VisionEXPERT Tips & Tricks

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VisionEXPERT Tips & Tricks"

Transcriptie

1 VisionEXPERT Tips & Tricks ZELF EFFECTEN AAN VISIONEXPERT TOEVOEGEN UP-TO-DATE SLOTKOERSGRAFIEKEN MET INTRADAY-AANDUIDINGEN SNEL HET VOORBEELDVENSTER AAN- OF UITSCHAKELEN. ZELF PORTEFEUILLES SAMENSTELLEN IN VISION DETECTIE VAN AANDELEN DIE STEUNLIJN DOORBREKEN SNEL OMSCHAKELEN TUSSEN KOERSGRAFIEK EN CANDLESTICKS LIJST MET STIJGERS/DALERS IN ANDERE KLEUREN GEBRUIK VAN HET MUISWIEL IN VISIONEXPERT PORTFOLIO TRACKING VIA HET MONITOR-SCHERM SIGNAALBALK EN SIGNAALZONES ONDERAAN GRAFIEKEN FULLSCREEN GRAFIEKEN VIA TABBLADEN LAYOUT VAN DE GRAFIEKBALK IN HET MONITOR-SCHERM INTRADAY GRAFIEKEN IN HET MONITOR-SCHERM GRATIS ACTUELE KOERSEN VAN BELEGGINGFONDSEN AANDEEL KOPPELEN AAN EEN EXTERN BESTAND SNEL OPROEPEN VAN ALLE SECTORGENOTEN AANDELEN TOEVOEGEN AAN LIJST MET FAVORIETEN GRAFISCHE ANALYSE VIA F12-FUNCTIETOETS DETECTIE VAN SIGNALEN OP MACD VIA LIJSTMODULE GRATIS DOWNLOADEN VAN DE MEEST RECENTE VERSIE VAN VISION SLOTKOERSEN DOWNLOADEN VIA VISIONDOWNLOAD

2 Zelf effecten aan VisionEXPERT toevoegen De basishistorieken van VisionExpert bevatten slechts een selectie van de belangrijkste aandelen verspreid over de belangrijkste wereldbeurzen. Het is dus mogelijk dat sommige aandelen (of beurzen) die u interesseren in onze aandelenselectie ontbreken. Volg de instructies die hieronder afgebeeld worden en ontdek hoe u zelf nieuwe aandelen aan uw VisionEXPERT-databases kunt toevoegen. (*) Gedetailleerde instructies Start VisionEXPERT op : Een effect aan VisionEXPERT toevoegen kan van bijna overal in het programma : Vanuit het "Effecten"-scherm : Nieuwe aandelen kunnen alleen toegevoegd worden in het "Effecten"-scherm (onder "Beheer"). Indien u zich reeds in het "Effecten"-scherm bevindt dan kiest u in de linkertabel eerst de markt waarin u het effect wenst toe te voegen, en kiest u vervolgens de menukeuze "Bewerken - Toevoegen effect". Vanuit het "Monitor"-scherm : Indien u zich in het "Monitor"-scherm bevindt dan kunt u via de menukeuze "Bewerken - Toevoegen NIEUW effect" ook rechtstreeks het "Effecten"-scherm oproepen om daar het nieuwe aandeel toe te voegen. Vanuit het takenvenster : Indien u zich noch in het "Effecten"-scherm noch in het "Monitor"-scherm bevindt, dan kunt u in het voorbeeldvenster van het programma rechtsbovenaan op "Takenvenster" klikken. Eén van de taken die u daar kunt kiezen is het "Toevoegen van een effect". Indien u deze keuze aanklikt dan komt u automatisch in de wizard van het "Effecten"-scherm terecht. (Het effect zal dan toegevoegd worden in dezelfde markt als het effect dat in het voorbeeldvenster geactiveerd was) U bevindt zich nu in het wizard-scherm waarmee u zeer eenvoudig in enkele stappen een effect kunt toevoegen. Onder "Naam van het effect" kunt u de naam van het nieuwe effect intikken. Indien u de tickercode van het effect kent dan kunt u deze onder "Tickercode effect" invoeren.

3 We raden echter aan om steeds de "Zoeken"-toets te gebruiken om het effect op te zoeken : via deze toets krijgt u toegang tot de databases van uw provider (Eris, Yahoo,...) en kunt u de tickercode voor het nieuwe effect opzoeken. Alleen dan kunt u zeker zijn dat u de juiste tickercode voor het nieuwe effect te pakken heeft. (Indien deze toets NIET zichtbaar is dan komt dit omdat u waarschijnlijk een vaste selectie van aandelen volgt, zoals bv. bij EuroBench Download en DoubleQuote het geval is. De nieuwe aandelen worden dan meestal automatisch aan uw databases toegevoegd en tot de andere effecten heeft u dan geen toegang). We klikken op de "Zoeken"-toets en in het hierop volgende scherm gaan we op zoek naar de tickercode van "Telenet" : Naast "Zoeken naar" kunt u de naam waarnaar u zoekt intikken. Vervolgens klikt u op de "Zoeken"-toets. Het programma zal nu alle effecten afbeelden die aan uw zoekopdracht voldoen. (De effecten die reeds in uw database aanwezig zijn worden hier in het grijs afgebeeld.) Indien het programma GEEN resultaten toont dan kunt u proberen uw zoekopdracht te verfijnen door slechts een gedeelte van de naam of de code in te voeren (bv. "TELE") en opnieuw op "Zoeken" te klikken. Indien u nog steeds geen zoekresulaten krijgt dan kunt u best contact opnemen met uw koersprovider om de exacte tickercode te weten te komen. Indien u bv. de koersen via Yahoo bijwerkt dan kunt u ook proberen om het effect zelf op te zoeken via de Yahoowebsite (http://finance.yahoo.com/l). U zult dan op "Vorige" moeten klikken en de tickercode manueel invullen. Indien u het effect dat u wenst toe te voegen WEL in de lijst ziet staan dan volstaat het om dit effect in de tabel te selecteren en onderaan op "Volgende" te klikken. Het programma zal nu de koershistorieken voor het nieuwe aandeel downloaden, tot 10 jaar terug in de tijd, zodat u niet met een blanco grafiek hoeft te starten. In de volgende stap kunt u de "Categorie" invoeren. Via deze "subcategorieën" kunt u de aandelen binnen een markt mooi onderverdelen, bv. per land of per type-effect. U kunt hier kiezen uit een reeds bestaande categorie of u kunt hier ook zelf een nieuwe categorie toevoegen. Indien u deze categorie niet wenst te gebruiken klikt u echter gewoon op "Volgende".

4 In het volgende scherm kunt u de "Munt" en het "Aantal decimalen" invoeren. Voor de munt kunt u in de tabel kiezen uit de munten die reeds in het programma aanwezig zijn, of ook gewoon een nieuwe munt intikken. Het aantal decimalen dat u hier opgeeft dient om de precisie van de koersen in te stellen : voor wisselkoersen kunt u hier bv. "4" instellen, omdat munten minder volatiel zijn dan bv aandelen. Vervolgens klikt u onderaan op "Volgende In het volgende scherm kunt u het "Land" en de "Sector" voor dit nieuwe effect invoeren. Via het land en de sector kunt u de effecten verder in het programma per land of sector opvragen of uitfilteren. Ook hier kunt u in de tabel kiezen uit een bestaand land of kunt u zelf een nieuw land invoeren. Dit geldt ook voor de sector. Klik op "Volgende" om verder te gaan. In het volgende scherm kunt u de openingsuren van de beurs instellen. In principe hoeft u hier nooit iets te wijzigen omdat steeds de openingsuren van de markt worden overgenomen. Door de correcte openingsuren in te stellen zal het programma in de tabellen van het "Monitor"-scherm de juiste tijdsaanduiding kunnen aanduiden met duidelijke klokjes. Klik vervolgens op "Volgende". Als laatste scherm krijgt u een korte samenvatting van het nieuwe effect dat zal worden aangemaakt : Klik op "Voltooien" om dit aandeel aan VisionEXPERT toe te voegen, of klik op "Vorige" om nog één van de instellingen aan te passen. (De meeste van deze instellingen kunt u ook later nog aanpassen) U kunt dit nieuwe aandeel vanaf nu overal in het programma oproepen. Herhaal deze procedure voor alle nieuwe aandelen die u wenst toe te voegen. Indien dit er echter TE veel zijn, dan kunt u ook overwegen om de kant-en-klare historieken voor VisionEXPERT aan te kopen. Voor de meeste beurzen zijn er extra historieken beschikbaar. Zie ook "Historieken" op de FAQ van de website. (*) In VisionLITE kunt u slecht 100 aandelen toevoegen. Indien u meer aandelen wenst op te volgen dan raden we u de upgrade naar VisionEXPERT Professional aan.

