Wat werd door de overwinnaars van Jeruzalem als het bewijs van hun superioriteit gezien?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wat werd door de overwinnaars van Jeruzalem als het bewijs van hun superioriteit gezien?"

Transcriptie

1 Daniël en zijn vrienden. Wat werd door de overwinnaars van Jeruzalem als het bewijs van hun superioriteit gezien? Zie Daniel 1 Het feit dat deze mannen, aanbidders van Jehova, gevankelijk naar Babel waren gebracht, en de vaten van Gods huis in de tempels van de goden van Babel waren geplaatst, werd triomfantelijk door de overwinnaars gezien als bewijs, dat hun godsdienst en gebruiken boven de godsdienst en gebruiken van de Hebreeën stonden.

2 Waren er onder de weggevoerde mensen uit Jeruzalem personen die ondanks de ellende God centraal in hun leven bleven stellen? Zie Daniel 1 Onder degenen die trouw gebleven waren aan God, bevonden zich Daniël en zijn drie vrienden, - verheven voorbeelden van wat mensen kunnen worden als ze zich verbinden met de God van wijsheid en macht. Uit de betrekkelijke eenvoud van hun Joods tehuis werden deze jongeren van koninklijke afkomst naar de prachtigste van alle steden en aan het hof van de machtigste vorst op aarde gebracht.

3 Welk bevel moest Aspenaz van de koning van Babel uitvoeren? Daniel 1:3-4 3 Toen beval de koning aan Aspenaz, het hoofd van zijn hovelingen, dat hij enigen van de Israëlieten moest laten komen, namelijk uit het koninklijk geslacht en uit de edelen, 4 jongemannen zonder enig gebrek, knap van uiterlijk, bedreven in alle wijsheid, ervaren in wetenschap, helder van verstand, en die in staat waren dienst te doen in het paleis van de koning, en dat men hen moest onderwijzen in de geschriften en de taal van de Chaldeeën.

4 Welk doel had koning Nebukadnezar met de opleiding van bekwame jongeren voor ogen? Zie Daniel 1:3-4 Omdat Nebukadnezar in deze jongeren de belofte van opmerkelijke bekwaamheid ontdekte, besloot hij dat ze zouden worden opgeleid voor belangrijke posities in zijn rijk. Om hen te bekwamen voor hun levenstaak, trof hij maatregelen dat ze de taal der Chaldeeën zouden leren, en drie jaar lang schonk hij hen de ongewone opvoedkundige voorrechten die alleen deel waren van vorsten uit zijn rijk.

5 Waar legde de koning van Babel de nadruk op bij de opleiding die deze jongeren gingen volgen? Daniel 1:5 5 De koning nu stelde een dagelijkse hoeveelheid van de gerechten van de koning voor hen vast, en van de wijn die hij dronk, om hen in drie jaar zo op te voeden dat zij aan het einde daarvan in dienst konden treden van de koning.

6 Wie werden er onder meer aangewezen om deze opleiding te gaan volgen? Daniel 1:6 Onder hen waren uit de Judeeërs: 6 Daniël, Hananja, Misaël en Azarja.

7 Wat vond het hoofd van de hovelingen, Aspenaz, bij deze vier jongelieden van belang? Daniel 1:7 7 Het hoofd van de hovelingen gaf hun andere namen. Daniël noemde hij Beltsazar, Hananja Sadrach, Misaël Mesach en Azarja Abed-Nego. De namen van Daniël en zijn vrienden werden veranderd in namen die Chaldeeuwse goden voorstelden.

8 Wat speelde op de achtergrond mee om de namen de vier jongeren te veranderen? Zie Daniel 1 De koning dwong de Hebreeuwse jongeren niet hun geloof op te geven in ruil voor de afgodendienst, hoewel hij hoopte dat ze geleidelijk hun geloof zouden prijsgeven. Door hun namen te geven die duidden op afgoderij, door hen dagelijks in aanraking te brengen met afgodische gebruiken en onder de invloed van verleidelijke vormen van heidense aanbidding hoopte hij hen te verleiden de godsdienst van hun volk prijs te geven en de eredienst der Babyloniërs aan te nemen.

9 Voor welke beproeving kwamen de vier jongelingen te staan? Daniel 1:8, eerste deel 8 Daniël nu nam zich in zijn hart voor zich niet te besmetten met de gerechten van de koning of met de wijn die hij dronk. Toen ze dit besluit namen, handelden de Hebreeuwse jongeren niet aanmatigend, maar met een vast vertrouwen op God. Ze wilden niet opvallen, maar toch kozen ze dit liever dan God te onteren. Terwijl ze gedurig baden, ijverig studeerden en met God in contact bleven, wandelden ze met God, zoals Henoch dat vroeger had gedaan. Echt succes op welk gebied ook is niet het gevolg van toeval of voorval of voorbestemming. Het is het gevolg van Gods voorzienigheid, het loon van geloof en bescheidenheid, van deugd en volharding.

10 Aan wie vroeg Daniël om begrip voor hun standpunt en wat werd overwogen? Daniel 1:8, tweede deel, 9-10 Daarom verzocht hij het hoofd van de hovelingen of hij zich niet zou hoeven te verontreinigen. 9 God gaf Daniël genade en barmhartigheid bij het hoofd van de hovelingen. 10 Want het hoofd van de hovelingen zei tegen Daniël: Ik ben bevreesd voor mijn heer de koning, die uw eten en uw drinken heeft vastgesteld. Want waarom zou hij zien dat uw gezichten er slechter uitzien dan die van de andere jongemannen van uw groep? U zou bij de koning mijn hoofd met schuld beladen.

11 Wat stelde Daniël voor? Daniel 1: Toen zei Daniël tegen de kamerheer die het hoofd van de hovelingen had aangesteld over Daniël, Hananja, Misaël en Azarja: 12 Stel uw dienaren toch tien dagen op de proef, en laat men ons plantaardig voedsel geven, zodat wij dat eten, en water, zodat we dat drinken. 13 En laat dan in uw tegenwoordigheid ons uiterlijk en het uiterlijk van de andere jongemannen, die de gerechten van de koning eten, bezien worden, en doe dan met uw dienaren naar wat u ziet.

