Cliënten over Kwaliteit. Hoe ervaren cliënten de kwaliteit van de gehandicaptenzorg in Nederland? Signalering

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Cliënten over Kwaliteit. Hoe ervaren cliënten de kwaliteit van de gehandicaptenzorg in Nederland? Signalering"

Transcriptie

1 Cliënten over Kwaliteit Hoe ervaren cliënten de kwaliteit van de gehandicaptenzorg in Nederland? Signalering

2 Lichamelijk en psychisch welbevinden Lichamelijk welbevinden Het lichamelijk welbevinden is voor cliënten een continu aandachtspunt. Cliënten zijn afhankelijk van zorg. Hoe die wordt gegeven is erg bepalend voor hoe cliënten zich voelen. Over het algemeen zijn cliënten erg te spreken over de ADL-hulp die ze krijgen van een instelling. Cliënten hebben goede afspraken gemaakt over de hulp en ondersteuning die ze nodig hebben. Wel vinden cliënten het minder prettig dat ADL-verzorging door medewerkers vaak onder tijdsdruk moet worden uitgevoerd. Dit zorgt regelmatig voor stress bij cliënten. Sommige cliënten maken zich zorgen of ze wel op tijd klaar zijn voor de taxi of ondervinden veel lichamelijke hinder omdat ze lang moeten wachten voordat ze naar het toilet kunnen. Welzijn De meeste cliënten geven aan tevreden te zijn met hun leven. Zij halen veel plezier uit hun dagbesteding en het contact met de medewerkers van hun zorginstelling. Dat is echter anders voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Zij missen het leven dat zij hadden vóór hun hersenletsel. Zij zijn zich, meer dan mensen die al hun hele leven een beperking hebben, dagelijks bewust dat ze geen normaal leven meer kunnen leiden. Dit zorgt voor frustraties en verdriet. Woonomgeving Cliënten zijn over het algemeen tevreden over hun woonomgeving. De benodigde faciliteiten, zoals winkels en medische voorzieningen, zijn goed bereikbaar vanaf de woonlocatie. Jongeren zijn het meest kritisch over de ligging van hun woonomgeving. De plek waar ze wonen kan het onderhouden van sociale contacten bemoeilijken. Uitgaansgelegenheden zijn bijvoorbeeld lastig bereikbaar voor jongeren. Veiligheid Cliënten vinden het belangrijk te weten wat ze moeten doen als er brand uitbreekt. Voor cliënten met NAH is dit een continu aandachtspunt, omdat ze leiden aan geheugenverlies.

3 Voor deze cliënten is het van groot belang dat er een duidelijke brandinstructie in de gangen hangt en dat er regelmatig een brandoefening plaatsvindt. Veel instellingen zijn echter huiverig een brandoefening te houden, omdat ze bang zijn dat dit te veel onrust veroorzaakt onder cliënten. Cliënten willen echter wel graag brandoefeningen houden, omdat ze zich dan beter voorbereid voelen. Interpersoonlijke relaties Sociale contacten Sociale contacten zijn voor cliënten erg belangrijk, maar hierin ervaren de cliënten ook geregeld knelpunten. Lichamelijke beperkingen maken het voor cliënten lastig om contacten te leggen en te onderhouden. Als je bijvoorbeeld moeilijk kunt praten is het lastig om een gesprek met iemand aan te gaan. En het is niet eenvoudig een vriendschap te onderhouden als je veel dingen vergeet. Ook ongeremd gedrag van cliënten kan zorgen voor ongemakkelijke en soms zelfs onveilige situaties voor medecliënten. Medewerkers kunnen de contacten positief beïnvloeden. Cliënten vinden het prettig als medewerkers bemiddelen in contacten die niet goed verlopen. Ook hechten cliënten er veel waarde aan als medewerkers bij het gezamenlijke koffiemoment aanwezig zijn. Dit heeft een positief effect op de onderlinge sfeer. Cliënten vinden het ook prettig als medewerkers initiatief nemen in het ondernemen van sociale activiteiten, zoals met elkaar een spelletje spelen. Medewerkers Cliënten zijn over het algemeen tevreden over hoe medewerkers met hen omgaan. Veel cliënten voelen zich serieus genomen, doordat medewerkers goed luisteren, interesse tonen en afspraken nakomen. Cliënten hebben ook veel waardering voor hoe hard medewerkers moeten werken. Het gebrek aan tijd bij medewerkers zorgt echter ook voor knelpunten. Cliënten op een woonlocatie merken vaak dat ze lang moeten wachten als ze een keer bellen voor extra hulp buiten hun geplande zorg. En op een activiteitencentrum vinden cliënten het soms moeilijk om hulp te vragen, omdat ze zien dat de medewerkers druk zijn met het ondersteunen van andere cliënten.

4 Vooral cliënten die lichamelijk geen ondersteuning nodig hebben zijn eerder geneigd om geen hulp te vragen. Ze kunnen immers meer dan iemand met een lichamelijke beperking. Door de hoge werkdruk onder medewerkers missen cliënten tijd voor even een praatje. Iets waar cliënten juist veel plezier uit halen en waar ze veel waarde aan hechten. Deelname aan de samenleving Deelnemen aan de samenleving lijkt voor cliënten geen hoge prioriteit te hebben. Het leven van een cliënt speelt zich vaak af binnen een zorginstelling. De cliënten hechten veel waarde aan een gestructureerde dagindeling waarin veel tijd wordt besteed aan de algemene dagelijkse lichamelijke verzorging zoals wassen, aankleden, eten, slapen en dagbesteding binnen de instelling. Zo functioneert een zorginstelling als een samenleving op zich. Cliënten hebben wel behoefte aan het doen van leuke dingen en het hebben van sociale contacten. Er is echter geen of weinig ondersteuning die dit voor cliënten mogelijk maakt. Er is daardoor een sterke behoefte aan extra menskracht. Persoonlijke ontwikkeling en materieel welzijn Ontwikkeling Voor veel cliënten is het moeilijk om hun persoonlijke leerdoelen te formuleren. Veel cliënten zijn tevreden met dagbesteding om zo lekker bezig te zijn. Het belangrijkste lijken cliënten het te vinden dat ze hun leven draaiende kunnen houden. Cliënten streven niet per definitief naar meer, beter of anders. Het expliciet benoemen van leerdoelen hoort daar dan niet bij. Wonen De meeste cliënten hebben verbetersuggesties voor hun woning. Cliënten wonen vaak in een eenkamerwoning. Veel cliënten hebben behoefte aan een apart woon- en slaapgedeelte. De slecht geïsoleerde woningen zorgen ervoor dat cliënten geluidsoverlast hebben van elkaar. Daarnaast ondervinden cliënten geregeld problemen in de algemene ruimten van de instelling, bijvoorbeeld doordat gangen te smal zijn, deuren moeilijk geopend kunnen worden en er drempels zijn.