5 Up-to-date slotkoersgrafieken met intraday-aanduidingen Wanneer u in Vision een grafiek oproept dan zal het programma volautomatisch de grafiek tot de laatste dag bijwerken, ook indien het reeds enkele dagen (of weken) geleden is dat u een koersupdate deed. Bovendien zal het programma de huidige (intraday-) stand op de grafiek afbeelden. Deze functionaliteit is in het programma aanwezig vanaf versie 4.1 release 44. (*) Gedetailleerde instructies Start VisionEXPERT en ga naar het "Analyse" scherm Kies hier de grafiek van een willekeurig aandeel, bv. Renault. Het programma zal vervolgens het aandeel openen en de grafiek op het scherm afbeelden. Indien deze grafiek niet tot de laatste dag is bijgewerkt dan zal Vision (op de achtergrond) automatisch de ontbrekende koersen (tot 10 jaar terug in de tijd)opvragen en aan de grafiek toevoegen. Op deze manier heeft u ALTIJD een actuele koersgrafiek van dit effect.

6 Indien u deze grafiek overdag opvraagt dan zal Vision ook de "intraday"-stand op de grafiek afbeelden, ook indien het nog niet de slotkoers betreft. Deze intraday-stand wordt duidelijk op de grafiek afgebeeld met een groene (of rode) vertikale balk ter hoogte van de recentste koersdatum. Indien de koers van dit aandeel gestegen is t.o.v. de vorige koers dan wordt dit aangeduid met een lichtgroene vertikale balk onder de recentste koers, bij een dalende koers wordt een lichtrode balk getoond. Bij gelijke koersen wordt dit aangeduid met een grijze balk. Ook in de tabel met de slotkoersen van dit effect (onder "Eigenschappen") wordt de intraday-stand mooi met een groene of rode balk aangeduid.

7 Roep de "Eigenschappen" van het effect op door bv. met de muis in de titelbalk van de grafiek op de recentste koers (rechtsbovenaan) te klikken : Het programma toont u nu de tabel met alle slotkoers-gegevens van dit effect. De meest recente koersen staan onderaan in deze tabel. Indien u in deze tabel ter hoogte van de recentste koers een groene, rode of grijze balk ziet, dan wil dit zeggen dat dit nog steeds de intraday-stand voor dit aandeel betreft. Indien de koers dus gestegen is t.o.v. de vorige koers, dan zal de recentste koers op een groene achtergrond worden afgebeeld, bij een dalende koers zal dit een rode achtergrond zijn. Indien u hier helemaal GEEN groene, rode of grijze balk ziet ter hoogte van de recentste koers, dan wil dit zeggen dat ALLE afgebeelde koersen effectieve SLOT-koersen zijn. (De beurs is dus hoogstwaarschijnlijk reeds gesloten.) Ook op de grafiek zult u dan GEEN intraday-aanduiding meer te zien krijgen. (*) Indien u over een oudere versie van VisionEXPERT beschikt, dan kunt u steeds GRATIS de meest recente versie downloaden. U leest er alles over op de speciale upgrade-pagina op onze FAQ.

8 Snel het voorbeeldvenster aan- of uitschakelen. In Vision kunt u het voorbeeldvenster aan de rechterzijde heel gemakkelijk aan- of uitschakelen door gebruik te maken van de F9-functietoets op uw klavier. Deze functionaliteit is in het programma aanwezig vanaf versie 4.1 release 51. (*) Gedetailleerde instructies Start VisionEXPERT en ga naar het "Realtime - Monitor" scherm. Indien het voorbeeldvenster aan de rechterzijde niet zichtbaar is dan kiest u de menukeuze "Beeld - Voorbeeldvenster" of de F9-toets op uw klavier.

9 Het programma zal vervolgens het voorbeeldvenster aan de rechterzijde afbeelden. Om dit venster (tijdelijk) opnieuw van het scherm te verwijderen kiest u opnieuw de menukeuze "Beeld - Voorbeeldvenster" of de F9-toets op uw klavier. U kunt dit venster ook verbergen door rechtsbovenaan het voorbeeldvenster op de "Sluiten"-toets (X) te klikken. Op deze manier kunt u ruimte op het scherm uitsparen en het voorbeeldvenster alleen oproepen wanneer u dit echt nodig heeft. (*) Indien u over een oudere versie van VisionEXPERT beschikt, dan kunt u steeds GRATIS de meest recente versie downloaden. U leest er alles over op de speciale upgrade-pagina op onze FAQ.

10 Zelf portefeuilles samenstellen in Vision Wist u dat u in Vision nu ook zelf een portefeuille kunt aanleggen met daarin steeds de aktuele stand van uw portefeuille? Via een handig "Transactie"-scherm kunt u voor elk effect de transactie inbrengen. Deze portefeuilles kunt u vanaf dan ook overal in het programma oproepen voor verdere analyse. Deze functionaliteit is in het programma aanwezig vanaf versie 4.1 release 46. (*) Gedetailleerde instructies Om in Vision een nieuwe portefeuille aan te maken gaat u als volgt te werk : Start VisionEXPERT op en ga naar het "Lijsten"-scherm In dit scherm kunt u een nieuwe lijst of portefeuille toevoegen door de menukeuze "Bewerken - Toevoegen lijst" te kiezen. (In VisionLITE kunt u zelf geen lijsten toevoegen, u neemt dan best één van de bestaande "Portefeuille"lijsten In dit nieuwe venster kunt u instellen welk soort lijst u wenst aan te maken. Kies hier om een "Lijst met portefeuille" aan te maken, en klik vervolgens op "Volgende" : In het volgende scherm kunt u de "Naam" van de nieuwe portefeuille invoeren. Indien u wenst kunt u hieronder ook een korte "Omschrijving" aan de portefeuille toevoegen. Vervolgens klikt u opnieuw op "Volgende"

11 In het volgende scherm kunt u nu instellen welke kolommen u in de portefeuille wenst op te slaan. Klik hier alle kolommen aan die u wenst. Doe dit nauwkeurig, want eens u voor deze portefeuille effecten heeft toegevoegd kunt u de verschillende kolommen van de portefeuille niet meer wijzigen! Na het instellen van de verschillende kolommen klikt u op "Volgende". In deze laatste stap krijgt u nu een scherm waarin u alle effecten aan uw portefeuille kunt toevoegen. Om een effect aan uw portefeuille toe te voegen kiest u de "Toevoegen"-toets aan de rechterzijde : u krijgt dan een selectievenster waarmee u het effect kunt opzoeken en selecteren. Op deze manier kunt u de komplete inhoud van uw portefeuille samenstellen. Klik onderaan op "Voltooien" om deze portefeuille te bewaren.

12 Het toevoegen van de effecten aan uw portefeuille hoeft niet noodzakelijk in dit scherm te gebeuren. U kunt hier ook rechtstreeks op "Voltooien" klikken (dus zonder enig effect toegevoegd te hebben). Het programma zal dan een blanco portefeuille aanmaken. Het toevoegen en verwijderen van aandelen aan uw portefeuille gebeurt dan vanuit het hoofdscherm van de "Lijsten". Om nu een nieuw effect aan uw portefeuille toe te voegen kiest u de menukeuze "Bewerken - Toevoegen effect" in de menubalk van het programma : u krijgt dan een selectievenster waarmee u het effect kunt opzoeken en selecteren. Nadat u het effect op deze manier heeft geselecteerd krijgt u een afzonderlijk transactiescherm waarin u de transactie kunt invoeren. In dit transactiescherm kunt u de "Aankoopdatum", de "Prijs" en het "Aantal stuks" invoeren. Indien één van deze zaken in het grijs afgebeeld staan dan komt dit doordat één van die kolommen waarschijnlijk niet in de portefeuille zijn opgenomen. Klik vervolgens op "OK" om dit effect aan uw portefeuille toe te voegen.

13 Herhaal deze werkwijze voor alle effecten die u wenst toe te voegen. Om nadien één van de transacties uit de portefeuille te wijzigen, volstaat het om dit veld rechtstreeks in de tabel aan te klikken : Het programma zal dan opnieuw het transactiescherm afbeelden waarin u de transactie voor dit effect kunt aanpassen. Deze portefeuille kunt u vanaf nu overal in het programma raadplegen. Om alle grafieken van de effecten uit deze portefeuille op één scherm te raadplegen gaat u bv. als volgt te werk : Selecteer het "Mozaïek"-scherm van VisionEXPERT In dit scherm vindt u bovenaan in de taakbalk een tabel met daarin alle markten en lijsten die in het programma aanwezig zijn.

