Verslag bezoek Bassodawish september2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag bezoek Bassodawish september2015"

Transcriptie

1 Verslag bezoek Bassodawish september2015 Laat ons maar met de deur in huis vallen, het bezoek aan Bassodawish (TZ) in september 2015 was geweldig! Niet alleen hebben we alles kunnen realiseren wat op de planning stond, maar ook nu waren onze dagen weer gevuld met warme contacten en hartverwarmende momenten. De nieuwe leraarswoningen werden officieel geopend tijdens een feestelijke ceremonie vol dans, muziek en gezelligheid, funderingen werden gegraven, er werd les gegeven over elektriciteit, batterijen en zonnepanelen en... de school kreeg een permanente internet verbinding via satelliet. Een wereld gaat open voor de leerlingen en leerkrachten, een nieuwe weg naar kwaliteitsvol onderwijs. In dit kortverhaal nemen we je mee naar enkele memorabele momenten, veel leesplezier! 1 tot 5 september 2015 Ons verhaal start bij het begin van het nieuwe schooljaar. Na een lange reis komen we, geladen met een grote kartonnen doos, op Kilimanjaro Airport aan. De doos trekt de aandacht van de douaniers en dus betalen we de invoerrechten voor onze schotelantenne. Inderdaad, één van onze plannen is de school van Bassodawish voorzien van internet via satelliet. Dankzij het bedrijf NewTec uit Sint-Niklaas, die ons de apparatuur schonk, en de financiële bijdrage en technische kennis van onze medereiziger Paul Van Gampelaere, hebben we het volste vertrouwen dat we hierin zullen slagen. Tijdens de rit naar Arusha brengen we een kort bezoek aan het weeshuis van Tamiha vzw dat gesteund wordt door de Vrienden van Tamiha uit Sint-Martens-Latem. Een mooi project dat zeker ook onze sympathie draagt! De eerste dagen acclimatiseren we in de buurt van Lake Natron, we bezoeken het meer met de flamingo s, de Massai, de waterval en genieten van het prachtige zicht op de Oldonio Lengya, de heilige berg. We genieten ten volle, maar telkens we naar de doos kijken die netjes vastgebonden op het dak van onze jeep ligt, dromen we stiekem van Bassodawish en de school.

2 6 11 september2015 Na een lange rit en mooie wandeling langs Lambo Hill met een korte tussenstop bij het huis van Thomas, onze driver voor de komende 2 weken, komen we aan in Endallah bij het huis van John Mahu, de man die ons in 2009 in contact met de school bracht. Het weerzien met iedereen doet meer dan deugd en s avonds praten we met John over ons project, over de inbreng van de overheid, over de prioriteiten, over onze geplande realisaties de komende dagen en natuurlijk over politiek. Na een rustige nacht is het tijd om feest te vieren, vandaag is Katrijn Van Laecke jarig We krijgen cake bij het ontbijt en vertrekken naar Bassodawish met een tussenstop bij het waterproject (boorput met pomp op zonne-energie) gesponsord door Misingi vzw. Een gelijkaardig project iets verder weg werd ook door onze vzw gesteund. Het terugzien met Everest (onze contactpersoon op school) en Father Nestory (priester van Bassodawish) is hartelijk en na een kopje thee gaan we samen naar de school. We ontmoeten Frida (de directrice), de leerkrachten, de studenten en gaan alvast een kijkje nemen naar de nieuwe leraarswoningen. De voorbereidingen voor de officiële openingsceremonie zijn volop aan de gang en ondertussen instrueren wij de plaatselijke aannemer voor de paal waarop de satellietantenne zal gemonteerd worden.

3 De openingsceremonie is typisch Tanzaniaans veel dansen, zingen en vooral veel speechen... alle VIPs komen aan het woord en ja, dus ook wijzelf. We benadrukken dat we enkel dankzij de steun van heel veel mensen in België in staat zijn om hun school en dorpsgemeenschap te helpen en dat zij zorg moeten dragen voor de realisaties. Een drietal uur later is het eindelijk zover de jarige Katrijn mag het lint doorknippen en zo zijn de nieuw gebouwde leraarswoningen feestelijk geopend. Ook het bordje met vermelding van onze steun wordt feestelijk onthuld onder luid applaus en bijhorend gezang.

4 De dag wordt afgesloten met een traditioneel diner met Champagne en Traditional Cake : een versgebakken geit, versierd met schijfjes wortel en een bussel kruiden in de muil. Ook hier staat de jarige in het middelpunt van de belangstelling, na het aansnijden van de geit mag zij op traditionele wijze de eerste stukjes vlees aan de eregasten serveren. OK... dit feest en deze gewoontes zullen we niet snel vergeten! Het feest wordt afgesloten met een fotosessie... ik denk dat nu ongeveer iedereen in Bassodawish ergens een foto van de Mzungu (blanken) heeft. Tientallen foto s met leerkrachten, ouders, kinderen, genodigden,... werden genomen.

5 Na een rustige avond bij Father Nestory en een nacht waar alle ervaringen nog eens stuk voor stuk de revue passeren, genieten we van het ontbijt. Speciaal voor de Belgische gasten heeft Father Nestory Nutella in huis gehaald... Tja, als je in 2014 gedurende 6 weken Melissa en Kathleen bij jou laat logeren, leer je natuurlijk wel enkele niet-tanzaniaanse producten kennen... Het is woendag en deze namiddag zal onze paal arriveren waarop de schotelantenne moet geplaatst worden...spannend! We beginnen alvast met allerlei technische voorbereidingen, we trekken kabels, monteren de satellietantenne, bepalen de plaats van modem en router,... We zetten heel wat plaatselijke vrijwilligers aan het werk met de eerste spadesteek voor 2 extra leraarswoningen. De funderingen zullen voor ons vertrek volledig gegraven zijn!