5 Eten De meeste kritische opmerkingen van cliënten gaan over de kwaliteit van het eten. Zorginstellingen maken veelal gebruik van kant-en-klaarmaaltijden. Soms wordt er vers gekookt. Over de aangeleverde maaltijden zijn cliënten veelal niet te spreken: de smaak, temperatuur, verhoudingen en variatie in de maaltijden zijn geregeld niet naar wens. Ook zouden de maaltijden er verzorgder uit kunnen zien. De voorkeur van cliënten gaat uit naar vers bereide maaltijden in de instelling zelf. Cliënten willen hier graag een bijdrage aan leveren door te helpen met koken. Zelfbepaling en belangen Eigen regie Door de afhankelijkheidspositie van cliënten in de zorg missen cliënten soms grip op hun leven. De vele wisselingen in het personeel versterken dit gevoel. Cliënten zijn afhankelijk van de begeleiding van medewerkers. Een vertrouwensband tussen cliënt en medewerker is daarbij noodzakelijk. Een band opbouwen kost tijd en wordt bemoeilijk door de vele wisselingen in personeel. Bovendien hebben de cliënten op deze wisselingen totaal geen invloed, wat hen een machteloos gevoel geeft. Rechten Cliënten zijn zich vaak niet bewust van de rechten die ze als cliënt van een zorginstelling hebben. Zoals het recht op geheimhouding, informatie, privacy, indienen van een klacht, een veilige omgeving, zeggenschap en vrijheid van meningsuiting. De cliënten ervaren de meeste knelpunten op het gebied van geheimhouding, privacy en informatievoorziening. Cliënten hebben het gevoel dat iedereen alles van hen weet, omdat er veel wordt gerapporteerd en omdat er over cliënten in het openbaar wordt gesproken. En omdat cliënten door hun beperking informatie niet goed kunnen verwerken, hebben cliënten het gevoel dat ze niet goed op de hoogte zijn van dingen die voor hen belangrijk zijn.

6 Cliënten over Kwaliteit Hoe ervaren cliënten de kwaliteit van de gehandicaptenzorg in Nederland? Wat gaat volgens cliënten goed? En waar ervaren cliënten nog knelpunten? Hier vindt u de signalen die het LSR krijgt van cliënten. De bevindingen zijn gebaseerd op de cliëntenraadplegingen die het LSR heeft uitgevoerd in 2011 en In deze raadplegingen zijn ruim 3000 cliënten bevraagd van twaalf grote zorginstellingen. Alle cliënten hebben in een vragenlijst, tijdens een interview en/of tijdens een groepsgesprek vragen beantwoord over de zorg die zij ontvangen. De resultaten heeft het LSR geanalyseerd om zicht te krijgen op overeenkomstige ervaringen van cliënten. De belangrijkste resultaten zijn vervolgens op thema geordend en geplaatst onder de acht domeinen van Schalock en Verdugo; een veel gebruikt kader in de gehandicaptensector. Per domein zijn de meest opvallende onderwerpen uitgelicht en beschreven. De uitkomsten geven een globaal beeld van hoe cliënten de gehandicaptenzorg ervaren. Het geeft u de mogelijkheid om met dit beeld naar uw instelling te kijken. Hoe ervaren cliënten uw zorg? Zijn uw cliënten juist wel tevreden over de warme maaltijden of juist minder blij met de bejegening van de medewerkers? Dit biedt aanknopingspunten voor kwaliteitsverbetering. Wilt u inzicht in hoe cliënten de kwaliteit van uw zorg ervaren? Of wilt u tips hoe u de kwaliteit voor uw cliënten kunt verbeteren? Neemt u dan contact op met het LSR. LSR - landelijk steunpunt (mede)zeggenschap info@hetlsr.nl

Voorbeeldvragenlijst COK

Voorbeeldvragenlijst COK Voorbeeldvragenlijst COK Vragen over de kwaliteit van wonen (Selectie van vragen uit de vragenlijst behorend bij Clienten over Kwaliteit ) Kanaalweg 17c, gebouw B2 3526 KL Utrecht Postbus 8224 3503 RE

Nadere informatie

Verkorte rapportage. Cliënten over de kwaliteit van zorg en dienstverlening van AC de Variant (InteraktContour)

Verkorte rapportage. Cliënten over de kwaliteit van zorg en dienstverlening van AC de Variant (InteraktContour) Verkorte rapportage Cliënten over de kwaliteit van zorg en dienstverlening van AC de Variant (InteraktContour) Utrecht, januari 2014 Geschreven door: Drs. Dominique van 't Schip Postbus 8224 3503 RE Utrecht

Nadere informatie

Verkorte rapportage. Cliënten over de kwaliteit van de zorg en dienstverlening van AC Praag en Werkerij (InteraktContour)

Verkorte rapportage. Cliënten over de kwaliteit van de zorg en dienstverlening van AC Praag en Werkerij (InteraktContour) Verkorte rapportage Cliënten over de kwaliteit van de zorg en dienstverlening van AC Praag en Werkerij (InteraktContour) Utrecht, november 2013 Geschreven door: Rinskje Dijkstra Postbus 8224 3503 RE Utrecht

Nadere informatie

Verkorte rapportage. Cliënten over de kwaliteit van de zorg en dienstverlening van activiteitencentrum Knooppunt (InteraktContour)

Verkorte rapportage. Cliënten over de kwaliteit van de zorg en dienstverlening van activiteitencentrum Knooppunt (InteraktContour) Verkorte rapportage Cliënten over de kwaliteit van de zorg en dienstverlening van activiteitencentrum Knooppunt (InteraktContour) Utrecht, december 2013 Geschreven door: Ellen Dupont en Drs. Dominique

Nadere informatie

Verkorte rapportage. Cliëntenraadpleging AC Rijnlaan. Verkorte rapportage. LSR - landelijk steunpunt medezeggenschap

Verkorte rapportage. Cliëntenraadpleging AC Rijnlaan. Verkorte rapportage. LSR - landelijk steunpunt medezeggenschap Cliëntenraadpleging AC Rijnlaan 1 Utrecht, 8 augustus 2013 Geschreven door: Emiel Dekker Postbus 8224 3503 RE Utrecht Telefoon: 030 293 76 64 Fax: 030 296 33 19 www.hetlsr.nl info@hetlsr.nl Copyright LSR,

Nadere informatie

Verkorte rapportage. Cliëntenraadpleging Werk- en leercentrum de Plint. Verkorte rapportage. LSR - landelijk steunpunt medezeggenschap

Verkorte rapportage. Cliëntenraadpleging Werk- en leercentrum de Plint. Verkorte rapportage. LSR - landelijk steunpunt medezeggenschap pleging Werk- en leercentrum de Plint 1 Utrecht, 5 augustus 2013 Geschreven door: Rinskje Dijkstra Postbus 8224 3503 RE Utrecht Telefoon: 030 293 76 64 Fax: 030 296 33 19 www.hetlsr.nl info@hetlsr.nl Copyright

