Maandbrief - Klimop-Buiten - november 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Maandbrief - Klimop-Buiten - november 2016"

Transcriptie

1 Maandbrief - Klimop-Buiten - november 2016 Ten Harmsen v.d. Beekpad BK Almere Website: dir.klimopbuiten@prisma-almere.nl Agenda november 2016: Week van 31 oktober: Donderdag 10 november: Vrijdag 11 november: Maandag 21 november: Oudergesprekken Workshop Ratelaar en Rozemarijn (op school) Workshop Leeuwenbek en Berenklauw (op school) Informatieavond VO-scholen, locatie Klimop-Stad Beste ouders en verzorgers, In deze maandbrief vindt u natuurlijk informatie over activiteiten in de maand november, maar ook foto s uit de maand oktober waarin het o.a. Kinderboekenweek was en de school 25 jaar bestond. Op onze website plaatsen we ook regelmatig foto s en berichten zodat u kunt zien wat en hoe er wordt geleerd, gewerkt, gespeeld en gevierd. Vanaf begin november staan in alle groepen thema s ( units ) van IPC centraal (IPC = International Primary Curriculum). In het vorige schooljaar hebben we proef gedraaid met IPC en dit beviel heel goed. In deze maandbrief leest u hier natuurlijk meer over. Bij deze maandbrief vindt u drie bijlagen. De eerste bijlage is een artikel voor ouders en verzorgers over ZIEN!, het observatie-instrument voor de sociaal-emotionele ontwikkeling. In de tweede bijlage vindt u tips om uw kind te helpen met lezen en de derde bijlage is de aankondiging van een interessante sportdag van o.a. Sportservice Flevoland. Vriendelijke groet, Arno Westerhof, adjunct-directeur Oudergesprekken In de week van 31 oktober staan de eerste oudergesprekken van dit jaar gepland. Deze gesprekken zijn bedoeld om kennis te maken met de leerkracht(en) en samen te bespreken hoe de eerste periode van het schooljaar is verlopen. In het gesprek wordt u ook geïnformeerd over de opbrengst van de observatie m.b.t. de sociaal-emotionele ontwikkeling met ZIEN!. In de eerste bijlage vindt u een artikel met informatie over ZIEN! voor ouders en verzorgers. IPC In het vorige schooljaar hebben we in de projectperiode gewerkt met IPC, het International Primary Curriculum. Met IPC werkten we tijdens deze weken in de groepen rond het thema Reizen op de vestiging in Almere Buiten en rond het thema Voeding op de vestiging in Almere Stad. Hierbij werd een aantal vakgebieden samen gevoegd, o.a. geschiedenis, handvaardigheid, natuur, aardrijkskunde, muziek en ICT.

2 Door deze weken met IPC te werken keken we of dit een passende manier is om het leren bij deze vakgebieden beter in samenhang vorm te geven. Dit is zo goed bevallen dat we verder gaan met IPC. In oktober zijn de teams met trainers van IPC gedurende een studiemiddag aan de slag geweest om zich de werkwijze van IPC verder eigen te maken en de units (thema s) voor deze periode voor te bereiden. In november en december wordt met deze units geleerd en gewerkt: Feest : groepen Ridderspoor, Korenbloem, Jasmijn, Goudsbloem, Zonnebloem en Klaproos. Op reis : groepen Passiebloem en Madelief Huis en Thuis : groep Pimpernel Samenleven : groepen Ratelaar, Rozemarijn, Berenklauw en Leeuwenbek De actieve planeet : groepen Lavendel, Lisdodde, Sleutelbloem en Distel U zult in de komende weken ongetwijfeld van uw kinderen horen over deze units en er zal in de groepen veel te zien zijn van alles wat er geleerd wordt. Informatieavond door het Voortgezet Onderwijs Ook dit jaar verzorgt onze school met een aantal collega s uit het voortgezet onderwijs een informatieavond speciaal voor ouders en verzorgers van de schoolverlaters van De Klimop. In drie rondes wordt u geïnformeerd door medewerkers van het Praktijkonderwijs (PrO Almere), het OPDC (Ortho Pedagogisch Didactisch Centrum) en het LWOO (leerwegondersteunend onderwijs in het VMBO). Deze avond staat gepland op maandag 21 november van tot ca uur op de vestiging in Almere Stad (Rossinistraat 5, 1323 BP). Personeel Juf Jenny Oudhuis (onderwijsassistent in de groep Ridderspoor) zal per 1 december De Klimop verlaten om aan de slag te gaan bij de kinderopvang waar zij al een aantal maanden werkzaam is naast haar dagen op De Klimop. Zodra bekend is wie haar gaat vervangen zullen we u hierover informeren. Na het vertrek van juf Daphne hebben juf Galina en juf Gwen voor de vervanging gezorgd in de groep Ridderspoor. We zijn blij u te kunnen melden dat we een goede vaste vervanger hebben gevonden in juf Sharón Baljé. Zij zal m.i.v. december op maandag en dinsdag het onderwijs verzorgen in de groep Ridderspoor. Dit doet zij dan naast het invalwerk dat zij op donderdag en vrijdag in de groep Korenbloem doet. Sinterklaas Op zaterdag 12 november komt Sinterklaas weer aan in Nederland. In school bereiden we ons natuurlijk ook voor op het Sinterklaasfeest. We gaan op 22 november vanaf half 3 versieren voor de Sint. Komt u helpen? U kunt zich opgeven bij juf Saskia. (s.vandiemen@de-klimop.nl). Op 29 november mogen de kinderen hun schoen zetten op school. Wij vieren het Sinterklaasfeest op maandag 5 december. Meer informatie volgt. Young Focus In oktober een bedrag van opgehaald 2,35 voor ons sponsorkind. Dank voor uw bijdrage ook namens Young Focus! (Een bijdrage kan op de dinsdag meegegeven worden.)

