uw bericht van uw kenmerk Ons kenmerk Bijlagen DDB/2006/63 3

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "uw bericht van uw kenmerk Ons kenmerk Bijlagen DDB/2006/63 3"

Transcriptie

1 Federale Overheidsdienst FINANCIËN PATRIMONIUMDOCUMENTATIE Kabinet van de Administrateur-generaal Brussel, 3 januari 2007 Algemene administratie van de North Galaxy, toren B bus 50 Koning Albert II laan, Brussel Aan de Colleges van Burgemeesters en Schepenen van alle Belgische gemeenten uw bericht van uw kenmerk Ons kenmerk Bijlagen DDB/2006/63 3 Project Applicatie URBAIN Mevrouw, Mijnheer de Burgemeester, Op 5 juli werd de testomgeving van de applicatie URBAIN aangekondigd. Ik dank de gemeentebesturen die constructief hebben meegewerkt aan de testfase en daardoor actief hebben bijgedragen tot de verbetering van de toepassing. Vanaf 1/1/2007 wordt de productieomgeving van URBAIN operationeel. Dit betekent dat de stedenbouwkundige vergunningen en wijzigingen aan onroerende goederen vanaf die datum onder digitale vorm kunnen worden verstrekt aan de van de (AAPD). De modaliteiten voor het gebruik van dit nieuwe kanaal worden toegelicht in de hierbij gevoegde brief uitgaande van de respectieve administrateurs van de pijlers Opmetingen en Waarderingen en Informatieverzameling en uitwisseling. Deze datum vormt dan ook een mijlpaal in de samenwerking tussen de gemeenten en de AAPD op het vlak van de uitwisseling van gegevens met betrekking tot stedenbouwkundige vergunningen. De definitieve overstap door uw gemeente van de papieren lijsten 220 naar een digitale gegevensuitwisseling zal bijdragen tot de evolutie naar een eenmalige inzameling van stedenbouwkundige informatie en hergebruik door de betrokken overheidsinstanties. Voor een goede start van het jaar 2007 Daniel De Brone Administrateur-generaal

2 Federale Overheidsdienst FINANCIËN PATRIMONIUMDOCUMENTATIE Kabinetten van de Administrateurs Opmetingen en Waarderingen Gegevensinzameling- en uitwisseling Brussel, 3 januari 2007 Algemene administratie van de North Galaxy B bus 50 Koning Albert II laan, SCHAARBEEK Aan de Colleges van Burgemeesters en Schepenen van alle Belgische gemeenten uw bericht van uw kenmerk Ons kenmerk Bijlagen KAB.O&W/7/BL/111 Project Applicatie URBAIN Beschikbaarheid van de productieomgeving. Mevrouw, Mijnheer de Burgemeester, Aansluitend op onze brief van 5/7/2006 met referte KAB.O&W/7/LB/21/2 melden wij u dat de vooropgestelde testperiode werd afgesloten op 15/11/2006. De productieomgeving van de applicatie URBAIN is beschikbaar vanaf 1/1/2007. Deze brief bevat richtlijnen voor de toegang tot en het gebruik van de productieomgeving. De toepassing URBAIN vervangt de lijst 220 van de uitgereikte bouw- en verkavelingsvergunningen en de veranderingen die zich hebben voorgedaan aan de eigendommen. Een uitgebreide gebruiksaanwijzing kan gedownload worden via de rubriek Documentatie van de toepassing. 1. Toegang tot URBAIN 1.1 Adres van de productieomgeving De applicatie is via internet toegankelijk op het volgende adres: Authentificatie van de gebruikers De identificatie van de gebruiker gebeurt met behulp van de elektronische identiteitskaart of een burgertoken.

3 1.3 Gebruik van de E-ID Om te kunnen inloggen met de elektronische identiteitskaart is nodig dat: een kaartlezer is aangesloten op de PC het stuurprogramma van de kaartlezer geïnstalleerd is; de software Belgian Identity Card Run-time geïnstalleerd is; het certificaat voor authentificatie in Windows geregistreerd is. In de handleiding en op de website (tab Burgers rubriek E-ID op je PC ) staat elk van deze stappen gedetailleerd beschreven. 1.4 Gebruik van het burgertoken s die reeds over een burgertoken beschikken, kunnen dit ook gebruiken voor de toegang tot URBAIN. Anderen kunnen het burgertoken aanvragen bij FEDICT via de volgende url: Autorisatie De login-procedure onderzoekt met behulp van het nationaal nummer of de gebruiker opgenomen is in de lijst van de toegelaten gebruikers. Zo ja, krijgt hij/zij toegang om vergunningen, werken en veranderingen toe te voegen en aan te vullen voor de gemeente die hem/haar hiertoe volmacht heeft gegeven. In punt 1.6 hierna wordt uiteengezet op welke manier het bestand van de toegelaten gebruikers wordt beheerd. 1.6 Volmacht voor toegang tot URBAIN De gemeentebesturen die nog geen formulier Volmacht hebben ingestuurd worden verzocht dit vóór 1/2/2007 alsnog te doen met behulp van het bijgevoegd formulier. Voortaan kunnen ze kiezen tussen de volgende twee profielen : De personen van het profiel gebruiker worden door de AAPD ingevoerd in de gebruikerstabel en kunnen vanaf dat ogenblik de applicatie URBAIN gebruiken voor de gemeente waarvoor zij werden aangeduid. De persoon met het profiel verantwoordelijke wordt eveneens door de AAPD ingevoerd, maar vanaf dat ogenblik kan hij/zij zelf gebruikers voor zijn gemeente toevoegen of schrappen. Het College wordt dus gevraagd om ofwel één verantwoordelijke, ofwel minstens twee gebruikers aan te duiden. In het eerste geval moet de verantwoordelijke zelf de gewone gebruikers toevoegen of schrappen. Het College wordt ook verzocht de intrekking te melden van een volmacht aan een verantwoordelijke of een gebruiker met behulp van het formulier Einde volmacht in bijlage. Er bestaan verschillende gebruikersbestanden voor de testomgeving en de productieomgeving. De verantwoordelijke zal toegang krijgen tot het gebruikersbeheer van elk van de twee omgevingen.

