Inhoudsopgave jaarverslag 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inhoudsopgave jaarverslag 2014"

Transcriptie

1 Jaarverslag 2014

2 Inhoudsopgave jaarverslag 2014 Pagina 1 : KaliTaman Foundation Jaarverslag 2014 Pagina 2 : Inhoudsopgave Pagina 3 : Voorwoord door voorzitter Hedy Royen Pagina 4-5 : Onze Missie Pagina 6 : Waar ligt Indonesia Pagina 7-10 : Waarom de naam Kalitaman Pagina 11 : Introductie Pagina 12 : Meerjarenbeleidsplan info Pagina 13 : ANBI Status Pagina 14 : Landkaart Bali Pagina 15 : Realisatie en Inventarisatie Pagina : Resultaten met betrekking tot het Meerjarenbeleidplan Pagina 19 : Wat is er terecht gekomen van de Missies en Visies in 2014 Pagina 20 : Werving Pagina : Financiële Bestedingen Pagina 25 : Saldi Bank Pagina : Specificatie van bestedingen Pagina : Specificatie van bestedingen met afbeeldingen Pagina 42 : Site Statistieken Pagina 43 : Bestuur Nederland Pagina 44 : Projectorganisatie Bali Pagina : Dank

3 Voorwoord Ons 4 e jaar van bestaan. Dit jaar was wederom een jaar van rust en bezinning. In 2012 waren onze uitgaven dermate hoog dat we in 2013 en 2014 hier de naween van ondervonden, terugbetaling van wat geleend is door onze projectmanager op Bali voor de hulp die we hebben geboden in 2012 om onder andere 3 kinderlevens te redden. In dit verslag herhaal ik waarom de naam KaliTaman zo belangrijk is voor ons. Wij willen dat deze naam voorleeft vanuit herinneringen, ook zit er een Nederlands Koninklijke tintje aan en een rijke V.O.C. geschiedenis aan de naam Kalitaman. Wat wij gedaan hebben voelt tot nu toe goed en we gaan rustig verder met het bieden van hulp want eigenlijk weet je met een foundation nooit wat er kan gaan gebeuren in een jaar. Je kunt plannen maken en budgetten hebben maar in ons geval gaat dat niet helemaal op. Wij geloven dat toeval niet bestaat en dat niet iets zonder reden je pad kruist. Het ligt er dan aan wat je ermee doet. Het links laten liggen of de weg bewandelen en dan beleven wat je allemaal te wachten staat. In dit verslag kunt u in het kort lezen wat we gedaan hebben en hoe de baten en lasten waren van 2014.

4 Onze Missie

5 Onze Missie KaliTaman Foundation is in Nederland opgericht en heeft zich tot taak toebedeeld mensen, projecten en dieren in Indonesia en dan voornamelijk het eiland Bali te ondersteunen. Vanwege de toename van hulp die tot nu toe geboden is hebben wij in Bali een projectenorganisatie opgezet zodat wij op dagelijkse basis er zijn voor de mensen die dringend hulp en ondersteuning nodig hebben en onze projecten op lange termijn op een goede manier begeleid worden. Onze doelstellingen hebben wij benoemd in ons beleidsplan, wij willen zoveel mogelijk projecten realiseren om de leefomstandigheden van de lokale bevolking te verbeteren. Op basis van dit gegeven is een Meerjarenbeleidplan opgesteld. KaliTaman Foundation wil met uw hulp mensen, projecten en dieren in Indonesia, met name op het eiland Bali, ondersteunen en helpen en ze een mogelijkheid bieden op een beter leven. Wij willen de bevolking in de wereld laten weten wat er allemaal echt gebeurd op Bali / Indonesia. Dat is teveel om op te noemen. Een feit is, is dat er ook veel dierenleed is Wij willen hierin ons steentje bijdragen om aan anderen te leren hoe met dieren om te gaan of eigenlijk met alles wat leeft. Indonesia is ook een land waar duistere praktijken worden uitgevoerd waar weinig mensen over willen praten laat staan er wat over willen weten of het kunnen geloven. Het bestaat helaas echt. Op onze facebook pagina staat allerlei informatie over al het bovenstaande, dus wordt vrienden van ons op facebook.

6 Waar ligt Indonesia

7 Waarom de naam KaliTaman De naam Kalitaman komt van Hotel Kalitaman uit Salatiga op het eiland Java in Indonesia. Het hotel heeft zijn ontstaan te danken aan het bezoek van Prins Willem Frederik Hendrik "De Zeevaarder", de zoon Koning Willem II en de jongere broer van Willem III der Nederlanden, aan de Indische Archipel in 1837.

8 Waarom de naam KaliTaman Toen de prins tijdens zijn reis over Java in Semarang verbleef, wilde hij ook een uitstapje maken naar Salatiga. De moeilijkheid was echter een passend verblijf te vinden voor de koninklijke gast en zijn gevolg. Dat was er namelijk in Salatiga niet, zodat er in allerijl een gebouw uit de grond werd gestampt. De redder in nood was de Koffiekoning van Salatiga, de heer Pierre Hamar de la Bréthonière, die financiële hulp verschafte. Uit dit voor de Oranje prins gebouwde verblijf is het latere "Hotel Kalitaman" ontstaan. De woning plus inrichting kosten hem toen gulden, een aanzienlijk bedrag in die tijd. Hotel Kalitaman was een belangrijk Hotel voor de handelsreizigers van onder andere de V.O.C. Hotel Kalitaman stond op Java ook bekend als veilig verblijf voor reizende vrouwen in die tijd, ze werden er niet lastig gevallen door mannen. Tijdens de tweede oorlog werd hotel Kalitaman gebruikt als vrouwenkamp.

9 Waarom de naam KaliTaman Hotel Kalitaman is voor de tweede wereldoorlog in beheer geweest van Clara Anna Magdalena Vincentie. Zij heeft Hotel Kalitaman kunnen kopen met geld van een erfenis welke zij gekregen heeft. Zij had een vertrouwens persoon die haar administratie verzorgde omdat ze daar te druk voor was. Uiteindelijk heeft deze man niet de rekeningen van het Hotel betaald maar zijn eigen zakken gevuld is Clara hierdoor failliet gegaan. Clara Anna Magdalena Vincentie geboren op 26 januari 1883 te Semarang, overleden op 19 december 1942 te Semarang, zij was de oma van de oprichtster van KaliTaman Embrace Life. Hotel Kalitaman is gebouwd door de heer Pierre Hamar de la Brethonière, welke geboren is op 25 oktober 1794 te Rembang te Indonesië en is overleden op 15 december 1872 te Salatiga. Hotel Kalitaman is na de tweede wereld oorlog afgebrand en opnieuw opgebouwd, de goede tijden van weleer zijn daarna niet meer teruggekomen. Het is lange tijd een belastingkantoor van de regering geweest en heeft later dienst gedaan als Bank Jawa Tengah JATENG. Begin 2009 is het gebouw gesloopt. Een chinese zakenman heeft de grond opgekocht en er schijnt nu een shoppingmall op de plek te staan.

