Zondag 17 februari Nieuw Leven Kerk in Actie 40-dagentijdcampagne Nieuw Leven! voor HIV/AIDS-patiënten in China.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zondag 17 februari Nieuw Leven Kerk in Actie 40-dagentijdcampagne 2013. Nieuw Leven! voor HIV/AIDS-patiënten in China."

Transcriptie

1 Zondag 17 februari Nieuw Leven Kerk in Actie 40-dagentijdcampagne 2013 Nieuw Leven! voor HIV/AIDS-patiënten in China. In de 40dagentijd staan zes heel verschillende projecten centraal die samen een goed beeld geven van de manier waarop Kerk in Actie levensvernieuwing ondersteunt. De komende weken vragen wij daarvoor uw aandacht, voorbeden en bijdrage. Zending bedrijven is in China nog steeds verboden, maar de overheid kan niet om de jonge en levenslustige kerken heen. De regering heeft de kerk zelfs om hulp gevraagd bij het bieden van maatschappelijke zorg. Vier kerken gaan in de provincie Yunnan zelfhulpgroepen opzetten voor hiv/aidspatiënten. Eén klein riviertje. Dat is de grens tussen de provincie Yunnan in Zuid-China en Myanmar, waar heroïne gemakkelijk en goedkoop is te krijgen. Voor steeds meer Chinezen is die grens niet voldoende, ze bezwijken voor de verleiding van drugs. Soms vanuit nieuwsgierigheid, maar vaker als gevolg van geestelijke armoede of een moeilijke thuissituatie. En hun drugsgebruik werkt de verspreiding van hiv/aids in de hand. Kerken in Yunnan zetten alles op alles om het tij te keren. Ondersteund door de provinciale Raad van Kerken in China heeft de kerk in Dali een programma opgezet voor hiv/aidspatiënten. Kerkleden zoeken de patiënten op, geven voorlichting en bieden hiv/ aidspatiënten trainingen aan. Ook organiseert de kerk bijeenkomsten waar hiv/aidspatiënten elkaar ontmoeten, elkaar kunnen steunen en waar ex-verslaafden vertellen dat een leven zonder drugs mogelijk is. De kerk is zo een veilige plek voor hiv/aidspatiënten waar ze bovendien geholpen worden om een nieuw leven op te bouwen. Behalve het sociaal-maatschappelijke aspect speelt ook het Evangelie een belangrijke rol in het werk van de kerken in Yunnan. Het christelijk geloof vult de leegte die veel verslaafden ervaren. Bovendien putten ze er kracht uit om hun verslavende gewoonten te doorbreken. NIEUW LEVEN IS MOGELIJK. OOK NA DRUGSVERSLAVING EN HIV-BESMETTING. Uw bijdrage is welkom in de collecte van a.s. zondag of op t.n.v. Diaconie Prot. Gemeente Apeldoorn.

2 Zondag 24 februari Nieuw Leven! na gevangenisstraf Nogal wat gedetineerden ontdekken tijdens gevangeniskerkdiensten dat een nieuw leven ook voor hen is weggelegd. Ze krijgen hoop en perspectief. Maar eenmaal vrij vinden ze maar moeilijk aansluiting in kerk en samenleving. Exodus Nederland en Kerken met Stip helpen ex-gedetineerden bij het vinden van een zinvolle plek. Kerken met een stip doen er alles aan om ex-gedetineerden extra welkom te heten. De leden daarvan zijn toegerust om ex-gedetineerden op te vangen en te begeleiden in hun nieuwe leven. Aan iedere Kerk met Stip is een justitiepastor verbonden, die op verzoek kan adviseren en bijspringen. Ex-gedetineerden kunnen daar rekenen op respect en begeleiding bij hun zoektocht naar geestelijke rust. Kerk met Stip sluiten aan op de geestelijke zorg die in de gevangenis is geboden. Vanuit dertien huizen werkt de Exodus Nederland aan de re-integratie van ex-gedetineerden. De 225 professionals en 1800 vrijwilligers begeleiden ex-gedetineerden op vier sleutelgebieden: wonen, werken, relaties en zingeving. En ze staan bovendien klaar voor familie en verwanten. Dankzij het Ouders, Kinderen en Detentieproject kunnen gedetineerde ouders hun kinderen maandelijks ontmoeten in een vriendelijke ruimte in de gevangenis. Kerk in Actie steunt het werk van Kerk met Stip en Exodus Nederland en bepleit de zaak van ex-gedetineerden bij de overheid. Zodat ze na hun vrijlating écht vrij kunnen zijn. ECHT VRIJ ZIJN NA HET UITZITTEN VAN EEN GEVANGENISSTRAF: HET SUMMUM VAN NIEUW LEVEN Voor dit werk is uw bijdrage aan de diaconale collecte, of op t.n.v. Diaconie Prot. Gemeente Apeldoorn, zeer welkom.

3 Zondag 3 maart - Nieuw Leven voor Jonge Christenen in Bangladesh Onze gemeenschap verschilt van de traditionele kerk. Wij houden islamitische vormen aan in onze eredienst. Wij zitten bijvoorbeeld op de grond, bidden met open handen, en de taal in onze bijbel is aangepast aan het Arabisch. Anup Dio was moslim, maar is nu christen. Hij is imam (= voorganger) van een jamat. In deze gemeenten staat het Evangelie van Christus centraal, op een manier die past bij de cultuur en tradities van moslims. In Bangladesh heeft de organisatie Isa-e-Jamat de afgelopen tien jaar 47 jamats gesticht. Steeds meer moslims bekeren zich tot het christelijk geloof, maar ze voelen zich niet thuis in de bestaande kerken. De traditie en geloofsbeleving van deze kerken is gevormd door het hindoeïsme. Isa-e-Jamat doet veel om deze jonge christenen te ondersteunen bij het stichten van nieuwe gemeentes. De organisatie traint jamatleiders en helpt bij het onderwijzen van kinderen en volwassenen. Ook kunnen geïnteresseerde moslims schriftelijke introductiecursussen volgen en deelnemen aan bijeenkomsten voor geïnteresseerden. Veel jamats vervullen een maatschappelijke functie. In de kerkgebouwen bevindt zich vaak een dokterspost of een kleuterschool. De jamats worden hierdoor beter door de bevolking geaccepteerd. Ronduit populair zijn de dorpsevenementen die de jamats organiseren met als hoogtepunt een musical over sociale thema s en bijbelse waarden. GEEF DEZE JONGE GELOOFSGEMEENSCHAPPEN EEN KANS. STEUN HET WERK VAN ISA-E-JAMAT. Tijdens de 40-dagentijd vragen wij uw aandacht, voorbeden en financiële bijdragen ook voor dit project. Behalve in de UITGANGScollecte voor de Zending, is uw gift ook welkom op: t.n.v. Diaconie Prot. Gemeente Apeldoorn.

