SCHOOL ASO/BSO/TSO

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BIB @ SCHOOL ASO/BSO/TSO"

Transcriptie

1 SCHOOL ASO/BSO/TSO Ons GRATIS AANBOD voor Don Bosco en Sint-Angela Vind jij ons leuk? Volg HaBoBIB op facebook!

2 Beste leerkracht, Onze bib is een plek... vol boeken, van digitale wegwijzers, voor inspiratie en informatie. Een plek om te komen en te blijven (komen). Vinden jouw leerlingen de weg naar deze plek ook zonder GPS? In mei legden we ons oor te luisteren in jullie leraarskamers... Alles tegelijk verwezenlijken, kunnen we niet. Maar stilaan bouwen we graag ons aanbod uit op jullie maat! OH JA... OOK DIT: HaBoBIB verdeelt vanaf half december de KLASSE-lerarenkaarten 2016 voor leerkrachten die in Haacht/Boortmeerbeek wonen! Wij starten in de loop van dit schooljaar met een nieuwsbrief boordevol bibnieuws op maat van leerkrachten secundair onderwijs. Interesse? Stuur dan een mailtje naar

3 EERSTE JAAR A: KEN JE BIB! WAT:Je leerlingen maken (in een notendop) kennis met ons grote aanbod, de onlinecatalogus, krantenarchief en kiosk Gopress (actualiteitstaakjes). We bieden hen wegwijzers die het zoeken in en naar boeken vergemakkelijken. De info is nuttig voor veel vakken! DUUR: 30 minuten (+ ev.aan te vullen met extra 30 minuten: zie EXTRA) EXTRA: Je kan dit aanvullen met... (niet begeleid door bibmedewerker) A. je eigen opzoekopdracht in de bib (in boeken, op 12 computers...) B. efficiënter zoeken op het internet. Met een kant-en-klare bundel vol tips en opzoekopdrachten gaan je leerlingen aan de slag op onze computers. (bundel wordt bij inschrijving via mail bezorgd) INSCHRIJVEN: minimum een maand voor je wil langskomen (maar indien mogelijk vroeger), dan plannen we je bezoek. Kom je met verschillende klassen (niet tegelijk), dan groeperen we die bij voorkeur op een dag, in een week. Elke klas kan deze initiatie max. 1 keer volgen. EERSTE JAAR B: GOESTING IN DE BIB! DUUR: 1 uur WAT: Verteller/leraar muzische vorming Maarten Van Rompaey past zich als een kameleon aan aan zijn publiek. Een vertelling, een inwijding in fijne boeken (ook voor wie niet graag leest), een infomoment over de bib/bibcatalogus en een bibbingo doen je leerlingen zin krijgen in de bib. INSCHRIJVEN: ten laatste woensdag 30 september, dan zoeken we samen met de verteller een geschikt moment in het voorjaar van 2016.

4 VIERDE JAAR ASO/BSO/TSO: SLAM POETRY dichter bij de soep! WAT: Poëzie duf? Nee, poëzie is rap, rapper, rapst. Mon (Simon Den Haerynck) is een slamdichter die zijn woorden brengt op een podium voor een jong publiek. Wij serveren hem bij een lekkere kom soep. Dichter bij de soep dus! Dit is een experiment... Wordt hopelijk volgend schooljaar vervolgd wegens succes! DUUR: de middagpauze van donderdag 19 november. De activiteit start om 12.15u. Leerlingen kunnen intussen hun boterhammen opeten in de bib. De activiteit eindigt om 13.15u! Minstens één begeleidende leerkracht per klas. Een leerkracht kan slechts inschrijven voor 1 klas (via mail) = eerlijke kans voor iedereen. INSCHRIJVEN: zo snel mogelijk vanaf maandag 7 september en voor 15 september! Geef ons de klas, aantal leerlingen en naam begeleidende leerkracht door. Er is plaats voor ongeveer 100 leerlingen. Hoe sneller je reageert, hoe meer kans je maakt om deze unieke poëtische middag te kunnen bijwonen met je klas! SLAM POETRY in de KLAS: Creatief schrijven ontwikkelde een lesmap rond Slam Poetry. Ben je leerkracht Nederlands, Frans, Engels, Project Algemene vakken, dan wil je misschien wel met deze hippe vorm van poëzie/performance aan de slag (ter voorbereiding van onze dichter bij de soep?) Download de lesmap gratis via deze link: creatiefschrijven.be/lesmap-slam-poetry/.

5 VIJFDE JAAR BSO VERZORGING: VOORLEZEN VOOR JONG EN OUDER WAT: Een leerrijke, praktische workshop rond voorlezen voor baby s, peuters maar ook voor ouderen. Je kan kindjes niet vroeg genoeg in contact brengen met boekjes. Onthaalouders/ kinderverzorgsters kunnen daar een belangrijke rol in spelen. Maar ook ouderen kunnen genieten van voorlezen... Wie weet mondt deze samenwerking uit in voorleesmomenten in de bib door leerlingen. Fijn! DUUR: ca. 1u 30 INSCHRIJVEN: minimum een maand voor je wil langskomen (maar indien mogelijk vroeger), dan zoeken we samen een moment. Denk je dat deze workshop ook aanpasbaar is voor een andere richting (vb. humane wetenschappen), dan bekijken we graag met jou de mogelijkheden!

6 VIJFDE JAAR ASO/TSO: DE DIGITALE BIB WAT: Opzoekwerk doen, (eind-)werkjes schrijven, efficiënter zoeken op het internet, informatie over boeken vinden, de actualiteit uitspitten,... De leerlingen maken kennis met Gopress (digitale kranten van de dag en krantenarchief), met de literaire databank Biblion, met ons Open Leercentrum, het aanbod van de bib en onze online catalogus en ze krijgen opzoektips voor het internet. Als je verder wil studeren en gewoonweg als je steeds meer wegwijs wil worden in het leven, kan je dit maar beter goed oefenen. De informatie is bruikbaar over de vakken heen! DUUR: 1 uur INSCHRIJVEN: minimum een maand voor je wil langskomen (maar indien mogelijk vroeger), dan zoeken we een geschikt moment. Kom je met verschillende klassen (niet tegelijk), dan groeperen we die bij voorkeur op een dag, in een week. Elke klas kan slechts één keer langskomen voor deze workshop. Koppel je graag een eigen opdracht aan deze workshop? Vb. anderstalige boeken in verschillende niveaus zoeken, een opzoekwerk, informatieve boeken rond een thema zoeken... Laat het ons weten, dan voorzien we extra tijd in de bib (onder begeleiding van de leerkracht zelf).

7 ZESDE JAAR BSO/TSO: WORK WAT: Voor de leerlingen die bijna de stap zetten naar een beroep, gaan we in zee met UNIZO en hun schoolproject ZIN- ZO, Zin In Zelfstandig Ondernemen. In een doorschuifsysteem doorlopen de leerlingen de volgende modules: A. Infosessie rond de opstart van een eigen zaak B. Getuigenis van een ondernemer uit hun sector Aangezien de richtingen in Don Bosco en Sint-Angela erg uiteenlopend zijn, zullen voor beide scholen ondernemers uit verschillende sectoren worden gezocht. C. Kan de bib je helpen? Wat heeft de bib je leerlingen zoal te bieden aan materialen, begeleiding, ons OLC-café, boeken en folders rond ondernemen en hun (toekomstige) beroep. Wie zijn onze buren CBE (centrum voor Basiseducatie) en CVO (centrum voor Volwassenenonderwijs)? En bij welke organisaties kan je terecht i.v.m werk/werk zoeken. DUUR: 3 aaneengesloten lesuren (dus ongeveer halve dag) INSCHRIJVEN: Ten laatste woensdag 30 september doorgeven welke klassen/richtingen zich willen inschrijven en over hoeveel leerlingen het telkens gaat. Dan plannen we in samenspraak met UNIZO en de school de geschikte halve dagen in het voorjaar van 2016.

