Nederlandse Jeugd Kampioenschappen Vrouwen en Mannen U12. Zaterdag 31 mei Sporthal Vinkhuizen Groningen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2014. Vrouwen en Mannen U12. Zaterdag 31 mei 2014. Sporthal Vinkhuizen Groningen"

Transcriptie

1 Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2014 Vrouwen en Mannen U12 Zaterdag 31 mei 2014 Sporthal Vinkhuizen Groningen

2 VOORWOORD Beste Clubs, De Nederlandse Jeugdkampioenschappen zullen georganiseerd worden door de Rayons in samenwerking met de verenigingen. De jeugd neemt terecht een belangrijke plaats in, iets waar de NBB de komende jaren, binnen haar mogelijkheden, verder de nadruk op zal trachten te leggen. Het is van belang voor de ontwikkeling van het basketball, om de doorstroming naar de eredivisie op een hoger plan te brengen, zodat enerzijds jeugdige spelers de mogelijkheid krijgen om wekelijks op het hoogste niveau te spelen en anderzijds dat hierdoor meer spelers de potentie ontwikkelen om vaste waarden te worden in de nationale teams. Een mooie uitdaging voor de komende tijd! Vanzelfsprekend een woord van dank aan alle collega s en vrijwilligers, die er voor zorgen dat deze kampioenschappen niet alleen voor de teams, maar ook voor de toeschouwers een hoogtepunt worden. Veel plezier! Fred van Urk Bestuurslid NBB BELANGRIJKE ADRESSEN NBB/Rayons Nederlandse Basketball Bond: Wattbaan ML Nieuwegein Postbus GB Nieuwegein T: F: E: info@nbb.basketball.nl I: Rayon Zuid: Marathonloop AA s-hertogenbosch T: F: E: bureauzaken@rayonzuid.nl I: Rayon West: Wattbaan ML Nieuwegein Postbus GB Nieuwegein T: F: E: info@west.basketball.nl I: west.basketball.nl

3 Rayon Noord Holland: Wijkermeerweg NT Beverwijk T: F: E: I: Rayon Noord: Oosterhamriklaan BA Groningen T: F: E: I: Rayon Oost: Reigerstraat 30 D 6883 ES Velp T: E: secretariaat@rayonoost.nl I:

4 ORGANISATIE Contact personen organisatie: Namens Celeritas-Donar Namens de N.B.B. Naam: Ellis Schouten Naam: Ivo Buderman Telefoon: Telefoon: Rayonbureau Noord Telefoon: Sporthal Vinkhuizen Straat: Radiumstraat 150 Postcode: 9743 SV Plaats: Groningen Telefoon: Huisartsenpost Ziekenhuis Doktersdienst Groningen UMCG Damsterdiep 191c Hanzeplein EC Groningen Groningen

5 AANSPRAKELIJKHEID De organiserende instanties kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor verlies of diefstal van eigendommen van deelneemsters/deelnemers, juryleden, begeleiding of arbiters, alsmede voor eventueel opgelopen letsel of andere ongevallen gedurende de reis naar en het verblijf in of nabij de sportcentra waar de toernooien plaats vinden. De Collectieve Ongevallenverzekering en de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering van de NBB zijn van toepassing, voor zover daarvoor voldaan is aan de verzekeringsvoorwaarden. ALGEMENE REGELS EN VEILIGHEID 1. Wij zijn te gast in Sporthal Vinkhuizen in Groningen en houden ons aan de geldende huisregels. 2. Bij brand of andere calamiteiten verlaten wij zo spoedig mogelijk de hal via de duidelijk aangegeven vluchtroute en volgen bovendien de aanwijzingen van de zaalwacht en de lokale organisatie op. 3. Wij houden de speelzaal en de kleedkamers schoon en deponeren het afval in de daarvoor bestemde bakken. 4. Na afloop van een wedstrijd ruimen beide teams de rommel onder de spelersbanken op. 5. Laat geen waardevolle spullen achter in kleedkamers tijdens en na afloop van het toernooi. 6. Coaches en begeleiding zijn verantwoordelijk voor het gedrag van hun speelsters/spelers gedurende het gehele toernooi OVERIGE PUNTEN VAN ORDE 1. De coaches c.q. begeleiding van de deelnemende teams dienen zich minimaal dertig (30) minuten voor aanvang van de eerste wedstrijd te melden bij de wedstrijdleiding en geven ter controle de betreffende spelerskaarten af. Na controle van de spelerskaarten ontvangen de coaches deze in de loop van het toernooi retour. 2. De arbiters dienen zich minimaal dertig (30) minuten voor de eerste door hen te leiden wedstrijd te melden bij de wedstrijdleiding.

6 REGLEMENT NATIONALE JEUGDKAMPIOENSCHAPPEN Deelname aan het toernooi: Gerechtigd tot deelname zijn de respectievelijke Rayonkampioenen. Indien een Rayonkampioen niet wenst deel te nemen aan het NJK dan komt de als tweede geëindigde club in aanmerking voor deelname. Deelname aan eventuele Rayonkampioenschappen is een verplichting tot deelname aan het NJK. De aanwijzing van deze vervangende club geschiedt door het Rayonbestuur. Kosten toernooi: De kosten van alle toernooien zullen worden gedeeld door zes (rayonbureaus en NBB). De reis- en verblijfskosten komen voor rekening van de deelnemende teams. De Rayonbureaus dienen de kosten aan leveranciers en overige derde partijen, eerst zelf te betalen. Een totaal overzicht van de gemaakte kosten kan aan het eind van de finaledag(en) ingediend worden bij de NBB, waarna een eindafrekening gemaakt wordt. Alle ingediende kostenposten moeten voorzien zijn van bonnetjes of facturen in verband met de administratie van de NBB. Leeftijd: Voor het speelgerechtigd zijn voor de diverse categorieën is het Algemeen Wedstrijdreglement van de NBB van toepassing. Peildatum is 1 januari tijdens het speelseizoen. Inschrijving en Teamopgave: Het tijdens het eigen Rayonkampioenschap uitgereikte teamopgave formulier dient uiterlijk op de woensdag voordat de voorronde van desbetreffende leeftijdscategorie begint ingeleverd te worden (via het Rayon) bij het Bondsbureau in Nieuwegein. De Rayonbureaus ontvangen vooraf instructie om alle data digitaal aan te leveren. Naast de namen van de deelneemsters/deelnemers dient de opgave tevens voorzien te zijn van de geboortedata en spelersnummers. Het betreffende Rayonbureau stuurt, na controle van het lidmaatschap, de teamopgave per spreadsheet per omgaande door naar de algemene leiding van de organiserende instantie. Op de opgave dienen per team tenminste acht en mogen ten hoogste veertien speelsters/spelers voorkomen, waarvan per wedstrijd slechts twaalf mogen uitkomen voor hun team. Het zal maximaal 3 Vrouwen toegestaan worden uit te komen in Mannenteams, maar Mannen worden niet toegestaan uit te komen in Vrouwenteams. De inschrijving en de teamopgave zijn bindend; niet of te laat opgegeven speelsters / spelers kunnen niet uitkomen voor hun team. Bij de teamopgave dient tevens opgave te worden gedaan van de kleuren van het clubtenue en reserve clubtenue, alsmede naam / adres / postcode / woonplaats / telefoonnummer / adres en lid nummer van de coach.