4 Zondag 10 maart Nieuw Leven voor kinderen van de rekening Te veel kinderen in Nederland zijn het kind van de rekening. Omdat hun ouders naar Nederland zijn gevlucht. Omdat ze een beperking hebben. Of in een arm gezin opgroeien. Wat hun omstandigheid ook is, ze verdienen een toekomst. Kerk in Actie steunt organisaties die kinderen ruimte geven om kind te zijn. Kinderen in asielzoekerscentra leven in een troosteloze omgeving en lopen rond met problemen van volwassenen. Stichting De Vrolijkheid is een netwerk van kunstenaars, theatermakers en musici die hen vrolijkheid brengen. Ze gaan creatief aan de slag, maken droomhuizen, vogelverschrikkers, gedichten of vliegers. Zo kunnen de vluchtelingenkinderen hun ervaringen verwerken, en durven ze te spelen en vrolijk te zijn. Olga uit Rusland koestert goede herinneringen: De Vrolijkheid zorgde ervoor dat ik even alle problemen en zorgen kon vergeten en gewoon dagje uitgaan, iets leuks doen. De Rudolphstichting is een veilige haven voor kinderen die niet meer bij hun ouders kunnen wonen. In heel Nederland ontwikkelt de Rudolphstichting vernieuwende projecten in de jeugdzorg en geeft ondersteuning aan gezinshuizen. Bij Barneveld heeft de Rudolphstichting een eigen jeugddorp (De Glind), waar honderdtwintig kinderen die niet meer thuis kunnen wonen in een gewoon gezin opgroeien. Het gezin biedt hen de structuur, veiligheid en liefde die ze nodig hebben. De kinderen in Rotterdam Charlois komen met de jeugdclub elke week bij elkaar. En in de zomer gaan ze op kamp. Dat is mogelijk dankzij Jeugdhaven Het Anker, hun buurthuis en een initiatief van de Protestantse Kerk in Rotterdam Charlois. Ook voor de ouders zijn er gespreksgroepen, inloopochtenden en creatieve activiteiten. JUIST KINDEREN DIE OP ACHTERSTAND ZIJN GEZET VERDIENEN NIEUW LEVEN. Voor dit werk is uw bijdrage aan de diaconale collecte, of op t.n.v. Diaconie Prot. Gemeente Apeldoorn, zeer welkom.

5 zondag 17 maart Nieuw leven voor ontheemden in Colombia Al meer dan vijftig jaar zit de Colombiaanse bevolking klem tussen rebellengroepen, de overheid en het leger. Deze partijen vechten hun strijd om macht, geld en grond ongelofelijk gewelddadig uit. De gewone Colombiaan op platteland is de dupe. Steeds vaker vluchten mensen naar de stad. Inmiddels zijn vijf miljoen Colombianen ontheemd. En daar komen iedere dag meer dan achthonderd bij. Mencoldes vangt de ontheemden in de stad op. De organisatie biedt eerste hulp, helpt bij traumaverwerking en zorgt ervoor dat deze mensen krijgen waar ze recht op hebben: onderdak, medische zorg, voedsel, scholing en werk. Bovendien maakt Mencoldes de ontheemden wegwijs in de ingewikkelde regelgeving. Zoals Ana. Zij ontvluchtte met haar drie kinderen het geweld in het plattelandsstadje Planadas, waar ze woonde. Op haar vlucht kon Ana bijna niets meenemen. Ze had net genoeg geld bij zich om voor een maand een kamer te huren. De kerk, waar Ana aanklopte om hulp, verwees haar door naar Mencoldes. Ze vertelt: Ik wist niet dat ik recht had op overheidshulp. Mencoldes vertelde mij dat ik bij de overheid een verklaring moest afleggen om erkend te worden als ontheemde. Een van mijn kinderen moest naar het ziekenhuis, maar we werden geweigerd. Bij Mencoldes leerde ik aanspraak te maken op mijn rechten. Pas toen kreeg ik de hulp die we zo nodig hadden. Mencoldes heeft een eigen opvangcapaciteit, maar de vluchtelingenstroom is te groot. De organisatie wil daarom de ontheemden weerbaar en zelfstandig maken. Bij Mencoldes volgen ze cursussen tot naaister, bouwvakker of monteur, zodat ze straks hun eigen brood verdienen. En soms kunnen vluchtelingenfamilies dankzij de lobby van Mencoldes terugkeren naar hun eigen dorp. NIEUW LEVEN. VLUCHTELINGEN ZIJN ERNAAR OP ZOEK. Uw bijdrage aan de collecte van a.s. zondag, of op t.n.v. Diaconie Prot. Gemeente Apeldoorn, is zeer welkom.

6 Zondag 24 maart Zorg voor nieuw leven in Malawi In Malawi wordt pijnlijk duidelijk hoe belangrijk goede gezondheidszorg is. Het land heeft de hoogste moederen kindsterfte ter wereld. Eenvoudigweg door gebrek aan kennis en middelen. Er zijn dringend geschoolde verloskundigen nodig. En er kunnen levens worden gered als meer plattelandsmoeders in de ziekenhuizen terecht kunnen. Om dit te bereiken heeft Kerk in Actie met steun van partnerorganisaties en lokale kerken, het Uchembere Netwerk in het leven geroepen. Dit netwerk brengt ruim 125 moedergroepen essentiële kennis over geboorte, borstvoeding en gezondheid. Zo leren de plattelandsmoeders het belang van professionele zorg kennen en durven ze er ook voor te kiezen. Ook zoekt het Netwerk naar mogelijkheden om plattelandsvrouwen toegang te geven tot de professionele zorg. B.v. via de fietsambulance. Deze kar waarop een vrouw liggend vervoerd kan worden, redde het leven van Lucia: Ik heb acht kinderen gekregen, maar vier zijn bij de geboorte overleden. Gelukkig kon ik van mijn jongste twee kinderen in het ziekenhuis bevallen. Bij de laatste bevalling verloor ik veel bloed. Ik kreeg direct een transfusie. Als ik thuis was geweest, had ik het niet overleefd. Lucia heeft het ziekenhuis op tijd kunnen bereiken dankzij de fietsambulance. Deze uitvinding is een uitkomst voor moeilijk bereikbare dorpen en een betaalbaar alternatief voor een ambulanceauto. Ik ben er zo trots op. Dankzij die fiets heb ik een gezonde baby, vertelt een dankbare Lucia. Steeds vaker zijn plattelandsvrouwen niet enkel meer aangewezen op de ongeschoolde vroedvrouwen, maar kunnen en willen ze een beroep doen op professionele verloskundigen of terecht in het ziekenhuis. ZORG VOOR NIEUW LEVEN OP HET PLATTELAND VAN MALAWI. Elke dag is er nieuw leven, ontstaan er nieuwe kansen en krijgen mensen nieuwe moed. Ver weg en dichtbij zien we dat mensen steeds weer hoopvol beginnen aan de rest van hun leven. Daarbij willen wij hen steunen. Via de collecte of door een gift over te maken op t.n.v. Diaconie Prot. Gemeente Apeldoorn

