NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad Parochie Breda Centrum

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad Parochie Breda Centrum"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad Parochie Breda Centrum December 2016 (jrg. 16 nr. 12) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: Bank: NL47 RABO Eucharistievieringen: H. Antoniuskathedraal: maandag t/m vrijdag: uur donderdag na de viering: Aanbidding tot uur zondag: uur Biechtgelegenheid: Iedere tweede donderdag van de maand tussen en uur. De eerstkomende biechtgelegenheid is 8 december. Gebedsvieringen Begijnhof: Maandag t/m donderdag: uur morgengebed Woensdag uur: Vespergebed met liederen van Taizé. Eucharistieviering Begijnhof: zaterdag uur

2 ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 december Tweede zondag van de Advent ZATERDAG 3 december Begijnhof: samenzang Int.: pastoor Ooms, Lies Taverne, Nicole Smulders-Sassen ZONDAG 4 december Antoniuskathedraal: Gemengd Koor St. Joseph, kinderwoorddienst Int.: Marie-Louise van de Wetering bgnd. de Rooij, Maria van Mens, Harry Platzbeecker, Corry de Koning-Muskens, Lies Taverne, Nicole Smulders-Sassen DINSDAG 6 december Eucharistieviering Antoniuskathedraal: i.v.m. Impulsgroep ZATERDAG-ZONDAG 10 / 11 december Derde zondag van de advent ZATERDAG 10 december Begijnhof: Eerste Communie Wimano Holzken Begijnhof: samenzang Int.: pastoor Ooms, Lies Taverne, Nicole Smulders-Sassen ZONDAG 11 december Antoniuskathedraal: Kathedrale Cantorij, Kinderwoorddienst Int.: Lies Taverne, jaargetijde Koos van IJll, Nicole Smulders- Sassen Begijnhof: doop Savina Bonora Begijnhof: doop Storm Luiijf VRIJDAG 16 december Antoniuskathedraal: Eucharistieviering met Bisschop en kapittel Begijnhof: Huwelijk Didie Schackman en Andrew van Hooijdonk.

3 ZATERDAG-ZONDAG 17 / 18 december Vierde zondag van de Advent ZATERDAG 17 december Begijnhof: dameskoor Int.: pastoor Ooms, Lies Taverne, Nicole Smulders-Sassen Begijnhof bij kaarslicht m.m.v. Kathedrale Cantorij ZONDAG 18 december Antoniuskathedraal: Schola Cantorum Oosterhout, Kinderwoorddienst, Parochiecafé Int.: Koos van IJll, Marie-Louise vd. Wetering bgnd de Rooij, Anna Asselbergs, mevr. Crolla-Veldpaus, mevr. Laurijssen-van Beek, Maria van Mens, Halina Widuch, Lies Taverne, Nicole Smulders-Sassen DONDERDAG 22 december : Antoniuskathedraal Christmas Fever ZATERDAG-ZONDAG 24 / 25 december ZATERDAG 24 december Vigilie van Kerstmis Begijnhof Int.: Pastoor Ooms, Nicole Smulders-Sassen Antoniuskathedraal: Kathedrale Cantorij Nachtmis Antoniuskathedraal, ensemble Kathedrale Cantorij ZONDAG 25 december Kerstdag 10.30: Kathedrale Cantorij Int.: Corry de Koning-Muskens, overleden ouders Koos en Corry van IJll-van Boxtel, Nicole Smulders-Sassen MAANDAG 26 december (2e Kerstdag, H. Stefanus)

4 10.30 Begijnhof: samenzang VRIJDAG 30 december (H. Familie) uur: Antoniuskathedraal Int. Marie Louise vd Wetering bgnd de Rooij, Maria van Mens ZATERDAG-ZONDAG 31 december / 1 januari (Octaafdag van Kerstmis) ZATERDAG 31 december Begijnhof: vespers, samenzang Begijnhof: samenzang Int.: pastoor Ooms, Nicole Smulders-Sassen ZONDAG 1 januari (Hoogfeest H. Maria Moeder van God) Antoniuskathedraal: St. Josephkoor, kinderwoorddienst CHRISTMAS FEVER Berichten Misschien weet u het nog. In juni organiseerden wij in onze kathedraal een fever. Ruim 500 mensen maakten gebruik van de mogelijkheid om een kaarsje op te steken met een eigen intentie. Gewoon ter bemoediging en om God om steun te vragen. Of ter nagedachtenis aan overleden geliefden. In een sfeervolle omgeving met passende muziek maakten velen gebruik van de mogelijkheid tot stil gebed en meditatie. In de week voorafgaand aan Kerst zal er op de Markt in Breda het glazen huis staan i.v.m. de sponsoractie Serious Request. Er zullen hiervoor vele mensen op straat zijn. Wij willen hen ook de gelegenheid geven even in de kerk door te brengen.

