SHOW 2009 MUSIC MAESTRO

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SHOW 2009 MUSIC MAESTRO"

Transcriptie

1 ontwerp: SHOW 2009 MUSIC MAESTRO Duo Flash * Ivann * Dimitri Verhoeven Jeroen Maes * nele Goossens Tanja Dexters * Wanda Joosten * Pellegrini Brothers * (Winner Golden Clown Award Monaco) Muzikale leiding Patrick Desmedt * Choreografie Bart Rogier SHOWS 2009 van 15 juli t.e.m. 7 september 2009 om 20u - Op Zondag: middagvoorstellingen om 16u - OP Dinsdag gesloten - Inkom 32 euro (kinderen tot 12 jaar aan 1/2 prijs) liter pils of frisdrank inbegrepen Het Witte Paard - Vissersstraat 53, 8370 Blankenberge - Fax: 050 / VOOR MEER INFORMATIE EN Reservaties tel. 050 / of

2 * Het Witte Paard * Blankenberge * Ben Van DeN Keybus Kenneth Smets Presenteren Music Maestro Concept en regie: Bruno Van Heystraeten Kenneth Smets Cast: Tanja Dexters, Ivann, Dimitri Verhoeven, Jeroen Maes, Tom Saeys, Nele Goossens, Wanda Joosten, Pelligrini Brothers, Duo Flash, het orkest van Patrick Desmedt en het ballet onder leiding van Bart Rogier

3 * NIEUW TIJDPERK IS AANGEBROKEN * Deze zomer wordt een nieuwe bladzijde in de al rijke geschiedenis van Het Witte Paard geschreven. Na vier jaar Crazy-shows, waarop komiek Jan Van Dyke zijn stempel drukte, is het nu tijd voor een totaal ander concept. Hoewel, totaal anders is lichtjes overdreven. De revue in Het Witte Paard blijft gebaseerd op een mengeling van humor, zang, dans en adembenemende visuele acts. Dit jaar werd extra hard gewerkt aan de sketches en de medleys en met de Pellegrini Brothers werd een internationale superattractie binnengehaald. Deze broers wonnen immers vorig jaar de Golden Clown Award tijdens het Circusfestival in Monaco. Maar niet alleen inhoudelijk begint er een nieuw tijdperk. Ook de uitbating is vanaf dit jaar in nieuwe handen, zij het dat het allemaal in de familie blijft. Willy Smets is met pensioen gegaan en de neven Kenneth Smets en Ben Van den Keybus vormen nu al de vierde generatie eigenaars. Zij zullen ongetwijfeld een nieuwe wind laten waaien in Het Witte Paard. * Beste komieken stonden in Het Witte Paard * Het Witte Paard heeft al een ontzettend lange geschiedenis achter de rug. Sinds het prille begin in 1936 liepen de revues jarenlang in Oostende, Knokke en Blankenberge. De beste Vlaamse komieken, nationale en internationale muzikale artiesten stonden op het podium van de verschillende zalen. Nu blijft alleen nog Blankenberge over, en de familie onder leiding van Kenneth Smets en Ben Van den Keybus, is nog lang niet van plan om de showtraditie zomaar overboord te gooien. Op het podium stonden onder meer de volgende grote komieken: Gaston en Leo, Yvonne Verbeeck, Luc Caals en Dirk Van Vooren, Jacques Vermeire, Sven en Ruud De Ridder, Nicole Laurent, Luc Verhoeven en Jan Van Dyke. Heel wat muzikale topartiesten uit binnen- en buitenland brachten hun zomer in Blankenberge door: Helmut Lotti, Sandra Kim, Eddy Wally, Garry Hagger, Bart Kaëll, Wendy Van Wanten, Rob de Nijs, Johnny Logan, Günther Neefs, Sofie, Sergio en Xandee, John Terra en Liliane Saint-Pierre om er maar enkelen te noemen. De recente vernieuwing en uitbreiding van het podium biedt nu ook meer mogelijkheden voor gevarieerde acrobatenacts, zoals er dit jaar weer twee op het programma staan, met name de Pelligrini Brothers en Duo Flash.

4 * Music Maestro volgt Crazy Again op * Na vier Crazy-shows onder de leiding van Jan Van Dyke zijn het dit jaar Kenneth Smets, regisseur Bruno Van Heystraeten en artiest Jeroen Maes, die een wervelend spektakel in mekaar hebben gestoken. De basisingrediënten van de revue blijven uiteraard onaangeroerd, maar uiteraard heeft iedere regisseur zijn eigen visie. We laten Bruno Van Heystraeten hierover even aan het woord. We gaan gewoon proberen de mensen te amuseren, zegt hij. We moeten terug naar de basis van de revue, wat inhoudt dat we een zo gevarieerd mogelijke avond proberen samen te stellen. We hebben eerst zoveel mogelijk materiaal verzameld en daaruit een selectie gemaakt, zodat we nu een goede mengeling kunnen brengen van sketches, liedjes, dansen en acrobatieën. Wat telt bij zo n revue is de snelle opeenvolging en het tempo. Jan Van Dyke stond de afgelopen jaren aan het roer. Heeft Bruno een totaal andere werkwijze gehanteerd? Ik denk niet dat de shows te vergelijken zijn. De afgelopen jaren draaide alles of toch heel veel rond Jan, terwijl nu zowat alle artiesten voldoende aan bod kunnen komen. We werken veel met visuele sketches, medleys en choreografieën, waarbij iedereen in het verhaal voorkomt. Iedereen is zo een beetje multidisciplinair. Myriam Bronzwaar heeft op het laatste moment moeten afhaken. Was dat gemakkelijk op te vangen? Heel veel materiaal was natuurlijk geschreven voor Myriam en het is natuurlijk erg om zo n klassemadam te moeten missen, maar de show moet doorgaan. En daarom hebben we met Nele Goossens een komische actrice in huis gehaald, die ook nog goed kan zingen en bewegen. We hebben weinig teksten echt zwaar moeten aanpassen.

5 * Tanja Dexters stunt opnieuw * Met Tanja Dexters kan je als organisator van een show alle kanten uit. Tanja is namelijk de Vlaamse stuntmadam bij uitstek. Twee jaar geleden was ze er al bij in Het Witte Paard en hield ze het bij paaldansen en zingen. Dit keer vliegt ze in de champagne of tenminste in een levensgroot champagneglas. Op dit ogenblik is de ex-kleuterjuf en de ex-miss België nog aan het rondtoeren met haar internationale groep, maar wij zijn blij dat ze tijdens de zomervakantie voor de Belgische kust kiest. Haar palmares is ondertussen al indrukwekkend geworden. Toen de verplichte opdrachten als Miss België er in 1999 opzaten, vertrok Tanja Dexters naar Milaan om er te werken als model. Ze werkte er twee jaar voor het bureau dat modellen als Naomi Campbell vertegenwoordigt, ze figureerde in een videoclip, deed copresentatie bij een aantal tv-shows en poseerde voor een naaktkalender. Haar interesse in extreme sporten begon in deze periode. Tanja werd een geregelde gaste op racecircuits, deed aan basejumpen en skydiving. Eind 2001 haalde ze het tv-journaal met een basejump van de Eifeltoren. Veiliger was haar job als presentatrice bij De Rode Loper (VRT) en als mediamadam bij VT4. In 2001 bracht Tanja 2 CD-singles uit en ze stelde zich met succes kandidate voor de Eurosong preselectie. Een derde single was haar pas écht op het lijf geschreven: Born To Be Wild. Eind 2003 was er veel belangstelling voor haar kerstconcerten. Ze trad heel succesvol en dikwijls op met haar eigen groep. In 2005 was Tanja Dexters het gezicht van Autozone, model voor Marie-Jo en presentatrice van het tv-programma Auto TV. In december van dat jaar trad ze op ter gelegenheid van 5 jaar MAXIM België en sierde ze de cover. Bij haar show op het verjaardagsfeest introduceerde ze voor het eerst het paaldansen. Dit werd zo n megasucces dat ze besloot een lesdvd uit te brengen. In 2006 bracht ze een nieuwe single, Hot Stuff, uit. Dit is een cover van een Donna Summer nummer. Tanja was ook panellid van Ranking the Stars en nam deel aan Sterren op het ijs. Nauwelijks bekomen van deze schaatservaring verschenen er beelden op het internet van een tongzoenende Tanja, samen met Ann Van Elsen die in navolging van Dexters ook in Playboy was verschenen. Ook haar in scène gezet gevecht met Els De Schepper stond lang in de lijst van meestbekeken filmpjes op You Tube. Ze deed ook twee keer mee aan Eurosong, de preselecties voor het Eurovisiesongfestival, en bereikte in 2008 zelfs de halve finale. En nu zal ze in Het Witte Paard het publiek opnieuw doen versteld staan. Over wat ze nu weer uit haar hoge hoed tovert, zal er alleszins gesproken en geschreven worden..

