BRANDBOOK VOOR HET CENTRUM VAN ABCOUDE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BRANDBOOK VOOR HET CENTRUM VAN ABCOUDE"

Transcriptie

1 BRANDBOOK VOOR HET CENTRUM VAN ABCOUDE

2 Dit merkdocument is bedoeld om het centrum van Abcoude een gezicht te geven in tekst en beeld. Dit brandbook is ontwikkeld door Bryan Benninga

3 ACHTERGROND De aanleiding voor het brandbook Het centrum van Abcoude is het kloppend hart van het dorp. Dat willen we met z n allen graag zo houden. Trends, zoals vergrijzing en technologische ontwikkelingen zijn van invloed op ons (winkel)gedrag en vrijetijdsbesteding. Veel dorpscentra zijn daardoor aan het veranderen. Ook in Abcoude zijn deze veranderingen merkbaar. Het is tijd om op deze veranderingen te anticiperen zodat het centrum van Abcoude ook in toekomst aantrekkelijk en levendig blijft. Het ontwikkelen van een sterk merk helpt daarbij. Hoe het brandbook tot stand is gekomen In periode van 5 maanden hebben in 5 groepen 48 mensen actief gewerkt aan toekomstplannen voor ons dorp. In het proces zijn verschillende betrokkenen en belanghebbenden gevraagd naar hun mening en ideeën. Via twee enquêtes heeft iedereen een bijdrage kunnen leveren. Van de winkelier, vastgoedeigenaar, ambtenaar of politicus tot betrokken burger. Alle resultaten van de enquêtes, de werksessies met de werkgroepen en inloopavonden zijn verwerkt in dit document.

4 DIT DOCUMENT HELPT OM: 1) Karakter zichtbaar te maken en waarborgen Identiteit en positionering van Abcoude omschreven vanuit een éénduidige visie waardoor het eigen karakter vastgelegd en zichtbaar wordt, en gewaarborgd blijft. De identiteit helpt tevens keuzes te maken over dé projecten waarmee we Abcoude Centrum kunnen positioneren. 2) Richting te geven Behoud dan wel versterking of vernieuwing van projecten, voorzieningen of winkel/ horeca aanbod. Het document moet richting geven aan acties die het gewenste imago kracht bijzetten. En: a. Goede initiatieven uitvergroten en verder uitbouwen b. Richting geven aan toekomstige initiatieven en plannen c. Twijfelachtige projecten beargumenteerd stopzetten of bijsturen 3) Communicatie te optimaliseren Wat vertellen we wanneer aan wie? Hoe kunnen we nieuwe impulsen faciliteren en stimuleren door b.v. nieuwe inwoners, bezoekers (kort)verblijf- en dagjesmensen, winkels, ondernemers, etc. aan te trekken. En bestaande evenementen en actie het beste onder de aandacht brengen.

5 EERST EEN AFBAKENING. Zo voorkomen we gedoe.

6 SCOPE Een positionering en visuele identiteit voor het centrum. Voor de Hoogstraat als het kloppende hart van Abcoude en de evenementen, belevenissen en parels uit de omgeving die (in)direct van invloed zijn op het centrum.

7 FACTS & FIGURES Abcoude is een dorp en sinds 2011 onderdeel van de gemeente De Ronde Venen in de provincie Utrecht. Het dorp ligt iets ten oosten van de A2 nabij Amsterdam. Het dorp Abcoude heeft ongeveer 9000 inwoners en heeft een oppervlakte van 32 km² waarvan 1,75 km² water.

8 VISIE & MISSIE De wereld draait steeds sneller en wij draaien mee, maar: We willen een dorp waar we goed kunnen leven. Waar we in alle rust genieten van al het moois en lekkers dat de omgeving te bieden heeft. Een dorp waar onze kinderen veilig kunnen opgroeien met voldoende veelzijdige ervaringen en belevingen binnen handbereik. Een dorp waar we trost op zijn. Daarom werken we nu en in de toekomst aan een aantrekkelijk centrum van Abcoude voor bewoners, bedrijven en bezoekers. Door open te staan voor nieuwe projecten, door nieuwe initiatieven te stimuleren én tegelijkertijd het dorpse karakter en de karakteristieke uitstraling te bewaken en te beschermen. Levendig en leefbaar. We gaan voor een levendig dorp dat we vol trots door willen geven aan de volgende generatie!

9

10 ABCOUDE Het best bewaarde geheim onder de rook van Amsterdam.

11 DORPSWAARDEN Kwaliteit, kleinschalig, gezellige dorpse sfeer, rustig en ondernemend.

12 VERRASSEND VEELZIJDIG

13 POSITIONERING Een veelzijdig gein-ig dorp met verrassende lokale smaakmakers. Geinig in de zin van: vermakelijk, het is leuk om er te zijn (met een knipoog naar buitengebied). Verrassend in de zin van: onbekend en steeds vernieuwend, er valt steeds wat (nieuws) te ontdekken. Lokale smaakmakers in de zin van: kunst & cultuur en eten & drinken uit de regio, er is van alles te beleven.

14 DE 4 G s VAN ABCOUDE Groen Gezond Gezellig Genieten

15 DE 4 B s VAN ABCOUDE Bewoners Bedrijven Bezoekers Baby s* * Ons geweten en toets voor de toekomst.

16 STERKE PUNTEN De kracht van Abcoude centrum zit in: Ligging onder de rook van Amsterdam Het contrast tussen de metropool en het kleine dorp De optimale bereikbaarheid met auto en OV De zichtbare en voelbare historie De intieme straten en verrassende plekken De ligging aan de riviertjes Gein en Angstel De directe relatie met het fraaie omliggende buitengebied Verknoopt met de stelling van Amsterdam (Unesco wereld erfgoed) Een eigen slot (ruïne), fort en meer Een knooppunt van recreatieve wandel, fiets en vaarroutes Omgeven door grootschalige natuur- en recreatiegebieden De kern van een echt dorp; zowel ruimtelijk als sociaal een sterke eenheid Abcoudenaren zijn trots op hun dorp en identificeren zich met het centrum Het centrum als lokale ontmoetingsplaats Alles in de buurt; aantrekkelijke en authentieke mix van winkels, horeca en wonen Aantrekkelijke mix van mensen

