NL Rapport Februari 2017 Beste belegger,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NL Rapport Februari 2017 Beste belegger,"

Transcriptie

1 16 februari 2017 Beste belegger, Beleggers hebben op het eerste gezicht weinig te klagen, sinds het begin van Zo zijn de beurzen eigenlijk al sinds eind november 2017 flink aan het stijgen. Zeker in Amerika, wordt keer op keer een record neergezet. Europa blijft wat dat betreft een beetje achter, maar ook daar is sprake van een mooie koersrally. Toch is het een rally met twee kanten. Aan de ene kant zien we dagelijks hogere koersen, terwijl veel analisten aan de andere kant steeds meer beginnen te waarschuwen voor een Fantasy Land op de financiële markten. En daar kunnen we ons iets bij indenken. Want veel van de beurzen zeker de Amerikaanse zijn op de resultaten vooruitgelopen. In het kort zijn er namelijk twee belangrijke factoren die beurskoersen kunnen drijven in de komende maanden. De eerste is de belastingvoordelen die Trump wil doorvoeren. Dat zou zo n 15 dollar aan winst per aandeel voor de gehele S&P 500 kunnen betekenen. En dat houdt weer in dat de beurskoersen dus omhoog kunnen. Aan de andere kant is het inzetten op infrastructuur een zet die voor veel extra werk kan zorgen. Niet alleen voor industriebedrijven, maar uiteindelijk ook voor oliebedrijven en andere energiemaatschappijen. Op de beurs wordt echter vaak aangegeven dat beleggers de neiging hebben om 6 maanden vooruit te kijken. En als dat klopt, dan zijn de koersen nu zo gewaardeerd, dat al de plannen van Trump ook daadwerkelijk worden uitgevoerd. En dat zou nog weleens vervelend kunnen uitpakken, want wij kennen geen enkele politicus (in een democratie dan), die al z n plannen ook echt heeft uitgevoerd. Een kink in de kabel voor wat betreft belastingvoordelen, kunnen dan direct wat van de verwachte extra winst bij bedrijven weghalen, waardoor de waarderingen weer wat aan de hoge kant zijn.

2 Het is dan ook niet zo gek dat veel meer analisten zijn gaan waarschuwen voor de rally van dit moment en het vooruitlopen op de muziek. De vraag is alleen, hoe ga je daar als belegger mee om? Een analist kan namelijk wel mooi zeggen dat de aandelen op de muziek vooruit zijn gelopen, maar betekent dit dan dat je al je aandelen nu het best verkoopt, of dat je simpelweg geen aandelen meer moet bijkopen? Wij zien dit soort meningen van analisten vooral als een verzekering op de toekomst. Mocht de rally inderdaad eindigen, dan kunnen de analisten allemaal zeggen: zie je nou wel, ik heb het toch gezegd. Maar, omdat er geen analist is die keihard aangeeft dat je nu alles moet verkopen, zijn het ook weer niet adviezen waar je iemand echt aan kan houden. Dus als de beurzen stijgen, niets aan de hand, en als de beurzen dalen, zijn het allemaal analisten met een vooruitziende blik. Helaas heb je daar als belegger weinig aan. Want als je nu alles verkoopt en de beurzen stijgen door, dan loop je gewoon flink wat rendement mis. Wij zijn dan ook van mening dat dit niet het moment is om vol in cash te gaan. Dit is een moment om te kijken naar beheersbaar risico. Dit betekent dat we geen aandelen kopen die er al een rally van 40% op hebben zitten (tenzij we hele grote aannames hebben om nog eens een rally van 40% te verwachten). In plaats daarvan kijken we naar bedrijven die wat zijn blijven liggen, waarbij de cijfers wel goed zijn en het risico aan de onderkant goed kan worden afgedicht. Bijvoorbeeld, omdat je kan werken met een strakke stoploss. Hiermee dicht je in onze optiek een belangrijk gegeven op beurs: als de economische groei inderdaad niet komt, zullen beleggers weer kijken naar waarde-aandelen en komen dan automatisch uit bij achterblijvers die wel aantrekkelijk staan gewaardeerd. Gaan de beurzen alsnog door het dak, dan zullen ook de achterblijvers echt wel meekomen, hetzij wat minder hard. En met oog op de achterblijvers, voegen we deze maand ook een nieuw aandeel toe aan de portefeuille. We kijken naar InterTrust.

3 Maar voordat we op Intertust ingaan, kijken we eerst nog even naar de huidige portefeuille. Vorige maand stond daar nog een wint van 4,11%, terwijl dat nu is opgelopen naar 8,17%. De stijging komt vooral door beter dan verwachte cijfers bij Flow Traders (onze update hierover, leest u via deze link) een goed herstel bij PostNL en een scherpe stijging van Stern Groep. Veel nieuws valt er nog niet te rapen bij PostNl. De cijfers worden op 27 februari bekend gemaakt en tot die tijd blijft de situatie eigenlijk hetzelfde: er is nog een grote aandeelhouder (Causeway) die zijn belang afbouwt, omdat de vermogensbeheerder vindt dat PostNL door de bemoeienis van de Nederlandse politiek niet investable genoeg is. Een echte reden voor de toch wel stevige stijging van de afgelopen twee weken, kunnen we dan ook niet echt geven. Verder kabbelt de portefeuille rustig door en willen we de komende weken wat gaan gebruiken om wat achterblijvers op te kopen. Daarmee beginnend met InterTrust.

4 7/7 Met Intertrust voegen we een bijzonder aandeel aan de portefeuille toe. Wellicht bent u nog bekend met de Panama Papers. Tot voor 2016 waren veel lezers waarschijnlijk niet zo bekend met trustkantoren, maar daar brachten de Panama Papers verandering in. Via ingewikkelde constructies konden vermogende particulieren en bedrijven vermogen verstoppen voor de fiscus, maar ook via trustconstruties zo min mogelijk belasting betalen op bijvoorbeeld bedrijfsbelasting. Trustkantoren helpen met het oprichten van vennootschappen in belastingparadijzen, dragen zorg voor het management en de administratie. En ook Intertrust houdt zich hier mee bezig. Met de onthulling van de Panama Papers kregen beleggers er flink de schrik in: de ophef omtrent de belastingconstructies van bedrijven en rijken was groot. Zo groot, dat de regelgeving weleens zou kunnen worden aangepast wat weer negatief uit kan werken op de winstmarge van trustkantoren. Voeg daar ook een slechter derde kwartaal aan toe en het is geen wonder, dat de koers van Intertrust in de afgelopen maanden niet fantastisch heeft gepresteerd.