4 2. Gebruik van de testomgeving De testomgeving van de applicatie is toegankelijk via internet op het de volgende adres: De testomgeving blijft beschikbaar om zich vertrouwd te maken met het gebruik van de toepassing, zonder enig risico voor de productiegegevens. Zij zal gebruikt worden voor de opleiding die lokale vertegenwoordigers van Opmetingen en Waarderingen zullen verstrekken aan de personeelsleden van de gemeentebesturen (zie hierna). De testomgeving blijft ook beschikbaar voor de firma s die software ontwikkelen voor het beheer van de aanvragen om stedenbouwkundige vergunningen door de gemeenten. Deze kunnen de testomgeving gebruiken voor het analyseren van foutieve XML-bestanden, die hun klanten niet kunnen opladen in de productieomgeving. Omdat de gegevens ingevoerd in de testomgeving soms fictief zijn, worden zij niet overgenomen in de productieomgeving. 3. Gebruik van de productieomgeving 3.1 Invoer informatie door de gemeentebesturen Welke informatie? De gemeentebesturen kunnen via de applicatie URBAIN de volgende informatie ter kennis brengen van de AAPD: de uitgereikte stedenbouwkundige vergunningen en de verkavelingsvergunningen; de vastgestelde wijzigingen aan onroerende goederen zonder vergunning; beschikbare aanvullende informatie over de meegedeelde vergunningen en wijzigingen, bv. datum van begin en/of einde van de werken, datum van eerste ingebruikname, datum en resultaat van conformiteitscontroles Hoe invoeren? o o ofwel een globale invoer van alle vergunningen en werken voor een bepaalde periode met behulp van een XML-bestand; ofwel een afzonderlijke invoer via de schermen beschikbaar in de applicatie URBAIN ; De gemeente kan de gegevens ingevoerd per bestand ook aanvullen met behulp van de schermen.

5 3.1.3 Vanaf wanneer? Vergunningen verleend vóór 1/1/2007 De aangiften voor 2006 die met succes werden uitgevoerd in de testomgeving werden niet automatisch overgenomen in de productieomgeving. Zij mogen wel worden opgeladen in de productieomgeving met behulp van de optie aangifte per bestand. De aangifte 220 op papier blijft echter vereist. Vergunningen verleend vanaf 1/1/2007 Vóór de 10 e van elke maand worden de vergunningen uitgereikt in de loop van de vorige maand ingevoerd. Voor deze vergunningen is geen aangifte op papier meer nodig. Aanvullende informatie over reeds meegedeelde vergunningen. Telkens de gemeente beschikt over aanvullende informatie, wordt deze eveneens meegegeven vóór de 10e van de maand volgend op de gebeurtenis of de vaststelling. Deze mededeling kan automatisch gebeuren (begrepen in maandelijkse extractie XML bestand) of manueel (invoer bijkomende informatie via schermen). De opsplitsing van de aangifte 220 per kadastrale afdeling is niet meer vereist binnen URBAIN. Eén enkele aangifte per maand voor de volledige administratieve gemeente volstaat Opleiding en ondersteuning De ondersteuning bij het gebruik van de applicatie URBAIN zal als volgt georganiseerd worden. Opleiding on the job door lokale ambtenaren van de AAPD in de loop van de maand januari Deze ambtenaren blijven ook stand-by voor eventuele problemen na de opleiding. Voor acute problemen kan beroep worden gedaan op een centrale servicedesk met nummer De toepassing bevat een rubriek FAQ met het antwoord op de meest gestelde vragen. De gebruiker die geen antwoord vindt op zijn vraag, kan een nieuwe vraag stellen via deze rubriek. In de rubriek Documentatie van de toepassing URBAIN kunnen de volgende documenten worden gedownload: o De gebruikershandleiding; o het XSD-bestand met de structuur van het XML-bestand voor invoer via bestand; o het XSD-bestand met de structuur van het XML-bestand dat geëxporteerd kan worden na het uitvoeren van een selectie met behulp van de optie Opzoeking ; o het formulier voor het verlenen en intrekken van een volmacht door het college van Burgemeester en Schepenen.

6 3.2 Invoer informatie door de AAPD Welke informatie? De AAPD (pijler Opmetingen en Waarderingen - administratie van het Kadaster) gebruikt de applicatie URBAIN om aan de gemeentebesturen de informatie mee te delen van de aanvullende lijsten 220, meer bepaald : - de vastgestelde werken die door de gemeente niet werden meegedeeld via de lijsten 220 of de applicatie URBAIN; - de vastgestelde afwijkingen tussen de uitgevoerde werken en de bouwplannen bij de vergunning Vanaf wanneer? Werken zonder gekende vergunning vastgesteld vóór 1/1/2007. Deze worden aan de gemeentebesturen meegedeeld met behulp van de aanvullende lijst 220 op papier Werken zonder gekende vergunning vastgesteld vanaf 1/1/2007. Deze worden ingevoerd in URBAIN zo vlug mogelijk na de vaststelling. Aanvullende informatie over vergunningen of veranderingen opgenomen in URBAIN. Als de AAPD beschikt over aanvullende informatie, wordt de bestaande inschrijving aangevuld zo vlug mogelijk na de vaststelling Raadpleging door de gemeentebesturen. Na invoer in de applicatie URBAIN door ambtenaren van de AAPD wordt een elektronisch bericht verstuurd naar het gemeentebestuur. De gemeentebesturen kunnen steeds de volledige informatie toegevoegd door de AAPD raadplegen met behulp van het scherm Opzoeking. De informatie kan gefilterd worden door voor het criterium Bestuur dat het onroerend goed bezocht heeft de optie kadaster te selecteren en eventueel de gewenste periode aan te duiden voor het criterium Datum van de aangifte. 4. Kopie van de bouwvergunning In de brief van 5/8/2004 met referte KAB.O&W/7/LB/21 uitgaande van Opmetingen en Waarderingen werd gevraagd om een kopie van het vergunningsdossier ter beschikking te stellen van de diensten van Opmetingen en Waarderingen, inzonderheid voor de bouwplannen die deel uitmaken van de vergunning. Deze vraag blijft van toepassing aangezien de huidige versie van URBAIN nog niet toelaat om bouwplannen in een digitaal formaat toe te voegen aan een vergunning.

7 5. Slot Krachtens art 17 van het gewijzigd KB van 12 april 1966 delen de gemeentebesturen aan de administratie van het kadaster de wijzigingen mee die zich hebben voorgedaan aan de gebouwde en ongebouwde eigendommen ten gevolge van nieuwe opbouw, gehele of gedeeltelijke herbouw, verhoging, gedeeltelijke vernieuwing, vergroting, verandering van bestemming, vereniging, verdeling, merkelijke verbetering, gehele of gedeeltelijke afbraak en aanmerkelijke beschadiging der gebouwen; in puin vervallen gebouwen, enz. Met behulp van de applicatie URBAIN kan de informatie over de uitgereikte bouw- en verkavelingsvergunningen en de opgetreden wijzigingen, bedoeld in de vorige paragraaf, gemakkelijk worden meegedeeld aan de AAPD. Indien uw administratie echter om één of andere reden niet bij machte is om vanaf 1/1/2007 over te schakelen naar een digitale lijst 220 via URBAIN, blijft de mededeling via de papieren lijsten 220 strikt van toepassing. In dat geval zullen onze medewerkers samen met u onderzoeken wat de oorzaak van het probleem is en u in de mate van het mogelijke een afdoende oplossing aanreiken. Pierre De Clercq Administrateur Opmetingen en Waarderingen Karel Vanhoecke Administrateur Informatieverzameling en uitwisseling