5 We nodigen u uit mee te doen op donderdagavond 22 december 2016 van uur tot uur. Vanaf uur zal er in de kerk al gelegenheid zijn voor het sacrament van verzoening voor de vrijwilligers die dit willen ontvangen. Om uur is er koffie en thee en na de fever een kop warme soep en een lekker worstenbroodje voor de vrijwilligers. Als u mee wilt doen, geeft u zich dan alstublieft op bij het parochiesecretariaat via: info@parbc.nl. CURSUS KERKGESCHIEDENIS Op de donderdagen 15 december, 5 en 9 januari en 2 en 16 februari ( uur) organiseert het Sint Franciscuscentrum een cursus Kerkgeschiedenis. Locatie: Bovendonk, Hofstraat 8, Hoeven. In deze cursus wordt per avond telkens een belangrijke periode uit de geschiedenis van de katholieke Kerk belicht. Er wordt ingegaan op de maatschappelijke omstandigheden en op het geloofsleven van degenen die toen daarin leefden en die ons het geloof hebben doorgegeven. Deze cursus Kerkgeschiedenis heeft een inleidend karakter. Bijzondere voorkennis is niet nodig. Ter bestrijding van de kosten wordt een vrije bijdrage gevraagd. Aanmelding via het aanmeldingsformulier op de website of telefonisch:

6 Vespers op oudjaar: Op zaterdag 31 december 2016 houden wij om uur een Vespers in de Catharinakerk op het Begijnhof met aansluitend een Eucharistieviering om uur. Ter afsluiting van het jaar en op de vooravond van 1 januari - Hoogfeest Heilige Maria, Moeder van God komen we samen om God te danken voor 2016 en met Maria vooruit te zien naar Kerstviering ouderen: Graag nodigen wij onze ouderen uit voor de Kerstviering voor ouderen. Op woensdagmiddag 14 december bent u om uur van harte welkom. U kunt zich nog aanmelden. (Zie de folder op de leestafels achter in de kerk) BEDEVAART NAAR ROME: november 2016 Rome is een drukke stad, maar voor de bedevaarders uit Nederland en ons bisdom Breda is het deze week een plaats om stil te staan bij en zich te bezinnen op het Jaar van de Barmhartigheid en de vruchten daarvan in de parochie en in het persoonlijk leven. Dit zegt bisschop Liesen tegen het eind van de bedevaart naar Rome. Het doet goed in het hart van de Kerk met zoveel bekende en onbekende landgenoten de sacramenten van de Kerk te kunnen vieren in de eigen taal. Al de gesprekken brengen een nieuwe of diepere verwantschap tot stand: hier ontmoeten we elkaar als gelovigen die in beweging zijn gekomen en dat ook voor elkaar willen weten. De woorden van Jezus waar twee of drie in mijn Naam bijeen zijn, daar ben Ik in hun midden vinden hier een nieuwe toepassing, aldus de bisschop. Het doet ook goed om de paus van dichtbij mee te maken en zijn inzet voor de barmhartigheid te proeven. Tenslotte werkte het weer ook mee: terwijl er dinsdag een staking was van het openbaar vervoer, was het uitstekend wandelweer.

7 Foto s: R. Mangold) De tocht van de barmhartigheid Gewandeld werd er ook op donderdag 17 november. De weg van de barmhartigheid is het centrale thema van de Nederlandse Romebedevaart. Op donderdag legden de Nederlandse pelgrims deze tocht te voet af. Zij trokken langs verschillende Romeinse plaatsen die een relatie hebben met het thema van de reis. De tocht van de barmhartigheid voerde de pelgrims langs diverse Romeinse kerken, zoals de Chiesa Nova, de synagoge, de heilige Bartholomeus op het Tibereiland, de heilige Cecilia (waar de heilige Willibrordus zijn bisschopswijding ontving) en de S. Maria in Trastevere. Uitleg over Sant Egidio: vriendschap Vicaris Paul Verbeek vertelt: Bij verschillende plaatsen stonden we stil bij een van de werken van barmhartigheid. We deden ook het centrum van de Sant Egidiobeweging in de Romeinse wijk Trastevere aan. Daar kregen we een uitleg over het werk en de spiritualiteit van deze beweging. De gemeenschap ontstond in 1968 in Rome in de wijk Trastevere. De inmiddels wereldwijde lekenbeweging met zo n leden zet zich in voor kwetsbare mensen, met name armen en vluchtelingen. De beweging zet zich ook in voor vrede, recent in Libië en Syrië. Zo is Sant Egidio vanuit dat laatste land een vluchtelingencorridor gestart. Ze

8 hebben al 500 vluchtelingen uit Syrië gehaald en hopen dat dit er worden. In een wereld die muren bouwt, wil Sant Egidio een beweging zijn die bruggen bouwt, zo vertelden ze en ze vroegen om de vriendschap van de Nederlandse pelgrims.die vriendschap is er bijvoorbeeld vanuit Bergen op Zoom. Voor de parochianen uit Bergen op Zoom was het een bijzonder moment, legt vicaris Verbeek uit: In oktober herdacht Bergen op Zoom dat de stad 72 jaar geleden bevrijd is door de Canadezen. Tijdens een oecumenische woorddienst werd voor de Egidiusgemeenschap gecollecteerd. We konden deze opbrengst nu overhandigen. Viering van barmhartigheid De dag sloot af met de viering van barmhartigheid, met bisschop Liesen als hoofdcelebrant. Hij zei dat deze avond de stilte werd gezocht om wakker te worden, om waakzaam te zijn. De bisschop belichtte een aantal aspecten van het bekende bijbelverhaal van de verloren zoon. Het gaat niet alleen om de beweging in het hart, die de zoon maakte door berouwvol weer naar huis te komen, aldus mgr. Liesen. De bisschop vroeg juist aandacht voor de Vader, wiens zoon dood was en weer levend is geworden. De Vader is bezorgd om ons. Verwijzend naar het verhaal van de barmhartige Samaritaan die de gewonde reiziger helpt en voor zijn verzorging betaalt: Jezus was een reiziger die de mens dodelijk gewond heeft aangetroffen. Hij heeft de prijs betaald om het leven van de mens te redden. Mgr. Liesen benadrukte: God kijkt naar ons uit en wil ons zijn barmhartigheid schenken. Vervolgens was er gelegenheid een gebed op te schrijven en neer te leggen bij het altaar, een kaarsje op te steken of het sacrament van boete en verzoening te ontvangen bij één van de vele priesters.

