Fugro GeoServices B.V. Hydrologie. BK Bodem bv T.a.v. de heer E. van der Most Koraalrood SB ZOETERMEER :

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Fugro GeoServices B.V. Hydrologie. BK Bodem bv T.a.v. de heer E. van der Most Koraalrood 131 2718 SB ZOETERMEER : 1112-0132-000."

Transcriptie

1 Fugro GeoServices B.V. Hydrologie Veurse Achterweg 10 Postbus AB Leidschendam tel.: BK Bodem bv T.a.v. de heer E. van der Most Koraalrood SB ZOETERMEER Onze ref : B01/VL/HGW /MVL Leidschendam, 13 december 2012 Betreft : Grondwaterstroming Oosteinde Voorburg Geachte heer Van der Most, Fugro Geoservices B.V. te Amsterdam ontving van B.K. Bodem B.V. te Zoetermeer opdracht voor het opstellen van een advies aangaande de verplaatsing van een verontreiniging, met VOCL en gerelateerde afbraakproducten, nabij het Oosteinde te Voorburg. Voor het grondonderzoek en gegevens van de grondwaterstand is gebruik gemaakt van: - Het Fugro archief; - Boringen UDM, projectnr ; - Tekening UDM, Doorsnede door de verontreinigingsvlek. Projectnr ; - Boringen BK Bodem, Projectnr ; - Tekening BK Bodem, Nader milieukundig bodemonderzoek fase 3 Oranje Nassaustraat 2a-6 te Voorburg, Verontreinigingssituatie grondwater; - Gemeente Leidschendam-Voorburg, Grondwaterstandsmetingen uit het gemeentelijk grondwatermeetnet; - BK Bodem, Grondwaterstandsmetingen van lokaal geïnstalleerde dataloggers. De voorliggende rapportage beschrijft de volgende onderdelen: Omschrijving van de projectlocatie; Theoretische berekening van de grondwaterstroming, met onder- en bovengrens en verwachtswaarde; Voorstel vervolgtraject. Projectomschrijving De projectlocatie bevindt zich in een woonwijk in Voorburg, nabij het Oosteinde en de Vlietwijck. Binnen het Rijksdriehoeksnet heeft de projectlocatie globaal de coördinaten X = m en Y = m. Verontreiniging De verontreiniging is ontstaan aan de Oranje Nassaustraat 2a-6 in de periode tussen 1952 en Aan het eind van deze periode, in 1985, is een parkeergarage aangelegd onder complexen van de Vlietwijck (zie figuur 1). Voor de aanleg van deze kelder is in een bemalingsinstallatie Hoofdkantoor: Veurse Achterweg 10, 2264 SG Leidschendam, Tel.: , Handelsreg BTW-nr NL B08. Fugro GeoServices maakt deel uit van Fugro N.V.

2 Fugro GeoServices B.V. Hydrologie Onze ref.: b01/vl/hgw/mvl Leidschendam, 13 december 2012 Blz. 2 voorzien. Hierdoor kan de verplaatsing van de verontreiniging zijn versneld. Bij Fugro zijn geen gegevens bekend van het type en de omvang van de bemaling die destijds heeft plaatsgevonden. ca. 200 m Figuur 1: huidige situatie verontreiniging, het gearceerde deel geeft het gebied waarin de interventiewaarde voor VOCL overschreden wordt (bron: BK bodem, 2012) Door middel van monstername is de globale omvang van de verontreiniging in de huidige situatie bepaald. Het gearceerde gebied in figuur 1 geeft het gebied waarin de VOCL verontreiniging de interventiewaarde overschrijdt. Dit gebied loopt tot aan De Vliet, ca. 200 m vanaf de bronlocatie, en heeft een breedte van 50 à 60 m. De hogere concentraties bevinden zich voornamelijk tussen ca. NAP -4,5 m (MV -5,0 m) en de onderliggende kleilaag op gemiddeld NAP -7,5 m. Naar de zijkanten toe wordt de dikte van de verontreiniging naar verwachting kleiner. Bodemopbouw De bodemopbouw is, op basis van het door derden uitgevoerde grondonderzoek en het Fugroarchief (geohydrologisch) geschematiseerd en weergegeven in tabel 1. Tabel 1: Bodemopbouw Diepte [ca. NAP m] Bodembeschrijving Type Laag +0,9 à +0,4 Maaiveld Infiltratie oppervlak 0 ZAND, matig fijn, zwak siltig De eerste 2 m onder +0,9 à +0,4 tot -7,2 à -8,4 maaiveld wordt Watervoerende laag 1 humeus zand aangetroffen. -7,2 à -8,4 tot -8,9 à -9,5 KLEI, zwak humeus Waterremmende laag 2-8,9 à -9,5 tot -9,9 à -10,1 ZAND, uiterst fijn, matig siltig Watervoerende laag 3-9,9 à -10,1 tot -11,2 à -13,1 KLEI, zwak zandig Waterremmende laag 4 De topzandlaag (laag 1) bestaat vermoedelijk uit duinzand, waarvan de doorlatendheidscoëfficiënt doorgaans tussen de 5 en 10 m/d ligt.

3 Fugro GeoServices B.V. Hydrologie Onze ref.: b01/vl/hgw/mvl Leidschendam, 13 december 2012 Blz. 3 Berekening grondwaterstroming Voor de berekening van de grondwaterstromingssnelheid en richting is gebruik gemaakt van tijdreeksen van peilbuizen binnen het projectgebied en peilbuizen van de gemeente op afstand. Gemeten grondwaterstanden Op de projectlocatie zijn tussen 4 en 26 oktober 2012 grondwaterstanden gemeten in zeven peilbuizen (bijlage 1). De gegevens zijn door de opdrachtgever aangeleverd en omgezet in NAP hoogtes. Eén van de peilbuizen, M315, staat afgesteld in een tussenzandlaag (laag 3). In deze tussenzandlaag is de grondwaterstand ruim een halve meter lager. Zodoende is M315 niet meegenomen bij de stromingsberekeningen voor laag 1. De overige peilbuizen vertonen een vergelijkbaar verloop in grondwaterstand (figuur 2). Het totale verval over de projectlocatie is 0,15 m. 0,15 0,1 0,05 0-0,05-0,1 M310 M312 M313 M317 M319 M320-0,15-0,2-0, Figuur 2: Grondwaterstanden op de projectlocatie. Bij de gemeente zijn gegevens van een zestal peilbuizen in de omgeving opgevraagd. De gegevens zijn beschikbaar vanaf half mei 2007 tot tenminste eind maart Een overzicht van de gegevens is weergegeven in bijlage 2. Eveneens is in deze bijlage een diepe peilbuis van Dinoloket (De TNO database) toegevoegd. Het streefpeil in het nabij gelegen open water, de Vliet en de sloot aan de noordzijde, ligt op boezempeil NAP -0,40 m (Boezem- en Peilenkaart, Delfland). Ten zuid-oosten van de Vliet ligt de Tedingerbroekpolder met een zomerpeil van NAP -1,89 m en een winterpeil van NAP -1,93 m (bestemmingsplan Nootdorp Noord, rapport NL.IMRO.1926.bp ). Het waterpeil in de Veen- en Brinkhorstpolder (aan de noord-west kant) is NAP -1,34/ -1,40 m (HH van Delfland, december 2006). Berekeningsmethodiek Voor de berekening van de grondwaterstromingssnelheid en richting is gebruik gemaakt van het verhang in het freatische pakket. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van tenminste drie peilbuizen die een driehoek vormen en in dezelfde periode gemeten zijn. Bij elke meetronde wordt het verhang opnieuw bepaald, zodat het verhang per tijdstap omgezet kan worden in een stromingssnelheid.

