NX Handheld VHF Radio - Installatie en Bedienings Handleiding Nederlands English

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NX1500 - Handheld VHF Radio - Installatie en Bedienings Handleiding Nederlands English"

Transcriptie

1 NX Handheld VHF Radio - Installatie en Bedienings Handleiding Nederlands English

2

3 In noodgevallen Wanneer u dringend hulp nodig hebt, zend dan een noodbericht uit op kanaal 16 inhoud van het noodbericht: 1. MAYDAY MAYDAY MAYDAY (ingeval van levensgevaar) of PAN PAN PAN (ingeval van ernstige calamiteiten zonder levensgevaar) 2. DIT IS SCHEEPSNAAM, SCHEEPSNAAM, SCHEEPSNAAM 3. ROEPLETTERS (callsign) 4. POSITIE (positie opgeven) 5. AARD VAN HET NOODGEVAL, GEWENSTE ASSISTENTIE Belangrijke aanbevelingen: Reinig de marifoon grondig met zoet water en laat hem goed drogen wanneer deze aan zout water is blootgesteld geweest. Dit voorkomt dat de toetsen en andere bedieningselementen defect raken door kristallisatie van zout. Uw marifoon is een belangrijk veiligheidsmiddel aan boord. Lees daarom de gebruiksaanwijzing goed door en maak u vertrouwd met de bediening. Bewaar de gebruiksaanwijzing zorgvuldig. Produktkenmerken: Gebouwd om de slechte omstandigheden op zee te kunnen weerstaan, waterdicht volgens de IPX-7 norm Het comfort van de dual watch functie, die uitluisteren op kanaal 16 en gelijktijdig gebruiken van een tweede kanaal naar keuze mogelijk maakt Groot (32X39mm) en uitstekend afleesbaar LCD scherm, met instelbare achtergrondverlichting De 8 grote knoppen op het frontpaneel zorgen voor een trefzekere éénhandsbediening, ook met handschoenen aan. Compleet met 12V gelijkstroom en 220V wisselstroomlader en schokdempende anti-sliphoes.

4 Voorzorgsmaatregelen: Sluit de marifoon nooit (direct) aan op wisselstroom (stopcontact). Hierdoor kan brand- en/of schokgevaar ontstaan. Houdt de antenne op afstand van blootgestelde lichaamsdelen (met name ogen en gezicht) tijdens zenden. De marifoon functioneert het best wanneer de microfoon op een afstand van 5 tot 10cm van uw mond verwijderd is, en hij verticaal gehouden wordt. Voorkom zoveel mogelijk gebruik of plaatsing in direct zonlicht en in temperaturen beneden minus 15 C of boven 55 C. Houdt de marifoon buiten het bereik van kinderen. Houdt de marifoon op minimaal 1 meter afstand van een magnetisch kompas. LET OP: Hoewel de NX1500 marifoon volledig waterdicht is conform de IPX7 industriestandaard (1 meter diep gedurende 30 minuten) kan waterdichtheid niet gegarandeerd worden doordat de behuizing, de waterdichte afsluiting etc. beschadigd kunnen zijn. Zorg ervoor dat de antenne en de batterij op de juiste wijze bevestigd worden en dat zij bij bevestiging droog zijn. Blootstelling van de binnenzijde van de marifoon aan vocht kan tot ernstige beschadiging van het apparaat leiden.

5 Regels voor het gebruik van de marifoon Stel u op de hoogte van de (lokale) regels en voorschriften met betrekking tot de prioriteitsstelling van marifoonberichten. Veiligheids- en noodberichten hebben voorrang boven alle andere berichten. Zendt zelf geen berichten uit tijdens ontvangst van berichten van anderen, tenzij u een nood- of veiligheidsbericht wilt verzenden. Niet voor u bestemde informatie die u via marifoonverkeer ontvangen hebt, kan wettelijk op geen enkele manier gebruikt worden. Onzedelijk en kwetsend taalgebruik zijn verboden. U dient in het bezit te zijn van een geldig bedieningscertificaat voor de marifoon, alsmede een machtiging voor het gebruik van frequentieruimte en deze op verzoek aan bevoegde instanties kunnen tonen. Deze wettelijke regelingen kunnen aan verandering onderhevig zijn. U bent verantwoordelijk voor het voldoen aan de geldige wettelijke regelingen met betrekking tot het gebruik van de marifoon. ATIS functie: Wanneer de marifoon in de ATIS modus staat, zal deze telkens wanneer de marifoon zendt, de ATIS code (uw roepnaam of call-sign) meezenden. Als u uitsluitend over een basiscertificaat marifonie beschikt, mag de marifoon alleen in ATIS mode werken. Beschikt u over een Marcom B of hoger certificaat, dan kan de marifoon in ATIS- en SEA-modus (zeekanalen bechikbaar) geprogrammeerd worden. In dat geval wordt ook uw MMSI nummer in de marifoon geprogrammeerd. U kunt door middel van een drukknop eenvoudig wisselen tussen ATIS- en SEA-mode, om de juiste kanalen voor het vaarwater te kunnen selecteren (zie par. 6.3).

6 2. Installatie

7 3. Batterij opladen. Om de beste prestaties en levensduur van de batterij te bereiken dient u de batterij volledig op te laden voordat u de marifoon voor de eerste keer gebruikt. Laadt de batterij bij voorkeur op bij temperaturen tussen 10 C en 40 C. Gebruik uitsluitend de bij het apparaat geleverde batterijlader. Gebruik NOOIT laders van andere fabrikanten om schade te voorkomen. Probeer een batterij op geen enkele wijze te openen, dit kan een explosie veroorzaken. Voorkom nat worden/onderdompeling van de batterij. Droog natte batterijen zorgvuldig voordat u ze gebruikt. Veroorzaak geen kortsluiting tussen de aansluitpolen van de batterij door ze met elkaar te verbinden. Wanneer uw batterij weinig of geen capaciteit heeft nadat u hem hebt opgeladen, dient u hem volledig te ontladen door de marifoon gedurende langere tijd aan te laten staan. Laadt de batterij daarna opnieuw volledig op. Als de capaciteit ook dan nog gering blijft, dient de batterij vervangen te worden. De gebruiksduur van een volledig geladen batterij is, bij normale gebruikscondities, tussen de 14 en 16 uur. Om de batterij op te laden stopt u de lader in een 220V stopcontact en de connector in de aansluiting op de bovenzijde van de marifoon. Lading vindt plaats bij zowel in- als uitgeschakelde marifoon. De laadtoestand is af te lezen aan de hand van het staafdiagram op het marifoondisplay. Wanneer het diagram niet meer beweegt is de batterij volledig opgeladen. De marifoon kan, wanneer ingeschakeld, tijdens het laden alleen op laag vermogen zenden. Alle andere functies zijn volledig beschikbaar. Een volledige lading van de batterij neemt ca 7 uur in beslag. Voorkom overbelading door niet meer dan 12 uur achtereen te laden. Dit komt de levensduur van de batterij ten goede. Laadt de batterij periodiek op wanneer u de marifoon voor langere tijd niet gebruikt (bijv.

8 tijdens winterstalling). Laat een lege batterij niet voor langere tijd in de marifoon zitten; dit bekort de levensduur aanzienlijk. Bedieningspaneel 1. externe audio aansluiting (oortelefoon als accessoire verkrijgbaar art. nr ) 2. Aansluiting voor batterijlader. 3. LCD Scherm 4. AAN/UIT schakelaar, tevens annuleren laatste commando. Houdt de knop enige tijd ingedrukt om aan of uit te schakelen; druk kort in om het laatste commando te annuleren 5. UP-toets hiermee selecteert u hogere waarden van de geselecteerde functie (bijv. kanaal, volume, ruisonderdrukkingsnivo) 6. Volume en ruisonderdrukkingstoets (Squelch). Een korte druk op deze toets toont het ingestelde volume Nogmaals kort indrukken toont het ingestelde ruisonderdrukkingsnivo Aanpassen van volume of ruisonderdrukkingsnivo gebeurt door de UP of DOWN toets (toets 5 resp 7).