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad Parochie Breda Centrum

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad Parochie Breda Centrum NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad Parochie Breda Centrum NOVEMBER 2016 (jrg. 16 nr. 11) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 076 5215764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank: NL47

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juli / augustus 2015 (jrg. 15 nr. 8)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juli / augustus 2015 (jrg. 15 nr. 8) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum juli / augustus 2015 (jrg. 15 nr. 8) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. mei 2014 (jrg. 14 nr. 6)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. mei 2014 (jrg. 14 nr. 6) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum mei 2014 (jrg. 14 nr. 6) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 Bank: NL93 INGB 0001 0680 62 Rekeningnr. Parochiebijdrage: NL23

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad Parochie Breda Centrum. april 2016 (jrg. 16 nr. 4)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad Parochie Breda Centrum. april 2016 (jrg. 16 nr. 4) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad Parochie Breda Centrum april 2016 (jrg. 16 nr. 4) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank: NL47 RABO 0300

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. februari 2015 (jrg. 15 nr. 3)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. februari 2015 (jrg. 15 nr. 3) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum februari 2015 (jrg. 15 nr. 3) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank: NL98

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad Parochie Breda Centrum. maart 2016 (jrg. 16 nr. 3)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad Parochie Breda Centrum. maart 2016 (jrg. 16 nr. 3) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad Parochie Breda Centrum maart 2016 (jrg. 16 nr. 3) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank: NL47 RABO 0300

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. december 2014 (jrg. 15 nr. 1)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. december 2014 (jrg. 15 nr. 1) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum december 2014 (jrg. 15 nr. 1) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank: NL98

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. februari 2015 (jrg. 15 nr. 3)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. februari 2015 (jrg. 15 nr. 3) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum februari 2015 (jrg. 15 nr. 3) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank: NL98

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. mei 2015 (jrg. 15 nr. 6)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. mei 2015 (jrg. 15 nr. 6) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum mei 2015 (jrg. 15 nr. 6) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank: NL98 INGB

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad Parochie Breda Centrum. juni 2016 (jrg. 16 nr. 6)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad Parochie Breda Centrum. juni 2016 (jrg. 16 nr. 6) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad Parochie Breda Centrum juni 2016 (jrg. 16 nr. 6) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank: NL47 RABO 0300

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juni 2015 (jrg. 15 nr. 7)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juni 2015 (jrg. 15 nr. 7) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum juni 2015 (jrg. 15 nr. 7) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank: NL98 INGB

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad Parochie Breda Centrum. juli 2016 (jrg. 16 nr. 7)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad Parochie Breda Centrum. juli 2016 (jrg. 16 nr. 7) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad Parochie Breda Centrum juli 2016 (jrg. 16 nr. 7) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank: NL47 RABO 0300

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juni 2014 (jrg. 14 nr. 7)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juni 2014 (jrg. 14 nr. 7) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum juni 2014 (jrg. 14 nr. 7) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 Bank: NL93 INGB 0001 0680 62 Rekeningnr. Parochiebijdrage:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad Parochie Breda Centrum. mei 2016 (jrg. 16 nr. 5)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad Parochie Breda Centrum. mei 2016 (jrg. 16 nr. 5) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad Parochie Breda Centrum mei 2016 (jrg. 16 nr. 5) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank: NL47 RABO 0300

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. september 2015 (jrg. 15 nr. 9)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. september 2015 (jrg. 15 nr. 9) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum september 2015 (jrg. 15 nr. 9) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank: NL98

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Parochie Breda Centrum. ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN

NIEUWSBRIEF. Parochie Breda Centrum. ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN DE GEEST DAALT NEER OVER DE APOSTELEN Juni 2017 Parochie Breda Centrum ZATERDAG 3 juni ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN 17.00 Begijnhof: samenzang ZONDAG 4 juni 10.30 Antoniuskathedraal:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD

NIEUWSBRIEF. ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD VAN KRUIS NAAR OPSTANDING April 2017 Parochie Breda Centrum ZATERDAG 1 april ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD 17.00 Begijnhof: samenzang ZONDAG 2 april 10.30 Antoniuskathedraal:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. februari 2014 (jrg. 14 nr. 3)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. februari 2014 (jrg. 14 nr. 3) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum februari 2014 (jrg. 14 nr. 3) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 Bank: NL93 INGB 0001 0680 62 Rekeningnr. Parochiebijdrage:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. oktober 2015 (jrg. 15 nr. 10)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. oktober 2015 (jrg. 15 nr. 10) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum oktober 2015 (jrg. 15 nr. 10) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank: NL98

Nadere informatie

Parochie Breda Centrum

Parochie Breda Centrum HIJ IS OPGESTAAN VOOR ONS Mei 2017 Parochie Breda Centrum Dinsdag 2 mei 11.00 Antoniuskathedraal: 3e dinsdag Antoniusnoveen ZATERDAG 6 mei ZATERDAG-ZONDAG 6 / 7 mei VIERDE ZONDAG VAN PASEN - ROEPINGENZONDAG