12 Waar was het hoofd van de hovelingen bang voor, maar wat bleek na tien dagen? Daniel 1: Hij luisterde naar hen in deze zaak. Tien dagen stelde hij hen op de proef. 15 Aan het einde van die tien dagen zag men dat hun uiterlijk knapper was, en zagen zij er gezonder uit dan al de jongemannen die van de gerechten van de koning aten. Hoewel de kamerdienaar vreesde dat hij, door dit verzoek toe te staan, zich het ongenoegen van de koning op de hals zou halen, stemde hij toch toe; en Daniël wist dat hij zijn zaak had gewonnen.

13 Wat bleek na drie jaar opleiding? Daniel 1:19 19 De koning sprak met hen. Maar onder hen allen werd niemand gevonden als Daniël, Hananja, Misaël en Azarja. Zij traden in dienst van de koning.

14 Wie bleken daarna de Daniel 1:20 beste raadgevers van de koning te zijn en hoe beziet God Zijn trouwe medewerkers? 20 In alle zaken waar het aankomt op een wijs inzicht, waarover de koning hen ondervroeg, vond hij hen tienmaal beter dan alle magiërs en bezweerders die er in heel zijn koninkrijk waren. 1 Samuel 2:30, middelste deel want wie Mij eren, zal Ik eren,

Zingen: kinderlied Is je deur nog op slot? (Opw. Kids 4)

Zingen: kinderlied Is je deur nog op slot? (Opw. Kids 4) 5 november 2017 10.00 uur ET vd Kamp orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Marina de Vries Welkom Stiltemoment Toewijding en groet Zingen: E&R 150 (Juicht want Jezus is Heer) Zingen: kinderlied Is

Nadere informatie

LES 9. Eet, drink en blijf gezond. Doe Lees. Lees. Schrijf Vraag thuis om een leeg blik, Loop Leer. Bid dat je gezonde beslissingen zal.

LES 9. Eet, drink en blijf gezond. Doe Lees. Lees. Schrijf Vraag thuis om een leeg blik, Loop Leer. Bid dat je gezonde beslissingen zal. Eet, drink en blijf gezond Sabbat Doe Lees Daniël 1 door. Lees Zondag 'Eet, drink en blijf gezond.' Schrijf Vraag thuis om een leeg blik, schrijf de power text op een stuk papier en plak deze op het blik.

Nadere informatie

Aanpassen aan de cultuur of de wereld veranderen?

Aanpassen aan de cultuur of de wereld veranderen? Aanpassen aan de cultuur of de wereld veranderen? Daniël 1 13-9-2016 Wanneer spelt het verhaal 605 v.c. Jerusalem veroverd door Nebukadnezar II (regeert tot 562 v.c) 602 v.c. Daniel en vrienden hebben

Nadere informatie

Voorganger: Ouderling: Muziek: Koster:

Voorganger: Ouderling: Muziek: Koster: Voorganger: Ouderling: Muziek: Koster: ds. Werner Gugler Gerlof Koopmans Rik Nijs / Jongerenband Arjan van den Bor (voor de dienst) Opwekking 797 U roept ons samen als kerk van de Heer, verbonden met U

Nadere informatie

het boek Daniël seizoen 2010-2011 in de school van God in het vuur oorlog en vrede

het boek Daniël seizoen 2010-2011 in de school van God in het vuur oorlog en vrede De Bijbel Open het boek Daniël seizoen 2010-2011 25 sep Dan. 1 in de school van God 23 okt 27 nov 18 dec 29 jan 26 feb 26 mrt 23 apr Dan. 2 Dan. 3 Dan. 4-5 Dan. 6 Dan. 7-8 Dan. 9 Dan. 10-12 God kent de

Nadere informatie

Liturgie voor de eredienst in de Oude Kerk op 21 juni 2015 om uur

Liturgie voor de eredienst in de Oude Kerk op 21 juni 2015 om uur Liturgie voor de eredienst in de Oude Kerk op 21 juni 2015 om 18.30 uur Voorganger: prop. D.C.G. van der Kraan te Dordrecht Zingen: Psalm 139: 4 4 Waar zou ik Uwen Geest ontvlien? Waar zou m', o HEER,

Nadere informatie

Daniël in vogelvlucht

Daniël in vogelvlucht de Ark Assen Daniël in vogelvlucht De God van Israël is de God der goden 23 april 2018 7 mei 2018 Het Joodse rijk is het laatste wereldrijk Het Joodse volk wordt eerst gelouterd Vragen, opmerkingen? Mail

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen. presenteert DANIËL DE GEVANGENE

Bijbel voor Kinderen. presenteert DANIËL DE GEVANGENE Bijbel voor Kinderen presenteert DANIËL DE GEVANGENE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Jonathan Hay Aangepast door: Mary-Anne S. Vertaald door: Erna van Barneveld Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

Welke 4 beloften had God aan Israël gegeven?

Welke 4 beloften had God aan Israël gegeven? Efraim en Manasse gezegend. Welke 4 beloften had God aan Israël gegeven? Genesis 46:3-4 3 En Hij zei: Ik ben God, de God van uw vader; wees niet bevreesd om naar Egypte te trekken, want Ik zal u daar tot

Nadere informatie

het boek Daniël seizoen in de school van God in het vuur oorlog en vrede

het boek Daniël seizoen in de school van God in het vuur oorlog en vrede De Bijbel Open het boek Daniël seizoen 2010-2011 25 sep 23 okt 27 nov 18 dec 29 jan 26 feb 26 mrt 23 apr Dan. 1 Dan. 2 Dan. 3 Dan. 4-5 Dan. 6 Dan. 7-8 Dan. 9 Dan. 10-12 in de school van God God kent de

Nadere informatie

Bijbelstudie over ontheemd zijn, identiteit en menswaardigheid - Daniël 1

Bijbelstudie over ontheemd zijn, identiteit en menswaardigheid - Daniël 1 Bekijk ook de algemene instructie voor een contextuele bijbelstudie op www.kerkinactie.nl/bijbellezen. Daar vindt u algemene aanwijzingen ter voorbereiding en om de bijbelstudie te leiden. Bereid het goed

Nadere informatie

DE MANNEN DIE NIET WILDEN BUIGEN

DE MANNEN DIE NIET WILDEN BUIGEN Bijbel voor Kinderen presenteert DE MANNEN DIE NIET WILDEN BUIGEN Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Jonathan Hay Aangepast door: Mary-Anne S. Vertaald door: Erna van Barneveld Geproduceerd

Nadere informatie

Hoop in onzekere tijden. De Bekering van Nebuchadnessar

Hoop in onzekere tijden. De Bekering van Nebuchadnessar Hoop in onzekere tijden De Bekering van Nebuchadnessar Babylon Babylon Daniël 1: 1-2 In het derde regeringsjaar van Jojakim, de koning van Juda, trok Nebukadnessar, de koning van Babylonië, op naar Jeruzalem

