Alleen, is de mens vandaag niet instaat om in te zoomen op Gods groter plan. De mens is blijven steken bij het kruis waar Jezus niet meer hangt.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Alleen, is de mens vandaag niet instaat om in te zoomen op Gods groter plan. De mens is blijven steken bij het kruis waar Jezus niet meer hangt."

Transcriptie

1 Step up 1 Uitzoomen Overal waar ik heen ga kan ik God zijn groter plan voor ons leven zien. Hij is de maker van alles dat we om ons heen zien en niet dat alleen. Hij is de maker van alles dat we niet zien en toch geloven. God heeft in Zijn schepping met alles rekening gehouden. Hij heeft zijn visie aan ons kenbaar gemaakt door koningen en profeten en Hij heeft uiteindelijk Zijn Zoon Jezus voor ons doen sterven zodat we zouden begrijpen welk een groter liefde Hij heeft voor ons om ons terug te brengen naar Zijn koninkrijk. Alleen, is de mens vandaag niet instaat om in te zoomen op Gods groter plan. De mens is blijven steken bij het kruis waar Jezus niet meer hangt. Wat is Gods groter plan. Voordat ik daar antwoord op ga geven, moet ik u eerst vertellen waar ieder mens naar opzoek is. Als ik daarop de antwoorden weet te vinden kan ik komen tot het doel van God voor uw leven.

2 Ieder mens is op enige manier zoekende naar succes. Eenieder wil succesvol zijn. God is een God van succes. Alles dat God gemaakt heeft, heeft Hij succesvol gemaakt. God verwacht van ons dat we ook een succesvol leven leiden. En om dat te doen dienen we te geloven in Hem Die Hij gezonden heeft. In Fil 1:6 zegt Paulus; Hiervan toch ben ik ten volle overtuigd, dat Hij, die in u een goed werk is begonnen, [voor uw succes] dit ten einde toe zal voortzetten, tot de dag van Christus Jezus. God is in ons een goed werk van geloof begonnen zodat we in alles samen met Hem succesvol zouden zijn. Van ons zelf kunnen we niets zonder de Geest. Of het in onze bediening is of in ons werk of in ons huwelijk, eenieder zoekt naar dit succes. Maar om succesvol te zijn, dienen we eerst te kijken naar ons hart, naar wat ons motiveert om succesvol te zijn. 5 vragen die de mens zich zou moeten stellen. 1. Wie je bent? Identiteit 2. Waar kom ik vandaan? Bron 3. Waarom ben ik hier? Doel 4. Wat moet ik hier doen? Potentie 5. Waar ga ik naar toe? Bestemming

3 Je identiteit Wie ben ik? (Sela) Je identiteit is weten wie je echt bent. Je kunt niet weten wie je bent als je niet weet waar je vandaan komt. Wie je echt bent is de persoon die je bent als je helemaal alleen bent. Je identiteit is een gezonde balans tussen je Lichaam, Ziel en Geest die je maakt tot wie je bent. Velen zijn vandaag niet in balans met zichzelf omdat ze hun identiteit kwijt zijn geraakt. (Sela) We dragen merkkleding van een ander en niet van ons zelf. We zoeken naar een identiteit van de wereld om erbij te willen horen. Het moet een Louis Vuitton zijn of een Prada. Geen Zeeman. We zijn beroofd van onze identiteit om hun een identiteit te geven. De jeugd kleed zich als hun idolen en anderen omdat ze zichzelf kwijt zijn geraakt. (Sela) De christen heeft zijn identiteit in Jezus ingeruild voor geroddel, jaloezie, liefdeloosheid, geen verdraagzaamheid (Sela) Als je weet wie je bent kun je in de rust zijn om doelgericht te streven naar de wil van God in je leven. Jezus wist wie die was. (Sela) - Ik ben het brood des levens; - Ik ben de poort tot de Vader - Ik ben Hem waarover de geschriften getuigen - Ik ben de Zoon van God - Ik ben het licht Zie, Ik ben gekomen om het evangelie te verkondigen.

4 Zonder te weten wie je bent ben je net als een blad aan een boom die door de wind heen en weer geslingerd wordt door vele winden. (Sela) Je Bron Waar kom ik vandaan? (Sela) Velen weten waar ze geboren zijn maar weten niet waar ze echt vandaan komen. (Sela) In het begin, schiep God de hemelen en de aarde. Hierin vinden we het ultieme bewijs, waar we vandaan komen en wie onze Bron [maker] is. (Sela) Wetenschappers hebben zich erbij neer moeten leggen dat de aarde, en de hemelen, en de miljarden sterren, in de oneindig hemel, niet op zichzelf zijn ontstaan. Hun zoektocht naar antwoorden richt zich nu op de mogelijkheid van leven op andere planeten. Kunnen we daar water vinden om er te kunnen leven? (Sela) Het is belangrijk te weten wie je bron is. Wie je maker is en met welk doel je maker je heeft gemaakt. Je Doel. Waarom ben ik hier? (Sela) Spr. 16:4 De Here heeft alles gemaakt voor zijn doel, 1 Kor. 1:9 God is getrouw, door wie gij zijt geroepen [waarvoor?] tot gemeenschap met zijn Zoon Jezus Christus, onze Here.

5 Joh. 15:16 Niet gij hebt Mij, maar Ik heb u uitgekozen en u opgedragen, om op weg te gaan en vrucht te dragen en uw vrucht zou blijven, opdat de Vader u alles geven, wat gij Hem bidt in mijn naam. Dit gebied Ik u, dat gij elkander liefhebt. We zijn dus uitgekozen [ een uitverkoren geslacht ], geroepen om gemeenschap te hebben met onze Here, en om op weg te gaan en vrucht te dragen. Blijvende vrucht. Potentie Wat moet ik hier doen? (Sela) In het eerder vers hebben we kunnen lezen dat we vrucht, blijvende vrucht, moeten dragen. Potentie is daarom je ware kracht. Gen. 1:27 En God schiep de mens naar zijn beeld; naar Gods beeld schiep Hij hen; man en vrouw schiep Hij hen. En God zegende hen en God zeide tot hen; Weest vruchtbaar en wordt talrijk; vervult de aarde en onderwerp haar, heerst [ in kracht van je autoriteit ] Je potentie kun je ook vergelijken met je telefoon. Op je telefoon heb je vele apps draaien waar je zoveel dingen mee kunt doen. De ene app is om je bankzaken te regelen, de ander voor je verkeer en weer een ander om het nieuws te volgen. Zo heeft God ons allemaal verscheidene gaven gegeven die we tot vruchtbaarheid van Zijn Koninkrijk dienen te gebruiken. Ik heb je groepen zegt Hij om vruchtbaar [ Succesvol ] te zijn. Blijvende vrucht. (Sela)

6 Je Bestemming Waar ga ik naartoe? (Sela) Spr. 16:9 Het hart des mensen overdenkt zijn weg, maar de Here bestiert zijn gang. Jer. 17:10 Ik, de Here, doorgrond het hart en toets de nieren, en dat, om aan eenieder te geven naar zijn wegen, naar de vrucht zijner daden. (Sela) Vaak kiezen we om onze eigen weg in te gaan en willen dat de Here ons daarin volgt. Maar het is de wil van God dat wij gehoorzaam zijn aan het plan [ doel ] van ons bestaan hier op aarde. Als we dat niet zijn, dan komen we in een ruige zee terecht. Jer. 29:11 Want Ik weet, welke gedachten Ik over u koester, luidt het woord des Heren, gedachten van vrede en niet van onheil, om u een hoopvolle toekomst te geven. Wat is een hoopvolle toekomst? (Sela) Een toekomst van rust en vrede; Een toekomst van succes door vrucht te dragen; Een toekomst van hoop wat al is voorbestemd. Een succesvolle toekomst.