7 Speelgerechtigheid/Spelerskaarten: De speelsters en spelers dienen in het bezit te zijn van geldige spelerskaarten. Deze worden voor aanvang van de eerste wedstrijd door de organisatie gecontroleerd aan de hand van de teamopgave. De spelerskaarten blijven voor de duur van het toernooi ter beschikking van de organisatie. Conform artikel D.2.2 van het wedstrijdreglement van de NBB wordt aan een speelster / speler het recht ontzegd aan een wedstrijd deel te nemen, indien hij / zij zijn / haar spelerskaart niet kan overleggen en evenmin niet in staat is zijn/haar identiteit met een ander officieel legitimatiebewijs aan te tonen. Wedstrijdformulier: Het wedstrijdformulier dient telkens 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd bij de toernooileiding te zijn ingevuld door de coach c.q. begeleidster / begeleider. Niet opkomen: Het Bondsbestuur kan een boete van maximaal 244,00 opleggen aan een club, die na inschrijving een team terugtrekt van de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen voor clubteams. Daarnaast zal een evenredig aandeel in de toernooikosten voor onder meer zaalhuur en scheidsrechters als gevolg van het niet doorgaan van de wedstrijden bij het niet opgekomen team in rekening worden gebracht. Teams dienen 5 minuten voor aanvang van de wedstrijd bij het speelveld aanwezig te zijn. Teams die hierbij in gebreke blijven worden beschouwd als niet te zijn opgekomen. Teams die niet in reserve tenue verschijnen, terwijl dit door de toernooileiding noodzakelijk wordt geacht, verliezen de wedstrijd. De wedstrijden waarin een team niet op komt dagen worden niet opnieuw vastgesteld. Het resultaat van de eerder en nog te spelen wedstrijden van dit team worden niet meegenomen in de eindrangschikking. Arbitrage en jury: Tijdens de voorrondes zullen de scheidsrechters worden aangesteld en ingedeeld door de Commissie Arbitrage in samenwerking met de Rayon Scheidsrechters Commissie van het organiserende Rayon. De juryleden worden aangesteld en ingedeeld door de organisatie. Speaker: Tijdens de NJK s zal er verslag worden gedaan richting het publiek, door middel van een speaker. Deze zal ook bij opkomst en huldiging de spelers/speelsters en staff persoonlijk omroepen. Lever daarom voor de wedstrijd de namen en rugnummers in bij de persoon die verslag doet van de wedstrijd. Boarding: Om het speelveld een professionele uitstraling te geven wordt van de organisatie verwacht dat er boarding om het veld wordt geplaatst. Denk hierbij aan de twee meter uitloop die het veld moet behouden. Boarding statief mag in geen geval een bedreiging vormen voor gezondheid en welzijn van een speler/speelster.

8 Ballen: De organisatie levert de leren wedstrijdballen. WEDSTRIJDREGLEMENT NJK Poule-indeling en wedstrijden: De vijf Rayonkampioenen spelen verdeeld over twee dagen een halve competitie tegen elkaar. Spelregels: Er wordt in de U12 categorie gespeeld met de FIBA spelregels. Speeltijd: De wedstrijden bestaan uit 4 perioden van 10 minuten 'levende speeltijd'. Pauzes: Tussen de 1 e en 2 e en tussen de 3 e en 4 e periode is een pauze van 2 minuten toegestaan. Tussen de 2 e en 3 e periode is er een pauze van maximaal 10 minuten (in afwijking van FIBA). Seconden regels: Er wordt met de 3, 5 en 8 seconderegel gespeeld. Er wordt met de 24 seconderegel gespeeld. Gelijk eindigen: Als na afloop van de speeltijd (4 x 10 minuten) de stand gelijk is moet de wedstrijd met zoveel verlengingen van 5 minuten worden voortgezet als nodig is om de gelijke stand op te heffen. Verdediging: Man-to-Man verdedigen is verplicht voor U12 en U14 (dus niet voor U16 en hoger). Zie bijlage 1. Derhalve is een zône of zône-press niet toegestaan. Sancties: - eerste overtreding: waarschuwing coach; - volgende overtreding: technische fout coach. Speelbal: Er wordt met bal maat 6 gespeeld. Hoogte basket: De hoogte van de basket bedraagt 2.60 m bij U12, de reguliere hoogte van 3.05 m bij U14 Reserve tenue: Bij kleding van te veel op elkaar lijkende kleuren speelt het als tweede genoemde team in het reserve tenue.

9 Diskwalificatie: Indien een speelster / speler of coach / begeleidster / begeleider in een wedstrijd wordt gediskwalificeerd is hij / zij, op grond van artikel A - 49 van het reglement Tucht- en Geschillenrechtspraak, automatisch geschorst voor de volgende wedstrijd. Tevens zal melding gemaakt worden bij de Tucht- en Geschillen Commissie van de NBB. Protest: Uitsluitend administratieve protesten kunnen worden ingediend. Een administratief protest dient binnen vijftien (15) minuten na afloop van de betreffende wedstrijd bij de wedstrijdleiding te worden ingediend. Wedstrijdpunten: a. het team dat een wedstrijd wint krijgt 2 wedstrijdpunten; b. het team dat een wedstrijd verliest krijgt 0 wedstrijdpunten. Rangschikking: De rangschikking per poule wordt bepaald door het aantal behaalde wedstrijdpunten. Eindigen twee (of meer) teams gelijk dan is achtereenvolgens beslissend: 1. het resultaat van de onderling gespeelde wedstrijd(en). 2. het doelgemiddelde van de onderling gespeelde wedstrijd(en) (punten voor gedeeld door punten tegen). 3. het doelgemiddelde van alle gespeelde wedstrijden (punten voor gedeeld door punten tegen). 4. loting. Line-Up: Voor aanvang en na afloop van de wedstrijd wordt door beide teams een line-up uitgevoerd. Beide teams, incl. de coaches/begeleiding, geven elkaar in een line-up de hand, waarbij als laatste de scheidrechters, die zich in de middencirkel hebben opgesteld, ook een hand krijgen. Slotbepaling: In gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist de wedstrijdleiding.

10 DEELNEMENDE TEAMS Rayon Oost Rayon Noord Rayon West Rayon Zuid Rayon Noord- Holland VROUWEN Jolly Jumpers Celeritas-Donar De Wit-Grasshoppers Virtus Dozy Den Helder CLUBKLEUREN Code Vereniging Tenue (kleur shirt/kleur broek) Reserve tenue A Jolly Jumpers rood/wit rood wit/blauw rood B Celeritas-Donar geel blauw blauw - blauw C De Wit-Grasshoppers geel geel zwart geel D Virtus rood rood wit rood E Dozy Den Helder blauw blauw wit wit Vrouwen Wedstrijdprogramma Tijd Wedstrijd Jolly Jumpers Celeritas/Donar De Wit-Grasshoppers- Virtus Celeritas/Donar Dozy Den Helder Virtus Jolly Jumpers Dozy Den Helder De Wit-Grasshoppers

11 DEELNEMENDE TEAMS Rayon Oost Rayon Noord Rayon West Rayon Zuid Rayon Noord- Holland Mannen Wyba Celeritas-Donar Almere Pioneers Basketball Stars Weert BC Apollo CLUBKLEUREN Code Vereniging Tenue (kleur shirt/kleur broek) Reserve tenue A Wyba rood rood zwart zwart B Celeritas-Donar geel blauw blauw blauw C Almere Pioneers bordeaux bordeaux wit bordeaux D Basketball Stars Weert blauw blauw wit blauw E BC Apollo wit wit? rood rood? Mannen Wedstrijdprograma Tijd Wedstrijd Wyba Celeritas/Donar Almere Pioneers Basketball Stars Weert Celeritas/Donar BC Apollo Basketball Stars Weert Wyba BC Apollo Almere Pioneers *) Bij kleding van te veel op elkaar lijkende kleuren speelt het als tweede genoemde team in het reservetenue Het programma van het 2 e weekend wordt na t 1 e weekend bekend gemaakt. De winnaar van de poule is Nederlands kampioen.