6 We brengen een bezoek aan de Shangit Primary school. Bedoeling is namelijk om ons project Groene energie voor Bassodawish te verschuiven naar deze school, nu Bassodawish aangesloten is op het openbare elektriciteitsnet. In de late namiddag wordt de paal geleverd... een 6 meter hoge constructie bovenop een driewieler bestelwagen over een hobbelige zandweg van ca. 20 km van Karatu naar Bassodawish... we hoorden ze van ver komen! De graafwerken kunnen beginnen... keiharde grond en niet echt de beste werktuigen beschikbaar. De avond valt en we moeten terug naar Father Nestory, maar onze Tanzaniaanse vrienden en Frida beloven dat de putten tegen de ochtend gegraven zullen zijn.

7

8

9 Donderdag moet de grote dag van het Internet worden, maar... we moeten wachten tot de paal, waarop ondertussen de satellietantenne gemonteerd werd, stevig vaststaat in de grond en de beton voldoende gedroogd is. Natuurlijk willen we de tijd nuttig gebruiken en dus vertoeven we in de buurt van het meer waar we de voorbereidingen doen voor de les Basisprincipes Elektriciteit. Kort na de middag loopt het klaslokaal vol met leerkrachten en legt Paul, onder begeleiding van Katrijn en Cynthia (dochter van Paul) alles uit over Volt, Ampère, Watt en hoe dit allemaal gebruikt kan worden om een stand-alone elektriciteitsysteem met zonnepanelen, batterijen en energieverbruikers optimaal op elkaar af te stemmen. Een zeer nuttige les want we hadden reeds vastgesteld dat de Tanzanianen hier absoluut niet van op de hoogte zijn en dus soms investeren in de foutieve zaken (bvb. teveel batterijen t.o.v. stroomproductie door zonnepanelen).

10 Eindelijk is het zover... de configuratie van de internetinstallatie kan beginnen. We zoeken de satelliet, horen een signaal maar helaas geen internet verbinding. Even later slaat de paniek toe want blijkbaar zitten we op de foutieve satelliet. Voor Paul wordt dit de meest memorabele avond en nacht van zijn reis... Spoedoverleg met technische specialisten leert hem dat we foutieve parameters gebruikt hebben. Na de vroegmis (ja, uit dank en eerbied voor Father Nestory heeft Paul zijn belofte gehouden om naar de mis te gaan) en het ontbijt, snellen we naar de school en een uurtje later is het zover... Internet op school! Wat een opluchting! Al snel zien we het aantal heen- en weer gestuurde megabites oplopen en communiceren we met de leerkrachten en directie over de digitale snelweg. Ondertussen neemt Luc de tijd om samen met Frida en Everest de financiën van ons project en de bouw van de leraarswoningen door te nemen en na te gaan wat de volgende prioriteiten zijn voor de school. Zo worden plannen gemaakt voor de toekomst, plannen die ook nu weer de jongeren van Bassodawish en hun dorpsgemeenschap zullen helpen in hun verdere ontwikkeling en waarover jullie binnenkort zeker meer zullen horen... Zonder jullie steun, kunnen wij daar niets realiseren! Samen met Everest brengen we nog een bezoekje bij hem thuis, bij Agricola (zijn vrouw en leerkracht op de lagere school) en bij zijn 90- jarige moeder. Terug bij Father Nestory zijn ook John, Frieda, Simon en Cecilia daar. We beseffen dat het afscheid nabij komt, geven elkaar een dikke knuffel en pinken stiekem een traantje weg. Iedereen wuift ons uit en hoopt ons snel terug te zien in Bassodawish. 11 tot 18 september 2015 Onze reis eindigde hier niet want het zou zonde zijn om naar Tanzania te trekken zonder ook van het land, hun natuur, hun cultuur te genieten. Dankzij de goede voorbereiding en begeleiding van Endallah Cultural Tours konden we nog genieten van pareltjes zoals de Serengeti, Lake Basotu, Lake Babati, Tarangire National Park. De nabijheid van de dieren en de ontmoeting met stammen zoals de Datoga doen ons beseffen hoe mooi dit land wel is... Wellicht wordt dit voor velen van ons niet het laatste bezoek aan Tanzania en Bassodawish. Luc Nevejans september 2015

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar Bij een lodge safari brengt u de nacht door in huisjes of kleine hotels die van alle gemakken voorzien zijn. Veelal zijn deze lodges in typische afrikaanse

Nadere informatie

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar Een voordelige manier om de nationale parken in Tanzania te bezoeken is door tijdens de safari de nachten kamperend door te brengen. Tijdens de Safari

Nadere informatie

Overzicht korte Safari/Excursie mogelijkheden Kenia/Tanzania

Overzicht korte Safari/Excursie mogelijkheden Kenia/Tanzania Overzicht korte Safari/Excursie mogelijkheden Kenia/Tanzania Vanuit Arusha/Moshi (Tanzania) 3-daagse lodge safari full board Tarangire, Ngorongoro en Lake Manyara National Park Lake Natron en Ngorongoro

Nadere informatie

9 Daagse Camp-Safari Budget

9 Daagse Camp-Safari Budget 9 Daagse Camp-Safari Budget Een voordelige manier om de nationale parken in Tanzania te bezoeken is door tijdens de safari de nachten kamperend door te brengen. Tijdens de Safari reist u naast uw gids

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA INSPIRATIEREIS 2017/2018 12 DAGEN TANZANIA 1 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld, en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie ontvangen

Nadere informatie

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 1 Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie met een

Nadere informatie

9 - DAAGSE PRIVÉ REIS TANZANIA & ZANZIBAR IN VOGELVLUCHT!

