2e Voetbalschool van NOAD 67; meer dan geslaagd.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2e Voetbalschool van NOAD 67; meer dan geslaagd."

Transcriptie

1

2 2e Voetbalschool van NOAD 67; meer dan geslaagd. Het succes van de 1 e Voetbalschool overtreffen is een hele opgave. Dat wisten de vijf leden van de voetbalschoolcommissie: Theo Gorissen, John Verbraeken, Aad Melser, Martijn Reijngoudt en Gerard Noorthoek, maar al te goed. Maar met de steun in de rug van de sponsorcommissie: Wim Snoep en Rien Mol wist de commissie de klus te klaren. Er waren zes voorbereidende besprekingen voor nodig om alles om de rails te krijgen. Het belangrijkste onderdeel van de voetbalschoolcommissie is het binnenhalen van een aansprekende speler of trainer. Richting alle topclubs: Ajax, Feijenoord en PSV werden lijnen uitgezet, maar ook naar RBC, Sparta en NAC. Het werd uiteindelijk een spel van de aanhouder wint. Nog een keer bellen, nog maar eens een reminder mailtje. Commissielid John Verbraeken had de lijn via de Ajax kids club uitgeworpen naar Ajax en daar kwam opeens beweging in. Jeugdtrainer van Ajax B1: Bryan Roy, tevens oud Nederlands elftal speler was bereid om te komen. Dan komt het punt of het bedrag is in te passen in het budget. Een dekkende begroting is altijd het uitgangspunt. Daar leek even een probleem te ontstaan, maar in de laatste bespreking op donderdag 05 oktober bleek dat de sponsoren in deze laatste dagen voor de voetbalschool toestroomden. De sponsorlijst van Wim Snoep groeide als het ware ieder uur. Het lukte om een meer dan dekkende begroting te krijgen. Opluchting alom. Nog meer toen vlak voor de voetbalschool de weersvoorspellingen ook nog eens heel goed waren. De spanningsmeter liep echter op de eerste dag van de voetbalschool weer hoog op, toen bleek dat Bryan Roy moest scouten bij een wedstrijd van het Nederlands elftal onder 17 jaar. Maar Ajax garandeerde gelijk al dat het probleem opgelost zou worden. Die oplossing werd gevonden door het hoofd van de Opleidingen; John vd Brom af te vaardigen naar Sint Philipsland. De ervaren voetbalman van Vitesse, Ajax en het Nederlands Elftal maakte er op de woensdag in het bijzijn van veel publiek en pers een waar feestje van voor de deelnemers van de voetbalschool: Harm Riedijk, Richard Verkerke, Lotte Tichem en Rene Vos mochten hun relaas doen in het journaal van Omroep Zeeland. End goed, al goed. De kracht van de voetbalschool is dat alles tot in details in uitgewerkt. Geleerd van de 1 e voetbalschool werd nu het trainingsprogramma weer anders opgezet. Per onderdeel werden er vaste trainers aangesteld, waarlangs de vier groepen doordraaiden. De circuitvorm. Met als basis de looptraining heeft Toine vd Goolberg ook dit jaar weer laten zien dat je hier de jeugd voor enthousiast kan maken. Als je het op de juiste manier brengt. Toine is hierin een specialist. Ook andere zaken, zoals het cadeau voor de spelers na afloop, het certificaat, de persberichten en deze keer ook de subsidieaanvragen werden vooraf goed doorgesproken. Het wachten is nog op een besluit van de provinciale overheid inzake de ingediende subsidieaanvraag.

3 Een kleine gemeenschap als St Philipsland op de kaart zetten en in het bijzonder NOAD 67. Achteraf bekeken is dat meer dan gelukt en dat gaf na afloop op de woensdagavond dat ook veel voldoening bij de commissie, de trainers en alle vrijwilligers. Het belangrijkste van het geheel blijft echter: hebben de kinderen het naar hun zit gehad? Het bewijs zijn de ontelbare vele foto s die geschoten zijn. Als je op de koppies van de deelnemers let, staat dit onomstotelijk vast. Dit naslagwerkje is gemaakt om ook de herinnering aan dit mooie evenement vast te leggen. Met dank aan alle vrijwilligers en sponsoren die de basis zijn voor een evenement als deze. Om te besluiten met de olympische oproep. Jeugd van Flupland verenigd u en kom naar de 3 e voetbalschool in NOAD wil graag een club voor de jeugd zijn. Natuurlijk zijn er pieken en dalen. Maar de voetbalschool is nu voor de tweede keer al een mooie piek geweest voor onze jeugdafdeling. Met deelnemers die in deze drie dagen meer dan 15 uur actief bezig zijn met voetballen. St Philipsland, 20 oktober Gerard Noorthoek secr. vv NOAD 67

4

5 2e Voetbalschool NOAD 67 van start. Met 4 trainingsblokken op vier deelnemende groepen: D1, E1. E2 en F1 is op een stralende herfstmaandag de 2 e voetbalschool van NOAD 67 van start gegaan. De dauw van de koele nacht lag nog rijkelijk op de velden toen trainingscoördinator Martijn Reijngoudt de groep van 37 spelers voorging in de warming up ondersteund door de klanken van de nieuwste superhit van Jan Smit als de morgen is gekomen. De hele groep stond een zware trainingsdag te wachten met ruim 5 uur voetbalveldtraining: Passeren en onderscheppen, voetbaltrucjes, samenspel en dribbelen en kappen maakten de vier trainingsblokken compleet. Alle onderdelen waren door Martijn Reijngoudt, de man met de CIOS papieren op zak, uitgeschreven in diverse oefeningen. Passeren en onderscheppen. Foto: FotoFase Nuttige oefeningen voor zowel de aanvaller als de verdediger. De actie die de aanvaller maakt om de reagerende verdediger te omspelen. Voor de aanvaller zaak van een goede balcontrole voor de verdediger zaak om iets door de knieën goed op de bal te concentreren. Het mondde uit in een afwerkvorm, waarop de verdediger vanaf de goal de bal inspeelde op de aanvaller die met de bal weer richting de goal ging en op zijn pad de inlopende verdediger tegenkwam. Er werden bij tijd en wijle verbeten duels uitgevochten. Een onderdeel wat Martijn Reijngoudt zelf voor zijn rekening nam. Voetbaltrucjes. Christiaan v Hekken, Frank den Engelsman en Stefan vd Peet waren de junioren jongelingen die de groep de nieuwste voetbaltrucjes en dat wel in beweging bij te brengen. Natuurlijk was de Akka beweging van Ronaldinho heel hot. De passeerbeweging van binnen naar buiten en van buiten naar binnen. Vele spelers oefenden deze beweging. Leuk onderdeel waren de panna wedstrijden op 2 velden, waarbij je punten kon verdienen voor iemand een panna te geven of uiteraard door een doelpunt te maken. De speler die de trucjes het beste onder de knie had was D pupil: Carlo de Kok. Dylan Reijngoudt die als gastspeler met de F1 mee mocht doen op dit onderdeel was volgens de trainers de snelst lerende pupil.

6 Dribbelen en kappen. Kees Reijngoudt en Leo Zuidweg gaven onderricht aan de deelnemers op dit onderdeel. Heel intensief van oefening 3, waarbij de spelers langs 30 dopjes op verschillende afstand uitgezet moesten slalommen. Ook het dribbelen in een vierkant waarbij ze elkaar bal niet mochten raken was een heel leuk onderdeel. In de middag waren John Verbraeken en Theo Gorissen ondersteunend op de oefeningen. Samenspel. Een moeilijk onderdeel voor de kleintjes. De trainers Patrick v Westen en Ton Vroegop moesten het onderdeel voor hun aanpassen op hun beleving. Bij de D pupillen die startten op dit onderdeel kwam de rondo en de partijvorm al heel goed tot zijn recht. De lunch. Bij zoveel trainingsarbeid is het altijd oppassen dat de deelnemers geen ram van de honger krijgen. Boterhammen, veel boterhammen werden tijdens de lunch verorberd in de feestelijke versierde tent aan de kantine. Angelique Reijngoudt had er met behulp van de jonge meidengroep een prachtig versierd geheel van gemaakt in groene en gele tinten, waarbij alle deelnemers en trainers aan konden schuiven aan de lange tafel. Gerwin Walpot de nieuweling bij de E2, die voor de eerste keer aan de voetbalschool meedeed, verorberde wel zes boterhammen. De boterhamworst was zo in trek bij de deelnemers dat er al snel een nijpend tekort was. Gerwin was in ieder geval klaar voor de middag, waarbij meerdere deelnemers de reservetank aan moesten spreken om alles goed af te werken.

