsen extra gevoelig worden voor vandalisme of diefstal. Ook vragen rond budget duiken op. Hoe worden de extra kosten om de site te beveiligen, de kost voor de aanmaak van extra sleutels, extra toegangen, extra onderhoud edm betaald? Mogelijke randvoorwaarden voor gedeeld gebruik zijn: Er moet toezicht worden voorzien Er moeten goede contacten gelegd en onderhouden worden tussen de buurtverenigingen en de scholen. Er moet een vertrouwensband gecreëerd worden. Er moeten duidelijke contactpersoon aangeduid worden bij wie men terecht kan. Er worden best duidelijke afspraken gemaakt ivm het beheer van de gedeelde ruimte

6 Er moet voldoende respect zijn voor andermans ruimte. Andere problemen of aandachtspunten ivm de ruimte in onze wijk: Algemeen kan gesteld worden dat de druk op de ruimte momenteel te hoog is. De ruimte is beperkt en de huidige huizen en open ruimtes zijn vaak niet afgestemd op dit hedendaagse ruimtegebruik. We zitten in het historisch centrum met oude woningen, en smalle straten. Daarom moet men soms toch keuzes maken. Een goede keuze,volgens de aanwezigen rond de tafel, is dat men de auto zo veel mogelijk uit het straatbeeld weert op voorwaarde dat er een betere ontsluiting komt met het openbaar vervoer. De auto (en de fiets) domineert het straatbeeld. Het experiment Leefwijk biedt in dit kader veel mogelijkheden om concreet na te denken over alternatieven. Een sterk pleidooi wordt gehouden om de bestaande open ruimte zeker niet verder dicht te bouwen en om verder te onderzoeken om de bestaande open ruimte beter toegankelijk te maken door afspraken te maken met de eigenaars of door de doorwaadbaarheid te vergroten. Er wordt bijzondere aandacht gevraagd voor de rijke historische waarde en identiteit van de wijk. Dit historische verleden moeten we nog meer in de kijker plaatsen door bijvoorbeeld meer wandelingen te voorzien en we moeten de bestaande gebouwen optimaal beschermen (veel gebouwen zijn in slechte staat en zijn verloederd en riskeren om te worden afgebroken). We kunnen bepaalde locaties ook een bepaalde identiteit toekennen zodat die meer en beter benut kan worden. (vb. Casinoplein als centrale ontmoetingszone voor de Papegaaibuurt)

7 Mogelijke oplossingen en acties werden geopperd: De bestaande beschikbare infrastructuur/ruimtes kunnen beter bekend gemaakt worden door een betere samenwerking tussen de scholen en de verenigingen. Er is eveneens een grote bereidwilligheid van zowel de scholen als van de toekomstige gebruikers om samen naar oplossingen te zoeken voor een optimaal gedeeld gebruik van de ruimtes. De stad kan hierin eveneens bemiddelen. Ook bij nieuwe ontwikkelingen op bestaande sites is de vraag om met de nieuwe projectontwikkelaars, de buurt en de stad in dialoog te gaan om te zoeken naar goede oplossingen. Co-creatie kan concreet gemaakt worden. (vb. KTA-Lindenlei) Het vergunningsbeleid bij de Stad zou meer kunnen afgestemd worden in functie van de behoeftes en de potenties naar leefbaarheid van de wijk. Een vergunningsbeleid waarbij aandacht is voor het wijkniveau. Meer initiatieven op buurt maar ook op straatniveau zoals leefstraten, geveltuinacties, zijn welkom en bevorderen een leefbare wijk! Na de workshop werd er nagepraat bij een hapje en een drankje. Er werd onder meer geproefd van het surplusbier, een bier gebrouwen in Odisee-KU Leuven, Campus Gent.

8 Wenst u een gedrukt exemplaar van dit verslag, contacteer dan uw wijkregisseur Brigitte Hantson, brigitte.hantson@gent.be, 09/ Sfeerbeelden en korte filmpjes van de burgemeester en schepenen vindt u op de blog Heeft u zelf een creatief idee voor de wijken, plaats het dan op onze digitale ideeënkaart op de blog.

ELISABETHBEGIJNHOF-PAPEGAAI

ELISABETHBEGIJNHOF-PAPEGAAI ELISABETHBEGIJNHOF-PAPEGAAI Beste bewoner Wijk van de maand is de nieuwe naam van de ontmoetingen tussen het college van burgemeester en schepenen en de bewoners van de 25 Gentse wijken. Niet langer één

Nadere informatie

Een rondje voor de studenten in de wijk

Een rondje voor de studenten in de wijk Een rondje voor de studenten in de wijk 11 december 2014 Verslag Op donderdagavond 11 december kwamen een 20 tal studenten naar Café De Loge in de Annonciadenstraat 5 voor een babbel en info over de wijk.

Nadere informatie

Ekkergemaakt XL. Verslag

Ekkergemaakt XL. Verslag Ekkergemaakt XL 05 oktober 2015 Verslag Een dertigtal buurtbewoners van de Ekkergembuurt ontvingen op maandagavond 5 oktober Schepen Annelies Storms voor een gesprek over cultuur in de wijk. Na een leerrijk

Nadere informatie

STADSVERNIEUWING IN DAMPOORT EN SINT-AMANDSBERG Focus op Heilig hartplein en omgeving

STADSVERNIEUWING IN DAMPOORT EN SINT-AMANDSBERG Focus op Heilig hartplein en omgeving STADSVERNIEUWING IN DAMPOORT EN SINT-AMANDSBERG Focus op Heilig hartplein en omgeving STADSVERNIEUWING IN DAMPOORT EN SINT-AMANDSBERG Samen met de bewoners en heel wat buurtpartners neemt de Stad Gent

Nadere informatie

Handel en Horeca in Watersportbaan-Ekkergem

Handel en Horeca in Watersportbaan-Ekkergem Handel en Horeca in Watersportbaan-Ekkergem 19 oktober 2015 Verslag Een 20 tal handelaars en horeca uitbaters uit de wijk Watersportbaan-Ekkergem gingen het gesprek aan met schepen Christophe Peeters over

Nadere informatie

Apotheose met tafelgesprekken in vier huizen

Apotheose met tafelgesprekken in vier huizen zaterdag 27 september 2014 Apotheose met tafelgesprekken in vier huizen Vzw Heikom en de Vrije Kleuter- en Lagere School Sint-Laurens, Sint-Kruis-Winkeldorp 73/114 Activiteit Speelhuis van14 tot 16 uur.

