BEWONERSINFORMATIE GROOT ONDERHOUD EN VERDUURZAMING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BEWONERSINFORMATIE GROOT ONDERHOUD EN VERDUURZAMING"

Transcriptie

1 BEWONERSINFORMATIE GROOT ONDERHOUD EN VERDUURZAMING VINK-, MEERKOL-, SPREEUWEN- EN MERELSTRAAT Oktober 2018 Viverion gaat groot onderhoud en energiebesparende maatregelen uitvoeren aan 65 woningen aan de Vink-, Meerkol-, Spreeuwenen Merelstraat in Goor. Uw woning behoort daartoe. In deze brochure vindt u alle informatie die voor u van belang is. De werkzaamheden worden uitgevoerd door onderhoudsbedrijf Kreunen Bouw uit Lochem. Op de laatste pagina van deze brochure stellen de betrokken personen van Kreunen Bouw en Viverion zich aan u voor. Wat leveren de werkzaamheden op? > Meer wooncomfort > Energiebesparing > Meer frisse lucht > Gezondere en mooiere woning Wat gaat er gebeuren? Hieronder leest u welke werkzaamheden Viverion laat uitvoeren en wat dit voor u betekent. De werkzaamheden kunnen per woning verschillen. Wat voor uw woning geldt, leest u in de bijlage Werkzaamheden aan uw woning die u bij deze brochure ontvangt. Energiebesparende maatregelen Zonnepanelen Viverion plaatst acht matzwarte zonnepanelen die een opbrengst hebben van circa kwh per jaar. De besparing in euro s is afhankelijk van uw stroomverbruik en hoeveel eurocent u per kwh betaalt aan uw energieleverancier. Als de zonnepanelen meer energie opwekken dan u verbruikt, krijgt u van uw energieleverancier een vergoeding. Op vindt u hierover meer informatie. U kunt bij uw netbeheerder informeren of uw elektrameter geschikt is voor het terugleveren van elektriciteit. Als dat zo is, geeft u nadat de panelen zijn geïnstalleerd op website energieleveren.nl aan dat u stroom opwekt met zonnepanelen. Als u wilt, kunnen wij u hierbij helpen. Besparing berekenen Benieuwd hoeveel u kunt besparen? Wij maken graag een berekening voor u. Lever een kopie van uw laatste energienota bij ons in. Energieadviesbureau Enerdeco maakt dan een berekening en licht deze aan u toe. Isolatie en ventilatie Om de warmte in uw woning te houden, brengen we isolatieglas en dak-, vloer- en spouwisolatie aan. Isolatie zorgt ervoor dat u minder hoeft te stoken. Hierdoor bespaart u gas. Omdat uw woning als het ware wordt ingepakt, is het belangrijk dat er ook frisse lucht de woning in komt. Daarom zorgen we ook voor extra ventilatie.

2 Vloerisolatie In de kruipruimte van uw woning wordt vloerisolatie aangebracht tegen de begane grondvloer. Als in het verleden al eens spouwisolatie is aangebracht, dan controleert de aannemer dit. Mits nodig, wordt de isolatie aangevuld. HR++-glas Heeft u nog enkel glas in uw woning? Dan wordt dit vervangen voor HR++-glas. De kou blijft buiten en de warmte blijft in de woning. Ventilatie In de kozijnen brengen we ventilatieroosters aan. Dakisolatie De meeste warmte gaat via het dak naar buiten. Daarom isoleren wij de binnenkant van het dak met isolatieplaten. Spouwisolatie Uw woning heeft een binnen- en buitenmuur. Door hiertussen isolatie aan te brengen, wordt voorkomen dat kou en vocht de woning binnendringen. De binnenmuur koelt minder snel af, waardoor het behaaglijker is in uw woning. Mechanische ventilatie Om te zorgen dat er constant frisse lucht in de woning is, brengen we een mechanisch ventilatiesysteem aan. Daarvoor wordt op zolder een CO2 gestuurde ventilatiebox geplaatst. Deze ventilatiebox bevat een stille en energiezuinige motor die via een ventilatiekanaal lucht aanzuigt en naar buiten blaast. Zo ontstaat er een gezond binnenklimaat. Om buitenlucht te kunnen aanzuigen, moeten we de badkamer- en toiletdeur inkorten. In de woonkamer komt een bedieningspaneel met CO2 opnemer, en in de badkamer een timer. LET OP! Heeft u uw dak of vloer zelf al geïsoleerd? Aannemer Kreunen overlegt met u of dit kan blijven zitten.

3 Ventilatiebox Automatisch regelkastje Ventiel 3

4 Onderstaand ziet u een overzicht van de isolatie- en ventilatiemaatregelen. Als het kan, gebruiken we de bestaande kanalen. Zijn die niet geschikt of zijn er geen kanalen, dan brengen wij nieuwe aan. We timmeren de kanalen af en bevestigen ventielen aan de uiteinden.

5 Groot onderhoud Dit bestaat uit: reinigen buitengevels, herstellen voegwerk en scheuren, vervangen dakpannen, controleren buitendeuren, ramen en tochtstrippen en verbeteren waar nodig, verbeteren ventilatie kruipruimte, vervangen kruipluiken door geïsoleerde luiken, schilderen buitenkant woning. Gas en elektra Alle elektra en gasleidingen in uw woning worden gecontroleerd. Als iets niet veilig is, verhelpen we dit. Heeft u zelf bedrading en/of leidingen aangebracht en blijken die niet veilig zijn, dan worden deze door ons afgesloten. Het is aan u dit op een veilige manier te herstellen. Uitbouw tussen woning en schuur Heeft u een uitbouw aan uw woning of schuur? Vaak is die eigendom van de bewoner. Dat betekent dat dit niet onder het groot onderhoud valt dat Viverion uitvoert. Schilderwerk Alle kozijnen aan de buitenkant van de woning worden geschilderd. De verfkleuren blijven gelijk. Rookmelders De rookmelder op de overloop wordt vervangen en aangesloten op het elektranet. Keukens Tijdens de inspectie is uw keuken beoordeeld. Komt uw keuken voor vervanging in aanmerking, dan mag u zelf het aanrecht, de keukenkastjes en de kleur van de tegels uitzoeken. Uw nieuwe keukenblok bestaat uit drie onderkastjes en drie bovenkastjes. Dit is ongeacht de inrichting van uw huidige keuken. CV-ketels Is uw huidige cv-ketel ouder dan 18 jaar? Dan wordt deze vervangen door een hr-ketel. Asbest Uw woning is onderzocht op asbest. Als er asbest is aangetroffen, informeren wij u tijdens de uitvoering van het project verder over de eventuele verwijdering hiervan. Het is namelijk niet altijd noodzakelijk en mogelijk asbest te verwijderen. LET OP! VERWIJDER ASBEST NIET ZELF! Het is niet toegestaan om zelf asbest te verwijderen. Dit kan namelijk leiden tot asbestbesmetting en zeer hoge saneringskosten. Asbest moet altijd worden verwijderd door een gecertificeerd bedrijf. Is asbest gevaarlijk? Meestal niet. Het is vooral belangrijk dat het asbest niet beschadigd of verwerkt wordt. Wat zijn de financiële gevolgen? Goed onderhoud is wat u als huurder mag verwachten. Hiervoor betaalt u niets. De energiebesparende maatregelen berekenen wij wel door in de huur. Denkt u hierbij aan het plaatsen van zonnepanelen, het vervangen van enkel glas door HR++-glas en het isoleren van de vloer, de spouw en het dak. De huurverhoging wordt berekend op basis van de investering die Viverion moet doen. De helft van het bedrag neemt Viverion voor haar rekening. De andere helft brengen wij bij u in rekening door de maandelijkse huur te verhogen. De huurverhoging is voor iedereen verschillend. Dit komt doordat de werkzaamheden per woning kunnen verschillen. De huurverhoging gaat in nadat alle woningen in het project klaar zijn. Naar verwachting zal dit voor de bouwvakvakantie in 2019 zijn. 3