Nadere informatie

H. Antoniuskathedraal: maandag t/m vrijdag: 12.00 uur donderdag na de viering: Aanbidding tot 13.00 uur

H. Antoniuskathedraal: maandag t/m vrijdag: 12.00 uur donderdag na de viering: Aanbidding tot 13.00 uur Nieuwsbrief maandelijks informatieblad van parochie Breda Centrum jrg. 13 nr. 7 St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 ING: 10 68 062 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Eucharistievieringen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad Parochie Breda Centrum. december 2015 (jrg. 15 nr. 12)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad Parochie Breda Centrum. december 2015 (jrg. 15 nr. 12) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad Parochie Breda Centrum december 2015 (jrg. 15 nr. 12) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank: NL47 RABO

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. maart 2015 (jrg. 15 nr. 4)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. maart 2015 (jrg. 15 nr. 4) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum maart 2015 (jrg. 15 nr. 4) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank: NL98 INGB

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad Parochie Breda Centrum. november 2015 (jrg. 15 nr. 11)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad Parochie Breda Centrum. november 2015 (jrg. 15 nr. 11) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad Parochie Breda Centrum november 2015 (jrg. 15 nr. 11) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank: NL47 RABO

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. november 2014 (jrg. 14 nr. 12)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. november 2014 (jrg. 14 nr. 12) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum november 2014 (jrg. 14 nr. 12) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank: NL98

Nadere informatie

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten Het sacrament van De ziekenzalving Sacramenten Sacramenten In de Bijbel Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap

Nadere informatie

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten Het sacrament van De ziekenzalving Sacramenten Sacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. november 2013 (jrg. 13 nr. 12)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. november 2013 (jrg. 13 nr. 12) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum november 2013 (jrg. 13 nr. 12) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 ING: 10 68 062 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid Het heilig Jaar van Barmhartigheid wordt geopend op 8 december 2015 (hoogfeest van de Onbevlekte Ontvangenis). Het heilig Jaar wordt afgesloten op 20 november 2016 (hoogfeest

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december november 2016

Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december november 2016 Heilig Jaar van Barmhartigheid 8 december 2015-20 november 2016 Kalender bisdom van Breda (versie 17-12-2015) Datum Basilieken Bisdom en Sint Franciscuscentrum Parochies Activiteiten in Rome 26/12/2015

Nadere informatie

Sint Franciscuscentrum Programmaoverzicht voorjaar 2016 (versie november 2015)

Sint Franciscuscentrum Programmaoverzicht voorjaar 2016 (versie november 2015) Sint Franciscuscentrum Programmaoverzicht voorjaar 2016 (versie november 2015) Voor informatie en opgave E opgave@sintfranciscuscentrum.nl of T 076 5223444 (alleen ochtenden) Beste lezer, VOORWOORD Voor

Nadere informatie

Welke ster imponeert ons?

Welke ster imponeert ons? Welke ster imponeert ons? Kerstspecial 2016 Parochie St. Barnabas & Parochie H. Bartholomeus Haastrecht Schoonhoven Algemene informatie Pastoor J.E.M. van der Mee 0182-382455 vandermee@kerkmail.nl St.

Nadere informatie

Datumslijst! Van 31 december 2016 tot 1 januari 2018

Datumslijst! Van 31 december 2016 tot 1 januari 2018 Datumslijst! Van 31 december 2016 tot 1 januari 2018 Moeder Gods Maria V-I Zaterdag 31 december 2016 18u00 Molenbeersel Zondagskerkviering Zondag 1 januari 2017 Openbaring van de Heer, drie koningen. I-II

Nadere informatie

Datumslijst! Van 1 januari januari 2020

Datumslijst! Van 1 januari januari 2020 Datumslijst! Van 1 januari 2019 1 januari 2020 Weekendvieringen. Zaterdagavond: 18u00: 1 ste en 3 de zaterdag van de maand: Kessenich 2 de en 4 de zaterdag van de maand: Kinrooi 5 de zaterdag van de maand:

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering Maart 2019 Nieuwsbrief Aflevering 2019-3 Maart 2019 In deze aflevering: - Langzaam maar zeker. - Cakeverkoop: sponsoractie Taizé-reis. - Paasfakkeltocht. - Wat kan de parochie betekenen? - Ter herinnering. - Informatie

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba.

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba. Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zondag 18 november 09.30 uur 33 e zondag door

Nadere informatie

KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE. Verwachting

KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE. Verwachting KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE Verwachting In vergelijking met het licht naar waar wij wandelen, is de dag waarin wij leven nog een nacht. Wanneer de Heer Jezus Christus zal komen, met zoveel daglicht,

Nadere informatie

Jacqueline Theunissen en Elisa van den Boogert presenteren de verhalenbundel "Mensen van dichtbij, verhalen van ver".

Jacqueline Theunissen en Elisa van den Boogert presenteren de verhalenbundel Mensen van dichtbij, verhalen van ver. Jacqueline Theunissen en Elisa van den Boogert presenteren de verhalenbundel "Mensen van dichtbij, verhalen van ver". Wanneer een boot achter de horizon verdwijnt, dan is hij niet weg, we zien hem alleen

Nadere informatie

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn informatie voorafgaand aan het gesprek over de uitvaart Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals hij gezegd heeft. Mt 28,6 Inleiding Het is belangrijk

Nadere informatie

Parochie Sint Christoffel Het sacrament van het vormsel

Parochie Sint Christoffel Het sacrament van het vormsel Parochie Sint Christoffel Het sacrament van het vormsel St. Paulus Bekering St. Joseph RK Open Hof H. Maria Koningin St. Caecilia H. Jozef Inhoud Inhoudsopgave pag.: 2 Voorwoord pag.: 3 Wat betekent vormsel

Nadere informatie

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Jullie pastoor vd Weide Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Datum Activiteit Aanvang Bijzonderheden 3 November Allerzielen 11:00 uur De liturgische kleur is paars. De paaskaars brandt. Er is een Eucharistieviering.

