Welkom bij. MRC Aardenburg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welkom bij. MRC Aardenburg"

Transcriptie

1 Welkom bij MRC Aardenburg

2 Logo MRC Het lege vlak symboliseert het deel van het lichaam dat niet meer, of slecht, functioneert. Uit alle ellende komt een krachtig persoon tevoorschijn die de wil heeft iets van het leven te maken.

3 Welkom bij MRC Aardenburg Vrijheid in beweging is een groot goed. Wordt uw bewegingsvrijheid beperkt als gevolg van een blessure, ziekte of amputatie? En heeft u een verwijzing voor specialistische, multidisciplinaire revalidatie? Dan helpen de professionals van Militair Revalidatie Centrum (MRC) Aardenburg u graag op weg om uw vrijheid te hervinden. Bij uw revalidatie gaat het in de eerste plaats om uw wensen: wat wilt u (weer) kunnen? Anders dan de naam doet vermoeden, staan onze professionals klaar voor zowel militairen als burgers. En niet alleen aan u, maar ook aan uw omgeving, kunnen wij begeleiding bieden. Specialisaties Het MRC Aardenburg is gespecialiseerd in algemene, tweede-lijns revalidatie, vervaardiging van orthopedische hulpmiddelen en re-integratie in het arbeidsproces: arbeidsrevalidatie. MRC Aardenburg is een modern revalidatiecentrum met geavanceerde apparaten en behandelmethodes. Ons centrum heeft een eigen Orthopedisch Instrumentmakerij. Ook bieden wij op indicatie revalidatie met virtuele middelen (Caren, C-mill, Grail). Missie MRC Aardenburg is het behandel- en expertisecentrum van Defensie op het gebied van revalidatiezorg en orthopedische hulpmiddelen. Wij garanderen excellente revalidatiezorg voor militairen én burgers: snel beschikbaar en uitstekend van kwaliteit. Onze zorg voor militairen is gericht op terugkeer naar hun operationele taakstelling. Wie worden er behandeld bij ons? Bij ons revalideren militairen en burgers voor uiteenlopende aandoeningen. Al onze patiënten zijn volwassenen. De meeste van hen hebben te maken met bewegingsproblemen. Een ongeval, een beroerte, een ziekte of een aangeboren afwijking zijn voorbeelden van problemen die we regelmatig behandelen.

4 Voor welke behandelingen kunt u bij ons terecht? MRC Aardenburg biedt zowel klinische als poliklinische revalidatiebehandelingen. Bij ons werken ergotherapeuten, fysiotherapeuten, logopedisten, psychologen, sporttherapeuten, maatschappelijk werkers, seksuologen, verpleegkundigen en orthopedische instrumentenmakers. Uw revalidatiearts bepaalt samen met u wat het beste bij uw vraag past. Bij een klinische behandeling overnacht u in het MRC, in het verpleegcentrum of in de militaire revalidantenhuisvesting (de Barak). Doorgaans is een klinische behandeling gepast als u bij de dagelijkse activiteiten verzorging, steun en (verpleegkundige) begeleiding nodig heeft. Denk hierbij aan bijvoorbeeld voeding en wondverzorging. Wij maken onderscheid tussen twee vormen van klinische behandelingen: Verblijf in de Barak: In de Barak verblijven vaak militaire patiënten met een grote reisafstand tussen het revalidatiecentrum en hun eigen huis. Verblijf in het verpleegcentrum: in het verpleegcentrum verblijven patiënten met een intensieve zorgvraag. In het verpleegcentrum is 24 uur per dag verpleging aanwezig. Bij een poliklinische behandeling verblijft u thuis en komt u een aantal dagen in de week voor therapie. Tussen de behandelingen door kunt u terecht in de huiskamer van het MRC. Deze vorm van revalidatie heet ook wel dagbehandeling. Soms start de behandeling met een klinische opname, waarop een periode van poliklinische nabehandeling volgt. Hoe lang duurt uw revalidatie? De duur van de revalidatie hangt af van de ernst van de aandoening en van de gekozen behandelvorm. Het is vaak niet realistisch om het aantal weken of maanden precies aan te geven, omdat elk revalidatieproces weer anders verloopt. De duur kan variëren van enkele weken tot een jaar - of in een enkel geval zelfs langer. Voor uw situatie kunt u de prognose het beste bespreken met uw revalidatiearts.

5 Wachttijd voor uw behandeling Het kan zijn dat er een wachttijd is voor uw behandeling. Verandert uw adres, telefoonnummer of beschikbaarheid in de wachtfase? Geef dit dan altijd door aan het afsprakenbureau. Zo kunnen we u het meest effectief inplannen. Arbeidsrevalidatie Na een Quickscan via de bedrijfsarts of via de revalidatiearts van het revalidatiecentrum kunt u aangemeld worden voor begeleiding en training bij Arbeidsrevalidatie. Deze training is gepland op 2 vaste dagen in de week. Doel is dat u getraind wordt om weer functie-of arbeidsgeschikt te worden.

6 Uw aanspreekpunt Tijdens uw verblijf in het revalidatiecentrum heeft u een aantal vaste aanspreekpunten. Zo weet u steeds bij wie u terecht kunt met vragen, opmerkingen of klachten. Op uw eerste dag bij ons ontvangt u informatie waarin staat beschreven hoe de organisatie is ingericht. Uw revalidatiearts en physician assistant U kunt met vragen over uw persoonlijke situatie en herstel terecht bij uw behandelend revalidatiearts of physician assistant. De afspraak maakt u altijd via het medisch secretariaat. Aanspreekpunt in verpleegcentrum Verblijft u in het verpleegcentrum? Dan krijgt u een eerstverantwoordelijke verpleegkundige (EVV) toegewezen. Deze maakt, naast uw therapieplan, een verpleegplan. U en uw naaste familie kunnen bij de EVV terecht met vragen over uw situatie. Aanspreekpunt in de Barak Verblijft u in de Barak? Dan zijn de revalidantenbegeleiders het eerste aanspreekpunt voor u en het militaire onderdeel waarvoor u werkzaam bent. Zij nodigen u uit voor de start van de behandeling, geven antwoord op uw vragen en delen hun bevindingen in het teamoverleg. Aanspreekpunt in de dagbehandeling Volgt u een dagbehandeling? Dan kunt u overdag terecht bij de begeleiders van de dagbehandeling in het kantoortje naast de huiskamer. Zij houden overzicht over intern vervoer op het terrein, geven antwoord op uw vragen, verrichten zo nodig wondverzorging en delen hun bevindingen in het teamoverleg. Klachten Denkt u dat er iets fout is gegaan in de behandeling? Bespreek dit dan met uw behandelaar, verpleegkundige of begeleider. Als u er niet direct samen uit komt dan kunt u terecht bij de klachtenfunctionaris, die u kan adviseren en ondersteunen in de klachtenbehandeling.