4 Fugro GeoServices B.V. Hydrologie Onze ref.: b01/vl/hgw/mvl Leidschendam, 13 december 2012 Blz. 4 De gebruikte driehoeken zijn weergeven in de onderstaande tabel en bijlage 3a, de peilbuislocaties staan in bijlage 1. Bij de driehoek op de projectlocatie zijn enkele dicht bij elkaar gelegen peilbuizen gemiddeld, aangezien zij dezelfde fluctuatie vertonen en zo eventuele inmeetfouten worden gevalideerd. De overige peilbuizen staan te ver uit elkaar om daarbij dezelfde werkwijze te volgen. De keuze van de driehoeken is bepaald op basis van geohydrologisch inzicht. Tabel 2: Driehoeken Driehoek Hoekpunt 1 Hoekpunt 2 Hoekpunt 3 Projectlocatie M310- M312-M313 M317 M319-M320 Omgeving 1 PB27 PB28 PB62 Omgeving 2 PB27 PB61 PB62 Omgeving 3 PB50 PB61 PB62 Omgeving 4 PB27 PB49 PB61 Voor het omzetten van het verhang naar een stromingssnelheid is uitgegaan van de parameters in tabel 3. Daarbij is de retardatiefactor (vertragingsfactor) gebaseerd op het hoofdbestanddeel van de verontreiniging, het afbraakproduct vinylchloride. Gezien de samenstelling van het zand (op basis van laboratorium analyses) zal de retardatiefactor van deze stof minimaal zijn (ca. 1,02). Voor overige bestanddelen van VOCL kan de retardatie groter zijn, wat leidt tot lagere stromingssnelheden. Tabel 3: Parameters Parameter Waarden Doorlatendheid [m/d] 5 à 15 Porositeit 0,25 Retardatie factor 1 Bij de berekeningen is de doorlatendheid gevarieerd waaruit een verwachte minimum en maximum verplaatsingssnelheid volgt. Resultaten In de tabel 4 zijn de resultaten per driehoek weergegeven. De grondwaterstroming is ook weergegeven in bijlage 3b. Tabel 4: Resultaten grondwaterstroming Driehoek Verplaatsing van de verontreiniging [m/jaar] Minimaal Verwacht Maximaal Stromingsrichting Projectlocatie 6,6 9,9 19,8 Oost Omgeving 1 5,5 8,2 16,5 Zuid-oost Omgeving 2 3,0 4,5 9,1 Oost-zuid-oost Omgeving 3 4,8 7,2 14,3 Noord-west Omgeving 4 3,2 4,9 9,7 Oost-zuid-oost Uit de resultaten blijkt dat het grondwater globaal richting het nabijgelegen open water (sloten) stroomt.

5 Fugro GeoServices B.V. Hydrologie Onze ref.: b01/vl/hgw/mvl Leidschendam, 13 december 2012 Blz. 5 De gegevens, en de daaruit volgende verplaatsingen, van de driehoeken Projectlocatie en Omgeving 1 worden voor de stromingsberekenigen het meest representatief geacht. Op basis van deze gegevens ligt de verplaatsing van de verontreiniging op de projectlocatie tussen de 6 en 18 m/jaar. De verontreiniging is aanwezig over het gehele traject van de bronlocatie tot aan de Vliet. In de onderstaande tabel wordt een overzicht gegeven van de verspreiding van VOCL. Tabel 5: Verspreiding VOCL Scenario s Vloeistofvolume [m 3 ] Bodemvolume [m 3 ] Minimaal Verwacht Maximaal Uitgaande van de berekende verwachte transportsnelheid zou de verontreiniging in ca. 22 jaar van de bronlocatie naar de Vliet gestroomd zijn. Op basis van de minimale- en maximale berekende stroomsnelheid zou de verontreiniging in respectievelijk 30 en 11 jaar de Vliet hebben bereikt. Door onzekerheid in ondermeer de retardatiefactor is de verplaatsingssnelheid op basis van het verhang niet nauwkeuriger te bepalen. Gezien de bovenstaande transportsnelheden en stromingsrichting kan niet worden aangetoond, dat de invloed van de bemaling bij de kelder (figuur 1) maatgevend is geweest voor huidige verplaatsing van de verontreiniging. Wanneer de kelder in open ontgraving is aangelegd, kan de kelder verontreinigd water hebben aangetrokken. Vermoedelijk had de verontreiniging, in de periode dat de bemaling werd ingesteld, de kelder locatie al bereikt. In dit geval heeft de bemaling hooguit verontreinigd water afgevoerd. Betrouwbaarheid Op basis van de resultaten kan gesteld worden dat de stromingsrichtingen en snelheden realistisch zijn. De stromingsrichting ligt in lijn met de peilen van het omliggende open water en de verspreiding van de verontreiniging. De snelheden zijn gezien de huidige omvang van de verontreiniging aan de hoge kant. Dit kan verklaard worden door de onzekerheden in de gegevens en parameters of door een reeds aanwezige stabiele situatie. Door de nauwkeurigheidsgrenzen van de ingemeten grondwaterstanden kan de berekende stromingssnelheid 10 tot 20% afwijken van de werkelijke grondwaterstromingssnelheid. Eveneens kan de retardatie factor afwijken van de aangenomen waarde, hierdoor kan de verplaatsingssnelheid worden gereduceerd. Vervolgtraject Geadviseerd wordt na te gaan wat de VOCL concentratie is nabij de sloten aan de overzijde van de Vliet (in de Tedingerbroekpolder), aangezien deze mogelijk het vervuilde grondwater (reeds) afvoeren. Voor een nauwkeurigere bepaling van de stromingssnelheid van het grondwater kan een tracer test overwogen worden. Hierbij wordt een tracer in de grond gebracht en wordt de verplaatsing hiervan in de tijd geregistreerd.

6 Fugro GeoServices B.V. Hydrologie Onze ref.: b01/vl/hgw/mvl Leidschendam, 13 december 2012 Blz. 6 Voor opmerkingen en vragen naar aanleiding van deze rapportage kunt u contact op nemen met dhr. ir. H.G.J.W.A. Wolfs (tel: ) of dhr. M.J.H. van der Valk (tel: ). Vertrouwend hiermee de opdracht naar uw wens te hebben afgerond, Met vriendelijke groet, Fugro GeoServices B.V. ing. V. Lubbers Groepshoofd Hydrologie Bijlagen: - 1. Locatie peilbuizen; - 2. Grondwaterstanden TNO en gemeente. - 3a. Driehoeken voor de berekeningen. - 3b. Verplaatssingssnelheid VOCL.

7 M317 M310 M312 M313 M M schaal 1 : LOCATIEOVERZICHT EN PEILBUISLOCATIES Opdr. : GRONDWATERSTROMING OOSTEINDE VOORBURG Bijlage : 1

8 DINO Tijd-stijghoogtelijnen Grondwater TNO Periode van: tot: Referentie: NAP CP0519-1,00-1,10-1,20-1,30-1,40-1,50 jun-11 jun-10 mei-09 mei-08 mei-07 mei-06 mei-05 Peilbuisnummer: CP0519 x-coord Filterafstelling: van #N/B m tov NAP #N/B y-coord tot #N/B m tov NAP TIJD-STIJGHOOGTEGEGEVENS PEILBUIZEN TNO Opdracht: Grondwaterstroming Oosteinde Voorburg Bijlage: 2.1

9 Tijd-stijghoogtelijnen Grondwater LEIDSCH.-VB Periode van: tot: Referentie: NAP 0,00 PB27-0,10-0,20-0,30-0,40-0,50-0,60-0,70 mei-11 apr-10 apr-09 apr-08 apr-07 Peilbuisnummer: PB27 x-coord Filterafstelling: Freatisch #N/B y-coord ,00 PB28-0,10-0,20-0,30-0,40-0,50-0,60-0,70 mei-11 apr-10 apr-09 apr-08 apr-07 Peilbuisnummer: PB28 x-coord Filterafstelling: Freatisch #N/B y-coord GRONDWATERSTANDEN GEMEENTE LEIDSCHENDAM-VOORBURG Opdracht: Grondwaterstroming Oosteinde Voorburg Bijlage: 2.2

10 Tijd-stijghoogtelijnen Grondwater LEIDSCH.-VB Periode van: tot: Referentie: NAP 0,00 PB49-0,10-0,20-0,30-0,40-0,50-0,60-0,70 mei-11 apr-10 apr-09 apr-08 apr-07 Peilbuisnummer: PB49 x-coord Filterafstelling: Freatisch #N/B y-coord ,00 PB50-0,10-0,20-0,30-0,40-0,50-0,60-0,70 mei-11 apr-10 apr-09 apr-08 apr-07 Peilbuisnummer: PB50 x-coord Filterafstelling: Freatisch #N/B y-coord GRONDWATERSTANDEN GEMEENTE LEIDSCHENDAM-VOORBURG Opdracht: Grondwaterstroming Oosteinde Voorburg Bijlage: 2.3

