Verfspat 5 Schooljaar 2015/

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verfspat 5 Schooljaar 2015/2016 16-10-2015"

Transcriptie

1 Verfspat 5 Schooljaar 2015/ Agenda 19 t/m 23 oktober Herfstvakantie 26 oktober tot 27 november Alles-in-1 project (5 weken) Groep 5/6: thema Dieren Groep 7/8: thema Afrika/Azië 2 t/m 13 nov Toetsweken zorgleerlingen en begin groep 8 toetsen 3 nov NIO-toets 4 nov Inloopmoment 12.15u tot 12.30u 6 nov Schoenendozen versieren en mee naar huis 9 t/m 12 nov Schoenendoos inleveren. 10 t/m 12 nov Proefcito 14 nov Aankomst Sinterklaas in Lisse 19 nov Groepsbespreking gr 8: Anjo en enkele leerkrachten bespreken het advies voor het voortgezet onderwijs. 25 nov Zorggesprekken 30 nov tot 18 dec Alles-apart weken (3 weken) Teaminfo Wat was het weer een interessante Kinderboekenweek! We hebben weer een heleboel feitjes geleerd. Mocht je nog meer willen leren over het thema natuur, wetenschap en techniek, dan kan je op zondag 18 oktober met het Kinderboekenweekgeschenk Per ongelukt gratis naar wetenschapsmusea en science centra (35 verschillende musea). Vergeet je kinderboekenweekgeschenk dan niet mee te nemen. Veel plezier en een fijne vakantie! Namens het team, Fenna van Noord

2 Rapporten Wij kregen van sommige ouders, vooral van de groepen 3 t/m 8, te horen dat ouders eigenlijk te weinig op de hoogte werden gehouden van de resultaten van de leerlingen. Tussen het kennismakingsgesprek in september en het eerste rapport in februari zit, als er geen tussentijdgesprek heeft plaatsgevonden, veel tijd. Wij delen deze mening, daarom hebben we als team besloten om het volgende te organiseren: - 2x per jaar een inloopmoment (4 nov en 18 mei) voor groep 3 t/m 8, waar u de schriften en toetsen van uw kind kunt inzien. De kinderen zullen hun werk dan persoonlijk aan u showen. - Een tussenuitdraai voor groep 3 t/m 8 in december. In december geven wij de kinderen een uitdraai mee met de voorlopig behaalde resultaten. De cijfers bestaan uit enkele toetsen en tellen mee voor het eerste rapport. Op deze manier willen wij u extra informatie geven over de resultaten van uw kind(eren). Bij de kleuters komt deze vraag minder naar voren, omdat ouders de leerkrachten vaker spreken. TSO Fijn dat er al zoveel ouders betaald hebben voor het overblijven. Sommige ouders verwarren ons lesrooster met een verkorte middagpauze met een continurooster. Dit is niet hetzelfde principe. Twee mensen zijn naar de directie gestapt om te vragen of zij volgende maand mogen betalen, dit vinden wij fijn. Verder hebben wij geen andere berichten gehoord. Hebt u nog vragen over het overblijven, neem dan gerust contact op met de directie. Wilt u er zelf aan denken, als u dit nog niet heeft gedaan, om het overblijfgeld zo spoedig mogelijk naar ons over te maken op NL73 RABO t.n.v. Stichting PCPO D&B De Rembrandtschool, onder vermelding van de namen van uw kind(eren) en groep(en). Vanaf de herfstvakantie tot de kerstvakantie zullen Ellen, Nelien en Fenna naast de overblijfouders extra buitenlopen op het plein. Wij zullen met de overblijfkrachten en de leerlingen praten om het overblijven nog verder te optimaliseren. Grasmaaien De conciërge van de Stichting heeft het heel druk met grote klussen, zoals renovatie van de Fontein en de nieuwbouw van de Oostergeest. Daardoor heeft hij geen tijd om de komende tijd het gras te maaien. Welke ouders zijn bereid om het stukje gras aan de voorkant te maaien met een elektrische grasmaaier. De grasmaaier is aanwezig op school.

3 Vluchtelingen In de bijlage vindt u alle informatie over de stand van zaken met betrekking tot de toekomstige vluchtelingen in Lisse. Vanwege de herfstvakantie, de kortdurende opvang en de acties van de gemeente zullen wij, als school, geen acties ondernemen. Mocht u toch iets willen betekenen of iets willen geven qua kleding, speelgoed enzovoorts, dan kunt u het beste de website van de gemeente (zie bijlage) in de gaten houden. Schoenendozen Van simpele schoenendoos tot onvergetelijk cadeau Aan de ouder(s)/verzorger(s) van alle kinderen van de Rembrandtschool Lisse, 16 oktober 2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Graag vragen wij u om mee te werken aan Schoenmaatjes. Een actie van Edukans, waarbij kinderen in Nederland een schoenendoos vullen met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor leeftijdsgenootjes in landen als Ghana, Irak en Kenia. Een leeftijdgenootje dat leeft in moeilijke omstandigheden. Ook wij als Rembrandtschool doen dit jaar van harte aan deze actie mee. Als Rembrandtschool proberen we in totaal 125 schoenendozen voor onze rekening te nemen. Daarbij kunnen we niet zonder uw hulp! Wilt u thuis samen met uw zoon of dochter een schoenendoos vullen met schoolmateriaal, toiletartikelen en speelgoed? U kunt ook één doos per gezin vullen. Hoe het precies werkt en wat er wel en niet in de doos mag, staat in de folder die de kinderen mee naar huis hebben krijgen. We vragen iedere deelnemer van Schoenmaatjes 6 euro voor de verzendkosten van de schoenendoos. Hiervoor kan het machtigingsformulier in de folder ingevuld worden. Als u het adres op het machtigingsformulier invult, laat Edukans weten in welk land de schoenendoos is uitgedeeld. Wilt u ervoor zorgen dat de spullen voor in de schoenendoos heel en schoon zijn? Begin november versieren we de doos op school. Deze dozen gaan vrijdag 6 november mee naar huis. Graag ontvangen wij de gevulde schoenendoos met het machtigingsformulier in de week van 9 tot en met 12 november, doch uiterlijk donderdag 12 november op de tafel in de hal.