7 De opnamedag U meldt zich op het tijdstip dat in uw oproepbrief/-mail genoemd staat bij het Afsprakenbureau. Hier wordt de noodzakelijke administratie uitgevoerd. Zo is het wettelijk verplicht uw burgerservicenummer (BSN) te registeren en te controleren. Neem daarom een geldig legitimatiebewijs mee (paspoort, rijbewijs, identiteitskaart of vreemdelingendocument). Daarnaast dient u het pasje van uw zorgverzekering mee te nemen. Klinische opname in het verpleegcentrum Bij een klinische opname wordt u opgehaald door een verpleegkundige of begeleider die het opnamegesprek met u voert en u wegwijs maakt binnen het revalidatiecentrum. Tijdens de opnamedag heeft u een gesprek met uw physician assistant. U volgt op de opnamedag meestal nog geen therapie. De eerste dag staat in het teken van wennen en kennismaken. U ontvangt meer informatie over de behandeling, uw therapierooster en het verblijf in ons revalidatiecentrum. (Klinische) opname in de Barak (militaire legering) In de oproepbrief staat vermeld of u zich eerst bij de Barak of bij het Afsprakenbureau dient te melden. Neem naast uw smartcard (Defensiepas) ook een gewone legitimatie en uw zorgverzekeringspasje mee. U krijgt op de eerste dag een uitgebreide rondleiding over het terrein van MRC Aardenburg. Poliklinische opname in dagbehandeling Bij een poliklinische opname wordt u opgehaald uit de huiskamer door een begeleider die het opnamegesprek met u voert en u wegwijs maakt binnen ons revalidatiecentrum. Meestal heeft u uw therapierooster voor de eerste dagen al ontvangen. U start dus direct met uw revalidatie. In uw oproepbrief staat ook aangegeven wat u mee moet nemen. Denk hierbij aan sportkleding, zwemkleding en de juiste schoenen.

8 Hoe ziet een revalidatiedag eruit? Poliklinisch (dagbehandeling): Vanaf 8.00 uur Therapieën volgens rooster Tussen uur Lunchtijd Vanaf uur Therapieën volgens rooster Klinisch: Tussen uur Ontbijt Tussen uur Therapieën volgens rooster Tussen uur Lunch in het restaurant* Tussen uur Therapieën volgens rooster Tussen uur Diner in het restaurant * op vrijdag is de lunch naar keuze een warme maaltijd.

9 Logo geeft (KR)ACHT Het voedingsconcept geeft (KR)ACHT werkt met de schijf van acht. De schijf van acht is opgebouwd uit een passend voedingsaanbod volgens de schijf van vijf, met daaraan toegevoegd de drie componenten: beleving, bewustwording en motivatie. Door middel van deze acht componenten stellen wij de revalidant in de gelegenheid om het maximale uit zijn of haar revalidatie te halen. Voeding Goede voeding bevordert het herstel en de kwaliteit van leven van de revalidant. Daarom vinden wij binnen het MRC goede, gezonde, en smaakvolle voeding belangrijk. Middels het voedingsconcept geeft (KR)ACHT geven we hier invulling aan. In het restaurant bieden we voeding aan die aansluit bij de behoeften van de revalidant. We werken met verse producten en maaltijden worden à la minute bereid. We hebben veel aandacht voor de beleving van de revalidant. Het restaurant is sfeervol ingericht en we besteden zorg aan de presentatie van de maaltijden. Revalidanten en verzorgers kunnen hier ontspannen eten en ook het bezoek kan (tegen betaling) aanschuiven. Om bewustwording te creëren is voeding een onderdeel van ieder revalidatieprogramma. Overal binnen het MRC dragen we het voedingsconcept uit. We streven ernaar dat door beleving en bewustwording de revalidant gemotiveerd is om aandacht te hebben voor goede voeding, ook na ontslag.

10 Afmelden voor therapie Als de revalidatie is gestart, heeft u de plicht om mee te werken aan de behandeling en de aanwijzingen van de revalidatiearts en zijn/haar team zo goed mogelijk op te volgen. Bent u, om welke reden dan ook, niet in staat om een therapie te volgen? Overleg dit dan zo snel mogelijk met uw revalidatiearts of physician assistant. Afwezigheid is alleen mogelijk met plausibele reden. Bent u onvoorzien afwezig, door ziekte of overmacht? Bel dan naar de afdelingsbegeleiders (dagbehandeling, de Barak of het Verpleegcentrum). Indien u zonder vermelding van reden drie keer niet op therapie verschijnt, kan dit leiden tot ontslag uit behandeling. Voor militairen geldt dat dit ook aan hun commandant wordt gemeld. Nazorg Veelal komt u een aantal weken na uw ontslag terug voor controle bij de arts. Heeft u nieuwe vragen? Dan kun u deze tijdens de controle stellen. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie, kunt u uw herstel thuis afwachten of wordt u doorverwezen naar andere behandelmogelijkheden. Kosten De vergoeding van de kosten van zorg door het MRC is dezelfde als bij de zorg in een ziekenhuis. Revalidatiezorg wordt door uw zorgverzekeraar betaald. Dit gebeurt vanuit de basisverzekering. Als u bij een Nederlandse zorgverzekeraar verzekerd bent, heeft u zo n basisverzekering. Het MCR Aardenburg stuurt de factuur met het bedrag van de behandeling naar uw zorgverzekeraar. Bij vragen kunt u uw zorgverzekeraar benaderen. Wilt u meer weten over de kosten van het MRC? Kijk op onze website:

11

12 Militair Revalidatie Centrum Aardenburg Korte Molenweg PW Doorn Telefoon : mrc@mindef.nl Versie 2018

Welkom bij. MRC Aardenburg

Welkom bij. MRC Aardenburg Welkom bij MRC Aardenburg Welkom bij MRC Aardenburg Als uw leven en uw functioneren niet meer in balans zijn als gevolg van een ziekte, blessure, gebeurtenis of aangeboren aandoening, helpen de professionals