Nadere informatie

RABOT - BLAISANTVEST

RABOT - BLAISANTVEST RABOT - BLAISANTVEST Beste bewoner Wijk van de Maand is de nieuwe naam van de ontmoetingen tussen het college van burgemeester en schepenen en de bewoners van de 25 Gentse wijken. Niet langer één enkele

Nadere informatie

De Sociale Toer. 13 juni 2014

De Sociale Toer. 13 juni 2014 De Sociale Toer 13 juni 2014 Vrijdag de 13de bracht deze keer geen ongeluk, maar wel interessante getuigenissen van 14 organisaties uit de wijk Rabot-Blaisantvest. Een 70-tal geïnteresseerden bezochten,

Nadere informatie

het passantenpaviljoen

het passantenpaviljoen het passantenpaviljoen de voortuin als publieke ruimte Zilversparrenstraat 48, B-8310 Brugge ontwerp: tom callebaut ism 40 students (2011-2015) In 2011 maakte ik van mijn voortuin een publieke ruimte.

Nadere informatie

Wijkhuis Bij Pino opent officieel zijn deuren

Wijkhuis Bij Pino opent officieel zijn deuren Wijkhuis Bij Pino opent officieel zijn deuren In Nieuw Gent opende op woensdag 22 februari het wijkhuis Bij Pino. Het is een laagdrempelige ontmoetingsplek op het Rerum Novarumplein met daarin een koffiebar,

Nadere informatie

Buren ontmoeten elkaar tijdens Repair Café

Buren ontmoeten elkaar tijdens Repair Café Buren ontmoeten elkaar tijdens Repair Café Een broek waar een nieuwe ritssluiting in moet, een radio met een slecht contact of een koffiezet die het af en toe laat afweten: naar het containerpark? Voor

Nadere informatie

Slim ruimtegebruik in Gent

Slim ruimtegebruik in Gent Multifunctioneel ruimtegebruik: inspiratie uit Gent Slim ruimtegebruik in Gent bevolking groeit, verjongt en verdunt ruimte is niet oneindig slim ruimtegebruik laat toe meer te doen met dezelfde ruimte

Nadere informatie

Korhoenstraat An Vermeire BRUGSE POORT - ROOIGEM

Korhoenstraat An Vermeire BRUGSE POORT - ROOIGEM Korhoenstraat An Vermeire BRUGSE POORT - ROOIGEM Beste bewoner Wijk van de maand is de nieuwe naam van de ontmoetingen tussen het College van burgemeester en schepenen en de bewoners van de 25 Gentse

Nadere informatie

NEXT. een forum voor je toekomst

NEXT. een forum voor je toekomst NEXT een forum voor je toekomst 3 april 2014 De Masterclass van KU Leuven - Sint-Lucas Gent presenteert NEXT, het forum voor je toekomst. Wat volgt er na je master interieurarchitectuur, architectuur

Nadere informatie

Expo en maquette over plannen wijk Nieuw Gent

Expo en maquette over plannen wijk Nieuw Gent Expo en maquette over plannen wijk Nieuw Gent Zes verouderde sociale woontorens in Nieuw Gent maken plaats voor nieuwe sociale woningen. Ook het park in de wijk en het Rerum Novarumplein veranderen de

Nadere informatie

Ontwerpteam voor de herbestemming van de Heilig Hartkerk en het Heilig-Hartplein in Sint- Amandsberg is gekend

Ontwerpteam voor de herbestemming van de Heilig Hartkerk en het Heilig-Hartplein in Sint- Amandsberg is gekend Ontwerpteam voor de herbestemming van de Heilig Hartkerk en het Heilig-Hartplein in Sint- Amandsberg is gekend Eind vorig jaar ging sogent - het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf - op zoek naar een ontwerpteam

Nadere informatie

Ontwerpteam voor renovatie Dienstencentrum Gentbrugge gekend

Ontwerpteam voor renovatie Dienstencentrum Gentbrugge gekend 25 januari 2019, 11:00 (CET) Ontwerpteam voor renovatie Dienstencentrum Gentbrugge gekend De Stad Gent kent de ontwerpopdracht voor de totale renovatie van het Dienstencentrum in Gentbrugge toe aan het

Nadere informatie

SESSIE 2 Waar willen we naartoe met onze buurt? 12 juli Gent

SESSIE 2 Waar willen we naartoe met onze buurt? 12 juli Gent SESSIE 2 Waar willen we naartoe met onze buurt? 12 juli 2019- Gent Welkom! 1.Vicinia? Vicinia zoekt naar wat buurten sterker maakt. Als vzw kan Vicinia rekenen op de actieve steun van BNP Paribas Fortis,

Nadere informatie

10 jaar De Site: of hoe tijdelijke invulling buurtbeheer op de kaart zet

10 jaar De Site: of hoe tijdelijke invulling buurtbeheer op de kaart zet 10 jaar De Site: of hoe tijdelijke invulling buurtbeheer op de kaart zet Nu De Site stilaan plaatsmaakt voor de Tondelierwijk, nodigen de Stad Gent en Samenlevingsopbouw Gent vzw iedereen graag uit op

Nadere informatie

Buurtcomités en bewonersgroepen: resultaten bevraging

Buurtcomités en bewonersgroepen: resultaten bevraging Buurtcomités en bewonersgroepen: resultaten bevraging Welkom! Bevraging: wat kwam eruit? Bevraging: wie vulde in? 73 mensen vulden vragenlijst in Comités en wijken uit heel Gent Interesse in een uitwisselingsdag?

