JCIHeist-op-den-Berg. JCI Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Heist-op-den-Berg. November Voorbije activiteiten in de kijker. In deze nieuwsbrief:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JCIHeist-op-den-Berg. JCI Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Heist-op-den-Berg. November 2010. Voorbije activiteiten in de kijker. In deze nieuwsbrief:"

Transcriptie

1 JCIHeist-op-den-Berg Heist-op-den-Berg JCI November 2010 Niet enkel voltooide activiteiten en aankomende projecten, maar ook een kandidaat lid en de geboorte van een JCI / Rotaract baby in deze nieuwsbrief. Tijdens het open forum van oktober werd Kelly Janssens benoemd als kandidaat-lid. Proficiat Kelly! Katja Heremans en Alexis Fierens werden de fiere ouders van hun eerste spruit: Anaïs. Zij werd geboren op 30 oktober! Van harte proficiat! Daarnaast nog even vermelden dat de aangekondigdee AV België (19 november) niet is doorgegaan. Heist-op-den-Berg In deze nieuwsbrief: Voorbije activiteiten in de kijker Toekomstige activiteiten Vormingen Nothing but Nets Voorbije activiteiten in de kijker Wereldcongres Lange termijnplan Vlaanderen De beste projecten van 2010 Wereldcongres Osaka Luc Marien was dé man die JCI Heist-op-den-Berg vertegenwoordigde in Osaka. Zoals we Luc kennen, heeft hij het daar naar zijn zin gehad. Tijdens het eerstvolgend open forum (1 december) zal hij hier verslag van brengen. Komende activiteiten: AV Vlaanderen, 26 november - Brussel Open Forum, 1 december 20 uur Hotel Villa Monte De handschoen, 4 december Hulshout Herman Van Veen, 11 december 20 uur Kerstmarkt, 11, 12, 18 en 19 december Bezoek van JCI Offenbach, december Whisky tasting, 18 december Nieuwjaarsdiner, 15 januari Bezoek aan de champagnestreek Op 11 november zijn Luc, Kristof Steegmans, San, Judy (JCI Antwerpen) en Guy (neef Luc) naar Frankrijk getrokken om te proeven van champagne. Er werd ook champagne aangekocht (voor de kerstmarkt). Verslag hiervan tijdens het open forum van december.

2 JCI Heist-op-den-Berg Nationale conventie, september 2010, verslag van Tina Boënne. Mijn eerste conventie Eindelijk was het dan zover. Mijn eerste conventie. De coole verhalen en ditto anekdotes hadden me wel nieuwsgierig gemaakt en ik wou best wel eens zien wat zo n conventie eigenlijk inhield. Waar was iedereen het binnen onze afdeling zo laaiend over eens, met Kristof en Luc op kop? Ook al was het volgens velen maar Mechelen, ik was stiekem blij dat de afstand niet te groot was. Ik was er dus klaar voor. Zorgvuldig had ik het programma bestudeerd, al moet ik toegeven dat het aanbod niet meteen overweldigend te noemen was. Niet getreurd, ik kon me nog steeds vinden in het aangeboden lesmateriaal. Ontieglijk vroeg, om 8u30 stipt, vatte het eerste seminarie aan. Wie hoopte op een koffietje en een ontbijt ter plaatse was eraan voor de moeite. Pas anderhalf uur later zou ik ontdekken dat er een koffiestandje buiten de locatie voorzien was en het zou nog tot de middag duren vooraleer ik mijn eerste zwarte vocht voor die dag binnenkreeg. En dat smaakte, evenals het bijhorende broodje. Het eerste seminarie was getiteld Ómgaan met de pers. Veel nieuws heb ik er als communicatiewetenschapper niet bijgeleerd, maar het enthousiasme waarmee de presentator zijn eigen cases aanhaalde waarin hij aantoonde dat in een klein boerengat ook JCI op de wereldmap kan gezet worden, werkte aanstekelijk. Dit is waar ik naar op zoek ben! Gedreven mensen die voluit gaan en geloven in wat ze doen en waar ze voor staan. Mijn eerste verrijking van de dag. Daarna was het de beurt aan dokter Dewulf. Samen met een meute enthousiastelingen sneed hij het onderwerp mindfullness aan. Het hele concept bleef me een beetje wazig, maar ik hou er een carpe diem-gevoel aan over. Leven in het nu en bovenal proberen te genieten in en van het nu. Een gedachte die nu nog vaak door mijn hoofd flitst. Wat mij betreft, heb ik daar nog een lange weg te gaan De oefening met de rozijn was mooi meegenomen en gold meteen ook als ontbijt. Tijdens de lunch onder het tentje op een Mechelse markt werden banden gesmeed met andere JCI-ers. De wereld werd weer een stukje kleiner; nieuwe, boeiende mensen stelden zich aan ons voor. Al snel kondigde het laatste seminarie voor de dag zich aan onder de naam Relationship styles en hier had ik graag nog een vervolg aangebreid. Leren hoe je zelf het beste rendeert en hoe je in team elk individu het beste benadert en respecteert vond ik een geweldige oefening. Deze oefening smaakte zeker naar meer.

3 Na het derde seminarie hou ik Mechelen even voor bekeken en keer huiswaarts om nog snel een babyborrel mee te pikken, kindjes te wassen en te slapen te leggen om daarna weer in gala-outfit naar de Nekkerhal te gaan. Gelukkig willen Annelies en San carpoolen en met z n drietjes vangen we de avond aan, in het gezelschap van enkele mede Heistse JCI-ers. Ook dat is JCI: de fun factor mag niet ontbreken. Het diner verloopt rustig, maar van een culinaire uitschieter is er geen sprake. Ambiance des te meer. Zodra het startschot voor de dans gegeven is, stroomt de dansvloer vol. Ook dit kan ik wel smaken. Na een beetje braintraining, een little workout on the dancefloor, yeah! Jammer genoeg is het meteen weer laat en samen carpoolen we terug naar Heist. Best wel de moeite waard zo n conventie! Volgende keer doe ik weer mee. Tina Boënne Toekomstige activiteiten Commissievergadering en bedrijfsrondleiding bij Aluro De commissie economische zaken heeft zich voorgenomen om dit werkingsjaar een aantal keer op bedrijfsbezoek te gaan bij een Heists bedrijf. De bedoeling is contacten met de Heistse bedrijfswereld aan te zwengelen en JCI meer bekendheid te geven. Op dinsdag 23 november is JCI Heist-op-den-Berg te gast bij Aluro. Programma: 19u: vergadering economische zaken 20u: bedrijfsrondleiding bij Aluro 21u: afsluit drink en napraten met medewerkers van Aluro Locatie: Aluro, Industriepark 12, 2220 Heist-op-den-Berg Indien je aanwezig wil zijn, gelieve dit door te geven aan Kristof Steegmans (kristof.steegmans@jciheist.be) Verder te verwachten van de commissie economische zaken: 22 februari: colloquium 22 maart: colloquium 31 maart: nachtelijk bedrijvenbezoek

