Aanvullende nota bij het plan-mer ruilverkaveling Schelde-Leie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanvullende nota bij het plan-mer ruilverkaveling Schelde-Leie"

Transcriptie

1 Aanvullende nota bij het plan-mer ruilverkaveling Schelde-Leie 5 december 2013 Situering/Historiek Het onderzoek naar het nut van de ruilverkaveling Schelde-Leie werd opgestart in Na het inventarisatiewerk, de planvorming en heel wat overleg maakte de Vlaamse Landmaatschappij een ontwerp van ruilverkavelingsplan op. De Coördinatiecommissie Schelde-Leie gaf in haar zitting van 12 juni 2012 een gunstig advies aan het ontwerp ruilverkavelingsplan. De bevoegde minister gaf op 16 augustus 2012 de toestemming aan de Vlaamse Landmaatschappij om op basis van dit ontwerp ruilverkavelingsplan het plan-mer op te maken. Het plan-mer werd opgemaakt in de periode oktober 2012-oktober Het plan-mer beschrijft de effecten van het ontwerp ruilverkavelingsplan, zoals geadviseerd door de coördinatiecommissie op 12 juni Dit ontwerp ruilverkavelingsplan is terug te vinden als bijlage 1 bij het plan-mer. Het plan-mer van de ruilverkaveling Schelde-Leie (dossiernummer :PL0131) werd door de dienst MER goedgekeurd op 22 november In haar vergadering van 25 november 2013 besliste de Coördinatiecommissie om een aantal wijzigingen door de te voeren aan het ontwerp ruilverkavelingsplan (zie verder). Eerstdaags zal de Vlaamse Landmaatschappij de vraag stellen aan de bevoegde minister om het openbaar onderzoek te organiseren van het aangepast ontwerp ruilverkavelingsplan (zoals geadviseerd op 25 november 2013) en het plan-mer. Deze nota heeft tot doel de aanpassingen aan het ontwerp ruilverkavelingsplan te beschrijven alsook de milieueffecten van deze planwijziging en de beoordeling ervan. Minimale wijzigingen aan de begrenzing van het plan In september 2013 werden alle eigenaars, betrokken bij de ruilverkaveling Schelde-Leie, aangeschreven met de vraag om de gebruiker van hun percelen kenbaar te maken bij de Vlaamse Landmaatschappij. Naar aanleiding van dit schrijven, kwamen een aantal materiële fouten aan het licht. Zo waren er nog een 4-tal bouwpercelen gelegen in het gebied. Ook kwam aan het licht dat een aantal percelen gelegen zijn in een onteigeningsplan van de gemeente De Pinte, waarop reeds een openbare weg is aangelegd. Maar deze eigendoms- en statuutswijzigingen werden nooit doorgevoerd door het kadaster.

2 De VLM stelt voor om deze percelen uit te sluiten uit de ruilverkaveling. Slechts op één plaats brengt dit een wijziging van het ruilverkavelingsplan met zich mee nl. de insteek weg (aanleg in steenslag en met variabele positie en lengte) ter hoogte van de Grote Steenweg in de Pinte wordt ongeveer 200 meter verschoven. Zie paarse aanduidingen op onderstaande figuur Uit te sluiten woonpercelen + Verplaatsen van insteekweg De uitsluiting van enkele woonpercelen en het verplaatsen van de insteekweg heeft geen wijziging van de milieu-effecten en de beoordeling ervan als gevolg. Het is ook belangrijk om te melden dat er enkel (heel beperkt!) percelen uitgesloten werden. Er werden geen nieuwe percelen opgenomen in het plan. Aanduiden van vaste kavels op het plan Percelen die bij OVAM gekend zijn als potentieel verontreinigde gronden worden apart en met een specifieke legende aangeduid op het plan nl. als vaste kavel. Met vaste kavel worden percelen bedoeld die niet veranderen van eigenaar en/of gebruiker en waarvan ook de fysische grenzen niet wijzigen.

3 Aan deze percelen worden dus niets gewijzigd waardoor er geen positieve of negatieve milieu-effecten zijn. Wijzigingen aan de maatregelen uit te voeren door Derden Het ontwerp ruilverkavelingsplan duidt ook heel wat werken aan die uitgevoerd zullen worden door Derden. Een aantal werken zijn inmiddels uitgevoerd, waardoor ze van het ontwerp ruilverkavelingsplan werden geschrapt zoals : - De aanleg van een paar wandelpaden in steenslag ter hoogte van de Hagelandvijver in De Pinte; - De aanleg van een kleinschalige parking (5-tal wagens) ter hoogte van het Stadsbos Deinze op de hoek van de Parijsestraat en de Kortrijkseheerweg. De effecten van deze werken werden niet beoordeeld in het plan-mer. Het schrappen van deze maatregelen heeft dus geen gevolgen voor de beschrijving van de milieu-effecten en de beoordeling ervan. Wijziging aan de legende : toevoegen van de legende-eenheid zone voor boscompensatie In het advies van het Agentschap Natuur en Bos in het kader van het ontwerp van plan-mer staat : De bossen in agrarisch gebied kunnen desnoods ontbost worden, maar hiervoor zal een ontheffing moeten gevraagd worden bij de minister. Indien die ontbossing gebeurt in functie van het landbouwgebruik, wordt deze ontheffing ook toegestaan. Er zal echter wel een boscompensatie voorzien worden. Voor de duidelijkheid : een perceel dat in een plan al voorzien wordt om bebost te worden, of een perceel dat bebost werd voor de ontbossing, komen niet in aanmerking voor boscompensatie (volgens het bosdecreet). Het is echter niet duidelijk wat bedoeld wordt met een plan. Valt het ruilverkavelingsplan hier ook onder? Het ontwerp ruilverkavelingsplan voorziet immers een mogelijke ontbossing van ongeveer 2 ha in het agrarisch gebied en een compenserende bebossing (via maatregelen van landinrichting) van ongeveer 15 ha, hoofdzakelijk gelegen langs de E17 als bufferbos. Om te vermijden dat deze 15 ha voorziene bebossing niet zou kunnen gebruikt worden als boscompensatie, wordt de legende van het ruilverkavelingsplan aangepast nl. door de legende-eenheid : Maatregelen tot landinrichting : aan te leggen bos te vervangen door zone voor boscompensatie. Het aantal ha bebossing en de locatie van de bebossingszones blijft ongewijzigd. De milieueffecten en de beoordeling blijven dus ook ongewijzigd.