6 Via bijgevoegde akkoordverklaring geeft u aan of u akkoord gaat met de werkzaamheden en de huurverhoging. Graag ontvangen wij de akkoordverklaring uiterlijk 9 november 2019 van u retour. U kunt de verklaring opsturen in bijgevoegde antwoordenveloppe. Als 70% van alle bewoners akkoord gaat met de huurverhoging, mogen wij de werkzaam- heden bij alle woningen uitvoeren. Gaat u niet akkoord, neemt u dan contact met ons op. De hoogte van uw huur is gebaseerd op het puntenwaarderingssysteem. Omdat uw woning beter wordt geïsoleerd, krijgt uw woning meer punten. Dit heeft te maken met de aanpassing van het energielabel van uw woning. Nu heeft het merendeel van de woningen energielabel E of F. Nadat de werkzaamheden zijn afgerond, zit uw woning op label A. Dit betekent een energiezuiniger woning dan voorheen. Na oplevering van alle woningen maakt Viverion de vergoeding over op uw bankrekening. Naar verwachting is dit medio juli Huurtoeslag Als u huurtoeslag ontvangt, kan het zijn dat de hoogte van de toeslag na het onderhoud wijzigt. Dat komt doordat de huurprijs wijzigt. Ontvangt u (nog) geen huurtoeslag, dan kan het zijn dat u na het onderhoud en de huurverhoging hiervoor wel in aanmerking komt. Houdt u er rekening mee dat u zelf uw nieuwe huurprijs doorgeeft aan de Belastingdienst? Viverion doet dit niet voor u. Doorgeven kan op toeslagen.nl of telefonisch via Op de website van de Belastingdienst vindt u alle informatie over huurtoeslag. Schaderegeling Het kan gebeuren dat er tijdens de werkzaamheden iets wordt beschadigd. Erg vervelend. Uiteraard proberen wij dit te voorkomen. Schade kan bijvoorbeeld ontstaan door: Niet goed afdekken van spullen door uzelf of door de aannemer. Niet verwijderen van spullen door uzelf. Onvoldoende werkruimte voor de bouwvakkers. Calamiteiten, zoals storm of een hoosbui. Het is belangrijk dat u binnen 24 uur na een beschadiging contact opneemt met de uitvoerder. Hij registreert uw melding en regelt dat de schade verder wordt afgehandeld. Schades die later worden gemeld, nemen wij niet meer in behandeling. A Meer informatie over onze schaderegeling vindt u op Vergoeding Tijdens de werkzaamheden ervaart u ongemak. Ook gebruiken de werklieden een minimale hoeveelheid elektriciteit en water. Viverion stelt hier een ongemakkenvergoeding tegenover van 200,-.

7 Werkzaamheden en planning Het werk wordt uitgevoerd vanaf januari 2019 tot en met juni De planning is onder voorbehoud van het behalen van 70% deelname, en afhankelijk van weersinvloeden. Ongeveer twee weken voordat we bij u starten, komt de uitvoerder bij u langs om de werkzaamheden met u door te spreken. U ontvangt dan een dagkalender waarop staat wanneer wat wordt gedaan. De duur van de werkzaamheden binnen is maximaal tien werkdagen. Dit is afhankelijk van wat er gedaan moet worden. We stemmen de werkzaamheden binnen en buiten zoveel mogelijk op elkaar af. Zo proberen we de overlast te beperken. Het buitenwerk duurt zo n vier weken per blok. Vakantieplannen? Gaat u met vakantie in de periode dat er bij u in het blok gewerkt gaat worden? Geef dit dan tijdig door aan de uitvoerder of de woonconsulent. Wij overleggen dan met u. Tijdens de werkzaamheden Tijdens de werkzaamheden kunt u in uw woning blijven wonen. De aannemer doet er alles aan de overlast zoveel mogelijk te beperken. Toch moet u zich voorbereiden op ongemak en (geluids) overlast door bijvoorbeeld machines. Bij sommige werkzaamheden moet de aannemer hakken of boren. Gebruik van de radio is niet toegestaan. Ervaart u overlast? Meldt u dit dan. Zijn er bijzondere persoonlijke omstandigheden waarmee wij rekening moeten houden, neem dan contact op met woonconsulent Jaap Hommes. De werklieden werken van maandag tot en met vrijdag van uur tot uur. De middagpauze vindt gespreid plaats. Bouwplaats Er wordt in de wijk een bouwplaats ingericht. Hier staan opslagcontainers en units voor de bouwvakkers. Schoonmaak Wanneer alle werkzaamheden binnen klaar zijn, komt een schoonmaakbedrijf uw woning deels schoonmaken. Dit schoonmaken beperkt zich tot het stofzuigen van de looproutes en het wassen van de ramen aan de binnen- en buitenkant. Het eventueel schoonmaken van uw persoonlijke bezittingen en andere ruimtes is uw eigen verantwoordelijkheid. Klusjesman U mag gratis een uur gebruikmaken van een klusjesman. Deze kan u bijvoorbeeld helpen met het vrijmaken van ruimtes. Als u dit wilt, laat dit dan tijdens het bezoek van de uitvoerder weten. Zonwering Heeft u zonwering aan de buitenkant van de woning, dan kan het zijn dat u die moet weghalen. Dit beoordeelt de uitvoerder. Heeft u hulp nodig bij het verwijderen, geef dit dan aan. Klankbordgroep Zoals vermeldt in de eerste nieuwsbrief is er een klankbordgroep gevormd. Deze bestaat uit: - De heer Leferink, Meerkolstraat 14 - Mevrouw Stevens, Spreeuwenstraat 20 - Mevrouw Korvemaker, Merelstraat 22 Wat verwachten wij van u? De medewerkers van Kreunen moeten natuurlijk overal goed bij kunnen. Daarom bezoekt de uitvoerder van Kreunen u ongeveer twee weken voor de start van het werk thuis. Hij bespreekt met u wat er gaat gebeuren en welke ruimtes u moet vrijmaken van meubilair of andere spullen. Denkt u bijvoorbeeld aan: Ruimte vrijmaken rond de woning zodat er een stijger kan worden geplaatst. Hiervoor is rondom de woning twee meter nodig. De uitvoerder van Kreunen overlegt met u hoe om te gaan met een eventueel afdakje, veranda etc. 3