Nadere informatie

Gospelkoor Vision uit Vriezenveen

Gospelkoor Vision uit Vriezenveen LITURGIE voor de Evangelisatiedienst op zondag 10 april 2016 in de Hervormde Gemeente te Den Ham Aanvang: 19.00 uur. Thema: Wie ben jij... als niemand kijkt? Voorganger: Ouderling van dienst: Organist:

Nadere informatie

Preek Daniël 1. Broers en zusters, gasten in ons midden, Leven op de grens van een vreemde wereld

Preek Daniël 1. Broers en zusters, gasten in ons midden, Leven op de grens van een vreemde wereld 1 Preek Daniël 1 Broers en zusters, gasten in ons midden, Leven op de grens van een vreemde wereld Moet je je voorstellen dat je met een grote groep gemeenteleden wordt ontvoerd. Laten we zeggen naar Iran.

Nadere informatie

Wie kreeg een opmerkelijke droom en welk indruk liet deze droom bij de koning achter?

Wie kreeg een opmerkelijke droom en welk indruk liet deze droom bij de koning achter? De droom van koning Nebukadnezar. Wie kreeg een opmerkelijke droom en welk indruk liet deze droom bij de koning achter? Daniël 2:1 1 In het tweede regeringsjaar van Nebukadnezar had Nebukadnezar dromen.

Nadere informatie

Wat was meer dan 100 jaar voordat koning Belsazar aan het bewind kwam voorzegd?

Wat was meer dan 100 jaar voordat koning Belsazar aan het bewind kwam voorzegd? De tekenen aan de wand. Wat was meer dan 100 jaar voordat koning Belsazar aan het bewind kwam voorzegd? Jeremia 51:11, laatste deel, 12-14 De HEERE heeft de geest van de koningen van Medië opgewekt, want

Nadere informatie

Liturgie Zondagochtend 11 augustus 2013 (B. Koerts)

Liturgie Zondagochtend 11 augustus 2013 (B. Koerts) Liturgie Zondagochtend 11 augustus 2013 (B. Koerts) Welkom + Mededelingen: Openingslied: Opwekking 123 Groot is Uw trouw Groot is uw trouw, o Heer, mijn God en Vader. Er is geen schaduw van omkeer bij

Nadere informatie

Daniël 1 Leven met overtuiging 13 oktober 2013 Heilige boontjes

Daniël 1 Leven met overtuiging 13 oktober 2013 Heilige boontjes Preek Gemeente van Christus,, dat is het thema voor deze dienst. En ik weet niet of jullie als doopouders daar wel zo blij mee zijn. Want die uitdrukking klinkt bepaald niet positief in onze taal. Wat

Nadere informatie

Bijbelstudies voor de Bruggroepen Daniël 1

Bijbelstudies voor de Bruggroepen Daniël 1 Bijbelstudies voor de Bruggroepen 2012-2013 Daniël 1 Bijbelstudies voor de Bruggroepen van de protestantse gemeente De Brug in Amersfoort, seizoen 2012-2013 Schrijvers: Iwan Dekker, Leantine Dekker, Hans

Nadere informatie

Hoe oud was Josia toen zijn vader koning Amon overleed en hoe was zijn verhouding met God?

Hoe oud was Josia toen zijn vader koning Amon overleed en hoe was zijn verhouding met God? De hervormingen van koning Josia. Hoe oud was Josia toen zijn vader koning Amon overleed en hoe was zijn verhouding met God? 2 Koningen 22:1, eerste deel, 2 1 Josia was acht jaar oud toen hij koning werd,

Nadere informatie

Wat betekent het dat Samuel in de Bijbel een ziener wordt genoemd en waar legde Samuel in zijn onderricht de nadruk op?

Wat betekent het dat Samuel in de Bijbel een ziener wordt genoemd en waar legde Samuel in zijn onderricht de nadruk op? De gevolgen van de verkeerde keuze van Saul. Wat betekent het dat Samuel in de Bijbel een ziener wordt genoemd en waar legde Samuel in zijn onderricht de nadruk op? 1 Samuel 9:9 9 Vroeger zei iedereen

Nadere informatie

Bij wie vroeg Jakob hulp toen zijn zonen de tweede reis naar Egypte gingen maken?

Bij wie vroeg Jakob hulp toen zijn zonen de tweede reis naar Egypte gingen maken? De tweede reis van Jozefs broers naar Egypte. Bij wie vroeg Jakob hulp toen zijn zonen de tweede reis naar Egypte gingen maken? Genesis 43:14 14 God, de Almachtige, geve jullie barmhartigheid in de ogen

Nadere informatie

Welke angst bestond nog altijd bij David en naar welke plaats ging hij en zijn gevolg heen?

Welke angst bestond nog altijd bij David en naar welke plaats ging hij en zijn gevolg heen? avid in Ziklag, wat een verkeerde keuze blijkt te zijn. Welke angst bestond nog altijd bij David en naar welke plaats ging hij en zijn gevolg heen? 1 Samuel 27:1-2 1 Maar David zei in zijn hart: Ik zal

Nadere informatie

Getrouw aan het Woord van God 1. Getrouw aan het Woord.

Getrouw aan het Woord van God 1. Getrouw aan het Woord. Getrouw aan het Woord van God 1 Getrouw aan het Woord. Lezen: Daniël 1:1-2 1 In het derde jaar der regering van Jojakim, de koning van Juda, kwam Nebukadnessar, de koning van Babel, naar Jeruzalem en belegerde

Nadere informatie

Hoe bouwde de koning van Medo Perzië zijn wereldrijk bestuurlijk gezien uit?

Hoe bouwde de koning van Medo Perzië zijn wereldrijk bestuurlijk gezien uit? In de leeuwenkuil. Hoe bouwde de koning van Medo Perzië zijn wereldrijk bestuurlijk gezien uit? Daniël 6:1-3 1 Darius, de Meder, ontving het koningschap toen hij ongeveer tweeënzestig jaar oud was. 2 Het

Nadere informatie

Antwoorden 19.1: Daniël is vastberaden

Antwoorden 19.1: Daniël is vastberaden Antwoorden 19.1: Daniël is vastberaden a. Jojakim b. Nebukadnezar c. Babel ligt rechtsonder op het kaartje, Jeruzalem linksonder. Leg uit dat Jeruzalem vanuit Babel werd ingenomen. a. Aspenaz b. Hij moet

Nadere informatie

Welke les wilde God aan Jozef leren?

