IEMES-WEEK december e jaars CO & CE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "IEMES-WEEK 2 3-7 december 2012 1 e jaars CO & CE"

Transcriptie

1 IEMES-WEEK december e jaars CO & CE MAANDAG 3 DECEMBER Jan-Jaap van der Wal Gastcollege Gastdocent van het jaar uur Aula Tv-personality, cabaretier en artistiek leider Jan-Jaap van der Wal is dit studiejaar als gastdocent verbonden aan de opleiding IEMES bij Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg. Jan-Jaap van der Wal vertelt tijdens een aantal interactieve seminars over zijn carrière, humor, creativiteit en de zakelijke kanten van het vak. Hij is als gastdocent gevraagd vanwege zijn veelzijdigheid en maatschappelijke betrokkenheid. Naast cabaretier en artistiek leider van de Comedytrain is Van der Wal tv-presentator en programmamaker. Bij het grote publiek werd hij bekend door zijn deelname aan het satirisch nieuwsprogramma Dit was het nieuws. Zijn kennis en inzichten deelt hij met IEMES-studenten, die een creatief zakelijke opleiding volgen voor de wereldwijde mediaen entertainmentbranche. Jan-Willem Klein-Willink Gastcollege SubLime FM uur Aula SubLime FM staat 24 uur per dag voor de beste cool, funky jazz. De hele dag een flow van de beste jazzmuziek van de bekende grootheden met daarbij ook veel aandacht voor modernere stromingen binnen de jazz. SubLime is sinds 4 november jl. een samenvoeging van Arrow Classic Rock, Arrow Jazz FM en Arrow Caz. In de avonduren zijn er programmaspecials met presentatoren als Giovanca, Rolf Delfos & Bart Wirtz, Jules Deelder, Ferry Maat, Candy Dulfer, Monte La Rue, DJ Sandstorm, DJ Maestro en Hans Mantel! Jan-Willem Klein-Willink is directeur van Exceed (voormalig eigenaar van Arrow Jazz FM).

2 Jules Hoendervangers Tips & Tricks uur Lokaal 1.18 Jules Hoendervangers studeerde Nederlands en theologie maar begon zijn loopbaan als acteur en later regisseur van emancipatorisch theater in de jaren zeventig. In Nederland en Belgie werden daarna kleine en vrije theaterproducties gerealiseerd. Vanaf 2000 specialiseerde Jules zich in theater met een directe relatie tot training en seminar (edutainment). Voor bedrijfsproducties met eigen werknemers als acteurs/performers wordt Jules ook vaak door Nederlandse bedrijven in het buitenland benaderd. Sinds twee jaar is daar de specialisatie communicatietraining bijgekomen. Interactieve communicatietraining waarbij uw gasten alle aspecten van communicatie en het gebruik en effect van verbale en non-verbale communicatiemiddelen voor de kiezen krijgen. Direct en confronterend maar ook richtinggevend voor de toekomst. Vanuit verschillende invalshoeken wordt de bedrijfscommunicatie belicht. Evenals zijn edutainment -collega`s maakt Jules gebruik van de perfecte mix van educatie en entertainment. Sinds 2010 is Jules ook als docent verbonden aan het mgr. Frenckencollege in Oosterhout. Tijdens deze Tips & Tricks bijeenkomst wordt ingegaan op de ins en outs van de theaterwereld. OP BASIS VAN INSCHRIJVING via: Dirk van den Berg Tips & Tricks uur Lokaal 2.01 Dirk van den Berg is werkzaam bij Fontys Hogescholen als projectmanager voor de organisatie van de stedelijke introductie Tilburg in 2013 (TOPweek voorheen TIKweek). Daarnaast organiseert hij voor NewRuns bijzondere snowtrips naar Oostenrijk en Finland, waarbij iedere trip uniek is: naast accommodatie en skipassen biedt NewRuns diverse clinics, fotoshoots, testmateriaal en lawinekundeclinics. Voor Business School Notenboom verzorgt hij diverse workshops en lessen op het gebied van eventmanagement en presentatietechnieken, waaronder Prezi. Als eigenaar van Mittags organiseert hij interactieve events om verder te kijken, zet nieuwe media in om beter gezien te worden, en geef workshops om de blik te vergroten. Zo heeft hij de communicapp ontwikkeld: een interactieve app die wordt ingezet voor citygames en educatieve projecten. Van 2005 tot 2011 is hij als eigenaar van Mauri verantwoordelijk geweest voor de creatie en organisatie van uiteenlopende events en incentives in binnen- en buitenland. Als eventeer heeft hij zich gespecialiseerd in de combinatie van onlife beleving met online toepassingen. Tijdens deze Tips & Tricks bijeenkomst wordt aandacht besteed aan Prezi en hoe deze in te zetten bij zakelijke presentaties. OP BASIS VAN INSCHRIJVING via:

3 DINSDAG 4 DECEMBER Frans Meeuwsen Tips & Tricks uur Lokaal 1.18 Frank Meeuwsen is een onafhankelijk digitaal strateeg in zijn bedrijf The Incredible Adventure starts here... en oprichter van de website Lifehacking.nl. Hij was er vroeg bij met webloggen. Gestart in 2000 met zijn persoonlijke weblog, in 2002 pionierend met Frank-ly, het corporate blog van Rhinofly en van 2003 tot en met 2008 mede-verantwoordelijk voor de organisatie en publiciteit van de Dutch Bloggies, de jaarlijkse weblogawards. Daarna schreef hij in 2010 nog Bloghelden, over de Nederlandse webloggeschiedenis. Frank gelooft sterk in Getting Things Done. Nu nog het in de praktijk zien te houden. Je kunt hem ook veel op Twitter vinden. En steeds vaker op Google+. Tips & Tricks uur Evernote: wat is het en hoe gebruik je het slim als student? Tips & Tricks uur slim omgaan met en andere digitale communicatie. Tips & Tricks uur Getting Things Done (GTD): een introductie in GTD, een werksystematiek (onafhankelijk van tools) om rustiger en kalmer te kunnen werken. LET OP: je moet je per bijeenkomst inschrijven, vergeet dus niet het nummer aan te geven bij je inschrijving. OP BASIS VAN INSCHRIJVING via: Tentameninzage uur Lokaal 1.17 (CO) & 1.19 (CE) Tijdens deze uren wordt jullie de mogelijkheid geboden om je tentamens van periode 1 in te zien. CE: branchevak Event, Marketing en Marktonderzoek. CO: branchevak Music, branchevak Entertainment, branchevak Gaming, Concepting en Communicatie Theorie.

4 Jordy Graat Gastcollege Omroep Brabant uur Aula Deze DJ, presentator en producer is van alle markten thuis. Sinds 2004 draait hij in binnen- en buitenland. Zoals bijvoorbeeld Jantjes Verjaardag Amsterdam, Cafe Costa Eindhoven en Hof van Holland Chersonissos (Kreta). Daarnaast is hij sinds 2003 wekelijks actief als presentator. Bij verschillende radio- en televisiestations in Zuid-Oost Brabant en tijdens diverse evenementen. Onder meer Omroep Brabant en Studio040 maken graag van zijn diensten gebruik. Sinds 2010 wordt Jordy regelmatig ingezet bij diverse radio- en televisieprojecten voor onder meer Omroep Brabant, zoals bijvoorbeeld Drie Uurkes Vurraf, Bloemencorso Zundert en de stadionconcerten van Guus Meeuwis. Jens Timmermans Gastcollege Radio uur Aula Al op vroege leeftijd had Jens Timmermans een enorme liefde voor de radio. Een demobandje werd gemaakt en zo begon hij in 1993 met zijn allereerste radioprogramma bij Radio Leiderdorp. Hierna volgden nog N44-FM in Wassenaar (in een schuur) en Radio NRG in Delft. Zijn carrière bij Radio 538, kwam als echte jongensdroom tot stand. In 1997 kreeg hij daar als stagiair een plaats bij de Technische Dienst. Al snel werd hem ook een baan als diskjockey aangeboden en kreeg vervolgens in de weekenden van tot zijn eigen programma 'Vroeg of Laat?'. Inmiddels is Jens sinds jaar en dag één van de vaste gezichten van Radio 538 en presenteert hij iedere zondag van tot uur D r Uit. Jens is naast zijn djwerk ook Manager New Talent; hij gaat jonge radiomakers begeleiden. Naast zijn radio activiteiten is Jens ook veelvuldig voor tv werkzaam. Zo was hij de stem van het bekende programma De Gouden Kooi, heeft hij Entertainment Live bij Talpa gepresenteerd en is hij de vaste presentator van 538 Lucky Shot; tijdens de thuiswedstrijden van het Nederlands Elftal. SXSW Contest Finale uur Studio 0.19 Als vervolg op de voorronde van 15 november jl vindt de finale op dinsdag 4 december plaats! Een jury bestaande uit Jasper van den Dobbelsteen (programmeur 013), Nol Havens (zanger) en Jens Timmermans (dj radi0538, voorzitter) jureert de finale. De acht kandidaten, vier van CE IEMES en vier van CO IEMES, doen het volgende. a) De kandidaten laten een film zien van maximaal 1 minuut en 30 seconden over hun eigen leven, wie zij zijn, wat zij doen, hun ambities, hun omgeving en hun drive om naar SXSW te gaan. b) De kandidaten beantwoorden ter plekke enkele zeer lastige vragen van de jury. Aansluitend maakt de jury bekend welke twee studenten van CE IEMES en welke twee studenten van CO IEMES doorgaan naar de publieksronde.