Nadere informatie

Welkom bij MRC Aardenburg - Doorn

Welkom bij MRC Aardenburg - Doorn Welkom bij MRC Aardenburg - Doorn Inhoudsopgave Missie 4 Welkom bij MRC Aardenburg 5 Behandelvormen 5 Klinische behandeling 5 Poliklinische behandeling 5 Verloop behandeling 6 Inschrijving en opnamedag

Nadere informatie

Amputatie, Traumatologie en Orthopedie (ATO) uw behandelprogramma bij Adelante

Amputatie, Traumatologie en Orthopedie (ATO) uw behandelprogramma bij Adelante Amputatie, Traumatologie en Orthopedie (ATO) uw behandelprogramma bij Adelante Voorwoord Iedereen is anders. Elke situatie is anders en elk herstelproces verloopt anders. Dat realiseren wij ons heel goed.

Nadere informatie

Revalideren na een ziekenhuisopname in Slotervaart

Revalideren na een ziekenhuisopname in Slotervaart Revalideren na een ziekenhuisopname in Slotervaart Revalideren na een ziekenhuisopname U gaat revalideren na een ziekenhuisopname. Tijdens uw verblijf in Slotervaart werkt u aan een verantwoorde terugkeer

Nadere informatie

Revalideren na een ziekenhuisopname in De Die

Revalideren na een ziekenhuisopname in De Die Revalideren na een ziekenhuisopname in De Die Revalideren na een ziekenhuisopname U gaat revalideren na een ziekenhuisopname. Tijdens uw verblijf in De Die werkt u aan een verantwoorde terugkeer naar huis.

Nadere informatie

Hartrevalidatie uw behandelprogramma bij Adelante

Hartrevalidatie uw behandelprogramma bij Adelante Hartrevalidatie uw behandelprogramma bij Adelante Voorwoord Hartrevalidatie Iedereen is anders. Elke situatie is anders en elk herstelproces verloopt anders. Dat realiseren wij ons heel goed. Om u voorafgaand

Nadere informatie

Opname in de kliniek Revalidatiecentrum Breda

Opname in de kliniek Revalidatiecentrum Breda 1. Opname in de kliniek Revalidatiecentrum Breda De doelgroep Als u binnenkort wordt u opgenomen op de klinische afdeling van Revant Revalidatiecentrum Breda dan is deze folder voor u en uw familieleden

Nadere informatie

Reva li da tie. met vertrouwen naar huis

Reva li da tie. met vertrouwen naar huis Reva li da tie met vertrouwen naar huis Alles is revalidatie Trainen in een gastvrije omgeving met uitstekende faciliteiten Waarom revalidatie Revalideren is leren om weer zo zelfstandig mogelijk te leven.

Nadere informatie

RevalidatieZorg Dordrecht

RevalidatieZorg Dordrecht RevalidatieZorg Dordrecht Samen weer veder Welkom Binnenkort komt u revalideren bij RevalidatieZorg Dordrecht. Dit boekje maakt u wegwijs en helpt u om goed voorbereid aan uw revalidatietraject te beginnen.

Nadere informatie

Hersenletsel uw behandelprogramma bij Adelante

Hersenletsel uw behandelprogramma bij Adelante Hersenletsel uw behandelprogramma bij Adelante Voorwoord Hersenletsel Iedereen is anders. Elke situatie is anders en elk herstelproces verloopt anders. Dat realiseren wij ons heel goed. In dit hoofdstuk

Nadere informatie

Revalidatie bij beenamputatie Revalidatiecentrum Breda

Revalidatie bij beenamputatie Revalidatiecentrum Breda Revalidatie bij beenamputatie Revalidatiecentrum Breda Informatie over de behandeling van revalidanten met een beenamputatie bij Revalidatiecentrum Breda. Elk jaar zijn er in Nederland rond de drieduizend

Nadere informatie

Revalidatie. Revalidatie & Herstel

Revalidatie. Revalidatie & Herstel Revalidatie Revalidatie & Herstel De afdeling Revalidatie in het BovenIJ ziekenhuis is een onderdeel van de afdeling Revalidatie en Herstel. Met deze folder willen wij u graag vertellen wat wij voor u

Nadere informatie

Revalideren na een ziekenhuisopname in Berkenstede

Revalideren na een ziekenhuisopname in Berkenstede Revalideren na een ziekenhuisopname in Berkenstede Revalideren na een ziekenhuisopname U gaat revalideren na een ziekenhuisopname. Tijdens uw verblijf in Berkenstede werkt u aan een verantwoorde terugkeer

Nadere informatie

REVALIDATIE. Zonnehuis Oostergast Zuidhorn

REVALIDATIE. Zonnehuis Oostergast Zuidhorn REVALIDATIE Zonnehuis Oostergast Zuidhorn Wellicht heeft u na een ziekenhuisopname extra zorg nodig? Of u kunt een korte periode niet voor uzelf zorgen? U wilt na een operatie van bijvoorbeeld een nieuwe

Nadere informatie

Uw eerste afspraak op de polikliniek. Als het leven een nieuwe balans vraagt

Uw eerste afspraak op de polikliniek. Als het leven een nieuwe balans vraagt Uw eerste afspraak op de polikliniek Als het leven een nieuwe balans vraagt In deze folder informeren wij u graag over alles wat te maken heeft met de eerste afspraak ofwel het intakegesprek. Omwille van

Nadere informatie

REVALIDATIE OP TJAMSWEER. Zonnehuis Solwerd Appingedam

REVALIDATIE OP TJAMSWEER. Zonnehuis Solwerd Appingedam REVALIDATIE OP TJAMSWEER Zonnehuis Solwerd Appingedam Wellicht heeft u na een ziekenhuisopname extra zorg nodig? Of u kunt een korte periode niet voor uzelf zorgen? U wilt na een operatie van bijvoorbeeld

Nadere informatie

Amputatie, traumatologie en orthopedie (ATO)

Amputatie, traumatologie en orthopedie (ATO) Behandelprogramma Amputatie, traumatologie en orthopedie (ATO) Iedereen is anders. Elke situatie is anders en elk herstelproces verloopt anders. Dat realiseren wij ons heel goed. Om u voorafgaand aan uw