8 Afzender Federale Overheidsdienst FINANCIËN van de PATRIMONIUMDOCUMENTATIE Pijler Informatieverzameling en -uitwisseling North Galaxy B10 Koning Albert II laan 33 bus Schaarbeek VOLMACHT Het College van Burgemeester en Schepenen verzoekt om toegang tot de applicatie URBAIN voor de hierna vermelde personen in de hoedanigheid van verantwoordelijke of gebruiker. De personen met het profiel gebruiker zullen de applicatie uitsluitend gebruiken om aan de de entiteit op elektronische wijze de informatie mee te delen over de afgeleverde bouwen verkavelingsvergunningen en de wijzigingen die zich hebben voorgedaan aan de gebouwde en ongebouwde percelen overeenkomstig artikel 17 van het Koninklijk Besluit van 12 april 1966 tot wijziging van het reglement voor de bewaring van het kadaster. De personen met het profiel verantwoordelijke zullen bovendien de mogelijkheid hebben om via de applicatie URBAIN gebruikers toe te voegen of te schrappen voor hun gemeente. Zodra iemand van de vermelde personen niet meer belast wordt met deze opdracht zal de intrekking van de volmacht worden gevraagd met behulp van het formulier Einde opdracht. Stad of gemeente : dienst Stedenbouw & Ruimtelijke Ordening Naam volmachthouder Nationaal nr volmachthouder volmachthouder Profiel Verantwoordelijke Plaats, datum: Voor het College van Burgemeester en Schepenen, De Burgemeester De Gemeentesecretaris

9 Afzender Federale Overheidsdienst FINANCIËN van de PATRIMONIUMDOCUMENTATIE Pijler Informatieverzameling en -uitwisseling North Galaxy B10 Koning Albert II laan 33 bus Schaarbeek EINDE VOLMACHT Het College van Burgemeester en Schepenen verzoekt om een einde te maken aan de toegang tot de applicatie URBAIN voor de hierna vermelde personen. Deze personen zijn niet langer meer belast met een opdracht in het kader van de mededeling van veranderingen die zich hebben voorgedaan aan de eigendommen aan de entiteit overeenkomstig artikel 17 van het Koninklijk Besluit van 12 april 1966 tot wijziging van het Reglement voor de bewaring van het kadaster. Stad of gemeente : Naam gewezen volmachthouder : Profiel Verantwoordelijke Plaats, datum: Voor het College van Burgemeester en Schepenen, De Burgemeester De Gemeentesecretaris

Toepassing Urbain (URBAnistic Information Network) GEBRUIKERSHANDLEIDING

Toepassing Urbain (URBAnistic Information Network) GEBRUIKERSHANDLEIDING Toepassing Urbain (URBAnistic Information Network) GEBRUIKERSHANDLEIDING 1 INLEIDING... 2 2 TOEGANG TOT URBAIN... 3 2.1 Gebruikers van de FOD Financiën... 3 2.2 Gebruikers van de gemeentebesturen... 4

Nadere informatie

Administratieve lastenverlaging stedenbouwkundige vergunningen

Administratieve lastenverlaging stedenbouwkundige vergunningen Administratieve lasten Praktijkervaringen Administratieve lastenverlaging stedenbouwkundige vergunningen 18-1-2008 1 Opdrachten van de Voorschriften bepalen Waken over eer, discretie en waardigheid van

Nadere informatie

FOD FINANCIEN. Urbain Gebruikershandleiding

FOD FINANCIEN. Urbain Gebruikershandleiding FOD FINANCIEN Urbain Gebruikershandleiding Versie 15/06/2017 ToepassingUrbain (URBAnisticInformation Network) GEBRUIKERSHANDLEIDING 1 INLEIDING... 2 2 TOEGANG TOT URBAIN... 3 2.1 Gebruikers van de FOD

Nadere informatie

project Urbain 2 E-gov project Urbain 2 van de Patrimoniumdocumentatie Algemene Administratie regionale samenwerking federale-regionale

project Urbain 2 E-gov project Urbain 2 van de Patrimoniumdocumentatie Algemene Administratie regionale samenwerking federale-regionale E-gov project Urbain 2 federale-regionale regionale samenwerking Guy Stienaers Luc Bael Alice Delarbre Michel Van Acker 13/06/2008 - Slide 1 Agenda Algem. Admin. Patrimoniumdocumentatie Administratie -

Nadere informatie

FOD FINANCIEN. Urbain Gebruikershandleiding

FOD FINANCIEN. Urbain Gebruikershandleiding FOD FINANCIEN Urbain Gebruikershandleiding Versie 04/12/2017 ToepassingUrbain (URBAnisticInformation Network) GEBRUIKERSHANDLEIDING 1 INLEIDING... 2 2 TOEGANG TOT URBAIN... 3 2.1 Gebruikers van de FOD

Nadere informatie

Gebruikersgids. Federale Overheidsdienst FINANCIEN

Gebruikersgids. Federale Overheidsdienst FINANCIEN Gebruikersgids L UNION FAIT LA FORCE - EENDRACHT MAAKT MACHT Federale Overheidsdienst FINANCIEN Wat is Tax-on-web? Tax-on-web is een snelle, gebruiksvriendelijke en veilige elektronische applicatie om

Nadere informatie

SCHERM 1. WEGWIJZER PERIODIEKE BTW-AANGIFTE VIA INTERVAT (Test- en Productieomgeving) Klik op:

SCHERM 1. WEGWIJZER PERIODIEKE BTW-AANGIFTE VIA INTERVAT (Test- en Productieomgeving) Klik op: SCHERM 1 WEGWIJZER PERIODIEKE BTW-AANGIFTE VIA INTERVAT (Test- en Productieomgeving) Klik op: SCHERM 2 Vervolgens Klik op : SCHERM 3 Klik (naar gelang de keuze) op één van de opties Testomgeving of Productieomgeving

Nadere informatie

Algemene administratie van de DOUANE en ACCIJNZEN

Algemene administratie van de DOUANE en ACCIJNZEN Federale Overheidsdienst FINANCIEN Brussel, 18 april 2011 Algemene administratie van de DOUANE en ACCIJNZEN Centrale administratie dienst Accijnsprocedures North Galaxy Toren A, Koning Albert II-laan 33,

Nadere informatie

TAX-ON-WEB & My Minfin. Avelgem, 27 mei 2010

TAX-ON-WEB & My Minfin. Avelgem, 27 mei 2010 TAX-ON-WEB & My Minfin Avelgem, 27 mei 2010 2010 Programma Tax-on-web en My Minfin Algemeen De burger De elektronische aangifte www.taxonweb.be Het elektronisch fiscaal dossier www.myminfin.be 2 /My Minfin