6 * Wanda joosten * Wanda Joosten is van alle markten thuis. Zowel op het gebied van revue, musical, televisie als theater heeft ze veel ervaring. Recent speelde ze in de Suske en Wiske-musical De Circusbaron de rol van Tante Sidonia. Ze acteerde en zong in een reeks musicals, waaronder Jesus Christ Superstar, My Fair Lady en Evita. Ze was eerder ook al een paar jaar te gast in de revues van Het Witte Paard. Het is al een hele tijd geleden maar Wanda wordt door het grote publiek nog altijd herkend als Jeannineke in de Familie Backeljau. In 1999 speelde ze de rol van Jenny Platteau in de televisieserie Lebbegem. Ze speelde ook gastrollen in series als Spoed, Café Majestic, Booh en Flikken. Op televisie is ze ook te zien in een reclamespot over het zuiverende water. Ook als theateractrice kan ze een reeks adelbrieven voorleggen. In haar albums La Passionata en So y Sombra laat ze horen wat ze muzikaal in haar mars heeft. In Music Maestro zal ze het publiek ongetwijfeld weer kippenvel bezorgen met haar doorleefde songs.

7 * NELE GOOSSENS * Nele Goossens krijgt de ondankbare taak om in de show Myriam Bronzwaar te doen vergeten. Maar ze gaat dat ongetwijfeld fantastisch doen. Ze heeft trouwens al heel wat ervaring op revuegebied en bovendien heeft ze een geweldige zangstem. Recent zat ze nog in het ensemble van Daens de musical en speelde ze een gastrol in Flikken. Ze was subliem als de vriendin van Snellen Eddy in Chris & Co en liet haar komisch talent eveneens opmerken in Oekanda en Grappa. Op toneel stond ze geregeld in de komedies en blijspelen van Studio 100. Grappige vrouwen zijn er echt niet in overvloed in Vlaanderen maar Nele is een geweldige uitzondering op die regel.

8 * IVANN * Met zijn talent, dat hij waarschijnlijk van zijn moeder Nadia erfde, werd Ivan Vermeer op zeer jonge leeftijd al gecontacteerd voor reclamespots. Op 10-jarige leeftijd maakte hij deel uit van de succesvolle kindergroep The Bubbles. Vijf jaar later werd hij leadzanger van de boysband Piece of cake. De debuutsingle Vandaag was een schot in de roos en belandde onmiddellijk in de hitlijsten. In 2000 en 2002 nam Ivann deel aan de preselecties voor Eurosong. In 2005 nam hij met succes deel aan VTM s X-Factor. Ivann toerde drie jaar door heel de Benelux met de Heverband. Daardoor belandde hij in het circuit van backing vocalisten en zong samen met vele nationale en internationale sterren, zoals Paul Young, Rob de Nijs, Boney M, Leo Sayer, René Froger, Lionel Ritchie en vele anderen. Stilaan groeide zijn voorliefde voor livebands en werkte hij veel samen met de Lou Roman Band en de TVband onder leiding van Steve Willaert. Recent nog was Ivann backing vocal, samen met zijn moeder trouwens, in het vtm-programma Op zoek naar Maria. Al drie seizoenen is hij ook de vaste zanger van de muzikale band tijdens het programma Sterren op de dansvloer. In het najaar 2009 gaat het theaterconcert Ivann sings songs from the heart in première en momenteel legt hij de laatste hand aan een full cd. Ook komt er een nieuw swingproject aan. Ivann wordt in Het Witte Paard stilaan een vaste waarde, want hij is al voor het vijfde achtereenvolgende seizoen op de afspraak.

9 * Jeroen Maes * Jeroen Maes studeerde af aan de Studio Herman Teirlinck in Antwerpen (afdeling kleinkunst) en begon zijn carrière op het kleine scherm als Freek in de VTM-serie Wat nu weer? Verder was hij te zien als Steven in de VRT-soap Thuis en Cyriel in Nonkel Jef. Ook speelde hij gastrollen in onder meer De Kotmadam, Wittekerke, Familie, Spoed, Zone Stad, Samson en Mega Mindy. Ondertussen werkte Jeroen ook aan een eigen cabaretprogramma. Op musicalgebied was hij te bewonderen in Annie, Al- ladin en Pallieter. Zijn meest in het oog springende musicalrollen waren die van de vorst van Verona in Romeo en Julia en die van tante Sidonia in de Suske en Wiskeproducties. Jeroen was verder zanger bij de VTM-Soapband en de Canzonissima s. En ook in het theater heeft hij al heel wat watertjes doorzwommen. Recent was hij nog te zien in de hilarische komedie Stilte aub. Jeroen Maes wordt ook geregeld gevraagd om stemmen in te spreken en zelfs van operette heeft hij kaas gegeten. Dat bewijzen zijn prestaties Der Zarewitsch en Masker in Blauw, twee producties van het Vlaams Muziek Theater. In de VTM-soap Familie vertolkte hij zopas nog de rol van Patrick Holemans. Het Witte Paard loopt als een rode draad door zijn carrière, want het is al voor de zesde opeenvolgende zomer dat hij in Blankenberge op de planken staat.

10 * Dimitri Verhoeven * Dimitri Verhoeven studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in Het grote publiek kent hem van zijn vertolkingen in tal van musicalproducties: Les Misérables in Antwerpen, Jesus Christ Superstar in Vorst Nationaal, Oliver en Rex in Nederland. Bij het Ballet van Vlaanderen speelde hij mee in The hired man en She loves me. En bij Studio 100 waren er de musicals Doornroosje, De 3 biggetjes en De kleine zeemeermin. Hij stond op de planken in Zo mooi, zo blond en in de vernieuwde versie van Sneeuwwitje was hij alternate voor de rol van Aimé, de butler. Ook in Dracula, de tweede versie van Pinokkio, The Beauty and the Beast en in de herneming van Kuifje de Zonnetempel speelde hij belangrijke rollen. Recent was Dimitri understudy voor Woeste en Pieter in Daens de musical. Het afgelopen jaar toerde hij rond met de Bakelietjes. Heel trots is hij op zijn rol in Bloedbroeders, waarvoor hij terecht de prijs voor de beste mannelijke hoofdrol won tijdens de uitreiking van de Vlaamse Musicalprijzen.