Welke les wilde God aan Jozef leren? Een levensles voor Jozef. Welke les wilde God aan Jozef leren? Maar in de voorzienigheid van God zou zelfs dit voorval voor Jozef een zegen zijn. Hij had in enkele uren geleerd wat hij anders in jaren

Nadere informatie

Wie kreeg van God de opdracht om te pleiten voor de profeet Jeremia?

Wie kreeg van God de opdracht om te pleiten voor de profeet Jeremia? Welke profetie kreeg koning Zedekia te horen. Wie kreeg van God de opdracht om te pleiten voor de profeet Jeremia? Jeremia 38:7-9 7 Toen Ebed-Melech, de Cusjiet, een van de hovelingen die toen in het huis

Nadere informatie

Daniël in de leeuwenkuil. 1 juni 2014

Daniël in de leeuwenkuil. 1 juni 2014 Daniël in de leeuwenkuil 1 juni 2014 Daniël in de leeuwenkuil Daniel 6: 1 Darius de Mediër verkreeg het koningschap; hij was toen tweeënzestig jaar. 2 Darius ging ertoe over honderdtwintig satrapen over

Nadere informatie

Hoe reageerde de mensen in Israël op de overwinning op de Filistijnen?

Hoe reageerde de mensen in Israël op de overwinning op de Filistijnen? Saul probeert David te doden. Hoe reageerde de mensen in Israël op de overwinning op de Filistijnen? 1 Samuel 18:6 6 Toen David en zijn mannen terugkwamen na het verslaan van de Filistijnen, gebeurde het

Nadere informatie

Het boek Daniël. En Daniël bleef tot het eerste jaar van koning Kores.

Het boek Daniël. En Daniël bleef tot het eerste jaar van koning Kores. Het boek Daniël Daniël 1:1-21 In het derde jaar van de regering van Jojakim, de koning van Juda, kwam Nebukadnezar, de koning van Babel, naar Jeruzalem en belegerde het. En de HEERE gaf Jojakim, de koning

Nadere informatie

Hoe groot was het rijk van koning Ahasveros?

Hoe groot was het rijk van koning Ahasveros? Het burgermeisje dat koningin werd. Hoe groot was het rijk van koning Ahasveros? Esther 1:1 1 Het gebeurde in de dagen van Ahasveros hij is de Ahasveros die regeerde van India af tot Cusj toe over honderdzevenentwintig

Nadere informatie

DANIËL. Daniël aan het hof van Babel

DANIËL. Daniël aan het hof van Babel DAN - Herziene Statenvertaling DANIËL DE PROFEET DANIËL 1 Daniël aan het hof van Babel 1 In het derde regeringsjaar van Jojakim, de koning van Juda, kwam Nebukadnezar, de koning van Babel, naar Jeruzalem

Nadere informatie

Wat overkwam koning Hizkia en welk antwoord moest de profeet Jesaja brengen?

Wat overkwam koning Hizkia en welk antwoord moest de profeet Jesaja brengen? De wonderlijke ervaringen van koning Hizkia. Wat overkwam koning Hizkia en welk antwoord moest de profeet Jesaja brengen? 2 Koningen 20:1 1 In die dagen werd Hizkia ziek, tot stervens toe. Toen kwam de

Nadere informatie

Welke vraag stelde de koning aan Haman en welke gedachte had Haman bij deze vraag?

Welke vraag stelde de koning aan Haman en welke gedachte had Haman bij deze vraag? Hoe God zijn volk via Esther hielp. Welke vraag stelde de koning aan Haman en welke gedachte had Haman bij deze vraag? Esther 6:5-6 5 En de hovelingen van de koning zeiden tegen hem: Zie, Haman staat in

Nadere informatie

Daniël. Toegelicht & toegepast

Daniël. Toegelicht & toegepast Daniël Toegelicht & toegepast DANIËL Toegelicht & toegepast De Eindtijd Ger de Koning Webwinkel: www.uitgeverijdaniel.nl Bestellingen: info@uitgeverijdaniel.nl 2017 Uitgeverij Daniël, Zwolle, NL Tweede

Nadere informatie

L

L 1 2 3 4 5 6 Bemoediging Voorganger: Onze hulp is in de Naam van de Heer Gemeente: die hemel en aarde gemaakt heeft. Groet Voorganger: Genade Gemeente: Amen. 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Wij gaan voor even

Nadere informatie

Hoe was het in geestelijk opzicht met Gods volk gesteld?

Hoe was het in geestelijk opzicht met Gods volk gesteld? Koning Asa in voorspoed en tegenspoed. Hoe was het in geestelijk opzicht met Gods volk gesteld? Zie I koningen 13 en 2 Kronieken 14 Van Jerobeams dood tot de komst van Elia voor Achab ging het volk Israël

Nadere informatie

Welke functies had Samuel en kon Samuel met Gods hulp de voorspoed in Israël bevorderen?

Welke functies had Samuel en kon Samuel met Gods hulp de voorspoed in Israël bevorderen? Israël verlangt een koning. Welke functies had Samuel en kon Samuel met Gods hulp de voorspoed in Israël bevorderen? Sedert de dagen van Jozua had niemand het volk met meer wijsheid en succes geleid dan

Nadere informatie

Beautiful stranger. Voorganger: Ds. V.d. Woestijne Muzikale medewerking: Christian Verwoerd

Beautiful stranger. Voorganger: Ds. V.d. Woestijne Muzikale medewerking: Christian Verwoerd Beautiful stranger Voorganger: Ds. V.d. Woestijne Muzikale medewerking: Christian Verwoerd Welkom! Zingen: Youth for Christ 62 Heer, U bent mijn leven, de grond waarop ik sta. Heer, U bent mijn weg, de

Nadere informatie

Wat was de reden dat Gods volk in de woestijn zaten te mopperen?

Wat was de reden dat Gods volk in de woestijn zaten te mopperen? Kwartels en manna. Wat was de reden dat Gods volk in de woestijn zaten te mopperen? Exodus 16:1-2 1 Zij braken op uit Elim en heel de gemeenschap van de Israëlieten kwam in de woestijn Sin, die tussen

Nadere informatie

Hoop in onzekere tijden. Daniël: God Regeert

Hoop in onzekere tijden. Daniël: God Regeert Hoop in onzekere tijden Daniël: God Regeert Daniëls Reputatie Daniël 5:11-12 Er is een man in uw koninkrijk, in wie de geest der heilige goden woont, en in wie in de dagen van uw vader verlichting, verstand

Nadere informatie

Wie was de laatste aardse koning van Juda en wie had deze koning op de troon gezet?