9 - DAAGSE PRIVÉ REIS TANZANIA & ZANZIBAR IN VOGELVLUCHT! Lake Victoria 9 - DAAGSE PRIVÉ REIS TANZANIA & ZANZIBAR IN VOGELVLUCHT! "Adembenemende natuur en tropische stranden die u laten ontsnappen aan de dagelijkse realiteit" DE VOORDELEN Het hele jaar door een

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Voorwoord. DORIZON DOENJA vzw 16 oktober Lennert het vliegtuig richting

Nieuwsbrief. Voorwoord. DORIZON DOENJA vzw 16 oktober Lennert het vliegtuig richting DORIZON DOENJA vzw Deze nieuwsbrief van vzw Dorizon Doenja wordt u toegezonden omdat uw mailadres bezorgd werd door Luc & Nadine Nevejans-Staelens, Marc & Marleen Nuytten-Vandommele of Leon & Maria Goubin-Dalemans.

Nadere informatie

Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap. Amboseli en Tanzania Exploration

Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap. Amboseli en Tanzania Exploration Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap Amboseli en Tanzania Exploration 10 dagen/7 nachten Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire GROEPSRONDREIS MET FRANSTALIGE

Nadere informatie

10 daagse Safari The Migration Special

10 daagse Safari The Migration Special 10 daagse Safari The Migration Special De Serengeti, het gebied waar zoveel natuurfilms worden gemaakt, is ongetwijfeld het beroemdste wildpark ter wereld en is op geen enkele manier te vergelijken met

Nadere informatie

tel. : TANZANIA

tel. : TANZANIA jessie@zeppelinreizen.be tel. : 0471 222 711 TANZANIA 1 Vluchten: KLM 3 KL2970 L 21SEP 3 ANTWERPEN CENTRAAL - AMSTERDAM 07U29 08U24 21SEP 4 KL 569 V 21SEP 3 AMSTERDAM - KILIMANJARO 10U15 19U45 21SEP 6

Nadere informatie

Misingi nieuwsbrief nr. 08 van

Misingi nieuwsbrief nr. 08 van Misingi nieuwsbrief nr. 08 van De website werd de laatste keer bijgewerkt op 04.04.2016 Onderwijs Even voor het vertrek van Roger naar Tanzania kwam het bericht dat een deel van de kleuterschool in Engare

Nadere informatie

Nieuwsbrief Springs of Life

Nieuwsbrief Springs of Life Nieuwsbrief Springs of Life Dit is de negende nieuwsbrief voor de kindsponsoren van Gezinshuis Mombasa. Terug in Mombasa! Op vrijdag 20 mei is onze aankomst in Mombasa. Na een lange nacht in het vliegtuig

Nadere informatie

https://www.facebook.com/odsdetrime/

https://www.facebook.com/odsdetrime/ Samen naar de hoogste tree Beste ouders en verzorgers, Voor op de kalender Januari en februari zijn voor een basisschool over het algemeen de rustigste maanden van het schooljaar. In deze periode zijn

Nadere informatie

Kenia, Tanzania en Zanzibar

Kenia, Tanzania en Zanzibar Kenia, Tanzania en Zanzibar Begeleide privé rondreis Amboseli en Tanzania Exploration + Zanzibar Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire - Zanzibar 15 dagen/12 nachten PRIVERONDREIS

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 21 juli 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Al weer een schooljaar voorbij. Wat gaat het toch snel. We willen nog een aantal mensen bedanken:

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda Kerst 2016 Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

Tanzania en Zanzibar 2017/2018

Tanzania en Zanzibar 2017/2018 1 Tanzania en Zanzibar 2017/2018 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie met een welkomstdrankje

Nadere informatie

Kenia & Tanzania Begeleide privé safarirondreis Ontdekking van Kenia en Tanzania

Kenia & Tanzania Begeleide privé safarirondreis Ontdekking van Kenia en Tanzania Kenia & Tanzania Begeleide privé safarirondreis Ontdekking van Kenia en Tanzania Nairobi Masai Mara - Lake Elementaita Amboseli Ngorongoro Karatu Serengeti Ngorongoro - Tarangire Arusha 13 dagen/10 nachten

Nadere informatie

Aan iedereen prettige eindejaarsfeesten en een heel erg gelukkig 2014! Geniet van een welverdiende vakantie!

Aan iedereen prettige eindejaarsfeesten en een heel erg gelukkig 2014! Geniet van een welverdiende vakantie! Van 16 december tot 20 december 2013 Aan iedereen prettige eindejaarsfeesten en een heel erg gelukkig 2014! Geniet van een welverdiende vakantie! Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas:

Nadere informatie

Animatieprogramma. Lieve vakantiegangers,

Animatieprogramma. Lieve vakantiegangers, Animatieprogramma Lieve vakantiegangers, Welkom op ons gezellige vakantiepark midden in de Brabantse bossen. Het animatieteam staat klaar met een heleboel leuke en gezellige activiteiten voor alle leeftijden.

