Met de Strûner naar de Champagne-streek. (Deel 2)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Met de Strûner naar de Champagne-streek. (Deel 2)"

Transcriptie

1 Met de Strûner naar de Champagne-streek. (Deel 2) Eiko en Corrie hebben Parijs verlaten en zijn op de Marne belandt. Een andere route dan ze gepland hadden. Namelijk ze zouden meer naar het zuiden gaan, de Loire op. Echter door het oponthoud van ruim 2 weken wegens motorpech en ziekte hebben ze hun plannen gewijzigd en gaan nu door het Champagne-gebied. Ze verlaten hier het plaatsje Lagny aan de Marne. Corrie vertelt verder: Maandag 6 juli. Eindelijk een buitje. Het frist lekker op. We gaan om weg. Onderweg hebben we heerlijk weer met een lekker koel windje. We varen op een prachtig kanaaltje; heuvelachtig, groen in allerlei variaties, fluitende vogels en zoals altijd, hoor je de tjif tjaf er weer boven uit. We nemen 3 sluizen en varen door één tunneltje. Bij de 2 e sluis kan ik de boot bijna niet meer houden. Het water komt zo hard binnen. Maar gelukkig helpt Eiko een handje. Om komen we in Meaux aan. Een leuk plaatsje met een mooie kathedraal. Achter ons ligt de Roodeboot. Cora en Jaap bewonen deze. De boot is blauw met geel! Grappig! Later blijkt dat ze de Roode heten. Cora heeft haar mobieltje in de Marne laten vallen en leent die van mij om haar contacten op de hoogte te stellen. Aan de andere kant van de steiger ligt een Belgisch stel die de oren van je hoofd kletsen. Af en toe heel vermoeiend. Dinsdag 7 juli bekijken we het stadje en de kathedraal en wandelen door een of andere tuin. We doen daar ook boodschappen. Af en toe valt er een buitje maar het regent nooit lang.

2 Woensdag 8 juli worden we om uur uitgezwaaid door de Belgen en de Roodeboot. Onderweg genieten we weer van de prachtige natuur. We varen door de bossen met doorkijkjes; graanvelden, weiden, heuvels, dorpjes, huisjes. Het is afwisselend weer met buien tussendoor. We nemen 2 sluizen waarvan er bij één de boot bijna weer niet te houden is. Ook krijgen we onderweg een afstandbediening met handleiding mee om de sluizen te bedienen. Er is zelfs een beschrijving in het Nederlands bij. de afstandsbediening voor de sluizen op de Marne Om leggen we aan in La Ferté-sous-Jouare en jawel, achter Joke en Erik. Het is een mooie ligplaats met uitzicht op een bruggetje (met uiteraard bloembakken), huisjes omgeven door een prachtige natuur. s Avonds laten Joke en Erik ons filmpjes zien van hun boot en de boten van Peter en Fabian als die langs de Eiffeltoren varen. Wel spectaculair hoor!

3 La Ferté-sous-Jouare Donderdag 9 juli. We hebben de boot schoongemaakt, boodschappen gedaan en wat gewandeld. Vrijdag 10 juli. Om 9.45 uur gaan we varen. Weer een mooie vaart door loofbossen in alle tinten groen en doorkijkjes net als gisteren en korenvelden en wijngaarden. Om meren we af in Chateau Thierry en.jawel..achter Joke en Erik. s Avonds zijn ze bij ons aan boord geweest. Zaterdag 10 juli bezoeken we een ruïne, hoog op een heuvel waar vandaan we een schitterend uitzicht over de omgeving hebben Later stoeltje aan de kant, lezen en praten met Jozef en z n vrouw (ze komen uit de Betuwe en we zijn ze al vaker tegengekomen) en een Fransman. Het is een zwoele zomeravond en we zetten een paar kaarsjes neer. In bed begint het te regenen. Gezellig! Zondag 11 juli gaan we om 9.45 uur weg. We zien prachtige vergezichten. De rivier slingert zich tussen de bergen door net als haarspeldbochten. Ik weet gewoon niet meer waar ik kijken moet, zo mooi.

4 Er vaart een vrachtschip ( een Spits) Het dringt nu pas tot me door dat we al dagen geen vrachtverkeer meer hebben gezien. Om uur leggen we aan in Dormans achter de Nederlandse Belgen. De steiger ligt bij een camping. Dus eindelijk, een douche en eindelijk een wasmachine. Er is echter geen droger en pas om uur is er iemand van de haven. Ik besluit om alleen maar het hoogst noodzakelijke te wassen en voor de rest maar te hopen dat het droog blijft. Die hoop is vergeefs. Als alles net hangt breekt de pleurus uit. Het komt met bakken uit de lucht en alles is in no-time drijfnat. Anders vind ik het alleen maar gezellig als het regent en we binnen zitten maar nu vind ik het alleen maar zorgelijk. Maandag 12 juli. We doen de zeiknatte was in vuilniszakken en gaan om uur weg. Onderweg komen we Joke en Erik en de Betuwenaren tegen, evenals onze Nederlandse Belgen. Bij de 1 e sluis zie ik net voor de deuren sluiten een boot met mensen die erg tekeer gaan. In de sluis blijkt gelukkig dat er maar plaats is voor één schip want we hebben allebei het bootje achter ons gezien noch gehoord. Bij de volgende sluis zijn ze er weer opeens. We hebben ze weer niet gezien of gehoord. Ze bieden hun verontschuldigingen aan omdat ze zo tekeer waren gegaan terwijl dat ten onrechte is geweest omdat er maar plaats voor een bootje was. Ik beken dat we ze helemaal niet opgemerkt hebben. In deze en de volgende sluis kunnen we er wel in met 2 boten en dat doen we dan ook.