4 Ook zijn wij op zoek naar vrijwilligers die ons 12 november willen helpen bij het controleren en verzendklaar maken van de dozen. Vrijdag 13 november worden de dozen door een ouder van de Lisbloem naar Haarlem vervoerd. We zoeken nog hulp om deze dozen in te laden. U kunt zich opgeven bij Esther Mandjes, groep 6 (esther@derembrandtschool.nl). Helpt u mee? Laten we samen de schouders zetten onder deze prachtige actie! Namens het team, Esther Mandjes Alles-in-1 De leerkrachten van groep 5 t/m 8 zijn er klaar voor! Wij hebben erg veel zin om na de herfstvakantie vol aan de slag te gaan met Alles-in-1. Er zijn leuke activiteiten bedacht. Wij zijn erg benieuwd naar de resultaten en de reacties van de kinderen. Laat gerust een (vooral positieve) reactie achter bij de leerkrachten, want wij horen graag hoe het thuis ontvangen wordt. Enkele leerkrachten hebben al wat ouders gevraagd om te helpen, fijn dat u hiertoe weer bereid bent. Tijdens het draaien van het thema zal er ongetwijfeld nog hulp gevraagd worden voor onder andere rijden naar het museum, extra paar handen bij handvaardigheid. Wij houden u op de hoogte. Mocht u nog kleding of spullen hebben in het thema (zoals Marokkaanse jurken) dan houden de leerkrachten zich aanbevolen. Hulp gezocht en fietsen mee. Vrijdag 27 november willen wij de kinderen van groep 7 en 8 verdelen in 8 groepen van 5 à 6 leerlingen. Elke groep zal bij iemand thuis een vaststaand recept gaan koken. Wij zoeken nog ouders die op deze vrijdagochtend een groepje mee willen nemen naar huis. Daarna zullen we op school alle gerechten opeten. Op 27 november moeten de kinderen op de fiets komen i.v.m het reizen van school naar huis. Wij zijn tevens op zoek naar een ouder die in die week boodschappen wil doen voor deze kookworkshop. Mocht u zich willen aanmelden, dan graag bij meester Anjo. Info Alles-in-1 U wordt wekelijks via de mail op de hoogte gehouden, welk onderwerp er die week behandeld wordt. Deze informatie is in het begin vooral eerst voor u, als ouder, bedoeld. Op deze manier kunt u met uw kind(eren) mee praten over het onderwerp. De kinderen krijgen later een samenvatting mee om te leren. Wij willen u alvast een voorproefje geven van de inhoud van Alles-in-1 na de vakantie.

5 Samenvatting week 1: Dieren (groep 5/6) Info: Leven op aarde Een fossiel is een afdruk in steen van een schelp, dier of plant. Alle dieren zijn niet tegelijk ontstaan, ze zijn langzamerhand ontwikkeld. Dat noemt men evolutie. Bijna vier miljard jaar geleden begon in de zee het eerste leven. Dat waren piepkleine bacteriën en wieren. Daarna kwamen de ongewervelde dieren. Dat zijn dieren zonder skelet en botten als weekdieren en kwallen. Krabben, insecten en spinnen hebben een hard schild dat uit enkele stukken bestaat. De krab heeft een pantser om zijn weke lichaam te beschermen. Mossels en slakken hebben één of twee schelpen die hun huisje vormen. Ongewervelde dieren worden meestal niet groot, omdat grote dieren een skelet nodig hebben. De eerste gewervelde dieren zijn de vissen. De eerste gewervelde dieren op het land zijn de amfibieën, zoals kikkers. Hierna kwamen de reptielen, zoals hagedissen en krokodillen. Daarna kwamen de zoogdieren en de vogels. Zoogdieren zijn bijvoorbeeld: muizen, honden en olifanten. Insecten waren de eerste vliegende dieren. Gewervelde dieren leven vaak langer dan ongewervelde. Er zijn veel meer ongewervelde dieren dan gewervelde. Een skelet heeft voordelen: - de wervelkolom geeft steun - de schedel beschermt de hersenen - de ribben beschermen het hart en de longen Extra Info: Apen en mensapen Een chimpansee verbergt zijn hoofd onder zijn arm als hij bang is. Steekt hij zijn hand uit, dan wil hij vrede sluiten. Als hij ineengedoken gaat zitten, geeft hij zich over. Apen vlooien elkaar. Ze krabben huidschilfers bij elkaar weg. Er zijn meer dan tweehonderd soorten apen. De gorilla is de grootste en sterkste mensaap. De chimpansee lijkt het meest op de mens en is de slimste aap. De orang-oetan is ook een mensaap. De meeste apen eten bladeren, vruchten, zaden, bloemen en planten. Apen hebben ook vijanden, zoals de arend, de python en de luipaard. De grootste vijand is de mens. Hij jaagt op apen en maakt hun leefgebieden kapot.

6 Samenvatting week 1: Afrika/Azië (groep 7/8) Info: Enkele reis Afrika De evenaar loopt ongeveer midden over Afrika. Bij de evenaar schijnt de zon loodrecht boven de aarde. Afrika is het warmste werelddeel. In sommige delen van Afrika valt héél veel regen en in andere delen vrijwel niets. In woestijnen valt soms jarenlang geen regen. Het kan er overdag wel 50 graden. Aan de randen van de woestijn liggen de steppen. Er valt iets meer regen dan in de woestijn. Het is een landschap met grassen en kleine struikjes en is het overgangsgebied tussen de woestijn en de savanne. De woestijn Sahara ligt in Noord-Afrika en is de grootste woestijn op aarde. De Sahara bestaat uit zand, rotsen en grind. De planten in de Sahara zijn gewend aan droogte. Ze hebben heel lange wortels en kunnen water diep uit de grond opnemen en slaan het op als voorraad op in dikke bladeren, zoals de cactus. In de Sahara leven bijvoorbeeld woestijnratten, schorpioenen, spinnen en gieren. Planteneters halen hun vocht en voeding uit planten en roofdieren halen hun vocht en voeding uit hun prooi. Dromedarissen en kamelen hebben een vetbult op hun rug. Uit dit vet halen ze vocht en voeding. In de Sahara wonen nomaden en trekken met hun dieren van de ene oase in de woestijn naar de andere. Extra Info: Marokko In Marokko wonen de meeste mensen in de grote steden in het westen van het land. Daar en in het noorden valt ook de meeste regen. In Marokko wonen Berbers en Arabieren. Bijna alle Marokkanen zijn moslim. Een moslim leeft volgens de Koran. Dat is het heilige boek voor moslims. De boeren zijn arm. Sommige boeren gaan naar de steden. Ze hopen daar een beter leven te krijgen. Maar daar is lang niet voor iedereen werk. In de jaren 1970 en 1980 zijn veel Marokkaanse boeren naar Europa gegaan om te werken.

Verfspat 6 Schooljaar 2015/2016 06-11-2015

Verfspat 6 Schooljaar 2015/2016 06-11-2015 Verfspat 6 Schooljaar 2015/2016 06-11-2015 Agenda 26 oktober tot 27 november Alles-in-1 project (5 weken) Groep 5/6: thema Dieren Groep 7/8: thema Afrika/Azië 2 t/m 13 nov Toetsweken zorgleerlingen en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Zijlwijkschool. Agenda: Meester Dirk-Jan 40 jaar in het onderwijs! Uitnodiging. Voetpad. blz 1

Nieuwsbrief. De Zijlwijkschool. Agenda: Meester Dirk-Jan 40 jaar in het onderwijs! Uitnodiging. Voetpad. blz 1 Nieuwsbrief De Zijlwijkschool Schaduwpad 1, 2371VX Leiden www.zijlwijk.pcsleiden.nl Nieuwsbrief nummer 2, 2014-2015 2 Denkt u er aan om geld mee te geven voor onze adoptiekinderen van Happy and Joy? Agenda:

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, samen zijn we compleet Nieuws van de directeur Met de mooie voorspellingen in het vooruitzicht, wens ik u en de kinderen namens het team een prettige herfstvakantie.