4 AV Vlaanderen, 26 november Brussel De Raad van Bestuur van JCI Vlaanderen nodigt alle geïnteresseerde JCI-ers uit op de Algemene Vergadering van JCI Vlaanderen op vrijdag 26 november Deze AV vindt plaats in de kantoren van ING in Brussel, Marnixlaan 24 te Brussel. De essentie van onze vereniging draait rond actieve werking: Welke projecten zijn de lokale afdelingen van JCI aan het organiseren? Wat realiseren de Districten? Op de algemene vergadering 26 november zal dit allemaal aan bod komen. Iedere lokale afdeling krijgt de kans om zijn project met impact in beeld te brengen. Daarnaast zal er een forum zijn voor de districten om hun werking toe te lichten. Het onthaal voor de Algemene Vergadering is voorzien vanaf 19u30 en de AV zelf start om 20u0 stipt. Iedereen is welkom! Als je mee wil gaan, mail dan naar Uitdaging De Handschoen, door JCI Mechelen JCI Mechelen daagt ons uit. Wie zin heeft om op zaterdag 4 december uit de bol te gaan met paintball, mailt dit zo snel mogelijk door naar san.verberck@jciheist.be. Laat zien dat JCI Heist niet enkel sterk is op ijs, maar ook op andere terreinen! Laten we onze Mechelse collega s verslaan en de handschoen winnen! JCI Heist gaat de culturele kant op Voorstelling Herman Van Veen in de Arenberg. Zaterdag 11 december, 20 uur. Prijs ca 31,00. Voorstelling Hans Lieberg in de Arenberg. Zaterdag 22 januari, 20 uur. Prijs ca 29,00. Voorstelling de Frivole Framboos in de Arenberg. Zaterdag 26 februari, 20 uur. Prijs ca 22,00. Inschrijven bij kristof.steegmans@jciheist.be Whisky tasting. Op zaterdag 18 december organiseert JCI Heist-op-den-Berg een whisky tasting. Whiskyspecialist Hans Gabriël verwacht ons op uur in zijn whisky lounge "Uisge Beatha" te Hulshout. De tasting bestaat uit een selectie van 6 single malts. Naast proeven van deze drank, kunnen we ook proeven van de cultuur van Schotland. Hans zal ons vertellen over de productie van de drank en zoveel meer. Iedereen is van harte welkom op deze proefavond. Meer info lees je hier. Praktisch: - Zaterdag 18 december, uur - Zakstraat 33, 2235 Hulshout - Deelnameprijs: 25 euro - Inschrijven bij tim.beullens@jciheist.be.

5 Kerstmarkt Naar jaarlijkse gewoonte bevolken we een kersthutje in de Bergstraat (ter hoogte van het cc). Schrijf de volgende data al vast in je agenda: - Zaterdag 11 december - Zondag 12 december - Zaterdag 18 december (+ bezoek JCI Offenbach) (+ whiskytasting) - Zondag 19 december Uiteraard kan dit project niet slagen zonder jullie hulp. Maak zeker één namiddag vrij om te komen helpen! Bedankt! Meer info volgt! Nieuwjaarsdiner Dit vindt plaats op zaterdag 15 januari. Tijdens deze avond wordt de loopbaan binnen JCI van de 3 afzwaaiers (statutaire 2010) overlopen. Schrijf dit etentje al in je nieuwe agenda. Info over locatie, menu, prijs en beginuur volgt. Lichtjeswandeling Deze activiteit vindt plaats op zaterdag 12 februari. De vertellers van vorig jaar hebben zich terug geëngageerd. Voor dit project rekenen we op de hulp van onze leden (het bos helpen inrichten, een groep begeleiden of hulp bieden in het kamphuis). Ook eventuele hulp van oud-leden, senatoren en sympathisanten wordt op prijs gesteld. Komende vormingen Basisprincipes NLP, 25 november, Antwerpen Els Clottemans onder de loep, 15 december Whisky tasting, 18 december, Hulshout Paaldansen, 19 december, Antwerpen District training day, 29 januari, Oostmalle Meer info bij Annelies De Backer, vormingsverantwoordelijke (annelies.debacker@jciheist.be)

6 Nothing but nets. Geldinzameling: JCI Heist-op-den-Berg wil gedurende een gans werkjaar minstens euro inzamelen. Op deze manier kunnen 250 bednetten aangekocht en mensen gered worden van malaria. We willen leden aanmoedigen in hun eigen kennissenkring, familie of werkomgeving op een creatieve manier kleine acties op te zetten om mensen te sensibiliseren en zo middelen in te zamelen. Kledinginzameling: Momenteel staat reeds 75 kg oude kleding en schoenen bij Helou. Aarzel niet om zelf kledij in te zamelen. Dit is gemakkelijk en vraagt niet veel tijd. Kijk zelf in je kleerkast en spreek familie en vrienden hierover aan. Bezorg de kledij aan de voorzitter of breng ze mee naar het open forum van december. Je kan de zakken ook afleveren bij Helou in Wiekevorst. Doe de kleding en / of schoenen in een stevige zak en sluit deze goed af. Weeg elke zak met je personenweegschaal en geef het gewicht door. Dit laatste is belangrijk. We moeten onze voorraad kledij in gewicht doorgeven aan JCI België voor het regelen van het transport. Wereldcongres 2011 COC update Deze update werd op 21 november via mail verzonden naar de leden. Lange Termijn Plan JCI Vlaanderen 2010: De enquête. Als lid kan je een persoonlijke bijdrage leveren door jou input te geven via de survey. Het nieuwe LRPC, dat richting moet geven aan JCI Vlaanderen voor de komende 5 jaar, zal de resultaten van deze bevraging gebruiken als basis. Lees meer hierover via deze link: Lange Termijn Plan JCI Vlaanderen 2010: De enquête. Vul de enquête in, via deze link: Dit duurt ongeveer 10 minuten en deze wordt afgesloten tegen zondag 29 november.