Wie was de laatste aardse koning van Juda en wie had deze koning op de troon gezet? Jeremia en koning Zedekia Wie was de laatste aardse koning van Juda en wie had deze koning op de troon gezet? Jeremia 37:1 1 Koning Zedekia, de zoon van Josia, werd koning in plaats van Chonia, de zoon

Nadere informatie

God redt tot het eind van de tijden

God redt tot het eind van de tijden God redt tot het eind van de tijden (Daniël 3 en 6) Voorburg 19 november 2016 Indeling Daniël (JND) Beginselen in de hoofdstukken 1-6 Details en uitwerking in de hoofdstukken 7-12 4. Indeling van het boek

Nadere informatie

het boek Daniël seizoen 2010-2011 in de school van God in het vuur oorlog en vrede

het boek Daniël seizoen 2010-2011 in de school van God in het vuur oorlog en vrede De Bijbel Open het boek Daniël seizoen 2010-2011 25 sep 23 okt 27 nov 18 dec 29 jan 26 feb 26 mrt 23 apr Dan. 1 Dan. 2 Dan. 3 Dan. 4-5 Dan. 6 Dan. 7-8 Dan. 9 Dan. 10-12 in de school van God God kent de

Nadere informatie

Hoop in onzekere tijden. Daniël: Gebed & Antwoord

Hoop in onzekere tijden. Daniël: Gebed & Antwoord Hoop in onzekere tijden Daniël: Gebed & Antwoord Relatie met God God Aanbidden Zijn relatie met God Zijn Rol/Relatie in de wereld Hoe werd die band met God duidelijk? Daniël 2: 28 Maar er is een God in

Nadere informatie

DANIEL EN OPENBARING

DANIEL EN OPENBARING STUDIEBOEK: Een studie om te delen met, familie, vrienden en kennissen. DANIEL EN OPENBARING SAMENGESTELD DOOR MARCEL. R. WELS. Voor eventuele vragen kunt u mailen naar. m.r.wels@home.nl Mijn motto is:

Nadere informatie

Welke opdracht gaf God aan Elia?

Welke opdracht gaf God aan Elia? lia kreeg de opdracht naar Achab te gaan. Welke opdracht gaf God aan Elia? Zie 1 Koningen 18:1-8 Ten slotte kwam na vele dagen het woord des Heren tot Elia. Ga heen, vertoon u aan Achab, want Ik wil regen

Nadere informatie

In welke plaats riep Samuel het volk bij elkaar?

In welke plaats riep Samuel het volk bij elkaar? Saul tot koning gekozen. In welke plaats riep Samuel het volk bij elkaar? 1 Samuel 10:17 17 Maar Samuel riep het volk samen bij de HEERE, in Mizpa. De zalving van Saul tot koning was niet aan het volk

Nadere informatie

Gods heerlijkheid buiten de legerplaats

Gods heerlijkheid buiten de legerplaats J.N. Darby Gods heerlijkheid buiten de legerplaats Toon mij toch Uw heerlijkheid, Exodus 33:18 Falen en genade Gods volk is altijd het voorwerp van de raadsbesluiten en de gedachten van God. Zijn liefde

Nadere informatie

Wij weten van de persoon Daniël niets anders dan wat in het boek Daniël en in Ez. 14 :14, 18, 20; 28 :3 wordt vermeld.

Wij weten van de persoon Daniël niets anders dan wat in het boek Daniël en in Ez. 14 :14, 18, 20; 28 :3 wordt vermeld. Deze pagina is overgezet naar een nieuw softwaresysteem en kan in de laatste versie tijdelijk worden bekeken en verder worden bewerkt op: https://christipedia.miraheze.org/wi...niël_(profeet) Daniël (geboren

Nadere informatie

Preek over Daniel 1. Broeders en zusters, gemeente van onze Here Jezus,

Preek over Daniel 1. Broeders en zusters, gemeente van onze Here Jezus, Preek over Daniel 1 Broeders en zusters, gemeente van onze Here Jezus, In het 17 e vers hebben we zojuist gelezen dat Daniel van God inzicht gekregen had in allerlei gezichten en dromen. Dat dit een feit

Nadere informatie

Waarom is het belangrijk om bij elke Bijbelstudie te bidden?

Waarom is het belangrijk om bij elke Bijbelstudie te bidden? e profeet Zacharia, de tweede droom. Waarom is het belangrijk om bij elke Bijbelstudie te bidden? Jakobus 1:5, NBV2004 "Komt een van u wijsheid tekort? Vraag God erom en hij, die aan iedereen geeft, zonder

Nadere informatie

Wat was opvallend. bij de Israëlieten na verloop van tijd?

Wat was opvallend. bij de Israëlieten na verloop van tijd? Wat was opvallend Israël in Egypte verdrukt bij de Israëlieten na verloop van tijd? Exodus 1:6-7 6 Toen Jozef gestorven was, en ook al zijn broers, en heel die generatie, 7 werden de Israëlieten vruchtbaar

Nadere informatie

Welke opdracht kreeg Ezra van de koning van Perzië, Arthahsasta?

Welke opdracht kreeg Ezra van de koning van Perzië, Arthahsasta? oning Arthahsasta stuurt Ezra naar Jeruzalem. Welke opdracht kreeg Ezra van de koning van Perzië, Arthahsasta? Ezra 7:1, 6, 8 1 Na deze gebeurtenissen, tijdens het koningschap van Arthahsasta, de koning

Nadere informatie

Hoe was te zien dat Jozef na farao de belangrijkste autoriteit in Egypte was?

Hoe was te zien dat Jozef na farao de belangrijkste autoriteit in Egypte was? Jozef wordt onderkoning van Egypte. Hoe was te zien dat Jozef na farao de belangrijkste autoriteit in Egypte was? Genesis 41:41-42 41 Verder zei de farao tegen Jozef: Zie, ik stel u hierbij aan over heel

Nadere informatie

Welke geruchten waren meer en meer te horen over David en Batseba?