4 Bosuitbreiding ter hoogte van de Hospicebossen Het plan-mer omvat een alternatievenonderzoek ter hoogte van de Hospicebossen : aanleg van maximaal 3 ha binnen de zoekzones voor bebossing in aansluiting bij de Hospicebossen. Het plan-mer concludeert : Geen voorkeur vanuit discipline bodem, water, bouwkundig erfgoed en archeologie Landschap : voorkeur om zo veel mogelijk een aansluitend geheel te bebossen Fauna en flora : voorkeur voor bebossen van akkerlandpercelen Mens (landbouw) : voorkeur voor percelen die minst geschikt zijn voor akkerbouw Tijdens de opmaak van het plan-mer was er ook bijkomend overleg (3 vergaderingen) tussen de VLM, het Agentschap Natuur en Bos, de Provincie Oost-Vlaanderen, de gemeente Nazareth en de 2 meest getroffen landbouwers. Op basis van het plan_mer en het overleg is er een nieuw voorstel uitgewerkt voor de 21ha bosuitbreiding (zie plan hieronder) : voorstel om buffer van 30 meter langs Langedreef niet aan te leggen en buffer langs de NZ-dreef te reduceren tot 5 meter (schrapping van 3 ha) Een en ander wordt gecompenseerd door massieve bebossing van 2,5 ha ten zuiden van de Klapstraat bos te localiseren in zoekzone : voorstel om 2,5 ha te bebossen ten zuidoosten van Hospicebossen op kruispunt spoorweg Gent-Ronse en E17 op landbouwkundig minderwaardige percelen.

5 In het plan-mer werden de alternatieven voor de bebossing ter hoogte van de Hospicebossen beoordeeld voor de verschillende disciplines. Er is geen voorkeur voor een bepaalde locatie. Het plan-mer hoeft dus niet aangepast te worden. Vermindering van het aantal kilometer nieuw aan te planten lineaire elementen Het ontwerp ruilverkavelingsplan (versie juni 2012) voorziet de aanplant van 80 km nieuwe lineaire groenelementen, in hoofdzaak de aanplant van bomenrijen aan beide zijden van bestaande wegen. Het plan voorziet ook dat mogelijks 15 km bomenrijen verdwijnen in het kader van de herverkaveling en kavelinrichtingswerken (worst-case scenario). M.a.w. het ontwerp ruilverkavelingsplan voorziet netto 65 km nieuwe lineaire groenelementen. In het kader van het openbaar onderzoek van de kennisgevingnota van het plan-mer werd door verschillende bezwaarindieners gevraagd om de effecten van deze nieuwe lineaire groenelementen ook te beoordelen in het plan-mer. In de richtlijnen voor het plan-mer werd de beoordeling gevraagd van het opbrengstverlies door de schaduweffecten van deze aanplantingen op de aanliggende landbouwpercelen. In het plan-mer is hieromtrent in de tabel milderende maatregelen de volgende suggestie beschreven bij de discipline mens (landbouw) : Om de strook met mogelijk opbrengstverlies te beperken, wordt aangeraden de nieuw aan te leggen paden aan de noordkant van de opgaande begroeiing te voorzien (of omgekeerd, de opgaande begroeiing aan de zuidkant van reeds bestaande paden/wegen aan te leggen). De coördinatiecommissie besliste in haar vergadering van 25 november 2013 om een aantal lineaire groenelementen (vooral bomenrijen) aan te passen op basis van de volgende criteria: Schrappen van bomenrij aan één kant van de weg (waar bomenrijen aan twee kanten waren voorzien) schrappen aan de noordkant of oostkant zodat er minder schaduweffecten zijn op de landbouwpercelen; Behoud van groenelementen die deel uitmaken van de ecologische en landschappelijke hoofdinfrastructuur worden niet geschrapt; Vooral schrappen van bomenrijen in akkerbouwgebieden (zone voor herverkaveling). Op basis van deze criteria zijn op het aangepast ontwerp ruilverkavelingsplan ongeveer 18 km minder nieuwe bomenrijen voorzien. De aanplant van nieuwe lineaire groenelementen wordt uiteraard positief beoordeeld voor de discipline landschap en fauna en flora. Daartegenover staat een beperkt negatief effect voor de discipline mens-gebruikswaarde. Door het aantal kilometer nieuw aan te planten bomenrijen te reduceren van 80 kilometer naar 62 kilometer, rekening houdend met het behoud en versterking van de ecologische en landschappelijke hoofdinfrastructuur, wordt de beoordeling van de milieu-effecten voor de discipline landschap en fauna en flora niet wezenlijk gewijzigd. Voor de discipline mens-gebruikswaarde wordt het beperkt negatief effect gemilderd.

Ruilverkaveling Schelde-Leie

Ruilverkaveling Schelde-Leie Ruilverkaveling Schelde-Leie Een woordje uitleg Februari 2014 De procedure: wat is er reeds gebeurd? In 2006 besliste minister Peeters om een onderzoek naar het nut uit te voeren voor een ruilverkavelingsproject

Nadere informatie

PROVINCIE ANTWERPEN STAD HERENTALS GEMEENTE GROBBENDONK RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN HAZENPAD VERZOEK TOT RAADPLEGING BIJLAGE BUNDELING ADVIEZEN

PROVINCIE ANTWERPEN STAD HERENTALS GEMEENTE GROBBENDONK RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN HAZENPAD VERZOEK TOT RAADPLEGING BIJLAGE BUNDELING ADVIEZEN PROVINCIE ANTWERPEN STAD HERENTALS GEMEENTE GROBBENDONK RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN HAZENPAD VERZOEK TOT RAADPLEGING BIJLAGE BUNDELING ADVIEZEN bvba Advies Ruimtelijke Kwaliteit (bvba ARK) Augustijnenlaan

Nadere informatie

Archeologische opvolging van de aanleg van een natuureducatieve tuin in Oudenaarde, Ename

Archeologische opvolging van de aanleg van een natuureducatieve tuin in Oudenaarde, Ename Intern Rapport Archeologische opvolging van de aanleg van een natuureducatieve tuin in Oudenaarde, Ename KARL CORDEMANS GENT 2011 Verslaggever, vergunning en depot Karl Cordemans Archeoloog Adjunct van

Nadere informatie

Ruilverkaveling Schelde-Leie. Toelichting 21 september Ruilverkaveling Schelde-Leie