5 7/7 Ondanks de nadelige media-aandacht, zien we wel kansen ontstaan bij Intertrust. Het bedrijf rapporteerde recentelijk de kwartaalcijfers, waaruit bleek dat een omzet was gerealiseerd van 120,7 miljoen euro. Dit komt onder andere door de overname van branchegenoot Elian. Zonder de cijfers van Elian (de overname werd in september vorig jaar afgerond) mee te rekenen, kwam de omzetgroei uit op 4%. Een overname, die veel moois brengt voor Intertrust: Nu houden maar weinig analisten rekening met stevige omzetgroei. Maar als we kijken naar de markt als geheel, valt het volgende op: de markt is ontzettend gefragmenteerd. Er zijn veel kleinere bedrijven die allemaal soortgelijke dienstverlening aanbieden. Schaalgrootte is in deze business dan ook een voordeel. En wat dat betreft is Intertrust een marktleider die veel kleinere partijen kan gaan opkopen. Die consolidatieslag is nog gaande en Intertrust komt steeds sterker en sterker uit de strijd. Behalve dan op de Kaaimaneilanden, waar de groei al maanden wat tegenvalt door sterkere concurrentie.

6 7/7 Alleen is daar met de Panama Papers wel veel meer druk komen te liggen: het onderzoek doen naar de juridische constructies alswel de uiteindelijke belanghebbende van de opgerichte entiteiten (UBO s) vereist nu veel meer tijd. Dit wordt ook wel het ken uw klant principe genoemd, waarbij trustkantoren heel goed moeten weten met wie ze zaken doen. En dit uitzoeken kost ontzettend veel tijd. Waardoor het voor kleinere kantoren ook steeds moeilijker wordt om dit soort dienstverlening aan te blijven bieden. Door alle negatieve berichtgeving omtrent trustkantoren en de verscherping van regelgevingen, is Intertrust de afgelopen maanden minder goed in het nieuws gekomen. Wij zien dit echter als een kans: de versplinterde markt in combinatie met strengere regels, zal het voor kleine kantoren aantrekkelijker maken om aan te sluiten bij een groot kantoor (Intertrust). De consolidatieslag zal alleen maar goed zijn voor Intertrust, dat als een van de marktleiders in de boeken staat. Aan de huidige prijs, zien we dan ook veel waarde in het bedrijf en gaan we er van uit dat Intertrust nog meer zal gaan overnemen in de komende jaren. Dat zal de winst ten goede komen en voorzien wij een koersdoel van minimaal 22 euro. Omdat er bij Intertrust nog wel wat headline risico bestaat, willen we de positie in twee delen aankopen. Net zoals bij PostNL, kopen we eigenlijk een bedrijf dat zich in de komende maanden nog moet gaan bewijzen, onder druk van veel media-aandacht. De kans op een terugval is dus aanwezig en die willen we graag gebruiken om de positie uit te breiden. Daarom stellen we het volgende voor: 1. We kopen nu ½ positie in Intertrust aan de openingskoers van donderdag 16 februari 2. We kopen nog eens ½ positie in intertrust als de koers daalt tot 15,50 euro 3. Een stoploss voor de totale positie houden we op 14,80 euro In de nieuwe weekupdate, zullen we dan de koers communiceren waaraan Intertrust is opgenomen.

7 Alleen is daar met de Panama Papers wel veel meer druk komen te liggen: het onderzoek doen naar de juridische constructies alswel de uiteindelijke belanghebbende van de opgerichte entiteiten (UBO s) vereist nu veel meer tijd. Dit wordt ook wel het ken uw klant principe genoemd, waarbij trustkantoren heel goed moeten weten met wie ze zaken doen. En dit uitzoeken kost ontzettend veel tijd. Waardoor het voor kleinere kantoren ook steeds moeilijker wordt om dit soort dienstverlening aan te blijven bieden. Door alle negatieve berichtgeving omtrent trustkantoren en de verscherping van regelgevingen, is Intertrust de afgelopen maanden minder goed in het nieuws gekomen. Wij zien dit echter als een kans: de versplinterde markt in combinatie met strengere regels, zal het voor kleine kantoren aantrekkelijker maken om aan te sluiten bij een groot kantoor (Intertrust). De consolidatieslag zal alleen maar goed zijn voor Intertrust, dat als een van de marktleiders in de boeken staat. Aan de huidige prijs, zien we dan ook veel waarde in het bedrijf en gaan we er van uit dat Intertrust nog meer zal gaan overnemen in de komende jaren. Dat zal de winst ten goede komen en voorzien wij een koersdoel van minimaal 22 euro. Overigens opvallend om te noemen: Intertrust is bij veel particulieren niet zo bekend, maar institutionals weten het bedrijf wél te vinden. Zie hieronder de toch stevige belangen van verschillende fondsmanagers:

8 Omdat er bij Intertrust nog wel wat headline risico bestaat, willen we de positie in twee delen aankopen. Net zoals bij PostNL, kopen we eigenlijk een bedrijf dat zich in de komende maanden nog moet gaan bewijzen, onder druk van veel media-aandacht. De kans op een terugval is dus aanwezig en die willen we graag gebruiken om de positie uit te breiden. Daarom stellen we het volgende voor: 1. We kopen nu ½ positie in Intertrust aan de openingskoers van donderdag 16 februari 2. We kopen nog eens ½ positie in intertrust als de koers daalt tot 15,50 euro 3. Een stoploss voor de totale positie houden we op 14,80 euro In de nieuwe weekupdate, zullen we dan de koers communiceren waaraan Intertrust is opgenomen. Resumerend voor deze editie: we kijken voor de Nederlandse portefeuille wat meer naar de achterblijvers op de beurs en voegen als eerste het trustkantoor Intertrust toe. In de komende weken zullen we veel meer gaan kijken naar achterblijvers op de beurs en wellicht ook voor een wat kortere termijn gaan aanhouden. Disclaimer: Dit rapport is een uitgave van Beursbrink dat uitsluitend verspreid wordt aan de abonnees die de algemene voorwaarden hebben aanvaard ( Dit rapport is auteursrechtelijk beschermd, waarbij elke onrechtmatige verspreiding van dit rapport aanleiding zal geven tot een forfaitaire schadevergoeding van EUR per inbreuk, ongeacht het recht van Beursbrink om haar hogere schade te begroten. Dit rapport is niet bedoeld om enig persoon tot het kopen of verkopen van enig product aan te zetten en kan niet beschouwd worden als beleggingsadvies

NL Rapport Juli Beste belegger,

NL Rapport Juli Beste belegger, Beste belegger, Op het moment van schrijven, ligt de portefeuille van het NL Rapport er prima bij. We hebben de laatste maanden meer en meer ingezet op de wat minder bekende dividendaandelen. En dat werpt

Nadere informatie

Nederlandse aandelen, maar meer specifiek de kleinere bedrijven en midcappers, zijn werkelijk een paradijs voor dividendbeleggers.

