Gebruikershandleiding Split-Type Airconditioning X Type Design MSX-xxHRN1

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gebruikershandleiding Split-Type Airconditioning X Type Design MSX-xxHRN1"

Transcriptie

1 Gebruikershandleiding Split-Type Airconditioning X Type Design MSX-xxHRN1 Lees deze gebruikershandleiding a.u.b. zorgvuldig door, alvorens uw airconditioning in bedrijf te nemen. Bewaar deze zorgvuldig!

2 Inhoudsopgave Veiligheidsvoorschriften Benaming onderdelen Bedrijfstemperatuur Handmatige bediening Verstellen richting uitblaaslucht Hoe de airconditioning werkt Optimale werking Tips voor een goede werking Tips voor het oplossen van problemen Lees deze gebruikershandleiding! In deze handleiding vind u handige tips hoe u airconditioning dient te gebruiken en te onderhouden. Met een klein beetje onderhoud van uw zijde, zult u langer plezier aan uw installatie beleven, en aan de hand van de storingslijst zult u bepaalde problemen zelf op kunnen lossen en niet afhankelijk zijn van uw installateur. WAARSCHUWING Neem altijd contact op met uw installateur indien er zich problemen voordoen aan uw installatie Laat uw installatie altijd monteren door een erkend installateur Houd kleine kinderen buiten bereik van de installatie Voor veranderingen aan elektra, houd u zich altijd aan de richtlijnen geldend in uw land.

3 Veiligheidsvoorschriften Volg de volgende instructies op om letsel aan u of derden te voorkomen Ondeugdelijk gebruik kan letsel of beschadigingen opleveren. De volgende symbolen geven de aard van het gevaar aan: WAARSCHUWING LET OP! Dit symbool waarschuwt voor serieus letsel of dood Dit symbool waarschuwt voor schade aan uw apparatuur Doe dit nooit! Doe dit altijd! Maak een fatsoenlijke elektrische verbinding, indien u dit niet doet kunt u een elektrische schok krijgen en kan er brandgevaar ontstaan. Zorg altijd voor een goede aarde. Geen goede aarde kan een elektrische schok en/of storingen aan uw apparatuur veroorzaken. Plaats geen brandbare middelen in de buurt van uw airco en wanneer u een gaslucht ruikt, schakel dan de installatie uit. Houd vocht uit de buurt van uw airco. Dit kan leiden tot een elektrische schok. Gebruik condenswater uit de unit niet voor consumptie! Dit kan ziekten veroorzaken. Indien nodig gebruikt u een gekeurde verlengkabel van max. 10 meter. Gebruik deze alleen voor de airco! Indien u dit niet doet, bestaat er een risico op kortsluiting of brandgevaar. Zorg dat de voeding van uw airco bij kortsluiting altijd onderbroken wordt door een zekering, een automaat of een aardlekschakelaar. Indien u dit niet doet bestaat er een risico op een elektrische schok of brandgevaar. WAARSCHUWING! Verander niets aan de voedingskabel en gebruik geen gemeenschappelijk stopcontact. Dit kan een elektrische schok veroorzaken of uw elektriciteitsnet overbelasten. Schakel de stroom uit indien uw airco vreemde geluiden maakt, stinkt of smeult. Hiermee voorkomt u eventuele verdere schade. Zet de unit niet aan en uit door middel van het onderbreken van de voedingsspanning. Dit kan leiden tot een elektrische schok, brandgevaar of schade aan de apparatuur. Monteer de airco niet in een vochtige ruimte. Dit kan leiden tot een elektrische schok of schade aan de apparatuur. Houd elektrische voedingen uit de buurt van warmtebronnen. Dit kan kortsluiting veroorzaken. Richt de luchtstroom uit de airco niet op mensen, dieren of planten. Dit kan ziekten veroorzaken. Open de unit niet wanneer deze in bedrijf is. Dit kan letsel of een elektrische schok tot gevolg hebben. Verander zelf niets aan de airco-unit. Dit kan schade aan u of uw apparatuur veroorzaken.

4 LET OP! Wanneer u de filter reinigt, raak dan nooit de aluminium lamellen aan! Dit kan snijwonden en/of schade aan de verdamper veroorzaken. Indien u de airco volledig wilt reinigen, haal dan de volledige voedingsspanning van de unit. Gebruik bij reiniging een zachte doek en geen agressieve poetsmiddelen of schuurmiddelen. Dit kan kortsluiting of een elektrische schok tot gevolg hebben. Plaats niets in de buurt van uw airco, dat een belemmering kan vormen voor een goede aanzuig/uitblaas van lucht, van zowel de binnen- als buitenunit. Dit gaat ten koste van een goede werking van uw airco. Wanneer u de airco gedurende langere tijd niet gebruikt, schakel dan de voedingsspanning uit. In stand-by modus neemt de unit nog steeds spanning op. Reinig regelmatig de filters. Vervuilde filters gaan ten koste van de goede werking van de airco en kunnen schade aan uw installatie toebrengen. Reinig de binnenunit niet met water! Dit kan kortsluiting of een elektrische schok tot gevolg hebben. Onderdelenlijst Binnenunit (Indoor Unit): 1. signaalontvanger 2. LCD display 3. paneelframe 4. chassis 5. frontpaneel 6. horizontale luchtgeleider 7. verticale luchtgeleider 8. luchtfilter 9. handmatige bediening 10. afstandsbedieningshouder 11. afstandsbediening 12. koelleiding 13. condensafvoer 14. stroomkabel Buitenunit (Outdoor Unit): 15. stuurstroomkabel 16. koelleiding 17. afsluiter/kraantje Air inlet = luchtintrede Air outlet = luchtuittrede

5 Display Functies van de symbolen op het display van de binenunit: Operation indicator (In bedrijf): Dit symbool licht op wanneer de unit is ingeschakeld. Auto indicator (zelfreinigingsfunctie): Deze licht op tijdens werking in de automatische modus. Defrost indicator (ontdooiïngsindicator): Dit symbool licht op wanneer de unit automatisch gaat ontdooien of wanneer de verwarmingsmodus wordt ingeschakeld. Timer indicator: Deze licht op wanneer de Timerfunctie is ingesteld Clean Air indicator: Deze licht op wanneer de Clean Air-functie (ionisator) in werking is. Turbo indicator: licht op bij selectie van de Turbo-functie in koelings- of verwarmingsmodus. Digitaal display: Wanneer de airconditioning in werking is, geeft deze de ingestelde temperatuur weer. Wanneer de unit in Auto Clean -modus werkt geeft deze SC weer. Ventilator-snelheidsindicator: Geeft de ingestelde ventilatorsnelheid weer; 1 = Low, 1+2 = Medium, = High, geen weergave is automatisch. OPMERKING: Alle afbeeldingen worden gebruikt om uitleg te geven. Het geleverde product kan enigszins afwijken van de afgebeelde apparatuur. De LED-lampjes op het display worden ook gebruikt om storingen te melden. De storingscodes vind u in het hoofdstuk Probleem Oplossen in deze handleiding.

6 Optimale bedrijfstemperatuur Modus Koelen Verwarmen Ontvochtigen Ruimtetemperatuur C C C Buitentemperatuur C C C Met gebruik van een winterregeling maakt u het mogelijk te blijven koelen bij een buiten-temperatuur van 5 43 C. LET OP! 1. Indien de unit gebruikt wordt buiten de opgegeven condities kunnen bepaalde beveiligingen aangesproken worden, of de unit werkt niet meer naar behoren. 2. Bij hoge luchtvochtigheid kan er condensvorming aan de buitenkant van de unit optreden. U kunt dat oplossen door de luchtgeleiders maximaal open te zetten en de ventilatorstand op maximaal in te stellen. Handmatige bediening De handmatige bediening is te gebruiken, indien de afstandsbediening defect is, of de batterijen leeg zijn. 1. Open het frontpaneel tot u een klik hoort. 2. Druk op het knopje totdat de Auto-LED gaat branden. De unit werkt nu in de stand auto-matisch met een ingestelde temperatuur van 24 C. 3. Sluit het frontpaneel. LET OP! Als u op de knop handmatige bediening blijft drukken krijgt u de stand Auto, Cool, Off. Drukt u op de knop handmatige bediening totdat de operation LED knippert (5x p/s), dan is dit de stand Cool (geforceerd koelen). Deze stand dient alleen door de installateur gebruikt te worden, om de unit ten alle tijden in bedrijf te kunnen stellen. Wanneer de Operation LED uitgaat is de unit uitgeschakeld. Wanneer u de afstandsbediening weer gebruikt, is alles weer normaal.