12 VROUWEN Jolly Jum pers Celeritas- Donar Virtus De Wit Grasshoppers Dozy Den Helder Jolly Jumpers Celeritas- Donar Virtus De Wit Grasshoppe rs Dozy Den Helder HEREN Wyba Celeritas- Donar Basketball Stars Weert Almere Pioneers BC Apollo Wyba Celeritas- Donar Basketball Stars Weert Almere Pioneers BC Apollo

13 Toelichting op Man-to-Man Voor de NJK s is een heldere definitie van het Man-to-Man principe noodzakelijk. Vanuit FIBA is de stelregel: Wanneer 3 spelers of meer, voor een periode van 3 seconden of meer achter elkaar hun man niet verdedigen, dan is dit geen vorm van Man-to-Man. In deze beknopte toelichting geven we enkele voorbeelden die voor kunnen komen naast de standaardsituaties als Pick & Roll. Helpside verdediging, waarbij een extra verdediger uitstapt naar de ballside op een speler die een drive naar de basket maakt. Dit is toegestaan als onderdeel van de M-t-M verdediging. Helpside met rotatie Het is mogelijk dat een derde speler meewerkt in de verdediging en een speler overneemt van een collega-verdediger. Ook deze vorm is toegestaan. Rotatie Het is mogelijk dat spelers elkaar helpen, waarbij men de aanvaller van elkaar overneemt. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren in het beperkte gebied (bucket), waarbij de verdediger van de postspeler gaat helpen en de aanvallende postspeler door een andere speler wordt overgenomen. Ook deze vorm van M-t-M is toegestaan

14 Verdedigen onder balhoogte Het is heel normaal dat een speler van het verdedigende team, zijn/haar man laat lopen, wanneer de bal sneller wordt opgedribbeld/gepasst dan zijn/haar aanvaller meeloopt. Ook dit is toegestaan. Bij een situatie die lijkt op de voorgaand is het toegestaan om een Trap te zetten of Double Teaming te spelen, waarbij er ook een rotatie in de verdediging plaats vindt. Ook dit is toegestaan. Run and Jump/Trapping Het is eveneens toegestaan om Run and Jump of Trapping te spelen met meerdere spelers, waarbij de vrijgelaten speler door een andere verdediger wordt overgenomen.

15 Zone verdediging niet toegestaan Bepalend voor zone-verdediging is of de spelers van het verdedigende team een positie verdedigen of een tegenstander verdedigen. In deze situatie is het bepalend of spelers 1 en 2 met de tegenstander meegaan cq. een switch doen. Of dat zij op hun positie blijven staan EN dat speler nr. 3 blijft staan in het midden. Dit is een ZONE en dus niet toegestaan!! Wanneer de speler nr. 3 alsnog uitstapt naar zijn/haar aanvaller, als deze de bal toegespeeld krijgt, dan kan er alsnog sprake zijn van Man-to- Man, mits spelers 1 en 2 dan wel hun aanvaller verdedigen.

VOORRONDE NATIONALE BEKERCOMPETITIE

VOORRONDE NATIONALE BEKERCOMPETITIE VOORRONDE NATIONALE BEKERCOMPETITIE 2016-2017 VROUWEN SENIOREN/VROUWEN U22 POULE B ZATERDAG 3 SEPTEMBER 2016 SPORTHAL DE CROSSER TE WERKENDAM NEDERLANDSE BASKETBALL BOND AFDELING ZUID BC VIRTUS VOORWOORD

Nadere informatie

Afdeling Zuid. Plaatsingstoernooi NJK VROUWEN U14 EN U mei 2017 sporthal Die Heygrave in Vlijmen

Afdeling Zuid. Plaatsingstoernooi NJK VROUWEN U14 EN U mei 2017 sporthal Die Heygrave in Vlijmen Afdeling Zuid Plaatsingstoernooi NJK VROUWEN U14 EN U12 2017 13 mei 2017 sporthal Die Heygrave in Vlijmen VOORWOORD Welkom op het plaatsingstoernooi Vrouwen U14 en U12, Op zaterdag 13 mei a.s. zullen de

Nadere informatie

VOORRONDE NATIONALE BEKERCOMPETITIE

VOORRONDE NATIONALE BEKERCOMPETITIE VOORRONDE NATIONALE BEKERCOMPETITIE 2017-2018 MANNEN SENIOREN POULE D ZATERDAG 2 SEPTEMBER 2017 SPORTHAL TUINWIJK TE BERGEN OP ZOOM NEDERLANDSE BASKETBALL BOND AFDELING ZUID WBB Giants VOORWOORD Op zaterdag

Nadere informatie

RAYON Kwalificatie toernooi voor de NJK

RAYON Kwalificatie toernooi voor de NJK RAYON ZUID NEDERLANDSE BASKETBALL BOND RAYON Kwalificatie toernooi voor de NJK Jongens onder 12 Meisjes onder 14 Meisjes onder 16 en 18 20 en 21 april 2013 In Sporthal t Zand te Bakel VOORWOORD Welkom

Nadere informatie

VOORRONDE NATIONALE BEKERCOMPETITIE

VOORRONDE NATIONALE BEKERCOMPETITIE VOORRONDE NATIONALE BEKERCOMPETITIE 2016-2017 MANNEN SENIOREN POULE D MANNEN U18 POULE B ZATERDAG 3 SEPTEMBER 2016 SPORTHAL TUINWIJK TE BERGEN OP ZOOM NEDERLANDSE BASKETBALL BOND AFDELING ZUID WBB GIANTS

Nadere informatie

Battle of Talents. 14 februari Tubbergen 20 maart Barendrecht Vrouwen U14 & U15

Battle of Talents. 14 februari Tubbergen 20 maart Barendrecht Vrouwen U14 & U15 Battle of Talents 14 februari Tubbergen 20 maart Barendrecht Vrouwen U14 & U15 Locatie Tubbergen Locatie Barendrecht Burgemeester Verdegaalhal Sporthal de Driesprong Pastoor Bloemenstraat 1, Marijkesingel

Nadere informatie

Mix U14 & U16 Rebound 73

Mix U14 & U16 Rebound 73 1 1 e TOERNOOI Mix U14 & U16 Rebound 73 Sportcomplex: De Sypel, Harderwijk Maandag 23 december 2013 Versie 2 d.d. 26-11-2013 1 2 BELANGRIJKE GEGEVENS: Coordinator Rebound 73: Sporthal: Scheidsrechters:

Nadere informatie

FINALEDAG. Rayon Noord NBB

FINALEDAG. Rayon Noord NBB FINALEDAG NNK U12, BEKERFINALES M14, 16, 18 FINALES DS 1 EN HS 1 Rayon Noord 10 mei 2014 in Sporthal Vinkhuizen te Groningen Sporthal Vinkhuizen Rayon Noord NBB Radiumstraat 150 Postbus 4256 9743 SV Groningen

Nadere informatie

Rayon U13 / U15. Talentcup Rayonselecties meisjes. 17 november Sportopol Heerenveen

Rayon U13 / U15. Talentcup Rayonselecties meisjes. 17 november Sportopol Heerenveen Rayon U13 / U15 Talentcup 2013 Rayonselecties meisjes 17 november 2013 Sportopol Heerenveen Versie 1.2 01-11-2013 IB Voorwoord In de algemene vergadering van de NBB in het voorjaar 2009 is besloten dat

Nadere informatie

REGIO BEKERTOERNOOI. Halve Finale Zaterdag 19 april Finale Zaterdag 24 mei 2014 (onder voorbehoud)

REGIO BEKERTOERNOOI. Halve Finale Zaterdag 19 april Finale Zaterdag 24 mei 2014 (onder voorbehoud) REGIO BEKERTOERNOOI Finale Zaterdag 19 april 2014 Finale Zaterdag 24 mei 2014 (onder voorbehoud) UITSLAGEN 11 + 12 JAN 2014 poule veld Waddixnveen Uitslagen 09.15 uur X2 A 1 Wadd Flyers 2 Lokomotief 2

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. 3 Wedstrijdreglement. Hoofdstuk 5 Volleybal Nationale Jeugdkampioenschappen. Versie juni

Wedstrijdreglement. 3 Wedstrijdreglement. Hoofdstuk 5 Volleybal Nationale Jeugdkampioenschappen. Versie juni 3 Wedstrijdreglement Hoofdstuk 5 Volleybal Nationale Jeugdkampioenschappen Versie juni 2014 1 Inhoud 3.5.1 Algemeen... 3 3.5.2 Opbouw... 3 3.5.3 Inschrijven... 3 3.5.4 Samenstellen team... 4 3.5.5 Deelname