9 Als de UP resp. DOWN toets niet wordt bediend binnen 5 seconden na selectie van volume of ruisonderdrukking, keert u automatisch terug in het hoofdscherm. Lang indrukken van de toets brengt u in de MONITOR functie. 7. DOWN-toets. Hiermee kiest u een lagere waarde van de geselecteerde functie (bijv. kanaal, volume, ruisonderdrukkingsnivo) en selecteert u functies in menu s. 8. ENT toets. Door kort indrukken van deze toets stelt u het huidige kanaal als voorkeurskanaal in. Door nogmaals kort in te drukken heft u de selectie op. In de menu modus gebruikt u deze toets om een menuonderdeel te selecteren (ENTER) door kort in te drukken. 9. Luidspreker 10. Mikrofoon 11. Hi/LO toets. Hiermee schakelt u tussen hoog- (5W) en laag (1W) zendvermogen. 12. Menu toets. Met deze toets krijgt u toegang tot extra functies en voorkeursinstellingen. Met de UP- en DOWN toets selecteert u de beschikbare functie, met de ENT toets bevestigt u uw selectie. Om het menu te verlaten gebruikt u de CANCEL- of de CH16 toets. 13. Kanaal 16 toets. Met deze toets wordt kanaal 16 direct geselecteerd. Tevens te gebruiken om uit een menu direct naar kanaal 16 te gaan. 14. PTT toets (Push To Talk). Houdt de toets ingedrukt om te zenden, laat hem los om te ontvangen. 15. Schroefaansluiting voor bijgeleverde antenne. Funktiescherm

10 1. TEKST GEDEELTE: Beschikbare menu s, instellingen en status van de marifoon worden in dit gedeelte afgebeeld. 2. VOORKEURSKANAAL INDICATOR. Geeft aan of de stand Tag Channel (voorkeurskanalen) is ingeschakeld (U ziet ON in het display). In de MY-LIST stand worden hier de door u geselecteerde voorkeurskanalen getoond. 3. VOORKEURSKANAAL INDICATOR. Geeft OFF aan indien deze functie niet ingeschakeld is. 4. KANAAL SET INDICATOR. Geeft aan welke groep kanalen is geselecteerd. INT betekent internationale (zee) kanalen, US voor de in Amerika gebruikte kanalen, CAN voor de in Canada gebruikte kanalen, ATIS voor de Nederlandse kanalen. In deze stand wordt uw ATIS code meegezonden telkens wanneer de marifoon uitzendt. De laatste stand is alleen beschikbaar op marifoontype NX1500-ATIS. 5. DUALWATCH INDICATOR. 6. LAAG ZENDVERMOGEN INDICATOR. Geeft LOW aan wanneer de marifoon in de stand laag zendvermogen (1Watt) staat. 7. DUPLEX INDICATOR. Geeft aan of een duplex kanaal geselecteerd is. 8. A-INDICATIE. Geeft de zgn. A-kanalen aan bij gebruik van de Amerikaanse en Canadese kanalenset. 9. KANAALWEERGAVE. Geeft aan welk kanaal geselecteerd is. 10. BATTERIJ INDICATOR. Geeft de laadtoestand van de batterij weer. BEDIENING BASISFUNKTIES Kanalen kiezen Het gebruik van de marifoon(kanalen) is aan voorschriften gebonden. Stel u op de hoogte van de meest recente (lokale) voorschriften en leef deze stipt na. Kanaal 16 Kanaal 16 is bestemd voor het uitzenden en ontvangen van nood-, veiligheids- en navigatieberichtgeving. Daarnaast mag dit kanaal gebruikt worden om het eerste kontakt tot stand te brengen met een ander station. Door middel van het indrukken van de kanaal 16 toets wordt deze rechtstreeks geselecteerd. U kunt ook middels de UP en DOWN toetsen kanaal 16 selecteren.

11 Landkeuze Uw NX-1500 marifoon kan ingesteld worden op het gebruik in verschillende landen. De meeste landen gebruiken de internationale groep kanalen. In sommige landen (Amerika, Canada, Engeland, Zweden, Noorwegen en Finland) wordt een specifieke, landgebonden, groep kanalen gebruikt. LET OP: u kunt een wettelijke overtreding begaan wanneer u een foutieve landinstelling selecteert. Om een instelling voor een specifiek land te selecteren gaat u als volgt te werk: Druk op de MENU toets; u komt nu in het hoofdmenu. Gebruik de UP- of DOWN toets om de SETUP functie te selecteren; Druk op de ENTER toets om het SETUP menu te activeren; gebruik de UP- of DOWN toets om het COUNTRY menu te selecteren; Druk op de ENTER toets om het COUNTRY menu te activeren, gebruik de UP- of DOWN toets om het gewenste land en kanalengroep te selecteren. Bevestig uw keuze door op de ENTER toets te drukken. Kanalenselectie overige kanalen Druk op de UP- of DOWN toets om het gewenste kanaal te selecteren. Per keer indrukken wordt het volgend beschikbare hogere resp. lagere kanaal geselecteerd. Wanneer de knop ingedrukt wordt gehouden, wisselen de kanalen met een snelheid van 12 kanalen per seconde. Volume/ruisonderdrukkingsnivo aanpassen Druk op de luidsprekertoets; VOLUME verschijnt boven in het venster, evenals het ingestelde geluidsnivo. Nogmaals drukken brengt u in het ruisonderdrukkingsmenu; in het venster verschijnt SQUELCH, en het ingestelde nivo. In beide menu s kunt u het volume resp. ruisonderdrukkingsnivo aanpassen door middel van de UP en DOWN toets. Wanneer het nivo niet binnen 5 seconden na selectie wordt aangepast, schakelt de marifoon automatisch terug naar het hoofdscherm.

12 Ontvangen en zenden Zet de marifoon aan en stel volume en squelch in Ontvangst Wanneer de marifoon ontvangt, is BUSY in het LCD-scherm zichtbaar. Instellen zendvermogen Overeenkomstig de betreffende regelgeving, zenden bepaalde kanalen altijd op hoog vermogen (5W), anderen altijd op laag vermogen (1W). Bij sommige kanalen kunt u zelf een keuze maken voor hoog of laag zendvermogen. Hiertoe gebruikt u de H/L toets. Zenden op laag vermogen verlengt de gebruiksduur van uw batterij, terwijl de afstand waarover de signalen ontvangen kunnen worden toeneemt bij het gebruik van de hoog zendvermogen stand. Zenden Om te zenden drukt u de toets PTT in en houdt deze ingedrukt terwijl u praat. Afhankelijk van het ingestelde zendvermogen verschijnt TX HIGH of TX LOW in het LCD-scherm. Nadat u uw boodschap hebt verzonden laat u de PTT toets los. De marifoon schakelt dan naar de ontvangst stand. Wacht, om de verstaanbaarheid van uw boodschap zo groot mogelijk te maken, enkele seconden met praten nadat u de PTT toets hebt ingedrukt. Houdt de microfoon ca. 5 tot 10 cm van uw mond verwijderd, en praat met een normaal stemvolume.