10 Waarom de naam KaliTaman De nabestaanden van de familie Hamar de la Brethonière hebben goedkeuring gegeven voor het gebruik van de naam Kalitaman en zijn hierdoor zeer vereerd. Uit respect voor de familie Hamar de la Brethonière en mijn oma Clara Anna Magdalena Vincentie die daar met bloed, zweet en tranen haar best heeft gedaan om alles draaiende te houden en met de hulp die mijn vader, Charles Royen, haar heeft gegeven blijft de naam door middel van KaliTaman Foundation en KaliTaman Embrace Life voortleven. Prins Hendrik der Nederlanden Anna Clara Magdalena Vincentie

11 Introductie KaliTaman Foundation is een particulier initiatief, opgericht op 3 mei 2011 en werft fondsen voor hulp en ondersteuning van KaliTaman Foundation welke hulp biedt in Indonesia en met name op het eiland Bali. Alle ontvangen donaties c.q. sponsoring komen ten goede van de bevolking en projecten op Bali en bij uitzonderingen ook op Java. KaliTaman Foundation biedt in overleg met de lokale bevolking hulp, ondersteuning, zorg en financiële begeleiding aan mensen en dieren op het eiland Bali. KaliTaman Foundation op Bali wordt gerund door lokaal management welke de Balinese normen, waarden, cultuur en gewoonten hoog in het vaandel hebben. Er is een club van positieve lokale mensen verzameld om ons te helpen hulp aan mensen en dieren te geven en zo nodig hulp in kaart te brengen. Deze lokale mensen boden al hulp vanuit zichzelf aan mensen en dieren voordat ze in aanraking kwamen met KaliTaman Foundation, door ons te helpen en het op deze manier te doen geeft het ze meer eer en voldoening en zijn ze blij dat er ook anderen om hun geven en ze hopen dat er dan ook meer hulp geboden kan worden daar waar het echt nodig is. Onze doelstellingen hebben wij benoemd en wij willen zoveel mogelijk projecten realiseren om de leefomstandigheden van de lokale bevolking te verbeteren.

12 Meerjarenbeleidsplan In ons meerjarenbeleidsplan , spreken we over punten waar wij voor staan en welke we proberen na te leven en uit te voeren. In ons jaarverslag kunt in u het kort lezen welke projecten en mensen we gesteund hebben in het jaar 2014, uitgebreidere details staan op onze website en faceboook pagina beschreven. Of dit ook overeenkomt met het meerjarenbeleids-plan welke we proberen uit te voeren kunt u hierin vernemen. Voor het jaar 2014 hebben wij een pas op de plaats moeten maken door eerst geld terug te betalen welke onze projectmanager geleend heeft om de kosten en aangeboden hulp te betalen van het jaar 2012 en ook van Hierdoor was er weinig focus op projecten die eventueel onze hulp nodig hadden. Wij moeten eerst ons zelf op peil hebben voordat wij anderen kunnen helpen. Ons standpunt dat er soms zaken op je pad komen waar wij in ons geval onze ogen niet voor kunnen sluiten of een andere kant voor op kunnen kijken en verder gaan, blijft staan maar we kunnen ons niet meer laten meeslepen als we er zelf aan onder doorgaan. Wij doen ons best en zullen in sommige gevallen beter moeten inschatten hoe op lange termijn de hulp eruit gaat zien.

13 Onze ANBI status van de Nederlandse Belastingdienst. ANBI STATUS

14 Landkaart van Bali

15 Realisatie / Inventarisatie De hulp en ondersteuning van mensen en dieren op Bali vind voornamelijk plaats in de buurt van Seririt in een klein dorpje in het noorden van Bali, maar noodzakelijke hulp, welke ons ter ore komt, wordt ook gegeven in andere dorpen Verschillende mensen en projecten vragen om ondersteuning en hulp, zoals gebieden waar geen elektra en geen watervoorziening zijn. We blijven bezig en aan het onderhandelen om hier een helpende hand in te bieden, maar vooral elektra blijft een kostbare zaak om daar op aangesloten te worden, ook voor Nederlandse begrippen, dit alles vergt tijd en heel veel geduld. Hanny Verbeek uit Houten verzamelt onder andere kleding voor ons in welke wij voornemens zijn om later te verschepen naar Indonesia. Wij zijn hier meer dan blij mee! Mondjesmaat gaat er wat van deze kleding in postpakketten naar Bali zo ook dit jaar, 5 dozen van op een paar gram na nog geen 10 kg, kosten 233,20, maar dan is er ook wel 50 kg aan kleding verzonden. Er wordt ook kleding meegenomen door mensen die naar Bali op vakantie gaan.

16 Resultaten mbt het meerjarenbeleidsplan Op de volgende pagina s willen wij aantonen wat er daadwerkelijk gerealiseerd is met betrekking tot het meerjarenbeleidspan Wij proberen dit te doen door middel van foto s en documenten zodat wij ons inziens transparantie verschaffen aan geïnteresseerden in ons en dat alles ook op de plek van bestemming komt en niet aan een strijkstok blijft hangen zoals bij zo vele andere goede doelen organisaties. De aangegane schulden om alles te bekostigen van 2012 en 2013 zal niet allemaal over de rug van KaliTaman Foundation verrekend gaan worden. Wij gaan dit aflossen (privé) buiten Kalitaman Foundation om omdat wij willen dat alle ontvangen donaties ten goede moeten komen van KaliTaman Foundation. KaliTaman Foundation wil een rots in de branding zijn voor mensen die hulp nodig hebben en er altijd voor hun zijn. Niet alleen nu maar ook voor later als wij er niet meer zijn.

17 Doelstelling Activiteiten Bereikt Creëren van werkgelegenheid bedenken van mogelijkheden werven van financiële middelen zoeken naar een plek waar iets gerealiseerd kan worden bouw wederom een job training gegeven voor een periode van 3 maanden voor housekeeping. Wanneer er weer en meer interesse is willen wij dit gaan continueren. Hulp bieden zodat mensen zelfvoorzienend kunnen worden Financiële ondersteuning aan projecten bedenken wat en hoe werven van sponsors en of financiële middelen vinden van een plaats waar selfsupporting kan plaats vinden geïnventariseerd met de locale bevolking welk project we het beste kunnen ondersteunen er zijn steentjes geëxporteerd van Nederland naar Bali en worden daar nu verkocht. Er lijkt handel in te zitten en we gaan zien of we dit kunnen continueren en hopelijk uitbreiden in de toekomst voor 2014 ondersteuning voor het project eendjes en een warung een eenmalige ondersteuning

18 Doelstelling Activiteiten bereikt Financiële ondersteuning aan dorpsschooltje en KDV Financiële ondersteuning aan zelfvoorzienendheid werven van financiële middelen waar liggen maatschappelijk verantwoorde kansen, waar moet rekening mee gehouden worden, besloten is om verder te gaan met eendjes kijken naar de mogelijkheid om grond te huren. er blijkt meer veiligheid voor de kinderen nodig te zijn. Nu zijn de plaatsen waar poeren stonden voor een hek dichtgemetseld wat aanmerkelijk voordeliger is. de handel in pasgeboren eendjes lijkt nu wel te gaan dit jaar. Er wordt een beetje winst overgehouden aan de verkoop zodat er één familie van kan leven. Hopen dat het zich zo handhaaft. Sporadisch doen we een gift in goederen voor wat warungs. Er is 49 are sawah grond gehuurd voor 10 jaar voor de verbouwing van rijst en groente.

19 Wat is er onder andere terecht gekomen van Missie en Visie voor 2014 Missie: Werkgelegenheid welke we hebben gecreëerd in Bij het Project Eenden zijn kinderen vrijwillige in de leer na hun schooltijd. Er wordt hun alles geleerd over hygiëne en hoe belangrijk dit is voor de gezondheid en groei en het voorkomen van ziektes. Grond gehuurd voor 10 jaar voor het verbouwen van rijst om zo in werkgelegenheid te voorzien. De bedoeling is dat de rijst aan de allerarmsten gratis wordt uitgedeeld en voor zelfverbruik van de telers en verkoop. Met de verkoop moet er een financiële reserve worden gecreëerd om te voorzien in levensbehoeften en geld te sparen voor hulp voor het betalen van schoolgeld van kinderen.

20 Werving KaliTaman Foundation werkt met individuele particuliere donateurs en zakelijke sponsors. Met hun bijdrage worden maatschappelijk verantwoorde gelabelde projecten gerealiseerd. Donateurs kunnen eenmalig, periodiek en notarieel schenken. Bedrijven worden benaderd om als sponsor KaliTaman Foundation financieel te ondersteunen. Donateurs en sponsors kunnen aangeven waar hun bijdrage voor aangewend kan worden. Wanneer zij dit niet doen, wordt in overleg met de project organisatie op Bali besproken waar de hulp het hardst nodig is. In 2014 zijn verscheidene bedrijven benadert maar helaas hebben we geen positieve reacties mogen ontvangen, we geven niet op!