17 DILEMMA

18 LEVENDIG EN LEEFBAAR, EEN CONTINU PROCES We zetten bewust de zoektocht naar meer bedrijvigheid in omdat we weten dat ondernemers en winkeliers het niet alleen redden met de aankopen van bewoners. Daarom moeten we meer bezoekers aantrekken die hun geld uitgeven in onze horeca en winkels. Alleen met gezamenlijke koopkracht is ondernemen in de Hoogstraat en Abcoude rendabel. Maar: eigenlijk willen we ons geheim aan niet te veel mensen vertellen, want we houden van onze rust en kleinschaligheid. We vinden het prettig om elkaar te kennen; juist de (ver)binding is een van onze drijvende krachten. Het aantrekken van (dagjes)mensen uit de regio en toeristen is van belang voor de bedrijvigheid én winstgevendheid, maar we willen een tsunami van bezoekers voorkomen. Het belangrijkste is dat we kunnen blijven wonen en werken in een levendig en gezellig dorp met voorzieningen voor jong en oud in de buurt. Waar we terecht kunnen voor onze dagelijkse boodschappen. Op z n tijd leuke en lekkere dingen in speciaalzaken op de kop kunnen tikken en kunnen uitgaan in gezellige restaurants of cafés. Willen we onderscheidend blijven ten opzichte van dorpen in de omgeving. En relevant zijn voor de (welvarende) inwoners en mensen uit Amsterdam die de hectiek van de stad even willen ontvluchten. Uitstekende kwaliteit en vakmanschap zijn dan essentieel en moeten voorop staan. Gelukkig hebben we op diverse terreinen vakmensen in de buurt die fantastische producten maken en diensten leveren die ook nog eens gepaard gaan met mooie verhalen.

19 LET THE BRAND OUT!

20 Een logo. (eigen) Voor activiteiten in Abcoude.

21 "Verrassend veel te beleven" Een dagje Abcoude kent verschillende smaken. Van sportief tot kunst & cultuur en culinair. En natuurlijk een plek waar je lekker tot rust kan komen. Dat geldt voor reizigers als voor bewoners.

22 Perfecte mix Unieke plek Abcoude is het best bewaarde geheim onder de rook van Amsterdam. Een charmant dorp met een fort, mooi buitengebied, het Abcoudermeer en riviertjes als de Waver, Angstel en het Gein. Het is dé plek waar je kan genieten van natuur, water en lokale smaak. Rijke historie Een dorp met een verrassend rijke historie en waar telkens wat te beleven valt, met de Hoogstraat als kloppende hart. Piet Mondriaan schilderde er. Het is onderdeel van de Stelling van Amsterdam (werelderfgoed) en het Fort is een waardevol cultureel-historisch monument. Bruisend en energiek Juist de mix van jong en oud, meer en minder bedeeld, import en geboren Abcoudenaren zorgt voor een uniek sfeer. Het barst van de creatieve ondernemers. Deze leuke en gezonde samenstelling is onderdeel van het eigen karakter van dorp. Alles in de buurt Voor een klein dorp met relatief weinig inwoners hebben we veel voorzieningen, die moeten we op peil houden. Van sportclub tot huisarts en van kinderdagverblijf tot thuiszorg. Centraal gelegen Je bent er zo. Met een station, snel- en waterwegen is het dorp erg goed bereikbaar. Al helemaal met het nieuwe fietsenplan. Kunstzinnig Van oudsher is Abcoude een creatief broednest. Van Mondriaan tot de techno-tempel Tumult die in de jaren 80 furore maakt door talentvolle dj s aan te trekken. Ook nu maken we van alles. Van beelden tot doeken en van muziek tot theater. Abcoude, uit de kunst!

23 ABCOUDE, HELEMAAL HET EINDE!

CONCEPT. Manifest Initiatief Abcoude Centrum 15 juli Behouden en koesteren. 2. Ontwikkelen en verbinden

CONCEPT. Manifest Initiatief Abcoude Centrum 15 juli Behouden en koesteren. 2. Ontwikkelen en verbinden Manifest Initiatief Abcoude Centrum 15 juli 2017 1. Behouden en koesteren 1.1 Het centrum als levendig middelpunt van Abcoude Het centrum moet het levendige middelpunt van het dorp blijven. We willen hier

Nadere informatie

De Omgevingsvisie van Steenwijkerland een samenvatting

De Omgevingsvisie van Steenwijkerland een samenvatting De Omgevingsvisie van Steenwijkerland een samenvatting Vooraf Hoe ziet onze leefomgeving er over 15 jaar uit? Of eigenlijk: hoe ervaren we die dan? Als inwoner, ondernemer, bezoeker of toerist. De tijd

Nadere informatie

Zetten 2025 Levendig, verbonden en duurzaam

Zetten 2025 Levendig, verbonden en duurzaam Zetten 2025 Levendig, verbonden en duurzaam Zicht op Zetten Wij zijn Zicht op Zetten, een burgerinitiatief waarvoor circa twintig Zettenaren zich vrijwillig inzetten. We zijn gestart met de wens om vanuit

Nadere informatie

Hallo IJsselstein! Gezellig en gastvrij

Hallo IJsselstein! Gezellig en gastvrij Hallo IJsselstein! Gezellig en gastvrij De stadsvisie is afgerond en vastgesteld. Mede dankzij u. Dit document omvat alle beleidsterreinen en benoemt de koers en de identiteit van de gemeente. De stadsvisie

Nadere informatie

VISITEKAARTJE VAN DE STAD SAMENVATTING

VISITEKAARTJE VAN DE STAD SAMENVATTING VISITEKAARTJE VAN DE STAD SAMENVATTING VISITEKAARTJE VAN UTRECHT SAMENVATTING KWALITEITSHANDBOEK WINKELWANDELGEBIED OUDE BINNENSTAD GEMEENTE UTRECHT Colofon Oisterwijk, 30 januari 2009 Opgesteld door

Nadere informatie

Vergelijk bekendheid, imago en potentieel van de Nederlandse Hanzesteden in België (Vlaanderen) en Duitsland

Vergelijk bekendheid, imago en potentieel van de Nederlandse Hanzesteden in België (Vlaanderen) en Duitsland Vergelijk bekendheid, imago en potentieel van de Nederlandse Hanzesteden in België (Vlaanderen) en Geholpen bekendheid Hanzesteden in Nederland Gevraagd naar het begrip Hanzesteden in Nederland weet bijna

Nadere informatie

2013.10.03 POSITIONERING EN NAAMGEVING

2013.10.03 POSITIONERING EN NAAMGEVING 2013.10.03 POSITIONERING EN NAAMGEVING positionering meest kansrijke, relevante, effectieve, ware en onderscheidende verhaal voor de spoorzone DE AMBITIE gebiedsontwikkeling Delft wil een nieuw stuk stad

Nadere informatie

Visie op Zetten in 2025

Visie op Zetten in 2025 Visie op Zetten in 2025 door comité Zicht op Zetten Magda Rem, Ton Hover, Arie van Noordwijk, Wieger van der Spek en Marc Jansen November 2017 In samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Project