5 Onderweg zien we een complete 3 dimensionale natuurfilm aan ons voorbij trekken en ook het weer is heerlijk. Net als het te warm dreigt te worden verschijnen er wolkjes. Heerlijk! Als we om uur aankomen bij de haven van Epernay zijn alle plaatsen bezet. Dus leggen we aan aan de Hot Dog (Rien en Willeke uit Klundert). Eerst de was maar weer opgehangen. Epernay De havenmeester nodigt ons om uur uit voor een aperitief. We gaan de stad in. Het is er gigantisch druk met motoren i.v.m 14 juli. ( Nationale feestdag) Ik had liever vuurwerk gezien, maar ja, ieder z n meug. We vinden de stad nou ook niet om over naar huis te schrijven (hoewel ik dat nu wel doe). Er staat wel weer een prachtige kerk. Als we terugkomen gaan we naar het terras bij de haven en samen met de Hot- Dog, Henk en Thea van de 1 e, 2 e en 3 e sluis, Denen en een paar Engelsen drinken we een glaasje Kir en eten zoutjes. Erg leuk, deze ontvangst. s Avonds genieten we van het geluid van vele motoren.

6 Dinsdag 14 juli. De dag van de Republiek. Het havengebouw wordt ook gebruikt door een tennisvereniging en deze mensen vieren de 14 e juli met elkaar. Het terras wordt verplaatst naar het water, de barbecues worden aangestoken en de mensen stromen toe. Helaas voor ons, is het een intern feestje dus wij mogen niet meedoen. s Middags bezoeken we een champagnehuis; Hot Dog en Henk en Thea zijn er ook. Daarna besluiten we met elkaar dat het weer tijd voor een aperitief is en gaan in het prieeltje zitten. We halen zelf iets te drinken en te happen. Het is zo gezellig dat we ook maar met z n allen pizza bestellen. Woensdag 15 juli. We varen om 8.45 uur met Rien en Willeke weg. De sluizen moet je bedienen door een handel die boven het water hangt een kwart slag te draaien en dan wordt het schutproces in werking gezet. Heel apart Sluisbediening Om uur leggen we aan in Condé-sur-Marne. De Hot Dog is al na 5 kilometer afgehaakt. We gaan onder een treurwilg zitten lezen en bijkomen van de warmte.

7 Later gaan we het dorp bekijken. Ook hier staat weer een prachtige Romaanse kerk maar verder is er 3 keer niks. Het lijkt overal wel uitgestorven. Alle luiken zijn dicht, er loopt niemand op straat. Het is net een verlaten spookstad. Donderdag 16 juli. Om 8.45 gaan we op pad naar Sillery. We verlaten hier de Marne en gaan de Canal de l Aisne a la Marne op Vandaag krijgen we de 1 e sluizentrap; 8 sluizen omhoog. De hoogte is variërend van 3 tot 5 meter. ( Note: Het nadeel van de sluizen in Frankrijk is dat ze geen bolders in de sluismuren hebben, alleen maar op de wal. Dus de vaak vieze gladde trappetjes omhoog klimmen om vast te maken. Of zoals wij meestal deden, langs een trappetje,waar ook meestal de handel voor de sluisbediening was, en daar je boot d.m.v. de middenkikker aanleggen. Echter dit trappetje lag meestal vooraan in de sluis zodat je de volle mep inkomende water kreeg.) We hebben advies gekregen van mensen met ongeveer dezelfde bootgrootte hoe we dat aan moeten pakken. In staccato; Pikhaak- lang touw met lus- daar met een dun touwtje met een lus aan- op het dak staan- de pikhaak rechtstandig voorzichtig omhoog brengen- touw om de bolder- rustig de pikhaak terug trekken- daarna het achtertouw om een trappetje (of wat er maar is) leggen- naar voren varen- lange touw laten vieren- stang omhoog zien te krijgen (dat gaat zwaar. Eigenlijk heb je daar twee handen voor nodig maar dat kan niet want met één hand moet je het touw blijven vasthouden- terugvaren en dan het schuttingproces afwachten. Zo ingewikkeld als het hier staat, is het ook. Met die touwen gaat het nog wel maar dan moet ik het dak op en dat is schuin, dus daar sta ik met trillende kuiten het touw om de bolder proberen te krijgen. Daarbij is het ook nog eens erg, erg warm. Maar ik doe het en het lukt de ene keer iets minder dan de andere keer en zo nemen we 8 sluizen. We hebben het gered! Ik kijk nu al uit naar de sluizentrap van 28 sluizen. Daarna varen we door een tunnel van 2 km en nemen nog 3 sluizen.