Nederlandse aandelen, maar meer specifiek de kleinere bedrijven en midcappers, zijn werkelijk een paradijs voor dividendbeleggers. 27 april Beste belegger, Nederlandse aandelen, maar meer specifiek de kleinere bedrijven en midcappers, zijn werkelijk een paradijs voor dividendbeleggers. Het dividendrendement van kleine bedrijven en

Nadere informatie

30 mei. USA Rapport Mei Beste belegger,

30 mei. USA Rapport Mei Beste belegger, 30 mei Beste belegger, We beginnen deze editie met drie verkopen. Daarbij nemen we volledig winst op Cleveland-Cliffs, voor een winst van ongeveer 10% op het moment van schrijven en sluiten we onze positie

Nadere informatie

Beste belegger, 1/9. NL Rapport April 2018

Beste belegger, 1/9. NL Rapport April 2018 Beste belegger, In 2018 hebben wij onze cashpositie wat afgebouwd en in plaats daarvan juist meer posities gekocht. We begonnen de portefeuille met 10.000 euro en dat is ondertussen alweer ruim 12.800

Nadere informatie

NL Rapport Augustus Beste belegger,

NL Rapport Augustus Beste belegger, Beste belegger, De portefeuille heeft redelijk bewogen de afgelopen weken. De missers bij Intertrust, PostNL en Flow Traders hebben het rendement van de portefeuille wat beperkt. Nog steeds hebben we niets

Nadere informatie

NL Rapport Januari 2017 Beste belegger,

NL Rapport Januari 2017 Beste belegger, 19 januari 2017 Beste belegger, De Europese beurzen kennen vooralsnog een zwakke start van 2017. Op het moment van schrijven, staat de Nederlandse AEX-index precies op hetzelfde niveau als waar het op

Nadere informatie

Beste belegger, Het orderboek bereikte eind 2016 een recordhoogte van 8,15 miljard euro. Eind 2014 bedroeg het orderboek nog maar 6,7 miljard euro.

Beste belegger, Het orderboek bereikte eind 2016 een recordhoogte van 8,15 miljard euro. Eind 2014 bedroeg het orderboek nog maar 6,7 miljard euro. 9 mei 2017 Beste belegger, We komen iets eerder in de maand met het NL Rapport in mei. Dat heeft alles te maken, met de een nieuwe beursgang op het Damrak. Maar er valt deze week ook genoeg te vertellen

Nadere informatie

Wij kunnen het ons zelf nog herinneren als de dag van gisteren: Brunel was een van de eerste posities die we in de NL-portefeuille hadden opgenomen.

Wij kunnen het ons zelf nog herinneren als de dag van gisteren: Brunel was een van de eerste posities die we in de NL-portefeuille hadden opgenomen. Beste belegger, Wij kunnen het ons zelf nog herinneren als de dag van gisteren: Brunel was een van de eerste posities die we in de NL-portefeuille hadden opgenomen. Helaas was dat een verkeerde keuze.

Nadere informatie

NL Rapport December 2016 Beste belegger,

NL Rapport December 2016 Beste belegger, 20 december Beste belegger, Het einde van 2016 is in zicht. En voor de Europese markten, was het een jaartje wel. Europa is even in de ban geweest van de negatieve rente, een Brexit, de divergentie tussen

Nadere informatie

Het verschil met McDonald s of anderen fastfoodketens? Men maakt gebruik van verse producten.

Het verschil met McDonald s of anderen fastfoodketens? Men maakt gebruik van verse producten. 26 maart Beste belegger, Als we de afgelopen beursweken kunnen samenvatten, dan is het toch wel dat we uiteindelijk geen steek zijn bewogen voor de Amerikaanse aandelenmarkten. We hebben wel veel beweging

Nadere informatie

De afgelopen jaren werden gekenmerkt door historisch lage rentevoeten, maar in 2016 is daar toch echt verandering in gekomen.

De afgelopen jaren werden gekenmerkt door historisch lage rentevoeten, maar in 2016 is daar toch echt verandering in gekomen. USA Rapport Augustus 2017 10 augustus 2017 Beste belegger, In deze editie, bespreken we een nieuwe kooptip, maar kijken we eerst eens naar de rente. En dan vooral: stijgende rente in relatie tot smallcaps.

Nadere informatie

Beste belegger, Waarom presteren we slecht?

Beste belegger, Waarom presteren we slecht? 5 mei 2017 Beste belegger, Het is een vies woord: underperformance. Wij houden er niet van. En toch is het precies dat er nu gebeurt bij de USA Portefeuille. We doen het slechter dan de smallcapmarkt in

Nadere informatie

Toch staan we vol achter de keuze om de portefeuille juist te focussen op dit soort activa.

Toch staan we vol achter de keuze om de portefeuille juist te focussen op dit soort activa. 18 december Beste belegger, Direct even een afbeelding van de portefeuille, want we zien daar iets wat we eigenlijk niet zo vaak hebben gezien in de Amerikaanse portefeuille: Op de lopende portefeuille

Nadere informatie

Het cijfer wordt ook ondersteund door historische data. Voor de periode tussen 1950 en 2009, boekte de S&P 500 een exact jaarlijks rendement van 7%.