Zondag 2 november, alle kerken 1 e collecte Najaarszendingsweek van Kerk in Actie met als thema : Geloof in Zambia! Vandaag collecteren we voor een

Zondag 2 november, alle kerken 1 e collecte Najaarszendingsweek van Kerk in Actie met als thema : Geloof in Zambia! Vandaag collecteren we voor een Zondag 2 november, alle kerken 1 e collecte Najaarszendingsweek van Kerk in Actie met als thema : Geloof in Zambia! Vandaag collecteren we voor een theologische universiteit in Zambia. De laatste jaren

Nadere informatie

Collecte zondag 3 maart e collecte is bestemd voor: Avondmaalscollecte voor Kiliba

Collecte zondag 3 maart e collecte is bestemd voor: Avondmaalscollecte voor Kiliba Collecte zondag 3 maart 2019 1 e collecte is bestemd voor: Avondmaalscollecte voor Kiliba Kiliba is een dorp in de Democratische Repbliek Congo. Hier wonen veel oorlogsweeskinderen, verkrachte vrouwen

Nadere informatie

2 e collecte is bestemd voor: Kerkenwerk. 3 e collecte is bestemd voor: Jeugd. Collecte zondag 12 mei 2019

2 e collecte is bestemd voor: Kerkenwerk. 3 e collecte is bestemd voor: Jeugd. Collecte zondag 12 mei 2019 Collecte zondag 5 mei 2019; Bevrijdingsdag 1 e collecte is bestemd voor Kerk in Actie (Noodhulp) Kerk zijn in oorlogstijd, Syrië Op 5 mei vieren we in grote dankbaarheid onze vrijheid. Het is bijzonder

Nadere informatie

Zending wereldwijd. Driebergen, januari 2015. GZB-dag 2015: op 13 juni in Gorinchem

Zending wereldwijd. Driebergen, januari 2015. GZB-dag 2015: op 13 juni in Gorinchem GZB-dag 2015: op 13 juni in Gorinchem De GZB-dag wordt dit jaar op D.V. 13 juni in de Evenementenhal in Gorinchem gehouden. Voor deze nieuwe datum en plaats is gekozen omdat er op het terrein van Hydepark

Nadere informatie

Projectrapportage noodhulp Syrie

Projectrapportage noodhulp Syrie Introductie Deze rapportage geeft een beeld van de voortgang en de resultaten van het noodhulpproject Syrië, waaraan de Generale Diaconale Commissie van de Hersteld Hervormde Kerk een bijdrage van 25.000,-

Nadere informatie

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom Welkom in de Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland. Wij zijn één van

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Wie zijn er van betekenis in mijn leven? Als ik daar over nadenk word ik blij. Want er zijn zoveel mensen van betekenis voor mij. en voor u? Voor wie ben ik van betekenis?

Nadere informatie

Collecte zondag 1 april 2018 (Pasen)

Collecte zondag 1 april 2018 (Pasen) Collecte zondag 1 april 2018 (Pasen) 1 e collecte is bestemd voor: JOP Op een zondagmiddag in Spijkenisse lopen een moeder en haar dochter schuchter de kerk binnen waar Kliederkerk plaatsvindt. Al snel

Nadere informatie

Collecte zondag 7 oktober 2018

Collecte zondag 7 oktober 2018 Collecte zondag 7 oktober 2018 1 e collecte is bestemd voor: Kerk en Israël Het gesprek houdt nooit op Voor de Protestantse Kerk is de relatie met Israël een essentieel element van de eigen identiteit.

Nadere informatie

Voor hetzelfde geld geeft u meer Steun uw kerk met een periodieke gift

Voor hetzelfde geld geeft u meer Steun uw kerk met een periodieke gift Voor hetzelfde geld geeft u meer Steun uw kerk met een periodieke gift Steunt u uw plaatselijke gemeente met een kerkelijke bijdrage, bijvoorbeeld via Kerkbalans? Geeft u uw diaconie geregeld een gift?

Nadere informatie

Geschiedenis achtergrond.

Geschiedenis achtergrond. Geschiedenis achtergrond. De Subkarpaten, de regio in de Oekraïne waar Livia en Attila wonen, was vroeger onderdeel van Hongarije. Voor 1920 Hongarije was erg groot, maar omdat het land één van de verliezers

Nadere informatie

Naam KIDS FOR WARCHILD Oorlog en vrede in de wereld

Naam KIDS FOR WARCHILD Oorlog en vrede in de wereld Naam KIDS FOR WARCHILD Oorlog en vrede in de wereld In meer dan dertig landen in de wereld is er oorlog. Wereldwijd zijn er dus miljoenen kinderen die een oorlog meemaken. Vraag 1. Kun je drie landen noemen

Nadere informatie

Betrokken ondernemen? Steun vluchtelingenwerk!

Betrokken ondernemen? Steun vluchtelingenwerk! Betrokken ondernemen? Steun vluchtelingenwerk! VluchtelingenWerk Noord-Nederland Informatiefolder voor bedrijven Stelt u zich eens voor dat u vanwege oorlog en vervolging huis en haard moet ontvluchten

Nadere informatie

zonder de stabiele en gezonde basis van een liefdevol

zonder de stabiele en gezonde basis van een liefdevol Kinderdagcentra 2017 Uit verschillende onderzoeken blijkt dat in Moldavië meer dan honderdvijftigduizend kinderen in een onveilige en ongezonde situatie opgroeien. Ze groeien op zonder ouders omdat die

Nadere informatie

Diaconie Protestantse Gemeente te Leiderdorp. Financieel verslag 2017

Diaconie Protestantse Gemeente te Leiderdorp. Financieel verslag 2017 Baten Diaconie Protestantse Gemeente te Leiderdorp Financieel verslag Collecten en giften 35.858 28.300 30.949 Opbrengst beleggingen 3.784 3.600 3.779 Renteopbrengsten 44 150 167 Overige 58 0 61 Totaal

Nadere informatie

Medisch onderzoek was tot voor kort buiten het bereik van de arme gezinnen op het platteland in Pakistan. Dankzij de medische zorg van NOAD ontwikkelen de kinderen zich enorm goed. Ook voor ouders maakt

Nadere informatie

Dit is het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie. Dit vindt de ChristenUnie belangrijk voor Nederland. Lees maar!

