Smartline. Opbouw en inbouw uitvoering. Installatie/gebruiksaanwijzing. Soort: INSTALLATIE GEBRUIKSAANWIJZING Aantal bladen: 16 Versie: V1.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Smartline. Opbouw en inbouw uitvoering. Installatie/gebruiksaanwijzing. Soort: INSTALLATIE GEBRUIKSAANWIJZING Aantal bladen: 16 Versie: V1."

Transcriptie

1 SunDisc Solar Systems BV Smartline Opbouw en inbouw uitvoering Installatie/gebruiksaanwijzing Omschrijving : Smartline, thermostaat voor zwembadverwarming. Opbouw uitvoering, klemmen onder. Doc.nr.: Soort: ISTALLATIE GEBRUIKSAAWIZIG Aantal bladen: 16 Versie: V1.15 Bestand: Do Smartline v1.15 L.wpd Software: MC585 SunDisc Versie: V3.00 Door: BB Datum: VDH Products BV Roden Holland Paraaf: Kast: Doc'06

2 Inhoudsopgave Smartline Klant : SunDisc Solar Systems BV Pagina : 2 van Technische specificaties Functionele specificaties Werking Installatie Bediening Bedieningselementen Aan/uitzetten van de regelaar Bekijken en/of veranderen ingestelde setpoint (maximale bassintemperatuur) Werking van de pomp sturing Bekijken temperaturen Bekijken besparing Programmeren interne instellingen Werkings principe Voeler kalibratie Alarmeringen Aanzicht Maatgegevens Aansluitschema...14 Bij de samenstelling van dit document is met de meeste zorg te werk gegaan en de informatie hierin wordt geacht betrouwbaar te zijn. VDH Products BV aanvaardt echter geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten of vergissingen en behoudt zich het recht voor dit document zonder kennisgeving aan te passen of te wijzigen.

3 Smartline Klant : SunDisc Solar Systems BV Pagina : 3 van Technische specificaties Algemeen Type s : Smartline (MC 585) Opbouwuitvoering Inbouwuitvoering Huis : Grijs kunststof Plaatstaal inbouw paneel Aansluitingen : Klemmen onder Klemmen achter Materiaal : Polystyrol 45h KG 2 natur BASF Plaatstaal zilvergrijs gespoten Afmetingen : 213 x 180 x 85mm (bhd) 217 x 155 x 85 mm (bhd) Front : Polycarbonaat Bereik : 0/+100EC per 0,1EC Voeding : 230 Vac; 50/60 Hz (10/+5%). Opgenomen vermogen : 9 VA (Elektronica dus exclusief pomp vermogen) Interne zekering : Glaszekering 5x20mm, 315mAT (traag) t.b.v. elektronica (excl.pomp) Werktemperatuur : 20/+50EC Opslag temperatuur : 20/+60EC Werk RH : 10/+90 % RH niet condenserend auwkeurigheid : ± 0,5 % van het bereik Front Display : 4cijferig digitaal display t.b.v. temperatuur aanduiding Led's : = LED pomp actief = LED pompmode automatisch = LED pompmode handmatig = LED voedingsspanning aanwezig indicatie, knipperend indien externe sper actief Toetsen : = Aan/uit toets = Pompmode toets = Setpoint toets = Up toets = Down toets = Mode toets In en uitgangen Voelers (Sensor) : T1 Bassinvoeler (SM 8111) Op klem A1(br), G1(wi) en afscherming op aarde T2 Collectorvoeler (SM 8112) Op klem A2(br), G2(wi) en afscherming op aarde Contact input Remote Display : Laagwaterbeveiliging of extern sper contact (potentiaal vrij ingangscontact) Op klem I1 en GD : RS485etwerk, 4aderig afgeschermde kabel min. 0,5mm 2, max. lengte 1KM. Op klem I3 (+12V), GD (0V), A (LineA) en B (LineB) Voeding (Supply) : 230Vac 50/60Hz Op klem L, en PE, (2x uitgevoerd) SunDisc Pomp : Pomp 230Vac max. 1,5KW Op klem O RY5(L) en

4 Smartline Klant : SunDisc Solar Systems BV Pagina : 4 van 16 en PE op voedingsklemmen

5 Smartline Klant : SunDisc Solar Systems BV Pagina : 5 van Functionele specificaties 2.1 Werking De Smartline is een complete SunDisc pompregelaar voor het verwarmen van zwembaden door middel van zonnewarmte. De regelaar meet de temperatuur van het zwembad en van de collector. Zodra de temperatuur van de collector geschikt is om het zwembad te verwarmen, zal de pomp gaan draaien. Als de pomp op basis van temperatuurverschil (deltat) ingeschakeld wordt, dan zal de pomp altijd minimaal 3 minuten ingeschakeld blijven. De regelaar kijkt, vanaf het tijdstip van voedingsspanning aansluiten, na elke 24 uur of de pomp in de afgelopen 24 uur ingeschakeld is geweest. Is dat niet het geval dan wordt de pomp ingeschakeld om te voorkomen dat het water in de leidingen te lang stil staat. De tijdsduur van het doorspoelen is instelbaar met parameter P50. De regelaar berekend hoeveel energie er bespaard wordt door het gebruik van zonnewarmte voor het verwarmen van het zwembad. Deze besparing is uit te lezen door middel van 2 tellerstanden. 1 teller is door de gebruiker te resetten, de andere is alleen door een installateur te resetten. Als één van de temperatuursensoren defect is, wordt ook dit door middel van een foutcode in het display getoond. Optioneel kan er op de regelaar een laagwaterbeveiliging, een extern spercontact en/of een externe temperatuuruitlezing worden aangesloten. De laagwaterbeveiliging voorkomt dat de pomp gaat draaien als het waterniveau in het zwembad te laag is. Als de laagwaterbeveiliging actief is, wordt dit door middel van een foutcode in het display gemeld. Met het extern spercontact kan het draaien van de pomp ook worden geblokkeerd. Daarbij zijn verschillende instelmogelijkheden (zie parameters P34 en P35). Als een externe sper actief is, wordt dat weergegeven met een knipperende LED voedingsspanning. Op de externe temperatuur uitlezing (de SunDisc Remote) is de temperatuur van het zwembadwater af te lezen, en is te zien of de pomp ingeschakeld is.

6 Smartline Klant : SunDisc Solar Systems BV Pagina : 6 van Installatie. Op het aansluitschema van de Smartline staat vermeld hoe de voeding, de sensoren, de pomp, de laagwaterbeveiliging, en het externe display aangesloten moeten worden. Zorg ervoor dat de regelaar spanningsloos gemaakt kan worden door de regelaar van een werkschakelaar te voorzien, of door de regelaar aan te sluiten door middel van een stekkerwandcontactdooscombinatie. Gebruik het liefst aderhulzen op de niet gesoldeerde kabel uiteinden. Denk hierbij aan de juiste draaddiameters. Afscherming van kabels dienen aan één kant aan de PE (=aarde) gelegd te worden! Voor de voelers en het netwerk is dit de aardbout in het klemmendeksel. En voor de pomp en de voeding is dit klemmen PE van de voeding. De voeding dient voldoende te zijn af gezekerd voor pomp en regelaar. Als de afscherming aan twee kanten aan de aarde gelegd wordt, kunnen er grote stromen gaan lopen die veel schade kunnen veroorzaken. Als de afscherming toch aan twee kanten aan aarde gelegd wordt, dient er een compensatiedraad tussen deze twee aardpunten te worden gelegd met een minimale draaddiameter van 4mm 2. Leg voeler en netwerkkabels nooit in dezelfde kabelgoten als sterkstroomkabels! Dit veroorzaak storingen en de regelaar kan uiteindelijk beschadigd worden. Voor een juiste berekening van de energiebesparing dient na de installatie het aantal collectoren ingevoerd te worden onder parameter P33 (standaard ingesteld op 1 collector). Indien met een debietmeter het debiet per collector gecontroleerd wordt, kan deze waarde ingevoerd worden onder parameter P40 (standaard staat deze ingesteld op 750 L/uur per collector).

