Atlas Copco Persluchtdrogers. CD-serie heatless regenererende adsorptiedrogers DROGE KWALITEITSLUCHT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Atlas Copco Persluchtdrogers. CD-serie heatless regenererende adsorptiedrogers DROGE KWALITEITSLUCHT"

Transcriptie

1 Atlas Copco Persluchtdrogers CD-serie heatless regenererende adsorptiedrogers DROGE KWALITEITSLUCHT

2 Waarom kwaliteitsperslucht? Wanneer gewone lucht wordt samengeperst nemen de concentraties damp en vaste deeltjes drastisch toe. Door dit proces vormen de olie- en waterdampen samen kleine druppeltjes die zich vervolgens vermengen met de geconcentreerde vaste deeltjes in de lucht. Dit resulteert in een schurende, olieachtige substantie die vaak ook zuur van aard is. En zonder goede luchtconditioneringsapparatuur zou het merendeel van deze corrosieve substantie in het luchtsysteem terechtkomen. Een investering in effectieve luchtconditioneringsapparatuur betaalt zichzelf dubbel en dwars terug: de lucht wordt ontdaan van alle vervuiling die anders zou zorgen voor corrosie in de leidingen, een kortere levensduur van de pneumatische apparatuur en schade aan het product. De hoge kosten van een lage kwaliteit perslucht Lucht van slechte kwaliteit kan bij gereedschappen, machines en instrumenten de oorzaak zijn van defecten, noodzakelijke reparaties en gedwongen vervangingen. Daarbij zijn de verliezen als gevolg van uitval en vertraging in de productie vaak nog veel groter dan de kosten van reparatie. De bedreiging voor uw onberispelijke productreputatie Wanneer verontreinigde perslucht in contact komt met het product kan dit aanzienlijke nadelige gevolgen hebben voor de stabiliteit, het afkeuringspercentage en de eindkwaliteit van de producten. Los van de uitgaven die u moet doen om de situatie te herstellen, zou de reputatie van uw product wel eens onherstelbare schade op kunnen lopen.

3 Uw geld kan in damp opgaan Bij de berekening van de kosten door het gebruik van een mindere kwaliteit perslucht, wordt het luchtnet vaak vergeten. Agressief condensaat kan echter corrosie veroorzaken, met lekken en verlies van dure energie tot gevolg. Een lekverlies bij een opening van 3 mm staat gelijk aan verlies van vermogen van ongeveer 3,7 kw. Na een jaar lopen de kosten aan energieverlies op tot 1800,-. Ongunstige belasting van het milieu Energieverspilling, door lekkages en het onveilig afvoeren van onbehandeld condensaat, schaadt ons milieu. Nog afgezien van de strenge wetgeving, die bij overtreding hoge boetes oplegt, betekent elk energieverlies per saldo ook een lagere nettowinst. Milieuzorg kan een winstgevende zaak zijn! Van producten tot complete oplossingen Dankzij een jarenlange ervaring heeft Atlas Copco de technische kennis om u te begeleiden bij de beste keuze uit een breed scala aan luchtbehandelingsapparatuur voor de ideale totaaloplossing bij uw toepassingen. Voor een optimale productondersteuning heeft Atlas Copco een serviceorganisatie opgebouwd voor het onderhoud van uw complete persluchtinstallaties... waar dan ook ter wereld. Van compressor tot droger en filters kan Atlas Copco uw enige partner zijn met de totaaloplossing voor kwaliteitsperslucht.

4 De complete oplossing voor kwaliteitslucht Vaste deeltjes / stof Water filtreren drogen Kwaliteitsperslucht = tevreden eindgebruikers filter PD, PDp, DD, DDp en QD adsorptiedroger MD (voor ZR/ZT/ZE/ZA compressoren) 2 3 adsorptiedroger BD koeldroger FD/ID aftappen elektronische condenslozer EWD olie-waterscheiders OSW/OSD

5 Olie filtreren 0 perslucht filter PD, DD olievrije compressoren ZH/ZR/ZT/ZE/ZA/LF/SF/LXF/H/ S/P/HX-HN/Petpack adsorptiedroger CD oliegesmeerde compressoren GA/GR/GX/LE/LT Kwaliteits- Vuil (vaste deeltjes) Water Olie klassen Maximum aantal deeltjes per m 3 Max. drukdauwpunt Max. ISO diameter(d) in µm concentratie 0,10 0,1 < d 0,5 0,5 < d 1,0 1,0 < d 5,0 C mg/m 3 0 Volgens specificaties van de gebruiker of leverancier en beter dan klasse 1 1 * ,01 2 * ,1 3 * * * * * * * * > 5 * niet gespecificeerd Een goed opgezet persluchtsysteem garandeert dat aan de voorwaarden voor luchtkwaliteit van uw proces wordt voldaan. Aan de hand van de gewenste ISO-categorie kunnen de benodigde componenten geselecteerd worden. Atlas Copco biedt een complete productlijn waarmee de klant nooit concessies hoeft te doen.

6 CD drogers voor veeleisende toepassingen en energiebewuste gebruikers Vocht: een vermijdbaar risico? Perslucht die de compressor verlaat is altijd volledig verzadigd met waterdamp. Door het afkoelingsproces zal deze waterdamp condenseren en kunnen het luchtnet en ook uw eindproducten beschadigd raken. De hoeveelheid water is recht evenredig met de omvang van de luchtstroom, en hoewel een nakoeler zo n tweederde van het vocht zal verwijderen, kan het resterende derde deel nog zeer schadelijk zijn bij veel toepassingen, zoals instrumentenlucht, pneumatisch transport van poeders, en Dagelijkse hoeveelheid water naar het luchtsysteem (liter) Water dat het luchtsysteem binnenkomt wanneer er geen droger geïnstalleerd is l/s Luchtstroom processen waarbij de perslucht snel uitzet. CD maakt korte metten met vocht De CD-adsorptiedrogers van Atlas Copco verwijderen alle Water dat de compressor en droger binnenkomt en verlaat (voorbeeld) CD-adsorptiedroger drukdauwpunt -40 C waterdamp grondig voordat er enige schade kan ontstaan. Zelfs de kans op bevriezing is uitgesloten. CD-drogers voorzien uw 52 l/h 0,05 l/h persluchtsysteem van absoluut droge lucht met een drukdauwpunt van 40 C, of zelfs -70 C. Zo kunt u vertrouwen op een continu luchtnet productieproces en een eindproduct van onberispelijke kwaliteit. Maximale prestaties tegen minimale kosten Dankzij het degelijke ontwerp is de bedrijfszekere werking van alle drogers in de serie volledig gegarandeerd en kunnen ze zelfs onder de zwaarste omstandigheden het gewenste drukdauwpunt produceren. Bovendien maken ze gebruik van de meest geavanceerde regelsystemen en door deze combinatie zijn CDdrogers in staat lucht van de allerhoogste kwaliteit te produceren l/h 18,95 l/h Compressorcapaciteit 1050 l/s cfm FAD - Persluchttemperatuur 35 C Omgevingstemperatuur 25 C - Relatieve vochtigheid omgevingslucht 60 % - Druk: 7 bar(e) Luchtafname en verbruik regeneratielucht Luchtafname tegen de allerlaagste kosten. l/s 60 De dauwpuntgevoelige regeneratieregeling van Atlas Copco zorgt voor een aanzienlijke verlaging van de energiekosten en staat tegelijk borg voor een totaal stabiel en bedrijfszeker dauwpunt Gemiddeld verbruik regeneratielucht zonder ontluchtingsregeling Gemiddeld verbruik regeneratielucht De combinatie van de unieke Elektronikon-besturing en een drukdauwpuntsensor van absolute topkwaliteit maakt dat de Minuut van de dag investering zich dikwijls in minder dan zes maanden terugbetaalt.

7 Bedrijfszekere prestaties dankzij beproefde principes Alle modellen in de CD-serie werken op basis van hetzelfde A B principe, dat aan de hand van de uitgebreide ervaring van Atlas Copco is geoptimaliseerd en al vele jaren met groot succes in de branche wordt toegepast. 8 bars 1 bar 8 bars 1 bar Het droogproces De vochtige lucht uit de compressoren stroomt door de inlaatfilters, waar de olie verwijderd wordt, en gaat de droger binnen. Vervolgens wordt de lucht door het driewegklepsysteem naar de actieve droogkolom geleid. In het voorbeeld is dit kolom A. Het wateradsorberende droogmiddel in kolom A verwijdert de waterdamp terwijl de lucht omhoog stroomt. Op het moment dat de lucht de kolom verlaat is de lucht gedroogd tot een drukdauwpunt van -40 C. Na verloop van tijd zal het droogmiddel in de kolom verzadigd raken; indien men dit proces op zijn beloop laat, zou dit leiden tot slechtere droogprestaties en dus een hoger drukdauwpunt. geactiveerde alumina (onverzadigd) geactiveerde alumina (verzadigd) klep demper filter drukdauwpuntsensor Het regeneratieproces Een klein deel van de nu droge lucht wordt aan de bovenkant kolom B binnengeleid, terwijl de rest de droger uit stroomt via een filter, dat eventuele stofdeeltjes afkomstig van het droogmiddel uit de lucht verwijdert. De kleine hoeveelheid droge regeneratielucht die kolom B binnenstroomt, wordt gebruikt om het droogmiddel te regenereren. Tijdens dit proces wordt kolom B aan de atmosfeer blootgesteld en krijgt de regeneratielucht uit kolom A de kans om uit te zetten en het in het droogmiddel van kolom B aanwezige vocht Het regeneratieproces van het droogmiddel neemt enkele minu ten in beslag, waarna de uitlaatklep door het regelsysteem wordt gesloten. Vanaf dat moment brengt de afgetapte lucht de kolom geleidelijk weer onder druk totdat het niveau van de normale werkdruk is bereikt. Als kolom B weer volledig onder druk staat wordt de driewegklep aan de onderkant van de droger omgezet zodat kolom B de actieve droogfunctie overneemt en in kolom A het regeneratie proces plaatsvindt. op te nemen. De dempers op de uitlaat zorgen voor een geluids- arme werking.