Welke geruchten waren meer en meer te horen over David en Batseba? Nathan bestraft David. Welke geruchten waren meer en meer te horen over David en Batseba? Met het verstrijken van de tijd werd de zonde van David met Batseba bekend, en het vermoeden rees dat hij de dood

Nadere informatie

Het einde van de tijden. God openbaart de loop van de tijden

Het einde van de tijden. God openbaart de loop van de tijden Het boek Daniël Droom van een beeld Visioen van vier dieren Daniël 2 Daniël 7 ZBSH Zaterdag Bijbel Studie Haaglanden Voorburg, 15 oktober 2016 Piet van Dijk Indeling van het boek Daniël Hoofdstuk 1 t/m

Nadere informatie

Gods soevereiniteit. Daniël

Gods soevereiniteit. Daniël Gods soevereiniteit Daniël 2 Terugblik 1: Wanneer speelt het verhaal? 605 v.c. Jeruzalem veroverd door Nebukadnezar II (regeert tot 562v.C). Twee stammen weggevoerd 602 v.c. Daniël en vrienden hebben 3

Nadere informatie

Schoongewassen! 1 Kor. 6:10-11

Schoongewassen! 1 Kor. 6:10-11 Schoongewassen! 1 Kor. 6:10-11 10 Houd jezelf toch niet voor de gek! Mensen die met allerlei mannen of vrouwen naar bed gaan, of afgoden aanbidden, of niet trouw zijn aan hun eigen man of vrouw, of mannen

Nadere informatie

1 Maleachi was een profeet. Hij moest een boodschap van de Heer doorgeven aan Israël. Hier volgen de woorden van Maleachi.

1 Maleachi was een profeet. Hij moest een boodschap van de Heer doorgeven aan Israël. Hier volgen de woorden van Maleachi. Maleachi 1 1 Maleachi was een profeet. Hij moest een boodschap van de Heer doorgeven aan Israël. Hier volgen de woorden van Maleachi. De liefde van de Heer 2-3 De Heer zegt: Ik houd van jullie, Israëlieten!

Nadere informatie

- 1 - De profeet Haggaï en wij. We beginnen te lezen in Haggaï hoofdstuk 1:1a

- 1 - De profeet Haggaï en wij. We beginnen te lezen in Haggaï hoofdstuk 1:1a - 1 - De profeet Haggaï en wij Het boek Haggaï staat niet voor niets in de bijbel; het is een boekje van maar twee hoofdstukken. Deze profeet Haggaï trad op na de terugkeer van de Joodse ballingen uit

Nadere informatie

Welke veldslagen ondernam het leger van koning Nebukadnezar in de jaren daarop?

Welke veldslagen ondernam het leger van koning Nebukadnezar in de jaren daarop? Koning Nebukadnezar kent 7 jaar van vernedering. Welke veldslagen ondernam het leger van koning Nebukadnezar in de jaren daarop? Ezechiël 26:7 7 Want zo zegt de Heere HEERE: Zie, Ik ga Nebukadnezar, de

Nadere informatie

Waar ging Mozes heen en wat was het verzoek?

Waar ging Mozes heen en wat was het verzoek? ozes en Aäron voor farao. Waar ging Mozes heen en wat was het verzoek? Exodus 5:1-3 1 Daarna kwamen Mozes en Aäron en zeiden tegen de farao: Zo zegt de HEERE, de God van Israël: Laat Mijn volk gaan om

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 11 september 2016 in de Dorpskerk aanvang: 10.00 uur GEMEENTEZONDAG MET AFSCHEID EN BEVESTIGING AMBTSDRAGERS

ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 11 september 2016 in de Dorpskerk aanvang: 10.00 uur GEMEENTEZONDAG MET AFSCHEID EN BEVESTIGING AMBTSDRAGERS ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 11 september 2016 in de Dorpskerk aanvang: 10.00 uur ~ 13 e Zondag van de Zomer ~ GEMEENTEZONDAG MET AFSCHEID EN BEVESTIGING AMBTSDRAGERS Voorganger Ouderling

Nadere informatie

De profeet Haggaï en wij. Het boek Haggaï staat niet voor niets in de bijbel; het is een boekje van maar twee hoofdstukken.

De profeet Haggaï en wij. Het boek Haggaï staat niet voor niets in de bijbel; het is een boekje van maar twee hoofdstukken. - 1 - De profeet Haggaï en wij Het boek Haggaï staat niet voor niets in de bijbel; het is een boekje van maar twee hoofdstukken. Deze profeet Haggaï trad op na de terugkeer van de Joodse ballingen uit

Nadere informatie

Op welke wijze kwam Esther te weten wat haar volk binnenkort te wachten stond?

Op welke wijze kwam Esther te weten wat haar volk binnenkort te wachten stond? De taak van Esther om Gods volk te redden. Op welke wijze kwam Esther te weten wat haar volk binnenkort te wachten stond? Esther 4:5-6 5 Toen riep Esther Hatach, een van de hovelingen van de koning, die

Nadere informatie

Naar onszelf (leren?) kijken zoals onze hemelse Vader ons ziet. Tot ontdekking komen dat we prachtig / verbazingwekkend mooi zijn

Naar onszelf (leren?) kijken zoals onze hemelse Vader ons ziet. Tot ontdekking komen dat we prachtig / verbazingwekkend mooi zijn lij zijn met het geschenk van een kind Stilstaan bij allen die dit tot nu toe hebben moeten missen Naar onszelf (leren?) kijken zoals onze hemelse Vader ons ziet Tot ontdekking komen dat we prachtig /

Nadere informatie

de benauwdheid zal niet tweemaal oprijzen.

de benauwdheid zal niet tweemaal oprijzen. De profeet Nahum en de Godsspraak over Ninevé. Wat moet jong en oud zich realiseren bij het lezen van de profetie van Nahum? Nahum 1:9 9 Wat denkt gij tegen de Heere? Hij zal zelf een voleinding maken;

Nadere informatie

Welke les moesten de Egyptenaren leren?

Welke les moesten de Egyptenaren leren? De eerste vier plagen. Welke les moesten de Egyptenaren leren? Exodus 7:2-5 2 U moet alles wat Ik u gebieden zal tegen Aäron zeggen, en Aäron, uw broer, moet tot de farao spreken, dat hij de Israëlieten

Nadere informatie

Lezing Uit het leven van Daniël; Daniël laat zich niet verontreinigen

Lezing Uit het leven van Daniël; Daniël laat zich niet verontreinigen Zingen: Psalm 17: 7,8 Psalm 141: 4,10 Het gebed des Heeren: 9 Psalm 46: 2,3,4 Psalm 37: 2,3,19 Lezen: Daniël 1 Lezing Uit het leven van Daniël; Daniël laat zich niet verontreinigen Vorig jaar mocht ik

Nadere informatie

- 1 - Daniël 1. hebt, dat aan Hem toegewijde hart, dan staat God je krachtig bij.