Nadere informatie

Vanuit huis verder revalideren in Naarderheem? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Polikliniek Vivium Naarderheem. Vivium helpt u verder

Vanuit huis verder revalideren in Naarderheem? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Polikliniek Vivium Naarderheem. Vivium helpt u verder Polikliniek Vivium Naarderheem Kies foto 2 Kies foto 1 Kies foto 3 iek Poliklin Vanuit huis verder revalideren in Naarderheem? Vivium helpt u verder Welkom op de polikliniek Naarderheem U bent tijdelijk

Nadere informatie

Geriatrische Revalidatiezorg

Geriatrische Revalidatiezorg Geriatrische Revalidatiezorg Informatie bij opname in Nolenshaghe en Mechropa Geriatrische Revalidatiezorg bij Saffier De Residentie De specialist in het ziekenhuis waar u behandeld bent heeft bepaald

Nadere informatie

Herstelcentrum Samen werken aan een nieuwe balans

Herstelcentrum Samen werken aan een nieuwe balans Herstelcentrum Samen werken aan een nieuwe balans Herstel en revalidatie op Park Dekkerswald Een plek waar alles in het teken staat van herstel. Waar u kunt revalideren en herstellen van een ziekenhuisopname

Nadere informatie

Revalideren na een ziekenhuisopname in In het Zomerpark

Revalideren na een ziekenhuisopname in In het Zomerpark Revalideren na een ziekenhuisopname in In het Zomerpark Revalideren na een ziekenhuisopname U gaat revalideren na een ziekenhuisopname. Tijdens uw verblijf in In het Zomerpark werkt u aan een verantwoorde

Nadere informatie

Revant, de kracht tot ontwikkeling!

Revant, de kracht tot ontwikkeling! Neurologische revalidatie Hartrevalidatie Revalidatie bij complex chronisch longfalen Oncologische revalidatie Kind- en jeugdrevalidatie Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen Arm-, hand- en polsrevalidatie

Nadere informatie

behoud. Uw zelfstandigheid. Informatie over: Een beroerte

behoud. Uw zelfstandigheid. Informatie over: Een beroerte behoud. Informatie over: Een beroerte Uw zelfstandigheid. Uw leven zo goed mogelijk oppakken na een beroerte. Samen met Laurens. Lees meer over wat Laurens voor u kan betekenen. meer dan zorg De medische

Nadere informatie

Geriatrische revalidatie bij Zorggroep Elde

Geriatrische revalidatie bij Zorggroep Elde www.zge.nl Geriatrische revalidatie bij Zorggroep Elde Revalideren met een deskundig team van behandelaars Bent u na een ziekenhuisopname aangewezen op kortdurende revalidatie? Dan biedt de geriatrische

Nadere informatie

Libra R&A locatie Leijpark. Niet Aangeboren Hersenletsel Algemene revalidatie. klinische opname kinderen/jongeren

Libra R&A locatie Leijpark. Niet Aangeboren Hersenletsel Algemene revalidatie. klinische opname kinderen/jongeren Libra R&A locatie Leijpark Niet Aangeboren Hersenletsel Algemene revalidatie klinische opname kinderen/jongeren Deze folder is bedoeld voor kinderen/jongeren (of hun ouders/verzorgers) die met de diagnose

Nadere informatie

Revalidatiecentrum. De Dillenburg

Revalidatiecentrum. De Dillenburg Revalidatiecentrum Welkom bij! Revalidatiecentrum in Vlaardingen heeft jarenlange ervaring met geriatrische revalidatie. Wij zijn expert in het succesvol laten revalideren van voornamelijk kwetsbare ouderen.

Nadere informatie

Multiple Sclerose (MS) Informatie en behandeling

Multiple Sclerose (MS) Informatie en behandeling Multiple Sclerose (MS) Informatie en behandeling Multiple Sclerose (MS) De aandoening Multiple Sclerose (MS) kan beperkingen met zich meebrengen in uw dagelijkse leven. In deze folder leest u wat het behandelprogramma

Nadere informatie

Dwarslaesie uw behandelprogramma bij Adelante

Dwarslaesie uw behandelprogramma bij Adelante Dwarslaesie uw behandelprogramma bij Adelante Voorwoord Dwarslaesie Iedereen is anders. Elke situatie is anders en elk herstelproces verloopt anders. Dat realiseren wij ons heel goed. Om u voorafgaand

Nadere informatie

Poliklinische Revalidatie Behandeling

Poliklinische Revalidatie Behandeling Poliklinische Revalidatie Behandeling Binnenkort komt u naar het Maasziekenhuis Pantein voor een Poliklinische Revalidatie Behandeling (PRB). In deze folder krijgt u informatie over deze behandeling, over

Nadere informatie

Revalidatiegeneeskunde

Revalidatiegeneeskunde Revalidatiegeneeskunde 2 U bent door uw behandelend specialist in het Canisius- Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) of de huisarts verwezen naar een revalidatiearts. In deze folder vindt u informatie over revalidatiegeneeskunde

Nadere informatie

Laurens Intermezzo Zuid. Revalidatie en kortdurende zorg. meer dan zorg

Laurens Intermezzo Zuid. Revalidatie en kortdurende zorg. meer dan zorg Laurens Intermezzo Zuid Revalidatie en kortdurende zorg meer dan zorg Intermezzo Zuid Bij Laurens Intermezzo Zuid kunt u onder professionele begeleiding revalideren, bijvoorbeeld na een operatie, ongeval

Nadere informatie

Revalidatie. Informatie voor patiënten. Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl

Revalidatie. Informatie voor patiënten. Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl Revalidatie Informatie voor patiënten F1017-3135 september 2014 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260 AK Leidschendam 070 357 44

Nadere informatie

Geriatrische revalidatie

Geriatrische revalidatie Geriatrische revalidatie Geriatrische revalidatie Geriatrische revalidatie biedt tijdelijke intensieve zorg aan kwetsbare ouderen om te herstellen en te reactiveren na een operatie, ongeval of ernstige

Nadere informatie

Poliklinische revalidatiebehandeling

Poliklinische revalidatiebehandeling REVALIDATIE Poliklinische revalidatiebehandeling Binnenkort start u met een revalidatiedagbehandeling in het Laurentius Ziekenhuis te Roermond. Revalideren betekent beter leren functioneren in uw dagelijkse