Nadere informatie

TAX-ON-WEB & My Minfin

TAX-ON-WEB & My Minfin TAX-ON-WEB & My Minfin 2009 Programma Tax-on-web en My Minfin Algemeen De burger De elektronische aangifte www.taxonweb.be De elektronisch fiscaal dossier www.myminfin.be /My Minfin Algemeen Tax-on-web

Nadere informatie

Elektronische indiening fiscale fiches

Elektronische indiening fiscale fiches Elektronische indiening fiscale fiches De intentie van dit document is niet alle gevolgen en mogelijkheden van de elektronische indiening van de fiscale fiches weer te geven. Het probeert enkel een praktische

Nadere informatie

TAX-ON-WEB & My Minfin

TAX-ON-WEB & My Minfin TAX-ON-WEB & My Minfin Zwevegem, 4 & 18 mei 2010 2010 Programma Tax-on-web en My Minfin Algemeen De burger De elektronische aangifte www.taxonweb.be Het elektronisch fiscaal dossier www.myminfin.be 2 /My

Nadere informatie

TAX-ON-WEB & My Minfin

TAX-ON-WEB & My Minfin Programma Tax-on-web en TAX-ON-WEB & 2009 Algemeen De burger De elektronische aangifte www.taxonweb.be De elektronisch fiscaal dossier www.myminfin.be / Algemeen / Toegang van de burger Tax-on-web is een

Nadere informatie

Nieuwsbrief Paperless Douane & Accijnzen Nr. 4 maart 2006

Nieuwsbrief Paperless Douane & Accijnzen Nr. 4 maart 2006 Federale Overheidsdienst FINANCIEN BELASTINGEN EN INVORDERING Administratie van Douane en Accijnzen BELASTINGEN EN INVORDERING Administratie der Douane en Accijnzen Centrale Administratie North Galaxy,

Nadere informatie

TAX-ON-WEB & My Minfin

TAX-ON-WEB & My Minfin TAX-ON-WEB & My Minfin 2011 Algemeen Tax-on-web is een internet toepassing die toelaat de aangifte in de personenbelasting elektronisch en gemakkelijker in te dienen 3 gebruikers: De burger => Taxbox De

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor de toepassing DECLAR Fouten melden

Gebruikershandleiding voor de toepassing DECLAR Fouten melden 1 Gebruikershandleiding voor de toepassing DECLAR Fouten melden Inhoudstafel 1. Algemeen 3 1.1 Inleiding 3 1.2 Voorafgaande vereisten om verbinding te maken met de toepassing 3 2. Eerste verbinding, registratie

Nadere informatie

Digitaal aanvragen van. uittreksels uit de kadastrale percelenplannen met eventueel kadastrale legger, lijsten eigenaars en aanpalenden.

Digitaal aanvragen van. uittreksels uit de kadastrale percelenplannen met eventueel kadastrale legger, lijsten eigenaars en aanpalenden. Digitaal aanvragen van uittreksels uit de kadastrale percelenplannen met eventueel kadastrale legger, lijsten eigenaars en aanpalenden via www.myminfin.be Opzoeken van een perceel STAP 1 Verschil tussen

Nadere informatie

MAANDAANGIFTE BEDRIJFSVOORHEFFING FINPROF

MAANDAANGIFTE BEDRIJFSVOORHEFFING FINPROF MAANDAANGIFTE BEDRIJFSVOORHEFFING FINPROF Bedrijfsvoorheffing 9.2.17.1 MAANDELIJKSE AANGIFTE NR. 274 Vanaf januari 2008 is voorzien om de maandelijkse aangifte te maken. De lijst 9.2.17.8 INTERN BELASTINGOVERZICHT

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst FINANCIEN VERHUURD TE HUUR. Een huurcontract laten registreren

Federale Overheidsdienst FINANCIEN VERHUURD TE HUUR. Een huurcontract laten registreren EENDRACHT MAAKT MACHT Federale Overheidsdienst FINANCIEN TE HUUR VERHUURD 0466 33 22 11 Een huurcontract laten registreren 1. Wie moet welk huurcontract laten registreren? Het huurcontract van een onroerend

Nadere informatie

Tax-on-web & MyMinfin ALGEMENE ADMINISTRATIE VAN DE FISCALITEIT

Tax-on-web & MyMinfin ALGEMENE ADMINISTRATIE VAN DE FISCALITEIT Tax-on-web & MyMinfin 2015 Tax-on-web en MyMinfin Algemeen Toegang van de burger Toegang van de burger via eid Hoe eid te lezen Zich authentificeren met eid De elektronische aangifte www.taxonweb.be Voordelen

Nadere informatie

De toegang tot de genoemde opties wordt geregeld overeenkomstig de bepalingen van de hiernavolgende punten 4, 5 en 6.

De toegang tot de genoemde opties wordt geregeld overeenkomstig de bepalingen van de hiernavolgende punten 4, 5 en 6. BIJLAGE 1 aan de ministeriële omzendbrief van 23 juni 2008 betreffende de toepassing van het koninklijk besluit van 19 maart 2008 tot regeling van de procedure voor het mededelen van de verschillen die

Nadere informatie

De controlekaart volledige werkloosheid

De controlekaart volledige werkloosheid De controlekaart volledige werkloosheid Mobiele Versie Gebruikershandleiding Inhoudstafel Toegang 4 Algemene beschrijving 6 Bovenaan 7 Het logo van de uitbetalingsinstelling 7 De PDF downloaden 7 Instellingen

Nadere informatie

Stapsgewijs een aangifte in de rechtspersonenbelasting indienen

Stapsgewijs een aangifte in de rechtspersonenbelasting indienen Stapsgewijs een aangifte in de rechtspersonenbelasting indienen Juni 2015 Te doorlopen stappen Inloggen Starten in BIZTAX Aangiften zoeken en openen Een nieuwe aangifte beginnen Een aangifte invullen Een

Nadere informatie

Authentieke akten Voorafgaande perceelsidentificatie

Authentieke akten Voorafgaande perceelsidentificatie Sessie 21A Authentieke akten Voorafgaande perceelsidentificatie (Precad) Trefdag Informatie Vlaanderen Gent 9 juni 2016 Rudi LOMBAERT AAPD - Administratie Opmetingen & Waarderingen Inleiding Precad KB

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER 1. Inleiding Om toegang te krijgen tot het systeem van de Orde van Architecten Vlaamse Raad waarmee u uw digitaal visum kan verkrijgen, dient u te beschikken over een

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst FINANCIEN Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen. Handleiding PDIE Professionele Diesel

Federale Overheidsdienst FINANCIEN Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen. Handleiding PDIE Professionele Diesel Federale Overheidsdienst FINANCIEN Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen Handleiding PDIE Professionele Diesel Inhoudsopgave 1.Inleiding... 3 2.Toegang tot de applicatie... 4 3.Insturen van