7 3. Bediening Smartline Klant : SunDisc Solar Systems BV Pagina : 7 van 16 Zolang de regelaar van voedingsspanning is voorzien brandt de LED naast de O/OFFtoets. adat de regelaar is aangezet wordt na enkele seconden de gemeten temperatuur van het zwembad (Sensor1) of van de collector (Sensor2) in het display weergegeven. Dit is afhankelijk van de instelling van parameter P Bedieningselementen. De Smartline is door middel van een 6tal druktoetsen op het front te bedienen: O/OFF POMP SETP. UP DOW MODE aan / uit zetten van de regelaar. Pompmode keuze toets bekijken / veranderen van ingestelde waarde. verhogen van ingestelde waarde of uitlezen collector temperatuur (indien P32=0 default) of uitlezen bassin temperatuur (indien P32=1). verlagen van de ingestelde waarde of uitlezen delta (verschil) temperatuur. mode toets om de gasbesparing te bekijken. 3.2 Aan/uitzetten van de regelaar. Door de O/OFF toets in te drukken wordt de regelaar aan c.q. uitgezet. 3.3 Bekijken en/of veranderen ingestelde setpoint (maximale bassintemperatuur). Door op de SETP. toets te drukken wordt het ingestelde setpoint (ingestelde maximale bassin temperatuur) zichtbaar. Tevens gaat de led 'set' knipperen. Laat de SETP. toets los. Door nu op de SETP. toets te drukken tegelijk met de UP of DOW toetsen kan het setpoint veranderd worden. Enkele seconden na het loslaten van de SETP. toets verdwijnt het setpoint en wordt de gemeten waarde weer zichtbaar. Het setpoint staat standaard op 32 O C en is standaard instelbaar van 0 O C tot 32 O C. Dit instelbereik kan door de installateur worden aangepast via de interne parameters. 3.4 Werking van de pomp sturing. Met de POMP toets kan de pompmode worden ingesteld. De volgende modes zijn mogelijk: pomp handmatig UIT. Hierbij knippert de LED. De pomp is continu uitgeschakeld. pomp handmatig AA. Hierbij brandt de LED. De pomp is continu ingeschakeld. pomp in automatische mode. Hierbij brandt de LED. De pomp wordt ingeschakeld als er een positief rendement is, of tijdens het periodiek doorspoelen. De ingestelde pompmode wordt opgeslagen. a spanningsuitval start de regelaar dus altijd in de laatst gekozen pompmode. a het inschakelen van de regelaar via de O/OFF toets start de regelaar in de handmatig UIT mode.

8 Smartline Klant : SunDisc Solar Systems BV Pagina : 8 van Bekijken temperaturen. Zonnecollector temperatuur bekijken indien parameter 32 = 0 (default): ormaal de temperatuur van het bassin in het display weergegeven. Door op de UP toets te drukken wordt de gemeten collector temperatuur ca. 1 minuut lang in het display getoond. Bassin temperatuur bekijken indien parameter 32 = 1: In dit geval (P32=1) wordt de temperatuur van de collector standaard in het display weergegeven en kan de bassintemperatuur worden bekeken door op de UP toets te drukken. Delta temperatuur: Druk op de DOW toets om de verschiltemperatuur (collector temp bassin temp) ca. 1 minuut lang in het display te laten verschijnen. Wanneer een toets wordt ingedrukt gaat het display direct weer terug naar zijn normale mode. 3.6 Bekijken besparing. Door op de MODE toets te drukken kan men bekijken hoeveel energie er is bespaard door het zwembad te verwarmen met zonnecollectoren. De uitlezing van de besparingstellers kan in m3 (gas) of kwh (electriciteit) worden weergegeven, keuze hiervan gebeurt door middel van parameter P41. In het display wordt de tellerstand weergegeven in 2 delen. Afwisselend worden de duizendtallen en de eenheden van de tellerstand weergegeven, met respectievelijk de letters t (thousands) en u (units) voor de weergegeven delen. De besparingsteller kan weer terug op nul gezet worden door tijdens het bekijken van de besparingsteller op de MODE toets te drukken en deze vast te houden totdat de tellerstanduitlezingen ( t en u ) beide op 0 springen. Indien tijdens het bekijken van de besparingteller op de SETP. toets wordt gedrukt, wordt de totale (cumulatieve) besparingsteller weergegeven. De laatste decimale punt brandt hierbij. Deze teller alleen te resetten door de installateur. Wanneer er 20 seconden geen toets wordt aangeraakt dan gaat de regelaar weer terug naar de normale uitlezing.

9 Smartline Klant : SunDisc Solar Systems BV Pagina : 9 van Programmeren interne instellingen aast het instellen van het setpoint zijn er een aantal interne instellingen mogelijk zoals de differenties, voeleroffsets, setpointbereik en pomp instellingen. Deze interne parameters mogen door SunDisc of de SunDisc dealer gewijzigd worden om een goede werking van het systeem te kunnen garanderen. Slechts enkele zijn door de gebruiker te wijzigen. PARA METER BESCHRIVIG PARAMETER BEREIK EEHEID G D S DEFAULT WAARDE Offset temperatuurvoeler 1 (Bassin) Offset temperatuurvoeler 2 (Collector) Alarmvertraging E2, bij meetwaarde onder 0 C C C uren Delta temperatuur instelling verwarmen Differentie instelling verwarmen C C Minimum instelbaar setpoint Maximum instelbaar setpoint C C Uitlezing op hele graden (0=nee, 1=ja) Functie digitale contact ingang 0 = extern sper contact (zie P34 en P35) 1 = laagwater detector (open contact bij laagwater detectie) Displaymode: 0 = bassintemperatuur 1 = collectortemperatuur Aantal collectoren aanwezig Type extern sper contact #) 0 = geen sper functie 1 = open contact bij sper 2 = gesloten contact bij sper Werking externe sper #): 0 = pomp volledig gesperd 1 = verwarmen in automatische mode en periodiek doorspoelen beide gesperd, hand mode wel mogelijk 2 = alleen verwarmen in automatische mode gesperd, periodiek doorspoelen en hand mode wel mogelijk Liter per uur per collector Eenheid energiebesparingstellers: 0 = m3 (gas) 1 = kwh (elektriciteit) l/u Tijdsduur doorspoelen minuten password 1(installateur) etwerknummer Log interval minuten Software versie * Serie nummer * Productie datum * jaar/ week

10 Smartline Klant : SunDisc Solar Systems BV Pagina : 10 van 16 G = Gebruiker, D = Dealer (Installateur), S = SunDisc medewerker, = niet bevoegd uit te lezen en/of te wijzigen, =wel bevoegd uit te lezen en/of te wijzigen *) = Alleen uitlezen, kan niet veranderd worden. #) = Alleen in te stellen op de regelaar zelf.

11 Smartline Klant : SunDisc Solar Systems BV Pagina : 11 van 16 Door de DOW toets langer dan 10 seconden in te drukken, kan men in het 'interne programmering menu' komen. Als men meer wilt zien als alleen de gebruikersparameters moet eerst de toegangscode worden ingegeven. Dit kan door op de POMP toets te drukken. Op de positie die kan worden gewijzigd verschijnt een cijfer, de overige posities bevatten een streepje. Voer door midden van de UP en DOW toetsen het gewenste cijfer in. adat op de SETP. toets is gedrukt kan het volgende cijfer worden ingevoerd. Wanneer alle cijfers goed zijn ingevoerd wordt het parameter menu beschikbaar. Eenmaal goed ingevoerd blijft de code tot vijf minuten nadat de parameters zijn verlaten actief. Eenmaal in het parametermenu, gaan in het linker display de drie horizontale segmenten knipperen en daarachter verschijnt een parameter nummer. Via de UP en DOW toetsen kan nu de gewenste parameter worden gekozen (zie tabel voor de parameters). Wanneer de gewenste parameter gekozen is, kan door op de SETP. toets te drukken de waarde van de parameter worden uitgelezen. Om de waarde te wijzigen moet de SETP. toets tegelijk met de UP en/of DOW toets worden ingedrukt. Als na 20 seconden geen toets is ingedrukt, zal de Smartline weer naar de normale uitlezing terugspringen. 5. Werkings principe