Nadere informatie

Evaluatie verbeterplan 2012

Evaluatie verbeterplan 2012 Woonlocatie de Lelystee, InteraktContour 1 Utrecht, oktober 2013 Geschreven door: Tiddo Evenhuis Postbus 8224 3503 RE Utrecht Telefoon: 030 293 76 64 Fax: 030 296 33 19 www.hetlsr.nl info@hetlsr.nl Copyright

Nadere informatie

Verkorte rapportage. Cliënten over de kwaliteit van de zorg en dienstverlening van WL Landsherenpoort (InteraktContour)

Verkorte rapportage. Cliënten over de kwaliteit van de zorg en dienstverlening van WL Landsherenpoort (InteraktContour) Verkorte rapportage Cliënten over de kwaliteit van de zorg en dienstverlening van WL Landsherenpoort (InteraktContour) Utrecht, december 2013 Geschreven door: drs. Emiel Dekker Postbus 8224 3503 RE Utrecht

Nadere informatie

Verkorte rapportage. Cliëntenraadpleging bij WL de Archipel. Verkorte rapportage. LSR - landelijk steunpunt medezeggenschap

Verkorte rapportage. Cliëntenraadpleging bij WL de Archipel. Verkorte rapportage. LSR - landelijk steunpunt medezeggenschap Cliëntenraadpleging bij WL de Archipel 1 Utrecht, 6 augustus 2013 Geschreven door: Harmke van den Akker Postbus 8224 3503 RE Utrecht Telefoon: 030 293 76 64 Fax: 030 296 33 19 www.hetlsr.nl info@hetlsr.nl

Nadere informatie

Verkorte rapportage. Cliënten over de kwaliteit van de zorg en dienstverlening van WL Daendels Borgh (InteraktContour)

Verkorte rapportage. Cliënten over de kwaliteit van de zorg en dienstverlening van WL Daendels Borgh (InteraktContour) Verkorte rapportage Cliënten over de kwaliteit van de zorg en dienstverlening van WL Daendels Borgh (InteraktContour) Utrecht, november 2013 Geschreven door: Drs. Dominique van 't Schip, kwaliteitsadviseur

Nadere informatie

Verkorte rapportage. Cliëntenraadpleging AC de Gris. Verkorte rapportage. LSR - landelijk steunpunt medezeggenschap

Verkorte rapportage. Cliëntenraadpleging AC de Gris. Verkorte rapportage. LSR - landelijk steunpunt medezeggenschap Cliëntenraadpleging AC de Gris 1 Utrecht, 18 juli 2013 Geschreven door: Elske ten Vergert Postbus 8224 3503 RE Utrecht Telefoon: 030 293 76 64 Fax: 030 296 33 19 www.hetlsr.nl info@hetlsr.nl Copyright

Nadere informatie

Kwaliteitsrapportage over de periode juli 2015 tot en met juni 2016 V40_ indd :01

Kwaliteitsrapportage over de periode juli 2015 tot en met juni 2016 V40_ indd :01 Kwaliteitsrapportage over de periode juli 2015 tot en met juni 2016 2 Inhoud... Inhoudsopgave... 3 Inleiding... 4 Wat is kwaliteit van zorg... 5 De kwaliteitsrapportage 1. Zorgvuldig proces rond cliënten...

Nadere informatie

Vergelijking resultaten

Vergelijking resultaten Vergelijking resultaten 2016 2 e nameting Uitkomsten cliëntenraadpleging Careander Utrecht, december 2016 Geschreven door: Drs. Dominique van t Schip Postbus 8224 3503 RE Utrecht Telefoon: 030 293 76 64

Nadere informatie

Evaluatie verbeterplan 2012

Evaluatie verbeterplan 2012 WL het Octet (InteraktContour) Utrecht, december 2013 Geschreven door: Tiddo Evenhuis Postbus 8224 3503 RE Utrecht Telefoon: 030 293 76 64 Fax: 030 296 33 19 www.hetlsr.nl info@hetlsr.nl Copyright LSR,

Nadere informatie

Cliënten over de kwaliteit van de zorg

Cliënten over de kwaliteit van de zorg Cliënten over de kwaliteit van de zorg Uitkomsten cliëntenraadpleging bij SGL Utrecht, 20 oktober 2008 Geschreven door: Drs. Dominique van t Schip Drs. Helena Wiersma 2 LSR, landelijk steunpunt medezeggenschap

Nadere informatie

Cliënten over Smart-Coach Wat gaat goed? Wat kan beter?

Cliënten over Smart-Coach Wat gaat goed? Wat kan beter? Cliënten over Smart-Coach Wat gaat goed? Wat kan beter? Cliëntervaringsonderzoek 2019 Ambulante ondersteuning Cliëntenraadpleging Er is een cliëntenraadpleging gehouden onder de cliënten die ambulante

Nadere informatie

CoK - Cliënten over Kwaliteit

CoK - Cliënten over Kwaliteit CoK - Cliënten over Kwaliteit Inleiding Kwaliteit van leven, kwaliteit van bestaan, kwaliteit in de zorg krijgen steeds meer aandacht. Het zijn belangrijke aandachtspunten voor medewerkers, management

Nadere informatie

Verslag kwaliteit 2017 cliëntversie

Verslag kwaliteit 2017 cliëntversie Pagina 1 van 14 Inhoud Inleiding... 3 Bouwsteen 1: de zorg die jij krijgt... 4 Bouwsteen 2: ervaringen van de cliënt... 7 Bouwsteen 3: functioneren van de teams...11 Leren van klachten en incidenten...13

Nadere informatie

Domein 1: Lichamelijk welbevinden, gem. score: 3,9

Domein 1: Lichamelijk welbevinden, gem. score: 3,9 Resultaten Ben Ik Tevreden Tevredenheidsinstrument Wonen & Dagbesteding Het domein Wonen & Dagbesteding (W&D) van Visio is in 2015 begonnen met het tevredenheidsinstrument BIT (Ben Ik Tevreden), een instrument

Nadere informatie

Evaluatie verbeterplan 2012

Evaluatie verbeterplan 2012 Evaluatie verbeterplan 2012 Woonlocatie de Meidoorn, InteraktContour Utrecht, juli 2013 Geschreven door: Sita Bakker Postbus 8224 3503 RE Utrecht Telefoon: 030 293 76 64 Fax: 030 296 33 19 www.hetlsr.nl

Nadere informatie

Zo werkt het! Cliënten praten mee!