7 De beste projecten van JCI in 2010 Op de nationale conventie in Mechelen zijn traditioneel de beste projecten van JCI in de prijzen gevallen. In de onderstaande tabel kan je de winnaars van 2010 terugvinden. Naam van de AWARD Naam van het projet Lokale afdeling Best community development award Best Business award Best environment development program Best Individual (or Leadership) Development Program Theaterwandeling & volksfeest ter ere van 800 jaar Herentals Ondernemer Award 2010 regio Waregem e-bouwen Deinze Studeert JCI Gheel-en-Thals JCI Waregem JCI Tielt JCI Deinze-Leiestreek Best PR program JCI Gouden Maan Zilveren Ster JCI Diksmuide Best membership recruitment program AIESEC Partners with JCI JCI Antwerpen Best Fundraising program Kerstkot op Kerstmarkt Stad Brugge JCI Brugge Outstanding Local Organisation award JCI Kortrijk JCI Kortrijk Best New Chapter Best new chapter JCI Hannut-Hesbay Youth Activities Award Imaging your future JCI Hannut-Hesbay Award for cooperation between Local Organisations from "JCI Vlaanderen and "JCI Belgium Wallonie Bruxelles" Belgian delegation to the World Congress 2009 in Hammamet CSR Award Christophe Cool JCI Ronse Staines Memorial Award An Deventer JCI Ronse JCI West-Brabant - JCI Ath-Pays Vert Met dank aan onze sponsors Wil je iets melden in de nieuwsbrief? Mail dan naar de voorzitter, San Verberck (san.verberck@jciheist.be) Heist-op-den-Berg JCI Heist-op-den-Berg info@jciheist.be

Winnen en behouden van nieuwe cliënten

Winnen en behouden van nieuwe cliënten Winnen en behouden van nieuwe cliënten Dat is de kracht van het zelfstandig ondernemerschap in tegenstelling tot de grote bedrijven. Alles draait om het vertrouwen van jouw cliënt in jouw professionaliteit.

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 5 Juni/Juli 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang

Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang Waarom is kinderopvang goed voor mijn kindje. Foto Je bent zwanger. Het is goed om dan al na te denken over kinderopvang van je kindje.. Foto In de kinderopvang zorgt

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang Thema Kinderen en school. Demet TV Lesbrief 9. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. belt naar een kinderdagverblijf. Is er plaats? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat inschrijven

Nadere informatie

Lesmateriaal bij de voorstelling: Zwemmen Zonder Mouwen

Lesmateriaal bij de voorstelling: Zwemmen Zonder Mouwen Lesmateriaal bij de voorstelling: Zwemmen Zonder Mouwen Beste docent, Binnenkort gaat u met uw klas naar de voorstelling Zwemmen Zonder Mouwen; een muzikale 8+ voorstelling die zich afspeelt in en rondom

Nadere informatie

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld.

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Naast de sportieve uitdaging van bijna 500 kilometer te fietsen naar Amsterdam en terug, wacht er nu nog een tweede uitdaging: zoveel mogelijk geld

Nadere informatie

EEN FEESTJE ORGANISEREN

EEN FEESTJE ORGANISEREN EEN FEESTJE ORGANISEREN De cursus is bijna afgelopen. Je wil met de hele klas een feestje organiseren. Jullie bereiden in groep het feestje voor en schrijven een uitnodiging. Wat moet je doen? Dit is groepswerk.

Nadere informatie

Preek Psalm 78:1-8 20 september 2015 In het spoor van Opening winterwerk Spiegelbeeld I

Preek Psalm 78:1-8 20 september 2015 In het spoor van Opening winterwerk Spiegelbeeld I Preek Gemeente van Christus, De mooiste dingen in het leven kun je niet als erfernis wegschenken Let er maar eens op. De belangrijkste dingen zijn geen erfstuk. Zeker, je kunt mooie spulletjes erven. Of

Nadere informatie

Beleidsplan!JCI!Hasselt! Werkingsjaar!2012!8!2013!

Beleidsplan!JCI!Hasselt! Werkingsjaar!2012!8!2013! BeleidsplanJCIHasselt Werkingsjaar201282013 Inhoudstafel Kandidatuur 3 Jaarthema:BeYOUtifulTogether 5 Visiewerkingsjaar201282013 7 Doelstellingenwerkingsjaar201282013 9 Actiepuntenwerkingsjaar201282013

Nadere informatie

Hoofdstuk 5 Extra spreekopdrachten 1, 2, 3, 4 en 5

Hoofdstuk 5 Extra spreekopdrachten 1, 2, 3, 4 en 5 Hoofdstuk 5 Extra spreekopdrachten 1, 2, 3, 4 en 5 Uw antwoorden bij de opdrachten 1 tot en met 5 moeten kort zijn. U hebt 20 seconden spreektijd. Soms staan er plaatjes of een stukje tekst bij de opdracht.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal,

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Veel te laat krijgen jullie deze nieuwsbrief. Ik had hem al veel eerder willen maken/versturen, maar ik

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen Kofi is op het werk. Hij wil een dag vrij. Hij vraagt het aan de vrouw op het kantoor. Zou het Kofi lukken? Souad komt op kantoor. Zij wil ook een dag vrij.