8 LEEN EENS IETS UIT... HOE? Lenerskaart voor leerkrachten: Leen tot 10 materialen uit (voor individueel gebruik of voor in de klas). Meer info bij een bibmedewerker. Jaarlijks lidgeld: 3,50. Klassenkaart: Kom met je klas boeken uitlenen voor een werkje, een leesopdracht,... Eenmalig of regelmatig. Met de gratis klassenkaart leen je met je klas tot 60 materialen uit (waarvan max. 1 dvd, 1 cd en 10 strips). Maak een afspraak! WAT? Boeken en veel meer: adolescentenboeken, volwassenenromans, informatieve boeken, luisterboeken, cd s, dvd s, tijdschriften, partituren,... Anderstalige boeken: In ons OLC-café op de eerste verdieping van de bib in Haacht vind je heel wat anderstalige boeken van verschillende niveaus. Je vindt ze door in de catalogus makkelijk lezen in te typen en dan rechts de gewenste taal te selecteren. Filmlesmappen: Een map met de dvd en een bundel vol informatie over de film, de regie, acteurs en opdrachten en gespreksthema s voor in de klas. Een overzicht van onze filmlesmappen? Typ lesmap in in de catalogus. Op aanvraag. Uitleenbaar op leerkrachten of klassenkaart. Stuur ons bij het begin van het schooljaar gerust de literatuurlijst voor je klassen, dan kijken we of we alles in huis hebben. Of laat ons weten als je een gat in onze collectie vindt!

9 BIB-BOX/BIB-LES BIB-BOX Leen op een klassenkaart informatieve boxen uit. Reserveer tijdig. Ook inspiratie voor een nieuwe bib-box is welkom. Drugs: In overleg met de Haachtse drugs en alcoholpreventiedienst werkten we een drugsbox uit. Met bruikbaar informatief materiaal, leestips, handige links, filmfragmenten met opdrachten. Om zelf uit te kiezen wat je wel en niet gebruikt. Je vindt er materialen voor alle leeftijdsgroepen van het secundair. Uit te lenen vanaf oktober Graphic Novels: Een inspirerende box met graphic novels van verschillende genres en onderwerpen. Voor de derde graad. Uit te lenen vanaf januari WO I: Een box vol verzamelde boeken rond WO I op maat van derde graad lagere school en eerste graad secundair. BIB-LES Geef eens een les in de bib! En denk gerust buiten de lijntjes!...een boekvoorstelling tussen boeken...een les grondplan tekenen (vind je weg in de bib zonder gps)...een publieke tentoonstelling op poten zetten... een opzoekopdracht rond voeding, gezondheid,......werken aan groepswerkjes, alle info binnen handbereik...een inspirerend auteur op bezoek (vraag als school subsidie aan via het Vlaams Fonds voor de Letteren. Wij zorgen voor de stoelen en het boekendecor )

10 MOEILIJKE LEZERS IN DE KLAS? BOEKEN Fahrenheit451: Op de website krijgen aarzelende lezers informatie en leestips. Je vindt een aantal adolescentenboeken van deze reeks in onze bib. Typ in de catalogus Fahrenheit en je weet welke. Schaduwreeks: Spannende boeken. Typ schaduwreeks in in onze catalogus en je vindt ze makkelijk in de bib. Reality-reeks: Adolescentenboeken rond maatschappelijke thema s. Typ reality reeks in in onze catalogus en je vindt ze makkelijk in de bib. Daisy-boeken en -pakketten: Luisterboeken op cd die je kan lezen op je eigen tempo, met een Daisy-speler of op een computer. In een Daisypakket vind je het luisterboek én het gewone papieren boek. Boeken voor anderstalige nieuwkomers: Anderstalige jongeren kan je moeilijk kinderboeken laten lezen om hun Nederlands bij te spijkeren. In ons OLC-café vind je als je eenvoudig communiceren intypt in onze catalogus ook heel wat boeken van makkelijk leesbaar niveau. WEBSITES Ik haat lezen!: Op de website vinden jongeren, ouders en begeleiders informatie over dyslexie, ADIbib (schoolboeken omgezet tot luisterboeken) en luisterleesboeken. Makkelijk lezenplein: Ook op de website vinden jongeren leestips en andere info.

11 BIBSE DATABANKEN Raadpleeg in de bib gratis een aantal interessante databanken! ACTUALITEITSDATABANKEN Gopress Kiosk (kranten van de dag) en Gopress archief (kranten tot vele jaren geleden). Erg handig voor actualiteitstaken/knipselmappen. Wil je voor jezelf ook thuis toegang tot het archief? Vraag als bibliotheeklid een gratis toegangsticket aan een bibmedewerker. Ook de school kan gratis toegang vragen via de Elektronische leeromgeving! Actuele documentatiebank: Dossiers rond actuele onderwerpen. LITERAIRE DATABANKEN (Biblion) Fictierom: Boeken zoeken op thema. Literom: Artikelen en recensies rond romans. Er is een databank met Nederlandstalige literatuur, één met wereldliteratuur en één met jeugdliteratuur. Uittrekselbank: Uittreksels van boeken, auteursportretten en beknopte snuffelteksten. Er is een databank met Nederlandstalige en buitenlandse literatuur en één met jeugdliteratuur. Let wel: niet over alle boeken vind je informatie in deze literaire databanken (vb. erg recente, vertaalde,...). Hou daar dus rekening mee als je een opdracht geeft rond deze databanken.

12 VRAGEN? RESERVATIES? SUGGESTIES? Contacteer Marlies: of 015/ (Boortmeerbeek) of 016/ (Haacht). Het algemene mailadres is Hoe sneller reserveren, hoe beter! (want onze jaarplanning is al erg gevuld met workshops/uitleenmomenten lagere school!) Interesse in de leerkrachten-nieuwsbrief (eens we die dit schooljaar opstarten)? Mail dan naar Info over onze bib, activiteiten, scholenwerking en de leerlijnen achter ons aanbod? Kijk op Foto s en bibnieuws vind je op facebook! LID WORDEN VAN HABOBIB? -18 jaar = gratis +18 jaar = 3,5/jaar ONZE TWEE BIBS Haacht: Verhaegenlaan 5, 3150 Haacht, Tel.: 016/ , Maandag: & * Dinsdag: Woensdag: gesloten Donderdag: Vrijdag: Zaterdag: ( u*) Het OLC-café is op al die momenten natuurlijk ook open om er te komen werken. Op de momenten met * is er begeleiding voor wie wil. Boortmeerbeek: Blokstraat 2, 3191 Boortmeerbeek, Tel.: 015/ Maandag: gesloten Dinsdag: Woensdag: & Donderdag: Vrijdag: Zaterdag:

ONZE BIB VOOR JOUW KLAS!

