IEMES-WEEK december e jaars CO & CE

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "IEMES-WEEK 2 3-7 december 2012 1 e jaars CO & CE"

Transcriptie

1 IEMES-WEEK december e jaars CO & CE MAANDAG 3 DECEMBER Jan-Jaap van der Wal Gastcollege Gastdocent van het jaar uur Aula Tv-personality, cabaretier en artistiek leider Jan-Jaap van der Wal is dit studiejaar als gastdocent verbonden aan de opleiding IEMES bij Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg. Jan-Jaap van der Wal vertelt tijdens een aantal interactieve seminars over zijn carrière, humor, creativiteit en de zakelijke kanten van het vak. Hij is als gastdocent gevraagd vanwege zijn veelzijdigheid en maatschappelijke betrokkenheid. Naast cabaretier en artistiek leider van de Comedytrain is Van der Wal tv-presentator en programmamaker. Bij het grote publiek werd hij bekend door zijn deelname aan het satirisch nieuwsprogramma Dit was het nieuws. Zijn kennis en inzichten deelt hij met IEMES-studenten, die een creatief zakelijke opleiding volgen voor de wereldwijde mediaen entertainmentbranche. Jan-Willem Klein-Willink Gastcollege SubLime FM uur Aula SubLime FM staat 24 uur per dag voor de beste cool, funky jazz. De hele dag een flow van de beste jazzmuziek van de bekende grootheden met daarbij ook veel aandacht voor modernere stromingen binnen de jazz. SubLime is sinds 4 november jl. een samenvoeging van Arrow Classic Rock, Arrow Jazz FM en Arrow Caz. In de avonduren zijn er programmaspecials met presentatoren als Giovanca, Rolf Delfos & Bart Wirtz, Jules Deelder, Ferry Maat, Candy Dulfer, Monte La Rue, DJ Sandstorm, DJ Maestro en Hans Mantel! Jan-Willem Klein-Willink is directeur van Exceed (voormalig eigenaar van Arrow Jazz FM).

2 Jules Hoendervangers Tips & Tricks uur Lokaal 1.18 Jules Hoendervangers studeerde Nederlands en theologie maar begon zijn loopbaan als acteur en later regisseur van emancipatorisch theater in de jaren zeventig. In Nederland en Belgie werden daarna kleine en vrije theaterproducties gerealiseerd. Vanaf 2000 specialiseerde Jules zich in theater met een directe relatie tot training en seminar (edutainment). Voor bedrijfsproducties met eigen werknemers als acteurs/performers wordt Jules ook vaak door Nederlandse bedrijven in het buitenland benaderd. Sinds twee jaar is daar de specialisatie communicatietraining bijgekomen. Interactieve communicatietraining waarbij uw gasten alle aspecten van communicatie en het gebruik en effect van verbale en non-verbale communicatiemiddelen voor de kiezen krijgen. Direct en confronterend maar ook richtinggevend voor de toekomst. Vanuit verschillende invalshoeken wordt de bedrijfscommunicatie belicht. Evenals zijn edutainment -collega`s maakt Jules gebruik van de perfecte mix van educatie en entertainment. Sinds 2010 is Jules ook als docent verbonden aan het mgr. Frenckencollege in Oosterhout. Tijdens deze Tips & Tricks bijeenkomst wordt ingegaan op de ins en outs van de theaterwereld. OP BASIS VAN INSCHRIJVING via: Dirk van den Berg Tips & Tricks uur Lokaal 2.01 Dirk van den Berg is werkzaam bij Fontys Hogescholen als projectmanager voor de organisatie van de stedelijke introductie Tilburg in 2013 (TOPweek voorheen TIKweek). Daarnaast organiseert hij voor NewRuns bijzondere snowtrips naar Oostenrijk en Finland, waarbij iedere trip uniek is: naast accommodatie en skipassen biedt NewRuns diverse clinics, fotoshoots, testmateriaal en lawinekundeclinics. Voor Business School Notenboom verzorgt hij diverse workshops en lessen op het gebied van eventmanagement en presentatietechnieken, waaronder Prezi. Als eigenaar van Mittags organiseert hij interactieve events om verder te kijken, zet nieuwe media in om beter gezien te worden, en geef workshops om de blik te vergroten. Zo heeft hij de communicapp ontwikkeld: een interactieve app die wordt ingezet voor citygames en educatieve projecten. Van 2005 tot 2011 is hij als eigenaar van Mauri verantwoordelijk geweest voor de creatie en organisatie van uiteenlopende events en incentives in binnen- en buitenland. Als eventeer heeft hij zich gespecialiseerd in de combinatie van onlife beleving met online toepassingen. Tijdens deze Tips & Tricks bijeenkomst wordt aandacht besteed aan Prezi en hoe deze in te zetten bij zakelijke presentaties. OP BASIS VAN INSCHRIJVING via:

3 DINSDAG 4 DECEMBER Frans Meeuwsen Tips & Tricks uur Lokaal 1.18 Frank Meeuwsen is een onafhankelijk digitaal strateeg in zijn bedrijf The Incredible Adventure starts here... en oprichter van de website Lifehacking.nl. Hij was er vroeg bij met webloggen. Gestart in 2000 met zijn persoonlijke weblog, in 2002 pionierend met Frank-ly, het corporate blog van Rhinofly en van 2003 tot en met 2008 mede-verantwoordelijk voor de organisatie en publiciteit van de Dutch Bloggies, de jaarlijkse weblogawards. Daarna schreef hij in 2010 nog Bloghelden, over de Nederlandse webloggeschiedenis. Frank gelooft sterk in Getting Things Done. Nu nog het in de praktijk zien te houden. Je kunt hem ook veel op Twitter vinden. En steeds vaker op Google+. Tips & Tricks uur Evernote: wat is het en hoe gebruik je het slim als student? Tips & Tricks uur slim omgaan met en andere digitale communicatie. Tips & Tricks uur Getting Things Done (GTD): een introductie in GTD, een werksystematiek (onafhankelijk van tools) om rustiger en kalmer te kunnen werken. LET OP: je moet je per bijeenkomst inschrijven, vergeet dus niet het nummer aan te geven bij je inschrijving. OP BASIS VAN INSCHRIJVING via: Tentameninzage uur Lokaal 1.17 (CO) & 1.19 (CE) Tijdens deze uren wordt jullie de mogelijkheid geboden om je tentamens van periode 1 in te zien. CE: branchevak Event, Marketing en Marktonderzoek. CO: branchevak Music, branchevak Entertainment, branchevak Gaming, Concepting en Communicatie Theorie.