Nadere informatie

Weilustwekker. Schooljaar Nr april 2019

Weilustwekker. Schooljaar Nr april 2019 Weilustwekker Schooljaar 2018-2019 Nr. 30 18 april 2019 BIJLAGE 30-01 Informatie over Zomerkampen Breda 2019 30-02 Informatie over Op Reis met Petrus & Paulus VAN HET TEAM Beste ouders en verzorgers, We

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda - Klussen Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Week 14 4 april Agenda

Week 14 4 april Agenda Schoolplein Wat is er hard gewerkt aan het plein, onder supervisie van onze conciërge meester Ruud. Vandaag zijn de mannen bezig om het plein weer netjes te maken en de waterroute wordt gegraven. Felicitaties

Nadere informatie

Tanzania - Kenia. The Big Migration Discoverer. Groepssafari

Tanzania - Kenia. The Big Migration Discoverer. Groepssafari Tanzania - Kenia Groepssafari The Big Migration Discoverer Arusha - Lake Manyara - Tarangire - Serengeti - Lake Victoria - Masai Mara - Nairobi - Amboseli - Arusha 15 dagen / 14 nachten Safari in internationaal

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2016

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2016 Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2016 UITDAGEND ONDERWIJS MET EEN STERKE BASIS Agenda: oktober 2016 ma di wo do vr za zo 3 4 Dierendag 5 Dag van de leraar Start Kinderboekenweek 6 7 8 9 8.30 Inloopuurtje

Nadere informatie

De beklimming van de Kilimanjaro

De beklimming van de Kilimanjaro De beklimming van de Kilimanjaro Jullie hebben mij gemist begin november tijdens de karatetraining om de reden dat ik helemaal in Tanzania was om de Kilimanjaro te beklimmen met 3 vrienden. Deze berg is

Nadere informatie

NIEUWSFLITS. Schooljaar , nr. 10 Vrijdag 13 februari 2015

NIEUWSFLITS. Schooljaar , nr. 10 Vrijdag 13 februari 2015 NIEUWSFLITS 13 februari Carnaval op school 14 februari Jeugdoptocht carnaval Boxtel 16 t/m 22 februari Vakantie! 23 februari Luizen pluizen 10-minuten gesprekken 25 februari Meester Tom afwezig 26 februari

Nadere informatie

12 - DAAGSE MIDDENKLASSE PRIVÉ REIS TANZANIA & ZANZIBAR!

12 - DAAGSE MIDDENKLASSE PRIVÉ REIS TANZANIA & ZANZIBAR! Lake Victoria 12 - DAAGSE MIDDENKLASSE PRIVÉ REIS TANZANIA & ZANZIBAR! "Een onvergetelijke safari reis, waarin de hoogtepunten van Tanzania op een krachtige manier worden beleefd!" DE VOORDELEN Het hele

Nadere informatie

11-daagse reis Uganda:

11-daagse reis Uganda: 11-daagse reis Uganda: Dag 1: 09.50 uur van Amsterdam naar Entebbe Aankomst om 22.25 uur vliegveld Entebbe We worden opgehaald en slapen in Guinea hotel in entebbe voor 1 nacht. Dag 2: We worden om 10.00

Nadere informatie

Fotoreis Mandawa, India 2018

Fotoreis Mandawa, India 2018 Fotoreis Mandawa, India 2018 Hier vind je het overzicht van het complete fotografie programma en de extra activiteiten tijdens de fotoreis naar India van 28 februari t/m 9 maart 2018. In de tijd tussen

Nadere informatie

Schoolnieuws schooljaar Vrijdag 11 maart 2016 Dinsdag 15 maart Muziekavond. Woensdag 16 maart Studieochtend kleuters Leerlingen gr1/2 vrij

Schoolnieuws schooljaar Vrijdag 11 maart 2016 Dinsdag 15 maart Muziekavond. Woensdag 16 maart Studieochtend kleuters Leerlingen gr1/2 vrij Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 11 maart 2016 Dinsdag 15 maart Muziekavond Woensdag 16 maart Studieochtend kleuters Leerlingen gr1/2 vrij Vrijdag 18 maart Woensdag 23 maart Nationale Rekendag

Nadere informatie

Als wij al onze doelen willen behalen hebben we best wel veel geld nodig. Hoeveel? Dat leest u in dit 4-jaren plan. Klik Hier.

Als wij al onze doelen willen behalen hebben we best wel veel geld nodig. Hoeveel? Dat leest u in dit 4-jaren plan. Klik Hier. Schoolresultaten 2013-2014 21 september 2014 De schoolresultaten mogen er zijn. 10 studenten zijn afgelopen jaar geslaagd. En dat is mede dankzij uw hulp mogelijk gemaakt. De pagina's van de schoolkinderen

Nadere informatie

Jarige komende week. Schoolfotograaf. Agenda. Schoolkorfbal. di.mo wo. mi Nel ma do Admin *De directie is donderdags wisselend aanwezig

Jarige komende week. Schoolfotograaf. Agenda. Schoolkorfbal. di.mo wo. mi Nel ma do Admin *De directie is donderdags wisselend aanwezig Vrijdag 27 mei 2016, 1 ste jaargang Nummer 35, week 22 Jarige komende week Za 28 mei Noah Gerrits UILEN Agenda 30 mei Schoolfotograaf Aanwezigheid directie, ib-er en administratie Hieronder staat vermeld

Nadere informatie

Oktober Hosham Juf Ellis Juf Marie Niels Amro Arkan Meester Marko 46

Oktober Hosham Juf Ellis Juf Marie Niels Amro Arkan Meester Marko 46 SCHOOLJOURNAAL OBS de Berkenhorst Staphorster Kerkweg 40 Staphorst :0522 461359 : :deberkenhorst@stichtingpromes.nl website: http://www.deberkenhorst.nl 5 oktober 2018 AGENDA 09-10 Voorstelling De tour

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF APRIL vzw TOOGAL DJANGUE

NIEUWSBRIEF APRIL vzw TOOGAL DJANGUE Hallo! Tijdens mijn laatste reis naar Senegal kreeg ik het gezelschap van Tamara Ceuterick, Daniël Haezebijt, Achilles De Pelecijn en mijn twee kinderen. Mijn reisgezelschap, die met hart en ziel de vzw

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 9-daagse reis DAG 1 ADDIS ABEBA-JIMMA Je wordt opgehaald bij het hotel of de luchthaven door de Engelstalige chauffeur en vertrekt richting het zuidwesten. De rit

Nadere informatie

Bezoek van gastgezinnen/ouders aan de kindertehuizen, maart 2015.

