schooljaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "schooljaar 2008-2009"

Transcriptie

1 SCHOOLBROCHURE schooljaar Sint-Vincentschool Leugenberg Ekeren Fax

2

3 Leerkrachten en directie wensen je een fijn schooljaar toe. Beste ouders, Van harte welkom in de Sint-Vincentschool. Wij zijn blij en dankbaar voor het vertrouwen dat u in ons stelt. Leerkrachten en directie zullen zich ten volle inzetten voor opvoeding en onderwijs zodat uw kind een fijn schooljaar doormaakt. U mag van ons een christelijk geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten. We zullen steeds klaar staan om vragen en problemen op te lossen. Deze infobrochure wil een praktische leidraad zijn doorheen het schooljaar. We hopen dat u uw kind aanmoedigt deze afspraken en doelstellingen van onze school na te leven. Mogen wij dan ook vragen om via de bijlage te bevestigen dat u dit schoolreglement hebt gelezen en goedgekeurd. Beste kinderen, Van harte welkom in de Sint-Vincentschool. Ben je ingeschreven in de kleuterklas dan kom je in een boeiende wereld terecht. Kom je naar het eerste leerjaar dan gaat een nieuwe wereld voor je open. Als je nieuw bent op school zal de aanpassing wat tijd vragen. We zullen je hierbij goed helpen.

4 DEEL 1 OPVOEDINGSPROJECT 1. VISIE In een geest van openheid streven we enkele grote doelstellingen na: We willen ontwikkelingskansen geven aan het totale kind. M.a.w. wij zijn een eigentijdse katholieke school waar we streven naar een zo hoog mogelijk niveau voor ieder kind. Verdere vorming mag geen enkel probleem zijn na de lagere school. Sport, musiceren en knutselen zijn bij ons ook belangrijke vaardigheden. We willen bijzondere aandacht hebben voor het leerbedreigde kind. Daarvoor bouwen we kansen in tot individualiseren. We willen de school uitbouwen in relatie met haar omringende gemeenschap. De plaatselijke school biedt voor een kleuter- en lagere schoolkind de meeste kansen tot een gezonde ontwikkeling. 2. Ons opvoedingsproject is LASALLIAANS De pijlers van ons opvoedingsproject gevat in 5 oproepen : 1. Onze inspiratiebron: Jean-Baptista de la Salle opende zijn eerste school in 1679 te Reims in Frankrijk. Hij was één van de eerste katholieke bewerkers van de geïntegreerde universele opvoeding. Voor hem was de school een gemeenschap van gelovigen, waarin samengewerkt werd aan één gemeenschappelijk doel. 2. Persoonsgerichtheid: Een goede relatie is echt nodig als je kennis wil overdragen, als je jongeren wil opvoeden en als je wil samenwerken. We zoeken naar een onderwijsleerproces dat gericht is op de totale persoon en beperken ons daarbij niet alleen tot kennis. 3. Kansen geven: Elke mens heeft zijn eigen verhaal: zijn achtergrond, zijn overtuiging, kwetsuren, talenten, Daar hebben we aandacht voor. Rekening houdend met wat kinderen en leerkrachten aankunnen, geven we meerdere leer en groeikansen.

5 4. Open kijk: We roepen de school op om aandacht te hebben voor wat er gebeurt buiten de school, in de wereld. We hebben vooral oog voor wat er met jongeren gebeurt. 5. Participatie en associatie: We overleggen met directie, leerkrachten, leerlingen, ouders en alle andere medewerkers om zo goed mogelijk samen te werken. Meer info:

6 DEEL 2 INFO ONDERWIJSREGELGEVING De school stelt de ouders bij inschrijving in kennis van de infobrochure onderwijsregelgeving. Dat document biedt een overzicht van de relevante regelgeving met betrekking tot de items die opgenomen zijn in dit schoolreglement. Een actuele digitale versie van het document is beschikbaar op de website van de school De inhoud van de infobundel kan ten alle tijden gewijzigd worden zonder de instemming van de ouders. Bij elke wijziging van de inhoud van de bundel, verwittigt de school de ouders via de maandbrief. Op hun verzoek ontvangen de ouders een papieren versie van het document.

7 DEEL 3 SCHOOLREGLEMENT 1. CONTACTEN 1.1 Schoolbestuur: VZW Katholiek Onderwijs Regio Ekeren-Stabroek (KORES) Noorderlaan Antwerpen. Het schoolbestuur is de eigenlijke organisator van het onderwijs in onze school. Zij is verantwoordelijk voor het beleid en de beleidsvorming en schept de noodzakelijke voorwaarden voor een goed verloop van het onderwijs. 1.2 Plaatselijk comité Het plaatselijk comité vertegenwoordigt de school in het schoolbestuur. Voorzitter: Harry Giesberts Leden: Bastiaan Dekker, Koen Peeters, Frans Dieryck, Carl Verlinden, Dirk Vranken 1.3 Scholengemeenschap Onze school behoort tot de scholengemeenschap NoordrAnt, De andere scholen uit onze scholengemeenschap zijn: Sint-Lambertus Ekeren Kleuterschool O-L-V-Lourdes Ekeren Lagere school O-L-V-Lourdes Ekeren St.Catharina Stabroek Basisschool Putte Klavertje Vier Kapellen Basisschool Mariaburg Basisschool Bunt.

8 1.4 Personeel 1ste kleuterklas : Koen Mermans 2de kleuterklas : Annelies Backx (voorlopig vervanger van Gerda De Gruyter) en Annie Declercq 3de kleuterklas : Nina Van Aelst Kinderverzorgster : Wendy Adriaenssens Zorgleerkracht : Annie Declercq Kleuterturnen : Christophe Poelmans / Marijke Baum 1ste leerjaar : Marina Vanpoucke / Greet Van den Bosch 2de leerjaar : Sofie Anthonissen / Marijke Baum 3de leerjaar : Gitta De Landtsheer / Greet Verwimp 4de leerjaar : Els Van Bouwel (vervangen door An Ibens) 5de leerjaar : Greet Meeussen / Karin De Bruyn 6de leerjaar A : Luc Sabbe 6de leerjaar B : Hilde Maes Turnleerkrachten : Hilde Staal, Christophe Poelmans, Marijke Baum Taalzorg : Rita Feraille Secretariaat : Carine Peeters en Pascale Buelens Naschoolse opvang + middagtoezicht : Marina Schepens Zorgcoördinator : Lydia De Prest Directeur : Dirk Vranken 1.5 Ouderraad De ouderraad is er om met directie, leerkrachten en leerlingen samen te werken aan de uitbouw van een degelijke school. In de loop van het schooljaar leidt de ouderraad tal van organisaties in goede banen. Denken we hierbij aan de diverse gespreksavonden die telkens in verband staan met de door de kinderen in de klas behandelde onderwerpen of die ouders kunnen helpen met de verdere studie van hun kinderen. Natuurlijk mogen we projecten zoals de kaas- & wijnavond, de wafelslag of de scholencross niet vergeten. Om al deze activiteiten te kunnen op touw zetten, zijn er echter veel helpende handen nodig. Niet alleen mensen die met raad en daad helpen, maar ook zij die liever het denkwerk verrichten zijn bij ons van harte welkom. Het is trouwens in het belang van onze kinderen dat onze school, dankzij de werking van de ouderraad, meer armslag heeft om onze kinderen iets meer te geven. De ouderraad is een groep die open staat voor suggesties, kritiek, voorstellen en ideeën en zo haar steentje bijdraagt om de

9 school verder uit te bouwen. Wenst u verdere informatie neem dan gerust contact op met iemand van het bestuur. voorzitter: Els Van Rosendaal ondervoorzitter: Kim Van Belle secretaris: Anuschka Wens penningmeester: Dafne Gobau 1.6 Schoolraad De schoolraad regelt wettelijk medezeggenschap binnen de school. De raad bestaat uit 3 geledingen namelijk: de ouders, het personeel en de lokale gemeenschap. Ouders: Wim Torfs, Ingeborg Holthof Leerkrachten: Annie Declercq, Rita Feraille, Lydia De Prest Lokale gemeenschap: Harry Van Hoof, Alfons Peeters, Ludo Wens

10 2. ORGANISATIE 2.1 Schooluren Uren: voormiddag: 8.15 uur uur namiddag: uur uur De lessen beginnen stipt om 8.25 uur Wie te laat komt, kan enkel nog binnen via de directiekamer. 2.2 Voor en naschoolse opvang Vooropvang: 7.15 uur - 8 uur Vergoeding: 0,75 Middagopvang: 12 uur uur Vergoeding: 0,50 Naopvang: uur uur Vergoeding: 0,75 / begonnen half uur Tweemaandelijks worden de onkosten voor de opvang gefactureerd. Kinderopvang voor kinderen tot 12 jaar is fiscaal aftrekbaar. Je kan de opvangkosten van het totale netto-inkomen aftrekken tot maximum 11,20 per kind per dag. Daardoor kan de effectief betaalde som 50% lager liggen. De kinderen kunnen melk, chocomelk, appelsap, sinaasappelsap, drinkyoghurt of spuitwater drinken tijdens de speeltijd om uur en/of om 12 uur tijdens de middagpauze. De prijs per drankje bedraagt 0,30. Alle verbruikte dranken worden tweemaandelijks gefactureerd. 2.3 Vakanties Tijdens de vakanties, studiedagen en lokale verlofdagen is de school gesloten. Herfstvakantie: 27 oktober november 2008 Kerstvakantie: 22 december januari 2009 Krokusvakantie: 23 februari maart 2009

11 Paasvakantie: 6 april april 2009 Zomervakantie: 1 juli augustus 2009 Vrije dagen: maandag 10 november 2008 maandag 8 juni 2009 Studiedagen voor leerkrachten: woensdag 1 oktober 2008 woensdag 18 maart 2009 woensdag 6 mei In- en uitgang Ingang Om 8 uur via de speelplaats of via de achterzijde van de school. Om uur via de achterzijde. Tijdens de schooluren via de directiekamer. Uitgang Om 12 uur worden de kleuters afgehaald aan de regenboogklas. De kinderen van de lagere school komen naar buiten langs de regenboog. Om uur worden de kleuters opgehaald aan het klasraam van de klas. De kinderen van de lagere school komen buiten langs de regenboog. Rijen De kinderen die afgehaald worden, vormen een rij per klas op de parking naast de fietsenstalling. De parking wordt afgezet met verkeersmutsjes. De kinderen mogen doorgaan na een duidelijk teken met een groen bord naar huis zodat iedereen duidelijk kan zien wanneer de kinderen uit de rij mogen.

