Guimardstraat BRUSSEL. Toelichting. Inleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Guimardstraat BRUSSEL. Toelichting. Inleiding"

Transcriptie

1 Guimardstraat BRUSSEL Toelichting Dienst Bestuur & Ondersteuning Opleiding Aanspreekpunt Informatieveiligheid Sjabloon voor het register van verwerkingsactiviteiten: Voor het vrij gesubsidieerde net (KathOndVla), met meldingen voor IVP-gerelateerde incidenten: Inleiding Volgend op de leernetwerkdagen die er regionaal gehouden werden in november december 2018, presenteren we hier een meer praktische, zo eenvoudig mogelijk uitgelegde, tips en tricks om het vooraf ingevulde registersjabloon, zoals het te vinden is op bovenvermelde website(s), schooleigen te maken. De tips en tricks in dit document zijn gebaseerd op het gebruik van dit sjabloon.

2 Algemene info Tip : wat als onze onderwijsinstelling (school of centrum) administratief meer dan één instellingsnummer gebruikt? Vermeld dit als dus danig. Binnen die administratieve nummers kunnen persoonsgegevens immers overgezet worden, zelfs in de loop van een begonnen schooljaar, zonder problemen. Dit doe je door de desbetreffende instellingsnummers bij (2) op te sommen. Gebruik voor de naam van de onderwijsinstelling in (1) de algemeen gebruikte naam en adres e.a. zoals vermeld in het school/centrumreglement. Van zodra persoonsgegevens overgaan naar een ander instellingsnummer dan in het register opgesomd, dan gaat het om een doorgifte van deze gegevens naar een andere onderwijsinstelling (die als dus danig moet verantwoord worden en gedocumenteerd in het register). Tip : moet er voor elke school een afzonderlijk bestand (aparte kopie) bijgehouden worden? De vraag die men zich moet stellen is: hoe veel verschillen de onderwijsinstellingen in kwestie van elkaar, wat betreft de verwerkingen van persoonsgegevens. De praktijk leert ons dat er vaak, ook beleidsmatig, wel verschillen zijn (ook wat regelgeving en rechtsposities betreft) tussen basis en secundair onderwijs en tussen gewoon en buitengewoon onderwijs. Indien een schoolbestuur verschillende instellingen (onderwijsniveau s/vormen) onder het gezag heeft, lijkt het aangewezen om die sowieso wel als dus danig op te splitsen in verschillende bestanden. Een andere belangrijke parameter, naast onderwijsniveau/vorm, is de mate van doorgiftes. Misschien zijn er onderwijsinstellingen die veel meer informatie doorgeven of uitwisselen dan sommige andere. Als de verschillen hierin groot zijn, kan men ook beter opteren voor verschillende bestanden om de verwerkingsactiviteiten van deze onderwijsinstellingen te documenteren. Een laatste belangrijk verschil kan in de gebruikte verwerkers zitten. Indien bepaalde onderwijsinstellingen compleet andere platformen/systemen gebruiken, dan is het opnieuw beter om te opteren voor verschillende bestanden. Als uit de voorgaande vragen blijkt dat er (weinig tot) geen verschil is tussen bepaalde onderwijsinstellingen, dan is het mogelijk om deze samen te documenteren in één registerbestand. Concreet: vul het werkblad Algemene info (3) in met de gegevens van de eerste onderwijsinstelling, verander de naam onderaan, maak een kopie en vul deze in met de gegevens van de tweede onderwijsinstelling, enz. Fictieve Case: Schoolbestuur vzw Ambitieus Genereus telt 5 basisscholen en 1 secundaire school. Register bestand 1 Register bestand 3 secundaire school basisscholen (met onderling nagenoeg Register bestand 2 zelfde verwerkingsactiviteiten)

3 1 2 3 Trick : Het werkblad Algemene info kopiëren Indien meerdere onderwijsinstellingen volgens het schoolbestuur en AIV( s) in eenzelfde (kopie van het) registerbestand kunnen gedocumenteerd worden, dan vult men het Algemene info werkblad best in voor de eerste onderwijsinstelling om er vervolgens een kopie van te nemen voor de tweede onderwijsinstelling, enz. Op die manier kan men, althans wat het registerbestand betreft, onderwijsinstellingen die voldoende gelijkenis vertonen op het vlak van verwerkingsactiviteiten voor persoonsgegevens, groeperen binnen het schoolbestuur. 1 1 Mogelijks kan een gelijkaardige parallel dan ook doorgetrokken worden wat het IVP-beleid voor die onderwijsinstellingen betreft.

4 Tip : wat als de scholengemeenschap de registers aanlegt voor verschillende schoolbesturen (die deel uitmaken van die scholengemeenschap)? De identificatie van de verwerkingsverantwoordelijke dient uiteraard uniek te zijn. In feite dient de scholengemeenschap per bestuur de registerverplichting uit te werken. Voor elk schoolbestuur kan een hierboven beschreven groepering uiteraard wel toegepast worden. Trick : wat als een aantal onderwijsinstellingen van de scholengemeenschap, die behoren tot verschillende schoolbesturen, veel (tot volledige) gelijkenissen vertonen wat betreft verwerkingsactiviteiten? Laat ons aannemen dat bv. onderwijsinstelling A, B en C behoren tot bestuur I maar in feite qua register hetzelfde kunnen gedocumenteerd worden als onderwijsinstelling X, Y en Z van bestuur II. Stel dan een registerbestand op voor A, B, C en kopieer vervolgens dit bestand. Pas in de kopie de nodige identificatiegegevens aan, voor X, Y, Z en met bestuur II als verwerkingsverantwoordelijke, zoals beschreven in het voorgaande. Tip : wat betekent gezamenlijke verwerkingsverantwoordelijken? Dit houdt in dat twee afzonderlijke verwerkingsverantwoordelijken (vzw s) samen de middelen en het doel voor de verwerkingen van persoonsgegevens bepalen. Zij delen dan ook de verantwoordelijkheden en in het bijzonder de verantwoordingsplicht die de AVG hen oplegt. (Artikel 26 AVG) Dit komt bv. voor indien het schoolbestuur een bepaalde vzw onder de hoede heeft, maar deze heeft dan een eigen identificatie én raad van bestuur e.d. (ook al bestaat dit in de praktijk misschien (nagenoeg) uit dezelfde personen). Dit kan bv. het geval zijn bij een afzonderlijke vzw om facilitair personeel (onderhoud, poets, keuken, ) in dienst te nemen. Die vzw werkt dan onder de verantwoordelijkheid van het schoolbestuur, maar is voor de AVG ook een verwerkingsverantwoordelijke voor de personeelsadministratie en het personeelsbeheer. Een ander voorbeeld zou een afzonderlijk (in een vzw georganiseerd) oudercomité kunnen zijn.