7 De wereld heeft ons vanaf de beginnen berooft van onze identiteit. Van onze kracht te geloven wie we echt zijn. Wie je bent is nooit ontdekt. De wetenschap doet onderzoek om erachter te komen wie je bent door je testen te doen afnemen. Psychologische testen die zouden moeten vertellen dat je hoogbegaafd bent of wat je sterke en zwakke punten zijn. Dit beperkt je in je mogelijkheden en je ontwikkeling. Dit is dus een groot probleem voor velen. Daarom haken velen ook af van school zonder een gedegen opleiding of diploma. Er is geen enkel mechanisme dat je kan vertellen wie je bent of wat je potentie is. (Sela) Zet daarom je geloof op geen enkele test van de mens, maar vertrouw op God die je volkomen gemaakt heeft, Amen! (Sela) Wat is Gods groter plan? We mogen nu stellen dat de mens die zijn identiteit kent, weet waar die vandaan komt, wie die is, wat zijn kracht is, waar die naartoe gaat en blijvende vrucht draagt, voor God een succesvol mens is. Waarom zijn er dan zo weinig succesvolle mensen die hier niet aan voldoen? Omdat velen nog niet volledig getest zijn. Elk product dat een fabriek verlaat wordt eerst zorgvuldig getest. Niets verlaat een fabriek alvorens het niet geheel af is. Het dient eerst goed te werken alvorens het een goedkeuring krijgt. Zo worden wij dagelijks op de brug van het kruis getest op onze waardigheid. (Sela)

8 Zijn we waardig om het Koninkrijk in te gaan? Neen, we zijn nog niet waardig. We hebben nog vele beproevingen des leven te doorstaan. Paulus zei; ik ben goed geëindigd en heb de test doorstaan. We kunnen net als Paulus pas goed eindigen als we ons voor God waardig hebben gemaakt. Maar velen willen de eerste zijn, en de eersten zullen de laatsten zijn zegt Jezus. Wanneer zijn we dan waardig om deel te zijn van Gods groter plan voor ons leven? Als we de geloofswandel van Paulus hebben bewandeld. Paulus zegt; wees mijn navolgers want met dezelfde genade waarmee de Here mij gezegend heeft, zal Hij ook u zegenen. M.a.w. zegt Paulus, als je doet wat ik gedaan heb, in Jezus Christus, dan zult je ook waardig bevonden worden. Filip. 4:8 Voorts, broeders, al wat waar, al wat waardig, al wat rechtvaardig is, al wat rein, al wat beminnelijk, al wat welluidend is, al wat deugd heet en lof verdient, bedenkt dat; wat u geleerd en overgeleverd is, wat gij van mij gehoord en gezien hebt, breng dat in toepassing en de God des vredes zal met u zijn. Gods allergrootste belofte aan ons is dat, als we zouden gehoorzamen naar Zijn wil, we in alles een succesvol leven zouden leiden. Geloof jij dat Jezus onze Here is? Als we zeggen dat Jezus de Zoon van God is dan dienen we ons met Hem te identificeren. Ons heiligen zegt God want Ik ben heilig.

9 Van de week gaf de Here mij een mooie boodschap. Hij zei ga en vertel mijn kinderen dat ze zich niet langer met Astrologie zaken bezig moeten houden. Het verstoort hun relatie met Mij zegt God. Niemand kan je toekomst voorspellen dan alleen Ik. Ik weet wie je bent en Ik weet je verleden, je heden en je toekomst. Zelfs Jezus en de engelen weten niet wanneer het einde zal komen. Wat wilt u weten? Vraag het aan Mij. Wie in geest tot Mij naderen zal Ik in geest antwoorden. Vraag wat je weten wil en Ik zal je geven de verlangens van je hart. Maar zondig niet langer door deze bedrieglijke kwakzalvers te raadplegen. Lev. 19:31 Gij zult u niet wenden tot de geesten van doden of tot waarzeggende geesten, gij zult hen niet zoeken, om u met hen te verontreinigen: Ik ben de Here, uw God. Door u te verontreinigen kunt u niet doen wat God van u verlangt. U blokkeert daarmee uw succes en al uw zegeningen. Velen bellen met astrolijnen en zijn zelfs verslaafd geraakt aan de bedrieglijke machten die tarotkaarten leggen. Bevuil uw geest niet met deze machten, heiligen.

10 We dienen ons leven uit te zoomen. Vaak zoomen we in op zaken die er niet toe doen maar God zegt zoom eens uit en zie hoe een grotere wereld je ineens om je heen hebt. Zie wat ik allemaal ter beschikking voor jouw succes heb klaargemaakt. God is in vreugde wanneer wij in vreugde zijn. God is blij wanneer wij daar succes hebben in ons leven. God zegt; Laat ons mensen maken naar ons beeld, als onze gelijkenis, opdat [ wat?] zij heersen. God schiep de mens naar Zijn beeld en God zegende hen en God zeide weest vruchtbaar [ succesvol ] want Ik heb je Mijn autoriteit gegeven om te heersen op aarde en weest vruchtbaar en onderwerp de aarde. Efez. 4 Dit zeg ik dan en betuig ik in de Here, dat gij niet langer moogt wandelen zoals ook de heidenen wandelen, in de ijdelheid van hun denken, verduisterd in hun verstand, vervreemd van het leven Gods om de onwetendheid, die in hen heerst, om de verharding van hun hart. Zij hebben zich immers in hun verdoving overgegeven aan de losbandigheid om gretig winst te slaan uit allerlei onreinheid. Maar u bent geheel anders: U hebt Christus leren kennen. Wandel dan waardig in uw roeping, waarmede u geroepen bent, met alle nederigheid en zachtmoedigheid, met lankmoedigheid, en elkander in liefde te verdragen, en u te beijveren de Eenheid des Geestes te bewaren door de band des vredes [ door verzoening ]: één lichaam en één Geest, gelijk u ook geroepen bent in de ene hoop uwer roeping, één Here, één geloof, één doop, één God en Vader van allen, die is boven allen en door allen en in allen, Amen!

Niet langer. Maar de kracht is aan dat lichaam der zonde ontnomen. Die kracht is namelijk de mens die in het lichaam der zonde leeft.