14 Selecteer in deze tabel uw portefeuille. Deze staat tussen de "Lijsten" onder de sectie "Portefeuilles" gerangschikt. Nadat u de portefeuille aangeklikt heeft zullen alle effecten uit deze portefeuille grafisch afgebeeld worden : Via de blader-toetsen in de taakbalk (of via de PageUP- en PageDOWN-toetsen op uw klavier) kunt u de volgende/vorige aandelen uit uw portefeuille oproepen. (*) Indien u over een oudere versie van VisionEXPERT beschikt, dan kunt u steeds GRATIS de meest recente versie downloaden. U leest er alles over op de speciale upgrade-pagina op onze FAQ

15 Detectie van aandelen die steunlijn doorbreken Sedert kort kunt u in VisionEXPERT ook de aandelen uitfilteren die een bepaalde steunof weerstandslijn doorbroken hebben. Dit zijn de lijnen die door de gebruiker zelf op de grafieken aangebracht werden. Een ideaal systeem om een stop-loss of koersdoel in het oog te houden. Deze functionaliteit is in het programma aanwezig vanaf versie 4.1 release 48 (***) Gedetailleerde instructies Om een steun of weerstandslijn op een grafiek aan te brengen roept u in VisionEXPERT het "Analyse"-scherm op. In de taakbalk van dit scherm kiest u de "Paperclip"-toets, u verkrijgt dan een 2e taakbalk met de verschillende mogelijkheden om lijnen of teksten op de grafiek aan te brengen. Via deze taakbalk brengen we bv. op de grafiek van RHODIA (op EuroNext Parijs) een horizontale lijn op de grafiek aan ter hoogte van 1,4 EUR.

16 Na verloop van tijd kan het dus zijn dat de koers deze steunlijn doorkruist. Om niet dagelijks alle grafieken één na één te moeten bekijken, bestaat er in VisionEXPERT de mogelijkheid om deze doorkruisingen automatisch op te sporen via de lijstmodule. Hiervoor roept u in VisionEXPERT het "Lijsten"-scherm op (onder "Beheer") In het "Lijsten"-scherm neemt u de lijst "Signals \ Support Resist" (*). Deze lijst werd oorspronkelijk door ons opgemaakt en zit standaard bij het programma (of upgrade).

17 Om deze lijst te actualiseren met de recentste koersgegevens kiest men de menukeuze "Bewerken - Vernieuwen lijst" of de F5-toets op het klavier. Kies vervolgens de "datum" op dewelke u de lijst wenst te herrekenen. In dit scherm klikt u bovenaan op het "Bron"-tabblad om de markten in te stellen waaruit u wenst te filteren. Wij klikken wij hier o.a. Euronext Parijs aan. Klik op "OK" om het uitfilteren te starten. Na het uitfilteren wordt de geactualiseerde lijst in de tabel afgebeeld. Deze tabel bevat nu alle effecten waarvan de koers één of meerdere van zijn steun- of weerstandslijnen doorbroken heeft. Bovenaan in de lijst ziet u dus ook Rhodia staan : zoals u uit de tabel kunt aflezen bevindt de koers zich reeds 2.14% onder het door ons ingestelde koersniveau van 1.4 EUR.

18 Deze tabel bevat ook nog andere kolommen : de kolom met "(1wk)" geeft aan of er zich tijdens de laatste week een doorkruising voordeed. De kolom "(1m)" zal kijken of er de laatste maand een kruising met de koers plaatsvond. Deze kolommen zijn vooral handig wanneer u deze lijst niet dagelijks maar eerder wekelijks of maandelijks vernieuwt. Om de resultaten van deze filtering nu als grafiek te analyseren volstaat het om het eerst effect in de tabel aan te klikken en vervolgens de "F12"-toets op uw klavier in te drukken. Het programma zal deze lijst dan automatisch openen in het "Analyse"- scherm, en het eerste effect uit de lijst visiualiseren. Op deze manier kunt u de resultaten van de filtering gemakkelijk verder analyseren. Met de de "Volgende"-toets in de taakbalk krijgt u dan steeds het volgende aandeel uit deze lijst. Zo ziet u dat SODEXHO over de periode van de laatste maand zijn koersniveau heeft doorkruist. (*) Indien u deze lijst niet in VisionEXPERT terugvindt, dan kunt u deze via onze website downloaden. U kunt deze lijst natuurlijk ook zelf samenstellen door zelf de instructies in te voeren (zie hieronder). Om deze steunlijnen te detecteren wordt de instructie #BREAKOUT gebruikt. Deze nieuwe instructie berekent over een bepaald periode of de koers van het aandeel één van de steunlijnen heeft doorkruist. (**) Indien dit het geval was dan krijgen we het procentueel verschil terug, indien er zich tijdens de opgegevens periode geen doorkruising voordeed dan is het resultaat van deze instructie gewoon blanco. Een negatief resultaat wil dus zeggen dat de koers de steunlijn in neerwaardse zin heeft doorkruist. Met de instructie #BREAKOUT(5) zal het programma dus de laatste week afscannen, met #BREAKOUT(01/01) geeft het programma de meest recente doorkruising aan sedert 01 januari van dit jaar. (***)Indien u over een oudere versie van VisionEXPERT beschikt, dan kunt u steeds GRATIS de meest recente versie downloaden. U leest er alles over op de speciale upgrade-pagina op onze FAQ.

19 Snel omschakelen tussen koersgrafiek en Candlesticks Wist u dat u in Vision om het even welke koersgrafiek op een eenvoudige manier kunt omschakelen naar een Candlesticks- of HLC-grafiek (barchart) en omgekeerd. Deze functionaliteit is in het programma aanwezig vanaf versie 4.1 release 39. (*) Gedetailleerde instructies Om een koersgrafiek snel in een Candlesticks-grafiek te veranderen gaat u als volgt te werk : Start VisionEXPERT op en ga naar het "Analyse"-scherm (of "Quick Charts") In dit scherm wordt nu een aktuele koersgrafiek afgebeeld Via de legende-texten linksbovenaan de grafieken kan men gemakkelijk de eigenschappen van de verschillende curves aanpassen. Klik met de rechtermuistoets op de legende van de koersgrafiek (hier "Koersgraf."). U krijgt nu een popupvenster met verschillende mogelijkheden. U heeft hier o.a. de keuze uit een Koersgrafiek (default), een HLC-grafiek (ook wel Barchart genoemd) of een Candlesticks.

20 Indien men hier op "Candlesticks" klikt dan zal het programma de koersgrafiek omvormen tot een Candlesticks-grafiek. Op dezelfde manier kunt u de grafiek ook omschakelen naar een HLC-grafiek. Om terug een koersgrafiek te bekomen herhaalt u de instructies hierboven, maar kiest u opnieuw voor "Koersgrafiek" in het popupvenster van de legende. Indien de legende NIET op de grafiek zichtbaar is dan zal deze werkwijze natuurlijk niet kloppen. U kunt dan best de legende op de grafiek zichtbaar maken en de instructiopnieuw volgen. Om de legende op de grafiek zichtbaar te maken gaat u als volgt te werk : Roep de "Eigenschappen" van de schermlayout op : dit kan (o.a.) door met de rechtermuistoets in het scherm te klikken en vervolgens de keuze "Eigenschappen scherm" aan te klikken.

21 In het volgende venster klikt u bovenaan op het "Diversen"-tabblad. Om de legende voor deze schermlayout te activeren moet u maken dat de keuze "Legende grafiek - Afbeelden legende" aangekruist staat. Klik vervolgens op "Sluiten" om de instellingen te bewaren. (*) Indien u over een oudere versie van VisionEXPERT beschikt, dan kunt u steeds GRATIS de meest recente versie downloaden. U leest er alles over op de speciale upgrade-pagina op onze FAQ.

22 Lijst met stijgers/dalers in andere kleuren Personaliseer uw lijsten in Vision door kleuren toe te kennen aan stijgende of dalende aandelen. Op deze manier kunt u bij een portefeuillelijst de verliesposten in het rood en de winstposten in het groen laten afbeelden. Deze functionaliteit is in het programma aanwezig vanaf versie 4.1 release 46. (*) Gedetailleerde instructies Om de stijgers en de dalers in de lijsten van VisionEXPERT in een andere kleur te laten afbeelden gaat u als volgt te werk : Start VisionEXPERT op en ga naar het scherm "Beheer - Lijsten" Selecteer in de linker-tabel de lijst die u wenst aan te passen, wij kiezen bv. voor de lijst "Indexen \ Brussel BEL20". Vervolgens roept u het scherm op met de eigenschappen van deze lijst. Dit kan via de taakbalk op via de menukeuze "Bewerken - Lijst eigenschappen".