12 De kinderen die hun ouders niet zien, blijven op de plaats van de rij wachten. Indien zij na enkele minuten niet opgehaald zijn, gaan deze kinderen met de juf naar de speelplaats waar de ouders ze kunnen afhalen. Opgelet: vanaf uur kan je je kinderen enkel afhalen via de poort naast de directiekamer. Haal je kinderen niet op voorhand uit de rij en parkeer niet voor de fietsenstalling. Op deze manier kan het naar huis gaan rustig en veilig verlopen. 2.5 Agenda De klasagenda's worden dagelijks meegegeven en moeten ook dagelijks door de ouders gehandtekend worden. Huistaken worden erin vermeld. De agenda dient tevens als contactboekje tussen school en gezin. Aan het einde van iedere maand wordt een nieuwsbrief meegegeven met alle bijzondere activiteiten voor de komende maand. 2.6 Huiswerk De klas en de school vormen een krachtige leeromgeving voor uw kind. Thuis zijn er heel wat andere leerkansen. Uw kind zal daarom regelmatig gestimuleerd worden om korte leer- en ontdekopdrachten thuis uit te voeren. De leerkracht zal u via de schoolagenda daarover informeren. 2.7 Rapport Vanaf het 1ste leerjaar krijgen de leerlingen op de laatste schooldag van iedere maand een rapport over hun individuele leervorderingen. Naast informeren trachten we met het rapport ook kinderen te stimuleren.

13 2.8 Lichamelijke opvoeding Alle kinderen vanaf de 1ste kleuterklas krijgen minimum twee uur per week bewegingsopvoeding onder de leiding van een turnleerkracht. Alle leerlingen vanaf het 1ste leerjaar sporten ook regelmatig buiten. Geef dus zeker gepaste sportkledij mee. Kledij Zorg voor gemakkelijke kledij die de kinderen zelf kunnen aan- en uitdoen. Tracht indien mogelijk sportkledij van de school te dragen. Vooral bij buitenschoolse sportactiviteiten verhoogd dit de herkenbaarheid en veiligheid. Deze sportkledij kan op school gekocht worden. Oranje T-shirt... 7,00 EUR Blauwe bermuda.. 9,00 EUR Binnen dragen de kinderen lichte (witte) turnpantoffels. Wanneer er buiten gesport wordt, voorzie je ook een sweater of training, droge sokken en stevige sportschoenen. De kledij wordt altijd in een turnzak gestopt. De nieuwe leerlingen en de kinderen vanaf de 2de kleuterklas krijgen het eerste turnzakje gratis. Daarna kost een turnzakje 4,00 EUR. Om hygiënische redenen moet alle turnkledij wekelijks terug mee naar huis genomen worden en gewassen worden. Zwemmen Alle leerlingen vanaf het eerste leerjaar zijn verplicht om mee te gaan zwemmen. Een zwemles duurt 30 minuten. De prijs bedraagt 2,50 EUR per beurt (zwemmen + bus inbegrepen). Het 6de leerjaar zwemt gratis. De betaling gebeurt via de tweemaandelijkse rekening. Een badmuts is verplicht. Wie voor de eerste keer mee zwemt, krijgt gratis een wit-zwarte badmuts. Nadien kost een nieuwe badmuts 2,50. De leerlingen brengen twee handdoeken mee (één om

14 zich af te drogen en één om op de grond te leggen). Zorg voor gemakkelijke kledij die de kinderen zelf uit en aan kunnen doen. 2.9 Lezen - Bibliotheek - Documentatiecentrum Omdat lezen een belangrijke basisvaardigheid is, schenken we er bijzonder veel aandacht aan in onze school. Zowel technisch als begrijpend lezen komen in belangrijke mate aan bod. Elke twee weken gaan alle leerlingen naar de bibliotheek in onze school. Deze bibliotheek wordt beheerd door het personeel van de stedelijke bibliotheek. Er gelden dan ook dezelfde reglementen. De leerlingen lenen vier boeken gratis. Bij verlies van een boek wordt de kostprijs aangerekend. De juiste data voor het bibliotheekbezoek worden in de agenda van ieder kind gekleefd. De kinderen ontlenen telkens exact vier boeken, die twee weken later samen worden ingeleverd. Ook het documentatiecentrum, beheerd door juf Rita, kan elke veertien dagen geraadpleegd worden. Iedere week is er een extra leesuur voor onze leerlingen. Dit niveaulezen loopt in samenwerking met verschillende leesmoeders. Nieuwe leesmoeders of vaders zijn steeds welkom. De leerlingen van het eerste leerjaar springen in vanaf het ogenblik dat ze voldoende kunnen lezen.

15 3. SAMENWERKING 3.1 Oudercontact Bij het begin van het schooljaar voorzien we drie infoavonden voor de ouders. maandag 1 september 2008 (4de-5de-6de leerjaar) dinsdag 2 september 2008 (kleuters) woensdag 3 september 2008 (1ste-2de-3de leerjaar) We voorzien twee contactmomenten om met de ouders de leef en leervorderingen te bespreken. donderdag 5 februari 2009 tussen 16 uur en 21 uur maandag 29 juni 2009 tussen 16 uur en 21 uur Individuele problemen kan je altijd met de klasleerkracht of met de directie bespreken. 3.2 Leerlingenraad De leerlingenraad adviseert de leerkrachten over het leven en leren op school. De leden van de raad vertegenwoordigen de leerlingen en vergaderen één keer per maand met een afvaardiging van leerkrachten. De voorstellen en opmerkingen van de leerlingenraad worden op de agenda van de personeelsvergadering geplaatst en besproken. De leden van de raad delen de besluiten mee aan hun klasgenoten. Iedere klas (3de, 4de, 5de en 6de leerjaar) kiest twee vertegenwoordigers om in de raad te zetelen. Zij worden verkozen voor één schooljaar. Het zesde leerjaar vaardigt één extra leerling af die de raad zal voorzitten. Deze leerling was eerder al lid van de schoolraad. 3.3 CLB Zie ook infobundel onderwijsregelgeving. De school heeft een overeenkomst met het VCLB 2 Antwerpen met volgende locaties : administratieve zetel Markt 3, 2180 Ekeren

16 medische onderzoeken Frans Lenaertsstraat 25, 2180 Ekeren Voor meer informatie : De werking van het CLB In het CLB werken artsen, verpleegkundigen, psychologen, pedagogen, maatschappelijke werkers en interculturele bemiddelaars in teamverband. De ondersteuning van het CLB kan gebeuren via persoonlijk onthaal, informatie en advies, overleg, aanvullend onderzoek, kortlopende begeleiding, gerichte doorverwijzing en bemiddeling waar nodig. Het CLB is actief op de volgende domeinen : Leren en studeren: onderzoek en begeleiding als het op school niet wil vlotten en er meer hulp nodig is bij het "leren leren" : faalangst, motivatie, specifieke leerstoornissen,... Preventieve gezondheidszorg: bevorderen van een gezonde levensstijl en een gezonde leeromgeving : vroegtijdig opsporen van lichamelijke afwijkingen, opvolgen van groei, gewicht, vaccinaties,... Schoolloopbaan begeleiding: leren kiezen, wegwijs maken in de brede waaier van studierichtingen, hulp bij verkeerde studiekeuze of keuzemoeilijkheden, Psychisch en sociaal functioneren: als de leerling zich niet goed voelt in zijn vel, als het niet vlot met leeftijdsgenoten of thuis, Wat is "eigen" aan de werking van het CLB? de leerling staat centraal en prioriteit wordt gegeven aan kansarme leerlingen die het moeilijk hebben door hun sociale achtergrond of leefsituatie de werking is vraaggestuurd : een CLB gaat in op vragen van leerlingen, ouders en leerkrachten en tracht samen met de betrokkenen naar antwoorden te zoeken de werking is multidisciplinair : aandacht voor het fysisch, psychisch en sociaal functioneren