Nadere informatie

Musea en VVV. Welkom Opening door Mart Wijnen (wethouder) natuur

Musea en VVV. Welkom Opening door Mart Wijnen (wethouder) natuur Welkom Opening door Mart Wijnen (wethouder) VVV, kansen voor Valkenswaard Door Peter Moezelaar (voorzitter VVV Valkenswaard) De LTA en haar doelstellingen door Henk Wessels (voorzitter LTA) Stijlgids Veelzijdig

Nadere informatie

DE MELKFABRIEK ONZE MISSIE IN 10 PRINCIPES

DE MELKFABRIEK ONZE MISSIE IN 10 PRINCIPES DE MELKFABRIEK ONZE MISSIE IN 10 PRINCIPES Arnhem heeft een krachtig en duurzaam imago; een groene stad met een sterk ontwikkeld creatief en cultureel klimaat. Met de Melkfabriek voegen wij een uitgesproken

Nadere informatie

Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen

Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Visie Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Een visie die van u is; die het (toekomst)beeld van inwoners

Nadere informatie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Zuid-Limburg Position Paper van de 16 Zuid-Limburgse gemeenten, aangeboden door de voorzitters van het Bestuurlijk Overleg Ruimtelijke Economie en Nationaal

Nadere informatie

Binnenstad Den Haag. Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015

Binnenstad Den Haag. Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015 Binnenstad Den Haag Wonen boven winkels Nederland 26 maart 2015 Ad Dekkers directeur Bureau Binnenstad Den Haag Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015 1 De sterke punten Visie Consequente uitvoering

Nadere informatie

PROFILERING HOF VAN TWENTE

PROFILERING HOF VAN TWENTE PROFILERING HOF VAN TWENTE SEPTEMBER 2017 PROFIEL HOF VAN TWENTE In Hof van Twente vind je nog het kenmerkende coulisse-landschap waar landbouw, recreatie, wonen en werken naadloos worden ingepast. Ondernemers

Nadere informatie

Cultuur en erfgoed door de ogen van de toerist. Jan Jaap Thijs & Annemiek Riefel Inspiratiesessie, 9 maart 2017

Cultuur en erfgoed door de ogen van de toerist. Jan Jaap Thijs & Annemiek Riefel Inspiratiesessie, 9 maart 2017 Cultuur en erfgoed door de ogen van de toerist Jan Jaap Thijs & Annemiek Riefel Inspiratiesessie, 9 maart 2017 Ondernemers aan het woord Eerste resultaten Opbouw Creatief en inspirerend Rood: 6,1% (gemiddeld

Nadere informatie

De Koning makelaars presenteren: Modern tweekamer appartement in het centrum! Van Oudheusdenstraat 1 B, Woerden 900,- per maand excl.

De Koning makelaars presenteren: Modern tweekamer appartement in het centrum! Van Oudheusdenstraat 1 B, Woerden 900,- per maand excl. De Koning makelaars presenteren: Modern tweekamer appartement in het centrum! Van Oudheusdenstraat 1 B, Woerden 900,- per maand excl. g/w/e Modern tweekamer appartement in het centrum! Levendig en centraal

Nadere informatie

'Maak werk van Vrije tijd in Brabant'

'Maak werk van Vrije tijd in Brabant' 'Maak werk van Vrije tijd in Brabant' OPROEP VANUIT DE VRIJETIJDSSECTOR Opgesteld door: Vrijetijdshuis Brabant, TOP Brabant, Erfgoed Brabant, Leisure Boulevard, NHTV, MKB, BKKC, Stichting Samenwerkende

Nadere informatie

AMSTELGOED. Tijd: 20.00u 16 februari 2017

AMSTELGOED. Tijd: 20.00u 16 februari 2017 AMSTELGOED Tijd: 20.00u 16 februari 2017 PROGRAMMA Datum: 7 februari 2017 Plaats: Amstelstroom van AMSTELGOED Tijd: 10.00 12.30u ORGANISATIE Initiatiefnemers Terugblik Doelstelling & Ambities Uitvoering

Nadere informatie

Tjuchem redt zich wel! Inwonersonderzoek Tjuchem 2011

Tjuchem redt zich wel! Inwonersonderzoek Tjuchem 2011 Tjuchem redt zich wel! Inwonersonderzoek Tjuchem 2011 Tjuchem Kenniscentrum NoorderRuimte Ervaring in dorpsonderzoek Doel van het onderzoek Annette Tjeerdsma Marcel Mooi 2 Onderzoeksvraag Hoe waarderen

Nadere informatie

dbruist Zwolle Zwolle Bruist De Strategische agenda Binnenstad

dbruist Zwolle Zwolle Bruist De Strategische agenda Binnenstad Zwolle Zwolle Bruist De Strategische agenda Binnenstad 2017-2022 Inleiding Zwolle heeft de ambitie om de meest aantrekkelijke binnenstad van Noordoost-Nederland te worden en te blijven. Daarvoor moeten

Nadere informatie

Zwolle ontmoet. Een kunstroute als plek voor ontmoeting. Ontmoeting met. de persoonlijke karakter van Zwolle en haar binnenstad vol

Zwolle ontmoet. Een kunstroute als plek voor ontmoeting. Ontmoeting met. de persoonlijke karakter van Zwolle en haar binnenstad vol ONTMOET WOLLE Een kunstroute als plek voor ontmoeting. Ontmoeting met de persoonlijke karakter van Zwolle en haar binnenstad vol geschiedenis en cultuur. Zwolle kent jaarlijks vele bezoekers, ieder met

Nadere informatie

Zuidelijk Havengebied Alblasserdam

Zuidelijk Havengebied Alblasserdam Zuidelijk Havengebied Alblasserdam Eén hectare te ontwikkelen voor woningbouw op unieke locatie www.alblasserdam.nl/centrumontwikkelingen Onderdeel van de ontwikkelingen is een brug naar de overzijde van

Nadere informatie

Toeristische visie Regio Alkmaar

Toeristische visie Regio Alkmaar Toeristische visie Regio Alkmaar Conceptvisie en uitvoeringsagenda Proces Toeristische visie Wat Wanneer 1. Start met de Regio Alkmaar Februari 2. Eerste Regioavond 5 maart 3. Stakeholderbijeenkomst 1

Nadere informatie

levendige voorziening in Naam Leidsche auteur Rijn Centrum Utrecht

levendige voorziening in Naam Leidsche auteur Rijn Centrum Utrecht Voorbeeld Ondernemers van gezocht, een titel over die programma s twee regels en activiteiten Voorbeeld willen van leveren een subtitel voor een levendige voorziening in Naam Leidsche auteur Rijn Centrum

Nadere informatie

Kracht van regiomerken onderzoek 2013 Provincie Flevoland. Den Haag, december 2013

Kracht van regiomerken onderzoek 2013 Provincie Flevoland. Den Haag, december 2013 Kracht van regiomerken onderzoek 2013 Provincie Flevoland Den Haag, december 2013 Aanleiding onderzoek regiobranding gaat tegenwoordig verder dan alleen promotie ontwikkeling van toeristisch merk inzicht

Nadere informatie

Jan Klaassen was trompetter in het leger van prins?