3 Trefwoord thema uitleg Week 42 t/m 45 (17 oktober t/m 11 november): Doorbijten Inhoud: Over ergens voor gaan, je doel nastreven en volhouden. Over wat je ertoe brengt om tegenstand te overwinnen. Bijbel: Jakob en Esau, Jakob en Laban; Rachel en Lea (Genesis 25 t/m 33). Week 46 t/m 48 (14 november t/m 2 december): Verbinden Inhoud: Over wat mensen bindt en de kracht van een samenleving. Over verdeeldheid en over broederschap, over tegenpolen en bruggenbouwers. Bijbel: Jozef en zijn broers (Genesis 37); Jozef, Potifar en de farao (Genesis 39 t/m 41); Het weerzien van de broers (Genesis 44 en 45). Gefeliciteerd! In november zijn de volgende leerlingen jarig: Juraino, Dyshanté, Indy, Denisa, Quincy, Caitlin, Dony, Julian, Karin en Milan (groep Ratelaar). Alvast van harte en een fijne dag gewenst! Fietsenrekken Vriendelijk (herhaald) verzoek om uw fiets/brommer niet in de fietsenrekken te plaatsen maar bijvoorbeeld bij het hek bij het pannaveldje. Soms staan er zoveel fietsen/brommers van ouders in het rek dat de kinderen de fiets elders of naast het rek moeten plaatsen. Bedankt voor uw medewerking! Uit de groepen Tijdens de Kinderboekenweek werd in de groep Ridderspoor ouderwets gepunnikt en kwam de oma van Luka voorlezen:

4 Op 5 oktober vierden we dat de school 25 jaar bestaat. Er was een ballonnenboog, er was taart en de Gebroeders Kist verzorgden een spetterend optreden voor de kinderen. Voor bewegende beelden van het optreden van Gebroeders Kist kunt u terecht op de website:

5 Bijlage 1: ZIEN! op school Aandacht voor het sociaal-emotioneel functioneren van kinderen: waardevol! Verder kijken met ZIEN! ZIEN! is een digitaal hulpmiddel dat op school gebruikt wordt door de leerkrachten. Aan de hand van een vragenlijst kan de leerkracht het sociaal-emotionele functioneren van een kind in kaart brengen. Erna komen er suggesties voor de leerkracht hoe hij of de groep of een kind extra zou kunnen ondersteunen. Leerlingen van groep 5 tot en met 8 kunnen ook zelf een vragenlijst invullen. Door hun antwoorden krijg je als leerkracht een beeld van wat het kind van zichzelf vindt en hoe het dingen beleeft. Dat is heel waardevol. Het vormt vaak ook de aanleiding voor een mooi gesprek: waarover ben je tevreden? Wat zou er anders kunnen? Wat kun jij daar zelf voor doen? Hoe kan ik jou daarbij helpen? Betrokkenheid, welbevinden en vijf sociale vaardigheden ZIEN! stelt de leerkracht vragen over zeven onderdelen. Dat zijn Betrokkenheid en Welbevinden en de vijf sociale vaardigheden: Sociaal initiatief, Sociale flexibiliteit, Sociale autonomie, Impulsbeheersing en Inlevingsvermogen. Bij Betrokkenheid gaat het om de gerichtheid om een taak. Concentratie op het werk is duidelijk te zien. Het kind laat zich niet zomaar afleiden, ook al is er bijvoorbeeld drukte van andere kinderen om hem heen. Welbevinden betekent het zich thuis voelen en zichzelf kunnen zijn. Het kind toont een blijde en levenslustige indruk. Wanneer een kind op een ander kind durft af te stappen, toont het kind sociaal initiatief. Het kan contact maken met andere kinderen en durft uit zichzelf iets te vertellen. Sociale flexibiliteit is een vaardigheid die belangrijk kan zijn om bijvoorbeeld goed te kunnen samenwerken met andere kinderen. Het kind is in staat om een compromis te sluiten en kan zijn eigen plan loslaten als dat nodig is. Teleurstellingen horen erbij, maar het kind kan zich over de teleurstelling heen zetten. Eigen keuzes maken en voor jezelf opkomen, dat is sociale autonomie. Beschikken over eigenheid bevordert namelijk dat je bij je eigen keuzes kunt blijven, de groepsdruk kan weerstaan en niet al te afhankelijk bent van wat anderen van je vinden. Wanneer een kind eerst denkt en daarna doet, dan laat hij zien dat hij controle heeft over zijn eigen gedrag. Dit wordt impulsbeheersing genoemd. Hij vraagt weinig aandacht en kan zich goed aan de regels houden. Hierdoor is het kind in staat vriendschap te sluiten. Het samenwerken verloopt soepel en conflicten en ruzies worden opgelost. Betrokkenheid en welbevinden worden als voorwaardelijk gezien om te kunnen ontwikkelen. U kunt het zich wel voorstellen: als je niet lekker in je vel zit, bijvoorbeeld omdat je vaak hoofdpijn hebt, of omdat je thuis met verdrietige dingen te maken hebt, dan lukt het niet zo goed om te leren of om met andere kinderen om te gaan. Het is dan belangrijk dat eerst samen met het kind en u als ouder gekeken wat er gedaan kan worden om de betrokkenheid en het welbevinden te verbeteren.

6 Een kind met inlevingsvermogen is in staat om zich te verplaatsen in de ander en kan zijn gevoelens daarop afstemmen. Een kind dat zich inleeft in de ander, laat merken dat het oog heeft voor anderen. Het weet wanneer andere kinderen hulp nodig hebben. Het tonen van deze vaardigheid draagt doorgaans positief bij aan het groepsklimaat. De zeven onderdelen beïnvloeden elkaar. Een jongen die niet goed zijn impulsen kan beheersen en daardoor veel conflicten heeft, zal minder goed vriendjes maken. Kinderen in de groep zullen hem misschien gaan mijden. Hierdoor kan het kind zich minder gelukkig voelen en gaat zijn welbevinden omlaag. Een meisje dat erg vasthoudt aan haar eigen ideeën en het moeilijk vindt om deze los te laten, zal veel moeite ondervinden bij het samenwerken en samenspelen. Die jongen die alles maar goed vindt en niet zo vaak zijn eigen mening geeft. Durft hij wel zichzelf te zijn? En is hij hier gelukkig mee? ZIEN! ondersteunt de leerkracht De leerkracht heeft met ZIEN! een middel in handen dat hem helpt om de signalen die kinderen afgeven op te vangen. Hierdoor is hij in staat de kinderen in zijn groep beter te begrijpen. Doordat ZIEN! de leerkracht ook suggesties geeft voor ondersteuning, kan de leerkracht de groep, een groepje kinderen of een kind een stapje verder helpen wanneer er behoefte is aan hulp.