7 Speciale functies CLEAN AIR functie Luchtkwaliteit is de sleutel tot comfort. Dit airconditioningsysteem is uitgerust met een ionisator. Een ionisator is een geavanceerd apparaat dat negatief geladen luchtdeeltjes omzet naar positief geladen luchtdeeltjes. Hierdoor wordt de ruimte voorzien van zuivere, verfrissende, natuurlijke lucht. Deze functie werkt comforten prestatieverhogend en zorgt voor een betere gezondheid. SELF CLEAN functie Deze functie wordt gebruikt om na werking in koelmodus de verdamper schoon te maken. Deze functie is gemakkelijk in te schakelen met behulp van de afstandsbediening. Bij modellen met warmtepomp zal dit proces als volgt verlopen: 13 minuten FAN ONLY modus op lage ventilatorsnelheid 1 minuut verwarmingsmodus met lage ventilatorsnelheid 2 minuten FAN ONLY klaar met zelfreiniging Opmerkingen: Deze functie is alleen in te schakelen bij een koelingwerking (Auto Cool, Forced Cool) en in ontvochtigingsmodus. Voordat u de zelfreinigingfunctie inschakelt, is het raadzaam de unit minimaal een half uur in de koelmodus te laten draaien. Wanneer u de zelfreinigingfunctie inschakelt komen alle Timerinstellingen te vervallen. U dient deze later opnieuw in te stellen. Wanneer u tijdens de uitvoering van de zelfreinigingfunctie nogmaals op de Auto Clean - toets van de afstandsbediening drukt, zal de uitvoering stoppen en wordt de unit uitgeschakeld. FOLLOW ME functie Bij gebruik van deze functie wordt de afstandsbediening gebruikt als thermostaat. Hierdoor wordt de unit geregeld via de temperatuur van de plaats van de afstandsbediening. Om de Follow Me -functie in te schakelen, richt u de afstandsbediening op de infrarood-ontvanger op de binnenunit en druk op de Follow Me -knop. Het display van de afstandsbediening zal dan de huidige temperatuur weergeven van de plaats waar de afstandsbediening zich bevindt. De afstandsbediening zend die temperatuur om de 3 minuten naar de unit, totdat nogmaals op de Follow Me -toets wordt gedrukt. Wanneer de unit gedurende 7 minuten geen Follow Me -signaal ontvangt, zal de unit gaan piepen om aan te geven dat het signaal gestopt is.

8 Het richten van de luchtstroom Het goed uitrichten van de luchtstroom is belangrijk voor het comfort en een goede temperatuurverdeling in de ruimte. De horizontale luchtgeleider is in te stellen met de infrarood-afstandbediening. De verticale luchtgeleider is handmatig in te stellen. Bij koelen gaat de unit automatisch naar beneden uitblazen, aangezien warme lucht stijgt. Dit is uiteraard bij te stellen met de knop Air Direction. Bij elke druk op de Air Direction knop zal de horizontale luchtgeleider 1 stap verplaatsen. De verticale luchtgeleider is dikwijls opgebouwd uit 3 delen en kan dus tegelijkertijd zowel links, rechts en rechtuit uitblazen voor een goede luchtverdeling. Met de Swing knop wordt de horizontale luchtgeleider constant op en neer gestuurd, waardoor er een betere luchtverdeling ontstaat. Dit gaat dikwijls wel ten koste van het comfort (kans op tochtverschijnselen). De Swingfunctie wordt uitgeschakeld door nogmaals op de Swing -knop te drukken of op Air Direction, wanneer de luchtgeleider in de gewenste stand staat. LET OP! Als de airco uit of in timerfunctie staat, zijn de Air Direction en Swingfuncties niet te gebruiken. Maak de uitblaasopening niet te klein (d.m.v. horizontale luchtgeleider), dit kan bij vochtig weer condensproblemen veroorzaken. Stel de horizontale luchtgeleider alleen in via de afstandsbediening, aangezien er anders schade kan ontstaan aan de geleider en/of het aandrijfmechanisme. Bij het instellen van de verticale luchtgeleiders, dient de unit uit te staan, zodat u geen verwondingen oploopt ten gevolge van het draaien van de ventilator. Wanneer u de airco uitzet, gaat de horizontale luchtgeleider in koelstand meteen dicht. In verwarmingsmodus zal deze pas sluiten, wanneer de unit voldoende is afgekoeld.

9 Hoe werkt de airconditioner? KOELFUNCTIE: De unit schakelt uit bij de ingestelde temperatuur en schakelt weer in wanneer de ruimtetemperatuur met ongeveer 1,5 C is gestegen. VERWARMINGSFUNCTIE: De unit schakelt uit bij de ingestelde temperatuur en schakelt weer in wanneer de ruimtetemperatuur met ongeveer 1,5 C is gedaald. AUTOMATISCHE STAND: De unit kiest automatisch de stand verwarmen of koelen of ventileren, afhankelijk van de ruimtetemperatuur en de ingestelde temperatuur. ONTVOCHTIGINGSFUNCTIE: De unit schakelt kort aan en uit, zonder al te ver af te wijken van de ingestelde temperatuur. De ventilator draait op lage toeren, zodat wanneer de unit koelt er maximaal ontvochtigd zal worden. Alleen tijdens koelen zal er ontvochtigd worden. De unit zal dus ook proberen zoveel mogelijk te koelen, zonder dat dit ten koste gaat van de ruimtetemperatuur. SLEEPFUNCTIE: Wanneer u op de knop Sleep drukt tijdens koelen, verwarmen of stand automatisch zal de ingestelde temperatuur na 1 uur automatisch met 1 C toenemen of afnemen en na 2 uur 2 C toenemen of afnemen. De ventilatorsnelheid wordt in deze functie automatisch geregeld. Na 7 uur zal de unit automatisch worden uitgeschakeld. Optimale werking Voor een optimale werking van uw installatie controleert u de volgende punten: Richt de luchtgeleiders goed uit voor een optimale luchtverdeling. Stel de airco in op een reële temperatuur. Houdt tijdens koelen een maximaal verschil van ongeveer 5-7 C onder de buitentemperatuur aan. Schakel via de timerfunctie op tijd de unit aan, zodat bij aankomst in de ruimte de temperatuur al comfortabel is. Houd deuren en ramen zoveel mogelijk gesloten. Laat de unit vrij uitblazen en zet niets voor de luchtuitblaas of luchtaanzuig. Gebruik tijdens koelen of verwarmen als ventilatorstand Medium of High en nooit Low. Maak de luchtuitlaat niet te klein, door de luchtgeleiders te veel te knijpen. Dit gaat ten koste van de capaciteit en kan condensproblemen veroorzaken. Reinig regelmatig de filters.

10 Onderhoudsvoorschriften WAARSCHUWING! Alvorens u uw airconditioner gaat reinigen, dient u de spanning van het apparaat te verwijderen. Reinigen van de binnenunit Reinig de binnenunit en de afstandsbediening bij voorkeur met een zachte, droge doek. Een vochtige doek mag gebruikt worden voor het reinigen van de binnenunit, wanneer deze sterk vervuild is. Het frontpaneel kan verwijderd worden en is dus apart te reinigen met water en zeep. Gebruik bij het schoonmaken geen schuurmiddelen en/of agressieve oplosmiddelen. Reinigen van de filters 1. Klik het frontpaneel open totdat u een klik hoort. 2. Neem de filters uit de unit en reinig deze met een stofzuiger of spoel deze af onder de kraan. 3. Plaats de filters terug in de unit. Zorg ervoor dat deze goed droog zijn en dat de aluminium lamellen van de koeler niet beschadigen. 4. Sluit het frontpaneel. Controleer regelmatig de filters, omdat deze van groot belang zijn voor een goed functionerende installatie. Zorg dat het aanzuigrooster en de daar achterliggende condensor van de buitenunit goed schoon blijft. Verwijder bladeren en dergelijke, en reinig de condensor met een zachte borstel in de richting van de lamellen. Wanneer u uw installatie 1x per jaar vakkundig gereinigd wilt hebben en tevens verzekerd wilt zijn van een goede werking, kunt u natuurlijk altijd een onderhoudscontract afsluiten bij uw installateur. Opmerking: Wanneer uw airco-installatie een koudemiddel heeft van meer dan 3 kg, is het verplicht 1x per jaar een lekinspectie uit te laten voeren door een erkend installateur.