12 6. Voeler kalibratie Smartline Klant : SunDisc Solar Systems BV Pagina : 12 van 16 De temperatuurvoelers voor bassin en collector zijn af fabriek gekalibreerd en de afwijking is aangegeven middels een label op elke individuele temperatuur voeler. Voor ingebruikname dienen de beide voeler afwijkingen alleen te worden ingesteld op de regelaar door de Dealer indien dit niet al door SunDisc gedaan is; De offset voor de bassin voeler (T1) moet gecorrigeerd worden onder parameter 01. De offset voor de collector voeler (T2) moet gecorrigeerd worden onder parameter 02. Als op het label, van bijvoorbeeld de bassin temperatuurvoeler, aangegeven is de waarde 0,9 dan betekend dit dat deze temperatuurvoeler 0,9 graden Celsius te weinig aangeeft ten opzichte van de ijktemperatuur van 22,0 graden Celsius. De waarde die dan onder parameter 01 ingevoerd moet worden is 0,9 (positief). Als de waarde op het label +2,0 is dan moet een waarde van 2,0 ingevoerd worden onder de desbetreffende parameter. Voorbeeld: Indien een temperatuursensor vervangen moet worden door een nieuwe sensor dan dient de Dealer of SunDisc medewerker de op de nieuwe sensor aangegeven afwijking (b.v. 0.5 C) als negatieve waarde ((0,5 C))=+0,5 C in de bijbehorende offset temperatuurvoeler parameter (02 voor de collector en 01 voor de bassin voeler) in te voeren, ongeacht de waarde die er stond..b. 90% van de voelerkalibraties wordt door SunDisc gedaan. Alleen als Dealers regelingen op voorraad hebben en een andere kabel lengte door SunDisc verzonden wordt, moeten zij zelf de kalibratie doen. 7. Alarmeringen Foutmeldingen. In het display van de Smartline kunnen de volgende foutmeldingen verschijnen: Code Alarm Actie E1 E2 E3 Bassintemperatuur sensor defect Collector temperatuur sensor defect of langer dan param. 03 uur lager dan 0 C Waterniveau te laag om de pomp te laten draaien De pomp wordt uitgeschakeld bij pompmode automatisch, handmatig bedienen van de pomp is nog wel mogelijk. De pomp wordt uitgeschakeld bij pompmode automatisch, handmatig bedienen van de pomp is nog wel mogelijk. De pomp wordt uitgeschakeld. Als de pomp wel zou moeten draaien volgens de regeling, maar dit niet kan vanwege een te laag waterniveau, dan knippert de POMP AA led Oplossing E2: Oplossing voor E1 en/of E2: Alarmvertraging duur P03 in interne parameter menu aanpassen. Controleer of desbetreffende voeler goed is aangesloten. Controleer desbetreffende voeler (1000Ω/25 C). Vervang desbetreffende voeler. Reset alarm: M.b.v de SETP. toets kan het alarm gereset worden.

13 Smartline Klant : SunDisc Solar Systems BV Pagina : 13 van Aanzicht Aanzicht Smartline opbouwuitvoering tek w6

14 Smartline Klant : SunDisc Solar Systems BV Pagina : 14 van 16 Aanzicht Smartline inbouwuitvoering tek w1

15 Smartline Klant : SunDisc Solar Systems BV Pagina : 15 van Maatgegevens Maatgegevens opbouw behuizing Maatgegevens inbouwuitvoering

16 Smartline Klant : SunDisc Solar Systems BV Pagina : 16 van Aansluitschema Aansluitgegevens Smartline opbouwuitvoering tek w2

17 Smartline Klant : SunDisc Solar Systems BV Pagina : 17 van 16 Aansluitgegevens opbouw uitvoering tek w9

18 Smartline Klant : SunDisc Solar Systems BV Pagina : 18 van 16 Aansluitgegevens Smartline inbouwuitvoering tek w3...

Slimline. opbouw uitvoering. Installatie/gebruiksaanwijzing. Soort: INSTALLATIE GEBRUIKSAANWIJZING Aantal bladen: 10 Versie: V1.6

Slimline. opbouw uitvoering. Installatie/gebruiksaanwijzing. Soort: INSTALLATIE GEBRUIKSAANWIJZING Aantal bladen: 10 Versie: V1.6 SunDisc Solar Systems BV Slimline opbouw uitvoering Installatie/gebruiksaanwijzing Omschrijving : Slimline, thermostaat voor zwembadverwarming. Opbouw uitvoering, klemmen onder. Doc.nr.: 072424 Soort:

Nadere informatie

HANDLEIDING SMARTLINE-PLUS

HANDLEIDING SMARTLINE-PLUS HADLEIDIG SMARTLIEPLUS MC 785SunDisc Smartline Plus opbouw uitvoering Installatie gebruiksaanwijzing Omschrijving : MC 785SunDisc Smartline Plus thermostaat voor twee Zwembaden Opbouw uitvoering, klemmen

Nadere informatie

MC 785D-6p in- en opbouw

MC 785D-6p in- en opbouw MC 785D6p in en opbouw Gebruiksaanwijzing Omschrijving : MC 785D6P Thermostaat Doc.nr.: 97076 Soort: HANDLEIDING Aantal bladen: 2 Versie: V.3 Bestand: Do97076 MC785D6P v3 NL.wpd Software: MC785D6P Versie:

Nadere informatie

MC 785 AL KLIMA. Gebruiksaanwijzing (Opbouw) Omschrijving : MC 785 AL KLIMA Alarm Thermo/Hygrostaat Doc.nr.:

MC 785 AL KLIMA. Gebruiksaanwijzing (Opbouw) Omschrijving : MC 785 AL KLIMA Alarm Thermo/Hygrostaat Doc.nr.: MC 785 AL KLIMA Gebruiksaanwijzing (Opbouw) Omschrijving : MC 785 AL KLIMA Alarm Thermo/Hygrostaat Doc.nr.: 2412 Soort: HANDLEIDING Aantal bladen: 8 Versie: V1.2 Bestand: DO2412.HND Software: MC785ALKLIMA

Nadere informatie

MC 785 EASY. in- en opbouw. Gebruiksaanwijzing. Omschrijving : MC 785 EASY Thermostaat Doc.nr.:

MC 785 EASY. in- en opbouw. Gebruiksaanwijzing. Omschrijving : MC 785 EASY Thermostaat Doc.nr.: MC 785 EASY in en opbouw Gebruiksaanwijzing Omschrijving : MC 785 EASY Thermostaat Doc.nr.: 991816 Soort: HANDLEIDING Aantal bladen: 15 Versie: V1.1 Bestand: DO991816.HND Software: MC785EASY Versie: V1.01

Nadere informatie

KLIMA 500 TOPLINE. Gebruiksaanwijzing. Omschrijving : Klima 500 Topline (Alfanet) met of zonder aan/uit schak. Doc.nr.:

KLIMA 500 TOPLINE. Gebruiksaanwijzing. Omschrijving : Klima 500 Topline (Alfanet) met of zonder aan/uit schak. Doc.nr.: KLIMA 5 TOPLINE Gebruiksaanwijzing Omschrijving : Klima 5 Topline (Alfanet) met of zonder aan/uit schak. Doc.nr.: 13561 Soort: HANDLEIDING Aantal bladen: 14 Versie: V1. Bestand: Software: Do13561 KLIMA

Nadere informatie

Handleiding ALFA(NET) 71 0/+100 C

Handleiding ALFA(NET) 71 0/+100 C Handleiding ALFA(NET) 71 0/+100 C 1 Werking De ALFA(NET) 71 is een Paneel inbouw thermostaat-unit. Verder heeft de thermostaat ook drie relais uitgangen instelbaar voor functie koelen, verwarmen of alarm.

Nadere informatie

MC 785D -50/+100 O C per 0,5 O C

MC 785D -50/+100 O C per 0,5 O C MC 785D 5/+ O C per,5 O C Gebruiksaanwijzing In en Opbouw Omschrijving : MC 785D 5/+ Thermostaat Doc.nr.: 5545 Soort: HANDLEIDING Aantal bladen: 2 Versie: V. Bestand: Do5545 MC785D 5_+'C v NL.wpd Software:

Nadere informatie

MC 885 HL CMP Hoog/Laag Brander Thermostaat

MC 885 HL CMP Hoog/Laag Brander Thermostaat MC 885 HL CMP Hoog/Laag Brander Thermostaat VDH doc: 9675 Versie: v. Datum: 7729 Software: 9668 MC885HLCMP File: Do9675.wpd Regelbereik: 5/+7 C per, C * Werking De MC 885 HL CMP is een brander thermostaat

Nadere informatie

MC 795D. Gebruiksaanwijzing In- en opbouw uitvoering. Omschrijving : MC 795D Hygrostaat Doc.nr.:

MC 795D. Gebruiksaanwijzing In- en opbouw uitvoering. Omschrijving : MC 795D Hygrostaat Doc.nr.: MC 795D Gebruiksaanwijzing In en opbouw uitvoering Omschrijving : MC 795D Hygrostaat Doc.nr.: 98699 Soort: HANDLEIDING Aantal bladen: 8 Versie: V.3 Bestand: Do98699 MC795D v3 NL.wpd Software: MC795D Versie:

Nadere informatie

Handleiding. 24Vdc -50/+50 C

Handleiding. 24Vdc -50/+50 C Handleiding ALFA(NET) 51 PI 24Vdc -50/+50 C 1 Werking De ALFA(NET) 51 PI is een DIN-rail thermostaat-unit met een analoge 0-10Vdc PI-uitgang. Verder heeft de thermostaat ook drie relais uitgangen instelbaar

Nadere informatie

MC 785 KLIMA 0-100 O C Gebruiksaanwijzing (Opbouw en Inbouw)

MC 785 KLIMA 0-100 O C Gebruiksaanwijzing (Opbouw en Inbouw) MC 785 KLIMA 1 O C Gebruiksaanwijzing (Opbouw en Inbouw) Omschrijving : MC 785 KLIMA 1 O C Thermo/Hygrostaat Doc.nr.: 4333 Soort: HANDLEIDING Aantal bladen: 15 Versie: V1. Bestand: Do4333 MC785 KLIMA 1C

Nadere informatie

MC 785T-DF in- en opbouw

MC 785T-DF in- en opbouw M 785TDF in en opbouw Gebruiksaanwijzing Omschrijving : M 785TDF Thermostaat Doc.nr.: 96465 Soort: HANDLEIDING Aantal bladen: 16 Versie: V2. Bestand: Do96465 M785TDF v2 NL.wp8 Software: M785TDF Versie:

Nadere informatie

Alfanet PC-interface 2e gen.

Alfanet PC-interface 2e gen. Alfanet PC-interface 2e gen. Hardware Gebruiksaanwijzing Omschrijving : Alfanet PC-interface met real-time klok Doc.nr.: 020310 Soort: HANDLEIDING Aantal bladen: 8 Versie: V1.2 Bestand: Do020310 Alfanet

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing ALFA 85 Koel Thermostaat met fanen ontdooisturing

Gebruiksaanwijzing ALFA 85 Koel Thermostaat met fanen ontdooisturing Gebruiksaanwijzing ALFA 85 Koel Thermostaat met fanen ontdooisturing VDH doc. 9748 Versie: v1.3 Datum: 17111998 Software: ALFA85SEVAPLAN File: Do9748.WP8 Bereik 4/+5 C * Installatie. Op de zijkant van

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing TTA 8000 -50/+150 C (1) VDH doc. 000472 Versie: V1.1 Datum: 23-01-2001

Gebruiksaanwijzing TTA 8000 -50/+150 C (1) VDH doc. 000472 Versie: V1.1 Datum: 23-01-2001 Gebruiksaanwijzing TTA 8000-50/+150 (1) VDH doc. 000472 Versie: V1.1 Datum: 23-01-2001 Software: TTA8000L_V1.01 File: Do000472 TTA 8000-50_+150'c v11 NL.wp8 * Werkingsbeschrijving. De TTA 8000 is een 8-voudige

Nadere informatie

VDH doc Versie: v1.0 Datum: Software: ALFA75-MTT File: Do WPD Bereik: 0,0/+80,0 C per 0,1 C

VDH doc Versie: v1.0 Datum: Software: ALFA75-MTT File: Do WPD Bereik: 0,0/+80,0 C per 0,1 C Gebruikershandleiding ALFA 75MTT MelkTankThermostaat. VDH doc. 080743 Versie: v.0 Datum: 29052008 Software: ALFA75MTT File: Do080743.WPD Bereik: 0,0/+80,0 C per 0, C * Beschrijving. De ALFA 75MTT is een

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing ALFA-45 Bedien-unit Koel / Ontdooi thermostaat met ventilator sturing.

Gebruiksaanwijzing ALFA-45 Bedien-unit Koel / Ontdooi thermostaat met ventilator sturing. Gebruiksaanwijzing ALFA-45 Bedien-unit Koel / Ontdooi thermostaat met ventilator sturing. VDH doc. 9 Versie: v1. Datum: 1-4- Software: ALFA 45 Doc: DO9.WP8 Bereik: -5/+5 C, uitlezing per 1 C * Installatie.

Nadere informatie

Installatiehandleiding Bedien-unit luxe Warmte Terug Win unit

Installatiehandleiding Bedien-unit luxe Warmte Terug Win unit Installatiehandleiding Bedienunit luxe Warmte Terug Win unit Typenr. 967.280007 Inhoudsopgave 1 TECHNISCHE SPECIFICATIES......................................... 2 2 FUNCTIONELE SPECIFICATIES.......................................

Nadere informatie

MC 585 MC 585 Alfanet

MC 585 MC 585 Alfanet MC 585 MC 585 Alfanet opbouw en inbouw Gebruiksaanwijzing Omschrijving : MC 585, MC 585 Alfanet thermostaat Opbouw uitvoeringen met of zonder deur, klemmen onder of boven en Inbouw uitvoering Doc.nr.:

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing ALFA 55 24Vdc Koel/Ontd. Thermostaat met ventilator-sturing.

Gebruiksaanwijzing ALFA 55 24Vdc Koel/Ontd. Thermostaat met ventilator-sturing. Gebruiksaanwijzing ALFA 55 24Vdc Koel/Ontd. Thermostaat met ventilatorsturing. VDH doc. 1835 Versie: v1. Datum: 6421 Software: ALFA 55 File: Do1835.WP8 Bereik: 5,/+5, C per,1 C * Installatie. Op het aansluitschema

Nadere informatie

MC 785-DF ALFANET in- en opbouw

MC 785-DF ALFANET in- en opbouw MC 785DF ALFANET in en opbouw Gebruiksaanwijzing Omschrijving: MC 785DF ALFANET Thermostaat Doc.nr.: 6793 Soort: HANDLEIDING Aantal bladen: 16 Versie: V1. Bestand: Do6793 MC785DF Alfanet v1 NL.wpd Software:

Nadere informatie

MC 785-DF ALFANET met toegangscode in- en opbouw

MC 785-DF ALFANET met toegangscode in- en opbouw MC 785DF ALFANET met toegangscode in en opbouw Gebruiksaanwijzing Omschrijving: MC 785DF ALFANET Thermostaat (met Password) Doc.nr.: 6793 Soort: HANDLEIDING Aantal bladen: 16 Versie: V1.1 Bestand: Do6793

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing TTA DEUR. Typenummer (meting per 0,1C)

Gebruiksaanwijzing TTA DEUR. Typenummer (meting per 0,1C) Gebruiksaanwijzing TTA 8000 + DEUR Typenummer 902.000263 (meting per 0,1) VDH doc. 961433 Versie: V1.4 Datum: 23092002 Software: TTA8000D Versie: V1.01 File: do961433.hnd * Werkingsbeschrijving. De TTA

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing ALFANET TEMPLOGGER 16x PT1000 Module

Gebruiksaanwijzing ALFANET TEMPLOGGER 16x PT1000 Module Gebruiksaanwijzing ALFANET TEMPLOGGER 16x PT1 Module div. Meetbereiken Omschrijving : ALFANET TEMPLOGGER 16x Pt1 Doc.nr.: 42135 Soort: HANDLEIDING Aantal bladen: 1 Versie: V2.3 Bestand: Do42135 ALFANET

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing LMS Controller 8x Digitaal-in Module t.b.v. ALFANET

Gebruiksaanwijzing LMS Controller 8x Digitaal-in Module t.b.v. ALFANET Gebruiksaanwijzing LMS Controller 8x Digitaal-in Module t.b.v. ALFANET Omschrijving : LMS CONTROLLER 8XDIG-IN MODULE Doc.nr.: 11821 Soort: HANDLEIDING Aantal bladen: 1 Versie: V1. Bestand: Software: Do11821

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing DSC785 Dry/Store Controller

Gebruiksaanwijzing DSC785 Dry/Store Controller Gebruiksaanwijzing DSC785 Dry/Store Controller VDH doc. 941060 Versie: V1.2 Datum: 01-09-99 (vanaf software versie V1.04) * Werkingsbeschrijving. De DSC785 Dry/Store Controller is een speciale regelaar

Nadere informatie

ALFA(NET) 75 RTDF. Handleiding -50/+50 C. 1 Functie. 2 Installatie. 3 Bediening. 4 Bekijken/veranderen setpoint

ALFA(NET) 75 RTDF. Handleiding -50/+50 C. 1 Functie. 2 Installatie. 3 Bediening. 4 Bekijken/veranderen setpoint Handleiding ALFA(NET) 75 RTDF -50/+50 C 1 Functie De ALFA(NET) 75 RTDF is een real-time defrost thermostaat voor paneel montage met verschillende ondooi- en ventilator-control instellingen. De thermostaat

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing ALFA-45A Koel / Ontdooi thermostaat met ventilator sturing en waakalarm.