ONZE BIB VOOR JOUW KLAS! schooljaar 2017-2018 ONZE BIB VOOR JOUW KLAS! Ons GRATIS AANBOD voor kleuterscholen & lagere scholen van Boortmeerbeek en Haacht www.habobib.bibliotheek.be - Facebook: HaBoBIB Ook in schooljaar 2017-2018

Nadere informatie

Ons bibaanbod voor kleuterschool & lagere school 2015-2016

Ons bibaanbod voor kleuterschool & lagere school 2015-2016 Ons bibaanbod voor kleuterschool & lagere school 2015-2016 Verhaegenlaan 5 Haacht 016/619034 Blokstraat 2 Boortmeerbeek 015/627029 habobib@bibliotheek.be www.habobib.bibliotheek.be Voorwoord Beste directie,

Nadere informatie

Welkom in de bibliotheek van Erpe-Mere

Welkom in de bibliotheek van Erpe-Mere Welkom in de bibliotheek van Erpe-Mere Aanbod voor leerkrachten Maandag: 16u-19u Dinsdag: 17u-20u Woensdag: 10-12u 13-17u Donderdag: 17u-20u Vrijdag: 10-12u Zaterdag: 09-12u Uitlenen, verlengen Op vertoon

Nadere informatie

Jouw klas in de bib.

Jouw klas in de bib. SCHOOLJAAR 2019-2020 Jouw klas in de bib. Ons gratis aanbod voor het kleuter- en lager onderwijs in Haacht en Boortmeerbeek. Workshops, auteursbezoeken en lezingen op maat van kinderen en leerkrachten.

Nadere informatie

De Bib. Brengt bijeen.

De Bib. Brengt bijeen. brugge.be/bibliotheek OPENBARE BIBLIOTHEEK De Bib. Brengt bijeen. Beter Nederlands leren of andere talen en culturen ontdekken, het kan allemaal. De Openbare Bibliotheek Brugge heeft veel in huis. Ook

Nadere informatie

ONZE BIB VOOR JOUW KLAS!

ONZE BIB VOOR JOUW KLAS! Schooljaar 2018 2019 ONZE BIB VOOR JOUW KLAS! Ons GRATIS AANBOD voor kleuterscholen & lagere scholen van Boortmeerbeek en Haacht www.habobib.bibliotheek.be Facebook: HaBoBIB Ook in schooljaar 2018 2019

Nadere informatie

KNOKKE-HEIST BIBLIOTHEEK BIBLIOTHEEK SCHARPOORD BIBLIOTHEEK SCHARPOORD FILIAAL HEIST FILIAAL WESTKAPELLE

KNOKKE-HEIST BIBLIOTHEEK BIBLIOTHEEK SCHARPOORD BIBLIOTHEEK SCHARPOORD FILIAAL HEIST FILIAAL WESTKAPELLE BIBLIOTHEEK KNOKKE-HEIST BIBLIOTHEEK SCHARPOORD BIBLIOTHEEK FILIAAL SCHARPOORD HEIST FILIAAL WESTKAPELLE Welkom! De bibliotheek is een open huis. Iedereen is welkom en kan ter plaatse gratis gebruik maken

Nadere informatie

Producten aangeboden door de Openbare Bibliotheek Rijssen-Holten aan het Voortgezet Onderwijs 2012-2013

Producten aangeboden door de Openbare Bibliotheek Rijssen-Holten aan het Voortgezet Onderwijs 2012-2013 Producten aangeboden door de Openbare Bibliotheek Rijssen-Holten aan het Voortgezet Onderwijs 2012-2013 Voorwoord Uw school besteedt het komend schooljaar natuurlijk veel aandacht aan mediawijsheid en

Nadere informatie

Leerkrachten. Kleuters. Basisonderwijs. Secundair onderwijs. Maatwerk. Contact. Bibliotheek Lede

Leerkrachten. Kleuters. Basisonderwijs. Secundair onderwijs. Maatwerk. Contact. Bibliotheek Lede Leerkrachten Kleuters Basisonderwijs Secundair onderwijs Maatwerk Contact Bibliotheek Lede Samenwerken met scholen is voor onze bibliotheek een belangrijke opdracht en heeft er toe geleid dat heel veel

Nadere informatie

Dé specialist voor uw schoolmediatheek. Innovatie Kennis Kwaliteit Vernieuwing Inspiratie

Dé specialist voor uw schoolmediatheek. Innovatie Kennis Kwaliteit Vernieuwing Inspiratie Dé specialist voor uw schoolmediatheek Innovatie Kennis Kwaliteit Vernieuwing Inspiratie NBD Biblion biedt een compleet pakket producten en diensten die bijdragen aan een efficiënte en moderne bedrijfsvoering

Nadere informatie

Afdeling jeugd. Boortmeerbeek: In het rechtse gedeelte -blauwe mat- op het gelijkvloers. Haacht: In het linkse gedeelte op het gelijkvloers

Afdeling jeugd. Boortmeerbeek: In het rechtse gedeelte -blauwe mat- op het gelijkvloers. Haacht: In het linkse gedeelte op het gelijkvloers Wegwijs in de bib Afdeling jeugd Boortmeerbeek: In het rechtse gedeelte -blauwe mat- op het gelijkvloers Haacht: In het linkse gedeelte op het gelijkvloers Inhoud Peuters Kleuters 1 e en 2 e leerjaar 3

Nadere informatie

Welkom! Wegwijs voor nieuwe leden. Weverijstraat 9 8900 Ieper tel. 057 239 420 bibliotheek@ieper.be. mei 2011

Welkom! Wegwijs voor nieuwe leden. Weverijstraat 9 8900 Ieper tel. 057 239 420 bibliotheek@ieper.be. mei 2011 Welkom! Wegwijs voor nieuwe leden mei 2011 Weverijstraat 9 8900 Ieper tel. 057 239 420 bibliotheek@ieper.be Fijn om je als lid welkom te heten! Onze bibliotheek telt zo n 14.000 actieve leden. Evenveel

Nadere informatie

Bibliotheek Malle het leven van A tot Z

Bibliotheek Malle het leven van A tot Z bibliotheek Bibliotheek Malle het leven van A tot Z www.malle.be o n z e b i b l i o t h e k e n h o e w e r k t o n z e b i b l i o t h e e k Hoofdbibliotheek Westmalle Sint-Jozeflei 26 03-309.93.50 malle@bibliotheek.be

Nadere informatie

Mediatheek. CSG Wessel Gansfort Groningen

Mediatheek. CSG Wessel Gansfort Groningen Mediatheek CSG Wessel Gansfort Groningen De entree Het personeel Mediathecaresse Mw. T. Pruim-Visser Aanwezig: maandag, woensdag en vrijdag van 08:30 12:30 uur en dinsdag van 08:30-16:00 uur Medewerker

Nadere informatie

Welkom in de Bib!