13 7. Scan functie Dual watch Uw marifoon is uitgerust met een dual watch functie. Deze functie houdt in dat kanaal 16 gemonitored wordt terwijl u een ander kanaal gebruikt. Dual watch instellen. Selecteer het kanaal dat u wilt gebruiken. Druk op de menutoets, DWATCH verschijnt in het LCD venster, Druk op de ENT toets om uw keuze te bevestigen. Druk op de I, 16 of ENT toets om de dual watch functie weer uit te schakelen. Scan typen Scannen is een efficiente manier om meerdere voor u relevante kanalen tegelijk af te zoeken naar signalen. Uw marifoon kent twee verschillende scan typen; de zgn priority scan en de tag scan. U dient de tag channels (de kanalen die u wilt scannen) in te stellen voordat u de scan functie kunt gebruiken. In de priority scan stand zal de marifoon kanaal 16 automatisch opgenomen worden in de lijst geselecteerde kanalen. Wanneer er een zendsignaal gedetecteerd wordt op kanaal 16 zal het scannen automatisch stoppen totdat de boodschap beeindigd is. In de tag scan stand worden de kanalen in de door u geprogrammeerde volgorde afgezocht. Let erop dat kanaal 16 in de tag stand niet automatisch gemonitored wordt als u dit kanaal niet als tag channel heeft geprogrammeerd. Wanneer er een uitzending plaatsvindt op een van de geselecteerde tag channels, stopt het scannen automatisch totdat de uitzending voltooid is.

14 Tag channels instellen Om het scannen zo efficient mogelijk te laten verlopen is het raadzaam uw ingestelde tag list aan te passen aan wisselende vaargebieden door niet relevante kanalen te verwijderen en eventueel andere kanalen toe te voegen. U kunt aan elke kanalengroep (INT, USA etc) eigen tag lijsten toevoegen. Om een kanaal aan de tag-lijst toe te voegen selecteert u het gewenste kanaal, gevolgd door een korte druk op de ENT-toets. In het LCD-venster verschijnt On, tevens wordt gedurende twee seconden de tekst Storing afgebeeld, ter bevestiging dat het kanaal aan de tag lijst is toegevoegd. Om het kanaal uit de tag-lijst te verwijderen drukt u nogmaals kort op de ENTtoets. Om alle in de tag list opgenomen kanalen te wissen, selecteert u het hoofdmenu, vervolgens CLR TAG. Bevestig uw keuze door op de ENT-toets te drukken. Het scannen starten Nu u de kanalen heeft ingesteld kunt u de marifoon de kanalen laten bewaken. In het hoofdmenu selecteert u P/SCAN of T/SCAN afhankelijk van uw keuze. Druk op de ENT-toets om uw keuze te bevestigen. De marifoon scant nu de ingestelde kanalen. Om de functie uit te schakelen drukt u op de I-, 16- of ENT-toets.

15 8. My LIST functie De My list functie stelt u in staat uitsluitend de (veel) door u gebruikte kanalen te selecteren en de niet of zelden gebruikte kanalen over te slaan. Hierdoor kunt u sneller door de kanalen heen bladeren en het gewenste kanaal kiezen. U kunt makkelijk schakelen tussen de volledige kanalen set en de door u in de MY LIST opgenomen kanalen door de UP en DOWN knop gelijktijdig in te drukken. De functie is ook via het hoofdmenu op te roepen: Druk op de MENU knop, selecteer MY-LIST met behulp van de UP- of DOWN knop. Druk op de ENT-knop om uw keuze te bevestigen. Zie hfdst. 9 voor het samenstellen van uw persoonlijke kanalen lijst SETUP Monitor funktie, SQL toets Door de luidsprekertoets lang (2 sec) in te drukken, kunt u zwakke uitzendingen ontvangen doordat de ruisonderdrukkingsfunctie dan tijdelijk wordt uitgeschakeld. U kunt de monitor funktie weer uitschakelen door een druk op een willekeurige knop, behalve de kanaal 16- toets. De monitor funktie wordt na een in te stellen tijd automatisch uitgeschakeld. U kunt uw voorkeur instellen door op de MENU toets te drukken en met de UP of DOWN toets SETUP te selecteren. Druk op de ENT toets om uw keuze te bevestigen, selecteer vervolgens SQL KEY en bevestig weer door op de ENT toets te drukken. U kunt nu de stand OFF, 5 SEC of 10 SEC selecteren, bevestig uw keuze weer met de ENT toets. In de OFF stand is de monitor funktie uitgeschakeld. Als de MONITOR funktie aktief is, kunt u deze uitschakelen door op een willekeurige toets behalve de kanaal 16 toets te drukken. Automatische achtergrondverlichting De achtergrondverlichting wordt automatisch ingeschakeld wanneer u op een willekeurige toets drukt. U kunt de tijd dat de achtergrondverlichting ingeschakeld blijft als volgt instellen: Druk op de MENU-toets en selecteer SETUP met de UP of DOWN toets. Bevestig uw keuze door de ENT-toets in te drukken. Selecteer vervolgens LIGHT, bevestig middels de ENTtoets en maak uw keuze uit de volgende opties: OFF, 5 SEC, 10 SEC, 20 SEC en ON. Inde

16 stand OFF is de achtergrondverlichting geheel uitgeschakeld, in de stand ON permanent ingeschakeld. De overige keuzes bepalen na hoveel seconden de achtergrondverlichting automatisch uitgeschakeld wordt. Automatische toetsblokkering Deze funktie blokkeert de toetsen en voorkomt daarmee onbedoeld gebruik van de marifoon wanneer u deze bijvoorbeeld in uw jaszak stopt. Schakel de funktie in door op de MENU toets te drukken en het SETUP menu te kiezen met behulp van de UP of DOWN toets. Bevestig met een druk op de ENT-toets. Selecteer vervolgens op de zelfde wijze de KEYLOCK functie, en kies uit de standen OFF, 5SEC of 10SEC. De KEYLOCK funktie wordt uitgeschakeld door een willekeurige toets in te drukken, gevolgd door het gedurende drie seconden ingedrukt houden van de UP-toets. Land (groep kanalen) selecteren Door een specifiek land te selecteren, krijgt u toegang tot de groep kanalen behorende bij het land.

17 LET OP: u kunt een overtreding van lokale wetgeving begaan wanneer u een verkeerd land (groep kanalen) gebruikt! Druk op de MENU-toets en gebruik de UP of DOWN toets om de SETUP functie te selecteren. Bevestig uw keuze door op de ENT-toets te drukken. Met de UP- of DOWN toets selecteert u vervolgens COUNTRY, wederom bevestigd door een druk op de ENT-toets. Maak uit het menu uw keuze voor het land/ groep kanalen die u wilt gebruiken. Bij het gebruik van de Scandinavische HUNT-S kanalen, zijn de funkties Channel tag, Scan en Dual watch niet beschikbaar. Instellen MY LIST De MY LIST functie stelt u in staat een persoonlijke lijst van veelgebruikte kanalen te maken, en de niet gebruikte kanalen door de marifoon te laten overslaan, waardoor het bladeren naar het door u gewenste kanaal efficient gebeurt. Druk op de MENU-toets, en selecteer middels de UP of DOWN toets het SETUP menu. Bevestig met ENT, en selecteer MY-LIST met de UP of DOWN toets, wederom gevolgd door een druk op de ENT-toets. Blader vervolgens met de UP of DOWN toets door de kanalen heen. Met een druk op ENT voegt u een kanaal toe aan uw persoonlijke kanalenlijst (er verschijnt On in het LCD venster), en kunt u ook een eerder geselecteerd kanaal verwijderen uit de lijst (er verschijnt OFF in het LCD venster). Wanneer u alle gewenste kanalen in uw lijst hebt opgenomen, drukt u nogmaals op ENT om de lijst te bewaren. Noot 1: Kanaal 16 kan niet uitgeschakeld worden in de MY LIST funktie. Noot 2 : De (prive) kanalen P0 tot P9 zijn niet zichtbaar in de lijst. Lokale kanalen zoals L1 en L2 zijn wel zichtbaar.