Dit is het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie. Dit vindt de ChristenUnie belangrijk voor Nederland. Lees maar! Over een paar weken kiest Nederland een nieuwe regering. Op 12 september Jij kunt ook kiezen. Stemmen noemen we dat. Als je stemt, kies je voor de politieke partij die jij het beste vindt. Jij kunt straks

Nadere informatie

Naam: DE BEELDENSTORM Ketters Luther en Calvijn

Naam: DE BEELDENSTORM Ketters Luther en Calvijn Naam: DE BEELDENSTORM Ketters Luther en Calvijn Filips II In 1566, meer dan vierhonderd jaar geleden, zijn veel mensen boos. Er is onrust in de Nederlanden. Er zijn spanningen over het geloof, veel mensen

Nadere informatie

Wij maken ons nu klaar om voor 2 jaar naar Colombia te gaan. Maar voor die tijd zullen we teruggaan naar Senegal om wat te regelen.

Wij maken ons nu klaar om voor 2 jaar naar Colombia te gaan. Maar voor die tijd zullen we teruggaan naar Senegal om wat te regelen. Joh. 4, 13-15 Iedereen die dit water drinkt zal weer dorst krijgen, zei Jezus, 14 maar wie het water drinkt dat ik hem geef, zal nooit meer dorst krijgen. Het water dat ik geef, zal in hem een bron worden

Nadere informatie

gezocht: Reclasseringsvrijwilligers maken zich sterk voor Nederlanders in buitenlandse detentie vrijwilligers

gezocht: Reclasseringsvrijwilligers maken zich sterk voor Nederlanders in buitenlandse detentie vrijwilligers gezocht: vrijwilligers Reclasseringsvrijwilligers maken zich sterk voor Nederlanders in buitenlandse detentie Gezocht: vrijwilligers Bureau Buitenland is onderdeel van Reclassering Nederland. Wij begeleiden

Nadere informatie

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag Gebedsboek voor dagelijks gebruik Gemaakt door club 12-14 Marije Hoekstra Indra de Vries Delia Postma Ekyoci Amisi Shabani Jentje Hansma Johan Gjaltema Mendé Bosma Femke Veenhuizen Elzerd Elzinga Gert

Nadere informatie

Presentatie Cor Rook d.d. 7 juni 2016 in de Josefkerk te Zwolle, zelf voor 12 tot 15 uur per week werkzaam als fondsenwerver voor goede doelen,

Presentatie Cor Rook d.d. 7 juni 2016 in de Josefkerk te Zwolle, zelf voor 12 tot 15 uur per week werkzaam als fondsenwerver voor goede doelen, Presentatie Cor Rook d.d. 7 juni 2016 in de Josefkerk te Zwolle, zelf voor 12 tot 15 uur per week werkzaam als fondsenwerver voor goede doelen, over fondsenwerving (Bron The Spirituality Of Fundraising

Nadere informatie

Diaconie Protestantse Gemeente te Leiderdorp. Financieel verslag 2018

Diaconie Protestantse Gemeente te Leiderdorp. Financieel verslag 2018 Diaconie Protestantse Gemeente te Leiderdorp 2017 Collecten en giften 37.662 28.500 35.858 Opbrengst beleggingen en rente 3.687 3.700 3.886 Totaal baten 41.349 32.200 39.744 Diaconaal werk: in Leiderdorp

Nadere informatie

KERKDIENSTEN Elke zondag is er kindernevendienst Schoolgezinsdienst na de dienst koffie/thee drinken Zangdienst m.m.v. koor Maranatha Biddag

KERKDIENSTEN Elke zondag is er kindernevendienst Schoolgezinsdienst na de dienst koffie/thee drinken Zangdienst m.m.v. koor Maranatha Biddag 1 KERKDIENSTEN Elke zondag is er kindernevendienst 03 mrt. 10.00 uur ds. T. Doornebal Schoolgezinsdienst na de dienst koffie/thee drinken Kerk in Actie Voorjaarszendingsweek 19.00 uur ds. T. Doornebal

Nadere informatie

'Vrede voor jou, hierheen gekomen' (Geroepen om te zingen, nr. 15) 'Hij kent je bij je naam'. (internet) http://www.youtube.com/watch?

'Vrede voor jou, hierheen gekomen' (Geroepen om te zingen, nr. 15) 'Hij kent je bij je naam'. (internet) http://www.youtube.com/watch? Liturgie Jongerenviering op 10 juni 2012 Protestantse Kerk in Wehl Welkom Anneke We begroeten elkaar met het zingen van: 'Vrede voor jou, hierheen gekomen' (Geroepen om te zingen, nr. 15) Thema van de

Nadere informatie

De Bijbel open 2013 47 (30-11)

De Bijbel open 2013 47 (30-11) 1 De Bijbel open 2013 47 (30-11) Zie, hij bidt. Dat lezen we in Hand. 9 over Paulus. Zie hij bidt., het wordt verteld na zijn bekering op de weg naar Damascus. En het wordt gezegd alsof het iets heel bijzonders

Nadere informatie

Meer dan een dak boven het hoofd

Meer dan een dak boven het hoofd Meer dan een dak boven het hoofd Welkom op de 121 e Landelijke Diaconale Dag Landelijke Diaconale Dag: een hoogtepunt! Meer dan een dak boven het hoofd. Geloven in delen. Als het diaconale werk in het

Nadere informatie

2020 COLLECTEROOSTER

2020 COLLECTEROOSTER 2020 COLLECTEROOSTER Collecten 2020 Namens de GZB bied ik u hierbij het Collecterooster 2020 van Project 10 27 aan. Het gaat om acht diaconale collecten, waarvan zes met een buitenslandse bestemming en

Nadere informatie

Leven in veiligheid. Artikel 1, Vluchtelingenverdrag van Genève, 1951

Leven in veiligheid. Artikel 1, Vluchtelingenverdrag van Genève, 1951 Leven in veiligheid Niemand laat zonder reden zijn familie, vrienden en bezittingen achter. Vluchtelingen kunnen niet anders. De situatie in hun eigen land is te gevaarlijk om er te blijven. Ze vluchten

Nadere informatie

VERLIEZEN: De waarde van geven in een wereld van ontvangen

VERLIEZEN: De waarde van geven in een wereld van ontvangen VERLIEZEN: De waarde van geven in een wereld van ontvangen Wees niet bang, al vormen jullie maar een klein groepje. Want jullie Vader is zo goed geweest Zijn koninkrijk voor je open te stellen. Verkoop

Nadere informatie

Informatie top 5 van de Ranglijst Christenvervolging 2016

Informatie top 5 van de Ranglijst Christenvervolging 2016 Informatie top 5 van de Ranglijst Christenvervolging 2016 1. Noord-Korea 2. Irak 3. Eritrea 4. Afghanistan 5. Syrië 1: Noord-Korea Hoofdstad: Pyongyang Taal: Koreaans en Chinees Weetje: In Noord-Korea

Nadere informatie

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl Onze Vader Onze Vader Onze Vader, die in de hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel, Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schuld,

Nadere informatie

dichterbij jongeren in Zwolle

dichterbij jongeren in Zwolle dichterbij jongeren in Zwolle teamleider ronald welmers in oktober 2009 stonden we met vijf vrijwilligers, een pannakooi en een voetbal in Park de hogenkamp. geen tiener die kwam de eerste drie maanden,

Nadere informatie

Je bent jong en je wilt wat!