11 Gebruikstips Wanneer u de airco gedurende langere tijd niet gebruikt is het raadzaam het volgende uit te voeren: 1. Laat de binnenunit een halve dag ventileren, zodat deze goed droog is. 2. Haal de spanning van de installatie af, omdat deze in stand-by stand nog steeds stroom verbruikt. 3. Verwijder de batterijen uit de afstandsbediening om bijvoorbeeld het lekken van de batterijen te voorkomen. Wanneer u de airco weer in gebruik neemt is het raadzaam het volgende uit te voeren: 1. Controleer de installatie op eventuele gebreken 2. Controleer of de filters van de binnenunit en het aanzuigrooster van de buitenunit schoon zijn. 3. Stop de batterijen in de afstandsbediening. Tijdens normaal gebruik kunnen de volgende zaken zich voordoen: 1. Beveiligingen van het aircosysteem: De compressor start pas op na 3 minuten, dit om de druk in het systeem te kunnen vereffenen, om hoge aanloopstromen te voorkomen. In verwarmingsstand zal de ventilator in eerste instantie niet draaien, omdat er geen koude lucht mag circuleren. De ventilator begint pas te draaien, wanneer er een temperatuur in de verdamper tussen 30 C en 40 C is bereikt. Wanneer de unit in de automatische ontdooimodus treed, zal ook de ventilator niet meer draaien, wanneer de temperatuur van de verdamper beneden de 30 C komt. Ontdooien duurt max. 10 minuten. In verwarmingsstand kan er ijsvorming op de buitenunit ontstaan, dit is een normaal verschijnsel en zal in de ontdooicyclus weer verdwijnen. Opmerking: houd er rekening mee dat, als u uw airco ook voor verwarmen gebruikt, er condenswater uit de buitenunit loopt. In verwarmingsstand schakelt de ventilator in de buitenunit aan en uit. Dit is normaal, de airco-installatie regelt zelf de hoeveelheid warmte die naar binnen wordt getransporteerd. De temperatuur in de verdamper mag namelijk niet boven de 70 C komen, omdat er dan verwarming van de binnenunit kan optreden. Er kan mist uit de buitenunit komen. Dit gebeurd wanneer tijdens verwarmen de ventilator opstart na ontdooien en duurt een paar seconden. Bij een hele hoge luchtvochtigheid en een heel laag ingestelde temperatuur, kan tijdens koelen ook mistvorming ontstaan. Advies: gebruik de hoge ventilatorsnelheid en stel de temperatuur iets hoger in.

12 2. U hoort geluiden uit de binnenunit komen: Wanneer de installatie opstart of uitschakelt, kunt u een sissend geluid horen. Dit is het geluid van circulerend koudemiddel en zal na een paar seconden ophouden. Er komt een krakend geluid uit de binnenunit. Wanneer de unit opstart kan het kunststof van de binnenunit door krimpen of uitzetten een krakend geluid maken. Dit zal na enkele minuten ophouden. De buitenunit maakt een sissend geluid. Wanneer tijdens verwarmen de installatie gaat ontdooien, wordt er een klep omgeschakeld en hoort u het vereffenen van de druk in het systeem. Dit duurt max. 5 seconden. 3. Er komt een vreemde lucht uit de binnenunit: Wanneer u de unit voor de eerste keer gebruikt in de stand verwarmen, zal de coating van de verdamper een vreemde geur af kunnen geven. Dit duurt max. 30 minuten. Wanneer de unit lang niet gebruikt is kan er een rioollucht uit de unit komen. Vul de sifon in de afvoer en de stank zal verdwijnen. 4. De binnenunit condenseert: Bij een hoge luchtvochtigheid kan het frontpaneel en de luchtgeleider condenseren doordat ze erg koud worden. Advies: 1. Laat de verdamperventilator op hoge toeren draaien. 2. Stel de temperatuur niet te laag in. 3. Zorg voor een goede luchtuitblaas. 5. Indien uw airco een auto-restart-functie heeft, zal deze na spanningsonderbreking automatisch opstarten met de laatst ingestelde gegevens. Indien uw airco geen auto-restart functie heeft, zult u hem via de afstandsbediening weer in moeten schakelen. 6. Wanneer u uw airco gebruikt voor verwarming, houd er dan wel rekening mee, dat bij een buitentemperatuur van ongeveer 7 C het rendement van uw installatie met 60% afneemt. U kunt uw airco dan niet meer als hoofdverwarming gebruiken. Bliksem, GSM telefoons en draadloze netwerken kunnen een elektronische storing veroorzaken. U kunt de airco-installatie resetten door hem volledig spanningsloos te maken en vervolgens na ongeveer 15 minuten de spanning er weer op te zetten.

13 Problemen oplossen De installatie doet niks: Controleer uw zekering/aardlekschakelaar. Vervang uw zekering en/of schakel de automaat of aardlekschakelaar weer in. Controleer of de stekker goed in het stopcontact zit en of het stopcontact van spanning is voorzien. Indien dit niet het geval is, herstelt u deze verbinding door de stekker juist in het stopcontact te plaatsen. Controleer of de batterijen in de afstandsbediening nog in orde zijn. Indien de batterijen leeg zijn, dient u deze te vervangen. Indien ze nog goed zijn, reset u de afstandsbediening. Controleer of de unit niet is uitgeschakeld door de timerfunctie. Verander de timerfunctie om dit probleem op te lossen. Controleer of de hoofdschakelaar (indien gemonteerd) op de buitenunit in is geschakeld. Indien deze uitgeschakeld is, dient u deze in te schakelen. De installatie functioneert slecht of niet naar behoren: Zijn alle ramen en deuren gesloten? Indien dit niet het geval is, sluit ramen en deuren in de betreffende ruimte. Controleer of de airco op de juiste temperatuur en/of functie is ingesteld. Indien dit niet het geval is, stelt u deze opnieuw in. Houd er rekening mee dat u een reële temperatuur instelt. Controleer of de filters van de binnenunit schoon zijn. Reinig deze volgens de beschrijving eerder in deze handleiding. Controleer of het rasterwerk van de buitenunit schoon is. Reinig deze zoals eerder besproken in deze handleiding. Controleer of de binnen- en buitenunit vrij kan aanzuigen en uitblazen. Haal eventuele obstakels weg en regel eventueel de luchtgeleiders opnieuw in. Controleer of de binnen- en/of buitenunit aangevroren is door overbelasting. Wanneer dit het geval is, dient u de installatie uit te schakelen. Laat hem vervolgens minimaal 1 uur ontdooien. Schakel hierna de installatie weer in. Zorg hierbij dat u een reële temperatuur instelt. Bij grote temperatuurverschillen, dient u de ventilatorstand op High te zetten, om een maximaal rendement en optimale luchtverdeling te verkrijgen. De unit lekt water, controleer: Is de unit niet ingevroren? Zijn de filters schoon? Worden er geen luchtstromen geblokkeerd? Staat de ventilator in de goede stand? Staat de temperatuur niet te laag ingesteld? (Wij adviseren u de temperatuur max. 5-7 C lager dan de buitentemperatuur in te stellen).

Gebruikershandleiding Split-Type Airconditioning Vertu Design

Gebruikershandleiding Split-Type Airconditioning Vertu Design Gebruikershandleiding Split-Type Airconditioning Vertu Design Lees deze gebruikershandleiding a.u.b. zorgvuldig door, alvorens uw airconditioning in bedrijf te nemen. Bewaar deze zorgvuldig! INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING VLOER-/-PLAFOND R407C/R410A

GEBRUIKERSHANDLEIDING VLOER-/-PLAFOND R407C/R410A GEBRUIKERSHANDLEIDING VLOER-/-PLAFOND R407C/R410A Bedankt voor de aankoop van dit airconditioningsysteem. Lees deze gebruikershandleiding aandachtig door, voor het in gebruik nemen van de installatie.

Nadere informatie

ELECTRA. Bedieningsvoorschriften Nederlands ELECTRA

ELECTRA. Bedieningsvoorschriften Nederlands ELECTRA RC7 Bedieningsvoorschriften NL ELECTRA Bedieningsvoorschriften Nederlands ELECTRA VOORBEREIDING Installeren van de batterijen Verwijder het deksel aan de achterzijde van de afstandsbediening. Plaats de

Nadere informatie

HANDLEIDING AFSTANDSBEDIENING R51M/E. Inhoudstafel

HANDLEIDING AFSTANDSBEDIENING R51M/E. Inhoudstafel HANDLEIDING AFSTANDSBEDIENING R51M/E Inhoudstafel 1. AFSTANDSBEDIENING EN ZIJN FUNCTIES 2 2. NAMEN EN FUNCTIES VAN DE INDICATOR OP DE AFSTANDSBEDIENING 3 3. BESTURING VAN DE AFSTANDSBEDIENING 3 3.1. INBRENGEN

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING RC08A

GEBRUIKSAANWIJZING RC08A GEBRUIKSAANWIJZING RC08A NEDERLANDS INHOUD Overzicht 1-2 Voor gebruik 3 4-12 Lees deze gebruiksaanwijzing voor gebruik van uw airconditioner en bewaar deze bij de unit. OVERZICHT DISPLAY Informatie die

Nadere informatie

PERFECTCOOL Gebruikershandleiding

PERFECTCOOL Gebruikershandleiding PERFECTCOOL Gebruikershandleiding Gelieve deze handleiding zorgvuldig door te nemen voor ingebruikname of installatie van uw mobiele airconditioner. Bewaar deze handleiding goed voor hulp bij onderhoud

Nadere informatie

Gebruikershandleiding afstandbediening R71A/E

Gebruikershandleiding afstandbediening R71A/E Gebruikershandleiding afstandbediening R71A/E Gebruik van de afstandsbediening 1. Ga verstandig met de afstandsbediening om: houdt de afstandsbediening uit de buurt van vloeistoffen, laat de afstandsbediening

Nadere informatie

RCW Afstandsbediening

RCW Afstandsbediening RCW Afstandsbediening Gebruikershandleiding - Nederlands MURCW 747 399569 Afstandsbediening. 1. Aan uit toets. 2. Selectie toets (koelen, verwarmen, automatisch koelen/verwarmen, ontvochtigen, ventileren).