Nadere informatie

Infosessies IMJV 2009

Infosessies IMJV 2009 21 januari 2009 Elektronische Nieuwsbrief In de kijker: Uw gepersonaliseerde aangifteformulier NIEUWE EXCELTOOL VOOR DE AFVALSTOFFEN- MELDING -internetloket: wat wijzigt er? Inhoud: aangifte 2009 2 Wat

Nadere informatie

Gebruikershandleiding User Management Scenario 2

Gebruikershandleiding User Management Scenario 2 Gebruikershandleiding User Management Scenario 2 Inhoud Stap 1 Aanvraag van de hoedanigheid Beheerder aanvullende pensioenen... 3 Stap 2 Activeren van een hoedanigheid Beheerder aanvullende pensioenen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Paperless Douane & Accijnzen Nr. 1 - februari 2005

Nieuwsbrief Paperless Douane & Accijnzen Nr. 1 - februari 2005 Federale Overheidsdienst FINANCIEN BELASTINGEN EN INVORDERING Administratie van Douane en Accijnzen BELASTINGEN EN INVORDERING Administratie der Douane en Accijnzen Centrale Administratie North Galaxy,

Nadere informatie

Mijn HVW-dossier. Veel voorkomende vragen en problemen

Mijn HVW-dossier. Veel voorkomende vragen en problemen Mijn HVW-dossier Veel voorkomende vragen en problemen Inhoud 1. INSTALLATIE... 3 Welke software heeft u nodig?... 4 Uw installatie testen... 4 2. VRAGEN EN PROBLEMEN... 5 Federaal burgertoken... 6 Nieuwe

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR AANVRAGEN INSCHRIJVINGSNUMMERS

HANDLEIDING E-LOKET VOOR AANVRAGEN INSCHRIJVINGSNUMMERS / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR AANVRAGEN INSCHRIJVINGSNUMMERS /versie 2.0-26.03.2018 26.03.2018 Handleiding e-loket voor aanvragen inschrijvingsnummers 1/13 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 Toegang

Nadere informatie

Aanvraag tot Wijziging Isabel-abonnement

Aanvraag tot Wijziging Isabel-abonnement Isabel-abonnement Ref. Isa/BW003-N De cliënt, firma en rechtsvorm... maatschappelijke zetel... BTW-nummer of Uniek identificatienummer... handelsregister... geldig vertegenwoordigd door... functie... hierna

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Versie 2.1 INHOUDSTAFEL 1 Context... 3 2 Installatie... 4 3 Gebruik van de toepassing... 9 3.1 Opstarten van de Patient HealthViewer toepassing (na installatie)... 9 3.2 Algemene

Nadere informatie

NIEUWE INLOGPROCEDURE INTERVAT

NIEUWE INLOGPROCEDURE INTERVAT NIEUWE INLOGPROCEDURE INTERVAT Wat houdt deze nieuwe procedure in? Vanaf 11 februari 2014 zal de inlogprocedure voor Intervat via FEDIAM (Federaal Identity en Access Management) in werking treden. Dit

Nadere informatie

CAPELO - AANVULLINGEN BIJ HET

CAPELO - AANVULLINGEN BIJ HET CAPELO - AANVULLINGEN BIJ HET LOOPBAANDOSSIER Gebruikershandleiding voor online toepassing 11/04/2011 Tour du Midi / Zuidertoren Bruxelles1060 Brussel T +32 (0)2 791 50 00 F +32 (0)2 791 50 99 www.capelo.be

Nadere informatie

Gebruikershandleiding User Management Scenario 4

Gebruikershandleiding User Management Scenario 4 Gebruikershandleiding User Management Scenario 4 Inhoud Stap 1 Registratie entiteit & aanduiding VTE, aanvraag hoedanigheid Beheerder aanvullende pensioenen, activatie hoedanigheid & aanduiding Lokale

Nadere informatie

Auteur. Federale Overheidsdienst Financiën. minfin.fgov.be. Onderwerp

Auteur. Federale Overheidsdienst Financiën. minfin.fgov.be. Onderwerp Auteur Federale Overheidsdienst Financiën minfin.fgov.be Onderwerp Circulaire nr. Ci.RH.26/582.830 (AOIF 17/2008). AFTREKBARE BESTEDING. Aftrek voor enige eigen woning. INTEREST VAN EEN HYPOTHECAIRE LENING.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Beheer Enveloppen

Gebruikershandleiding. Beheer Enveloppen Gebruikershandleiding Beheer Enveloppen Inleiding Via Beheer Enveloppen kunt u heel eenvoudig een groot aantal betalingsbestanden voorbereiden, waarvan niet noodzakelijk alle gegevens al gekend en ingevuld

Nadere informatie

BVBA KMO-zone, Klein Boom Putte (Mechelen) Tel: (015) Fax: (015)

BVBA KMO-zone, Klein Boom Putte (Mechelen) Tel: (015) Fax: (015) BVBA KMO-zone, Klein Boom 7 2580 Putte (Mechelen) Tel: (015) 76 74 10 Fax: (015) 75 65 76 info@servico.be Handleiding SwingPayroll Taks Periode Rapporten Met dit programma kan de maandelijkse aangifte

Nadere informatie

Pensioenkadaster epk - Batch-aangiften aan het Pensioenkadaster Documentatie voor de instellingen

Pensioenkadaster epk - Batch-aangiften aan het Pensioenkadaster Documentatie voor de instellingen Versie 1.2 26/01/2012 Pensioenkadaster Documentatie voor de instellingen Ter attentie van: Contact: Instellingen die pensioenen uitbetalen en dienstverleners die aangiften doen aan het Pensioenkadaster

Nadere informatie

Gelet op de nieuwe gemeentewet, meer bepaald artikel 117, alinea 1 en artikel 118, alinea 1 ;

Gelet op de nieuwe gemeentewet, meer bepaald artikel 117, alinea 1 en artikel 118, alinea 1 ; Leefkader / Stadsontwikkeling / Stedenbouwkundige vergunningen : Belastingreglement inzake diverse handelingen en werken onderworpen aan een stedenbouwkundige vergunning Wijzigingen en vernieuwing. Anderlecht,

Nadere informatie

Hoe kan u controleren of alle instellingen op uw PC in orde zijn om digitaal te ondertekenen.