Het cijfer wordt ook ondersteund door historische data. Voor de periode tussen 1950 en 2009, boekte de S&P 500 een exact jaarlijks rendement van 7%. 9 mei 2017 Beste belegger, De zomer is aangebroken. Dat zien we op de beurzen ook: de handelsvolumes zijn flink ingezakt. Nu is dat natuurlijk helemaal niet zo erg en eigenlijk zelfs heel logisch. De beurzen

Nadere informatie

30 januari. USA Rapport Januari Beste belegger,

30 januari. USA Rapport Januari Beste belegger, 30 januari Beste belegger, Dat het snel kan gaan met smallcaps weten we allemaal. En voor de USA portefeuille hebben we dat ook in een maand tijd gezien: de portefeuille ging van een min, naar een plus

Nadere informatie

Van Lieshout & Partners Nieuwsbrief 3 e kwartaal Bron: Reuters

Van Lieshout & Partners Nieuwsbrief 3 e kwartaal Bron: Reuters In onze eerste nieuwsbrief nieuwe stijl willen wij terugblikken op het afgelopen kwartaal, lichten wij ons beleggingsbeleid nader toe en uiteraard geven wij onze visie op de financiële markten. Terugblik

Nadere informatie

Ezcorp Inc. TIP 2: Verenigde Staten. Ticker Symbol. Credit Services

Ezcorp Inc. TIP 2: Verenigde Staten. Ticker Symbol. Credit Services TIP 2: Ezcorp Inc. Beurs Land Ticker Symbol ISIN Code Sector Nasdaq Verenigde Staten EZPW US3023011063 Credit Services Ezcorp (EZPW) is een bedrijf dat leningen verstrekt en daarnaast tweedehands spullen

Nadere informatie

Beste belegger, 1/9. NL Rapport Oktober 2017

Beste belegger, 1/9. NL Rapport Oktober 2017 Beste belegger, Wie het NL Rapport nu een tijdje volgt, weet dat wij zo af en toe halve posities innemen. Een standaardpositiegrootte is bij ons 1.000 euro voor de portefeuille. En soms nemen we een positie

Nadere informatie

USA Rapport September 2017 Beste belegger,

USA Rapport September 2017 Beste belegger, 12 augustus Beste belegger, Een nieuwe kooptip in een interessante sector, waar we in de komende edities veel vaker naar willen kijken: de marihuana sector. Daarvoor kijken we even naar buurland Canada,

Nadere informatie

Beste belegger, Beginnend bij de portefeuille:

Beste belegger, Beginnend bij de portefeuille: 17 juli Beste belegger, We beginnen vandaag met de portefeuille en kijken even naar de uitstaande cashpositie, waarbij we daarna ingaan op Blockchain en nieuwe kansen voor de portefeuille. Beginnend bij

Nadere informatie

Een winst op Fugro. Beste belegger, 1/9. NL Rapport Januari 2018

Een winst op Fugro. Beste belegger, 1/9. NL Rapport Januari 2018 Beste belegger, Hoewel we natuurlijk zeer aan de late kant zijn willen we iedereen nog wel een gelukkig nieuwjaar wensen en natuurlijk een prachtig beleggingsjaar. Voor ons begint het in ieder geval al

Nadere informatie

Turbo-abonnement Analyse 20 mei 2006

Turbo-abonnement Analyse 20 mei 2006 Analyse 20 mei 2006 20 mei 2006 De markten zijn belangrijke bewegingen gestart. De volatiliteit neemt toe en de onrust ook. In olie zijn er bewegingen gaande die we nader bekeken hebben. We concluderen

Nadere informatie

Beste belegger, 1/9. NL Rapport Maart 2018

Beste belegger, 1/9. NL Rapport Maart 2018 Beste belegger, We hebben recent al aangeven om wat meer met de vrije cashpositie van de portefeuille te doen. Zo hebben we nu 8500 euro belegd in verschillende Nederlandse small en midcaps. Wat betekent

Nadere informatie

10-jaars rente Duitsland. 10-jaars rente VS. Van Lieshout & Partners Nieuwsbrief 4 e kwartaal 2017

10-jaars rente Duitsland. 10-jaars rente VS. Van Lieshout & Partners Nieuwsbrief 4 e kwartaal 2017 In onze tweede nieuwsbrief nieuwe stijl blikken wij terug op het afgelopen kwartaal, lichten wij ons beleggingsbeleid nader toe en presenteren wij onze visie op de financiële markten voor het komende kwartaal.

Nadere informatie

De start. Gratis Geld 1/9. 16 november

De start. Gratis Geld 1/9. 16 november De start van onze BeursBrink NL portefeuille op 20 oktober bleek achteraf geen perfect instapmoment. Tot begin november kwamen dagelijks Nederlandse bedrijven met resultaten waarop ronduit negatief gereageerd

Nadere informatie

Van Lieshout & Partners Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2019

Van Lieshout & Partners Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2019 In deze nieuwsbrief blikken wij terug op het afgelopen jaar, lichten wij ons beleggingsbeleid nader toe en presenteren wij onze visie op de financiële markten voor de komende periode. Terugblik 2018 Voordat

Nadere informatie

BELEGGEN IN HET AMAZON VAN 10 JAAR GELEDEN

BELEGGEN IN HET AMAZON VAN 10 JAAR GELEDEN BELEGGEN IN HET AMAZON VAN 10 JAAR GELEDEN VALUE JAGERS JD.com (Nasdaq: JD) E-commerce is een van de snelst groeiende sectoren in onze economie. We kopen steeds meer online. Om te winkelen gaan we steeds

Nadere informatie

Wederom onrust op de beurs: hoe nu verder?

Wederom onrust op de beurs: hoe nu verder? Wederom onrust op de beurs: hoe nu verder? Net als we vorig jaar meerdere keren hebben gezien, zijn de beurzen wederom bijzonder nerveus en vooral negatief. Op het moment van schrijven noteert de AEX 393

Nadere informatie

NL Rapport Maart 2017 Beste belegger,

NL Rapport Maart 2017 Beste belegger, NL Rapport Maart 2017 13 maart 2017 Beste belegger, Laten we het eens hebben over waarderingen. Want daar is nogal veel om te doen de laatste tijd. Steeds meer analisten gaan er namelijk vanuit dat er

Nadere informatie

BELEGGER BEDUCHT VOOR NEXIT

BELEGGER BEDUCHT VOOR NEXIT BINCK BELEGGERSBAROMETER MAART 2017 BELEGGER BEDUCHT VOOR NEXIT 13 MAART 2017 De uitslag van de Nederlandse verkiezingen zal volgens beleggers deze maand weinig impact hebben op de beurs, maar een eventuele

Nadere informatie

Beste belegger, 1/9. NL Rapport Februari 2018

Beste belegger, 1/9. NL Rapport Februari 2018 Beste belegger, De beurzen hebben een paar flinke schommelingen achter de rug. En dat hebben we ook gemerkt binnen de portefeuille, maar vooral op een positieve manier. Een van onze grootste verliesposities

Nadere informatie

AANDELEN RESEARCH DECEMBER

AANDELEN RESEARCH DECEMBER AANDELEN RESEARCH DECEMBER December is de tijd om kort achteruit te kijken en meer het vizier op het nieuwe jaar te richten. Traditiegetrouw werkt onze eigen analist John Beijer mee aan de kooplijsten

Nadere informatie

Beursupdate september 2015 Is het weer net zo erg als in 2008?