Nadere informatie

Gentse sociale huisvestingsmaatschappijen engageren zich om levensloopbestendige woningen te bouwen

Gentse sociale huisvestingsmaatschappijen engageren zich om levensloopbestendige woningen te bouwen Gentse sociale huisvestingsmaatschappijen engageren zich om levensloopbestendige woningen te bouwen De vijf sociale huisvestingsmaatschappijen die in Gent actief zijn, hebben op 4 januari in het Gentse

Nadere informatie

Oefenkansen Nederlands in 10 Gentse wijken dankzij 'Tuupe veur taal'

Oefenkansen Nederlands in 10 Gentse wijken dankzij 'Tuupe veur taal' Oefenkansen Nederlands in 10 Gentse wijken dankzij 'Tuupe veur taal' Met 'Tuupe veur taal' creëert de Stad Gent samen met vier partners oefenkansen Nederlands voor anderstaligen in tien Gentse wijken.

Nadere informatie

Bouw mee aan het Houtdokpark

Bouw mee aan het Houtdokpark Nero Uitnodiging infowandeling Bouw mee aan het Houtdokpark Vrijdag 25 april 2014, om 19 uur Clubhuis voor senioren, Roerstraat 5, 9000 Gent Bouw mee aan het Houtdokpark De komende jaren krijgt uw wijk

Nadere informatie

OUD GENTBRUGGE EN GENTBRUGGE

OUD GENTBRUGGE EN GENTBRUGGE OUD GENTBRUGGE EN GENTBRUGGE Beste bewoner Wijk van de Maand is de nieuwe naam van de ontmoetingen tussen het college van burgemeester en schepenen en de bewoners van de 25 Gentse wijken. Niet langer één

Nadere informatie

Week van de opvoeding van 16 tot 23 mei 2017

Week van de opvoeding van 16 tot 23 mei 2017 Week van de opvoeding van 16 tot 23 mei 2017 Van dinsdag 16 tot dinsdag 23 mei 2017 staat naar jaarlijkse gewoonte tijdens de Week van de Opvoeding positief opvoeden centraal. Opvoeden zit in kleine, dagelijkse

Nadere informatie

Veilig op de fiets met schoolroutekaart Gent Noord

Veilig op de fiets met schoolroutekaart Gent Noord Veilig op de fiets met schoolroutekaart Gent Noord Veiligheid in de schoolomgeving is belangrijk, en dat geldt zeker voor de (fiets)routes van en naar school. Daarom ontwikkelden de Stad Gent en de Provincie

Nadere informatie

foto s Reinout van den Bergh Wonen

foto s Reinout van den Bergh Wonen foto s Reinout van den Bergh Wonen 400 Missie De Leystroom is een kleinschalig verpleeg- en verzorgingshuis waar de kwaliteit van uw leven voorop staat. Naastenliefde, wederkerigheid en veiligheid staan

Nadere informatie

Ambthuis. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Woonzorgcentrum. Appartementen te huur. Groepswonen

Ambthuis. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Woonzorgcentrum. Appartementen te huur. Groepswonen Ambthuis Woonzorgcentrum Appartementen te huur Groepswonen Wonen Welzijn Zorg en behandeling Welkom in het Ambthuis In het centrum van het stadje Bredevoort staat het Ambthuis. Wonen in het Ambthuis betekent

Nadere informatie

Leerlingen bouwen interactieve kaart om nieuwkomers wegwijs te maken in Gent

Leerlingen bouwen interactieve kaart om nieuwkomers wegwijs te maken in Gent Leerlingen bouwen interactieve kaart om nieuwkomers wegwijs te maken in Gent De leerlingen van het 4de jaar Elektro Technieken van het Hoger Technisch Instituut Sint-Antonius (HTISA) in Gent hebben op

Nadere informatie

Opstart Buurtwerkgroep

Opstart Buurtwerkgroep Opstart Buurtwerkgroep Maandag 28 november 2016 Agenda 1. Inleiding door Rinkkaai NV Ontstaan van het idee voor een buurtplek Uitgangspunten voor de buurtplek Ruimtelijke randvoorwaarden 2. Toelichting

Nadere informatie

Autodeelproject Pegode voor mindervaliden

Autodeelproject Pegode voor mindervaliden Delen van 1 gemeentelijke wagen Particuliere autodeelgroepen In verleden opgestart na een infoavond autodelen 2 actieve particuliere groepen Autodeelproject Pegode voor mindervaliden Duurzame mobiliteit

Nadere informatie

Peuterspeelpunten Turnhout

Peuterspeelpunten Turnhout Peuterspeelpunten Turnhout Een plaats voor ontmoeting Bruggen bouwen naar maatschappelijke deelname Open en laagdrempelig aanbod voor ouders en opvoeders en jongste kinderen Samen spelen kan je leren Algemene

Nadere informatie

15 juni 2017, stadhuis

15 juni 2017, stadhuis Buurtplatform Beringen-centrum: workshop Herinrichting markt en omgeving 15 juni 2017, stadhuis Agendapunten 1. Vorig verslag 2. Projecten: stand van zaken 3. Communicatietraject: toelichting 4. Varia