7 Live bij Omroep Zeeland radio. In het late middagprogramma mocht Gerard Noorthoek namens de leiding verslag uitbrengen van de eerste dag. Hoe komen de kinderen de herfstvakantie door in Sint Philipsland? Dat was de eerste vraag van de presentatrice. Hoe dan bij NOAD 67 was gegaan kon de NOAD secretaris in geuren en kleuren kwijt aan Afgaand Tij het goed beluisterde programma van de provinciale omroep. Uiteraard werd de oproep aan de jeugd om woensdagmiddag allen langs te komen op de open middag als sluitstuk van het interview niet vergeten. Moe maar voldaan keerde om circa uur de deelnemers na de eerste dag huiswaarts. Ondanks de herfstvakantie gaan 37 kinderen na de eerste dag vroeg naar bed. Dag 2 ligt direct al weer in het vooruitzicht en met een heuse conditietest van een oud loop trainer van Feijenoord moet je goed voorbereid starten.

8 Pittige looptrainingen op 2e dag NOAD 67 Voetbalschool. Het concept van looptrainer en oud atleet Toine vd Goolberg was bekend bij de meeste deelnemers van de NOAD 67 voetbalschool. Het is een uurtje heel intensief individueel en met de groep een prestatie wegzetten. Met een overdadige oktoberzon die de temperatuur meer dan aangenaam maakte werden er heel wat zweetdruppels gelaten. De gelouterde trainer weet een groep aan zich binden, door er een flinke portie competitie element in te verwerken. Met stopwatch en fluit als hulpmiddel. Lopen niet leuk? Vraag het de deelnemers na afloop. Het is hartstikke leuk! Toine maakt er een feestje van, waarvoor ze heel diep willen gaan. Vele jeugdspelers van NOAD zijn op de dinsdag in de herfstvakantie vroegtijdig naar bed gegaan. Techniek. Voetbal is TIC wordt er wel eens gezegd. Techniek, Inzicht en Communicatie. Techniek: De vaardigheid die nodig is om het spel te kunnen spelen. Hoe klein de kinderen ook zijn, hoe laag het niveau van spelen ook is, de spelers bezitten per definitie een bepaalde mate van technische vaardigheid. Zo stelt Bert van Lingen het in het KNVB opleidingsboek. NOAD trainingscoördinator Martijn Reijngoudt schreef er vier oefeningen op uit. Balcontrole is daarbij een hele belangrijke. De F1, E2 en D1 trokken op de dinsdag aan hem voorbij. Op de woensdag wordt dit blok nog gedaan door de E1. Training met het mindere been. Patrick van Westen en Michiel de Jager gingen aan de slag met : Training met het mindere been. Als je de vaardigheid van je mindere been op kan voeren, wordt je een betere speler. Afwerken op de goal met je mindere been. Er vlogen nogal wat ballen over en naast. Maar de noodzaak om hier mee bezig te zijn werd de spelers duidelijk. De E1 en E2 voerden de oefeningen uit. De D1 en F1 doen het op de vroege woensdagmorgen.

9 Afwerkvormen. Wat is er voor een jonge voetballer mooier dan afwerkvormen van een speler als Leo Zuidweg te krijgen. In de jaren 90 een van de meest doeltreffende spelers van Zeeland. Gretig werd de oefenstof verorberd met begeleiding van Gerard Noorthoek, die verbaal de gescoorde punten turfde, daarmee het competitie element opvoerend. Mooi voor de E2 die dit onderdeel nog op de woensdag gaan doen. Voetbalcircuit. Kees Reijngoudt en Ton Vroegop in de ochtend en in de middag met Patrick v Westen en Michiel de Jager. Het voetbalcircuit met een hoog competitie element. Van alle onderdelen nam dit de meeste tijd in beslag. Er werd per team in twee groepjes gewerkt. Vanwege de vele materialen die hiervoor ingezet moesten worden werd dit onderdeel door alle vier teams op de dinsdag afgewerkt. De keepersgroep. Dat de keepersgroep bij de senioren een groep met passie is, dat is bekend. Twee leden van het keepersteam van NOAD: trainer Wim vd Burg en keeper Jan v Duuren gaven een heuse keeperstraining van dik een uur. Eerst aan E1 keeper: Niels v Oeveren en in het tweede deel van de middag aan: Bas Quist en Joost den Braber. Met rode hoofden en een bezweet shirt kwamen de jonge keepertjes van de training af. Dit was vet en cool was de reactie van een van hen. De looptraining met Toine vd Goolberg. Hij zit nog niet op de voetbal, maar de kleine dreumes Dylan Reijngoudt doet al zo deksels veel ervaring op bij de voetbalschool. Meneertje deed maar eens even de hele training van ruim een uur mee met de F1/E2 groep. Net als vorig jaar had Toine vd Goolberg in de persoon van D pupillen leider/trainer Ton Vroegop een trouwe secondant. Het is wel eens dollen met de goedlachse werknemer van Eneco Energie, maar wat gezegd moet worden, moet gezegd worden. Hij deed de oefeningen op een voortreffelijke wijze en met beleving voor aan de beide groepen. Met name bij de oudere groep E1/D1 werd de gaskraan flink opengetrokken en het kan niet anders dat de heren en de jongedame zeer vroegtijdig te bedde moeten zijn gegaan. Onderdeel was ook nog de 10 meter sprint. Marvin Quist was de winnaar bij de E1/D1 groep en Bas Quist bij het F1/E2 team.

10

11 John vd Brom van Ajax traint NOAD 67 Jeugd. Het werd John vd Brom. Hoofd Opleidingen van Ajax. Nada t de geplande B jeugd trainer van Ajax: Bryan Roy niet door kon gaan, vaardigde de hoofdstedelijke voetbalclub de hoofd opleiding zelf af naar de provincie. Om bij NOAD 67 een trainingsclinic te verzorgen voor de F, E en D pupillen. En vanaf half elf tot een uur in de middag werd het een feestje. Heel NOAD genoot met volle teugen van dit gebeuren. Richard Verkerke, Harm Riedijk, Lotte Tichem, Rene Vos en NOAD secretaris Gerard Noorthoek gaven acte de presence in het item over de voetbalschool in Omroep Zeeland T.V. Nieuws. Foto: FotoFase Start met Regen. Regen. Dat was het begin van dag 3 van de NOAD 67 voetbalschool. De organisatie improviseerde direct door de regenjacks met het logo van de voetbalschool en de namen van de hoofdsponsors: Kot & Hage en v Vossen Kiremko aan de deelnemers uit te reiken. Direct na het uitreiken van de beschermende kleding was het over met de regen en kon het laatste gedeelte van het trainingsblok dat al opgestart was op de dinsdag ervoor afgewerkt worden. Techniek, trainen met het verkeerde been en afwerkvormen op de goal konden voor de groepen die het nog niet hadden gehad afgemaakt worden. Foto: FotoFase Komst John vd Brom. En toen kwam hij. Het hoofd opleiding van Ajax. Clubs van heel de wereld komen bij Ajax kijken hoe dat in zijn werk gaat en de leidinggevende van deze opleiding was gasttrainer bij NOAD 67. Zonder meer een hele eer om deze klasbak van Vitesse, Ajax en het Nederlands Elftal binnen de NOAD poorten te hebben. Eerst was het zaak om de grote groepsfoto te maken. Een trotse organisatie, trotse spelers en een gasttrainer die er wat van wilde maken. Vervolgens waren het de F1 en E2 die een gezamenlijke training onder John vd Brom afwerkte. De jonkies werden veelvuldig voor de camera gefilmd van Omroep Zeeland T.V.

