Handleiding Spitsvrij-smartphone applicatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Spitsvrij-smartphone applicatie"

Transcriptie

1 Handleiding Spitsvrij-smartphone applicatie Versie: 18 maart 2013

2 Om met Spitsvrij mee te doen heb je een iphone 4 of 5 nodig met ios5 of hoger of een Android smartphone versie 2.3 of hoger, met een touchscreen van minimaal 320 x 480. Deelname met een ipad/tablet, Windows Phone, BlackBerry of andere GSM-toestellen is niet mogelijk.

3 Handleiding Spitsvrij-smartphone applicatie Let op, de afgebeelde smartphone in deze handleiding kan verschillen van het door jou gebruikte toestel. De weergave, bediening en functionaliteiten van de getoonde app schermen zijn in alle gevallen echter identiek en onafhankelijk van je toestel.

4 Stap 1 Installatie Het installatieproces van een Android toestel en een iphone is niet helemaal hetzelfde: deze worden daarom afzonderlijk beschreven. Kies dus op basis van je type toestel de installatiebeschrijving die voor jou van toepassing is. Nadat de Spitsvrij-app is geïnstalleerd, is de bediening voor beide typen toestellen gelijk. Installatie op een Android toestel Scan voor installatie van de Spitsvrij-app de QR-code van de Android-app op de persoonlijke pagina op Je kunt de app ook downloaden met een Google-account. Zorg ervoor dat je de smartphone hebt opgeladen en verbinding hebt met internet wanneer je de app gaat downloaden. Je dient ook te beschikken over een Google-account. Om de Spitsvrij-smartphone applicatie te downloaden, moet je je Google-account met een Google adres (Gmail of een door Google gehost domein) gekoppeld hebben aan je smartphone. Volg onderstaande stappen om een bestaand Google-account toe te voegen aan je smartphone of een nieuw Google-account te maken voor gebruik met Google Play: 1. Schakel je telefoon in en tik op de Google Play Store-app. 2. Als je geen account hebt, wordt je gevraagd een Google-account toe te voegen. 3. Volg de instructies op de smartphone die je helpen je aan te melden bij een bestaand Google-account of een nieuw Google-account te maken. Zodra je je bestaande Google-account hebt toegevoegd of een nieuw account hebt gemaakt, kun je Google Play gebruiken om Android-apps te downloaden. De Spitsvrijapplicatie is uit de Google Play te downloaden. Schakel hiervoor je telefoon in en tik op de Google Play-app. Tik vervolgens in de applicatie rechtsboven op het vergrootglas. Er verschijnt nu een zoekvenster in beeld, waar je Spitsvrij in kunt toetsen. Je komt hierna in een nieuw scherm waar meer informatie over de Spitsvrij-app staat.

5 Handleiding Spitsvrij-smartphone applicatie Klik vervolgens rechtsboven op Installeren. Je komt dan in een nieuw scherm terecht. Hier wordt aangegeven van welke functies op je smartphone de applicatie gebruik maakt. Klik op Accepteren en downloaden. De applicatie wordt hierna op je toestel geïnstalleerd. Klik vervolgens op Openen om de Spitsvrij-app te starten. De installatieprocedure is nu afgerond. Je kunt nu gaan inloggen. Inloggen op de Spitsvrij-app doe je met je Gebruikersnaam en Wachtwoord (deze heb je bij je aanmelding bij Spitsvrij opgegeven of verkregen). Voor de volledigheid: om naar je persoonlijke pagina op de website te gaan, gebruik je dus deze gelijke inloggegevens. Installatie op een iphone Scan voor installatie van de Spitsvrij-app de QR-code van de iphone-app op de persoonlijke pagina op De installatie van de app op een iphone verloopt niet via de AppStore. Om de Spitsvrij-app op je iphone te installeren ga je met je iphone naar en logt daar in. Op je persoonlijke pagina kan je de link volgen om de app te downloaden, of je scant met je iphone de QR-code. Er zal om een bevestiging gevraagd worden of je de Spitsvrij-app wilt installeren, kies dan dat je akkoord gaat. Hierna zal de app zich automatisch installeren. Wij kunnen je ook een sturen met daarin de link naar de iphone app. Wanneer je deze opent op je iphone, kan je ook direct vanuit die de link aanklikken en de instructies volgen. Nadat de Spitsvrij-app is geïnstalleerd, is de bediening voor beide typen toestellen gelijk.