Beursupdate september 2015 Is het weer net zo erg als in 2008? Beursupdate september 2015 Is het weer net zo erg als in 2008? Karel Mercx Sinds september weer terug bij Beleggers Belangen Beleggingsspecialist RTL Z Beursspel (2015) Beurstwitteraar van het jaar (2014)

Nadere informatie

Hedging strategies. Opties ADVANCED. Member of the KBC group

Hedging strategies. Opties ADVANCED. Member of the KBC group Hedging strategies Opties p. 2 Index 1. Hedging met opties 3 2. Hedging met put opties 4 3. Hedgen met valutaopties 6 Twee valutaoptiecontracten 6 p. 3 Hedging met opties Hedging komt van het Engelse to

Nadere informatie

Advanced Battery Tech Inc.

Advanced Battery Tech Inc. TIP 1: Advanced Battery Tech Inc. Beurs Land Ticker Symbol ISIN Code Sector Nasdaq Verenigde Staten ABAT US00752H1023 Industrial Electrical Equipment Advanced Batteries (ABAT) ontwikkelt, fabriceert en

Nadere informatie

Beste belegger, Petro River Oil (PTRC) is namelijk een bijzonder bedrijf. Eentje, met een hoog risico, maar ook met bijzonder veel potentie.

Beste belegger, Petro River Oil (PTRC) is namelijk een bijzonder bedrijf. Eentje, met een hoog risico, maar ook met bijzonder veel potentie. 12 juni 2017 Beste belegger, In deze editie, duiken we direct in de kooptips. Want we hebben twee nieuwe aandelen gevonden die we in de portefeuille hebben opgenomen. Het eerste aandeel betreft Petro River

Nadere informatie

Beursdagboek 10 September 2013.

Beursdagboek 10 September 2013. Beursdagboek 10 September 2013. Morgen is het al weer 12 jaar geleden. Gisterenavond Tijd 20:16 uur. Op het moment van sluiten van onze beurs gisteren stond de Dow op +86 punten. Op dit moment zien we

Nadere informatie

Beste belegger, 1/9. NL Rapport Juli 2018

Beste belegger, 1/9. NL Rapport Juli 2018 Beste belegger, Van een rustige zomerperiode, lijkt in onze portefeuille niet echt sprake. Zo hebben we een heus superdividend bij Sligro verwerkt en zijn er stevige bokkensprongen gemaakt bij TomTom.

Nadere informatie

Spirit AeroSystems Holdings Inc.

Spirit AeroSystems Holdings Inc. TIP 3: Spirit AeroSystems Holdings Inc. Beurs Land Ticker Symbol ISIN Code Sector New York Stock Exchange Verenigde Staten SPR US8485741099 Industrial Goods - Aerospace/Defense Products & Services Spirit

Nadere informatie

Gebruikershandleiding JOE Mining. Software versie 4.21

Gebruikershandleiding JOE Mining. Software versie 4.21 Software versie 4.21 JOE 4.21 1 juli 2017 Hey-Day Trading B.V. all rights reserved Inhoud 1. INLEIDING...3 1.1. LEES DIT EERST...3 1.2. DOELGROEP...3 1.3. UITGANGSPUNTEN...4 1.3.1. Kennis en ervaring...4

Nadere informatie

27 februari. USA Rapport Februari Beste belegger,

27 februari. USA Rapport Februari Beste belegger, 27 februari Beste belegger, Eind vorige week hebben we een nieuwe positie aan de portefeuille toegevoegd: Riot Blockchain. Riot Blockchain is een bedrijf dat de afgelopen tijd veelvuldig in het nieuws

Nadere informatie

Maandbeleggen. Ook met een klein bedrag. Geen aankoopkosten. Betere spreiding. Flexibel. Van punt tot punt sneller naar je doel

Maandbeleggen. Ook met een klein bedrag. Geen aankoopkosten. Betere spreiding. Flexibel. Van punt tot punt sneller naar je doel Maandbeleggen Van punt tot punt sneller naar je doel Ook met een klein bedrag Geen aankoopkosten Betere spreiding Flexibel Elke maand dichter bij je doel Je legt geld opzij voor later. Om een onvergetelijke

Nadere informatie

Gewone Algemene Vergadering 2014 SGS

Gewone Algemene Vergadering 2014 SGS Gewone Algemene Vergadering 2014 SGS 1 Executive summary Executive summary Verwerving van 15% van SGS voor 2 miljard Investering sluit aan bij de strategie van GBL en voldoet aan haar strategische en financiële

Nadere informatie

Duurzaam Dividend Simon van Veen ProBeleggen Symposium 23 juni 2017

Duurzaam Dividend Simon van Veen ProBeleggen Symposium 23 juni 2017 Duurzaam Dividend Simon van Veen ProBeleggen Symposium 23 juni 2017 Even voorstellen: 20 jaar ervaring met aandelen Beleggingsadviseur Portfolio Manager @ BNP Trader en Portfolio Manager Pro @ Probeleggen!

Nadere informatie

EEN DUIDELIJK VERHAAL OVER UW BELEGGINGSVERZEKERING

EEN DUIDELIJK VERHAAL OVER UW BELEGGINGSVERZEKERING EEN DUIDELIJK VERHAAL OVER UW BELEGGINGSVERZEKERING 1 wat kunt u verwachten? 2 beleggingsverzekering 3 De achmearegeling 4 wie komt in aanmerking? 5 hoe nu verder? INHOUDSOPGAVE 1. Wat kunt u van ons verwachten?