Ruilverkaveling Schelde-Leie. Toelichting 21 september Ruilverkaveling Schelde-Leie Ruilverkaveling Schelde-Leie Toelichting 21 september 2017 Ruilverkaveling Schelde-Leie Overzicht Doelstellingen van het project Hoe verloopt een ruilverkavelingsproject? Stand van zaken Herverkaveling

Nadere informatie

Infoavond zoekzone windturbines E40 van Aalter tot Aalst. Toelichting plan-mer

Infoavond zoekzone windturbines E40 van Aalter tot Aalst. Toelichting plan-mer Infoavond zoekzone windturbines E40 van Aalter tot Aalst Toelichting plan-mer Overzicht van de presentatie Opbouw MER Alternatieven Aanpak per discipline en resultaten 2 Opbouw MER Het plan Doelstelling

Nadere informatie

Instrumentenkoffer voor projecten, plannen en programma s

Instrumentenkoffer voor projecten, plannen en programma s Instrumentenkoffer voor projecten, plannen en programma s Decreet van 28 maart 2014 betreffende de landinrichting Besluit van de Vlaamse Regering van.. betreffende de landinrichting 4.03.2014 Situering

Nadere informatie

BOS IN SINT-TRUIDEN Nota

BOS IN SINT-TRUIDEN Nota BOS IN SINT-TRUIDEN Nota Ir. Koenraad Van Meerbeek 12/03/2012 1. Wat is bos? Wanneer we over bos spreken, is er een duidelijke definitie nodig van een bos. Iedereen moet immers over hetzelfde praten. Een

Nadere informatie

Aanvullende nota milieuscreening PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Stekene fase 1'

Aanvullende nota milieuscreening PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Stekene fase 1' directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning Aanvullende nota milieuscreening PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Stekene fase 1' 1. Inleiding Deze nota behandelt de adviezen die zijn binnengekomen in

Nadere informatie

Ruilverkaveling Schelde-Leie

Ruilverkaveling Schelde-Leie Ruilverkaveling Schelde-Leie Nieuwsbrief 1 februari 2014 Een ruilverkaveling in uw streek? Inhoud Een ruilverkaveling in uw streek? 1 Waar? 2 Wat is ruilverkaveling? 2 Ontwerp-ruilverkavelingsplan 3-4

Nadere informatie

Ruilverkaveling Schelde-Leie. Ruilverkaveling Schelde-Leie

Ruilverkaveling Schelde-Leie. Ruilverkaveling Schelde-Leie Ruilverkaveling Schelde-Leie Overzicht Wat is ruilverkaveling (RVK)? Procedure Historiek, stand van zaken en vervolgtraject Blokgrens Ontwerp ruilverkavelingsplan Financiering Ter inzage legging Hoe reageren?

Nadere informatie

VLAAMSE RAAD ZITTING 1995-1996 26 OKTOBER 1995 VOORSTEL VAN DECREET. van mevrouw Vera Dua. houdende wijziging van het bosdecreet van 13 juni 1990

VLAAMSE RAAD ZITTING 1995-1996 26 OKTOBER 1995 VOORSTEL VAN DECREET. van mevrouw Vera Dua. houdende wijziging van het bosdecreet van 13 juni 1990 Stuk 136 (1995-1996) Nr. 1 VLAAMSE RAAD ZITTING 1995-1996 26 OKTOBER 1995 VOORSTEL VAN DECREET van mevrouw Vera Dua houdende wijziging van het bosdecreet van 13 juni 1990 TOELICHTING DAMES EN HEREN, Het

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 20;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 20; Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering houdende voorlopige vaststelling van de ontwerpkaart met meest kwetsbare waardevolle bossen als vermeld in artikel 90ter van het Bosdecreet van 13 juni 1990, tot

Nadere informatie

BETREFT: plan MER screening

BETREFT: plan MER screening Vlaamse overheid Adviezen en Vergunningen Antwerpen Lange Kievitstraat 111-113 bus 63 2018 ANTWERPEN T 03 224 63 14 aves.ant.anb@lne.vlaanderen.be Stad Antwerpen Bedrijfseenheid Stadsontwikkeling Francis

Nadere informatie

Objectnummer: 4.01/24062/447.1 Dossiernummer: 4.001/ 24062/ Omschrijving : De Vlaamse minister van Buitenlands Beleid en Onroerend Erfgoed,

Objectnummer: 4.01/24062/447.1 Dossiernummer: 4.001/ 24062/ Omschrijving : De Vlaamse minister van Buitenlands Beleid en Onroerend Erfgoed, Bijlage 3. Behandeling van de adviezen bij het ministerieel besluit tot voorlopige bescherming als monument met overgangszone van domein het Puthof in Leuven (Wilsele) Provincie: Vlaams-Brabant Gemeente:

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Situering. 3. Verloop van het ruilverkavelingsproject Sint-Lievens-Houtem

1. Inleiding. 2. Situering. 3. Verloop van het ruilverkavelingsproject Sint-Lievens-Houtem Beschrijvende nota aanvraag stedenbouwkundige vergunning voor de uitvoering van de kavelinrichtingswerken van het ruilverkavelingsproject S INT-L IEVENS-HOUTEM 1. Inleiding De werken voorzien in de voorliggende

Nadere informatie

nr. 488 van ELISABETH MEULEMAN datum: 9 mei 2018 aan JOKE SCHAUVLIEGE Boscompensatie - Uitvoering

nr. 488 van ELISABETH MEULEMAN datum: 9 mei 2018 aan JOKE SCHAUVLIEGE Boscompensatie - Uitvoering SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 488 van ELISABETH MEULEMAN datum: 9 mei 2018 aan JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW Boscompensatie - Uitvoering Als er in Vlaanderen wordt ontbost,

Nadere informatie

Betreft: Advies over de planmer-screening met betrekking tot wijziging RUP zonevreemd bedrijf Nieuwmoer te Kalmthout Aanvrager: gemeente Kalmthout

Betreft: Advies over de planmer-screening met betrekking tot wijziging RUP zonevreemd bedrijf Nieuwmoer te Kalmthout Aanvrager: gemeente Kalmthout Vlaamse Overheid Koning Albert II laan 20 bus 16 1000 BRUSSEL T 02 214 21 11 F 02 553 21 05 www.vmm.be Urbis et Terra Schaffensestraat 3 3290 DIEST uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk bijlagen 2/2/2017

Nadere informatie

Perceelswerken NU! Tope Tegoare Oproep 2014 SUBSIDIEREGLEMENT

Perceelswerken NU! Tope Tegoare Oproep 2014 SUBSIDIEREGLEMENT Landinrichtingsproject Jabbeke Wingene Inrichtingsplan Groenhove Vrijgeweid Perceelswerken NU! Tope Tegoare Oproep 2014 SUBSIDIEREGLEMENT Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Wie kan de subsidie aanvragen?... 2