4 Jordy Graat Gastcollege Omroep Brabant uur Aula Deze DJ, presentator en producer is van alle markten thuis. Sinds 2004 draait hij in binnen- en buitenland. Zoals bijvoorbeeld Jantjes Verjaardag Amsterdam, Cafe Costa Eindhoven en Hof van Holland Chersonissos (Kreta). Daarnaast is hij sinds 2003 wekelijks actief als presentator. Bij verschillende radio- en televisiestations in Zuid-Oost Brabant en tijdens diverse evenementen. Onder meer Omroep Brabant en Studio040 maken graag van zijn diensten gebruik. Sinds 2010 wordt Jordy regelmatig ingezet bij diverse radio- en televisieprojecten voor onder meer Omroep Brabant, zoals bijvoorbeeld Drie Uurkes Vurraf, Bloemencorso Zundert en de stadionconcerten van Guus Meeuwis. Jens Timmermans Gastcollege Radio uur Aula Al op vroege leeftijd had Jens Timmermans een enorme liefde voor de radio. Een demobandje werd gemaakt en zo begon hij in 1993 met zijn allereerste radioprogramma bij Radio Leiderdorp. Hierna volgden nog N44-FM in Wassenaar (in een schuur) en Radio NRG in Delft. Zijn carrière bij Radio 538, kwam als echte jongensdroom tot stand. In 1997 kreeg hij daar als stagiair een plaats bij de Technische Dienst. Al snel werd hem ook een baan als diskjockey aangeboden en kreeg vervolgens in de weekenden van tot zijn eigen programma 'Vroeg of Laat?'. Inmiddels is Jens sinds jaar en dag één van de vaste gezichten van Radio 538 en presenteert hij iedere zondag van tot uur D r Uit. Jens is naast zijn djwerk ook Manager New Talent; hij gaat jonge radiomakers begeleiden. Naast zijn radio activiteiten is Jens ook veelvuldig voor tv werkzaam. Zo was hij de stem van het bekende programma De Gouden Kooi, heeft hij Entertainment Live bij Talpa gepresenteerd en is hij de vaste presentator van 538 Lucky Shot; tijdens de thuiswedstrijden van het Nederlands Elftal. SXSW Contest Finale uur Studio 0.19 Als vervolg op de voorronde van 15 november jl vindt de finale op dinsdag 4 december plaats! Een jury bestaande uit Jasper van den Dobbelsteen (programmeur 013), Nol Havens (zanger) en Jens Timmermans (dj radi0538, voorzitter) jureert de finale. De acht kandidaten, vier van CE IEMES en vier van CO IEMES, doen het volgende. a) De kandidaten laten een film zien van maximaal 1 minuut en 30 seconden over hun eigen leven, wie zij zijn, wat zij doen, hun ambities, hun omgeving en hun drive om naar SXSW te gaan. b) De kandidaten beantwoorden ter plekke enkele zeer lastige vragen van de jury. Aansluitend maakt de jury bekend welke twee studenten van CE IEMES en welke twee studenten van CO IEMES doorgaan naar de publieksronde.

5 De twee finalisten van CE IEMES en de twee finalisten van CO IEMES krijgen ieder 2:00 minuten om iets creatiefs, artistieks of kunstzinnigs te doen. Dat mag van alles zijn: muziek, zang, een gedicht, acrobatiek, dans, storytelling, goochelen, buikspreken, noem maar op. Na deze creatieve ronde stemt het publiek. De aanwezigen mogen een stem uitbrengen op één CE-kandidaat en één CO-kandidaat van hun voorkeur. Direct daarna maken we de winnaar van de SXSW Contest bekend en die kan de koffers gaan pakken voor Austin, Texas. Bij de studentbalie liggen toegangskaarten klaar voor deze finale. De finalist hoeft er zelf natuurlijk geen te hebben, maar kan zijn/haar 'fans' er op wijzen dat ze een entreekaart afhalen. De contest is openbaar, ook familie en vrienden buiten de opleiding zijn welkom. Studio Feest #CLUBIEMES Vanaf uur Ook deze IEMES-week organiseert #CLUBIEMES een feest! Met als thema Doomsday. Er wordt gefeest in Studio, Heuvel 9, vanaf uur. Voor leden al vanaf uur. WOENSDAG 5 DECEMBER Aram Haagsman Gastcollege Tikkeboemtsjing uur Aula Tikkeboemtsjing is het bedrijf van Aram Haagsman (27, Amsterdam) volledig gericht op het maken van plannen, platen en carrières met briljante, talentvolle Nederlandse artiesten en bands. Aram zag op z'n 17e elke popzaal in Nederland, speelde 500 shows in binnen- en buitenland en bracht met zijn 100% Do It Together aanpak succesvol platen uit voor independent artiesten. Achter de schermen een veelgevraagd adviseur in de muziekindustrie, panel- en jurylid bij bandwedstrijden en spreker op muziekopleidingen. Voor de schermen te gast bij De Wereld Draait Door, op de cover van De Slagwerkkrant, te lezen in o.m. de Volkskrant, OOR en 3voor12 en te horen op 3FM. Met deze praktijkervaring onder de arm adviseert, begeleidt en stuurt Aram artiesten, bands en professionals werkzaam in de muziek, het theater, de educatie en in het bedrijfsleven met het creatieve en zakelijke proces dat komt kijken bij ieder project. Behalve eigenaar en oprichter van Tikkeboemtsjing is Aram tevens manager van Grote Prijs winnares Yori Swart en van rock & roll-formatie Maison du Malheur. Pierre Oitmann Gastcollege Nu.nl uur Aula Pierre Oitmann is sinds januari 2011 de muziekcoördinator van NU.nl. Deze functie behelst het redigeren van content op de muziekpagina van NU.nl (www.nu.nl/muziek), waaronder interviews en recensies, alsmede het schrijven van nieuwsberichten en de algemene redactie van het katern op de grootste nieuwssite van Nederland. Voorheen schreef Oitmann ook voor 3VOOR12, Muziek.nl, De Jaap en Festivalinfo. Tevens werkte hij mee aan radioprogramma s op KX Radio en L1.

6 DONDERDAG 6 DECEMBER Barry Spooren Gastcollege Incubate uur Aula Een festival is meer dan een paar bands en wat techniek in een zaal of tent. Incubate festival in Tilburg brengt sinds acht jaar grensverleggende cultuur: DJ s uit Los Angeles en Londen werken samen met rappers uit India en Indonesië, singer-songwriters spelen in verzorgingstehuizen, black metal bands in een kerk, beeldende kunst wordt geëxposeerd in een kraakpand, film vertoond op een boerderij en 100 piano s staan op de straat, vrij voor iedereen om te gebruiken. Artiesten slapen bij bezoekers thuis. Bezoekers kunnen online direct artiesten tippen aan de organisatie en mogen de festivalsite en programmagids mee vormgeven door teksten over hun favoriete bands te schrijven en foto s en video s up te loaden. Zo n festival, met 250 artiesten op zo n 30 locaties binnen een week, zet je niet zomaar even op. Wat zijn de uitdagingen waar de organisatie van Incubate tegenaan loopt? Waar begin je überhaupt en hoe bereik je je publiek? Barry Spooren is een van de organisatoren van het festival en zorgt onder andere voor de financiering. Hij zal in zijn gastcollege vertellen over de do s en don ts van het runnen van een festival, hoe je je richting bepaald en hoe je kunt blijven vernieuwen binnen het overvolle aanbod van festivals in Nederland. Bo The Gastcollege Boomerang Create uur Aula Bo The heeft gestudeerd aan de UVA. Hij is toen begonnen bij een investeringsmaatschappij. Met deze investeringsmaatschappij heeft hij zijn eerste bedrijf opgezet genaamd FactuurControl. FactuurControl was een IT bedrijf gespecialiseerd in het elektronisch verwerken van facturen. Hierna heeft hij het bedrijf Spotload opgezet, dit is het huidige Boomerang Create. Boomerang Create is een creatief netwerk met meer dan creatieven. Zij maken dagelijks social content, dat wil zeggen content met een gewenste boodschap. Ze werken voor grote merken zoals Heineken, Amstel, ING, ABN, Vodafone, WNF, Unilever, Pepsico en nog vele andere. Arjo Klamer In gesprek met de lector uur Studio 0.19 In een studie zoek je de intellectuele uitdaging. Je denkt daarbij na over vraagstukken rondom de creatieve industrie in de brede zin van het begrip. Is een publieke omroep nog van deze tijd? Kunnen we de effecten van social media als Facebook overzien? Marktwerking en kunst & cultuur, gaat dat samen? Het zijn maar voorbeelden van allerlei kwesties die spelen bij onze opleidingen voor event, music & entertainment. Sinds 13 september jl. is prof. dr. lector Arjo Klamer officieel verbonden als lector aan jouw Academy for Creative Industries. Arjo Klamer is een van de meest vooraanstaande Nederlandse intellectuelen op het snijvlak van economie en de creatieve, culturele sector.