Nadere informatie

Weerter Scholen Toernooi Basketball

Weerter Scholen Toernooi Basketball Weerter Scholen Toernooi 2017 Basketball mede mogelijk gemaakt door Basketball Promotie Limburg/ Basketball Academie Limburg www.basketballpromotielimburg.nl VOORWOORD Beste deelnemer, na een jaar hard

Nadere informatie

REGIO BEKERTOERNOOI. Zaterdag 13 september 2014 Zaterdag 10 januari 2015 Zaterdag 4 april 2015 Zaterdag 23 mei 2015 (onder voorbehoud)

REGIO BEKERTOERNOOI. Zaterdag 13 september 2014 Zaterdag 10 januari 2015 Zaterdag 4 april 2015 Zaterdag 23 mei 2015 (onder voorbehoud) REGIO BEKERTOERNOOI Zaterdag 13 september 2014 Zaterdag 10 januari 2015 Zaterdag 4 april 2015 Zaterdag 23 mei 2015 (onder voorbehoud) INDELING POULES Poule J8 A Poule J8 B Poule J8 C Bouncers Bask Cady

Nadere informatie

Schoolbasketbaltoernooi

Schoolbasketbaltoernooi Schoolbasketbaltoernooi Donderdag 27 december 2018 Sportcentrum de Waterkanten Sportlaan 21, 2163 VA Lisse Schoolbasketbal.lisse@gmail.com Beste ouders, verzorgers, coaches, Ook dit jaar wordt het schoolbasketbaltoernooi

Nadere informatie

REGLEMENT TRAINERS EN COACHES

REGLEMENT TRAINERS EN COACHES REGLEMENT TRAINERS EN COACHES BEGRIPSBEPALINGEN Bondsbestuur : het bestuur van de Nederlandse Basketball Bond (NBB) Vereniging : organisatie-eenheid als bedoeld in artikel 3.2 van de statuten van de NBB

Nadere informatie

HANDBOEK NATIONALE EVENEMENTEN WATERPOLO. N.K. E jeugd (0.11 jr.) N.K. D jeugd (o.13 jr.) N.K. C jeugd (o.15 jr.) N.K. A jeugd (o.19 jr.

HANDBOEK NATIONALE EVENEMENTEN WATERPOLO. N.K. E jeugd (0.11 jr.) N.K. D jeugd (o.13 jr.) N.K. C jeugd (o.15 jr.) N.K. A jeugd (o.19 jr. HANDBOEK NATIONALE EVENEMENTEN WATERPOLO N.K. E jeugd (0.11 jr.) N.K. D jeugd (o.13 jr.) N.K. C jeugd (o.15 jr.) N.K. A jeugd (o.19 jr.) INHOUDSOPGAVE: Algemeen Het wedstrijdreglement Draaiboek Algemeen

Nadere informatie

Reglement Streetsoccertoernooi 2018

Reglement Streetsoccertoernooi 2018 Reglement Streetsoccertoernooi 2018 De inschrijving voor deelname aan het Rotary streetsoccertoernooi 2018 verloopt via formdesk. De schoolsport coördinator ontvangt de link waar men zich kan inschrijven.

Nadere informatie

TIP: Laat geen waardevolle voorwerpen achter in de kleedlokalen!

TIP: Laat geen waardevolle voorwerpen achter in de kleedlokalen! WEDSTRIJDREGLEMENT 1. Elke vereniging wordt verzocht zich bij aankomst te melden bij de wedstrijdleiding. Zij krijgen dan tevens de wedstrijdbriefjes voor de verenigingsscheidsrechters. 2. Alle wedstrijden

Nadere informatie

Reglement Streetsoccertoernooi 2016

Reglement Streetsoccertoernooi 2016 Reglement Streetsoccertoernooi 2016 De inschrijving voor deelname aan het Rotary streetsoccertoernooi 2016 verloopt via formdesk. De schoolsportcoordinator ontvangt de link waar men zich kan inschrijven.

Nadere informatie

Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... VOORWOORD... ROUTEBESCHRIJVING... ... 4

Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... VOORWOORD... ROUTEBESCHRIJVING... ... 4 1 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 VOORWOORD... 3 ROUTEBESCHRIJVING... Adresgegevens... Routebeschrijving eigen vervoer... Routebeschrijving openbaar vervoer... Parkeren...... Plattegrond... ALGEMENE INFORMATIE...

Nadere informatie

Reglement Streetsoccertoernooi 2017

Reglement Streetsoccertoernooi 2017 Reglement Streetsoccertoernooi 2017 De inschrijving voor deelname aan het Rotary streetsoccertoernooi 2017 verloopt via formdesk. De schoolsportcoordinator ontvangt de link waar men zich kan inschrijven.

Nadere informatie

Handleiding. Mini-competitie in toernooivorm. Afdeling Oost Nederlandse Basketball Bond

Handleiding. Mini-competitie in toernooivorm. Afdeling Oost Nederlandse Basketball Bond Handleiding Mini-competitie in toernooivorm Afdeling Oost Nederlandse Basketball Bond Versie: 19 augustus 2015 Inleiding De minicompetitie in toernooivorm is opgezet door Rayon Oost in de jaren 90. Het

Nadere informatie

Wedstrijdreglement BZA

Wedstrijdreglement BZA Wedstrijdreglement BZA Algemeen 1. Het Bedrijfs - & Zomeravondvoetbal 2013 - nader te noemen BZA wordt namens ZVV Urk door de Commissie Recreatief georganiseerd. De organisatie heeft het mandaat om beslissingen

Nadere informatie

Reglement NK Sevens Seizoen

Reglement NK Sevens Seizoen Reglement NK Sevens Seizoen 2015-2016 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 2 Artikel 1 Algemeen... 3 Artikel 2 Inschrijving... 3 Artikel 3 Kwalificatie... 4 Artikel 4 Toernooireglement...

Nadere informatie

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN A-cat Mannen (m.u.v. standaard elftallen) Vrouwen Jeugd

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN A-cat Mannen (m.u.v. standaard elftallen) Vrouwen Jeugd KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN 2018-2019 A-cat Mannen (m.u.v. standaard elftallen) Vrouwen Jeugd Artikel 1 Deelname Aan deze wedstrijden kan worden deelgenomen door de voor de districtscompetitie ingeschreven

Nadere informatie

Om deze dag soepel te laten verlopen, vragen wij u goede notie te nemen van de nu volgende gedragscode en aandachtspunten.

Om deze dag soepel te laten verlopen, vragen wij u goede notie te nemen van de nu volgende gedragscode en aandachtspunten. Van de organisatie Om het kwalificatietoernooi in goede banen te leiden, zijn de belangrijkste zaken op een rijtje gezet. Hieronder vinden jullie de gedragscode, aandachtspunten, deelname en reglement

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RECREATIE ZAALVOETBAL ALKMAAR 2015-2016

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RECREATIE ZAALVOETBAL ALKMAAR 2015-2016 HUISHOUDELIJK REGLEMENT RECREATIE ZAALVOETBAL ALKMAAR 2015-2016 1 1. SPELREGELS 1.1 Er wordt gespeeld volgens de door de KNVB opgestelde Handleiding voor Scheidsrechters Futsal, dd. Juli 2011. Echter m.u.v.

Nadere informatie

MEISJES MIDWINTER TOERNOOI ZATERDAG 3 FEBRUARI

MEISJES MIDWINTER TOERNOOI ZATERDAG 3 FEBRUARI F C HARLINGEN FC HARLINGEN MEISJES MIDWINTER TOERNOOI ZATERDAG 3 FEBRUARI 2018 Voorwoord. Beste sportvrienden, In navolging op het fc Harlingen jeugdtoernooi dat al sinds vele jaren het sluitstuk van de

Nadere informatie

Dag der Kampioenen 2015

Dag der Kampioenen 2015 Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Dag der Kampioenen 2015 30 en 31 mei 2015 Schijndel/DE WIT KNVB 2015 Inhoudsopgave: pag. 2 Inhoudsopgave pag. 3 kleedlokaalindeling en gegevens accommodatie; pag. 4

Nadere informatie

Sportpark De Groote Stee Smeetlandseweg 15 Rotterdam IJsselmonde

Sportpark De Groote Stee Smeetlandseweg 15 Rotterdam IJsselmonde IJ.V.V. de ZWERVERS Sportpark De Groote Stee Smeetlandseweg 15 Rotterdam IJsselmonde 2 e Pinksterdag, maandag 20 mei 2013 Op maandag 20 mei 2013 wordt bij onze voetbalvereniging IJ.V.V. de Zwervers een

Nadere informatie

Voorwoord. De organisatie, Johan Peeters, Peter Gielen, Maarten Rutten.