Bezoek van gastgezinnen/ouders aan de kindertehuizen, maart 2015. Bezoek van gastgezinnen/ouders aan de kindertehuizen, maart 2015. Na het geslaagde gastouderbezoek in 2013 zijn van 19 tot 22 maart j.l. weer een aantal gastouders/gezinnen naar Hongarije vertrokken om

Nadere informatie

2 april 2015. Ouderavond

2 april 2015. Ouderavond 2 april 2015 Ouderavond Elke 4 jaar moet de school een schoolplan vaststellen. Dat is een plan waarin staat wat we de komende 4 jaar op de Flevoparkschool allemaal gaan doen op het gebied van onderwijs

Nadere informatie

Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp

Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp Nieuwsbrief Kamp 2017 (2) Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp Ermelo, 24 juli 2017. Beste allemaal, Vorige week zondag is kamp 2017 van start gegaan. ZONDAG De leiding stond al een tijdje op de oprit

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, Beste ouders/verzorgers, Afgelopen weekend is Sinterklaas met zijn Pieten weer aangekomen in het land. De kinderen, vooral de kleintjes, zijn al erg met het komende feest bezig. In de hogere groepen zijn

Nadere informatie

16 DAAGSE PRIVÉ REIS FAMILIE SAFARI TANZANIA & ZANZIBAR!

16 DAAGSE PRIVÉ REIS FAMILIE SAFARI TANZANIA & ZANZIBAR! 16 DAAGSE PRIVÉ REIS FAMILIE SAFARI TANZANIA & ZANZIBAR! De ultieme familiereis door Tanzania, waarbij u én uw kinderen optimaal genieten van alles wat dit veelzijdige land te bieden heeft! DE VOORDELEN

Nadere informatie

zwembrevet naar keuze behalen! De kinderen kregen hierover al een brief mee met alle info. Niet vergeten om het invulstrookje tijdig in te leveren!

zwembrevet naar keuze behalen! De kinderen kregen hierover al een brief mee met alle info. Niet vergeten om het invulstrookje tijdig in te leveren! 1. Pedagogische studiedag VRIJAF Op woensdag 1 juni zitten onze juffen en meesters voor de laatste keer dit schooljaar op de schoolbanken ;-) en hebben de kinderen een dagje vrij om nog eens heerlijk te

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema:

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Beste bewoner, familie, bezoeker, Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Reis door Europa In dit Zonneblad vind je een overzicht van al onze grote activiteiten.

Nadere informatie

22 e jaargang nr juli 2018

22 e jaargang nr juli 2018 22 e jaargang nr.13 13 juli 2018 Beste ouders, verzorgers en belangstellenden van de leerlingen van Het Mozaïek, Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. De eerstvolgende nieuwsbrief

Nadere informatie

Belangrijke data. Gelukwens. Uitnodiging koffie-uurtje 23 januari

Belangrijke data. Gelukwens. Uitnodiging koffie-uurtje 23 januari NUMMER 9 JAARGANG 30 13-1-2017 Belangrijke data 19 januari Cultuurdag alle groepen 20 januari Rondleiding nieuwe ouders 23 januari Koffieuurtje 26 januari Cultuurdag alle groepen revius@sintbavoschool.nl

Nadere informatie

Ja ik wil... IJsselhotel

Ja ik wil... IJsselhotel Ja ik wil... IJsselhotel Ja ik wil. Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen en dromen vast nu al over de allermooiste dag van je leven. Het IJsselhotel is gevestigd in een 19 e eeuws rijksmonument en biedt

Nadere informatie

Nieuwsbrief basisschool Marcoen nr 4 maart 2014

Nieuwsbrief basisschool Marcoen nr 4 maart 2014 Nieuwsbrief basisschool Marcoen nr 4 maart 2014 Deze keer leest u onder andere: Woord van Roger Bosdag kleuters Testlab groep 7 Nieuws uit groep 8 We gaan bouwen! Eindelijk! De kogel is door de spreekwoordelijke

Nadere informatie

Nog 1 week. De beer is los! - herhaling. MR nieuws TSO

Nog 1 week. De beer is los! - herhaling. MR nieuws TSO Nog 1 week en dan zit het schooljaar er weer op! We nemen afscheid van groep 8 en kijken terug op een mooi en leerzaam jaar. Inmiddels kijken we ook al weer vooruit naar het nieuwe schooljaar. In de afgelopen

Nadere informatie

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.!

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.! ROUTE BPC Maak kennis met onze locaties.! WE STELLEN ONS GRAAG EVEN VOOR. Volg me.. BUITENPOORT CATERING Al bijna 35 jaar vormen we met ons team een hechte familie en zijn we volledig op elkaar ingespeeld.

Nadere informatie

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts.

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts. Dag 1: Bishkek De vlucht uit Amsterdam landt om 15:10 in Bishkek, waar jullie gids staat te wachten. We rijden naar Bishkek en checken in in een prettig 3* hotel, waar je je op kunt frissen. Daarna gaan

Nadere informatie

1 december Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers

1 december Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers Schooljaar: 2017-2018, nummer 6 Nieuwsbrief De Zon Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers In deze nieuwsbrief wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: - Nieuws uit het team

Nadere informatie

Nieuwsflits Nobelhorst

Nieuwsflits Nobelhorst Nieuwsflits Nobelhorst www.bsnobelhorst.nl nobelhorst@skohulst.nl Oktober 2018 Vandaag was het feest op Nobelhorst! We hebben onze nieuwe bibliotheek officieel en feestelijk geopend. We zijn trots op het

Nadere informatie

Agenda. TSO-rooster. Jarigen in december. Iedereen van harte gefeliciteerd!