Gebruiksaanwijzing ALFA-45A Koel / Ontdooi thermostaat met ventilator sturing en waakalarm. Gebruiksaanwijzing ALFA-45A Koel / Ontdooi thermostaat met ventilator sturing en waakalarm. SUPPLY-unit CPU-unit VDH doc. 1133 Versie: v1.4 Datum: 25-1-25 Software: ALFA 45A Doc: DO1133.WP8 Bereik: -5/+5

Nadere informatie

MC 585 +NETWERK. opbouw. Gebruiksaanwijzing. Omschrijving : MC NETWERK Opbouw thermostaat Doc.nr.:

MC 585 +NETWERK. opbouw. Gebruiksaanwijzing. Omschrijving : MC NETWERK Opbouw thermostaat Doc.nr.: MC 585 +NETWERK opbouw Gebruiksaanwijzing Omschrijving : MC 585 + NETWERK Opbouw thermostaat Doc.nr.: 594 Soort: HANDLEIDING Aantal bladen: 14 Versie: V1.1 Bestand: Do594 MC 585 NETWERK v11 NL.wpd Software:

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing ALFANET 95 met deurcontact

Gebruiksaanwijzing ALFANET 95 met deurcontact Gebruiksaanwijzing ALFANET 95 met deurcontact VDH doc. 1154 Versie: v1.1 Datum: 14821 Software: ALFANET 95 RTDFDK File: DO1154.WP8 Bereik: 5,/+5, C * Omschrijving. De ALFANET 95 is een koel/vries thermostaat

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing ALFA-45 en ALFANET-45

Gebruiksaanwijzing ALFA-45 en ALFANET-45 Gebruiksaanwijzing ALFA45 en ALFANET45 CPUunit SUPPLYunit Koel / Ontdooi thermostaat met ventilator sturing. VDH doc. 53882 Versie: v1.2 Datum: 4427 Software: ALFA 45 F Doc: Do53882.wpd Bereik: 5/+5 C,

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing ALFANET 75 Koel/Ontd. Thermostaat met ventilator-sturing

Gebruiksaanwijzing ALFANET 75 Koel/Ontd. Thermostaat met ventilator-sturing Gebruiksaanwijzing ALFANET 75 Koel/Ontd. Thermostaat met ventilatorsturing VDH doc. 99128 Versie: v1.1 Datum: 15225 Software: ALFANET 75 File: DO99128.WP8 Bereik: 5,/+5, C * Omschrijving. De ALFANET 75

Nadere informatie

Handleiding ALFANET 70-Clock

Handleiding ALFANET 70-Clock Handleiding ALFANET 70-Clock 1 Werking De ALFANET 70-Clock is een real-time weekklok met een relais uitgang en twee contact ingangen geschikt voor paneel inbouw. Er zijn 7 schakeltijden die via parameters

Nadere informatie

MC 785T-DF en MC 785T-DF ALFANET in- en opbouw

MC 785T-DF en MC 785T-DF ALFANET in- en opbouw MC 785TDF en MC 785TDF ALFANET in en opbouw Gebruiksaanwijzing Omschrijving : MC 785TDF (ALFANET) Thermostaat Doc.nr.: 96465 Soort: HANDLEIDING Aantal bladen: 2 Versie: V2.1 Bestand: Do96465 MC785TDF v21

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing ALFA 55 RTDF en ALFANET 55 RTDF

Gebruiksaanwijzing ALFA 55 RTDF en ALFANET 55 RTDF Gebruiksaanwijzing ALFA 55 RTDF en ALFANET 55 RTDF Koel/Ontd. Thermostaat met ventilator sturing, RS485 en Realtimeklok ontdooiing VDH doc. 386 Versie: v2. Datum: 4228 Software: 992649_ALFA(NET) 55/65/75

Nadere informatie

MC 745-CC SMEVA opbouw

MC 745-CC SMEVA opbouw MC 745CC SMEVA opbouw Gebruiksaanwijzing Omschrijving : MC 745CC Cool Compact Thermostaat Doc.nr.: 2135 Soort: HANDLEIDING Aantal bladen: 12 Versie: V1.4 Bestand: Do2135 MC745CC v14 NL.wpd Software: MC745CC

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing ALFANET 95

Gebruiksaanwijzing ALFANET 95 Gebruiksaanwijzing ALFANET 95 VDH doc. 236 Versie: v1.4 Datum: 3125 Software: ALFANET 95 RTDF File: DO236.WP8 Bereik: 5,/+5, C * Omschrijving. De ALFANET 95 is een koel/vries thermostaat met verscheidene

Nadere informatie

Alfanet PC-interface 2e gen. RS485 naar RS232 of USB met of zonder extra geheugen

Alfanet PC-interface 2e gen. RS485 naar RS232 of USB met of zonder extra geheugen Alfanet PCinterface 2e gen. RS485 naar RS232 of USB met of zonder extra geheugen Hardware Gebruiksaanwijzing Omschrijving : Alfanet PCinterface met realtime klok Doc.nr.: 020310 Soort: HANDLEIDING Aantal

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing LMS Controller Module Remote-Switch t.b.v. ALFANET

Gebruiksaanwijzing LMS Controller Module Remote-Switch t.b.v. ALFANET Gebruiksaanwijzing LMS Controller Module Remote-Switch t.b.v. ALFANET Omschrijving : LMS CONTROLLER MODULE REMOTE SWITCH Doc.nr.: 062842 Soort: HANDLEIDING Aantal bladen: 7 Versie: V1.0 Bestand: Software:

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing ALFA 75 RTDF

Gebruiksaanwijzing ALFA 75 RTDF Gebruiksaanwijzing ALFA 75 RTDF Koel/Ontd. Thermostaat met ventilatorsturing en realtime ontdooiing. VDH doc.1172 Versie: v1.1 Datum: 26322 Software: ALFA 75 RTDF File: Do1172.WP8 Bereik: 5,/+5, C * Omschrijving.

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing ALFANET 95

Gebruiksaanwijzing ALFANET 95 Gebruiksaanwijzing ALFANET 95 Koel/vries thermostaat met een temp. voeler, twee ontdooivoelers, digitale dag/nacht ingang, relais voor ontdooien1, ontdooien2, ventilator, koelen en alarm. VDH doc. 236

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing ALFA 57 Pa en ALFANET 57 Pa

Gebruiksaanwijzing ALFA 57 Pa en ALFANET 57 Pa Gebruiksaanwijzing ALFA 7 Pa en ALFANET 7 Pa Lagedruk Pressostaat t.b.v. Cabinedruk regeling VDH doc. 86 Versie: v. Datum: 9 Software: ALFA(NET) 7/67/77 Pa File: Do86.wpd Bereik: 99/+999 Pa * Omschrijving.