Voorwoord. De organisatie, Johan Peeters, Peter Gielen, Maarten Rutten. Voorwoord vv Helden heet u van harte welkom op het derde Peel en Maas toernooi. Een toernooi voor de C-, D- en E- jeugd van alle voetbalverenigingen uit de mooie Maas gemeentes Peel & Maas en Horst aan

Nadere informatie

PROVINCIAAL SCHOOLKORFBAL WEDSTRIJDREGLEMENT

PROVINCIAAL SCHOOLKORFBAL WEDSTRIJDREGLEMENT WEDSTRIJDREGLEMENT PROVINCIAAL SCHOOLKORFBAL artikel 1. artikel 2 artikel 3. artikel 4. artikel 5. artikel 6. De wedstrijden worden gespeeld volgens de officiële reglementen van het KNKV en de officiële

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP ZAALVOETBAL VAN COVS NEDERLAND

REGLEMENT VOOR HET NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP ZAALVOETBAL VAN COVS NEDERLAND REGLEMENT VOOR HET NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP ZAALVOETBAL VAN COVS NEDERLAND 1. De COVS organiseert jaarlijks voor haar leden een zaalvoetbaltoernooi om het kampioenschap van Nederland. De organisatie berust

Nadere informatie

CBV BINNENLAND STARTTOERNOOI

CBV BINNENLAND STARTTOERNOOI CBV BINNENLAND STARTTOERNOOI 27 AUGUSTUS 2016 Algemene zaken Toernooileiding De toernooileiding is in handen van Michel Appers (06-41860093). Sporthal Het toernooi vindt plaats in sporthal De Driesprong,

Nadere informatie

Dames Jeugd Challenge

Dames Jeugd Challenge Dames Jeugd Challenge < 16 jaar, < 14 jaar, < 12 jaar Speelschema Ronde 1 = nr. 2 voorgaande challenge nummer 3 voorgaande challenge Ronde 2 = verliezer ronde 1 winnaar voorgaande challenge Ronde 3 = winnaar

Nadere informatie

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN B-categorie Senioren mannen Veteranen G-Voetbal Jeugd

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN B-categorie Senioren mannen Veteranen G-Voetbal Jeugd KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN 2018-2019 B-categorie Senioren mannen Veteranen G-Voetbal Jeugd Artikel 1 Deelname Aan deze wedstrijden kan worden deelgenomen door de voor de districtscompetitie ingeschreven

Nadere informatie

Reglement Nationale Schoolhockeycompetitie 2019

Reglement Nationale Schoolhockeycompetitie 2019 Reglement Nationale Schoolhockeycompetitie 2019 Regels over de teamsamenstelling Alle teams (max. 16 spelers) spelen met een keeper (inclusief keeperuitrusting en helm) en de teams zorgen zelf voor de

Nadere informatie

LAATSTE NIEUWS UITSLAGEN RAYON WEST FINALS 2014. Rayon E-Info 12 MEI 2014

LAATSTE NIEUWS UITSLAGEN RAYON WEST FINALS 2014. Rayon E-Info 12 MEI 2014 LAATSTE NIEUWS UITSLAGEN RAYON WEST FINALS 2014 FINALS HEREN SEN Binnenland 2 - UVV S.V.O. Ba 1 70-61 FINALS DAMES SEN Binnenland 2 - Forwodians 1 55-44 FINALS HEREN U22 River Trotter 1 - Rotterdam Bas

Nadere informatie

Nederlands Kampioenschap (NK) Jeugd Beach

Nederlands Kampioenschap (NK) Jeugd Beach Informatie voor spelers (en ouders en supporters) die deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap (NK) Jeugd Beach Er wordt conform de Nevobo reglementen gespeeld door jongens en meisjes teams in de leeftijd

Nadere informatie

www.vsts.nl TopJeugdToernooi_2008.indd 1 15-12-2008 19:04:36

www.vsts.nl TopJeugdToernooi_2008.indd 1 15-12-2008 19:04:36 e TopJeugdtoernooi 15 www.vsts.nl TopJeugdToernooi_2008.indd 1 15-12-2008 19:04:36 15 e TopJeugdToernooi Dit jaar organiseert alweer voor de 15 e keer het Topjeugdtoernooi. Dit toernooi is bedoeld als

Nadere informatie

Reglement Eredivisie Heren 2016

Reglement Eredivisie Heren 2016 Reglement Eredivisie Heren 2016 KONINKLIJKE NEDERLANDSE LAWN TENNIS BOND REGLEMENT EREDIVISIE HEREN 2016 Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond Postbus 1617 3800 BP Amersfoort INHOUDSOPGAVE I. Algemene

Nadere informatie

Schoolzaalvoetbaltoernooi

Schoolzaalvoetbaltoernooi Schoolzaalvoetbaltoernooi Voor wie Groep 7 en 8 Waar Maaspoort Sports & Events Marathonloop 1 5235 AA s-hertogenbosch Tel: (073) 64 94 222 Wanneer Maandag 27 december 2010 Tijden Start toernooi: 09.00

Nadere informatie

45 e J E U G D Z A A L V O E T B A L T O E R N O O I

45 e J E U G D Z A A L V O E T B A L T O E R N O O I 45 e J E U G D Z A A L V O E T B A L T O E R N O O I 2 0 18 Al 45 jaar een begrip voor de jeugdige voetballers van Taxandria! Wie is er niet groot mee geworden? JEUGD ZAALVOETBALTOERNOOI R E G L E M E

Nadere informatie

REGLEMENT ADMINISTRATIEVE HEFFINGEN

REGLEMENT ADMINISTRATIEVE HEFFINGEN REGLEMENT ADMINISTRATIEVE HEFFINGEN Uitgave November 2011 Administratieve Heffingen en Boetes 2011-2012 pag. 1-7 9. Reglement Boetes en Heffingen Rayon West 9.1 ALGEMEEN 990 Indien betalingstermijn van

Nadere informatie

KNVB-district Noord - Bekerbesluit 2018/'19. Reserve-elftallen categorie A Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B

KNVB-district Noord - Bekerbesluit 2018/'19. Reserve-elftallen categorie A Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B KNVB-district Noord - Bekerbesluit 2018/'19 Reserve-elftallen categorie A Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B Uitgave: 2018-2019 Datum: augustus 2018 Bekerbesluit Reserve-elftallen mannen categorie

Nadere informatie

Vereniging Plaats Poule SV Dynamo Apeldoorn MC09 VIOS Beltrum Beltrum MC09 Set Up '69 Scherpenzeel MC09 Pegasus (Nijmegen) Nijmegen MC09

Vereniging Plaats Poule SV Dynamo Apeldoorn MC09 VIOS Beltrum Beltrum MC09 Set Up '69 Scherpenzeel MC09 Pegasus (Nijmegen) Nijmegen MC09 Vereniging Plaats Poule SV Dynamo Apeldoorn 09 VIOS Beltrum Beltrum 09 Set Up '69 Scherpenzeel 09 Pegasus (Nijmegen) Nijmegen 09 Apollo 8 Borne 10 Lutheria De Lutte 10 Trivos Wijchen 10 Bas Autowas Voorsterslag/VC

Nadere informatie

Richtlijn 3.6 N0JK Competitievorm en Inschrijfvoorwaarden

Richtlijn 3.6 N0JK Competitievorm en Inschrijfvoorwaarden Richtlijn 3.6 N0JK Competitievorm en Inschrijfvoorwaarden WR artikel 3.5.2.3 De competitievorm wordt door de Organisator bij richtlijn vastgesteld. WR artikel 3.5.3.4 Een vereniging kan een eenmaal ingeschreven

Nadere informatie

Streetball. Amstelveen

Streetball. Amstelveen Streetball Amstelveen 13 juni 2014 Voorwoord Gefeliciteerd finalisten en begeleiders! Tijdens Olympic Moves The School Final in het Olympisch Stadion in Amsterdam op 13 juni a.s. strijden jullie tegen

Nadere informatie

WELKOM!! Dit jaar is FC Almere verkozen tot de gezelligste club van Flevoland en wij gaan deze naam vandaag waar maken.