Niet langer. Maar de kracht is aan dat lichaam der zonde ontnomen. Die kracht is namelijk de mens die in het lichaam der zonde leeft. - 1 - Niet langer Rom. 6:6 Dit weten wij immers, dat onze oude mens medegekruisigd is, opdat aan het lichaam der zonde zijn kracht zou ontnomen worden en wij niet langer slaven der zonde zouden zijn; Weten

Nadere informatie

daarvan niet aan een einde komt. Telkens ontdenk je nieuwe rijkdommen, als je het hart er op zet, om inzicht te verkrijgen.

daarvan niet aan een einde komt. Telkens ontdenk je nieuwe rijkdommen, als je het hart er op zet, om inzicht te verkrijgen. - 1 - Wat een kostbare roeping (Efeze 3:14 tot Efeze 4:3) We lezen in Efeze 3:14 het volgende: 14 Om die reden buig ik mijn knieën voor de Vader, Om welke reden buigt Paulus zijn knieën voor de Vader?

Nadere informatie

Wat zegt Hij nu???! Over vreemde uitspraken van Jezus. Mag je nu echt nooit terugslaan als christen?

Wat zegt Hij nu???! Over vreemde uitspraken van Jezus. Mag je nu echt nooit terugslaan als christen? Wat zegt Hij nu???! Over vreemde uitspraken van Jezus. Mag je nu echt nooit terugslaan als christen? Matteüs 5:38-48 38 Gij hebt gehoord, dat er gezegd is: Oog om oog en tand om tand. 39 Maar Ik zeg u,

Nadere informatie

verborgenheid is onder de heidenen, welke is Christus in u, de Hoop der heerlijkheid.

verborgenheid is onder de heidenen, welke is Christus in u, de Hoop der heerlijkheid. Heer, hoe rijk zijn wij in U! Positionele waarheden. Door Ron Sorg. Hier is een lijst van positionele waarheden die op ons, die behouden zijn in deze Bedeling der Genade, van toepassing zijn. Christus

Nadere informatie

En waarom zegent Paulus onze God en Vader. De eerste reden is deze (Staten-Vertaling): Efeze 1

En waarom zegent Paulus onze God en Vader. De eerste reden is deze (Staten-Vertaling): Efeze 1 - 1 - Efeze 1 We gaan het woord van God lezen uit Efeze 1 vanaf vers 3: Gezegend zij de God en Vader van onze Here Jezus Christus, die ons met allerlei geestelijke zegen in de hemelse gewesten gezegend

Nadere informatie

verkoren tot zaligheid! Vanaf het begin al. Onze roeping en verkiezing Ons thema gaat over onze roeping en verkiezing. We lezen in 2 Thes.

verkoren tot zaligheid! Vanaf het begin al. Onze roeping en verkiezing Ons thema gaat over onze roeping en verkiezing. We lezen in 2 Thes. - 1 - Onze roeping en verkiezing Ons thema gaat over onze roeping en verkiezing. We lezen in 2 Thes. 2:13 13 Maar wij moeten God altijd voor u danken, broeders, die geliefd bent door de Heere, dat God

Nadere informatie

Zingen: Opwekking 720 (met Cross-Over) Cross-Over zingt: Opwekking 733: 10.000 redenen Zingen: Op Toonhoogte 178

Zingen: Opwekking 720 (met Cross-Over) Cross-Over zingt: Opwekking 733: 10.000 redenen Zingen: Op Toonhoogte 178 Welkom Zingen: Op Toonhoogte 153 Votum en Groet Zingen: Opwekking 720 (met Cross-Over) Cross-Over zingt: Opwekking 733: 10.000 redenen Zingen: Op Toonhoogte 178 Gebed Schriftlezing: Efeziërs 4: 17-24 Zingen:

Nadere informatie

Zie, Ik leg in Sion een uitverkoren en kostbare hoeksteen, en wie op hem zijn geloof bouwt, zal niet beschaamd uitkomen.

Zie, Ik leg in Sion een uitverkoren en kostbare hoeksteen, en wie op hem zijn geloof bouwt, zal niet beschaamd uitkomen. - 1 - Gij echter zijt We lezen in 1 Petrus 2:9 een wonderbaar heerlijk woord: Gij echter zijt een uitverkoren geslacht, een koninklijk priesterschap, een heilige natie, een volk (Gode) ten eigendom, om

Nadere informatie

Inleiding over het kernwoord zonde

Inleiding over het kernwoord zonde Inleiding over het kernwoord zonde Door Eline Lezen: Mattheüs 5 : 21 t/m 48 Zingen: Psalm 6 : 1 en 4 1. Waarom moeten wij weten wat zonde is? Toen ik deze inleiding begon te maken vroeg ik me af wat ik

Nadere informatie

- 1 - Christus. Maar ook een apostel en dat betekent: een gezondene van Jezus Christus. Goddelijke natuur 2 Petrus 1

- 1 - Christus. Maar ook een apostel en dat betekent: een gezondene van Jezus Christus. Goddelijke natuur 2 Petrus 1 - 1 - Goddelijke natuur 2 Petrus 1 We slaan de bijbel open bij 2 Petrus 1 en we gaan onze aandacht richten op de eerste elf verzen daarvan. Het is opmerkelijk dat Petrus in zijn brieven het niet heeft

Nadere informatie

FORMULIER VOOR DE BEVESTIGING VAN MISSIONAIRE DIENAREN DES WOORDS. Gemeente van onze Here Jezus Christus,

FORMULIER VOOR DE BEVESTIGING VAN MISSIONAIRE DIENAREN DES WOORDS. Gemeente van onze Here Jezus Christus, FORMULIER VOOR DE BEVESTIGING VAN MISSIONAIRE DIENAREN DES WOORDS Gemeente van onze Here Jezus Christus, Inleiding Onderwijzing Openb. 5 : 9 Joh. 3 : 16, 17 Joh. 10 : 11, 12 Hand. 2 : 39 Joh. 10 : 16 Joh.

Nadere informatie

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Doopviering Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Welkom Beste, Wij zijn hier samengekomen om de geboorte te vieren van dit nieuwe leven. Dagelijks worden er kinderen geboren,

Nadere informatie

worden beschreven in de verzen 1 t/m Petrus 1 De Goddelijke natuur

worden beschreven in de verzen 1 t/m Petrus 1 De Goddelijke natuur - 1-2 Petrus 1 De Goddelijke natuur We slaan onze bijbel open bij 2 Petrus 1 en we gaan onze aandacht richten op de eerste elf verzen daarvan. Het is opmerkelijk dat Petrus in zijn brieven het niet heeft

Nadere informatie

het Woord was bij God en het Woord was God. Christus, Eerstgeborene van heel de schepping

het Woord was bij God en het Woord was God. Christus, Eerstgeborene van heel de schepping - 1 - Christus, Eerstgeborene van heel de schepping Paulus beschrijft in de Kolossenzen brief wie Jezus is en wie Jezus was. We gaan lezen in Kolossenzen 1:15 en verder: 15 Hij is het Beeld van de onzichtbare

Nadere informatie

Christus, de Eerstgeborene van de schepping

Christus, de Eerstgeborene van de schepping - 1 - Christus, de Eerstgeborene van de schepping Paulus beschrijft in de Kolossenzen brief wie Jezus is en wie Jezus was. We gaan lezen in Kolossenzen 1:15 en verder: 15 Hij is het beeld van de onzichtbare