8 CD 2-32 gemak door veelzijdigheid De buitengewone flexibiliteit bij de installatie van de CD 2-32 drogers zorgt dat het voor iedere toepassing de eenvoudigste oplossing is. Deze kleine modellen kunnen net zo makkelijk worden geïnstalleerd op de plek waar de perslucht gebruikt wordt als in een normale compressorruimte, en bieden hoge prestaties In- en uitlaat met meerdere aansluitingen Elektrisch bedieningspaneel en minimaal onderhoud. Installatie Zowel horizontale als verticale installatie mogelijk Kan zowel aan de muur als op de vloer bevestigd worden Compact ontwerp neemt weinig ruimte in beslag Ingebouwd nafilter is ruimte-, tijd- en kostenbesparend De in- en uitlaat is voorzien van meerdere aansluitingen, wat een eenvoudige koppeling aan het luchtsysteem mogelijk maakt De ingebouwde aftap met tijdmechanisme aan het voorfilter werkt kosten- en tijdbesparend Droogmiddelpatronen met ingebouwde veer Ingebouwd nafilter Eenvoudig onderhoud zonder loskoppeling mogelijk Kleppen- en dempereenheid Prestaties en efficiëntie Drukdauwpunt van -40 C standaard Drukdauwpunt van -70 C mogelijk bij een lagere capaciteit Zeer lage drukval Bedrijfszekerheid Volledig geanodiseerde leidingen voorkomen corrosie Kleppen- en dempereenheid van topkwaliteit staat garant voor feilloze werking De droogmiddelpatronen met ingebouwde veren voorkomen verontreiniging met het droogmiddel Onderhoud Compleet onderhoud mogelijk zonder loskoppeling van het leidingsysteem Droogmiddelpatronen met ingebouwd filter maken snel onderhoud mogelijk Dankzij de diagnosefunctie op het bedieningspaneel kunnen problemen snel worden opgelost Besturing Elektronische tijdregeling met spoellucht besparingsfunctie Volledig elektronisch met complete statusindicatie Automatische storingsdiagnose met spanningsvrij alarmcontact Mogelijkheid voor volledige controle op afstand Elektrisch paneel beschermd volgens IP65 / NEMA 4 Opties CD 2-32 Montageset voor bevestiging aan de muur Montageset voor bevestiging op de vloer Drukdauwpunt -70 C Kabel voor controle op afstand Kabel en software voor controle op afstand

9 CD eenvoudig, betrouwbaar en effectief De CD is een compacte, eenvoudige en betrouwbare droger, die speciaal ontworpen is om het hele jaar door kwaliteitslucht te kunnen leveren. CD modellen zijn zeer eenvoudig te installeren, vergen minimaal onderhoud en zijn de perfecte keuze voor toepassingen die dag in, dag uit probleemloos moeten functioneren. Elektrisch bedieningspaneel Wisselklep Installatie Kan op de vloer en aan de muur bevestigd worden Compact ruimtebesparend ontwerp Voor- en nafilters kunnen rechtstreeks op de eenheid worden gemonteerd om ruimte uit te sparen De in- en uitlaat is voorzien van meerdere aansluitingen, wat een eenvoudige koppeling aan het luchtsysteem mogelijk maakt Bovenstuk Prestaties en efficiëntie Drukdauwpunt van -20 C standaard Drukdauwpunt van -40 C mogelijk bij beperkte capaciteit Drukdauwpunt van -70 C mogelijk als optie Zeer lage drukval van minder dan 0,15 bar Buizen Bedrijfszekerheid Voetstuk, bovenstuk en buizen volledig corrosiebestendig Dempers voorzien van veiligheidsklep om in geval van verstopping de werking te waarborgen Het geïntegreerde ontwerp van de zelfreinigende wisselklep en het ontluchtingsmondstuk staat borg voor een onderhoudsvrije en bedrijfszekere werking Voetstuk Demper met veiligheidsklep Besturing Elektronische tijdregeling met spoellucht besparingsfunctie Volledig automatische besturing maakt zelfstandig functioneren mogelijk Elektronisch paneel als optie beveiligd volgens IP54 Opties CD Pneumatische besturing Bedieningspaneel beveiligd volgens IP54 Drukdauwpunt van -70 C Roestvrijstalen omkasting

10 Voorgemonteerd voor- en nafilter CD hoge prestaties voor veeleisende toepassingen Keerklep In- en uitlaatleidingen De CD serie is ontworpen om onder uiteenlopende omstandigheden te presteren en ook in een belastende omgeving lucht van topkwaliteit te leveren voor de meest veeleisende toepassingen. De modellen bestaan voor 100% uit componenten van Sleuven voor vorkheftruck en hijsogen Drukdauwpuntsensor absolute topklasse en het besturingsalgoritme is gebaseerd op jarenlange ervaring en kennis. Deze combinatie garandeert een ongeëvenaarde bedrijfszekerheid. Regelsysteem IP54-kas Installatie Op alle modellen zijn reeds voor- en nafilters gemonteerd* De in- en uitlaatleidingen kunnen worden gedraaid voor een optimale flexibiliteit bij de installatie Alle modellen zijn voorzien van vorkheftrucksleuven en hijsogen voor een eenvoudige installatie Prestaties en efficiëntie Alle modellen zijn standaard gekwalificeerd voor een drukdauwpunt van -40 C, met 70 C als optie De combinatie van een zeer lage stroomsnelheid en een overvloedige hoeveelheid droogmiddel staat garant voor betrouwbare prestaties Met behulp van een drukdauwpuntsensor in de uitlaat zorgt het besturingssysteem ervoor dat er zo min mogelijk regeneratielucht verbruikt wordt Keerklep Bedrijfszekerheid Om het risico op defecten tot een minimum te beperken is elk model voorzien van een volledig roestvrijstalen driewegklep en twee roestvrijstalen keerkleppen De zeer efficiënte dempers beperken het geluidsniveau tot een minimum en zijn beveiligd met een ontlastklep, die ervoor zorgt dat de droger in geval van een verstopping gewoon blijft functioneren Besturing Voor de CD kan men kiezen voor een eenvoudig regelsysteem met timer, of voor het energiebesparende Elektronikon-systeem met dauwpuntgevoelige aftapregeling en complete statusindicatie voor de droger Alle regelsystemen zijn in een IP54-kast gemonteerd Demper Opties CD Pneumatische besturing Filteralarm verbonden met regelsysteem Drukdauwpunt van -70 C Omloopleiding voor droger met drie omloopkleppen Omloopleiding voor in- en uitlaatfilter Dubbele filters met omschakelkleppen Omloopleiding voor droger en filter met 7 omloopkleppen *Filters bij CD als optie

11 Kies het regelsysteem dat aansluit bij uw behoefte Betrouwbaarheid door eenvoud het regelsysteem met timer Het beste besturingssysteem voor de grootste besparing Het proces van droging en regeneratie wordt in zijn eenvoudigste vorm geregeld door een vooraf ingestelde timer, die de perioden van droging, regeneratie en drukopbouw zodanig vastlegt dat de droger onder diverse omstandigheden bedrijfszeker blijft functioneren. Dit betekent natuurlijk wel dat de hoeveelheid regeneratielucht die wordt verbruikt vast staat, ongeacht de toestand van de instromende lucht. Om te voorkomen dat er regeneratielucht verloren gaat wanneer de compressor onbelast is, zijn alle timerregelsystemen van Atlas Copco voorzien van een spoellucht besparingsfunctie. Hierbij kunnen vollast- en nullastsignalen van de compressor worden teruggekoppeld naar de droger zodat deze in rustmodus kan worden gebracht en er geen regeneratielucht wordt verbruikt zolang de compressor onbelast is. Elektronikon een slimme investering Het gepatenteerde Elektronikon -systeem van Atlas Copco is een geavanceerd real time-besturingssysteem op basis van een microprocessor, dat volledige besturing en bewaking van het proces biedt via een duidelijke en eenvoudige gebruikersinterface. Het Elektronikon - regelsysteem is voorzien van een dauwpuntgevoelige regeneratieregeling (DDPC), waarmee de gemiddelde hoeveelheid regeneratielucht op efficiëntere wijze wordt gedoseerd, wat uiteindelijk leidt tot een aanzienlijke verlaging van de bedrijfskosten. Om zo n dynamische regeling mogelijk te maken is er een drukdauwpuntsensor in de uitlaatleiding van de droger aangebracht. Het signaal van deze sensor wordt doorgegeven aan het Elektronikon -besturingssysteem, dat de functie van de eenvoudige timerkaart overneemt. timer-besturing drukverlaging droging regeneratie drukopbouw kolom A kolom B kolom A kolom B besturing met drukdauwpuntsensor drukverlaging droging regeneratie drukopbouw drukverlaging regeneratie droging drukopbouw drukverlaging regeneratie drukopbouw droging