Nadere informatie

AANDELEN RESEARCH OKTOBER

AANDELEN RESEARCH OKTOBER AANDELEN RESEARCH OKTOBER Het cijferseizoen is in alle hevigheid losgebarsten en dat zorgt voor forse uitslagen op de financiele markten. Gelukkig zien we dat de beweeglijkheid weer aan het toenemen is

Nadere informatie

Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 12-9-2011.

Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 12-9-2011. Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 12-9-2011. Ik durf het hardop te zeggen: Griekenland gaat failliet en verlaat de Eurozone. Tijd 08:10 uur. Met de S&P 500 futures rond 1145 en dus weer een 12,50

Nadere informatie

Trade van de Week. Meeliften. op het succes. van BESI

Trade van de Week. Meeliften. op het succes. van BESI Trade van de Week Meeliften op het succes van BESI Wanneer we de in Nederland genoteerde aandelen bekijken sinds de start van 2009, dan komen we toch wel tot de conclusie dat BE Semiconductor N.V. (BESI)

Nadere informatie

Zet herstel bankensector door?

Zet herstel bankensector door? ING Investment Office Publicatiedatum: 29 mei 2015 Sectorcommentaar financiële waarden Zet herstel bankensector door? Door Jan Kleipool, analist van het ING Investment Office De vooruitzichten voor de

Nadere informatie

Fusie- & overnamebarometer. december 2008

Fusie- & overnamebarometer. december 2008 Inhoud 1. Achtergrond barometer 2. Verwachtingen voor 2009 3. Terugblik op 2008 Achtergrond barometer Het onderzoek is in opdracht van door Motivaction uitgevoerd via internet tussen 10 november en 14

Nadere informatie

ALLIANZ EINDDATUMGERICHT BELEGGEN. Allianz Design Pensioen

ALLIANZ EINDDATUMGERICHT BELEGGEN. Allianz Design Pensioen ALLIANZ EINDDATUMGERICHT BELEGGEN Allianz Design Pensioen ALLIANZ EINDDATUMGERICHT BELEGGEN Bouwen aan een goed pensioen betekent voor u een afweging maken tussen rendement en risico. Enerzijds moet u

Nadere informatie

Technology Semiconductor Integrated Circuits

Technology Semiconductor Integrated Circuits TIP 1: Amkor Technology Beurs Land Ticker Symbol ISIN Code Sector Nasdaq Verenigde Staten AMKR US0316521006 Technology Semiconductor Integrated Circuits Amkor Technology (AMKR) is het op één na grootste

Nadere informatie

Einddatumgericht Beleggen

Einddatumgericht Beleggen Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Einddatumgericht Beleggen Allianz DGA Pakket Einddatumgericht Beleggen Bouwen aan een goed pensioen betekent voor u een afweging maken tussen rendement en risico.

Nadere informatie

Hoog Dividend Rapport November 2015

Hoog Dividend Rapport November 2015 Hoog Dividend Rapport November 2015 Inhoudsopgave ü Strategie 1 ü Update New York Community Bancorp (NYSE NYCB) 2 ü Update MIND CTI (Nasdaq MNDO) 3 ü Update Shell (AEX- RDS) 4 ü Update Fortum (FUM1V) 6

Nadere informatie

Wanneer crasht de beurs?

Wanneer crasht de beurs? Wanneer crasht de beurs? Twee miljoen Belgen lezen dagelijks de krant. Zij lezen dat het Spaarboekje nu een Verliesboekje is geworden (Nieuwsblad 15/11). Dat beleggingsfondsen in Europese aandelen terug

Nadere informatie

Sprinters Club 22/03/2011

Sprinters Club 22/03/2011 Sprinters Club 22/03/11 PORTEFEUILLE SPRINTERS Aankoop Sprinters Verkoop Sprinters Datum Markt LNG of SHT koers aantal totaal datum koers totaal AEX LNG 2 AEX SHT 9 9/3/11 OLIE LNG 69..02 71 2486.42 34.68

Nadere informatie

Beursdagboek 29 Oktober 2013.

Beursdagboek 29 Oktober 2013. Beursdagboek 29 Oktober 2013. Niemand gelooft meer in een daling van de financiële markten. Tijd 11:20 uur. Na een week in de Turkse zon ben ik weer achter de schermen. Ik heb een week rustig kunnen nadenken

Nadere informatie

USA Rapport November 2017 Beste belegger,

USA Rapport November 2017 Beste belegger, 29 november Beste belegger, In deze editie kijken we naar een nieuwe positie in een sector waar veel beleggers een klein beetje een haatliefdeverhouding mee hebben: de agrisector. Op papier is de agrisector

Nadere informatie

Het 1 e kwartaal van 2015.

Het 1 e kwartaal van 2015. 1 Het 1 e kwartaal van 2015. Achteraf bezien was het eerste kwartaal van 2015, vooral in Europa, uiterst vriendelijk voor beleggers. Hoewel door Invest4You, ondanks de jubelverhalen in de pers een zekere

Nadere informatie

Hedging strategies. Opties ADVANCED. Een onderneming van de KBC-groep

Hedging strategies. Opties ADVANCED. Een onderneming van de KBC-groep Hedging strategies Opties p. 2 Index 1. Hedging met opties 3 2. Hedging met put opties 4 3. Hedgen met valutaopties 6 Drie valutaoptiecontracten 6 p. 3 Hedging met opties Hedging komt van het Engelse to

Nadere informatie

Wat te doen bij toenemende politieke risico s

Wat te doen bij toenemende politieke risico s Wat te doen bij toenemende politieke risico s De afgelopen maanden is er weer bijzonder veel gebeurd. De belangrijkste gebeurtenissen hebben betrekking op de politiek. Vooraf werd gedacht dat veel van

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Lijfrenterekening Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Beleggen voor een aanvulling op uw pensioen? Kies dan voor goede prestaties met de Allianz

Nadere informatie

Allemaal sectoren die enorm in ontwikkeling zijn, en die de komende jaren fors verder zullen groeien.

Allemaal sectoren die enorm in ontwikkeling zijn, en die de komende jaren fors verder zullen groeien. TIP 3: TTM Technologies Beurs Land Ticker Symbol ISIN Code Sector Nasdaq Verenigde Staten TTMI US87305R1095 Technology - Printed Circuit Boards TTM Technologies (TTMI) is een top-producent van printplaten.

