Aan de slag met de Samsung SIII mini

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aan de slag met de Samsung SIII mini"

Transcriptie

1 Aan de slag met de Samsung SIII mini 1 Het toestel de eerste keer aanzetten 1.1 Taalkeuze Wanneer je het toestel voor de eerste maal aanzet, dan wordt er gevraagd in welke taal je het toestel wil instellen. De keuze heeft zo zijn gevolgen voor spellingscontrole, dus is het interessant om het toestel in de taal te plaatsen waarin u normaal zal typen. In deze handleiding kiezen we dus voor Nederlands (België). Dit doe je door op het voorgestelde Nederlands (Nederland) te drukken. Een lijst met mogelijkheden komt tevoorschijn waarin je kan scrollen (op en neer vegen met uw vinger op het aanraakscherm). Nederlands (België) bevindt zich net boven Nederlands (Nederland) en door deze aan te drukken wordt de keuze gemaakt. Druk daarna op Volgende om verder te gaan. 1.2 Wi-Fi draadloos netwerk instellen Na de taalkeuze wordt de mogelijkheid gegeven om te verbinden met een draadloos netwerk. De beschikbare netwerken worden getoond en u kan er eentje uit kiezen om connectie te maken. Hier leggen we de stappen uit om met het TVH-netwerk te connecteren, maar u kan dit op andere plaatsen zeker ook doen indien u over de inloggegevens van dat netwerk beschikt. Een Wi-Fi netwerk is veelal sneller dan de GSM-verbinding en in vele gevallen ook stukken goedkoper, zeker in het buitenland. We maken connectie met het TVH-netwerk genaamd wlbyod. Door op dit netwerk te drukken, komt u in het scherm waar u alle instellingen voor dit netwerk kan ingeven. Eerst krijgt u wel een pop-up met uitleg over hoe Doorlopende invoer werkt. Dit is een specifieke manier om tekst in te geven. U vinkt aan om dit niet meer te tonen en drukt op OK. Later kan u deze manier van tekstingave aan- of afzetten naar eigen voorkeur. Bij de instellingen van wlbyod vult u bij Identiteit uw login in en scrolt u op het scherm naar beneden om vervolgens bij Wachtwoord uw Windowswachtwoord in te geven. Met de 123Sym toets linksonder kan u het toetsenbord wijzigen tussen

2 letters en cijfers. Daarna drukt u op Verbinden om de connectie te activeren. Wanneer de connectie op Verbonden staat kan u naar het volgende item gaan via Volgende. 1.3 Datum en tijd Hier kunnen we de datum en tijd instellen. Kies uw tijdzone en u mag dit op Automatisch laten staan. 1.4 Samsung account Het maken van een Samsung account is niet nodig voor gebruik binnen TVH, dus slaan we deze stap over.

3 1.5 Instellen van de Google account Om de configuratie van de / kalender en contactpersonen te starten, loggen we op het toestel in met onze Google-account. Op de vraag of u reeds een Google-account hebt, antwoordt u Ja. Vervolgens melden we ons aan door bij het TVH adres in te geven, zijnde Vul bij Wachtwoord het Windows-wachtwoord in en druk daarna op het pijltje naar rechts. Er wordt gevraagd om akkoord te gaan met de Servicevoorwaarden. U kan Houd mij op de hoogte van nieuws en aanbiedingen van Google Play afvinken indien u dit wenst en vervolgens drukt u op OK. Indien de gegevens niet OK zijn, krijgt u de kans om opnieuw te proberen. Indien deze OK zijn, komt u in een volgend scherm i.v.m. Amusement. Sommige spelletjes of applicaties die u op het toestel kan downloaden zijn tegen betaling en vereisen dus creditcardgegevens. Wij raden aan om dit niet in te stellen en verder te gaan door op Niet nu te drukken. Daarna komt het voorstel om Back-ups te maken. Deze instellingen mag u laten zoals ze zijn en u drukt op het pijltje naar rechts.

4 Vervolgens wordt gevraagd of Google de locatie van uw toestel mag gebruiken. Dit kan voor sommige applicaties handig zijn maar is zeker geen noodzaak. U mag gerust deze vinkjes afvinken en verdergaan met het pijltje naar rechts. Tot slot krijgt u een melding dat het apparaat ingesteld is. U kan de installatie beëindigen door op Voltooien te drukken. Daarna komt u op het startscherm.