7 Op donderdag 6 december gaat Arjo Klamer in gesprek met acht studenten van de IEMESopleidingen. We nemen het gesprek van anderhalf uur op in onze televisiestudio en we maken een samenvatting van twintig minuten die we voor iedereen online zetten. Slaagt het initiatief, dan wil IEMES In Gesprek met de Lector in diverse IEMES-weken herhalen. LET OP: Dit programma onderdeel geldt enkel voor de studenten die zich hebben aangemeld en zijn geselecteerd voor dit gesprek. VRIJDAG 7 DECEMBER PressPausePlay Documentaire uur Euroscoop In de bioscoop Euroscoop, gelegen tegenover Fontys, wordt één documentaire getoond. Aanwezigheid is verplicht! PressPausePlay De digitale revolutie van de laatste tien jaar heeft creativiteit en talent op een ongekende manier ontketend, met onbeperkte mogelijkheden. Maar betekent deze gedemocratiseerde cultuur verbeterde kunst of wordt het ware talent overstemd? Dat is de vraag in PressPausePlay, een documentaire met interviews met een aantal van de meest invloedrijke makers van het digitale tijdperk van de wereld. Arijan van Bavel Gastcollege Zingende Decoupeerzaag uur Aula Toneel spelen zat er bij Arijan van Bavel al vroeg in. Als kleine jongen speelde hij al vaak zelfbedachte toneelstukjes. Na een brief aan Jos Brink begon hij als jeugdspeler bij de musicalwerkgroep Star. Deze werkgroep was er speciaal voor jong talent stond onder leiding van Frank Sander. In 2003 studeerde Arijan af als dramatherapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) in Nijmegen. Hierna ging hij studeren aan de Kleinkunst Factory in Tilburg. Vanaf zijn 18de werkte hij op de Efteling in bij de afdeling entertainment. Vanaf 2000 tot 2005 speelde hij de rol van Appie Janssen bij De Enige Echte Efteling Fanfare (afkorting: DEEEF). Deze act heeft in 2004 de Gouden Giraffe gewonnen. In dat zelfde jaar richtte Arijan de Zingende Decoupeerzaag op. De onderneming groeide in vogelvlucht en binnen de kortste keren leverde de Zingende Decoupeerzaag per seizoen producties aan circa 5 tot 8 parken in Nederland. In 2004 heeft Arijan Adje ontwikkeld. Met dit typetje maakte hij een theatervoorstelling. Omdat deze voorstelling niet van de grond kwam heeft hij een mail gestuurd naar het televisie programma "MooiWeerDeLeeuw!". Hij werd uitgenodigd. Nadat Arijan de eerste keer met Paul een liedje mocht zingen mocht hij de week erna terugkomen. En die week daarna weer... Momenteel speelt Arijan jaarlijks in zijn eigen theaterprogramma en is hij druk bezig met de ontwikkeling van een nieuw format.

8 Sven Roumen Gastcollege Impressive Shit uur Aula Impressive Studio wordt gerund door de jonge en bevlogen ontwerpers. Sven Roumen en Sander Lemcke. Zij richten zich met hun frisse, humoristische, vernieuwende, maar grondige aanpak op het ontwikkelen en verzorgen van branding en identities. Dit doen zij voor alle soorten bedrijven, instellingen, personen en events. Door middel van het unieke maximalistische grafisch ontwerp brengt Impressive Studio brands tot leven. Want het ontwikkelen van een identiteit gaat om het verbeelden van een beleving. Sven is een afgestudeerd Grafisch Ontwerper die van jongs af aan geïnteresseerd is in trends en mode. In zijn ontwerpen is hij voortdurend opzoek naar een combinatie van actualiteit kleur en sensatie. Zijn sterke punten: creativiteit, sprekende ontwerpen en open minded. ALGEMEEN: De gastcolleges/seminars zijn verplicht voor de 1 e jaars studenten; Deadline inschrijving Tips & Tricks: vrijdag 30 november uur; Voor de Tips & tics bijeenkomsten geldt een maximaal aantal van 30 studenten en vol = vol; De specifieke/afwijkende randvoorwaarden per gastcollege/bijeenkomst staan bij de omschrijving vermeld; De ingeschreven studenten ontvangen op vrijdag 30 november een mail met een bevestiging van deelname aan de Tips & Tricks bijeenkomst; Aanwezigheid/inschrijving door 1 e jaars bij programmaonderdelen van de 2 e jaars is mogelijk, enkel alleen op basis van beschikbaarheid. OPDRACHT GASTCOLLEGES: Noteer voor jezelf 3 quotes uit het seminar die je aanspreken beschrijf kort waarom ze je aanspreken; Schrijf een samenvatting van maximaal 100 woorden; Schrijf een recensie/column van maximaal 100 woorden. Eén van bovenstaande opdrachten moet verwerkt worden in je portfolio, los van je EMEG-lijst. Let op: dit moet je dus per gastcollege doen. Deze opdracht geldt ook voor het bezoek aan de Euroscoop.

IEMES-WEEK 3 4-8 december 2013 1 e jaars CO & CE

IEMES-WEEK 3 4-8 december 2013 1 e jaars CO & CE IEMES-WEEK 3 4-8 december 2013 1 e jaars CO & CE MAANDAG 4 MAART Martijn Arets Gastcollege Brand Expedition 10.00 11.00 uur Aula In 2010 zegde Martijn Arets zijn baan op, leverde zijn lease auto met tankpas

Nadere informatie

IEMES-WEEK 1 24-28 september 2012 2 e jaars CO & CE

IEMES-WEEK 1 24-28 september 2012 2 e jaars CO & CE IEMES-WEEK 1 24-28 september 2012 2 e jaars CO & CE Maandag 24 september Maaike Rijders Workshop Powerpoint Advanced 13.00 14.00 uur Lokaal P3 1.07 Maaike is werkzaam bij Fontys ACI als docente Trendwatching

Nadere informatie

IEMES-WEEK 2 3-7 december 2012 2 e jaars CO & CE

IEMES-WEEK 2 3-7 december 2012 2 e jaars CO & CE IEMES-WEEK 2 3-7 december 2012 2 e jaars CO & CE MAANDAG 3 DECEMBER Jules Hoendervangers Tips & Tricks 11.30 12.30 & 13.00 14.00 uur Lokaal 0.01 Jules Hoendervangers studeerde Nederlands en theologie maar

Nadere informatie

BUSINESS MEETS STUDENTS

BUSINESS MEETS STUDENTS BUSINESS MEETS STUDENTS We nemen de studenten bij Fontys ACI mee in de wereld van event, music, entertainment en gaming. Een wereld waarin je je plek ècht moet verdienen door ervaring en drive. We bereiden

Nadere informatie

Verder dien je het aanmeldingsformulier geheel in te vullen. Zie achteraan dit document.