Zo werkt het! Cliënten praten mee! Zo werkt het! Cliënten praten mee! De informatie in dit boekje is ook van toepassing op de verwantenraden bij Zozijn. Dit boekje is van:. Cliëntenraad:. Coach:. Telefoon-nummer coach:. 1 Inhoud 1. De wet

Nadere informatie

Uitkomsten Cliëntenraadpleging Dagverzorging Somatiek

Uitkomsten Cliëntenraadpleging Dagverzorging Somatiek Uitkomsten Cliëntenraadpleging Dagverzorging Somatiek S.M.N. Thuiszorg november 2012 Publicatie van (delen van) deze rapportage is toegestaan met bronvermelding. Inhoudsopgave Inleiding... 5 DEEL I...

Nadere informatie

Onze cliënten aan het woord onderzoek naar cliëntervaringen

Onze cliënten aan het woord onderzoek naar cliëntervaringen Onze cliënten aan het woord onderzoek naar cliëntervaringen Matthieu den Hoedt - Ipso Facto beleidsonderzoek Paulien van den Berg - Het Raamwerk Ipso Facto beleidsonderzoek Raamweg 21-22 Postbus 82042

Nadere informatie

ASVZ heeft afgesproken goede zorg te willen leveren. Deze zorg kan goed of soms minder goed zijn. Dit noemen we de kwaliteit van de zorg.

ASVZ heeft afgesproken goede zorg te willen leveren. Deze zorg kan goed of soms minder goed zijn. Dit noemen we de kwaliteit van de zorg. Kwaliteit bij ASVZ Kwaliteit bij ASVZ. Gewoon leven, dat willen we allemaal. Maar soms heb je daar hulp bij nodig. ASVZ wil hier graag bij helpen. Door bijvoorbeeld goed naar jou te luisteren probeert

Nadere informatie

Cliënten over Zekere Basis. Wat gaat goed? Wat kan beter?

Cliënten over Zekere Basis. Wat gaat goed? Wat kan beter? Cliënten over Zekere Basis Wat gaat goed? Wat kan beter? Cliëntervaringsonderzoek 2017 Cliëntenraadpleging Er is een cliëntenraadpleging gehouden onder cliënten van de diensten Wonen, Dagbesteding en Ambulante

Nadere informatie

Kwaliteit van bestaan: Methoden in de praktijk

Kwaliteit van bestaan: Methoden in de praktijk Kwaliteit van bestaan: Methoden in de praktijk Focus op kennis en onderzoek, aftrap NPG 22 juni 2015 Angelie van der Aalst Inhoud presentatie Zorginstituut Nederland Inventariserend onderzoek: doel Vaststellen

Nadere informatie

Conclusies Facit CQ- index kwaliteit verpleging, verzorging en thuiszorg bij Stichting Sint Anna (Wonen met Zorg)

Conclusies Facit CQ- index kwaliteit verpleging, verzorging en thuiszorg bij Stichting Sint Anna (Wonen met Zorg) Conclusies Facit CQ- index kwaliteit verpleging, verzorging en thuiszorg bij Stichting Sint Anna (Wonen met Zorg) Bewonerstevredenheidsonderzoek, oktober 2014 2.1 Inleiding De conclusies hieronder zijn

Nadere informatie

Cliëntenraadpleging bij Urtica de Vijfsprong

Cliëntenraadpleging bij Urtica de Vijfsprong Cliëntenraadpleging bij Urtica de Vijfsprong Utrecht, november 2013 Geschreven door: Drs. Dominique van 't Schip Postbus 8224 3503 RE Utrecht Telefoon: 030 293 76 64 Fax: 030 296 33 19 www.hetlsr.nl info@hetlsr.nl

Nadere informatie

Evaluatie verbeterplan 2012

Evaluatie verbeterplan 2012 Woonlocatie de Stuwwal, InteraktContour Utrecht, november 2013 Geschreven door: Katrien van Scheyen Postbus 8224 3503 RE Utrecht Telefoon: 030 293 76 64 Fax: 030 296 33 19 www.hetlsr.nl info@hetlsr.nl

Nadere informatie

Evaluatie verbeterplan 2012

Evaluatie verbeterplan 2012 Evaluatie verbeterplan 2012 Activiteitencentrum de Running, InteraktContour Utrecht, juli 2013 Geschreven door: Hette de Jong Postbus 8224 3503 RE Utrecht Telefoon: 030 293 76 64 Fax: 030 296 33 19 www.hetlsr.nl

Nadere informatie

FACT Flevoland. Met voldoening regie voeren over je leven. Kwaliteitsonderzoek vanuit cliëntenperspectief bij GGz Centraal Flevoland.

FACT Flevoland. Met voldoening regie voeren over je leven. Kwaliteitsonderzoek vanuit cliëntenperspectief bij GGz Centraal Flevoland. FACT Flevoland Met voldoening regie voeren over je leven Verkorte versie Kwaliteitsonderzoek vanuit cliëntenperspectief bij GGz Centraal Flevoland Verkorte versie rapportage Op verzoek van de Commissie

Nadere informatie

Vertrouwenspersoon Wmo Sociaal domein

Vertrouwenspersoon Wmo Sociaal domein Vertrouwenspersoon Wmo Sociaal domein Opvang onvrede burger Voorkomen dat onvrede uitmondt in een klacht Verbeteren kwaliteit van uw dienstverlening Vertrouwenspersoon Wmo Sociaal domein Gemeenten krijgen

Nadere informatie

Evaluatie verbeterplan 2012

Evaluatie verbeterplan 2012 Evaluatie verbeterplan 2012 Woonlocatie de Koppels, InteraktContour Utrecht, juli 2013 Geschreven door: Katrien van Scheyen Postbus 8224 3503 RE Utrecht Telefoon: 030 293 76 64 Fax: 030 296 33 19 www.hetlsr.nl

Nadere informatie

Ontevreden? Vertel het ons! Informatie over de klachtenregeling

Ontevreden? Vertel het ons! Informatie over de klachtenregeling Ontevreden? Vertel het ons! Informatie over de klachtenregeling Ben je ontevreden? Vertel het ons! Hersenletsel verandert je leven. InteraktContour helpt je graag te ontdekken wat nog wel kan om weer grip

Nadere informatie

Op 22 juni 2011 heeft Zorgcentrum Antonia haar intrek genomen in een nieuw onderkomen aan de Knotwilg in Almkerk. De karakteristieken voor Antonia

Op 22 juni 2011 heeft Zorgcentrum Antonia haar intrek genomen in een nieuw onderkomen aan de Knotwilg in Almkerk. De karakteristieken voor Antonia Zorgcentrum Antonia Op 22 juni 2011 heeft Zorgcentrum Antonia haar intrek genomen in een nieuw onderkomen aan de Knotwilg in Almkerk. De karakteristieken voor Antonia zijn gezelligheid en saamhorigheid.