Nadere informatie

Het sacrament van. Het vormsel. Sacramenten

Het sacrament van. Het vormsel. Sacramenten Het sacrament van Het vormsel Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

September 2018 Dag Datum Tijd Kerk Bijzonderheden/ Koor

September 2018 Dag Datum Tijd Kerk Bijzonderheden/ Koor Misrooster September 2018 Februari 2019 September 2018 Zaterdag 1-9 18.00 Br Zondag 2-9 10.30 E Dameskoor Dinsdag 4-9 Woensdag 5-9 09.00 E Donderdag 6-9 09.00 E Vrijdag 7-9 19.00 Br Zaterdag 8-9 18.00

Nadere informatie

Het sacrament van. Het vormsel. Sacramenten

Het sacrament van. Het vormsel. Sacramenten Het sacrament van Het vormsel Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

2015-2016. Lambertuskerk - Rotterdam. Catechese. Geloofsvorming. Inleidingen. Verdieping

2015-2016. Lambertuskerk - Rotterdam. Catechese. Geloofsvorming. Inleidingen. Verdieping 2015-2016 Lambertuskerk - Rotterdam Catechese Geloofsvorming Inleidingen Verdieping Locatie en contactgegevens Kerk Oostzeedijk beneden 3 (geen brievenbus) Pastorie Hoflaan 121 3062 JE Rotterdam (bezoek-

Nadere informatie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie 1 van 8 26-1-2016 11:59 Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie In deze enquête stellen wij u een aantal vragen over uw ervaringen met de Thomas a Kempisparochie. Ons doel is beter in beeld te krijgen waar

Nadere informatie

Plechtigheden Goede Week en Pasen

Plechtigheden Goede Week en Pasen Plechtigheden Goede Week en Pasen 1 april Palmzondag 10.00 uur Hoogmis Jezus wordt feestelijk onthaald in Jeruzalem. Wij vieren de Eucharistie met palmwijding en processie en nodigen jong en oud hierbij

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

Niets vragen, niets weigeren

Niets vragen, niets weigeren Franciscus van Sales (1567-1622) leefde in het Franse stadje Annecy, in een tijd van politieke verwarring en godsdienstoorlogen. Hij is bekend als schrijver van twee belangrijke en invloedrijke handleidingen

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste lezer, In deze brochure

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2012 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

9.00 uur: H. Mis, aldaar uur: Aanbidding in de St. Martinuskerk te Breust uur: H. Mis, aldaar

9.00 uur: H. Mis, aldaar uur: Aanbidding in de St. Martinuskerk te Breust uur: H. Mis, aldaar 2018 Ook zijn er door-de-weekse missen in onze kerken: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 10.30 uur H. Mis in de St. Martinuskerk te Breust i.v.m. Bron en Mottenburgh 18.30 uur: aanbidding in de

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 25 dd 24-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 28 juni: Dertiende zondag door het jaar: Opwekking van het dochtertje van Jaïrus (Mc. 5, 21-43). Zondag

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 17 dd 27-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER De maand mei is bijzonder toegewijd aan de heilige Maria Zondag 1 mei: Zesde paaszondag: De H.Geest zal U alles

Nadere informatie

Oase veelgestelde vragen:

Oase veelgestelde vragen: Oase veelgestelde vragen: De mensen van Oase krijgen vaak vragen van mensen buiten Oase, met name van katholieken van wie de thuis-kerk gesloten is. In dit artikel proberen we daar antwoord op te geven.

Nadere informatie

Zondag 10 juli Eucharistieviering W&C viering Eucharistieviering - 15e zondag door het jaar Kapelaan Verhaegh Pastor Dekker Pastoor Quadvlieg

Zondag 10 juli Eucharistieviering W&C viering Eucharistieviering - 15e zondag door het jaar Kapelaan Verhaegh Pastor Dekker Pastoor Quadvlieg Zaterdag 2 juli - - - - Zondag 3 juli Eucharistieviering Eucharistieviering Eucharistieviering Eucharistieviering 14e zondag door het jaar Pastoor Quadvlieg Pastor Niesten Zaterdag 9 juli - - - Eucharistieviering

Nadere informatie

Kerstmis het feest van de Vredevorst..