Verder dien je het aanmeldingsformulier geheel in te vullen. Zie achteraan dit document. Doe mee met de #3fm #DJ #Talentschool 2013-2014 Op 22 juni 2013 start een nieuwe serie van 3 workshops onder leiding van Timo Komst. Je kan je hiervoor vanaf nu aanmelden. De workshops worden gegeven in

Nadere informatie

FONTYS ACADEMY FOR CREATIVE INDUSTRIES

FONTYS ACADEMY FOR CREATIVE INDUSTRIES Voltijd Tilburg 2011/2012 COMMERCIËLE ECONOMIE FONTYS ACADEMY FOR CREATIVE INDUSTRIES DIGITAL PUBLISHING STUDIES 25.M.3535.01.11 Enjoy YOUR learning community! We willen vermaakt worden, we zoeken naar

Nadere informatie

Onderwijsmanager Commerciële Economie Fontys Academy for Creative Industries

Onderwijsmanager Commerciële Economie Fontys Academy for Creative Industries Organisatie- en functieprofiel Onderwijsmanager Commerciële Economie Fontys Academy for Creative Industries S13 CAO-HBO 0,8-1,0 fte Versie 30 november 2017 Sollicitatieprocedure Informatie: Neem contact

Nadere informatie

Live Radio. Bordes op de Borrel

Live Radio. Bordes op de Borrel Live Radio Bordes op de Borrel Bordes op de Borrel Live Radio tijdens jouw vrijdagmiddagborrel 2 Bordes op de Borrel bij jou Nodig Bordes uit op de Borrel bij jouw bedrijf. En maak samen een echt Radio

Nadere informatie

Online Marketing College 1 september. 2012 Introductie Docent: Lotte Bouhuijzen / Eefje Op den Buysch

Online Marketing College 1 september. 2012 Introductie Docent: Lotte Bouhuijzen / Eefje Op den Buysch Online Marketing College 1 september. 2012 Introductie Docent: Lotte Bouhuijzen / Eefje Op den Buysch Need To Know info Introductie Kennismaking Opzet van colleges, hoe wordt er getoetst Wat gaan we de

Nadere informatie

Mastertrack Sport- en Prestatiepsychologie. Gerald Weltevreden

Mastertrack Sport- en Prestatiepsychologie. Gerald Weltevreden Mastertrack Sport- en Prestatiepsychologie Gerald Weltevreden Wat is sportpsychologie? Psychologie van mensen in een sportsetting. Voornamelijk: Wedstrijdsporters Prestatieverbetering Maar ook: Exercise

Nadere informatie

Om Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn zakelijk goed te kunnen inzetten, organiseren wij de onderstaande 3 workshops.

Om Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn zakelijk goed te kunnen inzetten, organiseren wij de onderstaande 3 workshops. Social media zijn niet meer weg te denken in de huidige wereld. De ontwikkelingen gaan razend snel en de mogelijkheden zijn onbegrensd. We hebben allemaal wel een Facebook, Twitter of Linkedin account.

Nadere informatie

Onderzoeksrapport. Wat voor soorten stages zijn er?

Onderzoeksrapport. Wat voor soorten stages zijn er? Onderzoeksrapport Wat voor soorten stages zijn er? Eliza Friedrich 74956 M2A2 Week 1 5 verschillende soorten bedrijven / stages. Stay in Touch Media. Wat is de Stay in Touch Media? Stay in Touch Media

Nadere informatie

Afstudeerprofiel MMP. Programma. Media Marketing Publishing Media: branche waarvoor we je opleiden 10-1-2011. MMP = Media Marketing Publishing

Afstudeerprofiel MMP. Programma. Media Marketing Publishing Media: branche waarvoor we je opleiden 10-1-2011. MMP = Media Marketing Publishing Afstudeerprofiel MMP Eric de Boer Werkervaring: Marketeer Docent marketing MMP MMP = Programma Rolf Stam Werkervaring: Marketeer Docent (internet)marketing Wat is MMP? Waarom MMP? Verschil MMP t.o.v. de

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

Giel Beelen gastcurator Let s YouTube tentoonstelling in Beeld en Geluid

Giel Beelen gastcurator Let s YouTube tentoonstelling in Beeld en Geluid Giel Beelen gastcurator Let s YouTube tentoonstelling in Beeld en Geluid Giels Talentenjacht-concert en Kinderen voor Kinderendansworkshops in december Vanaf 3 december is het thema van de tentoonstelling

Nadere informatie

Post HBO Branded Content Strategie

Post HBO Branded Content Strategie Post HBO Branded Content Strategie De Post HBO opleiding Branded Content Strategie duurt ongeveer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten in Utrecht. Hierin volgt

Nadere informatie

Turnhouts initiatief Organisatie: Turnhout 2012 vzw Aanpak: 1 jaar voor openingsevenement: draagvlak creëren 3 maanden vooraf: intensieve

Turnhouts initiatief Organisatie: Turnhout 2012 vzw Aanpak: 1 jaar voor openingsevenement: draagvlak creëren 3 maanden vooraf: intensieve Turnhouts initiatief Organisatie: Turnhout 2012 vzw Aanpak: 1 jaar voor openingsevenement: draagvlak creëren 3 maanden vooraf: intensieve promocampagne Terugkerend, doorlopend en permanent aanbod met hoogtepunten

Nadere informatie

Mastertrack Sport- en Prestatiepsychologie. Gerald Weltevreden

Mastertrack Sport- en Prestatiepsychologie. Gerald Weltevreden Mastertrack Sport- en Prestatiepsychologie Gerald Weltevreden Wat is sportpsychologie? Psychologie van mensen in een sportsetting. Voornamelijk: Wedstrijdsporters Prestatieverbetering Maar ook: Exercise

Nadere informatie

IEMES-WEEK 3 4-8 maart 2013 2 e jaars CO & CE

IEMES-WEEK 3 4-8 maart 2013 2 e jaars CO & CE IEMES-WEEK 3 4-8 maart 2013 2 e jaars CO & CE MAANDAG 4 MAART Tentameninzage 09.30 13.30 uur Lokaal per vak, zie onderstaande Tijdens deze uren wordt jullie de mogelijkheid geboden om je tentamens van

Nadere informatie

Uitnodiging #AMC, werken- bij websites, video s, Layar; Relevante Tips & Meer Sessie

Uitnodiging #AMC, werken- bij websites, video s, Layar; Relevante Tips & Meer Sessie Uitnodiging #AMC, werken- bij websites, video s, Layar; Relevante Tips & Meer Sessie Doelgroep: ArbeidsmarktcommunicaFe professionals, HR- professionals verantwoordelijk voor W&S, (MarkeFng)communicaFeprofessionals

Nadere informatie

van 5 oktober tot 30 november 2011 THE HUB Amsterdam

van 5 oktober tot 30 november 2011 THE HUB Amsterdam SECONDSIGHT OPEN YOUR EYES TO THE FUTURE SECONDSIGHT ACADEMY organiseert CURSUS TRENDWATCHING, STRATEGIE en CONCEPTONTWIKKELING 8 LESSEN van 5 oktober tot 30 november 2011 THE HUB Amsterdam TRENDWATCHING

Nadere informatie

Nieuwsbrief Podium van de Stad. Januari & Februari

Nieuwsbrief Podium van de Stad. Januari & Februari Nieuwsbrief Podium van de Stad Januari & Februari Januari 2015 Een nieuw jaar dat rustig van start ging voor het Podium van de Stad. Deze maand stond voornamelijk in het teken van Lunchconcerten. Studenten

Nadere informatie

Kunstenaarstoets. Uw gegevens. Beroep en opleiding als kunstenaar

Kunstenaarstoets. Uw gegevens. Beroep en opleiding als kunstenaar Kunstenaarstoets Waarom deze toets? U wilt een cultuurlening aanvragen bij Cultuur+Ondernemen. Om in aanmerking te komen voor deze lening moet u beroepsmatig werken als. Met dit formulier kunt u uw beroepsmatigheid

Nadere informatie

Spreek tot de verbeelding

Spreek tot de verbeelding De beste training; spreken met PowerPoints Unieke training pakt alle aspecten voor inspirerende presentaties Voor wie - sprekers - Directeuren - Managers - Adviseurs - jou Wat - Presenteren van plannen

Nadere informatie

kunst, cultuur en media

kunst, cultuur en media School voor kunst, cultuur en media Artiest Theater Artiest Musical Medewerker Evenementenorganisatie Sound & Vision AV-specialist Sound & Vision Podiumen Evenemententechniek School voor kunst, cultuur

Nadere informatie

STAGEPLEKKEN FEBRUARI SEPTEMBER 2018

STAGEPLEKKEN FEBRUARI SEPTEMBER 2018 STAGEPLEKKEN FEBRUARI SEPTEMBER 2018 HET KLASSIEK BIEDT VANAF FEBRUARI 2018 DRIE NIEUWE STAGEPLEKKEN AAN! Het Klassiek is een full-service evenementenbureau dat jaarlijks 125+ festivals, evenementen en