8 Gelukkig gaan deze omlaag wat het geheel een stuk eenvoudiger maakt. Wat een verademing! De 2 e sluis is gestremd; de sluisdeuren werken niet maar gelukkig laat het VNF ( soort Rijkswaterstaat) niet te lang op zich wachten. We kunnen net achter een hele grote Engelse boot liggen. Daarna is de sluis vol. Om uur leggen we aan en de Hot Dog heet ons welkom. Het is een leuke jachthaven in een mooie omgeving. Er is gelukkig ook een supermarkt en ook niet te ver weg. We picknicken op ons eigen terras. Lekker. s Avonds regent en onweert het. Heerlijk, laat maar lekker afkoelen. Vrijdag 17 juli. We twijfelen een tijdje of we met de bus of met de boot naar Reims zulen gaan. De haven ligt nl tussen 3 snelwegen in en er is dus behoorlijk wat lawaai. We buurten even bij de Mari-Pau, dit is een hele grote Ned. boot. Zij geven ons informatie over wat ons vanaf nu allemaal te wachten staat. Aanlegplaatsen, supermarkten e.d. We tekenen het allemaal aan op onze kaarten. Om uur besluiten we om toch maar met de boot te gaan. We gaan 4 sluizen naar beneden en bij elke sluis wacht ons weer de verrassing aan welke kant de trekpaal zit, of de bolders voor of achter de paal zitten en of er wel of niet een trappetje is. Elke keer moeten we snel een inschatting van de situatie maken en ernaar handelen. Ik word er lichtelijk nerveus van. Om leggen we aan en zien Hot Dog ook weer liggen. We lopen de stad in en zien Willeke en Rien aan de champagne zitten op een terras voor de kerk.

9 Reims Een schitterende gotische basiliek. Ze zijn deze helemaal aan het restaureren. Prachtig! We verkennen de stad verder. Elke keer is het weer verrassend wat we om de volgende hoek aan treffen. Een elke keer is het weer een aangename verrassing. Ter afsluiting eten we op een van de vele terrassen. Zaterdag 18 juli Om varen we weg. Het is bewolkt en er staat héél veel wind. Na Reims leggen we aan achter de Shalom (Amsterdams mannensetje. Ze lagen ook in Sillery) bij de Aldi en doen boodschappen. We varen op een smal vaartje maar het is er erg mooi. Om uur stoppen we in Courcy omdat we anders 9 sluizen moeten nemen terwijl er zoveel wind staat. De Mari-Pau ligt voor ons. Zondag 19 juli Om uur vertrekken we en om uur komen we in Barry-le- Bac aan. We varen door de korenschuur van Europa. Heel mooi. Het weer is winderig, bewolkt maar niet koud. Heerlijk! We hebben onderweg 8 sluizen die naar beneden gaan. Makkie dus. Maandag 20 juli. Om 11 uur gaan we weg om op uur in Asfeld aan te leggen.

10 We varen nu op het Canal lateral a l Aisne. Door een oerwoud; zo stel ik me de Amazone voor maar dan met krokodillen en een andere temperatuur. Het is prachtig! Het is heerlijk weer, zonnig maar met voldoende afkoeling door de schaduw van de bomen en regelmatig een wolkje. Er vaart een peniche (Frans voor een spits) voor ons waardoor we niet harder kunnen varen dan 6 km. per uur. Het is er te smal om in te halen. Van te voren hebben we doorgenomen hoe we de diverse uitvoeringen van de sluizen zullen nemen maar dat hadden we net zo goed kunnen laten want elke nieuwe sluis is weer een onverwachte verrassing. Als een acrobate probeer ik het allemaal maar ik sta te wankelen op m n benen en word er niet vrolijker van. Dinsdag 20 juli. We besluiten om in de sluizen maar weer ouwerwets voor en achter aan één trappetje aan te leggen en te hopen dat er minder stroom staat dan op de Marne. Opmerkelijk dat 2 slechte ervaringen (op de Marne dus) zoveel goede ervaringen kunnen overschrijven en angst kunnen aanjagen. Alle 4 de sluizen gaan moeiteloos. Ik ben zo opgelucht want dat betekent dat we straks de grote sluizentrap ook gewoon kunnen nemen. We varen weer door de Amazone die intussen Canal des Ardennes heet en weer is het heerlijk weer; zonnetje, schaduw van de bomen en een verfrissend windje. Zalig!

11 Om uur komen we in Rethel aan. De Shalom ligt er ook. Hier is weer elektriciteit en water. Dus eerst ff lekker douchen. s Avonds wandelen, eten en buurten met nog een paar andere mensen onder kersenbomen bij de Shalom. s Nachts begint het te onweren. Zalig!- Einde deel 2 wordt vervolgd

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei Voorjaar 2011 Midden-Frankrijk 21 april t/m 7 mei Donderdag 21 april 2011 191 km Na het avondeten op weg. Even voorbij Vianen ontdekten we dat we de autopapieren vergeten waren. Teruggereden en weer opnieuw

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory

Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory Dinsdag 5-08 windje 3 uit het noorden, dus voor het lapje op weg. Zonnig. Inverness - Dochgarroch In de ochtend lekker getutteld en s middag na vier

Nadere informatie

Maar je kunt Frankrijk ook ontdekken per boot via de rivieren en kanalen. Wij doen dat al een paar jaar met onze boot, de Cadans III.