Nadere informatie

n de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. AMEN

n de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. AMEN GEBEDEN n de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. AMEN nze Vader, die in de hemelen zijt, geheiligd zij Uw naam. Uw Rijk Kome, Uw wil geschiede op aarde als in de hemel. Geef ons heden

Nadere informatie

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Na Lied of Klein Gloria verloopt de dienst als volgt: Apostolische geloofsbelijdenis (gezongen, of gelezen en beantwoord met een lied) Nodiging De Heer

Nadere informatie

Karakter. Inleiding. Het karakter van God. Houd vol geef niet op

Karakter. Inleiding. Het karakter van God. Houd vol geef niet op Karakter Inleiding In vorige studies hebben we gekeken naar onze relatie met God en dat God ons volledig kent, maar dat wij Hem steeds beter leren kennen. Juist door in relatie met Hem te leven, leren

Nadere informatie

# 2. Zijn werk. # 1. Zijn vrouw. Vorm mij voortdurend tot de vrouw die mijn man nodig heeft. Zegen het werk van zijn handen. # 3.

# 2. Zijn werk. # 1. Zijn vrouw. Vorm mij voortdurend tot de vrouw die mijn man nodig heeft. Zegen het werk van zijn handen. # 3. # 1. Zijn vrouw Vorm mij voortdurend tot de vrouw die mijn man nodig heeft. Wie zal een deugdelijke vrouw vinden? Haar waarde gaat die van robijnen ver te boven. { Spreuken 31:10} # 2. Zijn werk Zegen

Nadere informatie

Orde van dienst zondagavond 8 maart 2015 Vragen rond de Doop

Orde van dienst zondagavond 8 maart 2015 Vragen rond de Doop Orde van dienst zondagavond 8 maart 2015 Vragen rond de Doop Voorganger : Ds. Jaap Hansum Organist : Dhr. Rein van Leeuwen Welkom en mededelingen Zingen: Zingende gezegend 228:1,2,3 Geloofd zij God, Hij

Nadere informatie

Wat is zegen(en)? OT: barach heilzame kracht geven, het goede toezeggen vaak zichtbaar in voorspoed/gezondheid/vrede

Wat is zegen(en)? OT: barach heilzame kracht geven, het goede toezeggen vaak zichtbaar in voorspoed/gezondheid/vrede ZEGEN EN ZEGENEN Wat is zegen(en)? OT: barach heilzame kracht geven, het goede toezeggen vaak zichtbaar in voorspoed/gezondheid/vrede NT: eulogeo. Goede woorden spreken * eu = goed * logos = woord God

Nadere informatie

De hemel geeft wie vangt die heeft. God is een royale en gevende God. En aan ons mensen geeft Hij de keus, om Zijn gaven aan te nemen of niet.

De hemel geeft wie vangt die heeft. God is een royale en gevende God. En aan ons mensen geeft Hij de keus, om Zijn gaven aan te nemen of niet. - 1 - De hemel geeft wie vangt die heeft God is een gevende God. Om het met een aards voorbeeld te kunnen weergeven, zie ik Hem als Iemand die een feestzaal heeft ingericht ter ere van Zijn enig geboren

Nadere informatie

Want Gods medearbeiders zijn wij. 1Kor. 3:9 HSV

Want Gods medearbeiders zijn wij. 1Kor. 3:9 HSV Want Gods medearbeiders zijn wij 1Kor. 3:9 HSV Gods visie: Hij wil niet dat er iemand verloren gaat, maar dat alle mensen tot bekering komen. 2Petr. 3:9 HB Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en

Nadere informatie

2 De eenheid is mogelijk en noodzakelijk

2 De eenheid is mogelijk en noodzakelijk De eenheid / eendracht van alle christenen Waarover gaat het in dit artikel? Wij schrijven waarom wij geloven dat de eenheid, waar Jezus voor bad, in de gemeente kan worden verwezenlijkt. Waarin bestaat

Nadere informatie

GROTE VERRASSING Efeze 3:9; Colosse 1:26

GROTE VERRASSING Efeze 3:9; Colosse 1:26 DE GROTE VERRASSING Efeze 3:9; Colosse 1:26 De bovenvermelde Bijbelteksten spreken van het geheimenis dat eeuwen en geslachten lang verborgen is ge weest en verborgen is gebleven in God. Dit geheimenis

Nadere informatie

De doop in de Heilige Geest

De doop in de Heilige Geest Door het geloof in Jezus Christus uit te spreken leeft de gelovige, als ziel, via het lichaam (de mond) in relatie met God de Vader. Dit wordt uitgelegd in de studie Bekering. 1 Door Jezus de autoriteit

Nadere informatie

Nederlands. Ons Heer Hemelvaart B. Van leven naar eucharistie. Eerste lezing Handelingen 1,1-11

Nederlands. Ons Heer Hemelvaart B. Van leven naar eucharistie. Eerste lezing Handelingen 1,1-11 Nederlands Ons Heer Hemelvaart B Gij zult kracht ontvangen van de heilige Geest, om mijn getuigen te zijn tot het einde der aarde. (Hnd 1,8) Van leven naar eucharistie De diepe bron van ieder dynamisme,

Nadere informatie

1 Samuël 9:1-10:1. Door God geroepen voor een bepaalde taak

1 Samuël 9:1-10:1. Door God geroepen voor een bepaalde taak Genesis 6:9-22 Genesis 12:1-4 Exodus 3:1-14 Exodus 35:30-35 1 Samuël 3:1-21 1 Samuël 9:1-10:1 1 Samuël 16:1-13 Jeremia 1:1-10 Ezechiël 2:1-10 Jona 1:1-3 Jesaja 49:1-3 Mattheüs 4:18-22 Handelingen 9:1-19

Nadere informatie

Wat betekend pinksteren

Wat betekend pinksteren Wat betekend pinksteren Jes. 35-8 Daar zal een gebaande weg zijn die de Heiligeweg genaamd wordt. Pinkstergemeenten leggen de nadruk op de Heilige Geest. Een persoonlijk geloof De overwinningskracht van

Nadere informatie

GEBEDEN AMEN. beland. zodat ik niet in moeilijkheid. Leid mij veilig aan Uw hand, vandaan. gaan, haal me daar dan vlug. Mocht ik verkeerde wegen

GEBEDEN AMEN. beland. zodat ik niet in moeilijkheid. Leid mij veilig aan Uw hand, vandaan. gaan, haal me daar dan vlug. Mocht ik verkeerde wegen ijn lieve engel, bewaar en help mij altijd goed. God heeft U aan mij gegeven, als een helper in dit leven. Mocht ik verkeerde wegen gaan, haal me daar dan vlug vandaan. Leid mij veilig aan Uw hand, zodat

Nadere informatie

Zij zullen als koningen heersen

Zij zullen als koningen heersen Wist u dat Elk kind van God reeds koning is? Bij God niet alleen de oudste koning wordt? Eerst zal (mee)regeren voor duizend jaar? Uiteindelijk zelfs tot in eeuwigheid? Zelfs over de hele aarde? Zij zullen

Nadere informatie

Spreek jouw rechtvaardigheid uit en ontvang het goede

Spreek jouw rechtvaardigheid uit en ontvang het goede Spreek jouw rechtvaardigheid uit en ontvang het goede Mattheus 20:28 zoals ook de Zoon des mensen niet gekomen is om gediend te worden, maar om te dienen, en Zijn ziel te geven tot een losprijs voor velen.