5 De twee finalisten van CE IEMES en de twee finalisten van CO IEMES krijgen ieder 2:00 minuten om iets creatiefs, artistieks of kunstzinnigs te doen. Dat mag van alles zijn: muziek, zang, een gedicht, acrobatiek, dans, storytelling, goochelen, buikspreken, noem maar op. Na deze creatieve ronde stemt het publiek. De aanwezigen mogen een stem uitbrengen op één CE-kandidaat en één CO-kandidaat van hun voorkeur. Direct daarna maken we de winnaar van de SXSW Contest bekend en die kan de koffers gaan pakken voor Austin, Texas. Bij de studentbalie liggen toegangskaarten klaar voor deze finale. De finalist hoeft er zelf natuurlijk geen te hebben, maar kan zijn/haar 'fans' er op wijzen dat ze een entreekaart afhalen. De contest is openbaar, ook familie en vrienden buiten de opleiding zijn welkom. Studio Feest #CLUBIEMES Vanaf uur Ook deze IEMES-week organiseert #CLUBIEMES een feest! Met als thema Doomsday. Er wordt gefeest in Studio, Heuvel 9, vanaf uur. Voor leden al vanaf uur. WOENSDAG 5 DECEMBER Aram Haagsman Gastcollege Tikkeboemtsjing uur Aula Tikkeboemtsjing is het bedrijf van Aram Haagsman (27, Amsterdam) volledig gericht op het maken van plannen, platen en carrières met briljante, talentvolle Nederlandse artiesten en bands. Aram zag op z'n 17e elke popzaal in Nederland, speelde 500 shows in binnen- en buitenland en bracht met zijn 100% Do It Together aanpak succesvol platen uit voor independent artiesten. Achter de schermen een veelgevraagd adviseur in de muziekindustrie, panel- en jurylid bij bandwedstrijden en spreker op muziekopleidingen. Voor de schermen te gast bij De Wereld Draait Door, op de cover van De Slagwerkkrant, te lezen in o.m. de Volkskrant, OOR en 3voor12 en te horen op 3FM. Met deze praktijkervaring onder de arm adviseert, begeleidt en stuurt Aram artiesten, bands en professionals werkzaam in de muziek, het theater, de educatie en in het bedrijfsleven met het creatieve en zakelijke proces dat komt kijken bij ieder project. Behalve eigenaar en oprichter van Tikkeboemtsjing is Aram tevens manager van Grote Prijs winnares Yori Swart en van rock & roll-formatie Maison du Malheur. Pierre Oitmann Gastcollege Nu.nl uur Aula Pierre Oitmann is sinds januari 2011 de muziekcoördinator van NU.nl. Deze functie behelst het redigeren van content op de muziekpagina van NU.nl (www.nu.nl/muziek), waaronder interviews en recensies, alsmede het schrijven van nieuwsberichten en de algemene redactie van het katern op de grootste nieuwssite van Nederland. Voorheen schreef Oitmann ook voor 3VOOR12, Muziek.nl, De Jaap en Festivalinfo. Tevens werkte hij mee aan radioprogramma s op KX Radio en L1.