WELKOM!! Dit jaar is FC Almere verkozen tot de gezelligste club van Flevoland en wij gaan deze naam vandaag waar maken. Beste sportvrienden, WELKOM!! Het doet FC Almere goed om u en uw club vandaag te mogen begroeten bij het Grootste Toernooi van Flevoland op Sportpark de Marken te Almere Haven. Dit jaar is FC Almere verkozen

Nadere informatie

KAMPIOENSCHAP VAN NEDERLAND B - JEUGD ZAALKORFBAL 2015 WEDSTRIJDREGLEMENT

KAMPIOENSCHAP VAN NEDERLAND B - JEUGD ZAALKORFBAL 2015 WEDSTRIJDREGLEMENT KAMPIOENSCHAP VAN NEDERLAND B - JEUGD ZAALKORFBAL 2015 WEDSTRIJDREGLEMENT artikel 1. artikel 2. De wedstrijden worden gespeeld volgens de officiële reglementen van het KNKV en de officiële spelregels van

Nadere informatie

Einde Seizoen Toernooi

Einde Seizoen Toernooi Organiseert: Te houden op: zaterdag 14 Juni 2014 Einde Seizoen Toernooi Sporthal de Fazant te Hellevoetsluis I n h o u d s o p g a v e Pagina 1: Pagina 2: Pagina 3: Pagina 4: Voorwoord Routebeschrijving

Nadere informatie

Programmaboekje zaalvoetbaltoernooi 2016

Programmaboekje zaalvoetbaltoernooi 2016 Programmaboekje zaalvoetbaltoernooi 2016 Sporthal Welgelegen, Utrecht 21 februari 2016 Groep A Ik trainee meer LIC 2 FC BT Utrecht Groep B The Champs LIC 1 OLD STARS Douane Schiphol Pax LIC 3 1. Welkomstwoord

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE DERBA SCHOLENTOERNOOI 2015

INFORMATIEBOEKJE DERBA SCHOLENTOERNOOI 2015 INFORMATIEBOEKJE DERBA SCHOLENTOERNOOI 2015 1 april 2015 Versie 1.0 Dag allemaal, Wat leuk dat je meedoet aan het scholentoernooi van basketbalvereniging DERBA in De Rijp. In dit informatieboekje lees

Nadere informatie

Ries van Dijk Toernooi 2018 VSV Vreeswijk

Ries van Dijk Toernooi 2018 VSV Vreeswijk Reglementen Ries van Dijk Toernooi 2018 Zaterdag 9 juni 2018 en Zondag 10 juni 2018 Pagina 1 Inhoud Huishoudelijk reglement... 3 Toernooireglement... 4 Algemene opmerkingen voor leiders, begeleiders, spelers...

Nadere informatie

Toernooien RCSV Zestienhoven. Maandag 17 april 2017

Toernooien RCSV Zestienhoven. Maandag 17 april 2017 RCSV Zestienhoven Maandag 17 april 2017 Van der Duijn van Maasdamweg 601 3045 PE Rotterdam tel. 010-422.56.02 RCSV Zestienhoven Deelnemende verenigingen AGE-GGK CVV Zwervers DVC SHO Spartaan 20 SVS Zestienhoven

Nadere informatie

Programmaboekje schoolvolleybal Basisscholen toernooi oktober Aanvang wedstrijden (14.30 uur)

Programmaboekje schoolvolleybal Basisscholen toernooi oktober Aanvang wedstrijden (14.30 uur) Programmaboekje schoolvolleybal 2017 Basisscholen toernooi 2017 25 oktober 2017 Aanvang wedstrijden (14.30 uur) Locatie: Sporthal Midland Zangvogelweg 140 Amersfoort Beste deelnemers, Voor jullie ligt

Nadere informatie

Toernooien RCSV Zestienhoven. Maandag 5 juni 2017

Toernooien RCSV Zestienhoven. Maandag 5 juni 2017 RCSV Zestienhoven Maandag 5 juni 2017 Van der Duijn van Maasdamweg 601 3045 PE Rotterdam tel. 010-422.56.02 RCSV Zestienhoven Deelnemende verenigingen Alexandria 66 CVV Berkel De Betrokken Spartaan Dubbeldam

Nadere informatie

schoolkorfbaltoernooi

schoolkorfbaltoernooi 1e SCHOOLSPORTTOERNOOI 2015/2016 Namens de organiserende korfbalverenigingen RDZ en De Tovers ben ik blij dat we uw school mogen ontvangen op het eerste schoolsporttoernooi van het schooljaar 2015/2016

Nadere informatie

Schoolbasketbaltoernooi 2011

Schoolbasketbaltoernooi 2011 De schoolbasketbalcommissie dankt voor hun medewerking: de scheidsrechters van de basketbalvereniging 'De Dunckers' de ambtenaren van de dienst MO, afdeling beheer en exploitatie. de beheerders van Dudok

Nadere informatie

Welkom op het Blaashal toernooi

Welkom op het Blaashal toernooi Welkom op het Blaashal toernooi Op zaterdag 8 januari, heten wij iedereen welkom bij de 1e editie van het Blaashal zaalvoetbaltoernooi. Zes voetbalverenigingen (in de categoriën D, E en F) zullen om een

Nadere informatie

Toernooien RCSV Zestienhoven. Zaterdag 3 juni 2017

Toernooien RCSV Zestienhoven. Zaterdag 3 juni 2017 RCSV Zestienhoven Zaterdag 3 juni 2017 Van der Duijn van Maasdamweg 601 3045 PE Rotterdam tel. 010-422.56.02 RCSV Zestienhoven Deelnemende verenigingen AGE-GGK Alexandria 66 CVV Berkel Hillegersberg Neptunus

Nadere informatie

TOV Toernooi Toernooigids 6 juni Baarn, Sportpark Ter Eem

TOV Toernooi Toernooigids 6 juni Baarn, Sportpark Ter Eem TOV Toernooi 2015 Toernooigids Baarn, Sportpark Ter Eem Spelers, ouders, begeleiders en andere belangstellenden, Hartelijk welkom bij het TOV jeugdtoernooi. We zijn blij dat u wederom in groten getale

Nadere informatie

Hoofdstuk 4 Volleybal Bekertoernooi. Hoofdstuk 4 Volleybal Bekertoernooi. Wedstrijdreglement. Hoofdstuk 4 Volleybal Bekertoernooi. Versie juni

Hoofdstuk 4 Volleybal Bekertoernooi. Hoofdstuk 4 Volleybal Bekertoernooi. Wedstrijdreglement. Hoofdstuk 4 Volleybal Bekertoernooi. Versie juni 3 Wedstrijdreglement Versie juni 2016 1 Inhoud 3.4.1 Algemeen... 3 3.4.2 Opbouw... 3 3.4.3 Inschrijven... 3 3.4.4 Samenstellen team... 4 3.4.5 Deelname aan een wedstrijd... 4 3.4.6 Wijzigen team... 4 3.4.7

Nadere informatie

MEDEDELINGENBLAD NBB Afdeling Oost Jaargang 2016, september 2016

MEDEDELINGENBLAD NBB Afdeling Oost Jaargang 2016, september 2016 MEDEDELINGENBLAD NBB Afdeling Oost Jaargang 2016, september 2016 Alle nieuwe artikelen zijn voorzien van de term NIEUW. U kunt de link in Inhoudsopgave aanklikken en krijgt dan direct het onderwerp te

Nadere informatie

42 e editie. van het. ASWH O13-1 zaaltoernooi. Hendrik Ido Ambacht. 24 december 2018

42 e editie. van het. ASWH O13-1 zaaltoernooi. Hendrik Ido Ambacht. 24 december 2018 42 e editie van het ASWH O13-1 zaaltoernooi te Hendrik Ido Ambacht 24 december 2018 2 WELKOM DEELNEMERS De ASWH wisselbeker staat weer centraal tijdens dit ASWH O13-1 pupillentoernooi dat maar liefst voor

Nadere informatie

Sportpark Het Hoge Land Berkel en Rodenrijs

Sportpark Het Hoge Land Berkel en Rodenrijs de Cup met de kleine oren De is in het seizoen 20122013 gewonnen door: Soccer Boys voor C junioren en D, E en F pupillen Sportvereniging T.O.G.B. Voetbalvereniging C.V.V. Berkel Sportpark Het Hoge Land

Nadere informatie

Nederlands Handbal Verbond

Nederlands Handbal Verbond Nederlands Handbal Verbond reglement Molecaten NK Beach Handball 2017 1. Algemeen 1.1 De verantwoordelijkheid voor de controle op een correcte naleving van dit toernooireglement berust bij de toernooileiding.