18 Probleemoplossing Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing De marifoon gaat niet aan Batterij leeg Batterij maakt gebrekkig contact Geen geluid uit speaker Squelch instelling te hoog Ingesteld volume te laag/uit Luidspreker nat Scan functie werkt niet Kanaal kan niet worden gewijzigd Marifoon schakelt naar ontvangst tijdens lange uitzending Er zijn geen TAG kanalen ingesteld Toetsenbordblokkering ingeschakeld Zendtijdbegrenzings functie wordt geactiveerd Laadt batterij op Controleer/herstel contact Stel squelch nivo in op juiste waarde Stel geluidsnivo in op juiste waarde Laat luidspreker drogen Stel gewenste TAG kanalen in Schakel toetsenbordblokkering uit Laat PTT toets kortstondig los en druk daarna weer in Specificaties: Frequentiebereik: Zenden: MHz Ontvangen: MHz Band: FM (16K0G3E) Kanaalafstand: 25KHz Stroomverbruik Zenden 5W: 1,3A (bij 7,4V gelijkstroom) Zenden 1W: 0,6A Max. geluid 200mA Spaarstand: 20mA (Alle verbruiken opgegeven voor gemiddelde omstandigheden) Frequentie stabiliteit: ±1,5kHz bij 15 C tot +55 C Gebruikstemperatuur: 15 C tot +55 C Afmetingen (BXHXD): 60X136X37 mm Gewicht : ca. 360g incl. batterij Gebruiksduur batterij:14-16 uur gebaseerd op 90% standby, 5% ontvangen, 5% verzenden (5W), bij vol geladen batterij Zender Uitgangsvermogen: max. 5W (Hi), 1W (Low) bij 7,4V Kanaalscheiding: 70dB Stralingsemissie: minder dan 0,25 microwatt

Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen.

Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Introductie: Bedankt voor het aanschaffen van deze UHF- PLL 40 kanaals rondleidingsysteem en draadloze

Nadere informatie

HC883 8-KANAALS ZENDER / ONTVANGER

HC883 8-KANAALS ZENDER / ONTVANGER 1. Inleiding 8-KANAALS ZENDER / ONTVANGER Dank u voor uw aankoop! U heeft geen vergunning nodig voor dit handige toestel. Bovendien kunt u praten met om het even wie en u hoeft ook geen zendtijd te betalen!

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Axitour AT-900 audio communicatiesysteem

Gebruikershandleiding Axitour AT-900 audio communicatiesysteem Gebruikershandleiding Axitour AT-900 audio communicatiesysteem 1. Algemene informatie 1.1 Introductie Het Axitour AT-900 audio communicatiesysteem is een van de meest geavanceerde rondleidingsystemen op

Nadere informatie

Afstandsbediening Telis 16 RTS

Afstandsbediening Telis 16 RTS Afstandsbediening Telis 16 RTS Bedieningshandleiding Telis 16 RTS Pure Art.nr. 1811020 Telis 16 RTS Silver Art.nr. 1811021 Afstandsbediening Telis 16 RTS 16 Kanaals zender met display Telis 16 RTS Pure

Nadere informatie

TREX 2G Handleiding Pagina 2

TREX 2G Handleiding Pagina 2 Informatie in deze handleiding is onderhevig aan verandering zonder voorafgaande kennisgeving. NEAT Electronics AB behoudt zich het recht hun producten te wijzigen of te verbeteren en wijzigingen aan te

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. PRESIDENT PM-2010 WP

Uw gebruiksaanwijzing. PRESIDENT PM-2010 WP U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor PRESIDENT PM-2010 WP. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de PRESIDENT PM-2010 WP in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

De portofoons zijn door de Veiligheidsregio Zeeland ter beschikking gesteld aan DARES ZEELAND

De portofoons zijn door de Veiligheidsregio Zeeland ter beschikking gesteld aan DARES ZEELAND STORNOPHONE 7000 HANDLEIDING De portofoons zijn door de Veiligheidsregio Zeeland ter beschikking gesteld aan DARES ZEELAND Rev. : 0.1 Datum : 20 januari 2008 Auteur : PE1MWB PA3APV PA1FZH 1 Inleiding:

Nadere informatie

ALAN 42 Multi Bestelnr.: 20 11 70

ALAN 42 Multi Bestelnr.: 20 11 70 NL GEBRUIKSAANWIJZING Versie 09/04 ALAN 42 Multi Bestelnr.: 20 11 70 12 CHANNEL MIC MIC SPK SQL OFF/VOL Technische gegevens Beschrijving van de bedieningselementen Algemeen Kanalen 40...FM, zie tabel met

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing FM1200. Mobilofoon

Gebruiksaanwijzing FM1200. Mobilofoon Gebruiksaanwijzing FM1200 Mobilofoon Toetsen overzicht: Hoofdfuncties: Toetsen: Functie: 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Kanaal, frequentie of getal ingeven * Scannen # Reverse shift E Activeer toon squelch (DTSS

Nadere informatie

Pocket Radio R16 DT-160

Pocket Radio R16 DT-160 Pocket Radio R16 DT-160 Version 1 31 Bedieningselementen 1 Oortelefoonuitgang 2 Voorkeurzender 1/Tijd instellen 3 Voorkeurzender 2/STEP 4 Voorkeurzender 3 5 Voorkeurzender 4/Mono/Stereo 6 Voorkeurzender

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING FR-16

GEBRUIKSAANWIJZING FR-16 GEBRUIKSAANWIJZING 1 FR-16 INTRODUKTIE De Alecto FR-16 is een PMR-446 Portofoon. Met deze portofoon is het mogelijk om gratis onderling te communiceren alswel te communiceren met andere (Alecto) portofoons

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING NEDERLANDS

GEBRUIKSAANWIJZING NEDERLANDS RC UNIVERS34 8-in-1 LCD afstandsbediening GEBRUIKSAANWIJZING NEDERLANDS www.hqproducts.com 2 De RC UNIVERS34 universele afstandsbediening bedient vrijwel alle merken TV s (TV), DVD spelers en DVR spelers

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APA2-2300R AFSTANDSBEDIENING EN STEKKERDOOS SCHAKELAARS

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APA2-2300R AFSTANDSBEDIENING EN STEKKERDOOS SCHAKELAARS GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APA2-2300R AFSTANDSBEDIENING EN STEKKERDOOS SCHAKELAARS A C B 1 2 1 2 G D E A: LED-indicator B: Kinderbeveiliging C: LED-indicator D: Aan/uit-toetsen E: Groeptoets (kanaal 1 en

Nadere informatie

MPOC Push to Talk via Two-way mobiele zender Handleiding

MPOC Push to Talk via Two-way mobiele zender Handleiding MPOC-4810 Push to Talk via Two-way mobiele zender Handleiding BEDANKT Bedankt om te kiezen voor de Syco poc zender. Wij zijn ervan overtuigd dat u een verstandige keuze heeft gemaakt De zenders van Syco

Nadere informatie

1. AM/FM-radio gebruiken

1. AM/FM-radio gebruiken De tuner gebruiken 1. AM/FM-radio gebruiken Toets SOURCE MENU RECALL (BRONMENU OPHALEN) Stationsvoorkeuzetoetsen FUNCTION-toets BAND AUTO.P POWER-toets VOL-knop TUNE TRACKtoetsen Luisteren naar de AM/FM-radio

Nadere informatie

PLL CIRCUIT. 2.4 GHz MIC BUILT-IN LCD TFT VID-TRANS300 VID-TRANS310 VID-TRANS320 NIGHT VISION IR LED NEDERLANDS PAN & TILT GEBRUIKSAANWIJZING UNIT

PLL CIRCUIT. 2.4 GHz MIC BUILT-IN LCD TFT VID-TRANS300 VID-TRANS310 VID-TRANS320 NIGHT VISION IR LED NEDERLANDS PAN & TILT GEBRUIKSAANWIJZING UNIT VID-TRANS300 VID-TRANS310 VID-TRANS320 2.4 GHz LCD TFT RC UNIT PAN & TILT NIGHT VISION IR LED 3 CHANNELS PLL CIRCUIT MIC BUILT-IN OBSERVATION & SECURITY GEBRUIKSAANWIJZING NEDERLANDS Systemen: VID-TRANS300

Nadere informatie

Met het MKP-300 bediendeel kunt u het MICRA Alarmsysteem bedienen. Deze werkt alleen als de MICRA module in de alarm module mode is ingesteld.