Nadere informatie

Leeuwarden, 11 november Geachte ouders, Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van afgelopen week en de komende periode.

Leeuwarden, 11 november Geachte ouders, Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van afgelopen week en de komende periode. Leeuwarden, 11 november 2016 Geachte ouders, Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van afgelopen week en de komende periode. Jumbo spaaractie: Sparen voor je school Afgelopen woensdagmiddag hebben

Nadere informatie

Nr. 5. Thema s Trefwoord Trefwoord is onze methode voor godsdienstige en levensbeschouwelijke vorming. Kijk ook op www.trefwoord.

Nr. 5. Thema s Trefwoord Trefwoord is onze methode voor godsdienstige en levensbeschouwelijke vorming. Kijk ook op www.trefwoord. Nr. 5 Schooljaar 2015-2016 29 okt. 12 nov. Thema s Trefwoord Trefwoord is onze methode voor godsdienstige en levensbeschouwelijke vorming. Kijk ook op www.trefwoord.nl Week 45 en 46: Arm en rijk Inhoud:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Week 44 Datum: 30-10-2015

NIEUWSBRIEF Week 44 Datum: 30-10-2015 9ww NIEUWSBRIEF Week 44 Datum: 30-10-2015 Beste ouders, We hopen dat u een goede Herfstvakantieweek heeft gehad. Aan de kinderen en onszelf merkten wij dat het goed heeft gedaan deze onderbreking. De accu

Nadere informatie

Project Afrika-Azië. Week 1ABC: Noord-Afrika

Project Afrika-Azië. Week 1ABC: Noord-Afrika Project Afrika-Azië. Week 1ABC: Noord-Afrika Info: Enkele reis Afrika Afrika is het (w)armste werelddeel. De evenaar loopt ongeveer midden over Afrika. Bij de evenaar staat de zon recht boven de aarde.

Nadere informatie

Kind op maandag. Periode-overzicht nr. 1, 3 september t/m 26 oktober Week 42/43 15/10-26/10

Kind op maandag. Periode-overzicht nr. 1, 3 september t/m 26 oktober Week 42/43 15/10-26/10 Nr. 4 schooljaar 2018-2019 PBS Edukans Verslag inspectiebezoek dinsdag 9 oktober Informatieavond Parro en communicatie Herfstvakantie en vrije dagen Juf Emma stelt zich voor Kind op maandag Periode-overzicht

Nadere informatie

BEDANKT VOOR HET INVULLEN VAN HET TEVREDENHEIDSONDERZOEK!!!

BEDANKT VOOR HET INVULLEN VAN HET TEVREDENHEIDSONDERZOEK!!! schooljaar 2017-2018 DE JARIGEN t/m 10 november 2017 24 oktober Kiona Kooijman groep 8 2 november Isa van Ballegooijen groep 5 24 oktober Louka Som de Cerff groep 5 3 november Caner Karapinar groep 8 26

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 09 oktober nummer 8

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 09 oktober nummer 8 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 09 oktober nummer 8 Agenda 09 oktober Schoolvoetbal finale jongens en meisjes 13 oktober Leerkrachten groep 1/2a en 1/2b hebben een studiemiddag

Nadere informatie

Reserveer deze data alvast in uw agenda!

Reserveer deze data alvast in uw agenda! Periode vrijdag 16 november t/m vrijdag 23 november 2018 39 e jaargang nr. 11 Studiedag 21 november 2018: Woensdag 21 november gaan de teams van de drie scholen aan de slag om het toekomstig onderwijsconcept

Nadere informatie

De Bonifacius Nieuwsbrief

De Bonifacius Nieuwsbrief De Bonifacius Nieuwsbrief Inhoud: Schoenendoosactie Kinderen van groep 5b zijn echte schoenmaatjes Studiedag Mededeling betaling overblijf Surprise groep 5 t/m 8 Schoenendoosactie Voor de herfstvakantie

Nadere informatie

Kerckeboschschool voor Christelijk Basisonderwijs

Kerckeboschschool voor Christelijk Basisonderwijs Kerckeboschschool voor Christelijk Basisonderwijs Oranje Nassaulaan 5 3708 GA Zeist Tel.: 030-691 40 74 Email: directie@kkbschool.com Zeist, 18 oktober 2013 Talentenmiddag Drie meiden van groep 7 hebben

Nadere informatie

Maar gelukkig was er de afgelopen weken ook ruimte voor leuke activiteiten die voor afwisseling zorgden:

Maar gelukkig was er de afgelopen weken ook ruimte voor leuke activiteiten die voor afwisseling zorgden: Discipline Na de zomervakantie begon voor iedereen het echte leven weer. Het gewone ritme zeggen sommige ouders ook wel. En dat betekent voor onze kinderen dat ze minder vrij zijn, letterlijk en figuurlijk.

Nadere informatie

Weet wat je zegt! Agenda: 27 november Kerkdienst met Marcel en Lydia Zimmer om 15:00 uur. 5 december: Sinterklaasfeest op school

Weet wat je zegt! Agenda: 27 november Kerkdienst met Marcel en Lydia Zimmer om 15:00 uur. 5 december: Sinterklaasfeest op school Agenda: Beste ouders en verzorgers, Weet wat je zegt! Meester wanneer krijgen wij de tablets?, vroegen een aantal kinderen mij vanmorgen. Mijn antwoord: Volgende week vrijdag. Weet u dat zeker?. Mijn antwoord:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2014-2015 30 oktober 2014 No. 5

Nieuwsbrief 2014-2015 30 oktober 2014 No. 5 IN EN OM HET KOMPAS Buitenweg 308, 3602 ZK Maarssen tel. 550159 Bolensteinsestraat 9, 3603 AZ Maarssen tel. 561202 Beste leerlingen, ouders en geïnteresseerden, In deze nieuwsbrief vindt u wederom diverse

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits:

In deze Nieuwsflits: schooljaar 2016-2017 aflevering 03 In deze Nieuwsflits: Juf Carlijn stelt zich voor Studiedag herinnering Kinderboekenweek belangrijke data Ouderbijdrage Sinterklaasbriefjes Kerst Schoenendoosactie Wist

Nadere informatie

De techniek in school is ook aangepast, het risico van uitval of trage verwerking is een stuk verminderd.