Hoe kan u controleren of alle instellingen op uw PC in orde zijn om digitaal te ondertekenen. Hoe kan u controleren of alle instellingen op uw PC in orde zijn om digitaal te ondertekenen. Mocht u niet zeker zijn of alle instellingen op uw PC in orde zijn om digitaal te ondertekenen of u ondervindt

Nadere informatie

HANDLEIDING CONTACTENDATABANK

HANDLEIDING CONTACTENDATABANK De Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Algemene Directie Instellingen en Bevolking Park Atrium Koloniënstraat 11 1000 Brussel HANDLEIDING CONTACTENDATABANK Verkiezingen Webapplicatie Contactpersonen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Hoe gebruiken? Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 2. NAAR UW KLANTENZONE GAAN... 4 3. CONSULTATIE VAN UW GEGEVENS... 6 3.1. MIJN ALGEMENE

Nadere informatie

CAPELO - AANVULLINGEN BIJ HET

CAPELO - AANVULLINGEN BIJ HET CAPELO - AANVULLINGEN BIJ HET LOOPBAANDOSSIER Gebruikershandleiding voor online toepassing 27/06/2019 Tour du Midi / Zuidertoren Bruxelles1060 Brussel T +32 (0)2 791 50 00 F +32 (0)2 791 50 99 www.capelo.be

Nadere informatie

Handleiding voor vertegenwoordigers van de Staat

Handleiding voor vertegenwoordigers van de Staat Uniek verslag Handleiding voor vertegenwoordigers van de Staat Version 1 1 Inhoudstafel Inhoudstafel...2 Inleiding...3 Webbrowsers...4 Verbinding maken met de toepassing...5 Formulier overeenkomst...12

Nadere informatie

FORMULIER TOT MEDEDELING VAN REKENINGEN IN HET BUITENLAND AAN HET CENTRAAL AANSPREEKPUNT. Verklarende nota

FORMULIER TOT MEDEDELING VAN REKENINGEN IN HET BUITENLAND AAN HET CENTRAAL AANSPREEKPUNT. Verklarende nota FORMULIER TOT MEDEDELING VAN REKENINGEN IN HET BUITENLAND AAN HET CENTRAAL AANSPREEKPUNT Verklarende nota Het «Centraal aanspreekpunt» (CAP) is een geïnformatiseerde -databank die door de Nationale Bank

Nadere informatie

Aangifte van verschillen: Gebruikershandleiding voor Declarant

Aangifte van verschillen: Gebruikershandleiding voor Declarant Aangifte van verschillen: Gebruikershandleiding voor Declarant 1. Voorafgaande vereisten - Houder zijn van een elektronische identiteitskaart uitgereikt door de Belgische Staat; - Over een PC beschikken

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Toegang tot Pay@Finpost: abonnementen & digipass

Hoofdstuk 1: Toegang tot Pay@Finpost: abonnementen & digipass In deze rubriek verzamelden we de meest voorkomende vragen en onze antwoorden over Pay@Finpost. Indien u desondanks in deze lijst geen antwoord op uw vragen vindt, aarzel dan niet ons te contacteren op

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR REVALIDATIEVOORZIENINGEN

HANDLEIDING E-LOKET VOOR REVALIDATIEVOORZIENINGEN / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR REVALIDATIEVOORZIENINGEN / versie 1.1-4.06.2019 4.06.2019 Handleiding e-loket voor revalidatievoorzieningen 1/15 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 Toegang tot het eloket

Nadere informatie

STARTFASE SYSTEEM IN GEBRUIK BIJ/DOOR P&O Melden namens. Gemeentelijk Incidenten Registratiesysteem GIR

STARTFASE SYSTEEM IN GEBRUIK BIJ/DOOR P&O Melden namens. Gemeentelijk Incidenten Registratiesysteem GIR STARTFASE SYSTEEM IN GEBRUIK BIJ/DOOR P&O Melden namens Gemeentelijk Incidenten Registratiesysteem GIR Handleiding voor de startfase Versie 1.0 Hengelo, 18 december 2008 Inhoud 1. Inleiding 3 1.1 Wat is

Nadere informatie

Digitaal uitwisselingsplatform voor procedurestukken e-proadmin. Gebruikershandleiding

Digitaal uitwisselingsplatform voor procedurestukken e-proadmin. Gebruikershandleiding Digitaal uitwisselingsplatform voor procedurestukken e-proadmin Gebruikershandleiding Versie 1.4 - Raad van State - Conseil d'état 2014 1 Inhoudstafel 1 Inhoudstafel... 2 2 Inleiding... 3 3 Zich identificeren

Nadere informatie

CHECKLIST : OPENEN VAN OFFERTES

CHECKLIST : OPENEN VAN OFFERTES CHECKLIST : OPENEN VAN OFFERTES 1 Inleiding 2 Wat heb je nodig? 2.1 De minimale configuratie 2.2 De tussenoplossing (aangeraden) 2.3 De maximale configuratie 1 Inleiding Deze checklist geeft een praktisch

Nadere informatie

Een huurcontract laten registreren... een makkelijk te vervullen verplichting - Gewijzigde wetgeving - Federale Overheidsdienst FINANCIEN

Een huurcontract laten registreren... een makkelijk te vervullen verplichting - Gewijzigde wetgeving - Federale Overheidsdienst FINANCIEN Een huurcontract laten registreren... een makkelijk te vervullen verplichting - Gewijzigde wetgeving - L UNION FAIT LA FORCE - EENDRACHT MAAKT MACHT Federale Overheidsdienst FINANCIEN 1. Wie moet welk

Nadere informatie

DE GEMEENTERAAD, BESLUIT:

DE GEMEENTERAAD, BESLUIT: DE GEMEENTERAAD, Gelet op de financiële toestand van de gemeente; Gelet op de geldende budgetonderrichtingen terzake; Overwegende dat het afleveren van allerlei administratieve stukken voor de gemeente

Nadere informatie

Vitalink Medication Viewer Handleiding

Vitalink Medication Viewer Handleiding Versie 0.5 INHOUDSTAFEL 1 Context... 2 2 Installatie... 3 3 Toepassing... 9 4 Updates... 20 5 FAQ... 24 6 Bijkomende tips voor een goed gebruik... 25 1 CONTEXT De Vitalink Medication Viewer is een software

Nadere informatie

We hebben de vragen ingedeeld als volgt:

We hebben de vragen ingedeeld als volgt: In deze rubriek verzamelden we de meest voorkomende vragen en onze antwoorden over Pay@Finpost. Indien u desondanks in deze lijst geen antwoord op uw vragen vindt, aarzel dan niet ons te contacteren op

Nadere informatie

JAARAANGIFTE BEDRIJFSVOORHEFFING BELCOTAX-ON-WEB

JAARAANGIFTE BEDRIJFSVOORHEFFING BELCOTAX-ON-WEB JAARAANGIFTE BEDRIJFSVOORHEFFING BELCOTAX-ON-WEB Bedrijfsvoorheffing 9.2.17.2 AANGIFTES NR. 325.10 281.10 Vanaf het aangiftejaar 2008, inkomsten 2007, zijn de meeste firma s verplicht om hun jaaraangifte

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS CENTRA VOOR KORTVERBLIJF

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS CENTRA VOOR KORTVERBLIJF / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS CENTRA VOOR KORTVERBLIJF / versie 2.0-13.04.2018 13.04.2018 Handleiding e-loket voor dossiers bezettingsgegevens centra voor kortverblijf