8 Toegankelijk maken van looppaden. Zoveel mogelijk leegruimen van de meterkast. Weghalen van gordijnen en leegruimen van de vensterbank. Er is een meter vrije ruimte nodig bij het raam. Zo veel mogelijk leegruimen van de zolder. Dek uw spullen af om stof en schade te voorkomen. Viverion stelt hiervoor verhuisdozen en afdekfolie beschikbaar. Bent u niet in staat deze voorbereidingen zelf te treffen en er is niemand die u kan helpen? Geeft u dit dan aan bij woonconsulent Jaap Hommes. De oplevering Als alle werkzaamheden zijn afgerond, leveren wij de woning aan u op. Deze oplevering van uw woning wordt gedaan door de opzichter en de uitvoerder. Zij lopen samen met u alles na. Is het werk goed uitgevoerd, is het af, zijn er beschadigingen, zijn de ramen en ventilatieventielen juist afgesteld etc. Gebreken die we bij de oplevering constateren, noemen we opleverpunten. Deze opleverpunten noteert de uitvoerder op een opleveringsformulier. De aannemer moet binnen twee weken alle opleverpunten herstellen. Als alle punten zijn afgehandeld, vraagt de aannemer u het formulier voor akkoord te ondertekenen. Het project is af. Wat nu? Uw woning is helemaal opgeknapt, de werklieden zijn weg en u kunt genieten van een goed onderhouden woning. Met welke zaken moet u nog rekening houden? Gebruikershandleiding Tijdens de oplevering van uw woning krijgt u van alle nieuwe installaties en apparaten een handleiding waarin staat hoe u ze moet bedienen. Reparatieverzoeken en klachten Nadat uw woning is opgeleverd meldt u reparatieverzoeken en klachten bij Viverion, telefoonnummer Contact Heeft u vragen of opmerkingen over het onderhoud? Neemt u dan gerust contact op met Viverion.

9 Leden projectteam Hans Tichelman Uitvoerder Kreunen Brouw Peter Steijsiger Projectleider Kreunen Bouw Jaap Hommes Projectconsulent Viverion Esther Hoekstra Projectconsulent Viverion Bert Jan van Unen Projectopzichter Viverion Gert van Otterloo Projectleider Viverion 3

Groot onderhoud. Lievelde Vicariestraat 6 tot en met 16

Groot onderhoud. Lievelde Vicariestraat 6 tot en met 16 Groot onderhoud Lievelde Vicariestraat 6 tot en met 16 Groot onderhoud In deze informatiebrochure leest u meer over het groot onderhoud aan 6 woningen aan de Vicariestraat 6 tot en met 16 in Lievelde.

Nadere informatie

Energiebesparende werkzaamheden J.W. Frisolaan 2 t/m 38 (even) J.W. Frisolaan 9 t/m 23 (oneven)

Energiebesparende werkzaamheden J.W. Frisolaan 2 t/m 38 (even) J.W. Frisolaan 9 t/m 23 (oneven) Energiebesparende werkzaamheden J.W. Frisolaan 2 t/m 38 (even) J.W. Frisolaan 9 t/m 23 (oneven) 7 februari 2018 Woningstichting Naarden telefoon 035-694 73 75 e-mail wsn@woningstichtingnaarden.nl 1 Programma

Nadere informatie

Comfortabel wonen in de Oosterparkwijk Informatie voor de bewoners van de woningen aan de Zaagmuldersweg 13 t/m 33b

Comfortabel wonen in de Oosterparkwijk Informatie voor de bewoners van de woningen aan de Zaagmuldersweg 13 t/m 33b Comfortabel wonen in de Oosterparkwijk Informatie voor de bewoners van de woningen aan de Zaagmuldersweg 13 t/m 33b 1 Inhoudsopgave 1. Zuiniger en comfortabeler 3 2. Wat gaat er precies gebeuren? 4 2.1

Nadere informatie

Warm & energiezuinig wonen!

Warm & energiezuinig wonen! Warm & energiezuinig wonen! Informatiebrochure Voorstel voor het verbeteren van uw huis aan de Karekietstraat, de Piersonstraat en De Savornin Lohmansstraat in Brummen. De 22 huizen aan de Karekietstraat,

Nadere informatie

EnErgiE zuiniger van jouw woning

EnErgiE zuiniger van jouw woning EnErgiE zuiniger maken van jouw woning 2016 EnErgiE zuiniger maken van jouw woning, 2016 Inhoud 02 Waarom dit boekje? 04 Waarom jouw woning energiezuiniger? 04 Wat komen we bij jou doen: 1. Reeds geïsoleerde

Nadere informatie

Groot onderhoud 113 woningen Filips van Bourgondiëlaan

Groot onderhoud 113 woningen Filips van Bourgondiëlaan Groot onderhoud 113 woningen Filips van Bourgondiëlaan Projectteam Woongoed Zeist en Mateboer Bouw Astrid Corrine Koos Gerard Maaike Johan Projectcommissie Deelnemers Ine van Deutekom Hetty Jansen Anna

Nadere informatie

Comfortabel wonen in de Oosterparkwijk Informatie voor de bewoners van de woningen aan de Zaagmuldersweg 35 t/m 39 en Irislaan 1 t/m 9b

Comfortabel wonen in de Oosterparkwijk Informatie voor de bewoners van de woningen aan de Zaagmuldersweg 35 t/m 39 en Irislaan 1 t/m 9b Comfortabel wonen in de Oosterparkwijk Informatie voor de bewoners van de woningen aan de Zaagmuldersweg 35 t/m 39 en Irislaan 1 t/m 9b 1 Nijestee gaat onderhoud uitvoeren aan uw woning en woongebouw.

Nadere informatie

Modernisering 48 woningen te Swifterbant. Inhoudsopgave. Inleiding: Ontwerp. Plan van Aanpak: Hoe nu verder: - Voorstellen.

Modernisering 48 woningen te Swifterbant. Inhoudsopgave. Inleiding: Ontwerp. Plan van Aanpak: Hoe nu verder: - Voorstellen. Modernisering 48 woningen te Swifterbant Inhoudsopgave : - Voorstellen - Moderniseren : - Werkzaamheden - Routing - Planning - Communicatie - De overlast voor u : - Akkoordverklaring - Planning 1 Uitgangspunten:

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE PLANMATIG ONDERHOUD EN ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN. F. Nightingalestraat, C. de Langestraat, A. Jacobsstraat en

INFORMATIEBOEKJE PLANMATIG ONDERHOUD EN ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN. F. Nightingalestraat, C. de Langestraat, A. Jacobsstraat en INFORMATIEBOEKJE PLANMATIG ONDERHOUD EN ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN F. Nightingalestraat, C. de Langestraat, A. Jacobsstraat en A. Schweitzerslaan in Haarlem Informatie voor bewoners Aan dit boekje kunnen

Nadere informatie

Algemene informatie. Opname. Overlast. Planning. Asbestinventarisatie. Werken in een bewoond huis

Algemene informatie. Opname. Overlast. Planning. Asbestinventarisatie. Werken in een bewoond huis Algemene informatie Opname In de komende periode maakt de woonconsulent met u een persoonlijke afspraak voor de opname in uw woning. De uitvoerder komt bij u langs om de opname te doen, hij bekijkt enkele

Nadere informatie

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie MOLENBUURT FASE 2

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie MOLENBUURT FASE 2 informatie MOLENBUURT FASE 2 JANUARI 2016 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2016 wil Intermaris bij 40 woningen aan de Paltrokmolen in Purmerend de vloer

Nadere informatie

Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid

Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid informatie BOEKERIJ E.O. SEPTEMBER 2018 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2019 wil Intermaris bij 77 huurwoningen aan de Boekerij, Galerij en Binnenplaats

Nadere informatie

Met deze brochure informeren wij u over het aanstaande onderhoud aan uw woning.