5 2 Wijzigen standaardinstellingen 2.1 Icoontjes op hoofdscherm wijzigen De icoontjes die zich op het hoofdscherm vinden kan u naar eigen smaak verplaatsen, verwijderen of andere toevoegen. Zo zijn de icoontjes ChatON en Samsung Apps voor ons niet zo interessant, maar een icoontje voor en kalender zou best wel een plaatsje krijgen op het hoofdscherm. Om een icoontje te verwijderen drukt u er enkele seconden op. Bovenaan het scherm verschijnt een prullenbakicoontje. Het volstaat om het te verwijderen icoontje naar de prullenbak te slepen. Hiermee verdwijnt enkel het icoontje van het hoofdscherm, maar de applicatie zelf blijft wel nog beschikbaar in de lijst van applicaties. Om nieuwe icoontjes toe te voegen aan het hoofdscherm, drukken we op het Apps-icoontje rechtsonder om toegang te krijgen tot alle geïnstalleerde applicaties en drukken we enkele seconden op het Gmail-icoontje tot we het icoontje op de gewenste plaats op het hoofdscherm kunnen slepen.

6 2.2 Extra applicaties installeren Er zijn tal van applicaties beschikbaar via de Play Store. Velen zijn gratis en kunt u gewoon installeren en uitproberen. Om betalende applicaties te installeren dient u Credit Card gegevens toe te voegen. Dit wordt afgeraden en applicaties die aangekocht worden zijn zogezegd eigendom van de Googleaccount waarmee ingelogd is... dus de TVH-account. We drukken op het icoontje van de Play Store en krijgen een overzicht van de winkel. Bovenaan, door op het vergrootglas te drukken, kan u zoeken naar specifieke apps indien u de naam reeds kent. U kan ook zoeken op categorieën. Als voorbeeld zoeken we via het vergrootglas naar de woorden Google agenda en krijgen een lijst van applicaties die aan de zoekopdracht voldoen. U kiest het eerste resultaat en komt op een pagina waar u op de knop Installeren kan drukken. Daarna moet u nog eens Accepteren en downloaden en de app wordt geïnstalleerd. U verlaat de Play Store, gaat opnieuw naar het overzicht van alle apps en scrolt naar de laatste pagina waar u de app nu kan vinden. Indien er plaats vrij is op het hoofdscherm kan u dit icoontje ook daar gaan plaatsen.

7 2.3 Gmail-specifieke instellingen Handtekening Om de handtekening in te stellen, dient u ze eerst te kopiëren uit een reeds verstuurde . U gaat naar de Gmail-inbox en waar u bovenaan Postvak IN ziet staan, kan u door daarop te drukken verspringen naar de map Verzonden. U opent een recent verzonden (verzonden via Gmail op de pc weliswaar) en opent deze . U selecteert het stukje handtekening uit deze door lang op een woord of letter te drukken tot er 2 blauwe pijltjes te voorschijn komen. De pijltjes kan u opnieuw positioneren naar het begin en einde van de handtekening en vervolgens drukt u op het tweede icoontje van rechts, onderaan het scherm, wat staat voor kopiëren. Vervolgens drukt u op het Gmail-icoontje om naar uw Inbox te gaan. Daarna op de menutoets van het toestel en extra opties verschijnen op het scherm. U kiest voor Instellingen en drukt vervolgens op de account met uw TVH -adres. Daarna krijgt u een overzicht van alle instellingen die u kunt wijzigen en ziet u ook de mogelijkheid om de handtekening toe te voegen. Enkele seconden drukken op het invulveldje tot PLAKKEN tevoorschijn komt, op PLAKKEN drukken en afsluiten met OK.

8 2.3.2 Labels weergeven, synchroniseren en melden In Gmail kan u gebruik maken van labels om uw verschillende berichten te ordenen. Standaard worden enkel de berichten uit het Postvak IN op het toestel geplaatst. Dit wil zeggen dat er een bepaalde geschiedenis van uw berichten op het toestel zelf opgeslagen wordt. Dit kan handig zijn wanneer u offline werkt. Wenst u extra labels te synchroniseren, of verder in de tijd te kunnen teruggaan, dan kan u dit per label instellen. Via dezelfde weg als daarnet beschreven gaat u naar de instellingen van uw Gmail-account en kiest u nu voor Labels beheren. U krijgt een oplijsting van de bestaande labels, met een indicatie indien dit label gesynchroniseerd wordt en hoe ver er wordt teruggegaan in de tijd. Om de instellingen van een label te wijzigen, drukt u op het label en kiest u de geschiedenis via Berichten Synchroniseren. Per label kan u ook de optie aanvinken om Meldingen per te geven wanneer er nieuwe berichten voor dit label binnenkomen. Standaard staat deze melding aan voor het label Postvak IN, dus indien gewenst kan u dit via deze weg afzetten.