11 Tijd-stijghoogtelijnen Grondwater LEIDSCH.-VB Periode van: tot: Referentie: NAP 0,00 PB61-0,10-0,20-0,30-0,40-0,50-0,60-0,70 mei-11 apr-10 apr-09 apr-08 apr-07 Peilbuisnummer: PB61 x-coord Filterafstelling: Freatisch #N/B y-coord ,00 PB62-0,10-0,20-0,30-0,40-0,50-0,60-0,70 mei-11 apr-10 apr-09 apr-08 apr-07 Peilbuisnummer: PB62 x-coord Filterafstelling: Freatisch #N/B y-coord GRONDWATERSTANDEN GEMEENTE LEIDSCHENDAM-VOORBURG Opdracht: Grondwaterstroming Oosteinde Voorburg Bijlage: 2.4

12 DRIEHOEKEN VOOR DE BEREKENING GRONDWATERSTROMING OOSTEINDE VOORBURG Opdr. : Bijlage : 3a

13 4,8 à 14,3 3,2 à 9,7 3,0 à 9,1 5,5 à 16, VERPLAATSINGSSNELHEID VAN DE VOCL VERONTREINIGING GRONDWATERSTROMING OOSTEINDE VOORBURG Opdr. : Bijlage : 3b

MONITORING GRONDWATERSTANDEN 3E OOSTERPARKSTRAAT EN VROLIKSTRAAT TE AMSTERDAM

MONITORING GRONDWATERSTANDEN 3E OOSTERPARKSTRAAT EN VROLIKSTRAAT TE AMSTERDAM Briefrapport betreffende MONITORING GRONDWATERSTANDEN 3E OOSTERPARKSTRAAT EN VROLIKSTRAAT TE AMSTERDAM Opdrachtnummer: 1109-0036-001 Veurse Achterweg 10, Postbus 63, 2260 AB, Leidschendam, Tel: 070-3111333.,

Nadere informatie

DE EGYPTISCHE POORT TE BLADEL

DE EGYPTISCHE POORT TE BLADEL FUGRO INGENIEURSBUREAU B.V. Regio Oost Briefrapport betreffende DE EGYPTISCHE POORT TE BLADEL Opdrachtnummer: 6010-0391-000 Kermisland 110, Postbus 5251, 6802 EG, Arnhem, Tel: 026-3698444., Fax: 026-3629961

Nadere informatie

BARRIEREWERKING NIEUWBOUW KENNISCLUSTER RIJNBOOG TE ARNHEM

BARRIEREWERKING NIEUWBOUW KENNISCLUSTER RIJNBOOG TE ARNHEM FUGRO INGENIEURSBUREAU B.V. Adviesgroep Stedelijke Hydrologie en Waterbeheer RAPPORT betreffende BARRIEREWERKING NIEUWBOUW KENNISCLUSTER RIJNBOOG TE ARNHEM Opdrachtnummer: 7209-0513-002 Opdrachtgever Projectleider

Nadere informatie

NIEUWBOUW INSULINDEWEG TE AMSTERDAM

NIEUWBOUW INSULINDEWEG TE AMSTERDAM Briefrapport betreffende NIEUWBOUW INSULINDEWEG TE AMSTERDAM Opdrachtnummer: 4011-0286-001 Opgesteld door Gecontroleerd door : W. Kooijman (MSc) Adviseur Hydrologie : Ir. H.W.P.M. Gielen Adviseur Hydrologie

Nadere informatie

Projectnummer: D03011.000284. Opgesteld door: Ons kenmerk: Kopieën aan: Kernteam

Projectnummer: D03011.000284. Opgesteld door: Ons kenmerk: Kopieën aan: Kernteam MEMO Onderwerp Geohydrologisch vooronderzoek Amsterdam, WTC 5C, 2 oktober 2013 Van mw. M. Duineveld MSc. Afdeling IBZ Aan ZuidasDok Projectnummer D03011.000284. Opgesteld door mw. M. Duineveld MSc. Ons

Nadere informatie

14. Geohydrologie Zuidbuurt eemnes Tauw Kenmerk N001-4524746BTM-V01 06-12-2007

14. Geohydrologie Zuidbuurt eemnes Tauw Kenmerk N001-4524746BTM-V01 06-12-2007 14. Geohydrologie Zuidbuurt eemnes Tauw 06-12-2007 Notitie Concept Contactpersoon Maaike Bevaart Datum 6 december 2007 Geohydrologie Zuidbuurt Eemnes 1 Inleiding Ter voorbereiding op de ontwikkeling van

Nadere informatie

E Van. Hydrologisch onderzoek invloed bemaling tunnelbak op VOCL verontreiniging

E Van. Hydrologisch onderzoek invloed bemaling tunnelbak op VOCL verontreiniging Aan Omgevingsdienst West-Holland Behandeld door Eline Heemskerk T.a.v. De heer H.M. de Boo E eline.heemskerk@mwhglobal.com Van E. Heemskerk T 015-7511880 Betreft Actualiserend bodemonderzoek Van Leeuwenpark

Nadere informatie

DOORLATENDHEID BARTOK TE ARNHEM

DOORLATENDHEID BARTOK TE ARNHEM FUGRO GEOSERVICES B.V. Geo-Advies Oost-Nederland Briefrapport betreffende DOORLATENDHEID BARTOK TE ARNHEM Opdrachtnummer: 6014-0266-000 Opgesteld door : M. van Dijk adviseur Projectleider : drs. O. Duizendstra

Nadere informatie

De projectlocatie ligt globaal op de coördinaten: X = 140.650 en Y = 447.600.

De projectlocatie ligt globaal op de coördinaten: X = 140.650 en Y = 447.600. Bijlage I Technische beoordeling van de vergunningsaanvraag van Ontwikkelingsverband Houten C.V. voor het onttrekken van grondwater ten behoeve van de bouw van een parkeerkelder onder het nieuw realiseren

Nadere informatie

Geohydrologische situatie Burg. Slompweg

Geohydrologische situatie Burg. Slompweg Notitie Contactpersoon Johannes Weemstra Datum 21 november 2012 Kenmerk N003-1210450WEJ-rrt-V01-NL Geohydrologische situatie Burg. Slompweg 1 Inleiding In opdracht van de gemeente Steenwijkerland heeft

Nadere informatie

Onderzoeksrapportage naar het functioneren van de IT-Duiker Waddenweg te Berkel en Rodenrijs

Onderzoeksrapportage naar het functioneren van de IT-Duiker Waddenweg te Berkel en Rodenrijs Notitie Contactpersoon ir. J.M. (Martin) Bloemendal Datum 7 april 2010 Kenmerk N001-4706565BLL-mya-V02-NL Onderzoeksrapportage naar het functioneren van de IT-Duiker Waddenweg te Berkel en Rodenrijs Tauw

Nadere informatie

Bepaling Gemiddeld Hoogste Grondwaterstand Natuurbegraafplaats te Rooth (Maasbree)

Bepaling Gemiddeld Hoogste Grondwaterstand Natuurbegraafplaats te Rooth (Maasbree) Bepaling Gemiddeld Hoogste Grondwaterstand Natuurbegraafplaats te Rooth (Maasbree) Gegevens opdrachtgever: Kellerberg Bosgoed B.V. Helenaveenseweg 45 5985 NL Grashoek 0493-536068 Contactpersoon: De heer

Nadere informatie

Modelberekeningen. 1 Geohydrologische berekeningen

Modelberekeningen. 1 Geohydrologische berekeningen Modelberekeningen 1 Geohydrologische berekeningen 1.1 Inleiding Ter onderbouwing van de beheersmaatregel zijn geohydrologische berekeningen uitgevoerd, waarmee de grondwaterstroming door het scherm kan

Nadere informatie

EFFECTEN PEILVERHOGING watergang langs het voormalige DEK terrein nabij Oostersingel en Vlietsingel te MEDEMBLIK

EFFECTEN PEILVERHOGING watergang langs het voormalige DEK terrein nabij Oostersingel en Vlietsingel te MEDEMBLIK De Meern: 20-07-2016 Aangepast: 21-07-2016 Aangepast: 06-09-2016 Opdrachtnr.: 710241 Betreft: Project: EFFECTEN PEILVERHOGING watergang langs het voormalige DEK terrein nabij Oostersingel en Vlietsingel

Nadere informatie

Geohydrologische adviezen De Wehme a/d Nieuwstad te Vorden

Geohydrologische adviezen De Wehme a/d Nieuwstad te Vorden Geohydrologische adviezen De Wehme a/d Nieuwstad te Vorden Opdrachtnummer : 1220128 Opdrachtgever : Wooncorporatie ProWonen Postbus 18 7270 AA BORCULO Coördinaten: X = 218.040 Y = 457.210 Datum : 14 december

Nadere informatie

Hierbij zenden wij u de rapportage betreffende een project aan het Oppad te Oud-Loosdrecht.