Je bent jong en je wilt wat! Je bent jong en je wilt wat! Logisch, je voelt je geen sukkel. Je bent jong, je zit vol energie en je wilt eruit halen wat er uit dit leven te halen valt. Plezier maken, feesten en doen waar je zin in

Nadere informatie

André Rouvoet ChristenUnie. Foto: Marie Cecile Thijs

André Rouvoet ChristenUnie. Foto: Marie Cecile Thijs Over een paar weken kiest Nederland een nieuwe regering. Op 9 juni. Jij kunt ook kiezen. Stemmen noemen we dat. Als je stemt, kies je voor de politieke partij die jij het beste vindt. Jij kunt straks ook

Nadere informatie

worden. Het gaat immers in dit leven niet om wat je hebt, het gaat om wat je doet.

worden. Het gaat immers in dit leven niet om wat je hebt, het gaat om wat je doet. Voor oma. Het gaat in dit leven niet om wat je hebt. Het gaat in dit leven om wat je doet. Het gaat om de keuzes die je maakt. Open je hart voor de ander, want je bent, omdat wij samen zijn. In de winter

Nadere informatie

Samenvattingen Geloof ABC

Samenvattingen Geloof ABC Samenvattingen Geloof ABC Info 1ABC: Wat is geloof? Het gaat in dit project om de belangrijkste wereldgodsdiensten: jodendom, christendom, islam, hindoeïsme en boeddhisme. Deze godsdiensten geven antwoorden

Nadere informatie

Stichting Mama Alice

Stichting Mama Alice Straatkinderen Je bent thuis een extra zorg want je schoolgeld kan niet betaald worden. Er is geen geld voor eten. s Avonds word je de straat opgestuurd en je mag pas thuis komen als je geld verdiend hebt

Nadere informatie

Leerlingen hand-out stadswandeling Amsterdam

Leerlingen hand-out stadswandeling Amsterdam Leerlingen handout stadswandeling Amsterdam Groep 1: de Surp Hoki Armeens Apostolische kerk Adres: Kromboomsloot 22, Amsterdam Namen leerlingen: In deze handout staat alle informatie die je nodig hebt

Nadere informatie

Rapportage noodhulp Irak

Rapportage noodhulp Irak Deze rapportage geeft een beeld van de voortgang en de resultaten van het noodhulpproject Irak over de periode 15 juni tot en met 15 september 2014. Doelen Het noodhulpproject richt zich op het bemoedigen,

Nadere informatie

Geloven in Jezus Christus

Geloven in Jezus Christus Geloven in Jezus Christus Zoon van God Jezus krijgt God een menselijk gezicht. Immanuel wordt Hij genoemd: God met ons. Het is de naam die Hij bij zijn geboorte krijgt. ZIn Daar begint zijn bijzondere

Nadere informatie

Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009. Begin schooljaar Boekentassenwijding

Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009. Begin schooljaar Boekentassenwijding Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009 Begin schooljaar Boekentassenwijding alle kinderen mogen hun boekentas meebrengen kinderen met boekentas in de intredeprocessie ze zetten die vooraan in de kerk

Nadere informatie

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help!

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Zondag 16 februari 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr. Klaas Keimpema Pianist en dirigent schoolkoor: dir. Adriaan Stuij Welkom -

Nadere informatie

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou.

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Voor jou! 9 Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Het boek gaat over geloven. Het gaat over jouw geloof! Lees en bekijk alles goed. Je

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jorim Rietdijk

Nieuwsbrief Jorim Rietdijk Use this area to offer a short preview of your email's content. View this email in your browser Maar een ding weet ik zeker-en daarbij vergeet ik wat achter mij ligt en strek ik me uit naar wat voor mij

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Twee weken geleden zijn we begonnen met lezingen uit het Marcus-evangelie. Een bijzonder evangelie waarin de vraag centraal staat: wie is Jezus? Hoe

Nadere informatie

Inzamelingen in de maand november 2015. Fair Climate (2% fonds). 1 Najaarszendingsweek.

Inzamelingen in de maand november 2015. Fair Climate (2% fonds). 1 Najaarszendingsweek. Inzamelingen in de maand november 2015. Datum 1e inzameling 1 Najaarszendingsweek. Vandaag reizen we voor de collecte naar het verre oosten, naar Thailand. Slechts 1 procent van de Thaise bevolking is

Nadere informatie

PIONIER. Turkije: de oogst is groot!

PIONIER. Turkije: de oogst is groot! WWW.CAMAZENDING.NL PIONIER Turkije: de oogst is groot! Oktober 2018 Als we door de ogen van Christus naar OOGSTEN IN TURKIJE In het Nieuwe Testament lezen we dat Paulus gepreekt heeft in Turkije en er

Nadere informatie

Kerk in Actie zoekt enthousiaste theologen

Kerk in Actie zoekt enthousiaste theologen Kerk in Actie zoekt enthousiaste theologen Geloof jij in de kracht van Bijbelverhalen? Vind je het een uitdaging te ontdekken wat Bijbelverhalen betekenen voor mensen in een ander land? Heb je visie om

Nadere informatie

HET VERHAAL VAN KATRIN

HET VERHAAL VAN KATRIN HET VERHAAL VAN KATRIN Katrin begon heroïne te gebruiken toen ze ongeveer 12 was. In het begin deed ze dat nog af en toe. We hadden er niet genoeg geld voor. Door een ingrijpende gebeurtenis ging ze steeds

Nadere informatie

Zondag 10 mei 2015 6 e zondag van Pasen kleur wit Ds. A.J.Wouda Joh. 15: 7-19 Blijf in mijn liefde. Gemeente van Christus

Zondag 10 mei 2015 6 e zondag van Pasen kleur wit Ds. A.J.Wouda Joh. 15: 7-19 Blijf in mijn liefde. Gemeente van Christus Zondag 10 mei 2015 6 e zondag van Pasen kleur wit Ds. A.J.Wouda Joh. 15: 7-19 Blijf in mijn liefde Gemeente van Christus Het is bijna niet te bevatten: vorig week zondag, om deze tijd, stond ik bij het

Nadere informatie

De drie-engelenboodschap, ACTUEEL!