6 Stap 2 Inloggen (Generiek voor Android en iphone) Start de Spitsvrij-app door middel van het Spitsvrij-icoon op de desktop van je toestel. Je ziet nu het volgende scherm: Vul hier je Inlognaam en Wachtwoord in zoals vermeld in de uitnodigingsbrief van Spitsvrij of zoals je die van Spitsvrij verkregen hebt. Dit is dezelfde Inlognaam en Wachtwoord als je gebruikt voor de website Kies na invoer voor Bevestigen om je Inlognaam en Wachtwoord vast te leggen. Na inloggen krijg je te zien of Spitsvrij actief is deze week. Zo niet (zoals in het geval van vakanties regio Midden, officiële feestdagen etc.), dan hoef je geen intenties op te geven en zie je het volgende scherm:

7 Handleiding Spitsvrij-smartphone applicatie Wanneer Spitsvrij actief is in deze week, zie je het volgende scherm: Voor het correct registreren van je reisgedrag via je smartphone, is het nodig dat je de plaatsbepaling via GPS en draadloze netwerken aan hebt staan. Is hier niet aan voldaan, dan zal de Spitsvrij-app je daarop attenderen. In dit geval krijg je het volgende scherm te zien: Wanneer je deze tekst krijgt, ga dan naar het menu Instellingen op je smartphone waar je GPS kunt aanzetten. Zet zowel je GPS als netwerklocalisatie op aan (aanvinken).

8 Stap 3 Aanmelden (Generiek voor Android en iphone) Je dient je dagelijkse aanmelding of je de ochtendspits gaat mijden of niet, en zo ja, de manier waarop je dat gaat doen, door te geven via de smartphone. Je kunt dat op elk moment doen voor de huidige dag tot uur s ochtends en voor de komende dag, mits het natuurlijk een werkdag betreft. Het hoofdscherm geeft je het overzicht van je aanmeldingen voor deze week. Welke je al hebt doorgeven, staan geregistreerd en welke op dit moment doorgegeven kunnen worden is aangegeven met een vetgedrukte tekst en een blauwe pijl om uit te klappen. Kies de dag waarvoor je je aanmelding wilt doorgeven en dan zie je het volgende scherm (let op: dit scherm is scrollbaar naar beneden):

9 Handleiding Spitsvrij-smartphone applicatie Je hebt nu de volgende keuzes: Ik ga niet spitsmijden Kies deze als je op deze dag niet de spits zult mijden. Rit in de spits korter dan 5 km Kies deze als je met de auto in de spits zal reizen, maar waarbij de afgelegde afstand in spitstijd totaal minder dan 5 km is. Dit telt in dit geval dan ook als een spitsmijding en worden er dus geen spaarpunten afgewaardeerd. Route buiten zone Kies deze optie als je wel met de auto zal rijden tijdens spitstijd, maar niet in de Spitsvrijzone. Thuiswerken Kies deze optie als je wel aan het werk bent, maar dit thuis zal doen en waarbij je dus ook niet zal reizen. OV-vervoer Kies deze optie als je met OV-vervoer reist tijdens de spitstijd. Carpoolen Kies deze optie als je met iemand meerijdt tijdens de spitstijd. Hiervoor is ook nodig dat je het kenteken opgeeft van de auto waarmee je meerijdt. Dit opgegeven kenteken gebruiken wij in de controle van je spitsmijding. Buiten de spits Kies deze optie als je met de auto zal rijden, maar buiten spitstijd. Geen werkdag Kies deze optie omdat je niet zal werken en ook niet zal reizen omdat het geen werkdag voor je is. Bijvoorbeeld omdat het je parttime dag is, je bent ziek thuis, of je bent op vakantie.

10 Stap 3 Aanmelden Met de fiets Kies deze optie als je op de (elektrische) fiets zal reizen tijdens spitstijd. Met de bromfiets Kies deze optie als je op de bromfiets of scooter zal reizen tijdens spitstijd. Hiervoor is het nodig dat je het kenteken opgeeft van de bromfiets of scooter waarmee je rijdt. Deze kentekengegevens dien je ook via je persoonlijke pagina op de website op te geven als je een bromfiets of scooter bezit. Deze gegevens gebruiken wij voor de controle van je spitsmijding. Met de motor Kies deze optie als je op de motor zal reizen tijdens spitstijd. Hiervoor is nodig dat je het kenteken opgeeft van de motor waarmee je rijdt. Deze kentekengegevens dien je ook via je persoonlijke pagina op de website op te geven als je een motor bezit. Deze gegevens gebruiken wij voor de controle van je spitsmijding. Terug naar weekoverzicht Kies hiervoor als je op dit moment geen keuze gaat vastleggen.