23 In dit nieuwe scherm kiest u bovenaan het "Parameters"-tabblad : Onder "Kleuren toekennen volgens kolom" kunt u instellen volgens welke kolom- waarde de kleur moet toegekend worden. Kies hier een kolom die een stijging of een daling aanduidt want het programma zal de lijnen met een negatieve waarde in het rood afbeelden en de positieve waarden in het groen. De lijnen met een nulwaarde zullen in de standaardkleur (donkerblauw) afgebeeld worden. Kies hier bv. voor de kolom met het koersverschil, bij ons is dit "Kolom #5 : %". Klik vervolgens op "OK" om uw keuze te bevestigen. De aandelen die gestegen zijn worden nu in het groen afgebeeld, de dalers staan in het rood. Deze kleuren (rood of groen) zijn niet instelbaar en zitten vast in het programma : Het spreekt voor zich dat u ook andere kolommen kunt gebruiken om de stijgers/dalerskleur toe te kennen. Zo kan je in een portefeuillelijst de kleur laten afhangen van de kolom waar uw totale return in staat. De aandelen waar u winst op heeft zullen dan in het groen afgebeeld worden, de verliesposten in het rood. (*) Indien u over een oudere versie van VisionEXPERT beschikt, dan kunt u steeds GRATIS de meest recente versie downloaden. U leest er alles over op de speciale upgrade-pagina op onze FAQ.

24 Gebruik van het muiswiel in VisionEXPERT Indien u over een muis met muiswiel beschikt, dan kunt u dit wiel vanaf nu ook in VisionEXPERT gebruiken. Met één enkele draai aan het muiswiel kunt u de grafieken zeer eenvoudig in- of uitzoomen. Dit muiswiel kan ook handig zijn bij parametreren van datums of instellingen van een indicator. Deze functionaliteit is in het programma aanwezig vanaf versie 4.1 release 48. (*) Gedetailleerde instructies Start VisionEXPERT op en ga naar het "Analyse"-scherm In dit scherm wordt de laatst opgevraagde grafiek afgebeeld. Indien u nu het wiel van uw muis naar voor draait zult u zien dat de grafiek steeds enkele dagen verder wordt ingezoomd Om de grafiek enkele dagen uit te zoomen volstaat het om het muiswieletje terug te draaien. Op deze manier kunt u zeer snel in- en uitzoomen op de grafieken, zelfs zo eenvoudig dat het gebruik van het muiswiel na verloop van tijd niet meer weg te denken valt. Ook op andere plaatsen in het programma wordt dit muiswiel ondersteund, bv bij het instellen van de parameters (aantal dagen, etc..) van een indicator : Start VisionEXPERT en ga naar het "QuickChart"-scherm In dit scherm wordt de laatst opgevraagde grafiek afgebeeld We selecteren hier in de taakbalk een andere indicator (bv. Stochastics) en krijgen vervolgens het scherm waarin we de indicator kunnen instellen : Om de "periode" van de stochastics aan te passen kunt u vanaf nu ook het muiswiel gebruiken : wanneer het wiel naar voor gedraaid wordt dan zal de periode met één eenheid verhoogd worden, indien het wiel teruggedraaid wordt dan wordt de periode met één eenheid verminderd. (*) Indien u over een oudere versie van VisionEXPERT beschikt, dan kunt u steeds GRATIS de meest recente versie downloaden. U leest er alles over op de speciale upgrade-pagina op onze FAQ.

25 Portfolio tracking via het Monitor-scherm Het "Monitor"-scherm kan ook gebruikt worden om overdag de stand van uw portefeuille geen seconde uit het oog te verliezen. Via een handig transactiescherm kunt u de transacties in de tabel invoeren. U bepaalt ook zelf welke kolommen van uw portefeuille u wel of niet wenst te zien. Deze functionaliteit is in het programma aanwezig vanaf versie 4.1 release 45. (*) Gedetailleerde instructies Start VisionEXPERT en ga naar het "Monitor"-scherm In dit scherm maken we een nieuwe portefeuille aan door de menukeuze "Bewerken - Toevoegen tabel" te kiezen. Als naam kiezen we vervolgens "Portefeuille001" en klikken daarna op "OK". (In VisionLITE kunt u zelf geen nieuwe tabellen toevoegen, maar u kunt wel een bestaand tabel aanpassen zoals hieronder beschreven wordt.) Het programma toont nu de volledig blanco portefeuille op het scherm. Om de verschillende kolommen van de portefeuille te activeren roepen we de eigenschappen van dit scherm op via de menukeuze "Bewerken - Tabel eigenschappen. In dit scherm duiden we aan dat we zowel de aankoopdatum, het aantal stuks, de aankoopprijs, de actuele waarde van het effect in voorraad, de return en de return in procent willen zien, en nadien klikken we op "OK"

26 Het scherm dat we dan krijgen ziet er als volgt uit. Het enige wat nu nog rest is de verschillende effecten aan uw portefeuille toe te voegen. Om een effect aan deze portefeuille toe te voegen kiest u de menukeuze "Bewerken - Toevoegen effect" in de menubalk van het programma : u krijgt dan een selectievenster waarmee u het effect kunt opzoeken en selecteren. Na de selectie van het effect krijgt u een afzonderlijk transactiescherm waarin u de transactie kunt invoeren. In dit transactiescherm kunt u de "Aankoopdatum", de "Prijs" en het "Aantal stuks" invoeren. Klik vervolgens op "OK" om dit effect aan uw portefeuille toe te voegen. Herhaal deze werkwijze voor alle effecten die u aan de portefeuille wenst toe te voegen.

27 U kunt nadien uw portefeuille-scherm vervolledigen door er nog enkele beursindexen aan toe te voegen, en bovenaan enkele grafieken in de grafiekbalk te plaatsen. Onze portefeuille-tabel ziet er dan uiteindelijk als volgt uit. Om nadien één van de transacties uit deze portefeuille te wijzigen, volstaat het om dit veld rechtstreeks in de tabel aan te klikken. Het programma zal dan opnieuw het transactiescherm afbeelden waarin u de transactie voor dit effect kunt aanpassen. (*) Indien u over een oudere versie van VisionEXPERT beschikt, dan kunt u steeds GRATIS de meest recente versie downloaden. U leest er alles over op de speciale upgrade-pagina op onze FAQ.

28 Signaalbalk en signaalzones onderaan grafieken Vindt u het ook moeilijk om de aan- en verkoopsignalen van een indicator op de koersgrafiek te projecteren om zo te weten te komen waar deze indicator nu precies een aan- of verkoopsignaal vertoont? VisionEXPERT heeft hier een werkelijk UNIEKE oplossing voor bedacht : onderaan de grafieken kunt u voortaan een signaalbalk afbeelden die met een rode of groene balk aanduidt of een aandeel volgens deze indicator koopwaardig of eerder verkoopwaardig is. (*) Gedetailleerde instructies Start VisionEXPERT en ga naar het "Analyse"-scherm Open hier een willekeurige grafieklayout. Deze grafiek toont het koersverloop van ABN Amro met daaronder de MACD. De signalen van de MACD worden bepaald door de snijpunten tussen de MACD en zijn signaallijn, het 9-daags gemiddelde. Ook het feit of de MACD zich boven of onder de nul-lijn bevindt heeft invloed op de analyse van deze indicator.

29 Deze snijpunten kunt u vanaf nu via een duidelijke signaalbalk onderaan de grafiek laten afbeelden : klik hiervoor met de rechtermuistoets op de legende van de MACD- curve, en kies vervolgens de menukeuze "Afbeelden op signaalbalk". Onderaan de MACD-curve worden vanaf nu de signalen van de MACD afgebeeld. Wanneer de MACD zich onder de nul-lijn bevindt dan kleurt de signaalbalk rood (dalende trend), pas als de MACD zich boven de nul-lijn bevindt dan kleurt de signaalbalk groen (stijgende trend).

30 Op deze manier kunt u voor de meeste indicatoren de signalen onder de grafiek laten afbeelden. Op de grafiek hieronder werden de signalen van de signaal-lijn (9-daags gemiddelde) van de MACD op de grafiek afgebeeld : De kleur van de signaalbalk wordt hier bepaald door de snijpunten van deze curve met de MACD : vanaf het moment dat het gemiddelde de MACD neerwaards kruist dan kleurt de signaalbalk groen, terwijl deze rood kleurt indien deze opwaards kruisen. Het is ook mogelijk om zowel de signalen van de MACD en zijn signaallijn te combineren door voor beide curves de signaalbalk te activeren (zie hierboven). De signaalbalk zal dan de signalen van beide indicatoren combineren : De signaalbalk kleurt nu groen wanneer de MACD zich boven de nullijn bevindt EN het 9-daags gemiddeld zich onder de MACD bevindt. De signaalbalk kleurt rood wanneer de MACD zich onder de nul-lijn bevindt EN het 9-daags gemiddelde zich boven de MACDcurve bevindt. In de andere gevallen is de signaalbalk neutraal.