De drie-engelenboodschap, ACTUEEL! De drie-engelenboodschap, ACTUEEL! Missie De missie van de Kerk van de Zevende-dags Adventisten is de verkondiging van het eeuwig evangelie zoals verwoord in de drieengelenboodschap van Openbaring 14:6-12.

Nadere informatie

Geestelijke verzorging

Geestelijke verzorging Geestelijke verzorging Zorg met aandacht - Aandacht voor wat u gelooft Onlangs bent u opgenomen in het Havenziekenhuis. Opname in een ziekenhuis kan vragen en emoties oproepen. Het kan prettig zijn om

Nadere informatie

Kortom, informatie en advies die vindbaar, begrijpelijk en herkenbaar is. Ik zal u aangeven waarom ik dit zo belangrijk vind.

Kortom, informatie en advies die vindbaar, begrijpelijk en herkenbaar is. Ik zal u aangeven waarom ik dit zo belangrijk vind. Tekst: opening Helpdesk Welkom dames en heren, Het doet mij goed om te zien dat er zo veel mensen op deze feestelijke opening van de Helpdesk zijn afgekomen. Dat betekent dat er veel interesse voor is.

Nadere informatie

10-Jarige Minasayesh uit Ethiopië kan weer kind zijn. Indiase Angel (14 jaar) komt op voor kinderen met problemen

10-Jarige Minasayesh uit Ethiopië kan weer kind zijn. Indiase Angel (14 jaar) komt op voor kinderen met problemen NIEUWS NUMMER 16 Ι JAARGANG 8 Ι augustus 2012 10-Jarige Minasayesh uit Ethiopië kan weer kind zijn Indiase Angel (14 jaar) komt op voor kinderen met problemen Uw gift goed besteed Cordaid Kinderstem is

Nadere informatie

Opvoeding & Ontwikkeling

Opvoeding & Ontwikkeling MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Opvoeding & Ontwikkeling Opvoeding & Ontwikkeling Ons kind is anders dan andere kinderen. Wat is er aan de hand? Mijn dochter is in de puberteit. Hoe ga ik

Nadere informatie

Zien - Bewogen worden - in Beweging komen

Zien - Bewogen worden - in Beweging komen PROTESTANTSE GEMEENTE TE OEGSTGEEST TAAKGROEP DIACONAAT EN ZENDING BELEIDSPLAN 2015-2020 Zien - Bewogen worden - in Beweging komen Beleidsplan Diaconaat & Zending 2015-2020 1 Visie Als PGO hebben we om

Nadere informatie

1) Gered worden is net zo gemakkelijk als een cadeau krijgen (Johannes 1:12)

1) Gered worden is net zo gemakkelijk als een cadeau krijgen (Johannes 1:12) Les 8 - Redding In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Heel veel mensen hebben er geen behoefte aan zich door Jezus te laten redden. Daarvoor hebben ze allerlei redenen. Bijvoorbeeld:

Nadere informatie

DOPEN. Th ema s N i e u w L e v e n M a as tri ch t. Geloven = dopen

DOPEN. Th ema s N i e u w L e v e n M a as tri ch t. Geloven = dopen Th ema s N i e u w L e v e n M a as tri ch t DOPEN Geloven = dopen Op veel plekken in de bijbel wordt gesproken over dopen. Maar als je onbekend bent met dopen, waar moet je dan beginnen? We hopen dat

Nadere informatie

Betrokken ondernemen? Steun vluchtelingenwerk!

Betrokken ondernemen? Steun vluchtelingenwerk! Betrokken ondernemen? Informatiefolder voor bedrijven Steun vluchtelingenwerk! VluchtelingenWerk Midden Gelderland Stelt u zich eens voor dat u vanwege oorlog en vervolging huis en haard moet ontvluchten

Nadere informatie

Geestelijke verzorging

Geestelijke verzorging Dienst Geestelijke Verzorging Geestelijke verzorging Algemene informatie >> wie ben ik? waarom gebeurt dit? wat maakt mijn leven zinvol? Wie dit soort vragen heeft of met zijn ziel onder de arm loopt,

Nadere informatie

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties Preek Gemeente van Christus, Het staat er een beetje verdwaald in dit hoofdstuk De opmerking dat ook Jezus doopte en leerlingen maakte. Het is een soort zwerfkei, je leest er ook snel overheen. Want daarna

Nadere informatie

In het voetspoor van...

In het voetspoor van... In het voetspoor van... Bijbelse figuren en hun levensgeheim voor jongeren van 2 en 3 jaar drs. M. van Campen Zevende druk Zoetermeer Inhoud. Timotheüs - op school bij God 7 2. Adam - een gevallen mens

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

Preek Psalm 78:1-8 20 september 2015 In het spoor van Opening winterwerk Spiegelbeeld I

Preek Psalm 78:1-8 20 september 2015 In het spoor van Opening winterwerk Spiegelbeeld I Preek Gemeente van Christus, De mooiste dingen in het leven kun je niet als erfernis wegschenken Let er maar eens op. De belangrijkste dingen zijn geen erfstuk. Zeker, je kunt mooie spulletjes erven. Of

Nadere informatie

Zending Werelddiaconaat Ontwikkelingssamenwerking

Zending Werelddiaconaat Ontwikkelingssamenwerking De afkorting ZWO staat voor de drie werkvelden: Zending Werelddiaconaat Ontwikkelingssamenwerking We geloven dat het onze taak is om te werken aan een wereld die voor iedereen leefbaar is. Wij geloven

Nadere informatie

Uitgave van de Protestantse Gemeente Zuiderkerk Jaargang 6 febr. 2013 Website: www.pknnav.nl

Uitgave van de Protestantse Gemeente Zuiderkerk Jaargang 6 febr. 2013 Website: www.pknnav.nl Nieuw-Amsterdam en Veenoord Uitgave van de Protestantse Gemeente Zuiderkerk Jaargang 6 febr. 2013 Website: www.pknnav.nl KERKDIENSTEN FEBRUARI 2013 / MAART 2013 Datum Aanvang Predikant Collecte 17 feb.

Nadere informatie

Verdrag over de rechten van het kind

Verdrag over de rechten van het kind Verdrag over de rechten van het kind Een verdrag is een afspraak tussen landen. Op 20 november 1989 is in New York het Verdrag over de Rechten van het Kind gesloten. Dit Verdrag is een afspraak tussen

Nadere informatie

Zorg voor elkaar, niet alleen met woorden maar ook met daden.