17 de werking is subsidiair : het CLB onthoudt zich van activiteiten die ouders of scholen zelf aankunnen het CLB werkt onafhankelijk, discreet en kosteloos. Ouders/leerlingen kunnen rechtstreeks contact opnemen met het CLB Bij welke activiteiten van het CLB is er een toestemming nodig? Voor leerlingen tot 12 jaar gaat het om de toestemming van de ouders. Voor leerlingen vanaf 12 jaar gaat het om de toestemming van de leerling. Er is GEEN toestemming nodig voor : begeleiding in verband met de "leerplicht" medische consulten en profylactische maatregelen voor het opvragen van medische gegevens van een CLB-dossier bij een ander CLB voor het opvragen van het ganse CLB-dossier, tenzij er verzet wordt aangetekend voor het beantwoorden van vragen en het overhandigen van documentatie Er is WEL toestemming nodig voor : het toedienen van vaccinaties het doorgeven van CLB-gegevens aan andere instanties dan een CLB het opstarten van een begeleiding Opmerking : Wanneer de school een leerling doorverwijst naar het CLB verwacht de school dat de leerling op dit aanbod ingaat. Gegevens van het CLB-dossier Raadpleging van gegevens uit het CLB-dossier door de leerling en/of zijn ouders principe : de leerling en/of zijn ouders hebben principieel recht op toegang tot de gegevens van het multidisciplinair CLB-dossier Dit recht op inzage gebeurt door middel van een gesprek met het begeleidende CLB dat de informatie over de aanwezige dossierelementen zal duiden voor de betrokkenen.

18 Uitzonderingen : wanneer het begeleidende CLBteam dit strijdig acht met het beroepsgeheim of met de belangen van de leerling. Bereikbaarheid van het CLB Het CLB is toegankelijk op werkdagen van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur. Op maandag tot 19 uur. Er wordt best vooraf een telefonische afspraak gemaakt. Het centrum is gesloten van 15 juli tot en met 15 augustus en tijdens de paasvakantie. Tijdens de kerstvakantie is het CLB twee dagen geopend, nl. de eerste en laatste werkdag van deze vakantieperiode. Aan elke school is een multidisciplinair team verbonden met een schoolteamverantwoordelijke. Deze is geregeld in de school aanwezig en is het aanspreekpunt voor leerlingen, ouders, school. Voor onze school zijn dit An Kalhöfer. 4. INSCHRIJVEN VAN LEERLINGEN Een inschrijving kan pas ingaan na instemming met het pedagogisch project en het schoolreglement. Inschrijvingsperioden schooljaar : Voorrang broer en zus: vanaf 1 januari 2009 Algemene inschrijvingsperiode:van 1 maart 2009 Het schoolbestuur heeft beslist een maximumcapaciteit in te voeren. Omwille van materiële omstandigheden beperken wij de inschrijvingen tot 28 leerlingen per klas. Elke bijkomende leerling wordt geweigerd. Elke geweigerde leerling krijgt een weigeringdocument en wordt op de aanmeldingslijst geschreven. Deze aanmeldingslijst valt weg na de eerste 10 schooldagen van september. Bij inschrijving van een kind, met een inschrijvingsverslag voor het buitengewoon onderwijs, zal de school haar draagkracht bekijken. De school zal onderzoeken of ze de nodige ondersteuning kan bieden aan dit kind op het vlak van onderwijs, therapie en verzorging. Het onderzoek in overleg met de ouders, het CLB

19 en het schoolteam kan enkele weken duren. Na dit onderzoek wordt de beslissing aangetekend of tegen afgiftebewijs binnen 4 kalenderdagen aan de ouders bezorgd. De ouders krijgen toelichting bij de beslissing van het schoolbestuur door de directeur. Bij weigering neemt het Lokaal Overlegplatform contact op met de ouders. Een klachtenprocedure bij weigering is mogelijk. 5. ORGANISATIE VAN LEERLINGENGROEPEN De klassenraad beslist, in overleg en in samenwerking met het CLB dat onze school begeleidt, of een leerling kan overgaan naar een volgende leerlingengroep. Het is de klassenraad die beslist in welke leerlingengroep een leerling, die in de loop van zijn schoolloopbaan van school verandert, terechtkomt. Leerlingengroepen kunnen heringedeeld worden op basis van een gewijzigde instroom. (Bijvoorbeeld in de kleuterschool na een instapdatum). 6. AFWEZIGHEDEN Zie ook infobrochure onderwijsregelgeving Wegens ziekte Is een kind méér dan drie opeenvolgende kalenderdagen ziek dan is een medisch attest verplicht. Is het kind minder dan drie opeenvolgende kalenderdagen ziek, dan is een briefje van de ouders voldoende. Zo n briefje van de ouders kan slechts 4 keer per schooljaar. Is het kind chronisch ziek, dan nemen de ouders contact op met de school en het CLB. Consultaties ( zoals bijvoorbeeld een bezoek aan de tandarts) moeten zoveel mogelijk buiten de schooluren plaats vinden. De ouders verwittigen de school zo vlug mogelijk. En bezorgen het ziektebriefje aan de klastitularis. De school zal het CLB contacteren bij twijfel over

20 een medisch attest. Andere afwezigheden Soms moet een kind om een andere reden afwezig zijn. De ouders bespreken dit op voorhand met de directie. Problematische afwezigheden De school verwittigt de ouders van elke niet-gewettigde afwezigheid. Na meer dan 10 halve dagen problematische afwezigheden stelt de school samen met het CLB een begeleidingsdossier op. De ouders worden uitgenodigd voor een gesprek. Na 30 halve dagen problematische afwezigheden verwittigt de school het Agentschap voor Onderwijsdiensten. 7. SCHOOLUITSTAPPEN Theater en filmbezoek, sportactiviteiten, boswandelingen, enz. verlevendigen het onderwijs. De wereld rondom ons wordt op die manier tastbaar voor de kinderen. De ondertekening van dit schoolreglement geldt als toestemming voor deelname aan de ééndaagse uitstappen. Bij een meerdaagse extra-muros activiteit is een afzonderlijke schriftelijke toestemming van de ouders vereist. Het streefdoel is dat alle leerlingen deelnemen aan de extra-muros activiteiten. Alle leerlingen van onze lagere school gaan dit schooljaar op meerdaagse uitstap: 1ste lj.: Geraardsbergen ( tot ) 2de lj.: Geraardsbergen ( tot ) 3de lj.: Geraardsbergen ( tot ) 4de lj.: Fietsklassen in Kalmthout ( tot ) 5de lj.: Zeeklassen in Sint-Idesbald ( tot ) 6de lj.: Sportklassen in Brecht ( tot ) 8. GETUIGSCHRIFT BASISONDERWIJS Zie infobrochure onderwijsregelgeving

21 9. ONDERWIJS AAN HUIS Zie infobrochure onderwijsregelgeving 10. ORDE EN TUCHTMAATREGELEN Om de goede gang van zaken in onze opvoedingsgemeenschap te vrijwaren kan het schoolbestuur maatregelen nemen. Ouders worden hier steeds van op de hoogte gesteld. Frequent storend gedrag wordt gesanctioneerd. Er kunnen maatregelen genomen worden zowel op klasniveau als op schoolniveau. De genomen maatregel moet de leerling helpen zijn gedrag te verbeteren en zo aan te passen dat een goede samenwerking opnieuw mogelijk wordt. Mogelijke ordemaatregelen zijn: een verwittiging in de agenda; een strafwerk; een tijdelijke verwijdering uit de les met aanmelding bij de directie. Zie ook infobrochure onderwijsregelgeving PESTEN: gedragscode voor ouders Wat is pesten? Pesten is bewust en dikwijls iemand ongelukkig maken door fysische en verbale agressie, materiële schade aan te brengen, bedreigingen te uiten of iemand af te persen. Bij pesten gaat het steeds om ongelijke machtsverhoudingen. Wanneer twee leerlingen, die ongeveer even sterk zijn, vechten of elkaar plagen, spreken we dus niet van pesten. Wat ouders moeten weten en doen? Als je als ouder merkt dat je kind ongelukkig is op school dan kan dat een signaal zijn dat er gepest wordt. We willen als school het gedrag bijsturen. Breng ons op de hoogte als je pestgedrag merkt.