Nadere informatie

Kind in Beeld. Kinderopvang

Kind in Beeld. Kinderopvang Kind in Beeld Kinderopvang Inhoud Waarom is kinderopvang goed voor mijn kindje? 4 Waarom breng ik mijn kindje naar de kinderopvang? 6 Hoeveel kost kinderopvang? 8 Legende Prijs Inkomen Kindje Begeleider

Nadere informatie

Kind in Beeld. Kinderopvang

Kind in Beeld. Kinderopvang Kind in Beeld Kinderopvang Inhoud Waarom is kinderopvang goed voor mijn kindje 4 Waarom breng ik mijn kindje naar de kinderopvang 6 Hoeveel kost kinderopvang 8 Legende Prijs Inkomen Kindje Begeleider Dagen

Nadere informatie

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag Thema Op het werk. Demet TV Lesbrief 8. De eerste werkdag Deze les gaat over de eerste werkdag. gaat voor het eerst werken bij een snoepfabriek. Hij komt binnen en maakt kennis met de chef. De chef vertelt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ben Bizzie

Nieuwsbrief Ben Bizzie De scholen zijn alweer een tijdje begonnen. Natuurlijk kon je in de eerste schoolweken ook weer meedoen met leuke activiteiten van Ben Bizzie!! Op alle zes de scholen hebben wij skatelessen aangeboden.

Nadere informatie

1. Hoe schrijf ik mij als individu of als team in voor de Biketour?

1. Hoe schrijf ik mij als individu of als team in voor de Biketour? FAQ BIKETOUR 2015 1. Hoe schrijf ik mij als individu of als team in voor de Biketour? 2. Hoe kan ik mijn profielpagina delen met anderen? 3. Hoe kan ik mijn profielfoto wijzigen? 4. Hoe kan ik de naam

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

Vormingsmomenten voor kinderbegeleiders

Vormingsmomenten voor kinderbegeleiders Vormingsmomenten voor kinderbegeleiders Vormingsmoment voor kinderbegeleiders Kinderopvang is volop in beweging. Vanuit het Steunpunt Kinderopvang van de VVSG en Diverscity willen we mee invulling geven

Nadere informatie

JCI Gent Nieuwsbrief. Plus est en Vous, Proficiat: In deze uitgave: Gent in Actie: In de kijker:

JCI Gent Nieuwsbrief. Plus est en Vous, Proficiat: In deze uitgave: Gent in Actie: In de kijker: JCI Gent Nieuwsbrief 30 Januari 2011 Plus est en Vous, 2010 was een fantastisch jaar. Tijdens de laatste 3F vonden enkelen het dan ook spijtig dat er niet een soort van afsluitende activiteit werd georganiseerd.

Nadere informatie

Overzicht van de festiviteiten in het Jubileumweekend

Overzicht van de festiviteiten in het Jubileumweekend digitil 14 - juni 2014 In deze digitil: Overzicht van de festiviteiten in het Jubileumweekend Loterij Reünie Ladies Night & Men s Night Feestweekend Overzicht van de festiviteiten in het Jubileumweekend

Nadere informatie

Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November

Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November Parkinson Café Delft en omstreken website: Sophia Revalidatie (sportkantine), www.parkinsoncafedelfteo.nl Reinier de Graafweg 1, email:

Nadere informatie

Visie creëren BRUIDEGOM

Visie creëren BRUIDEGOM Visie creëren BRUIDEGOM Hoe ik de bruiloft voor mij zie De bestemming Ik wil in het buitenland trouwen omdat: ik zon wil / het land een speciale betekenis heeft / ik een grote familie heb en niet iedereen

Nadere informatie

Ik nodig je uit om iedere ochtend en iedere avond in het dagboek te schrijven.

Ik nodig je uit om iedere ochtend en iedere avond in het dagboek te schrijven. Ik nodig je uit om iedere ochtend en iedere avond in het dagboek te schrijven. 11 video s 11 schrijfoefeningen 11 affirmaties 11 inspiratie-quotes SHINEYOURLIGHTNOW.NL Dit is je Flow Dagboek voor de Fuck

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

E-CURSUS 6: KOM THUIS IN JE DROOMJOB

E-CURSUS 6: KOM THUIS IN JE DROOMJOB E-CURSUS 6: KOM THUIS IN JE DROOMJOB Gefeliciteerd! Je hebt de vorige e-cursussen doorlopen en als het goed is, heb je de nodige inzichten over jezelf en over je werk opgedaan. Tijd om deze inzichten naar

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus

Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus kindvriendelijkgoor@gmail.com www.kindvriendelijkgoor.nl kindvriendelijkgoor.facebook.com mei/juni 2015 Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus Is er weer jullie leukste week van het jaar het kinderkamp!!!

Nadere informatie

Bijeenkomst over geloofsopvoeding Moeilijke kindervragen

Bijeenkomst over geloofsopvoeding Moeilijke kindervragen DOELSTELLINGEN De ouders hebben ervaren dat hun kind niet het enige is dat moeilijke vragen stelt en dat zij elkaar kunnen ondersteunen in de omgang hiermee. De ouders kunnen met hun kind in gesprek gaan

Nadere informatie

8 Stappen naar Succes

8 Stappen naar Succes 8 Stappen naar Succes Ik ga je een geheim vertellen; Al meer dan 4 jaar was ik zelfstandig Trainer en ik heb geworsteld en gezocht naar; Focus Mijn missie Wie is mijn doelgroep? Hoe kan ik een stabiel

Nadere informatie

MAANDLIJST. Gelukkig Nieuwjaaaar! DECEMBER - JANUARI

MAANDLIJST. Gelukkig Nieuwjaaaar! DECEMBER - JANUARI MAANDLIJST Gelukkig Nieuwjaaaar! DECEMBER - JANUARI Algemene informatie vrij! Ons kamp zal dit jaar doorgaan in Aarschot van 2 tot 11 augustus dus hou deze data zeker Heb je nog geen sjaaltje, t-shirt

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Korte interactieve lezing over een boeiend onderwerp. Lekker Luisteren! Locatie: Het Kook College Wijchen, Nieuwe weg 303(Woondrôme Wijchen) Datum: Dinsdag 30 augustus

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

Door samenspel winnen beleidsnota minister Muyters

Door samenspel winnen beleidsnota minister Muyters Door samenspel winnen beleidsnota minister Muyters Tijdens de actieve loopbaan moeten mensen steeds vaker studies, werk en gezin combineren. De vrije tijd komt daardoor dan ook meer onder druk te staan.