Met deze brochure informeren wij u over het aanstaande onderhoud aan uw woning. Voorwoord Vorig jaar zijn we met u in gesprek gegaan om gezamenlijk te overleggen wat we met uw woning gaan doen. Uit die gesprekken is veel informatie opgehaald. Er is een goed beeld ontstaan over de

Nadere informatie

Bewonersinformatieboekje. Energiesprong 62 woningen Kerkrade

Bewonersinformatieboekje. Energiesprong 62 woningen Kerkrade Bewonersinformatieboekje Energiesprong 62 woningen Kerkrade Inhoud 1. Inleiding 2. Contactpersonen 3. Toelichting op de woningverbetering en planning 4. Uitleg van de werkzaamheden 5. De woningverbetering

Nadere informatie

Aan de slag Start werkzaamheden

Aan de slag Start werkzaamheden nieuwsbrief HOORN NOORD FASE 2 SEPTEMBER 2016 nr 1 Aan de slag Start werkzaamheden In juli ontving u van ons een brief dat 72% van de bewoners instemde met de werkzaamheden en bijbehorende huurverhoging.

Nadere informatie

Lekker wonen, lagere lasten

Lekker wonen, lagere lasten Lekker wonen, lagere lasten Lees hoe u energie kunt besparen met het energiepakket van Woonservice. Het energiepakket Een huishouden is gemiddeld 150,- per maand kwijt aan energie. Dat is een kwart van

Nadere informatie

Bespaar op energie én uw woonlasten samen met Woonpartners

Bespaar op energie én uw woonlasten samen met Woonpartners ENERGIE ZUINIGER WONEN! Bespaar op energie én uw woonlasten samen met Woonpartners 1 Energiebesparingsproject Energie besparen is een zaak van iedereen. Daarom investeert Woonpartners samen met haar huurders

Nadere informatie

Aan de slag Start werkzaamheden

Aan de slag Start werkzaamheden nieuwsbrief HOORN NOORD FASE 1 JULI 2016 nr 1 Aan de slag Start werkzaamheden In april ontving u van ons een brief dat 77% van de bewoners instemde met de werkzaamheden en bijbehorende huurverhoging, ondertussen

Nadere informatie

Onderhoud aan uw woning

Onderhoud aan uw woning Onderhoud aan uw woning Meer comfort en minder energie Uw woning: meer comfort en minder energie SWB gaat onderhoud uitvoeren aan uw woning. We gaan uw woning daarbij ook isoleren. Zo gaat u minder energie

Nadere informatie

Lekker wonen, lagere lasten

Lekker wonen, lagere lasten Lekker wonen, lagere lasten Lees hoe u energie kunt besparen met het energiepakket van Woonservice. Lekker wonen, lagere lasten Het energiepakket van Woonservice Energiekosten bepalen voor een groot deel

Nadere informatie

Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid

Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid informatie VIJZELMOLEN EN WATERMOLEN NOVEMBER 2017 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2018 wil Intermaris bij 172 huurwoningen aan de Vijzelmolen en Watermolen

Nadere informatie

Aan de slag Start werkzaamheden

Aan de slag Start werkzaamheden informatie CAVALJEPLEIN EN JHR VAN CITTERSPLEIN MAART 2015 Aan de slag Start werkzaamheden In januari ontving u van ons een brief dat een ruime meerderheid van de bewoners instemde met de werkzaamheden

Nadere informatie

Energiebesparende werkzaamheden Prinses Beatrixhof 1 t/m 103 (oneven) Prinses Beatrixhof 2 t/m 24 (even)

Energiebesparende werkzaamheden Prinses Beatrixhof 1 t/m 103 (oneven) Prinses Beatrixhof 2 t/m 24 (even) Energiebesparende werkzaamheden Prinses Beatrixhof 1 t/m 103 (oneven) Prinses Beatrixhof 2 t/m 24 (even) 17 januari 2019 Woningstichting Naarden telefoon 035-694 73 75 e-mail wsn@woningstichtingnaarden.nl

Nadere informatie

Onderhoudsproject de Donge. 1 t/m 23, 30 t/m 52

Onderhoudsproject de Donge. 1 t/m 23, 30 t/m 52 Onderhoudsproject de Donge 1 t/m 23, 30 t/m 52 Geachte bewoner(s) Met dit boekje willen we u als bewoner van de Donge informeren over het groot onderhoud dat Patrimonium Barendrecht laat uitvoeren aan

Nadere informatie

Projectplan Van Deyssel Noord. Du Perronstraat 1 t/m 7 (even en oneven nummers)

Projectplan Van Deyssel Noord. Du Perronstraat 1 t/m 7 (even en oneven nummers) 1 Projectplan Van Deyssel Noord Du Perronstraat 1 t/m 7 (even en oneven nummers) Over deze brochure 2 3 Inhoud 1 Aanleiding voor de aanpak 4 2 Werkzaamheden in uw woning 5 3 Werkzaamheden buiten uw woning

Nadere informatie

Groot onderhoud. Flemingstraat informatie voor bewoners

Groot onderhoud. Flemingstraat informatie voor bewoners Groot onderhoud Flemingstraat 18-92 informatie voor bewoners Inhoud 1 Uw flat wordt opgeknapt 1 2 Welke werkzaamheden voeren we uit? 2 3 Vergoeding voor de werkzaamheden 2 4 Overlast tijdens de werkzaamheden

Nadere informatie

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie MOLENBUURT FASE 1

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie MOLENBUURT FASE 1 informatie MOLENBUURT FASE 1 NOVEMBER 2015 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2016 wil Intermaris bij 20 woningen aan de Stellingmolen, Weidemolen en

Nadere informatie

Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid

Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid informatie IJSSELSTRAAT E.O. NOVEMBER 2017 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2018 wil Intermaris bij 93 huurwoningen aan de IJsselstraat e.o. in Purmerend

Nadere informatie

Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid

Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid informatie RIVIERENLAAN APRIL 2017 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2017 wil Intermaris bij 64 huurwoningen aan de Rivierenlaan in Purmerend de vloer

Nadere informatie

Onderhoud 84 WONINGEN. Sprundel. De werkzaamheden vinden plaats aan de woningen in deze straten:

Onderhoud 84 WONINGEN. Sprundel. De werkzaamheden vinden plaats aan de woningen in deze straten: Onderhoud 84 WONINGEN Sprundel De werkzaamheden vinden plaats aan de woningen in deze straten: Graaf Ansfriedstraat Benedictastraat Anna Leonorastraat Anna Salomestraat Koekoekstraat Noorderstraat 8 september

Nadere informatie

Warm en comfortabel wonen! Onderhoud van 43 huizen aan de Hackfortweg in Loenen.