Nadere informatie

Libra R&A locatie Leijpark. Klinische opname. Volwassenen

Libra R&A locatie Leijpark. Klinische opname. Volwassenen Libra R&A locatie Leijpark Klinische opname Volwassenen Als u gaat revalideren in de kliniek van Libra Revalidatie & Audiologie locatie Leijpark is het prettig om te weten waar u aan toe bent. In deze

Nadere informatie

Oncologische Revalidatie

Oncologische Revalidatie Libra R&A Revalidatie Oncologische Revalidatie Herstellen na kanker Uw primaire behandelingen in het ziekenhuis zijn achter de rug en u probeert de draad van uw leven weer op te pakken. Dat blijkt niet

Nadere informatie

Rondom uw opname. 1 Voorbereiding op uw opname. 2 Wat neemt u mee? 3 Dag van de opname

Rondom uw opname. 1 Voorbereiding op uw opname. 2 Wat neemt u mee? 3 Dag van de opname 15/08/2019 Rondom uw opname 1 Voorbereiding op uw opname Bent u opgenomen in een ander ziekenhuis, dan meldt een collega-revalidatiearts vanuit dat ziekenhuis u allereerst aan voor onze afdeling. Het kan

Nadere informatie

Revalidatie. Samen werken aan uw herstel

Revalidatie. Samen werken aan uw herstel Revalidatie Samen werken aan uw herstel De voorbereiding van uw opname Revalideren in Weihoek of Wiekendael Groenhuysen biedt revalidatiezorg in de Regionaal Behandelcentra Weihoek en Wiekendael. Hier

Nadere informatie

Revant, de kracht tot ontwikkeling!

Revant, de kracht tot ontwikkeling! Neurologische revalidatie Hartrevalidatie Revalidatie bij complex chronisch longfalen Oncologische revalidatie Kind- en jeugdrevalidatie Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen Arm-, hand- en polsrevalidatie

Nadere informatie

Revalidatie. Samen werken aan uw herstel

Revalidatie. Samen werken aan uw herstel Revalidatie Samen werken aan uw herstel De voorbereiding van uw opname Revalideren in Weihoek of Wiekendael Groenhuysen biedt revalidatiezorg in de Regionaal Behandelcentra Weihoek en Wiekendael. Hier

Nadere informatie

Revalidatie tijdens en na kanker

Revalidatie tijdens en na kanker Revalidatie tijdens en na kanker Informatie en behandeling Revalidatie tijdens en na kanker Een medische behandeling voor kanker is zwaar, ook nadat de behandeling is afgerond. Het heeft veel impact. Lichamelijk,

Nadere informatie

Geriatrische revalidatie. Uitgebreide informatie

Geriatrische revalidatie. Uitgebreide informatie 1 Geriatrische revalidatie Uitgebreide informatie Geriatrische revalidatie bij Cicero Zorggroep 2 U komt revalideren bij Cicero Zorggroep, van harte welkom! Op één van onze revalidatie-afdelingen begeleiden

Nadere informatie

Klinische revalidatie. Jeugdteam 1 en 2

Klinische revalidatie. Jeugdteam 1 en 2 Klinische revalidatie Jeugdteam 1 en 2 0 Gegevens Revalidatiearts:. Mentor:. Belangrijke telefoonnummers Verpleging 030 256 1447 Huiskamer 030 256 1558 Medisch secretariaat 030 256 1460 Planning 030 256

Nadere informatie

Poliklinische revalidatie. Locatie Heerlen

Poliklinische revalidatie. Locatie Heerlen Poliklinische revalidatie Locatie Heerlen Inleiding U bent aangemeld voor een poliklinische revalidatie-behandeling in Zuyderland Medisch Centrum, locatie Heerlen. Wij willen u met deze brochure informeren

Nadere informatie

Revalideren of herstellen? Welkom in Pniël

Revalideren of herstellen? Welkom in Pniël Revalideren of herstellen? Welkom in Pniël Pniël Revalideren aan de Oudedijk Moet u revalideren of herstellen na bijvoorbeeld een ongeval, operatie, beroerte of ziekenhuisopname? In Pniël bieden wij alle

Nadere informatie

Behandelprogramma. CVA/hersenletsel

Behandelprogramma. CVA/hersenletsel Behandelprogramma CVA/hersenletsel Iedereen is anders. Elke situatie is anders en elk herstelproces verloopt anders. Dat realiseren wij ons heel goed. In dit hoofdstuk vindt u zoveel mogelijk informatie

Nadere informatie

Revalideren in Bornholm

Revalideren in Bornholm Revalideren in Bornholm Revalidatie speciaal voor oudere mensen Revalideren kan moeilijker zijn als u op leeftijd bent. Woonzorgcentrum Bornholm heeft de kennis in huis om u te helpen bij uw herstel. Deze

Nadere informatie

Oog voor wat telt. Welkom in Mechropa

Oog voor wat telt. Welkom in Mechropa Oog voor wat telt Welkom in Mechropa Welkom in Mechropa Mechropa is een kleinschalig revalidatie- en verpleegcentrum in een groene omgeving aan de Scheveningseweg in Den Haag. U kunt er kortdurend revalideren

Nadere informatie

RSZK Revalidatie Centrum voor Senioren. Revalidatie. Snel en verantwoord werken aan uw revalidatie en herstel

RSZK Revalidatie Centrum voor Senioren. Revalidatie. Snel en verantwoord werken aan uw revalidatie en herstel RSZK Revalidatie Centrum voor Senioren Revalidatie Snel en verantwoord werken aan uw revalidatie en herstel Snel en verantwoord werken aan uw revalidatie en herstel Een mensenleven kan door een ongeluk

Nadere informatie

Behandelprogramma. Dwarslaesie

Behandelprogramma. Dwarslaesie Behandelprogramma Dwarslaesie Iedereen is anders. Elke situatie is anders en elk herstelproces verloopt anders. Dat realiseren wij ons heel goed. Om u voorafgaand aan uw opname en/of behandeling bij Adelante

Nadere informatie

Libra R&A locatie Leijpark. Klinische opname volwassenen. De eerste opnamedag

Libra R&A locatie Leijpark. Klinische opname volwassenen. De eerste opnamedag Libra R&A locatie Leijpark Klinische opname volwassenen De eerste opnamedag Als u gaat revalideren in de kliniek van Libra Revalidatie & Audiologie locatie Leijpark is het prettig om te weten waar u de