5 Trick : registerbestand voor gezamenlijke verwerkingsverantwoordelijken Identificeer de tweede verwerkingsverantwoordelijke (de vzw die a.h.w. opereert onder de vzw van het schoolbestuur) in het respectievelijke onderdeel van het werkblad Algemene info. Voeg de passende werkbladen toe voor de verwerkingen onder het gezag van die tweede verwerkingsverantwoordelijke (kopieer hiertoe de desbetreffende werkbladen die reeds voorzien zijn) en vermeld, zowel in de naamgeving als in de opmerkingen/toelichtingen, duidelijk dat het over de specifieke verwerkingsactiviteiten gaat die onder de gezamenlijke verantwoordelijkheid vallen. Werkbladen per doeleinde Tip : wat is de betekenis van de verschillende werkbladen? Elk werkblad geeft de verwerkingsactiviteiten weer per verwerkingsdoeleinde. Standaard voorziet het sjabloon in de volgende werkbladen: Leerlingenadministratie Leerlingenbegeleiding Toezicht telecom activiteiten Personeelsadministratie Personeelsbeheer Communicatie (als direct marketing) Camerabewaking Plus een blanco werkblad Het werkblad setup bevat de gegevens die voorkomen in al de keuzelijsten. Elk werkblad bevat de volgende elementen: Naam verwerkingsactiviteit Doeleinde(n) van de verwerkingsactiviteit (Categorie van) persoonsgegevens Rechtmatigheid voor verwerking = grondslag (per categorie van persoonsgegevens) Gegevensverzameling door profilering: ja-nee Betreft gevoelige gegevens (artikel 9 of 10): ja-nee (Categorie van) betrokkenen Verwerkers (en stavaza verwerkersovereenkomst) Ontvangers andere dan de verwerkers (categorieën) Ontvangers buiten de Europese Economische Ruimte Technische en organisatorische maatregelen ter beveiliging van de gegevens Hoe is de betrokkene geïnformeerd (gegevens die rechtstreeks bij hem verkregen zijn)? Hoe is de betrokkene geïnformeerd (gegevens die niet rechtstreeks bij hem verkregen zijn)? Bewaartermijnen (per categorie van persoonsgegevens) Rood gemarkeerd: verplicht in te vullen Oranje gemarkeerd: indien mogelijk, in te vullen (Artikel 30 AVG)

6 Trick : verwijderen van een werkblad Indien een in het sjabloon standaard aanwezig verwerkingsdoeleinde, zoals bv. camerabewaking, in de onderwijsinstelling(en) niet voorkomt, dan kan men het desbetreffende werkblad verwijderen. Trick : toevoegen van een werkblad Indien een bepaald verwerkingsdoeleinde in het sjabloon standaard niet aanwezig is, of niet volledig vervat kan worden in een in het sjabloon aanwezig verwerkingsdoeleinde, dan kan het aangewezen zijn om er een werkblad voor toe te voegen. Het beste is dat men een gelijkaardig werkblad (dat al aangepast is) hiervoor kopieert. Men kan ook het blanco werkblad hiervoor nemen; neem er dan wel eerst een kopie van zodat er steeds een blanco exemplaar in het registerbestand blijft. Tip : hoe geeft men een verwerker in? Vermeld de firma in het daarvoor voorziene onderdeel van het werkblad. Merk op dat er meerdere verwerkers voor de resp. verwerkingen kunnen zijn (bv. administratieve leerlingengegevens komen voor in het leerlingadministratiesysteem en waarschijnlijk ook in het leerlingvolgsysteem). Ga op of de-deelnemers/ na of de firma in kwestie een intentieverklaring onderschrijft of niet. Indien dit zo is, vermeld dan alvast intentieverklaring ja (of iets dergelijks). Neem contact op met de firma i.v.m. een vooraf ingevulde exemplaar van het model verwerkersovereenkomst, ter ondertekening. Indien er een verwerkersovereenkomst tussen het schoolbestuur en de firma in kwestie getekend is, geef dan aan overeenkomst ja (of iets dergelijks). Dit moet voor alle mogelijke verwerkers uitgevoerd worden (zie ook eerdere tips).

Privacy verklaring van de Don Boscoscholen (DBOC vzw)

Privacy verklaring van de Don Boscoscholen (DBOC vzw) Privacy verklaring van de Don Boscoscholen (DBOC vzw) Het Don Bosco Onderwijscentrum (DBOC) vzw is verantwoordelijk voor alle verwerkingen van leerlingengegevens in of voor de scholen van Don Bosco. Ook

Nadere informatie

DE NIEUWE WETGEVING IN EEN NOTENDOP. Aanspreekpunt Informatieveiligheid: basisopleiding (18-19) Dag 1

DE NIEUWE WETGEVING IN EEN NOTENDOP. Aanspreekpunt Informatieveiligheid: basisopleiding (18-19) Dag 1 Dienst Bestuur & Organisatie Guimardstraat 1 1040 BRUSSEL www.katholiekonderwijs.vlaanderen Aanspreekpunt Informatieveiligheid: basisopleiding (18-19) Dag 1 DE NIEUWE WETGEVING IN EEN NOTENDOP 1 van 47

Nadere informatie

Het schoolbestuur, vzw OZCS Keerbergen , is de verwerkingsverantwoordelijke voor alle leerlingengegevens.