6 DONDERDAG 6 DECEMBER Barry Spooren Gastcollege Incubate uur Aula Een festival is meer dan een paar bands en wat techniek in een zaal of tent. Incubate festival in Tilburg brengt sinds acht jaar grensverleggende cultuur: DJ s uit Los Angeles en Londen werken samen met rappers uit India en Indonesië, singer-songwriters spelen in verzorgingstehuizen, black metal bands in een kerk, beeldende kunst wordt geëxposeerd in een kraakpand, film vertoond op een boerderij en 100 piano s staan op de straat, vrij voor iedereen om te gebruiken. Artiesten slapen bij bezoekers thuis. Bezoekers kunnen online direct artiesten tippen aan de organisatie en mogen de festivalsite en programmagids mee vormgeven door teksten over hun favoriete bands te schrijven en foto s en video s up te loaden. Zo n festival, met 250 artiesten op zo n 30 locaties binnen een week, zet je niet zomaar even op. Wat zijn de uitdagingen waar de organisatie van Incubate tegenaan loopt? Waar begin je überhaupt en hoe bereik je je publiek? Barry Spooren is een van de organisatoren van het festival en zorgt onder andere voor de financiering. Hij zal in zijn gastcollege vertellen over de do s en don ts van het runnen van een festival, hoe je je richting bepaald en hoe je kunt blijven vernieuwen binnen het overvolle aanbod van festivals in Nederland. Bo The Gastcollege Boomerang Create uur Aula Bo The heeft gestudeerd aan de UVA. Hij is toen begonnen bij een investeringsmaatschappij. Met deze investeringsmaatschappij heeft hij zijn eerste bedrijf opgezet genaamd FactuurControl. FactuurControl was een IT bedrijf gespecialiseerd in het elektronisch verwerken van facturen. Hierna heeft hij het bedrijf Spotload opgezet, dit is het huidige Boomerang Create. Boomerang Create is een creatief netwerk met meer dan creatieven. Zij maken dagelijks social content, dat wil zeggen content met een gewenste boodschap. Ze werken voor grote merken zoals Heineken, Amstel, ING, ABN, Vodafone, WNF, Unilever, Pepsico en nog vele andere. Arjo Klamer In gesprek met de lector uur Studio 0.19 In een studie zoek je de intellectuele uitdaging. Je denkt daarbij na over vraagstukken rondom de creatieve industrie in de brede zin van het begrip. Is een publieke omroep nog van deze tijd? Kunnen we de effecten van social media als Facebook overzien? Marktwerking en kunst & cultuur, gaat dat samen? Het zijn maar voorbeelden van allerlei kwesties die spelen bij onze opleidingen voor event, music & entertainment. Sinds 13 september jl. is prof. dr. lector Arjo Klamer officieel verbonden als lector aan jouw Academy for Creative Industries. Arjo Klamer is een van de meest vooraanstaande Nederlandse intellectuelen op het snijvlak van economie en de creatieve, culturele sector.

7 Op donderdag 6 december gaat Arjo Klamer in gesprek met acht studenten van de IEMESopleidingen. We nemen het gesprek van anderhalf uur op in onze televisiestudio en we maken een samenvatting van twintig minuten die we voor iedereen online zetten. Slaagt het initiatief, dan wil IEMES In Gesprek met de Lector in diverse IEMES-weken herhalen. LET OP: Dit programma onderdeel geldt enkel voor de studenten die zich hebben aangemeld en zijn geselecteerd voor dit gesprek. VRIJDAG 7 DECEMBER PressPausePlay Documentaire uur Euroscoop In de bioscoop Euroscoop, gelegen tegenover Fontys, wordt één documentaire getoond. Aanwezigheid is verplicht! PressPausePlay De digitale revolutie van de laatste tien jaar heeft creativiteit en talent op een ongekende manier ontketend, met onbeperkte mogelijkheden. Maar betekent deze gedemocratiseerde cultuur verbeterde kunst of wordt het ware talent overstemd? Dat is de vraag in PressPausePlay, een documentaire met interviews met een aantal van de meest invloedrijke makers van het digitale tijdperk van de wereld. Arijan van Bavel Gastcollege Zingende Decoupeerzaag uur Aula Toneel spelen zat er bij Arijan van Bavel al vroeg in. Als kleine jongen speelde hij al vaak zelfbedachte toneelstukjes. Na een brief aan Jos Brink begon hij als jeugdspeler bij de musicalwerkgroep Star. Deze werkgroep was er speciaal voor jong talent stond onder leiding van Frank Sander. In 2003 studeerde Arijan af als dramatherapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) in Nijmegen. Hierna ging hij studeren aan de Kleinkunst Factory in Tilburg. Vanaf zijn 18de werkte hij op de Efteling in bij de afdeling entertainment. Vanaf 2000 tot 2005 speelde hij de rol van Appie Janssen bij De Enige Echte Efteling Fanfare (afkorting: DEEEF). Deze act heeft in 2004 de Gouden Giraffe gewonnen. In dat zelfde jaar richtte Arijan de Zingende Decoupeerzaag op. De onderneming groeide in vogelvlucht en binnen de kortste keren leverde de Zingende Decoupeerzaag per seizoen producties aan circa 5 tot 8 parken in Nederland. In 2004 heeft Arijan Adje ontwikkeld. Met dit typetje maakte hij een theatervoorstelling. Omdat deze voorstelling niet van de grond kwam heeft hij een mail gestuurd naar het televisie programma "MooiWeerDeLeeuw!". Hij werd uitgenodigd. Nadat Arijan de eerste keer met Paul een liedje mocht zingen mocht hij de week erna terugkomen. En die week daarna weer... Momenteel speelt Arijan jaarlijks in zijn eigen theaterprogramma en is hij druk bezig met de ontwikkeling van een nieuw format.