Nadere informatie

Revalidatie Algemene informatie Poliklinische revalidatie

Revalidatie Algemene informatie Poliklinische revalidatie Revalidatie Algemene informatie Poliklinische revalidatie Binnenkort komt u naar Ziekenhuis Rivierenland voor revalidatiedagbehandeling (PRB). In deze brochure geven we u informatie over deze behandeling

Nadere informatie

Revalidatie. In het Behandelcentrum van Protestantse Zorggroep Crabbehoff. Welkom

Revalidatie. In het Behandelcentrum van Protestantse Zorggroep Crabbehoff. Welkom Revalidatie In het Behandelcentrum van Protestantse Zorggroep Crabbehoff Welkom Binnenkort wordt u opgenomen op de revalidatieafdeling van Op de afdelingen zijn ter inzage informatiemappen beschikbaar.

Nadere informatie

Libra R&A locatie Blixembosch

Libra R&A locatie Blixembosch Libra R&A locatie Blixembosch Klinische revalidatie voor volwassenen 1 Welkom bij Libra Revalidatie & Audiologie U bent of wordt binnenkort tijdelijk opgenomen in de kliniek voor volwassenen van Libra

Nadere informatie

Kinderrevalidatie. Afdeling Revalidatie & Therapie

Kinderrevalidatie. Afdeling Revalidatie & Therapie Kinderrevalidatie Afdeling Revalidatie & Therapie Uw kind is verwezen naar de revalidatiearts van het Waterlandziekenhuis. In deze folder vindt u informatie over het consult bij de revalidatiearts en over

Nadere informatie

Libra R&A locatie Leijpark. Mantelzorg

Libra R&A locatie Leijpark. Mantelzorg Libra R&A locatie Leijpark Mantelzorg Uw partner of naaste is of wordt binnenkort opgenomen in de kliniek van Libra Revalidatie & Audiologie locatie Leijpark. Als mantelzorger heeft u een belangrijke rol

Nadere informatie

ZORG NA ZIEKENHUISOPNAME

ZORG NA ZIEKENHUISOPNAME ZORG NA ZIEKENHUISOPNAME 2 Inhoudsopgave Inleiding 3 Heeft u zorg nodig na het verblijf in het ziekenhuis? 4 Wie regelt deze zorg? 4 Uw plichten rondom ontslag 5 Wanneer kan de zorg na de ziekenhuisopname

Nadere informatie

De neurologische revalidatie unit (NRU)

De neurologische revalidatie unit (NRU) De neurologische revalidatie unit (NRU) informatie voor cliënt en familie neurologie Rijnland Ziekenhuis Verpleeghuis Leythenrode U bent opgenomen geweest op de afdeling neurologie van Rijnland Ziekenhuis

Nadere informatie

Omdat wij u het goede wensen

Omdat wij u het goede wensen Omdat wij u het goede wensen Zo goed mogelijk weer (leren) functioneren. Dat is waar Reactiveringscentrum Klimop voor staat. Na een ingrijpende ziekte, een (heup)operatie of een beroerte krijgt u in Reactiveringscentrum

Nadere informatie

GEBROKEN HEUP MET ELKAAR WERKEN AAN HERSTEL

GEBROKEN HEUP MET ELKAAR WERKEN AAN HERSTEL GEBROKEN HEUP MET ELKAAR WERKEN AAN HERSTEL 288 Deze folder is een samenwerking van: Inleiding U bent via de Spoedeisende Hulp opgenomen in het Sint Franciscus Gasthuis met een gebroken heup. Waarschijnlijk

Nadere informatie

Klinische Geriatrie in Tjongerschans

Klinische Geriatrie in Tjongerschans Klinische Geriatrie in Tjongerschans Opname op de verpleegafdeling Informatie voor patiënten en familie Inhoudsopgave Inleiding... 1 Algemeen... 1 Meenemen... 2 Contactpersoon... 3 Opname en ontslag...

Nadere informatie

Libra R&A locatie Blixembosch NAH/CVA. Klinische revalidatie

Libra R&A locatie Blixembosch NAH/CVA. Klinische revalidatie Libra R&A locatie Blixembosch NAH/CVA Klinische revalidatie U heeft niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en bent door de revalidatiearts in het ziekenhuis verwezen naar Libra Revalidatie & Audiologie locatie

Nadere informatie

Revalideren is kansen creëren. JacobKliniek

Revalideren is kansen creëren. JacobKliniek Revalideren is kansen creëren. JacobKliniek 2 Iedereen revalideert op een andere manier. Dat is niet alleen maatwerk, maar vooral mensenwerk. Welkom bij de JacobKliniek Wij geloven dat elke beperking een

Nadere informatie

Revalidatie: op weg naar een nieuw evenwicht

Revalidatie: op weg naar een nieuw evenwicht Revalidatie: op weg naar een nieuw evenwicht Welkom op de afdeling revalidatie van het Zaans Medisch Centrum. Binnenkort komt u naar ons toe voor onderzoek of behandeling. Deze folder geeft informatie

Nadere informatie

Chronische pijn. Locatie Arnhem

Chronische pijn. Locatie Arnhem Chronische pijn Locatie Arnhem Chronische pijn We spreken van chronische pijn als pijnklachten langer dan zes maanden blijven bestaan. De pijn kan in verschillende delen van het lichaam voorkomen. Soms

Nadere informatie

Libra R&A locatie Blixembosch NAH/CVA. Klinische revalidatie

Libra R&A locatie Blixembosch NAH/CVA. Klinische revalidatie Libra R&A locatie Blixembosch NAH/CVA Klinische revalidatie U heeft niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en bent door de revalidatiearts in het ziekenhuis verwezen naar Libra Revalidatie & Audiologie locatie

Nadere informatie

Revalidatie voor ouderen

Revalidatie voor ouderen Revalidatiecentrum Maartenshof Revalidatie voor ouderen De beste revalidatiezorg Gespecialiseerd in revalidatiezorg voor ouderen Bij Zorggroep Groningen kunt u terecht voor de beste revalidatiezorg. We

Nadere informatie

Revalideren is kansen creëren. juli JacobKliniek. JacobKliniek. Schipholweg 4, Haarlem,

Revalideren is kansen creëren. juli JacobKliniek. JacobKliniek. Schipholweg 4, Haarlem, Revalideren is kansen creëren. juli 2016 JacobKliniek Schipholweg 4, Haarlem, 023 892 49 00 www.sintjacob.nl JacobKliniek Welkom bij de JacobKliniek Wij geloven dat elke beperking een kans is om beter

Nadere informatie

GERIATRISCHE REVALIDATIE ZORG Revalidatie voor ouderen

GERIATRISCHE REVALIDATIE ZORG Revalidatie voor ouderen GERIATRISCHE REVALIDATIE ZORG Revalidatie voor ouderen DE SPECIALIST VOOR KWETSBARE OUDEREN Revalidatie kan nodig zijn na een operatie, een acute ziekte of een andere achteruitgang in uw functioneren.