De techniek in school is ook aangepast, het risico van uitval of trage verwerking is een stuk verminderd. Periode zaterdag 4 november t/m vrijdag 10 november 38 e jaargang nr. 10 ALGEMEEN NIEUWS: Voorleesontbijt - Nationaal Schoolontbijt : Woensdag 8 november doen wij mee met het Nationaal Schoolontbijt. De

Nadere informatie

Kaartenset gewervelde dieren

Kaartenset gewervelde dieren Kaartenset gewervelde dieren Deze set met plaatjes is het tweede en laatste deel van de kaartjes met gewervelde- en ongewervelde dieren op. Ieder kaartje bevat een afbeelding van het dier in kwestie, met

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief 3-16 oktober 2015. In deze nieuwsbrief informatie over. - Schoolfruit. - Schoenmaatjes. - Sociaal team.

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief 3-16 oktober 2015. In deze nieuwsbrief informatie over. - Schoolfruit. - Schoenmaatjes. - Sociaal team. Fantastische Brugdagen Nieuwsbrief 3-16 oktober 2015 In deze nieuwsbrief informatie over - Schoolfruit - Schoenmaatjes - Sociaal team - Los obs De Brug Belangrijke data : 19-23 oktober Herfstvakantie 26

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 6 november 2014 nr. 5 -------------------------------------------------------

NIEUWSBRIEF. 6 november 2014 nr. 5 ------------------------------------------------------- IN DEZE NIEUWSBRIEF: NIEUWSBRIEF 6 november 2014 nr. 5 ------------------------------------------------------- Stand van zaken Muziekfrieks: Komt dat horen, komt dat zien! Bewegingsonderwijs Beweegwijs

Nadere informatie

Voortgangsgesprekken woensdag 14 november. Groep 8 toets natuur. donderdag 15 november vrijdag 16 november Nieuwsbrief nr. 11

Voortgangsgesprekken woensdag 14 november. Groep 8 toets natuur. donderdag 15 november vrijdag 16 november Nieuwsbrief nr. 11 nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 9 november 2018 Agenda Nummer 10 maandag 12 november Open Bedrijvendag groep

Nadere informatie

ROFFELTJE. Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo, Van de directie. Omdat het geen toeval is Psalm van nu

ROFFELTJE. Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo, Van de directie. Omdat het geen toeval is Psalm van nu ROFFELTJE > Van de directie Eerste woensdag in november: Dankdag voor gewas en arbeid Omdat het geen toeval is Psalm van nu Wat een wonder, dat onze planeet aarde een vruchtbare bodem is voor alles wat

Nadere informatie

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER. Ontruimingsoefening. De weken zijn voorbij gevlogen en volgende week mogen wij genieten van de herfstvakantie.

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER. Ontruimingsoefening. De weken zijn voorbij gevlogen en volgende week mogen wij genieten van de herfstvakantie. Koninginfo Voorwoord Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat 4 9291 AX KOLLUM 0511-451948 0511-451946 (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu www.kjschool.eu 18 oktober 2018 Jaargang 25 nr. 4 IN DIT NUMMER

Nadere informatie

STAKING!!! SCHOOL GESLOTEN

STAKING!!! SCHOOL GESLOTEN schooljaar 2017-2018 DE JARIGEN t/m 23 oktober 2017 26 september Joy van Ooijen groep 4 7 oktober Sarah van Heel groep 6 27 september Dylan Liebrecht groep 6-7 7 oktober Zaierra Leemans groep 1-2a 27 september

Nadere informatie

Vergeet-mij-nietje. Spelen, leren en groeien doen we samen!

Vergeet-mij-nietje. Spelen, leren en groeien doen we samen! . Rijneiland 2 3984 MA Odijk Tel. : 030-6563030 Fax.: 030-6562784 e-mail: nicolaasschool@nicolaasschool-odijk.nl www.nicolaasschool-odijk.nl Vergeet-mij-nietje Spelen, leren en groeien doen we samen! 2

Nadere informatie

Project Afrika-Azië. Week 1DEF: Noord-Afrika

Project Afrika-Azië. Week 1DEF: Noord-Afrika Project Afrika-Azië. Week 1DEF: Noord-Afrika Info: Enkele reis Afrika De evenaar loopt ongeveer midden over Afrika. Bij de evenaar schijnt de zon loodrecht boven de aarde. Afrika is het (w)armste werelddeel.

Nadere informatie

Weekbrief 17 oktober 2015 Nr. 43

Weekbrief 17 oktober 2015 Nr. 43 Weekbrief 17 oktober 2015 Nr. 43 Deze weekbrief ziet er een klein beetje anders uit dan de voorgaande. De bedoeling is natuurlijk om er nog meer info in te stoppen en het vooral ook leesbaar te houden.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5. CBS de Kinderkring bestaat dit jaar 150 jaar. En dat gaan we vieren! Donderdag 7 november, Dans door de tijd! +/_ 14.

Nieuwsbrief 5. CBS de Kinderkring bestaat dit jaar 150 jaar. En dat gaan we vieren! Donderdag 7 november, Dans door de tijd! +/_ 14. Nieuwsbrief 5 CBS de Kinderkring bestaat dit jaar 150 jaar. En dat gaan we vieren! Woensdag 6 november 19.30-20.30 Kledingbeurs Er is enorm veel kleding door u bijeen gebracht. We hopen dat u ook met velen

Nadere informatie

Opmerking voor de docent. Dieren determineren. Werkwijze

Opmerking voor de docent. Dieren determineren. Werkwijze Opmerking voor de docent. Verspreid door het lokaal ongeveer 30 dieren met een nummer en de naam van de soort. Gebruik preparaten, opgezette dieren eventueel platen. Vermeld eventueel bij het dier enkele

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Agenda: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na school - Schoenmaatjes - Heelys - Schoolfruit - Nieuws vanuit de groepen

In deze nieuwsbrief: Agenda: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na school - Schoenmaatjes - Heelys - Schoolfruit - Nieuws vanuit de groepen Agenda: -Vrijdag 23 oktober: Streetwise op school -Maandag 26 t/m vrijdag 30 oktober: Herfstvakantie - Vrijdag 13 november: Kleuters vrij In deze nieuwsbrief: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na

Nadere informatie

Reserveer deze data alvast in uw agenda!