Nadere informatie

Netflix: overwaardering biedt kansen voor actieve beleggers

Netflix: overwaardering biedt kansen voor actieve beleggers Netflix: overwaardering biedt kansen voor actieve beleggers Beleggers kunnen niet alleen geld verdienen als aandelen stijgen, maar ook als aandelen dalen. Dat kan met zogeheten short-posities. In feite

Nadere informatie

Studie: verklaart de groei en de waardering van de vrije kasstroom waarom smallcaps en midcaps beter presteren dan blue chips op de lange termijn?

Studie: verklaart de groei en de waardering van de vrije kasstroom waarom smallcaps en midcaps beter presteren dan blue chips op de lange termijn? Studie: verklaart de groei en de waardering van de vrije kasstroom waarom smallcaps en midcaps beter presteren dan blue chips op de lange termijn? In deze uiteenzetting gaan we op zoek naar een verklaring

Nadere informatie

Een duidelijk verhaal over uw beleggingsverzekering

Een duidelijk verhaal over uw beleggingsverzekering Een duidelijk verhaal over uw beleggingsverzekering 1 Wat u kunt verwachten 2 Beleggingsverzekering 3 De Achmearegeling 4 Komt u in aanmerking? 5 Hoe nu verder? Voorwoord De laatste tijd is er veel kritiek

Nadere informatie

Einddatumgericht Beleggen

Einddatumgericht Beleggen Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Einddatumgericht Beleggen Een goede balans tussen rendement en risico Einddatumgericht Beleggen Bouwen aan een goed pensioen betekent voor u een afweging maken

Nadere informatie

Eindexamen m&o havo 2009 - I

Eindexamen m&o havo 2009 - I Beoordelingsmodel Opgave 1 1 maximumscore 2 625 + 175 = 800 eenheden 2 maximumscore 3 Verkoopresultaat = 2000 800 = 2,50 per stuk 1 Kostprijs = 4 + 1 = 5 1 Verkoopprijs = 5 + 2,50 = 7,50 1 3 maximumscore

Nadere informatie

ASML Call Spread. 15 januari Analyse:

ASML Call Spread. 15 januari Analyse: ASML Call Spread 15 januari 2016 Analyse: Volgende week komt ASML met kwartaalcijfers. De koers van het aandeel is de afgelopen maanden behoorlijk teruggezakt. Rond de zone 70-72 ligt een belangrijk steunniveau.

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Lijfrenterekening Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Beleggen voor een aanvulling op uw pensioen? Kies dan voor goede prestaties met de Allianz

Nadere informatie

Terugblik. Maandbericht april 2018

Terugblik. Maandbericht april 2018 Maandbericht april 2018 Terugblik Aandelenbeurzen lopen in april groot deel van verlies in De keuzes die we voor u maakten in de portefeuilles - we zijn overwogen in aandelen en vastgoed ten koste van

Nadere informatie

Most hated bull rally ever

Most hated bull rally ever Most hated bull rally ever Rob Stuiver & Tycho Schaaf Amsterdam, 9 mei 2017 Uw sprekers van vanavond Rob Stuiver Tycho Schaaf Fund Manager VOC Fonds Beleggingsexpert LYNX Eigenaar VOCbeleggen.nl 3 Algemeen

Nadere informatie

Beleggen. voor beginners

Beleggen. voor beginners Beleggen voor beginners Beleggen voor beginners Inhoudsopgave Een uitgave van beginmetbeleggen.com Beleggen brengt altijd risico s met zich mee. Hoewel de informatie in dit document met de grootst mogelijke

Nadere informatie

KEN IK U NIET ERGENS VAN. Dialoog tussen een man en een vrouw. Tim Gladdines September Een café-situatie. V: Ken ik u niet ergens van?

KEN IK U NIET ERGENS VAN. Dialoog tussen een man en een vrouw. Tim Gladdines September Een café-situatie. V: Ken ik u niet ergens van? KEN IK U NIET ERGENS VAN Dialoog tussen een man en een vrouw. Tim Gladdines September 2011 Een café-situatie. V: Ken ik u niet ergens van? M: Pardon? V: Ken ik u niet ergens van? M: U vraagt aan mij of

Nadere informatie

Trade van de Week. Traden, BAM, cashen!

Trade van de Week. Traden, BAM, cashen! Trade van de Week Traden, BAM, cashen! De titel doet het wellicht al vermoeden. Ik sprak vandaag een klant die een mooie winst behaalde door het handelen in BAM. Een trade die met recht Trade van de Week

Nadere informatie

ALLIANZ EINDDATUMGERICHT BELEGGEN. Een goede balans tussen rendement en risico

ALLIANZ EINDDATUMGERICHT BELEGGEN. Een goede balans tussen rendement en risico ALLIANZ EINDDATUMGERICHT BELEGGEN Een goede balans tussen rendement en risico ALLIANZ EINDDATUMGERICHT BELEGGEN Bouwen aan een goed pensioen betekent voor u een afweging maken tussen rendement en risico.

Nadere informatie

BELEGGINGSINSTITUUT. André Brouwers.

BELEGGINGSINSTITUUT. André Brouwers. BELEGGINGSINSTITUUT André Brouwers Disclaimer Het Beleggingsinstituut staat niet onder toezicht van de AFM. Het Beleggingsinstituut staat niet onder toezicht van De Nederlandsche Bank. Het Beleggingsinstituut

Nadere informatie

AANDELEN RESEARCH SEPTEMBER

AANDELEN RESEARCH SEPTEMBER AANDELEN RESEARCH SEPTEMBER De financiele markten laten een zijwaarts patroon zien in een nauwe bandbreedte. Ondanks het feit dat de maand september als behoorlijk turbulent bekend staat de afgelopen dertig

Nadere informatie

Jim Tehupering. Karel Mercx. Nico Inberg. André Brouwers. ProBeleggen IEX. Beleggers Belangen. Beleggingsinstituut

Jim Tehupering. Karel Mercx. Nico Inberg. André Brouwers. ProBeleggen IEX. Beleggers Belangen. Beleggingsinstituut Nico Inberg Jim Tehupering André Brouwers Karel Mercx IEX ProBeleggen Beleggingsinstituut Beleggers Belangen 2017 2016 2012 / 2014 / 2015 2013 AEX Call 500 dec. 2022 Het Beleggingsinstituut staat niet