8 Sven Roumen Gastcollege Impressive Shit uur Aula Impressive Studio wordt gerund door de jonge en bevlogen ontwerpers. Sven Roumen en Sander Lemcke. Zij richten zich met hun frisse, humoristische, vernieuwende, maar grondige aanpak op het ontwikkelen en verzorgen van branding en identities. Dit doen zij voor alle soorten bedrijven, instellingen, personen en events. Door middel van het unieke maximalistische grafisch ontwerp brengt Impressive Studio brands tot leven. Want het ontwikkelen van een identiteit gaat om het verbeelden van een beleving. Sven is een afgestudeerd Grafisch Ontwerper die van jongs af aan geïnteresseerd is in trends en mode. In zijn ontwerpen is hij voortdurend opzoek naar een combinatie van actualiteit kleur en sensatie. Zijn sterke punten: creativiteit, sprekende ontwerpen en open minded. ALGEMEEN: De gastcolleges/seminars zijn verplicht voor de 1 e jaars studenten; Deadline inschrijving Tips & Tricks: vrijdag 30 november uur; Voor de Tips & tics bijeenkomsten geldt een maximaal aantal van 30 studenten en vol = vol; De specifieke/afwijkende randvoorwaarden per gastcollege/bijeenkomst staan bij de omschrijving vermeld; De ingeschreven studenten ontvangen op vrijdag 30 november een mail met een bevestiging van deelname aan de Tips & Tricks bijeenkomst; Aanwezigheid/inschrijving door 1 e jaars bij programmaonderdelen van de 2 e jaars is mogelijk, enkel alleen op basis van beschikbaarheid. OPDRACHT GASTCOLLEGES: Noteer voor jezelf 3 quotes uit het seminar die je aanspreken beschrijf kort waarom ze je aanspreken; Schrijf een samenvatting van maximaal 100 woorden; Schrijf een recensie/column van maximaal 100 woorden. Eén van bovenstaande opdrachten moet verwerkt worden in je portfolio, los van je EMEG-lijst. Let op: dit moet je dus per gastcollege doen. Deze opdracht geldt ook voor het bezoek aan de Euroscoop.

IEMES-WEEK 3 4-8 december 2013 1 e jaars CO & CE

IEMES-WEEK 3 4-8 december 2013 1 e jaars CO & CE IEMES-WEEK 3 4-8 december 2013 1 e jaars CO & CE MAANDAG 4 MAART Martijn Arets Gastcollege Brand Expedition 10.00 11.00 uur Aula In 2010 zegde Martijn Arets zijn baan op, leverde zijn lease auto met tankpas

Nadere informatie

Oriëntatie op beroepenveld

Oriëntatie op beroepenveld Oriëntatie op beroepenveld Naam: Liza Ossewaarde Klas: 1N Studierichting: Communicatie Docent: Dewi de Hoon Datum: 19-11-2013 Inhoudsopgave: Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 2: Vacatures + jouw analyse