12 De regeneratiecyclus verandert feitelijk niet, en de perioden van drukverlaging, regeneratie en drukopbouw blijven vaststaan. De kolommen zullen echter niet direct van functie wisselen op het moment dat de regeneratiecyclus is voltooid. In plaats daarvan wordt het geproduceerde drukdauwpunt bijgehouden en pas wanneer dit niet meer het gewenste niveau heeft, wisselen de kolommen van functie. In de periode tussen de voltooiing van de regeneratiecyclus en het moment van omschakeling wordt er geen regeneratielucht verbruikt en werkt de droger dus nagenoeg kosteloos. De drukdauwpuntregeling kan de bedrijfskosten aanzienlijk terugbrengen en het is niet ongebruikelijk dat de investering zichzelf binnen zes maanden terugbetaalt. Wie oog heeft voor het eindresultaat en voor het milieu, zal begrijpen dat het om een slimme investering gaat. Interface voor complete bediening op afstand Elektronikon biedt meer voordelen dan alleen de drukdauwpuntregeling. Zo is het ook de ideale oplossing als u het proces op afstand wilt bewaken en bedienen. Het enige wat u extra nodig hebt is een ComBox, dat diverse communicatieprotocollen ondersteunt en waarmee het Elektronikon -systeem rechtstreeks vanaf een PC of via een bestaand gebouwbeheersysteem toegankelijk is. Als u Perfect beheer en goede bescherming van uw apparatuur Elektronikon neemt het beheer en de bescherming van uw apparatuur volledig voor zijn rekening. Dankzij het constante en allesomvattende controleproces is het bedrijfsrendement optimaal en zal de machine nooit gedwongen worden om boven de grenzen van de veiligheid en bedrijfszekerheid te functioneren. gebruikmaakt van onze diverse AirMonitor-voorzieningen kan een compleet persluchtsysteem van Atlas Copco ook via het internet worden gecontroleerd.

13 Technische gegevens CD CD-droger Inlaatcapaciteit Inlaatcapaciteit Nominaal Meegeleverde filters Aansluiting 11 bar(e) 16 bar(e) drukdauwpunt inlaat en Voorfilters Nafilter uitlaat l/s m3/h l/s m3/h C F 1 micron 0,01 micron 1 micron 50 Hz: G 0,1 ppm 0,01 ppm CD N/A PD 9 Ingebouwd 3/8 CD N/A PD 9 Ingebouwd 3/8 CD N/A PD 9 Ingebouwd 3/8 CD N/A PD 9 Ingebouwd 3/8 CD N/A PD 17 Ingebouwd 3/8 CD N/A PD 17 Ingebouwd 1/2 CD N/A PD 32 Ingebouwd 1/2 CD N/A PD 32 Ingebouwd 1/2 CD DD 44 PD 44 DDp 44 1 CD DD 60 PD 60 DDp /4 CD DD 120 PD 120 DDp /2 CD DD 120 PD 120 DDp /2 CD DD 120 PD 120 DDp /2 CD DD 150 PD 150 DDp /2 CD DD 175 PD 175 DDp /2 CD DD 280 PD 280 DDp CD DD 280 PD 280 DDp CD N/A N/A N/A PD 390* DDp 390* Dn80 CD N/A N/A N/A PD 520* DDp 520* Dn80 CD N/A N/A N/A PD 780* DDp 780* Dn100 CD 1050** N/A N/A N/A PD 1050* DDp 1050* Dn125 * Optie ** De CE-versie van de CD1050 heeft een maximum werkdruk van 9 bar(g); de ASME-versie heeft een werkdruk van 11 bar(g) Referentie-omstandigheden Inlaattemperatuur perslucht: 35 C Relatieve luchtvochtigheid inlaatlucht: 100 % Inlaatdruk droger na voorfilter: 7 bar(g) Nominale werkdruk bij 11 bar(g) -modellen: 7 bar(g) Nominale werkdruk bij 16 bar(g) -modellen: 12,5 bar(g) Afmetingen en gewicht CD-droger Afmetingen (L x B x H) Gewicht mm mm mm kg CD CD CD CD CD CD CD CD CD CD CD CD CD CD CD CD CD CD CD CD CD 1050** Om de prestaties van de drogers bij afwijkende omstandigheden aan de inlaat te berekenen, dient u de onderstaande correctiefactoren toe te passen. Correctiefactoren bij afwijkend drukdauwpunt (K d ) : Drukdauwpunt C CD 2-32 K d 1 1 0,7 CD K d 1 0,88 0,7 CD K d 1 1 0,8 Correctiefactoren bij afwijkende inlaatdruk (K p ) : Pression d entrée bars (g) Inlaatdruk psi bar (g) (g) CD K p 0,62 0,75 0,87 1 1,12 1,25 1,37 1,5 1,5 CD K p 0,47 0,68 0,84 1 1,12 1,25 1,37 1,38 Version 16 uitvoering bars(g)/ bar(g) psi(g) Pression d entrée bars (g) 12, Inlaatdruk bar (g) 12, psi (g) CD K p p 1 1,041 1,11,041,19 1,11 1,26 1,19 1,26 CD K p p 1 1,041 1,11,041,19 1,11 1,26 1,19 1,26 Correctiefactoren bij afwijkende inlaattemperatuur (K t ) : Inlaattemperatuur C CD 2-32 K t ,84 0,71 0,55 CD K t ,84 0,71 0,55 Voorbeeld: Wat is de capaciteit van een CD44-droger, met een werkdruk van 8 bar(g)/116 psi(g), een inlaattemperatuur van 40 C en een vereist drukdauwpunt van -40 C? Lees de correctiefactoren af uit de tabellen : K d = 0,88 K p = 1,12 K t = 0,84 Werkelijke capaciteit = nominale capaciteit x K d x K p x K t Werkelijke capaciteit = 44 x 0,88 x 1,12 x 0,84 Werkelijke capaciteit = 36 l/s uitvoering 11 bar(g)

Atlas Copco Persluchtdrogers. CD-serie heatless regenererende adsorptiedrogers DROGE KWALITEITSLUCHT

Atlas Copco Persluchtdrogers. CD-serie heatless regenererende adsorptiedrogers DROGE KWALITEITSLUCHT Atlas Copco Persluchtdrogers CD-serie heatless regenererende adsorptiedrogers DROGE KWALITEITSLUCHT Waarom kwaliteitsperslucht? Wanneer gewone lucht wordt samengeperst nemen de concentraties damp en vaste

Nadere informatie

LUCHTBEHANDELING, EEN CRUCIALE INVESTERING KWALITEITSLUCHT VAN ATLAS COPCO, DE SLIMME KEUZE WAAROM KWALITEITSLUCHT

LUCHTBEHANDELING, EEN CRUCIALE INVESTERING KWALITEITSLUCHT VAN ATLAS COPCO, DE SLIMME KEUZE WAAROM KWALITEITSLUCHT KOELDROGERS FX 1-22 LUCHTBEHANDELING, EEN CRUCIALE INVESTERING KWALITEITSLUCHT VAN ATLAS COPCO, DE SLIMME KEUZE WAAROM KWALITEITSLUCHT ATLAS COPCO FX: BETROUWBARE DROGE LUCHT Perslucht bevat olie, vaste

Nadere informatie

Atlas Copco Adsorptiedrogers. MD 50-2500 88-2500 l/s / 185-5297 cfm

Atlas Copco Adsorptiedrogers. MD 50-2500 88-2500 l/s / 185-5297 cfm Atlas Copco Adsorptiedrogers MD 5-25 88-25 l/s / 185-5297 cfm Talloze mogelijkheden, volledige verantwoordelijkheid Atlas Copco levert kwaliteitsperslucht in het hart van uw bedrijf als basis voor een

Nadere informatie

Een serie effectieve nakoelers en waterafscheiders afgestemd op uw compressor

Een serie effectieve nakoelers en waterafscheiders afgestemd op uw compressor Een serie effectieve nakoelers en waterafscheiders afgestemd op uw compressor HD watergekoelde nakoelers Atlas Copco biedt een serie nakoelers en waterafscheiders die een minimale drukval combineren met