11 * tom saeys * Tom Saeys was van kindsbeen af al een zeer gepassioneerd kereltje, die probeerde de mensen te laten lachen en te laten huilen. Het is echter veel later, rond zijn 20ste, dat zijn interesse hem naar de wereld van de visuele komedie lokte, een wereld waarin zijn talenten een thuis vonden. Nu, meer dan tien jaar en vele levenslessen later, is de passie een filosofie geworden. Als podiumartiest, acteur, improvisator, ballonkunstenaar, goochelaar en straatartiest vervult hij nu al zijn eigen kinderdromen. Hij won al verschillende belangrijke prijzen in binnenen buitenland. Naast een veelzijdig podium- en straatartiest heeft ook de televisie Tom ontdekt. Hij speelt mee in het VTMkinderprogramma Booh, waar hij gestalte geeft aan Don Carlos, de kolerieke Spaanse leider van de bende spoken. Ook was hij te zien in De Magische 4 als een van de vier goochelaars, die groot en klein verbaasden met hun magie.

12 * Pellegrini Brothers * Erdeo, Natale, Ivan en Andrea zijn niet voor het eerst te gast in Het Witte Paard. Een paar jaar geleden verrasten ze al vriend en vijand met hun geweldige acts. Zij zijn al de vierde generatie acrobaten in hun familie. De appel of de appels vallen dus in hun geval niet ver van de boom. Hun vader, grootvader en overgrootvader waren allemaal actief in het circus. Behendigheid, kracht, geloof en vertrouwen zijn de voornaamste eigenschappen van de vier broers tijdens hun ongelofelijke evenwichtsoefeningen. Zij vormen een groep acrobaten zonder weerga, waar je met open mond naar zit te kijken en verbaasd bent over hoe zoiets toch mogelijk is. Niet voor niets wonnen de Pellegrini Brothers vorig jaar de Golden Clown Award tijdens het Circusfestival van Monaco.

13 * duo flash * Ook acrobatie komt van het Duo Flash. Deze twee heren uit Oekraïne doen alles op een humoristische en excentrieke manier. De kunst om zich op een juiste manier te laten vallen, beheersen Yefrem Bitkine en Evgenij Daschkovskij perfect. Net als twee vrolijke kinderen spelen ze met mekaar en voeren de meest verrassende acrobatieën uit. De sprongen zijn soms zo gewaagd dat je denkt dat er wel eens iets zou kunnen mislukken maar telkens weer komt het goed. En bij dit duo is de lach nooit ver weg.

14 * Het Witte Paard-showorkest * Onder de leiding van Patrick Desmedt. Patrick stond vanaf zijn negende op de planken in allerlei hoedanigheden, samen met vader Marcel. Zijn eerste geluidsopname als Vlaams Heintje dateert van Hij begon op zijn twintigste les te geven in Gent, waar hij nog steeds piano (jazz) en ensemble onderwijst. Hij startte ook een veelgevraagde begeleidings- en showband, namelijk Nightshift. Een groep, waarmee hij zowat alle artiesten in binnen- en buitenland begeleidde, toerde door Europa hij nam alle arrangementen voor zijn rekening. Patrick schreef muziek en arrangementen voor tal van televisieproducties, musicals en theater. Hij zorgde voor een aantal eigenzinnige bewerkingen aan het conservatorium van Brussel, waar hij sinds 1995 verbonden is als docent en les geeft in tal van disciplines. Ondertussen geeft hij ook piano en ensemble in Nederland en het afgelopen jaar toerde hij rond met de Bakelietjes. Patrick tekent nu voor de derde maal voor de muzikale leiding en de arrangementen van de Zomerrevue in Het Witte Paard. De bezetting ziet er als volgt uit: Tim Van Roy (gitaar), Kris Van Zielegem (drums), Alain Verriest (bas), Patrick Desmedt (piano) en Franky Van Laere (keyboards en sax). * Het Witte Paard-showballet * Onder leiding van Bart Rogier Bart startte zijn carrière als uitvoerend artiest in het Lido van Parijs en hij reisde gedurende meerdere jaren de wereld rond met verschillende producties. Al snel kreeg zijn artistieke creativiteit de bovenhand en die kon hij uiten als choreograaf. Hij kon zich op verschillende vlakken bewijzen. Voor televisie bijvoorbeeld was hij verantwoordelijk voor choreografieën van de Soundmixshow, Het Gevoel van en Klasgeheimen. Voor het theater was hij verantwoordelijk voor My Fair Lady, Le Malade Imaginaire, De Sterrendief en Animal Farm. Ook bij The Stage in Antwerpen was hij actief. Enkele jaren geleden won Bart, samen met danspartner en televisiepresentatrice Véronique De Kock, de finale van de VT4-televisieserie Let s dance. Music Maestro wordt de vijfde productie van Bart in Het Witte Paard. Ook dit jaar is de top van de Belgische en Nederlandse dansers present. Anne Chantraine, Gwen Hamerlynck, Katrien Devries en Janette Rivers brengen de nodige swing, zorgen voor de afwisseling en zijn een streling voor het oog.

15 * Marissa Allen, kostuums * Marisa Allen werkt sinds haar vijfde levensjaar samen met haar mama, die een winkel in binnenhuisinrichting had in Lokeren. Door de jaren heen heeft zij zichzelf bewezen met het design en het realiseren van de meest spectaculaire showkostuums voor onder meer Studio 100, Het Witte Paard, The Stage en een heleboel bekende mensen in België en het buitenland. Zij gebruikt de meest prestigieuze stoffen, materialen en veren, die ze aankoopt in exotische landen. Met haar opleiding aan de kunstacademies van Sint-Niklaas en Antwerpen is zij van start gegaan met een exclusieve collectie van meest adembenemende avond- en cocktailjurken. Zij ontwerpt ook op maat. Niet voor niets worden haar kostuums, die zij maakt voor de revue van Het Witte Paard, jaar na jaar met lofbetuigingen overladen. Sinds kort heeft Marisa een totaal vernieuwde Showbizz Shop geopend in Lokeren.

16 * Praktische info * Music Maestro van 15 juli tot en met 7 september om 20u op zondag voorstelling om 16u dinsdag gesloten Het Witte Paard Vissersstraat 53 Blankenberge Info: 050/ of info@witte-paard.be Perscontacten: 0478/ of herman.wittepaard@telenet.be Zeedijk Casinoplein Casinostraat Breydelstraat Visserstraat Nieuwstraat Langestraat Vissersstraat Bakkerstraat Kerkstraat Langestraat Molenstraat Kerkstraat Molenstraat Molenstraat Weststraat

SHOW: The Feel Good Show of The Year. Artiesten: Blues Brothers. Naam: Sjuul Kroon. Klas 3GTA. Vak: CKV Opdracht: ckv verslag.

SHOW: The Feel Good Show of The Year. Artiesten: Blues Brothers. Naam: Sjuul Kroon. Klas 3GTA. Vak: CKV Opdracht: ckv verslag. SHOW: The Feel Good Show of The Year Artiesten: Blues Brothers Klas 3GTA 1. Welk concert heb je gekozen? The Feel Good Show van de Blues Brothers. 2. Waarom heb je juist dit concert gekozen? We kregen

Nadere informatie

Ben Van DeN Keybus Kenneth Smets

Ben Van DeN Keybus Kenneth Smets PERSBERICHT: Witte Paard: 75 Celebration Revuetempel viert heel de zomer zijn verjaardag met The Gibson Brothers! Legendarische disco- salsagroep hoofdact Witte Paard Revue 2011 Het Witte Paard Team is

Nadere informatie

VERONTSCHULDIGD: L. Baldewijns, N. Cox, ML Keimes, J. Moens, E. Vandermeeren, J. Vanherk, J. Lenaerts. AFWEZIG:

VERONTSCHULDIGD: L. Baldewijns, N. Cox, ML Keimes, J. Moens, E. Vandermeeren, J. Vanherk, J. Lenaerts. AFWEZIG: VERSLAG SENIORENRAAD 18 november 2014 AANWEZIG: * Voorzitter O. Thys * Schepen van senioren * OCMW voorzitter * Neos X. Paque, J. Vanhees * Senioren Jesseren M. Lousbergh * Avondrood N. Ramakers * OKRA

Nadere informatie

Eurovisie 2010. Auteur: Gerwin De Decker. was. Dat werd gezongen door. Laura. Zij behaalde de vierde. plaats. En als je wat langer

Eurovisie 2010. Auteur: Gerwin De Decker. was. Dat werd gezongen door. Laura. Zij behaalde de vierde. plaats. En als je wat langer Auteur: Gerwin De Decker was. Dat werd gezongen door Laura. Zij behaalde de vierde Natuurlijk ken je het Junior Eurovisiesongfestival. De Europese liedjeswedstrijd voor kinderen van tien tot vijftien jaar.