Nadere informatie

Schiller Theater Place Royale Minrebroederstraat GS Utrecht JURY RAPPORT FINALE. Lotte Vermeulen Linnet van der Wal Titia Wolf

Schiller Theater Place Royale Minrebroederstraat GS Utrecht JURY RAPPORT FINALE. Lotte Vermeulen Linnet van der Wal Titia Wolf JURY RAPPORT FINALE 2e Utrechts Kleinkunst Festival 2010 Finalisten: Meike Veenhoven Lotte Vermeulen Linnet van der Wal Titia Wolf Plaats: Schiller Theater Place Royale Minrebroederstraat 11 3512 GS Utrecht

Nadere informatie

Lerende gebouwen. meer comfort & minder energie. 2e Expert meeting TAG, 7 oktober 2015, Haagse Hogeschool, Delft

Lerende gebouwen. meer comfort & minder energie. 2e Expert meeting TAG, 7 oktober 2015, Haagse Hogeschool, Delft Lerende gebouwen meer comfort & minder energie 2e Expert meeting TAG, 7 oktober 2015, Haagse Hogeschool, Delft 2 e Expert meeting Thermisch Actieve Gebouwen, woensdag 7 oktober 2015, Haagse Hogeschool

Nadere informatie

BELEIDSPLAN ACTIVITEITENKALENDER STICHTING JAZZHUIS

BELEIDSPLAN ACTIVITEITENKALENDER STICHTING JAZZHUIS BELEIDSPLAN & ACTIVITEITENKALENDER STICHTING JAZZHUIS 2015-2017 versie: 30 maart 2015 INHOUD I Doel van de stichting.. 3 II Korte voorgeschiedenis.. 3 2.1 Nulde seizoen 2013-2014 3 III Actuele beleid en

Nadere informatie

9,8% van Nederlandse jongeren heeft geen werk (nietautochtoon zelfs: 29% (bron: forum, zomer 2012)

9,8% van Nederlandse jongeren heeft geen werk (nietautochtoon zelfs: 29% (bron: forum, zomer 2012) Foto: Rick Nederstigt Wat is er aan de hand in Rotterdam? 9,8% van Nederlandse jongeren heeft geen werk (nietautochtoon zelfs: 29% (bron: forum, zomer 2012) Stages en banen zijn belangrijk, maar er is

Nadere informatie

...tell a story. by multi media

...tell a story. by multi media MEDIA-FESTIVAL-VILLINGEN 8. 10. 04. 2005 De bedoeling van de organisatoren is het, onder het motto tell a story, een multimediaal forum voor presentatie van ideeën te creëren. Door de voorstellingskracht

Nadere informatie

Editie 3 wil nog meer aandacht geven aan deze groep jongeren, met als doel hun creativiteit en economische waarde duidelijk te stellen.

Editie 3 wil nog meer aandacht geven aan deze groep jongeren, met als doel hun creativiteit en economische waarde duidelijk te stellen. JONG TEXTIEL (met nieuwe deadline!) Visie en Doel JONG TEXTIEL, editie 3 focust zich op pas afgestudeerden, of max. 5 jaar afgestudeerd aan één of meerdere Vlaamse, Waalse of internationale instituten

Nadere informatie

WE BOOST YOUR BRAND SLAM! MIXMARATHON

WE BOOST YOUR BRAND SLAM! MIXMARATHON WE BOOST YOUR BRAND MIXMARATHON DIT IS Bij hoor je muziek, veel muziek! Muziek die je energie geeft, meegaat met het ritme van jouw dag en je weet te raken. De nieuwste pop- en dance hits vormen de unieke

Nadere informatie

Culturele activiteiten.

Culturele activiteiten. . 2015-2016 De school bestaat dit jaar 66 jaar! En dat gaan we vieren met een jubileum event voor groep 8 leerlingen, een reünie voor oud leerlingen, en een groot feest voor de leerlingen. En we mogen

Nadere informatie

VERHUUR BROCHURE. HUUR HET VONDELPARK OPENLUCHTTHEATER mei t/m september 2016

VERHUUR BROCHURE. HUUR HET VONDELPARK OPENLUCHTTHEATER mei t/m september 2016 VERHUUR BROCHURE HUUR HET VONDELPARK OPENLUCHTTHEATER mei t/m september 2016 Maak gebruik van een unieke locatie en huur het Vondelpark Openluchttheater voor een buitengewoon evenement. HET VONDELPARK

Nadere informatie

Kunstenaarstoets. Achternaam. Voorletters

Kunstenaarstoets. Achternaam. Voorletters Kunstenaarstoets Waarom deze toets? U wilt de Utrechtse Cultuurlening aanvragen. Om in aanmerking te komen voor deze lening moet u beroepsmatig werken als kunstenaar. Met dit formulier kunt u uw beroepsmatigheid

Nadere informatie

JE CULTURELE ZELFPORTRET

JE CULTURELE ZELFPORTRET JE CULTURELE ZELFPORTRET Dit is het culturele zelfportret van Vul alles in hele antwoordzinnen in. Gebruik een ander lettertype of een andere kleur voor de antwoorden. Plak hier je pasfoto Film/tv 1 Ga

Nadere informatie

Marketing en Media 2016/2017

Marketing en Media 2016/2017 novacollege.nl/marketingmedia Evenementenorganisatie Junior accountmanagement Marketing en communicatie Media Marketing en Media 2016/2017 Mijn droom is ondernemer worden. De eerste stappen op het pad

Nadere informatie

een greep uit ons werk

een greep uit ons werk 2014 een greep uit ons werk a. Workshopprogramma Rap Zang Streetdance Make a track Fotografie DJ Sfeermakers MA-KE Mode Superchefs Muzikale reis Theaterdans Fijnproevers Workshops zijn gegeven binnen Jongeren

Nadere informatie

Doorbraak! Een spannend jongens- en marketingboek in één

Doorbraak! Een spannend jongens- en marketingboek in één Niels Aalberts Doorbraak! Zero Budget Marketing op internet Een spannend jongens- en marketingboek in één Zesendertig man, zes shows en dan blazen we de hele boel op. Sorry?! Hoe bedoel je? vraag ik in

Nadere informatie

CULTUUR EN ONDERNEMERSCHAP ONTMOETEN ELKAAR BIJ DIT PRACHTIGE FESTIVAL

CULTUUR EN ONDERNEMERSCHAP ONTMOETEN ELKAAR BIJ DIT PRACHTIGE FESTIVAL 13/14/15/16 JAN 2016 GRONINGEN NL CULTUUR EN ONDERNEMERSCHAP ONTMOETEN ELKAAR BIJ DIT PRACHTIGE FESTIVAL PETER DEN OUDSTEN, BURGEMEESTER GRONINGEN ONDERNEMERSCLUB EUROSONIC NOORDERSLAG 2016 WWW.EUROSONIC-NOORDERSLAG.NL

Nadere informatie

Concours: talenten voortgezet onderwijs

Concours: talenten voortgezet onderwijs Concours: talenten voortgezet onderwijs Concours: uitnodiging Beste docenten, schoolleiders, Namens Kunstencentrum Kadmium willen wij via u uw leerlingen uitnodigen om mee te doen aan het project Concours,

Nadere informatie

VWO (R.K. Lyceum St. Dominicus College, Nijmegen, diploma behaald)

VWO (R.K. Lyceum St. Dominicus College, Nijmegen, diploma behaald) CURRICULUM VITAE IRIS VAN DE KAMP PERSONALIA Naam Roepnaam Adres I.N. van de Kamp Iris Trompstraat 14 7311 HV Apeldoorn Telefoon Email Geb. datum 06 47214907 info@irisvandekamp.nl 28111971 OPLEIDINGEN

Nadere informatie

Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt!

Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt! Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt! Billy s Playground Altijd een feest voor kinderen en ouders Een ongelofelijk gevarieerd programma, vol muziek, dans, spel, sport, mode, kunst, ontspanning

Nadere informatie

Je maakt kans op de hoofdprijs als jouw verslag blijk geeft van een origineel, inventief en kwalitatief goed onderzoek.

Je maakt kans op de hoofdprijs als jouw verslag blijk geeft van een origineel, inventief en kwalitatief goed onderzoek. De HAN Faculteit Techniek organiseert voor eindexamen leerlingen havo een profielwerkstukwedstrijd. Iedere havo scholier die tussen mei 2015 en maart 2016 een profielwerkstuk maakt voor het vak natuurkunde,

Nadere informatie

verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode filmzaal 68 blauwe filmzaal 62 foyer 75-150 café 70-125

verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode filmzaal 68 blauwe filmzaal 62 foyer 75-150 café 70-125 verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode 68 blauwe 62 foyer 75-150 café 70-125 fotografie achtergrond: Merlijn Spenkelink Podium voor ontmoeting evenementenlocatie centrum apeldoorn Ieder

Nadere informatie

GOESTHINK Online COmmunicatiebureau

GOESTHINK Online COmmunicatiebureau GOESTHINK Online COmmunicatiebureau Wie zijn we? Goesthink is het online communicatiebureau van de opleiding communicatiemanagement op de Arteveldehogeschool. Oké, allemaal goed en wel. Maar wie zit er

Nadere informatie

Academiejaar 2014/2015. Academische Bachelor en Master drama

Academiejaar 2014/2015. Academische Bachelor en Master drama Academiejaar 2014/2015 Academische Bachelor en Master Drama drama Academische Bachelor en Master Drama DRAMA Kiezen voor de opleiding Drama aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen is geen alledaagse

Nadere informatie

Muziek maakt iedereen blij!

Muziek maakt iedereen blij! 12 e Nieuw aanbod! Pagina 4&5 Muziek maakt iedereen blij! GYMNASIUM ATHENEUM TTO HAVO VMBO PRAKTIJKONDERWIJS Jij leert. Jij inspireert! De nieuwe Click avonturen! Jongens en meisjes, Hier zijn weer de

Nadere informatie

Grize Lok. Het Goud van Oud zit in de aders van onze herinneringen

Grize Lok. Het Goud van Oud zit in de aders van onze herinneringen Het Goud van Oud zit in de aders van onze herinneringen Grize Lok een podium voor levenswijsheid levenservaring en levensverhalen voor ouderen in verzorgingstehuizen Wie vraagt aan ouderen wat zij kunnen?

Nadere informatie

letterfest is een tweejaarlijks landelijk evenement dat plaats gaat vinden van 13 t/m 22 april 2018.

letterfest is een tweejaarlijks landelijk evenement dat plaats gaat vinden van 13 t/m 22 april 2018. letterfest is een tweejaarlijks landelijk evenement dat plaats gaat vinden van 13 t/m 22 april 2018. Tien dagen lang wordt heel Nederland ondergedompeld in letter events: er zijn projecten, lezingen, workshops

Nadere informatie

OPEN DAGEN HBO 2011. Naam school Datum Info/evt. aanmelden. 18.00-21.00 uur. 18.00-21.00 uur. Woensdag 15 juni. Dinsdag 14 juni: 14.

OPEN DAGEN HBO 2011. Naam school Datum Info/evt. aanmelden. 18.00-21.00 uur. 18.00-21.00 uur. Woensdag 15 juni. Dinsdag 14 juni: 14. NIEUWSBRIEF LOB-BUREAU HAVO 30 mei 2010 OPEN DAGEN HBO 2011 Naam school Datum Info/evt. aanmelden AVANS Breda 18.00-21.00 uur www.avans.nl www.avansopen.nl AVANS Den Bosch 18.00-21.00 uur www.avansopen.nl

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Branded Content Strategie De cursus Branded Content Strategie duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

OPEN CALL: RAUM. makers-in-residence SCHRIJF JE NU IN! CALL RAUM PAGINA 1 ART / DESIGN / TECHNOLOGY IN MOTION BERLIJNPLEIN, UTRECHT

OPEN CALL: RAUM. makers-in-residence SCHRIJF JE NU IN! CALL RAUM PAGINA 1 ART / DESIGN / TECHNOLOGY IN MOTION BERLIJNPLEIN, UTRECHT OPEN CALL RAUM PAGINA 1 CALL: RAUM makers-in-residence SCHRIJF JE NU IN! ART / DESIGN / TECHNOLOGY IN MOTION BERLIJNPLEIN, UTRECHT OPEN CALL RAUM PAGINA 2 HET IS TIJD OM SAMEN TE PIONIEREN! De stad Utrecht

Nadere informatie

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS Intro Lobke Elbers @lobkeelbers lobke@travelnext.nl Community manager Content schrijver Online marketing Blogger Kansenzoeker Samenwerker Gastdocent NHTV Nijmegen www.travelnext.nl

Nadere informatie

VERHUUR POPZAAL personen THEATERZAAL 175 RODE FILMZAAL 68 BLAUWE FILMZAAL 62 FOYER CAFÉ

VERHUUR POPZAAL personen THEATERZAAL 175 RODE FILMZAAL 68 BLAUWE FILMZAAL 62 FOYER CAFÉ VERHUUR POPZAAL 150-500 personen THEATERZAAL 175 RODE 68 BLAUWE 62 FOYER 75-150 CAFÉ 70-125 fotografie achtergrond: Merlijn Spenkelink PODIUM VOOR ONTMOETING EVENEMENTENLOCATIE CENTRUM APELDOORN Ieder

Nadere informatie

De finale: Het laatste Project!

De finale: Het laatste Project! De finale: Het laatste Project! SOLAR FESTIVAL Muziekfestival sinds 2005 Roermond - Maasplassen (recreatiepark de Weerd) Cross Over Programmering Elk klein hoekje waar je in en uit, onder of op gaat

Nadere informatie

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière TRAININGSPROGRAMMA VIER WORKSHOPS De wereld verandert snel en dat is van invloed op ieders plaats en functioneren op de arbeidsmarkt. We maken

Nadere informatie

Curiculum vitae. Martijn Runia. Graphic, Brand & Web design - Marketing - Music & art

Curiculum vitae. Martijn Runia. Graphic, Brand & Web design - Marketing - Music & art Curiculum vitae Martijn Runia Graphic, Brand & Web design - Marketing - Music & art Persoonlijke informatie Martijn Runia Ik ben freelance vormgever en concept ontwikkelaar voor verschillende bedrijven

Nadere informatie

Welkom bij de meest veelzijdige evenementenlocatie van Midden-Nederland

Welkom bij de meest veelzijdige evenementenlocatie van Midden-Nederland Welkom bij de meest veelzijdige evenementenlocatie van Midden-Nederland Evenementenlocatie met eindeloze mogelijkheden! Central Studios te Utrecht Evenementenlocatie met mogelijkheden Deze voormalige televisiestudio

Nadere informatie

enversed realities Jij kan ook meedoen aan de Expo!

enversed realities Jij kan ook meedoen aan de Expo! enversed realities Een oproep aan alle makers, verbinders, pioniers en ontwerpers want Enversed Realities is terug! Na een zeer succesvolle DDW expo vorig jaar, nodigen we je in deze 2 e editie nóg een

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, Ine Kelzenberg

Met vriendelijke groet, Ine Kelzenberg De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen organiseert diverse activiteiten waarvoor we uw aandacht vragen. Digevent is een evenement bedoeld voor middelbare scholieren (havo/vwo) en mboleerlingen. Voor dezelfde