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 maart 2018 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Gewestelijk RUP - Beerse, Brecht, Malle, Merksplas,

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Situering. 3. Verloop van het ruilverkavelingsproject Sint-Lievens-Houtem

1. Inleiding. 2. Situering. 3. Verloop van het ruilverkavelingsproject Sint-Lievens-Houtem Beschrijvende nota aanvraag stedenbouwkundige vergunning voor de uitvoering van de Wegenwerken deel 3 C van het ruilverkavelingsproject S INT-L IEVENS-HOUTEM 1. Inleiding De werken voorzien in de voorliggende

Nadere informatie

Vrijdag 19 november 2010 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR ECO²: Boomplantactie Gentse Kanaalzone

Vrijdag 19 november 2010 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR ECO²: Boomplantactie Gentse Kanaalzone Vrijdag 19 november 2010 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR ECO²: Boomplantactie Gentse Kanaalzone Welkom in de Gentse Kanaalzone! Het gebied rond de Gentse

Nadere informatie

Ontheffing tot het opstellen van een MER. Ontheffingsbeslissing. Project:

Ontheffing tot het opstellen van een MER. Ontheffingsbeslissing. Project: Vlaamse Overheid Departement Leefmilieu, Natuur en Energie Graaf de Ferrarisgebouw Koning Albert II-laan 20, bus 8 1000 BRUSSEL tel: 02/553.80.79 fax: 02/553.80.75 Ontheffing tot het opstellen van een

Nadere informatie

Landinrichting Inrichtingsplan Groenhove Vrijgeweid

Landinrichting Inrichtingsplan Groenhove Vrijgeweid Landinrichting Inrichtingsplan Groenhove Vrijgeweid Milieuraad Torhout 02/12/2013 Projectleider Eva Verstraete 1 Inhoud Het inrichtingsplan Groenhove Vrijgeweid Maatregelen rond mobiliteit Maatregelen

Nadere informatie

Ontheffing van de verplichting tot het opstellen van een project-mer. Aanleg leiding Air Liquide OxGam (Oxygen Gent ArcelorMittal) Temse Zelzate

Ontheffing van de verplichting tot het opstellen van een project-mer. Aanleg leiding Air Liquide OxGam (Oxygen Gent ArcelorMittal) Temse Zelzate Vlaamse overheid Departement Omgeving Afdeling Gebiedsontwikkeling, Omgevingsplanning en projecten Milieueffectrapportage Koning Albert II-laan 20 bus 8 1000 Brussel T 02/553 80 79 mer@vlaanderen.be www.omgevingvlaanderen.be

Nadere informatie

Werkgroep Recreatie Wortelkolonie

Werkgroep Recreatie Wortelkolonie Werkgroep Recreatie Wortelkolonie donderdag 12 juni 2008 Hoogstraten Agenda 1. Inleiding en situering 2. Het inrichtingsconcept / inrichtingsplan 3. Toegankelijkheid gemotoriseerd verkeer 4. Recreatief

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor begroting, gegeven op 10 juni 2016;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor begroting, gegeven op 10 juni 2016; Besluit van de Vlaamse Regering houdende wijziging van het besluit van de Vlaamse regering van 16 februari 2001 tot vaststelling van nadere regels inzake compensatie van ontbossing en ontheffing van het

Nadere informatie

afbakening zeehavengebied Antwerpen

afbakening zeehavengebied Antwerpen gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan afbakening zeehavengebied Antwerpen Havenontwikkeling linkerscheldeoever Bijlage VIb: onderzoek tot milieueffectrapportage deelgebied polder tussen Verrebroek en

Nadere informatie

Ministerieel besluit houdende de uitbreiding van het erkend natuurreservaat Heidebos (nr. E-147)

Ministerieel besluit houdende de uitbreiding van het erkend natuurreservaat Heidebos (nr. E-147) ~\".. \ Vlaa~se 'l~ \ Regenng Ministerieel besluit houdende de uitbreiding van het erkend natuurreservaat Heidebos (nr. E-147) DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW, Gelet op het Bosdecreet

Nadere informatie

VR DOC.1571/2

VR DOC.1571/2 VR 2018 2112 DOC.1571/2 Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de inrichtingsnota Kwetshage Meetkerkse Moeren DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 28 maart 2014 betreffende de landinrichting,

Nadere informatie

Besluit van de Deputatie

Besluit van de Deputatie directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning vergadering van 23 februari 2017 aanwezig Briers Jan, gouverneur-voorzitter Vercamer Alexander Versnick Geert Hertog Peter Dauwe Jozef Bruggeman Hilde Couckuyt

Nadere informatie

HOE REAGEREN OP DE KENNISGEVING VAN EEN PLAN- MILIEUEFFECTRAPPORT?

HOE REAGEREN OP DE KENNISGEVING VAN EEN PLAN- MILIEUEFFECTRAPPORT? HOE REAGEREN OP DE KENNISGEVING VAN EEN PLAN- MILIEUEFFECTRAPPORT? 1. Wat is een milieueffectrapport? Er wordt een bepaald project of plan opgevat in uw gemeente. De uitvoering daarvan zal mogelijk effecten

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING

DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende voorlopige vaststelling van de ontwerpkaart

Nadere informatie

Overzicht uitgebracht adviezen screening PRUP Reconversie verblijfsrecreatie Berlare fase 2

Overzicht uitgebracht adviezen screening PRUP Reconversie verblijfsrecreatie Berlare fase 2 Overzicht uitgebracht adviezen screening PRUP Reconversie verblijfsrecreatie Berlare fase 2 Datum ontvangst advies dienst Mer: 04/06/2014, dossiernummer: SCRPL14097 Datum verzending screening naar adviesinstanties:

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING

DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Voorontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van het landinrichtingsplan Onthaalinfrastructuur

Nadere informatie

Bijlage II. Stedenbouwkundige voorschriften. ontwerp gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan

Bijlage II. Stedenbouwkundige voorschriften. ontwerp gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan ontwerp gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan afbakening van de gebieden van de natuurlijke en agrarische structuur regio Antwerpse Gordel en Klein-Brabant landbouw-, natuur- en bosgebieden Vallei van

Nadere informatie

Vlaamse Landmaatschappij (VLM) Hoogstamboomgaarden en hun plaats in inrichtingsprojecten