Het schoolbestuur, vzw OZCS Keerbergen , is de verwerkingsverantwoordelijke voor alle leerlingengegevens. Privacyverklaring (leerling) Vrije Basisschool De Groeituin Wegens de wetgeving inzake informatieveiligheid en privacy, willen wij u informeren over de verwerkingen die wij met uw persoonsgegevens uitvoeren,

Nadere informatie

1 Verantwoordelijken. 2 Verwerkingen. Privacyverklaring (leerling) GVBS Sint-Jozef

1 Verantwoordelijken. 2 Verwerkingen. Privacyverklaring (leerling) GVBS Sint-Jozef Privacyverklaring (leerling) GVBS Sint-Jozef Wegens de wetgeving inzake informatieveiligheid en privacy, willen wij u informeren over de verwerkingen die wij met uw persoonsgegevens uitvoeren, en de beleidsmaatregelen

Nadere informatie

Opleiding Aanspreekpunt Informatieveiligheid

Opleiding Aanspreekpunt Informatieveiligheid Opleiding Aanspreekpunt Informatieveiligheid gino.demeester@katholiekonderwijs.vlaanderen bert.cauwenberg@katholiekonderwijs.vlaanderen peter.declerck@katholiekonderwijs.vlaanderen Dag 3 Dagindeling De

Nadere informatie

1 Verantwoordelijken Het schoolbestuur, vzw Leiepoort (108647), is de verwerkingsverantwoordelijke voor alle leerlingengegevens.

1 Verantwoordelijken Het schoolbestuur, vzw Leiepoort (108647), is de verwerkingsverantwoordelijke voor alle leerlingengegevens. Privacyverklaring (leerling) Leiepoort campus Sint-Hendrik/Sint-Theresia/Sint- Vincentius Wegens de wetgeving inzake informatieveiligheid en privacy, willen wij u informeren over de verwerkingen die wij

Nadere informatie

Privacyverklaring (leerling) Sint-Leo Hemelsdaele secundaire school (verder SLHD)

Privacyverklaring (leerling) Sint-Leo Hemelsdaele secundaire school (verder SLHD) Privacyverklaring (leerling) Sint-Leo Hemelsdaele secundaire school (verder SLHD) Wegens de wetgeving inzake informatieveiligheid en privacy, willen wij u informeren over de verwerkingen die wij met uw

Nadere informatie

1 Verantwoordelijken Het schoolbestuur, VZW VTS (instellingsnummer: ), is de verwerkingsverantwoordelijke voor alle leerlingengegevens.

1 Verantwoordelijken Het schoolbestuur, VZW VTS (instellingsnummer: ), is de verwerkingsverantwoordelijke voor alle leerlingengegevens. Privacyverklaring (leerling) Guldensporencollege Wegens de wetgeving inzake informatieveiligheid en privacy, willen wij u informeren over de verwerkingen die wij met uw persoonsgegevens uitvoeren, en de

Nadere informatie

Op GVBS Pulle is er een aanspreekpunt informatieveiligheid aangeduid, dat gemakkelijk te contacteren is via

Op GVBS Pulle is er een aanspreekpunt informatieveiligheid aangeduid, dat gemakkelijk te contacteren is via Privacyverklaring (leerling) GVBS Pulle Wegens de wetgeving inzake informatieveiligheid en privacy, willen wij u informeren over de verwerkingen die wij met uw persoonsgegevens uitvoeren, en de beleidsmaatregelen

Nadere informatie

Privacyverklaring (leerling) De Zevensprong Klavertje 3 groep 1

Privacyverklaring (leerling) De Zevensprong Klavertje 3 groep 1 Privacyverklaring (leerling) De Zevensprong Klavertje 3 groep 1 Wegens de wetgeving inzake informatieveiligheid en privacy, willen wij u informeren over de verwerkingen die wij met uw persoonsgegevens

Nadere informatie

Intentieverklaring Privacy in Digitale Onderwijsmiddelen

Intentieverklaring Privacy in Digitale Onderwijsmiddelen Intentieverklaring Privacy in Digitale Onderwijsmiddelen Deze Intentieverklaring gaat over de bescherming van Persoonsgegevens die in opdracht van Onderwijsinstellingen verwerkt worden. Deze intentieverklaring

Nadere informatie

Privacyverklaring voor de leerlingen

Privacyverklaring voor de leerlingen Privacyverklaring voor de leerlingen VZW Katholieke Scholen Machelen-aan-Leie voor: Vrije Basisschool Leiebloem Inhoud 1 Verantwoordelijken... 3 2 Verwerkingen... 3 2.1 Verwerkingsdoeleinden... 3 2.2 Verwerkte

Nadere informatie

1 Verantwoordelijken Het schoolbestuur, Vrije Kleuterschool Trip Trap, vzw, is de verwerkingsverantwoordelijke voor alle leerlingengegevens.

1 Verantwoordelijken Het schoolbestuur, Vrije Kleuterschool Trip Trap, vzw, is de verwerkingsverantwoordelijke voor alle leerlingengegevens. Privacyverklaring leerling Wegens de wetgeving inzake informatieveiligheid en privacy, willen wij je informeren over de verwerkingen die wij met jouw persoonsgegevens uitvoeren, en de beleidsmaatregelen

Nadere informatie

Privacyverklaring (leerling) Katholiek Onderwijs Vilvoorde vzw

Privacyverklaring (leerling) Katholiek Onderwijs Vilvoorde vzw Privacyverklaring (leerling) Katholiek Onderwijs Vilvoorde vzw Gezien de wetgeving inzake informatieveiligheid en privacy, willen wij u informeren over de verwerkingen die wij met uw persoonsgegevens uitvoeren,

Nadere informatie

1 Verantwoordelijken Het schoolbestuur VZW Scheppers Anderlecht, voor volgende scholen:

1 Verantwoordelijken Het schoolbestuur VZW Scheppers Anderlecht, voor volgende scholen: Privacyverklaring (leerling) Sint-Niklaasinstituut Anderlecht Wegens de wetgeving inzake informatieveiligheid en privacy, willen wij u informeren over de verwerkingen die wij met uw persoonsgegevens uitvoeren,

Nadere informatie

IKORN. Inhoud. Privacyverklaring voor ouders en leerlingen. [Typ hier]

IKORN. Inhoud. Privacyverklaring voor ouders en leerlingen. [Typ hier] Privacyverklaring voor ouders en leerlingen Op 25 mei 2018 trad de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), ook gekend als GDPR (General Data Protection Regulation), in werking. Naar aanleiding

Nadere informatie

Privacyverklaring m.b.t. de leerlingen

Privacyverklaring m.b.t. de leerlingen Privacyverklaring m.b.t. de leerlingen 1 Wegens de wetgeving inzake informatieveiligheid en privacy, willen wij u informeren over de verwerkingen die wij met uw persoonsgegevens uitvoeren, en de beleidsmaatregelen

Nadere informatie

Onderwijsinrichtingen Zusters der Christelijke scholen West-Brabant.