12 Foto: FotoFase Na de jonkies waren het de E1 die met zijn tienen de kunsten mochten laten zien, gevolgd door de groep van de D1 pupillen die zaterdag de belangrijke krabbenkreekderby tegen WHS moeten spelen als cupfighters in de bekerpoule. De toekijkende trainers waren lovend over de inzet van hun pupillen, die bovengemiddeld was ten opzichte van een doordeweekse trainingsavond. Na de trainingsclinic nam de Ajax jeugdtrainer uitgebreid de tijd om met de NOAD pupillen op de foto te gaan en handtekeningen uit te delen. Tijdens het eten schaarde hij zich tussen de geel groene jeugdspelers en de certificaten werden voorzien van zijn handtekening. Foto: FotoFase Foto: FotoFase

13 Foto: FotoFase Foto s: FotoFase Foto: FotoFase

14 Fase Open Jeugdmiddag. Nadat alle indrukken verwerkt waren volgde de open jeugdmiddag waarbij ook de niet leden van NOAD welkom waren. In de leeftijdsgroepen 6-10 jaar en jaar werd een toernooi op een half veld afgewerkt. Alle deelnemertjes speelden met verve en lieten het beste van hun kunnen nog een keer zien. De uitsmijter was een wedstrijdje tussen de trainers en alle spelers van de voetbalschool. De spelers scoorden uiteindelijk het winnende doelpunt. Foto: FotoFase Foto: FotoFase Certificaat. caat. Ruim na vier uur in de middag was de 2 e voetbalschool van NOAD 67 een feit. Alle deelnemers met ruim 15 uur voetbalervaring hadden het erop zitten. Voetbalschoolvoorzitter Theo Gorissen reikte alle 37 deelnemers het certificaat uit en zo trots als een pauw namen de voetballer het in het bezit. De 2 e voetbalschool van NOAD 67 werd een meer dan geslaagd evenement en kan als goed geslaagd in de boeken verwerkt worden. Bryan Roy. Het was al ver in de namiddag toen John Verbraeken van de voetbalschoolcommissie een telefoontje kreeg van Bryan Roy. Nogmaals verontschuldigde de Ajax jeugdtrainer zich dat hij toch nog verhinderd was om te komen. Zijn excuses werden mede na het prima optreden van John van den Brom geaccepteerd. De leiding. Foto: FotoFase Het succes van de voetbalschool werd door de leiding en de trainers na afloop gevierd in de kantine met een maaltijd en een drankje. Na deze afsluiting gingen de commissieleden, de vrijwilligers in de kantine en de trainers tevreden huiswaarts. Een hele mooie beleving voor de deelnemers en een mooie exposere voor het Fluplandse voetbal in haar 40 jarig bestaan.

15 Foto s: FotoFase

16 Artikel BN/De Stem: Wie opvalt gaat mee naar Ajax Donderdag 19 oktober SINT PHILIPSLAND Het zal je maar gebeuren als jonge Fluplandse voetballer. Staat op een ochtend in de herfstvakantie ineens John van den Brom, hoofd opleidingen bij Ajax, voor je neus. Voor de deelnemertjes aan het voetbalkamp van NOAD 67 was het gisteren realiteit. Aan het begin van de training liet Van den Brom nog een veelzeggende waarschuwing horen. Ik let vandaag goed op. Wie opvalt, pak ik mee onder de arm, zet ik in de auto en neem ik meteen mee naar Amsterdam. Met zo n aansporing loop je als jong talent natuurlijk het vuur uit je voetbalsloffen. Dan vergeet je meteen dat de aangekondigde hoofdgast Brian Roy wegens verplichtingen bij de hoofdstedelijke club niet aanwezig kon zijn. Een kleine uitleg moest de spelertjes duidelijk maken wie vervanger Van den Brom als voetballer was. Zeven jaar Vitesse, twee seizoenen Ajax, daarna een avontuur in Turkije met Istanbulspor, terug naar Vitesse om na vijf seizoenen in Arnhem af te bouwen bij De Graafschap. Uit bescheidenheid vergat de middenvelder van weleer dat hij ook nog tweemaal het Oranje droeg. Als trainer begon hij bij zaterdaghoofdklasser Bennekom, om daarna de huidige bondscoaches Van Basten van Van t Schip op te volgen bij de beloften van Ajax. Inmiddels is hij hoofdverantwoordelijke voor alle dertien jeugdelftallen bij die club. Voor er werd afgetrapt in Flupland wilde Van den Brom eerst nog weten wie er voor Feyenoord was. Bij John Reijngoudt was dat duidelijk: hij liep met een roodwit shirt van Dirk Kuyt rond. Ook keeper Bas Quist stak zijn vinger op. Gejoel volgde en Van den Brom voelde de stemming opperbest aan. Priemend stak hij zijn wijsvinger richting de jonge doelman. Jij krijgt het vandaag zwaar, jongen. Daarna begon het echte werk. Van den Brom demonstreerde zelfs de Zidane, dat heerlijke wegdraaien met de bal onder de voet. Na het hoog houden van de bal moest er gedribbeld worden. Vol overgave deed iedereen zijn best om de aanwijzingen van Van den Brom zo goed mogelijk op te volgen. Rechts mee, links tegen, of andersom. De ochtend vloog om en werd het hoogtepunt van het driedaagse voetbalkamp. Dinsdag was de bekende conditietrainer Toine van den Goolberg al te gast in Flupland. Hij liet zien dat ook loopoefeningen, mits voorzien van genoeg speelse elementen, leuk kunnen zijn. Jammer genoeg lieten de gasten van het pannatoernooi het afweten, waardoor dat onderdeel moest worden geschrapt.

17 Ook maandag werd er al urenlang door de NOAD-voetballertjes getraind. Veel van de oefeningen waren opgezet door Martijn Reijngoudt, speler van het eerste elftal en als CIOSstudent het officieuze hoofd opleidingen bij de zaterdagderdeklasser. Drie dagen lang leefden de jonge Fluplandse talenten als profvoetballers, inclusief een maaltijd tussen de middag in de kantine. De toekijkende hoofdtrainer Ton van der Spaan noemde het kamp een schot in de roos. Ook de moeders zijn er blij mee.

18 De NOAD 67 Voetbalschool 2006 kon gerealiseerd worden met behulp van onze sponsors. Hiervoor onze hartelijke dank. Kot & Hage, financieel adviseurs Van Vossen Kiremko BV Raab Kärcher Bouwmaterialen Assurantiekantoor en Administratie Kantoor Noord Zeeland De Rijke & Partners Adviesgroep Heineken AA Drinks Holonite MeerMarkt De Berg Canon Copiers, Yes you can. Dawn Foods Fysiotherapie Adrie v Dijke Dr. de Cock, huisarts & apotheek Tandartspraktijk M. Bomas Auto Kar, V.A.G. dealer Aannemingsbedijf Kleinbouw Techniek Fruithandel Wisse Restaurant t Veerhuis, AJP Delta Techniek, totaal installateur Ate Horesca Bert Kramer Interieur Clysan, brandertechniek Effective Machinebouw (Johan Bauw) De Kok Bouwgroep, Aannemingsbedrijf

19 Castria Wonen, Woningstichting Bouwbedrijf Verkaart B.V. Hopmans & Geense, Makelaardij Sporthuis De Bont Nouville Ontwikkelaars b.v. Groente & Fruithandel Den Haan Zeeuwse Wijnhuys Bouwbedrijf Goldewijk Tabakshop Steenbergen (Primera de Gilles) Autoschade van Gils Sierbestrating Den Engelsman Restaurant de Wallevis

20 Foto: FotoFase

Voorwoord. Frisse start Voetbalschool NOAD 67.