Nadere informatie

Schoolkorfbal toernooi

Schoolkorfbal toernooi Schoolkorfbal toernooi Programma boekje 2, 3 & 4 oktober 2018 Beste deelnemers, begeleiders en supporters Hartelijk welkom bij het jaarlijks terugkerend schoolkorfbal toernooi. Korfbal vereniging VIKO

Nadere informatie

Programmaboekje jeugdtoernooien vv SVBO 2016

Programmaboekje jeugdtoernooien vv SVBO 2016 Programmaboekje jeugdtoernooien vv SVBO 2016 11 juni 2016 E en F - pupillen Welkom Namens het bestuur, organisatie, leden en sponsoren van vv SVBO heten wij u van harte welkom op ons sportpark aan de Parkstraat

Nadere informatie

40 e editie. van het. ASWH O13-1 zaaltoernooi. Hendrik Ido Ambacht. 05 januari 2017

40 e editie. van het. ASWH O13-1 zaaltoernooi. Hendrik Ido Ambacht. 05 januari 2017 40 e editie van het ASWH O13-1 zaaltoernooi te Hendrik Ido Ambacht 05 januari 2017 2 WELKOM DEELNEMERS De ASWH wisselbeker staat weer centraal tijdens dit ASWH O13-1pupillentoernooi dat maar liefst voor

Nadere informatie

Toernooien RVV AGE & RCSV Zestienhoven. Maandag 28 maart 2016

Toernooien RVV AGE & RCSV Zestienhoven. Maandag 28 maart 2016 RVV AGE & RCSV Zestienhoven Van der Duijn van Maasdamweg 601 3045 PE Rotterdam tel. 010-465.89.70 RVV AGE tel. 010-422.56.02 RCSV Zestienhoven Deelnemende verenigingen Blijdorp CVV Berkel CVV Zwervers

Nadere informatie

KNVB BEKER VROUWEN BESTUURSBESLUIT. Uitgave nr. : seizoen 2018/'19 Datum : 21 augustus 2018

KNVB BEKER VROUWEN BESTUURSBESLUIT. Uitgave nr. : seizoen 2018/'19 Datum : 21 augustus 2018 KNVB BEKER VROUWEN BESTUURSBESLUIT Uitgave nr. : seizoen 2018/'19 Datum : 21 augustus 2018 Artikel 1 Aan deze Bekercompetitie kan worden deelgenomen door de teams die in seizoen 2018/ 19 uitkomen in de

Nadere informatie

TALENT TROPHY D.O.S.C

TALENT TROPHY D.O.S.C TALENT TROPHY D.O.S.C. 25-06-2016 DOSC Contactgegevens Adresgegevens Sportpark Den Dolder Paviljoen D.O.S.C. Willem Arntszlaan 96 3734 EJ Den Dolder Telefoonnummers Paviljoen: 030 225 78 35 Bestuurskamer:

Nadere informatie

Goudse Schoolvoetbal Kampioenschappen 2015. Programma Meisjes groep 5/6 8 april 2015

Goudse Schoolvoetbal Kampioenschappen 2015. Programma Meisjes groep 5/6 8 april 2015 Goudse Schoolvoetbal Kampioenschappen 2015 Programma Meisjes groep 5/6 8 april 2015 Voorwoord: Hartelijk welkom bij het Schoolvoetbaltoernooi 2015 voor de basisscholen uit de gemeente Gouda. SPORT.GOUDA

Nadere informatie

SCHOOLBASKETBAL TOERNOOI

SCHOOLBASKETBAL TOERNOOI SCHOOLBASKETBAL TOERNOOI 2014 SCHOOLBASKETBALTOERNOOI 2014 Welkom op het Schoolbasketbaltoernooi 2014. Weinig veranderingen ten opzichte van de afgelopen jaren, de opzet van toernooi is gelijk gebleven,

Nadere informatie

Nederlands Handbal Verbond. regeling Beach Handball Tour

Nederlands Handbal Verbond. regeling Beach Handball Tour Nederlands Handbal Verbond regeling Beach Handball Tour 2016-2017 13 juni 2016 11 juni 2017 1. Algemeen 1.1 De Beach Handball Tour 2016-2017 loopt van 13 juni 2016 tot en met 11 juni 2017. 1.2 De Beach

Nadere informatie

KAMPIOENSCHAP VAN NEDERLAND DISTRICTS A, B en C - JEUGD VELDKORFBAL 2010 WEDSTRIJDREGLEMENT

KAMPIOENSCHAP VAN NEDERLAND DISTRICTS A, B en C - JEUGD VELDKORFBAL 2010 WEDSTRIJDREGLEMENT KAMPIOENSCHAP VAN NEDERLAND DISTRICTS A, B en C - JEUGD VELDKORFBAL 2010 WEDSTRIJDREGLEMENT artikel 1. artikel 2. De wedstrijden worden gespeeld volgens de officiële reglementen van het KNKV en de officiële

Nadere informatie

Indeling Helios Meisjes Toernooi 2017 MO11

Indeling Helios Meisjes Toernooi 2017 MO11 Indeling Helios Meisjes Toernooi 2017 MO11 Poule A Rohda Raalte 1 Helios 1 Oeken-Brummen 1 Poule B Helios JO11-8M Voorwaarts vrij Excelsior R. Rohda Raalte 2 Luctor 1 Luctor 2 Poule Tijd Veld Thuis Gasten

Nadere informatie

Toernooireglement Petanque

Toernooireglement Petanque Toernooireglement Petanque BIJLAGE 07: PILOT NATIONAAL KAMPIOENSCHAP TÊTE-À-TÊTE MET VOORRONDEN IN DE VORM VAN DISTRICTSKAMPIOENSCHAPPEN Vastgesteld door het bondsbestuur op 12 oktober 2018; Inwerkingtredend

Nadere informatie

Bekerbesluiten Zaalvoetbal Landelijk en district Seizoen 2018/'19

Bekerbesluiten Zaalvoetbal Landelijk en district Seizoen 2018/'19 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Bekerbesluiten Zaalvoetbal Landelijk en district Seizoen 2018/'19 Versie definitief 1 Bekerbesluiten 1.1 Landelijke beker zaalvoetbal mannen Artikel 1

Nadere informatie

Wijzigingen regio West

Wijzigingen regio West en regio West Onderstaand vind u de belangrijkste wijzigingen voor de Regio West. Eerst is het huidige artikel omschreven (uitgaande van het nationale reglement), Daaronder het eventueel afwijkende reglement

Nadere informatie

TOERNOOI. C en B JUNIOREN

TOERNOOI. C en B JUNIOREN TOERNOOI C en B JUNIOREN Welkom op het C en B - JUNIOREN Toernooi van SSV 65. Dit is de 3 e editie van een jaarlijks terugkerend evenement. Op deze dag worden 2 Toernooien gespeeld, s ochtends de C-junioren

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL. KNVB district Oost. Bekerreglement 2016/'17 Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL. KNVB district Oost. Bekerreglement 2016/'17 Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL KNVB district Oost Bekerreglement 2016/'17 Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B Reglement beker mannen senioren teams categorie B Artikel 1 Aan