Nadere informatie

GR2511 Geerlofs. Gebruiksaanwijzing In- en opbouw uitvoering. Omschrijving : Geerlofs GR 2511 thermostaat Doc.nr.:

GR2511 Geerlofs. Gebruiksaanwijzing In- en opbouw uitvoering. Omschrijving : Geerlofs GR 2511 thermostaat Doc.nr.: GR2511 Geerlofs Gebruiksaanwijzing In- en opbouw uitvoering Omschrijving : Geerlofs GR 2511 thermostaat Doc.nr.: 991607 Soort: HANDLEIDING Aantal bladen: 16 Versie: V2.8 Bestand: do991607.wp8 Software:

Nadere informatie

HANDLEIDING SMARTLINE

HANDLEIDING SMARTLINE HANDLEIDING SMARTLINE GEBRUIKSAANWIJZING Product groep: Product type: Versie: Besturing Smartline 14rev3 SunDisc Solar Systems B.V. e-mail info@sun-disc.nl internet www.sun-disc.nl Dealer : Geachte klant,

Nadere informatie

LMS RS485 Modbus Interface

LMS RS485 Modbus Interface LMS RS485 Modbus Interface Gebruiksaanwijzing Omschrijving : LMS RS485 Modbus Interface Doc.nr.: 130150 Soort: HANDLEIDING Aantal bladen: 6 Versie: V1.1 Bestand: Do130150 LMS RS485 Modbus Interface v11

Nadere informatie

MC 585 MC 585 Alfanet

MC 585 MC 585 Alfanet MC 585 MC 585 Alfanet opbouw en inbouw Gebruiksaanwijzing Omschrijving : MC 585, MC 585 Alfanet thermostaat Opbouw uitvoeringen met of zonder deur, klemmen onder of boven en Inbouw uitvoering Doc.nr.:

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Heinen en Hopman Airco FC400

Gebruikershandleiding Heinen en Hopman Airco FC400 Gebruikershandleiding Heinen en Hopman Airco FC400 VDH Doc. nr. 930708 Handleiding FC400 Airco-regeling Doc. nr.: 930708 Soort: HAND Aantal Bladen: 21 Datum: 26-09-1994 Bestand: 930708 FC400 v15 NL.wp8

Nadere informatie

HANDLEIDING SLIMLINE

HANDLEIDING SLIMLINE HANDLEIDING SLIMLINE GEBRUIKSAANWIJZING Product groep: Product type: Versie: Besturing Slimline 13rev.6 SunDisc Solar Systems B.V. e-mail info@sun-disc.nl internet www.sun-disc.nl Dealer : Geachte klant,

Nadere informatie

Alfanet IP-interface RS485 naar Ethernet

Alfanet IP-interface RS485 naar Ethernet Alfanet IP-interface RS485 naar Ethernet Hardware Gebruiksaanwijzing Omschrijving : Alfanet IP-interface Doc.nr.: 080886 Soort: HANDLEIDING Aantal bladen: 8 Versie: V1.2 Bestand: Do080886 Alfanet IP-Interface

Nadere informatie

VDH FC785D-PH. Gebruikers aanwijzing. (in- en opbouw uitvoering) Omschrijving: FC785D/PH (In- en Opbouw) Fruitthermostaat Doc.nr.

VDH FC785D-PH. Gebruikers aanwijzing. (in- en opbouw uitvoering) Omschrijving: FC785D/PH (In- en Opbouw) Fruitthermostaat Doc.nr. VDH FC785D-PH Gebruikers aanwijzing (in- en opbouw uitvoering) Omschrijving: FC785D/PH (In- en Opbouw) Fruitthermostaat Doc.nr.: 940900 Soort: Handleiding Aantal bladen: 12 Versie: V2.9 File: Softw: Do940900

Nadere informatie

SPRAYTRONIC (met QDS)

SPRAYTRONIC (met QDS) SPRAYTRONIC (met QDS) Gebruiksaanwijzing Omschrijving : SPRAYTRONIC Doc.nr.: 96559 Soort: HANDLEIDING Aantal bladen: 12 Versie: V2.9 Bestand: Do96559 Spraytronic QDS v29 NL.wpd Software: SPRAYTRONIC Versie:

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing ALFANET 88 PID 15Vac/dc

Gebruiksaanwijzing ALFANET 88 PID 15Vac/dc Gebruiksaanwijzing ALFANET 88 PID 15Vac/dc Elektronisch expansieventiel regelaar VDH doc. 7829 Versie: v1.4 Datum: 16129 Software: 71175_ALFANET88PID File: Do7829.wpd Bereik 4/+5 C, 42mA * Werking. De

Nadere informatie

MC Traps Thermostaat (3x Relais en 1x Analoog-uit)

MC Traps Thermostaat (3x Relais en 1x Analoog-uit) MC 885 4Traps Thermostaat (3x Relais en x Analooguit) VDH doc: 472 Versie: v2. Datum: 82 Software: 96 v2. File: Do472.wpd Bereik: 5/+ * Werking Voor de werking van de regelaar hebben we te maken met de

Nadere informatie

[MONTAGE EN BEDIENINGS- HANDLEIDING]

[MONTAGE EN BEDIENINGS- HANDLEIDING] Adr.Spierings BV. Adr.Spierings BV Rijkevoortsedijk 31 5447 BD Rijkevoort Tel : +31 (0)485 371427 Fax : +31 (0)485 371631 E-mail koeltechniek@adr-spierings.nl WWW.koeltechniek.adr-spierings.nl F-Gassen

Nadere informatie

MC 785-DF KLIMA ALFANET-uitvoering

MC 785-DF KLIMA ALFANET-uitvoering MC 785DF KLIMA ALFANETuitvoering Gebruiksaanwijzing (Opbouw en Inbouw) Omschrijving : MC 785DF KLIMA ALFANET (RS485) Thermo/Hygrostaat Doc.nr.: 1345 Soort: HANDLEIDING Aantal bladen: 2 Versie: V1.2 Bestand:

Nadere informatie

ELIOS DIN GEBRUIKSAANWIJZING

ELIOS DIN GEBRUIKSAANWIJZING Digitale differentieelregelaar voor installaties met thermische zonnepanelen ELIOS DIN GEBRUIKSAANWIJZING Inhoudsopgave Geleverde voelers 2 Montage 2 Elektrische aansluiting 2 Toepasbare hydraulische schema's

Nadere informatie

2HEAT DHT: OPBOUW DIGITALE THERMO- en HYGROSTAAT

2HEAT DHT: OPBOUW DIGITALE THERMO- en HYGROSTAAT INTRODUKTIE DHT ; De 2HEAT-DHT thermo- en hygrostaat is een hoogwaardige regelunit die voor tal van toepassingen kan worden gebruikt. De 2HEAT-DHT is een zeer geavanceerde thermo- en hygrostaat met een

Nadere informatie

HANDLEIDING PROGRAMMAREGELAAR 40/16 SE

HANDLEIDING PROGRAMMAREGELAAR 40/16 SE Handleiding Programmaregelaar 40/16 SE rev. 01 blad 1 van 11 HANDLEIDING PROGRAMMAREGELAAR 40/16 SE WESTENENG OVENBOUW B.V. Elektrische- en gas- industrie-ovens Wielweg 46 3785 KR ZWARTEBROEK Telefoon

Nadere informatie

MS Fancontroller. Gebruiksaanwijzing...2 3409610/17-09-2014/F

MS Fancontroller. Gebruiksaanwijzing...2 3409610/17-09-2014/F MS Fancontroller 3409610 NL MS Fancontroller Gebruiksaanwijzing...2 1 3409610/17-09-2014/F MS Fancontroller 4309840/28-03-2012/F Geachte klant, Deze handleiding bevat alle nodige informatie om de bediening

Nadere informatie

Positie-aflezing. - LED of LCD-aflezing - met geïntegreerde microprocessor. Walda Impuls b.v. Delta 60 6825 MS Arnhem Tel 026-3638302 Fax 026-3638304

Positie-aflezing. - LED of LCD-aflezing - met geïntegreerde microprocessor. Walda Impuls b.v. Delta 60 6825 MS Arnhem Tel 026-3638302 Fax 026-3638304 SERIE Z-54 Positie-aflezing - LED of LCD-aflezing - met geïntegreerde microprocessor Walda Impuls b.v. Delta 60 6825 MS Arnhem Tel 026-3638302 Fax 026-3638304 ELGO - ELECTRIC GmbH D - 78239 Rielasingen,

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding LC-Products B.V. tel. (+31) 088-8111000 email: info@lc-products.nl website: www.lc-products.nl LC-Products. All rights reserved. No part of this publication may be reproduced in any form or by any means

Nadere informatie

Technische handleiding Versie 01/11 SERVER-CONTROL

Technische handleiding Versie 01/11 SERVER-CONTROL Technische handleiding Versie 01/11 SERVER-CONTROL Deze handleiding voor het installeren en bedienen van de server-control zorgvuldig doorlezen en navolgen. Deze handleiding binnen handbereik van de airconditioner

Nadere informatie

HANDLEIDING - LEVEL INDICATOR M A N U A L

HANDLEIDING - LEVEL INDICATOR M A N U A L HANDLEIDING - LEVEL INDICATOR M A N U A L Ondanks de grootst mogelijke zorgvuldigheid die Tasseron Electronics B.V. aan haar producten en de bijbehorende handleidingen besteedt, kunnen er onvolkomenheden

Nadere informatie

Inleiding. Inhoudsopgave: Omschrijving. 1.1 Het toetsenbord 1. 1.2 De displays 1. 1.3 Lampjes 1. 2.0 Vaste programma's 2. 3.0 Vrije programma's 3.