9 2.4 Verbindingen beheren Wi-Fi Een Wi-Fi verbinding krijgt steeds voorrang op de mobiele verbinding, werkt sneller en is (meestal) een pak voordeliger. Waar mogelijk connecteert u best op het beschikbare Wi-Fi netwerk. Via Instellingen Wi-Fi krijgt u een lijst van de beschikbare netwerken die u kan selecteren, en onderaan kan u ook verborgen netwerken toevoegen via de knop Wi-Fi netwerk toevoegen Data connectiviteit via de mobiele operator Indien er via de mobiele operator voor u een dataconnectie voorzien is, dan kan u eender waar data versturen en ontvangen. De instellingen worden meestal vanuit de simkaart automatisch op het toestel geconfigureerd, maar bepaalde parameters kijkt u best toch nog eens na. Via het menu Instellingen Meer instellingen krijgt u onder andere toegang tot het puntje Mobiele Netwerken. Om data te kunnen versturen en ontvangen moet het vinkje naast Mobiele gegevens aan staan.

10 Het vinkje Roaming zorgt ervoor dat u al dan niet dataconnectiviteit heeft in het buitenland. Dataconnectiviteit in het buitenland is vaak een dure aangelegenheid. We raden aan om dit enkel indien echt nodig aan te vinken. Bij een verbruik groter dan 50 excl. BTW binnen de Europese Unie zal de operator uw dataconnectiviteit afsluiten. Dit werd door de Europese Unie aan alle operatoren opgelegd. Voor sommige medewerkers is dataconnectiviteit in het buitenland echt een must, en dan kan de ICT afdeling een extra roaming abonnement activeren. Via Namen toegangspunten gaan we echt naar de configuratie van de dataconnectie. Deze wordt zoals reeds gemeld automatisch opgezet, maar door een update, wijziging kan dit eventueel verdwijnen. Voor Proximusklanten dient er een toegangspunt te bestaan, genaamd Proximus Internet en met APN instelling internet.proximus.be. Dit toegangspunt moet dan ook geselecteerd staan (groen bolletje) Bluetooth Via de Instellingen krijgt u toegang tot het Bluetooth-menu. Hier kan u verbinding maken met andere apparaten zoals Car-Kit, Bluetooth-oortje Hier verwijzen we graag naar de algemene handleiding van het toestel, en naar de handleiding van het te koppelen apparaat Vliegtuigstand Via het menu Instellingen Meer instellingen kan u de Vliegtuigstand activeren. Zoals u misschien wel weet, wordt op het vliegtuig gevraagd uw toestel af te zetten. Via de Vliegtuigstand kan u alle verbindingen stopzetten zodat het toestel in theorie toch ingeschakeld mag blijven. De berichten, behorend tot de labels waarvoor u zopas de synchronisatie aangezet hebt, staan lokaal op het toestel en met deze berichten kan u verder werken. De manipulaties worden opgeslagen en zodra er opnieuw dataconnectie beschikbaar is, zullen de wijzigingen doorgestuurd worden.

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios NotuBiz Trias III K.P. v.d. Mandelelaan 110 3062 MB Rotterdam Telefoon: 010-789 09 90 E-mail:

Nadere informatie

Point of View Mobii 5045- Android 4.2 Smartphone. Algemene mededelingen... 2 Disclaimer... 2 Inhoud van de verpakking... 2

Point of View Mobii 5045- Android 4.2 Smartphone. Algemene mededelingen... 2 Disclaimer... 2 Inhoud van de verpakking... 2 Point of View Mobii 5045- Android 4.2 Smartphone English Inhoudsopgave Algemene mededelingen... 2 Disclaimer... 2 Inhoud van de verpakking... 2 1.0 Product Introductie... 3 1.1 Knoppen en aansluitingen...