Welkom in de Bib! Welkom in de Bib! www.houthalen-helchteren.be/bibliotheek O v openingsuren september t.e.m. juni juli - augustus 9-12 en 14-19 uur 9-12 en 14-19 uur 9-12 uur 9-13 uur 9-12 en 14-19 uur 9-13 uur 9-12 en

Nadere informatie

ONTDEK BIBLIOTHEEK ZWEVEGEM

ONTDEK BIBLIOTHEEK ZWEVEGEM ONTDEK BIBLIOTHEEK ZWEVEGEM Ontdek onze bibliotheek! Als alles tegenslaat, En niets nog baat, Ga dan naar de bib. Vrij naar Stephen King Word lid van de bib en lees elke dag gratis de krant, drink een

Nadere informatie

Welkom in de bib van Brecht

Welkom in de bib van Brecht Welkom in de bib van Brecht Inhoud 04 Drie locaties 05 Lid worden 06 Hoe werkt onze bib 08 Reglement & tarieven 09 Collectie 11 Meer dan boeken 13 Online catalogus & Mijn Bibliotheek 14 Een jaar lang activiteiten

Nadere informatie

Openbare Bibliotheek. Overijse. Gebruikersgids

Openbare Bibliotheek. Overijse. Gebruikersgids Openbare Bibliotheek Overijse Gebruikersgids WELKOM! Welkom in de gemeentelijke openbare bibliotheek van Overijse! Prentenboeken voor peuters, keimooie kinderboeken, toffe boeken voor tieners, spannend

Nadere informatie

Voorwoord. Inhoud. Het bib-team. Beste leerkracht

Voorwoord. Inhoud. Het bib-team. Beste leerkracht Voorwoord Beste leerkracht Je ziet het goed: dit schooljaar presenteert de bibliotheek een brochure voor het secundair onderwijs! Dit schooljaar wil de bib er namelijk meer dan ooit werk van maken om een

Nadere informatie

Rebecca Joris Luisterpuntbibliotheek 22 mei 2014

Rebecca Joris Luisterpuntbibliotheek 22 mei 2014 Rebecca Joris Luisterpuntbibliotheek 22 mei 2014 Leesautobiografie Ruben Luisterpuntbibliotheek is de Vlaamse openbare bibliotheek voor personen met een leesbeperking Voor wie Luisterpunt verzendbibliotheek

Nadere informatie

Ik haat lezen! Dyslexie? Ga voor een luisterboek! Check ikhaatlezen.be

Ik haat lezen! Dyslexie? Ga voor een luisterboek! Check ikhaatlezen.be Ik haat lezen! Dyslexie? Ga voor een luisterboek! Check ikhaatlezen.be Saskia Boets Luisterpuntbibliotheek 11 mei 2015 - Ik haat lezen - campagne - Luisterpunt - Daisy - Daisy-boeken - collectie / jeugdcollectie

Nadere informatie

Enquête COMPUTERGEBRUIK THUIS. 1. Heb jij een computer thuis? Bijlage 30

Enquête COMPUTERGEBRUIK THUIS. 1. Heb jij een computer thuis? Bijlage 30 Enquête Omdat er nog maar heel weinig gegeven is over het computergebruik van de leerlingen van het lager onderwijs, heb ik een enquête gehouden bij de leerlingen van het derde tot en met het zesde leerjaar

Nadere informatie

BIB. Schooljaar Ons GRATIS AANBOD voor kleuterscholen en lagere scholen van Boortmeerbeek en Haacht

BIB. Schooljaar Ons GRATIS AANBOD voor kleuterscholen en lagere scholen van Boortmeerbeek en Haacht SCHOOL @ BIB Schooljaar 2016-2017 Ons GRATIS AANBOD voor kleuterscholen en lagere scholen van Boortmeerbeek en Haacht Vind jij ons leuk? Volg HaBoBIB op facebook! Beste leerkracht en directie, Ook volgend

Nadere informatie

Innovatie Kennis Kwaliteit Vernieuwing Inspiratie

Innovatie Kennis Kwaliteit Vernieuwing Inspiratie Innovatie Kennis Kwaliteit Vernieuwing Inspiratie Dé specialist voor elke schoolmediatheek NBD Biblion biedt een compleet pakket producten en diensten die bijdragen aan een efficiënte en moderne bedrijfsvoering

Nadere informatie

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! Bent u al lid? extra voordeel Arnhem

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! Bent u al lid? extra voordeel Arnhem 2015 De voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Bent u al lid? Arnhem voor ieder wat wils Onbegrensde collectie Lezen, luisteren, kijken en leren:

Nadere informatie

School & BIB. Openbare bibliotheek Zedelgem

School & BIB. Openbare bibliotheek Zedelgem School & BIB Openbare bibliotheek Zedelgem Rondleidingen Tijdens een rondleiding maken leerlingen kennis met het aanbod van de bibliotheek. Voor elke onderwijsgraad is er een eigen programma dat is afgestemd

Nadere informatie

Laat weten wat je interesseert en maak kans op een I-pod touch 32GB

Laat weten wat je interesseert en maak kans op een I-pod touch 32GB Laat weten wat je interesseert en maak kans op een I-pod touch 32GB Hallo! De gemeente Bornem biedt informatie, cultuur en ontspanning voor iedereen. Om dat te kunnen blijven doen vinden we het belangrijk

Nadere informatie

BIBLIOTHEEK LEDE Schoolaanbod 2014-2015 Lagere school

BIBLIOTHEEK LEDE Schoolaanbod 2014-2015 Lagere school BIBLIOTHEEK LEDE Schoolaanbod 2014-2015 Lagere school Inhoud Inleiding...3 Contact...4 Klasuitleen - BibliotheekinspectieBrigade...5 Speciale lidkaarten voor leerkrachten...6 Kamishibai...7 Bibradspel...8

Nadere informatie

Wegwijs. in Bibliotheek Maldegem

Wegwijs. in Bibliotheek Maldegem Wegwijs in Bibliotheek Maldegem Welkom! Welkom in de Maldegemse bibliotheek, een plaats waar mensen centraal staan. Je kan er niet alleen terecht voor een goed boek of een leuke film, je kan ook aanschuiven

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

Ik haat lezen! Dyslexie? Ga voor een luisterboek! Check ikhaatlezen.be

Ik haat lezen! Dyslexie? Ga voor een luisterboek! Check ikhaatlezen.be Ik haat lezen! Dyslexie? Ga voor een luisterboek! Check ikhaatlezen.be Luisterpunt openbare bibliotheek voor heel Vlaanderen en Brussel voor personen met een leesbeperking: blind, slechtziend, fysieke

Nadere informatie

School en Bibliotheek

School en Bibliotheek BIBLIOTHEEK TORHOUT School en Bibliotheek Welkom Welkom in de bib van Torhout. In deze folder geven we je graag een overzicht van ons aanbod en onze dienstverlening. Wil je als leerkracht of als school

Nadere informatie

WOORDkunst INHOUDSTAFEL. beknopte studiegids. opties/uurroosters/ studiemogelijkheden

WOORDkunst INHOUDSTAFEL. beknopte studiegids. opties/uurroosters/ studiemogelijkheden opties/uurroosters/ studiemogelijkheden Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Gasthuisvest 50, 2500 Lier - Tel. (03)480 45 79 - e-mail: samwd@lier.be - www.samwdlier.be filialen in Berlaar, Boechout,

Nadere informatie

10 WEKEN NEDERLANDS OEFENEN PLANBOEKJE IN BRUSSEL MIJN

10 WEKEN NEDERLANDS OEFENEN PLANBOEKJE IN BRUSSEL MIJN 10 WEKEN NEDERLANDS OEFENEN IN BRUSSEL MIJN PLANBOEKJE www.huisnederlandsbrussel.be/nederlandsoefenen KIJK TELEVISIE IN HET NEDERLANDS www.yelo.be of www.zita.be Zoek televisieprogramma s in een online

Nadere informatie

MEDIATHEEK CSG WESSEL GANSFORT GRONINGEN

MEDIATHEEK CSG WESSEL GANSFORT GRONINGEN MEDIATHEEK CSG WESSEL GANSFORT GRONINGEN DE ENTREE HET PERSONEEL Mediathecaresse: Mw. T. Pruim-Visser (Zij is er op maandag, woensdag en vrijdag van 8.30 12.30 en dinsdag van 8.30-16.00) Medewerkers: Dhr.