Nadere informatie

Interview met DJ Kit T

Interview met DJ Kit T Interview met DJ Kit T Ik denk dat heel veel mensen nieuwsgierig zijn naar wie Kit-T nu precies is. Kun je ons wat over jezelf vertellen? Mijn naam is Kitty Nendels, geboren in Kerkdriel en opgegroeid

Nadere informatie

Theaterverslag door een scholier 1966 woorden 13 januari keer beoordeeld. Mama Mia de musical.

Theaterverslag door een scholier 1966 woorden 13 januari keer beoordeeld. Mama Mia de musical. Theaterverslag door een scholier 1966 woorden 13 januari 2006 6 24 keer beoordeeld Vak CKV Mama Mia de musical. Wat: Een musical. Titel: Mama Mia. Makers: Catherine Johnson (Engels) schreef het verhaal,

Nadere informatie

mediamededeling donderdag 9 juli 2015 mediacontact: Alain Mazijn alain@plusproducties.be +32 495 10 4000 fotowerk KULTFUNK

mediamededeling donderdag 9 juli 2015 mediacontact: Alain Mazijn alain@plusproducties.be +32 495 10 4000 fotowerk KULTFUNK mediamededeling donderdag 9 juli 2015 mediacontact: Alain Mazijn alain@plusproducties.be +32 495 10 4000 fotowerk KULTFUNK de KleinKunstRockband staat als een huis. Het mooiste Nederlandstalig muzikaal

Nadere informatie

foto s sina willmann haar mannetje

foto s sina willmann haar mannetje foto s sina willmann Sina Willmann staat haar mannetje De wereld van quadraces staat bij het brede publiek voornamelijk bekend als een echte mannenwereld. Er zijn echter ook dames die hun mannetje weten

Nadere informatie

Sketches spelen. Hugo Renaerts

Sketches spelen. Hugo Renaerts Sketches spelen 2 Sketches spelen Hugo Renaerts 3 4 Inleiding In dit boek wordt u niet alleen wegwijs gemaakt in de wereld van de sketch. U vindt er naast allerlei adviezen en voorbeelden ook veel humor.

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A2 nr. 1)

Luisteren: muziek (A2 nr. 1) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Les ballets de monte carlo. volgens henk van cauwenbergh

Les ballets de monte carlo. volgens henk van cauwenbergh Les ballets de monte carlo volgens henk van cauwenbergh tekst GEERT STADEUS foto s HENK VAN CAUWENBERGH De dansers en danseressen van Les Ballets de Monte Carlo genieten wereldfaam. Fotograaf Henk Van

Nadere informatie

Musical. Lessuggestie bovenbouw: Lesdoelen: Lesopbouw:

Musical. Lessuggestie bovenbouw: Lesdoelen: Lesopbouw: Lessuggestie bovenbouw: Musical Lesdoelen: De kinderen leren welke aspecten van muziek er aan bod komen in een musical. De kinderen leren dat samenzang het zingen van meer stemmen (noten) tegelijk is en

Nadere informatie

De algemene ticketverkoop start op 6 februari. Tickets zijn te bestellen via de website

De algemene ticketverkoop start op 6 februari. Tickets zijn te bestellen via de website AMALUNA komt naar België! Brussel is derde halte op de Europese première tour 05 FEBRUARI 2015, BRUSSEL, BELGIË SAMENVATTING Na het enorme succes van Kooza in Knokke-Heist in 2013, komt Cirque du Soleil

Nadere informatie

UW VISITEKAARTJE. eindejaarsfeesten incentives relatie-evenementen personeelsfeesten. Geproduceerd door Frank Wentink & Studio s Aalsmeer

UW VISITEKAARTJE. eindejaarsfeesten incentives relatie-evenementen personeelsfeesten. Geproduceerd door Frank Wentink & Studio s Aalsmeer UW VISITEKAARTJE eindejaarsfeesten incentives relatie-evenementen personeelsfeesten Geproduceerd door Frank Wentink & Studio s Aalsmeer Brooklyn Nights is een veelzijdige, modulaire showervaring die u

Nadere informatie

FESTIVALAANBOD SEIZOEN 2014

FESTIVALAANBOD SEIZOEN 2014 FESTIVALAANBOD SEIZOEN 2014 4220142014INHOUDSOPGAVE 1. Programmering... pagina 1 2. Pleinspektakel... pagina 2 3. Bencha Theater - Katumbar... pagina 3 4. Cirque Magnifique... pagina 4 5. Light Horse...

Nadere informatie

Zaterdag 23 mei Fakkeltheater te Antwerpen 20.30 uur

Zaterdag 23 mei Fakkeltheater te Antwerpen 20.30 uur Zaterdag 23 mei Fakkeltheater te Antwerpen 20.30 uur 'Ontdek de elegantste manier om je lief te dumpen Paul maakt Sophie wijs dat zijn beste vriend, Martin, net zijn moeder heeft verloren. Om hem op te

Nadere informatie

Ckv verslag. Julia van Sluijs April 2015. Kunst- en Cultuurroute en cabaret CKV VERSLAG

Ckv verslag. Julia van Sluijs April 2015. Kunst- en Cultuurroute en cabaret CKV VERSLAG Ckv verslag Kunst- en Cultuurroute en cabaret Julia van Sluijs April 2015!1 Inhoudsopgave - Algemene gegevens 3 - Verantwoording keuze 4 - Kunst- en cultuurroute Workshop 1: Graffiti 5 Workshop 2: Capoeira

Nadere informatie

Suske en Wiske: 65! De eerste Suske en Wiske. Rikki en Wiske in de krant. Stijn Dekelver. Wiske. Na het eerste verhaal wordt hij

Suske en Wiske: 65! De eerste Suske en Wiske. Rikki en Wiske in de krant. Stijn Dekelver. Wiske. Na het eerste verhaal wordt hij Suske en Wiske: 65! Stijn Dekelver Wiske. Na het eerste verhaal wordt hij vervangen door Suske. Het verhaal Suske en Wiske worden 65 jaar. Niet echt natuurlijk, want dan zouden ze in de strips al opa en

Nadere informatie

Dierbaren lezer. den Muzenmeester. Ik, den Muzenmeester, voel mijn einde naderen en schrijf daarom mijn testament.

Dierbaren lezer. den Muzenmeester. Ik, den Muzenmeester, voel mijn einde naderen en schrijf daarom mijn testament. Dierbaren lezer Ik, den Muzenmeester, voel mijn einde naderen en schrijf daarom mijn testament. Voor ik dezen stoffigen wereld verlaat, wil ik u mijnen schat toevertrouwen. Heel mijn leven heb ik mijne

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

Geetbets kermis 21-22 & 23/08/2010:

Geetbets kermis 21-22 & 23/08/2010: Geetbets kermis 21-22 & 23/08/2010: Zaterdag 21 augustus vanaf 17.00 uur: Tijdens de jaarlijkse feestmarkt presenteren wij voor het gemeentehuis ons programma van op een volledig vernieuwd hoofdpodium

Nadere informatie

Hij is 46 jaar oud, 20 jaar getrouwd en heeft twee kinderen van 18 en 20 jaar oud.