Maar je kunt Frankrijk ook ontdekken per boot via de rivieren en kanalen. Wij doen dat al een paar jaar met onze boot, de Cadans III. Frankrijk het meest favoriete vakantieland van Nederland. Velen gaan met de auto, caravan, camper of fiets. Voor een weekend bezoekt men vaak Parijs of een van de andere fraaie steden. Maar je kunt Frankrijk

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK De laatste week van augustus zijn wij (Loes en Diana) samen met onze honden naar de Oostenrijkse bergen geweest om lekker te gaan wandelen. We hadden

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

28 november Naar Andance, Andancette. We vertrekken in de mist. Daarna wordt het helder.

28 november Naar Andance, Andancette. We vertrekken in de mist. Daarna wordt het helder. 28 november 2011. Naar Andance, Andancette. We vertrekken in de mist. Daarna wordt het helder. Het tweelingdorp is gescheiden door de Rôhne. Met een oude brug die bloedgevaarlijk is want er racen auto

Nadere informatie

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 !1 Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 Vrijdag en zaterdag 21 en 22 oktober Het is tegen 11 uur als we op ons gemak vertrekken. We gaan naar Bretagne, daar is het droog en soms zelfs zonnig volgens de berichten.

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem. Mem (begin van de scheren aan de oostkust.)

Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem. Mem (begin van de scheren aan de oostkust.) Vervolg van het Reisverslag 2009 deel II Scandinavië. Göteborg naar Mem Mem (begin van de scheren aan de oostkust.) Tweede helft: van Motala tot Mem Dinsdag 20 juli mooi weer westen wind 3-4-In de ochtend

Nadere informatie

7 e bericht van zeevarenden Vrijdag 2-6-2011. We spreken inmiddels al effe Zweeds.

7 e bericht van zeevarenden Vrijdag 2-6-2011. We spreken inmiddels al effe Zweeds. 7 e bericht van zeevarenden Vrijdag 2-6-2011 We spreken inmiddels al effe Zweeds. We zitten inmiddels boven de 55 e breedte graad. Donker wordt het niet meer en de langste dag moet nog komen. Het is een

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

Op vakantie in Zweden vond Jasmijn deze schedel!

Op vakantie in Zweden vond Jasmijn deze schedel! Groepsnieuws groep 4 mei/juni Een tand eruit! Op vakantie in Zweden vond Jasmijn deze schedel! Belangrijke gebeurtenissen Finn, 2 e prijs met straatvoetbal! Verjaardag juf Op woensdag 25 juni vierde ik

Nadere informatie

Een dagje zeilen (groep 4)

Een dagje zeilen (groep 4) Een dagje zeilen (groep 4) Doelstelling: Tactiele stimulatie en samenwerking. Er wordt gewerkt in tweetallen. 1 kind zit op een stoel, met de leuning naar de zijkant, zodat de rug helemaal beschikbaar

Nadere informatie

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober Herfst 2012 Frankrijk 29 september t/m 12 oktober Zaterdag 29 september 256 km We rijden om even over 10 uur weg. Via de snelweg, die we bij Beek verlaten, naar Limburg. Binnendoor via Valkenburg en Slenaken

Nadere informatie

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari Winter 2013 Zuid-Frankrijk 5 t/m 16 februari Dinsdag 5 februari 2013 563 km Om negen uur vertrokken. Eerst naar Geldern omdat onze camperdealer een verkeerd aangesloten kabel van de koelkast nog goed moest

Nadere informatie

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Het is zaterdag 11 mei 2013. De wekker loopt af om 03.00 uur. Oei, wat is het vroeg.

Nadere informatie

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart Wintersport 2001 Pontresina 24 februari t/m 3 maart zaterdag 24 februari 2001 985 km Om kwart over zes weggereden. De weg is besneeuwd en plaatselijk glad. Even over de grens begint het al gauw weer te

Nadere informatie

Beaugency, 18 mei 2007

Beaugency, 18 mei 2007 Beaugency, 18 mei 2007 30 kilometer, totaal 303 kilometer Negenentwintig kilometer vanaf de kathedraal, zegt mijn routebeschrijving. Daar zie ik wel tegenop, vooral omdat de route helemaal de GR3 volgt.

Nadere informatie

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland.

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Noorwegen Maandag 22 augustus 2011 Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Dinsdag 23 augustus. Om 12.30 moeten we inschepen richting Oslo op de prachtige

Nadere informatie

Heuvelklas in Westouter

Heuvelklas in Westouter K L A S N I E U W S U I T K L A S 4! Jaargang 9, nummer 31 23 mei 2016 Heuvelklas in Westouter De maandag na de heuvelklas stonden we nog even stil bij de heuvelklas. We speelden een heuvelklasquiz en

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

Ik vind zelf dat ik best veel geleerd heb vooral over het touwwerk, had de week alleen iets anders willen beginnen.