Hierbij zenden wij u de rapportage betreffende een project aan het Oppad te Oud-Loosdrecht. Gemeente Wijdemeren T.a.v. mevrouw Koelemeij Postbus 190 1230 AD Loosdrecht Almelo, 4 september 2012 Onderwerp: project aan het Oppad te Oud-Loosdrecht Geachte mevrouw Koelemeij, Hierbij zenden wij u de

Nadere informatie

Grondwater effecten parkeergarage en diepwand Scheveningen

Grondwater effecten parkeergarage en diepwand Scheveningen Notitie / Memo Aan: Kees de Vries Van: Anke Luijben en Jasper Jansen Datum: 25 januari 2017 Kopie: Ons kenmerk: WATBE5026-136N001D0.2 Classificatie: Projectgerelateerd HaskoningDHV Nederland B.V. Water

Nadere informatie

UITBREIDING ZANDWINNING BEMMELSE WAARD

UITBREIDING ZANDWINNING BEMMELSE WAARD FUGRO GEOSERVICES B.V. Briefrapport betreffende UITBREIDING ZANDWINNING BEMMELSE WAARD Opdrachtnummer: 6011-0069-003 Projectleider Opgesteld door : ir. W.H.J. van der Velden Hoofd : ir. J.H.M. Vloemans

Nadere informatie

VOORZIENINGENCLUSTER BEEK, BEEK EN DONK NOTITIE WATERHUISHOUDING

VOORZIENINGENCLUSTER BEEK, BEEK EN DONK NOTITIE WATERHUISHOUDING FUGRO INGENIEURSBUREAU B.V. Afdeling Werkvoorbereiding en Directievoering VOORZIENINGENCLUSTER BEEK, BEEK EN DONK NOTITIE WATERHUISHOUDING Opdrachtnummer: 7306-0041-000 Voorerf 29, Postbus 8709 4820 BA

Nadere informatie

Geohydrologisch onderzoek Centrumplan Oldebroek

Geohydrologisch onderzoek Centrumplan Oldebroek Notitie Contactpersoon Wietske Terpstra Datum 2 februari 2006 Kenmerk N001-4425137TER-pla-V01-NL 1.1 Bodemopbouw De regionale bodemopbouw is afgeleid uit de Grondwaterkaart van Nederland 1 en boorgegevens

Nadere informatie

Betreft: k-waarde bepaling Molenweg 2 te Epe 1/3

Betreft: k-waarde bepaling Molenweg 2 te Epe 1/3 Kruse Milieu BV Bezoekadres: Huyerenseweg 33 7678 SC Geesteren Internet: info@krusegroep.nl www.krusegroep.nl Ad Fontem T.a.v. de heer J. Klompmaker Hoofdstraat 43 7625 PB Zenderen Postadres: Postbus 51

Nadere informatie

Beschrijving geohydrologische situatie Vondelpark en Willemsparkbuurt te Amsterdam

Beschrijving geohydrologische situatie Vondelpark en Willemsparkbuurt te Amsterdam Notitie Projectleider drs. A.J. (Arjan) Varkevisser Adviseur drs I.A. (Inger) de Groot Datum 19 november 2013 Kenmerk N001-1217942AJA-vvv-V01-NL Beschrijving geohydrologische situatie Vondelpark en Willemsparkbuurt

Nadere informatie

De projectlocatie ligt globaal op de coördinaten: X = 140.125 en Y = 455.100.

De projectlocatie ligt globaal op de coördinaten: X = 140.125 en Y = 455.100. Bijlage I Technische beoordeling van de vergunningsaanvraag van de Gemeente Utrecht voor het onttrekken van grondwater ten behoeve van het tot stand brengen van de Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) baan

Nadere informatie

Het centrum van het bouwrijp te maken gebied ligt op de coördinaten: X = , Y =

Het centrum van het bouwrijp te maken gebied ligt op de coördinaten: X = , Y = Bijlage I Technische beoordeling van de vergunningsaanvraag van Ontwikkelingsbedrijf Vathorst voor het onttrekken van grondwater ten behoeve van het bouwrijp maken van deelgebied Boulevard Oost van Vinex

Nadere informatie

Hierbij doen wij u de resultaten toekomen van het nader bodemonderzoek op het sportpark De Koepel te Vught.

Hierbij doen wij u de resultaten toekomen van het nader bodemonderzoek op het sportpark De Koepel te Vught. Gemeente Vught T.a.v. heer R. Agterdenbos Postbus 10100 5260 GA VUGHT Heeswijk, 15 juni 2009 Behandeld door : BER Onze ref. : 54161/256445.2 Betreft : Nader bodemonderzoek sportpark De Koepel te Vught

Nadere informatie

De duiker bevindt zich globaal op de volgende coördinaten: X = en Y =

De duiker bevindt zich globaal op de volgende coördinaten: X = en Y = Bijlage I Technische beoordeling van de vergunningsaanvraag van Projectbureau Leidsche Rijn voor het onttrekken van grondwater ten behoeve van de aanleg van een duiker in de Veldhoenwetering, deelgebied

Nadere informatie

1 Inleiding en projectinformatie

1 Inleiding en projectinformatie Project: Groenhorst College te Velp Onderwerp: hemelwater infiltratieonderzoek Datum: 9 november 2011 Referentie: 25.515/61341/LH 1 Inleiding en projectinformatie Het Groenhorst College, gelegen aan de

Nadere informatie

Ons Kenmerk: IBZ7339. Versie. Definitief. Datum: 1 mei Kopiën aan:

Ons Kenmerk: IBZ7339. Versie. Definitief. Datum: 1 mei Kopiën aan: MEMO Onderwerp: IO 08-Me-70 Bepalen waterbezwaar voor bemaling Piet Kranenbergpad Opgesteld door: L.F.M. van Beek Van: IBZ Aan: Gemeente Amsterdam Ons Kenmerk: IBZ7339 Versie Definitief Datum: 1 mei 2017

Nadere informatie

kade Peil vaart -0.4 Gws binnen kuip -3.9 Waterdruk die lek veroorzaakt

kade Peil vaart -0.4 Gws binnen kuip -3.9 Waterdruk die lek veroorzaakt Notitie Aan: Waternet Van: Ben van der Wal, Geert Kerkvliet Datum: 28 mei 2015 Kopie: Gemeente Amsterdam Ons kenmerk: INFRABD3912N004F02 Classificatie: Project gerelateerd HaskoningDHV Nederland B.V. Infrastructure

Nadere informatie

SAA DEEL A9 GAASPERDAMMERWEG

SAA DEEL A9 GAASPERDAMMERWEG Fugro GeoServices B.V. Geotechniek LABORATORIUMONDERZOEK betreffende SAA DEEL A9 GAASPERDAMMERWEG Opdrachtnummer: 71-439-2 Rapportnummer: 71-439-2.LR1_B3125 Opgesteld door Gecontroleerd door : ir. P.R.M.