VISIONEXPERT. Quick Start Manual Release juli 2003

VISIONEXPERT. Quick Start Manual Release juli 2003 VISIONEXPERT Quick Start Manual Release juli 2003 Pavell Software kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele fouten in de programmatuur of handleiding, noch voor de gevolgen voortkomend uit

Nadere informatie

VisionExpertPro 5.0. Realtime Analyses en streaming Koersmonitor. Beheer van Markten

VisionExpertPro 5.0. Realtime Analyses en streaming Koersmonitor. Beheer van Markten VisionExpertPro 5.0 Realtime Analyses en streaming Koersmonitor Zoveel meer dan alleen maar technische analyse VisionEXPERT is de langverwachte opvolger van Vision2000 en HET beursanalyseprogramma bij

Nadere informatie

VisionExpertPro 4.1. Realtime Analyses en streaming Koersmonitor. Beheer van Markten

VisionExpertPro 4.1. Realtime Analyses en streaming Koersmonitor. Beheer van Markten VisionExpertPro 4.1 Realtime Analyses en streaming Koersmonitor Zoveel meer dan alleen maar technische analyse VisionEXPERT is de langverwachte opvolger van Vision2000 en HET beursanalyseprogramma bij

Nadere informatie

Deel 1: PowerPoint Basis

Deel 1: PowerPoint Basis Deel 1: PowerPoint Basis De mogelijkheden van PowerPoint als ondersteunend middel voor een gedifferentieerde begeleiding van leerlingen met beperkingen. CNO Universiteit Antwerpen 1 Deel 1 PowerPoint Basis

Nadere informatie

Windows 8, Windows 8.1, deel II

Windows 8, Windows 8.1, deel II Windows 8, Windows 8.1, deel II Opstarten op bureaublad Daar we toch de gewoonte hebben om via het bureaublad te werken, is het misschien handig om de PC te laten opstarten op het bureaublad in plaats

Nadere informatie

Handleiding. Technische Analyse. EXcess RETURN

Handleiding. Technische Analyse. EXcess RETURN Handleiding Technische Analyse Technische Analyse EXcess RETURN EXCESS RETURN 2012 info@xsreturn.com Handleiding van de Technische Analyse 1. DE ZOEKFUNCTIE 3 2. DE MODULES 3 Diagnose 3 Commentaren 3 Strategieën

Nadere informatie

Een grafiek maken in Excel

Een grafiek maken in Excel Een grafiek maken in Excel [Paul De Meyer] 1 Microsoft Excel starten Ga naar start en kies in Alle programma s voor Microsoft Excel of Dubbelklik op het bureaublad het icoontje Microsoft Excel Automatisch

Nadere informatie

Snelstart BankingTools. C@shflow v4

Snelstart BankingTools. C@shflow v4 Snelstart BankingTools C@shflow v4 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere pagina s

Nadere informatie

Ledenlijsten + etiketten maken

Ledenlijsten + etiketten maken Ledenlijsten + etiketten maken Eerst wordt uitgelegd hoe je een ledenlijst (van alle clubleden of leden per lesjaar) kan opvragen en bewerken en nadien hoe je met deze lijst etiketten kan maken. De ledenlijst

Nadere informatie

Afdrukken in Calc Module 7

Afdrukken in Calc Module 7 7. Afdrukken in Calc In deze module leert u een aantal opties die u kunt toepassen bij het afdrukken van Calc-bestanden. Achtereenvolgens worden behandeld: Afdrukken van werkbladen Marges Gedeeltelijk

Nadere informatie

Handleiding nieuwe omgeving Gebruikersbeheer Vlaamse overheid. 1 Hoe zoek ik een gebruiker? Hoe maak ik een nieuwe gebruiker aan?...

Handleiding nieuwe omgeving Gebruikersbeheer Vlaamse overheid. 1 Hoe zoek ik een gebruiker? Hoe maak ik een nieuwe gebruiker aan?... Handleiding nieuwe omgeving Gebruikersbeheer Vlaamse overheid Inhoud 1 Hoe zoek ik een gebruiker?...2 2 Hoe maak ik een nieuwe gebruiker aan?... 5 3 Hoe maak ik een werkrelatie aan?... 8 4 Hoe geef ik

Nadere informatie

visionexpert Gebruikershandleiding Release november 2003

visionexpert Gebruikershandleiding Release november 2003 visionexpert Gebruikershandleiding Release november 2003 Pavell Software kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele fouten in de programmatuur of handleiding, noch voor de gevolgen voortkomend

Nadere informatie

Aan de slag met AdminView

Aan de slag met AdminView Aan de slag met AdminView uitgebreide handleiding S for Software B.V. Gildeweg 6 3771 NB Barneveld tel 0342 820 996 fax 0342 820 997 e-mail info@sforsoftware.nl web www.sforsoftware.nl Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Word 2010: rondleiding

Word 2010: rondleiding Word 2010: rondleiding Microsoft Word is in de eerste plaats een tekstverwerkingsprogramma, maar er is meer. Men kan standaardbrieven, memoranda, fax, enveloppen, etiketten, en andere types van documenten

Nadere informatie

Hoofdstuk 16: Grafieken en diagrammen: hoe

Hoofdstuk 16: Grafieken en diagrammen: hoe Hoofdstuk 16: Grafieken en diagrammen: hoe 16.0 Inleiding Wanneer je de betekenis van een serie nummers in een presentatie wilt weergeven, zal je ondervinden dat een diagram de meest effectieve manier

Nadere informatie

handleiding v3.1 Overzicht toont u alle bladzijden van uw album Bladzijde toont een specifieke pagina van uw album

handleiding v3.1 Overzicht toont u alle bladzijden van uw album Bladzijde toont een specifieke pagina van uw album 3 Foto s en tekst invoegen en schikken Bovenaan het programmavenster ziet u twee tabs: handleiding v3.1 Overzicht toont u alle bladzijden van uw album Bladzijde toont een specifieke pagina van uw album

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BosorNet

Gebruikershandleiding BosorNet Gebruikershandleiding BosorNet Inhoud Diensten en roosters... 1 Wensen invoeren... 4 Diensten en roosters Je start BosorNet op in een browser (bijvoorbeeld Microsoft Explorer, Opera) met de link die je

Nadere informatie

E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten).

E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten). E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten). Dit is een stapje verder... Hiermee gaat u niet zomaar naar bv. Alle particulieren een mailing doen. ð Je gaat hier enkel personen of bedrijven

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Zorgverzekeraar oproepen Als u een zorgverzekeraar wilt oproepen om de gegevens te bekijken of te bewerken kunt boven in het zorgverzekeraars scherm, op

Nadere informatie

Technische handleiding database ontslagmanagement

Technische handleiding database ontslagmanagement Technische handleiding database ontslagmanagement 1. Het databasevenster De database opent u door te dubbelklikken 1 op het Access-icoon Ontslagmanagement.lnk Mogelijk krijgt u eerst één of meerdere vensters

Nadere informatie

Financiële analyse op maat

Financiële analyse op maat Installatie Financiële analyse op maat Via de link http://www.id-soft.be/img/zip/hannahlisa.zip kunt u de gezipte map HannaHLisa downloaden. 1. U pakt het bestand uit op een door u gewenste locatie 2.