Nadere informatie

17/ 18/ 19/ 20 JAN 2018

17/ 18/ 19/ 20 JAN 2018 17/ 18/ 19/ 20 JAN 2018 GRONINGEN NL ONDERNEMERSCLUB THE EUROPEAN MUSIC PLATFORM BESTE ONDERNEMER, Het is elk jaar weer goed te zien dat er zoveel Groningse bedrijven op Eurosonic Noorderslag aanwezig

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief februari 2015 Nieuwsbrief februari 2015 De tweede maand van 2015 is nog niet ten einde, maar het eerste grote event van het jaar hebben we alweer achter de rug! Daarnaast is er een onderzoek uitgevoerd in Duckstad over

Nadere informatie

I m p a c t A c a d e m y Gedragspsychologie in de praktijk

I m p a c t A c a d e m y Gedragspsychologie in de praktijk Gedragspsychologie in de praktijk voor marketing- en communicatieprofessionals die (willen) werken aan duurzaamheid Marketing en communicatie: hefbomen voor duurzaam gedrag Als marketing- en communicatieprofessional

Nadere informatie

1 Debriefing NOS op 3 MediaLAB Project

1 Debriefing NOS op 3 MediaLAB Project 1 Debriefing NOS op 3 MediaLAB Project Beschrijving van de organisatie Volgens de website van de NOSop3 (nos.nl 2011) doet NOSop3 24 uur per dag, 7 dagen per week, as it happens verslag van het laatste

Nadere informatie

Jobfabriek Automotive presenteert: Automotive Open Dagen 17 t/m 31 maart 2012

Jobfabriek Automotive presenteert: Automotive Open Dagen 17 t/m 31 maart 2012 Jobfabriek Automotive presenteert: Automotive Open Dagen 17 t/m 31 maart 2012 Automotive Open Dagen 17 t/m 31 maart 2012 Introductie Jobfabriekautomotive.nl is een vacaturesite, specifiek ingericht rond

Nadere informatie

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180 ESSAY Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay Lexington Baly 1592180 Seminar: Dream Discover Do Essay Docent: Rob van den Idsert Effectief gebruik

Nadere informatie

Ondernemen is een vak... bij Hogeschool INHOLLAND Den Haag!

Ondernemen is een vak... bij Hogeschool INHOLLAND Den Haag! Ondernemen is een vak... bij Hogeschool INHOLLAND Den Haag! Ondernemen zie jij het al helemaal voor je? Droom jij van je eigen bedrijf? Of heeft je moeder een bedrijf en wil je dat graag overnemen? Misschien

Nadere informatie

Bestuursverslag 2015 RTV Kanaal30. Algemeen

Bestuursverslag 2015 RTV Kanaal30. Algemeen Bestuursverslag 2015 RTV Kanaal30 Algemeen De Stichting Lokale Omrop stelt zich ten doel : a. een omroepprogramma te verzorgen dat is gericht op de bevrediging van de in de gemeenten Tytsjerksteradiel

Nadere informatie

Academy of Creative and Performing Arts (ACPA)

Academy of Creative and Performing Arts (ACPA) Academy of Creative and Performing Arts (ACPA) Combineer wetenschap met kunst Bij ons leer je de wereld kennen Het ACPA-programma is fantastisch, zoiets vind je nergens anders Pieter Rohrbach volgde het

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Introductie. What s Your Story? MC Theater. Roots Rotterdam. Ratha Yatra Festival 2013. Indian Summer Festival 2013

Inhoudsopgave. Introductie. What s Your Story? MC Theater. Roots Rotterdam. Ratha Yatra Festival 2013. Indian Summer Festival 2013 Inhoudsopgave Introductie What s Your Story? MC Theater Roots Rotterdam Ratha Yatra Festival 2013 Indian Summer Festival 2013 African Festival 2013 Solar Festival 2013 Reacties Opdrachtgevers 3 4 6 8 10

Nadere informatie

Stars for Europe Once Upon a Star

Stars for Europe Once Upon a Star Stars for Europe Once Upon a Star 2014 The Netherlands Once Upon a Star in Nederland Het thema is gefocust op drie sprookjes: Sneeuwwitje Roodkapje Doornroosje Persactiviteiten 2014 Onderzoek naar najaar-

Nadere informatie

SDN creative studio Workshops & cursussen

SDN creative studio Workshops & cursussen SDN creative studio Workshops & cursussen Educatie Bedrijven Vrije tijd Creatieve workshops NIEUW! Little voyage (schaduwspel) Niveau: 12+ Little Voyage is een workshop schaduwspel, gebaseerd op het Engelse

Nadere informatie

In deze presentatie. Waar kwam het Dolfinarium vandaan? Waar wil het Dolfinarium naartoe? En hoe gaat marketing en publiciteit daarbij helpen?

In deze presentatie. Waar kwam het Dolfinarium vandaan? Waar wil het Dolfinarium naartoe? En hoe gaat marketing en publiciteit daarbij helpen? In deze presentatie Waar kwam het Dolfinarium vandaan? Waar wil het Dolfinarium naartoe? En hoe gaat marketing en publiciteit daarbij helpen? Wat was de rol van het medium radio hierin? Het Dolfinarium

Nadere informatie

Leandro Valentino Obrie

Leandro Valentino Obrie Leandro Valentino Obrie Address: Personal Website: http://www.leandrovalentino.com Summary Mijn naam is Leandro Valentino Obrie, een ondernemende senior branding specialist met ca 6 jaar ervaring in social

Nadere informatie

Maak werk van jouw loopbaan. Ontwikkel jezelf en schrijf je in voor een workshop of event!

Maak werk van jouw loopbaan. Ontwikkel jezelf en schrijf je in voor een workshop of event! Maak werk van jouw loopbaan. ntwikkel jezelf en schrijf je in voor een workshop of event! Workshops Agenda 27 september Persoonlijke APK in 1 dag 11 oktober Personal branding 27 oktober Slim netwerken,

Nadere informatie

Gelderland Arbeidswijs

Gelderland Arbeidswijs Gelderland Arbeidswijs Inspiratiedocument 2017 v2.0 Heb jij een goed idee voor Gelderland Arbeidswijs? 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Gelderland Arbeidswijs in het kort... 4 3. Gelderland Arbeidswijs...

Nadere informatie

Maak werk van jouw loopbaan. Ontwikkel jezelf en schrijf je in voor een workshop of event!

Maak werk van jouw loopbaan. Ontwikkel jezelf en schrijf je in voor een workshop of event! Maak werk van jouw loopbaan. ntwikkel jezelf en schrijf je in voor een workshop of event! Workshops Agenda 27 september Slim netwerken, voor nu en de rest van je loopbaan 27 september Persoonlijke APK

Nadere informatie

Katalysator voor netwerkend ICT

Katalysator voor netwerkend ICT Katalysator voor netwerkend ICT Nieuwsbrief uitgave juni 2014 ONDERWERPEN 1. 2. 3. 4. 5. Nieuwe website Regitel Nieuw bestuurslid Ledenvergadering juli 2014 komt eraan Stagiair gestart voor Regitel Stand

Nadere informatie

JAARBOEK 2016 INHOUDSOPGAVE. Opnames Ook van Wosterhout. Pop-up Lunch NHTV. Vliegtuigen Oib. Opnames videoclip Mattijs Koning.