Onderwijsinrichtingen Zusters der Christelijke scholen West-Brabant. Onderwijsinrichtingen Zusters der Christelijke scholen West-Brabant ozcs.west-brabant@vorselaaroi.be Privacyverklaring (leerling) Sint-Godelieve-Instituut Wegens de wetgeving inzake informatieveiligheid

Nadere informatie

1 Verantwoordelijken Het schoolbestuur, Vrije Basisscholen Damme V.Z.W., is de verwerkingsverantwoordelijke voor alle leerlingengegevens.

1 Verantwoordelijken Het schoolbestuur, Vrije Basisscholen Damme V.Z.W., is de verwerkingsverantwoordelijke voor alle leerlingengegevens. Privacyverklaring (leerling) Vrije Basisschool Moerkerke Wegens de wetgeving inzake informatieveiligheid en privacy, willen wij u informeren over de verwerkingen die wij met uw persoonsgegevens uitvoeren,

Nadere informatie

1 Verantwoordelijken. 2 Verwerkingen. Privacyverklaring (leerling) Immaculata Instituut. 2.1 Verwerkingsdoeleinden

1 Verantwoordelijken. 2 Verwerkingen. Privacyverklaring (leerling) Immaculata Instituut. 2.1 Verwerkingsdoeleinden Privacyverklaring (leerling) Immaculata Instituut Wegens de wetgeving inzake informatieveiligheid en privacy, willen wij u informeren over de verwerkingen die wij met uw persoonsgegevens uitvoeren, en

Nadere informatie

Op Annuntia-Instituut is er een aanspreekpunt informatieveiligheid aangeduid, dat gemakkelijk te contacteren is via

Op Annuntia-Instituut is er een aanspreekpunt informatieveiligheid aangeduid, dat gemakkelijk te contacteren is via Privacyverklaring (leerling) Annuntia-Instituut Wegens de wetgeving inzake informatieveiligheid en privacy, willen wij u informeren over de verwerkingen die wij met uw persoonsgegevens uitvoeren, en de

Nadere informatie

1 Verantwoordelijken Het schoolbestuur, KOGB vzw, is de verwerkingsverantwoordelijke voor alle leerlingengegevens.

1 Verantwoordelijken Het schoolbestuur, KOGB vzw, is de verwerkingsverantwoordelijke voor alle leerlingengegevens. Privacyverklaring (leerling) Sint-Maarten Scholencampus Wegens de wetgeving inzake informatieveiligheid en privacy, willen wij u informeren over de verwerkingen die wij met uw persoonsgegevens uitvoeren,

Nadere informatie

Het schoolbestuur, Basisonderwijs Zeebries vzw (61821) is de verwerkingsverantwoordelijke voor alle leerlingengegevens.

Het schoolbestuur, Basisonderwijs Zeebries vzw (61821) is de verwerkingsverantwoordelijke voor alle leerlingengegevens. Privacyverklaring leerling Sint-Lodewijksschool Wegens de wetgeving inzake informatieveiligheid en privacy, willen wij u informeren over de verwerkingen die wij met uw persoonsgegevens uitvoeren, en de

Nadere informatie

Onderwijsinrichtingen Zusters der Christelijke scholen West-Brabant.

Onderwijsinrichtingen Zusters der Christelijke scholen West-Brabant. Onderwijsinrichtingen Zusters der Christelijke scholen West-Brabant ozcs.west-brabant@vorselaaroi.be Privacyverklaring (leerling) GVBS Maria-Assumpta Campus Mutsaart Wegens de wetgeving inzake informatieveiligheid

Nadere informatie

EDUGO campus DE BRUG AUTHENTIEKE EERSTEGRAADSSCHOOL

EDUGO campus DE BRUG AUTHENTIEKE EERSTEGRAADSSCHOOL EDUGO campus DE BRUG AUTHENTIEKE EERSTEGRAADSSCHOOL www.edugo.be EKSAARDSERIJWEG 24 9041 OOSTAKKER tel 09 255 91 13 fax 09 255 91 23 info.brug@edugo.be Privacyverklaring (leerling) EDUGO campus de Brug

Nadere informatie

DE AVG IN EEN NOTENDOP. Maike van Zutphen Legal, Compliance & Privacy Officer

DE AVG IN EEN NOTENDOP. Maike van Zutphen Legal, Compliance & Privacy Officer DE AVG IN EEN NOTENDOP Maike van Zutphen Legal, Compliance & Privacy Officer Algemeen Algemene verordening gegevensbescherming Europese wet die geldt voor iedereen in de EU (GDPR = AVG) De AVG neemt de

Nadere informatie

1 Verantwoordelijken Het schoolbestuur, VZW IÑIGO (023663), is de verwerkingsverantwoordelijke voor alle leerlingengegevens.

1 Verantwoordelijken Het schoolbestuur, VZW IÑIGO (023663), is de verwerkingsverantwoordelijke voor alle leerlingengegevens. Privacyverklaring (leerling) Sint - Franciscusschool Wegens de wetgeving inzake informatieveiligheid en privacy, willen wij u informeren over de verwerkingen die wij met uw persoonsgegevens uitvoeren,

Nadere informatie

1 Verantwoordelijken Het schoolbestuur, vzw Inigo, is de verwerkingsverantwoordelijke voor alle leerlingengegevens.

1 Verantwoordelijken Het schoolbestuur, vzw Inigo, is de verwerkingsverantwoordelijke voor alle leerlingengegevens. Privacyverklaring Sint-Martinusschool Erpe Wegens de wetgeving inzake informatieveiligheid en privacy, willen wij u informeren over de verwerkingen die wij met uw persoonsgegevens uitvoeren, en de beleidsmaatregelen

Nadere informatie

Privacyverklaring voor leerlingen en ouders van het Sint-Jan Berchmanscollege Brussel

Privacyverklaring voor leerlingen en ouders van het Sint-Jan Berchmanscollege Brussel Privacyverklaring voor leerlingen en ouders van het Sint-Jan Berchmanscollege Brussel Secundaire school (032144) lagere school (106112) kleuterschool (003657) Overeenkomstig de wetgeving inzake informatieveiligheid

Nadere informatie

Privacyverklaring leerling

Privacyverklaring leerling Privacyverklaring leerling VZW Katholieke Scholen Groot-Bornem voor: OLVP Kleuterschool Bornem, Driesstraat 12, 2880 Bornem - 03 889 44 26 OLVP Lagere School, Rijkenhoek 2, 2880 Bornem - 03 889 44 74 Huveneersschool