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

Wat moeten wij nog doen onder de genade

Wat moeten wij nog doen onder de genade Wat moeten wij nog doen onder de genade 1 Johannes 3: 7 Kinderkens, laat niemand u misleiden. Wie de rechtvaardigheid doet, is rechtvaardig, gelijk Hij rechtvaardig is; Mattheüs 28: 19 Ga dan heen, onderwijs

Nadere informatie

de doop Matt. 28: 16 -eind

de doop Matt. 28: 16 -eind 16 De elf discipelen gingen naar Galilea, naar de berg die Jezus hun had genoemd, 17 en toen ze Hem zagen bewezen ze Hem eer, al twijfelden enkelen nog. 18 Jezus kwam op hen toe en zei: Mij is gegeven

Nadere informatie

DE SLEUTEL TOT EENHEID DE SFEREN VAN EENHEID. Eenheid in Christus. Efeziërs 1: Eenheid zonder grenzen. Efeziërs 2:

DE SLEUTEL TOT EENHEID DE SFEREN VAN EENHEID. Eenheid in Christus. Efeziërs 1: Eenheid zonder grenzen. Efeziërs 2: Les 4 voor 27 oktober 2018 heid is een van de onderwerpen waarover Paulus in zijn brief aan de Efeziërs schreef. Mensen van verschillende rassen en culturen maakten deel uit van de kerk in Efeze. Paulus

Nadere informatie

Thema: Waar religie en wetenschap elkaar ontmoeten, deel 2: de Bijbel als medicijn.

Thema: Waar religie en wetenschap elkaar ontmoeten, deel 2: de Bijbel als medicijn. Thema: Waar religie en wetenschap elkaar ontmoeten, deel 2: de Bijbel als medicijn. Spreuken 4:20-22 20 Mijn zoon, sla acht op mijn woorden, neig uw oor tot mijn uitspraken; 21 laat ze niet wijken uit

Nadere informatie

6. Uitverkiezing. 6.1 Uitverkiezing is naar de voorkennis Gods

6. Uitverkiezing. 6.1 Uitverkiezing is naar de voorkennis Gods 6. Uitverkiezing In dit hoofdstuk zullen we nagaan wat de Bijbel over uitverkiezing en voorbestemming leert. In het volgende hoofdstuk wordt Romeinen 9 besproken. En in hoofdstuk 8 wordt de calvinistische

Nadere informatie

De Heilige Geest in het Nieuwe Testament (2)

De Heilige Geest in het Nieuwe Testament (2) Algemeen: In de studie Begin en einde van het O.T. en het N.T. 1 wordt uitgelegd dat het Nieuwe Testament vernoemd is naar het nieuwe verbond in het bloed van Jezus. In principe begint het Nieuwe Testament

Nadere informatie

De Dordtse Leerregels

De Dordtse Leerregels De Dordtse Leerregels Hoofdstuk 2 Artikel 6 t/m 9 Werkboek 6 Dordtse Leerregels hoofdstuk 2 artikel 6 t/m 9 Boven artikel 6 t/m 9 schrijven we : ongeloof en geloof Over ongeloof en geloof is veel te leren.

Nadere informatie

dieper weg, in het moeras van zonde en ongerechtigheid. De mens kan zichzelf niet redden. Daar hoor ik iemand zeggen: "Ik geloof in

dieper weg, in het moeras van zonde en ongerechtigheid. De mens kan zichzelf niet redden. Daar hoor ik iemand zeggen: Ik geloof in Ik wil! Onlangs zij iemand tegen mij, "Ik wil wat jij wilt". Ik antwoordde daarop, "als jij wilt wat ik wil, dan ziet het er goed voor je uit". Ik wil, dat het doel van God openbaar wordt op deze aarde.

Nadere informatie

Memoriseer elke dag een tekst. Dit heb ik u geschreven, die gelooft in de naam van de Zoon Gods, opdat gij weet, dat gij eeuwig leven hebt.

Memoriseer elke dag een tekst. Dit heb ik u geschreven, die gelooft in de naam van de Zoon Gods, opdat gij weet, dat gij eeuwig leven hebt. WAARAAN HEB JE ALTIJD HOUVAST? Dit heb ik u geschreven, die gelooft in de naam van de Zoon Gods, opdat gij weet, dat gij eeuwig leven hebt. 1 Johannes 5:13 1 DIAGNOSEVRAGEN Weet je zeker dat je naar de

Nadere informatie

Geloof omwille van de ander. Evert Jan Ouweneel Meerkerk, 3 april 2013

Geloof omwille van de ander. Evert Jan Ouweneel Meerkerk, 3 april 2013 Geloof omwille van de ander Evert Jan Ouweneel Meerkerk, 3 april 2013 UITVERKOREN OM TOT ZEGEN TE ZIJN VOOR AL WAT LEEFT Adam & Eva God: Laat Ons mensen maken, opdat zij heersen (Genesis 1:26) En God zeide:

Nadere informatie

Grijp het eeuwige leven!

Grijp het eeuwige leven! - 1 - Grijp het eeuwige leven! We lezen in 1 Tim. 6:11 en 12: Gij daarentegen, o mens Gods, ontvlucht deze dingen, doch jaag naar gerechtigheid, godsvrucht, geloof, liefde, volharding en zachtzinnigheid.

Nadere informatie

Romeinen 3:1-31 1 Wat is dan het voorrecht van de Jood, of wat is het nut van de besnijdenis? 2 Velerlei in elk opzicht. In de eerste plaats [toch]

Romeinen 3:1-31 1 Wat is dan het voorrecht van de Jood, of wat is het nut van de besnijdenis? 2 Velerlei in elk opzicht. In de eerste plaats [toch] Romeinen 3:1-31 1 Wat is dan het voorrecht van de Jood, of wat is het nut van de besnijdenis? 2 Velerlei in elk opzicht. In de eerste plaats [toch] dit, dat hun de woorden Gods zijn toevertrouwd. 3 Wat

Nadere informatie

En toen zij dit hoorden, lieten zij zich dopen in de naam van de Here Jezus. De zeven gemeenten (Efeze)

En toen zij dit hoorden, lieten zij zich dopen in de naam van de Here Jezus. De zeven gemeenten (Efeze) - 1 - De zeven gemeenten (Efeze) We gaan ons verdiepen in de gemeente van Efeze. Maar eerst iets over het ontstaan van de gemeente te Efeze. We gaan daarover eerst lezen in Hand. 19:1 t/m 12 waar staat:

Nadere informatie

DE HEILIGE GEEST OVERTUIGD VAN RECHTVAARDIGHEID

DE HEILIGE GEEST OVERTUIGD VAN RECHTVAARDIGHEID DE HEILIGE GEEST OVERTUIGD VAN RECHTVAARDIGHEID Romeinen 8: 13 Want indien gij naar het vlees leeft, zult gij sterven; maar indien gij door de Geest de werkingen des lichaams doodt, zult gij leven. 14

Nadere informatie

Leesrooster Bij het huisbezoekthema Jezus uitstralen, Dalfsen-Oost, seizoen 2015/16

Leesrooster Bij het huisbezoekthema Jezus uitstralen, Dalfsen-Oost, seizoen 2015/16 Leesrooster Bij het huisbezoekthema Jezus uitstralen, Dalfsen-Oost, seizoen 2015/16 [de kunstwerken zijn gemaakt door Claudia Boonstra, kunstenares te Sebaldeburen. www.claudiaboonstra.nl] Dit is een leesrooster

Nadere informatie

Liturgie ochtenddienst 23 juli 2017, 9.30 uur in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. W.G. Teeuwissen

Liturgie ochtenddienst 23 juli 2017, 9.30 uur in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. W.G. Teeuwissen Liturgie ochtenddienst 23 juli 2017, 9.30 uur in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. W.G. Teeuwissen Psalm 117d Laudate omnes gentes (in beurtzang (4x): allen, vrouwen, mannen, allen) Verblijdt

Nadere informatie

Het nieuwe verbond Een Stap in je geloof. Kortrijk, 25 februari 2015

Het nieuwe verbond Een Stap in je geloof. Kortrijk, 25 februari 2015 Het nieuwe verbond Een Stap in je geloof Kortrijk, 25 februari 2015 Je bestemming Schema Hoe ziet ons leven nu eruit? Wat is de prediking van Jezus De zegen van het Nieuwe Verbond Veranderingen van het

Nadere informatie

Dopen - in het Nieuwe Testament

Dopen - in het Nieuwe Testament In deze studie wordt stilgestaan bij enkele teksten uit het Nieuwe Testament in verband met dopen/onderdompelen op, of in de naam van Handelingen 2:38 - dopen op (Grieks: epi) de naam van Jezus Christus

Nadere informatie

WAT DE BIJBEL EN LUTHERANEN LEREN

WAT DE BIJBEL EN LUTHERANEN LEREN WAT DE BIJBEL EN LUTHERANEN LEREN WAT DE BIJBEL EN LUTHERANEN LEREN Harold A. Essmann Ongeveer 500 jaar geleden was de christelijke kerk verdorven door veel foutieve leerstellingen. Een man die Martin

Nadere informatie

Hoe praat je over het geloof?

Hoe praat je over het geloof? Hoe praat je over het geloof? Waarom praat je over het geloof? Ieder die de naam van de Heere aanroept, zal worden gered. 14 Maar hoe kunnen ze Hem aanroepen als ze niet in Hem geloven? En hoe kunnen ze

Nadere informatie

3 Aangaande zijn Zoon, gesproten uit het geslacht van David naar het vlees. De boekenlegger in het Boek

3 Aangaande zijn Zoon, gesproten uit het geslacht van David naar het vlees. De boekenlegger in het Boek - 1 - De boekenlegger in het Boek We vergelijken in deze uitleg de Heere Jezus met het Boek en de mens (onszelf) als de boekenlegger. Onze bevrijding van de zonde is niet gebaseerd op wat wij kunnen doen

Nadere informatie

Thema: Verbonden Spreker: Wigle Tamboer Bijbeltekst: 1 Johannes 1:3-4; we lezen de teksten in twee vertalingen:

Thema: Verbonden Spreker: Wigle Tamboer Bijbeltekst: 1 Johannes 1:3-4; we lezen de teksten in twee vertalingen: Preek door de week+ Zondag 6 november 2016 Thema: Verbonden Spreker: Wigle Tamboer Bijbeltekst: 1 Johannes 1:3-4; we lezen de teksten in twee vertalingen: NBV: Wat wij gezien en gehoord hebben, verkondigen

Nadere informatie

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje)

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje) Liturgie voor de kerkdienst op zondag 3 december 2017 (1 e zondag van Advent) In deze dienst wordt het heilig Avondmaal gevierd. Lied van de maand : couplet 1 en 3 van het projectlied. Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Wat we al weten. De Droom van Jakob

Wat we al weten. De Droom van Jakob Wat we al weten De Droom van Jakob Term Huis van God Paulus: Hoe te gedragen in het huis van God Cultuur, waarden en normen Jezus Hij zei tegen hem: Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u allen: Van nu af zult u

Nadere informatie

De bruiloft van het Lam

De bruiloft van het Lam Openbaring 1: 1-4 De bruiloft van het Lam 1.Openbaring van Jezus Christus, die God Hem gegeven heeft om Zijn dienstknechten te laten zien wat spoedig moet geschieden, en die Hij door Zijn engel gezonden

Nadere informatie

Van harte welkom in deze gezamenlijke dienst van de Wijkgemeente Martinikerk en de Tehuisgemeente.

Van harte welkom in deze gezamenlijke dienst van de Wijkgemeente Martinikerk en de Tehuisgemeente. Van harte welkom in deze gezamenlijke dienst van de Wijkgemeente Martinikerk en de Tehuisgemeente. Contact Hebt u vragen, of wilt u een persoonlijk gesprek, neem dan gerust contact op of spreek iemand

Nadere informatie

Sterker dan de dood. Wij komen hier bijeen om gezegend en gezonden te worden, in de naam + van de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen.

Sterker dan de dood. Wij komen hier bijeen om gezegend en gezonden te worden, in de naam + van de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. PAROCHIE HERZELE HOUTEM 5 6 november 2016 32 ste zondag door het jaar C Sterker dan de dood Intredelied: Eens komt de grote zomer (ZJ 918, 1-2) Eens komt de grote zomer waarin zich 't hart verblijdt. God

Nadere informatie

ESTAMEN E TESTAM KTISCH HEMA TORAAL UEEL GEREN BESPREKIN 42 focus

ESTAMEN E TESTAM KTISCH HEMA TORAAL UEEL GEREN BESPREKIN 42 focus 42 focus T HEMA Deze verborgenheid door Jaap Vergouwe is groot In het vorige nummer van FOCUS stond een serie artikelen over de verborgenheid van de godsvrucht, de verborgenheid van de wetteloosheid en

Nadere informatie

God is good... All the time

God is good... All the time Preek van Vincent Zandvliet d.d. 13 juli 2003 God is good... All the time Het woord Genade staat ruim 180x in de Bijbel, waarvan 125 x in het Nieuwe testament. Wat is genade eigenlijk? Van Dale woordenboek

Nadere informatie

De Bijbel zegt JHWH, de Vader, is de enige God!