Nadere informatie

Evaluatie verbeterplan 2012

Evaluatie verbeterplan 2012 Woonlocatie Trajekt, InteraktContour Utrecht, november 2013 Geschreven door: Katrien van Scheyen Postbus 8224 3503 RE Utrecht Telefoon: 030 293 76 64 Fax: 030 296 33 19 www.hetlsr.nl info@hetlsr.nl Copyright

Nadere informatie

Cliënten over de kwaliteit van de ondersteuning

Cliënten over de kwaliteit van de ondersteuning Cliënten over de kwaliteit van de ondersteuning Uitkomsten cliëntenraadpleging bij Professionals in NAH Utrecht, februari 2011 Geschreven door: Drs. E. Dekker Drs. H. Wiersma Copyright 2011 LSR, landelijk

Nadere informatie

Bijlage 3 Samenvatting onderzoek HAN naar werkzame factoren vanuit gebruikersperspectief

Bijlage 3 Samenvatting onderzoek HAN naar werkzame factoren vanuit gebruikersperspectief Bijlage 3 Samenvatting onderzoek HAN naar werkzame factoren vanuit gebruikersperspectief In 2016 (februari tot juli) hebben acht studenten, in totaal 3 groepen, van de Hogeschool Arnhem Nijmegen nader

Nadere informatie

Cliënten en verwanten over kwaliteit. LSR cliëntenraadpleging Raphaelstichting

Cliënten en verwanten over kwaliteit. LSR cliëntenraadpleging Raphaelstichting en verwanten over kwaliteit LSR cliëntenraadpleging Raphaelstichting LSR - landelijk steunpunt medezeggenschap Utrecht, december Postbus RE Utrecht Telefoon: Fax: www.hetlsr.nl info@hetlsr.nl Copyright

Nadere informatie

CQI-Concernrapport Volckaert

CQI-Concernrapport Volckaert Ervaringen van somatische cliënten, contactpersonen van cliënten met een psychogeriatrische indicatie en thuiszorg cliënten CQI-Concernrapport Volckaert Juni 2015 Samenstelling: drs. J.J. Haamers, Versie:

Nadere informatie

Evaluatie verbeterplan 2012

Evaluatie verbeterplan 2012 Evaluatie verbeterplan 2012 Activiteitencentrum het Rode Klif, InteraktContour Utrecht, juli 2013 Geschreven door: Sita Bakker Postbus 8224 3503 RE Utrecht Telefoon: 030 293 76 64 Fax: 030 296 33 19 www.hetlsr.nl

Nadere informatie

HANDLEIDING Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen BOL MZ, niv.3

HANDLEIDING Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen BOL MZ, niv.3 HANDLEIDING Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen BOL MZ, niv.3 Kerntaak 1: Opstellen van een begeleidingsplan Werkproces 1.1: Inventariseert hulpvragen van de cliënt Kerntaak 2: Bieden van ondersteunende,

Nadere informatie

Evaluatie verbeterplan 2012

Evaluatie verbeterplan 2012 Evaluatie verbeterplan 2012 Woonlocatie De Melde, InteraktContour Utrecht, juli 2013 Geschreven door: Sita Bakker Postbus 8224 3503 RE Utrecht Telefoon: 030 293 76 64 Fax: 030 296 33 19 www.hetlsr.nl info@hetlsr.nl

Nadere informatie

Buntinx Training & Consultancy

Buntinx Training & Consultancy ORO kwaliteitsproject 214 Kwaliteitservaringen van cliënten, cliëntvertegenwoordigers en medewerkers Overzicht van uitkomsten Buntinx Training & Consultancy 3 maart 215 Bijeenkomst 3 maart 215 N.a.v. de

Nadere informatie

Evaluatie verbeterplan 2013

Evaluatie verbeterplan 2013 Evaluatie verbeterplan 2013 Urtica de Vijfsprong Utrecht, oktober 2014 Geschreven door: Drs. Emiel Dekker Postbus 8224 3503 RE Utrecht Telefoon: 030 293 76 64 Fax: 030 296 33 19 www.hetlsr.nl info@hetlsr.nl

Nadere informatie

CQI-Concernrapport Volckaert

CQI-Concernrapport Volckaert Ervaringen van somatische cliënten, contactpersonen van cliënten met een psychogeriatrische indicatie en thuiszorg cliënten CQI-Concernrapport Volckaert December 2016 Samenstelling: drs. J.J. Haamers,

Nadere informatie

Overzicht kwaliteitsindicatoren gehandicaptenzorg. Versie 12 februari 2008

Overzicht kwaliteitsindicatoren gehandicaptenzorg. Versie 12 februari 2008 Overzicht kwaliteits gehandicapten Versie 12 februari 2008 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Indicatoren: hoe meten?... 4 2. Indicatoren: bij wie meten?... 8 3. Specificatie cliënt ervaringsonderzoek (CEO)...

Nadere informatie

Wat is het SDW cliëntenpanel?

Wat is het SDW cliëntenpanel? Terug kijken op het eerste jaar SDW cliëntenpanel 2016 Wat is het SDW cliëntenpanel? Het SDW cliëntenpanel praat samen met de Centrale cliëntenraad (CCR) over thema s. Het cliëntenpanel bestaat uit 25

Nadere informatie

CQI-Concernrapport Volckaert

CQI-Concernrapport Volckaert Ervaringen van somatische cliënten, contactpersonen van cliënten met een psychogeriatrische indicatie en thuiszorg cliënten CQI-Concernrapport Volckaert December 2017 Samenstelling: drs. J.J. Haamers,

Nadere informatie

1. Domein Lichamelijk welbevinden

1. Domein Lichamelijk welbevinden Totaalbestand Kwaliteitsindicatoren Gehandicaptenzorg 2010 De indicatoren uit 2009 van de verschillende doelgroepen zijn samengevoegd tot deze ene set, het bronbestand. Hierdoor ontstaat het gewenste overzicht

Nadere informatie

Zorginkoop Wlz 2017. Presentatie & Verslag Bijeenkomst cliëntenraden gehandicaptenzorg zorginkoop Wlz 2017. April 2016 Zwolle- Amersfoort- Amsterdam

Zorginkoop Wlz 2017. Presentatie & Verslag Bijeenkomst cliëntenraden gehandicaptenzorg zorginkoop Wlz 2017. April 2016 Zwolle- Amersfoort- Amsterdam Zorginkoop Wlz 2017 Presentatie & Verslag Bijeenkomst cliëntenraden gehandicaptenzorg zorginkoop Wlz 2017 April 2016 Zwolle- Amersfoort- Amsterdam Inkoopplan Jaarlijks bepalen we onze inkoopdoelen die

Nadere informatie

Rapportage groepsgesprek bewoners De Provenier Middin De Provenier

Rapportage groepsgesprek bewoners De Provenier Middin De Provenier Rapportage groepsgesprek bewoners De Provenier Middin De Provenier Oktober 2015 Over Facit Facit is opgericht in 2000 door zorgaanbieders in de provincie Noord-Holland. Facit is een stichting zonder winstoogmerk

Nadere informatie

Cliënttevredenheid. Algemeen. Eigen Regie. 1. Wie gaat de vragenlijst invullen? * Ikzelf. Ikzelf met hulp van iemand anders.