Nadere informatie

DE BIBLIOTHEEK VAN JE DROMEN? groep A

DE BIBLIOTHEEK VAN JE DROMEN? groep A DE BIBLIOTHEEK VAN JE DROMEN? groep A 4 opdrachten! 60 minuten! Bij iedere opdracht zet iemand zijn wekker/ chronometer (op gsm of uurwerk), zodat je zeker niet veel langer dan een kwartier bezig bent.

Nadere informatie

Juf Sabine en juf Maaike

Juf Sabine en juf Maaike Je moet daar heel wat voor kunnen: - Je moet goed kunnen lezen - En ook goed begrijpen wat je leest - Je moet goed kunnen opzoeken - En goed kunnen kiezen wat je wel en niet nodig hebt. - Je moet je verhaal

Nadere informatie

DE BIB OP JE BORD. Menu voor de kleuterschool. Verhaegenlaan 5 Haacht 016/619034. Blokstraat 2 Boortmeerbeek 015/627029

DE BIB OP JE BORD. Menu voor de kleuterschool. Verhaegenlaan 5 Haacht 016/619034. Blokstraat 2 Boortmeerbeek 015/627029 DE BIB OP JE BORD Menu voor de kleuterschool Verhaegenlaan 5 Haacht 016/619034 Blokstraat 2 Boortmeerbeek 015/627029 7de Liniestraat 15 Tildonk 0473/965696 habobib@bibliotheek.be www.habobib.bibliotheek.be

Nadere informatie

SECUNDAIR ONDERWIJS #bibenschool

SECUNDAIR ONDERWIJS #bibenschool SECUNDAIR ONDERWIJS #bibenschool #inhoud rondleidingen en workshops rondleidingen workshops educatieve materialen als lezen moeilijker gaat meer leestips nog meer... 3 3 4 5 7 7 9 RONDLEIDINGEN EN WORKSHOPS

Nadere informatie

Overleg bib Ham TOELICHTING DIGITALE TOOLS. dinsdag 21 maart 2017 E-BOEKENEXPERIMENT PROJECTEN CULTUURCONNECT SOCRATIVE FUNDELS GOPRESS

Overleg bib Ham TOELICHTING DIGITALE TOOLS. dinsdag 21 maart 2017 E-BOEKENEXPERIMENT PROJECTEN CULTUURCONNECT SOCRATIVE FUNDELS GOPRESS Overleg bib Ham dinsdag 21 maart 2017 TOELICHTING DIGITALE TOOLS E-BOEKENEXPERIMENT PROJECTEN CULTUURCONNECT SOCRATIVE FUNDELS GOPRESS E-BOEKENEXPERIMENT Start juni 2017: Kick off Voorjaar: 3 denkdagen

Nadere informatie

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem De voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem voor ieder wat wils Onbegrensde collectie Beleef meer in de Bibliotheek E-books lenen en lezen

Nadere informatie

olvp ieder1 telt Kies voor jouw talent juiste accent! het

olvp ieder1 telt Kies voor jouw talent juiste accent! het olvp Beste ouder(s) Een school en studiekeuze maken na zesde leerjaar is niet gemakkelijk. U krijgt heel wat informatie en wilt met zoveel mogelijk zaken rekening houden. In deze kleine brochure maken

Nadere informatie

VOORBEREIDINGSJAAR HOGER ONDERWIJS VOOR ANDERSTALIGEN ERKEND TRAJECT NAAR WERK DOOR VDAB. boekhouden en informatica WWW.VOORBEREIDINGSJAAR.

VOORBEREIDINGSJAAR HOGER ONDERWIJS VOOR ANDERSTALIGEN ERKEND TRAJECT NAAR WERK DOOR VDAB. boekhouden en informatica WWW.VOORBEREIDINGSJAAR. ERKEND TRAJECT NAAR WERK DOOR VDAB VOORBEREIDINGSJAAR HOGER ONDERWIJS VOOR ANDERSTALIGEN boekhouden en informatica IN ÉÉN SCHOOLJAAR KLAAR OM TE STUDEREN IN HET NEDERLANDS WWW.VOORBEREIDINGSJAAR.BE Ik

Nadere informatie

DE GROTE ZUIDDAG CHECKLIST

DE GROTE ZUIDDAG CHECKLIST DE GROTE ZUIDDAG CHECKLIST Gebruik deze checklist om te beslissen welke kanalen je zal gebruiken op je school om zowel leerlingen als collega s te informeren en motiveren over Zuiddag. Deze checklist bestaat

Nadere informatie

SCHOLEN VERGELIJKEN (1)

SCHOLEN VERGELIJKEN (1) SCHOLEN VERGELIJKEN (1) Welke cursussen kan je volgen in welke scholen? In welke scholen zijn de cursussen duur? Wanneer starten de cursussen? Via websites kan je veel informatie vinden. Wat moet je doen?

Nadere informatie

Ik haat lezen! Hoe kan je anders lezen? Check ook ikhaatlezen.be

Ik haat lezen! Hoe kan je anders lezen? Check ook ikhaatlezen.be Ik haat lezen! Hoe kan je anders lezen? Check ook ikhaatlezen.be Saskia Boets Luisterpuntbibliotheek Wat als lezen geen kinderspel is Kraks@DeKrook - 18 april 2017 Luisterpunt openbare bibliotheek voor

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VERKEERSWEKEN SECUNDAIR ONDERWIJS

ALGEMENE VOORWAARDEN VERKEERSWEKEN SECUNDAIR ONDERWIJS ALGEMENE VOORWAARDEN VERKEERSWEKEN SECUNDAIR ONDERWIJS SCHOOLJAAR 2018-2019 Als je een Verkeersweek reserveert, ga je akkoord met onderstaande afspraken. Deze algemene voorwaarden gelden als een contract.

Nadere informatie

BIBLIOTHEEK WEVELGEM SCHRIJVER OP DE PRAATSTOEL

BIBLIOTHEEK WEVELGEM SCHRIJVER OP DE PRAATSTOEL SCHRIJVER OP DE PRAATSTOEL Op woensdag 13 mei is auteur Christophe Vekeman de boekengast van de bibliotheek. Tijdens een gemoedelijke babbel gaat hij in op de leeservaringen van het publiek. Christophe

Nadere informatie

lenen & inzien lenen en inzien_folder_a5_def.indd 1 11-04-11 12:37

lenen & inzien lenen en inzien_folder_a5_def.indd 1 11-04-11 12:37 lenen & inzien lenen en inzien_folder_a5_def.indd 1 11-04-11 12:37 lenen en inzien_folder_a5_def.indd 2 11-04-11 12:37 lenen & inzien Bibliotheek Den Haag heeft veel te bieden, maar u zult vooral plezier

Nadere informatie

Leestips! Tip 2: Zoek een gezellige plek om samen te lezen.