Kerstmis het feest van de Vredevorst.. Kerstmis het feest van de Vredevorst.. Van het bestuur Afsluiting Heilig Jaar van de Barmhartigheid Filmavond: Moeder Teresa van Calcutta Uitnodiging nieuwe leesgroep Parochiebedevaart naar Lourdes in

Nadere informatie

Liturgisch weekendrooster en bijzondere vieringen 2 e helft 2018

Liturgisch weekendrooster en bijzondere vieringen 2 e helft 2018 1 Liturgisch weekendrooster en bijzondere vieringen 2 e helft 2018 Geel = zaterdag 1-2 september 2018 22e ZONDAG DOOR HET JAAR 19.00 De Rijp Mariusz Momot Dameskoor 10.00 Purmerend Mariusz Momot Pauluskoor

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017 Nieuwsbrief Aflevering 2017-12 December 2017 In deze aflevering: - Geboren. - Kerstpakketten acties. - Kerstvieringen. - Kerst-inn. - Vooraankondiging. - Algemene gegevens. Geboren. Dat geboren mag worden

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 33, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, 2015-2016 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste lezer,

Nadere informatie

EERSTE COMMUNIE 2018

EERSTE COMMUNIE 2018 EERSTE COMMUNIE 2018 Enkele jaren geleden koos je voor het eerste christelijke sacrament, het DOOPSEL = opname in de christengemeenschap Mia Verbanck Mia Verbanck sterke symbolen Het was een vrijwillige

Nadere informatie

Vaste kerkdiensten: Zaterdag: u H.Mis Zondag: u H.Mis. Woensdag: u Rozenkransgebed.

Vaste kerkdiensten: Zaterdag: u H.Mis Zondag: u H.Mis. Woensdag: u Rozenkransgebed. Vaste kerkdiensten: Zaterdag: 18.30 u H.Mis Zondag: 10.00 u H.Mis Woensdag: 18.15 u Rozenkransgebed. Maandag t/m donderdag: 18.30 u H.Mis (m.i.v. 9-1-2017 op vrijdag geen H. Mis). Ziekencommunie: Iedere

Nadere informatie

Vogelenzang OLV Tenhemelopneming. Heemstede BAVO. Heemstede OLV Hemelvaart Zaterdag 2 april. Bennebroek Jozef. Datum. Jaar C

Vogelenzang OLV Tenhemelopneming. Heemstede BAVO. Heemstede OLV Hemelvaart Zaterdag 2 april. Bennebroek Jozef. Datum. Jaar C Zaterdag 2 april Zondag 3 april W & C viering Eucharistieviering Eucharistieviering Eucharistieviering Beloken Pasen, Pastor Dekker Pastor Quadvlieg Pastor Geels Zondag van de Goddelijke Senioren Dames

Nadere informatie

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Jaarplan 2015 Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Ter inleiding: Voor u ligt het jaarplan 2015 van de parochiekern Sint Bartholomeus. Dit jaarplan is opgesteld door de Commissie Pastoraal

Nadere informatie

St. Martinuskerk, Wergea-Warten

St. Martinuskerk, Wergea-Warten Sint Vitusparochie St. Martinuskerk, Wergea-Warten 22 feb 2018 6 e Jrg. nr 1. 2018 Beste Lezers van de Digitale Muurkrant, Alweer de 6 e jaargang van onze Digitale Muurkrant. En jawel, als buiten-gebied

Nadere informatie

ma. 23 sept Dominicuskerk Euch. P. Stiekema/G. Kamsma huwelijk Inge Blaauwbroek en Melvin Wiersma

ma. 23 sept Dominicuskerk Euch. P. Stiekema/G. Kamsma huwelijk Inge Blaauwbroek en Melvin Wiersma De pastores van de Sint-Vitusparochie gaan voor in de volgende kerken: St. Bonifatiuskerk, Bonifatiusplein 20, 8911 JT Leeuwarden St. Dominicuskerk, Harlingerstraat 26, 8913 CE Leeuwarden H. Marcuskerk,

Nadere informatie

Datumslijst! Van 1 januari januari 2019

Datumslijst! Van 1 januari januari 2019 Datumslijst! Van 1 januari 2018 1 januari 2019 Weekendvieringen. Zaterdagavond: 18u00: 1 ste en 3 de zaterdag van de maand: Kessenich 2 de en 4 de zaterdag van de maand: Kinrooi 5 de zaterdag van de maand:

Nadere informatie

ADVENT. C.R.L. en C.R.W. Z. Jan van Ruusbroec, ged. In eucharistie: eerste lezing en evangelie zie boven. In getijden: van de dag; gebed van de zalige

ADVENT. C.R.L. en C.R.W. Z. Jan van Ruusbroec, ged. In eucharistie: eerste lezing en evangelie zie boven. In getijden: van de dag; gebed van de zalige ADVENT DECEMBER 2013 EERSTE ZONDAG VAN DE ADVENT P In getijden: avondgebed: (psalterium: week I, blz. 3 en 771) Psalmen 141, 142, 185 1 DECEMBER: In eucharistie: 157; eerste lezing: Jes. 2, 1-5; antwoordpsalm:

Nadere informatie

Uitnodiging voor het Kerstfeest

Uitnodiging voor het Kerstfeest Uitnodiging voor het Kerstfeest Van het parochiebestuur Pastor Eppink mindert zijn voorgaan in de liturgie Nieuw liturgisch rooster Biechten voor Kerstmis De begraafplaats heeft een nieuwe inrit gekregen

Nadere informatie

Activiteiten voor de maand november

Activiteiten voor de maand november Activiteiten voor de maand november Elke morgen is er koffiedrinken, vanaf 10.30 uur in de recreatiezaal Elke maandag is er handwerken, heeft u een knoop die aangezet moet worden, dan kan dit gedaan worden,

Nadere informatie

Het sacrament van. Boete en verzoening. Sacramenten

Het sacrament van. Boete en verzoening. Sacramenten Het sacrament van Boete en verzoening Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van

Nadere informatie

Het sacrament van. Boete en verzoening. Sacramenten

Het sacrament van. Boete en verzoening. Sacramenten Het sacrament van Boete en verzoening Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van