Warm en comfortabel wonen! Onderhoud van 43 huizen aan de Hackfortweg in Loenen. Informatiebrochure september december 2018 Start onderhoud: 3 september 2018 Warm en comfortabel wonen! Onderhoud van 43 huizen aan de Hackfortweg in Loenen. Inleiding Voor u ligt de informatiebrochure

Nadere informatie

De Krijntjes. Onderhoud De Krijntjes. Rucphen. De werkzaamheden vinden plaats aan de woningen in deze straten: Achterhoeksestraat

De Krijntjes. Onderhoud De Krijntjes. Rucphen. De werkzaamheden vinden plaats aan de woningen in deze straten: Achterhoeksestraat Onderhoud De Krijntjes Rucphen De werkzaamheden vinden plaats aan de woningen in deze straten: Achterhoeksestraat De Krijntjes Jan van Eyckstraat Pieter Breughelstraat Rubensstraat van den Houtestraat

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN groot onderhoud

SOCIAAL PLAN groot onderhoud SOCIAAL PLAN groot onderhoud Inhoud Uw thuis is ons werk Onderhoud aan uw woning Planning van werkzaamheden Voorzieningen tijdens de werkzaamheden Wat betekent dit voor uw portemonnee? Schade Plezierig

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Boezemstraat / Molenvlietsingel

Informatiebijeenkomst Boezemstraat / Molenvlietsingel Informatiebijeenkomst Boezemstraat / Molenvlietsingel Voorstellen QuaWonen NBU John Bos Edward de Jager Floor Verdoorn Maarten Cornet Richard Buijs Ludo Peeters Agenda Resultaten Vragenlijsten Onderhoudsplan

Nadere informatie

31 woningen Indische buurt. Bijeenkomst op 11 juni 2019.

31 woningen Indische buurt. Bijeenkomst op 11 juni 2019. 31 woningen Indische buurt Bijeenkomst op 11 juni 2019. Programma 1. Opening 2. Voorstellen 3. De projectcommissie 4. Stand van zaken 5. Wat gaan we doen? 6. De werkzaamheden 7. Wat betekent het voor u?

Nadere informatie

Startadvies Energiebesparing

Startadvies Energiebesparing Startadvies Stephanusplein 1, 7772 BR Hardenberg Startadvies : Op basis van de besparingscheck (zie bijlage) heeft uw woning een indicatief energielabel F. Het energielabel voor woningen loopt van A tot

Nadere informatie

Energiebesparende werkzaamheden

Energiebesparende werkzaamheden Energiebesparende werkzaamheden J. Schimmelstraat 1 t/m 23 (oneven) Smidtstraat 2 t/m 20 (even) Dubelaarstraat 1 t/m 23 (even) Dubelaarstraat 2 t/m 24 (oneven) Dobbestraat 2 t/m 16 (even) 24 januari 2019

Nadere informatie

Voorstelronde. Verhuur & Verkoop. Lisette Verboom. Geberta Epskamp. Maaike Haas. Afdeling Vastgoed

Voorstelronde. Verhuur & Verkoop. Lisette Verboom. Geberta Epskamp. Maaike Haas. Afdeling Vastgoed Welkom 2 Programma Voorstelronde Stand van Zaken Opleveringen Onderhoudstermijn (reparatie verzoeken) Uitleg technische installaties Zelf aangebrachte voorzieningen (ZAV) Voorzieningen in de woning Afwerking

Nadere informatie

Energiebesparende werkzaamheden. J.P. Thijssepark in Naarden

Energiebesparende werkzaamheden. J.P. Thijssepark in Naarden Energiebesparende werkzaamheden J.P. Thijssepark 34 104 in Naarden 1 19.15-19.30 uur ontvangst 19.30-20.15 uur presentatie Marvin de Jong Projectleider Henk Snoeks Architect 20.15-21.00 uur beantwoorden

Nadere informatie

Informatiebrochure. Onderhoudsproject t Broek C1249

Informatiebrochure. Onderhoudsproject t Broek C1249 Informatiebrochure Onderhoudsproject t Broek C1249 Complex 1249: beneden- en bovenwoningen aan de Heemskerckstraat 4 t/m 22, Stadhoudersstraat 1 t/m 58 en de Willem Barendszstraat 1 t/m 23 te Arnhem Portaal

Nadere informatie

Energiebesparende werkzaamheden Kloosterstraat 66 t/m 80 (even) Oostwalstraat 2 t/m 4 (even) Huizerpoortstraat 25 t/m 39 (oneven)

Energiebesparende werkzaamheden Kloosterstraat 66 t/m 80 (even) Oostwalstraat 2 t/m 4 (even) Huizerpoortstraat 25 t/m 39 (oneven) Energiebesparende werkzaamheden Kloosterstraat 66 t/m 80 (even) Oostwalstraat 2 t/m 4 (even) Huizerpoortstraat 25 t/m 39 (oneven) 5 maart 2018 Woningstichting Naarden telefoon 035-694 73 75 e-mail wsn@woningstichtingnaarden.nl

Nadere informatie

Presentatie Renovatieplannen Bilderdijkstraat / Da Costastraat

Presentatie Renovatieplannen Bilderdijkstraat / Da Costastraat Programma van vanavond: Inleiding Renovatieplan/werkzaamheden - pauze - Woonlasten Sociaal plan Vragen Inleiding Inleiding: Samenwerking heeft in 2011 aangekondigd de badkamer, de keuken en het toilet

Nadere informatie

Hoe kan ik energie besparen? De Woningstichting helpt u!

Hoe kan ik energie besparen? De Woningstichting helpt u! energie besparen = woonlasten verlagen VRAGEN? Bent u geïnteresseerd in één van de mogelijkheden die in deze brochure zijn beschreven, heeft u nog vragen of wilt u meer weten over de kosten? Vul dan het

Nadere informatie

Informatiebrochure Woningverbetering Grote Kerkstraat 21, 21ABC, 23, 23ABC, 25, en 25AB te Leeuwarden. Informatiebrochure

Informatiebrochure Woningverbetering Grote Kerkstraat 21, 21ABC, 23, 23ABC, 25, en 25AB te Leeuwarden. Informatiebrochure Informatiebrochure Woningverbetering 11 woningen Grote Kerkstraat 21, 21ABC, 23, 23ABC, 25, 25AB. Maart 2019 1 Beste bewoner(s) van de Grote Kerkstraat 21, 21ABC, 23, 23ABC, 25, 25AB. Eind mei, begin juni

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN BEWONERSAVOND TER HAARKADE 16 MEI 2012

VEELGESTELDE VRAGEN BEWONERSAVOND TER HAARKADE 16 MEI 2012 VEELGESTELDE VRAGEN BEWONERSAVOND TER HAARKADE 16 MEI 2012 Algemene vragen Waarom kiest Portaal voor renovatie en niet voor sloop? Op het moment dat Portaal een afweging maakt voor renovatie of sloop wordt

Nadere informatie

Zijpendaalstraat groot onderhoud

Zijpendaalstraat groot onderhoud Inhoud Wat komen we doen? Wie gaat het werk uitvoeren? Met wie heeft u contact? Planning Nieuwe sleutels Isolatieglas Steigers Wat doet de aannemer voor u? Wat wordt er van u verwacht? Rustwoning Bouwplaatsinrichting

Nadere informatie

Verduurzaming 39 woningen Seringenlaan

Verduurzaming 39 woningen Seringenlaan Verduurzaming 39 woningen Seringenlaan Duurzaamheid Voor huurders: Beperking van energie voor een aangenaam binnenklimaat. Betaalbare woonlasten. Maatschappelijk: Zorgen voor een leefbare en duurzame woonomgeving.