Nadere informatie

Notitie. De kamp. Figuur 1 Locatie De Kamp in Cothen. Referentienummer Datum Kenmerk 4 oktober 2010 300342. Betreft Geohydrologisch onderzoek Cothen

Notitie. De kamp. Figuur 1 Locatie De Kamp in Cothen. Referentienummer Datum Kenmerk 4 oktober 2010 300342. Betreft Geohydrologisch onderzoek Cothen Notitie Referentienummer Datum Kenmerk 4 oktober 2010 300342 Betreft Geohydrologisch onderzoek Cothen 1 Inleiding De gemeente Wijk bij Duurstede is gestart met de ontwikkeling van een woningbouwprogramma

Nadere informatie

SECOND OPINION MILIEUPLEIN A/D MINCLERSWEG TE HAARLEM

SECOND OPINION MILIEUPLEIN A/D MINCLERSWEG TE HAARLEM FUGRO GEOSERVICES B.V. Briefrapport betreffende SECOND OPINION MILIEUPLEIN A/D MINCLERSWEG TE HAARLEM Opdrachtnummer: 1014-0126-000 Projectleider : ing. W.A. Nohl Principal Consultant Fugro GeoServices

Nadere informatie

Geohydrologisch onderzoek Aldenhofpark. Te Hoensbroek In de gemeente Heerlen. Projectnr.: Datum rapport: 17 december 2012. Postbus 1 6400 AA Heerlen

Geohydrologisch onderzoek Aldenhofpark. Te Hoensbroek In de gemeente Heerlen. Projectnr.: Datum rapport: 17 december 2012. Postbus 1 6400 AA Heerlen Geohydrologisch onderzoek Aldenhofpark Te Hoensbroek In de gemeente Heerlen Opdrachtnummer: Versie: Uw referentie: Projectnr.: GA-120338-2 V01 Definitief HL091704901 79A Datum rapport: 17 december 2012

Nadere informatie

Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: woning aan de Charloisse Lagedijk 931 te Rotterdam

Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: woning aan de Charloisse Lagedijk 931 te Rotterdam Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: woning aan de Charloisse Lagedijk 931 te Rotterdam Opdrachtnr. : HA-15151 / 331107 Datum rapport : 30 maart 2018 Veldrapport betreffende grondonderzoek

Nadere informatie

Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: woning met eventueel nieuw te bouwen hal aan de Handwijzersdijk nabij 2 te Hengelo

Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: woning met eventueel nieuw te bouwen hal aan de Handwijzersdijk nabij 2 te Hengelo Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: woning met eventueel nieuw te bouwen hal aan de Handwijzersdijk nabij 2 te Hengelo Opdrachtnr. : HA-14101 / 16531 Datum rapport : 13 maart 2017 Veldrapport

Nadere informatie

Grondwatereffectberekening Paleis het Loo. 1. Inleiding. 2. Vraag. Datum: 16 september 2016 Goswin van Staveren

Grondwatereffectberekening Paleis het Loo. 1. Inleiding. 2. Vraag. Datum: 16 september 2016 Goswin van Staveren Grondwatereffectberekening Paleis het Loo Project: Grondwatereffectberekening Paleis het Loo Datum: 16 september 2016 Auteur: Goswin van Staveren 1. Inleiding Voor de ondergrondse uitbreiding van het museum

Nadere informatie

Terrein- en bodemgesteldheid

Terrein- en bodemgesteldheid Inleiding Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft zichzelf tot doel gesteld tot het uitbrengen van een geotechnisch advies ten behoeve van een definitieve peilverlaging in de watergang naast het spoor

Nadere informatie

Uw kenmerk: --- Ons kenmerk: 13.3193 Bemmel, 25 juli 2013

Uw kenmerk: --- Ons kenmerk: 13.3193 Bemmel, 25 juli 2013 Koops & Romeijn grondmechanica Samenwerkende, zelfstandige adviseurs voor grondonderzoek, geotechniek en geohydrologie Van der Poel Milieu B.V. T.a.v. mevrouw C. Cohn Postbus 71 7475 ZH MARKELO Meurs grondmechanica

Nadere informatie

Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: woning aan de Paardendorpseweg 2 te Zelhem

Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: woning aan de Paardendorpseweg 2 te Zelhem Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: woning aan de Paardendorpseweg 2 te Zelhem Opdrachtnr. : HA-14646 Datum rapport : 28 juli 2017 Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve

Nadere informatie

ONDERZOEK BARRIEREWERKING betreffende DE NIEUWBOUW VAN TWEE KELDERS NABIJ DE GROENMARKTKADE TE AMSTERDAM. Opdrachtnummer:

ONDERZOEK BARRIEREWERKING betreffende DE NIEUWBOUW VAN TWEE KELDERS NABIJ DE GROENMARKTKADE TE AMSTERDAM. Opdrachtnummer: FUGRO GEOSERVICES B.V. Water-Consultancy, Hydrologie ONDERZOEK BARRIEREWERKING betreffende DE NIEUWBOUW VAN TWEE KELDERS NABIJ DE GROENMARKTKADE TE AMSTERDAM Opdrachtnummer: 1115-0051-000 Opdrachtgever

Nadere informatie

Het centrum van het gebied is gelegen op de coördinaten: X = 168.480 en Y = 448.450

Het centrum van het gebied is gelegen op de coördinaten: X = 168.480 en Y = 448.450 Bijlage I Technische beoordeling van de vergunningsaanvraag van het Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-Oost voor het onttrekken van grondwater ten behoeve van het bouwrijp maken van deelgebied De Buurtstede

Nadere informatie

Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: woning en bijgebouw aan de Elderinkweg 9a te Hengelo GLD

Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: woning en bijgebouw aan de Elderinkweg 9a te Hengelo GLD Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: woning en bijgebouw aan de Elderinkweg 9a te Hengelo GLD Opdrachtnr. : HA-14136 Datum rapport : 17 maart 2017 Veldrapport betreffende grondonderzoek

Nadere informatie

Watertoets De Cuyp, Enkhuizen

Watertoets De Cuyp, Enkhuizen Watertoets De Cuyp, Enkhuizen Definitief Bouwfonds Ontwikkeling Grontmij Nederland B.V. Alkmaar, 6 april 2009 Verantwoording Titel : Watertoets De Cuyp, Enkhuizen Subtitel : Projectnummer : 275039 Referentienummer

Nadere informatie

Infiltratieonderzoek autobedrijf Van den Brink Rosendaalsestraat 437-441

Infiltratieonderzoek autobedrijf Van den Brink Rosendaalsestraat 437-441 Notitie Contactpersoon Wietske Terpstra Datum 25 oktober 2011 Kenmerk N001-4817394TER-mfv-V01-NL Infiltratieonderzoek autobedrijf Van den Brink Rosendaalsestraat 437-441 1 Inleiding Autobedrijf Van den

Nadere informatie

1 Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Doel 4 1.3 Gebruikte gegevens 4

1 Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Doel 4 1.3 Gebruikte gegevens 4 Pagina 2 van 12 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Doel 4 1.3 Gebruikte gegevens 4 2 Geologie 5 2.1 Opbouw 5 2.1.1 Boringen 5 2.1.2 Sonderingen 6 2.2 Doorlatendheden 7 2.3 Ondergrond van

Nadere informatie

Startpunt Wonen. Caspar Cluitmans Bert Hage (verificatie) Peter Geerts (validatie)

Startpunt Wonen. Caspar Cluitmans Bert Hage (verificatie) Peter Geerts (validatie) Memo Aan Startpunt Wonen Van Caspar Cluitmans Bert Hage (verificatie) Peter Geerts (validatie) Betreft Herontwikkeling Viteliaterrein te Neer Onderdeel: Watertoets Projectnummer: LEU139-0002 Datum 23-06-2016

Nadere informatie

Bureau Schmidt T.a.v. de heer R. Schmidt Westersingel CK LEEUWARDEN

Bureau Schmidt T.a.v. de heer R. Schmidt Westersingel CK LEEUWARDEN WMR Rinsumageest B.V. Postbus 5 9104 ZG DAMWÂLD Van Aylvawei 40 9105 KT RINSUMAGEAST Tel. (0511) 42 50 50 Fax (0511) 42 41 84 Internet : www.wmr.nl E-mail : milieu@wmr.nl Bureau Schmidt T.a.v. de heer

Nadere informatie

Veldrapport betreffende grondonderzoek nieuwbouw Noord-Boulevard te Den Haag-Scheveningen

Veldrapport betreffende grondonderzoek nieuwbouw Noord-Boulevard te Den Haag-Scheveningen GEOMET POWERED BY ABO-GROUP Veldrapport betreffende grondonderzoek nieuwbouw Noord-Boulevard te Den Haag-Scheveningen Opdracht nummer Datum rapport 7 oktober 216 blz. 1 Veldrapport betreffende grondonderzoek