Reserveer deze data alvast in uw agenda! Periode vrijdag 9 november t/m vrijdag 16 november 2018 39 e jaargang nr. 10 Portfoliogesprekken 19 en 20 februari: Binnenkort ontvangt u een Schoudercom bericht waarin u weer aan kunt geven wanneer u

Nadere informatie

Nieuwsbrief 30 oktober

Nieuwsbrief 30 oktober Nieuwsbrief 30 oktober Trefwoord In deze nieuwsbrief Trefwoord 1 Edukans 2 WC-gebruik 3 KOL gesprekken 4 Gezonde School 5 Ontruimingsoefening 6 Op de fiets 7 Sinterklaas 8 Eindtoets groep 8 9 Gastles 10

Nadere informatie

Sinterklaas bezoekt onze school op 5 december

Sinterklaas bezoekt onze school op 5 december Sinterklaas bezoekt onze school op 5 december telefoon: 035-6939582 e-mail: info@stvitusschool.nl Jaargang : 19, nummer 7, 7 december 2012 Nieuws van de directie Website De nieuwe website van de school

Nadere informatie

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 Jubileum en afscheid juffrouw Jannie. Op 21 november is juffrouw Jannie 40 jaar werkzaam in het basisonderwijs. Dit is natuurlijk een

Nadere informatie

De Burcht-Rietheim Nieuws

De Burcht-Rietheim Nieuws De Burcht-Rietheim Nieuws Schooljaar 2014-2015 nr. 3 (oktober-november 2014) Groep 1 t/m 4 Van Visvlietstraat 7-4388 CT Oost-Souburg - 0118 46 17 20 Groep 5 t/m 8 109 4388 VL Oost-Souburg 0118 21 76 22

Nadere informatie

Jeannette heeft genoten van deze dag en wil alle ouders en kinderen bedanken voor alle lieve woorden en mooie cadeaus.

Jeannette heeft genoten van deze dag en wil alle ouders en kinderen bedanken voor alle lieve woorden en mooie cadeaus. 14-10-2016 Afscheid Jeannette Afgelopen woensdag stond in het teken van het afscheid van juf Jeannette. s Ochtends begon de dag voor haar al als een verrassing, omdat de hele school een dans had ingestudeerd

Nadere informatie

Beestige bundel van: 1

Beestige bundel van: 1 Beestige bundel van: 1 2 Ordening van organismen organisme = een levend wezen, iets wat leeft. Er zijn meer dan anderhalf miljoen soorten organismen. Om een overzicht te krijgen worden deze organismen

Nadere informatie

Dit kan nog gewijzigd worden!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dit kan nog gewijzigd worden!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Excursie Osnabrück, Thema ordening. Voorbereiding: Leerlingen downloaden de app zoo osnabruck audioguide (kan op Android en IOS) De app wordt in de klas geupdate zodat alle gebieden zijn te bekijken en

Nadere informatie

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Nieuwsbrief 18 september 2015

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Nieuwsbrief 18 september 2015 C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Nieuwsbrief 18 september 2015 Terugkijken op de informatie-inloopavond Op dinsdagavond

Nadere informatie

Ordening. Bacteriën Schimmels Planten Dieren

Ordening. Bacteriën Schimmels Planten Dieren Ordening Bacteriën Schimmels Planten Dieren Bacteriën Kenmerken cellen: celwand geen celkern geen bladgroenkorrels eencellig planten zich voort door deling voeden zich meestal met dode resten van organismen

Nadere informatie

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015 Wingerdbericht Nummer 15: 17-04-2015 Jaargang 2014-2015 Agenda 19 april Schoolkerkdienst 21 t/m 23 april Eindtoets groep 8 (de ochtenden) 22 april Werkoverleg groep 1 t/m 3, deze lln. vrij 24 april Koningsdag

Nadere informatie

Beste wensen. Namens het team en directie van Kbs De Spoorzoeker wensen wij iedereen een heel gelukkig nieuwjaar!

Beste wensen. Namens het team en directie van Kbs De Spoorzoeker wensen wij iedereen een heel gelukkig nieuwjaar! 8 januari 2016 14 januari Thema avond 14 januari MR vergadering 8 januari Marie van Meegen (6) 12 januari Coosje Monné (5) 13 januari Seb Haars (5) 14 januari Elia Honsbeek (5) 14 januari Viktor Korebrits

Nadere informatie

Ordening. Planten Dieren Bacteriën Schimmels

Ordening. Planten Dieren Bacteriën Schimmels Ordening Planten Dieren Bacteriën Schimmels Indeling plantenrijk Indeling dierenrijk Planten Kenmerken plantencellen: celwanden celkernen bladgroenkorrels Wieren Sporenplanten Zaadplanten Wieren / Algen

Nadere informatie

Spreuk van de maand: Als je echt iets wilt bereiken, dan kun je dat, als je er maar genoeg je best voor doet en vasthoudend bent.

Spreuk van de maand: Als je echt iets wilt bereiken, dan kun je dat, als je er maar genoeg je best voor doet en vasthoudend bent. deze nieuwsbrief is ook te vinden op onze website www.pcbo-devoorde.nl NIEUWSBRIEF PCBO DE VOORDE MAAND: november 2011 nr. 176 Spreuk van de maand: Als je echt iets wilt bereiken, dan kun je dat, als je

Nadere informatie

Actie Schoenendoos Afgelopen week is de actie Schoenendoos gestart. Een brief daarover is meegegeven en naar u gemaild.

Actie Schoenendoos Afgelopen week is de actie Schoenendoos gestart. Een brief daarover is meegegeven en naar u gemaild. 9 november 2012 schooljaar 2011/2012 nr. 6 Actiedag! Een herinnering aan het sparen van statiegeld flessen ontbrak in de vorige nieuwsbrief. Het was afgelopen week de eerste van de maand november. Toch

Nadere informatie

Samenvatting Mensen ABC

Samenvatting Mensen ABC Samenvatting Mensen ABC Week 1ABC: Wie zijn wij? Info: Wie zijn wij mensen Mensen zijn verschillend. Iedereen is anders, niemand is hetzelfde. Dat noem je uniek. Een mens heeft een skelet van botten. Daarom

Nadere informatie

Actie Schoenenmaatjes

Actie Schoenenmaatjes Sluisjournaal 18 e jaargang nr.2 december 2015 Welkom bij deze speciale editie, die bol staat van de sinterklaasviering. En goed voorbeeld doet goed volgen, want ook de kinderen gaven cadeautjes aan de

Nadere informatie

HERFSTVAKANTIE: VOORLEESKAMPIOEN van BINNENKORT JARIG: 15 oktober Dinsdag 25 oktober komt onze hoofdluisinspectie weer langs.

HERFSTVAKANTIE: VOORLEESKAMPIOEN van BINNENKORT JARIG: 15 oktober Dinsdag 25 oktober komt onze hoofdluisinspectie weer langs. HERFSTVAKANTIE: ma. 17 t/m vr. 21 oktober 15 oktober 2016 VOORLEESKAMPIOEN 2016-2017 van Beste lezer, De afgelopen 10 dagen stond in het teken van de Kinderboekenweek. De opa s en oma s kleurden de school

Nadere informatie

De komende weken staan in het teken van de herfst en natuurlijk die grote kindervriend die zeer binnenkort weer voet aan wal zal zetten.