Nadere informatie

Transformatie Tapijnkazerne. Dialoogavond Tapijn

Transformatie Tapijnkazerne. Dialoogavond Tapijn Transformatie Tapijnkazerne Dialoogavond Tapijn 10-03-2014 Agenda bijeenkomst 19:00-19:10u 19:10-19:40u 19:40-19:55u 20:00-21:15u 21:15-21:30u Opening door wethouder van Grootheest Presentatie gemeente

Nadere informatie

GEDEELD GEBRUIK EN OPENSTELLING VAN SCHOOLSPEELPLAATSEN

GEDEELD GEBRUIK EN OPENSTELLING VAN SCHOOLSPEELPLAATSEN GEDEELD GEBRUIK EN OPENSTELLING VAN SCHOOLSPEELPLAATSEN I n f o m o m e n t p r o j e c t o p r o e p b e w e g i n g s v r i e n d e l i j k e e n g e d e e l d e s c h o o l s p e e l p l a a t s e n

Nadere informatie

Sint-Niklaas Woonproject Clementwijk

Sint-Niklaas Woonproject Clementwijk Sint-Niklaas Woonproject Clementwijk Afbakening regionaalst edelijk gebied Sint-Niklaas Clementwijk Bart Van Lokeren planoloog Milieutrefdag Gent - 26 november 2010 Workshop Duurzame wijken Ruimtelijk

Nadere informatie

Antwerp Children s Zone start op het Kiel vanaf maart 2017 Meer kansen voor elk kind _STAD_onderwijs_brochure_ACZ_A5.

Antwerp Children s Zone start op het Kiel vanaf maart 2017 Meer kansen voor elk kind _STAD_onderwijs_brochure_ACZ_A5. Antwerp Children s Zone start op het Kiel vanaf maart 2017 Meer kansen voor elk kind 170214-1282_STAD_onderwijs_brochure_ACZ_A5.indd 1 15/02/17 15:52 2 Antwerp Children s Zone start op het Kiel vanaf maart

Nadere informatie

Buitenruimte Battle

Buitenruimte Battle Ontwerp je eigen wijk In Rotterdam komt een nieuwe stad in Merwe. Maar hoe moet deze wijk er uit komen te zien? Er moet bijvoorbeeld bedacht worden hoe de huizen er uit zien, waar de kinderen kunnen spelen,

Nadere informatie

werkgroep denktank Zuid Denktank wijk Zuid

werkgroep denktank Zuid Denktank wijk Zuid werkgroep denktank Zuid Leden denktank Zuid: Mevr. Leni de Heer, dhr. Herman van Doorn, dhr. Henk Saman, dhr. Marc Boonman, dhr. Ron Geiger en dhr. Gilles Dellebeke. Missie: Hoe ziet de wijk eruit in 2025-2030?

Nadere informatie

Mobiliteitsmanagement. Mobiliteits- en inspraakcommunicatie

Mobiliteitsmanagement. Mobiliteits- en inspraakcommunicatie Mobiliteitsmanagement Mobiliteits- en inspraakcommunicatie Mobiliteitsmanagement Samenwerking met verkeersgeneratoren Drie doelgroepen 1. Bedrijven 2. Scholen 3. Evenementen Mobiliteitsmanagement Bedrijven:

Nadere informatie

Gentse organisaties zetten hun deuren open tijdens Week van de Vrijwilliger

Gentse organisaties zetten hun deuren open tijdens Week van de Vrijwilliger Gentse organisaties zetten hun deuren open tijdens Week van de Vrijwilliger Tijdens de week van de Vrijwilliger, van zaterdag 4 maart tot en met zondag 12 maart 2017, zetten Gentse organisaties met een

Nadere informatie

De lat hoog voor iedereen! Referentiekader voor een Brede School

De lat hoog voor iedereen! Referentiekader voor een Brede School De lat hoog voor iedereen! Referentiekader voor een Brede School Opdracht Steunpunt Gok Ontwikkelen visietekst Opvolgen proefprojecten Formuleren beleidsaanbevelingen Brede School? Verkenning van enkele

Nadere informatie

INSPRAAKBIJEENKOMST OCMW- DOMEIN SINAAI Sint-Niklaas

INSPRAAKBIJEENKOMST OCMW- DOMEIN SINAAI Sint-Niklaas INSPRAAKBIJEENKOMST OCMW- DOMEIN SINAAI Sint-Niklaas in opdracht van het OCMW Sint-Niklaas FASE 2 ontwerpend onderzoek inspraakbijeenkomst 12 januari 2013 BRUT ism LAND en Talboom TENTOONSTELLINGSWEEK

Nadere informatie

7 stappen naar bredere toegankelijkheid van bewonersgroepen in Gent

7 stappen naar bredere toegankelijkheid van bewonersgroepen in Gent 7 stappen naar bredere toegankelijkheid van bewonersgroepen in Gent voorwoord Gent en zijn wijken zijn superdivers geworden. De stad is een microkosmos van zo n 160 verschillende nationaliteiten; allemaal

Nadere informatie

HERTOGENSITE, LEUVEN een nieuwe start voor herontwikkeling ziekenhuissite

HERTOGENSITE, LEUVEN een nieuwe start voor herontwikkeling ziekenhuissite HERTOGENSITE, LEUVEN een nieuwe start voor herontwikkeling ziekenhuissite TRANSITIEARENA DUURZAME WIJKEN 27 mei 2014 _situering _situering _situering _situering 5. Erfgoed _bestaande toestand _bestaande

Nadere informatie

1. situering van het RUP - ligging: wijk nekkerspoel - motivering tot opmaak - afbakening van het plangebied - ruimtelijke context