Nadere informatie

Omdat wij u het goede wensen

Omdat wij u het goede wensen Omdat wij u het goede wensen Zo goed mogelijk weer (leren) functioneren. Dat is waar Reactiveringscentrum Klimop voor staat. Na een ingrijpende ziekte, een (heup)operatie of een beroerte krijgt u in Reactiveringscentrum

Nadere informatie

Revant, de kracht tot ontwikkeling!

Revant, de kracht tot ontwikkeling! Neurologische revalidatie Hartrevalidatie Revalidatie bij complex chronisch longfalen Oncologische revalidatie Kind- en jeugdrevalidatie Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen Arm-, hand- en polsrevalidatie

Nadere informatie

Revalideren na niet-aangeboren hersenletsel. kinderen en jongeren

Revalideren na niet-aangeboren hersenletsel. kinderen en jongeren Revalideren na niet-aangeboren hersenletsel kinderen en jongeren Inhoud Wat is niet-aangeboren hersenletsel? 3 Welke problemen kan uw kind ervaren? 3 Wat kunt u verwachten in het revalidatiecentrum 4 Revalidatieplan

Nadere informatie

Revant, de kracht tot ontwikkeling!

Revant, de kracht tot ontwikkeling! Neurologische revalidatie Hartrevalidatie Revalidatie bij complex chronisch longfalen Oncologische revalidatie Kind- en jeugdrevalidatie Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen Arm-, hand- en polsrevalidatie

Nadere informatie

Herstellen op de Veluwe. Revalidatie en herstelzorg

Herstellen op de Veluwe. Revalidatie en herstelzorg Herstellen op de Veluwe Revalidatie en herstelzorg Aangenaam herstellen en revalideren in een mooie, bosrijke omgeving. Dat biedt Opella binnen parkflat De Valkenburcht. Onder professionele begeleiding

Nadere informatie

Informatie. Longrevalidatie

Informatie. Longrevalidatie Informatie Longrevalidatie Inleiding De longaandoeningen COPD (chronische bronchitis en/of longemfyseem) en astma zijn beide chronische aandoeningen die vaak leiden tot kortademigheid en daardoor verminderde

Nadere informatie

CVA-revalidatie in het Heymanscentrum

CVA-revalidatie in het Heymanscentrum CVA-revalidatie in het Heymanscentrum Revalidatie na een beroerte U ligt in het ziekenhuis omdat u een beroerte (CVA) heeft gehad. Binnenkort is het zover dat u het ziekenhuis kunt verlaten en een begin

Nadere informatie

Revalideren op viersterrenniveau

Revalideren op viersterrenniveau sinds 1901 bro-zh-201503 Kleiweg 500, 3045 PM Rotterdam 010 422 4040 (Zorgboulevard Rotterdam) Maasstadweg 2, 3079 DZ Rotterdam 088 823 2000 Revalideren op viersterrenniveau Voor iedereen dé locatie om

Nadere informatie

Rondom uw poliklinische behandeling

Rondom uw poliklinische behandeling 04/12/2018 Rondom uw poliklinische behandeling 1 Hoe verloopt de behandeling Onderzoeksfase Binnen de poliklinische revalidatiebehandeling start u met de onderzoeksfase. U heeft afspraken met verschillende

Nadere informatie

Wilt u meer weten? Voor algemene informatie en vragen kunt u contact opnemen met:

Wilt u meer weten? Voor algemene informatie en vragen kunt u contact opnemen met: Wilt u meer weten? Heeft u na het lezen van deze brochure nog vragen, dan kunt uiteraard contact opnemen met een van onze medewerkers van het Informatiepunt Zorggroep Groningen. Zij helpen u graag verder.

Nadere informatie

Revalideren en herstellen op viersterrenniveau

Revalideren en herstellen op viersterrenniveau sinds 1901 bro-zh-201312 Revalideren en herstellen op viersterrenniveau Voor iedereen dé locatie om comfortabel te herstellen Aafje zorghotels Twee hotels in Rotterdam Aafje heeft twee zorghotels. Het

Nadere informatie

Zorg na een ziekenhuisopname

Zorg na een ziekenhuisopname Medisch Maatschappelijk Werk en Transferpunt Zorg na een ziekenhuisopname Inhoudsopgave Inleiding pag. 2 Heeft u zorg nodig na het verblijf in het ziekenhuis? pag. 2 Wie regelt deze zorg? pag. 2 Komt u

Nadere informatie

Laurens Antonius IJsselmonde. Centrum voor revalidatie en kortdurende zorg. meer dan zorg

Laurens Antonius IJsselmonde. Centrum voor revalidatie en kortdurende zorg. meer dan zorg Laurens Antonius IJsselmonde Centrum voor revalidatie en kortdurende zorg meer dan zorg Antonius IJsselmonde Antonius IJsselmonde is een centrum voor revalidatie en kortdurende zorg. Hier krijgt u op individuele

Nadere informatie

Expertisecentrum Madeleine, Boxmeer

Expertisecentrum Madeleine, Boxmeer Expertisecentrum Madeleine, Boxmeer Intensieve zorg in huiselijke sfeer Voelt beter Intensieve zorg in huiselijke sfeer Het eigentijdse Madeleine in Boxmeer biedt als expertisecentrum uitgebreide faciliteiten

Nadere informatie

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord. Revalidatiebehandeling bij reumatische aandoeningen