Voorwoord. Frisse start Voetbalschool NOAD 67. Foto s: FotoFase Voorwoord. Frisse start Voetbalschool NOAD 67. Foto: FotoFase De kop is eraf. De 3e NOAD 67 Voetbalschool is van start gegaan. Het was een frisse start toen de beide hoofdtrainers Martijn

Nadere informatie

TROTSE HOOFDSPONSOR VAN NOAD 67

TROTSE HOOFDSPONSOR VAN NOAD 67 1 TROTSE HOOFDSPONSOR VAN NOAD 67 2 Weekbrief 1639, 12 september 2017, 44 e jaargang Uitslagen : zaterdag 9 september 2017 stand Schijf 1 - NOAD '67 1 0-2 MZC '11 3 - NOAD '67 2 3-2 NOAD'67 VE - Vrederust

Nadere informatie

Trainingsprogramma 1 e jaars F-pupillen

Trainingsprogramma 1 e jaars F-pupillen Trainingsprogramma 1 e jaars F-pupillen 1 Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training Nummer 6... 13 Training

Nadere informatie

Eindelijk was het 21 mei!!

Eindelijk was het 21 mei!! Eindelijk was het 21 mei!! Na maandenlange voorbereidingen en lange gesprekken met kandidaat Trainers en Spelers en BVO Teams, en afmelder en weer nieuwe enthousiaste deelnemers, en vele telefoongesprekken

Nadere informatie

Pagina 1 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4. Kick off Wist je dat? Club van 100 Nieuwe spelregels jeugd

Pagina 1 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4. Kick off Wist je dat? Club van 100 Nieuwe spelregels jeugd Easterlittens, oktober 2017 Beste vrienden van VV Oosterlittens, Het voetbalseizoen 2017-2018 is voor de meesten van jullie al weer begonnen. Enkele teams hebben de eerste bekerwedstrijden alweer gespeeld.

Nadere informatie

Specifieke Handleiding jeugdtrainers

Specifieke Handleiding jeugdtrainers Specifieke Handleiding jeugdtrainers (Mini, F en E pupillen) Inhoudsopgave Leeftijdskenmerken De wedstrijd Coachen/begeleiden tijdens de wedstrijd De training Trainingsaanpak Leeftijdskenmerken Als je

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015.

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015. Augustus 2015. In deze nieuwsbrief: Van het bestuur. Begin van het seizoen. Trainingstijden dit seizoen. Twee keer trainen. Gezocht: Website beheerder.!!!!! Kleding perikelen.(nieuwe pasavond op 2 en 3

Nadere informatie

Technisch Ontwikkeling Plan voor de voetballers uit de jeugd van Klein Dochteren TOP!

Technisch Ontwikkeling Plan voor de voetballers uit de jeugd van Klein Dochteren TOP! Technisch Ontwikkeling Plan voor de voetballers uit de jeugd van Klein Dochteren TOP! Datum: 27-2-2013 Auteur: Herman Pasman, Technisch Jeugd Coördinator Voetbal Voetbal is een complex spel doordat er

Nadere informatie

Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd

Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd Als jij voetbal ook geweldig vindt, dan kun je al vanaf 4 jaar bij onze mini-f spelen en dat is gratis. De contributie voor de hele jeugd is door sponsoring zo

Nadere informatie

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! De D1 van SV Baarn is met Pinksteren vier dagen naar Parijs geweest. Dit was een onvergetelijke ervaring voor de spelers uit het team. De ploeg van Jacco Engelsman,

Nadere informatie

We gaan er vanuit dat de B en C junioren een uur training krijgen en op grootveld met keeper spelen. Je training ziet er dan zo uit:

We gaan er vanuit dat de B en C junioren een uur training krijgen en op grootveld met keeper spelen. Je training ziet er dan zo uit: Floorball training Standaard jaarplanning B en C junioren (12-15 jaar) Deze standaard jaarplanning is een hulpmiddel voor alle jeugdtrainers. Met deze planning kan je het hele seizoen vullen met leuke

Nadere informatie

Trainingsplan E pupillen

Trainingsplan E pupillen Trainingsplan E pupillen Voor trainers en begeleiders Inleiding Dit trainingsplan is gemaakt om structuur te geven aan de trainers en begeleiders van alle E teams. De jaarplanning is een belangrijke factor

Nadere informatie

Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2.

Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2. Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2. Vlak voordat de wedstrijd begon ging het toekomstige Nederlands elftal

Nadere informatie

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Kids United Inhoudsopgave Kids United Voorwoord Henk Sijtsma Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Enthousiast, gedreven, betrokken, respect: dat waren de woorden die

Nadere informatie

Stormvogels 28. Seizoen 2011 / 2012 - Klasse 5G. Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels. vertrekken toch bleven, keeper Jaap

Stormvogels 28. Seizoen 2011 / 2012 - Klasse 5G. Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels. vertrekken toch bleven, keeper Jaap Stormvogels 28 Seizoen 2011 / 2012 - Klasse 5G Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels De klassenindeling van de vijfde klasse G werd in zeker drie dorpen met gejuich ontvangen. Siebengewald,

Nadere informatie

Plan van Aanpak Technisch kader jeugdafdeling 2015-2018

Plan van Aanpak Technisch kader jeugdafdeling 2015-2018 Plan van Aanpak Technisch kader jeugdafdeling 2015-2018 Inhoudsopgave 1. Missie v.v. Vorden:...2 2. Organogram "voetbalvereniging Vorden"...2 3. Organogram "Jeugdcommissie"...2 4. Huidige situatie jeugdafdeling...3

Nadere informatie

Aan alle trainers van de afdeling E3 /E4 /E5 en F3 /F4 /F5 Jeugd

Aan alle trainers van de afdeling E3 /E4 /E5 en F3 /F4 /F5 Jeugd Aan alle trainers van de afdeling E3 /E4 /E5 en F3 /F4 /F5 Jeugd De trainingen voor de periode Start tweede trainingsblok van 4 weken 29 maart F-teams / 01 april 2016 E-teams 05 april F-teams / 08 april

Nadere informatie

Ouderavond VV Gorecht. Presentatie ouderavond voor ouders van kinderen van F- en E leeftijdsgroepen.

Ouderavond VV Gorecht. Presentatie ouderavond voor ouders van kinderen van F- en E leeftijdsgroepen. Ouderavond VV Gorecht Presentatie ouderavond voor ouders van kinderen van F- en E leeftijdsgroepen. Programma Opening Doel van de ouderavond Kernwaarden VV Gorecht Wat zijn de kenmerken van E-pupillen?

Nadere informatie

Trainingsprogramma 2 e jaars F-pupillen

Trainingsprogramma 2 e jaars F-pupillen Trainingsprogramma 2 e jaars F-pupillen Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training Nummer 6... 13 Training

Nadere informatie

Technisch plan. E-F pupillen Circuit. Willem Sinnige & Jelle Broerse. Coordinatoren overige D/E/F Pupillen. WV-HEDW Seizoen '13/'14

Technisch plan. E-F pupillen Circuit. Willem Sinnige & Jelle Broerse. Coordinatoren overige D/E/F Pupillen. WV-HEDW Seizoen '13/'14 Technisch plan E-F pupillen Circuit Willem Sinnige & Jelle Broerse Coordinatoren overige D/E/F Pupillen WV-HEDW Seizoen '13/'14 TECHNISCH PLAN E-F CIRCUIT 1 Doel: Door kennis te delen met andere trainers,

Nadere informatie

Ouderavond VV Gorecht. Presentatie ouderavond voor ouders van kinderen van F- en E leeftijdsgroepen.

Ouderavond VV Gorecht. Presentatie ouderavond voor ouders van kinderen van F- en E leeftijdsgroepen. Ouderavond VV Gorecht Presentatie ouderavond voor ouders van kinderen van F- en E leeftijdsgroepen. Programma Opening Doel van de ouderavond Kernwaarden VV Gorecht Wat zijn de Leeftijdsspecifieke kenmerken

Nadere informatie

B U L L Y. bully@ddhc.nl. W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5. In deze Bully:

B U L L Y. bully@ddhc.nl. W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5. In deze Bully: B U L L Y W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5 In deze Bully: ME8-1 bezoekt de Hockey World League in Brasschaat. Nieuwe jas???? TEAMINDELING INFORMATIE Aanleveren van kopij (maandag vóór 20.00 uur) Wijzigingen

Nadere informatie

Trainingsprogramma C-junioren

Trainingsprogramma C-junioren Trainingsprogramma C-junioren Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training Nummer 6... 13 Training Nummer 7...