Leestips! Tip 2: Zoek een gezellige plek om samen te lezen. Leestips! Tip 1: Thuis lezen moet leuk zijn voor uw kind. Het gaat erom om samen met uw kind op een ontspannen manier bezig te zijn. Moedig Uw kind tijdens het lezen aan en geef een complimentje als het

Nadere informatie

DE BIB VOOR JOUW SCHOOL

DE BIB VOOR JOUW SCHOOL DE BIB VOOR JOUW SCHOOL 2017 2018 BIBLIOTHEEK GENK Stadsplein 3 3600 Genk T 089 65 35 35 www.bibliotheekgenk.be bibliotheek@genk.be www.facebook.com/bibliotheekgenk JEUGDAFDELING T 089 65 35 63 jeugdbib@genk.be

Nadere informatie

Tijdsplanning werkstuk groep 5

Tijdsplanning werkstuk groep 5 Naam: Groep 5 Tijdsplanning werkstuk groep 5 Wat wanneer Aan de juf het onderwerp van maandag 21 januari 2013 mijn werkstuk doorgeven inleveren opdracht 1 maandag 28 januari 2013 inleveren opdracht 2 donderdag

Nadere informatie

Huiswerk in onze school

Huiswerk in onze school Huiswerk in onze school Huiswerk is voor ons team belangrijk. We zien huiswerk in de eerste plaats als een extra inoefening van de geziene leerstof. Door huiswerk te maken leren onze leerlingen ook zelfstandig

Nadere informatie

Het team van Jenaplanschool Het Kriebelhuis 2015-2016

Het team van Jenaplanschool Het Kriebelhuis 2015-2016 Kriebelnieuws Maand september 2015 Start schooljaar Hallo iedereen, Hopelijk hebben jullie kunnen genieten van een leuke en ontspannende vakantie! Een nieuw schooljaar is gestart en we willen bij deze

Nadere informatie

Onderwijsprofessionals ADIBoeken & voorleessoftware voor beginners

Onderwijsprofessionals ADIBoeken & voorleessoftware voor beginners Webinar Onderwijsprofessionals ADIBoeken & voorleessoftware voor beginners Wauw, jullie hier! Geweldig. Inhoud workshop 1. Leerstoornissen 2. Eureka Die- s-lekti-kus 3. ADIBoeken 4. Voorleessoftware 5.

Nadere informatie

20/11/2015 HOE EN WAAR EFFICIËNT ZOEKEN? INHOUD SESSIE

20/11/2015 HOE EN WAAR EFFICIËNT ZOEKEN? INHOUD SESSIE HOE EN WAAR EFFICIËNT ZOEKEN? Stieve Van der Bruggen 1 INHOUD SESSIE 1) Google 2) Wikipedia 3) Waarom de bibliotheek? 4) Efficiënt opzoeken via LIMO 5) Enkele nuttige databanken 6) Enkele oefeningen +

Nadere informatie

Huiswerk Spreekbeurten Werkstukken

Huiswerk Spreekbeurten Werkstukken Huiswerk Spreekbeurten Werkstukken - 2 - Weer huiswerk? Nee, deze keer geen huiswerk, maar een boekje óver huiswerk! Wij (de meesters en juffrouws) horen jullie wel eens mopperen als je huiswerk opkrijgt.

Nadere informatie

VOORBEREIDINGSJAAR HOGER ONDERWIJS VOOR ANDERSTALIGEN. Erkend traject naar werk door VDAB. Boekhouden of informatica SCHOOLJAAR 2014-2015

VOORBEREIDINGSJAAR HOGER ONDERWIJS VOOR ANDERSTALIGEN. Erkend traject naar werk door VDAB. Boekhouden of informatica SCHOOLJAAR 2014-2015 Erkend traject naar werk door VDAB VOORBEREIDINGSJAAR HOGER ONDERWIJS VOOR ANDERSTALIGEN Boekhouden of informatica SCHOOLJAAR 2014-2015 In één schooljaar klaar om te studeren in het Nederlands WWW.VOORBEREIDINGSJAAR.BE

Nadere informatie

Ook mijn bibliotheek is een Ovinob-bibliotheek!

Ook mijn bibliotheek is een Ovinob-bibliotheek! 1 Ook mijn bibliotheek is een Ovinob-bibliotheek! Hoe surf ik in een wip naar mijn bib? Op http://oost-vlaanderen.bibliotheek.be kan je zien wat er aanwezig is in je bibliotheek of in andere Oost-Vlaamse

Nadere informatie

Inhoud. Welkom in de bib 3 Hoe werkt de bib? 4 Lid worden 4 Lenen, verlengen en reserveren 5 Je kaart blokkeert indien je 5

Inhoud. Welkom in de bib 3 Hoe werkt de bib? 4 Lid worden 4 Lenen, verlengen en reserveren 5 Je kaart blokkeert indien je 5 Inhoud Welkom in de bib 3 Hoe werkt de bib? 4 Lid worden 4 Lenen, verlengen en reserveren 5 Je kaart blokkeert indien je 5 Collectie 6 Fysieke collectie 6 Digitale collectie 6 De digitale bibliotheek 8

Nadere informatie

Letterenhuis. Inspiratie OVERAL! MET ISH AIT HAMOU ALS AMBASSADEUR INSPIRATIE. Workshop voor 3de graad TSO/BSO. Info voor de leerkracht

Letterenhuis. Inspiratie OVERAL! MET ISH AIT HAMOU ALS AMBASSADEUR INSPIRATIE. Workshop voor 3de graad TSO/BSO. Info voor de leerkracht Letterenhuis Inspiratie OVERAL! MET ISH AIT HAMOU ALS AMBASSADEUR INSPIRATIE Workshop voor 3de graad TSO/BSO Info voor de leerkracht Het Letterenhuis Het Letterenhuis bewaart de archieven van schrijvers

Nadere informatie

DE BIB OP JE BORD. Menu voor het secundair onderwijs. Verhaegenlaan 5 Haacht 016/ Blokstraat 2 Boortmeerbeek 015/627029

DE BIB OP JE BORD. Menu voor het secundair onderwijs. Verhaegenlaan 5 Haacht 016/ Blokstraat 2 Boortmeerbeek 015/627029 DE BIB OP JE BORD Menu voor het secundair onderwijs Verhaegenlaan 5 Haacht 016/619034 Blokstraat 2 Boortmeerbeek 015/627029 7de Liniestraat 15 Tildonk 0473/965696 habobib@bibliotheek.be www.habobib.bibliotheek.be

Nadere informatie

Digitale WEEK PROGRAMMA Bibliotheek. Onderwijsstraat 17, Blankenberge T

Digitale WEEK PROGRAMMA Bibliotheek. Onderwijsstraat 17, Blankenberge T Digitale WEEK PROGRAMMA 2018 V.U. Ivan De Clerck, burgemeester, J.F. Kennedyplein 1, 8370 Blankenberge Bibliotheek Onderwijsstraat 17, Blankenberge T 050 636 650 www.blankenberge.be Beste, Van 19 oktober

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VERKEERSWEKEN SECUNDAIR ONDERWIJS SCHOOLJAAR

ALGEMENE VOORWAARDEN VERKEERSWEKEN SECUNDAIR ONDERWIJS SCHOOLJAAR ALGEMENE VOORWAARDEN VERKEERSWEKEN SECUNDAIR ONDERWIJS SCHOOLJAAR 2019-2020 Als je een Verkeersweek reserveert, ga je akkoord met onderstaande afspraken. Deze algemene voorwaarden gelden als een contract.