Nadere informatie

ADSORPTIE- LUCHTDROGERS VOOR EENVOU- DIGE BETROUW- BAARHEID. CD- / AD- / BD-serie ( l/s, cfm)

ADSORPTIE- LUCHTDROGERS VOOR EENVOU- DIGE BETROUW- BAARHEID. CD- / AD- / BD-serie ( l/s, cfm) ADSORPTIE- LUCHTDROGERS VOOR EENVOU- DIGE BETROUW- BAARHEID CD- / AD- / BD-serie (60-600 l/s, 76-9 cfm) DE JUISTE ADSORPTIEDRO- GER VOOR UW TOEPASSING Droge perslucht is essentieel om de bedrijfszekerheid

Nadere informatie

Atlas Copco Persluchtdrogers. FX koeldrogers 50 Hz. Industriële uitvoering. Gewoon bedrijfszeker

Atlas Copco Persluchtdrogers. FX koeldrogers 50 Hz. Industriële uitvoering. Gewoon bedrijfszeker Atlas Copco Persluchtdrogers FX koeldrogers 50 Hz Industriële uitvoering Gewoon bedrijfszeker Persluchtconditionering - een slimme investering Het verborgen gevaar van onbehandelde perslucht Als atmosferische

Nadere informatie

Atlas Copco Oliegeïnjecteerde schroefcompressoren. GA 15-22 15-22 kw/20-30 pk

Atlas Copco Oliegeïnjecteerde schroefcompressoren. GA 15-22 15-22 kw/20-30 pk Atlas Copco Oliegeïnjecteerde schroefcompressoren GA 15-22 15-22 kw/20-30 pk Talloze mogelijkheden, volledige verantwoordelijkheid Atlas Copco levert kwaliteitsperslucht in het hart van uw bedrijf als

Nadere informatie

LANGE LEVENSDUUR WEINIG ONDERHOUD. Atlas Copco Stationaire luchtcompressoren

LANGE LEVENSDUUR WEINIG ONDERHOUD. Atlas Copco Stationaire luchtcompressoren Atlas Copco Stationaire luchtcompressoren Lserie Oliegesmeerde en olievrije zuigercompressoren 0,55 kw / 0,75 PK LANGE LEVENSDUUR WEINIG ONDERHOUD De Lserie van Atlas Copco: duurzame oliegesmeerde en olievrije

Nadere informatie

COALESCERENDE FILTERS. UD+-serie ( l/s, cfm) Nautilus-filtertechnologie

COALESCERENDE FILTERS. UD+-serie ( l/s, cfm) Nautilus-filtertechnologie COALESCERENDE FILTERS UD+-serie (9-8.000 l/s, 9-6.9 cfm) Nautilus-filtertechnologie HOE SCHOON IS UW LUCHT? INNOVATIEVE TECHNOLOGIE, UITZONDERLIJKE PRODUCTEN Uw productieprocessen en eindproducten zijn

Nadere informatie

COMPACT RCL-serie 2,2-15 kw

COMPACT RCL-serie 2,2-15 kw COMPACT RCL-serie 2,2-15 kw Eenvoudige en complete oplossing voor uw persluchtbehoefte. COMPACT RCL-serie De RCL combineert de eenvoud en het rendement van een zuigercompressor met de duurzaamheid, technologie

Nadere informatie

Eminent Koeldrogers EDD Serie

Eminent Koeldrogers EDD Serie Eminent Koeldrogers EDD Serie Het loont om een droger te gebruiken Vocht is een natuurlijk bestanddeel van atmosferische lucht. Het komt in de vorm van condensaat en/of waterdamp voor in alle persluchtsystemen

Nadere informatie

ADSORPTIE- LUCHTDROGERS. BD + CD + CD-serie

ADSORPTIE- LUCHTDROGERS. BD + CD + CD-serie ADSORPTIE- LUCHTDROGERS BD + CD + CD-serie LUCHTBEHANDELING, EEN CRUCIALE INVESTERING WAAROM KWALITEITSLUCHT Perslucht bevat olie, vaste deeltjes en waterdampen. Samen vormen deze stoffen een schurend,

Nadere informatie

OLIEGEÏNJECTEERDE SCHROEFCOMPRESSOREN. GA 7-37 VSD + (7-37 kw/10-50 pk)

OLIEGEÏNJECTEERDE SCHROEFCOMPRESSOREN. GA 7-37 VSD + (7-37 kw/10-50 pk) OLIEGEÏNJECTEERDE SCHROEFCOMPRESSOREN GA 7-37 VSD + (7-37 kw/10-50 pk) DE NIEUWE REVOLUTIONAIRE COMPRESSOR VAN ATLAS COPCO Met zijn innovatieve verticale ontwerp zorgt de GA 7-37 VSD + van Atlas Copco

Nadere informatie

ADSORPTIEDROGERS. MD ( l/s / cfm)

ADSORPTIEDROGERS. MD ( l/s / cfm) ADSORPTIEDROGERS MD 5-25 (88-25 l/s / 185-5297 cfm) Talloze mogelijkheden, volledige verantwoordelijkheid Atlas Copco levert kwaliteitsperslucht in het hart van uw bedrijf als basis voor een optimale productie.

Nadere informatie

Adsorptieluchtdrogers BD + ZP - BD + - CD + - CD

Adsorptieluchtdrogers BD + ZP - BD + - CD + - CD Adsorptieluchtdrogers BD + ZP - BD + - CD + - CD Persluchtbehandeling, een cruciale investering Waarom kwaliteitslucht Perslucht bevat olie, vaste deeltjes en waterdampen. Samen vormen deze stoffen een

Nadere informatie

LZ OLIEVRIJE compressor. Een volmaakte olievrije persluchtoplossing

LZ OLIEVRIJE compressor. Een volmaakte olievrije persluchtoplossing LZ OLIEVRIJE compressor Een volmaakte olievrije persluchtoplossing Topprestaties Zuigercompressoren zijn altijd overtuigende machines geweest: robuust, weinig onderhoud en energie-efficiënt. Maar deze

Nadere informatie

INLEIDING PERSLUCHTKOELDROGERS

INLEIDING PERSLUCHTKOELDROGERS INLEIDING PERSLUCHTKOELDROGERS Door het comprimeren van lucht in een compressor wordt het hierin aanwezige vochtgehalte vermenigvuldigd. In de perslucht, welke tijdens het comprimeren aanzienlijk wordt

Nadere informatie

Adsorptiedrogers AD

Adsorptiedrogers AD AD Adsorptiedrogers AD 7-300 ALUP GrassAir Kompressoren.V. ALUP GrassAir Kompressoren.V. is ontstaan uit een samenvoeging van twee sterke organisaties die een historie hebben met gedeelde waarden in servicegerichtheid,

Nadere informatie

Atlas Copco. Oliegeïnjecteerde schroefcompressoren Variabele toerentalregeling + (7-37 kw/10-50 pk)

Atlas Copco. Oliegeïnjecteerde schroefcompressoren Variabele toerentalregeling + (7-37 kw/10-50 pk) Atlas Copco Oliegeïnjecteerde schroefcompressoren Variabele toerentalregeling + (7-37 kw/10-50 pk) Uitzonderlijke besparingen Geen stationaire loop Stille werking Klein vloeroppervlak De nieuwe revolutionaire

Nadere informatie

Schroefcompressoren SONETTO-serie. capaciteiten: 0,24 1,43 m 3 /min

Schroefcompressoren SONETTO-serie. capaciteiten: 0,24 1,43 m 3 /min Schroefcompressoren SONETTO-serie capaciteiten: 0,24 1,43 m 3 /min Intelligent, innovatief, betrouwbaar De SONETTO-serie van ALUP Compact, efficiënt en eenvoudig in gebruik Bediening, onderhoud en service

Nadere informatie

SONETTO. Schroefcompressoren SONETTO 8-20

SONETTO. Schroefcompressoren SONETTO 8-20 SONETTO Schroefcompressoren SONETTO 8-20 ALUP GrassAir Kompressoren B.V. ALUP GrassAir Kompressoren B.V. is ontstaan uit een samenvoeging van twee sterke organisaties die een historie hebben met gedeelde

Nadere informatie

Atlas Copco Stationaire luchtcompressoren GA 11-30C serie - 50/60 Hz 11-30 kw oliegeïnjecteerde schroefcompressoren WORKPLACE AIR SYSTEM TM Serie GA 11-30C: bescheiden in vloeroppervlak, groots in prestaties

Nadere informatie

TRD THERMISCHE KOELDROGERS

TRD THERMISCHE KOELDROGERS TRD THERMISCHE KOELDROGERS TRD KOELDROGERS WAAR VOOR UW GELD! Heel wat persluchtdrogers beloven optimale prestaties aan een lage kost, maar geen enkele droger evenaart de thermische efficiëntie van de