JAARBOEK 2016 INHOUDSOPGAVE. Opnames Ook van Wosterhout. Pop-up Lunch NHTV. Vliegtuigen Oib. Opnames videoclip Mattijs Koning. BOCK Stichting BOCK is een verzamelnaam voor een aantal creatieve Oosterhoutse professionals. Zij werken allemaal vanuit hun eigen atelier of werkplaats in voormalig zwembad de Blikken. Daarnaast organiseren

Nadere informatie

Met trots presenteert Cosmetic Haircare het cursusprogramma 2009. Wij geloven dat goede educatie de sleutel is naar een succesvolle

Met trots presenteert Cosmetic Haircare het cursusprogramma 2009. Wij geloven dat goede educatie de sleutel is naar een succesvolle Cosmetic Haircare Cursusprogramma 2009 Met trots presenteert Cosmetic Haircare het cursusprogramma 2009. Wij geloven dat goede educatie de sleutel is naar een succesvolle carrière! Alle aspecten die voor

Nadere informatie

Samenvatting. Clay Shirky Iedereen Hoofdstuk 4 Eerst publiceren, dan filteren. Esther Wieringa - 0817367 Kelly van de Sande 0817383 CMD2B

Samenvatting. Clay Shirky Iedereen Hoofdstuk 4 Eerst publiceren, dan filteren. Esther Wieringa - 0817367 Kelly van de Sande 0817383 CMD2B Samenvatting Clay Shirky Iedereen Hoofdstuk 4 Eerst publiceren, dan filteren Esther Wieringa - 0817367 Kelly van de Sande 0817383 CMD2B Deze samenvatting gaat over hoofdstuk 4; eerst publiceren dan filteren,

Nadere informatie

Uitmarkt 2017 Rond het Oosterdok

Uitmarkt 2017 Rond het Oosterdok Uitmarkt 2017 Rond het Oosterdok Nationale Opening van het Culturele Seizoen Vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 augustus 40 ste editie in 2017 Ca. 400 optredens op 25 Binnen- en buitenpodia, door 2000

Nadere informatie

DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN. Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/

DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN. Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/ DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/ Disclaimer: Bij het samenstellen van deze 47 tips is

Nadere informatie

DE KUNST VAN HET VRAGEN STELLEN. Intensieve training

DE KUNST VAN HET VRAGEN STELLEN. Intensieve training DE KUNST VAN HET VRAGEN STELLEN Intensieve training De la Salle Centrum, Brussel-Dilbeek, 6-8 mei 2016 Waarom een training in vragen stellen? In het gesprek met een cliënt, collega, student of patiënt

Nadere informatie

GEZOCHT: CULTURELE ONDERNEMER VOOR EXPLOITATIE DAVO PUBLIEKSRUIMTEN

GEZOCHT: CULTURELE ONDERNEMER VOOR EXPLOITATIE DAVO PUBLIEKSRUIMTEN GEZOCHT: CULTURELE ONDERNEMER VOOR EXPLOITATIE DAVO PUBLIEKSRUIMTEN HAVENKWARTIER DEVENTER: ATTRACTIEF EN VEELZIJDIG Het Havenkwartier is een unieke plek. Een gebied met oude industriële panden, vergezichten

Nadere informatie

Talent in Bloei bij de Brandsma-akker

Talent in Bloei bij de Brandsma-akker Talent in Bloei bij de Brandsma-akker Nieuwsbrief 2 Alle workshops van Talent in Bloei zijn gericht op jouw ontwikkeling; je leert er allerlei nieuwe dingen die van pas komen op school. Daarnaast kun je

Nadere informatie

CURRICULUM VITAE VAN LUC DIRKS WWW.LUCDIRKS.NL

CURRICULUM VITAE VAN LUC DIRKS WWW.LUCDIRKS.NL CURRICULUM VITAE VAN LUC DIRKS 02 WWW.LUCDIRKS.NL PERSOONLIJKE INFORMATIE Naam: Adres: Telefoon: Email: Website: Geboortedatum: Geboorteplaats: Nationaliteit: Geslacht: Rijbewijs: Luc Dirks Hessenweg 158A

Nadere informatie

Een juweeltje. De vier Pelikanen. De monumentale zaal biedt plaats aan 35 gasten.

Een juweeltje. De vier Pelikanen. De monumentale zaal biedt plaats aan 35 gasten. Een juweeltje Aan de Tweebaksmarkt in Leeuwarden staat het kleinste Jugendstil-theater van Europa. In 1904 werd het geopend als verzekeringskantoor door de Utrecht verzekeringen. Sinds 1 september 2013

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

Goed voor Gennep. Stichting Multimediale Omroep Gennep Pagina 1

Goed voor Gennep. Stichting Multimediale Omroep Gennep Pagina 1 Goed voor Gennep 4 oktober 2007 Stichting Multimediale Omroep Gennep Pagina 1 Welkom op onze infoavond! Stichting Multimediale Omroep Gennep (SMOG) 4 oktober 2007 Stichting Multimediale Omroep Gennep Pagina

Nadere informatie

LEARNING LAB. Training: Ontwerp een onderwijskundig sterke e-learningervaring. donderdag 20 oktober van uur

LEARNING LAB. Training: Ontwerp een onderwijskundig sterke e-learningervaring. donderdag 20 oktober van uur LEARNING LAB Training: Ontwerp een onderwijskundig sterke e-learningervaring donderdag 20 oktober van 10.00 17.30 uur Training: Ontwerp een onderwijskundig sterke e Learningervaring Marcel de Leeuwe verzorgt

Nadere informatie

Dé ondernemingsvereniging van Brabant en Zeeland

Dé ondernemingsvereniging van Brabant en Zeeland Dé ondernemingsvereniging van Brabant en Zeeland VERBINDT VERSTERKT VERTEGENWOORDIGT BRABANT ZEELAND IS HET STERKSTE ONDERNEMINGSNETWERK VAN UW REGIO. We hebben een voortrekkersrol in vernieuwing en innovatie,

Nadere informatie

Curriculum Vitae. Jan Willem Huisman

Curriculum Vitae. Jan Willem Huisman Curriculum Vitae Jan Willem Huisman Jan Willem Huisman haalde zijn master in interaction design aan de Royal College of Arts in Londen. Met twee mede-studenten richtte hij in 1997 IJsfontein op, gespecialiseerd

Nadere informatie

Welkom bij Edut ainer.nl!

Welkom bij Edut ainer.nl! Welkom bij Edut ainer.nl! "Hallo Willem en Lucien, Ik heb vandaag zeer veel positieve reacties mogen ontvangen over de bijeenkomst van gisteren. De avond heeft echt wat losgemaakt en medewerkers in beweging

Nadere informatie

Een Training Die Een Stap Verder Gaat. Donderdag 16 januari 2014, Utrecht

Een Training Die Een Stap Verder Gaat. Donderdag 16 januari 2014, Utrecht Donderdag 16 januari 2014, Utrecht Intensieve Training Sociale Media voor marketing-en communicatie professionals in het onderwijs Met 2 interessante praktijkpresentaties van: Ingmar Volmer : Sociale Media

Nadere informatie

Daarom Het krachtigste internetplatform voor de muziek industrie

Daarom Het krachtigste internetplatform voor de muziek industrie Daarom Het krachtigste internetplatform voor de muziek industrie moveonline.nl Wat is het? MOvE Online is een krachtig crossmediaal internetplatform voor de muziekindustrie. Artiesten, labels en managers

Nadere informatie

Bijwoning: dinsdag 3 december 2013 Don van Sermondt & Jordi Urka MM1B

Bijwoning: dinsdag 3 december 2013 Don van Sermondt & Jordi Urka MM1B De wereld draait door. Bijwoning: dinsdag 3 december 2013 Don van Sermondt & Jordi Urka MM1B Inleiding Voor het vak Mediaontwikkeling moeten de leerlingen van de opleiding Mediamanager een uitzending bijwonen

Nadere informatie

Coaching & Leadership Academy - Executive level - Curriculum

Coaching & Leadership Academy - Executive level - Curriculum Coaching & Leadership Academy - Executive level - Curriculum 1. Ondersteuningssystemen en paradigma s in de praktijk Inge Rock ontwikkelde een unieke methode om paradigma s en ondersteuningssystemen te

Nadere informatie