Nadere informatie

Op VTIZeebrugge is er een aanspreekpunt informatieveiligheid aangeduid, dat gemakkelijk te contacteren is via

Op VTIZeebrugge is er een aanspreekpunt informatieveiligheid aangeduid, dat gemakkelijk te contacteren is via Privacyverklaring VTIZeebrugge Wegens de wetgeving inzake informatieveiligheid en privacy, willen wij u informeren over de verwerkingen die wij met uw persoonsgegevens uitvoeren, en de beleidsmaatregelen

Nadere informatie

Gegevensbeschermingseffectbeoordeling

Gegevensbeschermingseffectbeoordeling Gegevensbeschermingseffectbeoordeling (PIA) [Ministerie/Onderdeel/Afdeling/Proces] [Directie] [Plaats/Datum] Vaststelling verwerkersverantwoordelijke: Selecteer/typ datum Naam: Typ naam/functie Advies

Nadere informatie

1 Verantwoordelijken Het schoolbestuur, Katholiek Basisonderwijs Avelgem (18978) is de verwerkingsverantwoordelijke voor alle leerlingengegevens.

1 Verantwoordelijken Het schoolbestuur, Katholiek Basisonderwijs Avelgem (18978) is de verwerkingsverantwoordelijke voor alle leerlingengegevens. Privacyverklaring (leerling) Sint-Jan Berchmans Basisschool Avelgem Wegens de wetgeving inzake informatieveiligheid en privacy, willen wij u informeren over de verwerkingen die wij met uw persoonsgegevens

Nadere informatie

1 Verantwoordelijken Het schoolbestuur, Katholiek Secundair Onderwijs Zonhoven, is de verwerkingsverantwoordelijke voor alle leerlingengegevens.

1 Verantwoordelijken Het schoolbestuur, Katholiek Secundair Onderwijs Zonhoven, is de verwerkingsverantwoordelijke voor alle leerlingengegevens. Privacyverklaring (leerling) SJB Zonhoven Wegens de wetgeving inzake informatieveiligheid en privacy, willen wij u informeren over de verwerkingen die wij met uw persoonsgegevens uitvoeren, en de beleidsmaatregelen

Nadere informatie

Sint-Vincentiuscollege-middenschool + Instituut Sint-Lutgardis Zomergem PRIVACY-VERKLARING LEERLING

Sint-Vincentiuscollege-middenschool + Instituut Sint-Lutgardis Zomergem PRIVACY-VERKLARING LEERLING PRIVACY-VERKLARING LEERLING VZW VRIJ KATHOLIEK ONDERWIJS ZOMERGEM DREEF 47 9930 ZOMERGEM voor: Sint-Vincentiuscollege-middenschool, Lt. Dobbelaerestraat 16 (middenschool SV) Instituut Sint-Lutgardis, Dreef

Nadere informatie

1 Verantwoordelijken Het schoolbestuur, Sint-Albertuscollege-Haasrode vzw (32557), is de verwerkingsverantwoordelijke voor alle leerlingengegevens.

1 Verantwoordelijken Het schoolbestuur, Sint-Albertuscollege-Haasrode vzw (32557), is de verwerkingsverantwoordelijke voor alle leerlingengegevens. Wegens de wetgeving inzake informatieveiligheid en privacy, willen wij u informeren over de verwerkingen die wij met uw persoonsgegevens uitvoeren, en de beleidsmaatregelen die wij nemen om deze te beschermen.

Nadere informatie

1 Verantwoordelijken De vzw Provincialaat der Broeders van Liefde is de verwerkingsverantwoordelijke voor alle leerlingengegevens.

1 Verantwoordelijken De vzw Provincialaat der Broeders van Liefde is de verwerkingsverantwoordelijke voor alle leerlingengegevens. Sector Onderwijs Gewoon Secundair Onderwijs Schoolbestuur Privacyverklaring van de BenedictusPoort Wij hechten groot belang aan jouw privacy en aan het veilig verwerken van jouw persoonsgegevens. Conform

Nadere informatie

Privacyverklaring (leerling) VBS Oosterzele

Privacyverklaring (leerling) VBS Oosterzele Privacyverklaring (leerling) VBS Oosterzele Wegens de wetgeving inzake informatieveiligheid en privacy, willen wij u informeren over de verwerkingen die wij met uw persoonsgegevens uitvoeren, en de beleidsmaatregelen

Nadere informatie

Verwerkersovereenkomst

Verwerkersovereenkomst Verwerkersovereenkomst 1. ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer (hierna: Verwerkingsverantwoordelijke), en 2. Unidis b.v., ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 13038947

Nadere informatie

IKORN. Inhoud. Privacyverklaring voor medewerkers vzw IKORN. [Typ hier]

IKORN. Inhoud. Privacyverklaring voor medewerkers vzw IKORN. [Typ hier] Privacyverklaring voor medewerkers vzw Op 25 mei 2018 trad de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), ook gekend als GDPR (General Data Protection Regulation), in werking. Naar aanleiding

Nadere informatie

Bijlage: Verwerkersovereenkomst

Bijlage: Verwerkersovereenkomst Bijlage: Verwerkersovereenkomst Deze Verwerkersovereenkomst is een bijlage bij Offerte (hierna: de Hoofdovereenkomst) tussen Klant (hierna: Verwerkingsverantwoordelijke) en DMWS B.V. (hierna: Verwerker).

Nadere informatie

Het schoolbestuur, vzw Katholieke Scholen Regio Zuid-Meetjesland, is de verwerkingsverantwoordelijke voor alle leerlingengegevens.