Nadere informatie

Cluster. Jongerenmarketing Oog voor het verleden, blik naar de toekomst

Cluster. Jongerenmarketing Oog voor het verleden, blik naar de toekomst Cluster Jongerenmarketing Oog voor het verleden, blik naar de toekomst voorwoord De afgelopen jaren heeft het Cluster Jongerenmarketing geprobeerd een beter beeld te krijgen van jongeren en hoe deze doelgroep

Nadere informatie

De Gooische matras bestaat nog steeds DE KROEG IN MET JANNEKE HANEGRAAF WAT VERDIENEN JOUW IEMES-COLLEGA S?

De Gooische matras bestaat nog steeds DE KROEG IN MET JANNEKE HANEGRAAF WAT VERDIENEN JOUW IEMES-COLLEGA S? De Gooische matras bestaat nog steeds DE KROEG IN MET JANNEKE HANEGRAAF WAT VERDIENEN JOUW IEMES-COLLEGA S? Magazine voor IEMES-alumni // lente 2012 IEMES //NEWS SCRATCH //INHOUD Colofon Scratch is een

Nadere informatie

WIJ ZIJN CE DIGITAL BUSINESS CONCEPTS

WIJ ZIJN CE DIGITAL BUSINESS CONCEPTS WIJ ZIJN CE DIGITAL BUSINESS CONCEPTS STIJN OERLEMANS eerstejaarsstudent CE Digital Business Concepts Ik heb tijdens mijn jaar bij Interpolis gezien dat dit werkveld echt de toekomst is 2 Waarom heb je

Nadere informatie

Werk voor je toekomst!

Werk voor je toekomst! Bedrijvendagen 2015 Universiteit Twente 17 februari - 26 maart Werk voor je toekomst! www.bedrijvendagentwente.nl Bedrijvendagen 2015 Universiteit Twente Colofon Dit is een uitgave van de Stichting Bedrijvendagen

Nadere informatie

Marketing om jonge vrijwilligers te vinden en binden

Marketing om jonge vrijwilligers te vinden en binden Marketing om jonge vrijwilligers te vinden en binden Voor je ligt het boekje ivolunteer. Wij adviseren dit boekje te gebruiken samen met het boek Verovering van de jongerenmarkt, uitgegeven door MOVISIE

Nadere informatie

CASUSBESCHRIJVING. 2013 Museumkompas Lectoraat Crossmedia Business www.museumkompas.nl Hogeschool Utrecht BMC Adviesmanagement

CASUSBESCHRIJVING. 2013 Museumkompas Lectoraat Crossmedia Business www.museumkompas.nl Hogeschool Utrecht BMC Adviesmanagement CASUSBESCHRIJVING 2013 Lectoraat Crossmedia Business www.museumkompas.nl Hogeschool Utrecht BMC Adviesmanagement Inhoudsopgave Pagina 1. Beschrijving Centraal Museum Utrecht 3 1.1 Locatie 3 1.2 Wie is

Nadere informatie

Herziene editie 2014-2015. Inclusief 4 handige tools die je direct kan downloaden HET GROTE. ebook WEBINAR HANDBOEK.

Herziene editie 2014-2015. Inclusief 4 handige tools die je direct kan downloaden HET GROTE. ebook WEBINAR HANDBOEK. Herziene editie 2014-2015 Inclusief 4 handige tools die je direct kan downloaden ebook HET GROTE WEBINAR HANDBOEK DEEL DIT ebook INHOUDSOPGAVE 1 IK GELOOF IN WEBINARS Verhalen uit de praktijk Pagina 4

Nadere informatie

Best Practice. Projectgroep: SLAM

Best Practice. Projectgroep: SLAM Best Practice Projectgroep: SLAM Datum: 17-06-2014 Auteurs best practice emusic Michelle Reitsma 1626889 Lennart Boele 1626793 Sabine Ouwerkerk 1626585 Annelotte Feijth 1627264 Begeleider Strategy Docententeam

Nadere informatie

Voor leiders die willen bijblijven

Voor leiders die willen bijblijven Voor leiders die willen bijblijven Een bundel artikelen van Leaders Online, over leiderschap in een dynamische wereld. 2012-2013 Welkom Dit is een bundel van artikelen van Leaders Online. Deze artikelen