Nadere informatie

Parochieberichten Geldrop

Parochieberichten Geldrop Parochieberichten Geldrop Contact: Stationsstraat 21, 5664 AP, Geldrop 040-2862364 mail: geldrop@parochienicasius.nl website: www.parochienicasius.nl Jaargang 3 nummer 11 December 2017 Met Maria op weg

Nadere informatie

Agenda winterwerk. Evangelisch Lutherse Gemeente Lukaskerk Lutherse Burgwal 7-9 Om en Bij CB DEN HAAG 2512 XK DEN HAAG

Agenda winterwerk. Evangelisch Lutherse Gemeente Lukaskerk Lutherse Burgwal 7-9 Om en Bij CB DEN HAAG 2512 XK DEN HAAG Agenda 2017 2018 winterwerk Evangelisch Lutherse Gemeente Lukaskerk Lutherse Burgwal 7-9 Om en Bij 2 2512 CB DEN HAAG 2512 XK DEN HAAG Van harte welkom! Het seizoen 2017-2018 kenmerkt zich vooral door

Nadere informatie

Vogelenzang OLV Tenhemelopneming. Heemstede BAVO. Heemstede OLV Hemelvaart Zaterdag 6 februari. Bennebroek Jozef. Datum. Jaar C

Vogelenzang OLV Tenhemelopneming. Heemstede BAVO. Heemstede OLV Hemelvaart Zaterdag 6 februari. Bennebroek Jozef. Datum. Jaar C Zaterdag 6 februari Zondag 7 februari W & C viering Eucharistieviering Eucharistieviering Eucharistieviering 5e zondag door het jaar Pastor Dekker Pastor Quadvlieg en Pastor Geels Senioren Diaken v. Peperstraten

Nadere informatie

Parochie Sint Christoffel

Parochie Sint Christoffel Parochie Sint Christoffel Het sacrament van de Eucharistie (1 e communie) St. Paulus Bekering St. Joseph RK Open Hof H. Maria Koningin St. Caecilia H. Jozef Inhoud Inhoudsopgave pag.: 2 Voorwoord pag.:

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 02 dd 08-01-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 12 januari: Doopsel van de Heer: Jezus doop in de Jordaan: Dit is mijn welbeminde Zoon, luistert naar

Nadere informatie

RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN

RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN Drie-en-dertigste zondag door het jaar, 13 november 2016 Nederlandse vertaling: NRL, 2015

Nadere informatie

Woensdag 6 maart om uur - Aswijding en begin van de veertigdagen/vastentijd). Lezingen: Joël 2, en Mattheüs 6,

Woensdag 6 maart om uur - Aswijding en begin van de veertigdagen/vastentijd). Lezingen: Joël 2, en Mattheüs 6, Januari 2019. Zaterdag 5 januari om 19.00 uur - Openbaring des Heren Hoogfeest. Lezingen: Jesaja 60, 1-6 en Matteüs 2,1-12. Zaterdag 12 januari om 19.00 uur -Doop van de Heer. Lezingen: Jesaja 42, 1-4

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

EERSTE COMMUNIE 2017

EERSTE COMMUNIE 2017 EERSTE COMMUNIE 2017 Enkele jaren geleden koos je voor het eerste christelijke sacrament, het DOOPSEL = opname in de christengemeenschap Mia Verbanck Het was een vrijwillige keuze én een engagement om

Nadere informatie

De ander / de Ander verstaan in en rond Alkmaar

De ander / de Ander verstaan in en rond Alkmaar De ander / de Ander verstaan in en rond Alkmaar Feestweek van de oecumene 2018 'De ander / de Ander verstaan' is het thema van de feestweek van de oecumene 2018 in Alkmaar. U moet er even voor gaan zitten

Nadere informatie

Het sacrament van. De eucharistie. Sacramenten

Het sacrament van. De eucharistie. Sacramenten Het sacrament van De eucharistie Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de

Nadere informatie

Thema: Vele kleuren maken de regenboog

Thema: Vele kleuren maken de regenboog Zondag 10 september 2017 Startzondag Thema: Vele kleuren maken de regenboog Orgelspel Begroeting (ouderling van dienst) De gemeente gaat staan Intochtslied: Lied 975: 1, 2, 3 DIENST VAN DE VOORBEREIDING

Nadere informatie

PROGRAMMA voor de samenwerking tussen de Sint Josephschool en de Heilig Hartkerk te Heerhugowaard De Noord

PROGRAMMA voor de samenwerking tussen de Sint Josephschool en de Heilig Hartkerk te Heerhugowaard De Noord PROGRAMMA 2019-2020 voor de samenwerking tussen de Sint Josephschool en de Heilig Hartkerk te Heerhugowaard De Noord 1 PROGRAMMA 2019 2020 voor de samenwerking tussen de Sint Josephschool en de Heilig

Nadere informatie

Voedsel voor de ziel

Voedsel voor de ziel Voedsel voor de ziel Activiteiten Protestantse gemeente Schoorl Groet Camp programma 2016-2017 De Protestantse Gemeente van Schoorl Groet en Camp is een open gemeenschap met een programma-aanbod voor iedereen

Nadere informatie

Slimhuishouden.nl. sslaap kamer. slaap kamer bad kamer trappen overloop. slaap kamer. slaap kamer. hal. zolder. woon kamer buiten boel.