Met het MKP-300 bediendeel kunt u het MICRA Alarmsysteem bedienen. Deze werkt alleen als de MICRA module in de alarm module mode is ingesteld. MKP-300 DRAADLOOS BEDIENDEEL MKP300_NL 03/12 Met het MKP-300 bediendeel kunt u het MICRA Alarmsysteem bedienen. Deze werkt alleen als de MICRA module in de alarm module mode is ingesteld. 1. Eigenschappen

Nadere informatie

1. Algemene informatie

1. Algemene informatie FD-10 HANDSFREE MULTI-USER COMMUNICATIE APPARATUUR 1. Algemene informatie 1.1 Introductie De FD-10 is het meest geoptimaliseerde Full-Duplex communicatieapparaat waarmee u handsfree gesprekken kunt voeren.

Nadere informatie

Versie: 1.0. Gebruiksaanwijzing Tiny Audio Wake-up DAB+/FM wekkerradio

Versie: 1.0. Gebruiksaanwijzing Tiny Audio Wake-up DAB+/FM wekkerradio Versie: 1.0 Gebruiksaanwijzing Tiny Audio Wake-up DAB+/FM wekkerradio Productoverzicht 1. Voorkeuze 1 2. Info 3. Enter/Menutoets 4. Terug/Modus knop 5. Vorig knop 6. Volgend button 7. Antenne 8. Dimmer

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR A B C * Verlichting: Aan / Uit * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings-

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APA3-1500R AFSTANDSBEDIENING EN STEKKERDOOS SCHAKELAARS

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APA3-1500R AFSTANDSBEDIENING EN STEKKERDOOS SCHAKELAARS GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APA3-1500R AFSTANDSBEDIENING EN STEKKERDOOS SCHAKELAARS Waar moet u op letten? Het KlikAanKlikUit systeem De set APA3-1500R is eenvoudig uit te breiden met andere KlikAanKlikUit

Nadere informatie

Handleiding afstandsbediening voor mobiele airconditioning

Handleiding afstandsbediening voor mobiele airconditioning Handleiding afstandsbediening voor mobiele airconditioning Lees deze handleiding aandachtig door voor een veilig en correct gebruik van de mobiele airconditioner. Bewaar de handleiding zorgvuldig, zodat

Nadere informatie

Gebruikershandleiding AT-500T/R. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen.

Gebruikershandleiding AT-500T/R. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Gebruikershandleiding AT-500T/R 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Introductie: Bedankt voor het aanschaffen van dit 40 kanaals communicatiesysteem, AT-500T/R. Deze handleiding

Nadere informatie

Comfort Contego Gebruikshandleiding

Comfort Contego Gebruikshandleiding Comfort Contego Gebruikshandleiding Lees de gebruikshandleiding voordat u dit product gaat gebruiken. Holland Comfort Contego T800 Zender Comfort Contego R800 Ontvanger 21 Inhoudsopgave Pagina Inleiding

Nadere informatie

PMR-portofoon ALAN 441

PMR-portofoon ALAN 441 G E B R U I K S A A N W I J Z I N G Bestnr.: 93 02 38 PMR-portofoon ALAN 441 Omwille van het milieu 100% recyclingpapier Impressum Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag

Nadere informatie

Nederlands Tiny Audio C11 DAB+ digitale adapter met ingebouwde antenne bypass FM-modulator HANDLEIDING Lees dit aandachtig door voor gebruik

Nederlands Tiny Audio C11 DAB+ digitale adapter met ingebouwde antenne bypass FM-modulator HANDLEIDING Lees dit aandachtig door voor gebruik Nederlands Tiny Audio C11 DAB+ digitale adapter met ingebouwde antenne bypass FM-modulator HANDLEIDING Lees dit aandachtig door voor gebruik 1 Veiligheidsinstructies Stel deze radio niet bloot aan regen

Nadere informatie

Gebruikersinstructie Roth Touchline thermostaat

Gebruikersinstructie Roth Touchline thermostaat Gebruikersinstructie Roth Touchline thermostaat Techneco Energiesystemen BV Kleveringweg 9 2616 LZ Delft T. 015 21 91 000 Symbolen Beschrijving Menu selecteren, wisselen bedrijfsmodus Verstellen waarde

Nadere informatie

2015 Multizijn V.O.F 1

2015 Multizijn V.O.F 1 Dank u voor de aanschaf van de gloednieuwe SJ5000 Camera. Lees deze handleiding aandachtig door voordat u de camera gaat gebruiken en wij hopen dat u snel vertrouwd zal zijn met de camera en u veel spannende

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Condor Transceiver

Gebruiksaanwijzing. Condor Transceiver Gebruiksaanwijzing Condor 3000 Transceiver Toetsen overzicht uitgebreid bedieningspaneel: Hoofdfuncties: Toetsen: Functie: 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Kanaal, frequentie of getal ingeven * Scannen # Reverse shift

Nadere informatie

Programma Eco stand 8-SYMBOOL DISPLAY

Programma Eco stand 8-SYMBOOL DISPLAY BEDIENINGS INSTRUCTIES 8-SYMBOOL AFSTANDBEDIENING Kinder slot Tijd Signaal indicator Thermostatische stand Batterij Countdown F or C Programma Eco stand Temperatuur Dubbele brander 8-SYMBOOL DISPLAY INSTELLING

Nadere informatie

InteGra Gebruikershandleiding 1

InteGra Gebruikershandleiding 1 InteGra Gebruikershandleiding 1 Algemeen Met dank voor de keuze van dit product aangeboden door SATEL. Hoge kwaliteit en vele functies met een simpele bediening zijn de voordelen van deze inbraak alarmcentrale.

Nadere informatie

G6-8 KANAAL PMR446 ZENDONTVANGER

G6-8 KANAAL PMR446 ZENDONTVANGER G6-8 KANAAL PMR446 ZENDONTVANGER Gefeliciteerd met uw aankoop! G6 is een PMR 446 zendontvanger die zonder licentie in heel Europa kan worden gebruikt. Raadpleeg de tabellen Gebruiksbeperkingen voor informatie

Nadere informatie

DT-250. Operating instruction Mode d emploi Instruccions de manejo Gebruiksaanwijzing Bedienungsanleitung GB F E NL D

DT-250. Operating instruction Mode d emploi Instruccions de manejo Gebruiksaanwijzing Bedienungsanleitung GB F E NL D AM/FM stereo 2 bands PLL Synthesized Personal Radio Radio portable synthétisée AM/FM stéréo 2 bandes PLL AM/FM stereo 2 bands PLL Synthesized Personal Radio Draagbare AM/FM stereo 2 bands PLL Synthesizer

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APCR-2300 STEKKERBLOK SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APCR-2300 STEKKERBLOK SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 APCR-2300 STEKKERBLOK SCHAKELAAR A B C A: LED-indicator B: Verbindingsknop C: Kinderbeveiliging 1 [1] Plaatsen stekkerblok schakelaar Plaats de stekker van het stekkerblok in

Nadere informatie

Algemeen GM365. MCS Business Partners, Motorola GM365

Algemeen GM365. MCS Business Partners, Motorola GM365 Algemeen GM365 Schakelaars/Toetsen Toonontvanger Aan/uit, volume instelling Per radio Kanaal keuze en zendtoets 16 toonontvangers configureren 4 toetsen aan de voorzijde Per kanaal Functies: 16 toonontvangers

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR D C B A * * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings- en

Nadere informatie

2015 Multizijn V.O.F 1

2015 Multizijn V.O.F 1 Dank u voor de aanschaf van de gloednieuwe SJ5000 Camera. Lees deze handleiding aandachtig door voordat u de camera gaat gebruiken en wij hopen dat u snel vertrouwd zal zijn met de camera en u veel spannende