De komende weken staan in het teken van de herfst en natuurlijk die grote kindervriend die zeer binnenkort weer voet aan wal zal zetten. NOVEMBER 2016 Beste ouders en/of verzorgers, Wat hebben wij genoten van de Daliweken en de afsluitende presentatie op donderdag voor de herfstvakantie. Wat leuk dat u met zovelen kwam kijken naar alles

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Averbodestraat 19 5988 AW Helden. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Averbodestraat 19 5988 AW Helden. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl JAARGANG 2014-2015, nummer 27 Donderdag 26 maart 2015 Vakantie- en vrije dagenrooster

Nadere informatie

Ik wens u en de kinderen een heel fijne herfstvakantie toe en we hopen iedereen maandag 24 oktober weer te mogen ontmoeten.

Ik wens u en de kinderen een heel fijne herfstvakantie toe en we hopen iedereen maandag 24 oktober weer te mogen ontmoeten. Nieuwsbrief nr.: 5 Datum: 12 oktober 2016 In deze nieuwsbrief: Vanuit het team Activiteiten komende periode Kinderboekenweek Contactmoment november 2016 kinderwoorddienst Commissies Achterban avond OPR

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 december 2017

Nieuwsbrief 18 december 2017 Verwondering 28 oktober 29 oktober 30 oktober agenda week 44 week 45 Psalm 3:2 Vlak voor de herfstvakantie mochten we met de directies van de HSN een studiereis naar Malawi maken. Het werd een reis waarin

Nadere informatie

Project Dieren. Week 1AB: Algemeen

Project Dieren. Week 1AB: Algemeen Project Dieren. Week 1AB: Algemeen Info: Leven op aarde Een fossiel is een afdruk in een steen van een schelp, dier of plant. Bijna vier miljard jaar geleden begon in de zee het eerste leven. Dat waren

Nadere informatie

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Dit boekje heeft u als ouder van onze school ontvangen

Nadere informatie

8 4 Streken en klimaten

8 4 Streken en klimaten Lees het verhaal van de woestijnen en maak de opdracht. Een woestijn is droog, heel droog. Er valt heel weinig regen. De grond is droog. Het is te droog voor veel planten. Er wonen weinig mensen. Soms

Nadere informatie

Als Sint jouw schoentje vult, vul jij dan een schoenendoos voor een vriendje ver weg? Alles over Edukans. www.heutink.nl

Als Sint jouw schoentje vult, vul jij dan een schoenendoos voor een vriendje ver weg? Alles over Edukans. www.heutink.nl Als Sint jouw schoentje vult, vul jij dan een schoenendoos voor een vriendje ver weg? Alles over Edukans www.heutink.nl 2 4 9 7 6 2 www.heutink.nl 1 1 2 Schoenmaatjes Een initiatief van Edukans Schoenmaatjes

Nadere informatie

Zending In de afgelopen periode is er 70,00 opgehaald en 50 collectemunten.

Zending In de afgelopen periode is er 70,00 opgehaald en 50 collectemunten. Schoolkrant van : C.B.S. De Ark t Caphorst 2, 7688 RK Daarle Tel. 0546 697405, www.ark-ikt.nl Jaargang 17 nummer 4 4 november 2016 Voorwoord Deze keer een heel praktisch voorwoord. Helaas is het ons nog

Nadere informatie

Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl

Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 30 oktober 2015. Een eerste week na de herfstvakantie, waarbij

Nadere informatie

Reflectiekaart. Vooraf: Wat moeten ze kunnen: Wat moeten ze kennen: Omschrijf wat kinderen volgens jou moeten kennen en kunnen

Reflectiekaart. Vooraf: Wat moeten ze kunnen: Wat moeten ze kennen: Omschrijf wat kinderen volgens jou moeten kennen en kunnen Reflectiekaart 3.2.3.09 Dieren uit de hele wereld met elkaar vergelijken en classificeren: ongewervelde dieren (insecten) / gewervelde dieren(vissen, amfibieën, reptielen, vogels, zoogdieren). Omschrijf

Nadere informatie

ROFFELTJE. Greet Brokerhof-van der Waa

ROFFELTJE. Greet Brokerhof-van der Waa ROFFELTJE > Trouw Dat is een woord dat je vaak in liedjes hoort. Kostbaar iets. Een mooi idee. Maar trouw zijn, écht trouw zijn, trouw zijn valt niet mee. Trouw is de vriend die op je wacht en die jou

Nadere informatie

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Onze school is afgelopen maandag weer in kerstsfeer gebracht. Zeker nu de ochtenden lang donker en schemerig zijn, geven

Nadere informatie

nieuwsbrief van OBS De Zevenhoeven 10 november 2016 activiteiten in november

nieuwsbrief van OBS De Zevenhoeven 10 november 2016 activiteiten in november nieuwsbrief van OBS De Zevenhoeven 10 november 2016 Actie Schoenmaatjes Onze school zal gaan meedoen aan actie Schoenmaatjes van Edukans. De moeder van Thomas en Julia Bruins heeft de organisatie hiervan

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oktober 2014

Nieuwsbrief Oktober 2014 Nieuwsbrief Oktober 2014 Ter herinnering Deze nieuwsbrief komt eerder dan in de kalender staat aangegeven. Dit omdat er anders wel een hele lange periode tussen de twee nieuwsbrieven zit De herfstvakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Prins Clausschool. nr. 01 week 40 29 september 2014

Nieuwsbrief Prins Clausschool. nr. 01 week 40 29 september 2014 Nieuwsbrief Prins Clausschool nr. 01 week 40 29 september 2014 29 september intro-gesprekken (groep 3-8) 30 september intro-gesprekken (groep 3-8) 01 oktober feestelijke opening Kinderboekenweek Theatervoorstellen

Nadere informatie

Schoolkrant Juli 2012

Schoolkrant Juli 2012 Schoolkrant Juli 2012 Van Dumont Tot mond Niels Finsenstraat 35 2035 CZ Haarlem Tel.: 023-5332017 E-mail: info@dumonthaarlem.nl HET THEMA IS DEZE KEER: DIEREN Dierenspelletjes In de vakantie heb je veel

Nadere informatie

Branding Babbels. Veel leesplezier! Marjolijn Twilt

Branding Babbels. Veel leesplezier! Marjolijn Twilt Oktober 2014 Branding Babbels Inleiding: Al zijn we pas 8 weken onderweg met elkaar, we hebben u weer veel te vertellen. In deze Branding Babbels willen we u op de hoogte houden van de zaken die spelen

Nadere informatie

Kerckeboschschool voor Christelijk Basisonderwijs

Kerckeboschschool voor Christelijk Basisonderwijs Kerckeboschschool voor Christelijk Basisonderwijs Adres: Oranje Nassaulaan 5, 3708 GA Zeist Tel.: 030-691 40 74 Email: directie@kkbschool.com Zeist, 3 oktober 2016 Voorleeswedstrijd 13 oktober Ik kreeg

Nadere informatie

Hoofdluiscontrole Maandag 9 mei worden alle kinderen op hoofdluis gecontroleerd. Wilt u alstublieft voor makkelijk te controleren haar zorgen.