Nadere informatie

Leidraad voor perslucht kwaliteit

Leidraad voor perslucht kwaliteit Leidraad voor perslucht kwaliteit Meer dan alleen perslucht. Betrouwbaarheid Productiviteit Efficiëntie ONLINE SOLUTIONS: HYPERLINK "HTTP://WWW.AIR.IRCO.COM" Ingersoll-Rand compressoren zijn niet ontworpen,

Nadere informatie

Atlas Copco Oliegeïnjecteerde schroefcompressoren. GX kw/3-15 pk

Atlas Copco Oliegeïnjecteerde schroefcompressoren. GX kw/3-15 pk Atlas Copco Oliegeïnjecteerde schroefcompressoren GX 2-11 2-11 kw/3-15 pk Nieuwe GX-serie: Schroefcompressoren met een duurzame constructie Atlas Copco-schroefcompressoren zijn altijd toonaangevend geweest

Nadere informatie

ADSORPTIE- LUCHTDROGERS VOOR SUPERIEURE PRODUCTIVITEIT

ADSORPTIE- LUCHTDROGERS VOOR SUPERIEURE PRODUCTIVITEIT ADSORPTIE- LUCHTDROGERS VOOR SUPERIEURE PRODUCTIVITEIT CD + -serie (25-00 l/s, 5-2968 cfm) BD + -serie (00-000 l/s, 22-660 cfm) XD + -serie (550-600 l/s, 65-7628 cfm) VOLLEDIGE BESCHERMING VOOR UW TOEPASSING

Nadere informatie

Adsorptiedrogers. DB 05 tot 130

Adsorptiedrogers. DB 05 tot 130 DB Adsorptiedrogers DB 05 tot 130 Worthington Creyssensac s erfgoed Creyssensac werd opgericht in Nanterre (nabij Parijs), Frankrijk in 1934 door Elie Creyssensac en werd snel in de auto-industrie bekend

Nadere informatie

White paper Persluchtdroging

White paper Persluchtdroging White paper Persluchtdroging White paper: persluchtdroging Inhoud Inleiding 4 Waar komt het water vandaan? 5 Hoe kan al het water worden verwijderd? 6 Droogmethodes 7 Koeldrogers 9 Adsorptiedrogers 10

Nadere informatie

Adsorptie-luchtdrogers voor superieure productiviteit

Adsorptie-luchtdrogers voor superieure productiviteit Adsorptie-luchtdrogers voor superieure productiviteit CD + -serie (25-1400 l/s, 53-2968 cfm), BD + -serie (100-3000 l/s, 212-6360 cfm), XD + -serie (550-3600 l/s, 1165-7628 cfm) Volledige bescherming voor

Nadere informatie

SCK & Allegro. Schroefcompressoren SCK 3-40 & ALLEGRO 8-11

SCK & Allegro. Schroefcompressoren SCK 3-40 & ALLEGRO 8-11 SCK & Allegro Schroefcompressoren SCK 3-40 & ALLEGRO 8-11 ALUP Méér dan perslucht alleen! ALUP levert sinds 1923 een totaaloplossing voor de persluchtbehoefte van haar klanten. Deze oplossing omvat analyse,

Nadere informatie

INLEIDING PERSLUCHTKOELDROGERS AIRWORKS DRY PERSLUCHTKOELDROGERS FRIULAIR ACT PERSLUCHTKOELDROGERS

INLEIDING PERSLUCHTKOELDROGERS AIRWORKS DRY PERSLUCHTKOELDROGERS FRIULAIR ACT PERSLUCHTKOELDROGERS INLEIDING PERSLUCHTKOELDROGERS Door het comprimeren van lucht in een compressor wordt het hierin aanwezige vochtgehalte vermenigvuldigd. In de perslucht, welke tijdens het comprimeren aanzienlijk wordt

Nadere informatie

Persluchtproductie en - verdeling

Persluchtproductie en - verdeling 1 Inleiding... 2 2 De keuze van de compressor... 3 3 Regelingen van compressoren... 3 4 Belang van de persluchtdruk... 4 5 De aanzuiglucht... 4 6 Het persluchtverdeelnet... 4 7 Warmterecuperatie... 6 8

Nadere informatie

OLIEGEÏNJECTEERDE SCHROEFCOMPRESSOREN GX 2-7 EP G 7-15 EL

OLIEGEÏNJECTEERDE SCHROEFCOMPRESSOREN GX 2-7 EP G 7-15 EL OLIEGEÏNJECTEERDE SCHROEFCOMPRESSOREN DE NIEUWE G-SERIE De nieuwste generatie G-schroefcompressoren is voorzien van het krachtige Atlas Copco-schroefelement. De geavanceerde elektronische besturing op

Nadere informatie

Rollair. Schroefcompressoren ROLLAIR

Rollair. Schroefcompressoren ROLLAIR Rollair Schroefcompressoren ROLLAIR 800 1900 Worthington Creyssensac s erfgoed Creyssensac werd opgericht in Nanterre (nabij Parijs), Frankrijk in 1934 door Elie Creyssensac en werd snel in de auto-industrie

Nadere informatie

Drogers en eliminatie vochtproblemen

Drogers en eliminatie vochtproblemen SMC Training Drogers en eliminatie Training drogers / eliminatie Onderwerpen Vocht in persluchtsystemen main line niveau Begrippen vochtigheid en dauwpunt Noodzaak drogers Soorten drogers Vocht in persluchtsystemen

Nadere informatie

Atlas Copco. Oliegeïnjecteerde schroefcompressoren GA 5-11/GA 5-15 VSD

Atlas Copco. Oliegeïnjecteerde schroefcompressoren GA 5-11/GA 5-15 VSD Atlas Copco Oliegeïnjecteerde schroefcompressoren GA 5-11/GA 5-15 VSD De ultieme, slimme oplossing die past De GA-compressoren van Atlas Copco bieden uitstekende prestaties, een flexibele werking, een

Nadere informatie

AUTOMAN. Zuigercompressoren (0,75-8,1 kw / 1-11 pk)

AUTOMAN. Zuigercompressoren (0,75-8,1 kw / 1-11 pk) AUTOMAN Zuigercompressoren (0,75-8,1 kw / 1-11 pk) DIRECT AANGEDREVEN AH-SERIE: KLEIN, HANDIG EN OLIEVRIJ Olievrije compressoren van de AH-serie zijn ontworpen voor een groot aantal verschillende toepassingen.

Nadere informatie

M-serie. Zuigercompressoren. Intelligent Air Technology

M-serie. Zuigercompressoren. Intelligent Air Technology M-serie Zuigercompressoren Intelligent Air Technology M-serie Zuigercompressoren Een uitgebreide reeks direct aangedreven oliegesmeerde en olievrije zuigercompressoren, met gebruik van moderne materialen

Nadere informatie

EDD Koeldrogers

EDD Koeldrogers EDD 30-8000 Koeldrogers Solide, eenvoudig, slim. Geavanceerde betrouwbaarheid in perslucht Gebruikersvoordelen Eenvoudige installatie - Licht en compact ontwerp - Gemakkelijk te vervoeren - Eenvoudige

Nadere informatie

Heat-of-compression trommeldrogers. MD-serie ( l/s, cfm) ND-serie ( l/s, cfm) MDG-serie (450 l/s, 954 cfm)

Heat-of-compression trommeldrogers. MD-serie ( l/s, cfm) ND-serie ( l/s, cfm) MDG-serie (450 l/s, 954 cfm) Heatofcompression trommeldrogers MDserie (000 l/s, 448480 cfm) NDserie (3000 l/s, 6368480 cfm) MDGserie (450 l/s, 954 cfm) Kostenbesparende droge lucht voor uw toepassing Schone en droge perslucht is van

Nadere informatie

SOLUSCOPE 3. indrukwekkende prestaties in 20 minuten

SOLUSCOPE 3. indrukwekkende prestaties in 20 minuten SOLUSCOPE 3 indrukwekkende prestaties in 20 minuten SOLUSCOPE 3 Een Snel systeem... voor efficiënte reiniging Een complete cyclus in 20 minuten OPTIMALE BEHANDELINGSTIJD VOOR REINIGING EN DESINFECTIE De

Nadere informatie

Efficiëntie waar de ruimte beperkt is

Efficiëntie waar de ruimte beperkt is Beko Producten DRYPOINT M PLus Drogen Efficiëntie waar de ruimte beperkt is DRYPOINT M PLUS de all-in-one oplossing voor filtratie en droging BEKO Producten Drogers DRYPOINT M PLUS Twee-in-een: het succesvolle

Nadere informatie

OLIEGESMEERDE SCHOTTENVACUÜMPOMPEN. GVS , m 3 /u, cfm

OLIEGESMEERDE SCHOTTENVACUÜMPOMPEN. GVS , m 3 /u, cfm OLIEGESMEERDE SCHOTTENVACUÜMPOMPEN GVS 20-300, 20-365 m 3 /u, 12-215 cfm ATLAS COPCO UW VACUÜMSPECIALIST Atlas Copco ontwikkelt al jaren ultramoderne vacuümpompen, met gebruikmaking van de eigen beproefde