Vlaamse Landmaatschappij (VLM) Hoogstamboomgaarden en hun plaats in inrichtingsprojecten Vlaamse Landmaatschappij (VLM) Hoogstamboomgaarden en hun plaats in inrichtingsprojecten Vlaamse landmaatschappij inrichtingsprojecten en grondenbanken Gebiedsgerichte, geïntegreerde projectwerking via

Nadere informatie

Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Veranderen erf bij de woning Skieppedrifte 5 te Drogeham Ruimtelijke onderbouwing

Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Veranderen erf bij de woning Skieppedrifte 5 te Drogeham Ruimtelijke onderbouwing Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Veranderen erf bij de woning Skieppedrifte 5 te Drogeham Ruimtelijke onderbouwing 1. INLEIDING 1.1 Aanleiding voor het projectbesluit Op 15 januari 2010 is er een

Nadere informatie

Ontheffing tot het opstellen van een MER. Ontheffingsbeslissing. Project:

Ontheffing tot het opstellen van een MER. Ontheffingsbeslissing. Project: Vlaamse Overheid Departement Leefmilieu, Natuur en Energie Graaf de Ferrarisgebouw Koning Albert II-laan 20, bus 8, 1000 BRUSSEL Tel (02)553 80 79 Fax (02)553 80 75 Ontheffing tot het opstellen van een

Nadere informatie

Beslissing over het verzoek tot ontheffing van de project-mer-plicht. Duurzaam Beheerplan Boven-Zeeschelde

Beslissing over het verzoek tot ontheffing van de project-mer-plicht. Duurzaam Beheerplan Boven-Zeeschelde Vlaamse overheid Departement Leefmilieu, Natuur en Energie Afdeling Milieu-, Natuur- en Energiebeleid Dienst Mer Koning Albert II-laan 20 bus 8 1000 BRUSSEL Tel: 02/553.80.79 e-mail: mer@vlaanderen.be

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van het landinrichtingsplan Zelzate-Zuid

Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van het landinrichtingsplan Zelzate-Zuid Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van het landinrichtingsplan Zelzate-Zuid DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 28 maart 2014 betreffende de landinrichting, artikel 3.3.1, artikel

Nadere informatie

voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oostelijke Tangent - Temse Verslag plenaire vergadering

voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oostelijke Tangent - Temse Verslag plenaire vergadering voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oostelijke Tangent te Sint-Niklaas - Verslag plenaire vergadering 8 juli 2015 Ruimte Vlaanderen Afdeling Gebieden en Projecten Koning Albert II-laan

Nadere informatie

VERGROENING ECOLOGISCH AANDACHTSGEBIED

VERGROENING ECOLOGISCH AANDACHTSGEBIED DEPARTEMENT LANDBOUW & VISSERIJ VERGROENING ECOLOGISCH AANDACHTSGEBIED Campagne 2019 //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

COMPENSATIEMAATREGELEN BIJ ONTBOSSING Formulier, in te vullen door de aanvrager van een stedenbouwkundige vergunning tot ontbossing

COMPENSATIEMAATREGELEN BIJ ONTBOSSING Formulier, in te vullen door de aanvrager van een stedenbouwkundige vergunning tot ontbossing COMPENSATIEMAATREGELEN BIJ ONTBOSSING Formulier, in te vullen door de aanvrager van een stedenbouwkundige vergunning tot ontbossing Ik, ondergetekende,...... woon in....... en wens over te gaan tot de

Nadere informatie

Aanleg landschapspark in Mariakerke

Aanleg landschapspark in Mariakerke VLAAMSE LANDMAATSCHAPPIJ DE ZORG VOOR DE OPEN RUIMTE IN VLAANDEREN VLAAMSE LANDMAATSCHAPPIJ Oost-Vlaanderen Ganzendries 149 9000 Gent Tel. 09/244.85.00 Fax: 09/244.85.99 http://www.vlm.be info@vlm.be datum:

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed; Besluit van de Vlaamse Regering houdende voorlopige vaststelling van het ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Openruimtegebieden Beneden-Nete DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de Vlaamse Codex

Nadere informatie

COMPENSATIEMAATREGELEN BIJ VERKAVELING VAN GEHEEL OF TEN DELE BEBOSTE GROND Formulier, in te vullen door de aanvrager van een verkavelingsvergunning

COMPENSATIEMAATREGELEN BIJ VERKAVELING VAN GEHEEL OF TEN DELE BEBOSTE GROND Formulier, in te vullen door de aanvrager van een verkavelingsvergunning COMPENSATIEMAATREGELEN BIJ VERKAVELING VAN GEHEEL OF TEN DELE BEBOSTE GROND Formulier, in te vullen door de aanvrager van een verkavelingsvergunning Ik, ondergetekende,...... woon in......en wens over

Nadere informatie

Rol voor private eigenaars bij bosuitbreiding in Vlaanderen

Rol voor private eigenaars bij bosuitbreiding in Vlaanderen PERSBERICHT 5 december 2017 Rol voor private eigenaars bij bosuitbreiding in Vlaanderen Bossen in Vlaanderen zijn een waardevol goed en verdienen onze permanente aandacht. Vanuit het Aanspreekpunt Privaat

Nadere informatie

Aanleg natuurpark. overmeers

Aanleg natuurpark. overmeers Aanleg natuurpark overmeers 1 Ruimtelijk Structuurplan Gent Groenstructuur ESHER 22/01/2008-3 Ruimtelijk Structuurplan Gent Groenstructuur situering natuurpark Overmeers ESHER 22/01/2008-4 2 wettelijk

Nadere informatie

ontwerp natuurpark overmeers

ontwerp natuurpark overmeers ontwerp natuurpark overmeers ontwerp natuurpark overmeers voorstudie GSP.00.150-NC: Natuurcompensatie Gent Sint-Pieters Ontwerpopdracht voor het inrichten van een natuurpark Fris in het Landschap ism

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de voorlopige vaststelling van het ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Scheldepolders Hingene in Bornem DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de Vlaamse

Nadere informatie

Workshop watertoets 4

Workshop watertoets 4 Workshop watertoets 4 Juridische aangelegenheden VMM 1 Watertoets Doel : nagaan of wat men vergund wil zien een schadelijk effect op watersysteem kan hebben(1). Is dat zo, dan moet men maatregelen opleggen