Nadere informatie

dr / nat [kn/m 3 ] mv. tot ophoogzand 18.0/

dr / nat [kn/m 3 ] mv. tot ophoogzand 18.0/ MEMO Aan: De heer F. te Brake (GMB) Van: ing. D. Ripzaad PMSE RC C.c.: Kenmerk: M7498-17 Datum: 27-01-2015 Betreft: Hoogwaterroute Meinerswijk te Arnhem- zettingsberekening Pagina: 1 van 2 Geachte heer

Nadere informatie

BUREAUSTUDIE FASE 1 BEDRIJVENTERREIN STEPELERVELD EN VREGELINKSHOEK WATER

BUREAUSTUDIE FASE 1 BEDRIJVENTERREIN STEPELERVELD EN VREGELINKSHOEK WATER BUREAUSTUDIE FASE 1 BEDRIJVENTERREIN STEPELERVELD EN VREGELINKSHOEK WATER GEMEENTE HAAKSBERGEN 27 augustus 2007 110301.001599 Inhoud 1 Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Doel 3 2 Technische randvoorwaarden]

Nadere informatie

DOORLATENDHEIDSONDERZOEK WOUTERIJ 55 TE KOEWACHT

DOORLATENDHEIDSONDERZOEK WOUTERIJ 55 TE KOEWACHT DOORLATENDHEIDSONDERZOEK WOUTERIJ 55 TE KOEWACHT Rapportage doorlatendheidsonderzoek Wouterij 55 te Koewacht Opdrachtgever Rho Adviseurs voor leefruimte Nieuwstraat 27 4331 JK Middelburg Rapportnummer

Nadere informatie

Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: project aan de Aubade en de Vurehout te Zaandam. Opdrachtnr. : HA /

Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: project aan de Aubade en de Vurehout te Zaandam. Opdrachtnr. : HA / Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: project aan de Aubade en de Vurehout te Opdrachtnr. : HA-010270/20105441 Datum rapport : 2 november 2012 Veldrapport betreffende grondonderzoek ten

Nadere informatie

De projectlocatie ligt globaal op de coördinaten: X = 134.075 en Y = 444.180.

De projectlocatie ligt globaal op de coördinaten: X = 134.075 en Y = 444.180. Bijlage I Technische beoordeling van de vergunningsaanvraag van Gemeente Vianen voor het onttrekken van grondwater ten behoeve van de bouw van een zwembad onder het nieuw te bouwen multifunctioneel centrum

Nadere informatie

Martens Aannemingsbedrijf bv t.a.v. de heer M. Martens Postbus AB Lekkerkerk.

Martens Aannemingsbedrijf bv t.a.v. de heer M. Martens Postbus AB Lekkerkerk. Martens Aannemingsbedrijf bv t.a.v. de heer M. Martens Postbus 2582 294 AB Lekkerkerk E-mail: m.martens@martens-bouw.nl Project: 1796MAR; IPB Baan 2 Rotterdam Betreft: briefrapport indicatief bodemonderzoek

Nadere informatie

BIJLAGE BIJ BRIEF (MET ALS KENMERK: ) Opdrachtgever: Project: Gemeente Nijkerk Historisch onderzoek aan de Stoutenburgerlaan Amersfoort/

BIJLAGE BIJ BRIEF (MET ALS KENMERK: ) Opdrachtgever: Project: Gemeente Nijkerk Historisch onderzoek aan de Stoutenburgerlaan Amersfoort/ BIJLAGE BIJ BRIEF (MET ALS KENMERK: 110301.001725) Opdrachtgever: Project: Gemeente Nijkerk Historisch onderzoek aan de Stoutenburgerlaan Amersfoort/ Nijkerk Het betreft het plangebied voor het toekomstige

Nadere informatie

: SAB Prinses Margrietlaan Best Betreft : Watertoets ontwikkeling Prinses Margrietlaan nabij nr. 24

: SAB Prinses Margrietlaan Best Betreft : Watertoets ontwikkeling Prinses Margrietlaan nabij nr. 24 Logo MEMO Aan : Henrike Francken Van : Michiel Krutwagen Kopie : Dossier : BA1914-112-100 Project : SAB Prinses Margrietlaan Best Betreft : Watertoets ontwikkeling Prinses Margrietlaan nabij nr. 24 Ons

Nadere informatie

Oriënterend bemalingsadvies ten behoeve van: Nieuwbouw villa, Larikslaan kavel 6 te Amsterdam

Oriënterend bemalingsadvies ten behoeve van: Nieuwbouw villa, Larikslaan kavel 6 te Amsterdam ID Geotechniek Zuiderweg 40 1461 GC Zuidoostbeemster KvK : 34372079 BTW: NL179041769B01 ABN-AMRO: 486047660 IBAN: NL17ABNA0486047660 BIC : ABNANL2A Telefoon: 023-8200313 Telefax : 023-8200314 http://www.idgeotechniek.nl

Nadere informatie

Toetsing effecten Theemswegtracé op grondwaterverontreinigingen

Toetsing effecten Theemswegtracé op grondwaterverontreinigingen Toetsing effecten Theemswegtracé op grondwaterverontreinigingen Toetsing effecten Theemswegtracé op grondwaterverontreinigingen Johan Valstar Annemieke Marsman 1230118-004 Deltares, 2017, B Deltares Titel

Nadere informatie

Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: Project aan de Looweg te Uden. Opdrachtnr. : HA

Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: Project aan de Looweg te Uden. Opdrachtnr. : HA Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: te Opdrachtnr. : HA- Datum rapport : oktober Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: te Opdrachtnr. : HA- Datum rapport : oktober

Nadere informatie

Behoort bij besluit van burgemeester en wethouders van Best d.d

Behoort bij besluit van burgemeester en wethouders van Best d.d Opdrachtgever AM Postbus 45 35 HB Utrecht Behoort bij besluit van burgemeester en wethouders van d.d. Rapport revisie datum status 9787 november 4 Definitief Status onderzoek Compleet Rapport Resultaten

Nadere informatie

Betreft Geohydrologisch onderzoek terrein van de voormalige Apostolische kerk te Naarden

Betreft Geohydrologisch onderzoek terrein van de voormalige Apostolische kerk te Naarden Notitie Referentienummer Datum Kenmerk 13/991685\AsR 11 november 21 296813 Betreft Geohydrologisch onderzoek terrein van de voormalige Apostolische kerk te Naarden 1 Inleiding 2 Bodemopbouw en grondwaterstroming

Nadere informatie

Bodemverontreiniging en grondwaterbeheerssysteem Chemours, Baanhoekweg Dordrecht.

Bodemverontreiniging en grondwaterbeheerssysteem Chemours, Baanhoekweg Dordrecht. Memo Dossier Zaaknummer 200433 Kenmerk D-16-1539473 Datum 17 maart 2016 Onderwerp Bodemverontreiniging en grondwaterbeheerssysteem Chemours, Baanhoekweg Dordrecht. Inleiding In deze memo wordt uitleg gegeven

Nadere informatie

Invloed damwand Meers-Maasband op grondwaterstroming

Invloed damwand Meers-Maasband op grondwaterstroming NOTITIE Onderwerp Invloed damwand Meers-Maasband op grondwaterstroming Project Grensmaas Opdrachtgever Projectbureau Consortium Grensmaas Projectcode HEEL14-29 Status Definitief Datum 18 mei 2016 Referentie

Nadere informatie

Bijlage 1. Geohydrologische beschrijving zoekgebied RBT rond Bornerbroek

Bijlage 1. Geohydrologische beschrijving zoekgebied RBT rond Bornerbroek Bijlage 1 Geohydrologische beschrijving zoekgebied RBT rond Bornerbroek Bijlagel Geohydrologische beschrijving zoekgebied RBT rond Bornerbroek Bodemopbouw en Geohydrologie Inleiding In deze bijlage wordt

Nadere informatie

Geohydrologisch onderzoek Mr.Treublaan 1-3 te Amsterdam

Geohydrologisch onderzoek Mr.Treublaan 1-3 te Amsterdam Geohydrologisch onderzoek Mr.Treublaan 1-3 te Amsterdam Concept, 23 februari 2012 Geohydrologisch onderzoek Mr.Treublaan 1-3 te Amsterdam Verantwoording Titel Opdrachtgever Projectleider Auteur(s) Projectnummer

Nadere informatie

Formatie Samenstelling Geohydrologische betekenis mv. tot 5 Nuenen Groep fijn en matig fijn zand,