Nadere informatie

TUSSENTIJDSE MANAGEMENTVERKLARING VOOR DE PERIODE

TUSSENTIJDSE MANAGEMENTVERKLARING VOOR DE PERIODE VOOR DE PERIODE EINDIGEND OP 30 SEPTEMBER 2011 Gezien de verkoop van Avis Europe, die op 3 oktober 2011 van kracht werd, heeft deze mededeling enkel betrekking op de voortgezette activiteiten. SAMENVATTING

Nadere informatie

Oerend hard. 16 juni 2015

Oerend hard. 16 juni 2015 16 juni 2015 Oerend hard De laatste weken is de obligatierente in Europa en de VS hard op weg naar normaal. De lage rentegevoeligheid van de portefeuilles heeft de verliezen van obligaties beperkt gehouden

Nadere informatie

Ratio s slimmer toepassen: Welke ratio s leveren mééste rendement op en waarom?

Ratio s slimmer toepassen: Welke ratio s leveren mééste rendement op en waarom? Leren van s werelds beste Beleggers als Buffett, Greenblatt, O Shaughnessy en veel méér. Meer weten? Schrijf je nù in voor de volledige Masterclass op www.lennartremeijsen.nl Diepgaande kennis en unieke

Nadere informatie

LYNX Beleggersdebat 2016

LYNX Beleggersdebat 2016 LYNX Beleggersdebat 2016 BELEGGERSDEBAT 2016 V.l.n.r.: Jim Tehupuring, Willem Middelkoop, Janneke Willemse, André Brouwers en Corné van Zeijl BELEGGERSDEBAT 2016 Tip 1 Jim Tehupuring BELEGGERSDEBAT 2016

Nadere informatie

Wanneer gaat het fout met de financieringshefboom?

Wanneer gaat het fout met de financieringshefboom? Wanneer gaat het fout met de financieringshefboom? In tijden dat de verwachtingen voor toekomstige vrije geldstromen ieder jaar uitkomen werkt de financieringshefboom in het voordeel van de eigen vermogen

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Hypotheekrekening. Beleggen om uw hypotheek terug te betalen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Hypotheekrekening. Beleggen om uw hypotheek terug te betalen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Hypotheekrekening Beleggen om uw hypotheek terug te betalen. Beleggen om uw hypotheek terug te betalen Kies voor goede fondsprestaties van Allianz met de

Nadere informatie

Wat KUNT U. Een duidelijk verhaal over uw beleggingsverzekering 5. informatie voor particulieren

Wat KUNT U. Een duidelijk verhaal over uw beleggingsverzekering 5. informatie voor particulieren 1 Wat KUNT U verwachten? 2 Beleggingsverzekering 3 De achmearegeling 4 Wie komt in aanmerking? Een duidelijk verhaal over uw beleggingsverzekering 5 Hoe nu verder? informatie voor particulieren INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 9-9-2011.

Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 9-9-2011. Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 9-9-2011. 447 miljard dollar gaat Obama uitgeven voor banen. Tijd 09:03 uur. Vanaf vijf voor negen gaat de FTI snel omhoog van 281,20 tot nu 282,80. Dat is zuur

Nadere informatie

Blijvende onrust op de beurs: hoe nu verder?

Blijvende onrust op de beurs: hoe nu verder? Blijvende onrust op de beurs: hoe nu verder? Zoals u waarschijnlijk weet, is de beurs nog steeds bijzonder nerveus en vooral negatief. De directe aanleiding is de tegenvallende groei in China waar wij

Nadere informatie

Beursdagboek 12 September 2013.

Beursdagboek 12 September 2013. Beursdagboek 12 September 2013. De Amerikanen lieten tijdens de herdenking van 9-11 de markten voor de derde achtereenvolgende dag fors stijgen. Gisterenavond Tijd 22:10 uur. Zoals ik al schreef in mijn

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Beleggersrekening Beleggen om uw geld te laten groeien. Wilt u beleggen om uw geld te laten groeien? Kies dan voor goede prestaties en flexibiliteit met

Nadere informatie

Beursdagboek 24 Mei 2013.

Beursdagboek 24 Mei 2013. Beursdagboek 24 Mei 2013. Loopt Abenomics nu al op zijn laatste benen! Tijd 10:30 uur. Het was afgelopen nacht in Japan een angstige sessie voor de handelaren. Na eerst een winst van drie procent vlogen

Nadere informatie

Grondstoffen blijven interessant!

Grondstoffen blijven interessant! Grondstoffen blijven interessant! De Amerikaanse beurs sputtert. Sinds de top (1850 punten) van 31 december 2013, staan we na vier maanden nog steeds op hetzelfde niveau (1863 punten). Bent u op zoek naar

Nadere informatie

VERTROUWEN BELEGGER LICHT GEDAALD

VERTROUWEN BELEGGER LICHT GEDAALD BINCK BELEGGERSBAROMETER OKTOBER 2018 VERTROUWEN BELEGGER LICHT GEDAALD 6 OKTOBER 2018 Het vertrouwen onder Nederlandse particuliere beleggers in de financiële markten is in oktober licht gedaald. Hoewel

Nadere informatie

ALLES-IN-1 PORTEFEUILLES

ALLES-IN-1 PORTEFEUILLES ALLES-IN-1 PORTEFEUILLES GEMAKKELIJK STARTEN MET BELEGGEN Powered by De beleggersinformatie in deze brochure dient uitdrukkelijk niet geïnterpreteerd te worden als individueel beleggingsadvies of een beleggingsaanbeveling.

Nadere informatie

Het beleggingssysteem van Second Stage

Het beleggingssysteem van Second Stage Het beleggingssysteem van Second Stage Hoewel we regelmatig maar dan op zeer beperkte schaal (niet meer dan vijf procent van het kapitaal) - zeer kortlopende transacties doen, op geanticipeerde koersbewegingen

Nadere informatie

Het bedrijf wordt momenteel geleid door één van de oprichters, Ron Clayton.

Het bedrijf wordt momenteel geleid door één van de oprichters, Ron Clayton. USA Rapport Maart 2017 30 maart 2017 Beste belegger, Bij het starten van het USA Rapport, hebben we aangegeven dat de beurzen wel erg hard waren opgelopen en dat dit vooral voor de smallcaps het geval

Nadere informatie