Nadere informatie

DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID)

DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID) DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID) ACROBAT PROFESSIONAL (WINDOWS) VERSIE 1.1.1 NL Disclaimer Fedict is niet verantwoordelijk voor om het even welke schade die een derde zou ondervinden ingevolge eventuele

Nadere informatie

Het deponeren van elektronische documenten

Het deponeren van elektronische documenten Het deponeren van elektronische documenten Guido Goedemé, Josiane Motte en Brigitte Van Hemelrijck Koninklijke Bibliotheek van België Inleiding Het systeem voor het deponeren, ontsluiten en terugvinden

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR KWALITEITSINDICATOREN

HANDLEIDING E-LOKET VOOR KWALITEITSINDICATOREN / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR KWALITEITSINDICATOREN / versie 1.1-4.06.2015 4.06.2015 Handleiding e-loket voor kwaliteitsindicatoren 1/11 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 Toegang tot het e-loket 3

Nadere informatie

handleiding adviesvraag bij digitale aanvragen voor een stedenbouwkundige vergunning met het Omgevingsloket advies vraag

handleiding adviesvraag bij digitale aanvragen voor een stedenbouwkundige vergunning met het Omgevingsloket advies vraag handleiding adviesvraag bij digitale aanvragen voor een stedenbouwkundige vergunning met het Omgevingsloket advies vraag Vanaf 1 juni 2014 kan een aanvraag voor een stedenbouwkundige vergunning digitaal

Nadere informatie

BELTRACE VOOR DE GEMEENTEN

BELTRACE VOOR DE GEMEENTEN S A N I T R A C E BELTRACE VOOR DE GEMEENTEN Versie 7 21/09/2012 Pagina 1 van 18 BELTRACE VOOR DE GEMEENTEN Herinnering van de algemene gebruiksrichtlijnen De informaticatoepassing Beltrace moet door de

Nadere informatie

Uw bericht van Uw kenmerk Ons kenmerk Bijlage(n) D.C. 239.308

Uw bericht van Uw kenmerk Ons kenmerk Bijlage(n) D.C. 239.308 Federale Overheidsdienst FINANCIEN Brussel, 15 juni 2009 BELASTINGEN EN INVORDERING correspondentieadres Dienst Invordering en Geschillen North Galaxy Toren A, Koning Albert II laan 33, bus 37 te 1030

Nadere informatie

Toegangsbeheer. Inhoud. Inleiding

Toegangsbeheer. Inhoud. Inleiding Toegangsbeheer Inhoud Inleiding... 1 De lokale beheerder... 2 Hoe duidt u een lokale beheerder aan?... 2 De eerste maal aanloggen... 4 Hoe verandert u van lokale beheerder?... 4 Nuttige opties op de welkomstpagina

Nadere informatie

In de praktijk zal de invoering van het geautomatiseerde systeem als volgt verlopen:

In de praktijk zal de invoering van het geautomatiseerde systeem als volgt verlopen: Federale Overheidsdienst FINANCIEN BELASTINGEN EN INVORDERING Brussel, maart 2010 correspondentieadres Centrale administratie - Dienst Accijnsprocedures & Dienst Automatisering North Galaxy, Koning Albert

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Voorzitter van de CFI, ontvangen op 07/02/2018; Gelet op de bijkomende inlichtingen ontvangen op 09/03/2018;

Gelet op de aanvraag van de Voorzitter van de CFI, ontvangen op 07/02/2018; Gelet op de bijkomende inlichtingen ontvangen op 09/03/2018; 1/6 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr. 18/2018 van 3 mei 2018 Betreft: aanvraag van de Cel voor financiële informatieverwerking (CFI) om toegang te krijgen tot de gegevens

Nadere informatie

E-loket gemeentebelastingen

E-loket gemeentebelastingen E-loket gemeentebelastingen Hoe uw aangifte invullen en indienen via het Internet? Waarom kiezen voor een elektronische aangifte? Bij het elektronisch indienen van uw aangifte geniet u van de voordelen

Nadere informatie

DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID)

DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID) DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID) MOZILLA THUNDERBIRD (WINDOWS) VERSIE 1.1.1 NL Disclaimer Fedict is niet verantwoordelijk voor om het even welke schade die een derde zou ondervinden ingevolge eventuele

Nadere informatie

Site survey ter voorbereiding van de algemene rollout van de elektronische kids-id en de elektronische vreemdelingenkaart.

Site survey ter voorbereiding van de algemene rollout van de elektronische kids-id en de elektronische vreemdelingenkaart. Brussel, 14 juni 2007 Aan het College van Burgemeester en Schepenen Alg. Dir. Instellingen en Bevolking Dienst Vreemdelingenzaken Uw kenmerk: Ons kenmerk : III21/724.68/3835/07 Contactpersoon : Ghislain

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst FINANCIEN TE HUUR. Een huurcontract opstellen... via internet - 2008 -

Federale Overheidsdienst FINANCIEN TE HUUR. Een huurcontract opstellen... via internet - 2008 - EENDRACHT MAAKT MACHT Federale Overheidsdienst FINANCIEN TE HUUR Een huurcontract opstellen... via internet - 2008 - 1. Naar een moderne Federale Overheidsdienst Financiën Bij de hervorming van de Federale

Nadere informatie

Auteur. Federale Overheidsdienst Financiën. http://minfin.fgov.be. Onderwerp

Auteur. Federale Overheidsdienst Financiën. http://minfin.fgov.be. Onderwerp Auteur Federale Overheidsdienst Financiën http://minfin.fgov.be Onderwerp Circulaire nr. Ci.RH.26/586.459 (AOIF 43/2007). Aftrek voor enige woning. Belastingvermindering voor het lange termijnsparen. Kapitaalaflossing

Nadere informatie

DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID)

DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID) DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID) MS OFFICE OUTLOOK 2007 (WINDOWS) VERSIE 1.1.1 NL Disclaimer Fedict is niet verantwoordelijk voor om het even welke schade die een derde zou ondervinden ingevolge

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR AANVRAGEN INSCHRIJVINGSNUMMERS

HANDLEIDING E-LOKET VOOR AANVRAGEN INSCHRIJVINGSNUMMERS / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR AANVRAGEN INSCHRIJVINGSNUMMERS /versie 1.0-8.08.2016 8.08.2016 Handleiding e-loket voor aanvragen inschrijvingsnummers 1/11 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 Toegang tot

Nadere informatie

Kempische steenweg 293, bus 2 3500 Hasselt Belgium. Euro-Twice N.V. Handleiding: Registratie. van defecte toestellen. www.eurotwice.be ... Versie 1.