Agenda. TSO-rooster. Jarigen in december. Iedereen van harte gefeliciteerd! Nieuwsbrief nr. 5 Agenda 21 december Nieuwsbrief januari mee s middags kinderen vrij 17.00-19.00 uur Kerstfeest op school 22 december s middags kinderen vrij 25 december t/m 5 januari Kerstvakantie 8 januari

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Centrum

Welkom in Wiebelwoud Centrum Welkom in Wiebelwoud Centrum Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte welkom

Nadere informatie

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 7

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 7 Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 7 23 maart 2018 Beste ouders, Zoals het bestuur u onlangs heeft laten weten zal ik per 1 april 2018 worden benoemd als directeur van De kleine Nicolaas. Via deze weg

Nadere informatie

Nieuwsbrief KBS De Boxem

Nieuwsbrief KBS De Boxem Nr. 1 Jaargang 8 september 2017 Nieuwsbrief KBS De Boxem Agenda 15 september Kalender mee 18 t/m 24 september Gülçin Bayindir afwezig i.v.m. studiereis 22 september Nieuwsbrief 2 28 september 19.00 Informatieavond

Nadere informatie

TANZANIA RONDREIS TANZANIA 21 DECEMBER - VERTREK & AANKOMST

TANZANIA RONDREIS TANZANIA 21 DECEMBER - VERTREK & AANKOMST 2018118 TANZANIA Mevr. Monique L Hoir Greversweg 5 7108 AG Winterswijk m.lhoir@ggdnog.nl +31 (0)543 452774 RONDREIS TANZANIA Referentienummer // 2018118 L Hoir Reisperiode // December 2018 / januari 2019

Nadere informatie

Trefwoord. No 7 22 november 2017

Trefwoord. No 7 22 november 2017 No 7 22 november 2017 C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl Woensdag 22 november Sinterklaas is in het land. Wat een feest!.

Nadere informatie

UIT DE WEI 22 november 2018

UIT DE WEI 22 november 2018 KALENDER Vrijdag 23 november Wieletjesdag Dinsdag 27 november Alle kinderen mogen hun schoen zetten. Vrijdag 30 november Surprises inleveren. Tentoonstelling in het wei theater UIT DE WEI 22 november 2018

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4. Schooljaar , vrijdag 19 oktober 2018

Nieuwsbrief 4. Schooljaar , vrijdag 19 oktober 2018 Nieuwsbrief 4 Schooljaar 2018-2019, vrijdag 19 oktober 2018 Dag van de leerkracht Wat hebben jullie ons allemaal verwend, 5 oktober, op de dag van de leerkracht! Namens alle collega s en studenten wil

Nadere informatie

Privé Safaris in Afrika PRIVE SAFARI COMBI KENIA-TANZANIA 15d/14n

Privé Safaris in Afrika PRIVE SAFARI COMBI KENIA-TANZANIA 15d/14n PRIVE SAFARI COMBI KENIA-TANZANIA 15d/14n Het Mooiste van Oost-Afrika reeds vanaf 3638 per persoon Dag 1 NAIROBI Ontbijt Bij aankomst op Jomo Kenyatta International Airport wordt u opgewacht en verwelkomd

Nadere informatie

LEREN VOOR EEN BETERE TOEKOMST Augustus 2013.

LEREN VOOR EEN BETERE TOEKOMST Augustus 2013. LEREN VOOR EEN BETERE TOEKOMST Augustus 2013. Hallo allemaal, In deze nieuwsbrief onze mooie ervaringen van onze reis van 7 juni tot en met 15 juni. Een speciale reis, omdat in deze week de twee nieuwe

Nadere informatie

Rick de Leeuw. Hou me stevig vast

Rick de Leeuw. Hou me stevig vast Rick de Leeuw Hou me stevig vast Ik zit op de trap En luister naar de radio Er klinkt een mooi en triestig lied Ik neurie zachtjes mee Ik wil muziek als het sneeuwt Ook al sneeuwt het nu even niet Ik neem

Nadere informatie

Beste leden, ouders en sympathisanten

Beste leden, ouders en sympathisanten Beste leden, ouders en sympathisanten Met nu ook het eetfestijn, de ledenuitstap en al 2 weekends achter de rug komt het einde van het jaar al bijna in zicht. De Knim, PieKrie en SJO kunnen nog aftellen

Nadere informatie

TROUWAMBTENAREN. Op de volgende pagina s stellen de trouwambtenaren zich één voor één aan u voor.

TROUWAMBTENAREN. Op de volgende pagina s stellen de trouwambtenaren zich één voor één aan u voor. TROUWAMBTENAREN Op de volgende pagina s stellen de trouwambtenaren zich één voor één aan u voor. Laatst gewijzigd: 18 april 2016 Marloes Borggreve - Lucassen Telefoonnummer : 06-36 14 06 75 : marloes.borggreve@gmail.com

Nadere informatie

Wiekendje. Vanuit het MT. In dit nummer: 6 maart 2015 2014-2015. Interessante informatie: 20 maart: Groep 1 t/m 4 vij

Wiekendje. Vanuit het MT. In dit nummer: 6 maart 2015 2014-2015. Interessante informatie: 20 maart: Groep 1 t/m 4 vij Basisschool Het Molenven Wiekendje Koninginnelaan 1c 5263 DP Vught info@molenven.nl jaarboekmolenven@hotmail.nl 6 maart 2015 2014-2015 Interessante informatie: 20 maart: Groep 1 t/m 4 vij In dit nummer:

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE PARLEMENT VOOR 17-PLUSSERS INTEGRAAL VERSLAG. Vergadering van donderdag 27 september 2012.