Ik vind zelf dat ik best veel geleerd heb vooral over het touwwerk, had de week alleen iets anders willen beginnen. De week op de morgenster, Maurits cleijne. Ik begon de week met een heel goed gevoel over deze tocht naar engeland, had er zeer veel zin in, en ging er voor. Toen ik de eerste dag op de morgenster kwam

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie

~~Weekly Diary~~ Week 2

~~Weekly Diary~~ Week 2 ~~Weekly Diary~~ Week 2 [social_share] Zondag 06-01-2013 Een heerlijk rustig dagje, dus eigenlijk niks bijzonders gedaan. Maandag 07-01-2013 Aan het werk geweest, er was weer genoeg te doen op de kinderboerderij.

Nadere informatie

Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales

Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa el Castanar - (Spanje Gran Canaria Fontanales) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012.

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Zondag 10 juni 2012. Vanmorgen vertrokken en via Antwerpen, Brussel en Luxemburg zijn we, zonder tolwegen, lekker opgeschoten en doorgereden tot Arc et Senans. Hier

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Une Belle Histoire Nou, daar sta je dan. Met je goede gedrag, langs de snelweg in Belgie met een lekke achterband. Maar wacht, ik ga veel te snel. Vrijdagochtend zouden we met 14 Goodfellas vertrekken

Nadere informatie

Tornado. Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur.

Tornado. Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur. Tornado Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur. Geschreven in januari 2012 (Geïllustreerd t.b.v. het

Nadere informatie

Dag 2: Goed aangekomen & dag 2

Dag 2: Goed aangekomen & dag 2 Dag 2: Goed aangekomen & dag 2 Hallo allemaal, Eerst even een bedankje voor de post, sms'jes die wij gekregen hebben en aan allen die ons uitgeleide hebben gedaan. En natuurlijk aan Maaya voor de koffie,

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie

2 15 kilometerwedstrijden, maar toch niet helemaal...

2 15 kilometerwedstrijden, maar toch niet helemaal... 2 15 kilometerwedstrijden, maar toch niet helemaal... Alweer een tijdje geleden, maar vanwege de drukte nog geen verslag, maar zondag 16 november jongstleden liep ik mijn eerste Zevenheuvelenloop in Nijmegen.

Nadere informatie

Wie heeft die rare knopen erin gelegd? vraagt hij. Ik, geeft Bibi eerlijk toe. Vorige week waaide het nogal hard. Dus toen heb ik de rubberboot en

Wie heeft die rare knopen erin gelegd? vraagt hij. Ik, geeft Bibi eerlijk toe. Vorige week waaide het nogal hard. Dus toen heb ik de rubberboot en Het plan van Bart Dobber, niet doen! Bibi staat op het dek van het schip en kijkt naar haar hond die een kat achterna zit op de kade. Haar broer Bart ligt op de loopplank en peutert aan het touw van de

Nadere informatie

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea Vakantie Valkenburg 2013 Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig Reisbegeleiders: Reina en Lea Maandag 24 juni 2013 Na gezellig afscheid genomen te hebben, reden we van Arnhem naar Veenendaal om daar

Nadere informatie

~~Weekly Diary~~ Week 2

~~Weekly Diary~~ Week 2 ~~Weekly Diary~~ Week 2 [social_share] Zondag 06-01-2013 Een heerlijk rustig dagje, dus eigenlijk niks bijzonders gedaan. Maandag 07-01-2013 Aan het werk geweest, er was weer genoeg te doen op de kinderboerderij.

Nadere informatie

La Palma Vrijdag 28 september

La Palma Vrijdag 28 september La Palma 2007 Vrijdag 28 september Om 02:50 staat de taxi voor de deur om naar Schiphol te rijden. Na het inchecken, begint de vlucht op tijd om 05:30 uur en we komen om 09:50 (lokale tijd) op het vliegveld

Nadere informatie

De muziekreis naar Valkenburg.

De muziekreis naar Valkenburg. De muziekreis naar Valkenburg. 24 maart 2014 Vandaag gaan we met het Buitenhof naar Valkenburg voor de muziekreis. De begeleiders Marij en Henk gaan al vroeg op pad om iedereen op te halen. Marij haalt

Nadere informatie

Veelzijdig Limburg. 31 augustus tot en met 4 september 2015 in Valkenburg

Veelzijdig Limburg. 31 augustus tot en met 4 september 2015 in Valkenburg Veelzijdig Limburg 31 augustus tot en met 4 september 2015 in Valkenburg De Vakantiegangers: HERWIG EDIE OLGA JANCO De begeleiders: Theo Natasha Vakantie adres: Landal Kasteeldomein De Cauberg in Valkenburg.

Nadere informatie

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012 Het Groene Hart 5 t/m 9 april 2012 Donderdag 5 april Heel - Hekendorp 163 km Hekendorp - Gouda 23 km Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor ons 5 vrije dagen. Daar Janneke en Arnold, dochter

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Zwart = tekst van verhaal Rood = de vragen die de voorlezer tussendoor stelt Blauw = de antwoorden die de kinderen kunnen geven

Zwart = tekst van verhaal Rood = de vragen die de voorlezer tussendoor stelt Blauw = de antwoorden die de kinderen kunnen geven Instructies: Zwart = tekst van verhaal Rood = de vragen die de voorlezer tussendoor stelt Blauw = de antwoorden die de kinderen kunnen geven Maandag Wat zie je op de voorkant? (een konijn en wortels) Heel

Nadere informatie

En rijke mensen werken niet. Die kunnen de hele dag doen wat ze leuk vinden.