11 Handleiding Spitsvrij-smartphone applicatie Je kan je aanmelding later nog wijzigen: door deze opnieuw door te geven overschrijf je een eerder vastgelegde keuze. De laatst doorgegeven keuze gebruiken wij in de berekening van je puntentegoed of je de spits gemeden hebt of niet. Een aanmelding wordt direct doorgegeven aan onze server: mocht dit mislukken door connectiviteitsproblemen, dan krijg je hiervan direct een foutmelding. Zorg er in dat geval voor dat je je internetconnectie van je smartphone controleert en probeer het dan later nog een keer opnieuw. In geval van een foutmelding is er dus geen keuze vastgelegd! Het is ook van belang dat je internetconnectie goed werkt tijdens de spits: de Spitsvrij-app geeft tijdens de spits je locatie door aan onze server. Mocht dit niet lukken door connectiviteitsproblemen, dan kunnen wij je helaas geen spitsmijding toekennen. Servicedesk De servicedesk van Spitsvrij is telefonisch op werkdagen bereikbaar van uur tot uur. Telefoon :

12

Installatie-instructie van een AMICE certificaatback-up in gangbare browsers

Installatie-instructie van een AMICE certificaatback-up in gangbare browsers Installatie-instructie van een AMICE certificaatback-up in gangbare browsers Dit is een publicatie van het Landelijk Meldpunt Afvalstoffen waar geen rechten aan kunnen worden ontleend. Deze publicatie

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

Handleiding HIPPER. Document: Handleiding HIPPER Datum: 6 juli 2015 Versie: 1.1 Auteur: Ingrid de Bont

Handleiding HIPPER. Document: Handleiding HIPPER Datum: 6 juli 2015 Versie: 1.1 Auteur: Ingrid de Bont Handleiding HIPPER Document: Handleiding HIPPER Datum: 6 juli 2015 Versie: 1.1 Auteur: Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Introductie... 3 1.1 Afstandsbediening... 3 1.2 Mobiliteit... 4 2 Installatie... 5

Nadere informatie

Handleiding HIPPER. Pagina 1 van 18

Handleiding HIPPER. Pagina 1 van 18 Handleiding HIPPER Pagina 1 van 18 1 Inhoudsopgave 1 INHOUDSOPGAVE... 2 2 INTRODUCTIE... 3 2.1 AFSTANDSBEDIENING... 3 2.2 MOBILITEIT... 3 3 INSTALLATIE... 5 3.1 INSTALLEREN HIPPER VOOR IPHONE... 6 3.2

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4

Nadere informatie

Handleiding - HIPPER

Handleiding - HIPPER Handleiding - HIPPER Inhoudsopgave 1 Introductie...3 1.1 Afstandsbediening... 3 1.2 Mobiliteit... 3 2 Installatie...5 2.1 Installeren HIPPER voor iphone... 6 2.2 Installeren HIPPER voor Android... 6 2.3

Nadere informatie

Handleidingen 1.0 Zarafa

Handleidingen 1.0 Zarafa Handleidingen 1.0 Zarafa Zarafa Handleidingen 1.0 Zarafa In dit document vind je de handleidingen voor Zarafa zoals aangeboden door ECM2. I. Zarafa Email en Agenda 1 1. Inleiding 3 1.1. Adresgegevens...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding HIPPER

Gebruikershandleiding HIPPER Gebruikershandleiding HIPPER Controle over uw telefooncentrale, overal en te allen tijde Datum: 02 mei 2014 Versie: 1.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 1.1 Afstandsbediening... 3 1.2 Mobiliteit... 4 2.

Nadere informatie

Digitale Fundels in de bib

Digitale Fundels in de bib Digitale Fundels in de bib Digitale Fundels in de bib Deze gebruiksaanwijzing is geoptimaliseerd voor het lezen op een scherm. Je kunt deze gebruiksaanwijzing printen, maar het is mogelijk dat hierdoor

Nadere informatie

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Deze handleiding 3 Hoofdstuk 2. Aan de slag 4 2.1 Voor de 1 e keer inloggen 4 2.2 Gebruik via uw internet

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4 2.

Nadere informatie

Let s Connect CONFIGURATIE EXCHANGE 2010 CLIENT-CONFIGURATIE

Let s Connect CONFIGURATIE EXCHANGE 2010 CLIENT-CONFIGURATIE Let s Connect CONFIGURATIE EXCHANGE 2010 CLIENT-CONFIGURATIE Inhoud Configuratie Outlook 2007/2010... 2 Configuratie Outlook for Mac/Entourage... 5 Configuratie Mac Mail... 8 Configuratie BlackBerry...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access.