1. situering van het RUP - ligging: wijk nekkerspoel - motivering tot opmaak - afbakening van het plangebied - ruimtelijke context RUP PAPENHOF stad mechelen 1. situering van het RUP - ligging: wijk nekkerspoel - motivering tot opmaak - afbakening van het plangebied - ruimtelijke context 1 1. situering van het RUP - ligging - motivering

Nadere informatie

INHOUD. Promotieonderzoek Regionale Assemblages (ELAt) Rol van onderwijsinstellingen binnen het regio-process van ELAt

INHOUD. Promotieonderzoek Regionale Assemblages (ELAt) Rol van onderwijsinstellingen binnen het regio-process van ELAt REGIONALE PROCESSEN ALDA ALAGIC PhD Researcher Fontys Master Architecture & Urbanism, Tilburg Center for Mobility & Spatial Planning, Universiteit Gent INHOUD Promotieonderzoek Regionale Assemblages (ELAt)

Nadere informatie

Eigen kracht van ouders en kinderen. Behoefte aan/vraag naar deze activiteit.

Eigen kracht van ouders en kinderen. Behoefte aan/vraag naar deze activiteit. Hoe verder na 25 mei Op 25 mei 2011 werden door de deelnemers aan de LEA conferentie in twee fasen acties benoemd. In eerste instantie actie-ideeën per wijk, deze wijkacties staan al op de site. Daarna

Nadere informatie

Wijkfeest trapt tijdelijke invulling in Wasserij der Vlaanderen af

Wijkfeest trapt tijdelijke invulling in Wasserij der Vlaanderen af Wijkfeest trapt tijdelijke invulling in Wasserij der Vlaanderen af De Wasserij der Vlaanderen in Sint-Amandsberg krijgt een nieuwe toekomst. Sogent, het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf, kocht de site

Nadere informatie

Sociale media voor maatschappelijke organisaties

Sociale media voor maatschappelijke organisaties Sociale media voor maatschappelijke organisaties 11 adviezen Door: Sandra Kamerbeek s.kamerbeek@movisie.nl 1. Ken de functies van sociale media Sociale media kent verschillende functies. (zie ook volgende

Nadere informatie

Deze vragen kunnen je helpen en inspireren bij het concretiseren van je project. Je bent uiteraard vrij om extra informatie toe te voegen.

Deze vragen kunnen je helpen en inspireren bij het concretiseren van je project. Je bent uiteraard vrij om extra informatie toe te voegen. Deze vragen kunnen je helpen en inspireren bij het concretiseren van je project. Je bent uiteraard vrij om extra informatie toe te voegen. Als je je project op de website www.burgerbudget.gent aanpast,

Nadere informatie

PRESENTATIE PRESENTATIE DE BLOESEMRING. SMB ORGANISATION Site Stayen (Blok C) Tiensesteenweg 168 bus 201 B-3800 Sint-Truiden

PRESENTATIE PRESENTATIE DE BLOESEMRING. SMB ORGANISATION Site Stayen (Blok C) Tiensesteenweg 168 bus 201 B-3800 Sint-Truiden PRESENTATIE PRESENTATIE DE BLOESEMRING SMB ORGANISATION Site Stayen (Blok C) Tiensesteenweg 168 bus 201 B-3800 Sint-Truiden INTRODUCTIE Enkele relevante gegevens uit het verleden Wij rekenen jaarlijks

Nadere informatie

ZANDHOVEN - MASTERPLAN OPENBARE GEBOUWEN. bewonersavond 20 september 2016

ZANDHOVEN - MASTERPLAN OPENBARE GEBOUWEN. bewonersavond 20 september 2016 ZANDHOVEN - MASTERPLAN OPENBARE GEBOUWEN bewonersavond 20 september 206 AGENDA. conclusies bewonersavond 2. algemene visie. opbouw masterplan - algemeen - fasering. uitwerkingen deelsites CONCLUSIES BEWONERSAVOND

Nadere informatie

SLUIZEKEN-TOLHUIS-HAM

SLUIZEKEN-TOLHUIS-HAM SLUIZEKEN-TOLHUIS-HAM Beste bewoner Wijk van de Maand is de nieuwe naam van de ontmoetingen tussen het college van burgemeester en schepenen en de bewoners van de 25 Gentse wijken. Niet langer één enkele

Nadere informatie

Huiskamergesprek over wonen, welzijn, netheid en gezondheid

Huiskamergesprek over wonen, welzijn, netheid en gezondheid 05 oktober 2015 Huiskamergesprek over wonen, welzijn, netheid en gezondheid Verslag Op maandagmiddag 5 oktober namen een 35 tal buurtbewoners uit de omgeving Watersportbaan deel aan het huiskamergesprek

Nadere informatie

Apotheose met tafelgesprekken in vier huizen

Apotheose met tafelgesprekken in vier huizen zaterdag 27 september 2014 Apotheose met tafelgesprekken in vier huizen Vzw Heikom en de Vrije Kleuter- en Lagere School Sint-Laurens, Sint-Kruis-Winkeldorp 73/114 Activiteit Welkom in het Sociaal Huis!