Het schoolbestuur, vzw Katholieke Scholen Regio Zuid-Meetjesland, is de verwerkingsverantwoordelijke voor alle leerlingengegevens. Privacyverklaring leerling/ouders Taborschool Bellem Wegens de wetgeving inzake informatieveiligheid en privacy, willen wij u informeren over de verwerkingen die wij met uw persoonsgegevens uitvoeren,

Nadere informatie

Privacyverklaring (leerling) VZW IÑIGO BuSO Levensvreugde

Privacyverklaring (leerling) VZW IÑIGO BuSO Levensvreugde Privacyverklaring (leerling) VZW IÑIGO Wegens de wetgeving inzake informatieveiligheid en privacy, willen wij u informeren over de verwerkingen die wij met uw persoonsgegevens uitvoeren, en de beleidsmaatregelen

Nadere informatie

Privacybeleid. Kinderopvang Bam! Versie Kinderopvang Bam! Taj Mahalplaats NH Delft

Privacybeleid. Kinderopvang Bam! Versie Kinderopvang Bam! Taj Mahalplaats NH Delft Privacybeleid Kinderopvang Bam! Versie 2018 Kinderopvang Bam! Taj Mahalplaats 10 2624 NH Delft Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Visie... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Visie... 3 2. Verwerking van persoonsgegevens...4

Nadere informatie

ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING (AVG) Richtlijn

ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING (AVG) Richtlijn ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING (AVG) Richtlijn 1. Inleiding Met ingang van 25 mei 2018 moet iedere organisatie voldoen aan de AVG. Hierin zijn regels gesteld voor alle organisaties die gegevens

Nadere informatie

DE ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING DPO

DE ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING DPO DE ALGEMENE VERORDENING GEGEVENSBESCHERMING DPO De Algemene verordening gegevensbescherming Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING NIVEAU LEERLING

PRIVACYVERKLARING NIVEAU LEERLING 1 Bergstraat 32A 9820 Merelbeke Ondernemingsnummer: 0416.252.536 - Arrondissement: Gent PRIVACYVERKLARING NIVEAU LEERLING VZW Katholieke scholen regio Gent-Zuid, Land van Rhode Bergstraat 32A 9820 Merelbeke

Nadere informatie

Het schoolbestuur, vzw Katholieke Scholen Oostakker (127704), is de verwerkingsverantwoordelijke voor alle leerlingengegevens.

Het schoolbestuur, vzw Katholieke Scholen Oostakker (127704), is de verwerkingsverantwoordelijke voor alle leerlingengegevens. Privacyverklaring (leerling) EDUGO campus De Toren Wegens de wetgeving inzake informatieveiligheid en privacy, willen wij u informeren over de verwerkingen die wij met uw persoonsgegevens uitvoeren, en

Nadere informatie

1 Verantwoordelijken Het schoolbestuur, het Sint-Augustinusinstituut VZW, is de verwerkingsverantwoordelijke voor alle leerlingengegevens.

1 Verantwoordelijken Het schoolbestuur, het Sint-Augustinusinstituut VZW, is de verwerkingsverantwoordelijke voor alle leerlingengegevens. Privacyverklaring (leerling) Sint-Augustinusinstituut Wegens de wetgeving inzake informatieveiligheid en privacy, willen wij u informeren over de verwerkingen die wij met uw persoonsgegevens uitvoeren,

Nadere informatie

Het schoolbestuur, VZW KSO Veurne-Nieuwpoort, is de verwerkingsverantwoordelijke voor alle leerlingengegevens.

Het schoolbestuur, VZW KSO Veurne-Nieuwpoort, is de verwerkingsverantwoordelijke voor alle leerlingengegevens. VZW Katholiek Secundair Onderwijs Veurne-Nieuwpoort Inst.nr. 116161 000 2 38025 4 Zetel: Kaaiplaats 10. 8630 Veurne Annuntiata-instituut Vleeshouwersstraat 22 8630 Veurne T: 058 31 13 45 Bisschoppelijk

Nadere informatie

Verwerkersovereenkomst

Verwerkersovereenkomst Verwerkersovereenkomst Deze Verwerkersovereenkomst is van toepassing op alle vormen van verwerking van persoonsgegevens die Gelria Pakking BV, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 06049898,

Nadere informatie

Privacyverklaring (leerling en ouders) KOBA ZuidkANT vzw

Privacyverklaring (leerling en ouders) KOBA ZuidkANT vzw Privacyverklaring (leerling en ouders) KOBA ZuidkANT vzw Wegens de wetgeving inzake informatieveiligheid en privacy, willen wij u informeren over de verwerkingen die wij met uw persoonsgegevens uitvoeren,

Nadere informatie

1 Verantwoordelijken Het schoolbestuur, vzw IÑIGO, Ignatiaanse scholen, is de verwerkingsverantwoordelijke voor alle leerlingengegevens.

1 Verantwoordelijken Het schoolbestuur, vzw IÑIGO, Ignatiaanse scholen, is de verwerkingsverantwoordelijke voor alle leerlingengegevens. Privacyverklaring (leerling) Sint-Jozefscollege Aalst Wegens de wetgeving inzake informatieveiligheid en privacy, willen wij u informeren over de verwerkingen die wij met uw persoonsgegevens uitvoeren,

Nadere informatie

Websites Denk daarbij onder meer aan: - gebruik van - gebruik van

Websites Denk daarbij onder meer aan: - gebruik van   - gebruik van Algemeen De SEHZ vindt de bescherming van uw privacy belangrijk. Daarom behandelt de SEHZ uw privacygevoelige informatie met de grootst mogelijk zorg. In dit document wordt uiteengezet welk privacybeleid

Nadere informatie

GDPR sessie. GDPR-sessie. scwitch

GDPR sessie. GDPR-sessie. scwitch GDPR sessie Inhoud sessie 1. korte inleiding 2. analyse en inventarisatie (1u) 3. opmaak register (1u) 4. rechten betrokkenen 5. standaardmaatregelen GDPR-compliancie 6. contracten met externe dienstverleners

Nadere informatie

Privacyverklaring. Danzas vzw hecht veel waarde aan je privacy en de bescherming van je persoonsgegevens.

Privacyverklaring. Danzas vzw hecht veel waarde aan je privacy en de bescherming van je persoonsgegevens. 1. Algemeen Privacyverklaring Danzas vzw hecht veel waarde aan je privacy en de bescherming van je persoonsgegevens. In deze privacyverklaring willen we heldere en transparante informatie geven over hoe

Nadere informatie

FOBID Informatie. 13 November Mr.dr. Mirjam Elferink

FOBID Informatie. 13 November Mr.dr. Mirjam Elferink FOBID Informatie bijeenkomst AVG 13 November 2017 Mr.dr. Mirjam Elferink 2 Elferink & Kortier Advocaten Specialisten in intellectuele eigendom, ICT-recht en privacy 3 Waarom een bewerkersovereenkomst?