Nadere informatie

OUD (ERS) TEGEN JEUGD C3

OUD (ERS) TEGEN JEUGD C3 OUD (ERS) TEGEN JEUGD C3 Zaterdag 3 december was het zover, de oud (ers) tegen de jeugd JO15-3. Deze wedstrijd is ontstaan door dat veel al ouders het langs de lijn beter weten dan de speler zelf. Hier

Nadere informatie

Teun van der Donk. Teun in O17. Teun van der Donk

Teun van der Donk. Teun in O17. Teun van der Donk Met veel trots stelt V.O.C de spelers aan jullie voor die eerst bij onze club een balletje hebben getrapt, voordat zij de overstap maakten naar een echte profclub. Drie zonen spelen bij Sparta: Thomas

Nadere informatie

WELKOM. pupillen-trainers cursus. DEEL 1: Oooow.. zit het zo! (de RODE lijn uitleg)

WELKOM. pupillen-trainers cursus. DEEL 1: Oooow.. zit het zo! (de RODE lijn uitleg) WELKOM pupillen-trainers cursus DEEL 1: Oooow.. zit het zo! (de RODE lijn uitleg) * Koffie en thee: gratis voor deelnemers * Svp F/mini gesplitst van E aan tafel (zie bordjes) Deze avond is bedoeld voor:

Nadere informatie

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!!

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal, het is weer tijd voor een nieuwsbrief! We zitten alweer in maart en zijn we in de tweede periode van dit seizoen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF No 2 November 2012

NIEUWSBRIEF No 2 November 2012 NIEUWSBRIEF No 2 November 2012! SAMENWERKINGSCLUSTER SCKlarenbeek VVVoorst SV Wilp SV Cupa t.b.v. meidenvoetbal SC Klarenbeek, VV Voorst, SV Cupa en SV Wilp zetten zich in om het meidenen meisjesvoetbal

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 3 december 2015

Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Geplande evenementen 4-12-2015 Sinterklaasviering www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, 1. Pepernoten bakken Afgelopen maandag begon de Sinterklaasweek

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Gerben: voor mijn niet, ik ben al bezig met de selectie als keepertrainer. Dus heb al wat ervaring als zelfstandig trainer.

Gerben: voor mijn niet, ik ben al bezig met de selectie als keepertrainer. Dus heb al wat ervaring als zelfstandig trainer. Interview Rene Schalken en Gerben Kuijsten We zijn alweer aanbeland bij het laatste interview van dit seizoen. Ons 1 e elftal is gepromoveerd naar de 3 e klasse en RWB 2 is na een moeilijk seizoen toch

Nadere informatie

Siem de Jong en Piet de Gruijl: echte O.N.A.-vrienden

Siem de Jong en Piet de Gruijl: echte O.N.A.-vrienden Siem dit jaar 60 jaar lid en Piet al ruim 53 jaar lid over hun O.N.A. Siem de Jong en Piet de Gruijl: echte O.N.A.-vrienden Tijdsbeeld O.N.A. Periode 1955-1982 Siem de Jong begon zijn O.N.A.-loopbaan begin

Nadere informatie

Algemene informatie. (Oud-mulo en world master team)

Algemene informatie. (Oud-mulo en world master team) Algemene informatie Sportpark de Braak is al jaren de thuishaven van R.K.S.V. MULO. Op 26 maart 1915 is de club opgericht, voortkomend uit de katholieke Mulo school in Helmond. De meest gegeven betekenis

Nadere informatie

René Meulensteen Academy. Presentatie NTK

René Meulensteen Academy. Presentatie NTK René Meulensteen Academy Presentatie NTK Voorstellen Michel Kuijpers docent wiskunde Elzendaalcollege docent opleidingen KNVB talentencoach KNVB RMA trainer Teams: Hapse Boys B1/C1/A1; Juliana Mill A1;

Nadere informatie

RKSV WEC Aron van Balveren RKSV WEC

RKSV WEC Aron van Balveren RKSV WEC RKSV WEC Aron van Balveren RKSV WEC Voor de creatieve speler kom je kijken! Met de eerste trainingen weer in zicht wil ik het seizoen graag aftrappen met een stukje over een niet te onderschatten vaardigheid

Nadere informatie

Tech c nie i k k A c A ad a e d m e i m e FOOTBALL CLUB

Tech c nie i k k A c A ad a e d m e i m e FOOTBALL CLUB Techniek Academie FOOTBALL CLUB 2010-2011 FOOTBALL CLUB ACADEMIE Football Club is een organisatie die staat voor een methode in opleiden waarin het proces zorg draagt voor plezier en voetbal naar ieder

Nadere informatie

Jeugdzaalvoetbal. Meer voetbal per m2

Jeugdzaalvoetbal. Meer voetbal per m2 KONILIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Jeugd Meer voetbal per m2 Vaker voetballen, sneller denken en sneller handelen Vaker voetballen in de zaal, op de straat en op het veld, leidt tot betere

Nadere informatie

Namens de sponsorcommissie bieden wij u hierbij een overzicht aan van de sponsormogelijkheden bij onze voetbalvereniging STEENBERGEN.

Namens de sponsorcommissie bieden wij u hierbij een overzicht aan van de sponsormogelijkheden bij onze voetbalvereniging STEENBERGEN. Geachte relatie, Namens de sponsorcommissie bieden wij u hierbij een overzicht aan van de sponsormogelijkheden bij onze voetbalvereniging STEENBERGEN. Wij hebben getracht de sponsorpakketten zo evenwichtig

Nadere informatie

Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark de Krom in Katwijk bij het ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2014.

Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark de Krom in Katwijk bij het ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2014. Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark de Krom in Katwijk bij het ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2014. Dit jaar wordt het Zilveren Trawler toernooi in Katwijk gehouden en niet in IJmuiden. vv Katwijk en IJ.V.V.

Nadere informatie

De vacaturebank van SV Zwolle.

De vacaturebank van SV Zwolle. De vacaturebank van SV Zwolle. Geef de code op van de werkzaamheden die u wilt verrichten als vrijwilliger! Code Omschrijving. 14.10 Administratiecommissie. Kennis van Exel en cijfermatig een pre. 14.20

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Terugblikken. In deze nieuwsbrief 1 Inleiding. Nummer 3 Seizoen 2015-2016 2015-2016-3

1. Inleiding. 2. Terugblikken. In deze nieuwsbrief 1 Inleiding. Nummer 3 Seizoen 2015-2016 2015-2016-3 Nummer 3 Seizoen 2015-2016 2015-2016-3 In deze nieuwsbrief 1 Inleiding 2 Terugblikken 3 Pupillen van de week 4 Agenda 5 Afspraken 6 Competitie CMV 7 Weetjes 8 VOLAR nieuws 9 Voor de ouders 1. Inleiding

Nadere informatie

Voorlichtingsavonden nieuwe opzet VVA Voetbalschool voor kinderen van 7 t/m 10 jaar. d.d. 21 mei 2014 voor team- en keeperstrainers

Voorlichtingsavonden nieuwe opzet VVA Voetbalschool voor kinderen van 7 t/m 10 jaar. d.d. 21 mei 2014 voor team- en keeperstrainers Voorlichtingsavonden nieuwe opzet VVA Voetbalschool voor kinderen van 7 t/m 10 jaar d.d. 21 mei 2014 voor team- en keeperstrainers d.d. 4 juni 2014 voor ouders van de kinderen Aanvang: 19.30 uur Inloop

Nadere informatie

Gerard Zwakenberg. Naam: Gerard Zwakenberg Geboren te/op: 30-10-1941 te Amsterdam

Gerard Zwakenberg. Naam: Gerard Zwakenberg Geboren te/op: 30-10-1941 te Amsterdam Gerard Zwakenberg Naam: Gerard Zwakenberg Geboren te/op: 30-10-1941 te Amsterdam Beroep: Inmiddels ben ik gepensioneerd. In het verleden heb ik gewerkt in de diamanten en ben verkoper geweest. Partner/kinderen:

Nadere informatie

Samenvatting avond pupillentrainers De jeugdspeler: Fases in de groei van een jeugdspeler: Mini:

Samenvatting avond pupillentrainers De jeugdspeler: Fases in de groei van een jeugdspeler: Mini: Samenvatting avond pupillentrainers Deze avond was bedoeld voor trainers, leiders en geïnteresseerden. Het onderwerp: de rode lijn en visie van de vereniging FC Delta Sports 95, met name gericht op de

Nadere informatie

Augustus DSC Kerkdriel De Leidraad Kanjers. Jeugdopleidingsplan DSC Kerkdriel

Augustus DSC Kerkdriel De Leidraad Kanjers. Jeugdopleidingsplan DSC Kerkdriel Augustus 2016 DSC Kerkdriel De Leidraad Kanjers Lenard Weber / Hein Lamers Voor: Technische zaken DSC Kerkdriel September INHOUDSOPGAVE Voorpagina 1 Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Planning 4 1 tegen 1 vormen

Nadere informatie

Technisch jeugdbeleidsplan. Voetbalvereniging; FC Meppel

Technisch jeugdbeleidsplan. Voetbalvereniging; FC Meppel CHRISTELIJKE SPORTVERENIGING FC MEPPEL OPGERICHT 24-2-1930 KONINKLIJK GOEDGEKEURD 20-7-1972 Clubhuis, sportpark Ezinge Telefoon 0522-255252 www.fcmeppel.nl, e-mail: fcmeppel@fcmeppel.nl Technisch jeugdbeleidsplan

Nadere informatie

Jeugdopleiding VV Holten. Trainingscyclus

Jeugdopleiding VV Holten. Trainingscyclus Jeugdopleiding VV Holten Inhoudsopgave Bladzijde Verklaring van de symbolen... 3 Warming Up... 4 Week 1... 6 Training 1... 6 Training 2... 8 Week 2... 10 Training 1... 10 Training 2... 12 Week 3... 14

Nadere informatie

Ik denk eigenlijk dat deze blessure niet slecht is geweest voor mijn carrière

Ik denk eigenlijk dat deze blessure niet slecht is geweest voor mijn carrière In de rubriek vertelt een (oud) prof-voetballer/voetbalster over zijn/haar voorste kruisband blessure. Vanaf het moment dat deze blessure werd opgelopen, de operatie, de revalidatie, de rentree en daarna.

Nadere informatie

Pagina Voorlichtingsavond voor team- en keeperstrainers V.V.A. Jaarmagazine Scholing door spel en plezier Augustus 2014

Pagina Voorlichtingsavond voor team- en keeperstrainers V.V.A. Jaarmagazine Scholing door spel en plezier Augustus 2014 Pagina Voorlichtingsavond voor team- en keeperstrainers V.V.A. Jaarmagazine Scholing door spel en plezier Augustus 2014 nieuwe opzet VVA Voetbalschool voor kinderen van 7 t/m 10 jaar d.d. 17 september

Nadere informatie

TROTSE HOOFDSPONSOR VAN NOAD 67

TROTSE HOOFDSPONSOR VAN NOAD 67 1 TROTSE HOOFDSPONSOR VAN NOAD 67 2 Weekbrief 1648, 14 november 2017, 44 e jaargang Uitslag : 9 november 2017 stand NVS VE1 - NOAD'67 VE 4-6 Uitslagen: 11 november 2017 Luctor Heinkenzand 1 - NOAD'67 1

Nadere informatie

TRAINER: voetbaltraining Kaboutervoetbal (K2) seizoen 2012 2013

TRAINER: voetbaltraining Kaboutervoetbal (K2) seizoen 2012 2013 TRAINER: voetbaltraining Kaboutervoetbal (K2) seizoen 2012 2013 VERENIGING UVV-VOETBAL : ÉÉN IN SPORT EN SPORTIVITEIT Henri Wolf, versie 1.0, 04-07-2012 KABOUTERS BIJ UVV Hoe en waarom doen we het zo...?

Nadere informatie

Trainingsprogramma B-junioren

Trainingsprogramma B-junioren Trainingsprogramma B-junioren Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training Nummer 6... 13 Training Nummer 7...

Nadere informatie

ESDO E2 wint thuis van Luno E3

ESDO E2 wint thuis van Luno E3 ESDO E2 wint thuis van Luno E3 Zaterdag 16 april 2011. Op een zon overgoten speelveld in Kockengen wist ESDO E2 de winst te pakken in een spannend duel tegen Luno E3 uit Linschoten. Dit keer geen geblibber

Nadere informatie

Informatie Voetbalschool v.v. Kollum

Informatie Voetbalschool v.v. Kollum Informatie Voetbalschool v.v. Kollum De Voetbalvereniging Kollum start een voetbalschool om haar jongste jeugdspelers te helpen om een completere voetballer te worden. De clubmensen achter deze voetbalschool

Nadere informatie

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar.

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar. Het seizoen zit er bijna op, het eerste speelt nog in de nacompetitie voor promotie, de jeugdtoernooien gaan beginnen en we hebben nog twee evenementen te goed om dit voetbalseizoen af te sluiten. Als

Nadere informatie

Ieders talent een toekomst!

Ieders talent een toekomst! Ieders talent een toekomst! collectieve vrije dagen hele dag namiddag vrijdag 13 03 2015 1 2 3 4 5 vrijdag 22 05 2015 1 5 vrijdag 10 07 2015 1 2 3 4 5 OPEN MORGEN op woensdag 4 maart a.s. van 09.00 11.30

Nadere informatie

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Zaterdag, 31 mei Na een aangename vlucht kwamen wij in Istanbul St. Gokcan aan en werden na een lange wachttijd bij de pascontrole van

Nadere informatie

TROTSE HOOFDSPONSOR VAN NOAD 67

TROTSE HOOFDSPONSOR VAN NOAD 67 1 TROTSE HOOFDSPONSOR VAN NOAD 67 2 Weekbrief 1685, 25 september 2018, 45 e jaargang Uitslagen : zaterdag 22 september 2018 stand Seolto - NOAD67 4-1 NOAD67 2 - ASWH 3 2-1 Kloetinge 6 - NOAD67 3 5-2 Vosmeer

Nadere informatie

Nog een paar competitiewedstrijden en een aantal toernooien voor de jeugd en dan zit ook seizoen 2010/2011 er op.

Nog een paar competitiewedstrijden en een aantal toernooien voor de jeugd en dan zit ook seizoen 2010/2011 er op. 37e jaargang Nr 35 25 April 2011 Nog een paar competitiewedstrijden en een aantal toernooien voor de jeugd en dan zit ook seizoen 2010/2011 er op. Rest ons nog de voetbalweek. Van dinsdag 24 mei tot en

Nadere informatie

Beroepsproduct 4D. Schoolsportclinic. René Rosalina. Groep 3. Groep 5. Groep 5-6

Beroepsproduct 4D. Schoolsportclinic. René Rosalina. Groep 3. Groep 5. Groep 5-6 Beroepsproduct 4D Schoolsportclinic Groep 3 Groep 5 Groep 5-6 Naam: Klas: LBB: Koen de Jong LOBOS 3a René Rosalina 0 Inleiding Samen met Carlos Chala hebben wij een schoolsportclinic georganiseerd voor

Nadere informatie

DRIBBELEN/DRIJVEN/PASSEREN

DRIBBELEN/DRIJVEN/PASSEREN F-pupillen DRIBBELEN/DRIJVEN/PASSEREN Ter herinnering: Doelstellingen voor F-pupillen - datgene wat geleerd moet worden Beginnende F-pupillen - 5/6 jaar o Leren beheersen van de bal. Passen binnenkant

Nadere informatie

011 Toernooi 22 augustus 2015

011 Toernooi 22 augustus 2015 011 Toernooi 22 augustus 2015 Toernooi info Voorwoord Graag wil ik u allen van harte welkom heten op de eerste editie van het Brabantia-ING BVO toernooi U11. Het deelnemersveld staat garant voor een aantrekkelijk

Nadere informatie

Plan van Aanpak Voetbaltechnische zaken

Plan van Aanpak Voetbaltechnische zaken Plan van Aanpak Voetbaltechnische zaken 2015-2018 Inhoudsopgave 1. Missie v.v. Vorden:...2 2. Organogram "voetbalvereniging Vorden"...2 3. Organogram "Jeugdcommissie"...2 4. Huidige situatie jeugdafdeling...3

Nadere informatie

Jeugdvoetbal bij NOAD 67.