Nadere informatie

Afzuigkap Gebruiksaanwijzing

Afzuigkap Gebruiksaanwijzing Afzuigkap Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave 1.Opmerkingen 2.Functies 3..Installatie 4..Opmerkingen over installatie 5..Veiligheidswaarschuwingen 6 Gebruik 7 Onderhoud 1 Opmerkingen 1. Bedankt voor het kiezen

Nadere informatie

verdeeld door Orcon bv www.general-airco.nl BEDIENINGSHANDLEIDING AIRCONDITIONER verdeeld door Orcon nv www.general-airco.be

verdeeld door Orcon bv www.general-airco.nl BEDIENINGSHANDLEIDING AIRCONDITIONER verdeeld door Orcon nv www.general-airco.be BEDIENINGSHANDLEIDING AIRCONDITIONER ABF09RIY ABF12RIY ABF14RIY AB18RIYa AB24RIYa AB36RIYa AB45RIYa AU12RIYa AU14RIYa AU18RIYa AU24RIYa AU36RIYa AU45RIYa AR12RIYa AR14RIYa AR18RIYa AR24RIYa AR36RIYa AR45RIYa

Nadere informatie

S900 S901 S902 S901-2D S903 S901-4D PS900 S903 PS300

S900 S901 S902 S901-2D S903 S901-4D PS900 S903 PS300 S900 S902 S903 PS900 PS300 S901 S901-2D S901-4D S903 Allereerst willen wij u danken voor de aanschaf van uw meubel en vertrouwen erop dat dit meubel u de komende jaren trouw van dienst zal zijn. Hieronder

Nadere informatie

Hartelijk dank voor uw aankoop van deze airconditioner. Lees deze gebruikershandleiding zorgvuldig door alvorens uw airconditioner in gebruik te

Hartelijk dank voor uw aankoop van deze airconditioner. Lees deze gebruikershandleiding zorgvuldig door alvorens uw airconditioner in gebruik te Hartelijk dank voor uw aankoop van deze airconditioner. Lees deze gebruikershandleiding zorgvuldig door alvorens uw airconditioner in gebruik te nemen en bewaar deze handleiding voor toekomstig gebruik

Nadere informatie

GIDS VOOR DE GEBRUIKER

GIDS VOOR DE GEBRUIKER GIDS VOOR DE GEBRUIKER Aangekoppelde Afstandsbediening MWR-TH00 MWR-TH01 Airconditioner Ne DB98-26319A(1) Veiligheidsvoorschriften Voordat u de aangekoppelde afstandsbediening gebruikt, leest u best deze

Nadere informatie

VRFBEDSIM BEDIENINGSHANDLEIDING AIR CONDITIONER FUJITSU GENERAL LIMITED 9G2048. www.general-airco.be www.general-airco.nl

VRFBEDSIM BEDIENINGSHANDLEIDING AIR CONDITIONER FUJITSU GENERAL LIMITED 9G2048. www.general-airco.be www.general-airco.nl BEDIENINGSHANDLEIDING AIR CONDITIONER TM VRFBEDSIM Bewaar deze handleiding zodat u ze later nog kunt raadplegen 9G2048 FUJITSU GENERAL LIMITED www.general-airco.nl INHOUD VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN... 1

Nadere informatie

Belangrijke instructies

Belangrijke instructies GN650TN GN1410TN GN650BT GN1410BT Allereerst willen wij u danken voor de aanschaf van uw meubel en vertrouwen erop dat dit meubel u de komende jaren trouw van dienst zal zijn. Hieronder volgen enkele instructies

Nadere informatie

DB68-04149A-00. SOL MWR-SH00N_IB_04149A-00_NL.indd 2 2013-09-25 오전 9:58:46

DB68-04149A-00. SOL MWR-SH00N_IB_04149A-00_NL.indd 2 2013-09-25 오전 9:58:46 DB68-04149A-00 SOL MWR-SH00N_IB_04149A-00_NL.indd 2 2013-09-25 오전 9:58:46 Bedrade afstandsbediening MWR-SH00N Airconditioner gebruiksaanwijzing Deze handleiding is gemaakt van 100% gerecycled papier. imagine

Nadere informatie

HANDLEIDING AFSTANDSBEDIENING

HANDLEIDING AFSTANDSBEDIENING HANDLEIDING AFSTANDSBEDIENING Inhoudstafel Afstandsbediening en zijn functies 2 Display van afstandsbediening 3 Gebruik van de afstandsbediening 4 De klok instellen 4 Lock en reset toets 5 Automatische

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Air Trade Centre. ASG/ASOG ASGI/ASOGI

Gebruikershandleiding Air Trade Centre. ASG/ASOG ASGI/ASOGI Gebruikershandleiding Air Trade Centre. ASG/ASOG ASGI/ASOGI Dank u voor het kiezen van de ATC Airconditioning Unit, voor een correcte werking verzoeken wij u deze gebruikers handleiding voor ingebruikname

Nadere informatie

STORINGEN BASIS. www.vb-klimaattechniek.nl

STORINGEN BASIS. www.vb-klimaattechniek.nl STORINGEN BASIS Wanneer u bij een storing komt, overleg dan eerst met de klant en probeer de klacht zo goed mogelijk te analyseren. Vaak worden storingen veroorzaakt door verkeerd gebruik, verkeerde montage

Nadere informatie

Room Controller NEW BEDIENING 40KMC---N 42HMC---N 42VMC---N 40SMC---N I S O 9 00 1

Room Controller NEW BEDIENING 40KMC---N 42HMC---N 42VMC---N 40SMC---N I S O 9 00 1 LLOYD'S REGISTER QUALITY ASSURANCE Room Controller NEW I S O 9 00 1 40KMC---N 42HMC---N 42VMC---N 40SMC---N BEDIENING Bediening Deze regelaars werken alleen met de volgende typen binnenunits: 42HMC---N

Nadere informatie

Wandmodel. airconditioners. Creators of air JAPANSE TOPKWALITEIT AIRCONDITIONERS

Wandmodel. airconditioners. Creators of air JAPANSE TOPKWALITEIT AIRCONDITIONERS Creators of air Wandmodel airconditioners JAPANSE TOPKWALITEIT AIRCONDITIONERS De nieuwe LU-serie van Fuji Electric: dun & stijlvol design Het dunne en stijlvolle design is mogelijk gemaakt door een Ø5mm

Nadere informatie

BEDIENINGSHANDLEIDING LUCHT/LUCHT WARMTEPOMP

BEDIENINGSHANDLEIDING LUCHT/LUCHT WARMTEPOMP BEDIENINGSHANDLEIDING LUCHT/LUCHT WARMTEPOMP MODEL AUHA 30-36-45-54 LB-LC (RIY) CODE: AR-6TC1 / UTD-GUD STANDAARD Bewaar deze handleiding zorgvuldig zodat u deze steeds kan raadplegen. IN OPTIE www.generalbenelux.com

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Weekly Centralized Controller CCM09

Gebruikershandleiding Weekly Centralized Controller CCM09 Gebruikershandleiding Weekly Centralized Controller CCM09 Voorzorgsmaatregelen Lees deze handleiding goed voor gebruik. Deze handleiding beschrijft de werking van de Weekly Centralized controller. Bewaar

Nadere informatie

WWW.FUJITSUCLIMATE.NL

WWW.FUJITSUCLIMATE.NL Fujitsu Infra rood bediening Heating, Cooling, Caring UTY-LRHYA WWWFUJITSUCLIMATENL INHOUD VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN EIGENSCHAPPEN EN FUNCTIES OVERZICHT ONDERDELEN 4 VOORBEREIDING 5 WERKING 6 WERKING TIMER

Nadere informatie

AC2400 Mobiele Caravanairco

AC2400 Mobiele Caravanairco Instructieboekje AC2400 Mobiele Caravanairco 2 DANK Hartelijk dank dat u voor een EUROM caravanairco hebt gekozen. U hebt daarmee een goede keus gemaakt! Wij hopen dat hij tot uw volle tevredenheid zal

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING "SUPER HEALTH" MONOSPLIT MODELLEN:

GEBRUIKSHANDLEIDING SUPER HEALTH MONOSPLIT MODELLEN: WAND AIRCONDITIONERS (SPLIT SYSTEMEN, AIR-TO-AIR, WARMTEPOMP) GEBRUIKSHANDLEIDING "SUPER HEALTH" MONOSPLIT MODELLEN: HKEI - HCNI 262 G HKEI - HCNI 352 G AUTO COOL DRY HEAT TEMP MODE ON/OFF FAN SPEED SWING

Nadere informatie

WANDMODELLEN AN AIRWELL GROUP COMPANY. www.airwell.nl

WANDMODELLEN AN AIRWELL GROUP COMPANY. www.airwell.nl PHOENIX PNX DCI WANDMODELLEN AN AIRWELL GROUP COMPANY www.airwell.nl Buitendeel GC 9-12-18 DCI Buitendeel gc 21 DCI Buitendeel gc 24 DCI RC4 DE DC INVERTER technologie De Inverter technologie omvat: een

Nadere informatie

TECHNISCHE GEGEVENS MAXIMALE FUNCTIONERINGS LIMIET

TECHNISCHE GEGEVENS MAXIMALE FUNCTIONERINGS LIMIET NL 20-06-2002 16:35 Pagina 66 Aandachtig dit instructieboekje doorlezen alvorens het apparaat te installeren en in gebruik te nemen Alleen op deze manier kunnen wij u de beste resultaten en de maximale

Nadere informatie

OPERATION MANUAL. SYSTEM Inverter Air Conditioners FXAQ15PAV1 FXAQ20PAV1 FXAQ25PAV1 FXAQ32PAV1 FXAQ40PAV1 FXAQ50PAV1 FXAQ63PAV1

OPERATION MANUAL. SYSTEM Inverter Air Conditioners FXAQ15PAV1 FXAQ20PAV1 FXAQ25PAV1 FXAQ32PAV1 FXAQ40PAV1 FXAQ50PAV1 FXAQ63PAV1 OPERATION MANUAL SYSTEM Inverter Air Conditioners English Deutsch MODELS Wall-mounted type FXAQ15PAV1 FXAQ20PAV1 FXAQ25PAV1 FXAQ32PAV1 FXAQ40PAV1 FXAQ50PAV1 FXAQ63PAV1 Français Español Italiano ÅëëçíéêÜ

Nadere informatie

42HQE009 / 012 / 018 / 022

42HQE009 / 012 / 018 / 022 TEM P SPEE D MODE FAN CLOC K 42HQE009 / 012 / 018 / 022 C ON OFF BEDIENING Splitsysteem Hi-Wall binnen-unit Zie voor montageinstructies voor deze unit en de buiten-unit de betreffende handleidingen. Inhoud

Nadere informatie

WANDMODEL AIRCONDITIONER

WANDMODEL AIRCONDITIONER Bedieningsvoorschrift WANDMODEL AIRCONDITIONER airconditioner ASYG9LLCC ASYG12LLCC condensingunit AOYG9LLCC AOYG12LLCC importeur voor België: Invertermodel P/N9332620009 3617 Air Trade Centre, Hoogstraat

Nadere informatie

aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010 - 1 -

aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010 - 1 - aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010-1 - AANVULLENDE HANDLEIDING AQUA PLUS Deze handleiding is uitsluitend ter aanvulling van de handleiding van de Altech Eclips (papieren of DVD

Nadere informatie

airconditioner AGYG09LVCA AGYG12LVCA AGYG14LVCA condensingunit AOYG09LVCA AOYG12LVCA AOYG14LVLA

airconditioner AGYG09LVCA AGYG12LVCA AGYG14LVCA condensingunit AOYG09LVCA AOYG12LVCA AOYG14LVLA Bedieningsvoorschrift VLOERMODEL AIRCONDITIONER airconditioner AGYG09LVCA AGYG12LVCA AGYG14LVCA condensingunit AOYG09LVCA AOYG12LVCA AOYG14LVLA importeur voor België: koel-/ warmtepompmodel P/N9378532045

Nadere informatie

OPEN MULTIDECK IMPULS KOELER GEBRUIKSAANWIJZING. RC 60-65 Murray

OPEN MULTIDECK IMPULS KOELER GEBRUIKSAANWIJZING. RC 60-65 Murray OPEN MULTIDECK IMPULS KOELER GEBRUIKSAANWIJZING RC 60-65 Murray Belangrijke aanwijzingen aan de gebruiker; - Vervoer het meubel rechtop, de hoek mag nooit groter zijn dan 30 - Laat het meubel minimaal

Nadere informatie

Bedrade afstandsbediening YR-E14

Bedrade afstandsbediening YR-E14 Bedrade afstandsbediening YR-E14 MODE Om de modes : automatisch, ventileren, koelen, ontvochtigen of verwarmen te activeren. HEALTH Om de lucht te reinigen. SWING Het veranderen van de stand van de lamellen,

Nadere informatie

Handleiding Plextalk PTN1. Handleiding Daisyspeler Plextalk PTN1

Handleiding Plextalk PTN1. Handleiding Daisyspeler Plextalk PTN1 Handleiding Daisyspeler Plextalk PTN1 1 DAISYSPELER PLEXTALK PTN1 Korte inleiding: Wij hopen dat u plezier zult beleven aan het beluisteren van de digitale boeken. Dit document beschrijft de hoofdfuncties

Nadere informatie

GEBRUIKS- EN INSTALLATIE-INSTRUCTIES

GEBRUIKS- EN INSTALLATIE-INSTRUCTIES GEBRUIKS- EN INSTALLATIE-INSTRUCTIES TYPE: AUC-18UX4SGAA AUC-24UX4SZEA AUC-36UX4SAEA AUC-48UX6SPFA AUC-60UX6SPFA AUC-18CR4FUAA AUC-42CR4FEHA AUC-18HR4SUAA AUC-24HR4SZGA AUC-36HR6SAGA AUC-48HR6SPHA AUC-60HR6SPHA

Nadere informatie

FP400-serie. Klassieke microprocessorgestuurde brandmeld- en detectiepanelen. Gebruikershandleiding

FP400-serie. Klassieke microprocessorgestuurde brandmeld- en detectiepanelen. Gebruikershandleiding FP400-serie Klassieke microprocessorgestuurde brandmeld- en detectiepanelen Gebruikershandleiding Versie 2.3 / Juni 2004 Aritech is een merknaam van GE Interlogix. http://www.geindustrial.com/ge-interlogix/emea

Nadere informatie

De nieuwe airco s van AGPO Ferroli. Een koud kunstje

De nieuwe airco s van AGPO Ferroli. Een koud kunstje De nieuwe airco s van AGPO Ferroli Een koud kunstje Airco s van AGPO Ferroli Heerlijk, die zomers. Ze worden steeds warmer. Maar in uw huis is die zomerse warmte vaak niet gewenst. AGPO Ferroli heeft voor

Nadere informatie

Techneco ELGA warmtepomp Gebruikershandleiding. Type 3.0

Techneco ELGA warmtepomp Gebruikershandleiding. Type 3.0 Techneco ELGA warmtepomp Gebruikershandleiding Type 3.0 April 2015 INHOUDSOPGAVE 1 Introductie 1 2 Bediening binnenunit 2 3 Thermostaat instellen 3 3.1 Instelling controleren 3 3.2 Koelen of verwarmen

Nadere informatie

Installatie & Gebruikers Handleiding

Installatie & Gebruikers Handleiding Nagano airconditioners Duct type Installatie & Gebruikers Handleiding Van harte gefeliciteerd met de aanschaf van uw watergekoelde airco. Deze airco is uitermate geschikt om het klimaat van uw ruimte optimaal

Nadere informatie

LG Kamerairconditioning GEBRUIKERSHANDLEIDING

LG Kamerairconditioning GEBRUIKERSHANDLEIDING website http://www.lgservice.com email http://www.lgservice.com/techsup.html LG Kamerairconditioning GEBRUIKERSHANDLEIDING LG MODELLEN: LSH0_Series LSH6_Series ASH0_Series ASH6_Series ASC0_Series ASC6_Series

Nadere informatie

WANDMODEL AIRCONDITIONER

WANDMODEL AIRCONDITIONER Bedieningsvoorschrift WANDMODEL AIRCONDITIONER airconditioner ASYB09LDC ASYB12LDC ASYB18LDC ASYB24LDC condensingunit AOYS09LDC AOYS12LDC AOYS18LDC AOYS24LDC ASYB09LDC, ASYB12LDC, ASYB18LDC ASYB24LDC koel-/

Nadere informatie

Operation Manual DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER FTXR28EV1B9 FTXR42EV1B9 FTXR50EV1B9 MODELS. English. Deutsch. Français. Nederlands. Español.