21 Besteding financiële middelen KaliTaman Foundation besteedt haar financiële middelen zoveel mogelijk aan de ondersteuning, zorg en financiële begeleiding van mensen en dieren op het eiland Bali. Jaarlijks zal er een evaluatie plaats vinden van de projecten en zullen onze doelstellingen en begroting worden vastgesteld. Bestuurders ontvangen geen beloning voor hun werkzaamheden. Projecten en ondersteuning worden uitgevoerd wanneer KaliTaman Foundation de financiële middelen heeft. Voor 2014 hebben we weinig hulp kunnen bieden vanwege de aangegane schulden die we moesten terug betalen voor de voor ons grote uitgaven in 2012 en Wij hebben in 2012 ziekenhuisopnames bekostigd voor 3 kinderen op Java waarvan één van de kinderen, Wanto, een levensreddende operatie moest ondergaan. Voor het jaar 2014 hebben we via KaliTaman Foundation ons project Eenden gesteund. Dit loopt nu goed en voornemens zijn om zo af en toe een bijdrage te geven ter ondersteuning van het Project.

22 Besteding financiële middelen KaliTaman Foundation Baten Lasten Inkomsten Uitgaven debet credit 2010 Hulp via Kalitaman Embrace Life 0, ,01 Saldo , Donaties ontvangen ,20 Hulp/Uitgaven via ING ,00 Hulp/Uitgaven niet via ING maar via privé 7.382,93 Saldo , ,93

23 Besteding financiële middelen KaliTaman Foundation Baten Lasten Inkomsten Uitgaven debet credit 2012 Donaties ontvangen ,27 Hulp/Uitgaven via ING ,67 Hulp/Uitgaven via WesternUnion 2.023,82 Website kosten (betaald door KaliTaman Embrace Life) 396,96 ING Bankkosten (betaald door KaliTaman Embrace Life ) 99,39 Saldo , , Donaties ontvangen ,00 Hulp/Uitgaven via ING ,84 Website kosten (betaald door KaliTaman Embrace Life) 336,87 ING Bankkosten 119,81 Saldo ,00 860,65

24 Besteding financiële middelen KaliTaman Foundation 2014 Donaties ontvangen ,00 Hulp/Uitgaven via ING ,23 Website kosten (betaald door KaliTaman Embrace Life) 336,87 ING Bankkosten 159,84 Saldo , ,94 Totaal ontvangen donaties en aangeboden hulp sinds onze start: Baten/Inkomsten/Donaties: ,47 Lasten/Uitgaven/Aangeboden hulp: ,03

25 Saldi ING NL664INGB

26 Besteding financiële middelen In 2014 hebben wij helaas te weinig mensen en projecten kunnen ondersteunen. Er is eind 2014 wederom geld terugbetaald aan mensen bij wie onze projectmanager geld had geleend voor mensen te helpen op Bali en Java voor onder andere het Kindertehuis in Java. Wij hebben Ayu, een meisje van 2 jaar, geholpen die gestoken was door een dengue mug. Ze heeft hiervoor in het ziekenhuis een behandeling moeten ondergaan en het was kantje boord met haar. Gelukkig gaat het nu weer goed met haar. In 2014 is de handel in de eendjes verbeterd. Er is nu overgegaan op het houden van kleine pasgeboren eendjes voor de verkoop. Het houden van grotere eenden is kostbaar vanwege de voeding, ze kunnen op sawah s grazen maar dan moet er bewaking bij en de eenden lopen daar helaas ook ziektes op, dus is er een andere keuze gemaakt en worden er nu babyeendjes gehouden en deze keuze blijkt goed te zijn. Wij hebben een paar maal een ondersteuning gedaan en zullen dit zo voortzetten.

27 Projecten: Eenden Er is geïnvesteerd in een warmtelamp zodat de kleintjes die wat zwak zijn kunnen aansterken onder deze lamp, wat weer resulteert dat er minder kleintjes komen te overlijden. In Nederland worden deze eendjes vaak levend in een schredder gedaan op een lopende band om hier weer dieren voer van te kunnen maken. Hoe deze eendjes eindigen kan op verschillende manieren zijn maar ze leven in ieder geval langer. Eenden zijn er om sawah schoon te grazen als ze ouder en er sterk voor genoeg zijn, ze worden ook gegeten en dienen vaak ook als offer bij ceremonies. Hierna volgt een overzicht van de bestedingen welke zijn gegeven uit naam KaliTaman Foundation

28 Ondersteuning 2014 Terugbetaling geleend voor Kindertehuis in Java en steun aan kinderen 6.925,00 Bijdrage aan crematiekosten 100,00 Ziekenhuiskosten Ayu: dengue 525,00 5 postpaketten met kleding 233,20 Projecten 2014 Project Eendjes ondersteuning eten en machine Project groenten: Huur sawah voor 10 jaar 540,00 655,03 Ondersteuning warung 35,00

29 Bankkosten 2014 Kosten ING 159,84 Hosting 2014 Kosten website 336,87 ( betaald door KaliTaman Embrace Life ) Totaal = 9.173,07 Ondersteuning 7.783,20 Projecten 1.230,03 Bankkosten 159,84

30 Er is in een klein dorpje in het noorden van Bali, genaamd Rangdu, 49 are grond gehuurd om rijst en groenten op te verbouwen voor een periode van 10 jaar. We hopen hiermee mensen te helpen aan werkgelegenheid en de allerarmsten te ondersteunen door hen rijst te geven tegen een geringe vergoeding.

31 Dit is de grond welke voor 10 jaar gehuurd is.

32 Op deze wijze worden de eendjes gehouden. Afgeschermd met een afdekzijl en met een lampje die hun warmte verschaft en eromheen houten plankjes die zorgt dat ze geen last hebben van wind en het afdekzijl om het lekker warm te houden. Ja, ze hebben het toch koud ondanks de temperatuur waarin ze verblijven die varieert tussen de 28 en 34 graden.

33 Voldoende eten en water, op het gaas staat het water met een gootje eronder dat als ze hun ontlasting moeten doen terwijl ze drinken het daarin kan vallen.

34 Rechts de dozen zoals de eendjes geleverd worden, zo worden ze ook weer meegegeven aan geïnteresseerden. De waterbakken worden gecheckt en schoongemaakt onder het toezicht van Justin die ook meehelpt, als hij tijd na school heeft, met de eendjes eten te geven en water aan te vullen wanneer het op is.

35 Een machine welke is aangeschaft ter voorbereiding voor het eten van de eendjes. Er worden dagelijks bananen bladeren gesneden in kleine smalle stukje als toevoeging bij het eten. Aangezien dit veel tijd kost is besloten deze machine aan te schaffen.

36 Onderhoud. Nieuwe omheining voor de eendjes en wat onderhoudswerkzaamheden waar de eendjes gehouden worden.

37 Zijn naam is Red de kater die nu eten krijgt en zoals de foto laat zien het heeft gesmaakt. Er zijn nog een paar katten maar die laten zich niet fotograferen. Red is een katertje die gered is van het strand. Hij liep daar moederziel alleen en was toe ongeveer 6 weekjes oud.

38 s ochtends vroeg in oktober lag deze pup onder de auto te slapen en wilde niet weg gaan. Hij heeft wat eten van ons gehad en heeft toen waarschijnlijk gedacht ik vind het wel best hier. Begrijpelijk, van de hond die gedoopt is met de naam Saddam, dat hij niet meer weg wilde. Een natje en een droogje wie wil dat nou niet.

39 Saddam vindt het best hier en wie kan hem geen ongelijk geven. Hij heeft alles wat zijn hartje begeert. Hij heeft medicijnen gehad voor een huiduitslag en een antibiotica kuur en vitaminen.