Zorg voor elkaar, niet alleen met woorden maar ook met daden. Zorg voor elkaar, niet alleen met woorden maar ook met daden. EN JE NAASTE ALS JEZELF VOOR GEMEENTEN IN DE PRO- TESTANTSE KERK IN NEDER- LAND (PKN), IS ER EEN NIEUW DIACONAAL PROGRAMMA: PROJECT 10 27 MET

Nadere informatie

Hulp aan Syrische vluchtelingen II

Hulp aan Syrische vluchtelingen II Aan alle diaconieën van de Hersteld Hervormde Kerk Generale diaconale commissie Vendelier 51-D 3905 PC VEENENDAAL Telefoon (0318) 505541 Internet www.hersteldhervormdekerk.nl Email diaconaat@hersteldhervormdekerk.nl

Nadere informatie

Relatie <> Religie. Beste Galsem,

Relatie <> Religie. Beste Galsem, RelatieReligie BesteGalsem, Hetfeitdatjouwpatientnuopeenchristelijkevenementisisnietongevaarlijk.Hetgeestelijke levenvanjouwpatientzalgrotesprongenmakennaarhetkampvandevijandtoe.watikjou aanraadisomditnietafteremmen,maaromdittebederven.brengjouwpatientincontactmet

Nadere informatie

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1.

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1. Uitvaart voorbede Voorganger: Genadige en barmhartige God. U ziet ons hier bijeen in ons verdriet rond het sterven van N. Hij / zij was één van ons, wij zullen hem / haar missen. Geef ons de kracht samen

Nadere informatie

tientallen miljoenen euro s per jaar. Ook een vrijwilliger heeft zo een economische waarde.

tientallen miljoenen euro s per jaar. Ook een vrijwilliger heeft zo een economische waarde. Mt.5:16 De Week van gebed voor de eenheid van alle kerken. Ieder jaar is dit gebed in dezelfde week in januari. Het zal puur toeval zijn, maar ieder jaar valt ook de actie Kerkbalans in deze periode. Met

Nadere informatie

Regelgeving & Geldzaken

Regelgeving & Geldzaken MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Regelgeving & Geldzaken Regelgeving & Geldzaken Hoe regel ik mijn geldzaken? Ik vind het moeilijk om overzicht te houden en wil geen schulden maken. Wie zorgt

Nadere informatie

Orde I Schrift, zegen en gebed

Orde I Schrift, zegen en gebed Orde I Schrift, zegen en gebed groet en inleidend woord Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar

Nadere informatie

Zondag 16 december, 3 e advent dienst met HA ds. A.J.Wouda. Filippenzen 4: 4-9. Gemeente van onze Heer Jezus Christus,

Zondag 16 december, 3 e advent dienst met HA ds. A.J.Wouda. Filippenzen 4: 4-9. Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Zondag 16 december, 3 e advent dienst met HA ds. A.J.Wouda Filippenzen 4: 4-9 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Een paar verzen uit een brief van Paulus aan de gemeente in Filippi, een klein havenstadje

Nadere informatie

Lieve mensen van de Hofkerk, gasten, gemeente van Jezus Christus

Lieve mensen van de Hofkerk, gasten, gemeente van Jezus Christus Zondag 27 september Markus 9, 30-37 Overdenking Lieve mensen van de Hofkerk, gasten, gemeente van Jezus Christus 1) Ongemakkelijk gevoel Ik kreeg een beetje een ongemakkelijk gevoel toen ik dat gedeelte

Nadere informatie

Voor christenen is de Bijbel met name een geloofsboek. Dat betekent

Voor christenen is de Bijbel met name een geloofsboek. Dat betekent De Bijbel Een geloofsboek EWe kunnen vele wegen gaan met de Bijbel. De één ervaart het vooral als een mooi kunstobject. Vele kunstenaars hebben er inspiratie in gevonden om een kunstwerk te maken. We kennen

Nadere informatie

De Heer heb ik lief, hij hoort mijn stem, mijn smeken, hij luistert naar mij, ik roep hem aan, mijn leven lang.

De Heer heb ik lief, hij hoort mijn stem, mijn smeken, hij luistert naar mij, ik roep hem aan, mijn leven lang. De Heer heb ik lief, hij hoort mijn stem, mijn smeken, hij luistert naar mij, ik roep hem aan, mijn leven lang. Gebedsrooster week 40-44 Week 40 (28 september-4 oktober) 2 oktober: kerkvisitatie Oktober:

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB september 2013

Nieuwsbrief SHIB september 2013 Nieuwsbrief SHIB september 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB SHIB 10 jaar en meer Al eerder lieten we weten: SHIB bestaat dit jaar 10 jaar!

Nadere informatie

Youth for Christ Zwolle. Meerjarenplan YFC Zwolle 2013 2016

Youth for Christ Zwolle. Meerjarenplan YFC Zwolle 2013 2016 Youth for Christ Zwolle Meerjarenplan YFC Zwolle 2013 2016 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 MISSIE EN VISIE YOUTH FOR CHRIST ZWOLLE... 4 2.1 MISSIE... 4 2.2 VISIE... 4 3 DROOM EN VISIE VOOR 2013-2016...

Nadere informatie

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Op Toon Hoogte 182 Door Uw genade Vader Door Uw genade, Vader, mogen wij hier binnengaan. Niet door rechtvaardige

Nadere informatie

EEN ZAMBIAANSE SPIEGEL

EEN ZAMBIAANSE SPIEGEL 26 EEN ZAMBIAANSE SPIEGEL Marike Spruyt - de Kloe / Willemieke Reijnoudt De grootste kracht van christelijk onderwijs is dat het bijdraagt aan karakterverandering. Op onze school komen kinderen uit arme

Nadere informatie

Zondag 7 juli Vrede voor dit huis Lucas 10: 1-20 en Jes. 66: 10-14 Sexbierum-Pietersbierum Sixtus

Zondag 7 juli Vrede voor dit huis Lucas 10: 1-20 en Jes. 66: 10-14 Sexbierum-Pietersbierum Sixtus Zondag 7 juli Vrede voor dit huis Lucas 10: 1-20 en Jes. 66: 10-14 Sexbierum-Pietersbierum Sixtus Gemeente van Christus, Vrede is het kernwoord vandaag. Vrede voor dit huis. Dat zijn de eerste woorden

Nadere informatie

21 februari 2016 ONLINE MET GOD. Voorganger: Ds.H.Bondt Begeleiding: Entheos / Els Cornelisse

21 februari 2016 ONLINE MET GOD. Voorganger: Ds.H.Bondt Begeleiding: Entheos / Els Cornelisse 21 februari 2016 ONLINE MET GOD. Voorganger: Ds.H.Bondt Begeleiding: Entheos / Els Cornelisse Votum en groet Ps. 65,1 (U luistert als wij bidden) De lofzang klinkt uit Sions zalen tot U met stil ontzag.