Nadere informatie

Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM. voor mensen met een beperking

Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM. voor mensen met een beperking Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM voor mensen met een beperking Overzicht activiteiten maandag ochtend bakken, computer dinsdag ochtend tekenen & schilderen, creatief met papier, winkel, computer

Nadere informatie

School & BIB. Openbare bibliotheek Zedelgem

School & BIB. Openbare bibliotheek Zedelgem School & BIB Openbare bibliotheek Zedelgem Rondleidingen Tijdens een rondleiding maken leerlingen kennis met het aanbod van de bibliotheek. Voor elke onderwijsgraad is er een eigen programma dat is afgestemd

Nadere informatie

Een spreekbeurt houden

Een spreekbeurt houden Een spreekbeurt houden Groep 4 gaat voor het eerst een spreekbeurt voorbereiden en houden. Moeilijk? Eng? Voor veel kinderen is praten met de groep als publiek wel lastig. De een maakt zich er drukker

Nadere informatie

DigiBib Ontdek de digitale activiteiten van jouw Bib!

DigiBib Ontdek de digitale activiteiten van jouw Bib! V.U.: Annemie Charlier, Grote Markt 1, Sint-Niklaas DigiBib 2016-2017 Ontdek de digitale activiteiten van jouw Bib! Alle activiteiten zijn gratis en toegankelijk voor iedereen tenzij anders vermeld. Meer

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Hoe vind ik mijn weg in de map 'Leerzorg'? Handleiding

Hoofdstuk 1. Hoe vind ik mijn weg in de map 'Leerzorg'? Handleiding Hoofdstuk Hoe vind ik mijn weg in de map 'Leerzorg'? Handleiding 5 . Hoe vind ik mijn weg in de map Leerzorg - Handleiding HOE BEGIN JE ER AAN? Kennis maken met de map Werk bij voorkeur in een team: leerkrachten,

Nadere informatie

Wat is Mijn Bibliotheek 3 Hoe surf ik naar Mijn Bibliotheek 4. Via het Portaal van jouw bibliotheek 4 Via de catalogus van jouw bibliotheek 4

Wat is Mijn Bibliotheek 3 Hoe surf ik naar Mijn Bibliotheek 4. Via het Portaal van jouw bibliotheek 4 Via de catalogus van jouw bibliotheek 4 1 Inhoudstafel Wat is Mijn Bibliotheek 3 Hoe surf ik naar Mijn Bibliotheek 4 Via het Portaal van jouw bibliotheek 4 Via de catalogus van jouw bibliotheek 4 Aan de slag met Mijn bibliotheek 5 Aanmelden

Nadere informatie

DE BIB OP JE BORD. Menu voor de lagere school. Verhaegenlaan 5 Haacht 016/619034. Blokstraat 2 Boortmeerbeek 015/627029

DE BIB OP JE BORD. Menu voor de lagere school. Verhaegenlaan 5 Haacht 016/619034. Blokstraat 2 Boortmeerbeek 015/627029 DE BIB OP JE BORD Menu voor de lagere school Verhaegenlaan 5 Haacht 016/619034 Blokstraat 2 Boortmeerbeek 015/627029 7de Liniestraat 15 Tildonk 0473/965696 habobib@bibliotheek.be www.habobib.bibliotheek.be

Nadere informatie

Stadsbibliotheek Tienen Grote Markt Tienen

Stadsbibliotheek Tienen Grote Markt Tienen Stadsbibliotheek Tienen Grote Markt 3-3300 Tienen 016 80 56 70 bibliotheek@tienen.be www.tienen.be/bibliotheek www.facebook.com/bibliotheektienen In dit document vind je alle info om snel aan de slag te

Nadere informatie

Vragenlijst BiebPanel meting Collectie & informatiefunctie

Vragenlijst BiebPanel meting Collectie & informatiefunctie Vragenlijst BiebPanel meting 2 2016 Collectie & informatiefunctie Welkom bij dit onderzoek van BiebPanel! In het tweede onderzoek van 2016 staat de collectie van uw bibliotheek centraal. Daarnaast willen

Nadere informatie

Middenschool Sint-Gertrudis

Middenschool Sint-Gertrudis KATHOLIEK ONDERWIJS LANDEN Middenschool Sint-Gertrudis Groenendael 2A www.kolanden.be Informatienamiddag Zondag 15 maart 2015 om 14 uur In de feestzaal van de school Eerste leerjaar A Godsdienst + KEUZE

Nadere informatie

Communicatie. Optimaliseren van de communicatievaardigheden.

Communicatie. Optimaliseren van de communicatievaardigheden. Communicatie Doelstelling Communicatie is zeer belangrijk in het dagelijkse leven. Bijna in alle activiteiten wordt hierop beroep gedaan. Uit onderzoek blijkt dat er heel wat mensen zijn die hiermee problemen

Nadere informatie

maandag 9.30-12.30 dinsdag 9.30-12.30, 11.00-14.00, 19.30-22.30 woensdag 19.30-22.30 donderdag 9.30-12.30

maandag 9.30-12.30 dinsdag 9.30-12.30, 11.00-14.00, 19.30-22.30 woensdag 19.30-22.30 donderdag 9.30-12.30 Workshops! Meer creativiteit in je werk Interactieve bijeenkomsten vormgeven Ideeën voor promotie van jouw onderneming Nieuwe producten voor jouw bedrijf Creatieve werkvormen (serie van 4 workshops) Wegens

Nadere informatie

Ondersteuning Taalbadklas op de SITE Nekkerhal (voorziene opstart: na de paasvakantie)

Ondersteuning Taalbadklas op de SITE Nekkerhal (voorziene opstart: na de paasvakantie) Ondersteuning Taalbadklas op de SITE Nekkerhal (voorziene opstart: na de paasvakantie) Doelgroep: kinderen van asielzoekers (kleuters + lagere school) Taken vrijwilligers: Taalstimulering Crea-atelier

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant,

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Info 4 Datum: 9-10-2015 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, We hebben op de Waterkant een intensieve, soms ook wat emotionele week achter de rug. In deze Info kunnen jullie lezen over

Nadere informatie

Spreken. Les 5: Wat zeg je? Gezondheid OPDRACHTKAART. www.nt2taalmenu.nl

Spreken. Les 5: Wat zeg je? Gezondheid OPDRACHTKAART. www.nt2taalmenu.nl OPDRACHTKAART www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U kunt ook veel oefeningen

Nadere informatie

Spreken. Les 4: Wat zeg je? In een kledingzaak OPDRACHTKAART. www.nt2taalmenu.nl

Spreken. Les 4: Wat zeg je? In een kledingzaak OPDRACHTKAART. www.nt2taalmenu.nl OPDRACHTKAART www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U kunt ook veel oefeningen

Nadere informatie

Wat staat er in dit boekje?