Nadere informatie

Thematisch RUP Mobiliteit 1 Parking en recreatiedomein Den Bruul

Thematisch RUP Mobiliteit 1 Parking en recreatiedomein Den Bruul STAD LEUVEN Thematisch RUP Mobiliteit 1 Parking en recreatiedomein Den Bruul Ontwerp Deel 4: Register van de percelen waarop de regeling van planschade, planbaten, kapitaalschade of gebruikersschade van

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 30 maart 2011;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 30 maart 2011; Besluit van de Vlaamse Regering betreffende het verlenen van subsidies voor boslandbouwsystemen met toepassing van het Vlaams Programma voor Plattelandsontwikkeling voor de programmeringsperiode 2007-2013

Nadere informatie

gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan vallei van de kleine nete en aa

gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan vallei van de kleine nete en aa AFBAKENING GEBIEDEN NATUURLIJKE EN AGRARISCHE STRUCTUUR REGIO NETELAND gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan vallei van de kleine nete en aa gebiedsgericht overleg, 25 oktober 2013 1 gebiedsgericht overleg

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1602849 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Sint-Gillis-Waas - PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Sint-Gillis-Waas fase 1' Definitieve

Nadere informatie

gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Kelsbeek Nieuwenhoven

gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Kelsbeek Nieuwenhoven AFBAKENING GEBIEDEN NATUURLIJKE EN AGRARISCHE STRUCTUUR REGIO HASPENGOUW - VOEREN gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Kelsbeek Nieuwenhoven startvergadering 31 maart 2015 1 agenda startvergadering kennismaking

Nadere informatie

Ontheffing tot het opstellen van een MER. Ontheffingsbeslissing. Project:

Ontheffing tot het opstellen van een MER. Ontheffingsbeslissing. Project: Vlaamse Overheid Departement Leefmilieu, Natuur en Energie Graaf de Ferrarisgebouw Koning Albert II-laan 20, bus 8 1000 BRUSSEL tel: 02/553.80.79 fax: 02/553.80.75 Ontheffing tot het opstellen van een

Nadere informatie

ADVIEZEN OP HET VERZOEK TOT RAADPLEGING RUP KLEIN SCHRIEKEN HEIST-OP-DEN-BERG

ADVIEZEN OP HET VERZOEK TOT RAADPLEGING RUP KLEIN SCHRIEKEN HEIST-OP-DEN-BERG ADVIEZEN OP HET VERZOEK TOT RAADPLEGING RUP KLEIN SCHRIEKEN HEIST-OP-DEN-BERG 1 Aangeschreven adviesinstanties Het verzoek tot Raadpleging voor het RUP Klein Schrieken te Heist-op-den-Berg in het kader

Nadere informatie

Als gevolg aan uw aanvraag van 4/12/2017, ontvangen op 4/12/2017, met referentie gevraagde gegevens over. IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED

Als gevolg aan uw aanvraag van 4/12/2017, ontvangen op 4/12/2017, met referentie gevraagde gegevens over. IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED Willebroek, 11 december 2017 Iva-Innova Gemeente Willebroek Pastorijstraat 1 2830 Willebroek u/ref.mail: alex.vanbeersel@willebroek.be o/ref Volgnr.: 2017/763 Als gevolg aan uw aanvraag van 4/12/2017,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/23 Vastgoed. Herselt. Provinciaal groendomein

Nadere informatie

Ontheffing tot het opstellen van een MER. Ontheffingsbeslissing. Project: Aanleg hoogspanningsleiding Zandvliet-Lillo.

Ontheffing tot het opstellen van een MER. Ontheffingsbeslissing. Project: Aanleg hoogspanningsleiding Zandvliet-Lillo. Vlaamse overheid Departement Leefmilieu, Natuur en Energie Afdeling Milieu-, Natuur- en Energiebeleid Dienst Milieueffectrapportage Koning Albert II-laan 20 bus 8, 1000 BRUSSEL Tel. (02)553 80 79 - Fax

Nadere informatie

VR DOC.0153/1BIS

VR DOC.0153/1BIS VR 2017 1702 DOC.0153/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW BISNOTA AAN DE LEDEN VAN DE

Nadere informatie

Definitief gewestelijk ruimtelijk uiitvoeringsplan Afbakening Regionaalstedelijk Gebied Hasselt - Genk

Definitief gewestelijk ruimtelijk uiitvoeringsplan Afbakening Regionaalstedelijk Gebied Hasselt - Genk Definitief f gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Afbakening Regionaalstedelijk Gebied Hasselt - Genk Bijlage IV: Register van percelen waarop de regelingg van plansch ade, planbaten, kapitaalschade

Nadere informatie

Ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Petroleum-Zuid: gevangenis en technische schoolcampus

Ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Petroleum-Zuid: gevangenis en technische schoolcampus Ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Petroleum-Zuid: gevangenis en technische schoolcampus Bijlage IV. Register van de percelen waarop een bestemmingswijziging wordt doorgevoerd die aanleiding

Nadere informatie

Spoor 2 Landinrichting

Spoor 2 Landinrichting Spoor 2 Landinrichting Inhoud Situering decreet landinrichting Spoor 2 projecten landinrichting Kansen voor dorpenbeleid? 14/03/2016 2 Situering decreet landinrichting Decreet landinrichting Decreet van

Nadere informatie

In kader van het onderzoek tot milieueffectrapportage werden op basis van een lijst aangeleverd door de dienst MER volgende instanties geraadpleegd:

In kader van het onderzoek tot milieueffectrapportage werden op basis van een lijst aangeleverd door de dienst MER volgende instanties geraadpleegd: N o t a b e t r e f f e n d e d e b e h a n d e l i n g v a n d e a d v i e z e n i n k a d e r v a n h e t o n d e r z o e k t o t m i l i e u e f f e c t r a p p o r t a g e v a n de R U P s V r o e

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 10 e Directie Dienst 102 Land- en Tuinbouw Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0704919 betreft verslaggever PROVINCIAAL PLATTELANDSBELEID Samenstelling Provinciaal ManagementComité (PMC) de heer

Nadere informatie

Gent, Spitaalpoortstraat 39

Gent, Spitaalpoortstraat 39 Grootschalig Referentiebestand Identificatie van de geografische coördinaten van Gent, Spitaalpoortstraat 39: Het grootschalig referentiebestand bevat een overzicht van alle gebouwen, percelen, wegen en

Nadere informatie

MONITEUR BELGE Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD

MONITEUR BELGE Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD 2885 VLAAMSE OVERHEID [C 2019/30191] 21 DECEMBER 2018. Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de inrichtingsnota Kwetshage Meetkerkse Moeren DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van