7 Bijlage 2:

8 Bijlage 3:

Maandbrief - Klimop-Stad - november 2016

Maandbrief - Klimop-Stad - november 2016 Maandbrief - Klimop-Stad - november 2016 Rossinistraat 5 1323 BP Almere Tel. 036-5364814 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopstad@prisma-almere.nl Agenda november 2016: Week van 31 oktober: Donderdag

Nadere informatie

Maandbrief - Klimop-Buiten - november 2017

Maandbrief - Klimop-Buiten - november 2017 Maandbrief - Klimop-Buiten - november 2017 Ten Harmsen v.d. Beekpad 6 1336 BK Almere 036-5451462 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopbuiten@prisma-almere.nl Agenda november 2017: Maandag 6 november:

Nadere informatie

Ouderinformatie over ZIEN!

Ouderinformatie over ZIEN! Ouderinformatie over ZIEN! Algemene ouderavond 1 november 2012 ZIEN! is een product van, in samenwerking met ParnasSys ZIEN op school Aandacht voor het sociaal-emotioneel functioneren van kinderen. Sanne

Nadere informatie

Maandbrief Klimop-Stad november 2013

Maandbrief Klimop-Stad november 2013 Maandbrief Klimop-Stad november 2013 Rossinistraat 5 1323 BP Almere Tel. 036-5364814 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopstad@prisma-almere.nl Agenda november: Maandag 4 november: 19.30 uur Informatieavond

Nadere informatie

Maandbrief - Klimop-Buiten - november 2018

Maandbrief - Klimop-Buiten - november 2018 Maandbrief - Klimop-Buiten - november 2018 Ten Harmsen v.d. Beekpad 6 1336 BK Almere 036-5451462 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopbuiten@prisma-almere.nl Agenda november 2018: Maandag 19 november:

Nadere informatie

Maandbrief - Klimop-Buiten - December 2017

Maandbrief - Klimop-Buiten - December 2017 Maandbrief - Klimop-Buiten - December 2017 Ten Harmsen v.d. Beekpad 6 1336 BK Almere 036-5451462 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopbuiten@prisma-almere.nl Agenda december 2017: Dinsdag 5 december:

Nadere informatie

Maandbrief - Klimop-Buiten - Oktober 2015

Maandbrief - Klimop-Buiten - Oktober 2015 Maandbrief - Klimop-Buiten - Oktober 2015 Ten Harmsen v.d. Beekpad 6 1336 BK Almere 036-5451462 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopbuiten@prisma-almere.nl Agenda Oktober 2015: Maandag 5 oktober

Nadere informatie

Maandbrief - Klimop-Buiten - oktober 2017

Maandbrief - Klimop-Buiten - oktober 2017 Maandbrief - Klimop-Buiten - oktober 2017 Ten Harmsen v.d. Beekpad 6 1336 BK Almere 036-5451462 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopbuiten@prisma-almere.nl Agenda oktober 2017: Donderdag 5 oktober:

Nadere informatie

Maandbrief - Klimop-Buiten - November 2013

Maandbrief - Klimop-Buiten - November 2013 Maandbrief - Klimop-Buiten - November 2013 Ten Harmsen v.d. Beekpad 6 1336 BK Almere 036-5451462 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopbuiten@prisma-almere.nl Agenda November 2013: Vrijdag 1 november

Nadere informatie

Maandbrief - Klimop - Buiten - maart 2018

Maandbrief - Klimop - Buiten - maart 2018 Maandbrief - Klimop - Buiten - maart 2018 Ten Harmsen v.d. Beekpad 6 1336 BK Almere 036-5451462 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopbuiten@prisma-almere.nl Agenda maart 2018: Maandag 26 februari

Nadere informatie

Sofie en Sam uit groep 5 en Vanity uit groep 6 hebben hun tafeltjesdiploma gehaald. Toppie! Super gedaan.

Sofie en Sam uit groep 5 en Vanity uit groep 6 hebben hun tafeltjesdiploma gehaald. Toppie! Super gedaan. 6 november 2015 - nummer 5 Agenda Dinsdag 10 november Woensdag 11 november Donderdag 12 november Vrijdag 13 november Maandag 16 november Donderdag 19 november Vrijdag 20 november intekenmogelijkheid oudergesprekken

Nadere informatie

Maandbrief Klimop-Stad september 2013

Maandbrief Klimop-Stad september 2013 Maandbrief Klimop-Stad september 2013 Rossinistraat 5 1323 BP Almere Tel. 036-5364814 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopstad@prisma-almere.nl Agenda september: Woensdag 4 september: Woensdag

Nadere informatie

Informatieavond schoolkamp voor de ouders/verzorgers van de schoolverlaters. Aanvang uur. Periodeplanningsdag, alle leerlingen zijn vrij

Informatieavond schoolkamp voor de ouders/verzorgers van de schoolverlaters. Aanvang uur. Periodeplanningsdag, alle leerlingen zijn vrij Maandbrief Klimop-Stad september 2016 Rossinistraat 5 1323 BP Almere Tel. 036-5364814 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopstad@prisma-almere.nl Agenda september 2016: Donderdag 8 september: Vrijdag

Nadere informatie

Nieuws. Flits 5 november 2013 Jaargang 04 NieuwsFlits 5a

Nieuws. Flits 5 november 2013 Jaargang 04 NieuwsFlits 5a 5 november 2013 Jaargang 04 Nieuws 5a Denk je aan danken? thema en actie rondom dankdag Afgelopen maandag zijn we de maand november met elkaar begonnen in de hal. Juf Janneke Veldhuis heeft ons een verhaal

Nadere informatie

Maandbrief Klimop-Stad november 2015

Maandbrief Klimop-Stad november 2015 Maandbrief Klimop-Stad november 2015 Rossinistraat 5 1323 BP Almere Tel. 036-5364814 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopstad@prisma-almere.nl Agenda: Donderdag 5 november: Vrijdag 6 november:

Nadere informatie

Maandbrief - Klimop-Buiten - januari 2016

Maandbrief - Klimop-Buiten - januari 2016 Maandbrief - Klimop-Buiten - januari 2016 Ten Harmsen v.d. Beekpad 6 1336 BK Almere 036-5451462 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopbuiten@prisma-almere.nl Agenda Januari 2016: Maandag 4 januari

Nadere informatie

UIT DE STOKLAND GEKLAPT 3. Er is weer veel gebeurd op de Stokland..dus: tijd voor een nieuwe UDSG, om even achter- en vooruit te blikken.