Cliënttevredenheid. Algemeen. Eigen Regie. 1. Wie gaat de vragenlijst invullen? * Ikzelf. Ikzelf met hulp van iemand anders. Cliënttevredenheid Algemeen 1. Wie gaat de vragenlijst invullen? * Ikzelf Ikzelf met hulp van iemand anders Iemand anders Eigen Regie Eigen regie staat voor zelf sturing geven aan je leven. Eigen regie

Nadere informatie

HANDLEIDING Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen BOL-MZ, niveau 4

HANDLEIDING Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen BOL-MZ, niveau 4 HANDLEIDING Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen BOL-MZ, niveau 4 Kerntaak 1: Opstellen van een begeleidingsplan Werkproces 1.1: Inventariseert hulpvragen van de cliënt Kerntaak 2: Bieden van ondersteunende,

Nadere informatie

Eigen thuis, eigen kracht, eigen leven

Eigen thuis, eigen kracht, eigen leven Eigen thuis, eigen kracht, eigen leven Wij geloven bij Mosae in de eigen kracht van mensen ongeacht hun leeftijd. Door de regie van cliënten en de mensen om hen heen te versterken, werken wij samen aan

Nadere informatie

Hoofdstuk 10 Dit hoofdstuk gaat over: de rechten van cliënten op papier

Hoofdstuk 10 Dit hoofdstuk gaat over: de rechten van cliënten op papier Rechten van cliënten op papier Hoofdstuk 10 Dit hoofdstuk gaat over: de rechten van cliënten op papier RECHTEN OP PAPIER In dit hoofdstuk vind je een antwoord op de volgende vragen: 1. Waar vind je jouw

Nadere informatie

Ben Ik Tevreden? Meetinstrument cliënttevredenheid

Ben Ik Tevreden? Meetinstrument cliënttevredenheid Ben Ik Tevreden? Meetinstrument cliënttevredenheid De kracht van Ben ik tevreden? ligt in het hier en nu. Wensen van cliënten zetten direct aan tot actie. Meten is dus niet alleen weten, maar de start

Nadere informatie

Goed wonen voor iedereen

Goed wonen voor iedereen Goed wonen voor iedereen dus ook voor mensen met een beperking kiezen voelen gebruiken Iedereen heeft recht op goed wonen. Kiezen Zelf kunnen kiezen waar en met wie je woont Gebruiken Gebruik kunnen maken

Nadere informatie

CTO Humanitas DMH Gebundelde rapportage Wonen en Ambulante dienstverlening 2015

CTO Humanitas DMH Gebundelde rapportage Wonen en Ambulante dienstverlening 2015 CTO Humanitas DMH Gebundelde rapportage Wonen en Ambulante dienstverlening 2015 Cliënttevredenheidsonderzoek bij 11 woonlocaties en 3 regio's ambulante dienstverlening van Humanitas DMH LSR - landelijk

Nadere informatie

Bijgevoegde documenten Onderstaand geeft u aan of alle voor de toetsing benodigde informatie is bijgevoegd.

Bijgevoegde documenten Onderstaand geeft u aan of alle voor de toetsing benodigde informatie is bijgevoegd. Checklist Contactgegevens Onderstaand vult u de contactgegevens in van de eerste én tweede contactpersoon voor wanneer er vragen zijn over het instrument(en), de aangeleverde documentatie of anderszins.

Nadere informatie

Onderzoeksrapport. EvaluatieVragenlijst Onderwijs. Gelinckschool Spijkenisse

Onderzoeksrapport. EvaluatieVragenlijst Onderwijs. Gelinckschool Spijkenisse Onderzoeksrapport EvaluatieVragenlijst Onderwijs Gelinckschool Spijkenisse Rotterdam, april 2015 1. Respons In Tabel 1 wordt een overzicht gegeven van het aantal verzonden en teruggestuurde vragenlijsten.

Nadere informatie

Enquête kwaliteit van de dienstverlening. van Idesta zorggroep aan haar cliënten in Grou

Enquête kwaliteit van de dienstverlening. van Idesta zorggroep aan haar cliënten in Grou Enquête kwaliteit van de dienstverlening van Idesta zorggroep aan haar cliënten in Grou November 07 Inleiding De enquête is opgesteld door de koepel van zorgorganisaties Actiz en aangevuld met enkele specifieke

Nadere informatie

Overzichtsrapport. CQ-meting Zorggroep Groningen. Uitvoerende organisatie ZorgfocuZ BV Leonard Springerlaan 23a Postbus AL Groningen

Overzichtsrapport. CQ-meting Zorggroep Groningen. Uitvoerende organisatie ZorgfocuZ BV Leonard Springerlaan 23a Postbus AL Groningen Overzichtsrapport CQ-meting 2015 Zorggroep Groningen In opdracht van Zorggroep Groningen Schaaksport 102 Postbus 8047 9718 LM Groningen T: (050) 549 5715 I: www.zorggroepgroningen.nl Contactpersoon Mevr.

Nadere informatie

Zekerheid als basis. Kwaliteitsrapport cliëntversie Zekere Basis Enschede, juni 2018

Zekerheid als basis. Kwaliteitsrapport cliëntversie Zekere Basis Enschede, juni 2018 Zekerheid als basis Kwaliteitsrapport 2017 - cliëntversie Zekere Basis Enschede, juni 2018 Kwaliteitsrapport Zekere Basis 2017 - juni 2018 Pagina 1 van 5 Inleiding In dit eerste kwaliteitsrapport staat

Nadere informatie

Outreach: ja hallo 19/05/2016

Outreach: ja hallo 19/05/2016 Outreach: ja hallo 19/05/2016 Inhoud 1. Visie 2. Quality of Life 3. Quickscan 4. De cirkel Visie? Visie geeft denken en handelen vorm Mens-en maatschappijvisie Ruimer dan outreach alleen Iedereen heeft

Nadere informatie

Comfortabel en vertrouwd in Erasmus

Comfortabel en vertrouwd in Erasmus Comfortabel en vertrouwd in Erasmus ERASMUS ACCORDEON SPELEN IS ZO N MOOIE AFLEIDING. ONLANGS IS MIJN MAN OVERLEDEN EN DAT IS MOEILIJK. Goede zorg, veiligheid en zoveel mogelijk zelfstandigheid, terwijl

Nadere informatie

HANDBOEK ZIEN! CBS De Regenboog Zandbos DE Hoofddorp

HANDBOEK ZIEN! CBS De Regenboog Zandbos DE Hoofddorp HANDBOEK ZIEN! CBS De Regenboog Zandbos 48 2134 DE Hoofddorp 023 5634514 info@deregenbooghoofddorp.nl Inhoudsopgave Blz. Visie 3 Inleiding 5 Groep 1 t/m 4 6 Groep 5 t/m 8 7 Wat doen we met de gegevens