Formatie Samenstelling Geohydrologische betekenis mv. tot 5 Nuenen Groep fijn en matig fijn zand, Memo memonummer 1 datum 4 mei 2016 aan K. Willemsen Bureau Verkuylen van A. Schuphof Antea Group kopie M. Booijink Antea Group project Infiltratieonderzoek te Dorst projectnr. 409915 betreft Resultaten

Nadere informatie

Geohydrologisch advies bestemmingsplan Clarenburg 1 te Leusden

Geohydrologisch advies bestemmingsplan Clarenburg 1 te Leusden Notitie Concept Projectleider Arjan Varkevisser Adviseur Thomas Boerman Datum 18 april 2016 Kenmerk N001-1237863TBO-bom-V01 Geohydrologisch advies bestemmingsplan Clarenburg 1 te Leusden 1 Inleiding Heilijgers

Nadere informatie

Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: woning aan de Bielemansdijk tegenover 4 te Zelhem. Opdrachtnr. : HA

Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: woning aan de Bielemansdijk tegenover 4 te Zelhem. Opdrachtnr. : HA Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: woning aan de Bielemansdijk tegenover 4 te Zelhem Opdrachtnr. : HA-013167 Datum rapport : 23 mei 2016 Veldrapport betreffende grondonderzoek ten

Nadere informatie

Geotechnisch bodemonderzoek A9 Heiloo

Geotechnisch bodemonderzoek A9 Heiloo Geotechnisch bodemonderzoek A9 Heiloo ONDERDEEL VAN ORTAGEO GROEP WWW.ORTAGEO.NL Vestiging Almelo: Einsteinstraat 1a 71 PR ALMELO Lankelma Geotechniek Almelo B.V. Tel. +31()5-53 7 info@lankelma-almelo.nl

Nadere informatie

De locatie Het ontwerp van het winkelcentrum en directe omgeving is opgenomen in figuur 1.

De locatie Het ontwerp van het winkelcentrum en directe omgeving is opgenomen in figuur 1. Notitie Datum: 17 juni 2015 Betreft: Afkoppelen nieuwbouw Handelstraat, Apeldoorn Kenmerk: BP30, NOT20150617 Bestemd voor: Bun Projectontwikkeling BV Ter attentie van: de heer J. Spriensma Opgesteld door:

Nadere informatie

Rapportage Geotechnisch Bodemonderzoek te Lelystad

Rapportage Geotechnisch Bodemonderzoek te Lelystad Rapportage Geotechnisch Bodemonderzoek te Opdrachtnummer : 61140249 Project :, Warande Deelgebied 1 en 2 Nieuwbouw Opdrachtgever : Gemeente t.a.v. Crediteuren administratie Postbus 91 Stadhuisplein 2 8200

Nadere informatie

MEMO DHV B.V. Logo. : SAB Arnhem : Michiel Krutwagen. : St Elisabethgaarde Winterswijk : Watertoetsnotitie. Datum : 13 januari 2012

MEMO DHV B.V. Logo. : SAB Arnhem : Michiel Krutwagen. : St Elisabethgaarde Winterswijk : Watertoetsnotitie. Datum : 13 januari 2012 DHV B.V. Logo MEMO Aan Van Dossier Project Betreft : SAB Arnhem : Michiel Krutwagen : BA94-5- : St Elisabethgaarde Winterswijk : Watertoetsnotitie Ons kenmerk : LW-DE227 Datum : 3 januari 22 Classificatie

Nadere informatie

Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: woning aan de Oude Kruisbergseweg 1 te Zelhem. Opdrachtnr. : HA

Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: woning aan de Oude Kruisbergseweg 1 te Zelhem. Opdrachtnr. : HA Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve van: woning aan de Oude Kruisbergseweg 1 te Zelhem Opdrachtnr. : HA-012122 Datum rapport : 23 april 2015 Veldrapport betreffende grondonderzoek ten behoeve

Nadere informatie

Watertoets Klaproosstraat 13, Varsseveld

Watertoets Klaproosstraat 13, Varsseveld Notitie Contactpersoon Inkie Goijer Datum 1 augustus 2008 Kenmerk N002-4579913IGO-evp-V03-NL 1.1 Inleiding De watertoets De watertoets is een instrument dat ruimtelijke plannen toetst op de mate waarin

Nadere informatie

Nieuwbouw BMV aan het Nassauplein te Grathem, gem. Leudal Betreft Geohydrologisch onderzoek Opdrachtnummer Document Opdrachtgever VH-5775-B VH-5775-B-01 Gemeente Leudal Postbus 3008 36093 ZG Leudal Contactbedrijf

Nadere informatie

Inspectie van de bodem middels een vooronderzoek ter plaatse van de percelen C 2552 en C 2553 in Breda

Inspectie van de bodem middels een vooronderzoek ter plaatse van de percelen C 2552 en C 2553 in Breda *OMWB524761* Postbus 75 5000 AB Tilburg 013 206 01 00 info@omwb.nl http://www.omwb.nl Inspectie van de bodem middels een vooronderzoek ter plaatse van de percelen C 2552 en C 2553 in Breda Vooronderzoek

Nadere informatie

Bouwbedrijf Swart T.a.v. de heer T. Offringa Grote Hornstweg 19 D 9261 VW EASTERMAR

Bouwbedrijf Swart T.a.v. de heer T. Offringa Grote Hornstweg 19 D 9261 VW EASTERMAR WMR Rinsumageest B.V. Postbus 5 9104 ZG DAMWÂLD Van Aylvawei 40 9105 KT RINSUMAGEAST Tel. (0511) 42 50 50 Fax (0511) 42 41 84 Internet : www.wmr.nl E-mail : milieu@wmr.nl Bouwbedrijf Swart T.a.v. de heer

Nadere informatie

HYDROLOGISCH ONDERZOEK T.B.V. BOUW BEDRIJFSRUIMTE TE OENE

HYDROLOGISCH ONDERZOEK T.B.V. BOUW BEDRIJFSRUIMTE TE OENE Briefrapport betreffende HYDROLOGISCH ONDERZOEK T.B.V. BOUW BEDRIJFSRUIMTE TE OENE Opdrachtnummer: 1109-0025-000 Veurse Achterweg 10, Postbus 63, 2260 AB, Leidschendam, Tel: 070-3111333., Fax: 070-3111402

Nadere informatie

Mts. Slingerland-Van Beijnum Middenpolderweg LB Streefkerk

Mts. Slingerland-Van Beijnum Middenpolderweg LB Streefkerk Mts. Slingerland-Van Beijnum Middenpolderweg 29 2959 LB Streefkerk Oirschot, 2 mei 217 Betreft: Briefrapportage aanvullende boringen Middenpolderweg 29 te Streefkerk (17267A) Geachte heer, mevrouw, In

Nadere informatie

BIJLAGEN AL-West B.V. Handelskade 39, 7417 DE Deventer, Netherlands Postbus 693, 74 AR Deventer Tel. +31()57 78811, Fax +31()57 78818 e-mail: info@al-west.nl, www.al-west.nl VERHOEVEN MILIEUTECHNIEK

Nadere informatie

Doorsnede parkeergarage en beschermingszone primaire kering (bron: bestemmingsplan)

Doorsnede parkeergarage en beschermingszone primaire kering (bron: bestemmingsplan) HaskoningDHV Nederland B.V. NoLogo MEMO Aan Van Interne toetsing Dossier Project Betreft : Arjan de Wit : Andries van Houwelingen : Jos Tromp : BD8043 : PG Kampen : Invloed parkeergarage op primaire kering

Nadere informatie

HEMELWATERAFVOER ZUIDELIJK VELD FASE 2 TE AMSTERDAM

HEMELWATERAFVOER ZUIDELIJK VELD FASE 2 TE AMSTERDAM FUGRO INGENIEURSBUREAU B.V. Adviesgroep Stedelijke Hydrologie en Waterbeheer RAPPORT betreffende HEMELWATERAFVOER ZUIDELIJK VELD FASE 2 TE AMSTERDAM Opdrachtnummer: 1109-0024-001 Opdrachtgever : DeltaForte

Nadere informatie

Geohydrologisch onderzoek Nieuwe Driemanspolder

Geohydrologisch onderzoek Nieuwe Driemanspolder Geohydrologisch onderzoek Nieuwe Driemanspolder Definitief Projectorganisatie Nieuwe Driemanspolder Grontmij Nederland B.V. Houten, 12 november 2009 Verantwoording Titel : Geohydrologisch onderzoek Nieuwe