- 1 - Daniël 1. hebt, dat aan Hem toegewijde hart, dan staat God je krachtig bij. - 1 - Daniël 1 We gaan het hebben ver Daniël en zijn vrienden. Maar vrdat wij ver hen lezen, gaan we eerst naar nze kerntekst en die staat in 2 Krnieken 16:9 Want des Heren gen gaan ver de gehele aarde,

Nadere informatie

Was het verstandig om tijdens de belegering van Jeruzalem een akker te kopen en wie gaf aan Jeremia opdracht om een akker te kopen?

Was het verstandig om tijdens de belegering van Jeruzalem een akker te kopen en wie gaf aan Jeremia opdracht om een akker te kopen? De reden waarom Jeremia een akker koopt. Was het verstandig om tijdens de belegering van Jeruzalem een akker te kopen en wie gaf aan Jeremia opdracht om een akker te kopen? Jeremia 32:6-7 6 Jeremia zei:

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L. Plug Schriftlezing: Daniël 2 Lied 223 vers 1, 2 en 3 Psalm 68 vers 10 en 16 Psalm 46 vers 1 en 2 (Weerklank) Psalm 46 vers 3 en 4 (Weerklank) Lied 518 vers 1,

Nadere informatie

Preek over Daniël 1 : 6-9. God is er klaar voor. Gemeente van Jezus Christus,

Preek over Daniël 1 : 6-9. God is er klaar voor. Gemeente van Jezus Christus, Preek over Daniël 1 : 6-9. God is er klaar voor Gemeente van Jezus Christus, Hoe kijk je aan tegen de toekomst van de kerk? En wat verwacht je van de jongeren in de gemeente? Je kunt wel eens flink moedeloos

Nadere informatie

Wat zei Elia tegen koning Achab en wat ging Elia vervolgens doen?

Wat zei Elia tegen koning Achab en wat ging Elia vervolgens doen? Regen op komst. Wat zei Elia tegen koning Achab en wat ging Elia vervolgens doen? 1 Koningen 18:41-42 41 Daarna zei Elia tegen Achab: Ga op weg, eet en drink, want er is een gedruis van een overvloedige

Nadere informatie

Hoeveel tijd zat er tussen de droom van farao en de belofte van de schenker aan Jozef?

Hoeveel tijd zat er tussen de droom van farao en de belofte van de schenker aan Jozef? Hoeveel tijd zat er tussen de droom van farao en de belofte van de schenker aan Jozef? Genesis 41:1, eerste deel 1 En het gebeurde, na verloop van twee volle jaren, De droom van farao. Wat droomde de farao?

Nadere informatie

Blokzijl, (16.30 u.) Hoe houd je het als gelovige vol in een Babelcultuur?

Blokzijl, (16.30 u.) Hoe houd je het als gelovige vol in een Babelcultuur? Schriftlezing: Daniël 1 Tekst: idem Ps. 57:1,5,6 Ps. 15:1,2,3,4 Ps. 140:1,3,4,10 Lb. 294:1,2,3,7,8 Ps. 46:1,2,3,4 Gehouden te: Baflo, 08-11-09 (9.30 u.) Blokzijl, 08-11-09 (16.30 u.) Thema: Hoe houd je

Nadere informatie

Handelingen 2. Hand. 2: 36-eind HSV

Handelingen 2. Hand. 2: 36-eind HSV 36 Laat dan heel het huis van Israël zeker weten dat God Hem tot een Heere en Christus gemaakt heeft, namelijk deze Jezus, Die u gekruisigd hebt. 37 En toen zij dit hoorden, werden zij diep in het hart

Nadere informatie

Hoe zagen de omringende volken David, en waar was de tabernakel op dat moment?

Hoe zagen de omringende volken David, en waar was de tabernakel op dat moment? Het erfelijk koningschap aan David toegezegd. Hoe zagen de omringende volken David, en waar was de tabernakel op dat moment? Zie 2 Samuel 7 Veel van de omringende volken, die de voorspoed van Israël zagen,

Nadere informatie

DRIE PERIODEN VAN DE PROFETEN

DRIE PERIODEN VAN DE PROFETEN Inleiding Daniël De komende maanden willen we het boek Daniël bespreken, een boek waarvan men soms zegt dat het moeilijk te begrijpen is. Deze opmerking slaat dan vaak op de laatste zes hoofdstukken die

Nadere informatie

Liturgie voor de avonddienst van 8 februari 2015

Liturgie voor de avonddienst van 8 februari 2015 Liturgie voor de avonddienst van 8 februari 2015 Ps. 93: 1, 4 OB 1.De HEER' regeert; de hoogste Majesteit, Bekleed met sterkt', omgord met heerlijkheid, Bevestigt d' aard' en houdt door Zijne hand Dat

Nadere informatie

Maar met deze kleine gemeente Filadelfia is de Heer blij. Filadelfia

Maar met deze kleine gemeente Filadelfia is de Heer blij. Filadelfia - 1 - Filadelfia We lezen uit Openb. 3:7 waar staat: En schrijf aan de engel der gemeente te Filadelfia: De stad Filadelfia was een kleine stad in een vulkanische streek en door de vele aardbevingen is

Nadere informatie

ZONDAGOCHTEND 21 JANUARI Exodus 33 en 34 2 Kor. 3: 7-18 De heerlijkheid van Jezus aanschouwen!

ZONDAGOCHTEND 21 JANUARI Exodus 33 en 34 2 Kor. 3: 7-18 De heerlijkheid van Jezus aanschouwen! ZONDAGOCHTEND 21 JANUARI 2018 Exodus 33 en 34 2 Kor. 3: 7-18 De heerlijkheid van Jezus aanschouwen! EXODUS 33: 17-23 17 Toen zei de HEERE tegen Mozes: Ook dit woord dat u spreekt, zal Ik doen, want u hebt

Nadere informatie

Welke beschrijving is te lezen in Jesaja 11:11-14?