Inleiding. Inhoudsopgave: Omschrijving. 1.1 Het toetsenbord 1. 1.2 De displays 1. 1.3 Lampjes 1. 2.0 Vaste programma's 2. 3.0 Vrije programma's 3. Inleiding. Deze regelaar is in samenwerking met een Nederlands elektronica bedrijf door TOMA ontwikkeld. Daarbij is gebruik gemaakt van de nieuwste technieken, en gedacht aan bedieningsgemak en mogelijkheden.

Nadere informatie

Nederland - België. Externe display voor het zonneboilersysteem. ZentaSOL. Installatie-, gebruikers- en servicehandleiding M001919-B 300021630-001-D

Nederland - België. Externe display voor het zonneboilersysteem. ZentaSOL. Installatie-, gebruikers- en servicehandleiding M001919-B 300021630-001-D Nederland - België NL Externe display voor het zonneboilersysteem ZentaSOL ZentaSOL Installatie-, gebruikers- en servicehandleiding M001919-B 300021630-001-D Inhoud 1 Inleiding...2 1.1 Toegepaste symbolen...2

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING HD-9022. Microprocessor Volledig vrij instelbare controller

GEBRUIKSAANWIJZING HD-9022. Microprocessor Volledig vrij instelbare controller GEBRUIKSAANWIJZING HD-9022 Microprocessor Volledig vrij instelbare controller HD9022 MICROPROCESSOR CONFIGURATIE CONTROLLER De microprocessor gestuurde controller HD9022 is een aflees- en regelunit met

Nadere informatie

PROBA 50 Gebruiksaanwijzing (Opbouw en Inbouw)

PROBA 50 Gebruiksaanwijzing (Opbouw en Inbouw) PROBA 50 Gebruiksaanwijzing (Opbouw en Inbouw) Handleiding PROBA 50 Nederlands Doc.nr.: 951481 Versie: v1.4 Software: 000498 PROBA 50 Versie: v1.05 File: Do951481 Proba 50 v14 NL.wpd Door: AAD Datum: 06032012

Nadere informatie

VALIO XP KLOKTHERMOSTAAT

VALIO XP KLOKTHERMOSTAAT De VALIO XP opbouw klokthermostaat is ontwikkeld om elektrische- en conventionele verwarmingsinstallaties te kunnen schakelen aan de hand van de ingestelde temperatuur en tijd. Mogelijkheden en voordelen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding EXCLUSIV COMPACT THERMOSTAAT Dit product heeft de volgende eigenschappen: 1) Regeling van de verwarming 2) Eenvoudig te programmeren 3) Twee programma's: programma ingesteld af fabriek

Nadere informatie

Ruimtetemperatuur voelers MODBUS, SHT-A1-MB(-LCD) Ruimte MODBUS. Omschrijving

Ruimtetemperatuur voelers MODBUS, SHT-A1-MB(-LCD) Ruimte MODBUS. Omschrijving Ruimtetemperatuur voelers MODBUS, SHT-A1-MB(-LCD) Meting van de ruimte T en relatieve vochtigheid (rh) Voedingsspanning : AC/DC 24 Volt Bus interface : MODBUS RTU (RS45) Uitgangssignaal T : proportioneel

Nadere informatie

MC 785-MP. Gebruiksaanwijzing Opbouw en Inbouw uitvoering. Omschrijving : MC 785-MP Doc.nr.: 031918. Soort: HANDLEIDING Aantal bladen: 28 Versie: V2.

MC 785-MP. Gebruiksaanwijzing Opbouw en Inbouw uitvoering. Omschrijving : MC 785-MP Doc.nr.: 031918. Soort: HANDLEIDING Aantal bladen: 28 Versie: V2. MC 785MP Gebruiksaanwijzing Opbouw en Inbouw uitvoering Omschrijving : MC 785MP Doc.nr.: 398 Soort: HANDLEIDING Aantal bladen: 28 Versie: V2.4 Bestand: Do398 MC785MP v2.4 NL.wpd Software: MC785MP 3922

Nadere informatie

TOMA. De TOMA regelaar is gebouwd volgens de strenge Europese veiligheidseisen en voorzien van een CE keurmerk.

TOMA. De TOMA regelaar is gebouwd volgens de strenge Europese veiligheidseisen en voorzien van een CE keurmerk. Inleiding. Deze regelaar is in samenwerking met een Nederlands elektronica bedrijf door TOMA ontwikkeld. Daarbij is gebruik gemaakt van de nieuwste technieken, en gedacht aan bedieningsgemak en mogelijkheden.

Nadere informatie

DF405_V5 Universele uitlezing opbouw

DF405_V5 Universele uitlezing opbouw DF405_V5 Universele uitlezing opbouw Geschikt en ontwikkeld voor de meest voorkomende sensoren. Zowel analoge alsmede frequentie uitgang van de sensor kan als input voor de uitlezing worden gebruikt. Hierbij

Nadere informatie

All-in-one warmtepomp water verwarming BOI-200/260

All-in-one warmtepomp water verwarming BOI-200/260 All-in-one warmtepomp water verwarming BOI-200/260 Installatie & Instructie Handleiding Editie 2008 15.07.2008 Rev. 1.0 Inhoudstafel 1. Handleiding voor de installatie...3 1.1 Aansluiting...3 1.2 Installatie

Nadere informatie

BESCHRIJVING FUNCTIE MODES speciaal ontworpen voor vloerverwarming en koeling systemen die aangestuurd worden door actuators. Instelmogelijkheden: Enk

BESCHRIJVING FUNCTIE MODES speciaal ontworpen voor vloerverwarming en koeling systemen die aangestuurd worden door actuators. Instelmogelijkheden: Enk BESCHRIJVING FUNCTIE MODES speciaal ontworpen voor vloerverwarming en koeling systemen die aangestuurd worden door actuators. Instelmogelijkheden: Enkel omgevingsvoeler Enkel externe voeler (vloersensor)

Nadere informatie

CCE-200, 201, 202, 203, 204 & 206 NL Elektronisch bedieningspaneel Installatie-, Montage- en Gebruikshandleiding Voor de Installateur

CCE-200, 201, 202, 203, 204 & 206 NL Elektronisch bedieningspaneel Installatie-, Montage- en Gebruikshandleiding Voor de Installateur CCE-200, 201, 202, 203, 204 & 206 NL Elektronisch bedieningspaneel Installatie-, Montage- en Gebruikshandleiding Voor de Installateur Inhoudsopgave Overzicht van elektronische ketelpanelen en bedieningen...

Nadere informatie

Nederland - België. Externe display voor het zonneboilersysteem. ZentaSOL. Installatie-, gebruikers- en servicehandleiding M B

Nederland - België. Externe display voor het zonneboilersysteem. ZentaSOL. Installatie-, gebruikers- en servicehandleiding M B Nederland - België NL Externe display voor het zonneboilersysteem ZentaSOL ZentaSOL Installatie-, gebruikers- en servicehandleiding M001919-B 300021630-001-02 Inhoud 1 Veiligheidsvoorschriften...4 1.1

Nadere informatie

HANDLEIDING. SCU209DE / basis ontvanger. Inhoud;

HANDLEIDING. SCU209DE / basis ontvanger. Inhoud; HANDLEIDING SCU209DE / basis ontvanger Inhoud; Introductie Pagina 1 Specificaties en veiligheidsinstructies Pagina 2 Indicatieverlichting en installatie Pagina 3 Aansluitschema Pagina 4 Aanmelden thermostaten

Nadere informatie

Multi Purpose Converter 20A

Multi Purpose Converter 20A MPC20 Multi Purpose Converter 20A Gebruiksaanwijzing Lees deze gebruiksaanwijzing grondig door voordat u uw omvormer gaat gebruiken GEBRUIKSAANWIJZING Index SECTIE 1 Eigenschappen...17 SECTIE 2 Aansluitschema...17

Nadere informatie

VH CONTROL THERMOSTAAT METIS

VH CONTROL THERMOSTAAT METIS VH CONTROL THERMOSTAAT METIS HANDLEIDING & INSTRUCTIES 1 INHOUD Algemeen... 3 Belangrijkste functionaliteiten... 3 Belangrijke veiligheidsinformatie... 3 Technische gegevens... 3 Afmetingen... 4 Installatie