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Inhoudsopgave 02 INHOUDSOPGAVE 03 INFORMATIE 04 OVERZICHT FRONTPANEEL 06 OVERZICHT ACHTERPANEEL 08 BEDIENING VAN DE R5 08 WEKKERINSTELLINGEN 09 SLEEP TIMER INSTELLINGEN 09 DIM 09

Nadere informatie

Vehicle Media Solutions

Vehicle Media Solutions P1/6 rev4 dd 290513 Product informatie: Draadloos microfoonsysteem met 2 microfoons en informatie display. Speciale spraak limiter compressor om storing te voorkomen veroorzaakt door hoge pieken in het

Nadere informatie

[6] Zoekmode activeren [7] Aanmelden zender

[6] Zoekmode activeren [7] Aanmelden zender [6] Zoekmode activeren [7] Aanmelden zender Druk met een puntig voorwerp kort op de Zend met de KlikAanKlikUit zender een AAN - verbindknop. De LED-indicator gaat knipperen signaal. Druk bijvoorbeeld op

Nadere informatie

INHOUD Gebruiksfuncties Waarschuwing! Introductie Inhoud van de verpakking Voorbereiding voor gebruik Het gebruik Marine kanalen Internationaal

INHOUD Gebruiksfuncties Waarschuwing! Introductie Inhoud van de verpakking Voorbereiding voor gebruik Het gebruik Marine kanalen Internationaal INHOUD Gebruiksfuncties----------------------------------------------------- 2 LCD display------------------------------------------------------------ 3 Waarschuwing! -------------------------------------------------------

Nadere informatie

www.klikaanklikuit.nl START-LINE ONTVANGER AFR-060 LEES ALTIJD EERST DEZE HANDLEIDING versie 2.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen FITTING SCHAKELAAR Lees voordat

Nadere informatie

Nederlands. Tiny Audio C7. Lees dit product aandachtig voor u het gebruikt. Pagina 1

Nederlands. Tiny Audio C7. Lees dit product aandachtig voor u het gebruikt. Pagina 1 Nederlands Tiny Audio C7 Lees dit product aandachtig voor u het gebruikt Pagina 1 Veiligheidsinstructies: 1. Gebruik deze radio niet in de buurt van water. 2. Reinig met een droge doek. 3. Blokkeer geen

Nadere informatie

Video Intercom Systeem

Video Intercom Systeem Video Intercom Systeem VM-320 VM-670 VM-372M1 VM-670M1 / VM-670M4 AX-361 GEBRUIKERS HANDLEIDING 2 Functies VM-320 VM-670 VM-372M1 VM-670M1 / VM-670M4 AX-361 1 Microfoon 8 Luidspreker 2 Indicatie-led s

Nadere informatie

DT-120/DT-180. NL Revision 1

DT-120/DT-180. NL Revision 1 DT-120/DT-180 NL Revision 1 31 Bedieningselementen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 POWER / BAND LCD-display DBB / STEP Mono / Stereo/Tijd instellen Afstemmen omhoog / omlaag Volumeknop Lock-schakelaar Batterijcompartiment

Nadere informatie

Toets functies en schermweergaven

Toets functies en schermweergaven Toets functies en schermweergaven 2 Inhoudsopgave Toetsfuncties en schermweergaven 2 Algemene waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen 4 Meegeleverd in deze verpakking 4 Polsband en riemclip 5 Accu en acculader

Nadere informatie

4.0 Bediening CD AM 19 C 12:10 45 C. Whirlpool Electronic LCD - Gebruikershandboek 12:10 12:10. Licht\kleurentherapie.

4.0 Bediening CD AM 19 C 12:10 45 C. Whirlpool Electronic LCD - Gebruikershandboek 12:10 12:10. Licht\kleurentherapie. 4.0 Bediening 4.0.1 Display indicatoren. In eerste regel van het display worden indicatoren weergegeven. De verschillende indicatoren op het display zijn afhankelijk van de opties en systeem welke u gekocht

Nadere informatie

PLL ALARM CLOCK RADIO Model : FRA252

PLL ALARM CLOCK RADIO Model : FRA252 PLL ALARM CLOCK RADIO Model : FRA252 NL HANDLEIDING NL HANDLEIDING WAARSCHUWING: OM HET RISICO OP BRAND OF ELEKTRISCHE SCHOKKEN TE REDUCEREN, STEL HET APPARAAT NIET BLOOT AAN REGEN OF VOCHT. LET OP Het

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing DM-16 DJ MINGLE

Gebruiksaanwijzing DM-16 DJ MINGLE Gebruiksaanwijzing DM-16 DJ MINGLE 16 Kanaals vrij te programmeren dimmer en schakel Controller DMX-512 DJ MINGLE DM-16 C1 C2 C3 C4 C5 C6 C7 C8 M MASTER A LEVEL SPEED AUDIO FADE TiME 6.99 Manual Midi Channel

Nadere informatie

DAB+ FM-RADIO DAB-42 GEBRUIKSHANDLEIDING

DAB+ FM-RADIO DAB-42 GEBRUIKSHANDLEIDING DAB+ FM-RADIO DAB-42 GEBRUIKSHANDLEIDING Lees deze gebruikshandleiding a.u.b. zorgvuldig door voorafgaand aan gebruik en bewaar de instructies als eventueel naslagwerk. PRODUCTOVERZICHT 1 Aan/Uit/Modus-knop

Nadere informatie

Acyclon AP1350. Inhoud verpakking: Controleer de inhoud van de verpakking. U moet aantreffen:

Acyclon AP1350. Inhoud verpakking: Controleer de inhoud van de verpakking. U moet aantreffen: Acyclon AP1350 Gebruiksaanwijzing Inhoud verpakking: Controleer de inhoud van de verpakking. U moet aantreffen: - Acyclon AP1350 semafoon Houder met clip 1 AAA batterij Draagkettinkje Batterij plaatsen

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.3* ACDB-7000C DEURBEL. *Op vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.3* ACDB-7000C DEURBEL. *Op  vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.3* ACDB-7000C DEURBEL *Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen OMSCHRIJVING Deze deurbel ontvanger kan worden gebruikt in combinatie met KlikAanKlikUit

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-300 STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-300 STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-300 STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR A B C * Verlichting: Aan / Uit / Dimmen * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator

Nadere informatie

DT-210/DT-210L/DT-210V. NL Revision 1

DT-210/DT-210L/DT-210V. NL Revision 1 DT-210/DT-210L/DT-210V NL Revision 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 A B C D E F G H Plaats van de bedieningsorganen Keuzeschakelaar Stereo/Mono/Luidspreker Toets memory (geheugen) Afstemming Omhoog/Omlaag

Nadere informatie

2015 Multizijn V.O.F 1

2015 Multizijn V.O.F 1 Dank u voor de aanschaf van de SJ4000 WIFI Camera. Lees deze handleiding aandachtig door voordat u de camera gaat gebruiken en wij hopen dat u snel vertrouwd zal zijn met de camera en u veel spannende

Nadere informatie

WWW.TECHGROW.NL. TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER HANDLEIDING. software versie: 1.00

WWW.TECHGROW.NL. TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER HANDLEIDING. software versie: 1.00 WWW.TECHGROW.NL TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER software versie: 1.00 HANDLEIDING TechGrow HS-1 handleiding GEFELICITEERD! U heeft de TechGrow HS-1 Portable CO 2 Meter aangeschaft. De HS-1 CO 2 Meter

Nadere informatie

Handleiding. 1. Over Bluetooth Speakerphone

Handleiding. 1. Over Bluetooth Speakerphone Handleiding 1. Over Bluetooth Speakerphone Deze draagbare mini Bluetooth Speakerphone is speciaal ontworpen om u te voorzien van het gemak en de vrijheid van draadloze communicatie. U kunt het gebruiken

Nadere informatie

ACM-LV24 MINI 12-24V LED DIMMER

ACM-LV24 MINI 12-24V LED DIMMER GEBRUIKSAANWIJZING* v. 1.0 ACM-LV24 MINI 12-24V LED DIMMER *Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen Gefeliciteerd met de aankoop van dit KlikAanKlikUit product. U