Jan Klaassen was trompetter in het leger van prins? Jan Klaassen was trompetter in het leger van prins? Het merk Brielle en de vertaling in het nieuwe erfgoed Agenda 1 Het merk Brielle lokale identiteit en kernkwaliteiten. 2 Binnenstad- en havenvisie De

Nadere informatie

inspiratieboek Raalte

inspiratieboek Raalte inspiratieboek Raalte centrum Inhoud Inspiratie Wat leeft er? Het centrum Inpiratiebeelden Inspiratiebeeld Grote Markt Colofon Inspiratie Raalte is gastvrij. Raalte is kleinschalig. In Raalte kun je voor

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

TE KOOP. Raadhuisstraat ong 2406 AC Alphen Aan Den Rijn v.o.n.

TE KOOP. Raadhuisstraat ong 2406 AC Alphen Aan Den Rijn v.o.n. TE KOOP Raadhuisstraat ong 2406 AC Alphen Aan Den Rijn 599.000 v.o.n. KENMERKEN Prijs 599.000 v.o.n. Postcode 2406 AC Ligging Aan water, Aan rustige weg, In centrum Woningtype Portiekflat Garage Garage,

Nadere informatie

TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART #LVOPDEKAART

TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART #LVOPDEKAART TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART DIT IS Leidschendam-Voorburg is een actieve en betrokken gemeenschap waar mensen met plezier wonen, ondernemen en recreëren. Deze groene gemeente

Nadere informatie

Programma. 1. 1. Welkom 19:30-19:40. 2. 2. Gemeente Zoetermeer 19:40-19:50. 3. Unibail-Rodamco 19:50-20:30

Programma. 1. 1. Welkom 19:30-19:40. 2. 2. Gemeente Zoetermeer 19:40-19:50. 3. Unibail-Rodamco 19:50-20:30 Unibail-Rodamco Upgrade Kick-off Stadshart meeting Zoetermeer Gemeente Zoetermeer Programma 1. 1. Welkom 19:30-19:40 2. 2. Gemeente Zoetermeer 19:40-19:50 Sfeervolle en bruisende binnenstad Achtergrond

Nadere informatie

1 Wat zou u graag als toeristische trekker extra willen zien in Peel en Maas?

1 Wat zou u graag als toeristische trekker extra willen zien in Peel en Maas? Toeristische trekker De gemeente Peel en Maas wil een toeristische trekker (à la Toverland) binnen de gemeentegrenzen. 1 Wat zou u graag als toeristische trekker extra willen zien in Peel en Maas? 40%

Nadere informatie

Blik op Leidschendam-Voorburg 2020

Blik op Leidschendam-Voorburg 2020 Blik op Leidschendam-Voorburg 2020 Een toekomstvisie voor Leidschendam-Voorburg De voormalige gemeenten Leidschendam en Voorburg kennen elk een eeuwenlange historie. Als gefuseerde gemeente gaat Leidschendam-Voorburg

Nadere informatie

Utrechtse Heuvelrug in top 3 bekendste Nationale Parken

Utrechtse Heuvelrug in top 3 bekendste Nationale Parken Utrechtse Heuvelrug in top 3 bekendste Nationale Parken Onderzoek naar de bekendheid en het imago van Nationaal Park (Utrechtse) Heuvelrug - oktober 2017 De hele Heuvelrug, van Gooimeer tot Grebbeberg,

Nadere informatie

REDENEN OM EEN WERELDERFGOED STAD TE BEZOEKEN

REDENEN OM EEN WERELDERFGOED STAD TE BEZOEKEN REDENEN OM EEN WERELDERFGOED STAD TE BEZOEKEN FEITEN EN CIJFERS Hoofdstad van het district Porto, stad die door UNESCO sinds 1996 als werelderfgoed erkend is Ligging:: zuidwesten van Europa, aan de Atlantische

Nadere informatie

Lekker. Wonen. Losser. Losser op weg naar 2025

Lekker. Wonen. Losser. Losser op weg naar 2025 Lekker Wonen in Losser Losser op weg naar 2025 Als ik eens te laat ben, stuur ik de buurvrouw een berichtje en neemt zij mijn kinderen mee uit school. Dat is hier heel normaal. Losser: ingetogen dorp in

Nadere informatie

Samenvattingen rondetafelbijeenkomsten 10 september 2013

Samenvattingen rondetafelbijeenkomsten 10 september 2013 Samenvattingen rondetafelbijeenkomsten 10 september 2013 Halfweg 1 Eigen identiteit behouden Dorpse karakter behouden Landelijk karakter behouden Kleinschaligheid behouden Opdeling van de gemeente wordt

Nadere informatie

Noord/Zuidlijn. verbindt mensen, buurten en. Noord/Zuidlijn. identiteiten. Juli 2012

Noord/Zuidlijn. verbindt mensen, buurten en. Noord/Zuidlijn. identiteiten. Juli 2012 Noord/Zuidlijn verbindt mensen, buurten en Noord/Zuidlijn identiteiten Juli 2012 In opdracht van: Dienst Noord/Zuidlijn, gemeente Amsterdam door: Dienst Ruimtelijke Ordening, gemeente Amsterdam Aanleiding

Nadere informatie

Culemborg: ambities van een Vrijstad

Culemborg: ambities van een Vrijstad Culemborg: ambities van een Vrijstad 1. Kenmerken Culemborg Beeld Culemborg is bekend vanwege de historische binnenstad en centrale ligging. Historie, monumenten en beeldbepalende panden, Vrijstad, water,

Nadere informatie

Krachtig door kwaliteit van natuur en verrassend voor wie wat beleven wil

Krachtig door kwaliteit van natuur en verrassend voor wie wat beleven wil Krachtig door kwaliteit van natuur en verrassend voor wie wat beleven wil Nationaal Park Hollandse Duinen ligt in Zuid-Holland langs de Noordzee, tussen strand en binnenland, midden tussen de grote steden.