UIT DE STOKLAND GEKLAPT 3. Er is weer veel gebeurd op de Stokland..dus: tijd voor een nieuwe UDSG, om even achter- en vooruit te blikken. Beste ouder(s), verzorger(s), Er is weer veel gebeurd op de Stokland..dus: tijd voor een nieuwe UDSG, om even achter- en vooruit te blikken. Hulp bij overblijven In de UDSG en via het ouderportaal hebben

Nadere informatie

UIT DE STOKLAND GEKLAPT 2

UIT DE STOKLAND GEKLAPT 2 Beste ouder(s), verzorger(s), Het lijkt soms nog zomer maar de herfstvakantie is toch echt nabij. We hebben er inmiddels acht schoolweken opzitten en we kunnen met recht zeggen dat het spits is afgebeten.

Nadere informatie

Maandbrief - Klimop-Buiten - september 2017

Maandbrief - Klimop-Buiten - september 2017 Maandbrief - Klimop-Buiten - september 2017 Ten Harmsen v.d. Beekpad 6 1336 BK Almere 036-5451462 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopbuiten@prisma-almere.nl Agenda september 2017: Maandag 4 september:

Nadere informatie

9 Nationaal schoolontbijt 22 Kerstviering 13 KSG dienst 26 Kerstvakantie. 16 Actie Lightwise. 23 Sinterklaassprookje. Vanuit de directie

9 Nationaal schoolontbijt 22 Kerstviering 13 KSG dienst 26 Kerstvakantie. 16 Actie Lightwise. 23 Sinterklaassprookje. Vanuit de directie CBO Het Kompas Jol 38 8446 EZ Heerenveen www.hetkompas-meilan.nl S C H O O L J A A R 2 0 1 6-2 0 1 7 0 3 N O V E M B E R 2 0 1 6 Directeur: Bartele van der Veer directeur.hetkompas@ cbo-meilan.nl TREFWOORD

Nadere informatie

Project een terugblik Een collage als terugblik op het project Communicatie waarbij in alle groepen veel werd geleerd over verschillende aspecten van

Project een terugblik Een collage als terugblik op het project Communicatie waarbij in alle groepen veel werd geleerd over verschillende aspecten van Maandbrief Klimop-Stad april 2014 Rossinistraat 5 1323 BP Almere Tel. 036-5364814 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopstad@prisma-almere.nl Agenda april: Dinsdag 1 april: Donderdag 3 april: Donderdag

Nadere informatie

Maandbrief - Klimop-Buiten - februari 2016

Maandbrief - Klimop-Buiten - februari 2016 Maandbrief - Klimop-Buiten - februari 2016 Ten Harmsen v.d. Beekpad 6 1336 BK Almere 036-5451462 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopbuiten@prisma-almere.nl Agenda Februari 2016: Woensdag 3 februari

Nadere informatie

Maandbrief - Klimop-Stad - mei 2017

Maandbrief - Klimop-Stad - mei 2017 Maandbrief - Klimop-Stad - mei 2017 Rossinistraat 5 1323 BP Almere Tel. 036-5364814 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopstad@prisma-almere.nl Agenda mei 2017: Dinsdag 2 mei: Donderdag 4 mei: Vrijdag

Nadere informatie

Maandbrief - Klimop-Stad - september 2017

Maandbrief - Klimop-Stad - september 2017 Maandbrief - Klimop-Stad - september 2017 Rossinistraat 5 1323 BP Almere Tel. 036-5364814 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopstad@prisma-almere.nl Agenda september 2017: Maandag 4 september: Maandag

Nadere informatie

Maandbrief Klimop-Stad juli 2016

Maandbrief Klimop-Stad juli 2016 Maandbrief Klimop-Stad juli Rossinistraat 5 1323 BP Almere Tel. 036-5364814 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopstad@prisma-almere.nl Agenda: Vrijdag 1 juli: Vrijdag 1 juli: Maandag 4 juni en dinsdag

Nadere informatie

Maandbrief - Klimop-Buiten - Oktober 2013

Maandbrief - Klimop-Buiten - Oktober 2013 Maandbrief - Klimop-Buiten - Oktober 2013 Ten Harmsen v.d. Beekpad 6 1336 BK Almere 036-5451462 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopbuiten@prisma-almere.nl Agenda Oktober 2013: Donderdag 3 oktober

Nadere informatie

Maandbrief - Klimop-Buiten - maart 2016

Maandbrief - Klimop-Buiten - maart 2016 Maandbrief - Klimop-Buiten - maart 2016 Ten Harmsen v.d. Beekpad 6 1336 BK Almere 036-5451462 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopbuiten@prisma-almere.nl Agenda Maart 2016: Maandag 29 februari

Nadere informatie

Maandbrief Klimop-Stad januari 2015

Maandbrief Klimop-Stad januari 2015 Maandbrief Klimop-Stad januari 2015 Rossinistraat 5 1323 BP Almere Tel. 036-5364814 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopstad@prisma-almere.nl Agenda januari: Maandag 5 januari: Eerste lesdag in

Nadere informatie

Maandbrief - Klimop-Buiten - September 2013

Maandbrief - Klimop-Buiten - September 2013 Maandbrief - Klimop-Buiten - September 2013 Ten Harmsen v.d. Beekpad 6 1336 BK Almere 036-5451462 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopbuiten@prisma-almere.nl Agenda September 2013: Woensdag 4 september

Nadere informatie

Maandbrief - Klimop-Buiten - Juni 2014

Maandbrief - Klimop-Buiten - Juni 2014 Maandbrief - Klimop-Buiten - Juni 2014 Ten Harmsen v.d. Beekpad 6 1336 BK Almere 036-5451462 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopbuiten@prisma-almere.nl Agenda juni 2014: Maandag 2 juni : Studiedag,

Nadere informatie

Maandbrief Klimop-Stad januari 2014

Maandbrief Klimop-Stad januari 2014 Maandbrief Klimop-Stad januari 2014 Rossinistraat 5 1323 BP Almere Tel. 036-5364814 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopstad@prisma-almere.nl Agenda januari: Maandag 6 januari: Eerste lesdag van