Nadere informatie

toelichting sociale regie in Gent

toelichting sociale regie in Gent INSPIRATIEDAG SOCIALE COHESIE EN BUURTGERICHT WERKEN workshop buurtankerpunten: regisseurs in de buurt toelichting sociale regie in Gent Björn Denaert Sociaal regisseur Bloemekenswijk, Muide-Meulestede-Afrikalaan,

Nadere informatie

Peuter Speelpunt Turnhout

Peuter Speelpunt Turnhout Peuter Speelpunt Turnhout Samen spelen kan je leren! -Een plaats voor ontmoeting -Bruggen bouwen naar maatschappelijke deelname -Open en laagdrempelig aanbod voor ouders en opvoeders en jongste kinderen

Nadere informatie

Gentse Steenweg Sijsele-Damme Woonerf voor ouderen in een parkomgeving

Gentse Steenweg Sijsele-Damme  Woonerf voor ouderen in een parkomgeving Gentse Steenweg 122 8340 Sijsele-Damme www.wzcmorgenster.be Woonerf voor ouderen in een parkomgeving Woonerf MORGENSTER Woonzorgcentrum Morgenster vzw ligt in een mooie, groene parkomgeving op hetzelfde

Nadere informatie

Nieuws uit Sint-Bernadette

Nieuws uit Sint-Bernadette Nieuws uit Sint-Bernadette De komende jaren staat heel wat te gebeuren in uw wijk. Lees in deze brochure alles over de belangrijkste projecten. november 2014 Renovatie school Gustaaf Callier Na enkele

Nadere informatie

Raf Verbruggen & Toon Luypaert. De Ambrassade

Raf Verbruggen & Toon Luypaert. De Ambrassade Raf Verbruggen & Toon Luypaert De Ambrassade SESSIE GEDEELD RUIMTEGEBRUIK Wat is ruimte delen? Voorstellen project ruimte delen is ruimte creëren Typologie van gedeeld ruimtegebruik Goede voorbeelden in

Nadere informatie

Nascholingsaanbod muzische opvoeding op maat van kinderen en leerkrachten

Nascholingsaanbod muzische opvoeding op maat van kinderen en leerkrachten Nascholingsaanbod muzische opvoeding op maat van kinderen en leerkrachten Geachte, biedt een nascholingsaanbod muzische opvoeding op maat van uw school aan. Als ervaren onderwijzer, organisator en begeleider

Nadere informatie

Ecowijk Gantoise maakt plannen bekend en vraagt verkavelingsvergunning aan

Ecowijk Gantoise maakt plannen bekend en vraagt verkavelingsvergunning aan Ecowijk Gantoise maakt plannen bekend en vraagt verkavelingsvergunning aan In Gentbrugge maken de terreinen van het voormalige Ottenstadion en de tennisen hockeyclub La Gantoise plaats voor een nieuwe,

Nadere informatie

Transitie mobiliteit Stad Gent Energiedag VVSG. 19 maart 2013 Dries Gysels (Milieudienst) Tim Scheirs (Mobiliteitsbedrijf)

Transitie mobiliteit Stad Gent Energiedag VVSG. 19 maart 2013 Dries Gysels (Milieudienst) Tim Scheirs (Mobiliteitsbedrijf) Transitie mobiliteit Stad Gent Energiedag VVSG 19 maart 2013 Dries Gysels (Milieudienst) Tim Scheirs (Mobiliteitsbedrijf) t r a n s i t i e Guidance for SMEs t r a n s i t i e De transitie-arena noodzaak

Nadere informatie

Sessie. 8 richtlijnen voor een open sportcentrum

Sessie. 8 richtlijnen voor een open sportcentrum Sessie 8 richtlijnen voor een open sportcentrum Wat zal je vandaag horen. 1. Waarom willen we een switch in wat bestaat? 2. 8 richtlijnen voor een open sportcentrum 3. Van sportcentrum naar andere ruimten

Nadere informatie

Gereedschap voor succes

Gereedschap voor succes Gereedschap voor succes magazine voor maximaal buurtgeluk met kunst & cultuur 1 2 Gereedschap voor succes in buurtcultuur Succes! Kunst in de buurt brengt bewoners dichter bij elkaar en verbindt talenten.

Nadere informatie

RUIMTE VOOR DE GENTENAAR Structuurvisie maart 2016

RUIMTE VOOR DE GENTENAAR Structuurvisie maart 2016 RUIMTE VOOR DE GENTENAAR Structuurvisie 2030 14 maart 2016 PROGRAMMA VAN DE AVOND 20u - Tom Balthazar, schepen van stadsontwikkeling, wonen en openbaar Groen: inleiding 20u30 - Stijn Oosterlynck, professor

Nadere informatie

Ruimte voor Gent: openbaar onderzoek en infomomenten

Ruimte voor Gent: openbaar onderzoek en infomomenten Ruimte voor Gent: openbaar onderzoek en infomomenten De gemeenteraad heeft het ontwerp van de Structuurvisie 2030 Ruimte voor Gent voorlopig vastgesteld op 27 juni 2017. Daarmee komt de opmaak van de nieuwe

Nadere informatie

INFOAVOND BEWONERS 30.11.2009

INFOAVOND BEWONERS 30.11.2009 INFOAVOND BEWONERS 30.11.2009 VERLOOP VAN DE AVOND Welkom Masterplan LO 2020 algemeen Deelstudie Nieuw-Sledderlo Stand van zaken Pauze Vragen VERLOOP VAN DE AVOND Welkom Masterplan LO 2020 algemeen Deelstudie

Nadere informatie

Parkeerplan Gent 2020. Klimaatdag VVSG 7/5/2015 Heleen Van Eenoo

Parkeerplan Gent 2020. Klimaatdag VVSG 7/5/2015 Heleen Van Eenoo Parkeerplan Gent 2020 Klimaatdag VVSG 7/5/2015 Heleen Van Eenoo Inhoudstabel 1. Algemeen 2. Doelstelling Parkeerplan 3. Fietsparkeerbeleid 4. Autoparkeerbeleid 5. Park & Ride 6. Parkeerrichtlijnen 7. Parkeermakelaar

Nadere informatie

Muziekcampus in Paddenhoek klaar voor het nieuwe schooljaar

Muziekcampus in Paddenhoek klaar voor het nieuwe schooljaar Muziekcampus in Paddenhoek klaar voor het nieuwe schooljaar In de Paddenhoek werd een voormalig schoolgebouw getransformeerd tot muziekcampus voor de afdeling Jazz, Popmuziek en Muziekproductie van KASK