Nadere informatie

Binnenstadsvisie Eindhoven

Binnenstadsvisie Eindhoven Binnenstadsvisie Eindhoven Raadscie. EM 20.09.16 Vera Gielen Gebiedsmanager Centrum @GielenVera Waarom visie Geeft richting voor ontwikkeling binnenstad om ervoor te zorgen dat we in 2025 de binnenstad

Nadere informatie

UNIEKE CENTRALE LOCATIE VARIËREND VAN 45 TOT 78m 2 INCLUSIEF PARKEREN. HOOGSTRAAT, ROOSENDAAL - NIEUWBOUW APPARTEMENTEN VANAF v.o.n.

UNIEKE CENTRALE LOCATIE VARIËREND VAN 45 TOT 78m 2 INCLUSIEF PARKEREN. HOOGSTRAAT, ROOSENDAAL - NIEUWBOUW APPARTEMENTEN VANAF v.o.n. UNIEKE CENTRALE LOCATIE VARIËREND VAN 45 TOT 78m 2 INCLUSIEF ARKEREN HOOGSTRAAT, ROOSENDAAL - NIEUWBOUW AARTEMENTEN VANAF 120.000 v.o.n. Rob van der Linden 06-51065914 Hélène Verrest 06-31970795 NS-STATION

Nadere informatie

TOEKOMSTVISIE. het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting

TOEKOMSTVISIE. het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting TOEKOMSTVISIE het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting Als je plannen maakt voor een vakantie, dan kies je eerst een bestemming. Gran Canaria of Schiermonnikoog, Amsterdam of Barcelona,

Nadere informatie

Ambitiedocument Bensdorp

Ambitiedocument Bensdorp Ambitiedocument Bensdorp september 2013 Voorwoord Bensdorp, verleden en toekomst verbonden De cacao- en chocoladefabriek Bensdorp en Bussum zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Al bijna 150 jaar maakt

Nadere informatie

Hanzeborden: op naar toekomstbestendig Kampen!

Hanzeborden: op naar toekomstbestendig Kampen! Hanzeborden: op naar toekomstbestendig Kampen! De gemeente Kampen heeft de ambitie om samen met ondernemers, eigenaren en bewoners te werken aan een toekomstbestendige binnenstad en uitvoering te geven

Nadere informatie

Enkele succesvolle voorbeelden

Enkele succesvolle voorbeelden Enkele succesvolle voorbeelden OP ZOEK NAAR HET DNA VAN MOERDIJK Bevorderen van behouden een voorkeur voor de zorgen dat product en communicatie op orde zijn om relevante doelgroepen aan te spreken

Nadere informatie

Welkom bij de meest veelzijdige evenementenlocatie van Midden-Nederland

Welkom bij de meest veelzijdige evenementenlocatie van Midden-Nederland Welkom bij de meest veelzijdige evenementenlocatie van Midden-Nederland Evenementenlocatie met eindeloze mogelijkheden! Central Studios te Utrecht Evenementenlocatie met mogelijkheden Deze voormalige televisiestudio

Nadere informatie

Terwijde = m 2. Ruimte voor ondernemen in een wijk die groeit

Terwijde = m 2. Ruimte voor ondernemen in een wijk die groeit Terwijde = 12.000 m 2 voor circa 40 winkels en horeca 700 gratis parkeerplaatsen en een NS-station voor de deur Ruimte voor ondernemen in een wijk die groeit STATION TERWIJDE DAGELIJKSE OP- EN AFSTAP VOOR

Nadere informatie

05 Krachtige kernen in een vitaal gekoesterd buitengebied

05 Krachtige kernen in een vitaal gekoesterd buitengebied 05 Krachtige kernen in een vitaal gekoesterd buitengebied In dit hoofdstuk wordt de structuurvisie verdiept: wat betekent deze visie voor de kernen en het buitengebied? Het wordt in dit hoofdstuk allemaal

Nadere informatie

TE HUUR. Kazernestraat 31 C 2514 CR Den Haag p.m. ex.

TE HUUR. Kazernestraat 31 C 2514 CR Den Haag p.m. ex. TE HUUR Kazernestraat 31 C 2514 CR Den Haag 1.450 p.m. ex. KENMERKEN Prijs 1.450 p.m. ex. Postcode 2514 CR Ligging In centrum Woningtype Portiekflat Woonruimte 84m² Inhoud 210m³ Kamers 3 Oplevering per

Nadere informatie

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Inleiding Weststellingwerf heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan een omgevingsvisie. De omgevingsvisie gaat over de toekomst van onze gemeente en is daarom

Nadere informatie

Lokroep van de IJssel, ondeugende rafelrandjes en een ondergrondse A28

Lokroep van de IJssel, ondeugende rafelrandjes en een ondergrondse A28 hom geven Zwolle Lokroep van de IJssel, ondeugende rafelrandjes en een ondergrondse A28 Zwolle laat van zich horen! Samen praten over wat we willen met Zwolle, nieuwsgierig zijn naar onze eigenheid en

Nadere informatie

Het Winkelhart van Vlissingen

Het Winkelhart van Vlissingen E e n n i e u w s t a d s h a r t d a t b r u i s t a l s n o o i t t e v o r e n Het Winkelhart van Vlissingen W i n k e l u n i t s t e h u u r! Dynamiek en sfeer krijgen de ruimte! De Fonteyne biedt

Nadere informatie

Dorpsraad Kermt. Visietekst. 1. Situering. 2. Behoeften

Dorpsraad Kermt. Visietekst. 1. Situering. 2. Behoeften Dorpsraad Kermt Visietekst 1. Situering Meer en meer burgers krijgen het gevoel dat de ziel verdwijnt uit onze deelgemeente. De toekomstplannen die er voor onze deelgemeente gemaakt worden, liggen onvoldoende

Nadere informatie

Verslag themabijeenkomst Toerisme en Werelderfgoed

Verslag themabijeenkomst Toerisme en Werelderfgoed URHAHN BREEN FERWERDA Dorpsontwikkelingsvisie Middenbeemster Verslag themabijeenkomst Toerisme en Werelderfgoed Dorpsontwikkelingsvisie Middenbeemster 16 mei 2019 Inleiding Op donderdag 16 mei 2019 organiseerde

Nadere informatie

Stad Lommel. Citymarketing

Stad Lommel. Citymarketing Stad Lommel Citymarketing 1 Wat is citymarketing? Citymarketing = gestructureerd en geïntegreerd beheer van Merkimago en naamsbekendheid van stad / gemeente Ontwikkeling van initiatieven en projecten Levenskwaliteit