Nadere informatie

Jongeren verlekkerd op VRT

Jongeren verlekkerd op VRT 151 driemaandelijks magazine van Var mei juli 2014 afgiftekantoor Gent X Jongeren verlekkerd op VRT IN DIT NUMMER VOORAF Thibaut Renard: Een hitlijst presenteren is een kwestie van seconden STRATEGIE 18

Nadere informatie

Nieuwe Media. Sociale netwerken, relaties, dagboeken: onbegrensde online mogelijkheden

Nieuwe Media. Sociale netwerken, relaties, dagboeken: onbegrensde online mogelijkheden Informaatie [ ] Een uitgave van de Marketing Associatie Amsterdam ] [ jaargang 12 ] [ nummer 3 ] [ november 2005 Nieuwe Media Sociale netwerken, relaties, dagboeken: onbegrensde online mogelijkheden In

Nadere informatie

inhoudsopgave Voorwoord 3

inhoudsopgave Voorwoord 3 inhoudsopgave Voorwoord 3 Voorwoord 3 1 Inleiding 4 2 Jongeren & cultuur 6 3 Het Cultureel Jongeren Profiel 12 De vier culturele types in het kort 16 4 De types uit het Cultureel Jongeren Profiel 19 Geïnteresseerde

Nadere informatie

Attract. Retain. and. Handboek 2007-2009

Attract. Retain. and. Handboek 2007-2009 Attract and Retain Handboek 2007-2009 Lifelong Learning Programme Grundtvig Multilateral Project AaR Attract and Retain 134672-Llp-1-2007-1-nl-GRUNDTVIGGMP Grant Agreement: 2007-3457/001-001 Dit project

Nadere informatie

Toppers, Leermeesters en Projecten. De oogst van 2013. www.platformlearnforlife.nl

Toppers, Leermeesters en Projecten. De oogst van 2013. www.platformlearnforlife.nl Toppers, Leermeesters en Projecten De oogst van 2013 www.platformlearnforlife.nl EEN FESTIVAL SCHAT AAN VAN PROJECTEN HET LEREN Stichting Learn for Life Learn for Life is een platform voor lokale, regionale

Nadere informatie

HET BESTE VAN TWEE WERELDEN

HET BESTE VAN TWEE WERELDEN HET BESTE VAN TWEE WERELDEN IN GESPREK MET DE COMMISSIE 4 experts over urban culture Reisverslag van een aanvraag Muziek in ieder kind dagboek van een kunstliefhebber Trends in cultuurparticipatie taalatleten

Nadere informatie

zakelijke dienstverlening communicatie

zakelijke dienstverlening communicatie school voor commercie & dienstverlening Zakelijke dienstverlening & Communicatie zakelijke dienstverlening & communicatie school voor commercie & dienstverlening Zakelijke dienstverlening & Communicatie

Nadere informatie

ccb Berichten Sportsponsoring: de wedstrijd tussen ratio en emotie In dit nummer o.a. Driemaandelijkse uitgave van Communicatieclub Bourgondië

ccb Berichten Sportsponsoring: de wedstrijd tussen ratio en emotie In dit nummer o.a. Driemaandelijkse uitgave van Communicatieclub Bourgondië ccb Berichten Driemaandelijkse uitgave van Communicatieclub Bourgondië Jaargang 10 uitgave 3 september 2010 Sportsponsoring: de wedstrijd tussen ratio en emotie In dit nummer o.a. Jury communicatieprijs

Nadere informatie

INCOMPANY WORKSHOPS NAJAAR 2014 / 2015

INCOMPANY WORKSHOPS NAJAAR 2014 / 2015 INCOMPANY WORKSHOPS NAJAAR 2014 / 2015 INHOUDSOPGAVE WORKSHOPS THINK DIFFERENT? FUTURE PROOF? TOON LEF EN MAAK HET VERSCHIL! FUEL YOUR FUTURE HOE? Gezien de veranderingen in je vak, ben je gespitst op

Nadere informatie

Magazine VOL ONMISBARE INFORMATIE IN DEZE EDITIE

Magazine VOL ONMISBARE INFORMATIE IN DEZE EDITIE VOL ONMISBARE INFORMATIE Magazine FEBRUARI 2008 IN DEZE EDITIE 4 Startkabaal 10 Verslag Social Event 2007 12 Spreekuur op het water 17 Free Publicity tips 20 Interviews met sponsoren agazine Uitgever Contact