En rijke mensen werken niet. Die kunnen de hele dag doen wat ze leuk vinden. Warm in Verona Romeo loopt een beetje rond. Dat doet hij bijna elke dag. Hij vindt het leuk om door het stadje te lopen. Door de kleine straatjes. Langs de rivier waar de meisjes de was doen. En over de

Nadere informatie

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm In 2011 gingen mijn man en ik 10 dagen op vakantie naar Cyprus. Toen we geland waren, stond er een taxi klaar, om ons naar ons vakantieverblijf, te brengen.

Nadere informatie

TEKST: FRANK KOORNEEF, FOTO S: FRANK EN GUUSJE KOORNEEF TRAP LOPEN SLUISGEWIJS DOOR DE ARDENNEN

TEKST: FRANK KOORNEEF, FOTO S: FRANK EN GUUSJE KOORNEEF TRAP LOPEN SLUISGEWIJS DOOR DE ARDENNEN TEKST: FRANK KOORNEEF, FOTO S: FRANK EN GUUSJE KOORNEEF Kijk op anwbwatersport.nl onder vaarvakanties voor meer buitenlandse tochten 1821 AANVANG WERKZAAMHEDEN Aanleg van kanaal en sluizen, plus een stuwmeer

Nadere informatie

Take a look at my life week 13

Take a look at my life week 13 Take a look at my life week 13 Dit was me wel een weekje zeg een nogal saai weekje. Met heel veel op bed liggen omdat ik ziek ben. Hoest de longen uit me lijf, ben onwijs verkouden, totaal geen energie

Nadere informatie

Er vaart een boot op het grote meer

Er vaart een boot op het grote meer Er vaart een boot op het grote meer Er vaart een boot op het grote meer, met discipelen en de Heer. Maar bij storm en lelijk weer, roepen de vrienden: Help ons Heer! De Here zegt dan: Zwijg,wees stil.

Nadere informatie

Fietsvakantie 2015. De Schakel Uitwaaien op Texel. woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015

Fietsvakantie 2015. De Schakel Uitwaaien op Texel. woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015 Fietsvakantie 2015 De Schakel Uitwaaien op Texel woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015 Volg ons door tijdens de fietsvakantie elke dag ons verslag te lezen op: www.deschakelamstelveen.nl Het programma

Nadere informatie

Elke middag loopt Fogg van zijn huis naar de Club. Om een spelletje kaart te spelen. Er wordt altijd om geld gespeeld. En als Fogg wint, geeft hij

Elke middag loopt Fogg van zijn huis naar de Club. Om een spelletje kaart te spelen. Er wordt altijd om geld gespeeld. En als Fogg wint, geeft hij Rijk Phileas Fogg is een vreemde man. Hij is erg rijk. Maar niemand weet hoe hij aan zijn geld komt. Een baan heeft hij namelijk niet. Toch woont hij in een groot huis, midden in Londen. In zijn eentje.

Nadere informatie

Schleuse Rosenbeck Spandau Nordhafen.

Schleuse Rosenbeck Spandau Nordhafen. 17-07-2017 Schleuse Rosenbeck Zehdenick. We gaan vanaf het Werbellinkanal weer terug naar het plasje waar we eerder zo fijn geankerd hadden. De Prerauer stick. Maar als we Zehdenick, het stadje wat vlak

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Alahuar - (Spanje Alicante Vall de Laguar) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

WE GAAN NAAR DENEMARKEN!

WE GAAN NAAR DENEMARKEN! WE GAAN NAAR DENEMARKEN! We gaan weer naar Fanø, naar hetzelfde huisje als vorig jaar! We vertrekken op zaterdag 28 april, om ongeveer 8:00 uur. We rijden terug op zaterdag 5 mei. Zaterdag 28 april Zondag

Nadere informatie

Het rondje Noord Holland is van start. Maar liefst 26 boten dit jaar gaan ermee.

Het rondje Noord Holland is van start. Maar liefst 26 boten dit jaar gaan ermee. Het rondje Noord Holland is van start. Maar liefst 26 boten dit jaar gaan ermee. Donderdagochtend tussen 9:00 uur en 9:30 uur vertrekken de Pietermannen vanuit Volendam en de Kuylkarpers vanuit Hoorn,

Nadere informatie

Reisverslag Soliman Reys 2017 # Haren (Ems) Sluis Hesselte.

Reisverslag Soliman Reys 2017 # Haren (Ems) Sluis Hesselte. 06-05-2017 Haren (Ems) Sluis Hesselte. We gaan het Dortmunt Ems kanaal op. Het weer is wat beter dan voorspeld en het wordt 20º C. We doen 4 sluizen. Braaf achter een binnenvaartschip aan en je hoeft niet

Nadere informatie

Programma zomervakantie 2015. locatie Kameleon

Programma zomervakantie 2015. locatie Kameleon Programma zomervakantie 2015 Thema: Camping Kameleon Belangrijk! Bij lekker warm weer, neem dan je zwemspullen mee en misschien gaan we naar zwembad de Houtvaart! Denk verder aan goede schoenen en regenkleding

Nadere informatie

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema:

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Beste bewoner, familie, bezoeker, Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Reis door Europa In dit Zonneblad vind je een overzicht van al onze grote activiteiten.