De Bijbel zegt JHWH, de Vader, is de enige God! De Bijbel zegt JHWH, de Vader, is de enige God! Bekijk de Bijbelverzen die bewijzen dat alleen de Vader God is. https://www.youtube.com/watch?v=yu7wi2bkl0i Enige God Hij zeide: Gij zult mijn aangezicht

Nadere informatie

Protestantse wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Morgengebed op nieuwjaarsdag, zondag 1 januari 2017 om uur. Orgelspel - Woord van welkom - Stilte

Protestantse wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Morgengebed op nieuwjaarsdag, zondag 1 januari 2017 om uur. Orgelspel - Woord van welkom - Stilte Protestantse wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Morgengebed op nieuwjaarsdag, zondag 1 januari 2017 om 10.30 uur Orgelspel - Woord van welkom - Stilte Openingsvers O HEER, open mijn lippen. Mijn mond zal

Nadere informatie

Groeien naar volwassenheid. Bijbelstudieweekend Vierhouten - 9 oktober 2015

Groeien naar volwassenheid. Bijbelstudieweekend Vierhouten - 9 oktober 2015 Groeien naar volwassenheid Bijbelstudieweekend Vierhouten - 9 oktober 2015 Wat is (geestelijke) volwassenheid? Teleios: volgroeid, volwassen, voltooid, volmaakt, volledig Efeze 4:13 totdat wij allen komen

Nadere informatie

Eucharistieviering. m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort. Vijfde zondag van Pasen. 24 april 2016

Eucharistieviering. m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort. Vijfde zondag van Pasen. 24 april 2016 Eucharistieviering m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort Vijfde zondag van Pasen 24 april 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Uitnodiging tot de communie Jezus Christus zelf

Nadere informatie

FORMULIER VOOR DE BEVESTIGING VAN DIENAREN DES WOORDS. Gemeente van onze Here Jezus Christus,

FORMULIER VOOR DE BEVESTIGING VAN DIENAREN DES WOORDS. Gemeente van onze Here Jezus Christus, FORMULIER VOOR DE BEVESTIGING VAN DIENAREN DES WOORDS Gemeente van onze Here Jezus Christus, Inleiding Onderwijzing Joh. 10 : 11 1 Petr. 5 : 1-4 Jer. 3 : 15 Jer. 23 : 4 Hand. 6 : 4 De kerkenraad heeft

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : dhr. F. Wijngaarden

Welkom in de Menorah. : dhr. F. Wijngaarden Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. A.H. Boschma : dhr. A. Koster : dhr. F. Wijngaarden : dhr. P. de Jong Lied voor de dienst 533: 1 a, 2, 3, 4, 5, 6 Lied voor de

Nadere informatie

Worden wij wel rijk in aardse zaken, dan kan het toch een zegen zijn als wij ons richten naar vers 17 van dit hoofdstuk:

Worden wij wel rijk in aardse zaken, dan kan het toch een zegen zijn als wij ons richten naar vers 17 van dit hoofdstuk: - 1 - Jaag naar godsvrucht (1 Tim. 6:11/12) We lezen in 1 Tim. 6:5 iets over mensen, die niet meer helder zijn van denken en het goede spoor kwijt zijn geraakt, daar zij het evangelie als iets winstgevends

Nadere informatie

De zeven gemeenten (Efeze)

De zeven gemeenten (Efeze) - 1 - De zeven gemeenten (Efeze) We gaan ons verdiepen in de gemeente van Efeze. Maar eerst iets over het ontstaan van de gemeente te Efeze. We gaan daarom eerst lezen in Hand. 19:1 t/m 12 waar staat:

Nadere informatie

De vrucht van de Geest

De vrucht van de Geest De vrucht van de Geest Jozua nu was oud en op dagen gekomen, en de HEERE zei tegen hem: U bent zelf oud geworden en op dagen gekomen, en er is nog zeer veel land overgebleven om dat in bezit te nemen..

Nadere informatie

Wat is uw enige troost, beide in het leven en sterven?

Wat is uw enige troost, beide in het leven en sterven? Vraag 1 - zondag 1: Wat is uw enige troost, beide in het leven en sterven? Antwoord: Dat ik met lichaam en ziel, beide in het leven en sterven, (a) niet mijn, (b) maar mijns getrouwen Zaligmakers Jezus

Nadere informatie

28 januari uur J Wesseling orgel: Peter Sneep schriftlezing: Rinke Larooy

28 januari uur J Wesseling orgel: Peter Sneep schriftlezing: Rinke Larooy 28 januari 2018 10.00 uur J Wesseling orgel: Peter Sneep schriftlezing: Rinke Larooy votum, groet, amen GK psalm 90,1.2. = LB 90 Gods verlangen naar Mt. 22 GK gezang 157 (staande) Lezen: - Rom. 1,1-7 -

Nadere informatie

De zegen uit Numeri 6. Deze zegen-formule is kunstig opgebouwd: zij bestaat uit 15 Hebreeuwse woorden.

De zegen uit Numeri 6. Deze zegen-formule is kunstig opgebouwd: zij bestaat uit 15 Hebreeuwse woorden. - 1 - De zegen uit Numeri 6 Het is Gods verlangen om Zijn volk te zegenen. Dat blijkt al in het oude testament en we lezen hierover in Numeri 6:24/26 waar staat: De Heere zegene u en behoede u! De Heere

Nadere informatie

Intredelied: Here Jezus, om uw woord (ZJ 809, 1-2-3)

Intredelied: Here Jezus, om uw woord (ZJ 809, 1-2-3) PAROCHIE IN HERZELE-HOUTEM 26-27 januari 2019 3 de zondag jaar C Het Schriftwoord dat gij zojuist gehoord hebt is thans in vervulling gegaan. [Lc 4,21] Intredelied: Here Jezus, om uw woord (ZJ 809, 1-2-3)

Nadere informatie

Die dingen, waar wij onze aandacht op mogen richten, worden beschreven in de verzen 1 t/m 11. Meer deel krijgen aan de natuur van Jezus

Die dingen, waar wij onze aandacht op mogen richten, worden beschreven in de verzen 1 t/m 11. Meer deel krijgen aan de natuur van Jezus - 1 - Meer deel krijgen aan de natuur van Jezus We slaan onze bijbel open bij 2 Petrus 1 en we gaan onze aandacht richten op de eerste elf verzen daarvan. Het is opmerkelijk dat Petrus in zijn brieven

Nadere informatie

Voorbeeld brief 2de eeuw 2 Petrus)

Voorbeeld brief 2de eeuw 2 Petrus) Voorbeeld brief 2de eeuw 2 Petrus) 1 PROS GALATAS 1931 Sir Chester Beatty 1931 Sir Chester Beatty 1931 Sir Chester Beatty P A U L O C PAULUS WIE WAS DEZE MAN? Muurschildering van de apostel Paulus in een

Nadere informatie

Geliefde gemeente van de Heer Jezus Christus, Beste gasten en alle vrienden van de gemeente.