Wat staat er in dit boekje? Wat staat er in dit boekje? Informatie voor ouders (scheur t maar uit voor ze!) 7 Even uitleggen 11 Ik & Zo! Dit ben ik! 15 Ik & Zo! Handig om te weten 17 Weekschema co-ouderschap 29 Planning weekenden,

Nadere informatie

Sectorwerkstuk 2012-2013

Sectorwerkstuk 2012-2013 Sectorwerkstuk 2012-2013 Namen: ---------------------------------------------------------------------------------------- Klas: -------------------- Sector: --------------------------------------------

Nadere informatie

Thuis films kijken. Acteurs spelen het verhaal na. de acteur = iemand die voor zijn beroep toneelspeelt of in een film speelt

Thuis films kijken. Acteurs spelen het verhaal na. de acteur = iemand die voor zijn beroep toneelspeelt of in een film speelt Speciale les over auteursrecht tekst niveau AA Thuis films kijken 1 Jij kijkt vast wel eens naar een film. 2 Dat kan in de bioscoop. 3 Maar je kunt films ook thuis bekijken. Op internet. 4 Dat is lekker

Nadere informatie

DE BAAN OP! Een interessant bedrijf kiezen. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS

DE BAAN OP! Een interessant bedrijf kiezen. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS DE BAAN OP! De jongeren organiseren zelf één of meerdere bedrijfsbezoeken. Ze verzamelen informatie over verschillende bedrijven en op basis hiervan kiezen ze met de hele klas het meest interessante bedrijf

Nadere informatie

Monitor de Bibliotheek op school vmbo

Monitor de Bibliotheek op school vmbo Monitor de Bibliotheek op school vmbo 2018-2019 Vragenlijst docenten Basisinformatie U vult deze vragenlijst in voor BRIN school... - Naam school... - Plaats school... Deze vragenlijst heeft betrekking

Nadere informatie

Op 21 maart is er een dansvoorstelling voor onze groep: Wiewawit

Op 21 maart is er een dansvoorstelling voor onze groep: Wiewawit Kijk ook eens naar onze website met heel mooie foto s: www.sbodebrigantijn.nl Jaargang 16 Februari 2016 Nieuw gebouw Zondag 28 februari heeft de Brigantijn een opendag in het nieuwe gebouw de Vlieger.

Nadere informatie

E-mailmarketing whitepaper

E-mailmarketing whitepaper E-mail marketing E-mailmarketing whitepaper 1. Inleiding 3 2. Elementen in een mailing 4 3. Contentstrategie 5 4. Planning 7 5. Tips & Tricks 8 6. Statistieken 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document

Nadere informatie

Voorjaar 2016 Plug In Music

Voorjaar 2016 Plug In Music Voorjaar 2016 Plug In Music Plug In Plug In Music : Dit is het aanbod van alle muziekcursussen van JC De Klinker. Plug In richt zich tot jongeren van 12 tot 30 jaar. De cursussen gaan door in Jc De Klinker.

Nadere informatie

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 KINDERATELIER oude knikkers Eens kijken wat je allemaal met oude knikkers kan maken! Zaterdag 9 april van 13.30-15.30 uur (groep 5 VO) Zaterdag 16 april van 13.30-15.00 uur

Nadere informatie

2.1 FaVoriete leestips

2.1 FaVoriete leestips Verhalend 2.1 FaVoriete leestips Van klasgenoten heb ik de volgende tips gekregen van boeken/tijdschriften die mij leuk lijken: 1.... 2.... 3.... Van de leraar heb ik de volgende tips gekregen van boeken/tijdschriften

Nadere informatie

ZET DE BOXEN AAN! Kijk op de week. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS

ZET DE BOXEN AAN! Kijk op de week. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS ZET DE BOXEN AAN! Jongeren verkennen verschillende manieren om radio te maken (podcasting, internetradio), beluisteren voorbeelden en zetten de grote lijnen uit voor een eigen radio-uitzending: voor wie?

Nadere informatie

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken.

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Weekschema maken Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Leer en oefen: Neem samen me de docent/assistent het fotoboek de

Nadere informatie

Reflectieverslag. Materiaal zie Validiv Bagage (Lager: p. 61-98 ; Kleuter: p. 50-87). In bruine kast leraarskamer. Waar te vinden Activiteit

Reflectieverslag. Materiaal zie Validiv Bagage (Lager: p. 61-98 ; Kleuter: p. 50-87). In bruine kast leraarskamer. Waar te vinden Activiteit Reflectieverslag Materiaal zie Validiv Bagage (Lager: p. 61-98 ; Kleuter: p. 50-87). In bruine kast leraarskamer Waar te vinden Activiteit Doel Deze activiteiten eventueel linken met gedichtendag/poëzieweek

Nadere informatie

"Mijn Bibliotheek" is dé online toepassing om jouw activiteiten in de bib van om het even waar te beheren. Met "Mijn Bibliotheek" kun je:

Mijn Bibliotheek is dé online toepassing om jouw activiteiten in de bib van om het even waar te beheren. Met Mijn Bibliotheek kun je: Registreer bij Mijn Bibliotheek "Mijn Bibliotheek" is dé online toepassing om jouw activiteiten in de bib van om het even waar te beheren. Met "Mijn Bibliotheek" kun je: ontleende materialen verlengen

Nadere informatie

DE BIB OP JE BORD. Menu voor de lagere school. Verhaegenlaan 5 Haacht 016/619034. Blokstraat 2 Boortmeerbeek 015/627029

DE BIB OP JE BORD. Menu voor de lagere school. Verhaegenlaan 5 Haacht 016/619034. Blokstraat 2 Boortmeerbeek 015/627029 DE BIB OP JE BORD Menu voor de lagere school Verhaegenlaan 5 Haacht 016/619034 Blokstraat 2 Boortmeerbeek 015/627029 7de Liniestraat 15 Tildonk 0473/965696 habobib@bibliotheek.be www.habobib.bibliotheek.be

Nadere informatie

Mijn digitale leesrugzak

Mijn digitale leesrugzak Het hele schooljaar heb ik hard gewerkt op school. Een heerlijke lange zomervakantie heb ik zeker verdiend. Ik ben een lezer geworden en wil een lezer blijven. In mijn digitale leesrugzak zitten heel veel

Nadere informatie

Woordzoeker laat kinderen en jongeren opnieuw de goesting en het plezier in taal ontdekken.

Woordzoeker laat kinderen en jongeren opnieuw de goesting en het plezier in taal ontdekken. Lindestraat 7 3665 As BTW BE 0599.921.145 IBAN BE36 0689 0321 1281 Tel: (0032) (0)89 24 76 30 woordzoeker@telenet.be www.woordzoekervzw.wordpress.com Woordzoeker vzw Woordzoeker laat kinderen en jongeren

Nadere informatie

WERK AAN DE WINKEL Hoe vind je een job?

WERK AAN DE WINKEL Hoe vind je een job? Hoe vind je een job? Inhoud Doelgroep Vakgebied Duur Materialen Doelen De leerlingen exploreren de verschillende manieren om aan een baan te geraken. Ze vertrekken van hun eigen ervaringen, interviewen

Nadere informatie

basiseducatie Wie kan terecht in een centrum voor basiseducatie? Wat kan je er leren?

basiseducatie Wie kan terecht in een centrum voor basiseducatie? Wat kan je er leren? basis educatie Heb je problemen met lezen, schrijven of rekenen? Je bent niet alleen! In Vlaanderen heeft 1 op 7 mensen er moeite mee. Bij Basiseducatie kan je opnieuw bijbenen. Er zijn 13 Centra voor

Nadere informatie

Hoofdstuk 16 - Vreemde talen ondersteunen

Hoofdstuk 16 - Vreemde talen ondersteunen Hoofdstuk 16 - Vreemde talen ondersteunen 16.1. Inleiding 215 16.2. Woorden, zinnen, in een vreemde taal laten voorlezen 217 16.3. Uitspraak van woorden leren en controleren 219 16.4. Woorden vertalen

Nadere informatie