Nadere informatie

Office 365: een beknopte handleiding

Office 365: een beknopte handleiding Office 365: een beknopte handleiding 1. Inloggen op de portal van de school: http://webmail.schoolhulshout.be 2. Hierna kom je op de hoofdpagina van je office365 omgeving. 3. Links in de bovenhoek heb

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Introductie Maestro

Hoofdstuk 1 Introductie Maestro Maestro Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Introductie Maestro 2 1.1 Versies 3 1.2 Kosten 3 1.3 Hoe neemt de school Maestro in gebruik 4 1.4 Is Maestro veilig? 4 1.5 Oriëntatie en support 4 Hoofdstuk 2 Mobiel apparaat

Nadere informatie

Dataconsult BVBA Twaalfkameren 97, B-9000 GENT, info@dataconsult.com 1

Dataconsult BVBA Twaalfkameren 97, B-9000 GENT, info@dataconsult.com 1 Geen zorgen 1: Al uw andere instellingen blijven behouden! Geen zorgen 2: Al uw boodschappen en de mappenstructuur blijven op de server. U kan dus uw e- mailaccount op een onbeperkt aantal computers instellen,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Smart 4 power Sommige diensten en apps zijn mogelijk niet in alle landen beschikbaar. Vraag in de winkel naar de details. Android is een handelsmerk van Google Inc. De Androidrobot

Nadere informatie

Gebruikershandleiding GO app 1.8

Gebruikershandleiding GO app 1.8 Gebruikershandleiding GO app 1.8 Voor raad, staten en bestuur GemeenteOplossingen 2012 1 GO app 1.8 Nieuw in deze versie Vanaf versie 1.8 beschikt de GO app over de mogelijkheid om notities te delen met

Nadere informatie

iphone configuratie voor EUR faciliteiten

iphone configuratie voor EUR faciliteiten iphone configuratie voor EUR faciliteiten Auteur: Donald Heering Status: Definitief Versie: 1.0 1 / 43 2 / 43 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 5 2 HET STAPPENPLAN BIJ CONFIGURATIE EN IN GEBRUIK NEMEN... 6

Nadere informatie

Handleidingen 1.0 Zarafa

Handleidingen 1.0 Zarafa Handleidingen 1.0 Zarafa Zarafa Handleidingen 1.0 Zarafa In dit document vind je de handleidingen voor Zarafa zoals aangeboden door ECM2. I. Zarafa Email en Agenda 1 1. Inleiding 3 1.1. Adresgegevens...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding V1.0 Januari 2008 Inhoudsopgave 1. VOORWOORD....3 2. MINIMALE SYSTEEMEISEN....3 3. INSTALLATIE VAN DE SOFTWARE...4 3.1. INSTALLATIE WIZARD OPENEN....4 3.2. ACCEPTATIE VAN DE LICENTIEOVEREENKOMST....5

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op ipad.

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op ipad. Inhoud 1) Inleiding Pagina 2 2) Het token Pagina 2 3) Junos Pulse installeren en configureren Pagina 3 4) Een verbinding maken met Junos Pulse Pagina 5 5) Een werkstation op afstand overnemen Pagina 7

Nadere informatie

1.4.1.12 ICT boekje gebruik gmail, telefonie,livedrive 1 van 17. ICT boekje gebruik: Gmail Telefonie Livedrive Digiboard

1.4.1.12 ICT boekje gebruik gmail, telefonie,livedrive 1 van 17. ICT boekje gebruik: Gmail Telefonie Livedrive Digiboard 1.4.1.12 ICT boekje gebruik gmail, telefonie,livedrive 1 van 17 ICT boekje gebruik: Gmail Telefonie Livedrive Digiboard 1.4.1.12 ICT boekje gebruik gmail, telefonie,livedrive 2 van 17 Gebruik gmail Binnen

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

KashExpert v2014.1 Handleiding. http://www.kashexpert.be

KashExpert v2014.1 Handleiding. http://www.kashexpert.be v2014.1 Handleiding http://www.kashexpert.be Inhoudsopgave 1 Inleiding 1 2 Kennismaking 3 2.1 installeren.................................... 4 2.2 opstarten..................................... 4 2.2.1

Nadere informatie

Handleiding KBC-Local

Handleiding KBC-Local KBC Group Handleiding KBC-Local Versie 7.0 2014 Inhoudstabel Inhoudstabel... 2 1. Starten : installatie... 4 1.1 Technische vereisten... 4 1.1.1 Ondersteunde Operating Systemen & Browserversies... 4 1.1.2.NET

Nadere informatie

CURSUS ANDROÏD. Frank Missotten CVO Zuid-Limburg

CURSUS ANDROÏD. Frank Missotten CVO Zuid-Limburg CURSUS ANDROÏD Frank Missotten CVO Zuid-Limburg Wist je al dat de aarde binnenkort bevolkt zal zijn met leuke, vriendelijke groene robotjes die gratis zijn en naar de naam Android luisteren? Deze groene