Nadere informatie

FUGRO Archiefonderzoek Parkeergarage Willibrordus te Amsterdam

FUGRO Archiefonderzoek Parkeergarage Willibrordus te Amsterdam FUGRO Archiefonderzoek Parkeergarage Willibrordus te Amsterdam Project Nr.: 1116-0129-000 Versie: 1 Datum: 13 januari 2017 Opdrachtgever Gemeente Amsterdam Ingenieursbureau Postbus 12693 1100 AR Amsterdam

Nadere informatie

De winlocatie ligt globaal op de coördinaten: X = en Y =

De winlocatie ligt globaal op de coördinaten: X = en Y = Bijlage I Technische beoordeling van de vergunningsaanvraag van Hydron Midden Nederland voor het onttrekken van grondwater ten behoeve van de drinkwatervoorziening ter plaatse van drinkwaterpompstation

Nadere informatie

AM Wonen BV Noord-Holland T.a.v. de heer S. Hupkens Postbus 20556 1001 NN AMSTERDAM

AM Wonen BV Noord-Holland T.a.v. de heer S. Hupkens Postbus 20556 1001 NN AMSTERDAM AM Wonen BV Noord-Holland T.a.v. de heer S. Hupkens Postbus 20556 1001 NN AMSTERDAM Datum: 11 april 2008 Kenmerk: Ka71w.001aoo.brf Betreft: Effecten ondergrondse constructies op de Waterhuishouding Parkzicht,

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

ONTWERPBESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND ONTWERPBESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 1 mei 2017 Onderwerp : Wet bodembescherming - zaaknummer 2016-013475 Locatie van verontreiniging

Nadere informatie

Behoort bij ontwerpbesluit van B&W

Behoort bij ontwerpbesluit van B&W Geohydrologisch onderzoek T.b.v. Zorgcentrum Campagne Aan de Medoclaan te Maastricht Opdrachtnummer: GC150500 Rapportnummer: R01 Versie: v1.0 Datum rapport: 23 maart 2016 Opdrachtgever: Van Wijnen Sittard

Nadere informatie

Projectnummer: C01012.100139.0400/LB. Opgesteld door: Tristan Bergsma. Ons kenmerk: 078572453:0.2. Kopieën aan: Cees-Jan de Rooi (gd)

Projectnummer: C01012.100139.0400/LB. Opgesteld door: Tristan Bergsma. Ons kenmerk: 078572453:0.2. Kopieën aan: Cees-Jan de Rooi (gd) MEMO ARCADIS NEDERLAND BV Beaulieustraat 22 Postbus 264 6800 AG Arnhem Tel 026 3778 911 Fax 026 4457 549 www.arcadis.nl Onderwerp: Beknopte watersysteemanalyse de Knoop, Doetinchem Arnhem, 29 juli 2015

Nadere informatie

In bijlage 2 is de ligging van de sterke verontreiniging met vinylchloride.

In bijlage 2 is de ligging van de sterke verontreiniging met vinylchloride. Saneringsplan kavel 19 (Papaverweg vml. 47-51) te Amsterdam-Noord D.d. 24 juli 2017 Inleiding Ten behoeve van het bouwrijp maken van het perceel kavel 19 Buiksloterham (ter hoogte van Papaverweg vml. 47-51)

Nadere informatie

Groene Waterberging Operalaan e.o. te Oldenzaal

Groene Waterberging Operalaan e.o. te Oldenzaal Groene Waterberging Operalaan e.o. te Oldenzaal 12 februari 2019 Verantwoording Titel Groene Waterberging Operalaan e.o. te Oldenzaal Opdrachtgever Gemeente Oldenzaal Projectleider Hans van Breugel Auteur(s)

Nadere informatie

Projectnummer: Datum: Velperweg MB Arnhem Postbus CA Arnhem.

Projectnummer: Datum: Velperweg MB Arnhem Postbus CA Arnhem. Gemeente Projectnummer: P. Datum: 2015 Gemeente Opdrachtgever: Projectnummer: Datum: Projectleider: P. 2015 ir. J.P.M van der Valk Opdrachtnemer: Buro Ontwerp & Omgeving Velperweg 157 6824 MB Arnhem Postbus

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Bijlagen. Inleiding.3

Inhoudsopgave. Bijlagen. Inleiding.3 Inhoudsopgave Inleiding.3 1 Geotechnisch grondonderzoek... 4 1.1 Algemeen... 4 1.2 Normen en richtlijnen... 4 1.3 Offerte... 4 1.4 Veldwerk... 4 1.5 Classificatie middels wrijvingsgetal... 5 Bijlagen Bijlage

Nadere informatie

vooronderzoek Eindhovensebaan 9c te Nederweert

vooronderzoek Eindhovensebaan 9c te Nederweert Rapport vooronderzoek Eindhovensebaan 9c te Nederweert Bezoekadres Jekschotstraat 12 Postcode en plaats 5465 PG Veghel Telefoon 0413 287068 e-mail info@bodem-inzicht.nl internet www.bodem-inzicht.nl Projectnaam

Nadere informatie

Resultaten grondonderzoek Woning aan de Lekdijk 42 te Nieuw-Lekkerland

Resultaten grondonderzoek Woning aan de Lekdijk 42 te Nieuw-Lekkerland Resultaten grondonderzoek Woning aan de Lekdijk 42 te Nieuw-Lekkerland Resultaten grondonderzoek Woning aan de Lekdijk 42 te Nieuw-Lekkerland ADCIM Geotechniek b.v. Rembrandtlaan 650 3362 AW Sliedrecht

Nadere informatie

het noordelijk deel (nabij de woningen) en het zuidelijk deel. Vanwege de invloed naar de omgeving is alleen het noordelijk deel beschouwd.

het noordelijk deel (nabij de woningen) en het zuidelijk deel. Vanwege de invloed naar de omgeving is alleen het noordelijk deel beschouwd. partner in bouwputadvies en grondwatertechniek 1/5 Project : HT140056 Park Waterrijk Hekelingen Datum : 1 September 2014 Betreft : Nota waterhuishouding Opsteller : M. (Marco) Zieverink, MSc Documentstatus

Nadere informatie

NIEUWBOUW AAN DE NIJHOFFSTRAAT TE ARNHEM

NIEUWBOUW AAN DE NIJHOFFSTRAAT TE ARNHEM FUGRO GEOSERVICES B.V. Geo-Advies Oost-Nederland Briefrapport betreffende NIEUWBOUW AAN DE NIJHOFFSTRAAT TE ARNHEM Opdrachtnummer: 6013-0088-000 Opgesteld door Gecontroleerd door : S.I.L. Stoffels MSc

Nadere informatie

Betreft: Variatie in grondwaterpeilen en bodemopbouw (bureaustudie) ter plaatse van de Landgoed Huize Winfried te Wapenveld (gemeente Heerde).

Betreft: Variatie in grondwaterpeilen en bodemopbouw (bureaustudie) ter plaatse van de Landgoed Huize Winfried te Wapenveld (gemeente Heerde). Projectnummer 2013-11-002: Variatie in grondwaterpeilen en bodemopbouw Landgoed Huize Winfried Natuurbegraven Nederland T.a.v. de heer W. Peters Postbus 29 5201 AA s-hertogenbosch Betreft: Variatie in

Nadere informatie

De projectlocatie ligt globaal op de coördinaten: X = en Y =

De projectlocatie ligt globaal op de coördinaten: X = en Y = Bijlage I Technische beoordeling van de vergunningsaanvraag van Bouwbedrijf De Waal voor het onttrekken van grondwater ten behoeve van de bouw van een kelder aan de Duwboot 2 te Houten. De projectlocatie

Nadere informatie

Datum : 6 oktober Project : restautatie(in- en extern) monumentale boerderij Dorpstraat 13 Plaats : JISP

Datum : 6 oktober Project : restautatie(in- en extern) monumentale boerderij Dorpstraat 13 Plaats : JISP Datum : 6 oktober 2016 Opdrachtnummer : 710253 Project : restautatie(in- en extern) monumentale boerderij Dorpstraat 13 Plaats : JISP Opdrachtgever : Fam. Alofs Dorpstraat 13 1546 LD Jisp Constructeur

Nadere informatie