Nadere informatie

T6590B1000 FANCOIL REGELAAR KENMERKEN TOEPASSINGEN PRODUCT GEGEVENS

T6590B1000 FANCOIL REGELAAR KENMERKEN TOEPASSINGEN PRODUCT GEGEVENS T6590B1000 FANCOIL REGELAAR PRODUCT GEGEVENS KENMERKEN TOEPASSINGEN De T6590B1000 ruimteregelaar is ontworpen om de regelafsluiters, ventilator en extra elektrische in fancoil systemen te regelen. Een

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Bedienpaneel MINI-REP

Gebruikershandleiding. Bedienpaneel MINI-REP Gebruikershandleiding Bedienpaneel MINI-REP Inhoud: 1.1. Omschrijving Bediening Brandmeldcentrale 1.2. Alarmsituatie 1.3. Reset de brandmeldcentrale 1.4. Starten en stoppen van de Ontruiming 1.5. Uitlezen

Nadere informatie

MotorControl gebruiksaanwijzing V3 vanaf softwareversie 2.0e

MotorControl gebruiksaanwijzing V3 vanaf softwareversie 2.0e Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE...1 INLEIDING...3 UITVOERING...3 MC55081...3 MC55082...3 AANSPRAKELIJKHEID EN GARANTIE...3 ALGEMENE WERKING...4 Maximale stuurtijd beveiliging...4 Omschakel beveiliging...4

Nadere informatie

Schemanummer : I-AB1152-NL. Artikelnummer : Electrische documentatie Afstandsbedieningskast. Versie : 1.2. I-AB1152-NL Type Versie

Schemanummer : I-AB1152-NL. Artikelnummer : Electrische documentatie Afstandsbedieningskast. Versie : 1.2. I-AB1152-NL Type Versie Electrische documentatie Afstandsbedieningskast : : Artikel : MAK IFA ///5 SC Hoog/Laag Voorblad SC H/L Inhoudsopgave Pagina Paginabeschrijving Extra paginaveld Voorblad Inhoudsopgave Bedradingsgegevens

Nadere informatie

In werking stellen Hoofdstuk 6

In werking stellen Hoofdstuk 6 In werking stellen Hoofdstuk 6 6.1 In- en uitschakelen toestel Het toestel kan op twee manieren worden in- of uitgeschakeld: 1. Softwarematig; er blijft spanning op het toestel staan, bijsoftwarematig

Nadere informatie

Schemanummer : I-AB1153-NL Versienummer : 1.1. Artikelnummer : Electrische documentatie Afstandsbedieningskast. SCR 3 Hoog/Laag I-AB1153-NL

Schemanummer : I-AB1153-NL Versienummer : 1.1. Artikelnummer : Electrische documentatie Afstandsbedieningskast. SCR 3 Hoog/Laag I-AB1153-NL Voorblad Electrische documentatie Afstandsbedieningskast SC Hoog/Laag : :. Artikel : 5-8- Mark Infra / / / 5 hoog/laag SC Hoog/Laag SC H/L. IFA Inhoudsopgave Pagina Paginabeschrijving Extra paginaveld

Nadere informatie

Handleiding MH1210B temperatuurregelaar

Handleiding MH1210B temperatuurregelaar Handleiding MH1210B regelaar 1 Formaat gat voor behuizing Breedte: Hoogte: 70,5 mm 28,5 mm 2 Aansluitschema Er zijn een aantal uitvoeringen van de MH1210B in omloop. Bovenstaande afbeelding dient als indicatie.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Brandmeldcentrale JUNO-NET EN54

Gebruikershandleiding. Brandmeldcentrale JUNO-NET EN54 Gebruikershandleiding Brandmeldcentrale JUNO-NET EN54 Inhoud: 1.1. Omschrijving Bediening Brandmeldcentrale 1.2. Alarmsituatie 1.3. Reset de brandmeldcentrale 1.4. Starten en stoppen van de Ontruiming

Nadere informatie

TECHNISCHE HANDLEIDING

TECHNISCHE HANDLEIDING TECHNISCHE HANDLEIDING TIMER SCHAKELAAR Sleutelschakelaar met timerfunctie 230/380V / 4 x 10 Amp - 1 x 2 AMP inschakelbaar incl. LED controle, uitvoering opbouw ASW BV 2011 Technische Handleiding Documentversie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Brandmeldcentrale JUNO-NET EN54

Gebruikershandleiding. Brandmeldcentrale JUNO-NET EN54 Gebruikershandleiding Brandmeldcentrale JUNO-NET EN54 Copyright TEF Nederland erland B.V. Inhoud: 1.1. Omschrijving Bediening Brandmeldcentrale 1.2. Alarmsituatie 1.3. Reset de brandmeldcentrale 1.4. Starten

Nadere informatie

LCD scherm va LCD scherm

LCD scherm va LCD scherm scherm 1. Gebruik scherm Met het in Uw scooter ingebouwde scherm kunt U alle rij-, stuuracties, remmen en bedienen van het voertuig bepalen. De elektrische installatie van de scooter en de elektronica

Nadere informatie

FAQ en HANDLEIDINGEN. MEER HANDLEIDINGEN: kijk op faq.koba-groep.com

FAQ en HANDLEIDINGEN. MEER HANDLEIDINGEN: kijk op faq.koba-groep.com FAQ en HANDLEIDINGEN MEER HANDLEIDINGEN: kijk op faq.koba-groep.com Gebruikershandleiding Brandmeldcentrale Junior V4 Inhoud: 1.1. Omschrijving Bediening Brandmeldcentrale 1.2. Alarmsituatie 1.3. Reset

Nadere informatie

811.1. Gebruiksaanwijzing WTW PC-software

811.1. Gebruiksaanwijzing WTW PC-software 811.1 Gebruiksaanwijzing WTW PC-software Inhoudsopgave 1 FUNCTIONELE SPECIFICATIES........................................................................... 1 2 INSTALLATIE.............................................................................................

Nadere informatie

FAQ en HANDLEIDINGEN. MEER HANDLEIDINGEN: kijk op faq.koba-groep.com

FAQ en HANDLEIDINGEN. MEER HANDLEIDINGEN: kijk op faq.koba-groep.com FAQ en HANDLEIDINGEN MEER HANDLEIDINGEN: kijk op faq.koba-groep.com Gebruikershandleiding Brandmeldcentrale JUNO-NET EN54 Inhoud: 1.1. Omschrijving Bediening Brandmeldcentrale 1.2. Alarmsituatie 1.3. Reset

Nadere informatie

WWW.TECHGROW.NL. TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER HANDLEIDING. software versie: 1.00

WWW.TECHGROW.NL. TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER HANDLEIDING. software versie: 1.00 WWW.TECHGROW.NL TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER software versie: 1.00 HANDLEIDING TechGrow HS-1 handleiding GEFELICITEERD! U heeft de TechGrow HS-1 Portable CO 2 Meter aangeschaft. De HS-1 CO 2 Meter

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Handleiding: MC5508.20070830 v2.0a. Pagina - 1 -

Inhoudsopgave. Handleiding: MC5508.20070830 v2.0a. Pagina - 1 - Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE...1 INLEIDING...2 UITVOERING...2 MC55081...2 MC55082...2 AANSPRAKELIJKHEID EN GARANTIE...2 ALGEMENE WERKING...3 Maximale stuurtijd beveiliging...3 Omschakel beveiliging...3

Nadere informatie

TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER HANDLEIDING. software versie: 1.00. Uitgifte datum: 01-11-2014

TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER HANDLEIDING. software versie: 1.00. Uitgifte datum: 01-11-2014 WWW.TECHGROW.NL TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER software versie: 1.00 Uitgifte datum: 01-11-2014 HANDLEIDING TechGrow HS-1 handleiding GEFELICITEERD! U heeft de TechGrow HS-1 Portable CO 2 meter aangeschaft.

Nadere informatie

Service Manual. Comfort System

Service Manual. Comfort System Service Manual Comfort System Elektronische Regeling Het IRC comfortsysteem is voorzien van een elektronische regeling ten behoeve van besturing en bewaking van het toestel. Het toestel is tevens voorzien

Nadere informatie

Montage- en gebruikshandleiding

Montage- en gebruikshandleiding Montage- en gebruikshandleiding Filterbesturing 230V met zonneregelaar Art. nr.: 310.000.0530 Functie De filterbesturing PC-30 maakt een tijdgestuurd in- en uitschakelen van een 230V wisselstroom-filterpomp

Nadere informatie