Operation Manual DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER FTXR28EV1B9 FTXR42EV1B9 FTXR50EV1B9 MODELS. English. Deutsch. Français. Nederlands. Español. 00_CV_3P190650-1F.fm Page 1 Tuesday, October 26, 2010 3:41 PM DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER Operation Manual MODELS FTXR28EV1B9 FTXR42EV1B9 FTXR50EV1B9 English Deutsch Français Nederlands Español Italiano

Nadere informatie

Verrijdbare airconditioning MIDEA. Handleiding

Verrijdbare airconditioning MIDEA. Handleiding Verrijdbare airconditioning MIDEA Handleiding Lees aandachtig de instructies en regels voor een veilige werking. Inhoud 1. VEILIGHEIDSREGELS 1 2. NAMEN VAN ONDERDELEN 2 3. ACCESSOIRES 2 4. WERKINGSPANEEL

Nadere informatie

HANDLEIDING & INSTALLATIEVOORSCHRIFT. Koelvitrine KV-RR 12/14

HANDLEIDING & INSTALLATIEVOORSCHRIFT. Koelvitrine KV-RR 12/14 HANDLEIDING & INSTALLATIEVOORSCHRIFT Koelvitrine KV-RR 12/14 Gebruikershandleiding & Installatievoorschrift van de Koelvitrine type KV-RR 12/14 Belangrijk! Lees voor gebruik deze handleiding, dit voorkomt

Nadere informatie

AR280P Clockradio handleiding

AR280P Clockradio handleiding AR280P Clockradio handleiding Index 1. Beoogd gebruik 2. Veiligheid o 2.1. Pictogrammen in deze handleiding o 2.2. Algemene veiligheidsvoorschriften 3. Voorbereidingen voor gebruik o 3.1. Uitpakken o 3.2.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Split airconditioning wandmodel GWH09QB-K3DNA1G I/O GWH12QC-K3DNA1G I/O GWH18QD-K3DNA1G I/O GWH24QE-K3DNA1G I/O

Gebruikershandleiding. Split airconditioning wandmodel GWH09QB-K3DNA1G I/O GWH12QC-K3DNA1G I/O GWH18QD-K3DNA1G I/O GWH24QE-K3DNA1G I/O Gebruikershandleiding Split airconditioning wandmodel GWH09QB-K3DNA1G I/O GWH12QC-K3DNA1G I/O GWH18QD-K3DNA1G I/O GWH24QE-K3DNA1G I/O Lees voor het in gebruik nemen eerst deze gebruiksaanwijzing aandachtig

Nadere informatie

Afstandsbediening Telis 16 RTS

Afstandsbediening Telis 16 RTS Afstandsbediening Telis 16 RTS Bedieningshandleiding Telis 16 RTS Pure Art.nr. 1811020 Telis 16 RTS Silver Art.nr. 1811021 Afstandsbediening Telis 16 RTS 16 Kanaals zender met display Telis 16 RTS Pure

Nadere informatie

Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT. Modelnr.: *688.107

Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT. Modelnr.: *688.107 Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT Modelnr.: *688.107 GEBRUIKSAANWIJZING Om volledig gebruik te maken van de mogelijkheden en storingen tot het minimum te beperken raden wij u aan om de gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

BEDIENINGSHANDLEIDING

BEDIENINGSHANDLEIDING TYPE ASYG 18-24 - 30 LF BEDIENINGSHANDLEIDING LUCHT/LUCHT WARMTEPOMP www.fujitsuclimate.nl INHOUD VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN... 2 EIGENSCHAPPEN EN FUNCTIES... 3 OVERZICHT ONDERDELEN... 5 VOORBEREIDING...

Nadere informatie

MAXIMUM COMFORT MAXIMUM COMFORT

MAXIMUM COMFORT MAXIMUM COMFORT AIR CONDITIONERS MAXIMUM COMFORT MAXIMUM COMFORT We kijken er allemaal naar uit, het voorjaar en de zomer zijn weer in aantocht, overdag lekker buiten toeven en in de avonduren genieten van elkaars gezelschap,

Nadere informatie

AIR CONDITIONER HANDLEIDING. Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u de set gaat bedienen en bewaar de handleiding voor later gebruik.

AIR CONDITIONER HANDLEIDING. Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u de set gaat bedienen en bewaar de handleiding voor later gebruik. HANDLEIDING AIR CONDITIONER Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u de set gaat bedienen en bewaar de handleiding voor later gebruik. TYPE : AAN DE MUUR BEVESTIGD www.lg.com 2 TIPS OM ENERGIE TE

Nadere informatie

Operation Manual DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER FTXR28EV1B FTXR42EV1B FTXR50EV1B MODELS. English. Deutsch. Français. Nederlands. Español.

Operation Manual DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER FTXR28EV1B FTXR42EV1B FTXR50EV1B MODELS. English. Deutsch. Français. Nederlands. Español. 00_CV_3P177300-1.fm Page 1 Thursday, March 30, 2006 6:40 PM DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER Operation Manual MODELS FTXR28EV1B FTXR42EV1B FTXR50EV1B English Deutsch Français Nederlands Español Italiano ΕλληνικÜ

Nadere informatie

AIR CONDITIONER HANDLEIDING. Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u de set gaat bedienen en bewaar de handleiding voor later gebruik.

AIR CONDITIONER HANDLEIDING. Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u de set gaat bedienen en bewaar de handleiding voor later gebruik. HANDLEIDING AIR CONDITIONER Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u de set gaat bedienen en bewaar de handleiding voor later gebruik. TYPE : AAN DE MUUR BEVESTIGD www.lg.com 2 TIPS OM ENERGIE TE

Nadere informatie

F05, F15, F18 230V~AC HOT HOT OFF OFF COLD COLD

F05, F15, F18 230V~AC HOT HOT OFF OFF COLD COLD F05, F15, F18 1 1 2 3 2 3 1 230V~AC 2 3 2 4 12V DC HOT OFF 4 12V 5 DC HOT OFF COLD F15 3 5 COLD F05 3 F05, F15, F18 4 5 1 1 2 230V~AC 12V DC COLD HOT 6 OFF 2 5 3 F18 F18 4 0 6 1 7 1 F18 4 F05, F15, F18

Nadere informatie

ACM-LV24 MINI 12-24V LED DIMMER

ACM-LV24 MINI 12-24V LED DIMMER GEBRUIKSAANWIJZING* v. 1.0 ACM-LV24 MINI 12-24V LED DIMMER *Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen Gefeliciteerd met de aankoop van dit KlikAanKlikUit product. U

Nadere informatie

AIR CONDITIONER HANDLEIDING. Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u de set gaat bedienen en bewaar de handleiding voor later gebruik.

AIR CONDITIONER HANDLEIDING. Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u de set gaat bedienen en bewaar de handleiding voor later gebruik. HANDLEIDING AIR CONDITIONER Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u de set gaat bedienen en bewaar de handleiding voor later gebruik. TYPE : AAN DE MUUR BEVESTIGD www.lg.com 2 TIPS OM ENERGIE TE

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING TH8320U1008 Chronotherm Vision voor verwarmen/koelen. Klokthermostaat voor verwarmings-koelingsregeling incl. warmtepompregeling

GEBRUIKERSHANDLEIDING TH8320U1008 Chronotherm Vision voor verwarmen/koelen. Klokthermostaat voor verwarmings-koelingsregeling incl. warmtepompregeling GEBRUIKERSHANDLEIDING TH8320U1008 Chronotherm Vision voor verwarmen/koelen Klokthermostaat voor verwarmings-koelingsregeling incl. warmtepompregeling Deze thermostaat is in staat om zowel een verwarmings-

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. Model nr.: *688.150

GEBRUIKSAANWIJZING. Model nr.: *688.150 Professional Supplies GEBRUIKSAANWIJZING HeteluchtovEN met Stoomfunctie - 30 liter Model nr.: *688.150 688150 nl ma 2014 1 BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN Bij gebruik van elektrische apparaten moet

Nadere informatie

Multi-type-airconditioning

Multi-type-airconditioning website http://www.lgservice.com e-mail http://www.lgservice.com/techsup.html LG Multi-type-airconditioning GEBRUIKERSHANDLEIDING LG Voorafgaande aan de installatie moet de airconditioning goedgekeurd

Nadere informatie

Handleiding installaties 70 Appartementen Eeuwsels te Helmond

Handleiding installaties 70 Appartementen Eeuwsels te Helmond Adres : t Bogtje 12 5095 CD Hooge Mierde Tel. nr. : 013-5091268 Fax. nr. : 013-5092623 E-mail : info@schoormans.nl Bankrelatie : Rabobank Bladel-Reusel Rek. nr. : 12.28.00.370 KvK Eindhoven : 18041927

Nadere informatie

TYPE ASYG 7-14 LMCA BEDIENINGSHANDLEIDING LUCHT/LUCHT WARMTEPOMP. Heating. Cooling. Caring.