Nadere informatie

Nieuws&fit-tips Physical Club Edegem

Nieuws&fit-tips Physical Club Edegem Nieuws&fit-tips Physical Club Edegem Januari 2010 Jaargang 1, Nummer 4 In deze nieuwsbrief: Woordje vooraf. Beste sportievelingen, dansers, kids & ouders, EN Info en Nieuwe initiatieven Jonge dansers in

Nadere informatie

INSCHRIJVEN VOOR DE TAALTEST

INSCHRIJVEN VOOR DE TAALTEST INSCHRIJVEN VOOR DE TAALTEST Wil je in België studeren aan een hogeschool of aan een universiteit? Als je je diploma secundair onderwijs niet in het Nederlands gehaald hebt, moet je een taaltest afleggen.

Nadere informatie

MOEILIJKHEIDSGRAAD: -**- Een spreekbeurt geven, vraagt veel voorbereiding. Je moet immers vlot kunnen vertellen en je moet je luisteraars boeien.

MOEILIJKHEIDSGRAAD: -**- Een spreekbeurt geven, vraagt veel voorbereiding. Je moet immers vlot kunnen vertellen en je moet je luisteraars boeien. DOELGROEP: basisschool THEMA: spreekbeurt MOEILIJKHEIDSGRAAD: -**- ALS IK EEN... WAS... Een spreekbeurt geven, vraagt veel voorbereiding. Je moet immers vlot kunnen vertellen en je moet je luisteraars

Nadere informatie

Activiteitenkalender JANUARI FEBRUARI 2016

Activiteitenkalender JANUARI FEBRUARI 2016 www.ocmwgeraardsbergen.be Gasthuisstraat 26 9500 GERAARDSBERGEN Tel 054 43 20 02 Gsm 0479 73 85 19 Een organisatie van het Activiteitenkalender JANUARI FEBRUARI 2016 ALLE ACTIVITEITEN en UITSTAPPEN dienen

Nadere informatie

Groen Duffel informeert.

Groen Duffel informeert. Groen Duffel informeert. Beste leden en sympathisanten, Graag brengen we jullie op de hoogte van nieuws uit (Groen-)Duffel. In dit nummer: * Verkiezingen zondag 25 mei * Zin in een (gegidst) bezoek aan

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. April 2014. Agenda. Maandthema algemene clubavond maart: Thema: scherpte/onscherpte Onderwerp: vrij

NIEUWSBRIEF. April 2014. Agenda. Maandthema algemene clubavond maart: Thema: scherpte/onscherpte Onderwerp: vrij NIEUWSBRIEF April 2014 Agenda Zaterdag 5 april 2014 9.45 uur carpoolen vanaf de Rabobank in Geldermalsen 11.00 uur bij de ingang van het Nederlandse Fotomuseum (als je op eigen gelegenheid gaat. Viering

Nadere informatie

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken.

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Weekschema maken Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Leer en oefen: Neem samen me de docent/assistent het fotoboek de

Nadere informatie

9 Communicatie-tools. voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie

9 Communicatie-tools. voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie 9 Communicatie-tools voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie Maar één persoon Je hebt maar een persoon nodig om nieuwe ervaringen te introduceren VOORWOORD Geen enkel

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief nr. 6 23 augustus 2015 De lessen gaan weer beginnen! De zomervakantie is voorbij, wat gaat de tijd toch snel.

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE NOORD ZUIDADVIESRAAD

NIEUWS UIT DE NOORD ZUIDADVIESRAAD NIEUWS UIT DE NOORD ZUIDADVIESRAAD Intro Met deze nieuwsbrief willen we de leden van de Noord - Zuidadviesraad en geïnteresseerden informeren over de werking van de Noord Zuidadviesraad van Zwevegem en

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie

U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen.

U leert in deze les toestemming vragen. Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. TOESTEMMING VRAGEN les 1 spreken inleiding en doel U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. Bij toestemming vragen is het belangrijk dat je het op een

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ben Bizzie

Nieuwsbrief Ben Bizzie De scholen zijn alweer een tijdje begonnen. Natuurlijk kon je in de eerste schoolweken ook weer meedoen met leuke activiteiten van Ben Bizzie!! Op alle zes de scholen hebben wij skatelessen aangeboden.

Nadere informatie

Taal In welke taal worden de cursussen aangeboden?

Taal In welke taal worden de cursussen aangeboden? Erasmusbestemming: Zagreb Kroatië... Academiejaar: 2014. - 2015. Één/twee semester(s) Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De rechtenfaculteit is centraal

Nadere informatie

mijn agenda tweede graad naam: klas: nr.:

mijn agenda tweede graad naam: klas: nr.: naam: mijn agenda klas: nr.: tweede graad Dit ben ik Ik ben Mijn adres is Ik ben geboren op / / Tel./gsm: E-mail: Mijn mama/papa is Tel./gsm: E-mail: Mijn mama/papa is Tel./gsm: E-mail: Mijn tweede adres

Nadere informatie

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu?

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Proficiat & bedankt! Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. Fantastisch dat je je zo wil engageren om samen met ons kwetsbare

Nadere informatie

t Kringeltje Maandboekje van Chiro Kringel Geel Negentiende jaargang nummer 4 maart - april 2015 V.U.: Toon Gielis, Dr. Peetersstraat 28, B-2440 Geel

t Kringeltje Maandboekje van Chiro Kringel Geel Negentiende jaargang nummer 4 maart - april 2015 V.U.: Toon Gielis, Dr. Peetersstraat 28, B-2440 Geel Editie: Maart & april t Kringeltje Maandboekje van Chiro Kringel Geel Negentiende jaargang nummer 4 maart - april 2015 V.U.: Toon Gielis, Dr. Peetersstraat 28, B-2440 Geel E-MAIL: info@chiro-elsum.be 2

Nadere informatie

Leren (kan je ) leren!