22 Alle leerkrachten zijn op de hoogte. Ernstige feiten worden opgevolgd door juf Lydia. Ouders van pestkoppen worden altijd op de hoogte gebracht. Feiten die op school gebeuren worden op school opgelost en niet door ouders onderling. 11. BIJDRAGEREGELING Zie ook infobrochure onderwijsregelgeving Verplichte klasactiviteiten: (uitstappen, theater, schoolzwemmen, ) Kleuter max. 20 / Lager max. 60 Niet-verplicht aanbod: (middagtoezicht, drank, tijdschriften) De juiste prijzen ontvangt u bij het begin van het schooljaar. Meerdaagse uitstappen Max. 360 per kind voor volledige duur lager onderwijs (te rekenen vanaf 01/09/2008) Tweemaandelijks ontvangt u een factuur en overschrijvingsformulier voor de betaling. Domiciliëring via de bank is een eenvoudige en vlotte mogelijkheid. Indien u problemen ondervindt met het betalen van de schoolrekening, kunt u contact opnemen met de directie. Het is de bedoeling dat er afspraken worden gemaakt over een aangepaste betalingswijze. Wij verzekeren een discrete behandeling van uw vraag. Na uitputting van alle redelijke middelen zal de school echter de noodzakelijke rechtsmiddelen aanwenden. Bij afwezigheden en afzeggingen kunnen de gemaakte kosten worden aangerekend. 12. GELDELIJKE EN NIET-GELDELIJKE ONDERSTEUNING Zie ook infobrochure onderwijsregelgeving Geldelijke of niet-geldelijke ondersteuning door derden kan op

23 voorwaarde dat de onafhankelijkheid van de school op pedagogisch, organisatorisch of financieel gebied niet in gevaar komt. 13. VRIJWILLIGERS Het verzekeringscontract voor burgerlijke aansprakelijkheid bij uitvoering van een vrijwilligersactiviteit en voor verplaatsing van en naar de vrijwilligersactiviteit werd afgesloten bij Interdiocesaan Centrum afd. Verzekeringen Er wordt geen onkostenvergoeding voorzien. Een vrijwilliger gaat discreet om met geheimen die hem/haar zijn toevertrouwd. 14. WELZIJNSBELEID 14.1 Preventie Om de gezondheid van alle leerlingen te vrijwaren wil de school niet dat kinderen met koorts of besmettelijke aandoeningen naar school komen. Besmettelijke ziekten worden altijd gemeld aan het CLB. In geval van luizen wordt eerst een brief meegegeven met de kinderen van de klas waar een probleem gemeld is. Bij meerdere meldingen wordt het gezondheidscentrum ingeschakeld. We willen ook gezonde voeding stimuleren. Daarom hebben we van woensdag onze fruitdag gemaakt. We willen de kinderen aanzetten om die dag tijdens de speeltijd een stukje fruit mee te brengen. Op school is het dragen van Heelys of rolschaatsen niet toegestaan. Tijdens het spel kunnen sierraden en horloges verwondingen veroorzaken. Het dragen ervan tijdens de sportlessen is sowieso verboden Verkeersveiligheid We besteden veel aandacht aan een veilige schoolomgeving. Iedereen kan en moet daar zijn steentje toe bijdragen. Geef het goede voorbeeld Bespreek met je kinderen de veiligste weg naar school.

24 Parkeer je auto op de parking en wacht tot de voetgangers weg zijn. Parkeer je wagen niet voor de fietsenstalling zodat de doorgang voor fietsers en voetgangers open blijft. Maak uw kinderen er attent op dat de verkeerslichten geen sluitende garantie bieden om veilig te kunnen oversteken. Leerkrachten begeleiden s avonds en s middags de kinderen die alleen naar huis gaan tot aan de verkeerslichten. Verkeersouder! Iets voor u? Enkele ouders en grootouders hebben zich kandidaat gesteld om mee te werken als verkeersouder. Zij kunnen opleiding volgen en hebben ook enkele extra voordelen die de Vlaamse overheid biedt. Zij helpen mee met de begeleiding in de verkeersopvoeding van onze kinderen. Misschien wil u daar ook aan meewerken? Geef maar een seintje aan de klastitularis of de sportleerkrachten. Onze school beschikt over een zeer ruime parking. Toch moeten hieromtrent duidelijke afspraken gemaakt worden. De zone, afgeschermd met verkeerskegels is voorbehouden aan kinderen. Hier kan je dus niet parkeren. Aan het eind van de dag gaan eerst de fietsers door. Pas daarna vertrekken de auto s. Het is dus onnodig uw kind, vóór het teken van de leerkracht, uit de rij te halen. Fietsen worden netjes in de fietsenrekken geplaatst. Er is geen toezicht bij deze fietsenstalling. De rekken hebben wel beugels waaraan fietsen stevig op slot kunnen worden gelegd. De fietsen moeten in orde zijn volgens het verkeersreglement. Onze jonge fietsers passen natuurlijk het verkeersreglement toe. Zorg dat je vooral tijdens de wintermaanden gezien wordt Medicatie In uitzonderlijke gevallen kan een ouder aan de leerkracht vragen om medicatie toe te dienen aan een kind. Deze vraag

25 moet bevestigd worden door een schriftelijk attest van de dokter, mogelijk met de juiste dosering en toedieningswijze. 1.4 Stappenplan bij ongeval of ziekte De school spant zich in om een optimale veiligheid van de kinderen te verzekeren. Ongevalletjes zullen echter nooit helemaal vermeden kunnen worden. In dat geval zal de school voor de eerste zorg instaan en niet aarzelen de hulppost van het Rode Kruis aan kaai 142 te raadplegen. Je kind is op onze school verzekerd tegen ongevallen, ook bij voor- en naschoolse activiteiten, zolang die onder het toezicht staan van een leerkracht. De verzekering dekt ook ongevallen die gebeuren op weg van huis naar school en omgekeerd, maar dan binnen redelijke tijdsgrenzen en op de veiligste weg tussen huis en school. Te volgen procedure: De dokter vult een medisch getuigschrift in. Dit papier kan je enkel op school krijgen. De school stuurt dit document naar de verzekering. Je krijgt een document Uitgavenstaat dat je persoonlijk invult en verstuurt naar Interdiocesaan Centrum Guimardstraat Brussel Kort nadien wordt het verschuldigde bedrag overgeschreven op je rekening. 1.5 Rookverbod In de school is een algemeen rookverbod van kracht. Dit geldt zowel in de gesloten ruimtes als op de open plaatsen op het grondgebied van de school.

26 15. OMGANGSVORMEN 15.1 Gedragsregels Wij stimuleren de kinderen tot beleefde omgangsvormen in en buiten de school. Maandelijks brengen we een dier uit de axenroos in de kijker. Deze dieren stimuleren positief gedrag bij kinderen: opkijken, helpen, kritisch zijn, leiden, volgen,... Wij leren hen een verzorgde taal gebruiken en verwachten dat zij op een beleefde wijze omgaan met kinderen en volwassenen. De kleuters en de leerlingen van de lagere school spelen gescheiden, tenzij de toezichthoudende leerkracht anders beslist. Kleuters kunnen door hun ouders naar de klas worden gebracht. Ouders van kinderen van de lagere school blijven op de speelplaats. De klas is geen speelplaats. Enkel bij slecht weer blijven kinderen in de klas tijdens de pauze. De kerk is een plaats om tot rust te komen. Eerbiedig de stilte die ook anderen er komen opzoeken Milieubeleid De gemeente zorgt voor de gescheiden ophaling van het afval. Enkele maatregelen om de afvalberg te verkleinen: Gebruik een brooddoos i.p.v. wegwerpverpakking Gebruik een drinkbus i.p.v. brikjes. Hierdoor produceer je niet alleen minder afval; het is ook heel wat goedkoper. Knutselmateriaal (kaasdoosjes, wc-rolletjes, kroonkurken, potjes, ) wordt op school alleen aanvaard indien de leerkrachten er uitdrukkelijk om vragen Eerbied voor materiaal De kinderen mogen alle leerboeken, schriften en andere materialen gratis gebruiken zowel op school als thuis. Zowel ouders als kinderen engageren zich om zorgzaam om te gaan met het schoolmateriaal. Stelt de school vast dat het materiaal opzettelijk wordt beschadigd of veelvuldig verloren gaat, dan kan de

27 school de gemaakte kosten voor aankoop van nieuw materiaal aanrekenen aan de ouders. 16. ECHTSCHEIDING Scheiden is een emotioneel proces. Voor kinderen die deze verliessituatie moeten verwerken, wil de school een luisterend oor, openheid, begrip en wat extra aandacht bieden. De school is bij een echtscheiding geen betrokken partij. Beide ouders, samenlevend of niet, staan gezamenlijk in voor de opvoeding van hun kinderen. Wanneer de ouders niet meer samenleven, maakt de school met beide ouders afspraken over de wijze van informatiedoorstroming en de manier waarop beslissingen over het kind worden genomen. 17. REVALIDATIE / LOGOPEDIE Revalidatie op initiatief van de ouders kan enkel tijdens de schooluren als er een gemotiveerd verslag is. De toestemming van de directie is verplicht. Eventueel kan u ook terecht bij onze logopediste Christine Verdonck voor meer informatie. 18. KLEDING Wij verwachten dat alle leerlingen zich netjes kleden. Het is ten zeerste aan te raden de kledingstukken te naamtekenen. Buitensporigheden kunnen door de directie en leerkrachten verboden worden. Sieraden zoals halskettinkjes, oorringen e.d. worden best vermeden, want zij gaan dikwijls verloren of veroorzaken verwondingen tijdens het spel op de speelplaats. De school kan niet aansprakelijk gesteld worden bij verlies of beschadiging.