Kempische steenweg 293, bus 2 3500 Hasselt Belgium. Euro-Twice N.V. Handleiding: Registratie. van defecte toestellen. www.eurotwice.be ... Versie 1. . Euro-Twice N.V. Kempische steenweg 293, bus 2 3500 Hasselt Belgium Handleiding: Registratie van defecte toestellen op www.eurotwice.be Versie 1.03............................ 0. Inhoud: 1. Inleiding

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING VAN DE UBO APPLICATIE VERSIE WETTELIJKE VERTEGENWOORDIGER

GEBRUIKERSHANDLEIDING VAN DE UBO APPLICATIE VERSIE WETTELIJKE VERTEGENWOORDIGER GEBRUIKERSHANDLEIDING VAN DE UBO APPLICATIE VERSIE WETTELIJKE VERTEGENWOORDIGER 1. Introductie Deze gebruikershandleiding bij het register van de begunstigden, ook bekend als het "UBOregister", is bedoeld

Nadere informatie

Aanvraag voor het openen van een Triodos-rekening voor particulieren

Aanvraag voor het openen van een Triodos-rekening voor particulieren Customer Services: T +32 (0)2 548 28 51 info@triodos.be 20 Relatienummer 1: 0200 Relatienummer 2: 0200 Relatienummer 3: 0200 Relatienummer 4: 0200 Relationship Manager: Aanvraag voor het openen van een

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA NIET- CONFORM ARTIKEL 51

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA NIET- CONFORM ARTIKEL 51 / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA NIET- CONFORM ARTIKEL 51 / versie 2.1-13.04.2018 13.04.2018 Handleiding e-loket voor dossiers bezettingsgegevens

Nadere informatie

Helpgids voor de gebruiker. van een geregistreerd kassasysteem (GKS) bij het nakomen van de registratieplicht

Helpgids voor de gebruiker. van een geregistreerd kassasysteem (GKS) bij het nakomen van de registratieplicht Helpgids voor de gebruiker van een geregistreerd kassasysteem (GKS) bij het nakomen van de registratieplicht Inhoudsopgave Waar vindt u de registratietoepassing GKS?... 2 Wat moet en kan u allemaal doen

Nadere informatie

Energieprestatiedatabank - Meerdere registratiemogelijkheden voor verslaggevers

Energieprestatiedatabank - Meerdere registratiemogelijkheden voor verslaggevers VEA 1 Energieprestatiedatabank - Meerdere registratiemogelijkheden voor verslaggevers inhoud 1 Algemeen 2 Invoeren van nieuwe registratiegegevens 2.1 Ik ben een nieuwe verslaggever en ik wil mij registreren

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/11/063 BERAADSLAGING NR 11/041 VAN 7 JUNI 2011 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR

Nadere informatie

HANDLEIDING AANMELDEN OP HET MESTBANKLOKET

HANDLEIDING AANMELDEN OP HET MESTBANKLOKET HANDLEIDING AANMELDEN OP HET MESTBANKLOKET www.vlm.be INHOUD Handleiding aanmelden op het Mestbankloket... 3 1 Hoe vindt u het Mestbankloket?... 3 2 Verschillende manieren om u aan te melden... 4 2.1 U

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA VOOR PALLIATIEVE VERZORGING

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA VOOR PALLIATIEVE VERZORGING / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA VOOR PALLIATIEVE VERZORGING / versie 2.0-13.04.2018 13.04.2018 Handleiding e-loket voor dossiers bezettingsgegevens

Nadere informatie

MyBroker. Gebruikershandleiding

MyBroker. Gebruikershandleiding MyBroker Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 1.1. PER E-MAIL... 3 1.2. VIA ONZE WEBSITE... 4 2. DE TOEGANG TOT MYBROKER... 5 3. CONSULTATIE

Nadere informatie

E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER

E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER HANDLEIDING VOOR AANKOPERS GEBRUIKSVOORWAARDEN Rechten De FOD Personeel en Organisatie behoudt alle rechten (waaronder auteursrechten, merkrechten en octrooien) met betrekking

Nadere informatie

Handleiding gebruik van Mestbankloket

Handleiding gebruik van Mestbankloket Handleiding gebruik van Mestbankloket 11/09/2015 Doel van de handleiding Deze handleiding helpt u op weg als u zich voor het eerst wilt aanmelden op het Mestbankloket. Ook als u problemen ondervindt bij

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR ANIMATIEDOSSIERS

HANDLEIDING E-LOKET VOOR ANIMATIEDOSSIERS / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR ANIMATIEDOSSIERS / versie 1.3-4.06.2015 4.06.2015 Handleiding e-loket voor animatiedossiers 1/17 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 Toegang tot het e-loket 4 3 Inloggen

Nadere informatie

Aanvraag voor wijzigingen van een feitelijke vereniging

Aanvraag voor wijzigingen van een feitelijke vereniging Informatie & Advies: T +32(0)2 548 28 51 info@triodos.be Relatienummer: 0200 Relationship Manager : Aanvraag voor wijzigingen van een feitelijke vereniging U kunt dit formulier op uw computer invullen.

Nadere informatie

D.I. 521.103. Omdeling door de gewestelijke directeurs aan:

D.I. 521.103. Omdeling door de gewestelijke directeurs aan: Federale Overheidsdienst Financiën Administratie der douane en accijnzen Douaneprocedures D.I. 521.103 Mededeling aansluiting douanekantoren op het NCTSnetwerk _ D.D. 243.574 Brussel, 7 februari 2003 Bijlagen:

Nadere informatie

DB2P. Gebruikershandleiding User Management. Scenario 3

DB2P. Gebruikershandleiding User Management. Scenario 3 DB2P Gebruikershandleiding User Management Scenario 3 Inhoud Stap 1 Activeren van de hoedanigheid Beheerder aanvullende pensioenen en aanduiden van een Lokale beheerder... 3 Wie dient deze stap uit te

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voorbereidende stappen inclusie-applicatie

Gebruikershandleiding voorbereidende stappen inclusie-applicatie Gebruikershandleiding voorbereidende stappen inclusie-applicatie Om gebruik te kunnen maken van de inclusie-applicatie zijn er 4 voorbereidende stappen: STAP 1: Uw gegevens invoeren in de SZV-applicatie

Nadere informatie

E-Deposit. Handleiding Advocaten

E-Deposit. Handleiding Advocaten E-Deposit Handleiding Advocaten 2018 2017 Agenda 1 Context 2 Gebruik E-Deposit door advocaat: Opladen stukkenbundel/conclusie/brief 2 Agenda 1 Context Wat is E-Deposit en waarin kadert het? Globaal overzicht

Nadere informatie

Gebruikers- handleiding. Module betalingen Uitgestelde of meerdere handtekeningen

Gebruikers- handleiding. Module betalingen Uitgestelde of meerdere handtekeningen Gebruikers- handleiding Module betalingen Uitgestelde of meerdere handtekeningen Module Betalingen Uitgestelde of meerdere handtekeningen Selectie Uitgestelde of meerdere handtekeningen Voor u een overschrijving

Nadere informatie