Hij is 46 jaar oud, 20 jaar getrouwd en heeft twee kinderen van 18 en 20 jaar oud. Waarom hebben jullie jezelf als duo Needle & Salt genoemd? Rolf's achternaam is Schnyder, wat in het Engels betekent tailor (kleermaker), een man die werkt met een needle, terwijl Fredy's achternaam Salzmann

Nadere informatie

Dubbelspel. Alan Durant

Dubbelspel. Alan Durant Dubbelspel Dubbelspel maakt deel uit van de Schaduw-reeks van Lezen voor Iedereen/Uitgeverij Eenvoudig Communiceren. De Schaduw-reeks is een serie spannende verhalen voor jongeren. Lezen voor Iedereen/Uitgeverij

Nadere informatie

DE MOOISTE SHOWMIDDAGEN VAN VLAANDEREN 2015

DE MOOISTE SHOWMIDDAGEN VAN VLAANDEREN 2015 Kaasboerin Middagshows Henk Wijngaard Luc Steeno Kathleen Maartje Van Neygen Wim Soutaer Jacky Lafon Frans Duijts Wendy Van Wanten Vader Abraham Mieke Marc Dex Michael Lanzo George Baker Eerselseweg 99

Nadere informatie

maandag 10 maart 14 dinsdag 11 maart 14

maandag 10 maart 14 dinsdag 11 maart 14 rond animatie, muziekconcerten, spelprogramma s, podiumtechniek daguitstappen, vakantieverblijven, cursussen, locaties incentives, evenementen, festivals maandag 10 maart 14 dinsdag 11 maart 14 enkel professionelen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Podium van de Stad. Januari & Februari

Nieuwsbrief Podium van de Stad. Januari & Februari Nieuwsbrief Podium van de Stad Januari & Februari Januari 2015 Een nieuw jaar dat rustig van start ging voor het Podium van de Stad. Deze maand stond voornamelijk in het teken van Lunchconcerten. Studenten

Nadere informatie

Cuccurullo Brillo Brullo met zeer speciale gast Ike Willis

Cuccurullo Brillo Brullo met zeer speciale gast Ike Willis Cuccurullo Brillo Brullo met zeer speciale gast Ike Willis Het succesvolle optreden van Cuccurullo Brillo Brullo met Ike Willis op de Zappanale 16 in Duitsland heeft geleid tot een muzikaal vervolg. Ike

Nadere informatie

Belafonte WILLEM MIDDELKOOP ERIK DE VLIEGER VS.

Belafonte WILLEM MIDDELKOOP ERIK DE VLIEGER VS. NR.1 NAJAAR 2014 E7,95 WWW.BELAFONTEMAGAZINE.COM Belafonte WILLEM MIDDELKOOP VS. ERIK DE VLIEGER WIJNBAR & WIJNWINKEL PIERRE RUIG & PARTNERS ADVOCATEN VAN LANSCHOT BANKIERS NURLAILA KARIM WTC THE HAGUE

Nadere informatie

Goedemorgen Sinterklaas is een BandEvent productie. pagina 1 van 12

Goedemorgen Sinterklaas is een BandEvent productie. pagina 1 van 12 01 Goedemorgen Sinterklaas 2 02 De vriend van ieder kind 3 03 Taai taai 4 04 Zwarte Piet, kijk goed uit! 5 05 Vergeten 6 06 Lieve Sinterklaas 7 07 Go Go Amerigo 8 08 Kijk, Sinterklaas is aangekomen 9 09

Nadere informatie

maart 2014 nr 120 www.maks.be PROTEST

maart 2014 nr 120 www.maks.be PROTEST maart 2014 nr 120 www.maks.be PROTEST Jens Mollenvanger 6 PROTEST Jonathan deelt GAS-beloningen uit 11 LEERLINGENKAART Ontwerp ze zelf 18 BETERE PUNTEN Scoren met google 20 BRUSSEL Rappen over probleemwijken

Nadere informatie

Theatertijd. Dit was de theatertijd van groep 6b,

Theatertijd. Dit was de theatertijd van groep 6b, Theatertijd Dit was de theatertijd van groep 6b, Het ging over een schrijfster die een brief kreeg en erin stond: Beste mevrouw de sprookjes schrijver wij hebben een nieuwe opdracht voor u maak een boek

Nadere informatie

DE WEKROEP VNJ MORTSEL JANUARI

DE WEKROEP VNJ MORTSEL JANUARI DE WEKROEP VNJ MORTSEL JANUARI 2011 Inhoud 1. gele lintjes 2. rode lintjes 3. groene lintjes 4. speelplezier 5. knappe foto s 6. periodethema 7. kalender 8. nieuwtjes Beste VNJ-ers en ouders, Voorwoord

Nadere informatie

DOSSIER >>> Wat is een. goede papa? DOSSIER

DOSSIER >>> Wat is een. goede papa? DOSSIER DOSSIER >>> Wat is een DOSSIER goede papa? 42 PSYCHOLOGIES MAGAZINE april 2014 Beter in je vel op het werk Nu de strenge maar afwezige vader definitief heeft afgedaan is het voor papa s zoeken naar een

Nadere informatie

DieDrie: Lesbrief Drop of Dronder

DieDrie: Lesbrief Drop of Dronder DieDrie: Lesbrief Drop of Dronder Binnenkort gaan jullie kijken naar Drop of Dronder, een super swingende talentenshow. Muziektalenten strijden met elkaar en de winnaar wordt misschien wel wereldberoemd.

Nadere informatie

JUNIOR MUSICAL Tatyana Beloy en Leonard Muylle presenteren televisieluik Audities van start op maandag 1 september op Ketnet

JUNIOR MUSICAL Tatyana Beloy en Leonard Muylle presenteren televisieluik Audities van start op maandag 1 september op Ketnet JUNIOR MUSICAL Tatyana Beloy en Leonard Muylle presenteren televisieluik Audities van start op maandag 1 september op Ketnet JUNIOR MUSICAL Tatyana Beloy en Leonard Muylle zijn de gezichten van het televisieluik

Nadere informatie

FESTIVALAANBOD 4220142014INHOUDSOPGAVE. 1. Droomjurken... pagina 1. 2. Pleinspektakel... pagina 2. 3. Bencha Theater - Katumbar...

FESTIVALAANBOD 4220142014INHOUDSOPGAVE. 1. Droomjurken... pagina 1. 2. Pleinspektakel... pagina 2. 3. Bencha Theater - Katumbar... FESTIVALAANBOD 4220142014INHOUDSOPGAVE 1. Droomjurken... pagina 1 2. Pleinspektakel... pagina 2 3. Bencha Theater - Katumbar... pagina 3 4. Cirque Magnifique... pagina 4 5. Light Horse... pagina 5 6. Bencha

Nadere informatie

De blijft je hele leven een rol spelen

De blijft je hele leven een rol spelen Laat je zien. In de Theaterklas. Stilletjes zijn we er heel trots op: onze Theaterklas. Omdat we ernstig vermoeden dat geen enkele andere middelbare onderwijsinstelling op dit hoge niveau programma s aanbiedt

Nadere informatie

Dit najaar en in het voorjaar van 2016 kunt u opnieuw genieten van verschillende evenementen in het Plopsa Theater.

Dit najaar en in het voorjaar van 2016 kunt u opnieuw genieten van verschillende evenementen in het Plopsa Theater. Dit najaar en in het voorjaar van 2016 kunt u opnieuw genieten van verschillende evenementen in het Plopsa Theater. Hierin vindt u een overzicht van alle komende shows, evenementen en concerten. Voor meer

Nadere informatie

BENCHA THEATER. Marc van Laere Producties

BENCHA THEATER. Marc van Laere Producties BENCHA THEATER Bencha Theater maakt theatrale, kleurrijke en originele acts en voorstellingen in de stijl van het nieuwe circus. Spectaculaire balans- en luchtacrobatiek versmelten met dans en muziek.