Nadere informatie

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules.

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. 06-12-2012. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. In bewolkt weer, maar nog met een redelijke temperatuur rijden we om 11.15 na 4050 km van Valdelagrana weg. Een kwartier

Nadere informatie

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden.

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden. Verslag SRG vakantie Lagos Donderdag om 14:00 uur verzamelen we met z n allen op Eindhoven Airport. Iedereen is mooi op tijd en kunnen we door naar de incheck. Dit gaat allemaal erg voorspoedig en ook

Nadere informatie

Schaapje Schaap woont op de weide samen met Nina en Osto.

Schaapje Schaap woont op de weide samen met Nina en Osto. Schaapje Schaap en de Wolkjes Schaapje Schaap woont op de weide samen met Nina en Osto. De schaapjes hebben een mooie stal, met zacht stro om in te slapen. Kom, zegt Nina, we gaan slapen, ik ben moe. Maar

Nadere informatie

Activiteitenprogramma zomervakantie 2014

Activiteitenprogramma zomervakantie 2014 Beste ouders, hallo kinderen, Programma Voor jullie ligt het programma voor de van BSO Tinteltuin Hoorn. Jullie kunnen in dit programma lezen wat we deze vakantie gaan doen. Het is fijn als alle kinderen

Nadere informatie

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011 Zoetermeer 7 t/m 10 april 2011 Donderdag 7 april 185 km Heel - Zoetermeer Afgelopen dagen hebben we met belangstelling de weerberichten gevolgd voor aankomend weekend. We hebben zondag een verjaardagsfeest

Nadere informatie

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG ALS EEN HOND DREIGT OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER HONDEN DIE DREIGEN. JE KUNT

Nadere informatie

Van Overloon naar de Christinehoeve.

Van Overloon naar de Christinehoeve. Van Overloon naar de Christinehoeve. Carnavalsbeeld in Overloon. Ons eten bij de Heksenboom. Het eten is goed, de bediening heel attent en aardig, de lucht is weer blauw aan het worden en kinderen van

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

1 Vinden de andere flamingo s mij een vreemde vogel? Dat moeten ze dan maar zelf weten. Misschien hebben ze wel gelijk. Het is ook raar, een flamingo die jaloers is op een mens. En ook nog op een paard.

Nadere informatie

Toerweekend 10 t/m 13 Juni

Toerweekend 10 t/m 13 Juni Toerweekend 10 t/m 13 Juni Het toerweekend staat in 2010 gepland van donderdagavond 10 t/m zondag 13 juni. Dit jaar heb ik als toerbestemming m n oog laten vallen op de vulkaaneifel. In tegenstelling tot

Nadere informatie

Sächsische Schweiz. 18 t/m 25 oktober 2003

Sächsische Schweiz. 18 t/m 25 oktober 2003 Sächsische Schweiz 18 t/m 25 oktober 2003 Sächsische Schweiz 18 t/m 25 oktober 2003 Zaterdag 18 oktober 2003 Om 5 uur loopt de wekker af. Gisteravond hebben we de camper al ingepakt dus blijft vanmorgen

Nadere informatie

Scandinavië en Baltische staten

Scandinavië en Baltische staten Scandinavië en Baltische staten 1 / 19 2 / 19 3 / 19 4 / 19 5 / 19 6 / 19 7 / 19 8 / 19 9 / 19 10 / 19 11 / 19 12 / 19 13 / 19 14 / 19 15 / 19 16 / 19 Hele gezellig avond gehad en na nog een lekker ontbijtje

Nadere informatie

Saam bou aan die toekoms

Saam bou aan die toekoms Nieuws over Stichting Table Mountain en onze jubileum reis naar Zuid-Afrika. View this email in your browser Saam bou aan die toekoms Lieve mensen, Over één dag is het zover: op 12 december vliegen we

Nadere informatie

Strategieles Voorspellen niveau A

Strategieles Voorspellen niveau A Strategieles Voorspellen niveau A Wat doe je in deze les? Bij Nieuwsbegrip lees je altijd een tekst. Je gebruikt dan het stappenplan Lezen. De eerste stap is voorspellen. Voorspellen doe je voor je de

Nadere informatie

CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI

CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI De rit van Carrabella naar Manatee Springs State Park is erg mooi. Veel naaldbossen, grotendeels nieuw

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Vakantie 2015 van BLUE MOON en SWELL

Vakantie 2015 van BLUE MOON en SWELL Vakantie 2015 van BLUE MOON en SWELL Strépy-Thieu, kanaal Blaton-Ath & Dender Wie al eens aangemeerd heeft in de mooie jachthaven van Deinze op de toeristische Leie, kent ongetwijfeld de havenmeesters

Nadere informatie

Voorjaars tunnel vakantie in Noord Frankrijk op 26,27,28,29 en 30 April. 1, 2, 3, 4, 5, 6 en 7 Mei 2017.