Nadere informatie

Huize de Geerlaan Werkzaamheden in uw woning en trappenhuis

Huize de Geerlaan Werkzaamheden in uw woning en trappenhuis Huize de Geerlaan Werkzaamheden in uw woning en trappenhuis Inleiding Wat gaan we doen? Vereiste werkzaamheden een koker wordt geplaatst in een hoek van de De afgelopen maanden is er onderhoud. We berekenen

Nadere informatie

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning!

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Verbeteringen aan uw woning Condens aan de buitenkant: Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! De verbeteringen die we hebben doorgevoerd verschillen per woning,

Nadere informatie

Over isoleren, besparen en comfort

Over isoleren, besparen en comfort Warm voor Weinig Over isoleren, besparen en comfort WARM VOOR WEINIG U woont in een huurwoning, en heeft er waarschijnlijk een aangename plek van gemaakt. Maar misschien kan het nog veel comfortabeler!

Nadere informatie

ALLES-IN-HUIS VOOR NUL OP DE METER ALLES-IN-HUIS. Zonnepanelen. Nieuw dak. Warmtepomp. Isolerend glas. Nieuwe gevel. WTW-installatie.

ALLES-IN-HUIS VOOR NUL OP DE METER ALLES-IN-HUIS. Zonnepanelen. Nieuw dak. Warmtepomp. Isolerend glas. Nieuwe gevel. WTW-installatie. ALLES-IN-HUIS Zonnepanelen Warmtepomp WTW-installatie Niewe kozijnen Nieuw dak Isolerend glas Nieuwe gevel Nieuwe deuren ALLES-IN-HUIS VOOR NUL OP DE METER ALLES-IN-HUIS VOOR NUL OP DE METER Je woning

Nadere informatie

Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid

Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid informatie WATERSNIP KIEVIT FEBRUARI 2017 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2017 wil Intermaris bij 213 woningen aan de Watersnip en Kievit in Hoorn

Nadere informatie

WAAROM ALLES-IN-HUIS?

WAAROM ALLES-IN-HUIS? WAAROM ALLES-IN-HUIS? ONTWIKKELD VOOR JOU Het Alles-in-Huis pakket is ontwikkeld met jou, de bewoner, als uitgangspunt. Een voorbeeld, wij weten dat veel mensen s nachts slapen met hun raam open. Daarom

Nadere informatie

Project Hoevenbuurt. Informatiebrochure groot onderhoud. Gelderlandlaan 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 24, 30, 32, 34, 38, 40, 42, 48, 52, 56, 60

Project Hoevenbuurt. Informatiebrochure groot onderhoud. Gelderlandlaan 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 24, 30, 32, 34, 38, 40, 42, 48, 52, 56, 60 Afbeelding niet heel groot. Hebben jullie een grotere? Project Hoevenbuurt Informatiebrochure groot onderhoud Gelderlandlaan 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 24, 30, 32, 34, 38, 40, 42, 48, 52, 56, 60 December

Nadere informatie

Versterken naar nul-op-de-meter

Versterken naar nul-op-de-meter Versterken naar nul-op-de-meter Inhoudsopgave 1. Goed wonen voor iedereen... 2 2. Ons plan in tien stappen 3 3. Nul-op-de-meter: wat is dat? 4 4. Hoe doen we dat? 5 5. Wat kost dat? 6 2 1. Goed wonen voor

Nadere informatie

Bewonersinformatie Rosmalen. Aandachtspunten voor uw vernieuwde woning

Bewonersinformatie Rosmalen. Aandachtspunten voor uw vernieuwde woning Bewonersinformatie Rosmalen Aandachtspunten voor uw vernieuwde woning 2 Voorwoord Afgelopen periode heeft BAM Woningbouw in opdracht van de eigenaar van uw woning, a.s.r., uw woning verbeterd. Bij de woningverbetering

Nadere informatie

Aanpassingen aan aanbrengen van isolatie

Aanpassingen aan aanbrengen van isolatie Toelichting Aanpassingen aan gevels & dak en aanbrengen van isolatie U mag uw woning naar uw eigen smaak inrichten en aanpassen. Plaatst u tuindeuren, een schuifpui, een dakraam of een dakkapel? Dan moet

Nadere informatie

Onderhoudsproject Talmaweg. 33 t/m 37, 63 t/m 67, 79 t/m 89 en 93 t/m 97

Onderhoudsproject Talmaweg. 33 t/m 37, 63 t/m 67, 79 t/m 89 en 93 t/m 97 Onderhoudsproject Talmaweg 33 t/m 37, 63 t/m 67, 79 t/m 89 en 93 t/m 97 Geachte bewoner(s) Woningen zeggen niets, bewoners wel is een uitspraak van een van onze relaties. In dit boekje staat informatie

Nadere informatie

Samen naar beter. Nul-op-de-Meter. In slechts zes dagen een nog fijner huis!

Samen naar beter. Nul-op-de-Meter. In slechts zes dagen een nog fijner huis! Samen naar beter Nul-op-de-Meter In slechts zes dagen een nog fijner huis! Nul-op-de-meter Hoezo is dat beter? Goed geïsoleerde woning Comfortabel binnenklimaat Geen tochtklachten In de zomer frisse lucht

Nadere informatie

U ontvangt dit boekje omdat u bewoner bent van één van de woningen waar wij een groot onderhoud project gaan uitvoeren.

U ontvangt dit boekje omdat u bewoner bent van één van de woningen waar wij een groot onderhoud project gaan uitvoeren. Voorwoord Aan de bewoners van 20 patio s aan de Pasteurstraat en de Curiestraat. Pasteurstraat 36 t/m 54 Curiestraat 40 t/m 58 U ontvangt dit boekje omdat u bewoner bent van één van de woningen waar wij

Nadere informatie

Onderhoudsplanner. Voor het verbeteren van uw huis aan de Karekietstraat, de Piersonstraat en De Savornin Lohmansstraat in Brummen.

Onderhoudsplanner. Voor het verbeteren van uw huis aan de Karekietstraat, de Piersonstraat en De Savornin Lohmansstraat in Brummen. Onderhoudsplanner Voor het verbeteren van uw huis aan de Karekietstraat, de Piersonstraat en De Savornin Lohmansstraat in Brummen. Wat gaat er gebeuren? In deze onderhoudsplanner leest u wat u kunt verwachten

Nadere informatie

Energiebesparende maatregelen

Energiebesparende maatregelen informatie KUIL WEST PAARDENSTEEG NOVEMBER 2016 Energiebesparende maatregelen Kenmerken van project Kuil West Paardensteeg In 2017 wil Intermaris bij 36 seniorenwoningen aan de Kuil, West en Paardensteeg

Nadere informatie

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie. Kenmerken van project Het Oude Ambacht

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie. Kenmerken van project Het Oude Ambacht informatie HET OUDE AMBACHT MAART 2015 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2015 wil Intermaris bij 118 woningen aan Het Oude Ambacht in Hoorn de vloer

Nadere informatie

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie HOLENWEG EN VENENLAAN

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie HOLENWEG EN VENENLAAN informatie HOLENWEG EN VENENLAAN APRIL 2015 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2015 wil Intermaris bij 34 woningen aan de Holenweg en Venenlaan in Hoorn