Nadere informatie

Muziek maakt iedereen blij!

Muziek maakt iedereen blij! 12 e Nieuw aanbod! Pagina 4&5 Muziek maakt iedereen blij! GYMNASIUM ATHENEUM TTO HAVO VMBO PRAKTIJKONDERWIJS Jij leert. Jij inspireert! De nieuwe Click avonturen! Jongens en meisjes, Hier zijn weer de

Nadere informatie

't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Stina en Catho 29-05-09 jaargang 3 nr. 22 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail.

't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Stina en Catho 29-05-09 jaargang 3 nr. 22 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail. 't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: en 29-05-09 jaargang 3 nr. 22 http:zevensprong.org frankieweyns@hotmail.com!" # % ' () * " ' )+, # - + #, # %, #. + ' ) + 00. + 1, Saai Ik ben verjaard

Nadere informatie

WWW.KERSTCIRCUS.NL EEN ONVERGETELIJKE REIS DOOR DE MAGISCHE WERELD VAN KERSTCIRCUS AHOY HOOGGEËERD PUBLIEK

WWW.KERSTCIRCUS.NL EEN ONVERGETELIJKE REIS DOOR DE MAGISCHE WERELD VAN KERSTCIRCUS AHOY HOOGGEËERD PUBLIEK HOOGGEËERD PUBLIEK Het GROOTSTE en LANGSTLOPENDE kerstcircus van Nederland Van 23 DECEMBER 2011 T/M 5 JANUARI 2012 vindt de 41E editie plaats Spectaculaire TOPACROBATEN, CLOWNS en adembenemende circusacts

Nadere informatie

HET HEIKE Editie 21 Mei Juni 2013

HET HEIKE Editie 21 Mei Juni 2013 HET HEIKE Bezigheidstehuis De Hei Kruisberg 16 2480 Dessel Editie 21 Mei Juni 2013 KARAOKE IN DE SWING Het feest kan beginnen, Want wij zijn binnen. Iedereen zong zijn eigen ding, Tijdens de karaoke in

Nadere informatie

LIVECOMEDYBOOKINGS.BE

LIVECOMEDYBOOKINGS.BE LIVECOMEDYBOOKINGS.BE BOOKING BROCHURE 2016 2017 STAND UP COMEDY OF MISSCHIEN GA IK ZINGEN. ALLES KAN, EN DAT MAAKT HET NET ZO INTERESSANT. JAVIER GUZMAN JAVIER GUZMAN NIEUWE VOORSTELLING Het was afgelopen

Nadere informatie

Muziekconcours 17 februari 2015 om 19.30 uur in het Oosterlicht Theater

Muziekconcours 17 februari 2015 om 19.30 uur in het Oosterlicht Theater Muziekconcours 17 februari 2015 om 19.30 uur in het Oosterlicht Theater Ik ben Kiki, maar mijn echte naam is Quirijn (links op foto). Muziek betekent heel veel voor mij, omdat ik al muziek maak sinds ik

Nadere informatie

Interview met "Marco Hemelrijk". Door Timen van Arken en Jaap van der Weerd. In de uitzending van Countryland.

Interview met Marco Hemelrijk. Door Timen van Arken en Jaap van der Weerd. In de uitzending van Countryland. Interview met "Marco Hemelrijk". Door Timen van Arken en Jaap van der Weerd. In de uitzending van Countryland. Marco nooit te laat voor een feestje. -M; Nooit te laat voor een feestje inderdaad. Marco

Nadere informatie

De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen Aflevering 5 Donderdag 5 december om 21.05

De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen Aflevering 5 Donderdag 5 december om 21.05 De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen Aflevering 5 Donderdag 5 december om 21.05 In de aflevering van donderdag 5 december spelen de overgebleven zes singer-songwriters voor het eerst in zaal El Dorado

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A1 nr. 7)

Luisteren: muziek (A1 nr. 7) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

Focus op Kortrijkse Muzikanten François Glorieux

Focus op Kortrijkse Muzikanten François Glorieux Focus op Kortrijkse Muzikanten François Glorieux Openbare Bibliotheek Kortrijk Focus Op. In deze maandelijkse reeks presenteren we telkens één Kortrijkse groep, componist of muzikant in detail. Afwisselend

Nadere informatie

5 lessen voor maar 5!!!

5 lessen voor maar 5!!! Aanbod naschoolse activiteiten Brede school Heemse 5 lessen voor maar 5!!! Toneelspelen Ontdek t! Lijkt het je leuk om op een podium te staan? Je in te leven in een ander? Een persoon of een typetje te

Nadere informatie

De Pasta Salambier was geen succes tijdens het koken bij de Sloebers!!

De Pasta Salambier was geen succes tijdens het koken bij de Sloebers!! De Pasta Salambier was geen succes tijdens het koken bij de Sloebers!! 1 maart 2015 RADIO- & TV-gids Echte ijsberen de Hernieuwers! Enkel dacht Milan dat zijn tenen eraf gevroren waren! (hij heeft maar

Nadere informatie

Retteketettetiereliere

Retteketettetiereliere Retteketettetiereliere WARBOEL muziekprojecten Bladmuziek, clip, tekst & akkoorden Wat leuk! dat je bent uitgenodigd voor het feestje van Sinterklaas in schouwburg Amphion. Speciaal voor Sinterklaas hebben

Nadere informatie

Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat

Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat ik dit in mijn volleybalcarrière nog mee zou maken had

Nadere informatie

Mieke Dobbels en Sebastien Dewaele 40 koorleden bij de GROTE versie / 6tal koorleden bij de KLEINE versie

Mieke Dobbels en Sebastien Dewaele 40 koorleden bij de GROTE versie / 6tal koorleden bij de KLEINE versie INTRO "Veel schrikwekkender dan onze vijanden, tasten onze beschermers de wortels van onze gelukzaligheid aan en verstoren haar voor ons en onze nakomelingen" ( Uber die Soldatenehen, Jacob Michaël Lenz

Nadere informatie

Euh, geweldig eigenlijk. Superversie! Maar ik stel hier de vragen. Je wordt

Euh, geweldig eigenlijk. Superversie! Maar ik stel hier de vragen. Je wordt Elvis Perkins wanneer zijn In Dearland uitkwam, haatte ik hem voor het maken van zo n geweldige plaat. Binnenkort komt zijn Doomsday EP uit en die belooft wederom veel goeds. Ook live stelde hij niet teleur:

Nadere informatie

D Artagnan gaat naar Parijs

D Artagnan gaat naar Parijs D Artagnan gaat naar Parijs Artagnan reed op zijn oude paard, een uitgeputte knol met een trieste blik. Ook al was zijn paard op zijn minst vreemd te noemen en ook al waren de kleren die hij droeg verbleekt,

Nadere informatie

Hooggeëerd publiek! Welkom bij het circus Bartiméus!