Leren (kan je ) leren! Leren (kan je ) leren! Leertips op maat van de middenschool Beste leerlingen en ouders, Het begrip leren leren klinkt jullie waarschijnlijk niet onbekend in de oren. We hopen dat er in de basisschool al

Nadere informatie

Jonghernieuwers. Lieve jonghernieuwers, beste ouders

Jonghernieuwers. Lieve jonghernieuwers, beste ouders Jonghernieuwers Lieve jonghernieuwers, beste ouders Eerst en vooral aan iedereen nog eens beste wensen en een gelukkig nieuwjaar. Het 1e semester zit er al weer op! Wij hebben eindelijk gedaan met de examens

Nadere informatie

DE ROZE HUISKRANT. Interview met onze stagiaire DE REDACTIE: JESSIKA INGE LINDA PHILIPPE HEIDI INE STEPHANIE CONTACT: INE.

DE ROZE HUISKRANT. Interview met onze stagiaire DE REDACTIE: JESSIKA INGE LINDA PHILIPPE HEIDI INE STEPHANIE CONTACT: INE. DE REDACTIE: JESSIKA INGE LINDA PHILIPPE HEIDI INE STEPHANIE CONTACT: INE.VERCAEMER @DE-LELIE.BE Krantje 26 DE ROZE HUISKRANT Juli 2013 Interview met onze stagiaire We hebben sinds 4 februari een stagiaire,

Nadere informatie

BE HAPPY. 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma

BE HAPPY. 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma BE HAPPY 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma Alle rechten voorbehouden. Geen deel van dit boek mag worden gereproduceerd op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever.

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

EEN MATRIX VAN KRACHTEN HOE (HER-)ONTDEK IK MIJN EIGEN MOGELIJKHEDEN? Werkwinkel Vlaamse Hersteldag 3 december 2013

EEN MATRIX VAN KRACHTEN HOE (HER-)ONTDEK IK MIJN EIGEN MOGELIJKHEDEN? Werkwinkel Vlaamse Hersteldag 3 december 2013 EEN MATRIX VAN KRACHTEN HOE (HER-)ONTDEK IK MIJN EIGEN MOGELIJKHEDEN? Werkwinkel Vlaamse Hersteldag 3 december 2013 Filip Abts: een korte voorstelling Wie ik ben? Wat ik kan? Wat ik weet? Wat ik heb? Wat

Nadere informatie

Is iemand in jouw omgeving verslaafd?

Is iemand in jouw omgeving verslaafd? Is iemand in jouw omgeving verslaafd? Verslaafd aan Jou ondersteunt en informeert de omgeving van verslaafden. Vaak gaat alle aandacht uit naar de verslaafde en daardoor wordt soms niet gezien dat familie

Nadere informatie

www.77ste.be Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!!

www.77ste.be Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!! Liefste leden en ouders, Een nieuw scoutsjaar staat weer voor de deur. Wellicht is er enorm genoten van een verlof met temperatuurstijgingen en -dalingen, maar de leden hebben vooral genoten van het fantastische

Nadere informatie

AWARDS. JCI Vlaanderen HANDLEIDING

AWARDS. JCI Vlaanderen HANDLEIDING AWARDS JCI Vlaanderen HANDLEIDING Editie 2016-2017 1 INHOUD VOORBESCHOUWING... 3 DOELSTELLING... 4 PROCEDURE... 4 AWARDGROEPEN... 7 CATEGORIEËN & CRITERIA... 8 JURERING... 11 TEMPLATES VOOR DE AWARDDOSSIERS...

Nadere informatie

KENA ZOMERKAMPEN EN JEUGDVAKANTIES

KENA ZOMERKAMPEN EN JEUGDVAKANTIES KENA ZOMERKAMPEN EN JEUGDVAKANTIES 3 KENA organiseert kampen in hartje Limburg voor 8 tot 12-jarigen en voor 12 tot 16-jarigen tijdens de schoolvakanties. Een kamp duurt één week. De kampen worden gedragen

Nadere informatie

Alles onder de knie? 1 Herhalen. Intro. Met de docent. 1 Werk samen. Lees het begin van de gesprekjes. Maak samen de gesprekjes af.

Alles onder de knie? 1 Herhalen. Intro. Met de docent. 1 Werk samen. Lees het begin van de gesprekjes. Maak samen de gesprekjes af. Intro Met de docent Wat ga je doen in dit hoofdstuk? 1 Herhalen: je gaat herhalen wat je hebt geleerd in hoofdstuk 7, 8 en 9. 2 Toepassen: je gaat wat je hebt geleerd gebruiken in een situatie over werk.

Nadere informatie

dat ik aan mijn baas en collega s moet doorgeven welke werkzaamheden ik heb gedaan en wat nog gedaan moet worden.

dat ik aan mijn baas en collega s moet doorgeven welke werkzaamheden ik heb gedaan en wat nog gedaan moet worden. CP26 rapporteren Als u in Nederland in de Handel & Dienstverlening werkt, bijvoorbeeld in een winkel of op een kantoor, moet u doorgeven aan uw baas en/of uw collega wat u gedaan heeft en wat er nog moet

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Tovergevogel. nieuwsbrief van. Terburghtweg 1a - 5061 LA Oisterwijk - telefoon: 013-5234236 - e-mail: info@detovervogel.nl.

Tovergevogel. nieuwsbrief van. Terburghtweg 1a - 5061 LA Oisterwijk - telefoon: 013-5234236 - e-mail: info@detovervogel.nl. Tovergevogel nieuwsbrief van Terburghtweg 1a - 5061 LA Oisterwijk - telefoon: 013-5234236 - e-mail: info@detovervogel.nl Inschrijven avondvierdaagse Agenda van 23 t/m 29 mei 2015 Plastic flessen inleveren

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

ADVENT Hoe maken wij tijd vrij om te dromen van vrede en hoe hebben we

ADVENT Hoe maken wij tijd vrij om te dromen van vrede en hoe hebben we Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be NIEUWSBRIEF DECEMBER 2015 Workshops 2de leerjaar rond thema De Sint! ADVENT Hoe maken wij tijd vrij om te

Nadere informatie

SOHO!-dag Stimuleer Ondernemend Hoger Onderwijs

SOHO!-dag Stimuleer Ondernemend Hoger Onderwijs SOHO!-dag Stimuleer Ondernemend Hoger Onderwijs 29 april 2014 - LAMOT, Mechelen www.sohodag.be SOHO!-dag Stimuleer Ondernemend Hoger Onderwijs Onderwijs van de toekomst daagt uit en moet de nieuwe generatie