Nadere informatie

Ouverture: 24 ruime eengezins woningen aan de rand van de stad t 074 250 58 08

Ouverture: 24 ruime eengezins woningen aan de rand van de stad t 074 250 58 08 Alle voorzieningen bij de hand! a Marskant 19 Postbus 483 7550 AL Hengelo Architect Van Wylick, Eindhoven Uitvoering Dura Vermeer, Hengelo Constructeur Schreuders, Hengelo Ouverture: 24 ruime eengezins

Nadere informatie

Onderzoek food tourism. Limburg-specifiek uitkomsten

Onderzoek food tourism. Limburg-specifiek uitkomsten Onderzoek food tourism -specifiek uitkomsten Inleiding Food Tourism omvat een brede range van belevingen, variërend van het eten van streekgerechten, het bezoeken van een food festival, het volgen van

Nadere informatie

Stationskwartier Zwijndrecht. Wonen in het nieuwe stadshart van Zwijndrecht

Stationskwartier Zwijndrecht. Wonen in het nieuwe stadshart van Zwijndrecht Stationskwartier Zwijndrecht Wonen in het nieuwe stadshart van Zwijndrecht Betaalbaar wonen in tuinstad met metropool nabij Zwijndrecht is een groene gemeente met veel potentieel, op een steenworp afstand

Nadere informatie

Goud in handen. Gebruik het verleden, schep ruimte voor de toekomst

Goud in handen. Gebruik het verleden, schep ruimte voor de toekomst Goud in handen Gebruik het verleden, schep ruimte voor de toekomst Hoeveel aandacht besteedt u eigenlijk aan cultuurhistorie, monumenten, musea of archeologie? Of aan groen, religieus en industrieel erfgoed?

Nadere informatie

Kadernota Evenementen. Provincie Groningen van de

Kadernota Evenementen. Provincie Groningen van de Kadernota Evenementen 2016-2020 van de Provincie Groningen Kadernota Evenementen 2016-2020 van de provincie Groningen Het huidige evenementenbeleid heeft een looptijd tot en met 2015. In deze kadernota

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ON ITWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ON ITWERPBESLUIT PUHMEftEÜG f c. RAADSVOORSTEL EN ON ITWERPBESLUIT Agendanummer 11-04 Registratienummer raad 605317 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 605114 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering

Nadere informatie

Het imago van Veghel. Samen maken we er werk van

Het imago van Veghel. Samen maken we er werk van Het imago van Samen maken we er Burgemeester Ina Adema Beste aren, Samen hebben we gemaakt tot wat het op dit moment is: een levendige om geving waar we prettig kunnen leven, wonen en werken. Dat bijzondere

Nadere informatie

achtergrond hoofdstuk 1 Structuurvisie 2020 keuzes van visie naar uitvoering inbreng samenleving achtergrond ruimtelijk en sociaal kader bijlagen

achtergrond hoofdstuk 1 Structuurvisie 2020 keuzes van visie naar uitvoering inbreng samenleving achtergrond ruimtelijk en sociaal kader bijlagen 28 hoofdstuk 1 achtergrond Structuurvisie 2020 keuzes samenvatting achtergrond ruimtelijk en sociaal kader inbreng samenleving thematisch van visie naar uitvoering bijlagen zones 1 2 3 4 5 6 7 29 1.1 Inleiding

Nadere informatie

MEMO INLEIDING HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE IN HISTORISCH PERSPECTIEF. Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude College en raad KOPIE AAN:

MEMO INLEIDING HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE IN HISTORISCH PERSPECTIEF. Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude College en raad KOPIE AAN: MEMO AAN: T.A.V.: KOPIE AAN: Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude College en raad DATUM: 6 februari 2014 VAN: Harry ter Braak en Noortje Gerritsen BETREFT: Waardeprofiel PAGINA S: 5 INLEIDING Het wordt

Nadere informatie

Kavelpaspoort Bangert en Oosterpolder

Kavelpaspoort Bangert en Oosterpolder Kavelpaspoort Bangert en Oosterpolder Kavelpaspoort K21 Fase 4a Hoge Hemen hoorn.nl Bouw uw eigen huis Zonnig wonen In Bangert en Oosterpolder bouwt u uw eigen droomhuis op een zonnige kavel. U geniet

Nadere informatie

Toeristische visie Edam-Volendam

Toeristische visie Edam-Volendam Gemeente Edam-Volendam Toeristische visie Edam-Volendam Bijeenkomst bewoners lagroup 12 december 2012 - Stephen Hodes en Birte Querl 2011-137 pr 05 Inhoud Doel en kader van vanavond Sterktes + zwaktes,

Nadere informatie

Jacob Catsstraat Utrecht

Jacob Catsstraat Utrecht Jacob Catsstraat Utrecht Huurprijs 1.200,- per maand Meer informatie op www.ehr.nl Wonen in Utrecht Utrecht is het bruisende en kloppende hart van Nederland. De stad is gebouwd rondom de Dom Toren, die

Nadere informatie

Binnenstad Den Haag. 21 mei 2015 NRW projectbezoek Den Haag. Ad Dekkers Directeur Bureau Binnenstad Den Haag

Binnenstad Den Haag. 21 mei 2015 NRW projectbezoek Den Haag. Ad Dekkers Directeur Bureau Binnenstad Den Haag Binnenstad Den Haag 21 mei 2015 NRW projectbezoek Den Haag Ad Dekkers Directeur Bureau Binnenstad Den Haag Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015 De sterke punten Visie Consequente uitvoering en doorzettingsvermogen

Nadere informatie

Ruimtelijke patronen rond vrije tijd en recreatie in Flevoland

Ruimtelijke patronen rond vrije tijd en recreatie in Flevoland Ruimtelijke patronen rond vrije tijd en in Flevoland Dr. Roel Rutten (Universiteit van Tilburg) Nienke van Boom MSc. (NHTV Academy for Leisure) Ateliersessie Flevoperspectieven Recreatie en Vrije Tijd

Nadere informatie

3033BC Rotterdam. 445,20 p/mnd. 69,39 p/mnd. Netto huur. Servicekosten. Faciliteiten

3033BC Rotterdam. 445,20 p/mnd. 69,39 p/mnd. Netto huur. Servicekosten. Faciliteiten Heulbrug Schiekade 39 H 3033BC Rotterdam Netto huur 445,20 p/mnd Servicekosten 69,39 p/mnd Faciliteiten Woningomschrijving In het kleinschalige woongebouw Heulbrug is een 2-kamerappartement met loggia

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma. Uitvoeringsprogramma. Masterplan Orvelte