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE PARLEMENT VOOR 17-PLUSSERS INTEGRAAL VERSLAG. Vergadering van donderdag 27 september 2012. VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE PARLEMENT VOOR 17-PLUSSERS Zitting 2012-2013 Extra nummer INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van donderdag 27 september 2012 Debat over: Gemeenteraadsverkiezingen 14/10 VGC

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: -Koningsspelen -Kinderfestival -Nieuws uit de groepen -Jouw licht op 040 -Juffendag Straatspeeldag -Schoolreisjes.

In deze nieuwsbrief: -Koningsspelen -Kinderfestival -Nieuws uit de groepen -Jouw licht op 040 -Juffendag Straatspeeldag -Schoolreisjes. In deze nieuwsbrief: Agenda: -17 mei verkeersexamen groep 7-25 en 26 mei vrij ( hemelvaart) -31 mei volgende nieuwsbrief -Koningsspelen -Kinderfestival -Nieuws uit de groepen -Jouw licht op 040 -Juffendag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 d.d

Nieuwsbrief 8 d.d Belangrijke data Nieuwsbrief 8 d.d. 11-12-2018 Dinsdag 11 december 2018 Nieuwsbrief 8 Donderdag 13 december 2018 Donderdag 20 december 2018 Vrijdag 21 december 2018 Spreekuur JGT 14-15 uur Kerstviering

Nadere informatie

Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van afgelopen week en de komende periode.

Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van afgelopen week en de komende periode. Leeuwarden, 23 september 2016 Geachte ouders, Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van afgelopen week en de komende periode. Werelddierendag: A.s. dinsdag 4 oktober willen we aandacht besteden

Nadere informatie

30 januari 2015 Nummer 10

30 januari 2015 Nummer 10 30 januari 2015 Nummer 10 Inhoud: Daltondag Schoolfoto s Carnaval 2015 De Optochtroute Continurooster Komt dat zien! Komt dat zien! Ingekomen stuk: Carnaval voor de jeugd Ingekomen stuk: Jeugdpronkzitting

Nadere informatie

Assalamoe aleikoum geachte ouders en verzorgers,

Assalamoe aleikoum geachte ouders en verzorgers, Assalamoe aleikoum geachte ouders en verzorgers, Het schooljaar is inmiddels weer in volle gang en het is goed om te zien hoe ieder zijn draai weer gevonden heeft. Er heerst een warme en taakgerichte cultuur

Nadere informatie

Reisprogramma Oeganda 11-daagse reis

Reisprogramma Oeganda 11-daagse reis Reisprogramma Oeganda 11-daagse reis www.rafikireizen.nl info@rafikireizen.nl www.facebook.com/rafikireizen +31 6 106 381 82 Oeganda ligt in Oost-Afrika aan weerszijden van de evenaar. Oeganda wordt geheel

Nadere informatie

Projectvoorstelling. Dr. Slaa Willbroad Secondary School Bassodawish Tanzania

Projectvoorstelling. Dr. Slaa Willbroad Secondary School Bassodawish Tanzania Projectvoorstelling Dr. Slaa Willbroad Secondary School Bassodawish Tanzania Datum: 01/12/2011 Inhoudsopgave Over Dorizon Doenja vzw... 3 Over het project... 4 Hoe kan u dit project steunen?... 7 Deelproject

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Ouders

Klanttevredenheidsonderzoek. Ouders Klanttevredenheidsonderzoek Ouders - 2017 Vraag 1: Wat voor cijfer zou u Columbus willen geven? Ons gemiddelde is een 8,3! Het onderzoek is 51 keer verstuurd en maar liefs 39 keer Ingevuld retour gekomen,

Nadere informatie

Boekenmarkt, verkopen en kopen van boeken

Boekenmarkt, verkopen en kopen van boeken De Buutpraat Nieuwsblad van openbare basisschool et Buut Maandag 6 oktober 2014 Tel. : 075-6165701 / info@etbuut.nl / www.etbuut.nl Van alles De data op een rijtje Dinsdag 7 oktober Woensdag 8 oktober

Nadere informatie

matoke Tours en Studio LionPaw presenteren: Culturele dansreis Oeganda

matoke Tours en Studio LionPaw presenteren: Culturele dansreis Oeganda matoke Tours en Studio LionPaw presenteren: Culturele dansreis Oeganda Oli OtYa mzungu, Studio LionPaw en Matoke Tours zijn trots deze geweldige dansreis te presenteren in Oeganda, de Parel van Afrika.

Nadere informatie

Nummer oktober 2017

Nummer oktober 2017 Nummer 07 30 oktober 2017 Agenda datum groep activiteit Di 10 okt-di 14 nov 1 en 2 Projectkist het Nieuwe Oude Huis (info volgt) Woe 8 nov 7 en 8 Upcycling Ma 13 nov vr 17 nov Alle groepen 10 minuten gesprekken

Nadere informatie

Inhoud. Kerst Diner Dansant 4. Pre Kerstbrunch & Kerstbrunch 5. Kerstbuffet & Familiebuffet 7. Kerstarrangement 9

Inhoud. Kerst Diner Dansant 4. Pre Kerstbrunch & Kerstbrunch 5. Kerstbuffet & Familiebuffet 7. Kerstarrangement 9 Inhoud Kerst Diner Dansant 4 Pre Kerstbrunch & Kerstbrunch 5 Kerstbuffet & Familiebuffet 7 Kerstarrangement 9 Sylvester Gala & Nieuwjaarsontbijt buffet 10 Sylvester Gala arrangement 11 Kerst- & Nieuwjaarsborrels