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS 1. Inloggen in de leraarskamer Om in te loggen in de leraarskamer ga je naar het inlogscherm. Dit kan op verschillende manieren: 1 ) Via de knoppen op de site (onderaan op portaal

Nadere informatie

Quick start handleiding versie 1.0

Quick start handleiding versie 1.0 Quick start handleiding versie.0 Inleiding Beste gebruiker, Via dit document lopen we door de basis onderdelen van je eigen Mijn Kroost control panel. Dit control panel vormt de basis voor het gebruik

Nadere informatie

Handleiding Cyberlab Labo-aanvragen

Handleiding Cyberlab Labo-aanvragen Handleiding Cyberlab Labo-aanvragen Ga met uw internet browser naar de website http://artsen.somedi.be Klik op Inloggen e-lab Er opent zich een nieuw venster met de aanmeldpagina van CyberLab. Vul uw aanmeldingsnaam

Nadere informatie

Kies voor een snelle Internet ADSL / BREEDBAND aansluiting

Kies voor een snelle Internet ADSL / BREEDBAND aansluiting Kies voor een snelle Internet ADSL / BREEDBAND aansluiting Alt + i = Inkoopprijs tonen / verbergen Alt + v = Verkoopprijs tonen / verbergen Ververs voorraad (F12), bij het openen van het programma zal

Nadere informatie

Economische topper 4 Opdracht pag. 42 nr. 2

Economische topper 4 Opdracht pag. 42 nr. 2 Economische topper 4 Opdracht pag. 42 nr. 2 Te beheersen vaardigheid voor de lesgever: het is belangrijk dat u in een oogopslag de formules achter de getallen kan controleren. Het is voor de leerlingen

Nadere informatie

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar ! Bijlage inlezen nieuwe tarieven (vanaf 3.2) Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar Scipio 3.303 biedt ondersteuning om gebruikers alle tarieven van de verschillende verzekeraars in één keer

Nadere informatie

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast OPMAKEN VAN BERICHTEN EN PAGINA S ONE PAGER Berichten en pagina s worden op dezelfde wijze opgemaakt. Voor het opmaken van een bericht ga je in het navigatiemenu (afbeelding rechts) naar BERICHTEN > NIEUW

Nadere informatie

U kunt de helpbestanden op verschillende manieren openen. Standaard activeert u de helpbestanden via de toets F1.

U kunt de helpbestanden op verschillende manieren openen. Standaard activeert u de helpbestanden via de toets F1. Les 19 Help In deze les leert u hoe u de helpbestanden van Excel gebruikt om snelle antwoorden te vinden op een aantal vragen die u over het programma hebt. Houd er echter rekening mee dat u online moet

Nadere informatie

PowerPoint 2010: rondleiding (deel 1)

PowerPoint 2010: rondleiding (deel 1) PowerPoint 2010: rondleiding (deel 1) Met PowerPoint kan men voorstellingen maken door middel van dia's die zijn gevuld met teksten, afbeeldingen, films, grafieken en geluiden. PowerPoint is een uitstekend

Nadere informatie

Gebruikershandleiding invoerprogramma B.O.S.

Gebruikershandleiding invoerprogramma B.O.S. Gebruikershandleiding invoerprogramma B.O.S. Gebruikershandleiding B.O.S./Polaris invoerprogramma Drs ing. G. Schurer 1999-2008 Giant-Soft Emmakade 50 8933 AT Leeuwarden Gebruikershandleiding B.O.S./Polaris

Nadere informatie

PowerPoint Basis. PowerPoint openen. 1. Klik op Starten 2. Klik op Alle programma s 3. Klik op de map Microsoft Office

PowerPoint Basis. PowerPoint openen. 1. Klik op Starten 2. Klik op Alle programma s 3. Klik op de map Microsoft Office PowerPoint Basis PowerPoint openen 1. Klik op Starten 2. Klik op Alle programma s 3. Klik op de map Microsoft Office Klik op Microsoft PowerPoint 2010 Wacht nu tot het programma volledig is opgestart.

Nadere informatie

INFORMAT WEBAPPLICATIE. ischoolcommunicatie

INFORMAT WEBAPPLICATIE. ischoolcommunicatie INFORMAT WEBAPPLICATIE ischoolcommunicatie Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Hoe verstuur ik een bericht?... 3 Stap1 ischoolcommunicatie aanvinken bij e-mail, adres en/of gsm.... 3 Via leerlingen consulteren

Nadere informatie

Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007

Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007 Legal Eagle Agenda handleiding versie 2.8 december 2007 Algemeen... 2 Afspraken... 6 Synchroniseren... 6 Synchroniseren... 7 Export... 8 Filters... 9 * Er kan niet met Outlook Express gesynchroniseerd

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland Inhoud 1. Image Manager hoofdscherm... 2 1.1 Onderdelen van het venster... 2 1.2 Het scherm veranderen... 2 1.3 Een andere

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Inhoud Inleiding... 2 1. Image Manager hoofdscherm...3 1.1 Onderdelen van het venster...3 1.2 Het scherm veranderen...3 1.2.1

Nadere informatie

SECRETZIP HANDLEIDING

SECRETZIP HANDLEIDING SECRETZIP COMPRESSIE & ENCRYPTIE programma (enkel voor Windows). Het programma bevindt zich op de USB Flash-drive. Raadpleeg a.u.b. de handleiding op de USB Flash-drive of bezoek integralmemory.com om

Nadere informatie

Microsoft Office 365. Handleiding

Microsoft Office 365. Handleiding Dit document omvat een effiëciente handleiding voor de webinterface van Microsoft Office 365. Het mailsysteem, contacten beheren, agenda onderhouden en het gebruiken van de cloudservice OneDrive zijn de

Nadere informatie

www.digitalecomputercursus.nl 6. Reeksen

www.digitalecomputercursus.nl 6. Reeksen 6. Reeksen Excel kan datums automatisch uitbreiden tot een reeks. Dit betekent dat u na het typen van een maand Excel de opdracht kan geven om de volgende maanden aan te vullen. Deze voorziening bespaart

Nadere informatie

1. Gebruik van de online tekstverwerker op de schoolwebsite.

1. Gebruik van de online tekstverwerker op de schoolwebsite. 1. Gebruik van de online tekstverwerker op de schoolwebsite. Stap 1: aanmelden op de schoolwebsite Gebruik je gebruikersnaam zoals in SchoolOnline. Stap 2: ga naar jouw leerjaar in het menu bovenaan. Klik

Nadere informatie

Tips en Tricks basis. Microsoft CRM Revisie: versie 1.0

Tips en Tricks basis. Microsoft CRM Revisie: versie 1.0 Tips en Tricks basis Microsoft CRM 2016 Revisie: versie 1.0 Datum: 23/03/2016 Inhoud 1. Basisinstellingen... 3 1.1 INSTELLEN STARTPAGINA... 3 1.2 INSTELLEN AANTAL REGELS PER PAGINA... 3 2. Algemene bediening...

Nadere informatie

HANDLEIDING Online personeel en salaris

HANDLEIDING Online personeel en salaris HANDLEIDING Online personeel en salaris Inloggen op loket.nl Via https://online.loket.nl/vsp.prd.loket.new/ kunt u inloggen op de online applicatie van loket.nl. U komt op het onderstaande inlogscherm.

Nadere informatie

HANDLEIDING EXAMENRESULTATEN INTERACTIEF

HANDLEIDING EXAMENRESULTATEN INTERACTIEF HANDLEIDING EXAMENRESULTATEN INTERACTIEF versie 1.2, september 2015 Copyright 2015 VO-raad Alle rechten voorbehouden. Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd

Nadere informatie

Overzicht van uw transacties

Overzicht van uw transacties Overzicht van uw transacties Optimaal gebruik van uw transactieoverzicht Onze medewerkers helpen u graag. 088 228 9400 ccvkb@nl.ccv.eu www.ccv.nl Optimaal gebruik van uw transactieoverzicht Met een transactieoverzicht,

Nadere informatie

Factuur Lay-out / Factuur Template

Factuur Lay-out / Factuur Template Factuur Lay-out / Factuur Template In i-reserve is het mogelijk facturen te verzenden. De facturen worden als pdf bijlage per e-mail naar de klant verzonden. In deze tutorial wordt beschreven hoe u een

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs. Handleiding voor exposanten

Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs. Handleiding voor exposanten Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs Handleiding voor exposanten Mijn easyfairs Handleiding voor exposanten Pagina 2 Inhoud Inloggen... 4 Standnaam en logo invoeren... 5 Invoeren van uw bedrijfsgegevens...

Nadere informatie

Winkelparade.nl. De krant voor winkelen in Nederland. Handleiding Winkelparade Parade Basis

Winkelparade.nl. De krant voor winkelen in Nederland. Handleiding Winkelparade Parade Basis Winkelparade.nl De krant voor winkelen in Nederland Handleiding Winkelparade Parade Basis Inhoudsopgave Inloggen...3 Het hoofdmenu...4 Mijn zoekwoorden invoeren of wijzigen... 5 Een nieuw nieuwsbericht

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Orbak Automatisering B.V. pagina: 1

Inhoudsopgave. Orbak Automatisering B.V. pagina: 1 Inhoudsopgave...2 Werken met vensters...2 Handmatig aanpassen van de venstergrootte...2 Vergroten / verkleinen van vensters...2 Werken met meerdere vensters tegelijk...3 Werken met balken...3 Sneltoetsen...4

Nadere informatie

Handleiding Online Kennisbank CROW. Contentmanagement

Handleiding Online Kennisbank CROW. Contentmanagement Handleiding Online Kennisbank CROW Contentmanagement Inhoud De Kennisbank van CROW is het online naslagwerk bestaande uit vele relevante CROW kennisproducten op het gebied van infrastructuur, verkeer en

Nadere informatie

Internet Explorer 7 (IE7)

Internet Explorer 7 (IE7) Internet Explorer 7 (IE7) 1. HET VENSTER Het venster van Internet Explorer 7 ziet er als volgt uit: Het venster bestaat uit volgende onderdelen: De knoppen Volgende en Vorige. Adresbalk hierin vullen we

Nadere informatie

Instructie Digitaal aantekeningen maken in pdf

Instructie Digitaal aantekeningen maken in pdf Instructie Digitaal aantekeningen maken in pdf Veel cursusmaterialen ontvang je in pdf. Om het digitaal werken eenvoudiger te maken, leer je in deze instructie hoe je gemakkelijk digitaal aantekeningen

Nadere informatie

Hoe werkt u met een Bordboek Plus?