Nadere informatie

T30 11/14 bar. Zuigercompressoren

T30 11/14 bar. Zuigercompressoren T30 11/14 bar Zuigercompressoren De Ingersoll Rand T30 zuigerluchtcompressor is de nummer één in zijn klasse sinds zijn introductie op de markt, in 1929. Zijn betrouwbaarheid, efficiëntie, flexibiliteit

Nadere informatie

ATLAS D Condens Unit Condensatie gas-olie ketel 32 kw enkel verwarming of met SWW

ATLAS D Condens Unit Condensatie gas-olie ketel 32 kw enkel verwarming of met SWW ATLAS D Condens Unit Condensatie gas-olie ketel 32 kw enkel verwarming of met SWW Kiezen voor meer comfort en energie-besparing. De beste prestaties, met minder verbruik. Kennis en intlegentie ten dienste

Nadere informatie

DPX afzuigsystemen. Schone lucht om optimaal te presteren

DPX afzuigsystemen. Schone lucht om optimaal te presteren DPX afzuigsystemen Schone lucht om optimaal te presteren Neemt gassen en stofdeeltjes die vrijkomen op bij lasercodeersystemen vangt mogelijk schadelijke dampen op bij de bron Voor al uw specifieke wensen

Nadere informatie

Atlas Copco. Olievrije watergeïnjecteerde schroefcompressoren AQ 15-55 VSD /AQ 30-55 (15-55 kw / 20-75 pk)

Atlas Copco. Olievrije watergeïnjecteerde schroefcompressoren AQ 15-55 VSD /AQ 30-55 (15-55 kw / 20-75 pk) Atlas Copco Olievrije watergeïnjecteerde schroefcompressoren AQ 15-55 VSD /AQ 30-55 (15-55 kw / 20-75 pk) Krachtige, olievrije perslucht Wanneer het om zuivere, olievrije perslucht gaat, kunt u geen concessies

Nadere informatie

Onze specialiteit: de beheersing van perslucht in al zijn vormen.

Onze specialiteit: de beheersing van perslucht in al zijn vormen. www.af-belgium.be Onze specialiteit: de beheersing van perslucht in al zijn vormen. Schottencompressoren De ideale persluchtoplossing voor elke industrietak. Deze compressoren bieden een constant en duurzaam

Nadere informatie

Schroefcompressoren RCE 55-90 kw RCE 55-75 kw Freq.

Schroefcompressoren RCE 55-90 kw RCE 55-75 kw Freq. Schroefcompressoren RCE 55-90 kw RCE 55-75 kw Freq. PROFESSIONALS IN PERSLUCHT RCE 55-90 kw Betrouwbaarheid Deze nieuwe lijn schroefcompressoren uit de "RCE" serie is tot stand gekomen door gebruik van

Nadere informatie

Hefkolommen Óók voor: Werktafels OP MAAT Hoogte verstelbare werktafels Schuifladekasten en indelingen Stoelen Trolleys

Hefkolommen Óók voor: Werktafels OP MAAT Hoogte verstelbare werktafels Schuifladekasten en indelingen Stoelen Trolleys Hefkolommen Óók voor: Werktafels OP MAAT Hoogte verstelbare werktafels Schuifladekasten en indelingen Stoelen Trolleys Werkbanken Er is altijd een oplossing! Wij doen nog aan ouderwetse service! 2 Hefkolommen

Nadere informatie

Spiralair SPR 2-30 PROFESSIONALS IN PERSLUCHT

Spiralair SPR 2-30 PROFESSIONALS IN PERSLUCHT Spiralair SPR 2-30 BE SC H I ONDE RH OU Olievrije compressoren AK EM SG D EID RH AA B K ER SC D EI H H A P BETROU WB AA R PARTN Sectoren zoals farmacie, voeding en drank, elektronica en textiel mogen geen

Nadere informatie

Omdat techniek een ander klimaat nodig heeft dan de mens. EC Tower - effectieve klimaatregeling voor de technische ruimte met een hoge warmtelast

Omdat techniek een ander klimaat nodig heeft dan de mens. EC Tower - effectieve klimaatregeling voor de technische ruimte met een hoge warmtelast Omdat techniek een ander klimaat nodig heeft dan de mens EC Tower - effectieve klimaatregeling voor de technische ruimte met een hoge warmtelast Het juiste koelsysteem voor uw technische ruimte In technische

Nadere informatie

Sonetto. Schroefcompressoren SONETTO 8-20

Sonetto. Schroefcompressoren SONETTO 8-20 Sonetto Schroefcompressoren SONETTO 8-20 ALUP GrassAir Kompressoren b.v. ALUP GrassAirKompressoren B.V. is ontstaan uit een samenvoeging van twee sterke organisaties die een historie hebben met gedeelde

Nadere informatie

INLEIDING PERSLUCHTKOELDROGERS AIRWORKS DRY PERSLUCHTKOELDROGERS FRIULAIR ACT PERSLUCHTKOELDROGERS

INLEIDING PERSLUCHTKOELDROGERS AIRWORKS DRY PERSLUCHTKOELDROGERS FRIULAIR ACT PERSLUCHTKOELDROGERS INLEIDING PERSLUCHTKOELDROGERS Door het comprimeren van lucht in een compressor wordt het hierin aanwezige vochtgehalte vermenigvuldigd. In de perslucht, welke tijdens het comprimeren aanzienlijk wordt

Nadere informatie

Nilfisk Tapijtreiniging. Nilfisk MX103C/ MX107C/ MX307H/ MX328H/ MX585 Multi

Nilfisk Tapijtreiniging. Nilfisk MX103C/ MX107C/ MX307H/ MX328H/ MX585 Multi Nilfisk Tapijtreiniging Nilfisk MX103C/ MX107C/ MX307H/ MX328H/ MX585 Multi Warme of koude extractie voor een beter herstelresultaat van uw tapijt De nieuwe lijn Nilfisk MX tapijtreinigers bestaat uit

Nadere informatie

AIRWORKS OLIEVRIJE COMPRESSOREN ISO KLASSE 0

AIRWORKS OLIEVRIJE COMPRESSOREN ISO KLASSE 0 AIRWORKS OLIEVRIJE COMPRESSOREN ISO8573-1 KLASSE 0 100% Olievrije Perslucht In de Farmaceutische industrie, medische- en tandheelkundige laboratoria, de levensmiddelen- en drankenindustrie en elektronica-

Nadere informatie

Allegro. Schroefcompressoren ALLEGRO 8-14

Allegro. Schroefcompressoren ALLEGRO 8-14 Allegro Schroefcompressoren ALLEGRO 8-14 ALUP GrassAir Kompressoren B.V. ALUP GrassAir Kompressoren B.V. is ontstaan uit een samenvoeging van twee sterke organisaties die een historie hebben met gedeelde

Nadere informatie

Koeldrogers. FD (VSD) + -serie ( l/s, cfm)

Koeldrogers. FD (VSD) + -serie ( l/s, cfm) Koeldrogers FD (VSD) + -serie (1250-2000 l/s, 2648-4238 cfm) VOLLEDIGE BESCHERMING VOOR UW TOEPASSING Perslucht die het luchtnet binnenstroomt, is altijd 100% verzadigd. Bij het afkoelen van de perslucht

Nadere informatie

OLIEGEÏNJECTEERDE SCHROEFCOMPRESSOREN. GA 15-26 / GA 11 + -30 / GA VSD + 15-37 (11-37 kw/20-50 pk)

OLIEGEÏNJECTEERDE SCHROEFCOMPRESSOREN. GA 15-26 / GA 11 + -30 / GA VSD + 15-37 (11-37 kw/20-50 pk) OLIEGEÏNJECTEERDE SCHROEFCOMPRESSOREN GA - / GA + -0 / GA VSD + -7 (-7 kw/0-0 pk) GA - COMPACTE ZUINIGE COMPRESSOREN Eersteklas GA-kwaliteit en optimaal onderhoudsgemak tegen lage aanschafprijzen. Droge

Nadere informatie

SCK. Schroefcompressoren SCK

SCK. Schroefcompressoren SCK SCK Schroefcompressoren SCK 41-100 ALUP Méér dan perslucht alleen! ALUP levert sinds 1923 een totaaloplossing voor de persluchtbehoefte van haar klanten. Deze oplossing omvat analyse, advies, planning,

Nadere informatie

WISAIR. Olievrije compressoren WIS 20-75V

WISAIR. Olievrije compressoren WIS 20-75V WISAIR Olievrije compressoren WIS 20-75V Olievrije compressoren Sectoren zoals farmacie, medisch, levenssmiddelen- en dranken, elektronica, textiel, chemicaliën- en kunststofindustrie mogen geen enkel

Nadere informatie

SPIRALAIR. Olievrije compressoren SPR 2-30

SPIRALAIR. Olievrije compressoren SPR 2-30 SPIRALAIR Olievrije compressoren SPR 2-30 Olievrije compressoren Sectoren zoals farmacie, voeding en drank, elektronica en textiel mogen geen enkel risico lopen op olieverontreiniging in hun processen.