Nadere informatie

STAP IN EN REIS MEE. Nieuwsbrief 6 Soesterberg, 15 november 2018

STAP IN EN REIS MEE. Nieuwsbrief 6 Soesterberg, 15 november 2018 Gen.Winkelmanstraat 111 3769 EC Soesterberg tel. 0346 351518 e-mail: info@depostiljonsoesterberg.nl website : www.depostiljonsoesterberg.nl STAP IN EN REIS MEE Nieuwsbrief 6 Soesterberg, 15 november 2018

Nadere informatie

Maandbrief - Klimop-Buiten - Januari 2015

Maandbrief - Klimop-Buiten - Januari 2015 Maandbrief - Klimop-Buiten - Januari 2015 Ten Harmsen v.d. Beekpad 6 1336 BK Almere 036-5451462 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopbuiten@prisma-almere.nl Agenda januari 2015: Maandag 5 januari

Nadere informatie

Maandbrief - Klimop-Buiten - mei 2017

Maandbrief - Klimop-Buiten - mei 2017 Maandbrief - Klimop-Buiten - mei 2017 Ten Harmsen v.d. Beekpad 6 1336 BK Almere 036-5451462 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopbuiten@prisma-almere.nl Agenda mei 2017: Dinsdag 2 mei: Donderdag

Nadere informatie

Maandbrief - Klimop-Stad - juni 2018

Maandbrief - Klimop-Stad - juni 2018 Maandbrief - Klimop-Stad - juni 2018 Rossinistraat 5 1323 BP Almere Tel. 036-5364814 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopstad@prisma-almere.nl Agenda juni 2018: Vrijdag 9 juni: Maandag 11 en dinsdag

Nadere informatie

Maandbrief - Klimop-Buiten - juli 2016

Maandbrief - Klimop-Buiten - juli 2016 Maandbrief - Klimop-Buiten - juli 2016 Ten Harmsen v.d. Beekpad 6 1336 BK Almere 036-5451462 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopbuiten@prisma-almere.nl Agenda juli 2016: Vrijdag 1 juli: Week van

Nadere informatie

Maandbrief Klimop-Stad maart 2015

Maandbrief Klimop-Stad maart 2015 Maandbrief Klimop-Stad maart 2015 Rossinistraat 5 1323 BP Almere Tel. 036-5364814 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopstad@prisma-almere.nl Agenda maart: Maandag 2 maart: Woensdag 4 maart: Maandag

Nadere informatie

Maandbrief Klimop-Stad juni 2016

Maandbrief Klimop-Stad juni 2016 Maandbrief Klimop-Stad juni 2016 Rossinistraat 5 1323 BP Almere Tel. 036-5364814 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopstad@prisma-almere.nl Agenda: Vrijdag 3 juni: Vrijdag 17 juni: Maandag 20 juni:

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, 14 oktober 2016 weeknieuws 7 Beste ouders/verzorgers, Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl

Nadere informatie

Maandbrief Klimop-Stad september 2015

Maandbrief Klimop-Stad september 2015 Maandbrief Klimop-Stad september 2015 Rossinistraat 5 1323 BP Almere Tel. 036-5364814 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopstad@prisma-almere.nl Agenda juli-augustus: Dinsdag 1 september: Donderdag

Nadere informatie

Maandbrief - Klimop-Buiten - Maart 2015

Maandbrief - Klimop-Buiten - Maart 2015 Maandbrief - Klimop-Buiten - Maart 2015 Ten Harmsen v.d. Beekpad 6 1336 BK Almere 036-5451462 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopbuiten@prisma-almere.nl Agenda maart 2015: Woensdag 4 maart : Woensdag

Nadere informatie

Maandbrief - Klimop-Buiten - November 2015

Maandbrief - Klimop-Buiten - November 2015 Maandbrief - Klimop-Buiten - November 2015 Ten Harmsen v.d. Beekpad 6 1336 BK Almere 036-5451462 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopbuiten@prisma-almere.nl Agenda November 2015: Maandag 16 november

Nadere informatie

Intro Geachte ouders, verzorgers, Trefwoord doorbijten verbinden Wim Hofmanplein donderdagmiddag 17 november om uur

Intro Geachte ouders, verzorgers, Trefwoord doorbijten verbinden Wim Hofmanplein donderdagmiddag 17 november om uur Intro Geachte ouders, verzorgers, Na een fijne week herfstvakantie gaan we op naar de tijd van de feesten. Gezellig met de cadeautjes rondom Sinterklaas en met de lichtjes naar ons Kerstfeest. We kijken

Nadere informatie

Maandbrief Klimop-Stad juli 2014

Maandbrief Klimop-Stad juli 2014 Maandbrief Klimop-Stad juli 2014 Rossinistraat 5 1323 BP Almere Tel. 036-5364814 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopstad@prisma-almere.nl Agenda juli: Dinsdag 1 juli: Afscheidsavond schoolverlaters

Nadere informatie

Toelichting zeven dimensies

Toelichting zeven dimensies Toelichting zeven dimensies Expertsysteem ZIEN! voor het primair onderwijs December 2009 ZIEN! is een product van, in samenwerking met ParnasSys Inhoudsopgave Zeven dimensies 3 1. De kwaliteitsdimensies

Nadere informatie

Maandbrief - Klimop-Buiten - April 2015

Maandbrief - Klimop-Buiten - April 2015 Maandbrief - Klimop-Buiten - April 2015 Ten Harmsen v.d. Beekpad 6 1336 BK Almere 036-5451462 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopbuiten@prisma-almere.nl Agenda april 2015: Donderdag 2 april :

Nadere informatie

Vuurvlindernieuws oktober Nieuwe leerlingen:

Vuurvlindernieuws oktober Nieuwe leerlingen: Vuurvlindernieuws oktober 2016 Nieuwe leerlingen: In groep 1c heten we Dex Bruining welkom als nieuwe leerling. Vanwege een verhuizing zijn ook Teun Rijpma (groep 1b) en Stan Rijpma (groep 3a) vanaf dinsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2016 Fiduciaschool

Nieuwsbrief November 2016 Fiduciaschool Nieuwsbrief November 2016 Fiduciaschool CSBO Fiduciaschool, Distributiestraat 1, 9728 CR GRONINGEN Bijbelonderwijs en Trefwoord Voor de levensbeschouwelijke opvoeding van uw kinderen gebruiken we op school