Nadere informatie

Sociale media. praktijkervaringen van en voor gemeentebestuurders

Sociale media. praktijkervaringen van en voor gemeentebestuurders Sociale media praktijkervaringen van en voor gemeentebestuurders Inhoud Netwerken via sociale media Twitteren tijdens de raadsvergadering Gemeentelijke communicatie via sociale media Burgers betrekken

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord

Inhoudsopgave. Voorwoord STUDIEGIDS CE-IEMES 2014-2015 1 Inhoudsopgave Voorwoord 2 1. Visie 3 2. Creativiteit 4 3. Beroepsprofiel 5 4. Competentieprofiel 6 5. Jaarrooster 11 6. Curriculum 12 7. Tentamens 14 8. Deadlines 15 9.

Nadere informatie

BEST PRACTICE E-MUSIC. Hoe kunnen artiesten apps succesvol inzetten?

BEST PRACTICE E-MUSIC. Hoe kunnen artiesten apps succesvol inzetten? Hoe kunnen artiesten apps succesvol inzetten? Onderwijsinstelling: Opleiding: Blok: Uitgevoerd door: Hogeschool Utrecht Communicatiemanagement New Media Management: Strategy APPS2BFAMOUS Anne-Marije Winters

Nadere informatie

The manager in me. 1. Achtergrond van de methodiek Interactief leren Empowerment Action learning Peercoaching en netwerken Zelfmanagement

The manager in me. 1. Achtergrond van de methodiek Interactief leren Empowerment Action learning Peercoaching en netwerken Zelfmanagement The manager in me Inhoudsopgave pagina 1. Achtergrond van de methodiek Interactief leren Empowerment Action learning Peercoaching en netwerken Zelfmanagement 2. Toepassing van de methodiek Opzet/trainingsonderdelen

Nadere informatie

ENtERtAINMENt & MEdIA Jaargang 3 / Editie 03 / 5/11/2011 / Een uitgave van FNV KIEM / Gratis voor leden van FNV KIEM / Lid worden? www.fnvkiem.

ENtERtAINMENt & MEdIA Jaargang 3 / Editie 03 / 5/11/2011 / Een uitgave van FNV KIEM / Gratis voor leden van FNV KIEM / Lid worden? www.fnvkiem. KIJK OOK OP INTERNET WWW.FNVKIEM.NL Reistijd blijft voorlopig werktijd P02 Geld verdienen met een game P07 ENtERtAINMENt & MEdIA Jaargang 3 / Editie 03 / 5/11/2011 / Een uitgave van FNV KIEM / Gratis voor

Nadere informatie

BESTUURSVERSLAG Jonge Harten Theaterfestival 2014

BESTUURSVERSLAG Jonge Harten Theaterfestival 2014 BESTUURSVERSLAG Jonge Harten Theaterfestival 2014 2 Het Festivalhart van Jonge Harten Knelis INHOUD INLEIDING 5 PROGRAMMERINGSPROFIEL 7 Artistieke visie van Jonge Harten Doelstellingen Visie op het publiek

Nadere informatie

Social citymarketing. Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen. Door: Fabian Savert

Social citymarketing. Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen. Door: Fabian Savert Social citymarketing Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen Door: Fabian Savert Titel: Social Citymarketing Ondertitel: Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen Auteur: Fabian Savert

Nadere informatie

Heel erg zenuwachtig, praat snel. Observatieaantekeningen (verbaal, non-verbaal, storingen tijdens het gesprek, etc.).

Heel erg zenuwachtig, praat snel. Observatieaantekeningen (verbaal, non-verbaal, storingen tijdens het gesprek, etc.). Voor de diepte-interviews is de volgende topiclijst gebruikt: 1. Persoongegevens. 2. Social media. 3. Behoefte. 4. Zoekgedrag. 5. Beleving vooraf. 6. Beleving achteraf. Formulier persoonsgegevens Naam

Nadere informatie

3 jaar SaleSmagazine

3 jaar SaleSmagazine In gesprek met Bas Hoogland, klantgericht denken bij Landal Green Parks Rob Honing, Hotitem voert Sales Funnel in Bas Westland, social media tips & tricks Social Media als Sales Tool, door Mercuri international

Nadere informatie