Nadere informatie

APT-200. Tweeweg handzender. Firmware versie 1.00 apt-200_nl 03/19

APT-200. Tweeweg handzender. Firmware versie 1.00 apt-200_nl 03/19 APT-200 Tweeweg handzender Firmware versie 1.00 apt-200_nl 03/19 SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk POLAND tel. +48 58 320 94 00 www.satel.eu BELANGRIJK Uw rechten op garantie vervallen

Nadere informatie

1. Algemene informatie

1. Algemene informatie PPOC-301 Netwerk walkie talkie 1. Algemene informatie 1.1 Introductie De PPOC-301 is het eenvoudigste type netwerk radio compatibel met het SycoPTT platform. Het combineert kwaliteit en veelzijdigheid

Nadere informatie

DT-120/DT-180. NL Version 1

DT-120/DT-180. NL Version 1 DT-120/DT-180 Version 1 37 Bedieningselementen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 POWER/BAND LCD-display DBB/ STEP Mono/Stereo Volumeregeling Afstemwiel/Tijd instellen Lock-schakelaar Batterijcompartiment Riemhouder

Nadere informatie

DT-250 Gebruiksaanwijzing Draagbare AM/FM stereo 2 bands PLL Synthesizer Radio

DT-250 Gebruiksaanwijzing Draagbare AM/FM stereo 2 bands PLL Synthesizer Radio DT-250 Gebruiksaanwijzing Draagbare AM/FM stereo 2 bands PLL Synthesizer Radio Bedieningselementen 1. Koptelefoon/Antenneaansluiting Laat, voor het verbeteren van de FM ontvangst, als de luidspreker gebruikt

Nadere informatie

BLUETOOTH-AUDIO-ONTVANGER/Z ENDER

BLUETOOTH-AUDIO-ONTVANGER/Z ENDER BLUETOOTH-AUDIO-ONTVANGER/Z ENDER Snel installatiegids DA-30501 Inhoud Vóór gebruik... 2 1. Informatie over de DA-30501... 2 2. Systeemeisen... 2 3. Overzicht... 2 Aan de slag... 3 1. De batterij van de

Nadere informatie

Verwarming en ventilatie

Verwarming en ventilatie Verwarming en ventilatie BEDIENINGSELEMENTEN 1. Temperatuurregeling. Afzonderlijk instelbaar voor de bestuurder en de passagier voorin. 2. Programma voor maximaal ontdooien. 3. Luchtverdeling. In de geselecteerde

Nadere informatie

BLUETOOTH DOUCHE LUIDSPREKER

BLUETOOTH DOUCHE LUIDSPREKER ENVIVO BLUETOOTH DOUCHE LUIDSPREKER GEBRUIKERSHANDLEIDING INHOUDSOPGAVE PRODUCT OVERZICHT... 4 KNOPPEN... 6 BLUETOOTH MODUS... 6 Bluetooth Paren... 6 Muziek afspelen in Bluetooth modus...10 Handenvrij

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Video endoscoop FVE 100

Gebruikershandleiding. Video endoscoop FVE 100 Gebruikershandleiding Video endoscoop FVE 100 SET BESTAAT UIT: FVE 100 (Artikelnr. 999420) Video-endoscoop, zwanenhals 100 cm, Video-kabel, USB kabel, Li-Ion-batterijen, oplader, (hulpsetje; magneet, haak,

Nadere informatie

DT-120/DT-180V/DT-180. NL Version 1

DT-120/DT-180V/DT-180. NL Version 1 DT-120/DT-180V/DT-180 Version 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Bedieningselementen LCD display Frequentieband-selectie DBB (Deep Bass Booster) Aan/Uit Afstemtoets Stereo/Mono schakelaar Aan-/Uitschakelaar Volumeregelaar

Nadere informatie

HANDLEIDING BEWEGINGSMELDER

HANDLEIDING BEWEGINGSMELDER HANDLEIDING BEWEGINGSMELDER Inhoud INSTALLATIE... 2 GEVOELIGHEIDSDETECTIE... 3 HUISDIERMODUS... 4 TESTEN... 5 WANNEER IS DE BEWEGINGSMELDER ACTIEF?... 6 LED AAN/UIT SELECTIE... 6 DETECTIEPATROON... 6 VEELGESTELDE

Nadere informatie

Handleiding R.E.D. Remote Echo Depthsounder:

Handleiding R.E.D. Remote Echo Depthsounder: Handleiding R.E.D. Remote Echo Depthsounder: Montage van de R.E.D. in uw voerboot: Zoek eerst een geschikte vlakke plek op in de boot voor het monteren van de sensor, deze plek goed afschuren met schuurpapier

Nadere informatie

Hallo, laten we beginnen. Sound Rise Draadloze Speaker & Wekkerklok

Hallo, laten we beginnen. Sound Rise Draadloze Speaker & Wekkerklok Hallo, laten we beginnen. Sound Rise Draadloze Speaker & Wekkerklok Welkom bij uw nieuwe Sound Rise! Wij hebben Sound Rise ontwikkeld voor muziekliefhebbers zoals u. Begin de dag met uw favoriete muziek,

Nadere informatie

Afstandsbediening Telis 4 RTS

Afstandsbediening Telis 4 RTS Afstandsbediening Telis 4 RTS Bedieningshandleiding Telis 4 RTS Pure Art.nr. 8063 Telis 4 RTS Silver Art.nr. 80638 Telis 4 RTS Patio Art.nr. 80644 Telis 4 RTS Lounge Art.nr. 8065 Afstandsbediening Telis

Nadere informatie

HANDLEIDING RZ-D-4.40WD / RZ-D-4.433WD

HANDLEIDING RZ-D-4.40WD / RZ-D-4.433WD HANDLEIDING RZ-D-4.40WD / RZ-D-4.433WD INHOUD 1. Voorwoord... 3 2. Normale functies... 4 2.1 Instellen van de code... 4 2.2 Bedienen van een functie... 4 2.3 Te lage batterij spanning... 5 3. Menu functies...

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Overzicht 3 De headset opladen 4 De headset dragen 4 De headset inschakelen 4 De headset voor dicteren aansluiten 5 De adapter 5 De geluidsinstellingen van

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Memorecorder DVR-130 HP/LP REPEAT FILE/ ERASE STOP

Gebruiksaanwijzing. Memorecorder DVR-130 HP/LP REPEAT FILE/ ERASE STOP Gebruiksaanwijzing FILE/ ERASE HP/LP REPEAT STOP Memorecorder DVR-130 2 NL Introductie De Profoon DVR-130 is een Memorecorder geschikt voor het opnemen van spraak. Deze kan gebruikt worden als persoonlijke

Nadere informatie

HET MODELNUMMER FIESTA2. Mp3 speler met luidspreker. Instructiehandleiding

HET MODELNUMMER FIESTA2. Mp3 speler met luidspreker. Instructiehandleiding Mp3 speler met luidspreker HET MODELNUMMER FIESTA2 Instructiehandleiding Lees deze instructies svp goed door alvorens dit apparaat in gebruik te nemen. NL Gebruiksaanwijzing TOETS AANDUIDINGEN 9 1 3 2

Nadere informatie

RGBW Wi-Fi naar RF omvormer

RGBW Wi-Fi naar RF omvormer RGBW Wi-Fi naar RF omvormer Wi-Fi naar RF signaalomvormer voor de bediening van RGBW led strips Bediening via een app. op uw smartphone of tablet Tot 8 zones apart of samen bedienen Gratis applicatie is

Nadere informatie

21/03/2014 GSMP101 GSM PARLOFOON PROGRAMMATIE HANDLEIDING

21/03/2014 GSMP101 GSM PARLOFOON PROGRAMMATIE HANDLEIDING 21/03/2014 GSMP101 GSM PARLOFOON PROGRAMMATIE HANDLEIDING 1. Aansluitschema 2. Aansluitschema s relais 3. Specificaties Voedingsspanning 12-24 Vac-dc Stroomverbruik Maximum 250 ma, nominaal 55 ma GSM frequentie