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, 25 november 2016 weeknieuws 12 Sinterklaas Kapoentje, gooi wat in mijn schoentje. Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Kortom, we zijn begonnen. Dick Bremmer directeur

Kortom, we zijn begonnen. Dick Bremmer directeur Beste ouder(s), Het schooljaar 2017-2018 is alweer enkele weken oud en we zijn voortvarend gestart. Zo hebben we al kunnen genieten van de opening van het nieuwe thema, heeft de drukbezochte informatie-

Nadere informatie

Stellingen en normering leerlingvragenlijst

Stellingen en normering leerlingvragenlijst Stellingen en normering leerlingvragenlijst Expertsysteem ZIEN! voor het primair onderwijs 2.0 juli 2012 ZIEN! is een product van, in samenwerking met ParnasSys ZIEN!PO leerlingvragenlijst 2.0 Stellingen

Nadere informatie

Schooljournaal November 2018

Schooljournaal November 2018 Schooljournaal November 2018 In dit nummer: Kerstviering Kerstbrunch Sinterklaasfeest Overblijfouders Wonderlijk gemaakt Leerlingenraad Schoolfruit De Vreedzame school Blok 4 ZIEN! Positieve uitslag! Actuele

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord

Inhoudsopgave. Voorwoord Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Voorwoord Juf Eva Hoopman Juf Linda Serious Request groep 6/7B (Leon) Terugblik kerstmarkt Heb jij ook een foto op de kerstmarkt laten maken? Informatieavond groep 7 en 8 Luizenpluizen

Nadere informatie

Info december CBS t Klinket Tramstraat BX Koudekerke

Info december CBS t Klinket Tramstraat BX Koudekerke Info december 2018 CBS t Klinket Tramstraat 36 4371 BX Koudekerke 0118-556126 klinket@primas-scholengroep.nl Belangrijke data: 5 december - Sinterklaasfeest 20 december - s middags vrij! 20 december -

Nadere informatie

Stellingen leerlingvragenlijst

Stellingen leerlingvragenlijst Stellingen leerlingvragenlijst Expertsysteem ZIEN! voor het primair onderwijs 1.0 sept 2011 ZIEN! is een product van, in samenwerking met ParnasSys ZIEN!PO leerlingvragenlijst Stellingen en toelichtingen

Nadere informatie

MAANDMEMO januari 2019

MAANDMEMO januari 2019 MAANDMEMO januari 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Midden in de kerstvakantie ontvangt u al de eerste maandmemo van 2019. Na een geslaagde kerstviering, waarbij het geweldige bedrag voor de stichting

Nadere informatie

Nr november 2016

Nr november 2016 Nr. 5 11 november 2016 punt is dat vooral het maken van een originele surprise het belangrijkste is. De bel zal op deze ochtend al om 8.20 uur gaan. De kinderen gaan direct naar binnen, zodat elke klas

Nadere informatie

ZIEN!leerlingvragenlijst BETROKKENHEID WELBEVINDEN. Dit klopt soms. Dit klopt vaak. Dit klopt (bijna)nooit. Dit klopt (bijna) altijd

ZIEN!leerlingvragenlijst BETROKKENHEID WELBEVINDEN. Dit klopt soms. Dit klopt vaak. Dit klopt (bijna)nooit. Dit klopt (bijna) altijd Naam:. Datum:. ZIEN!leerlingvragenlijst Dit klopt (bijna)nooit Dit klopt soms Dit klopt vaak Dit klopt (bijna) altijd BT BETROKKENHEID VH Volharding 1. Als mijn juf of meester iets uitlegt, let ik op.

Nadere informatie

Agenda. Jarigen van 3 t/m 17 november. Welkom. Algemeen. Tevredenheidsonderzoek. Dank je wel

Agenda. Jarigen van 3 t/m 17 november. Welkom. Algemeen. Tevredenheidsonderzoek. Dank je wel 3 november 2017 - nummer 5 Agenda Maandag 6 november Start thema "Reizen, feesten en geloven" Vrijdag 10 november talententijd groep 1/2b, 4 en 7 Maandag 13 november Start blok 3 De Vreedzame School: "We

Nadere informatie

Franciscusbericht

Franciscusbericht Franciscusbericht 2018-2019 December 2018 Voorwoord Beste ouder(s), verzorger(s), Bij deze het Franciscusbericht van de maand december. De eerste 3 maanden van het schooljaar zitten er al weer op. We gaan

Nadere informatie

Weesp, 9 september 2016

Weesp, 9 september 2016 Weesp, 9 september 2016 Inhoud - Start nieuwe schooljaar - Nieuw schoolrooster - Informatieavonden - Reminder studiedag 25 september - Schoolgids - Uitbreiding kindgesprekken - Het grote project - Aanmelden

Nadere informatie

Observatiekladblok ZIEN!

Observatiekladblok ZIEN! Het observeren/ waarnemen Het observatiekladblok is een hulpmiddel in de fase van het waarnemen. Door de ZIEN! begrippen te kennen, gedrag te herkennen kun je scherper observeren. Wanneer je weet waar

Nadere informatie

Maandbrief - Klimop-Buiten - Juni 2015

Maandbrief - Klimop-Buiten - Juni 2015 Maandbrief - Klimop-Buiten - Juni 2015 Ten Harmsen v.d. Beekpad 6 1336 BK Almere 036-5451462 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopbuiten@prisma-almere.nl Agenda juni 2015: Maandag 1 juni : Dinsdag

Nadere informatie

AGENDA oktober AGENDA november Beste allemaal, Gwen Caviet

AGENDA oktober AGENDA november Beste allemaal, Gwen Caviet UPDATE EN ANDERE KLAROEN-INFORMATIE AGENDA oktober 2017 5 okt. Stakingsdag De Klaroen gesloten 6 okt. groepen 1 en 2 vrij 14 t/m 22 okt. herfstvakantie 25 oktober hoofdluiscontrole 28-29 oktober start

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2018

Nieuwsbrief oktober 2018 Nieuwsbrief oktober 2018 Belangrijke data in oktober Beste ouders en verzorgers, Wij zijn samen hard aan het werk op onze school. De kinderboekenweek brengt veel 1 t/m 12 Kinder- leesplezier en voorlees