Hoe werkt u met een Bordboek Plus? Hoe werkt u met een Bordboek Plus? DOWNLOAD UW BORDBOEK PLUS VOOR OFFLINE GEBRUIK Open na de activatie van uw licentie eerst uw Bordboek Plus op Knooppunt. Voortaan kunt u twee versies raadplegen: online

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Auxidirect, uw dagelijkse communicatietool

Auxidirect, uw dagelijkse communicatietool Auxidirect, uw dagelijkse communicatietool De voordelen van Auxidirect Auxidirect Het Auxidirect-platform wordt krachtiger, aantrekkelijker, dynamischer, efficiënter en gebruiksvriendelijker. Zo kan u

Nadere informatie

Zorgverzekeraars Invoer [Invoer] [Opslaan] Bewerken [Bewerken] [Opslaan]

Zorgverzekeraars Invoer [Invoer] [Opslaan] Bewerken [Bewerken] [Opslaan] Zorgverzekeraars In het programma onderdeel Extra, Zorgverzekeraars kunt u zorgverzekeraars via de Combobox bij Verzekeraar oproepen. Er rolt dan een lijst met namen naar beneden waarbij u een keuze kan

Nadere informatie

8. Adresetiketten maken

8. Adresetiketten maken 8. Adresetiketten maken In deze module leert u: - Hoe u een adressenbestand kunt maken; - Hoe u een adressenbestand kunt koppelen aan Writer; - Hoe u adresetiketten van dat adressenbestand kunt maken;

Nadere informatie

In de Kalender klik je op een datum in de toekomst, om zo een planning op te maken.

In de Kalender klik je op een datum in de toekomst, om zo een planning op te maken. Uittekenen van een fietsroute via Bikeplanner.com De eerste voorwaarde om via Bikeplanner (www.bikeplanner.com) een fietsroute uit te tekenen, welke je achteraf ook kan bewaren en op je GPS kan plaatsen,

Nadere informatie

Handleiding enquetemaken.be

Handleiding enquetemaken.be Handleiding enquetemaken.be Hoofdstuk 1 : Starten met uw eigen enquête - Een account maken - Eerste enquête Maken - Instellingen Hoofdstuk 2 : Opstellen van de vragenlijst - Vragen maken - Vraagtypes -

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

Digitaal uitwisselingsplatform voor procedurestukken e-proadmin. Gebruikershandleiding

Digitaal uitwisselingsplatform voor procedurestukken e-proadmin. Gebruikershandleiding Digitaal uitwisselingsplatform voor procedurestukken e-proadmin Gebruikershandleiding Versie 1.4 - Raad van State - Conseil d'état 2014 1 Inhoudstafel 1 Inhoudstafel... 2 2 Inleiding... 3 3 Zich identificeren

Nadere informatie

INSTRUCT Samenvatting Praktijk Access 2010, H2 SAMENVATTING HOOFDSTUK 2

INSTRUCT Samenvatting Praktijk Access 2010, H2 SAMENVATTING HOOFDSTUK 2 SAMENVATTING HOOFDSTUK 2 Sorteren en filteren in een tabel Sorteren kun je met de knoppen (Oplopend) en (Aflopend). Hiermee zet je records in alfabetische of numerieke volgorde. Er wordt gesorteerd op

Nadere informatie

Handleiding Sociale kaart. Vlaams Brabant en Hoofdstedelijk Gewest Brussel

Handleiding Sociale kaart. Vlaams Brabant en Hoofdstedelijk Gewest Brussel Handleiding Sociale kaart Vlaams Brabant en Hoofdstedelijk Gewest Brussel Opgesteld door Dennis Servaas bijgewerkte versie januari 2012 1 Inhoudsopgave 1. Aanmelden... 3 2. Zoekfilters... 4 3. Fiches bekijken...

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen Elit-clubtoepassing / Lid worden 8/12/2014

Tennis Vlaanderen Elit-clubtoepassing / Lid worden 8/12/2014 Tennis Vlaanderen Elit-clubtoepassing / Lid worden 8/12/2014 Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be E-mail clubs: elit@tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

Handleiding Gebruikersbeheer

Handleiding Gebruikersbeheer Handleiding Gebruikersbeheer Inhoud Gebruikersgroepen beheren... 3 Een gebruikersgroep toevoegen... 3 Een gebruikersgroep bewerken... 3 Een gebruikersgroep verwijderen... 3 Gebruikers beheren... 4 Een

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

INDEX. Opmerkingen ------------------------------------------------------------------------------------------------- 12

INDEX. Opmerkingen ------------------------------------------------------------------------------------------------- 12 INDEX Wat heeft deze versie te bieden? --------------------------------------------------------------------------- 2 Activeren van backorders klanten --------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Safira CMS Handleiding

Safira CMS Handleiding Safira CMS Handleiding Inhoudsopgave 1Mappen en artikelen... 2 1.11.1 Naam wijzigen map/ pagina... 3 1.21.2 Website structuur: nieuwe pagina aanmaken, pagina verwijderen, pagina blokkeren, structuur wijzigen...

Nadere informatie

Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8

Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8 Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8 Wat is Point2Share? Met Point2Share kunt u eenvoudig vergaderingen bijwonen georganiseerd door uw bedrijf waarbij u gebruik maakt van uw Windows 8 tablet

Nadere informatie

Trainingsmateriaal Osiris 6. Tentamenbureau

Trainingsmateriaal Osiris 6. Tentamenbureau Trainingsmateriaal Osiris 6. Tentamenbureau Utwente, [Publish Date] Versie: 0.1, Statusdocument: Concept, Auteur: Laurens Smit ii Revisie Datum Versie Status Omschrijving Auteur Reviews Datum Versie Problemen

Nadere informatie

SHIFT+I Inkoopprijs tonen SHIFT+V Verkooprijs tonen

SHIFT+I Inkoopprijs tonen SHIFT+V Verkooprijs tonen CATALOGUS 2 ARTIKELLIJST 3 NIEUW ARTIKELS / PROMO / AANBIEDINGEN 4 OPRUIMING / SNELLE INGAVE 5 BESTELLIJST 6 HISTORIEK / GARANTIE 7 OFFERTE / BACKORDERS 8 FACTUREN / INFORMATIE 9 STEL EEN VRAAG / CONFIGURATIE

Nadere informatie

1. Kennismaken met Impress

1. Kennismaken met Impress 1. Kennismaken met Impress In deze module leert u: 1 Wat Impress is; 2 Impress starten; 3 Een nieuwe presentatie maken; 4 Instellingen van Impress wijzigen; 5 Opslaan en openen. 1 Wat is Impress? OpenOffice.org

Nadere informatie

Inleiding...2. 1. MyUnifiedPost: verschillende inboxen...3. 2. De standaard MyUnifiedPost-inbox van het reisagentschap...4

Inleiding...2. 1. MyUnifiedPost: verschillende inboxen...3. 2. De standaard MyUnifiedPost-inbox van het reisagentschap...4 Manual MyBTN Inhoud Inleiding...2 1. MyUnifiedPost: verschillende inboxen...3 2. De standaard MyUnifiedPost-inbox van het reisagentschap...4 2.1 De standaard inbox openen...4 2.2 De inbox...5 2.3 Labels

Nadere informatie

esupplier A User Guide for 3M s Vendors

esupplier A User Guide for 3M s Vendors esupplier A User Guide for 3M s Vendors Les 1 Om te beginnen Les 1 Om te beginnen...1 Hoofdmenu / Hoofdpagina...2 Een nieuw venster openen...2 Naar excel downloaden...2 Een scherm maximaliseren en minimaliseren...3

Nadere informatie

1 Handleiding. Total Cards Online. Handleiding

1 Handleiding. Total Cards Online. Handleiding 1 Handleiding Total Cards Online Handleiding 2 Handleiding Inleiding Indien uw antwoord niet in deze handleiding staat, dan kunt u ons bereiken op ons e-mailadres: cards.nl@total.com. De Cards Customer

Nadere informatie

Handleiding internet Het maken van pagina s

Handleiding internet Het maken van pagina s Handleiding internet Het maken van pagina s Hoofdstuk IV Vullen van pagina s met tekst en beeld Het vullen van een pagina met tekst en beeld In dit hoofdstuk gaan we een van de pagina s vullen met tekst

Nadere informatie

Handleiding Image Webviewer Radiologie Voor huisartsen

Handleiding Image Webviewer Radiologie Voor huisartsen Handleiding Image Webviewer Radiologie Voor huisartsen Versie 1.2 1/7/2010 AZ Nikolaas - Amaron bvba Inhoud 1. Aanmelden...3 2. Patiëntselectiescherm...4 3. De image viewer (1 onderzoek, 1 beeld)...7 3.1.