Hooggeëerd publiek! Welkom bij het circus Bartiméus! Circus Bartiméus Hooggeëerd publiek! Welkom bij het circus Bartiméus! Geniet van alle foto s, clowntjes en werkjes. En zie alle prachtige kinderen van het SO die een geweldige week hebben gehad! Maandag

Nadere informatie

Brick Blues. Met optredens van:

Brick Blues. Met optredens van: Voor Jong en Oud zijn er nevenactiviteiten om er een gezellig festijn van te maken. U kunt genieten op ons terras van een kop koffie, thee of een drankje en smullen van overheerlijke pannenkoeken! Met

Nadere informatie

gegeven. Op een later moment lieten de handtekeningenjagers het afweten.

gegeven. Op een later moment lieten de handtekeningenjagers het afweten. In herinnering ga ik terug naar het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw. Radio was als het ging om de commerciële stations actief vanaf internationale wateren glorieus. Hilversum 3, dat 6 jaar

Nadere informatie

Uit zijn keel klinken ontelbaar veel bekende stemmen. Het is net of Michael Jackson daar staat te zingen

Uit zijn keel klinken ontelbaar veel bekende stemmen. Het is net of Michael Jackson daar staat te zingen Talloze topartiesten in één persoon. Steve Ryckier is zanger én imitator. Uit zijn keel klinken ontelbaar veel bekende stemmen. U gelooft uw oren niet. En uw ogen evenmin. Het is net of Michael Jackson

Nadere informatie

De pianomannen We waren naar de Tiliander in Oisterwijk geweest. We hadden daar een voorstelling gezien van 2 pianomannen. We moesten best lang

De pianomannen We waren naar de Tiliander in Oisterwijk geweest. We hadden daar een voorstelling gezien van 2 pianomannen. We moesten best lang De pianomannen We waren naar de Tiliander in Oisterwijk geweest. We hadden daar een voorstelling gezien van 2 pianomannen. We moesten best lang wachten tot we erin konden. Onze klas mocht als eerste de

Nadere informatie

Maatwerkentertainment

Maatwerkentertainment Maatwerkentertainment Tijdens seminars en congressen is het belangrijk uw gasten op een originele manier uw boodschap te communiceren. Wij hebben voor u een selectie gemaakt van de beste entertainment-acts

Nadere informatie

jij ontdekt... jouw passie voor Scala Urban Arts cursusaanbod 2015-2016 www.ontdekscala.nl Centrum voor de Kunsten

jij ontdekt... jouw passie voor Scala Urban Arts cursusaanbod 2015-2016 www.ontdekscala.nl Centrum voor de Kunsten jij ontdekt... UA jouw passie voor Scala Urban Arts cursusaanbod 2015-2016 Centrum voor de Kunsten www.ontdekscala.nl Scala Urban Arts 2015/2016 Scala Urban Arts is een aparte afdeling binnen Scala Centrum

Nadere informatie

EINSTEINBRAIN-QUIZ PART VI - RONDE 8

EINSTEINBRAIN-QUIZ PART VI - RONDE 8 EINSTEINBRAIN-QUIZ PART VI - RONDE 8 1. GESCHIEDENIS Ik zoek de naam van een Duitse veldmaarschalk. Hij nam deel aan de aanval op Polen in 1939 en de veldtocht tegen België en Frankrijk in 1940. Hij wordt

Nadere informatie

Hiermee wil Stichting Africa Life aan de wereld laten zien dat Den Haag rijk is en heel trots kan zijn op de Haagse multiculturele samenleving.

Hiermee wil Stichting Africa Life aan de wereld laten zien dat Den Haag rijk is en heel trots kan zijn op de Haagse multiculturele samenleving. The Hague Cultural Parade: Met de Culturele Parade wil Stichting Africa Life de culturele rijkdom van Den Haag en de verschillende culturele gemeenschappen in beeld brengen en daarmee de sociale cohesie

Nadere informatie

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis.

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis. Weer naar school Kim en Pieter lopen het schoolplein op. Het is de eerste schooldag na de zomervakantie. Ik ben benieuwd wie onze mentor * is, zegt Pieter. Kim knikt. Ik hoop een man, zegt ze. Pieter kijkt

Nadere informatie

Programmatie - Seizoen 2015-2016. Glabbeek Cultureel - Cirk Publiek Zondag 6 september 2015-13.30 uur

Programmatie - Seizoen 2015-2016. Glabbeek Cultureel - Cirk Publiek Zondag 6 september 2015-13.30 uur GC De Roos heeft alweer een nieuw aanbod voor u klaar met een ruime keuze aan theater en muziek. We kozen er bewust voor om mensen uit de regio en nationale artiesten uit verschillende cultuurdisciplines

Nadere informatie

Quotes TFG & FRIENDS 2015

Quotes TFG & FRIENDS 2015 Xander de Buisonje: Rob de Nijs: The Future Group & Friends! Alleen de naam al! Het was een warm bad top organisatie en fijne sferen. Ik kus jullie! Zoveel liedjes uit het verleden, op het feest van de

Nadere informatie

De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen vanaf donderdag 7 november wekelijks om 21.05 op VIER

De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen vanaf donderdag 7 november wekelijks om 21.05 op VIER De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen vanaf donderdag 7 november wekelijks om 21.05 op VIER Vanaf donderdag 7 november gaat Lisa Smolders samen met Frank Vander linden en Sarah Bettens op zoek naar

Nadere informatie

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag.

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Onze vragen: 1. Wanneer bent u met uw schrijfcarrière begonnen? 8 jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven.

Nadere informatie

Little Steve & the Big Beat (NL) 4 Oktober 2015. Bio. Verslag Motortourtocht Bas Paardelooper and the Blue Crue

Little Steve & the Big Beat (NL) 4 Oktober 2015. Bio. Verslag Motortourtocht Bas Paardelooper and the Blue Crue Nieuwsbrief 01-10-2015 Jaargang 2, nummer 16 Stichting The Blues Connection Beuningenstraat 40 5043 XM Tilburg Email: stichting@thebluesconnection.nl Zondagmiddag 4 Oktober 2015. Little Steve & the Big

Nadere informatie

Zaterdag 13 januari uur Theater Speelhuis - Helmond. 2. Mooi weer vandaag - Bram van der Vlugt, Nettie Blanken e.a.

Zaterdag 13 januari uur Theater Speelhuis - Helmond. 2. Mooi weer vandaag - Bram van der Vlugt, Nettie Blanken e.a. 1. Uit bewondering - Dana Winner - Muziek Al ruim 25 jaar draait Dana Winner mee aan de top. Een kwart eeuw van succesvolle singles, albums en optredens. En ze is nog lang niet uitgezongen. Vaak krijgt

Nadere informatie

Productievormen 1. Jan Hoekstra

Productievormen 1. Jan Hoekstra Productievormen 1 Jan Hoekstra Onderwerpen: Drama/toneel (blijspel, treurspel). Dans (modern, ballet, hiphop). Muziek (klassiek, pop, underground). Cabaret (geënsceneerd). Opera, Operette en Musical. Drama

Nadere informatie

Programma 25 april 2013 Theater Odeon

Programma 25 april 2013 Theater Odeon Karijn Haasjes Aafke van Welbergen Emily Bouwhuis The Future Kids! Kunstbende Black Illusion Presentatie: Michael Kroegman Programma 25 april 2013 Theater Odeon Deelnemende scholen: Gymnasium Celeanum

Nadere informatie

Theater Speelman DO (8+)

Theater Speelman DO (8+) Theater Speelman DO (8+) Met dank aan Hanne Moors Beste leerkracht, Deze lesmap is bedoeld voor kinderen van de tweede en derde graad lager onderwijs. Er zijn een aantal aspecten die je kunt bespreken

Nadere informatie

Lesbrief. De familieblues Yvonne Kroonenberg

Lesbrief. De familieblues Yvonne Kroonenberg Lesbrief De familieblues Yvonne Kroonenberg Doe meer met Leeslicht! Bij een aantal boeken in de serie Leeslicht kunt u een gratis lesbrief downloaden van www.eenvoudigcommuniceren.nl. In deze lesbrief

Nadere informatie

unya Khayame INTERVIEW colorfull 9

unya Khayame INTERVIEW colorfull 9 unya Khayame INTERVIEW colorfull 9 INTERVIEW Verschillende theaterproducties en televisieseries heeft ze al op haar naam staan. Onlangs was ze te zien in de televisiehit Wie is de Mol? De nuchtere krullenbol

Nadere informatie

Inhoud. Aantal beschikbaar op 02/07/2015. Bestemd voor. Wanneer Wat Waar Prijs. Enkel OCMW. 18/07/ uur ZVA Circus: BIANCO