Nadere informatie

Groot onderhoud Heilige Stoel, Homberg, Kraaijenberg nieuws 1

Groot onderhoud Heilige Stoel, Homberg, Kraaijenberg nieuws 1 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief over het groot onderhoud aan de Heilige Stoel, Homberg en Kraaijenberg in Wijchen. Op dit moment werkt Talis aan de voorbereidingen. Op 10 en 11 maart organiseerden wij

Nadere informatie

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie. Kenmerken van project Grote Waal Noord

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie. Kenmerken van project Grote Waal Noord informatie GROTE WAAL NOORD FEBRUARI 2015 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2015 wil Intermaris bij 146 woningen in de Grote Waal Noord de vloer en het

Nadere informatie

Onderhoudsproject Het Broek. Broekstraat 137 t/m 169 in Arnhem

Onderhoudsproject Het Broek. Broekstraat 137 t/m 169 in Arnhem Onderhoudsproject Het Broek Broekstraat 137 t/m 169 in Arnhem Inleiding Binnenkort start het groot onderhoud aan uw woning in Het Broek. Het gaat om onderhoud aan de buitengevel van de woning en diverse

Nadere informatie

Welkom op de bewonersavond dakrenovatie Het Veld d.d. 7 september 2016

Welkom op de bewonersavond dakrenovatie Het Veld d.d. 7 september 2016 Welkom op de bewonersavond dakrenovatie Het Veld d.d. 7 september 2016 1 Agenda van deze avond - Waarom de daken vervangen - Wat gaat er gebeuren? - Presentatie van de aannemer Van Dillen - Huurverhoging?

Nadere informatie

Dagkalender Onderhoud aan uw woning Indigostraat 292

Dagkalender Onderhoud aan uw woning Indigostraat 292 Dagkalender Onderhoud aan uw woning Indigostraat 292 Deze kalender is met veel zorgvuldigheid samengesteld door Ooijevaar bevlogen bouwers. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend.

Nadere informatie

Groot onderhoud 150 De Jeu woningen

Groot onderhoud 150 De Jeu woningen Groot onderhoud 150 De Jeu woningen huurwoningen Onderwerpen Welkom en voorstellen Terugblik Aangepast ontwerp (buitenzijde) In de woning en zonwering Woonlasten en huurprijs Planning en proces Algemene

Nadere informatie

Aanpassingen aan aanbrengen van isolatie

Aanpassingen aan aanbrengen van isolatie Toelichting Aanpassingen aan gevels & dak en aanbrengen van isolatie U mag uw woning naar uw eigen smaak inrichten en aanpassen. Bouwt u een aanbouw, serre of erker, plaatst u tuindeuren, een schuifpui,

Nadere informatie

Checklist voor montage

Checklist voor montage Checklist voor montage Binnenkort staat het Jouw Thuis Montageteam voor je deur om de door jou gekozen oplossingen aan te brengen. Het montageteam doet er alles aan om ervoor zorgen dat de werkzaamheden

Nadere informatie

Dagkalender Onderhoud aan uw woning

Dagkalender Onderhoud aan uw woning Dagkalender Onderhoud aan uw woning Vermiljoenweg Deze kalender is met veel zorgvuldigheid samengesteld door Ooijevaar bevlogen bouwers. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend.

Nadere informatie

14 Nul op de Meter woningen Groenhove. te Stolwijk TE HUUR! Duurzaam, energiezuinig en comfortabel wonen in Stolwijk

14 Nul op de Meter woningen Groenhove. te Stolwijk TE HUUR! Duurzaam, energiezuinig en comfortabel wonen in Stolwijk 14 Nul op de Meter woningen Groenhove te Stolwijk TE HUUR! Duurzaam, energiezuinig en comfortabel wonen in Stolwijk Deze projectdocumentatie is met zorg samengesteld. De tekst en tekeningen in deze brochure

Nadere informatie

Ruimte voor mensen. Bewonersavond Dolomietenlaan en - weide. 15 november 2016

Ruimte voor mensen. Bewonersavond Dolomietenlaan en - weide. 15 november 2016 Ruimte voor mensen Bewonersavond Dolomietenlaan en - weide 15 november 2016 Programma: Korte presentatie: Wat zijn de werkzaamheden en wat betekent dat voor u? Hoe zien uw woonlasten er uit? Akkoordverklaring

Nadere informatie

137 eengezinswoningen Hasseler Es in Hengelo

137 eengezinswoningen Hasseler Es in Hengelo 137 eengezinswoningen Hasseler Es in Hengelo August Vordingstraat en Gerrit Peuscherstraat Contactgegevens I www.welbions.nl E klantenservice@welbions.nl T (074) 24 68 300 Voorwoord In januari 2016 starten

Nadere informatie

Bewonersinformatieboekje. Energiesprong 32 woningen Kerkrade

Bewonersinformatieboekje. Energiesprong 32 woningen Kerkrade Bewonersinformatieboekje Energiesprong 32 woningen Kerkrade Inhoud 1. Inleiding 2. Contactpersonen 3. Toelichting op de woningverbetering en planning 4. Uitleg van de werkzaamheden 5. Besparing op uw woonlasten

Nadere informatie

Onderhoudsproject Het Broek. De Willem Barendszstraat 25 t/m 53 en de Heemskerckstraat 24 t/m 70 in Arnhem

Onderhoudsproject Het Broek. De Willem Barendszstraat 25 t/m 53 en de Heemskerckstraat 24 t/m 70 in Arnhem Onderhoudsproject Het Broek De Willem Barendszstraat 25 t/m 53 en de Heemskerckstraat 24 t/m 70 in Arnhem Inleiding Binnenkort start het groot onderhoud aan uw woning in Het Broek. Het gaat om onderhoud

Nadere informatie

Onderhoud Verbetering en Nieuwbouw

Onderhoud Verbetering en Nieuwbouw Onderhoud Verbetering en Nieuwbouw Opdrachtgever de Alliantie Heiligenbergerweg 60 3816 AL Amersfoort 088 00 232 00 info@de-alliantie.nl www.de-alliantie.nl Valkenhorst 43-165 De inhoud van deze brochure

Nadere informatie

Project Hoevenbuurt. Informatiebrochure groot onderhoud

Project Hoevenbuurt. Informatiebrochure groot onderhoud Project Hoevenbuurt Informatiebrochure groot onderhoud Bunnikhoeve 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24 Zeisthoeve 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24 Lunterenhoeve 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14,

Nadere informatie

Wonen MOLENBUURT, FASE I

Wonen MOLENBUURT, FASE I informatie Duurzaam Wonen MOLENBUURT, FASE I JUNI 2019 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid Eind 2019 wil Intermaris bij 122 huurwoningen in de Molenbuurt

Nadere informatie

Groot onderhoud 113 eengezinswoningen

Groot onderhoud 113 eengezinswoningen Groot onderhoud 113 eengezinswoningen Gildenhof, Selissenwal, St. Barbarastraat, St. Catharinastraat, St. Jorisstraat, St. Sebastiaanstraat en Vaandelstraat. 1 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave 2 Inleiding &