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ACM DRIEVOUDIGE INBOUWSCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ACM DRIEVOUDIGE INBOUWSCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 ACM-3500-3 DRIEVOUDIGE INBOUWSCHAKELAAR A C B C D E Voorbeeldtoepassing (afstandsbediening niet inbegrepen) A: LED-indicator B: Verbindingsknop C: Bevestigingspunten D: Klemschroeven

Nadere informatie

Download de WAE Music app

Download de WAE Music app NEDERLANDS 3 5 12 2 6 1 8 7 9 10 11 13 4 1. Laad de speaker volledig op voor eerste gebruik Laad de WAE Outdoor 04Plus FM speaker volledig op voordat u hem de eerste keer gebruikt. Sluit de micro-usb connector

Nadere informatie

www.klikaanklikuit.nl START-LINE ONTVANGER ACDB-7000C LEES ALTIJD EERST DEZE HANDLEIDING versie 2.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen DRAADLOZE DEURBEL ONTVANGER

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Geluidsmeter PCE-MSL 1

GEBRUIKSAANWIJZING Geluidsmeter PCE-MSL 1 PCE Brookhuis Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 53 737 01 92 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pcebrookhuis.nl GEBRUIKSAANWIJZING Geluidsmeter PCE-MSL 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Intelligente Zonne-energie Regelaar Solar30

Intelligente Zonne-energie Regelaar Solar30 Intelligente Zonne-energie Regelaar Solar30 Gebruikershandleiding Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u dit product gaat gebruiken. SOLAR30 12V/24V AUTO WORK 1 Productintroductie Deze regelaar

Nadere informatie

Walkie Talkie APMP500. Gebruiksaanwijzing

Walkie Talkie APMP500. Gebruiksaanwijzing Walkie Talkie APMP500 Gebruiksaanwijzing 1. Inhoudsopgave Veiligheid 1.1 Beoogd gebruik 1. Pictorgrammen in deze handleiding 1.3 Algemene veiligheidsvoorschriften 5. Voorbereiding voor gebruik 5.1 Uitpakken

Nadere informatie

Magic Remote GEBRUIKERSHANDLEIDING

Magic Remote GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Magic Remote Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u de afstandsbediening gebruikt en bewaar de handleiding om deze naderhand te kunnen raadplegen. AN-MR650A www.lg.com ACCESSOIRES

Nadere informatie

Waterdichte Draadloze SpeakerBal

Waterdichte Draadloze SpeakerBal Waterdichte Draadloze SpeakerBal HANDLEIDING LEES VOOR GEBRUIK DEZE HANDLEIDING! INTRODUCTIE Deze drijvende waterdichte en draadloze SpeakerBal maakt gebruik van de nieuwste 863 Mhz draadloze technologie,

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing voor Afstandbediening Low Vision Design

Gebruiksaanwijzing voor Afstandbediening Low Vision Design Gebruiksaanwijzing voor Afstandbediening Low Vision Design 1. Algemene beschrijving De universele afstandsbediening is multifunctioneel. Deze biedt het volgende: 1. Mogelijkheid om 7 apparaten te bedienen

Nadere informatie

www.klikaanklikuit.nl START-LINE ONTVANGER AFR-060 LEES ALTIJD EERST DEZE HANDLEIDING versie 2.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen FITTING SCHAKELAAR Lees voordat

Nadere informatie

TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER HANDLEIDING. software versie: 1.00. Uitgifte datum: 01-11-2014

TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER HANDLEIDING. software versie: 1.00. Uitgifte datum: 01-11-2014 WWW.TECHGROW.NL TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER software versie: 1.00 Uitgifte datum: 01-11-2014 HANDLEIDING TechGrow HS-1 handleiding GEFELICITEERD! U heeft de TechGrow HS-1 Portable CO 2 meter aangeschaft.

Nadere informatie

Proefexamen beperkt certificaat radiotelefonist voor scheepsstations

Proefexamen beperkt certificaat radiotelefonist voor scheepsstations Proefexamen beperkt certificaat radiotelefonist voor scheepsstations Het examen bestaat uit 20 vragen en om te slagen moet u tenminste 12 vragen goed beantwoord hebben. 1. Het hoofddoel van een zendinstallatie

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR D C B A * * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings- en

Nadere informatie

aê~~çäçòé=rsnm=fm=ab`qjíéäéñççå

aê~~çäçòé=rsnm=fm=ab`qjíéäéñççå jáíéä aê~~çäçòé=rsnm=fm=ab`qjíéäéñççå De draadloze Mitel 5610-telefoon en IP DECT-standaard bieden functies voor de verwerking van 3300 ICP SIP-oproepen op een draadloos toestel De IP DECT-standaard biedt

Nadere informatie

Verkorte gebruiksaanwijzing

Verkorte gebruiksaanwijzing 5020 Handset Laad uw handset voor het eerste gebruik gedurende 14-16 uur op voor de beste prestaties. Headset aansluiting Display Volumeregeling Linker softkey R-toets/ Doorverbindtoets Rechter softkey

Nadere informatie

Temperatuurafhankelijk geschakelde plugin thermostaat

Temperatuurafhankelijk geschakelde plugin thermostaat Temperatuurregeling van aangesloten toestellen BESCHRIJVING VAN DE BEDIENINGSELEMENTEN ingebouwde temperatuurvoeler Temperatuurafhankelijk geschakelde plugin thermostaat Toepassingsvoorbeelden: Elektrische

Nadere informatie

H201 中文 NL Version 1

H201 中文 NL Version 1 H201 中文 NL Version 1 Kenmerken 1. Ingebouwde AM/FM antenne voor goed ontvangst 2. 10 vooraf instelbare stations (5 voor elke golflengte) 3. Waterbestendig tot JIS7 standaard NL 4. Zoekt automatisch stations

Nadere informatie

LCD scherm va LCD scherm

LCD scherm va LCD scherm scherm 1. Gebruik scherm Met het in Uw scooter ingebouwde scherm kunt U alle rij-, stuuracties, remmen en bedienen van het voertuig bepalen. De elektrische installatie van de scooter en de elektronica

Nadere informatie

NL Manual GSM module RC-GBT8448BC V1.1. Handleiding GSM RC-GBT8448BC

NL Manual GSM module RC-GBT8448BC V1.1. Handleiding GSM RC-GBT8448BC Handleiding GSM RC-GBT8448BC 1. Omschrijving: De RC-GBT8448BC is een GSM interface die een niet meer aanwezige standaard PSTN lijn of nieuwe VoIP lijn, middels een Simkaart (niet meegeleverd) omzet naar

Nadere informatie

PA3-1000R AFSTANDSBEDIENING EN STEKKERDOOS SCHAKELAARS. Afstandsbediening A: Zend-indicator B: Aan / uit knoppen C: Huiscode-schuif

PA3-1000R AFSTANDSBEDIENING EN STEKKERDOOS SCHAKELAARS. Afstandsbediening A: Zend-indicator B: Aan / uit knoppen C: Huiscode-schuif D C E A B F Afstandsbediening A: Zend-indicator B: Aan / uit knoppen C: Huiscode-schuif Schakelaar D: Spanningsindicator E: Kinderbeveiliging F: Letter-/cijfercodeschijf 1 [1] Instellen ontvang -code Draai

Nadere informatie

Installatiehandleiding Way Kit Verzie V3.0

Installatiehandleiding Way Kit Verzie V3.0 De Way Kit van Fermax is een Plug & Play kit. De huisstations zijn reeds voor geprogrammeerd op het deurstation. 1. Monitor onderdelen en functies: 2. Deurstation onderdelen en functies: - JP/LK : jumper

Nadere informatie