Slimhuishouden.nl. sslaap kamer. slaap kamer bad kamer trappen overloop. slaap kamer. slaap kamer. hal. zolder. woon kamer buiten boel. nov 2016 45 maandag 7 dinsdag 8 woensdag 9 donderdag 10 vrijdag 11 zaterdag 12 Aankomst Sint zondag 13 s nov 2016 46 maandag 14 dinsdag 15 woensdag 16 donderdag 17 vrijdag 18 zaterdag 19 zondag 20 s nov

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST Op kerstavond, maandag 24 dec., is er om 20.00u een

Nadere informatie

Eucharistieviering Vierde zondag van de Advent Jaar C 20 december 2015 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Vierde zondag van de Advent Jaar C 20 december 2015 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Vierde zondag van de Advent Jaar C 20 december 2015 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 568 INLEIDING SCHULDBELIJDENIS Genade zij u en vrede

Nadere informatie

Jaarplanner EMS 2019

Jaarplanner EMS 2019 januari 2019 1 di 1-jan Mis in Slenaken EMS EMS 10.45 Nieuwjaarsreceptie in Slenaken parochies EMS wo 2-jan do 3-jan avondmis 19.00 vr 4-jan avondmis 19.00 za 5-jan 18.00 GKZ 19.30 geruild met E (GKZ zaterdag

Nadere informatie

Niemand valt of hij valt in Uw handen niemand leeft of hij leeft naar U toe

Niemand valt of hij valt in Uw handen niemand leeft of hij leeft naar U toe Niemand valt of hij valt in Uw handen niemand leeft of hij leeft naar U toe Euch: Eucharistieviering, W&C: Woord- en Communieviering, W&G: Woord- en Gebedsviering Wijzigingen voorbehouden. Zie ook www.pj23.nl

Nadere informatie

Biechten in de Goede Week. Communicatie is belangrijk voor de toekomst Wie helpt mee de kerk op de kaart te zetten?

Biechten in de Goede Week. Communicatie is belangrijk voor de toekomst Wie helpt mee de kerk op de kaart te zetten? Vrede zij U Biechten in de Goede Week Communicatie is belangrijk voor de toekomst Wie helpt mee de kerk op de kaart te zetten? Resultaten vitaliteitsonderzoek teruggekoppeld Stagiair Leer je intuitie gebruiken

Nadere informatie

Op verhaal komen. Activiteiten van de Protestantse Gemeente te Schoorl-Groet-Camperduin. september-december 2015

Op verhaal komen. Activiteiten van de Protestantse Gemeente te Schoorl-Groet-Camperduin. september-december 2015 Op verhaal komen Activiteiten van de Protestantse Gemeente te Schoorl-Groet-Camperduin september-december 2015 In en rond de kerkjes van Schoorl en Groet gebeurt meer dan je denkt. In dit boekje vind je

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Haaksbergen-Buurse Palmzondag 14 april 2019

Protestantse Gemeente te Haaksbergen-Buurse Palmzondag 14 april 2019 Protestantse Gemeente te Haaksbergen-Buurse Palmzondag 14 april 2019 voorganger: ds. Job Stein organist: Marion Röber lector: Nynke van Genderen - Hiemstra Klokgelui DIENST VAN HET SAMENKOMEN De allerkleinsten

Nadere informatie

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter verzorgden een dansje op de Peruviaanse muziek, onder leiding

Nadere informatie

Misintenties Parochie H. Pancratius Mesch DECEMBER

Misintenties Parochie H. Pancratius Mesch DECEMBER DECEMBER Zaterdag 1 december 19.00 uur H.Mis met samenzang en Kinderwoorddienst. Zondag 2 december 10.00 uur Hoogmis m.m.v. Kerkelijk Zangkoor St. Pancratius; voor Rina Pinckaers-Martinussen (jaardienst);

Nadere informatie

Orde van dienst. Zondag 28 juli 2019 Tafeldienst Thema: Druk, druk, druk. Voorganger: Aarnoud van der Deijl Gastspreekster: Madeleen van der Deijl

Orde van dienst. Zondag 28 juli 2019 Tafeldienst Thema: Druk, druk, druk. Voorganger: Aarnoud van der Deijl Gastspreekster: Madeleen van der Deijl Orde van dienst Zondag 28 juli 2019 Tafeldienst Thema: Druk, druk, druk Voorganger: Aarnoud van der Deijl Gastspreekster: Madeleen van der Deijl m.m.v. Arjen Noordzij, vleugel en orgel VOORBEREIDING Ontmoeting,

Nadere informatie

OUD-KATHOLIEKE PAROCHIE van de HEILIGE MARIA MAIOR te Dordrecht LITURGIEWIJZER. voor de Dienst van Schrift en Gebed van 24 februari 2019

OUD-KATHOLIEKE PAROCHIE van de HEILIGE MARIA MAIOR te Dordrecht LITURGIEWIJZER. voor de Dienst van Schrift en Gebed van 24 februari 2019 OUD-KATHOLIEKE PAROCHIE van de HEILIGE MARIA MAIOR te Dordrecht LITURGIEWIJZER voor de Dienst van Schrift en Gebed van 24 februari 2019 Feestdag van de Heilige Mattias apostel en martelaar 2 van 7 De Oud-Katholieke

Nadere informatie

Column Mgr. Ron van den Hout. Kerk (8)

Column Mgr. Ron van den Hout. Kerk (8) Column Mgr. Ron van den Hout Kerk (8) De columns van de afgelopen maanden hadden de parochie als vertrekpunt. Het is de Kerk zoals u die van dichtbij ervaart, de lokale gemeenschap, de eigen mensen, het

Nadere informatie