Inhoud. Aantal beschikbaar op 02/07/2015. Bestemd voor. Wanneer Wat Waar Prijs. Enkel OCMW. 18/07/ uur ZVA Circus: BIANCO Vrijetijdskalender voor -klanten (02 Juli) Reserveer via jouw Maatschappelijk Assistent(e), je werkbegeleider of je klantbegeleider van de Dienst Vrije Tijd Bestemd voor Wanneer Wat Waar Prijs Aantal beschikbaar

Nadere informatie

KIDS KADABRA MAGIC SHOW

KIDS KADABRA MAGIC SHOW Pagina 1(8) KIDS KADABRA MAGIC SHOW De Kids Kadabra Magic Show is een interactieve goochelshow voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. De voorstelling zit boordevol Magic, Interactie en uiteraard Humor. Gedurende

Nadere informatie

ACHTERUIT ZWEMMEN IN GLASSPLINTERS door Herman Brusselmans

ACHTERUIT ZWEMMEN IN GLASSPLINTERS door Herman Brusselmans door Herman Brusselmans ACHTERUIT ZWEMMEN IN GLASSPLINTERS Ik ben begonnen met schrijven op mijn 23e. Maar het grote succes kwam pas later. Op mijn 24e. Door dit succes bleef ik schrijven. Maar ook omdat

Nadere informatie

www.pantheonpalace.be

www.pantheonpalace.be Aanbevolen door MICHELIN gids 2011 Uitgeroepen tot het beste hotel in België door Pantheon Palace Langestraat 36-8370 Blankenberge Tel. 050/41.11.09 www.witte-paard.be www.pantheonpalace.be www.kotee-jardin.be

Nadere informatie

Tiemen Van Haver. Contact. https://vimeo.com/ Inhoud /

Tiemen Van Haver. Contact. https://vimeo.com/ Inhoud / Tiemen Van Haver 16 oktober 1987 Contact - 0032 474 575 618 / tiemenvh@gmail.com Showreel - https://vimeo.com/196452719 Inhoud - Korte bio Opleiding Televisie/Film Stemwerk Theater & Performance Korte

Nadere informatie

Veenendaal Rhenen Wageningen

Veenendaal Rhenen Wageningen Veenendaal Rhenen Wageningen Op 3 december kwam Sinterklaas op Zideris in Rhenen. Sint bracht een hele hoop Pieten met zich mee. Joost, de directeur, heette hem hartelijk welkom. In het Forum werd voor

Nadere informatie

INHOUD VAN DIT BULLETIN:

INHOUD VAN DIT BULLETIN: infobulletin 8 OUDERS / LEERLINGEN (schooljaar 2017-2018) In dit informatieblad staan allerlei wetenswaardigheden en wordt de aandacht gevestigd op activiteiten die op Sg. Sint Ursula, locatie Horn plaatsvinden.

Nadere informatie

Hey Russel! EEN BIJZONDERE VRIENDSCHAP. marian hoefnagel

Hey Russel! EEN BIJZONDERE VRIENDSCHAP. marian hoefnagel REALITY REEKS Hey Russel! EEN BIJZONDERE VRIENDSCHAP marian hoefnagel Een gekke naam Rudsel?? Jims mond valt open van verbazing. Is dat een naam? Hij kijkt met grote ogen naar de jongen die naast hem zit.

Nadere informatie

PERSBERICHT NATIONALE PREMIERE WIENER CIRCUS

PERSBERICHT NATIONALE PREMIERE WIENER CIRCUS PERSBERICHT NATIONALE PREMIERE WIENER CIRCUS Het oudste circus van België, het Wiener Circus, presenteert voor zijn 48 e tournee een volledig nieuw programma! Een nieuw programma verdient een grote première!

Nadere informatie

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt?

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? Beste kinderen, Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? In mijn vrije tijd ben ik natuurgids. Met mijn verrekijker en vergrootglas trek ik naar allerlei plekjes om de natuur

Nadere informatie

Theatergroep Locals. www.tgthelocals.com. Lesbrief

Theatergroep Locals. www.tgthelocals.com. Lesbrief Theatergroep Locals www.tgthelocals.com Lesbrief 1. Over de voorstelling De vader van Polle is ooit met de noorderzon vertrokken. Daarom denkt ze dat haar vader ontdekkingsreiziger is en dat zijn schip

Nadere informatie

Retteketettetiereliere

Retteketettetiereliere Retteketettetiereliere WARBOEL muziekprojecten Bladmuziek, tekst & akkoorden Alsjeblieft! Beste (vak)leerkrachten, Alsjeblieft hierbij ontvangen jullie ons nieuwe Sinterklaaslied! Het lied: Retteketette

Nadere informatie

INFORMATIE BOEKJE 2013-2014

INFORMATIE BOEKJE 2013-2014 INFORMATIE BOEKJE 2013-2014 WELKOM Droom jij er van om in de spotlights te staan, te acteren, te zingen of misschien wel te dansen? Dan ben je bij Theaterschool Westelijke Mijnstreek aan het juiste adres!

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Voorbereiding in de klas

Voorbereiding in de klas 2 3 Voorbereiding in de klas 1. Zot van A 1. Wat betekent Zot van A?... 2. Waarover denk je dat een film met zo n titel gaat?... 3. Welke andere manier ken je om Ik ben zot van a te zeggen?... 4. Op welke

Nadere informatie

Festival 2010. Feestzaal Kielpark St.-Bernardsesteenweg 113 - Antwerpen - Kiel. W sj DE BRUYCKER. Vriendenkring van v.z.w.

Festival 2010. Feestzaal Kielpark St.-Bernardsesteenweg 113 - Antwerpen - Kiel. W sj DE BRUYCKER. Vriendenkring van v.z.w. Vriendenkring van v.z.w. PAPESTRAAT 30-2930 BRASSCHAAT Festival 2010 Feestzaal Kielpark St.-Bernardsesteenweg 113 - Antwerpen - Kiel Brouwerij De Valk n.v. Oud Sluisstraat 1 2110 Wijnegem Tel. 03 328 19

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Concurrentieanalyse. Kim Lokhorst MM3A Mediamanager Stage Nl Film

Concurrentieanalyse. Kim Lokhorst MM3A Mediamanager Stage Nl Film Concurrentieanalyse Kim Lokhorst MM3A Mediamanager Stage Nl Film Inleiding De concurrenten van NL film zijn alle andere bedrijven in Nederland die films en/of series maken voor de Nederlandse televisie

Nadere informatie

Voorwoord. Veel leesplezier! Liefs, Rhijja

Voorwoord. Veel leesplezier! Liefs, Rhijja Voorwoord Verliefd zijn is super, maar ook doodeng. Want het kan je heel onzeker maken. En als het uiteindelijk uitgaat, voel je je intens verdrietig. In dit boek lees je over mijn liefdesleven, de mooie,

Nadere informatie

6 In Beeld. Bieke Depoorter

6 In Beeld. Bieke Depoorter 6 In Beeld Bieke Depoorter De 25-jarige fotografe Bieke Depoorter uit Ingooigem besloot pas in het laatste jaar middelbaar, tot verrassing van velen, om fotografie te gaan studeren. Ze trok naar het Kask

Nadere informatie

World soundtrack AwArds REPUTATIESCAN

World soundtrack AwArds REPUTATIESCAN World soundtrack AwArds REPUTATIESCAN STAPPENPLAN REPUTATIESCAN EN WEBCARE SENTIMENTANALYSE Sentiment positief Sentiment neutraal Sentiment negatief Zowel bij sentiment positief, neutraal als negatief

Nadere informatie

Het jaarlijks Kerstfeest

Het jaarlijks Kerstfeest Het jaarlijks Kerstfeest Voor het tweede opeenvolgende jaar was LLT voor het kerstfeest te gast bij restaurant Den Eyck in Kasterlee. Dit jaar, op 17 december 2011, waren de weergoden ons gunstiger gezind.

Nadere informatie