Nadere informatie

CQ-index voor waardering door cliënten

CQ-index voor waardering door cliënten CQ-index voor waardering door cliënten Klinieken 7,7 (N=67) Ralph Feenstra Onderzoek & Monitoring BEJEGENING 1. Heeft/hebben uw behandelaar(s) u serieus genomen? 2 7 36 55 5 8 11 21 55 2. Heeft/hebben

Nadere informatie

Verbeterplan n.a.v. onderzoek naar cliëntervaringen

Verbeterplan n.a.v. onderzoek naar cliëntervaringen 1. Inleiding Oktober 2018 heeft een onafhankelijk onderzoek plaatsgevonden naar de ervaringen van cliënten van Juutsom. Dit onderzoek is uitgevoerd door het Landelijk Steunpunt Medezeggenschap (LSR). Deze

Nadere informatie

Elke dag beter. Kwaliteit in de gehandicaptenzorg Cliëntenversie Visiedocument 2.0. November 2014. elke dag beter_biwerk_def.indd 1 04-11-14 14:20

Elke dag beter. Kwaliteit in de gehandicaptenzorg Cliëntenversie Visiedocument 2.0. November 2014. elke dag beter_biwerk_def.indd 1 04-11-14 14:20 Elke dag beter Kwaliteit in de gehandicaptenzorg Cliëntenversie Visiedocument 2.0 November 2014 elke dag beter_biwerk_def.indd 1 04-11-14 14:20 Inhoud Inleiding 3 1 Wat is goede gehandicaptenzorg? 4 2

Nadere informatie

Uitkomsten klanttevredenheidsonderzoek Dagbehandeling psychogeriatrie (PG), De Hoge Weide in Lochem, 2013

Uitkomsten klanttevredenheidsonderzoek Dagbehandeling psychogeriatrie (PG), De Hoge Weide in Lochem, 2013 Uitkomsten klanttevredenheidsonderzoek Dagbehandeling psychogeriatrie (PG), De Hoge Weide in Lochem, 2013 Hierbij gaat de rapportage van de resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek dat in het dagcentrum

Nadere informatie

Analyse WMO thuiszorg

Analyse WMO thuiszorg 2017 Analyse WMO thuiszorg DAT 6-3-2018 Pagina 1 van 8 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Uitkomsten van de PMO... 4 3. Conclusies... 9 Bijlage(n)... 10 Pagina 2 van 8 1. Inleiding Één keer in de twee jaar zijn

Nadere informatie

Conclusies Facit CQ- index kwaliteit verpleging, verzorging en thuiszorg bij Stichting Sint Anna door vertegenwoordigers bewoners (Beschermd Wonen)

Conclusies Facit CQ- index kwaliteit verpleging, verzorging en thuiszorg bij Stichting Sint Anna door vertegenwoordigers bewoners (Beschermd Wonen) Conclusies Facit CQ- index kwaliteit verpleging, verzorging en thuiszorg bij Stichting Sint Anna door vertegenwoordigers bewoners (Beschermd Wonen) Bewonerstevredenheidsonderzoek, oktober 2014 Inleiding

Nadere informatie

Friesma State: persoonlijk en huiselijk

Friesma State: persoonlijk en huiselijk Friesma State: persoonlijk en huiselijk FRIESMA STATE HET IS GEZELLIG ROND DE BILJART TAFEL. EN IN HET RESTAURANT DRINKEN WE STRAKS EEN LEKKER KOPJE KOFFIE. Woonzorgcentrum Friesma State is een fijne plek

Nadere informatie

Basisarrangement LG1

Basisarrangement LG1 Basisarrangement LG1 Lichamelijk gehandicapt Wonen met enige begeleiding en enige verzorging CIZ-indicatie: zorgzwaartepakket 1 (ZZP LG1) Voor elkaar WoonZorgcentra Haaglanden basisarrangement LG1 Dit

Nadere informatie

Hoe waarderen cliënten het wonen in de Domselaer? Uitkomsten van het onderzoek onder bewoners na één jaar wonen in de Domselaer.

Hoe waarderen cliënten het wonen in de Domselaer? Uitkomsten van het onderzoek onder bewoners na één jaar wonen in de Domselaer. Hoe waarderen cliënten het wonen in de Domselaer? Uitkomsten van het onderzoek onder bewoners na één jaar wonen in de Domselaer. Onderzoek in opdracht van Evert Bod, teammanager Domselaerstraat Uitvoering

Nadere informatie

Passende zorg vinden: een handreiking voor zorgaanbieders in de gehandicaptenzorg

Passende zorg vinden: een handreiking voor zorgaanbieders in de gehandicaptenzorg 1 Passende zorg vinden: een handreiking voor zorgaanbieders in de gehandicaptenzorg Op het juiste moment, langs de meest geschikte weg, de gewenste informatie verschaffen aan cliënten, hun naasten en verwijzers.

Nadere informatie

Een cliëntvriendelijk ondersteuningsplan

Een cliëntvriendelijk ondersteuningsplan Best-practices Een cliëntvriendelijk ondersteuningsplan Verhalen uit de praktijk Hoe ziet een cliëntvriendelijk ondersteuningsplan er in de praktijk uit? Hoe kom je tot een cliëntvriendelijke aanpak van

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

Cliënttevredenheidsonderzoek

Cliënttevredenheidsonderzoek Cliënttevredenheidsonderzoek 6 Inhoudsopgave: Inleiding pag. 3 Over het onderzoek pag. 3 Respons en kenmerken respondenten pag. 3 Afspraken over de begeleiding en dagbesteding pag. 4 Communicatie met de

Nadere informatie

Brentano Amstelveen CLIËNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK BEWONERS

Brentano Amstelveen CLIËNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK BEWONERS Brentano Amstelveen CLIËNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK BEWONERS Inhoudsopgave Inleiding... 2 Onderzoek... 3 Steekproeftrekking... 3 Exclusiecriteria bewoners... 3 Onderzoek... 3 Respons bewoners... 4 Resultaten

Nadere informatie

Basisarrangement LG3

Basisarrangement LG3 Basisarrangement LG3 Lichamelijk gehandicapt Wonen met enige begeleiding en verzorging CIZ-indicatie: zorgzwaartepakket 3 (ZZP LG3) Voor elkaar WoonZorgcentra Haaglanden basisarrangement LG3 Dit basisarrangement

Nadere informatie

Kwaliteit van leven Een hulpmiddel bij de voorbereiding van een zorgplan

Kwaliteit van leven Een hulpmiddel bij de voorbereiding van een zorgplan Kwaliteit van leven Een hulpmiddel bij de voorbereiding van een zorgplan De zorg en begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking moet erop gericht zijn dat de persoon een optimale kwaliteit