40 Dit is Ayu samen met haar Papa Ketut. KaliTaman heeft haar medicijnen en ziekhuis opname betaald. Ze had hevige koortsen en was binnen een dag als een lappenpop, niemand kon haar helpen. Via via zijn wij gevraagd om hulp. Na onderzoek bleek dat ze gestoken is door een dengue mug.

41 Saya meminta maaf dari mereka yang tidak bisa melihat setelah saya dan meminta bantuan bidt dit meisje oftewel Ik vraag om vergiffenis aan degenen die niet voor mij konden zorgen en vraag om hulp Onderstaand de kwitantie voor de aangegane schuld van onze projectmanager voor de hulp die geboden is in 2012

42 Website Site Statistieken Website Statistieken in 2014: keer is onze website bezocht Waarvan keer daadwerkelijk mensen onze website bekeken hebben de gemiddelde bezoek tijd van onze bezoekers is 1 uur en 25 minuten de meeste website bezoekers komen uit China Het meest bezochte gedeelte van onze website is de blog Website: info@kalitamanfoundation.com

43 Bestuur Nederland Hedy H. D. Royen Functie: Voorzitter Gert-Jan Pleysier Functie: Secretaris Jan van Mondfrans Functie: Penningmeester Statutair gevestigd: Oude Telgterweg PK Ermelo Website:

44 Project organisatie Bali Op Bali hebben we een project organisatie gevormd die met onze samenwerking, onze doelen gaan verwezenlijken. Onderstaand de teamleden van onze project organisatie die alle projecten sturen, begeleiden en controleren en in direct contact met ons staan. Onderstaand onze teamleden: Sugix Functie: Manager Project organisatie Platar Functie: Uitvoerend Manager Arini Functie: Administratief Medewerkster Redit: Functie: Uitvoerend medewerker / begeleider ( overleden 7 Juli 2012 ) Puje: Functie: Uitvoerend medewerker / begeleider

45 Met dank aan KaliTaman Foundation is iedereen die ons een warm hart toedraagt in 2014 meer dan dankbaar. Zonder alle giften zouden wij niet in staat zijn geweest de hulp te geven aan mensen en dieren met de kans op een beter leven. Daarnaast willen wij iedereen bedanken die ons op allerlei manieren met veel enthousiasme en inzet gesteund hebben. Wij hopen dat u ons in 2015 en komende jaren wilt blijven steunen zodat wij door kunnen gaan met hulp bieden aan mensen en dieren en projecten kunnen blijven ondersteunen. Namens een ieder die wij gesteund hebben willen wij u namens hen onze dank zeggen voor uw steun. Onze bijzondere dank gaat dit jaar uit naar: Familie Pleysier Hanny Verbeek Jan van Mondfrans

46 Namens iedereen die hulp van u heeft mogen ontvangen, onze hartelijke dank. Dit betekent meer voor ons dan u ooit kunt beseffen. Terima kasih banyak

Inhoudsopgave jaarverslag 2015

Inhoudsopgave jaarverslag 2015 Jaarverslag 2015 Inhoudsopgave jaarverslag 2015 Pagina 1 : KaliTaman Foundation Jaarverslag 2015 Pagina 2 : Inhoudsopgave Pagina 3 : Voorwoord door voorzitter Hedy Royen Pagina 4-5 : Onze Missie Pagina

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan 2011 2016

Meerjarenbeleidsplan 2011 2016 Meerjarenbeleidsplan 2011 2016 Inhoud Pagina 1: KaliTaman Foundation Meerjaren Beleidsplan Pagina 2: Inhoud Pagina 3: Inleiding Pagina 4: Introductie Pagina 5: Missie en Visie Pagina 6: Werving Pagina

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan 2014 2018

Meerjarenbeleidsplan 2014 2018 Meerjarenbeleidsplan 2014 2018 Inhoud Pagina 1: KaliTaman Foundation Meerjaren Beleidsplan Pagina 2: Inhoud Pagina 3: Inleiding Pagina 4: Introductie Pagina 5: Missie en Visie Pagina 6: Basis Beleid KaliTaman

Nadere informatie

Inhoudsopgave jaarverslag 2012

Inhoudsopgave jaarverslag 2012 Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave jaarverslag 2012 Pagina 1 : KaliTaman Foundation Jaarverslag 2012 Pagina 2 : Inhoudsopgave Pagina 3 : Voorwoord door voorzitter Hedy Royen Pagina 4-5 : Onze Missie Pagina

Nadere informatie

Bouw van een huis voor minmaal 12 ouderloze kinderen en hun verzorgers.

Bouw van een huis voor minmaal 12 ouderloze kinderen en hun verzorgers. Bouw van een huis voor minmaal 12 ouderloze kinderen en hun verzorgers. Op Java zijn 12 kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 12 jaar die onze hulp nodig hebben. Wij willen minimaal deze 12 kinderen

Nadere informatie

Watervoorziening. Onze prioriteit nu is het realiseren van een watervoorziening voor een dorpje in het noorden van Bali.

Watervoorziening. Onze prioriteit nu is het realiseren van een watervoorziening voor een dorpje in het noorden van Bali. Watervoorziening Onze prioriteit nu is het realiseren van een watervoorziening voor een dorpje in het noorden van Bali. Met deze voorziening zijn een heleboel families geholpen. Het geraamde bedrag is

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Wij Helpen (2012)

Beleidsplan Stichting Wij Helpen (2012) Beleidsplan Stichting Wij Helpen (2012) 1 INLEIDING In 2012 heb ik in samen met mijn vader een reis door Sri Lanka gemaakt. Mijn vader is hier al meerdere malen geweest en kent de lokale bevolking. Hij

Nadere informatie

STICHTING BLIND VERTROUWEN BELEIDSPLAN 2014-2015

STICHTING BLIND VERTROUWEN BELEIDSPLAN 2014-2015 STICHTING BLIND VERTROUWEN BELEIDSPLAN 2014-2015 Voorwoord: Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Blind Vertrouwen 2014-2015 De stichting is opgericht en notarieel geregistreerd op 13 Juni 2014 en

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2013 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014 STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014 Dapper Dagboek Dapper Dagboek INHOUDSOPGAVE Beleidsplan Jouw Dagboek, jouw verhaal Organisatie Ziekenhuizen Vrijwilligers Acties Financiën Communicatie Eindwoord

Nadere informatie

Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015. Beleidsplan 2015-2016

Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015. Beleidsplan 2015-2016 Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015 Beleidsplan 2015-2016 Inhoudsopgave Voorwoord 2 1. Missie en Doelstelling 4 1.1 Missie 4 1.2 Doelstelling 4 2. Identiteit 5 3. Organisatie Structuur 6 3.1 Algemeen 6 3.2

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. 10.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl JAARVERSLAG 2012

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Stichting MAGO CARE

BELEIDSPLAN. Stichting MAGO CARE BELEIDSPLAN Stichting MAGO CARE april 2013 Stichting Mago Care Magocare.org E-mail: info@magocare.org Bank: 60.25.06.492 Mago Care is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent

Nadere informatie

Stichting Lunga Foundation. ANBI-Beleidsplan 2017

Stichting Lunga Foundation. ANBI-Beleidsplan 2017 Stichting Lunga Foundation ANBI-Beleidsplan 2017 Versie 1.1 Inleiding In 2016 stond de fondsenwerving op een wat lager pitje. Desondanks hebben we weer een paar mooie projecten gerealiseerd waarmee we

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2014 Stichting Terima Kasih Plaggeberg 27 (postadres) 3956 BK Leersum KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN STICHTING TIMMERWERKPLAATS FERWOUDE BELEIDSPLAN 2016 2020 Stichting Timmerwerkplaats Ferwoude P/a de Finne 23 9022 AZ Mantgum Email Telefoonnummer: 058 250 29 20 KvK 856982477 Inhoud Voorwoord...3 Inleiding...4

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2015-2016. Het beleidsplan van Stichting Cosplay in Actie, hierin staan onder anderen de Missie en Doelstellingen van de stichting

BELEIDSPLAN 2015-2016. Het beleidsplan van Stichting Cosplay in Actie, hierin staan onder anderen de Missie en Doelstellingen van de stichting Stichting Cosplay in Actie Klaroenring 178A, 4876XW Etten-leur Tel 0623432438 www.cosplayinactie.nl BELEIDSPLAN 2015-2016 Het beleidsplan van Stichting Cosplay in Actie, hierin staan onder anderen de Missie

Nadere informatie

MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015

MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015 MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015 Kijk met je hart, kijk verder dan je ogen zien Versie 28-12-2013 Auteur: Bettie Ratuhaling VOORWOORD Voorbij de horizon liggen kleine eilandjes als kiezelsteentjes verstrooid

Nadere informatie

Stichting Kansarme Dieren

Stichting Kansarme Dieren Stichting Kansarme Dieren Jaarverslag 2012 Algemeen De aanleiding voor het oprichten van de Stichting Kansarme Dieren (januari 2011) was de moeilijke situatie van vooral oudere en/of chronisch(e) zieke

Nadere informatie

Geen van de bestuursleden is zelfstandig bevoegd om besluiten te nemen namens Stichting kans4you.