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access. Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access. Inhoud 1) Inleiding Pagina 2 2) Het token Pagina 2 3) De eerste keer inloggen Pagina 2 4) Terminal Sessions Pagina 5 5) Gebruik vanaf Apple of Linux systemen

Nadere informatie

Handleiding Hosted Exchange

Handleiding Hosted Exchange Handleiding Hosted Exchange Toelichting In deze handleiding worden verschillende mogelijkheden en instellingen van Hosted Exchange aan u uitgelegd. Bestemming Dit document is bestemd voor klanten van Comvio

Nadere informatie

Apple Mail e-mailaccount instellen

Apple Mail e-mailaccount instellen instellen Introductie Deze handleiding is geschreven voor Apple Mail versie 3.6 (935/935.3), oudere versies werken grotendeels hetzelfde. Alvorens u een e-mailaccount gaat toevoegen dient u over een aantal

Nadere informatie

Handleiding inloggen op

Handleiding inloggen op ` Handleiding inloggen op Handleiding Honderdland 241 2676 LV Maasdijk T: 0174-615415 www.veneco.nl Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1 INLOGGEN OP MYEASYOFFICE... 3 1.1 MICROSOFT WINDOWS

Nadere informatie

Handleiding Digicampuz voor Stichting Onderwijs Midden-Limburg

Handleiding Digicampuz voor Stichting Onderwijs Midden-Limburg Handleiding Digicampuz voor Stichting Onderwijs Midden-Limburg Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 1 Voorwoord 3 2 Belangrijke gegevens 4 2.1 Aanmeldgegevens 4 2.2 De Digicampuz 4 3 Aan de slag 5 3.1 Aanmelden

Nadere informatie

Handleiding installatie TROPAZ - APP voor Android (mobiele apparaten)

Handleiding installatie TROPAZ - APP voor Android (mobiele apparaten) Handleiding installatie TROPAZ - APP voor Android (mobiele apparaten) Algemene inleiding en informatie De Tropaz-app van de trombosedienst Friesland Noord is alleen beschikbaar voor cliënten die onder

Nadere informatie

KPN ÉÉN Zapper. Handleiding

KPN ÉÉN Zapper. Handleiding KPN ÉÉN Zapper Handleiding Inhoud 1 Introductie 3 1.1 De diverse schermen 4 1.2 Mobiliteit 5 2 Installatie 6 2.1 Installeren ZAPPER voor iphone 7 2.2 Installeren ZAPPER voor Android 8 2.3 Account informatie

Nadere informatie

HANDLEIDING OUDERLOGIN TSO REGISTREREN INLOGGEN TSO COÖRDINATOR

HANDLEIDING OUDERLOGIN TSO REGISTREREN INLOGGEN TSO COÖRDINATOR HANDLEIDING OUDERLOGIN TSO REGISTREREN Uw kind aanmelden/inschrijven voor de TSO Ga naar www.spring kinderopvang.nl en klik op de bol Tussenschoolse opvang Klik op de knop Uw kind inschrijven Kies de locatie

Nadere informatie

Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail. Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1

Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail. Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1 Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Aan de slag met Outlook Web App... 3 Overzicht instellingen... 3 Vereisten...

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie.

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Handleiding digitale zorginkoopapplicatie Achmea Zorgkantoor Zorginkoop 2016 In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Achmea Zorgkantoor 31 mei

Nadere informatie

Handleiding Azuretour mei 2014. Dit is de handleiding voor gebruikers en poule - beheer de rs van het AzureTour Tour de France spel.

Handleiding Azuretour mei 2014. Dit is de handleiding voor gebruikers en poule - beheer de rs van het AzureTour Tour de France spel. Handleiding Azuretour mei 2014 Handleiding AzureTour Dit is de handleiding voor gebruikers en poule - beheer de rs van het AzureTour Tour de France spel. Inhoudsopgave De AzureTour in het kort... 3 Registreren...

Nadere informatie

Welkom bij SalarOnline

Welkom bij SalarOnline 1 Welkom bij SalarOnline Dit is het stappenplan van SalarOnline. In dit stappenplan vindt u de werkwijze van de meest gebruikte functies van SalarOnline. Indien u vragen of problemen heeft met de werking

Nadere informatie

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4)

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 4 Hoofdstuk 2. Installatie van de Cloud-oplossingen

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding voor zelfmanagementpatiënten Met web applicatie Tropaz 2.1

Gebruikers Handleiding voor zelfmanagementpatiënten Met web applicatie Tropaz 2.1 Gebruikers Handleiding voor zelfmanagementpatiënten Met web applicatie Tropaz 2.1 Trombosedienst Helmond Wesselmanlaan 25 5707 HA Helmond Telefoon:0492-595973 Fax: 0492-595059 E-mail: trombosedienst@elkerliek.nl

Nadere informatie

Hulp bij installatieproblemen. Nuon E-manager Gateway

Hulp bij installatieproblemen. Nuon E-manager Gateway Hulp bij installatieproblemen Nuon E-manager Gateway 1 Gateway installeren Sluit de gateway met behulp van de meegeleverde ethernetkabel aan op uw bestaande breedbandrouter/modem. Steek de meegeleverde

Nadere informatie

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios NotuBiz Trias III K.P. v.d. Mandelelaan 110 3062 MB Rotterdam Telefoon: 010-789 09 90 E-mail:

Nadere informatie