Uitvoeringsprogramma. Uitvoeringsprogramma. Masterplan Orvelte Uitvoeringsprogramma Uitvoeringsprogramma Masterplan Orvelte 1 Inleiding 1.1 Aanleiding Naast het masterplan voor Orvelte is een uitvoeringsprogramma opgesteld met concrete acties die voortkomen uit het

Nadere informatie

Welkom in Clarissenhof

Welkom in Clarissenhof 2 Welkom in Clarissenhof Hier komt alles samen. Rust en leven, de stad en groen, jong en oud, historie en moderne 03 architectuur. Gelegen op een minuut lopen van het station en vlak bij het centrum is

Nadere informatie

Actualisering Recreatief & Toeristisch Beleid Welkom in Veendam. 3 December 2010

Actualisering Recreatief & Toeristisch Beleid Welkom in Veendam. 3 December 2010 Actualisering Recreatief & Toeristisch Beleid 2011-2014 Welkom in Veendam 3 December 2010 Recreatief & Toeristisch beleid 1. Introductie 2. Recreatief en Toeristisch Product Veendam 3. College Programma

Nadere informatie

TE KOOP. Ambthuiswal 1 A K.K BC Bredevoort

TE KOOP. Ambthuiswal 1 A K.K BC Bredevoort Ambthuiswal 1 A 7126 BC Bredevoort TE KOOP 190.000 K.K. Ambthuiswal 1 A 7126 BC Bredevoort Inleiding Half vrijstaande dorpswoning met karakter Verlangt u naar sfeer en karakter? Wonen in het oude hart

Nadere informatie

Gouden Tips Beleving Openbaar Vervoer. 18 november 2015

Gouden Tips Beleving Openbaar Vervoer. 18 november 2015 Gouden Tips Beleving Openbaar Vervoer 18 november 2015 1 Schone omgeving Kracht van de schone omgeving Zichtbaar schoonhouden van de totale omgeving Gescheiden afvalinzameling draagt bij aan duurzaamheidsgevoel

Nadere informatie

3033BC Rotterdam. 558,83 p/mnd. 69,39 p/mnd. Netto huur. Servicekosten. Faciliteiten

3033BC Rotterdam. 558,83 p/mnd. 69,39 p/mnd. Netto huur. Servicekosten. Faciliteiten Heulbrug Schiekade 41 H 3033BC Rotterdam Netto huur 558,83 p/mnd Servicekosten 69,39 p/mnd Faciliteiten Woningomschrijving In het kleinschalige woongebouw Heulbrug is op korte termijn een 2-kamerappartement

Nadere informatie

Alles draait om beleving

Alles draait om beleving Samen ondernemen Alles draait om beleving Samen beleven Samenvatting Strategisch Businessplan Ondernemersfonds Tilburg Het is 2020 experience marketing horeca dienstensector beleving detailhandel events

Nadere informatie

Eeshoflaan LZ Tubbergen T E. I.

Eeshoflaan LZ Tubbergen T E. I. zorg voor mekaar Eeshoflaan 21 7651 LZ Tubbergen T. 0546-62 14 69 E. eeshof@zorggroepsintmaarten.nl I. www.zorggroepsintmaarten.nl zorg voor mekaar Welkom. Zorg voor mekaar 03 Woonzorgcentrum de Eeshof

Nadere informatie

Het Brielse Meer zoekt ondernemers met sprankelende ideeën. Ga jij de uitdaging aan?

Het Brielse Meer zoekt ondernemers met sprankelende ideeën. Ga jij de uitdaging aan? Het Brielse Meer zoekt ondernemers met sprankelende ideeën Ga jij de uitdaging aan? Nieuw elan voor het Brielse Meer Het Brielse Meer is een rustig recreatiegebied op het eiland Voorne-Putten. Met schoon,

Nadere informatie

3033BC Rotterdam. 548,85 p/mnd. 69,39 p/mnd. Netto huur. Servicekosten. Faciliteiten

3033BC Rotterdam. 548,85 p/mnd. 69,39 p/mnd. Netto huur. Servicekosten. Faciliteiten Heulbrug Schiekade 43 H 3033BC Rotterdam Netto huur 548,85 p/mnd Servicekosten 69,39 p/mnd Faciliteiten Woningomschrijving In het kleinschalige woongebouw Heulbrug is per direct een 2-kamerappartement

Nadere informatie

Natuurlijk Heerde! Een bloeiende gemeente op de Veluwe. W ij wonen waar anderen op vakantie gaan. CONCEPT Geactualiseerde Toekomstvisie 2025

Natuurlijk Heerde! Een bloeiende gemeente op de Veluwe. W ij wonen waar anderen op vakantie gaan. CONCEPT Geactualiseerde Toekomstvisie 2025 Natuurlijk Heerde! Een bloeiende gemeente op de Veluwe W ij wonen waar anderen op vakantie gaan CONCEPT Geactualiseerde Toekomstvisie 2025 even voorstellen In onze gemeente wonen ruim 18.500 mensen in

Nadere informatie

De gereserveerde 15 miljoen euro voor Maastricht Culturele Hoofdstad wordt over de hele provincie ingezet voor culturele doeleinden.

De gereserveerde 15 miljoen euro voor Maastricht Culturele Hoofdstad wordt over de hele provincie ingezet voor culturele doeleinden. Limburg heeft een uniek en veelzijdig cultuuraanbod. Dit komt tot uitdrukking in een enorme verscheidenheid met talloze monumenten, cultureel erfgoed, musea, culturele organisaties, evenementen en een

Nadere informatie

panel: : Stadsvisie 2030

panel: : Stadsvisie 2030 Uitkomsten 1 e peiling Enkhuizer stadspanel panel: : Stadsvisie 2030 Concept, 4 februari 2009 Samenvatting Inwoners van de gemeente Enkhuizen hebben in januari 2009 op verzoek van het gemeentebestuur hun

Nadere informatie

Positionering Nationale Parken Achtergrondinfo voor Utrechts Heuvelrug

Positionering Nationale Parken Achtergrondinfo voor Utrechts Heuvelrug Positionering Nationale Parken Achtergrondinfo voor Utrechts Heuvelrug Business Openers Business Openers helpt bedrijven en (netwerk)organisaties met het bepalen van hun positionering. Waar sta je voor

Nadere informatie

Het binnenstadsplan van Dokkum

Het binnenstadsplan van Dokkum Het binnenstadsplan van Dokkum Werkgroep Binnenstadsmanagement (gestart in 2013) o Ondernemers o Gemeente o Bewoners (sinds 2014) Prachtig stadje: een parel Binnenstad: overleven o Dokkum 15.000inw, verzorgingsgebied

Nadere informatie

gebruikswaarde belevingswaarde toekomstwaarde eigenheid: EHS als een kans juist voor de toekomst uitbreiding park naar natuurwaarde

gebruikswaarde belevingswaarde toekomstwaarde eigenheid: EHS als een kans juist voor de toekomst uitbreiding park naar natuurwaarde Werkgroep Sportvelden en IJsbaanterrein Economisch profiel gebruikswaarde belevingswaarde toekomstwaarde Versterken groen Score belangrijkheid (oranje ronde stickers): 1 Score kwetsbaarheid (groene ronde

Nadere informatie

De Haagse D66 Fietsagenda: Bewegen naar morgen!