Nadere informatie

Stad Gent lanceert campagne 'Iedereen anders, allemaal Gent' op Internationale Dag van Verdraagzaamheid

Stad Gent lanceert campagne 'Iedereen anders, allemaal Gent' op Internationale Dag van Verdraagzaamheid Stad Gent lanceert campagne 'Iedereen anders, allemaal Gent' op Internationale Dag van Verdraagzaamheid Op donderdag 16 november 2017, de Internationale Dag van Verdraagzaamheid, lanceert de Stad Gent

Nadere informatie

MP1701 Herbestemmingsproject kloosterkapel in Wervik Opdrachtdefinitie projectdossier 24 april 2017

MP1701 Herbestemmingsproject kloosterkapel in Wervik Opdrachtdefinitie projectdossier 24 april 2017 MP1701 Herbestemmingsproject kloosterkapel in Wervik Opdrachtdefinitie projectdossier 24 april 2017 Foto Kris Vandevorst / Agentschap OE MP1701 Herbestemming kapel t Susterhuus in relatie met de ontwikkeling

Nadere informatie

Keizerpoort terug op de kaart

Keizerpoort terug op de kaart Keizerpoort terug op de kaart Toegangspoort tot de Gentse stadskern Tussen Brusselsesteenweg en De Keizerpoort of Brusselsepoort is de verdwenen stadspoort die de zuidoostelijke toegang tot de stadskern

Nadere informatie

Nog niet opgestart Selectie lopend In uitvoering Gerealiseerd Geannuleerd

Nog niet opgestart Selectie lopend In uitvoering Gerealiseerd Geannuleerd APW0301 Rijwoningen Zuid-West Vlaanderen Status project: Nog niet opgestart Selectie lopend In uitvoering Gerealiseerd Geannuleerd 1 Initiatiefnemers INTERCOMMUNALE LEIEDAL Deze architectenpool voor rijwoningen

Nadere informatie

Projectplannen Wijkplatform Voorburg Noord

Projectplannen Wijkplatform Voorburg Noord Projectplannen Wijkplatform Voorburg Noord Incl. aanbod ondersteuning door Gemeente Inleiding: Van projectplannen naar uitvoering Tijdens de werksessie (12 november 2015) hebben de wijkplatformleden hun

Nadere informatie

KANSEN VOOR NATUURRIJK SPELEN

KANSEN VOOR NATUURRIJK SPELEN KANSEN VOOR NATUURRIJK SPELEN WENSEN, KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN VOOR NATUURRIJKE SPEELRUIMTE IN DE STAD Florence van den Bosch Onderzoek door Wageningen UR & Hogeschool Rotterdam i.o.v. LNV Alterra:

Nadere informatie

HOE LAAT JE KINDEREN ONTDEKKEN DAT ZE DE WERELD KUNNEN VERANDEREN?

HOE LAAT JE KINDEREN ONTDEKKEN DAT ZE DE WERELD KUNNEN VERANDEREN? HOE LAAT JE KINDEREN ONTDEKKEN DAT ZE DE WERELD KUNNEN VERANDEREN? Kinderen kunnen meer dan ze denken. Dat moeten ze wel eerst ervaren. Move koppelt een klas of groep kinderen aan studenten. Samen starten

Nadere informatie

Vormingsaanbod voor universiteiten en hogescholen 2014/2015

Vormingsaanbod voor universiteiten en hogescholen 2014/2015 Vormingsaanbod voor universiteiten en hogescholen 2014/2015 Inhoud 3 Vooraf 5 Een andere kijk op spijbelen 6 Over de diepere betekenis van kinderspel 7 Kinderen hebben zo hun kijk op quality time 8 Plan

Nadere informatie

De kracht van de Antwerpsesteenweg als winkelstraat

De kracht van de Antwerpsesteenweg als winkelstraat De kracht van de Antwerpsesteenweg als winkelstraat 29 november 2013 Activiteit Gemeenteraadslid Stephanie D'Hose ter vervanging van schepen Peeters die verontschuldigd was - opende op vrijdagavond 29

Nadere informatie

Persbriefing. College van 3 juli 2015

Persbriefing. College van 3 juli 2015 Persbriefing College van 3 juli 2015 Stad Antwerpen creëert ruimte voor industrie en logistiek en pakt kantoorleegstand aan... 2 Antwerpen brengt stille stukjes stad onder de aandacht... 5 Persbriefing

Nadere informatie

Stappenplan voor het opstellen van een mobiliteitsplan

Stappenplan voor het opstellen van een mobiliteitsplan Stappenplan voor het opstellen van een mobiliteitsplan Duurzame mobiliteit hoeft niet noodzakelijk veel te kosten of veel tijd in beslag te nemen. Heel wat maatregelen zijn heel eenvoudig en hebben toch

Nadere informatie

Terugblik op een geslaagde (speelplein)zomer

Terugblik op een geslaagde (speelplein)zomer Terugblik op een geslaagde (speelplein)zomer Een heuse Pretfabriek, meer dan 25 speelpleinwerkingen, 103 Speelstraten, nieuwe proefprojecten, In Gent worden er elke zomer heel wat initiatieven genomen

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

: De Buurtkrant De Kruiskamp

: De Buurtkrant De Kruiskamp De Buurtkrant 2.0 De Kruiskamp Onderwerp : De Buurtkrant De Kruiskamp Projectnaam : De Buurtkrant Projectcode : Buurtkrant 2.0 Opleiding : VMBO ict BBL en KBL Datum schrijven : 1-1-14 Projectduur : 4 weken