28 19. SAMEN SPELEN = NOOIT VERVELEN Op school leren kinderen om te spelen in relatie met anderen. Dit is soms moeilijk, maar de school biedt kansen om dat te leren. Op de speelplaats is het ook belangrijk de benen te strekken en alle remmen even los te gooien. Daarom vragen we uitdrukkelijk om geen MP3-speler, gameboy, e.d. mee naar school te brengen. Die apparaten zijn vaak duur en nodigen niet echt uit om samen te spelen. De leerlingen brengen daarom ook geen GSM mee naar school. Ruilkaarten bieden vaak heel wat kansen om te leren communiceren en te onderhandelen, maar ervaring leert ons dat sommige kinderen daar heel ongelukkig van kunnen worden. Daarom spreken we ook af deze kaarten thuis te laten. 20 INTERNET EN PRIVACY Regelmatig publiceren wij informatie over onze school op onze website: Verslagen van sommige activiteiten kunnen geïllustreerd worden met foto s. Als gevolg van de wet op de privacy heeft iedereen het recht om gegevens of foto s met betrekking tot zijn eigen persoon of zijn/haar minderjarige kinderen te weigeren op de website of publicaties van de school. Wie van dit recht gebruik wenst te maken stuurt voor 15 september 2008 een bericht naar: directie@sint-vincentschool.be Sint-Vincentschool, Leugenberg 143, 2180 Ekeren 21. OOK DAT NOG In de lagere school komen de ouders niet mee in de klas. De leerlingen moeten hun schooltas zelfstandig ledigen. De poort sluit om 8.30 uur.

29 We geven onze kinderen geen snoep en/of speelgoed (ook geen ballen) mee naar de school. Wel een droge koek of een stuk fruit (geen sinaasappelen) Zoek eens een alternatiefje voor de verjaardagen. Uiteraard geen snoep. Hou het simpel en goedkoop, maak er geen opbod van. Uitnodigingen voor feestjes worden niet uitgedeeld in de klas. Stimuleer je kind deze leefregels na te leven. Je kleuter tot op de kleuterspeelplaats of tot in de gang begeleiden lijkt mij veiliger.

30

31 KALENDER EERSTE TRIMESTER Oudercontact maandag 1 september : 4de, 5de, 6de leerjaar dinsdag 2 september: kleuters woensdag 3 september: 1ste, 2de, 3de leerjaar Vrijaf woensdag 1 oktober: pedagogische studiedag maandag 27 oktober t/m zondag 2 november: herfstvakantie maandag 10 november: lokale verlofdag dinsdag 11 november: wapenstilstand maandag 22 december t/m zondag 4 januari: kerstvakantie Feest donderdag 16 oktober: grootouderfeest vrijdag 17 oktober: grootouderfeest zaterdag 18 oktober: kaas- & wijnfestijn TWEEDE TRIMESTER Oudercontact donderdag 5 februari Vrijaf maandag 23 februari t/m zondag 1 maart: krokusvakantie woensdag 18 maart: pedagogische studiedag maandag 6 april t/m zondag 19 april: paasvakantie Feest woensdag 18 februari: carnaval DERDE TRIMESTER Oudercontact maandag 29 juni Vrijaf vrijdag 1 mei: Feest van de Arbeid woensdag 6 mei: pedagogische studiedag donderdag 21 mei t/m zondag 24 mei: O.H.Hemelvaart maandag 1 juni: pinkstermaandag maandag 8 juni: lokale verlofdag Feest zondag 3 mei: eerste communie zaterdag 6 juni: scholencross zondag 7 juni: schoolfeest

32

SCHOOLBROCHURE. schooljaar 2009-2010. Sint-Vincentschool Leugenberg 143 2180 Ekeren KALENDER 2009-2010

SCHOOLBROCHURE. schooljaar 2009-2010. Sint-Vincentschool Leugenberg 143 2180 Ekeren KALENDER 2009-2010 KALENDER 2009-2010 EERSTE TRIMESTER Oudercontact donderdag 3 september Vrijaf woensdag 30 september: pedagogische studiedag maandag 1 november t/m zondag 8 november: herfstvakantie woensdag 11 november:

Nadere informatie

WAARDENBURCHT IN ANDERLAND

WAARDENBURCHT IN ANDERLAND september 2016 WAARDENBURCHT IN ANDERLAND De vakantie is nog maar net voorbij en de hofhouding van kasteel Waardenburcht trekt er weer op uit. De keizerin van Anderland heeft immers heel wat problemen

Nadere informatie

Regio, locatie en contactgegevens van onze school

Regio, locatie en contactgegevens van onze school Regio, locatie en contactgegevens van onze school De volgende gemeenten en deelgemeenten behoren geheel of gedeeltelijk tot de regio van onze school : Beringen, Beverlo, Heppen, Leopoldsburg, Paal, Koersel,

Nadere informatie

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar.

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. Allerlei 2012-2013 Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. De klas begint s morgens om 8u35 en eindigt om 11u30 ; in de namiddag is er les vanaf 12u50 tot 15u30.

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

SCHOOLBROCHURE. schooljaar Sint-Vincentschool Leugenberg Ekeren KALENDER

SCHOOLBROCHURE. schooljaar Sint-Vincentschool Leugenberg Ekeren KALENDER KALENDER 2010-2011 EERSTE TRIMESTER Oudercontact donderdag 2 september Vrijaf woensdag 6 oktober: pedagogische studiedag maandag 1 november t/m zondag 7 november: herfstvakantie donderdag 11 november:

Nadere informatie

schooljaar

schooljaar SCHOOLBROCHURE schooljaar 2011-2012 Sint-Vincentschool Leugenberg 143 2180 Ekeren 03 665 05 51 Fax 03 605 60 97 directie@sint-vincentschool.be www.sint-vincentschool.be Belangrijke wijzigingen in deze

Nadere informatie

Schoolbrochure met schoolreglement algemene informatie

Schoolbrochure met schoolreglement algemene informatie Schoolbrochure met schoolreglement algemene informatie DEEL 3 Met de ouders Samenwerking Jullie zijn onze partners in de opvoeding van je kind. Goede samenwerking is hierbij cruciaal. Je kan steeds bij

Nadere informatie

Koelkastinformatie: Schooljaar 2015-2016

Koelkastinformatie: Schooljaar 2015-2016 Koelkastinformatie: Schooljaar 2015-2016 BS. DE PIJL Creatieve Basisschool in de CAMPUS ATHENEUM ANTWERPEN Pijlstraat 2 2060 Antwerpen TEL: 03/232 71 50 FAX: 03/232 52 98 DE.PIJL@ANTWERPEN.BE www.depijl.be

Nadere informatie

Schoolbrochure. met opvoedingsproject, schoolreglement en nuttige informatie KLEUTERSCHOOL KASTERLEE. de Klimtoren

Schoolbrochure. met opvoedingsproject, schoolreglement en nuttige informatie KLEUTERSCHOOL KASTERLEE. de Klimtoren Schoolbrochure met opvoedingsproject, schoolreglement en nuttige informatie 2012 2013 KLEUTERSCHOOL KASTERLEE de Klimtoren Boslaan 2 Looiven 38 2460 Kasterlee 2460 Kasterlee Tel/Fax: 014 85 00 66 Tel:

Nadere informatie

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag,

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag, SINT-GREGORIUSCOLLEGE Basisonderwijs Alfons Biebuycklaan 24 en Henri Bouckaertstraat 29 9050 Gentbrugge T 09/230 82 40 F 09/231 04 22 E-mail: directie@sint-gregoriuscollege.be www.sint-gregoriuscollege.be

Nadere informatie

Schoolbrochure met schoolreglement algemene informatie

Schoolbrochure met schoolreglement algemene informatie Schoolbrochure met schoolreglement algemene informatie DEEL 3 Met de ouders Samenwerking Je bent onze partner in de opvoeding van je kind. Goede samenwerking is hierbij cruciaal. Je kan steeds bij ons

Nadere informatie

Schoolreglement Vrije Basisschool De Zeeboon

Schoolreglement Vrije Basisschool De Zeeboon Schoolreglement Vrije Basisschool De Zeeboon Schoolreglement schooljaar 2015-2016 1 Beste ouder, Ons schoolreglement bestaat uit verschillende delen. Het eerste deel bevat heel wat nuttige informatie en

Nadere informatie

EEN SCHOOL IN JOUW BUURT

EEN SCHOOL IN JOUW BUURT EEN SCHOOL IN JOUW BUURT Tussen polder, haven en woonkern tref je onze kleine basisschool, te midden van akkers, weiland en sportvelden. De Sint-Vincentschool is een basisschool voor kinderen van 2,5 jaar

Nadere informatie

Juf Gerdje Juf Ingrid Juf Grietje Poezenklas Berenklas Schapenklas 2,5-/3-jarigen 2,5-/3-jarigen 3-/4-jarigen

Juf Gerdje Juf Ingrid Juf Grietje Poezenklas Berenklas Schapenklas 2,5-/3-jarigen 2,5-/3-jarigen 3-/4-jarigen Het kleuterteam : Juf Gerdje Juf Ingrid Juf Grietje Poezenklas Berenklas Schapenklas 2,5-/3-jarigen 2,5-/3-jarigen 3-/4-jarigen Juf Griet Juf Fabienne Juf Tilly Muizenklas Bijtjesklas Vlinderklas 4-jarigen

Nadere informatie

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt. Info nr.4 juni 2015 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

Nadere informatie

K O R E N B L O E M. een team met zorg voor een buitengewoon kind

K O R E N B L O E M. een team met zorg voor een buitengewoon kind 1 K O R E N B L O E M INSTITUUT VOOR INDIVIDUEEL ONDERRICHT Korenbloemstraat 17, 9000 Gent Tel.: 09/269 92 70 fax: 09/269 92 79 een team met zorg voor een buitengewoon kind 2 Elinda, Murat en Collin. Elinda

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF september 2015

NIEUWSBRIEF september 2015 Gesubsidieerde Gemeentelijke Basisschool Kleine Kouterstraat 1 9290 Uitbergen Tel : 09/367 50 88 e-mail : directie@gemeenteschooluitbergen.be secretariaat@gemeenteschooluitbergen.be Beste ouders en leerlingen,

Nadere informatie

Ik wens ieder van jullie een knus, boeiend en leerrijk schooljaar. Welkom op school!