Nadere informatie

Winning van oppervlaktedelfstoffen zand- en steengroeve Balegro

Winning van oppervlaktedelfstoffen zand- en steengroeve Balegro VR 2017 3103 DOC.0316/12 Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Oosterzele ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Winning van oppervlaktedelfstoffen zand- en steengroeve Balegro : Register met

Nadere informatie

VERBINTENIS TOT COMPENSERENDE BEBOSSING

VERBINTENIS TOT COMPENSERENDE BEBOSSING VERBINTENIS TOT COMPENSERENDE BEBOSSING 1. Ondertekenende partijen Tussen enerzijds : Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel, Rijnkaai 37, 2000 Antwerpen Vertegenwoordigd door: De heer Jan Van Rensbergen,

Nadere informatie

AGROFORESTRY - JURIDISCHE ASPECTEN

AGROFORESTRY - JURIDISCHE ASPECTEN AGROFORESTRY - JURIDISCHE ASPECTEN Studiedag Beveren-Waas: agroforestry 2 SEPT 2014 Regelgeving LV inzake agroforestry Regelgeving beleidsdomein Landbouw en Visserij: BVR Agroforestry: BVR van 30 juli

Nadere informatie

In kader van het onderzoek tot milieueffectrapportage werden op basis van een lijst aangeleverd door de dienst MER volgende instanties geraadpleegd:

In kader van het onderzoek tot milieueffectrapportage werden op basis van een lijst aangeleverd door de dienst MER volgende instanties geraadpleegd: N o t a b e t r e f f e n d e d e b e h a n d e l i n g v a n d e a d v i e z e n i n k a d e r v a n h e t o n d e r z o e k t o t m i l i e u e f f e c t r a p p o r t a g e v a n h e t R U P B & B (dossiernummer:

Nadere informatie

AANVULLENDE NOTA VERZOEK TOT ONTHEFFING VAN DE PLAN-MER PLICHT

AANVULLENDE NOTA VERZOEK TOT ONTHEFFING VAN DE PLAN-MER PLICHT Aanvullende nota screeningsnota PRUP Regionaal bedrijf Waeyaert - Vermeersch - Kortemark PROVINCIE WEST-VLAANDEREN Dienst Ruimtelijke Planning AANVULLENDE NOTA VERZOEK TOT ONTHEFFING VAN DE PLAN-MER PLICHT

Nadere informatie

RUP Erfgoedlandschap Abdij van Westmalle. Infomarkt 14 februari 2012

RUP Erfgoedlandschap Abdij van Westmalle. Infomarkt 14 februari 2012 RUP Erfgoedlandschap Abdij van Westmalle Infomarkt 14 februari 2012 Doel van het plan uitvoeren Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen uitvoeren Landschapsdecreet vastleggen landbouw-, natuuren bosgebieden

Nadere informatie

Inrichtingsplan Stadsbos Deinze

Inrichtingsplan Stadsbos Deinze Inrichtingsplan Stadsbos Deinze 1 Wandel- en fietspad verwevingszone - Gaversesteenweg NA DE WERKEN speelelementen Vanaf de Nieuwgoeddreef tot aan de Achtmeersstraat werd een 3 meter breed wandel- en fietspad

Nadere informatie

INFOFICHE Bomen rooien of (ver)bouwen in de buurt van bomen?

INFOFICHE Bomen rooien of (ver)bouwen in de buurt van bomen? INFOFICHE Bomen rooien of (ver)bouwen in de buurt van bomen? OPMAAK BOMENPLAN 1. WOONGEBIED (en gelijkgestelde gebieden) & KMO-ZONE Moeten er bomen gerooid worden in functie van de bouw van de woning,

Nadere informatie

Project aansluiting van de Bottelaarse Vijvers op het Trage Wegen net

Project aansluiting van de Bottelaarse Vijvers op het Trage Wegen net Bewonersplatform Bottelare Project aansluiting van de Bottelaarse Vijvers op het Trage Wegen net Het BPF Bottelare en de Werkgroep Trage wegen hebben in maart 2013 voorgesteld om de rioleringsplannen van

Nadere informatie

NATUURPUNT MALDEGEM-KNESSELARE nominatie Groene Pluim 2014

NATUURPUNT MALDEGEM-KNESSELARE nominatie Groene Pluim 2014 NATUURPUNT MALDEGEM-KNESSELARE nominatie Groene Pluim 2014 NATUURPUNT vzw Een onafhankelijke organisatie gedragen door vrijwilligers grootste natuurbeschermingsorganisate in Vlaanderen eind 2001 opgericht

Nadere informatie

In bijlage bezorgen wij U de vereiste documenten voor de ontheffingsaanvraag tot opmaak van een planmer.

In bijlage bezorgen wij U de vereiste documenten voor de ontheffingsaanvraag tot opmaak van een planmer. De gemeente Ledegem is gestart met de opmaak van het RUP Vierschaere. In bijlage bezorgen wij U de vereiste documenten voor de ontheffingsaanvraag tot opmaak van een planmer. Geformuleerde adviezen (Provincie

Nadere informatie

WAT IS DE SITUATIE VANDAAG?

WAT IS DE SITUATIE VANDAAG? WAT IS DE SITUATIE VANDAAG? KNOKKE Blokkersdijk Sint-Annabos E34 Charles de Costerlaan Vlietbos Middenvijver R1 Zwijndrecht Blancefloerlaan P. Coplaan Galgenweel Burchtse Weel E17 GENT Burcht Schelde WAT

Nadere informatie

Het herverkavelingsproces

Het herverkavelingsproces Herverkaveling Het herverkavelingsproces Om het landelijk gebied ook in de toekomst vitaal te houden, worden gebieden opnieuw ingericht. Hoe de nieuwe inrichting van een gebied er uit moet zien, staat

Nadere informatie

adviezen n.a.v. planmer-screening

adviezen n.a.v. planmer-screening adviezen n.a.v. planmer-screening RUP nr. 6 Kragenwiel gemeente Bornem september 2012 ADVIES ONTWERPER colofon project: RUP Kragenwiel opdrachtgever: GEMEENTE BORNEM opdrachtnemer: OMGEVING cvba uitbreidingstraat

Nadere informatie

Ontheffing tot het opstellen van een MER. Ontheffingsbeslissing. Project: Optimalisatie slibstort Callemansputte te Zelzate.