Nadere informatie

ONDERDELEN & KITS VOOR OLIEGEÏNJECTEERDE SCHROEFCOMPRESSOREN ORIGINELE KWALITEIT EN PRESTATIES

ONDERDELEN & KITS VOOR OLIEGEÏNJECTEERDE SCHROEFCOMPRESSOREN ORIGINELE KWALITEIT EN PRESTATIES ONDERDELEN & KITS VOOR OLIEGEÏNJECTEERDE SCHROEFCOMPRESSOREN ORIGINELE KWALITEIT EN PRESTATIES 2 Waarom originele onderdelen er toe doen SYSTEEMINTEGRITEIT Als u een compressor aanschaft van een betrouwbaar

Nadere informatie

INDUSTRIËLE ZUIGERCOMPRESSOREN. 0,7-20 pk / 0,5-15 kw

INDUSTRIËLE ZUIGERCOMPRESSOREN. 0,7-20 pk / 0,5-15 kw INDUSTRIËLE ZUIGERCOMPRESSOREN 0,7-20 pk / 0,5-15 kw ATLAS COPCO ZUIGERCOMPRESSOREN Bewezen duurzaamheid LEVENSDUUR 20.000 UUR 100% BEDRIJFSCYCLUS EXTRA DIKKE KETELWANDEN Voor gesmeerde modellen; 16.000

Nadere informatie

Oliegeïnjecteerde schroefcompressoren. GA ( kw / pk)

Oliegeïnjecteerde schroefcompressoren. GA ( kw / pk) Oliegeïnjecteerde schroefcompressoren GA 355- (355- kw / -700 pk) Uitstekende prestaties GA 355--compressoren leveren perslucht van topkwaliteit onder de zwaarste omgevingsomstandigheden. Zij zijn uitgerust

Nadere informatie

OLIEGEÏNJECTEERDE SCHROEFCOMPRESSOREN. GA 5-11 (5,5-11 kw/7,5-15 hp)

OLIEGEÏNJECTEERDE SCHROEFCOMPRESSOREN. GA 5-11 (5,5-11 kw/7,5-15 hp) OLIEGEÏNJECTEERDE SCHROEFCOMPRESSOREN GA 5- (5,5- kw/7,5- hp) DE ULTIEME, SLIMME OPLOSSING De GA-compressoren van Atlas Copco bieden uitstekende prestaties, een flexibele werking, een hoge productiviteit

Nadere informatie

OSC- en OSD- serie olie-waterscheiders

OSC- en OSD- serie olie-waterscheiders Condensaatbehandeling OSC- en OSD- serie olie-waterscheiders Talloze mogelijkheden, volledige verantwoordelijkheid Atlas Copco levert kwaliteitsperslucht in het hart van uw bedrijf als basis voor een optimale

Nadere informatie

SCK. Schroefcompressoren SCK 3-40

SCK. Schroefcompressoren SCK 3-40 SCK Schroefcompressoren SCK 3-40 ALUP GrassAir Kompressoren B.V. ALUP GrassAir Kompressoren B.V. is ontstaan uit een samenvoeging van twee sterke organisaties die een historie hebben met gedeelde waarden

Nadere informatie

COALESCING PERSLUCHTFILTERS FRIULAIR FT PERSLUCHTFILTERS

COALESCING PERSLUCHTFILTERS FRIULAIR FT PERSLUCHTFILTERS COALESCING PERSLUCHTFILTERS Omgevingslucht welke door de compressor aangezogen en gecomprimeerd wordt bevat grote hoeveelheden stofdeeltjes en oliesporen van de compressor. Deze stofdeeltjes zijn zeer

Nadere informatie

Automatische condensaataftap Serie ECO DRAIN

Automatische condensaataftap Serie ECO DRAIN Automatische condensaataftap Serie ECO DRAIN Capaciteit van 1 tot 1700 m³/min Serie Elektronische condensaataftap Het bij de persluchtproductie ontstane condensaat moet op alle opvangpunten betrouwbaar

Nadere informatie

Atlas Copco. Oliegeïnjecteerde schroefcompressoren GA 15-22/GA 11 + -30/GA 15-30 VSD (11-30 kw/15-40 pk)

Atlas Copco. Oliegeïnjecteerde schroefcompressoren GA 15-22/GA 11 + -30/GA 15-30 VSD (11-30 kw/15-40 pk) Atlas Copco Oliegeïnjecteerde schroefcompressoren GA 15-22/GA 11 + -30/GA 15-30 VSD (11-30 kw/15-40 pk) Talloze mogelijkheden, volledige verantwoordelijkheid Atlas Copco levert kwaliteitsperslucht in het

Nadere informatie

ZKG - CSG- SGC serie. Stationaire gietijzeren heavy duty compressoren voor professioneel gebruik.

ZKG - CSG- SGC serie. Stationaire gietijzeren heavy duty compressoren voor professioneel gebruik. ZKG - CSG- SGC serie Stationaire gietijzeren heavy duty compressoren voor professioneel gebruik. Volledig gietijzeren compressoren van Creemers Betrouwbaar en robuust De juiste keus voor uw toepassing

Nadere informatie

Leidingreparatie en -onderhoud

Leidingreparatie en -onderhoud Leidingreparatie en -onderhoud Uitgebreide keuze bij één leverancier. Uniek duurzaam ontwerp. Betrouwbare prestaties en snel. Type Aantal modellen Pagina Druktestpompen 2 9.2 Pijpbevriezers 2 9.3 Ontkalkingspompen

Nadere informatie

Handleiding AZEZ. Type Eenheid 715302 715303 715304 715306 715308 715310 715312 715314

Handleiding AZEZ. Type Eenheid 715302 715303 715304 715306 715308 715310 715312 715314 Handleiding AZEZ Algemene instructies: Dit filter is ontworpen en gemaakt om aan de hoogste eisen van kwaliteit en afwerking te voldoen. De UDI AZEZ filter is een automatisch zelfreinigend filter dat wordt

Nadere informatie

+1: +2: +3: +4: +5: NOG VOORDELIGER, NOG BETROUWBAARDER MINIMAAL TIJDSVERBRUIK: PLUG & PLAY SERVICE UNIT MODULE MODERN EN VEILIG

+1: +2: +3: +4: +5: NOG VOORDELIGER, NOG BETROUWBAARDER MINIMAAL TIJDSVERBRUIK: PLUG & PLAY SERVICE UNIT MODULE MODERN EN VEILIG 31/3/33 BEPAALT VANDAAG DE STANDAARD voor morgen NOG VOORDELIGER, NOG BETROUWBAARDER BEKO zet meer dan 5 jaar internationale ervaring om in een nieuwe generatie. Met innovaties die gebruikers nog nooit

Nadere informatie

BEKOSPLIT DE ECONOMISCHE, MILIEUVRIENDELIJKE BEHANDELING VAN EMULSIES

BEKOSPLIT DE ECONOMISCHE, MILIEUVRIENDELIJKE BEHANDELING VAN EMULSIES BEKOSPLIT DE ECONOMISCHE, MILIEUVRIENDELIJKE BEHANDELING VAN EMULSIES ÉÉN LITER OLIE VERONTREINIGT 1.000.000 L GRONDWATER De wetgever heeft goede redenen om een professionele, verantwoordelijke en veilige

Nadere informatie

Persluchtkoeldroger Boreas Variopulse

Persluchtkoeldroger Boreas Variopulse koeldroger Boreas Variopulse De intelligente persluchtkoeldroger: Boreas Waarom moet perslucht gedroogd worden? is een onmisbare energievorm binnen alle industriële vakgebieden. moet gezuiverd zijn van

Nadere informatie

Corrosievast Lage drukval. CE gemarkeerd. Persluchtleidingsystemen

Corrosievast Lage drukval. CE gemarkeerd. Persluchtleidingsystemen Corrosievast Lage drukval CE gemarkeerd Persluchtleidingsystemen Een aluminium leidingsysteem, de keus voor de toekomst Hoe komen uw persluchtkosten tot stand? De kostprijs van uw perslucht bestaat uit

Nadere informatie

Installatie & onderhouds instructies SEPREMIUM 20. Olie /water scheider 08/09

Installatie & onderhouds instructies SEPREMIUM 20. Olie /water scheider 08/09 Installatie & onderhouds instructies SEPREMIUM 20 Olie /water scheider ALGEMENE WERKING 08/09 De SEPREMIUM olie / water scheiders zijn ontworpen om olie uit condensaat te scheiden, welke afkomstig is uit

Nadere informatie

DE EERSTE IN ZIJN SOORT

DE EERSTE IN ZIJN SOORT DE EERSTE IN ZIJN SOORT DOWNLOAD DE APP, ONTDEK AUGMENTED REALITY We hebben ons niet alleen beperkt tot het verbeteren van wat er al was! In plaats daarvan waren we de eerste om een revolutionaire innovatie