De Haagse D66 Fietsagenda: Bewegen naar morgen! De Haagse D66 Fietsagenda: Bewegen naar morgen! D66 zet in op Den Haag als 'Fietsstad van de toekomst'. En daar moet Den Haag snel mee aan de slag! D66 gaat daarom ook voor Den Haag als Fietsstad van het

Nadere informatie

Von Kleistlaan Utrecht

Von Kleistlaan Utrecht Von Kleistlaan Utrecht Huurprijs 950,- per maand Meer informatie op www.ehr.nl Wonen in Utrecht Utrecht is het bruisende en kloppende hart van Nederland. De stad is gebouwd rondom de Dom Toren, die u geen

Nadere informatie

Gelselaar Beschermd Dorpsgezicht Wat betekent dat?

Gelselaar Beschermd Dorpsgezicht Wat betekent dat? Gelselaar Beschermd Dorpsgezicht Wat betekent dat? Gelselaar is aangewezen als beschermd dorpsgezicht. Het is het tweede beschermde gezicht in de gemeente Berkelland. In 1972 is de Mallumse molen en de

Nadere informatie

I N H O U D 1. INLEIDING 3 2. HET WADDENPARK AFSLUITDIJK 5 3. TOERISTISCHE AMBITIE 7 4. BELEVING & BEREIKBAARHEID 9 5. GEBIEDSGERICHTE AANPAK 11

I N H O U D 1. INLEIDING 3 2. HET WADDENPARK AFSLUITDIJK 5 3. TOERISTISCHE AMBITIE 7 4. BELEVING & BEREIKBAARHEID 9 5. GEBIEDSGERICHTE AANPAK 11 H E T W A D D E N PA R K A F S L U I T D I J K I N H O U D 1. INLEIDING 3 2. HET WADDENPARK AFSLUITDIJK 5 3. TOERISTISCHE AMBITIE 7 4. BELEVING & BEREIKBAARHEID 9 5. GEBIEDSGERICHTE AANPAK 11 6. TOEKOMSTPERSPECTIEF

Nadere informatie

St. Janstraat: 2 e atelierbijeenkomst Hoeven, 8 mei 2018

St. Janstraat: 2 e atelierbijeenkomst Hoeven, 8 mei 2018 St. Janstraat: 2 e atelierbijeenkomst Hoeven, 8 mei 2018 Opzet van deze bijeenkomst Opening, Jac Borghouts Heemkundekring, P. Lauwerijssen Riolering, Albert Verkooijen Groen, Gert Kroes Stand van zaken

Nadere informatie

3033BC Rotterdam. 551,11 p/mnd. 69,39 p/mnd. Netto huur. Servicekosten. Faciliteiten

3033BC Rotterdam. 551,11 p/mnd. 69,39 p/mnd. Netto huur. Servicekosten. Faciliteiten Heulbrug Schiekade 37 B 3033BC Rotterdam Netto huur 551,11 p/mnd Servicekosten 69,39 p/mnd Faciliteiten Woningomschrijving In de Heulbrug woont u in een comfortabel kleinschalig woongebouw. De woningen

Nadere informatie

Ontwikkelperspectief Centrum Ridderkerk 2035 Participatieproces - Stand van Zaken - Raadscommissie 16 mei 2019

Ontwikkelperspectief Centrum Ridderkerk 2035 Participatieproces - Stand van Zaken - Raadscommissie 16 mei 2019 Ontwikkelperspectief Centrum Ridderkerk 2035 Participatieproces - Stand van Zaken - Raadscommissie 16 mei 2019 1 Inhoud presentatie 1. Ontwikkelperspectief en participatieproces 2. Verloop proces stap

Nadere informatie

Het Dorphotel Een nieuwe impuls voor Dishoek

Het Dorphotel Een nieuwe impuls voor Dishoek Het Dorphotel Een nieuwe impuls voor Dishoek Bezoekadres Bouwfonds: s-heer Hendrikskinderendijk 111 (2e verdieping), 4461 EA Goes Postadres: Postbus 379, 4460 AT Goes Tel. 0113 25 65 00 Fax 0113 25 65

Nadere informatie

MOERDIJKPANEL OVER IMAGO EN RECREATIE

MOERDIJKPANEL OVER IMAGO EN RECREATIE MOERDIJKPANEL OVER IMAGO EN RECREATIE Gemeente Moerdijk Juni 2017 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Piet Heinkade 55 1019 GM Amsterdam 020-3330670 Rapportnummer 2017/concept Datum Juni 2017

Nadere informatie

Riante bouwkavels tussen Haarlem en Leiden in het buitengebied van Lisse.

Riante bouwkavels tussen Haarlem en Leiden in het buitengebied van Lisse. Riante bouwkavels tussen Haarlem en Leiden in het buitengebied van Lisse. Riante bouwkavels tussen Haarlem en Leiden in het buitengebied van Lisse. Vrij wonen in de Randstad Uw droomhuis Heerlijkheid Akervoorde

Nadere informatie

Geef Kleur aan uw bijeenkomst Agora, trefpunt van mensen, dromen en ideeën

Geef Kleur aan uw bijeenkomst Agora, trefpunt van mensen, dromen en ideeën Geef Kleur aan uw bijeenkomst Agora, trefpunt van mensen, dromen en ideeën congres vergadering bedrijfsfeest training theater op maat productpresentatie receptie workshop presentatie tv uitzending EEN

Nadere informatie

Opgave en. toekomstperspectief EEN NIEUWE TOEKOMST

Opgave en. toekomstperspectief EEN NIEUWE TOEKOMST 3 EEN NIEUWE TOEKOMST Opgave en toekomstperspectief De aandacht die er binnen het huidige politieke en bestuurlijke klimaat is voor de verbetering van wijken als Transvaal, is een kans die met beide handen

Nadere informatie

Samen leven in Bernheze

Samen leven in Bernheze Samen leven in Bernheze Wij zijn samen Bernheze. Oud en Jong, werkend of nog naar school, of misschien al met pensioen. Wij zijn het die er samen voor zorgen dat het hier prettig leven is en wij zijn er

Nadere informatie