TYPE ASYG 7-14 LMCA BEDIENINGSHANDLEIDING LUCHT/LUCHT WARMTEPOMP. Heating. Cooling. Caring. 3727 TYPE ASYG 7-14 LMCA BEDIENINGSHANDLEIDING LUCHT/LUCHT WARMTEPOMP Heating. Cooling. Caring. Inhoudsopgave 1. Voorzorgsmaatregelen 3 2. Benaming en functie van onderdelen, de binnenunit 4 3. Benaming

Nadere informatie

ASP09RIY ASP12RIY ASP18RIY

ASP09RIY ASP12RIY ASP18RIY BEDIENINGSHANDLEIDING AIRCONDITIONER ASP09RIY ASP12RIY ASP18RIY Bewaar deze handleiding zodat u ze later nog kunt raadplegen 9G2069 FUJITSU GENERAL LIMITED - www.general-airco.nl Fig. 1 D 1 Fig. 2 2 3

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APCR-2300 STEKKERBLOK SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APCR-2300 STEKKERBLOK SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APCR-2300 STEKKERBLOK SCHAKELAAR A B C A: LED-indicator B: Verbindingsknop C: Kinderbeveiliging 1 [1] Plaatsen stekkerblok schakelaar Plaats de stekker van het stekkerblok in

Nadere informatie

Bespaar meer energie. met uw luchtgordijn

Bespaar meer energie. met uw luchtgordijn Bespaar meer energie met uw luchtgordijn Doe nu de entreecheck! Entreecheck Test uw eigen luchtgordijn installatie Vul indien A het best past in uw situatie 10 punten, B: 5 punten en C: 1 punt in de desbetreffende

Nadere informatie

THERMO-ELEKTRISCHE WIJNKLIMAATKAST & KOELKAST. Model: DX-68 COMBO (Mini Bar) Gebruiksaanwijzing

THERMO-ELEKTRISCHE WIJNKLIMAATKAST & KOELKAST. Model: DX-68 COMBO (Mini Bar) Gebruiksaanwijzing THERMO-ELEKTRISCHE WIJNKLIMAATKAST & KOELKAST Model: DX-68 COMBO (Mini Bar) Gebruiksaanwijzing Inhoud Ⅰ. Algemene veiligheidsvoorschriften...3 Ⅱ. Technische gegevens...4 Ⅲ. Illustratie...5 Ⅳ. Stroomschema...6

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G. Type AR-RY3 S P L I T T Y P E A I R C O N D I T I O N E R S

H A N D L E I D I N G. Type AR-RY3 S P L I T T Y P E A I R C O N D I T I O N E R S H A N D L E I D I N G Type AR-RY3 S P L I T T Y P E A I R C O N D I T I O N E R S INHOUD VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN...1 KARAKTERISTIEKEN EN FUNCTIES...2 BENAMING VAN DE ONDERDELEN...3 VOORBEREIDING...5 WERKING...6

Nadere informatie

WANDMODEL AIRCONDITIONER

WANDMODEL AIRCONDITIONER Bedieningsvoorschrift WANDMODEL AIRCONDITIONER airconditioner ASYA07LCC ASYA09LCC ASYA12LCC ASYA14LCC ASYA18LCC condensingunit AOYR07LCC AOYR09LCC AOYR12LCC AOYR14LCC AOYR18LCC importeur voor Nederland:

Nadere informatie

BEDIENINGSHANDLEIDING LUCHT/LUCHT WARMTEPOMP

BEDIENINGSHANDLEIDING LUCHT/LUCHT WARMTEPOMP BEDIENINGSHANDLEIDING LUCHT/LUCHT WARMTEPOMP MODEL ASHA 07-09-12-14-18 LA (MS*RIY) CODE: AR-RY3 STANDAARD IN OPTIE Bewaar deze handleiding zorgvuldig zodat u deze steeds kan raadplegen. www.generalbenelux.com

Nadere informatie

Stappenplan installeren UMR Vario

Stappenplan installeren UMR Vario Stappenplan installeren UMR Vario stap invullen sl tabbel op blz... 1 begin met het invullen van de tabel in de handleiding. dit geeft een duidelijk overzicht voor de volgende stappen. alle bekabeling

Nadere informatie

DROOGPLATEAU. Handleiding

DROOGPLATEAU. Handleiding DROOGPLATEAU PRGHO Handleiding Rhima-webshop.nl 1 Rhima-webshop.nl Rhima-webshop.nl 2 Rhima-webshop.nl Inhoudsopgave Pagina 1. Belangrijke informatie. 4 2. Algemeen. 5 3. Installeren. 6 4. Instructie voor

Nadere informatie

BEDIENINGSHANDLEIDING LUCHT/LUCHT WARMTEPOMP

BEDIENINGSHANDLEIDING LUCHT/LUCHT WARMTEPOMP BEDIENINGSHANDLEIDING LUCHT/LUCHT WARMTEPOMP MODEL ASHA 24-30 LCC (RIY) CODE: AR-RY13 Bewaar deze handleiding zorgvuldig zodat u deze steeds kan raadplegen. www.generalbenelux.com Fig. 1 E 8 9 1 MANUAL

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING R410A HTFI 351 GR HTFI 531 GR HTBI 711 GR HTBI 1061 GR HTBI 1221 GR

GEBRUIKSHANDLEIDING R410A HTFI 351 GR HTFI 531 GR HTBI 711 GR HTBI 1061 GR HTBI 1221 GR 4-ZIJDIGE CASSETTE AIRCONDITIONERS MONOSPLIT SYSTEMEN, AIR-TO-AIR, WARMTEPOMP GEBRUIKSHANDLEIDING COMMERCIAL MODELLEN MET R410A R410A HTFI 351 GR HTFI 531 GR C HTBI 711 GR HTBI 1061 GR HTBI 1221 GR WAARSCHUWING

Nadere informatie

Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen.

Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Introductie: Bedankt voor het aanschaffen van deze UHF- PLL 40 kanaals rondleidingsysteem en draadloze

Nadere informatie

BEDIENINGSHANDLEIDING

BEDIENINGSHANDLEIDING TYPE ARYFLB, ARYA0-6LB, ARYA6-5LC BEDIENINGSHANDLEIDING LUCHT/LUCHT WARMTEPOMP www.fujitsuclimate.nl INHOUD VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN... OVERZICHT ONDERDELEN... VOORBEREIDING... WERKING... 5 ECONOMY FUNCTIE...

Nadere informatie

K70151-he VERPLAATSBARE AIRCONDITIONER. Instructiehandleiding WK9070. Lees deze handleiding en bewaar deze voor naslag

K70151-he VERPLAATSBARE AIRCONDITIONER. Instructiehandleiding WK9070. Lees deze handleiding en bewaar deze voor naslag VERPLAATSBARE AIRCONDITIONER Instructiehandleiding WK9070 Lees deze handleiding en bewaar deze voor naslag SPECIFICATIES Modelnummer EV9044/EV9045/WK9070 EV9046/EV9047/EV9049 Koelcapaciteit Opgenomen vermogen/ampère

Nadere informatie

Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar. Uw vision groepenverdeler van Hager

Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar. Uw vision groepenverdeler van Hager Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar Uw vision groepenverdeler van Hager De groepenverdeler in uw meterkast Beste bewoner, Uw Hager-groepenverdeler zorgt dat u op veilige wijze stroom

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. LG UB24 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1213449

Uw gebruiksaanwijzing. LG UB24 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1213449 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

Handleiding LifeGuard

Handleiding LifeGuard Handleiding LifeGuard I Introductie De LifeGuard bestaat uit een basisstation en een armband, die gebruikt kunnen worden als alarm bij onderdompeling in water en bij verdwalen. Ga naar www.manual-guide.com

Nadere informatie

ONDERHOUD EN REINIGING VAN HET APPARAAT VERVANGEN VAN HET LAMPJE OF DE LED

ONDERHOUD EN REINIGING VAN HET APPARAAT VERVANGEN VAN HET LAMPJE OF DE LED EERSTE GEBRUIK Sluit het apparaat aan op het elektriciteitsnet. Bij sommige modellen kan een geluidsalarm worden ingeschakeld. Dit betekent dat er een temperatuuralarm is afgegaan: houd de knop voor het

Nadere informatie

HANDLEIDING BEWEGINGSMELDER

HANDLEIDING BEWEGINGSMELDER HANDLEIDING BEWEGINGSMELDER Inhoud INSTALLATIE... 2 GEVOELIGHEIDSDETECTIE... 3 HUISDIERMODUS... 4 TESTEN... 5 WANNEER IS DE BEWEGINGSMELDER ACTIEF?... 6 LED AAN/UIT SELECTIE... 6 DETECTIEPATROON... 6 VEELGESTELDE