Jeugdvoetbal bij NOAD 67. Jeugdvoetbal bij NOAD 67. De basis bij NOAD 67 vormt zonder twijfel de jeugdafdeling. Een dorpsclub als NOAD 67 mag er trots op zijn dat het dit seizoen in alle categorieën uitkomt in het jeugdvoetbal.

Nadere informatie

Even. Ons. Kwijt. 2015-2016 nr??

Even. Ons. Kwijt. 2015-2016 nr?? Even Ons Ei Kwijt 2015-2016 nr?? Van de directie we ons eerste college van professor Henriette von Kessel. Special We hebben de afgelopen weken het project Raar maar Waar in de school gehad. Ter ere van

Nadere informatie

Weekbrief No 37 Seizoen Secretariaat: SENIORENAFDELING

Weekbrief No 37 Seizoen Secretariaat: SENIORENAFDELING 1 Weekbrief No 37 Seizoen 2009 2010 24-05-2010 Secretariaat: Estria.jeugdsecretariaat@planet.nl SENIORENAFDELING Uitslagen Zaterdag 22 mei Estria vet. St. Hubert Vet. 1-2 INFORMATIE JEUGDAFDELING Mededelingen

Nadere informatie

De Babbeltjes. Maand: November

De Babbeltjes. Maand: November De Babbeltjes Maand: November Video actie Ben jij een echte balkunstenaar? Of heb jij een mooie korfbal actie? Doe dan nu mee met de video actie! Maak een filmpje van jouw truc of actie en stuur deze op

Nadere informatie

GijPo BV INTERNATIONALE 09-TOERNOOI VV TRICHT

GijPo BV INTERNATIONALE 09-TOERNOOI VV TRICHT VERSLAG VAN HET (1): GijPo BV INTERNATIONALE 09-TOERNOOI VV TRICHT Wat 8 jaar geleden begon als een experiment is inmiddels uitgegroeid tot het evenement van van de gemeente Geldermalsen!!! Ploegen uit

Nadere informatie

011 Toernooi 23 augustus 2014. Toernooi info

011 Toernooi 23 augustus 2014. Toernooi info 011 Toernooi 23 augustus 2014 Toernooi info Voorwoord Voor de 3e keer al weer organiseren wij dit seizoen het 011 (23/8) en 013(24/8) toernooi. Over het 011 toernooi hebben we wel het een en ander te vermelden.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JEUGDAFDELING nr

NIEUWSBRIEF JEUGDAFDELING nr - Wie zijn de leden van de jeugdcommissie - Vrijwilliger van de maand - Selectiewedstrijden JO08 t/m JO11 - Team uitgelicht: JO08-5 - belangrijke data Wil je voet ballen, doe eerst proeft rainingen! Geef

Nadere informatie

Nieuwsbrief Meisjes- en vrouwenvoetbal

Nieuwsbrief Meisjes- en vrouwenvoetbal KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Nieuwsbrief Meisjes- en vrouwenvoetbal knvb.nl In dit terugkerende item worden de ontwikkelingen van het meisjes- en vrouwenvoetbal in district Zuid II

Nadere informatie

Les 1 Panna/Freestyle

Les 1 Panna/Freestyle Les 1 Panna/Freestyle Doelstelling: Deze eerste training dient als kennismaking voor wat Pannavoetbal inhoudt. 1 Intro: Jezelf voorstellen en uitleggen wat SSD is 2 Warming-up: Voorkomen van blessures

Nadere informatie

De tijd die ik nooit meer

De tijd die ik nooit meer De tijd die ik nooit meer vergeet Jan Smit uit eigen pen deel 3 De Stiep Educatief De tijd die ik nooit meer vergeet De schrijver die blij is dat hij iets kan lezen en schrijven, vertelt over zijn jeugd.

Nadere informatie

Voorbeeld trainingsvormen F- en puppy De makkelijkste vorm Moeilijkere vorm

Voorbeeld trainingsvormen F- en puppy De makkelijkste vorm Moeilijkere vorm Voorbeeld trainingsvormen F- en puppy De warming up voor de F- en puppy teams worden altijd gedaan met de bal. Hierbij kan gevarieerd worden in moeilijkheid. De makkelijkste vorm is het uitzetten van een

Nadere informatie

Vrijdag 04 november 2011

Vrijdag 04 november 2011 Vrijdag 04 november 2011 Het nationale schoolontbijt. Op donderdag 3 november begon onze schooldag heel gezellig en vooral gezond. Toen de kinderen de klassen binnen kwamen, stonden de tafels gedekt. Supermarkt

Nadere informatie

Onze bed opmaken afwachtend om buiten te spelen maar eerst gingen we een rondje.

Onze bed opmaken afwachtend om buiten te spelen maar eerst gingen we een rondje. WE STAPTE DE BUS IN EN KEKEN NAAR DE KLOK WE WOUDEN Weten hoe lang het zou duren toen we eindelijk Aan kwamen. We hadden de spullen uit de bus en zetten Het bij het kamphuis neer en toen gingen we Onze

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. November 2014. Inhoud. Algemeen. jeugdvoorzitter@wvwweurt.nl

NIEUWSBRIEF. November 2014. Inhoud. Algemeen. jeugdvoorzitter@wvwweurt.nl NIEUWSBRIEF November 2014 Inhoud Algemeen Huidige stand teams Activiteiten op de planning De Hunt Zaalvoetbaltoernooi Zaaltraining Activiteiten terugblik Penaltybokaal Grote Clubactie Aandachtspunten Introductie

Nadere informatie

Training kaboutergroep:

Training kaboutergroep: Training kaboutergroep: De kaboutergroep bestaat uit 36-56 jongens en/of meisjes die op een speelse manier in contact komen met de voetbalsport. Met meerdere trainers wordt de totale groep tijdens de training

Nadere informatie

Indoorkampen herfstvakantie Teteringen, Breda en Prinsenbeek

Indoorkampen herfstvakantie Teteringen, Breda en Prinsenbeek SPORT BSO KINDER- EN PEUTEROPVANG Inschrijven kan tot 18 oktober 2015 Indoorkampen herfstvakantie Teteringen, Breda en Prinsenbeek Wil jij ook meedoen met Expeditie Robinson? Ben jij een ware Robinson?

Nadere informatie

december 2018 NIEUWSBRIEF

december 2018 NIEUWSBRIEF december 2018 NIEUWSBRIEF De nieuwsbrief wordt verzorgd door de RoCoCo (Roomburg Communicatie Commissie). De volgende nieuwsbrief verschijnt vrijdag 22 februari, voordat we het veld weer opgaan. Kopij

Nadere informatie

Training vrijdag Circuittraining EWC F-pupillen

Training vrijdag Circuittraining EWC F-pupillen Ieder onderdeel duurt ± 10 minuten. Na die 10 minuten wisselen de groepen van onderdeel. Het partijspel is na de 5 onderdelen en duurt ± 15 minuten. Onderdeel 1: Spelvorm 1 met bal Stadionspel (allemaal

Nadere informatie

Jeugdopleiding WSV 1930 onderbouw info avond selectieteams. O14-D1-O12-E1-E2-O101-O102-F1-O8. 2015/2016

Jeugdopleiding WSV 1930 onderbouw info avond selectieteams. O14-D1-O12-E1-E2-O101-O102-F1-O8. 2015/2016 Jeugdopleiding WSV 1930 onderbouw info avond selectieteams. O14-D1-O12-E1-E2-O101-O102-F1-O8. 2015/2016 Technisch jeugdplan onderbouw WSV 1930 Kleine terugblik presentatie technisch jeugdplan onderbouw

Nadere informatie

Hoe korfbal is ontstaan

Hoe korfbal is ontstaan Hoe korfbal is ontstaan Korfballers hebben hun sport te danken aan een onderwijzer, Nico Broekhuysen is zijn naam. Hij woonde in Amsterdam en hij moest een cursus gaan volgen in Zweden. s Avonds deden

Nadere informatie

Gerrit Oonk benoemd tot Erelid van de Scheidsrechtersvereniging Winterswijk en Omstreken. Onze nieuwe secretaris, Bryan van Leeuwen.