Nadere informatie

Excel 2010, H1 HOOFDSTUK 1

Excel 2010, H1 HOOFDSTUK 1 HOOFDSTUK 1 Excel opstarten en afsluiten EXCEL kan worden opgestart via. Als EXCEL al vaker is gestart kun je direct op Microsoft Office EXCEL 2010 klikken. Typ anders in het zoekvak de eerste letters

Nadere informatie

Handleiding. Gebruikershandleiding FloraneXt aanvoerder/derden

Handleiding. Gebruikershandleiding FloraneXt aanvoerder/derden Handleiding Gebruikershandleiding FloraneXt aanvoerder/derden Inhoudsopgave. Inleiding. Inloggen FloraneXt. Lijst speciale knoppen en iconen. Menubalk 5. Actueel scherm 6. Eigen dag info 6. Eigen dag info

Nadere informatie

Open Google Chrome en ga naar Meld je aan met je persoonlijke Knooppunt-account.

Open Google Chrome en ga naar  Meld je aan met je persoonlijke Knooppunt-account. Scoodle is een gratis platform, ontwikkeld door Plantyn. Met Scoodle vermindert de planlast aanzienlijk en krijg je als leerkracht alles in handen om het digitale materiaal van Plantyn naar je hand te

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

Handleiding Price Checker Slideshow

Handleiding Price Checker Slideshow Handleiding Price Checker Slideshow Augustus 2006 OmegaSoft Vlaanderen Hogenakkerhoek 5 9150 Kruibeke Tel. 03/253.20.20 Fax 03/253.20.40 info@omegasoft.be www.omegasoft.be Pagina 1/8 1. 1. ALGEMEENHEDEN

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

- Kwaliteitsstandaarden en meetinstrumenten plaatsen in de Kwaliteitsbibliotheek en aanbieden voor het Register.

- Kwaliteitsstandaarden en meetinstrumenten plaatsen in de Kwaliteitsbibliotheek en aanbieden voor het Register. Zorginstituut Nederland Handleiding Zorginzicht - Kwaliteitsstandaarden en meetinstrumenten plaatsen in de Kwaliteitsbibliotheek en aanbieden voor het Register. Versie 1.0 23-01-15 Handleiding Zorginzicht.nl

Nadere informatie

stappenplan irekeningen: Afpunten van rekeningen

stappenplan irekeningen: Afpunten van rekeningen g e b r u i k e r s jan. 2015 Het afpunten van een rekening kan enkel indien de rekening doorgeboekt werd. Kies in het menu Rekeningen het menu-item Afpunten. 1 Manueel afpunten van uittreksels Om een

Nadere informatie

Dit is een onderdeel waarin veel functionaliteit is toegevoegd aan de 2010 versie (zie paragraaf 22.6).

Dit is een onderdeel waarin veel functionaliteit is toegevoegd aan de 2010 versie (zie paragraaf 22.6). Hoofdstuk 22: Draaitabellen * 2010 22.0 Inleiding Dit hoofdstuk had ook snel gegevens samenvatten genoemd kunnen worden. Excel biedt een heel degelijk hulpmiddel om met tabellen gegevens samen te vatten

Nadere informatie

Count-e Statistieken. Statistieken

Count-e Statistieken. Statistieken Count-e Statistieken 1. Voorbereiding... 2 1.1. Statistiek definities... 3 2. Afdrukken Statistieken... 5 3. Functies gebruiken... 6 3.1. Veldinhoud selecteren... 6 3.2. Celinhoud tonen... 6 3.3. Velden

Nadere informatie

1. Pagina s. Verwijder pagina: hiermee kun u een pagina van uw website verwijderen. Bewerk pagina: hiermee kunt u de pagina bewerken.

1. Pagina s. Verwijder pagina: hiermee kun u een pagina van uw website verwijderen. Bewerk pagina: hiermee kunt u de pagina bewerken. 1. Pagina s Wanneer u in het menu op Pagina s klikt, zult u een overzicht zien van de pagina s op uw website. Pagina s kan u toevoegen, verwijderen en bewerken. Ook kunt u ervoor zorgen dat uw pagina s

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Systeemvereisten... 3 3. Installeren van de software... 4 4. Programma instellingen... 5 5. Importeren van een

Nadere informatie

Sdu Jurisprudentie Handleiding

Sdu Jurisprudentie Handleiding Sdu Jurisprudentie Handleiding Inloggen Om in te loggen, klikt u op de knop Log in in de rechterbovenhoek van het scherm. Vul vervolgens uw gebruikersnaam in en klik op Log in. Er wordt nu gevraagd om

Nadere informatie

3. Mijn Vf Aanpassen schermweergave en downloaden gegevens

3. Mijn Vf Aanpassen schermweergave en downloaden gegevens A.1 Vergroten van de scherminhoud A. Klik op de knop De informatie op de pagina wordt over de hele schermbreedte weergegeven, doordat het menu aan de linkerkant op de pagina niet wordt getoond..2 Verkleinen

Nadere informatie

Expert/M Plus Elektronische betalingen leveranciers.

Expert/M Plus Elektronische betalingen leveranciers. Expert/M Plus Elektronische betalingen leveranciers www.kluwer.be/software Inhoudsopgave Creatie betalingenbank... 2 Betalingen leveranciers... 3 Selecties leveranciers (tab 1)... 3 Overzicht leveranciers

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1600 Fashion

HANDLEIDING Q1600 Fashion HANDLEIDING Q1600 Fashion Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Kleurlijsten beheren...4 Kleurlijst groep aanmaken...6 Kleurlijst groep verwijderen...6 Kleuren (kleurnummers) aanmaken/wijzigen...7

Nadere informatie

1 Fotomodule. Handleiding fotomodule Scherpenheuvel Zichem

1 Fotomodule. Handleiding fotomodule Scherpenheuvel Zichem 1 Fotomodule 1 Fotomodule...1 1.1 Wat is een foto reeks...2 1.1.1 Een fotoreeks toevoegen/aanpassen...2 1.1.2 Foto s toevoegen...6 1.1.3 Foto s verplaatsen...6 1.2 Een menu-item aanmaken met een fotoreeks...9

Nadere informatie

Boekingen gemaakt in de Agenda zijn 1:1 zichtbaar in het Planbord, andersom zijn boekingen gemaakt in het Planbord direct beschikbaar in de Agenda.

Boekingen gemaakt in de Agenda zijn 1:1 zichtbaar in het Planbord, andersom zijn boekingen gemaakt in het Planbord direct beschikbaar in de Agenda. Agenda In Timewax is de plannings informatie zowel per resource als per project beschikbaar. In de agenda zijn alle gemaakte boekingen zichtbaar. De weergave van de agenda kan worden aangepast aan de behoefte

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Foto Effect maken

mailgroep photoshop Copyright Foto Effect maken http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/polaroids/ Foto Effect maken Startfoto Eindresultaat Copyright Stap 1: Open je afbeelding en dupliceer (Ctrl + J) de achtergrondlaag = laag1 Stap 2: Voeg

Nadere informatie

Bosstraat 50 bus 3 3560 Lummen Tel.: 011 76 66 62 Fax 011 76 16 12 info@bestburo.be www.bestburo.be 1 van 42

Bosstraat 50 bus 3 3560 Lummen Tel.: 011 76 66 62 Fax 011 76 16 12 info@bestburo.be www.bestburo.be 1 van 42 Inhoud 1 Outlook: Aan de slag met Outlook... 3 1.1 Voor u begint... 3 1.1.1 Het Postvak IN... 3 1.1.2 De keyboard shortcuts... 3 2 Mappen... 4 2.1 Mappenstructuur... 4 2.1.1 Map Voltooid... 4 2.1.2 Snelle

Nadere informatie