Ik wens ieder van jullie een knus, boeiend en leerrijk schooljaar. Welkom op school! STAP JE MEE? Beste ouders, Dit schooljaar gaan we weer samen met jullie en jullie kinderen op stap. Samen school maken blijft een boeiende uitdaging. Het is een zoektocht hoe we kinderen de kans kunnen

Nadere informatie

A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent

A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Stedelijke Basisschool De Panda A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Reglement van de kleuterschool Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! 1. Algemene

Nadere informatie

Info ivm het schoolreglement

Info ivm het schoolreglement Info ivm het schoolreglement 2018-2019 Beste ouders, We zijn er ons van bewust dat het schoolreglement een erg lijvig document is met lange moeilijke wetteksten. Daarom hier voor jullie de belangrijkste

Nadere informatie

ZOMER 2015. Sint-Vincentschool

ZOMER 2015. Sint-Vincentschool Sint-Vincentschool ZOMER 2015 Ieder jaar voltrekt zich op de Leugenberg eind mei een wonder. Vele handen zorgen er telkens weer voor dat het schoolfeest een bruisend evenement wordt. Ouders, collega s

Nadere informatie

Beste ouders, kleuters, leerlingen, leerkrachten, Na twee maanden vakantie zwaait de schoolpoort weer open.

Beste ouders, kleuters, leerlingen, leerkrachten, Na twee maanden vakantie zwaait de schoolpoort weer open. Ekeren, 1 september 2015 Beste ouders, kleuters, leerlingen, leerkrachten, Na twee maanden vakantie zwaait de schoolpoort weer open. Voor vele kinderen en hun ouders is onze school geen onbekende meer.

Nadere informatie

schooljaar

schooljaar SCHOOLBROCHURE schooljaar 2013-2014 Sint-Vincentschool Leugenberg 143 2180 Ekeren 03 665 05 51 Fax 03 605 60 97 directie@sint-vincentschool.be www.sint-vincentschool.be Belangrijke wijzigingen in deze

Nadere informatie

Infobrochure bijlage. Basisschool Liezele Turkenhofdreef, 2

Infobrochure bijlage. Basisschool Liezele Turkenhofdreef, 2 2017-2018 bijlage Basisschool Liezele Turkenhofdreef, 2 Inhoud 1. Personeel... 3 2. Samenstelling van de klassen... 4 2.1 Kleuterschool... 4 Dit schooljaar werken we in de kleuterschool met twee leeftijdsgroepen:...

Nadere informatie

Regio, locatie en contactgegevens van onze school

Regio, locatie en contactgegevens van onze school Regio, locatie en contactgegevens van onze school De volgende gemeenten en deelgemeenten behoren geheel of gedeeltelijk tot de regio van onze school : Beringen, Beverlo, Heppen, Leopoldsburg, Paal, Koersel,

Nadere informatie

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Ouderinfo bestemd voor leerlingen van de 1 ste graad Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Beste ouder(s), beste leerling In deze ouderinfo bundelen we enkele mededelingen

Nadere informatie

VCLB. E. VCLB IN DE ZONNEWIJZER p. 2

VCLB. E. VCLB IN DE ZONNEWIJZER p. 2 VCLB E. VCLB IN DE ZONNEWIJZER p. 2 E.1 Werking van het CLB p. 2 E.2 Openingsuren van het centrum p. 3 E.3 Samenwerking met het Vrij Centrum voor Leerlingbegeleiding p. 3 E.4 Belangrijk voor leerlingen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG TE BIKSCHOTE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG TE BIKSCHOTE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG TE BIKSCHOTE 1. GEGEVENS VAN DE ORGANISATIE EN LOCATIE De voor- en naschoolse opvang van onze Gemeentelijke Basisschool gaat door in het schoolhuis,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement buitenschoolse opvang BO

Huishoudelijk reglement buitenschoolse opvang BO ALG 09 - /5-09-203 BO Hoofdzetel Locatie buitenschoolse opvang: Essen Kapellen Brecht Hofstraat 4 Kapelsestraat 37 Leopoldstraat 5 290 Essen 2950 Kapellen 2960 St Lenaarts 03/664.87.23 GSM 0470 0 80 55

Nadere informatie

Infobrochure bijlage. Basisschool Liezele Turkenhofdreef, 2

Infobrochure bijlage. Basisschool Liezele Turkenhofdreef, 2 2018-2019 bijlage Basisschool Liezele Turkenhofdreef, 2 Inhoud 1. Personeel... 3 2. Samenstelling van de klassen... 4 2.1 Kleuterschool... 4 Dit schooljaar werken we in de kleuterschool met twee leeftijdsgroepen:...

Nadere informatie

Reglement van de kleuterschool. Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school!

Reglement van de kleuterschool. Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! Stedelijke Basisschool De Panda A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Reglement van de kleuterschool Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! 1. Algemene

Nadere informatie

De Zeppelin Boelarestraat Geraardsbergen

De Zeppelin Boelarestraat Geraardsbergen f De Zeppelin Boelarestraat 1-9500 Geraardsbergen 054/41.41.40 vbs.catharinacollege@skynet.be christa.dg@skynet.be Directie: Mevr. Christa De Gauquier 0471 32 19 97 1 ste kleuterklas: juf Nancy 2 de kleuterklas:

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG BSGO! HET LAAR HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG Januari 2015 1. Algemene informatie 1.1 Organisator Huishoudelijk reglement: NASCHOOLSE KINDEROPVANG BASISSCHOOL HET LAAR BSGO! Het Laar Laarstraat

Nadere informatie

infoavond Basisschool De Sprong Burgemeester Philipslaan Maaseik

infoavond Basisschool De Sprong Burgemeester Philipslaan Maaseik infoavond Jaarplanning 2017-2018:(= onder voorbehoud) Er werd een voorlopige planning gemaakt van alle activiteiten die in de loop van het schooljaar plaatsvinden. Je kan deze planning raadplegen op de

Nadere informatie

Schoolreglement Sint-Vincentschool

Schoolreglement Sint-Vincentschool Schoolreglement Sint-Vincentschool Model schoolreglement voor het basisonderwijs 1 Beste ouder, Ons schoolreglement bestaat uit verschillende delen. Het eerste deel bevat heel wat nuttige informatie en

Nadere informatie

schooljaar 2012-2013

schooljaar 2012-2013 SCHOOLBROCHURE schooljaar 2012-2013 Sint-Vincentschool Leugenberg 143 2180 Ekeren 03 665 05 51 Fax 03 605 60 97 directie@sint-vincentschool.be www.sint-vincentschool.be Belangrijke wijzigingen in deze

Nadere informatie

Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/

Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/ Vestiging Bronstraat Bronstraat 86 A 1060 St. Gillis 02/538.54.52 www.bsgodebron.be bs.sint-gillis@rago.be Vestiging Besme Besmelaan 113 1190 Vorst 02/343.77.03 Inhoudstabel 1. Voorwoord 2. Voorstelling

Nadere informatie

infobrochure

infobrochure infobrochure 2014-2015 Haverstraat 9 8400 Oostende 059 50 10 99 059 70 76 68 www.govogelzang.be directeur@govogelzang.be secretariaat@govogelzang.be inhoud Inhoud voorblad inhoud... 2 schooluren... 3 ons

Nadere informatie

een team met zorg voor een buitengewoon kind

een team met zorg voor een buitengewoon kind 1 K O R E N B L O E M INSTITUUT VOOR INDIVIDUEEL ONDERRICHT Korenbloemstraat 17, 9000 Gent Tel.: 09/269 92 70 fax: 09/269 92 79 een team met zorg voor een buitengewoon kind Elinda, Murat en Collin. Elinda

Nadere informatie

Nieuwsbrief september - oktober 2017

Nieuwsbrief september - oktober 2017 Nieuwsbrief september - oktober 2017 Kalender september 30 augustus KS 19u30 Infoavond voor de kleuterschool 1 september school WELKOM! 4 september L4 19u00 Infoavond voor de ouders van L4 5 september

Nadere informatie

Mariakerke, 3 september Beste ouder

Mariakerke, 3 september Beste ouder Mariakerke, 3 september 2018 Beste ouder De vakantie ligt al weer achter ons en met volgeladen batterijen stappen we het schooljaar 2018 2019 in. Het uitgelezen moment om al enkele belangrijke punten of

Nadere informatie

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON SBS De Horizon Rotem SBS DE HORIZON VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT Kleuterbrochure 2015-2016 Beste ouders, Welkom in onze school. We willen jullie danken voor het vertrouwen dat jullie in ons stellen. Met deze

Nadere informatie

Lagere school : Je zoon/dochter start in :