Nadere informatie

Verwerkersovereenkomst voor SaaS-diensten

Verwerkersovereenkomst voor SaaS-diensten Pagina 1 van 6 Verwerkersovereenkomst voor SaaS-diensten Partijen gebruiker van Software-as-a-Service (SaaS) diensten van Asperion met een gebruiksovereenkomst waarop vermeld staat het

Nadere informatie

Handvatten bij de implementatie van de AVG

Handvatten bij de implementatie van de AVG Handvatten bij de implementatie van de AVG 2017 zal voor veel organisaties in het teken staan van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Althans, dat zou zo moeten zijn, want in mei 2018 wordt

Nadere informatie

1 Verantwoordelijken Het schoolbestuur, VZW Sint-Michielscollege ( en 31328), is de verwerkingsverantwoordelijke voor alle leerlingengegevens.

1 Verantwoordelijken Het schoolbestuur, VZW Sint-Michielscollege ( en 31328), is de verwerkingsverantwoordelijke voor alle leerlingengegevens. Privacyverklaring (leerling) Sint-Michielscollege Schoten Wegens de wetgeving inzake informatieveiligheid en privacy, willen wij u informeren over de verwerkingen die wij met uw persoonsgegevens uitvoeren,

Nadere informatie

Dutch Paradise travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens en aan het feit dat uw privacy wordt gerespecteerd.

Dutch Paradise travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens en aan het feit dat uw privacy wordt gerespecteerd. PRIVACY VERKLARING Dutch Paradise bvba ( D.P ) Versie 01/05/2018 Dutch Paradise travel hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens en aan het feit dat uw privacy wordt gerespecteerd. Door

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING. Lidmaatschap Regionale Organisatie voor Fysiotherapie Gelderse Vallei Denk daarbij onder meer aan:

PRIVACYVERKLARING. Lidmaatschap Regionale Organisatie voor Fysiotherapie Gelderse Vallei Denk daarbij onder meer aan: PRIVACYVERKLARING De Regionale Organisatie voor Fysiotherapie Gelderse Vallei vindt de bescherming van uw privacy belangrijk. Daarom behandelt de Regionale Organisatie voor Fysiotherapie Gelderse Vallei

Nadere informatie

Privacy Policy Kinderopvang Maikids

Privacy Policy Kinderopvang Maikids Privacy Policy Kinderopvang Maikids Kinderopvang Maikids hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe

Nadere informatie

Company statement Algemene verordening gegevensbescherming. AVG Informatie voor professionele relaties (v ) 1 / 7

Company statement Algemene verordening gegevensbescherming. AVG Informatie voor professionele relaties (v ) 1 / 7 Company statement Algemene verordening gegevensbescherming AVG Informatie voor professionele relaties (v2018.02) 1 / 7 Algemene verordening gegevensbescherming Inleiding Op 25 mei 2018 treedt de Algemene

Nadere informatie

FACTSHEET VERWERKINGSREGISTER

FACTSHEET VERWERKINGSREGISTER Inleiding Vanaf 25 mei 2018 moeten alle organisaties die persoonsgegevens verwerken voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG / GDPR (EN)). Deze verordening brengt een aantal grote veranderingen

Nadere informatie

PRIVACY POLICY AL KOPIE GRIMBERGEN IN HET KADER VAN DE GDPR-COMPLIANCY

PRIVACY POLICY AL KOPIE GRIMBERGEN IN HET KADER VAN DE GDPR-COMPLIANCY PRIVACY POLICY AL KOPIE GRIMBERGEN IN HET KADER VAN DE GDPR-COMPLIANCY 1. ALGEMEEN TECHNISCHE BEVEILIGING: Vooraf geven wij u mee dat in het algemeen de IT van Al Kopie Grimbergen op de volgende manieren

Nadere informatie

Bijlage: Verwerkersovereenkomst

Bijlage: Verwerkersovereenkomst Bijlage: Verwerkersovereenkomst Deze Verwerkersovereenkomst is een bijlage bij "Algemene Voorwaarden van Internet Service Europe BV en alle deel uitmakende bedrijven c.q. dochterondernemingen" (hierna:

Nadere informatie

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Villa Kakelbont de volgende persoonsgegevens van u vragen:

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Villa Kakelbont de volgende persoonsgegevens van u vragen: Privacy Policy Villa Kakelbont hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Nadere informatie

Kortom: WoonCadans vindt privacy belangrijk. We leggen in ons privacystatement uit hoe we met (bijzondere) persoonsgegevens omgaan.

Kortom: WoonCadans vindt privacy belangrijk. We leggen in ons privacystatement uit hoe we met (bijzondere) persoonsgegevens omgaan. Privacystatement AVG WoonCadans zet zich in om de persoonlijke levenssfeer en privacy van onze cliënten, medewerkers en andere bij de zorg betrokken mensen te beschermen. Dit privacystatement is bedoeld

Nadere informatie

HANDREIKING REGISTER VAN VERWERKINGEN VOOR GEMEENTEN

HANDREIKING REGISTER VAN VERWERKINGEN VOOR GEMEENTEN HANDREIKING REGISTER VAN VERWERKINGEN VOOR GEMEENTEN Versie 0.9 xx augustus 2017s Deze handreiking is mede tot stand gekomen door een samenwerking van onder andere VNG, KING, IBD, Kenniscentrum Europa

Nadere informatie

Privacy Policy Stichting Delftse Peuterspeelzalen

Privacy Policy Stichting Delftse Peuterspeelzalen Privacy Policy Stichting Delftse Peuterspeelzalen De Stichting Delftse Peuterspeelzalen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante

Nadere informatie

Privacy Policy. FilterYourLife Nederland Woestduinstraat TA te Amsterdam Tel: +31 (0)

Privacy Policy. FilterYourLife Nederland Woestduinstraat TA te Amsterdam Tel: +31 (0) Privacy Policy Filteryourlife Nederland hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy Policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Nadere informatie

INTERN PRIVACYBELEID M.A.G. Wijshoff. 1. Inleiding

INTERN PRIVACYBELEID M.A.G. Wijshoff. 1. Inleiding INTERN PRIVACYBELEID M.A.G. Wijshoff 1. Inleiding Dit is het privacybeleid van M.A.G. Wijshoff. Dit privacybeleid heeft betrekking op het verwerken van (bijzondere) persoonsgegevens in het kader van zowel

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING NVFK Mei 2018

PRIVACYVERKLARING NVFK Mei 2018 PRIVACYVERKLARING NVFK Mei 2018 De Nederlandse Vereniging voor Kinderfysiotherapie (NVFK) vindt de bescherming van uw privacy belangrijk. Daarom behandelt de NVFK uw privacygevoelige informatie met de

Nadere informatie

VERWERKERSOVEREENKOMST (EENZIJDIG)

VERWERKERSOVEREENKOMST (EENZIJDIG) VERWERKERSOVEREENKOMST (EENZIJDIG) 1. Algemeen In deze verwerkersovereenkomst wordt verstaan onder: 1.1 Algemene voorwaarden: de Algemene voorwaarden van Verwerker, die onverkort van toepassing zijn op

Nadere informatie

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan FysioDomstad de volgende persoonsgegevens van u vragen:

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan FysioDomstad de volgende persoonsgegevens van u vragen: Privacy Policy FysioDomstad hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Nadere informatie

In deze privacyverklaring geven we jou heldere en transparante informatie over hoe onze organisatie omgaat met persoonsgegevens.