Geliefde gemeente van de Heer Jezus Christus, Beste gasten en alle vrienden van de gemeente. Geliefde gemeente van de Heer Jezus Christus, Beste gasten en alle vrienden van de gemeente. Ben je ooit aan iets begonnen met een prut houding? Zo van: dit is niks, dit was niks en dit zal ook nooit wat

Nadere informatie

En ik kom tot U Opwekking 612

En ik kom tot U Opwekking 612 Hartelijk welkom En ik kom tot U Opwekking 612 In uw aanwezigheid kan ik daar ooit zijn, want ik ben een mens, zondig en onrein. Maar U gaf uw Zoon om in mijn plaats te staan en door wat Hij deed mag

Nadere informatie

Bewaar uzelf in de liefde Gods

Bewaar uzelf in de liefde Gods - 1 - Bewaar uzelf in de liefde Gods We gaan lezen in de brief van Judas. Judas is de halfbroer van Jezus, geboren in het gezin van Jozef en Maria. We lezen daarover eerst in Marcus 6:3 waar staat: Is

Nadere informatie

Mag ik jou een vraag stellen?

Mag ik jou een vraag stellen? Mag ik jou een vraag stellen? Mag ik jou, die dit leest, een zeer belangrijke vraag stellen? Stel dat je vandaag zou sterven, doordat er iets verschrikkelijks gebeurt, bijvoorbeeld een auto ongeluk of

Nadere informatie

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Op Toon Hoogte 182 Door Uw genade Vader Door Uw genade, Vader, mogen wij hier binnengaan. Niet door rechtvaardige

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M. van Leeuwen (Hierden) Schriftlezing: Genesis 15 vers 1 t/m 6 Jakobus 2 vers 14 t/m 26 Lied 267 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Psalm 84 vers 2 (Schoolpsalm - Weerklank)

Nadere informatie

Wie ben ik in het koninkrijk? les 1 DISCIPLE. A) IDENTITEIT Gen 1:26,27

Wie ben ik in het koninkrijk? les 1 DISCIPLE. A) IDENTITEIT Gen 1:26,27 Wie ben ik in het koninkrijk? les 1 DEEL 4 DISCIPLE In Gen 1, 2 en 3 lezen we direct hoe God denkt over de mens. Hij laat zien wie we zijn, waar we voor gemaakt zijn en wat onze bestemming in het leven

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

Hij is niet genadig, omdat iemand dat waardig is, maar alleen omdat Hij Zelf zo genadig is. Gods naam geeft Zijn wezen weer

Hij is niet genadig, omdat iemand dat waardig is, maar alleen omdat Hij Zelf zo genadig is. Gods naam geeft Zijn wezen weer - 1 - Gods naam geeft Zijn wezen weer We lezen in Exodus 33:18 en verder: 18 Maar hij zei: Doe mij toch uw heerlijkheid zien. Mozes wil graag de volle heerlijkheid van God zien en hij krijgt antwoord op

Nadere informatie

Licht, Leven en Liefde

Licht, Leven en Liefde Licht, Leven en Liefde ALS JE MET LIEFDE BEGINT GAAT HET GOED VERKEERD 1 Johannes 1:1-10 1 Wat er was vanaf het begin, wat wij gehoord hebben, wat wij gezien hebben met onze ogen, wat wij aanschouwd hebben

Nadere informatie

Liturgie Johanneskerk Leersum zondag 19 februari 2017 zondag Sexagesima - 7 e na Epifanie

Liturgie Johanneskerk Leersum zondag 19 februari 2017 zondag Sexagesima - 7 e na Epifanie Liturgie Johanneskerk Leersum zondag 19 februari 2017 zondag Sexagesima - 7 e na Epifanie Voorganger: Lector: Organist: ds. Arend Altena Trude Meijnhardt - Kragt Jan Spoel Voorbereiding Orgelspel 'Schmücke,

Nadere informatie

Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde:

Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde: Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde: Geliefden in de Here Jezus Christus. God heeft de doop ingesteld om ons en onze kinderen zijn verbond te verzegelen. In dat geloof en niet uit gewoonte

Nadere informatie

1 Johannes 4:10 (HSV)

1 Johannes 4:10 (HSV) Jaarreeks 2: Jaarreeks 2: 1. Door God geliefd Hierin is de liefde, niet dat wij God lief hebben gekregen, maar dat Hij ons liefhad en Zijn Zoon zond als verzoening voor onze zonden. 1 Johannes 4:10 (HSV)

Nadere informatie

Samen één in de liefde van Christus

Samen één in de liefde van Christus Samen één in de liefde van Christus Eerst twee voorbeelden: Je bent verliefd Je hebt elkaar lief Hoe laat je dat aan elkaar merken? * door een complimentje; * door tijd en aandacht; * door iets leuks te

Nadere informatie

God kent jou. Inleiding. Voor God hoef je geen masker op te zetten. Hij weet wie je bent. Persoonlijke relatie met God

God kent jou. Inleiding. Voor God hoef je geen masker op te zetten. Hij weet wie je bent. Persoonlijke relatie met God God kent jou Inleiding Wanneer wij iemand leren kennen, dan begint dat aan de buitenkant. Wij leren iemand beter kennen door hoe diegene handelt. Hoe langer je met iemand omgaat, hoe meer je begrijpt van

Nadere informatie

Gods naam geeft Zijn wezen weer

Gods naam geeft Zijn wezen weer - 1 - Gods naam geeft Zijn wezen weer We lezen in Exodus 33:18 en verder: 18 Maar hij zei: Doe mij toch uw heerlijkheid Mozes wil graag de volle heerlijkheid van God zien en hij krijgt antwoord op zijn

Nadere informatie

Innerlijke genezing. Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein.

Innerlijke genezing. Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Zesde Zondag door het jaar (B) 10 en 11 februari 2018 Innerlijke genezing Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein. [Marcus

Nadere informatie

Johannes 20:21 (NBG51): Vrede zij u! Gelijk de Vader Mij gezonden heeft, zend Ik ook u.

Johannes 20:21 (NBG51): Vrede zij u! Gelijk de Vader Mij gezonden heeft, zend Ik ook u. Preek door de week+ Zondag 21 mei 2017 Prediker: Wigle Tamboer Titel: Kom naar Hem toe... Bijbellezing: 1 Petrus 2:1-5, 9,10 (HSV) 1 Leg dan af alle slechtheid, alle bedrog, huichelarij, afgunst en alle

Nadere informatie

9 oktober P Poortinga orgel Jannes Munneke. Votum en groet. Geloofsbelijdenis op melodie LvdK 114 / LB 766. Gebed. Lezen Efeze 4 : 1 24

9 oktober P Poortinga orgel Jannes Munneke. Votum en groet. Geloofsbelijdenis op melodie LvdK 114 / LB 766. Gebed. Lezen Efeze 4 : 1 24 9 oktober 17.00 P Poortinga orgel Jannes Munneke Votum en groet Geloofsbelijdenis op melodie LvdK 114 / LB 766 Lezen Efeze 4 : 1 24 GK psalm42: 1, 3 en 7 Heer, een hert in dorre streken Tekst Efeze 4:

Nadere informatie

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers Liturgie 23 juni 2019 bevestiging ambtsdragers Votum en groet Zingen Hemelhoog 475 God maakt vrij In de naam van de Vader, in de naam van de Zoon, in de naam van de Geest voor Uw troon, zijn wij hier gekomen

Nadere informatie