Geen van de bestuursleden is zelfstandig bevoegd om besluiten te nemen namens Stichting kans4you. ALGEMENE GEGEVENS INSTELLING Naam instelling Stichting kans4you Adres Edelherweg 121 Postcode Website 1338 JS Almere www.kans4you.eu KvK 32141926 BESTUURSAMENSTELLING Voorzitter Secretaries Penningmeester

Nadere informatie

[2012] Stichting Engelen Zonder. Paradijs. Jaarverslag

[2012] Stichting Engelen Zonder. Paradijs. Jaarverslag Stichting Engelen Zonder Paradijs Jaarverslag [2012] [Stichting Engelen Zonder Paradijs] [Havikstraat 73,7481 AH Haaksbergen] [info@ezopa.org] [ Banknr. NL54INGB0004413712] [Porque de Dios es la Gloria

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Jens

Beleidsplan Stichting Jens Beleidsplan Stichting Jens 2018-2022 Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding 1. Missie, visie en doelstelling a. Missie b. visie c. Doelstelling 2. Doelgroepen 3. Activiteiten en projecten 4. Communicatie 5.

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 2016 www.sarasvatimataji.com Stichting Sarasvati Mataji Plaggeberg 35 3956BK Leersum E-mail: welcome@sarasvatimataji.com Telefoon: +31 343-452789 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter... 3 1.

Nadere informatie

Voorwoord. Namens het bestuur van stichting True Love Afghan Hound Foundation; Daniel de Niet, Voorzitter. 20 augustus 2014

Voorwoord. Namens het bestuur van stichting True Love Afghan Hound Foundation; Daniel de Niet, Voorzitter. 20 augustus 2014 Voorwoord Dit is het beleidsplan van stichting True Love Afghan Hound Foundation. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en geeft inzicht in de werving en het beheer van de fondsen. Het plan

Nadere informatie

Beleidsplan Historisch Festival Almelo

Beleidsplan Historisch Festival Almelo Beleidsplan Historisch Festival Almelo Juni 2014 1 Inhoud 1 Inleiding 2 Uitgangspunten 2.1 De Stichting 2.1 Doelstelling 3 Activiteiten 3.1 ANBI 3.2 Beheer 3.3 Samenwerking 3.4 Activiteiten 4 Organisatie

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Smile on a Face

Beleidsplan Stichting Smile on a Face Beleidsplan Stichting Smile on a Face 2016-2018 Beleidsplan Stichting Smile on a Face Januari 2016 Page 2 of 9 INHOUD: 1 VOORWOORD... 3 2 DOELSTELLINGEN VAN DE STICHTING... 3 2.1 MISSIE EN DOEL... 3 2.2

Nadere informatie

Jaarrekening 2010 Stichting Help de Indischen in Indonesia

Jaarrekening 2010 Stichting Help de Indischen in Indonesia Prinsenbeek 22 juli 2011 Jaarrekening 2010 Stichting Help de Indischen in Indonesia Jaarrekening over 2 juli 2010 t/m 31 december 2010 Stichting Help de Indischen in Indonesia Breda INHOUDSOPGAVE Verslag

Nadere informatie

Beleidsplan Randolph Fellowship

Beleidsplan Randolph Fellowship Beleidsplan Randolph Fellowship Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de stichting Randolph Fellowship, hierin kunt u alles lezen met betrekking tot de stichting en de plannen voor de komende jaren.

Nadere informatie

Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016

Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016 Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016 Stichting 100% voor dieren Brummelhof 37 7045 AB Azewijn 1 1. Ontstaan, missie, visie en doelstellingen. 1.1 Ontstaan Stichting 100% voor dieren is 2

Nadere informatie

Stichting Vietnam. Continuïteit. Bestuursleden. Jaarverslag 2012

Stichting Vietnam. Continuïteit. Bestuursleden. Jaarverslag 2012 Stichting Vietnam Jaarverslag 2012 Bestuursleden Continuïteit Het jaar 2012 stond voor continuïteit. Voor het eerst sinds de oprichting zag de stichting een daling in inkomsten, met name uit georganiseerde

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING HAPPYNEZZ

BELEIDSPLAN STICHTING HAPPYNEZZ Vakantieweek voor meervoudig gehandicapten Regio West Brabant BELEIDSPLAN STICHTING HAPPYNEZZ 2016-2021 Datum 28-02-2016 Stichting Happynezz Parallelweg 101 4621 JV Bergen op Zoom e-mail: secretaris@happynezz-wb.nl

Nadere informatie

Beleidsplan FairFriends Foundation 2014-2020. fa ir frie n d s

Beleidsplan FairFriends Foundation 2014-2020. fa ir frie n d s Beleidsplan FairFriends Foundation 2014-2020 fa ir frie n d s 1. Inleiding Dit beleidsplan is opgesteld om vast te leggen wat de toekomstvisie is van de Stichting Fairfriends Foundation. Hierin willen

Nadere informatie

BELEIDSPLAN [ ]

BELEIDSPLAN [ ] Een jaar lang feest BELEIDSPLAN [2016 2019] www.hoogkarspel700.nl Stichting Hoogkarspel 700 Pijlstaart 46, 1616 GM Hoogkarspel info@hoogkarspel700.nl 06-26244461 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Missie/visie...

Nadere informatie

Het bestuur komt minimaal 1x per jaar bij elkaar. Voor deze activiteit wordt geen vergoeding verstrekt.

Het bestuur komt minimaal 1x per jaar bij elkaar. Voor deze activiteit wordt geen vergoeding verstrekt. Het bestuur Het bestuur van de stichting De Grote Beer bestaat uit de volgende personen: Bas Lubberhuizen, voorzitter Frank de Graaff, secretaris Fred Uilkema, penningmeester Het bestuur komt minimaal

Nadere informatie

Inhoudsopgave jaarverslag 2011

Inhoudsopgave jaarverslag 2011 Jaarverslag 2011 Inhoudsopgave jaarverslag 2011 Pagina 1 : KaliTaman Foundation Jaarverslag 2011 Pagina 2 : Inhoudsopgave Pagina 3 7 : Voorwoord door voorzitter Hedy Royen Pagina 8 9 : Onze Missie Pagina

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Time to Help Nederland

Beleidsplan Stichting Time to Help Nederland Beleidsplan Stichting Time to Help Nederland Stichting Time to Help Nederland Hang 4 3011 GG Rotterdam info@timetohelp.nl www.timetohelp.nl Inschrijvingsnummer KVK : 55404073 RSIN/Fiscaalnummer: 851692357

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Hart voor Cambodja 2015-2018

Beleidsplan. Stichting Hart voor Cambodja 2015-2018 Beleidsplan Stichting Hart voor Cambodja 2015-2018 beleidsplan 2015-2018 pagina 1 Inleiding. In dit beleidsplan legt de Stichting Hart voor Cambodja (Stichting HvC) haar beleidsvoornemens vast voor de

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2013-2014 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. 10.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2014

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2014 Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers 3. Project 4. Beleid 2014 5. Financiële verantwoording Postbus 3091 5203 DB s-hertogenbosch

Nadere informatie

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2011

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2011 Stichting JAARVERSLAG 2011 dd 13-02-2013 INHOUDSOPGAVE Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Doel van de stichting... 4 Werkwijze... 4 Locatie... 4 Bestuursverslag... 5 Bestuursvergaderingen... 5 Financieel verslag...