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

Stellingen en normering leerlingvragenlijst

Stellingen en normering leerlingvragenlijst Stellingen en normering leerlingvragenlijst Expertsysteem ZIEN! voor het primair onderwijs 3.0 oktober 2014 ZIEN! is een product van, in samenwerking met ParnasSys ZIEN!PO leerlingvragenlijst 3.0 Stellingen

Nadere informatie

Nummer : 35 Datum: 14 november 2016

Nummer : 35 Datum: 14 november 2016 Nieuwsbrief Nummer : 35 Datum: 14 november 2016 Trefwoord: Ouderbrief bij Trefwoord, jaargang 22, aflevering 2 Aan de ouders/verzorgers, Voor de levensbeschouwelijke opvoeding van uw kinderen gebruiken

Nadere informatie

Agenda. Klik hier om deze in de browser te lezen. Nieuwsbrief 9-4 november PCBO Academy met Adjiedj. Bakas en de onderwijsmarkt

Agenda. Klik hier om deze  in de browser te lezen. Nieuwsbrief 9-4 november PCBO Academy met Adjiedj. Bakas en de onderwijsmarkt Klik hier om deze email in de browser te lezen Nieuwsbrief 9-4 november Met deze week: Portfoliogesprekken- Ouderavond lezen- Wijziging Spreker PCBO Academy- Dag van Techniek- Leuk informatie - Gymschoenen

Nadere informatie

21 december 2017 Schooljaar Nr.14

21 december 2017 Schooljaar Nr.14 21 december 2017 Schooljaar 2017-2018 Nr.14 Kerstviering 21 december van 18.30-19.30 uur Geef wat je maar wilt. Geef je zin, je zorg, een vonk van jouw vuur, geef jezelf, geef aandacht, geef wat tijd.

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

Schooljaar 2018/2019 nr. 2

Schooljaar 2018/2019 nr. 2 Beste ouder(s)/verzorger(s), Deze keer komt de Flessenpost een week eerder dan gepland, omdat er veel te melden is over het feest 40 jaar Schollevaar dat eind volgende week al plaats vindt. Hierover vindt

Nadere informatie

Bij de hoofdingang staat inmiddels het mediatorenbord. Hierop is te zien welke kinderen er welke dag als mediator optreden.

Bij de hoofdingang staat inmiddels het mediatorenbord. Hierop is te zien welke kinderen er welke dag als mediator optreden. NIEUWSBRIEF Nummer 3 Oktober-november 2018 Beste ouders, verzorgers, Voor u ligt de derde nieuwsbrief van dit schooljaar. De donkere dagen naderen en we moeten weer allemaal rekening houden met de wintertijd.

Nadere informatie

Woensdag 16 november Directie afwezig (directieberaad) Donderdag 17 november s Middags directie afwezig

Woensdag 16 november Directie afwezig (directieberaad) Donderdag 17 november s Middags directie afwezig INFO Jaargang 23, Nummer 11, 15-11-2016 Maandag 14 november Dinsdag 15 november Woensdag 16 november Directie afwezig (directieberaad) Donderdag 17 november s Middags directie afwezig Vrijdag 18 november

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019

Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019 Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019 Agenda 2 sept Eerste schooldag: opening op het schoolplein 3 sept Luizencontroleweek 3 sept 1 e OR overleg om 20.00 uur 9 sept Rondleiding voor toekomstige ouders om 9.00

Nadere informatie

Wilt u uw kind morgen een tasje voorzien van naam meegeven naar school? Dan kunnen we alle Sinterklaaswerkjes meegeven.

Wilt u uw kind morgen een tasje voorzien van naam meegeven naar school? Dan kunnen we alle Sinterklaaswerkjes meegeven. O.B.S. De Vuurtoren Locatie: Heerenduinweg 45, 1971 JA IJmuiden Telefoon: 0255-514452 E-mail: directie@obs-devuurtoren.nl Website: www.obs-devuurtoren.nl Sinterklaasfeest morgenochtend! Eindelijk is het

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

AGENDA nr. 1 NIEUWS. JARIG 31-8 Cor van Kooten groep 7/8 8-9 Yfke Siebert groep Lennart Zwanenburg groep 2

AGENDA nr. 1 NIEUWS. JARIG 31-8 Cor van Kooten groep 7/8 8-9 Yfke Siebert groep Lennart Zwanenburg groep 2 AGENDA nr. 1 Dinsdag 5-9 Informatieavond Woensdag 6-9 leerlingenraad Donderdag 7-9 OR-vergadering Vrijdag 8-9 Nieuwsbrief 2 JARIG 31-8 Cor van Kooten groep 7/8 8-9 Yfke Siebert groep 4 8-9 Lennart Zwanenburg

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 17 augustus 2015

Nieuwsbrief 1 17 augustus 2015 Nieuwsbrief 1 17 augustus 2015 Start van het schooljaar Gelukkig zijn alle leerkrachten toch op tijd teruggekomen van hun offlinegeen wifi vakantie! De juffen hadden het advies van het weekblad Libelle

Nadere informatie

10 oktober Telefoonnummer : / Website: adres:

10 oktober Telefoonnummer : / Website:    adres: 3 10 oktober 2017 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt weer een Nieuwsbrief met wetenswaardigheden, nieuwtjes en informatie. We hopen dat u alles met belangstelling zult lezen! Kinderboekenweek

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2019

Nieuwsbrief februari 2019 Agenda 07-02 Ons schoolgebouw is 50 jaar oud! 13-02 Groep 8 proeftoets 19-02 OR vergadering 25-02 Rapporten mee 26/28-02 10 minuten gesprekken 28-02 Hal versieren (19.00 uur) 01-03 Carnaval Nieuwsbrief

Nadere informatie

BESTE OUDER, HET GLAZEN HUIS OP SCHEPELWEYEN

BESTE OUDER, HET GLAZEN HUIS OP SCHEPELWEYEN 07-01-2016 Nr. 9 BESTE OUDER, Inmiddels ligt de Kerstvakantie achter ons, een vakantie vol feestdagen, waarin saamhorigheid en er voor elkaar zijn, belangrijke begrippen zijn. Nu zijn wij, vol goede moed

Nadere informatie

Maandbrief - Klimop-Buiten - Januari 2014

Maandbrief - Klimop-Buiten - Januari 2014 Maandbrief - Klimop-Buiten - Januari 2014 Ten Harmsen v.d. Beekpad 6 1336 BK Almere 036-5451462 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopbuiten@prisma-almere.nl Agenda januari 2014: Maandag 6 januari