Hoofdluiscontrole Maandag 9 mei worden alle kinderen op hoofdluis gecontroleerd. Wilt u alstublieft voor makkelijk te controleren haar zorgen. Weekbrief 9 mei 2016 Algemene mededelingen Papiercontainer Maandag tot donderdagochtend staat de papiercontainer aan de achterkant van de school. De container is geopend tijdens de schooltijden. Bag2school

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 8 10-12-2013 In dit nummer: Actie schoenendoos Kerstfeest Kerstbakjes

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016 nr. 04, 05-11-2015

Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016 nr. 04, 05-11-2015 Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016 nr. 04, 05-11-2015 Beste ouder(s), verzorger(s), leerling(en), Via deze nieuwsbrief willen we jullie graag weer informeren over actuele zaken. Zorg voor onze leerlingen

Nadere informatie

De 3 winnaars hebben inmiddels een prijsje in ontvangst mogen nemen. De winnaars zijn: Benthe Bolhaar. Linde Bathoorn. Quintin van Ravesteijn

De 3 winnaars hebben inmiddels een prijsje in ontvangst mogen nemen. De winnaars zijn: Benthe Bolhaar. Linde Bathoorn. Quintin van Ravesteijn 18 september extra vrije dag leerlingen 21 en 23 september kennismakingsgesprekken 29 september schoolfotograaf (de gymlessen gaan deze dag niet door) 13 oktober M.R. vergadering 14 oktober leerlingen

Nadere informatie

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken Nieuwsbrief nr. 4 17 september 2015 Inhoud: Ontwerp nieuw schoolplein definitief Kunstthema Vincent van Gogh Nieuws van de MR Informatieavond Kurzweil

Nadere informatie

Dieren (deel 2) Indeling dierenrijk. Cursus Natuur-in-zicht. 2 hoofdgroepen: GEWERVELDEN. * In deze cursus ligt de nadruk op de gewervelden 15/09/2011

Dieren (deel 2) Indeling dierenrijk. Cursus Natuur-in-zicht. 2 hoofdgroepen: GEWERVELDEN. * In deze cursus ligt de nadruk op de gewervelden 15/09/2011 Dieren (deel 2) Cursus Natuur-in-zicht 1 Indeling dierenrijk 2 hoofdgroepen: ONGEWERVELDEN GEWERVELDEN * In deze cursus ligt de nadruk op de gewervelden Dieren 2 Cursus Natuur-in-zicht 2 1 enkele ongewervelden

Nadere informatie

SPEURTOCHT. Groep 7 en 8

SPEURTOCHT. Groep 7 en 8 SPEURTOCHT Groep 7 en 8 Met deze speurtocht loop je door het hele park. Door de vragen goed te beantwoorden kun je letters verdienen. Verzamel alle letters uit de dikgedrukte vakjes. Met deze letters kun

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 6. 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014. Afscheid juf Audrey. Verplaatsen leerlingen. Sinterklaasviering 5 december

Nieuwsbrief nr. 6. 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014. Afscheid juf Audrey. Verplaatsen leerlingen. Sinterklaasviering 5 december Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 6 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014 Afscheid juf

Nadere informatie

De indeling van het dierenrijk zie je hieronder in de mindmaps van Brent, Guus en Febe!

De indeling van het dierenrijk zie je hieronder in de mindmaps van Brent, Guus en Febe! Deze krant is het overzicht van het dierenrijk zoals we het in klas 6 zagen. Ze werd gemaakt naar aanleiding van de tentoonstelling en de uitstap naar het natuurhistorisch museum van Doornik! De indeling

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18. Naast jeugdboeken vind je ook spannende boeken voor volwassenen in de app.

Nieuwsbrief 18. Naast jeugdboeken vind je ook spannende boeken voor volwassenen in de app. Nieuwsbrief 18 vrijdag 3 juli 2015 Zomerlezen met de VakantieBieb-app www.vakantiebieb.nl Of je nu op vakantie gaat of thuis blijft. In de VakantieBieb-app vind je een leuk en gratis leespakket voor het

Nadere informatie

WC-gebruik. Kalender. 01 nov. Dankdagviering nov. Proef andere schooltijden 11 nov. Mosselloop 13 nov. Schoenendozen inleveren (eerder mag ook!

WC-gebruik. Kalender. 01 nov. Dankdagviering nov. Proef andere schooltijden 11 nov. Mosselloop 13 nov. Schoenendozen inleveren (eerder mag ook! Nieuwsbrief Nieuwsbrief eind eind oktober september 2017 2017 Kalender 01 nov. Dankdagviering 06-17 nov. Proef andere schooltijden 11 nov. Mosselloop 13 nov. Schoenendozen inleveren (eerder mag ook!) WC-gebruik

Nadere informatie

10 nov. Nieuwsbrief 4. Montessorischool Nijmegen. Inhoud. Schooljaar Ik wist niet wat ik zag! van Annet 1

10 nov. Nieuwsbrief 4. Montessorischool Nijmegen. Inhoud. Schooljaar Ik wist niet wat ik zag! van Annet 1 Schooljaar 2016-17 10 nov Nieuwsbrief 4 Montessorischool Nijmegen Vooraf Inhoud Vooraf Ik wist niet wat ik zag Kalender, lichtbrigade, Kinderraad Maori werk, luizencontrole, gevonden voorwerpen Kleren

Nadere informatie

Kinderen van de Heerdstee

Kinderen van de Heerdstee 25 september 2014 Kinderen van de Heerdstee Het schooljaar is al weer 6 weken oud, zo snel gaat de tijd. Zoals altijd wordt er op onze school veel aandacht besteed aan kinderkunst en het is dan ook elke

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Nummer4, 16 oktober 2015

Schooljaar 2014-2015 Nummer4, 16 oktober 2015 Schooljaar 2014-2015 Nummer4, 16 oktober 2015 Kalender: 21 okt Inloopochtend CJG voor ouders, 8.30 9.30 uur 21 okt Ouderavond Kanjeren 22 okt Groep 6 gaat naar MEC, tentoonstelling Dino s 23 okt Verjaardag

Nadere informatie

Herenoord JJ Rotterdam - T

Herenoord JJ Rotterdam - T Nieuwsbrief 2 september 2016 Agenda 5 t/m 9 september: kennismakingsgesprekken 6 september: informatiebijeenkomst directie (14.00-14.45 uur) 8 september: informatiebijeenkomst directie (9.00-9.45 uur)

Nadere informatie

Waar elk talent telt. Ma. 16 Nov uur Ouderraadvergadering: overleg kerstmarkt Do. 19 Nov uur