Nadere informatie

Bedrijfsvoorschrift. Luchtgekoelde Persluchtnakoelers RA-E. Elektrisch gedreven modellen: 10, 20, 30, 40, 65, 80, 120, 160, 200 en 250

Bedrijfsvoorschrift. Luchtgekoelde Persluchtnakoelers RA-E. Elektrisch gedreven modellen: 10, 20, 30, 40, 65, 80, 120, 160, 200 en 250 Bedrijfsvoorschrift Luchtgekoelde Persluchtnakoelers RA-E Elektrisch gedreven modellen: 1, 2, 3, 4, 65, 8, 12, 16, 2 en 25 (Bouwjaar: 27) Klompenmakerstraat 16d 2984 BB Ridderkerk Nederland Tel: +31-()18-412855

Nadere informatie

Luchtbevochtiging voor directe ruimte en ULO

Luchtbevochtiging voor directe ruimte en ULO Luchtbevochtiging voor directe ruimte en ULO Luchtkwaliteit zoals ter plekke vereist Voor computerruimte, clean- room, kantoor of. laboratorium, simpelweg overal waar bevochtiging essentieel is voor de

Nadere informatie

Rollair. Schroefcompressoren RLR & RLR E V

Rollair. Schroefcompressoren RLR & RLR E V Rollair Schroefcompressoren RLR 550-2000 & RLR 10-15-20E V Worthington Creyssensac s erfgoed Creyssensac werd opgericht in Nanterre (nabij Parijs), Frankrijk in 1934 door Elie Creyssensac en werd snel

Nadere informatie

Hydro Tab. Interceptor Trim Tabs. Marine Engineering. 2016ver.1

Hydro Tab. Interceptor Trim Tabs. Marine Engineering. 2016ver.1 Hydro Tab Interceptor Trim Tabs 2016ver.1 Ontworpen om te functioneren Ontwikkeld volgens het NMEA2000 protocol Geschikt voor NMEA0183 Hydrotab is een innovatief gepatenteerd trimsysteem, ontworpen voor

Nadere informatie

Pool & Spa. De Hydro-Pro warmtepompen

Pool & Spa. De Hydro-Pro warmtepompen Pool & Spa Hydro-Pro_warmtepompen_Mertens.indd 1 De Hydro-Pro warmtepompen 3/2/2012 2:49:46 PM Hydro-Pro_warmtepompen_Mertens.indd 2 3/2/2012 2:49:50 PM Efficiënt en economisch De warmte van de buitenlucht

Nadere informatie

De persluchtbrochure. Wij zorgen voor uw lucht

De persluchtbrochure. Wij zorgen voor uw lucht De persluchtbrochure Wij zorgen voor uw lucht Wie zijn wij en wat doen wij. Handelsonderneming Visscher is een gevarieerd, flexibel en servicegericht bedrijf en is leverancier van professionele merken

Nadere informatie

Een klasse apart: de elektronisch gestuurde membraandroger DRYPOINT M eco control

Een klasse apart: de elektronisch gestuurde membraandroger DRYPOINT M eco control Droging DRYPOINT M eco control Een klasse apart: de elektronisch gestuurde membraandroger DRYPOINT M eco control Voor de eerste keer is het met de DRYPOINT M eco control gelukt een droogsysteem te ontwikkelen

Nadere informatie

Schroefcompressoren Serie SXC»compact«

Schroefcompressoren Serie SXC»compact« Schroefcompressoren Serie SXC»compact«Met het wereldwijd erkende SIGMA PROFIEL Capaciteit 0,26 tot 0,0 m 3 /min, druk 15 bar Serie SXC De compacte totaaloplossing SXC is een compleet persluchtsysteem die

Nadere informatie

Koeldroger Serie TH-TI

Koeldroger Serie TH-TI Koeldroger Serie TH-TI Capaciteit 37,5 tot 90 m³/min Serie TH TI Efficiënt perslucht drogen De zuinige energiebesparende koeldrogers De meeste persluchttoepassingen hebben gedroogde lucht nodig met een

Nadere informatie

EVERDRY warm geregenereerde adsorptiedrogers

EVERDRY warm geregenereerde adsorptiedrogers warm geregenereerde ADSORPTIeDRogERS De oplossing voor klant specifieke toepassingen. Beko Technologies heeft de kennis en biedt u de mogelijkheid om klant specifieke oplossingen te ontwerpen, produceren

Nadere informatie

Persinformatie. Industriele techniek: perslucht- & elektrische gereedschappen

Persinformatie. Industriele techniek: perslucht- & elektrische gereedschappen Industriele techniek: perslucht- & elektrische gereedschappen Atlas Copco Tools Belgium, Brusselsesteenweg 346, B-3090 Overijse, Tel. 02-6890611, Fax 02-6890680,, www.atlascopco.com Contact: Jeroen van

Nadere informatie

AIRWORKS ZUIGERCOMPRESSOREN

AIRWORKS ZUIGERCOMPRESSOREN AIRWORKS ZUIGERCOMPRESSOREN Het Nederlandse Airworks Compressors maakt uitsluitend gebruik van Europese producenten en gebruikt voor zijn compressoren de beste op de markt te verkrijgen componenten. Airworks

Nadere informatie

Sweepmaster 900 / 980 R Voor comfortabel en stofvrij vegen, binnen en buiten

Sweepmaster 900 / 980 R Voor comfortabel en stofvrij vegen, binnen en buiten Reinigingstechniek Bedrijfsreiniging Sweepmaster 900 / 980 R Voor comfortabel en stofvrij vegen, binnen en buiten Zit-veegzuigmachines met een oppervlakterendement tot m 2 /h Perfect vegen snel en schoon

Nadere informatie

OLIEGEÏNJECTEERDE SCHROEFCOMPRESSOREN. GA 7-75 VSD + (7-75 kw/ pk)

OLIEGEÏNJECTEERDE SCHROEFCOMPRESSOREN. GA 7-75 VSD + (7-75 kw/ pk) OLIEGEÏNJECTEERDE SCHROEFCOMPRESSOREN GA - VSD + (- kw/0-00 pk) Innovatief Atlas Copco heeft de persluchtindustrie op zijn kop gezet door de conventionele lay-out van de typische luchtcompressor volledig

Nadere informatie

VEILIGHEID EN CORRECT GEBRUIK

VEILIGHEID EN CORRECT GEBRUIK INSTALLATIE INSTRUCTIES 12-2015 VEILIGHEID EN CORRECT GEBRUIK Om veiligheid en een lange levensduur van dit product te garanderen, zal u de bijgesloten instructies strikt in acht moeten nemen. Uw garantie

Nadere informatie

Zuigercompressoren Practic HLE-serie

Zuigercompressoren Practic HLE-serie Zuigercompressoren Practic HLE-serie Vermogen 0,75-10 pk ALUP Méér dan perslucht alleen! ALUP levert sinds 1923 een totaaloplossing voor de persluchtbehoefte van haar klanten. Deze oplossing omvat analyse,

Nadere informatie

ATLAS COPCO WEDA POMPEN. Pompen voor professionals 50Hz

ATLAS COPCO WEDA POMPEN. Pompen voor professionals 50Hz ATLAS COPCO WEDA POMPEN Pompen voor professionals Hz Ontworpen voor prestaties In 6 jaar opgebouwde expertise op het gebied van pomptechniek WEDA-pompen vinden hun oorsprong in de oude WEDA-gieterij uit

Nadere informatie

C2D. Technische brochure LUCHTDROGERS. De meest energiezuinige manier om vocht uit de lucht te halen. Dutch Climate Systems

C2D. Technische brochure LUCHTDROGERS. De meest energiezuinige manier om vocht uit de lucht te halen. Dutch Climate Systems C2D LUCHTDROGERS Technische brochure De meest energiezuinige manier om vocht uit de lucht te halen Dutch Climate Systems C2D luchtdrogers met smart material Combinatie met een warmtepomp De C2D luchtdrogers

Nadere informatie

LEO AGRO. Verwarming en ventilatie voor de landbouw in barre omstandigheden in stallen of gebouwen.

LEO AGRO. Verwarming en ventilatie voor de landbouw in barre omstandigheden in stallen of gebouwen. Efficiënte verwarming voor in de landtuinbouw bij extreme lage temperaturen en agressieve ruimtelijke dampen LEO AGRO Verwarming en ventilatie voor de landbouw in barre omstandigheden in stallen of gebouwen

Nadere informatie

Klanten KIezen voor OlIevrIj. Nummer één in olievrije-persluchttechnologie

Klanten KIezen voor OlIevrIj. Nummer één in olievrije-persluchttechnologie Klanten KIezen voor OlIevrIj Nummer één in olievrije-persluchttechnologie ISO 8573-1 KLASSE 0: 100% PURE, SCHONE LUCHT Uw klanten, uw patiënten, bedrijfsmanagers, veiligheidsinspecteurs, elektronische

Nadere informatie