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2018-2020 Stichting Flowerkids Foundation Kruisweg 613 2132NB Hoofddorp info@flowerkids.org www.flowerkidsfoundation.nl Inhoud Inleiding... 3 1. Stichting Flowerkids Foundation... 4 2. Huidige

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kids2School 2014 2016

Beleidsplan Stichting Kids2School 2014 2016 Beleidsplan Stichting Kids2School 2014 2016 Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Kids2School voor de jaren 2014-2016. Het plan omvat een overzicht van de doelstelling(en) en activiteiten

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Stichting DMS [ ]

BELEIDSPLAN Stichting DMS [ ] BELEIDSPLAN Stichting DMS [2018 2022] Stichting Dutch Medical Service Vrusschenhusken 1 6422 PL Heerlen info@dutchmedicalservice.nl www.dutchmedicalservice.nl Inschrijvingsnummer Kvk 71024689 Bank: NL05

Nadere informatie

Standaardbeleidsplan Carelanka

Standaardbeleidsplan Carelanka Standaardbeleidsplan Carelanka Inhoud: 1. Werkzaamheden van de Goed Doel Stichting 2. Wijze werving van gelden 3. Beheer van het vermogen 4. Besteding van het vermogen Standaardbeleidsplan Carelanka 2

Nadere informatie

Maart 2013. Geerte, Annewil en Corrie zijn druk bezig geweest met de grote schoonmaak buiten. Na de schoonmaak was het even tijd voor andere energie.

Maart 2013. Geerte, Annewil en Corrie zijn druk bezig geweest met de grote schoonmaak buiten. Na de schoonmaak was het even tijd voor andere energie. Maart 2013 Bijna iedereen in het Thomashuis loopt te hoesten en te proesten. Griep is de vaste gast geworden. Met drankjes en honing in de thee wordt de griep weggejaagd. Geerte, Annewil en Corrie zijn

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Tabita

Beleidsplan Stichting Tabita Beleidsplan 2013 Stichting Tabita Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Organisatie...4 2.1 Het bestuur...4 2.2 Vergadercyclus...4 2.3 ANBI...4 2.4 Jaarverslag...4 2.5 Gedragscode...4 3. Strategie...5 3.1

Nadere informatie

Stichting Capricorn Beleidsplan Stichting Capricorn 2009-2011

Stichting Capricorn Beleidsplan Stichting Capricorn 2009-2011 Beleidsplan 2009-2011 1. Voorwoord Stelt u zich voor dat kinderen in Nederland met honger naar school gaan. Niet omdat hun ouders geen tijd nemen om ontbijt te verzorgen voor hun kinderen maar vanwege

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van El-Shadai

Jaarverslag Stichting Vrienden van El-Shadai Jaarverslag Stichting Vrienden van El-Shadai Over het jaar Stichting Vrienden van El-Shadai Krabbescheer 18 8265 JD Kampen Bankrekeningnummer: NL34 RABO 0155 5775 49 KVK: 08212101 Website: www.el-shadai.nl

Nadere informatie

Beleidsplan 2016 EEN OVERZICHT VAN.

Beleidsplan 2016 EEN OVERZICHT VAN. Beleidsplan 2016 EEN OVERZICHT VAN www.stichtingsamenvoorelkaar.nl Inhoudsopgave Voorwoord... 2 1. Inleiding... 3 2. Het doel van de instelling... 3 2.1.Ontstaan, achtergrond en toekomst... 3 2.2 Missie/visie...

Nadere informatie

STICHTING HOVERAID NEDERLAND Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24398318

STICHTING HOVERAID NEDERLAND Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24398318 PUBLICATIE BETREFFENDE KALENDERJAAR 2012 STICHTING HOVERAID NEDERLAND Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24398318 Contactgegevens STICHTING HOVERAID NEDERLAND Website: www.hoveraid.nl

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Burgh

Stichting Vrienden van Burgh Beleidsplan 2016-2020 van de Stichting Vrienden van Burgh te Schouwen Duiveland. 1 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Vrienden van Burgh De Stichting is opgericht en notarieel geregistreerd

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Stichting Nikai 4 Life Beleidsplan 2018-2020 22 juni 2018 Inhoud Voorwoord Inleiding Organisatie Visie en Missie Doelstelling Bestuur en organisatie Voorwoord Wij zijn Arjan en Marrie Kroes uit IJsselmuiden,

Nadere informatie

jaarrekening 2009www.rrdf.nl

jaarrekening 2009www.rrdf.nl jaarrekening 2009www.rrdf.nl Medische zorg voor iedereen Stichting RRDF levert medische zorg aan alle bewoners. Er is ook een vaccinatieprogramma voor alle kinderen uit onze slums. Dit meisje heeft een

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN MSVN-FRYSLÂN

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN MSVN-FRYSLÂN BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN MSVN-FRYSLÂN Meerjarenbeleidsplan 2016 2019 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2016-2019 van Stichting Vrienden van MSVN-Fryslân. In dit beleidsplan staan de activiteiten

Nadere informatie

Bagi Sama Serata Eerlijk samen delen JAARRAPPORT Stichting Bagi Sama Serata Holendrecht VT Abcoude

Bagi Sama Serata Eerlijk samen delen JAARRAPPORT Stichting Bagi Sama Serata Holendrecht VT Abcoude Bagi Sama Serata Eerlijk samen delen JAARRAPPORT 2012 Stichting Bagi Sama Serata Holendrecht 25 1391 VT INHOUD Blad Jaarverslag van het bestuur 3 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2012 Rekening van

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 3. 1. Ciske de Rat Foundation 4. 2. Strategie 4. 2.1. Kernprincipes en uitgangspunten 4. 2.2. Statutaire doelstelling 4

Inhoud. Inleiding 3. 1. Ciske de Rat Foundation 4. 2. Strategie 4. 2.1. Kernprincipes en uitgangspunten 4. 2.2. Statutaire doelstelling 4 Beleidsplan Ciske de Rat Foundation 2014 2018 1 Inhoud Inleiding 3 1. Ciske de Rat Foundation 4 2. Strategie 4 2.1. Kernprincipes en uitgangspunten 4 2.2. Statutaire doelstelling 4 2.3. Afwezigheid van

Nadere informatie

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2017/2018

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2017/2018 STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2017/2018 Dapper Dagboek Dapper Dagboek INHOUDSOPGAVE Beleidsplan Jouw Dagboek, jouw verhaal Organisatie Ziekenhuizen Vrijwilligers Acties Financiën Communicatie Eindwoord

Nadere informatie

Beleidsplan stichting Tongen in Purmerend

Beleidsplan stichting Tongen in Purmerend Beleidsplan stichting Tongen in Purmerend 2017-2018 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Inleiding 4 Missie en visie van de Stichting Tongen in Purmerend 5 Financiën 6 De manier waarop de Stichting Tongen in Purmerend

Nadere informatie

STICHTING KITTENPLACE

STICHTING KITTENPLACE STICHTING KITTENPLACE JAARVERSLAG 2017 [ pagina 1] INHOUDSOPGAVE Voorwoord 3 Doelstelling 4 Bestuur 4 Doelen 2017 4 Activiteiten 5 Financieel 7 Balans 8 Winst en Verliesrekening 9 Toelichting 10 Conclusie

Nadere informatie

Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020

Beleidsplan stichting Comedor Infantil 2015-2020 Uitgegeven door: Stichting Comedor Infantil Datum: december 2014 Status: Definitief Versienummer: 2.0 Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3