Welke beschrijving is te lezen in Jesaja 11:11-14? Het verstrooide overblijfsel uit alle volken bijeengebracht. Welke beschrijving is te lezen in Jesaja 11:11-14? Jesaja 11:11-14 En het zal op die dag gebeuren dat de Heere opnieuw, voor de tweede keer,

Nadere informatie

Matteüs 1,18-2,12 - Kerst: God verrast gelovigen en buitenstaanders

Matteüs 1,18-2,12 - Kerst: God verrast gelovigen en buitenstaanders Matteüs 1,18-2,12 - Kerst: God verrast gelovigen en buitenstaanders Eerste Kerstdag Liturgie Zingen - LB 138,1.3.4 Komt allen te zamen - LB 139 Komt verwondert u hier mensen - LB 145,1.3 Nu zijt wellekome

Nadere informatie

Matteüs 1,18-2,12 Kerst: God verrast gelovigen en buitenstaanders

Matteüs 1,18-2,12 Kerst: God verrast gelovigen en buitenstaanders Matteüs 1,18-2,12 Kerst: God verrast gelovigen en buitenstaanders Eerste Kerstdag Liturgie Zingen - LB 138,1.3.4 Komt allen te zamen - LB 139 Komt verwondert u hier mensen - LB 145,1.3 Nu zijt wellekome

Nadere informatie

Open vensters in de richting van Jeruzalem

Open vensters in de richting van Jeruzalem Hugo Bouter Open vensters in de richting van Jeruzalem Nu had hij in zijn bovenvertrek open vensters aan de kant van Jeruzalem; en driemaal daags boog hij zich neer op zijn knieën en bad en loofde zijn

Nadere informatie

Wat betekent volgens jou het woord kerk?

Wat betekent volgens jou het woord kerk? Wat betekent volgens jou het woord kerk? Ekklesia eruit geroepen - Gebruikstaal- en begrip: Vergadering van vrije burgers in Griekse stad-staten om de problemen te bespreken en op te lossen (Hand. 19:32,

Nadere informatie

Waar woonde Elkana, een zoon van Jeroham, en met wie was hij getrouwd?

Waar woonde Elkana, een zoon van Jeroham, en met wie was hij getrouwd? De gelofte van Hanna Waar woonde Elkana, een zoon van Jeroham, en met wie was hij getrouwd? 1 Samuel 1:1-2, eerste deel 1 Er was een man uit Ramathaïm-Zofim, uit het bergland van Efraïm, en zijn naam was

Nadere informatie

De discipel in een boze tijd

De discipel in een boze tijd De discipel in een boze tijd door: C.H. Mackintosh Volg jij Mij (Joh.21:22) Daniël 1-3 De eerste drie hoofdstukken van Daniël leren ons belangrijke lessen. Lessen die toepasbaar zijn, voor de tijd waarin

Nadere informatie

Israëls toekomst - op weg naar shalom. Jeruzalem, Jeruzalem u hebt niet gewild. Zie, er komt een dag voor de Here

Israëls toekomst - op weg naar shalom. Jeruzalem, Jeruzalem u hebt niet gewild. Zie, er komt een dag voor de Here Jeruzalem, Jeruzalem u hebt niet gewild Zie, er komt een dag voor de Here Nebukadnezar Kores Babel Meden 606 536 ballingschap Nebukadnezar Darius Babel Meden 606 537 ballingschap Jeremia Daniël Daniël

Nadere informatie

zodat de stuursheid van zijn gezicht wordt veranderd. want hij doet alles wat hem behaagt, ja, het kwaad van de mens is overvloedig over hem.

zodat de stuursheid van zijn gezicht wordt veranderd. want hij doet alles wat hem behaagt, ja, het kwaad van de mens is overvloedig over hem. Bijbelgedeelte dag 21 Prediker 8 vers 1 9 1 Wie is als de wijze en wie weet de verklaring van de dingen? De wijsheid van de mens verlicht zijn gezicht, zodat de stuursheid van zijn gezicht wordt veranderd.

Nadere informatie

Liturgie zondagavond 6 augustus Westerkerk Veenendaal

Liturgie zondagavond 6 augustus Westerkerk Veenendaal Liturgie zondagavond 6 augustus Westerkerk Veenendaal Psalm 99 : 1 en 4 (NB) 1.God is Koning, Hij sticht zijn heerschappij. Volken, hoort zijn stem. Buigt u, beeft voor Hem, die met macht gekroond op de

Nadere informatie

Jezus, de Leidsman van ons geloof

Jezus, de Leidsman van ons geloof Warffum seizoen 2018-2019 Jezus, de Leidsman van ons geloof 29 sep Jezus, de Zoon van God Hebreeën 1 27 okt Jezus, de Zoon des Mensen,, 2 24 nov Jezus, de Zoon over Gods huis,, 3-4 15 dec Jezus, de Hogepriester,,

Nadere informatie

2

2 1 2 3 4 5 6 Mt 16,21 7 8 9 10 Ze spraken met elkaar over alles wat er gebeurd was. 15 Terwijl ze zo liepen te praten, kwam er iemand bij hen lopen. Het was Jezus, 16 maar de leerlingen herkenden hem niet.

Nadere informatie

Wat probeerde Rehabeam en wat waren de gevolgen van deze handeling?

Wat probeerde Rehabeam en wat waren de gevolgen van deze handeling? Rehabeam en de afval in Israël. Wat probeerde Rehabeam en wat waren de gevolgen van deze handeling? Zie 1 Koningen 12:18 Toen Rehabeam zag dat de tien stammen hun trouw jegens hem hadden opgezegd, kwam

Nadere informatie

Wat kan ik nu voor mijn zoon doen?

Wat kan ik nu voor mijn zoon doen? De voorspelling wat Saul onderweg zou overkomen. Welke voorspelling deed Samuel aan Saul en waar zou de gebeurtenis plaatsvinden? 1 Samuel 10:2 2 Als u deze dag bij mij weggegaan bent, zult u twee mannen

Nadere informatie

Is het moeilijk voor de mensen om de opdrachten van Jezus uit te voeren? Zo ja, waarom, zo nee waarom niet?

Is het moeilijk voor de mensen om de opdrachten van Jezus uit te voeren? Zo ja, waarom, zo nee waarom niet? Bidden, praten met God LES 5 DEEL 5 DISCIPLE OPDRACHT: Lees de vier tekstgedeelten en beantwoord de 4 bijbehorende vragen. Hand 1:12-14, Hand 2:42, Hand 4:23-31 Hand 6:3-6 Hand 8:17, Hand 16:18, Hand 28:8

Nadere informatie