Nadere informatie

Rapportage Energiebus

Rapportage Energiebus Rapportage Energiebus Nieuwe Leliestraat Amsterdam Type woningen: 14 portiekwoningen, 70 m2 Bouwjaar: 1974 Op verzoek van: Bewonerscommissie Nieuwe Leliestraat Verhuurder: De Alliantie Datum: 21-10-2014

Nadere informatie

komen de woningen in de Karel de Vijfdestraat aan de het groot onderhoud van de 31 woningen aan de Karel

komen de woningen in de Karel de Vijfdestraat aan de het groot onderhoud van de 31 woningen aan de Karel Veelgestelde vragen Groot onderhoud Karel de Vijfdestraat e.o. badkamer, keuken en/of toilet. In september gaan we Hieronder vindt u de veelvoorkomende vragen over komen de woningen in de Karel de Vijfdestraat

Nadere informatie

Informatieboekje Onderhoud/energie. complex 203 Prinsesseweg 1 t/m 31 16 woningen te Lekkerkerk

Informatieboekje Onderhoud/energie. complex 203 Prinsesseweg 1 t/m 31 16 woningen te Lekkerkerk Informatieboekje Onderhoud/energie complex 203 Prinsesseweg 1 t/m 31 16 woningen te Lekkerkerk September 2015 Inleiding Op 29 juli organiseerden wij een informatieavond. Tijdens deze bijeenkomsten hebben

Nadere informatie

Wie is Weijman Vastgoedonderhoud?

Wie is Weijman Vastgoedonderhoud? Geachte bewoner, In opdracht van Kleurrijk Wonen gaat Weijman Vastgoedonderhoud B.V. binnenkort onderhoudswerkzaamheden aan uw woning verrichten. Middels dit boekje informeren wij u over deze werkzaamheden

Nadere informatie

Huis & Erf steekt energie in uw woning. Isolatiemaatregelen

Huis & Erf steekt energie in uw woning. Isolatiemaatregelen Huis & Erf steekt energie in uw woning Isolatiemaatregelen Huis & Erf steekt energie in uw woning Huis & Erf steekt energie in uw woning in de vorm van een compleet isolatiepakket voor uw hele woning.

Nadere informatie

verslag Onderwerp: Groot Onderhoud Donge

verslag Onderwerp: Groot Onderhoud Donge verslag Datum: 27 juni 2012 Aanwezig: Raoul Hey (projectleider Patrimonium, voorzitter) Margit Don (sociaal projectbegeleider Patrimonium) Marcel Berkenpeis (opzichter Patrimonium) Charles van den Herik

Nadere informatie

Bewonersavond Van Hornstraat - Dufourstraat. Donderdag 8 juni, u

Bewonersavond Van Hornstraat - Dufourstraat. Donderdag 8 juni, u Bewonersavond Van Hornstraat - Dufourstraat Donderdag 8 juni,19.30-21.00u Voorstellen Judith van Mil St. Joseph Sancha Schuurs St. Joseph Bram Hendriks KnaapenGroep Jesse Vermeer KnaapenGroep Plan voor

Nadere informatie

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning!

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Verbeteringen aan uw woning Condens aan de buitenkant: Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! De verbeteringen die we hebben doorgevoerd verschillen per woning,

Nadere informatie

Informatieboekje Energieproject Nic. Beetshof/straat. Nicolaas Beetstraat 36 t/m 50 Nicolaas Beetshof 74 t/m 98, Lekkerkerk

Informatieboekje Energieproject Nic. Beetshof/straat. Nicolaas Beetstraat 36 t/m 50 Nicolaas Beetshof 74 t/m 98, Lekkerkerk Informatieboekje Energieproject Nic. Beetshof/straat Nicolaas Beetstraat 36 t/m 50 Nicolaas Beetshof 74 t/m 98, Lekkerkerk Oktober 2015 Inleiding Op 23 juni organiseerden wij een informatieavond. Tijdens

Nadere informatie

Energiezuinig en comfortabel wonen in Rijswijk; een initiatief van Stadsgewest Haaglanden

Energiezuinig en comfortabel wonen in Rijswijk; een initiatief van Stadsgewest Haaglanden Energiezuinig en comfortabel wonen in Rijswijk; een initiatief van Stadsgewest Haaglanden Welkom door wethouder Dick Jense Rob Klokman Ecostream Wat kunt u verwachten deze avond Wat is Wonen++ Energiebesparende

Nadere informatie

Groot onderhoud. Ludgerstraat, Tongerlosestraat, Heckinckstraat, Willemshof en Clarissenstraat. Ludgerstraat

Groot onderhoud. Ludgerstraat, Tongerlosestraat, Heckinckstraat, Willemshof en Clarissenstraat. Ludgerstraat Groot onderhoud Ludgerstraat, Tongerlosestraat, Heckinckstraat, Willemshof en Clarissenstraat. Ludgerstraat Groot onderhoud In deze informatiebrochure leest u meer over het groot onderhoud aan de 28 woningen

Nadere informatie

Dagkalender Onderhoud aan uw woning Indigostraat

Dagkalender Onderhoud aan uw woning Indigostraat Dagkalender Onderhoud aan uw woning Indigostraat Deze kalender is met veel zorgvuldigheid samengesteld door Ooijevaar bevlogen bouwers. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend.

Nadere informatie

Ik ga verhuizen. Alle stappen op een rij

Ik ga verhuizen. Alle stappen op een rij Ik ga verhuizen Alle stappen op een rij Bij een verhuizing komt een heleboel kijken. U moet met veel dingen rekening houden en vaak van alles regelen. Om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken, hebben

Nadere informatie

Algemene informatie over de woningen

Algemene informatie over de woningen Algemene informatie over de woningen Algemeen Zijn er parkeerplaatsen? Ja, 16 woningen hebben op eigen terrein een parkeerplaats aan de achterzijde van de woning. Bastionstraat 36 heeft geen eigen parkeerplaats

Nadere informatie

Energiebesparende maatregelen in de Fruitbuurt

Energiebesparende maatregelen in de Fruitbuurt informatie JANUARI januari 2014 2013 nr 1 Energiebesparende maatregelen in de Fruitbuurt Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Dit jaar wil Intermaris bij alle 40 woningen in de Fruitbuurt

Nadere informatie

Woenselse Heide. [ o k t o b e r , n i e u w s b r i e f n r. 1 7 ]

Woenselse Heide. [ o k t o b e r , n i e u w s b r i e f n r. 1 7 ] [ o k t o b e r 2 0 1 4, n i e u w s b r i e f n r. 1 7 ] Woenselse Heide We gaan starten met het groot onderhoud in de blokken 15 tot en met 24. Via deze nieuwsbrief informeren wij u over de voortgang.

Nadere informatie

Algemene informatie 40 appartementen Dr. Damstraat Kampen

Algemene informatie 40 appartementen Dr. Damstraat Kampen Algemene informatie 40 appartementen Dr. Damstraat Kampen Algemeen Zijn er parkeerplaatsen? Ja, er zijn parkeerplaatsen achter de appartementen en parkeervakken voor de appartementen Kan er een scootmobiel

Nadere informatie

Nieuwsbrief Cluster 20

Nieuwsbrief Cluster 20 Het is zover! Na een periode van voorbereiding en overleg, starten wij begin september met het onderhoud aan uw woning. Nieuwsbrief Voor u ligt de eerste nieuwsbrief over de onderhoud- en renovatiewerkzaamheden

Nadere informatie