Nadere informatie

Visie Gereformeerde Kerk Nijkerk Vastgesteld door de Grote Kerkenraad op.

Visie Gereformeerde Kerk Nijkerk Vastgesteld door de Grote Kerkenraad op. Visie Gereformeerde Kerk Nijkerk 2017-2022 Vastgesteld door de Grote Kerkenraad op. 1 We zijn een open christelijke gemeente die al meer dan 125 jaar een eigen plek heeft in de Nijkerkse samenleving. Als

Nadere informatie

A. God, wij bidden U voor alle mensen die onzeker zijn over zichzelf: dat zij het vertrouwen in zichzelf hervinden.

A. God, wij bidden U voor alle mensen die onzeker zijn over zichzelf: dat zij het vertrouwen in zichzelf hervinden. Bidden met jongeren Voorbede Ben je teleurgesteld in het leven? Ben je gekwetst door anderen? Draag je vervelende herinneringen met je mee? A. God, wij bidden U voor alle mensen die hun leven graag anders

Nadere informatie

Inhoudsopgave...2. Voorwoord...3. Inleiding...3. Hoofdstukken...4. 1. Wat is een verpleeghuis?...4. 2. De geschiedenis van het verpleeghuis...

Inhoudsopgave...2. Voorwoord...3. Inleiding...3. Hoofdstukken...4. 1. Wat is een verpleeghuis?...4. 2. De geschiedenis van het verpleeghuis... Naam: School: Groep: 8 Laurens Tap De Trinoom Datum: 10 december 2012 Hoofdstuk: Inhoudsopgave Pagina 1 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave...2 Voorwoord...3 Inleiding...3 Hoofdstukken...4 1. Wat is een verpleeghuis?...4

Nadere informatie

Vragen voor gemeenten die wakker willen blijven

Vragen voor gemeenten die wakker willen blijven Vragen voor gemeenten die wakker willen blijven De kerk zit in de verdrukking! Velen (vooral jongeren) keren de kerk de rug toe. Maar het is niet allemaal kommer en kwel. Er zijn lichtpunten. Er komen

Nadere informatie

Dag 6 & 7: dag 6 zondag & dag 7 bezoek ver weg

Dag 6 & 7: dag 6 zondag & dag 7 bezoek ver weg Dag 6 & 7: dag 6 zondag & dag 7 bezoek ver weg Hallo beste medereisgenoten, We hebben gehoord dat jullie zaterdag een hele mooie dag gehad hebben met een mooie opbrengst. Daar zijn we blij mee. Voordat

Nadere informatie

STICHTING DIACONAAL CENTRUM VOOR HET GEVANGENISPASTORAAT. BELEIDSPLAN Van het diaconaal centrum voor het gevangenispastoraat Voor de periode 2014-2016

STICHTING DIACONAAL CENTRUM VOOR HET GEVANGENISPASTORAAT. BELEIDSPLAN Van het diaconaal centrum voor het gevangenispastoraat Voor de periode 2014-2016 STICHTING DIACONAAL CENTRUM VOOR HET GEVANGENISPASTORAAT BELEIDSPLAN Van het diaconaal centrum voor het gevangenispastoraat Voor de periode 2014-2016 Inleiding: De Stichting Diaconaal Centrum voor het

Nadere informatie

Zondag 19 januari 2014. Viering in de Week van Gebed. voor de eenheid van de christenen. Paulusgemeenschap en. Protestantse Gemeente de Eshof

Zondag 19 januari 2014. Viering in de Week van Gebed. voor de eenheid van de christenen. Paulusgemeenschap en. Protestantse Gemeente de Eshof Zondag 19 januari 2014 Viering in de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen Paulusgemeenschap en Protestantse Gemeente de Eshof Hoevelaken Thema: Is Christus dan verdeeld? (1 Kor. 1,13) 1 / 7

Nadere informatie

Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN

Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN UITGAVE VAN UNICEF NEDERLAND Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN 2 Kinderrechtenverdrag voor kinderen en jongeren Waarom? Alle kinderen in de hele

Nadere informatie

Thema: In kruiken en kannen (2 Koningen 4:1-7)

Thema: In kruiken en kannen (2 Koningen 4:1-7) Liturgie aangepaste dienst Baflo, 28-09-14 om 14.30 uur Thema: In kruiken en kannen (2 Koningen 4:1-7) Welkom en mededelingen a. Opw. 334 Heer, uw licht en uw liefde schijnen b. Opw. 88 Een rivier vol

Nadere informatie

Geef. nooit op! Gods beloften voor jou MIRANDA TOLLENAAR

Geef. nooit op! Gods beloften voor jou MIRANDA TOLLENAAR Geef Gods beloften voor jou nooit op! MIRANDA TOLLENAAR Geef nooit op! Tollenaar, Miranda ISBN 978-90-6353-630-5 NUR 713 Boekverzorging: Studio Vrolijk, Margreet Kattouw De bijbelteksten in deze uitgave

Nadere informatie

Voor de dienst: "Laat Het Zien" van Reni en Elisa Welkom Lied 216 ( Morning has broken ) Bemoediging en groet Gebed Lied 780 (naar Psalm 139) Psalm 23

Voor de dienst: Laat Het Zien van Reni en Elisa Welkom Lied 216 ( Morning has broken ) Bemoediging en groet Gebed Lied 780 (naar Psalm 139) Psalm 23 Voor de dienst: "Laat Het Zien" van Reni en Elisa Welkom Lied 216 ( Morning has broken ) Bemoediging en groet Gebed Lied 780 (naar Psalm 139) Psalm 23 1 Een psalm van David. De HEER is mijn herder, het

Nadere informatie

Daar kun je op verhaal komen

Daar kun je op verhaal komen Daar kun je op verhaal komen Daar kun je op verhaal komen De Protestantse Gemeente De Glind en Achterveld is een bijzondere gemeente, geworteld in Jeugd dorp De Glind. Naar het ideaal van ds. Rudolph is

Nadere informatie

Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN

Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN UITGAVE VAN UNICEF NEDERLAND Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN 2 Waarom? Alle kinderen in de hele wereld hebben rechten. Jij dus ook. Omdat jij

Nadere informatie

SNP. Afwikkeling Noodopvang 2011 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012

SNP. Afwikkeling Noodopvang 2011 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012 Met deze Nieuwsbrief informeren we al onze sponsors en belangstellenden over de actuele stand van zaken van de. In onze vorige nieuwsbrief moesten we melden dat het financieel

Nadere informatie