Voorjaars tunnel vakantie in Noord Frankrijk op 26,27,28,29 en 30 April. 1, 2, 3, 4, 5, 6 en 7 Mei 2017. Het is een herrie van ja welste. Eerst wordt de ketting van de grond getrokken om op een trommel op de sleepboot te komen en dan gaat hij weer van de boot af om vervolgens weer op de grond te liggen. We

Nadere informatie

Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben.

Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben. ZOMERSPELEN 2015 Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben. De zomerspelenweek is dit jaar van 17

Nadere informatie

JE ONTMOET ELKAAR BIJ COFFYN. Werk voor mensen met een (arbeids)handicap

JE ONTMOET ELKAAR BIJ COFFYN. Werk voor mensen met een (arbeids)handicap JE ONTMOET ELKAAR BIJ COFFYN Werk voor mensen met een (arbeids)handicap JE ONTMOET ELKAAR BIJ COFFYN Koffiehuis & branderij Coffyn is al jaren een geliefde plek in Nijmegen. Gasten komen bij Coffyn genieten

Nadere informatie

Ivonne Bressers: Dank je wel. Rob Kleijs: Ivon, Kun je nog eens uitleggen wat het Usher Syndroom is?

Ivonne Bressers: Dank je wel. Rob Kleijs: Ivon, Kun je nog eens uitleggen wat het Usher Syndroom is? 100 Col 's beklimmen in 40 dagen met een totale afstand van 4100 kilometer. Eddy Driessen uit Arnhem wil die tocht gaan afleggen en dat doet hij voor zijn plezier maar ook voor het goede doel. Namelijk

Nadere informatie

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 Provided by Fanart Central. http://www.fanart-central.net/stories/user/fightgirl91/21803/rijm Chapter 1 - rijm 2 1 - rijm Gepaard

Nadere informatie

Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados

Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa los Quemados - (Spanje La Palma Los Quemados) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Wij zijn met elkaar op vakantie:

Wij zijn met elkaar op vakantie: Wij zijn met elkaar op vakantie: Manja Ciska Adri Piet Paul Zaterdag 28 juli: Vanmorgen zijn we allemaal vroeg opgestaan om op tijd in Arnhem op het kantoor te zijn. Vertrek naar Bremm om 10 uur. Tot onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Liedjes Kerstmusical: Volg die ster

Liedjes Kerstmusical: Volg die ster 14-1: Waar ben je geboren Waar ben je geboren, waar kom je vandaan Waar is het begonnen, waar is het ontstaan Waar ken jij de weg zelfs met je ogen dicht Waar ben je geboren, waar zag jij het licht Iedereen

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A2 nr. 7)

Luisteren: muziek (A2 nr. 7) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Appartementen Moezel. Brochure: Appartementen Moezel. Algemeen. Accommodatie

Appartementen Moezel. Brochure: Appartementen Moezel. Algemeen. Accommodatie Appartementen Moezel Algemeen Deze prachtige rolstoelaangepaste appartementen liggen direct aan de Moezel, op ca 20 km van Cochem. Het huis bestaat uit 4 appartementen welke volledig geschikt zijn voor

Nadere informatie

Nonville Marcilly-s-Seine Reims Lalobbe.

Nonville Marcilly-s-Seine Reims Lalobbe. Nonville Marcilly-s-Seine Reims Lalobbe. Vrijdag 3-8-2007. Nonville Marcilly-s-Seine Reims la Besace, Lalobbe. Om 8.35 draaien we al de D403 op. Op de boerderij is niemand te ontwaren en dus konden we

Nadere informatie

Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia

Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Lotza's Studios - (Griekenland Santorini Finikia) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Spandau Nordhafen Anker Glendower See

Spandau Nordhafen Anker Glendower See 03-08-2017 Spandau Nordhafen Berlin / Charlotteburg. We verlaten Spandau en varen via Schleuse Spandau de Spree op. Best wel een beetje spannend. Er wordt veel gezegd en geschreven over de terreur van

Nadere informatie

Auteur: Mirjam Wind, docent en coördinator NT2, Educatie Video s: Gabe Dijkstra en Rick Biemolt, studenten Alfa-college, MultiMedia en Design

Auteur: Mirjam Wind, docent en coördinator NT2, Educatie Video s: Gabe Dijkstra en Rick Biemolt, studenten Alfa-college, MultiMedia en Design Woord voor Woord is een programma mondelinge vaardigheden NT2 voor analfabete beginners. Het omvat 12 lessen. De ontwikkeling van het programma en de daarbij behorende video s is mogelijk gemaakt door

Nadere informatie

BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK. Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start.

BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK. Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start. BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start. In Noord Frankrijk, 385 km van Den Haag, net onder de Franse

Nadere informatie

Een baas voor Mallekat

Een baas voor Mallekat Een baas voor Mallekat Voor kinderen van 3 tot 8 jaar Geschreven door Elisabeth Roodenburg Er zijn nog veel meer verhalen van Elisabeth Roodenburg Copyright: Elisabeth Roodenburg Vermaat 2011 en digiboeken.org/paraplu

Nadere informatie