Lagere school : Je zoon/dochter start in : Lagere school : Je zoon/dochter start in : 1A : juf Ann 1K : juf Kathleen 2HD: juf Hilde en juf Dorien 2AS : juf An-Sofie 3B : meester Bjorn 3T : meester Tim 4C : juf Caroline 4TI : meester Tijs en juf

Nadere informatie

Welkom! Hoofdschool. Wijkschool Sint-Pieter Sint-Pietersnieuwstraat 6, 9600 Ronse. Lorettestraat 190, 9600 Ronse Telefoon: 055 215 160

Welkom! Hoofdschool. Wijkschool Sint-Pieter Sint-Pietersnieuwstraat 6, 9600 Ronse. Lorettestraat 190, 9600 Ronse Telefoon: 055 215 160 Welkom! Hoofdschool Wijkschool Sint-Pieter Sint-Pietersnieuwstraat 6, 9600 Ronse Lorettestraat 190, 9600 Ronse Telefoon: 055 215 160 Telefoon: 055 239 075 Fax: 055 209 225 E-mail: info@basisschoolglorieux.be

Nadere informatie

Vooruitblik schooljaar

Vooruitblik schooljaar Vooruitblik schooljaar 2019-2020 Beste ouders De vakantie staat voor de deur, maar op school zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van volgend schooljaar. Via deze brief hopen we u alvast op de

Nadere informatie

Aanvulling schoolreglement

Aanvulling schoolreglement Aanvulling schoolreglement Schooljaar 2017-2018 Bijlage schoolreglement Schooljaar 2017-2018 [Geef hier de samenvatting van het document op. De samenvatting is een korte beschrijving van de inhoud van

Nadere informatie

Vooruitblik schooljaar

Vooruitblik schooljaar Vooruitblik schooljaar 2019-2020 Beste ouders De vakantie staat voor de deur, maar op school zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van volgend schooljaar. Via deze brief hopen we u alvast op de

Nadere informatie

Bewaar deze bundel zeker tot het begin van het schooljaar

Bewaar deze bundel zeker tot het begin van het schooljaar Wezembeek-Oppem, 24 juni 2014 Geachte Ouders, Beste Leerling, Het schooljaar is nog maar net voorbij en we maken al plannen voor het nieuwe schooljaar. In deze informatiebundel vind je alle inlichtingen

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw Het gemeentebestuur van Londerzeel werkt samen met het centrum voor kinderopvang Infano vzw om in verschillende basisscholen de voor en naschoolse opvang

Nadere informatie

Kleutercontact jaargang 21 nummer 1

Kleutercontact jaargang 21 nummer 1 Kleutercontact jaargang 21 nummer 1 Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van een welverdiende vakantie. We wensen al onze kleuters een fijne start

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG September 2016 November 2017 Januari 2018 1. Algemene informatie 1.1 Organisator Huishoudelijk reglement: NASCHOOLSE KINDEROPVANG BASISSCHOOL HET LAAR GO! Basisschool

Nadere informatie

Algemeen. Bereikbaar: GSM Opvang: 0496 / 760 832 E-mail opvang: opvanglozen@gmail.com Secretariaat school: 011 / 62 16 13

Algemeen. Bereikbaar: GSM Opvang: 0496 / 760 832 E-mail opvang: opvanglozen@gmail.com Secretariaat school: 011 / 62 16 13 De kostprijs Voor één kind bedraagt de prijs 2 per aangevangen uur en 1 per aangevangen half uur. Voor een gezin met meerdere kinderen gelijktijdig in de opvang bedraagt de prijs 1,50 per aangevangen uur

Nadere informatie

Organisatie schooljaar

Organisatie schooljaar Organisatie schooljaar 2015-2016 Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. De klas begint s morgens om 8u35 en eindigt om 11u30 ; in de namiddag is er les vanaf

Nadere informatie

INHOUD. Stedelijke Basisschool de Vlieger

INHOUD. Stedelijke Basisschool de Vlieger INHOUD Inleidend woord van de directeur... 3 1. Pedagogisch project... 4 2. Schooluren... 5 3. Communicatie met de ouders... 6 4. Aanmelden en inschrijven... 7 5. Schooltoelage... 8 6. Ontwikkelingsdoelen

Nadere informatie

Bijlagen bij de schoolbrochure lagere school

Bijlagen bij de schoolbrochure lagere school Bijlagen bij de schoolbrochure 2017-2018 lagere school De schoolbrochure vindt u terug op onze website www.basisschoolopoeteren.be Gelieve het document op pagina 2 ondertekend terug te bezorgen aan de

Nadere informatie

Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school.

Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school. Geachte ouders, Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school. Zoals vorige jaren heeft het team dit

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

INFOBOEKJE. Katholieke centrumschool Denderleeuw Collegestraat 19 9470 Denderleeuw tel. 053 67 06 10. info@kcd.be www.kcd.be

INFOBOEKJE. Katholieke centrumschool Denderleeuw Collegestraat 19 9470 Denderleeuw tel. 053 67 06 10. info@kcd.be www.kcd.be Katholieke centrumschool Denderleeuw Collegestraat 19 9470 Denderleeuw tel. 053 67 06 10 info@kcd.be Welkom op KCD! Hoe klein of hoe groot je ook bent, op onze school word je verwend! Dit wordt dan ook

Nadere informatie

Uittreksel verkorte versie schoolreglement

Uittreksel verkorte versie schoolreglement Uittreksel verkorte versie schoolreglement Beste ouders, Deze bijlage is een uittreksel, met de meeste praktische afspraken die op onze school toegepast worden, uit het volledige schoolreglement van onze

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE. - SCHOOLBROCHURE - Basisonderwijs DE LINDE, Overpelt -

ALGEMENE INFORMATIE. - SCHOOLBROCHURE - Basisonderwijs DE LINDE, Overpelt - ALGEMENE INFORMATIE - SCHOOLBROCHURE - Basisonderwijs DE LINDE, Overpelt - ALGEMENE INFORMATIE 1. STRUCTUUR Onze school is samengesteld uit: - een gesubsidieerde vrije kleuterschool en - een gesubsidieerde

Nadere informatie

Basisschool Hof van Nassau

Basisschool Hof van Nassau Basisschool Hof van Nassau Informatie en afspraken ouders Deel 3 GO! basisschool Hof van Nassau Zandpoortvest 9 2800 Mechelen T 015 20 32 36 F 015 20 59 69 bs.mechelen@g-o.be www.hofvannassau.be 1 Inhoud

Nadere informatie

INFOBOEKJE nieuwe kleuters

INFOBOEKJE nieuwe kleuters INFOBOEKJE nieuwe kleuters (Beknopte versie. De uitgebreide versie is te verkrijgen op school.) Beste ouders en kinderen, Met kleuters dag in dag uit samen leven, werken en spelen, vereist zoals jullie

Nadere informatie

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR?

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Welkom in 5dd Weekrooster WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Wiskunde: tot 10 000 000, kommagetallen tot op een duizendste, oppervlakteberekening van vlakke- en ruimtefiguren, volume, Nederlands: werkwoordspelling

Nadere informatie

Juf Geert peuters Juf Rebecca K1R Juf Daphne K1D Juf Jacqueline K2J Juf Marijke K2M Juf Carine K3C Juf Belinda K3B Juf Femke Zorgcoördinator Juf

Juf Geert peuters Juf Rebecca K1R Juf Daphne K1D Juf Jacqueline K2J Juf Marijke K2M Juf Carine K3C Juf Belinda K3B Juf Femke Zorgcoördinator Juf Juf Geert peuters Juf Rebecca K1R Juf Daphne K1D Juf Jacqueline K2J Juf Marijke K2M Juf Carine K3C Juf Belinda K3B Juf Femke Zorgcoördinator Juf Micha Zorgcoördinator Meester Patrick L.O. leerkracht Juf

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE 1 ALGEMEEN - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nadere informatie

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur WELKOM Dag flinke jongen, grote meid, wij zijn heel blij dat je binnenkort naar onze school komt. In dit boekje vind je informatie over onze werking. Je ouders zullen dit samen met jou graag doornemen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Meester Patrick L.O. leerkracht

Meester Patrick L.O. leerkracht Wijkschool: Juf Geert peuters Juf Rebecca / Patricia K1R Juf Daphne K1D Juf Christel Kinderverzorgster Juf Femke Zorgcoördinator L.O. leerkracht Hoofdgebouw: Juf Jacqueline K2J Juf Marijke K2M Juf Carine

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober.

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. ONZE AGENDA : 1 oktober Medisch onderzoek L3 (op school) NM: zwemmen (L2 en L3)

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016 1/2 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016 GBS DE DOBBELSTEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG Toelichting Het huishoudelijk reglement voor- en naschoolse

Nadere informatie

Kleutercontact jaargang 20 nummer 1

Kleutercontact jaargang 20 nummer 1 Kleutercontact jaargang 20 nummer 1 Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van een welverdiende vakantie. We wensen al onze kleuters een fijne start

Nadere informatie

Deel 1. Informatie over onze school

Deel 1. Informatie over onze school Deel 1 Informatie over onze school vzw OZCS Midden-Kempen Oude Molenstraat, 11 2390 Westmalle - 2016-2017 - 1 - Dit deel maakt strikt genomen geen deel uit van het schoolreglement. Wanneer het nodig is,

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

Informatie over onze school

Informatie over onze school Deel 1 Informatie over onze school vzw OZCS Midden-Kempen Oude Molenstraat 11 2390 Westmalle 03 484 44 98 ond.nr.0865 396 287 ozcs.midden-kempen@vorselaaroi.be - 1 - Dit deel maakt strikt genomen geen

Nadere informatie

GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2 SCHOOLUREN TOEZICHT NABEWAKING

GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2 SCHOOLUREN TOEZICHT NABEWAKING 1 GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2 SCHOOLUREN Opening school (met toezicht) 8.00 u. Begin activiteit/lessen 8.40 u. Speeltijd 10.20 u. 10.35 u.