Nadere informatie

FC Aalsmeer meisjestoernooi 2017

FC Aalsmeer meisjestoernooi 2017 Beste voetbalvrienden en -vriendinnen, Het is mij een genoegen jullie, mede namens het jeugdbestuur en de toernooiorganisatie, hartelijk welkom te heten op het Meisjestoernooi van FC Aalsmeer. Vorig jaar

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Vereniging Carambole Archimedesbaan 7 3439 ME Nieuwegein 030 6008400 info@knbb.nl Samen biljarten geeft meer effect! Inschrijfvoorwaarden en aanvullende bepalingen

Nadere informatie

Zaalvoetbalcompetitie. Federaties Almelo / Tubbergen. Seizoen REGLEMENT ZAALVOETBAL JEUGDFEDERATIES ALMELO/TUBBERGEN

Zaalvoetbalcompetitie. Federaties Almelo / Tubbergen. Seizoen REGLEMENT ZAALVOETBAL JEUGDFEDERATIES ALMELO/TUBBERGEN Zaalvoetbalcompetitie Federaties Almelo / Tubbergen Seizoen 2008-2009 REGLEMENT ZAALVOETBAL JEUGDFEDERATIES ALMELO/TUBBERGEN 1 Speeltijd - De wedstrijdduur bedraagt 1 maal 14 minuten (de wisseltijd tussen

Nadere informatie

KNVB BEKER VROUWEN REGLEMENT. Uitgave nr. : seizoen 2016/'17 Datum : 1 augustus 2016

KNVB BEKER VROUWEN REGLEMENT. Uitgave nr. : seizoen 2016/'17 Datum : 1 augustus 2016 KNVB BEKER VROUWEN REGLEMENT Uitgave nr. : seizoen 2016/'17 Datum : 1 augustus 2016 Artikel 1 Aan deze Bekercompetitie kan worden deelgenomen door de elftallen die in seizoen 2016/ 17 uitkomen in de eredivisie

Nadere informatie

VRIJE CURACAOSE VOETBAL FEDERATIE WEDSTRIJDREGLEMENT SEIZOEN

VRIJE CURACAOSE VOETBAL FEDERATIE WEDSTRIJDREGLEMENT SEIZOEN VRIJE CURACAOSE VOETBAL FEDERATIE WEDSTRIJDREGLEMENT SEIZOEN 2006-2007 Art. 1 Algemeen De wedstrijden worden gespeeld volgens de regels van de FIFA, tenzij in het wedstrijdreglement anders wordt vermeld.

Nadere informatie

Richtlijn R3.6 N0JK Competitievorm en Inschrijfvoorwaarden

Richtlijn R3.6 N0JK Competitievorm en Inschrijfvoorwaarden WR artikel 3.5.2.3 De competitievorm wordt door de Organisator bij richtlijn vastgesteld. WR artikel 3.5.3.4 Een vereniging kan een eenmaal ingeschreven team terugtrekken onder door de Organisator bij

Nadere informatie

Sanctieoverzicht Nederlandse Floorball & Unihockey Bond

Sanctieoverzicht Nederlandse Floorball & Unihockey Bond Sanctieoverzicht 2018 Nederlandse Floorball & Unihockey Bond Dit sanctieoverzicht behoort bij het NeFUB Wedstrijdreglement (jeugd), Toernooireglement en Huishoudelijk reglement. De NeFUB dient de hieronder

Nadere informatie

123inkt.nl toernooi 2018

123inkt.nl toernooi 2018 MEISJES Beste voetbalvrienden en vriendinnen, Het is mij een genoegen jullie, mede namens het jeugdbestuur en de toernooiorganisatie, hartelijk welkom te heten op het 3 e 123inkt.nltoernooi op de velden

Nadere informatie

Schoolkorfbal toernooi. Programma boekje

Schoolkorfbal toernooi. Programma boekje Schoolkorfbal toernooi Programma boekje 15, 16 & 17 mei 2018 Beste deelnemers, begeleiders en supporters Hartelijk welkom bij het jaarlijks terugkerend schoolkorfbal toernooi. Korfbal vereniging VIKO organiseert

Nadere informatie

Winterjeugdtoernooi Alfa Sport 2019

Winterjeugdtoernooi Alfa Sport 2019 Reglement 1. De wedstrijden worden gespeeld volgens de reglementen van de KNVB. Het toernooi staat open voor spelers die op de dagen dat het toernooi gehouden wordt, door de KNVB of buitenlandse bond gerechtigd

Nadere informatie

Blue Ladies Toernooi

Blue Ladies Toernooi fc Harlingen 1 e fc Harlingen Blue Ladies Toernooi 3 Juni 2017 Voorwoord. Beste Sportvrienden, Toen Marit Galema en Jan Helvrich bij ons als bestuur van fc Harlingen kwamen met de vraag wat wij ervan zouden

Nadere informatie

Programmaboekje Gijs van Nes bedrijven toernooi 6 juni 2015 Programmaboekje Gijs van Nes bedrijven toernooi 6 juni 2015.

Programmaboekje Gijs van Nes bedrijven toernooi 6 juni 2015 Programmaboekje Gijs van Nes bedrijven toernooi 6 juni 2015. De hoofdsponsors van NBSVV zijn: Broersen auto s Port-Handling Moerdijk Industrial Supplies BV Beste deelnemers en vrijwilligers, Voor alweer de 19 e keer op rij organiseert NBSVV het "Gijs van Nes" bedrijventoernooi

Nadere informatie

31 mei Dispensatiereglement Jeugd Seizoen

31 mei Dispensatiereglement Jeugd Seizoen 31 mei 2015 Dispensatiereglement Jeugd Seizoen 2015-2016 DISPENSATIEREGLEMENT JEUGD SEIZOEN 2015-2016 1 Algemeen Het Dispensatiereglement Jeugd seizoen 2015-2016 is van toepassing met ingang van seizoen

Nadere informatie

Programmaboekje schoolvolleybal 2018

Programmaboekje schoolvolleybal 2018 Programmaboekje schoolvolleybal 2018 Basisscholen toernooi 2018 31 oktober 2018 Aanvang wedstrijden (14.30 uur) Locatie: Sportcomplex Amerena Velduil 2 Amersfoort Beste deelnemers, Voor jullie ligt het

Nadere informatie

Vereniging Plaats Poule Sleen Sleen MB07 Emmen 95 Emmen MB07 LEDnovate Esch Stars Vasse MB07 Volco Ommen MB07 Smash (Beilen) Beilen MB07

Vereniging Plaats Poule Sleen Sleen MB07 Emmen 95 Emmen MB07 LEDnovate Esch Stars Vasse MB07 Volco Ommen MB07 Smash (Beilen) Beilen MB07 Vereniging Plaats Poule Sleen Sleen 07 Emmen 95 Emmen 07 LEDnovate Esch Stars Vasse 07 Volco Ommen 07 Smash (Beilen) Beilen 07 Kuipers Flevoll Fleringen 08 Springendal Set-Up '65 Ootmarsum 08 Twente '05

Nadere informatie

Programmaboekje jeugdtoernooien vv SVBO 2016

Programmaboekje jeugdtoernooien vv SVBO 2016 Programmaboekje jeugdtoernooien vv SVBO 2016 4 juni 2016 C en D junioren 11 juni 2016 E en F - pupillen Welkom Namens het bestuur, organisatie, leden en sponsoren van vv SVBO heten wij u van harte welkom

Nadere informatie

Regio Finale Schoolhandbal 27 mei 2015 Meisjes en Jongens Regio Oost (Zutphen)

Regio Finale Schoolhandbal 27 mei 2015 Meisjes en Jongens Regio Oost (Zutphen) Regio Finale Schoolhandbal 27 mei 2015 Meisjes en Jongens Regio Oost (Zutphen) Hallo sportvrienden, Hierbij ontvangen jullie de informatie voor de Regio Finale Schoolhandbal 2015 Oost (Zutphen) Welke gehouden

Nadere informatie