Nadere informatie

Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief maart 2018

Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief maart 2018 Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief maart 2018 Op facebook plaatsen wij elke week updates over onze school! Belangrijke data: 14 maart Week van het geld in groep 7 & 8 14 maart MR vergadering 21 maart Open

Nadere informatie

Tanzania - Zanzibar, de Grote Trek

Tanzania - Zanzibar, de Grote Trek TANZANIA Tanzania -, de Grote Trek Privé rondreis met privéchauffeur/ranger Kant-en-Klaar - 11 dagen / 8 nachten REF: 194 REISBESCHRIJVING - - Lake Manyara - Karatu - Ngorongoro Krater - - Ngorongoro Conservation

Nadere informatie

Voorleeskampioen!!!!!

Voorleeskampioen!!!!! Studiedag Kanjertraining. De studiedag van 16 januari stond in het teken van het Kanjertraject. Het was een dag waarin we als leerkracht meegenomen werden in o.a. de thema s; Hoe praat je over gevoelens?

Nadere informatie

Luk. 1, preek NGKE

Luk. 1, preek NGKE Luk. 1, 39-56 preek NGKE 11-12- 16 Onze Lieve Vrouwe? Wees gegroet, Maria, vol van genade. De Heer zij met u, gezegend zijt gij onder alle vrouwen en gezegend is de vrucht van uw schoot, Jezus. Heilige

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 10

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 10 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/2017 16-11-2016 nummer 10 Agenda Di 22 november Vr 2 december Do 8 december Do 22 december Vr 23 december Ma 26 december vr 6 jan. Ma 16 t/m vr 20 januari

Nadere informatie

Verslag Hosinsul Seminar Schotland 2013

Verslag Hosinsul Seminar Schotland 2013 Verslag Hosinsul Seminar Schotland 2013 Hoe trots kan je zijn als je door een Grandmaster ( Peter Harkess IX Dan) wordt uitgenodigd om Hosinsul seminars te komen geven in Schotland. Ik kan je zeggen heeeeeeeeeeeeel

Nadere informatie

nieuwsbrief Koningsspelen Nummer 09, 29 mei 2015 Inhoud Herdenking Verkeersexamen Nieuwe gymvloer Koningsspelen Jaardag Schoolreisje Avond-4-daagse

nieuwsbrief Koningsspelen Nummer 09, 29 mei 2015 Inhoud Herdenking Verkeersexamen Nieuwe gymvloer Koningsspelen Jaardag Schoolreisje Avond-4-daagse Inhoud Herdenking Verkeersexamen Nieuwe gymvloer Koningsspelen Jaardag Schoolreisje Avond-4-daagse Schoonmaakmiddag Zuukerfeest Sportdag groep 6-7-8 Afscheid OR-leden Rapportbesprekingen Evaluatie data

Nadere informatie

R E I G E R B U L L E T I N Nieuwsbrief voor ouders en andere betrokkenen van basisschool Reigerlaan

R E I G E R B U L L E T I N Nieuwsbrief voor ouders en andere betrokkenen van basisschool Reigerlaan R E I G E R B U L L E T I N Nieuwsbrief voor ouders en andere betrokkenen van basisschool Reigerlaan schooljaar 2016-2017 nr. 5-23 december 2016 KOMENDE ACTIVITEITEN datum Vrijdag 23 december Maandag 26

Nadere informatie

2 oktober 3 oktober 8 oktober 8 en 11 oktober 10 oktober 12 oktober 16 oktober 19 oktober 22 t/m 26 oktober 31 oktober

2 oktober 3 oktober 8 oktober 8 en 11 oktober 10 oktober 12 oktober 16 oktober 19 oktober 22 t/m 26 oktober 31 oktober Oktober 2018 2 oktober 3 oktober 8 oktober 8 en 11 oktober 10 oktober 12 oktober 16 oktober 19 oktober 22 t/m 26 oktober 31 oktober Nieuwsbrief Vergadering werkgroep Kerk, School en Gezin Start Kinderboekenweek

Nadere informatie

Welkom in Denemarken augustus Velkommen in Denemarken Stichting Tendens - Arnhem Pagina 1

Welkom in Denemarken augustus Velkommen in Denemarken Stichting Tendens - Arnhem Pagina 1 Welkom in Denemarken 9-16 augustus 2019 Velkommen in Denemarken Stichting Tendens - Arnhem Pagina 1 Op vakantie met Jan Ramona Karel Erik Helena Paul Velkommen in Denemarken Stichting Tendens - Arnhem

Nadere informatie

Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020

Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020 Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020 De Yogareis is van vrijdag t/m zaterdag. Het programma ziet er als volgt uit: Dag 1 - Vrijdag Aankomst Kathmandu. Transfer naar Boudha little Tibet Shambaling

Nadere informatie

Misingi nieuwsbrief nr. 07

Misingi nieuwsbrief nr. 07 Misingi nieuwsbrief nr. 07 De website werd de laatste keer bijgewerkt op 12.10.2015 Het Solarpomp-project De foto s van dit project zijn terug te vinden in de fotogalerij solarpomp.misingi.be. 1. Verslag

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Beste ouders / verzorgers, Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar de basisschool, We beseffen dat er dan veel op u en uw kind afkomt. We willen proberen door middel van dit informatieboekje een aantal

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB september 2013

Nieuwsbrief SHIB september 2013 Nieuwsbrief SHIB september 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB SHIB 10 jaar en meer Al eerder lieten we weten: SHIB bestaat dit jaar 10 jaar!

Nadere informatie