Nadere informatie

BETREFFENDE: organisatie einde schooljaar + volgend schooljaar Gent, vrijdag 7 juni 2019

BETREFFENDE: organisatie einde schooljaar + volgend schooljaar Gent, vrijdag 7 juni 2019 BETREFFENDE: organisatie einde schooljaar + volgend schooljaar Gent, vrijdag 7 juni 2019 Beste ouders, Lieve kinderen, Voor we samen de laatste dagen van het schooljaar ingaan, informeren we u graag over

Nadere informatie

Om uw kind bij ons ingeschreven te laten, moet u als ouder akkoord gaan met het schoolreglement.

Om uw kind bij ons ingeschreven te laten, moet u als ouder akkoord gaan met het schoolreglement. 8 september 2016 Beste ouders, Het nieuwe schooljaar bracht terug enkele vernieuwingen met zich mee voor het schoolreglement. Alle nieuwigheden staan hieronder opgesomd met een korte verduidelijking erbij.

Nadere informatie

Bijlagen. GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Emile Jacqmainlaan 20 1000 Brussel

Bijlagen. GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Emile Jacqmainlaan 20 1000 Brussel Bijlagen GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Emile Jacqmainlaan 20 1000 Brussel Toedienen van medicatie Beste ouder(s) De laatste jaren wordt steeds meer aan het schoolpersoneel gevraagd om medicatie

Nadere informatie

Onze school kiest voor een intense samenwerking met de ouders

Onze school kiest voor een intense samenwerking met de ouders III Het reglement 1. Engagementsverklaring Onze school kiest voor een intense samenwerking met de ouders We doen dat omdat we partners zijn in de opvoeding van uw kind. Het is goed dat u zicht hebt op

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

1. Ter kennismaking. 2. Dan is ons schooltje open

1. Ter kennismaking. 2. Dan is ons schooltje open versie 2015-2016/1 1. Ter kennismaking U koos het Cederlaantje als school voor uw kleuter. Wij, dit zijn de kleuterleidsters en de directeur, zijn daar heel blij mee en we feliciteren u met deze keuze.

Nadere informatie

INFORMATIENOTA SPEELKOER VZW

INFORMATIENOTA SPEELKOER VZW INFORMATIENOTA SPEELKOER VZW Aanbod Voorschoolse opvang op schooldagen vanaf 07.30 uur tot 08.00 uur. Naschoolse opvang - op volledige schooldagen van 16.00 uur tot 17.30 uur, uiterlijk 18.00 uur - op

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang ,5 tot 12 jarigen

Infobrochure schoolopvang ,5 tot 12 jarigen Infobrochure schoolopvang 2018 2019 2,5 tot 12 jarigen Infano vzw verzorgt de voor- en naschoolse opvang in uw school. In deze brochure kan u meer informatie terugvinden. Heeft u nog vragen, dan kan u

Nadere informatie

GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2

GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2 1 GOEDE INFORMATIE, GOEDE AFSPRAKEN, GOEDE VRIENDEN 1. DAG-EN WEEKVERLOOP IN REGINA PACIS 2 SCHOOLUREN Opening school (met toezicht) 8.00 u. Begin activiteit/lessen 8.40 u. Speeltijd 10.20 u. 10.35 u.

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang R Van Belleschool te Anderlecht

Infobrochure schoolopvang R Van Belleschool te Anderlecht Infobrochure schoolopvang R Van Belleschool te Anderlecht In opdracht van de R Van Belleschool verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang in de school van uw kind. In deze brochure vindt u alvast

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Deel III

Schooljaar 2015-2016 Deel III Schooljaar 2015-2016 Deel III Welkom! Nieuw of reeds gekend, we gaan samen van start. 10 maanden samen zoeken! 38 weken proberen en opnieuw beginnen. 303 dagen met goede en kwade momenten samen! 1 Beste

Nadere informatie

Teekbroek Testelt 013/

Teekbroek Testelt 013/ STEDELIJKE KLEUTERSCHOOL t STELTJE Teekbroek 22 3272 Testelt 013/77.27.38 www.schoolsteltje.be SCHOOLUREN KLEUTERSCHOOL Maandag 9.00 u tot 12.10 u 13.20 u tot 15.50 u Dinsdag 9.00 u tot 12.10 u 13.20 u

Nadere informatie

Infoboekje. Maastrichtersteenweg Hasselt

Infoboekje. Maastrichtersteenweg Hasselt Infoboekje Maastrichtersteenweg 23 3500 Hasselt 011 22 41 19 directie@hetkleineatheneum.be 1. Schooluren Kleuter: Voormiddag van: 8u45 tot 11u40 Namiddag van: 12u40 tot 15u15 Woensdag van: 8u45 tot 12u20

Nadere informatie

Deel 8: Leefregels voor het schoolkind

Deel 8: Leefregels voor het schoolkind Deel 8: Leefregels voor het schoolkind ( exemplaar ouders en kind) Inhoud 1. Taal 2. Te laat komen 3. Schoolpoort 4. Goeiedag 5. De speelplaats 6. Schoolgerei 7. Agenda 8. Kledij 9. Geld 10. Speelgoed

Nadere informatie

Schooljaar OKAN INFOBROCHURE. OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Oudenaarde

Schooljaar OKAN INFOBROCHURE. OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Oudenaarde Schooljaar 2018-2019 OKAN INFOBROCHURE OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers Oudenaarde 2 Sint-Catharinacollege Kleine Karmelietenstraat 3 9500 Geraardsbergen Telefoon: 054/43 30 82 - GSM: 0473 523991

Nadere informatie

Onze school. Afdeling De Stap Pastorijstraat 60, 2590 Berlaar 03/ Afdeling Heikant Aarschotsebaan 60, 2590 Berlaar 015/24.57.

Onze school. Afdeling De Stap Pastorijstraat 60, 2590 Berlaar 03/ Afdeling Heikant Aarschotsebaan 60, 2590 Berlaar 015/24.57. Onthaalbrochure Beste ouders Van harte welkom in onze school! Het verheugt ons dat jullie voor het onderwijs en de opvoeding van jullie zoon / dochter een beroep doen op onze school. In deze brochure

Nadere informatie

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON SBS De Horizon Rotem SBS DE HORIZON VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT Kleuterbrochure 2016-2017 Beste ouders, Welkom in onze school. We willen jullie danken voor het vertrouwen dat jullie in ons stellen. Met deze

Nadere informatie

Er is een nieuwe regelgeving in verband met de inschrijving van kinderen in het basisonderwijs "Inschrijvingsdecreet in het basisonderwijs".

Er is een nieuwe regelgeving in verband met de inschrijving van kinderen in het basisonderwijs Inschrijvingsdecreet in het basisonderwijs. Inschrijvingen voor het schooljaar 2018-2019 Er is een nieuwe regelgeving in verband met de inschrijving van kinderen in het basisonderwijs "Inschrijvingsdecreet in het basisonderwijs". Zoals u reeds in

Nadere informatie

Infobrochure. GO! basisschool t Klavertje Diksmuidestraat 1, 8840 Staden Tel.: 051/

Infobrochure. GO! basisschool t Klavertje Diksmuidestraat 1, 8840 Staden Tel.: 051/ Infobrochure GO! basisschool t Klavertje Diksmuidestraat 1, 8840 Staden Tel.: 051/ 70 12 48 e-mail: bs.staden@g-o.be Schooljaar 2018-2019 Beste ouders, Hartelijk dank voor de belangstelling die u toont

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang GO Zilverberk Halle

Infobrochure schoolopvang GO Zilverberk Halle Infobrochure schoolopvang GO Zilverberk Halle In opdracht van de school GO Zilverberk verzorgd Infano vzw de voor en naschoolse opvang in de school van u kind In deze brochure vindt u alvast meer informatie.

Nadere informatie

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR !

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR ! Vrije Basisschool K.La.P.Roos Molenheide 12 2242 Pulderbos 03/ 464 10 54 directie@klaproos-school.be http://www.klaproos-school.be LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR 2016 2017!

Nadere informatie

Afsprakennota Buitenschoolse opvang schooljaar

Afsprakennota Buitenschoolse opvang schooljaar Afsprakennota Buitenschoolse opvang schooljaar 2015-2016 De voor- en naschoolse kinderopvang wordt georganiseerd door de VZW Ouderraad Pieter Vanhoudt Koersel en is enkel toegankelijk voor de schoolgaande

Nadere informatie

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster : juf Hilde Leerkrachten lager onderwijs

Nadere informatie