Ontheffing tot het opstellen van een MER. Ontheffingsbeslissing. Project: Optimalisatie slibstort Callemansputte te Zelzate. ! "#$%&&'()*+$%&&'(&,,,# # Ontheffing tot het opstellen van een MER. Ontheffingsbeslissing Project: Optimalisatie slibstort Callemansputte te Zelzate Initiatiefnemer: Afdeling Maritieme Toegang Tavernierkaai

Nadere informatie

Ruilverkaveling RIJKEVORSEL - WORTEL. Onderzoek naar het nut Beschrijving en raming van de werken december Vlaanderen is open ruimte

Ruilverkaveling RIJKEVORSEL - WORTEL. Onderzoek naar het nut Beschrijving en raming van de werken december Vlaanderen is open ruimte Vlaanderen is open ruimte Ruilverkaveling RIJKEVORSEL - WORTEL Onderzoek naar het nut Beschrijving en raming van de werken december 2017 Vlaamse overheid VLM.be LNE.be DEPARTEMENT OMGEVING Afdeling Gebiedsontwikkeling,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 maart 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Gewestelijk RUP - Bonheiden, Rotselaar, Tremelo,

Nadere informatie

Veurne - Westkust. 1. Toeristisch recreatiepark (KB 6/12/76)

Veurne - Westkust. 1. Toeristisch recreatiepark (KB 6/12/76) Veurne - Westkust 1. Toeristisch recreatiepark (KB 6/12/76) 0410 De gebieden voor toeristische recreatieparken die op de kaarten welke de bestemmingsgebieden omschrijven, in oranje gekleurd en met de letters

Nadere informatie

AGROFORESTRY - JURIDISCH ASPECTEN. Infoavond Agroforestry 17 augustus 2012

AGROFORESTRY - JURIDISCH ASPECTEN. Infoavond Agroforestry 17 augustus 2012 AGROFORESTRY - JURIDISCH ASPECTEN Infoavond Agroforestry 17 augustus 2012 Agroforestry in het juridisch landschap Agroforestry was in Vlaanderen al aanwezig voor 2011 Voorbeelden: populieraanplant met

Nadere informatie

Landinrichting Leie en Schelde

Landinrichting Leie en Schelde Landinrichting Leie en Schelde IP Groenpool Vinderhoutse Bossen Eindvoorstel Toelichting Provincie OVL Stefan De Brabander 6 en 7 maart 2012 Agenda 1. Procedure en stand van zaken 1. Historiek & Beleidsmatig

Nadere informatie

Objectnummer: 4.01/44021/ dossiernummer: 4.001/44021/ Omschrijving:

Objectnummer: 4.01/44021/ dossiernummer: 4.001/44021/ Omschrijving: Bijlage 3. Behandeling van de adviezen bij het ministerieel besluit tot voorlopige bescherming als monument van de voormalige Sint-Gerardusschool in Gent Provincie: Oost-Vlaanderen Gemeente: Gent, 8ste

Nadere informatie

Start uitvoering werken Desteldonk - plantdag

Start uitvoering werken Desteldonk - plantdag Woensdag 9 februari 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Start uitvoering werken Desteldonk - plantdag Geachte schepenen, burgemeesters, Geachte aanwezigen,

Nadere informatie

RUIMTE VOOR BOS IN WEST-VLAANDEREN

RUIMTE VOOR BOS IN WEST-VLAANDEREN RUIMTE VOOR BOS IN WEST-VLAANDEREN BEKEKEN VANUIT HET AFBAKENINGSPROCES LANDBOUW, NATUUR EN BOS Wie het afbakeningsproces van het buitengebied volgt, zal het wel al zijn opgevallen : er wordt vaak over

Nadere informatie

afbakening van de gebieden van de natuurlijke en agrarische structuur

afbakening van de gebieden van de natuurlijke en agrarische structuur ontwerp gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan afbakening van de gebieden van de natuurlijke en agrarische structuur regio Leiestreek landbouw-, natuur- en bosgebieden Bouvelobos, Hemsrode en Steilrand

Nadere informatie

BRIEFADVIES. van 19 januari 2012

BRIEFADVIES. van 19 januari 2012 BRIEFADVIES van 19 januari 2012 over de erkenningsaanvraag van het natuurreservaat Hof ten Berg te Galmaarden (Vlaams-Brabant) en Geraadsbergen (Oost-Vlaanderen) 12 11 Mevrouw Marleen Evenepoel Administrateur-generaal

Nadere informatie

Vormen van milieueffectrapportage in Vlaanderen

Vormen van milieueffectrapportage in Vlaanderen Vormen van milieueffectrapportage in Vlaanderen Pascal Van Ghelue Geograaf - Diensthoofd Dienst Begeleiding Gebiedsgerichte Planprocessen Inhoud 1. Doel milieueffectrapportage 2. Regelgeving 3. Rapportagevormen

Nadere informatie

Samenwerken loont MOVI

Samenwerken loont MOVI Samenwerken loont MOVI Samenwerken in de praktijk Haven Zeebrugge Strategisch plan haven Zeebrugge Krachtlijnen: Uitbreiding achterhaven Zeebrugge Verbeteren relatie achterhaven zeehaven (nieuwe zeesluis)

Nadere informatie

Nieuwsbrief zuidwestelijke ontsluiting Waaslandhaven

Nieuwsbrief zuidwestelijke ontsluiting Waaslandhaven Nieuwsbrief zuidwestelijke Bestaand Eerste deel westelijke Mogelijk tracé laatste fase westelijke Uitbreiding Uitbreidingswerken aan de E34 tem rotonde Watermolen SAEFTINGHE R2 Start van de opmaak van

Nadere informatie

Compensatieverordening gemeente Midden-Drenthe

Compensatieverordening gemeente Midden-Drenthe Compensatieverordening gemeente Midden-Drenthe Verordening vastgesteld: 26-06-2003 In werking getreden: 15-09-2003 COMPENSATIEVERPLICHTING Artikel 1 Voor de toepassing van deze verordening wordt verstaan

Nadere informatie

Ruimtelijke Planning Verslag Datum vergadering: 12/09/2016 Betreft: Verslag plenaire vergadering voorontwerp PRUP s Nonnenbossen-Bos, Vijverbos, Nonnenbossen- Woonclusters (Zonnebeke) Bijlagen: adviezen

Nadere informatie

Grondmobiliteit versterken via het decreet landinrichting

Grondmobiliteit versterken via het decreet landinrichting Grondmobiliteit versterken via het decreet landinrichting Decreet van 28 maart 2014 betreffende de landinrichting Uitvoeringsbesluit van 6 juni 2014 betreffende de landinrichting 22 juni 2015 Grondmobiliteit

Nadere informatie