Nadere informatie

Stichting Koppie-Au. Voorwoord

Stichting Koppie-Au. Voorwoord Voorwoord Stichting Koppie-Au heeft een intensief tweede jaar achter de rug. Een jaar waarin veel energie is gestopt in het bouwen van het crowdfunding platform koppie-au.nl en waarin een begin is gemaakt

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2020 Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding 1. Missie, visie en doelstelling a. Missie b. visie c. Doelstelling 2. Achtergrond en toekomst 3. Doelgroepen 4. Activiteiten en projecten 5. Communicatie

Nadere informatie

Werkverslag van 21 t/m 28 Maart 2015

Werkverslag van 21 t/m 28 Maart 2015 Werkverslag van 21 t/m 28 Maart 2015 We zijn 1 week in Gambia geweest, wat natuurlijk vrij kort is. Maar helaas het is niet anders, we waren al lang blij dat we er weer waren en iedereen weer zagen. Natuurlijk

Nadere informatie

Beleidsplan 2014/2015. Stichting Gelukskinders

Beleidsplan 2014/2015. Stichting Gelukskinders Stichting Gelukskinders E-mail: algemeen@gelukskinders.org Internet: www.gelukskinders.org KvK: 61809853 Beleidsplan 2014/2015 Stichting Gelukskinders Beleidsplan Stichting Gelukskinders Pagina 1 Inhoud

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING GOEDE DOELEN WEEK BUDEL Meerjarenplan

BELEIDSPLAN STICHTING GOEDE DOELEN WEEK BUDEL Meerjarenplan BELEIDSPLAN STICHTING GOEDE DOELEN WEEK BUDEL Meerjarenplan Datum: 1 januari 2016 Stichting Goede Doelen Week Budel Wollenhoekstraat 7 6021 JJ Budel info@goededoelenweekbudel.nl/ www.goededoelenweekbudel.nl

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Lotje Versie juni 2014

Beleidsplan Stichting Lotje Versie juni 2014 Beleidsplan Stichting Lotje Versie juni 2014 Stichting Lotje www.stichtinglotje.nl info@stichinglotje.nl 1 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Lotje. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen,

Nadere informatie

STICHTING DE OPENBARING BELEIDSPLAN 2016-2017

STICHTING DE OPENBARING BELEIDSPLAN 2016-2017 STICHTING DE OPENBARING Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 55228801 BELEIDSPLAN 2016-2017 Contactgegevens STICHTING DE OPENBARING Website: www.stichtingdeopenbaring.nl Email: info@stichtingdeopenbaring.nl

Nadere informatie

Beleidsplan 2017 Stichting Hartveilig Etten-Leur

Beleidsplan 2017 Stichting Hartveilig Etten-Leur Beleidsplan 2017 Stichting Hartveilig Etten-Leur Voorwoord van de voorzitter Met veel enthousiasme is onze stichting in juli 2017 van start gegaan. Er is een bestuur gevormd en er zijn vrijwilligers die

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Zorgboerderij De Molenhoeve

Stichting Vrienden van Zorgboerderij De Molenhoeve Stichting Vrienden van Zorgboerderij De Molenhoeve Beleidsplan 2016 Stichting Vrienden van Zorgboerderij de Molenhoeve Dreef 15 2959 BH Streefkerk RSIN 8562.40.771 Inleiding De stichting Vrienden van Zorgboerderij

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Dutch-Lanka Friendship Foundation

Beleidsplan Stichting Dutch-Lanka Friendship Foundation Beleidsplan Stichting Dutch-Lanka Friendship Foundation Inhoud: 1. Werkzaamheden van de Goed Doel Stichting 2. Wijze werving van gelden 3. Beheer van het vermogen 4. Besteding van het vermogen Standaardbeleidsplan

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting OpenDoor 2010 2013

Jaarverslag Stichting OpenDoor 2010 2013 Jaarverslag Stichting OpenDoor 2010 2013 Eind 2010 is de droom van Jack en Saskia Engels, namelijk het creëren van een harmonieus thuis voor kinderen en (jong-)volwassenen met een (meervoudige) beperking,

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2016

Financieel Jaarverslag 2016 Financieel Jaarverslag 2016 Naam: Stichting Lonely Lochem Kamer van Koophandel: 64795985 RSIN/fiscaal nummer: 855850668 Contactgegevens: Walsteeg 20 7241 BG Lochem Telefoon: 06-4047090 E-mailadres: info@lonelylochem.nl

Nadere informatie

Kuilven 22, 5469 GB Erp NL27 RABO 0142 6019 85 www.childrensperfecthope.org. Beleidsplan Stichting Childrens s Perfect Hope 2013-2018

Kuilven 22, 5469 GB Erp NL27 RABO 0142 6019 85 www.childrensperfecthope.org. Beleidsplan Stichting Childrens s Perfect Hope 2013-2018 Beleidsplan Stichting Childrens s Perfect Hope 2013-2018 Voorwoord In dit beleidsplan geven wij u graag een helder beeld van de activiteiten van Stichting Children s Perfect Hope (CPH). Ook informeren

Nadere informatie

Sapna Foundation. Jaarverslag 2014

Sapna Foundation. Jaarverslag 2014 Sapna Foundation Jaarverslag 2014 1 Inhoudsopgave Pagina Voorwoord 3 Algemeen 4 Projectbezoek 4 Promotie 5 Financiën 8 Planning 2015 10 Website: www.sapnafoundation.org E-mail: info@sapnafoundation.com

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Afscheid nemen Het blijft toch altijd weer moeilijk als het moment daar is dat we afscheid moeten nemen van de kinderen die het voortgezet onderwijs (SMP) met succes hebben doorlopen.

Nadere informatie

INHOUD. 1. Inleiding. 2. Werkzaamheden Doelstelling 2.2. Bestuur 2.3. Activiteiten. 3. Werving van gelden. 4.

INHOUD. 1. Inleiding. 2. Werkzaamheden Doelstelling 2.2. Bestuur 2.3. Activiteiten. 3. Werving van gelden. 4. Beleidsplan 2015 Stichting Terima Kasih Plaggeberg 27 (postadres) 3956 BK Leersum KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL 05 RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Stichting Wirja Beleidsplan

Stichting Wirja Beleidsplan Stichting Wirja Beleidsplan 2016-2017 Inhoud Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Hoofdstuk 3 Hoofdstuk 4 Hoofdstuk 5 Hoofdstuk 6 Inleiding Doel Stichting Wirja Werkzaamheden Organisatiestructuur Financiering en schenkingsbudget

Nadere informatie

Beleidsplan. Eviont Foundation

Beleidsplan. Eviont Foundation Beleidsplan Eviont Foundation Voorwoord Dit is het beleidsplan van de Eviont Foundation. De Foundation is opgericht en notarieel geregistreerd op 15 juli 2015 en gevestigd te Geldermalsen. De Eviont Foundation

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Nieuwsbrief december 2018 Putu Ari en Komang. Deze keer willen wij onze twee medewerkers op Bali, Putu Ari en Komang, in het zonnetje zetten. Wij kennen hen al bijna 20 jaar. Zij werken al meer dan 10

Nadere informatie

Dit is het beleidsplan van De Stichting Ambulante Dagbesteding, opgesteld voor de periode 2015-2016. De stichting is opgericht en notarieel geregistreerd op 22 juli 2015 en gevestigd te Utrecht. Dit beleidsplan

Nadere informatie

Healthy Water 4 A Healthy Life

Healthy Water 4 A Healthy Life JAARVERSLAG 2012 Healthy Water 4 A Healthy Life Inhoudsopgave Voorwoord...2 Visie, Missie en Doelstelling...3 Visie...3 Missie...3 Doelstellingen...3 Nigeria...4 Toelichting...4 Malawi...4 Toelichting...4