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord. Revalidatiebehandeling bij reumatische aandoeningen UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Revalidatiebehandeling bij reumatische aandoeningen Wat is waar? Secretariaat B3 Röntgenafdeling A2.22 Activiteitentherapie A1.42 Fysiotherapie D2 wachtruimte

Nadere informatie

Zorg na een ziekenhuisopname

Zorg na een ziekenhuisopname Zorg na een ziekenhuisopname Inhoudsopgave Inleiding... 1 Heeft u nog extra zorg nodig na uw ziekenhuis verblijf... 1 Als u naar huis gaat... 1 Thuiszorg... 1 Hulpmiddelen... 2 Medisch Specialistische

Nadere informatie

Volwassenen met cerebrale parese. Revalidatie

Volwassenen met cerebrale parese. Revalidatie Volwassenen met cerebrale parese Revalidatie Inhoudsopgave Inleiding 3 Wat is cerebrale parese? 3 Houding en beweging 3 Denkfuncties 3 Voor wie is dit revalidatieprogramma? 3 Welke vragen kunnen aan bod

Nadere informatie

RSZK Revalidatie Centrum voor Senioren. Snel en verantwoord werken aan uw revalidatie en herstel

RSZK Revalidatie Centrum voor Senioren. Snel en verantwoord werken aan uw revalidatie en herstel EXPERT RSZK Revalidatie Centrum voor Senioren Snel en verantwoord werken aan uw revalidatie en herstel RSZK Revalidatie Centrum voor Senioren Geriatrische Revalidatie Een mensenleven kan door een ongeluk

Nadere informatie

Libra R&A locatie Leijpark. Klinische opname KJ1 kinderen/jongeren. Informatie voor de opname

Libra R&A locatie Leijpark. Klinische opname KJ1 kinderen/jongeren. Informatie voor de opname Libra R&A locatie Leijpark Klinische opname KJ1 kinderen/jongeren Informatie voor de opname Als uw kind/partner opgenomen wordt in de kliniek op afdeling KJ1 van Libra Revalidatie & Audiologie locatie

Nadere informatie

Poliklinische revalidatie

Poliklinische revalidatie Patiënteninformatie Poliklinische revalidatie Bestelnummer: 2274 Revalidatie Versie: mei 2018 www.ziekenhuisamstelland.nl Telefoon: 020 755 7144 In deze folder staat alle informatie die van belang is tijdens

Nadere informatie

Polikliniek. Cliënteninformatie

Polikliniek. Cliënteninformatie Polikliniek Cliënteninformatie P Polikliniek De behandeling De behandeling Bij Roessingh zijn we gespecialiseerd in het behandelen van mensen met problemen op het gebied van houding en beweging. Er worden

Nadere informatie

Chronische pijn. Informatie en behandeling

Chronische pijn. Informatie en behandeling Chronische pijn Informatie en behandeling Chronische pijn Bij chronische pijn is meer aan de hand dan alleen lichamelijk letsel. We spreken van chronische pijn als pijnklachten langer blijven bestaan dan

Nadere informatie

Revant, de kracht tot ontwikkeling!

Revant, de kracht tot ontwikkeling! Neurologische revalidatie Hartrevalidatie Revalidatie bij complex chronisch longfalen Oncologische revalidatie Kind- en jeugdrevalidatie Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen Arm-, hand- en polsrevalidatie

Nadere informatie

HARTREVALIDATIE. Uw behandelprogramma bij Adelante

HARTREVALIDATIE. Uw behandelprogramma bij Adelante HARTREVALIDATIE Uw behandelprogramma bij Adelante 1 Voorwoord Iedereen is anders. Elke situatie is anders en elk herstelproces verloopt anders. Dat realiseren wij ons heel goed. Om u voorafgaand aan uw

Nadere informatie

Revant, de kracht tot ontwikkeling!

Revant, de kracht tot ontwikkeling! Neurologische revalidatie Hartrevalidatie Revalidatie bij complex chronisch longfalen Oncologische revalidatie Kind- en jeugdrevalidatie Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen Arm-, hand- en polsrevalidatie

Nadere informatie

Revalidatie Centrum voor Senioren

Revalidatie Centrum voor Senioren Revalidatie Centrum voor Senioren Revalidatie Centrum voor Senioren Een mensenleven kan door een ongeluk of ziekte totaal veranderen. Dagelijkse bezigheden zijn dan opeens niet zo vanzelfsprekend. In het

Nadere informatie

kijk. Naar mogelijkheden. Informatie over: COPD

kijk. Naar mogelijkheden. Informatie over: COPD kijk. Informatie over: COPD Naar mogelijkheden. Uw leven zo goed mogelijk oppakken met COPD. Laurens helpt u daarbij. In deze folder leest u meer over ons aanbod. meer dan zorg COPD is een verzamelnaam

Nadere informatie

Behandeling en Zorg na een beroerte

Behandeling en Zorg na een beroerte Behandeling en Zorg na een beroerte Belangrijke telefoonnummers Afdeling Stroke-Unit: 0513 685 625 CVA Verpleegkundige Tjongerschans 06 20 01 87 18 SSHV : Stichting samenwerkende Hersenletsel verenigingen

Nadere informatie

p a t i ë n t e n i n f o r m a t i e 2

p a t i ë n t e n i n f o r m a t i e 2 Afdeling Neurologie Inleiding U bent of uw partner is opgenomen in het ziekenhuis met een acuut neurologisch ziektebeeld. Dit is plotseling ontstaan en is een ingrijpende gebeurtenis. Deze brochure geeft

Nadere informatie

Poliklinische revalidatie

Poliklinische revalidatie Poliklinische revalidatie Inleiding U bent aangemeld voor een poliklinische revalidatiebehandeling in Zuyderland Medisch Centrum Heerlen. Wij willen u met deze brochure informeren over de afdeling Revalidatie

Nadere informatie

Libra R&A locatie Leijpark. Longrevalidatie. in samenwerking met het specialisme longziekten van het St. Elisabeth Ziekenhuis

Libra R&A locatie Leijpark. Longrevalidatie. in samenwerking met het specialisme longziekten van het St. Elisabeth Ziekenhuis Libra R&A locatie Leijpark Longrevalidatie in samenwerking met het specialisme longziekten van het St. Elisabeth Ziekenhuis Libra Revalidatie & Audiologie locatie Leijpark organiseert in samenwerking met

Nadere informatie