Nadere informatie

RAPPORTAGE CLIËNTENRAADPLEGING SOMATISCHE BEWONERS DE OPEN HOF DECEMBER 2017

RAPPORTAGE CLIËNTENRAADPLEGING SOMATISCHE BEWONERS DE OPEN HOF DECEMBER 2017 RAPPORTAGE CLIËNTENRAADPLEGING SOMATISCHE BEWONERS DE OPEN HOF DECEMBER 2017 1. Inleiding In 2017 hebben we met het zorgkantoor ontwikkelafspraken gemaakt over een cliëntenraadpleging om de ervaringen

Nadere informatie

Visiedocument 2012 CAVENT. Geeft om wie je bent (naast mensen staan)

Visiedocument 2012 CAVENT. Geeft om wie je bent (naast mensen staan) Visiedocument 2012 CAVENT Geeft om wie je bent (naast mensen staan) Cavent heeft de voorbije jaren de visie beschreven zoals neergelegd in de nota naast mensen staan. Anno 2012 is de visie toe aan een

Nadere informatie

Stichting Agrarische Zorgonderneming Vlist

Stichting Agrarische Zorgonderneming Vlist Stichting Agrarische Zorgonderneming Vlist Bewonerstevredenheidsonderzoek Stichting Agrarische Zorgonderneming Vlist is de overkoepelende stichting waaronder Zorgboerderij Vlist valt. Op Zorgboerderij

Nadere informatie

Toolkit Cliëntenparticipatie Zorg en Welzijn

Toolkit Cliëntenparticipatie Zorg en Welzijn Toolkit Cliëntenparticipatie Zorg en Welzijn De toolkit Cliëntenparticipatie Zorg en Welzijn bevat vier praktische instrumenten om samen met cliënten te werken aan verbetering of vernieuwing van diensten

Nadere informatie

Resultaten bewonersonderzoek, meting 2013

Resultaten bewonersonderzoek, meting 2013 Resultaten bewonersonderzoek, meting 2013 In de periode half mei/ begin juli 2013 heeft USP Marketing Consultancy in opdracht van Volkshuisvesting opnieuw een bewonersonderzoek gedaan naar de tevredenheid

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW Huisartsenpraktijk Kattenbroek Huisarts Schenkels Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk Kattenbroek is vorig jaar een tevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Achterliggende informatiebehoefte bij de meest genoemde thema s per cliëntgroep

Achterliggende informatiebehoefte bij de meest genoemde thema s per cliëntgroep NAH (Mensen met niet aangeboren hersen letsel) Deskundigheid van medewerker Kwaliteit van medewerkers en organisatie Bejegening Hoe is de sfeer op de locatie? Hoe wordt er met me omgegaan, wordt er naar

Nadere informatie

Verbeterplannen Lichamelijk welbevinden en gezondheid Kanidas

Verbeterplannen Lichamelijk welbevinden en gezondheid Kanidas Verbeterplannen Lichamelijk welbevinden en gezondheid Kanidas Toelichting De Smiley ; deze laat het volgende in één oogopslag zien: is hoger of gelijk aan 7,00 is lager dan 7,00 Bij gebrek aan respons

Nadere informatie

Basisarrangement LG7

Basisarrangement LG7 Basisarrangement LG7 Lichamelijk gehandicapt Wonen met zeer intensieve begeleiding en zeer intensieve verzorging CIZ-indicatie: zorgzwaartepakket 7 (ZZP LG7) Voor elkaar WoonZorgcentra Haaglanden basisarrangement

Nadere informatie

Evaluatie verbeterplan 2012

Evaluatie verbeterplan 2012 Evaluatie verbeterplan 2012 Actviteitencentrum AC de Factorij, InteraktContour Utrecht, augustus 2013 Geschreven door: Martin Hofman Postbus 8224 3503 RE Utrecht Telefoon: 030 293 76 64 Fax: 030 296 33

Nadere informatie

Eindrapportage Gehandicaptenzorg. Verslagjaar Eindrapportage Gehandicaptenzorg

Eindrapportage Gehandicaptenzorg. Verslagjaar Eindrapportage Gehandicaptenzorg Eindrapportage Gehandicaptenzorg Verslagjaar Eindrapportage Gehandicaptenzorg Inhoud Inleiding eindrapportage Gehandicaptenzorg... 3 Leeswijzer... 5 Eindrapportage Verstandelijk Gehandicapten... 7 Domein

Nadere informatie

Persona s zorgtechnologie ouderenzorg Tangenborgh najaar 2015

Persona s zorgtechnologie ouderenzorg Tangenborgh najaar 2015 Persona s zorgtechnologie ouderenzorg Tangenborgh najaar 2015 Mevrouw van de Berg intramurale zorg bewoner Heidehiem Kim de Jong EVV-er Anna de Vries - medewerker verzorging intramurale zorg en thuiszorg

Nadere informatie

Het participeren in een voortgangsgesprek van een stagiaire

Het participeren in een voortgangsgesprek van een stagiaire 1 1 1 1 1 1 0 1 0 0 Opdrachtformulier Het participeren in een voortgangsgesprek van een stagiaire Naam student: Datum: 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen.

Nadere informatie

Werken, leren en activiteiten

Werken, leren en activiteiten Werken, leren en activiteiten Het beste uit het leven halen Meedoen in de samenleving. Voor sommige mensen is dat niet vanzelfsprekend. Ze hebben door psychische of psychosociale problematiek bijvoorbeeld

Nadere informatie

Visie (Pedagogisch werkplan)

Visie (Pedagogisch werkplan) Visie (Pedagogisch werkplan) Gastouderopvang De Krummeltjes stelt zich tot doel om een omgeving te bieden waarin kinderen kunnen opgroeien tot zelfstandige en evenwichtige mensen met respect voor anderen

Nadere informatie

Esther Leenstra. Humanitas DMH. Voelt Bram zich gelukkig?

Esther Leenstra. Humanitas DMH. Voelt Bram zich gelukkig? Esther Leenstra Humanitas DMH Voelt Bram zich gelukkig? Samenvatting Kwaliteitsrapport 2018 1 Wie zijn wij en wat doen wij Humanitas DMH is een landelijk verspreide en lokaal verankerde organisatie. Bij

Nadere informatie

Vul hieronder als eerste jouw naam in en de datum waarop je deze scan hebt ingevuld!!

Vul hieronder als eerste jouw naam in en de datum waarop je deze scan hebt ingevuld!! 4.1 Personeelsbeleid: 1.4 funtioneringsprocedure. 9 Competentiescan blz. 1 van 5 Vragen competentiescan POP Leidinggevenden Bij de beoordeling geldt: maak een keuze uit: 1 = o / 2 = m / 3 = v / 4 = rv

Nadere informatie