Nadere informatie

Stichting 4WD Supporting Bosnia Beleidsplan

Stichting 4WD Supporting Bosnia Beleidsplan Beleidsplan 2015 Mensen met een passie voor 4x4 steunen mensen in Bosnië Kerkstraat 30 6675 BS Valburg Tel: 0488-431422 Mobiel: 06-53885361 Fax: 0488-431883 Mail: info@stichting4wdsupportingbosnia.nl 1

Nadere informatie

Stichting Because We Carry Amsterdam. Balans en Verantwoording Inkomsten en Uitgaven 2015

Stichting Because We Carry Amsterdam. Balans en Verantwoording Inkomsten en Uitgaven 2015 Stichting Because We Carry Amsterdam Balans en Verantwoording Inkomsten en Uitgaven 2015 BALANS ultimo 2015 ACTIVA Materiële vaste activa Vervoermiddelen 3.793 Vlottend activa Debiteuren 0 Liquide Middelen

Nadere informatie

Stichting Frontrunners. Publicatieplicht en ANBI informatie

Stichting Frontrunners. Publicatieplicht en ANBI informatie Stichting Frontrunners Publicatieplicht en ANBI informatie 2015-2017 Inleiding In het onderstaande document staan de benodigde gegevens voor de ANBI-publicatieplicht. 1.1 Statutaire gegevens. Naam organisatie:

Nadere informatie

STICHTING HOVERAID NEDERLAND Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer

STICHTING HOVERAID NEDERLAND Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer PUBLICATIE 2018 STICHTING HOVERAID NEDERLAND Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24398318 Contactgegevens STICHTING HOVERAID NEDERLAND Website: www.hoveraid.nl Email: office.nl@hoveraid.com

Nadere informatie

2. Werkzaamheden...5 2.1 Organisatieontwikkeling...5 2.2 Voorlichting en fondsenwerving...7 2.3 Activiteiten...8

2. Werkzaamheden...5 2.1 Organisatieontwikkeling...5 2.2 Voorlichting en fondsenwerving...7 2.3 Activiteiten...8 JAARVERSLAG 2005 Inhoudsopgave 1. Bestuursverslag...3 1.1 Algemeen...3 1.2 Doelstelling...3 1.3 Bestuur...4 1.4 Comité van aanbeveling...4 1.5 Banden met Tastite...4 1.6 CBF-keurmerk...4 2. Werkzaamheden...5

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020

Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020 Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van stichting Pole Position. De stichting is opgericht op 2 augustus 2013. Inmiddels hebben 70 mensen mogen genieten

Nadere informatie

Namaste Projects JAARVERSLAG Stichting Namaste Projects 1 e Helmersstraat DX Amsterdam

Namaste Projects JAARVERSLAG Stichting Namaste Projects 1 e Helmersstraat DX Amsterdam Namaste Projects JAARVERSLAG 2013 Stichting Namaste Projects 1 e Helmersstraat 247 1 1054 DX Amsterdam namasteprojects@gmail.nl www.namasteprojects.nl ING bankrekening NL81INGB0009265942 Kamer van Koophandel:

Nadere informatie

Stichting Life Invest Foundation Jaarverslag 2014

Stichting Life Invest Foundation Jaarverslag 2014 Stichting Life Invest Foundation Stichting Life Invest Foundation Jaarverslag 2014 Geconsolideerd Jaarverslag 2014 Woord Vooraf & Informatie over de stichting In December 2010 is stichting Life Invest

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 31 December 2014

Jaarverslag 2014 31 December 2014 Jaarverslag 2014 31 December 2014 Pagina 1 van 6 Vooraf Voor u ligt het jaarverslag van de Stichting SUPPORT TO CONNECT. Het verslag omvat een overzicht van de inkomsten, uitgaven en activiteiten en geeft

Nadere informatie

Jaarverslag en financieel overzicht. Stichting Gehandicaptenzorg Malang

Jaarverslag en financieel overzicht. Stichting Gehandicaptenzorg Malang Jaarverslag en financieel overzicht Stichting Gehandicaptenzorg Malang 2010 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag over 2010 van de Stichting Gehandicaptenzorg Malang. Er is in 2010 weer veel werk verzet

Nadere informatie

Stichting Lunga Foundation. ANBI-Beleidsplan 2015 (update)

Stichting Lunga Foundation. ANBI-Beleidsplan 2015 (update) Stichting Lunga Foundation ANBI-Beleidsplan 2015 (update) Versie 1.1 Inleiding Na de oprichting in 2013 stond het jaar 2014 in het teken van de projecten die gerealiseerd werden om het weeshuis The Farm

Nadere informatie

STICHTING MAANDA. Stichting Maanda Deventer

STICHTING MAANDA. Stichting Maanda Deventer Stichting Maanda Deventer 1 INHOUDSOPGAVE ALGEMEEN...3 SAMENSTELLINGSVERKLARING...3 BESTUURSVERSLAG...4 VISIE STICHTING MAANDA:...4 MISSIE STICHTING MAANDA:...4 BELEID STICHTING MAANDA...4 INFORMATIE OVER

Nadere informatie

STICHTING KITTENPLACE Zonnedauw LV Alphen aan den Rijn STICHTING KITTENPLACE

STICHTING KITTENPLACE Zonnedauw LV Alphen aan den Rijn STICHTING KITTENPLACE Zonnedauw 38 2408 LV Alphen aan den Rijn JAARVERSLAG 2018 INHOUDSOPGAVE Voorwoord 3 Doelstelling 4 Bestuur 4 Doelen 2018 4 Activiteiten 5 Financieel 7 Balans 7 Winst en Verliesrekening 8 Toelichting 9

Nadere informatie

JAARVERSLAG

JAARVERSLAG JAARVERSLAG 2015 WWW.DEVREUGDEFABRIEK.NL Adres: Postbus 50 Postcode: 6650 AB Woonplaats: Druten Email: info@devreugdefabriek.nl Telefoonnummer: 06 2820 4744 INHOUD Pag. 3 Doelstelling Pag. 4 Voorwoord

Nadere informatie

Beleidsplan 2012-2017

Beleidsplan 2012-2017 STICHTING VRIENDEN VAN HET RIEMKEHUIS Beleidsplan 2012-2017 Pagina 1 van 5 Inhoud 1. Inleiding 2. De oprichting van de Stichting vrienden van Het Riemkehuis. 3. Doelstelling 4. Besteding en doelen van

Nadere informatie

Stichting Maaltijd voor een Kind

Stichting Maaltijd voor een Kind Beleidsplan 2015-2019 Stichting Maaltijd voor een Kind Beleidsplan 2015-2019 Wassenaar, april 2015 Inhoudsopgave Beleidsplan 2015-2019 Activiteiten Werving van gelden Het vermogen van de stichting Beleidsplan

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Inleiding... 3. 2. Missie, visie en doelstellingen... 4. 3. Werkzaamheden... 5. 4. Beleid... 8. 5. Inkomsten werving...

Inhoudsopgave. 1. Inleiding... 3. 2. Missie, visie en doelstellingen... 4. 3. Werkzaamheden... 5. 4. Beleid... 8. 5. Inkomsten werving... Beleidsplan 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Missie, visie en doelstellingen... 4 3. Werkzaamheden... 5 4. Beleid... 8 5. Inkomsten werving...10 6. Beheer en besteding vermogen...11 1. Inleiding

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Kind & Hoop 2014/2015. Naam Stichting Stichting Kind & Hoop RSIN Nummer Adres Nieuwe Rij 6, 7413 ZX KvK nummer

Beleidsplan. Stichting Kind & Hoop 2014/2015. Naam Stichting Stichting Kind & Hoop RSIN Nummer Adres Nieuwe Rij 6, 7413 ZX KvK nummer Beleidsplan Stichting Kind & Hoop 2014/2015 Naam Stichting Stichting Kind & Hoop RSIN Nummer Adres Nieuwe Rij 6, 7413 ZX KvK nummer Oprichter J. Willems Het bestuur Voorzitter J. Willems Secretaris C.

Nadere informatie