Nadere informatie

Product informatie 3. Technische specificaties 4. Installatie / onderhoud 5. Thermometer BKM waterkoeler 6. Aansluitschema thermometer 7

Product informatie 3. Technische specificaties 4. Installatie / onderhoud 5. Thermometer BKM waterkoeler 6. Aansluitschema thermometer 7 Kombimix KWC-075 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Product informatie 3 Technische specificaties 4 Installatie / onderhoud 5 Thermometer BKM waterkoeler 6 Aansluitschema thermometer 7 Elektrisch schema waterkoeler

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. Afstandsbediening BRC1D528

GEBRUIKSAANWIJZING. Afstandsbediening BRC1D528 GEBRUIKSAANWIJZING 1 3 6 23 7 8 9 2 1 4 12 14 17 10 11 22 25 16 13 15 18 19 20 21 5 24 29 33 26 35 27 36 37 28 30 31 32 34 1 2 Start 5s 5s 5s 5s + 5s End 2 WAARSCHUWING - Laat de afstandsbediening nooit

Nadere informatie

Verwarming & Airconditioning. «Ik wens het beste van het beste, ik wil me goed voelen!» Vloermodel RESIDENTIEEL

Verwarming & Airconditioning. «Ik wens het beste van het beste, ik wil me goed voelen!» Vloermodel RESIDENTIEEL Verwarming & Airconditioning * «Ik wens het beste van het beste, ik wil me goed voelen!» Vloermodel RESIDENTIEEL Vloermodel Ik wens comfort. Ik wens gebruiksgemak. Ik wens stilte. Ik wens de beste prestaties.

Nadere informatie

ACD-1000 STEKKERDOOS SCHAKELAAR

ACD-1000 STEKKERDOOS SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING* v. 1.1 ACD-1000 STEKKERDOOS SCHAKELAAR *Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen Gefeliciteerd met de aankoop van dit KlikAanKlikUit product. U

Nadere informatie

TOUCH LCD WALL CONTROLLER for Online Controller

TOUCH LCD WALL CONTROLLER for Online Controller TOUCH LCD WALL CONTROLLER for Online Controller KBRC01A GEBRUIKERSMANUAAL 1. Beschrijving van de Aanraakscherm aan de wand (Touch LCD Wall Controller) Aanraakscherm aan de wand is een accessoire van de

Nadere informatie

WINTERREGELING MIDEA (Low Ambient Kit)

WINTERREGELING MIDEA (Low Ambient Kit) WINTERREGELING MIDEA (Low Ambient Kit) Wanneer moet ik een winterregeling gebruiken? U kunt een winterregeling gebruiken wanneer u wilt koelen bij lage buitentemperaturen. Buiten temperaturen lager dan

Nadere informatie

RESIDENTIAL AIR-CONDITIONING

RESIDENTIAL AIR-CONDITIONING High Performance RESIDENTIL IR-CONDITIONING Inverter -split System eáöü=méêñçêã~ååé=^áêj ` çåçáí áçåáåö 60Hz 14R02E Inverter Warmtepomp Model P Series R410 SRK25ZMP-S, SRK35ZMP-S SRK45ZMP-S Nieuw SRC25ZMP-S,

Nadere informatie

Professional GEBRUIKSAANWIJZING FRITEUSE USER INSTRUCTIONS DEEP FRYER GEBRAUCHSANWEISUNG FRITEUSE MODE D EMPLOI FRITEUSE

Professional GEBRUIKSAANWIJZING FRITEUSE USER INSTRUCTIONS DEEP FRYER GEBRAUCHSANWEISUNG FRITEUSE MODE D EMPLOI FRITEUSE Professional GEBRUIKSAANWIJZING FRITEUSE USER INSTRUCTIONS DEEP FRYER GEBRAUCHSANWEISUNG FRITEUSE MODE D EMPLOI FRITEUSE Alvorens de apparatuur in gebruik te nemen dient u deze gebruiksaanwijzing aandachtig

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING versie 1.1 AWMR-230 MINI INBOUW SCHAKELAAR

GEBRUIKSHANDLEIDING versie 1.1 AWMR-230 MINI INBOUW SCHAKELAAR GEBRUIKSHANDLEIDING versie 1.1 AWMR-230 MINI INBOUW SCHAKELAAR D A C * B * Afbeelding van de AYCT-102 (niet inbegrepen) A: Zoekmodus-knop B: Aansluiting wandschakelaar C: Aansluiting verlichting D: Indicator

Nadere informatie

Airconditioning Wandmodel

Airconditioning Wandmodel Airconditioning Wandmodel Wandmodel spilt unit. De airconditioning units van Air Trade Centre zijn zeer stil en worden allen geleverd in warmtepomp versie. Het design is tijdloos en past in elk interieur.

Nadere informatie

Elmasonic S. Ultrasoonreinigingsapparaat. MSK Tel: 088-0067600 Email: info@msk.nl www.msk.nl

Elmasonic S. Ultrasoonreinigingsapparaat. MSK Tel: 088-0067600 Email: info@msk.nl www.msk.nl Gebruiksaanwijzing Elmasonic S Ultrasoonreinigingsapparaat MSK Tel: 088-0067600 Email: info@msk.nl www.msk.nl Lees aandachtig de bijgevoegde handleiding en bewaar deze voor de service na verkoop. INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Nederlands 3 English 7 Français 11 Deutsch 15 Español 19 Italiano 23

Nederlands 3 English 7 Français 11 Deutsch 15 Español 19 Italiano 23 Nederlands 3 English 7 Français 11 Deutsch 15 Español 19 Italiano 23 Svenska 27 Dansk 30 Norsk 33 Suomi 36 Português 39 Ελληνικά 43 عربية 50 282893 Princess Mini Cooler White 282895 Princess Mini Cooler

Nadere informatie

AWN14RIY AWN18RIY AWN24RIY BEDIENINGSHANDLEIDING AIRCONDITIONER. Bewaar deze handleiding zodat u ze later nog kunt raadplegen 9G2066

AWN14RIY AWN18RIY AWN24RIY BEDIENINGSHANDLEIDING AIRCONDITIONER. Bewaar deze handleiding zodat u ze later nog kunt raadplegen 9G2066 BEDIENINGSHANDLEIDING AIRCONDITIONER AWN14RIY AWN18RIY AWN24RIY Bewaar deze handleiding zodat u ze later nog kunt raadplegen 9G2066 FUJITSU GENERAL LIMITED - www.general-airco.nl 2 www.general-airco.nl

Nadere informatie

INSTRUCTIEBOEKJE HG800P / HG1200R. hydrofoorgroepen

INSTRUCTIEBOEKJE HG800P / HG1200R. hydrofoorgroepen INSTRUCTIEBOEKJE HG800P / HG1200R hydrofoorgroepen 2 Hartelijk dank! Hartelijk dank dat u voor een EUROM HG hydrofoorgroep gekozen hebt. U hebt daarmee een goede keus gemaakt! Wij hopen dat hij tot uw

Nadere informatie

Espace bedrade regeling (230 volt)

Espace bedrade regeling (230 volt) Espace bedrade regeling (230 volt) Installatiehandleiding klokthermostaat. Espace klokthermostaat De fraai vormgegeven thermostaat is eenvoudig te bedienen met slechts vier toetsen en is standaard reeds

Nadere informatie

ONDERHOUD EN REINIGING VAN HET APPARAAT VERVANGEN VAN HET LAMPJE OF DE LED

ONDERHOUD EN REINIGING VAN HET APPARAAT VERVANGEN VAN HET LAMPJE OF DE LED EERSTE GEBRUIK Sluit het apparaat aan op het elektriciteitsnet. Bij sommige modellen kan een geluidsalarm worden ingeschakeld. Dit betekent dat er een temperatuuralarm is afgegaan: houd de knop voor het

Nadere informatie

AIR CONDITIONER HANDLEIDING. Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u de set gaat bedienen en bewaar de handleiding voor later gebruik.

AIR CONDITIONER HANDLEIDING. Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u de set gaat bedienen en bewaar de handleiding voor later gebruik. HANDLEIDING AIR CONDITIONER Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u de set gaat bedienen en bewaar de handleiding voor later gebruik. TYPE : AAN DE MUUR BEVESTIGD www.lg.com 2 TIPS OM ENERGIE TE

Nadere informatie

Beschrijving Neotec XJ 3800 luchtreiniger met ionisator. Let op! Als het systeem aanstaat nooit de ionisatiedraden aanraken

Beschrijving Neotec XJ 3800 luchtreiniger met ionisator. Let op! Als het systeem aanstaat nooit de ionisatiedraden aanraken Beschrijving Neotec XJ 3800 luchtreiniger met ionisator Let op! Als het systeem aanstaat nooit de ionisatiedraden aanraken Werking: Door een combinatie van diverse reinigingstechnieken zorgt de Neotec

Nadere informatie