Nadere informatie

WATERSPORTBAAN-EKKERGEM

WATERSPORTBAAN-EKKERGEM WATERSPORTBAAN-EKKERGEM Beste bewoner Wijk van de maand is de nieuwe naam van de ontmoetingen tussen het college van burgemeester en schepenen en de bewoners van de 25 Gentse wijken. Niet langer één enkele

Nadere informatie

Feestelijke opening Spellekenspark op 6 mei 2017

Feestelijke opening Spellekenspark op 6 mei 2017 Feestelijke opening Spellekenspark op 6 mei 2017 In de wijk Westveld in Sint-Amandsberg is het parkje aan de bibliotheek in de Heiveldstraat volledig vernieuwd. Op 6 mei 2017 opent de buurt het parkje

Nadere informatie

PERSTEKST: Het Keizershof biedt ouderen aangenaam wonen in parkomgeving

PERSTEKST: Het Keizershof biedt ouderen aangenaam wonen in parkomgeving PERSBERICHTEN 20 februari 2015 PERSTEKST: Het Keizershof biedt ouderen aangenaam wonen in parkomgeving SIJSELE - WZC Morgenster vzw bouwde 32 assistentiewoningen (serviceflats) naast het bestaande woonzorgcentrum

Nadere informatie

Herontwikkeling J. Ottenstadion en omgeving. 7 maart 2013

Herontwikkeling J. Ottenstadion en omgeving. 7 maart 2013 Herontwikkeling J. Ottenstadion en omgeving 7 maart 2013 Inleiding Christophe Peeters Schepen van Financiën, Feesten, Middenstand en Innovatie Voorzitter NV. Buffalo Bontinck/Ghelamco/Animotions Een nieuw

Nadere informatie

School Victor Carpentier fleurt straat op met keramieken huisnummers

School Victor Carpentier fleurt straat op met keramieken huisnummers School Victor Carpentier fleurt straat op met keramieken huisnummers Leerlingen van de Gentse basisschool Victor Carpentier maken nieuwe keramieken huisnummers voor de Meulesteedsesteenweg. De nieuwe huisnummers

Nadere informatie

Erkennen van een vereniging/particulier initiatief (kunstenaar)

Erkennen van een vereniging/particulier initiatief (kunstenaar) Erkennen van een vereniging/particulier initiatief (kunstenaar) Wat is een erkenning? Wichelse verenigingen en particuliere initiatieven (kunstenaars) kunnen zich vanaf 2015 en om de 10 jaar door het gemeentebestuur

Nadere informatie

Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018

Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018 Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018 2 Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018 pakjeruimte.nl zelfbouw@rotterdam.nl facebook.com/zb010 pinterest.com/pakjeruimte Programma zelfbouw rotterdam 2015-2018

Nadere informatie

Reizen in de tijd Leren van de plek waar je opgroeit. Leeswijzer bij www.reizenindetijd.nl KUNSTHUIS

Reizen in de tijd Leren van de plek waar je opgroeit. Leeswijzer bij www.reizenindetijd.nl KUNSTHUIS Leeswijzer bij www.reizenindetijd.nl Reizen in de tijd Leren van de plek waar je opgroeit Reizen in de Tijd is een doorlopende leerlijn cultuuronderwijs. De activiteiten gaan over de leerlingen en de plek

Nadere informatie

WATERSPORTBAAN-EKKERGEM. 15_00053_folder-15x15_WijkVdMaand_Watersportbaan-Ekkergem.indd 1 1/09/15 16:05

WATERSPORTBAAN-EKKERGEM. 15_00053_folder-15x15_WijkVdMaand_Watersportbaan-Ekkergem.indd 1 1/09/15 16:05 WATERSPORTBAAN-EKKERGEM 15_00053_folder-15x15_WijkVdMaand_Watersportbaan-Ekkergem.indd 1 1/09/15 16:05 Beste bewoner Wijk van de maand is de nieuwe naam van de ontmoetingen tussen het college van burgemeester

Nadere informatie

Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg

Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg 6 januari 2014 Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg 1. Opening / wie zijn wij Marc Reijs opent de informatieavond en heet iedereen van harte welkom. Foolen & Reijs Vastgoed BV (FRV) houd zich bezig

Nadere informatie

Bedrijfsvoering Dienst Communicatie

Bedrijfsvoering Dienst Communicatie Bedrijfsvoering Dienst Communicatie PERSBERICHT 9/12/2015 15/0784 Stad Gent sluit charter met de huurwoningsector en blijft praktijktesten inzetten als instrument in de strijd tegen discriminatie Het onderzoek

Nadere informatie

Bedrijf en effecten - 3 Talenten en beroepen

Bedrijf en effecten - 3 Talenten en beroepen Klas in bedrijf www.klasinbedrijf.be Werkbladen Techniek in de klas Reëel bedrijfsbezoek Bedrijf en effecten - 3 Talenten en beroepen Peter Hantson 2013 2015 Dit materiaal is auteursrechtelijk beschermd.

Nadere informatie

Experimentele tijdelijke inrichting Blokhuisplein in Leeuwarden

Experimentele tijdelijke inrichting Blokhuisplein in Leeuwarden Martijn Al landschapsarchitect Peter de Ruyter landschapsarchitect Experimentele tijdelijke inrichting Blokhuisplein in Leeuwarden Blokhuisplein (foto: Ruben van Vliet). Aan de rand van de binnenstad van

Nadere informatie

Binnenrijk.

Binnenrijk. Binnenrijk www.pleyade.nl Van een kort praatje tot een diepgaand gesprek; Pleyade koestert ieder contact. Welkom bij Binnenrijk, welkom bij Pleyade Bij Binnenrijk bieden we liefdevolle zorg aan ouderen

Nadere informatie