Nadere informatie

Handleiding SpinOffice CRM April 2013

Handleiding SpinOffice CRM April 2013 Handleiding SpinOffice CRM April 2013 Als nieuwe gebruiker van SpinOffice CRM is het van belang een goed beeld te hebben van de mogelijkheden van onze slimme applicatie. SpinOffice voegt een centraal adressenbestand

Nadere informatie

Handleidingen 1.0 Alfresco

Handleidingen 1.0 Alfresco Handleidingen 1.0 Alfresco Alfresco Handleidingen 1.0 Alfresco In dit document vind je de handleidingen voor Alfresco zoals aangeboden door ECM2. I. Alfresco Document Management 1 1. Inleiding 3 1.1. Adresgegevens...

Nadere informatie

Let s Connect CONFIGURATIE EXCHANGE 2010 CLIENT-CONFIGURATIE

Let s Connect CONFIGURATIE EXCHANGE 2010 CLIENT-CONFIGURATIE Let s Connect CONFIGURATIE EXCHANGE 2010 CLIENT-CONFIGURATIE Inhoud Configuratie Outlook 2007/2010... 2 Configuratie Outlook for Mac/Entourage... 5 Configuratie Mac Mail... 8 Configuratie BlackBerry...

Nadere informatie

Alles wat je al wou weten over de ipad. (maar eigenlijk niet zo goed durfde te vragen )

Alles wat je al wou weten over de ipad. (maar eigenlijk niet zo goed durfde te vragen ) Alles wat je al wou weten over de ipad (maar eigenlijk niet zo goed durfde te vragen ) 1 Inhoudsopgave Inhoud 1. Inleiding... 4 2. Een tablet kiezen hoe doe je dat?... 4 3. De basics... 7 4. Multi-touch

Nadere informatie

Cursus VirtualBox 4.3.14

Cursus VirtualBox 4.3.14 Cursus VirtualBox 4.3.14 Dieter Depuydt Mail: dieter@depuydt.eu Twitter: @dieterdepuydt Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1 VirtualBox downloaden... 4 2 VirtualBox installeren (in Windows

Nadere informatie

Handleiding Horde webmail

Handleiding Horde webmail Handleiding Horde webmail In deze handleiding wordt uitgelegd wat je allemaal met Horde Webmail kunt doen. Want behalve gewoon je e-mails ontvangen, kun je met Webmail nog veel meer. De handleiding is

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Werken met de Samsung Galaxy Tab

Studio Visual Steps. Werken met de Samsung Galaxy Tab Studio Visual Steps Werken met de Samsung Galaxy Tab Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2012 Visual Steps B.V. Met medewerking van Yvette Huijsman Opmaak / bureauredactie: Rilana

Nadere informatie

Welkom bij SalarOnline

Welkom bij SalarOnline 1 Welkom bij SalarOnline Dit is het stappenplan van SalarOnline. In dit stappenplan vindt u de werkwijze van de meest gebruikte functies van SalarOnline. Indien u vragen of problemen heeft met de werking

Nadere informatie

Smart 4 mini Gebruikershandleiding

Smart 4 mini Gebruikershandleiding Smart 4 mini Gebruikershandleiding Sommige diensten en apps zijn mogelijk niet beschikbaar in alle landen. Vraag meer informatie hierover in de winkel. Android is een handelsmerk van Google Inc. De Androidrobot

Nadere informatie

Eerst de situatie dat een e-mail programma mails naar uw computer haalt

Eerst de situatie dat een e-mail programma mails naar uw computer haalt E-MAIL GEAVANCEERD Allereerst enkele e-mail begrippen helder maken. Eerst de situatie dat een e-mail programma mails naar uw computer haalt en daar ook opslaat. Ook uitgaande mails worden op uw computer

Nadere informatie

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4)

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 4 Hoofdstuk 2. Installatie van de Cloud-oplossingen

Nadere informatie

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Deze handleiding 3 Hoofdstuk 2. Aan de slag 4 2.1 Voor de 1 e keer inloggen 4 2.2 Gebruik via uw internet

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Tips and Tricks Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) (P5100) NL

Tips and Tricks Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) (P5100) NL Tips and Tricks Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) (P5100) NL 1. Altijd op de hoogte met de MMM-widget. Wil je altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Movies, Media en Music? Dat kan

Nadere informatie