Waar elk talent telt. Ma. 16 Nov uur Ouderraadvergadering: overleg kerstmarkt Do. 19 Nov uur Waar elk talent telt Info Agenda: Zie ook onze website: www.detalententoren.nl Ma. 16 Nov. 20.30 uur Ouderraadvergadering: overleg kerstmarkt Do. 19 Nov. 20.00 uur Voorleeswedstrijd groep 7-8 Schoolraadvergadering

Nadere informatie

Wat zijn apen? Is een aap mijn oom? Oud en nieuw. Kennismaking met de bende. Groot en klein. Sociaal leven. De koning van de slingeraars

Wat zijn apen? Is een aap mijn oom? Oud en nieuw. Kennismaking met de bende. Groot en klein. Sociaal leven. De koning van de slingeraars ALLEMAAL APEN INH UD 6 8 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32 34 36 Wat zijn apen? Is een aap mijn oom? Oud en nieuw Kennismaking met de bende Groot en klein Sociaal leven De koning van de slingeraars

Nadere informatie

Nr november 2016

Nr november 2016 Nr. 5 11 november 2016 punt is dat vooral het maken van een originele surprise het belangrijkste is. De bel zal op deze ochtend al om 8.20 uur gaan. De kinderen gaan direct naar binnen, zodat elke klas

Nadere informatie

dinsdag 16 oktober HET EVENAARTJE 17e jaargang nr. 7, blok 1 maandag 15 oktober 2012

dinsdag 16 oktober HET EVENAARTJE 17e jaargang nr. 7, blok 1 maandag 15 oktober 2012 Aan de ouders van de groepen 1 en 2 Binnenkort gaan de kleuters op schoolreis naar dierentuin Artis in Amsterdam, en wel op: dinsdag 16 oktober We vertrekken die dag met de bus vanaf school om 8.30 uur.

Nadere informatie

Donderdag 19 november is ivm een studiedag van de leerkrachten, de school de hele dag gesloten. De kinderen zijn deze dag vrij!

Donderdag 19 november is ivm een studiedag van de leerkrachten, de school de hele dag gesloten. De kinderen zijn deze dag vrij! - 2-wekelijks informatie bulletin van Basisschool Willibrord - vrijdag, 13 november Jaargang 15 Nummer 6 BASISSCHOOL Willibrord ***Inhoud:*** Mededelingen ** TSO ** Evenementencommissie Tijdens schooltijd

Nadere informatie

Informatieblad Schooljaar 2015-2016. Maandag 30 november, nr.13

Informatieblad Schooljaar 2015-2016. Maandag 30 november, nr.13 Informatieblad Schooljaar 2015-2016 Maandag 30 november, nr.13 Bericht van de ouderraad Sinterklaas komt vrijdag 4 december weer op bezoek. Dit gaat gepaard met iets lekkers. Wij weten dat er kinderen

Nadere informatie

Verder in deze nieuwsbrief informatie over een tevredenheidspeiling die plaats zal vinden na de herfstvakantie.

Verder in deze nieuwsbrief informatie over een tevredenheidspeiling die plaats zal vinden na de herfstvakantie. * Willaertstraat 2 3314 WZ Dordrecht * Telefoon: 078-8905525 * prinsbernhardschool@h3o.nl * www.prinsbernhardschooldordrecht.nl * Jaargang 11 nummer 2 (14-10- 16) Geachte ouders/verzorgers en beste jongens

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. WiekenWeetjes

In deze nieuwsbrief. WiekenWeetjes Jaargang 13 / nr 7 2 december De volgende verschijnt op 16 december. Berichten voor de volgende uiterlijk 14 december mailen naar info@wormerwieken.nl ICBS De Balk 2A/2B 1531 PS Wormer 075 201 01 28 info@wormerwieken.nl

Nadere informatie

Nieuwsflits. Kalender: 15 oktober 2015. Ambrasoft/MijnKlas Thuisgebruik. Zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens

Nieuwsflits. Kalender: 15 oktober 2015. Ambrasoft/MijnKlas Thuisgebruik. Zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens Nieuwsflits 15 oktober 2015 Kalender: Agenda: 16 oktober t/m 23 oktober: Herfstvakantie vrijdag 23 oktober: Houtdorp vrijdag 23 oktober: Multisportevent 1 november: Peuter/kleuterkerk Maandag 2 november:

Nadere informatie

Kerstmusical De Herberg Zit Vol productie van groep 7 Kindcentrum Kleinerf. ieder kind een talent! Grote zaal MFA De Sprank

Kerstmusical De Herberg Zit Vol productie van groep 7 Kindcentrum Kleinerf. ieder kind een talent! Grote zaal MFA De Sprank Jaargang 33 nummer 13 03 december 2015 een wekelijkse uitgave van Kindcentrum 'T BLAAIKE FELICITEERT... 06 dec 09 dec Sint Nicolaas Saar van der Steen ieder kind een talent! thema schooljaar 2015-2016

Nadere informatie

Kerstmis Voor de laatste drie dagen voor de kerstvakantie hebben we een aantal aandachtspunten op een rij gezet.

Kerstmis Voor de laatste drie dagen voor de kerstvakantie hebben we een aantal aandachtspunten op een rij gezet. Agenda 13 december Inloop groep 8 14 december Inloop groep 4 15 december Inloop groep 5 20 december Kerstdiner 21 december Kerstviering op school 22 december 12.15 uur alle kinderen vrij: Kerstvakantie

Nadere informatie

Werkstuk groep 7 Een dier

Werkstuk groep 7 Een dier Werkstuk groep 7 Een dier Alle informatie over je werkstuk kun je hier vinden. Mocht je na het lezen van de informatie nog vragen hebben dan kun je altijd even langskomen! Hulpblad bij het maken van een

Nadere informatie

Programma: Eerst samen elkaar ontmoeten. Presentatie Annet

Programma: Eerst samen elkaar ontmoeten. Presentatie Annet Programma: Eerst samen elkaar ontmoeten Presentatie Annet Per klas is er een programma van ongeveer 15 minuten Start: Groep 1/2: film over werken in de kleuterklas Groep 3/4/5: de nieuwe methode Groep

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015

Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015 Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015 Jarigen! 30-01 Edith goep 1-2B 30-01 Loïs groep 8A 31-01 Eva groep 4A 01-02 Jens groep 4B 01-02 Noor groep 6B 01-02 Zazou groep 1-2C 02-02 Tara groep 4A

Nadere informatie

We gaan weer beginnen!

We gaan weer beginnen! Nieuwsbrief van CNS-basisschool Juliana Halderweg 43-45 6721 ZJ Bennekom info@juliana.cnsede.nl www.juliana.cnsede.nl 21 augustus 2015 We gaan weer beginnen! Komende maandag ontvangen we als team van CNS-basisschool

Nadere informatie