Gerrit Oonk benoemd tot Erelid van de Scheidsrechtersvereniging Winterswijk en Omstreken. Onze nieuwe secretaris, Bryan van Leeuwen. Onze nieuwe secretaris, Bryan van Leeuwen. Tijdens de jaarvergadering werd als opvolger van Jos Helmink de heer Bryan van Leeuwen gekozen tot secretaris. Bryan fluit sinds een klein jaar in de K.N.V.B.,

Nadere informatie

Club: vv Sweel. Tijd: 60 min. Aantal spelers: 8. Organisatie (tekening en accenten):

Club: vv Sweel. Tijd: 60 min. Aantal spelers: 8. Organisatie (tekening en accenten): Dribbelen en kappen Club: vv Sweel Aantal spelers: 8 Tijd: 60 min Tijd: Activiteiten trainer en spelers: Didactische aanwijzingen, aandachtspunten of accenten: 5 min Warming-up 1: (standaard wedstrijd

Nadere informatie

VSV D- pupillen. Selectiebijeenkomst 25 juni 20.00 uur kantine VSV

VSV D- pupillen. Selectiebijeenkomst 25 juni 20.00 uur kantine VSV Selectiebijeenkomst 25 juni 20.00 uur kantine VSV Seizoen 2009-2010 Beste (voorlopige) selectiespeler, De voorbereiding op het seizoen 2009-2010 staat alweer voor de deur. De technische staf heeft jou

Nadere informatie

Paspoort Naam: Joeri Bommeljé Woonplaats: Middelburg Leeftijd: 20 jaar Favoriete club: Ajax

Paspoort Naam: Joeri Bommeljé Woonplaats: Middelburg Leeftijd: 20 jaar Favoriete club: Ajax Nieuw jaar, nieuwe maand en dus een nieuwe ik speel de bal naar... De bal rolt lekker, want we hebben in het eerste jaar al mooie verhalen mogen lezen over diverse voetbalperiodes. Dat is ook het uiteindelijke

Nadere informatie

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019

Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Ouderavond JO-15 en MO15 12 juni 2019 Agenda Welkom Communicatielijnen Speler Volg systeem/ indelingsbeleid Plannen voetbaltechnisch vlak Ouders Meiden Algemeen Vrijwilligerswerk en eigen bijdrage Sponsoring

Nadere informatie

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen.

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Daar heb ik ook mijn scheidsrechterskaartgehaald en

Nadere informatie

RKVV Westlandia. Ik ben een echte Westlandiaan. Jeroen Spruijt

RKVV Westlandia. Ik ben een echte Westlandiaan. Jeroen Spruijt Ik ben een echte Westlandiaan. Jeroen Spruijt 1 Ik ben een echte Westlandiaan. Een van de spelers die na dit seizoen Westlandia gaat verlaten is Jeroen Spruijt. Hij kwam bij Westlandia op 2 september 2006.

Nadere informatie

Praktijktraining. René Meulensteen Academy

Praktijktraining. René Meulensteen Academy Praktijktraining Oefening 1: Warming-up :Cirkel : : 20 min. Iedere speler heeft een bal De volgende bewegingen kunnen uitgevoerd worden: Snel voetenwerk met arminzet + kwartdraai naar links en rechts Snel

Nadere informatie

Sponsor pakketten. Sponsorcommissie v.v. Blauw Wit Website:

Sponsor pakketten. Sponsorcommissie v.v. Blauw Wit Website: Sponsor pakketten Sponsorcommissie v.v. Blauw Wit 81 Email: sponsorcommissie@blauwwit81.nl Website: Inhoudsopgave 1 Voorwoord: Verleden, Heden en Toekomst van Blauw Wit '81... 3 2 Algemene informatie...

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NTC JEUGD WINTERWONDERTENNIS NTC JEUGD 19 februari 2016

NIEUWSBRIEF NTC JEUGD WINTERWONDERTENNIS NTC JEUGD 19 februari 2016 NIEUWSBRIEF NTC JEUGD 01 2016 NIEUWSBRIEF NR 1 Het tennis seizoen is vol aan de gang! De trainingen zijn begin april begonnen met een nieuwe trainster, de dorpen geel competitie is opgericht, en de reguliere

Nadere informatie

1) 2. 3 : 1 in een afgebakende ruimte = 12 12 meter

1) 2. 3 : 1 in een afgebakende ruimte = 12 12 meter Thema: Positie- en Partijspel E/D-pupillen Oefening 1 1. Warming-up: Dribbelen door doeltjes van pilonnen Organisatie - We maken van pilonnen maken we in een afgebakende ruimte doeltjes van ongeveer 2

Nadere informatie

Algemene informatie. (Oud-mulo en world master team)

Algemene informatie. (Oud-mulo en world master team) Algemene informatie Sportpark de Braak is al jaren de thuishaven van R.K.S.V. MULO. Op 26 maart 1915 is de club opgericht, voortkomend uit de katholieke Mulo school in Helmond. De meest gegeven betekenis

Nadere informatie

Rabobank Laarbeekcuptoernooi, Eli, Mariahout, ASV 33 en Sparta 25

Rabobank Laarbeekcuptoernooi, Eli, Mariahout, ASV 33 en Sparta 25 Voorwoord Beste sportvrienden, Dit jaar, 2014, organiseren we wederom het Rabobank Laarbeekcuptoernooi voor de 4 Laarbeekse voetbalverenigingen, te weten: Sparta 25, ELI Mariahout en ASV 33. Dit jaarlijkse

Nadere informatie

De afgelopen week is een bewogen week voor ons allemaal geweest. Onze jeugdtrainer en geleider Ben Gijzen is ons plotseling ontvallen.

De afgelopen week is een bewogen week voor ons allemaal geweest. Onze jeugdtrainer en geleider Ben Gijzen is ons plotseling ontvallen. BEN GIJZEN 1960-2007 Beste voetbalvrienden en vriendinnen, De afgelopen week is een bewogen week voor ons allemaal geweest. Onze jeugdtrainer en geleider Ben Gijzen is ons plotseling ontvallen. Zaterdag,

Nadere informatie

Zaterdag 7 september Pim Mulier sportpark. Loten 2 2,- 3 voor 2 5,- DSS. Ex-internationals

Zaterdag 7 september Pim Mulier sportpark. Loten 2 2,- 3 voor 2 5,- DSS. Ex-internationals PROGRAMMABOEKJE Zaterdag 7 september 2013 Loten 2 2,- 3 voor 2 5,- Pim Mulier sportpark DSS - Ex-internationals Welkom Trainer DSS DSS van 7 oktober 1919 is bijna 94 jaar oud en, met ruim 1200 leden, één

Nadere informatie

Trainingsprogramma 1 e jaars E-pupillen

Trainingsprogramma 1 e jaars E-pupillen Trainingsprogramma 1 e jaars E-pupillen 1 Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training Nummer 6... 13 Training

Nadere informatie

K.N.I.E. Kruisband Nabeschouwing Interessante Ervaringsdeskundige

K.N.I.E. Kruisband Nabeschouwing Interessante Ervaringsdeskundige In de rubriek vertelt een (oud) prof-sport(st)er over zijn/haar voorste kruisband blessure. Vanaf het moment dat deze blessure werd opgelopen, de operatie, de revalidatie, de rentree en daarna. In : Deze

Nadere informatie