Nadere informatie

www.belfiuseurohockey.com H O S P I T A L I T Y Be part of BELGIAN HOCKEY HISTORY & support our BELGIAN LIONS & PANTHERS towards European success. 10 40 DAGEN WEDSTRIJDEN EK HOCKEY, DE IDEALE MIX VAN TOPSPORT,

Nadere informatie

De ijnmanager. Cartoons januari 2014. Luc Timmers

De ijnmanager. Cartoons januari 2014. Luc Timmers De ijnmanager Cartoons januari 2014 Luc Timmers Dag 1 2014 20 14 Is er iets veranderd? Het blijft een gok Ik heb een casino bezoek cadeau gekregen Daarmee nemen mijn kansen op een bonus aanzienlijk toe

Nadere informatie

op smaak weekend 3-4 maart 2012

op smaak weekend 3-4 maart 2012 breng je afdeling op smaak weekend 3-4 maart 2012 de smaak van een mojito? Heeft je afdeling de smaak van een heerlijke mojito? Of is het vooral trekken en sleuren door altijd dezelfden en is de belangstelling

Nadere informatie

Stageverslag Michaël Deslypere

Stageverslag Michaël Deslypere Stageverslag Michaël Deslypere MANPOWER Stagementor: Valerie Milissen Stagebegeleider: Pieterjan Bonne 2 Inhoudsopgave 1.Voorwoord... 3 2.Situering/voorstelling van de stageplaats... 4 3.Beschrijving van

Nadere informatie

Voorstelling Onafhankelijk leven

Voorstelling Onafhankelijk leven Voorstelling Onafhankelijk leven Inhoudsopgave 1. Wat is Onafhankelijk leven?... 3 2. Waarom is Onafhankelijk Leven belangrijk?... 4 3.1. Met een persoonlijk assistentie budget (PAB) kan je onafhankelijk

Nadere informatie

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer 10 GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer www.fokjeritsma.nl info@fokjeritsma.nl 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Wees je bewust van je doel... 6 Bellen: een uitstekend instrument... 6 Systeem... 7

Nadere informatie

BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK. Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start.

BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK. Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start. BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start. In Noord Frankrijk, 385 km van Den Haag, net onder de Franse

Nadere informatie

Belangrijke data: 9 DECEMBER: Sinterklaasvergadering 16 DECEMBER: Wafeltjesverkoop Kapoenen 13 JANUARI: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe.

Belangrijke data: 9 DECEMBER: Sinterklaasvergadering 16 DECEMBER: Wafeltjesverkoop Kapoenen 13 JANUARI: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Belangrijke data: 9 DECEMBER: Sinterklaasvergadering 16 DECEMBER: Wafeltjesverkoop Kapoenen 13 JANUARI: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe December Xaverius-St.Rita A21/46G December 2018 Beste ouders, leden en

Nadere informatie

We stellen de resultaten graag aan u voor op een informatievergadering. U zult hiervoor worden uitgenodigd in de loop van het najaar van 2009.

We stellen de resultaten graag aan u voor op een informatievergadering. U zult hiervoor worden uitgenodigd in de loop van het najaar van 2009. Betreft: bevraging jonge gezinnen in Herent Mogen wij een beetje van uw tijd vragen voor deze vragenlijst? Deze enquête kunt u anoniem invullen. De vragenlijst bestaat uit drie delen: een eerste algemeen

Nadere informatie

Factsheet. Participate Create Innovate

Factsheet. Participate Create Innovate Factsheet Dag van de Toekomstige Entrepreneurs in Suriname (Dag TES) Participate Create Innovate Participeer aan de allereerste Dag van de Toekomstige Entrepreneurs in Suriname (Dag TES). Het doel van

Nadere informatie

NOORDPOOL ZUIDPOOL VERKENNERWEEKEND

NOORDPOOL ZUIDPOOL VERKENNERWEEKEND NOORDPOOL ZUIDPOOL VERKENNERWEEKEND 2014 HELP! Geachte ijsberen uit België, Tot jullie spreekt Pol du Nord van de Noordpool. Ik schrijf jullie deze brief omdat het hier niet goed gaat. Eigenlijk gaat het

Nadere informatie

Vragenlijst Prettig Schoolgaan versie voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs

Vragenlijst Prettig Schoolgaan versie voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs Vragenlijst Prettig Schoolgaan versie voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs Inleiding Hieronder staan een aantal vragen. De vragen gaan allemaal over de middelbare school. Jij gaat de vragen beantwoorden.

Nadere informatie

GROEP INTRO WEST-VLAANDEREN / CAW MIDDEN WEST-VLAANDEREN / JAC MIDDEN WEST-VLAANDEREN / KLINIEK SINT-JOZEF PITTEM / ARKTOS WEST-VLAANDEREN / STAD

GROEP INTRO WEST-VLAANDEREN / CAW MIDDEN WEST-VLAANDEREN / JAC MIDDEN WEST-VLAANDEREN / KLINIEK SINT-JOZEF PITTEM / ARKTOS WEST-VLAANDEREN / STAD GROEP INTRO WEST-VLAANDEREN / CAW MIDDEN WEST-VLAANDEREN / JAC MIDDEN WEST-VLAANDEREN / KLINIEK SINT-JOZEF PITTEM / ARKTOS WEST-VLAANDEREN / STAD ROESELARE THERAPIE EN ONDERZOEKSCENTRUM DE BOOM / OCMW

Nadere informatie

20 november 2014. Beste ouders/verzorgers,

20 november 2014. Beste ouders/verzorgers, 20 november 2014 LET OP: Dinsdag 2 december Vergadering Medezeggenschapsraad Donderdag 4 december Sinterklaasfeest op school Dinsdag 9 december Vergadering Ouderraad Donderdag 18 december Kerstviering

Nadere informatie

Zaterdag 21 juni 2014 Koninklijk Atheneum (KA IPB Ronse) - Rosco Ronse. Een organisatie van: Met dank aan onze sponsors:

Zaterdag 21 juni 2014 Koninklijk Atheneum (KA IPB Ronse) - Rosco Ronse. Een organisatie van: Met dank aan onze sponsors: Zaterdag 21 juni 2014 Koninklijk Atheneum (KA IPB Ronse) - Rosco Ronse Een organisatie van: Met dank aan onze sponsors: 1 AXI 2012 > Special edition: Sportdag JCI Vlaanderen 2014 - JCI Sport Worldwide

Nadere informatie

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule Werkboek Inhoudsopgave: 1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule 2. Het H.A.R.T. model 2.1. H.A.R.T. staat voor: 2.1.1. Mijn verhaal over oprechte communicatie 2.1.1: Hoofd Gebruik de rest van deze

Nadere informatie

5 jaar samen breien. brei een mutsje voor het goede doel. 645.097 mutsjes in totaal gebreid

5 jaar samen breien. brei een mutsje voor het goede doel. 645.097 mutsjes in totaal gebreid 5 jaar samen breien brei een mutsje voor het goede doel 645.097 mutsjes in totaal gebreid Hallo, Wij zijn innocent drinks en we maken smoothies en sappen. Elke winter breien we samen met honderden breiers

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB september 2013

Nieuwsbrief SHIB september 2013 Nieuwsbrief SHIB september 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB SHIB 10 jaar en meer Al eerder lieten we weten: SHIB bestaat dit jaar 10 jaar!

Nadere informatie

Tweemaandelijkse Nieuwsbrief

Tweemaandelijkse Nieuwsbrief !"#$%&'("#)**! Tweemaandelijkse Nieuwsbrief +%,-.!/'!-)%#!#0122#,!3%'3!*#0!)%4*0%'3!511)-#'672!72!*#0!8)770$1'-9! *0!7;!,=13?#)6%',0)+;#'0#'@!2+2%0#),@! 47'4#)0!;#0##'!'11)!7',!'%#+?#!=7611=9!!

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015. Contactavond. Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie. Om 14.00 uur zijn alle kinderen vrij

Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015. Contactavond. Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie. Om 14.00 uur zijn alle kinderen vrij Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015 Agenda Maandag 7 december Groep 3 t/m 8 schaatsen in Nijverdal Contactavond Dinsdag 8 december Zwemles Vrijdag 11 december Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie

Nadere informatie

Liever assertiever op het werk

Liever assertiever op het werk Waarom een assertiviteitstraining? Voor veel mensen is het niet gemakkelijk om in een werkomgeving bijvoorbeeld voor de eigen mening uit te komen, neen te zeggen, om te gaan met de boosheid van een collega

Nadere informatie

JCI BELGIUM. AWARDS HANDLEIDING Nationale Conventie. Awards Handleiding JCI Belgium laatste wijziging : Juli 2015

JCI BELGIUM. AWARDS HANDLEIDING Nationale Conventie. Awards Handleiding JCI Belgium laatste wijziging : Juli 2015 1 JCI BELGIUM AWARDS HANDLEIDING Nationale Conventie 2 JCI BELGIUM HANDLEIDING AWARDS NATIONALE CONVENTIE DEEL I : AWARDS REGLEMENT I. JCI AWARDS Het internationaal JCI Awards programma heeft als doel

Nadere informatie

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal,

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal, Uitgeest, 18 augustus 2014 Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP Beste allemaal, Het nieuwe basketbalseizoen staat weer voor de deur en daar hebben we natuurlijk allemaal erg veel zin in. Zoals

Nadere informatie

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * VALENTINO Helaas hebben wij vorige week afscheid moeten nemen van ons manegepaard Valentino. Nadat hij opnieuw last kreeg van een peesblessure hebben wij helaas

Nadere informatie

Dit spel bedoelt te kijken naar je leven: terugkijken èn vooruit kijken.

Dit spel bedoelt te kijken naar je leven: terugkijken èn vooruit kijken. Dit spel bedoelt te kijken naar je leven: terugkijken èn vooruit kijken. Teken het speelbord na op een groot vel. Of gebruik damstenen, doppen,.. en leg het na. Print de 32 kaartjes. Je ziet snel genoeg

Nadere informatie

CHIRO WINGENE STELT VOOR: Jomeetje. Nieuwsbrief voor leden en ouders van Chiro Jokwy-Mekwy

CHIRO WINGENE STELT VOOR: Jomeetje. Nieuwsbrief voor leden en ouders van Chiro Jokwy-Mekwy CHIRO WINGENE STELT VOOR: Jomeetje Nieuwsbrief voor leden en ouders van Chiro Jokwy-Mekwy Dit jomeetje is voor: België-Belgique P.B. 8750 Wingene 3/8910 Verschijnt tweemaandelijks; 18de jaargang 2014-2015

Nadere informatie

Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. December

Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. December Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs December Xaverius-St.Rita A21/46G Januari 2015 Beste ouders, leden, vrienden en sympathisanten,

Nadere informatie

PeerEducatie Handboek voor Peers

PeerEducatie Handboek voor Peers PeerEducatie Handboek voor Peers Handboek voor Peers 1 Colofon PeerEducatie Handboek voor Peers december 2007 Work-Wise Dit is een uitgave van: Work-Wise info@work-wise.nl www.work-wise.nl Contactpersoon:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud:

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud: Kooijman Racing ONK Supersport 600 Nieuwsbrief 7 Inhoud: - Verslag GAMMA Racing Days - Kooijman Racing start niet in Spa-Francorchamps - ALS-dag in Assen 22 september - Caravan Verhuur Karsten helpt mee

Nadere informatie

www.kimkotk.be www.facebook.com/kimkomtoptegenkanker http://www.1000km.be/team/kim-co-komen-op-tegen-kanker 1000 km? Tijdens het hemelvaartweekend (10 tot 13 mei 2018) vindt de negende editie van de 1000

Nadere informatie

FC KERKSKEN: programma week 12

FC KERKSKEN: programma week 12 FC KERKSKEN: programma week 12 Beste trainers, afgevaardigden en spelers van Fc Kerksken; Vooraleer het programma van week 12 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: Noteer alvast in jullie

Nadere informatie