Nadere informatie

Het Lepelaartje. Voetballen op het schoolplein. Afscheid juf Marjan. Leerlingraad

Het Lepelaartje. Voetballen op het schoolplein. Afscheid juf Marjan. Leerlingraad Voetballen op het schoolplein Het is voor schooltijd (08.20-08.30 uur) en op tijden dat we naar binnen moeten (13.00-13.15 uur) niet handig en soms gevaarlijk om te voetballen. Voor de veiligheid voor

Nadere informatie

NIEUWSFLITS. Jaargang 19, nummer 5 20 december Voorwoord Beste ouders, Belangrijke data. Belangrijke data in: januari 2019

NIEUWSFLITS. Jaargang 19, nummer 5 20 december Voorwoord Beste ouders, Belangrijke data. Belangrijke data in: januari 2019 NIEUWSFLITS Jaargang 19, nummer 5 20 december 2018 Voorwoord Beste ouders, December is al weer zo goed als voorbij. En daarbij natuurlijk ook het jaar 2018! Sinterklaas was net de school uit, de laatste

Nadere informatie

Serooskerkestraat maandag 1 september uur - alle groepen

Serooskerkestraat maandag 1 september uur - alle groepen Communicatie Dit schooljaar zal er wat veranderen met de verschijningsfrequentie van de nieuwsbrief van De Evenaar. Steeds meer groepsgebonden informatie wordt door de leerkrachten via digiduif aan de

Nadere informatie

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel t Schakelaartje Protestants Christelijke Basisschool De Schakel Hoofdgebouw: Botter 40-77, 8243 KW Lelystad Telefoon: 0320-413001 Dependance: Kennemerland 17 8245 ER Lelystad Telefoon: 0320-413002 e-mail:

Nadere informatie

Geachte ouders, Schoolfruit

Geachte ouders, Schoolfruit Nieuwsbrief 13 29 november 2016 Geachte ouders, Deze week: * Schoolfruit * Small miracles * Peutergym Iedere maand is er een PCBO Junior activiteit op het Kompas die voor een deel bestaat uit bewegen.

Nadere informatie

Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf uur vrij. Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4

Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf uur vrij. Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4 Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf 12.00 uur vrij Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4 Donderdag 8 november Schoolontbijt Maandag 13 november Koffie

Nadere informatie

Nr november 2016

Nr november 2016 Nr. 6 23 november 2016 God als we langs elkaar heen rennen zonder echte aandacht als we elkaar opzij duwen in de haast om verder te komen help ons dan om op tijd even in te houden en elkaar in de ogen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8. Jaargang januari 2017 schoolweek 19. SBO De Zonnewijzer SBO De Zonnewijzer

Nieuwsbrief 8. Jaargang januari 2017 schoolweek 19. SBO De Zonnewijzer SBO De Zonnewijzer Pagina 1 Nieuwsbrief 8 Nieuwsbrief 8 Jaargang 2016-2017 31 januari 2017 schoolweek 19 SBO De Zonnewijzer 0402018185 www.sbodezonnewijzer.nl Beste ouders, De afgelopen weken hebben we in de groepen de halfjaarlijkse

Nadere informatie

Agenda voor oktober/november 2018

Agenda voor oktober/november 2018 Agenda voor oktober/november 2018 Jaargang 17 nummer 02 Almere, 18 oktober 2018 De jaarkalender vindt u op de website > tabblad Praktisch > Vakantie en vrije dagen > Jaarkalender Vr. 19 oktober Studiedag:

Nadere informatie

15 januari 2016

15 januari 2016 1294 www.clarafabriciusschool.nl 15 januari 2016 20 januari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 23 januari Volleybaltoernooi groep 7 en 8 27 januari Minilessen groep 8 op het HPC Studiedag Aanstaande woensdag

Nadere informatie

kalender Informatieavonden Ook dit schooljaar zullen er in alle groepen weer informatieavonden plaatsvinden. Schoolgids

kalender Informatieavonden Ook dit schooljaar zullen er in alle groepen weer informatieavonden plaatsvinden. Schoolgids 15 september 2016 Jaargang 9- nummer 2 kalender Informatieavonden Ook dit schooljaar zullen er in alle groepen weer informatieavonden plaatsvinden. Vrijdag 16 september Opening schooljaar voor de groepen

Nadere informatie

Het heeft lang geduurd. Wat hebben we heerlijk na gezomerd. Nu vallen toch echt de blaadjes en hebben we onze winterjassen nodig.

Het heeft lang geduurd. Wat hebben we heerlijk na gezomerd. Nu vallen toch echt de blaadjes en hebben we onze winterjassen nodig. Het heeft lang geduurd. Wat hebben we heerlijk na gezomerd. Nu vallen toch echt de blaadjes en hebben we onze winterjassen nodig. De herfst begon voor ons als De Regenboog met drie daverende voorstellingen

Nadere informatie

Agenda voor de maand oktober en november 2016

Agenda voor de maand oktober en november 2016 Agenda voor de maand oktober en november 2016 Nieuwsbrief nummer 2016-02 Almere, 13 oktober 2016 17 t/m 21 oktober Herfst vakantie Maandag 24 oktober Studiedag voor de leerkrachten, alle leerlingen zijn

Nadere informatie

[Break]ing News. Agenda voor de maand januari en februari Nieuwsbrief nr Almere, 22 december 2016

[Break]ing News. Agenda voor de maand januari en februari Nieuwsbrief nr Almere, 22 december 2016 [Break]ing News Nieuwsbrief nr. 201617-04 Almere, 22 december 2016 Agenda voor de maand januari en februari 2017 Maandag 9 januari 2017 Eerste schooldag van 2017 9-13 januari 2017 Luizencontrole in de

Nadere informatie

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Met trots presenteren wij u de poster van het jaarverslag van de Poort. Middels deze poster (zie bijlage) krijgt u een samenvatting van het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DE BRUG. Wist u dat???? Inhoud:

NIEUWSBRIEF DE BRUG. Wist u dat???? Inhoud: NIEUWSBRIEF DE BRUG Inhoud: Passend Onderwijs Toekomst Werken zonder stekker Prikkelarme kermis Rapport Bericht van de MR Kalender juni Kalender juli SBO De Brug Wist u dat???? Uw kind het strookje voor

Nadere informatie