In deze privacyverklaring geven we jou heldere en transparante informatie over hoe onze organisatie omgaat met persoonsgegevens. Privacyverklaring 25 mei 2018 1. ALGEMEEN In deze privacyverklaring geven we jou heldere en transparante informatie over hoe onze organisatie omgaat met persoonsgegevens. Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen

Nadere informatie

Verwerkersovereenkomst

Verwerkersovereenkomst Verwerkersovereenkomst Deze Verwerkersovereenkomst is van toepassing op alle vormen van verwerking van persoonsgegevens die Christophe Zenner, met ondernemingsnummer 0863643458, onder de handelsnaam IT4Professionals

Nadere informatie

Phytalis-Verwerkersovereenkomst

Phytalis-Verwerkersovereenkomst Verwerkersovereenkomst Versie 2 April 2018 Gebruiker en Phytalis (hierna: de "Partijen") nemen in aanmerking dat: (a) Phytalis offline en online marketing-communicatie-oplossingen biedt ter ondersteuning

Nadere informatie

G.J. Heiremans verwerkt persoonsgegevens van de volgende categorieën personen: (potentiële) patiënten;

G.J. Heiremans verwerkt persoonsgegevens van de volgende categorieën personen: (potentiële) patiënten; INTERN PRIVACYBELEID G.J. Heiremans / Praktijk Lamarelle 1. Inleiding Dit is het privacybeleid van G.J. Heiremans. Dit privacybeleid heeft betrekking op het verwerken van (bijzondere) persoonsgegevens

Nadere informatie

Verwerkingsovereenkomst

Verwerkingsovereenkomst Verwerkingsovereenkomst versie 1.01 1. Algemeen In deze verwerkersovereenkomst wordt verstaan onder: 1.1 Algemene voorwaarden: de algemene voorwaarden van Ohneuz BV, die onverkort van toepassing zijn op

Nadere informatie

Privacy verklaring van Stichting Het Groninger Landschap

Privacy verklaring van Stichting Het Groninger Landschap Privacy verklaring van Stichting Het Groninger Landschap Stichting Het Groninger Landschap (hierna HGL) hecht grote waarde aan de bescherming van uw privacy. Wij behandelen uw gegevens vertrouwelijk en

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING CHRISTELIJKE MUZIEKVERENIGING DE BAZUIN MEPPEL

PRIVACYVERKLARING CHRISTELIJKE MUZIEKVERENIGING DE BAZUIN MEPPEL CHRISTELIJKE MUZIEKVERENIGING DE BAZUIN MEPPEL www.bazuinmeppel.nl info@bazuinmeppel.nl PRIVACYVERKLARING Wij, Christelijke Muziekvereniging De Bazuin, respecteren de privacy van onze leden en de privacy

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING. Privacy verklaring van :

PRIVACYVERKLARING. Privacy verklaring van : PRIVACYVERKLARING Privacy verklaring van : Identiteit organisatie SFORZANDO Boom vzw Dirkputstraat 13 2850 Boom info@sforzando.be Contactpersoon : Teck Gerrit, 0032 3 888 95 64, secretariaat@sforzando.be

Nadere informatie

Verwerking van persoonsgegevens van onze leden

Verwerking van persoonsgegevens van onze leden Privacy Policy CrossFit Gymert hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Nadere informatie

Privacyverklaring van de BRUGSE AUTONOME BIERPROEVERS v.z.w.

Privacyverklaring van de BRUGSE AUTONOME BIERPROEVERS v.z.w. Privacyverklaring van de BRUGSE AUTONOME BIERPROEVERS v.z.w. De BRUGSE AUTONOME BIERPROEVERS V.Z.W. hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens (en dat uw privacy wordt gerespecteerd).

Nadere informatie

Drukkerij Elite hecht veel waarde aan uw privacy en de bescherming van uw persoonsgegevens.

Drukkerij Elite hecht veel waarde aan uw privacy en de bescherming van uw persoonsgegevens. Privacy verklaring Algemeen Drukkerij Elite hecht veel waarde aan uw privacy en de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze privacyverklaring willen we heldere en transparante informatie geven over

Nadere informatie

Privacyreglement. - Het uitvoering geven aan de lidmaatschapsovereenkomst. Grondslag voor deze persoonsgegevens is: - De lidmaatschapsovereenkomst;

Privacyreglement. - Het uitvoering geven aan de lidmaatschapsovereenkomst. Grondslag voor deze persoonsgegevens is: - De lidmaatschapsovereenkomst; Privacyreglement Scouting Pioniers Oude Mijnstreek hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In dit privacyreglement willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING. Mei 2018

PRIVACYVERKLARING. Mei 2018 PRIVACYVERKLARING Mei 2018 De Nederlandse Vereniging binnen de Lymfologie en Oncologie (NVFL) vindt de bescherming van uw privacy belangrijk. Daarom behandelt de NVFL uw privacygevoelige informatie met

Nadere informatie

Verwerkersovereenkomst

Verwerkersovereenkomst Verwerkersovereenkomst PC Maasland Op pagina 2 moet u uw bedrijfsgegevens invullen Op Pagina 9 moet u tekenen VERTROUWELIJK Pagina 1 van 9 Verwerkersovereenkomst DE ONDERGETEKENDEN: I. PC Maasland, een

Nadere informatie

AVG checklist ONDERWERP VEREISTE AVG UITWERKING STATUS

AVG checklist ONDERWERP VEREISTE AVG UITWERKING STATUS AVG checklist ONDERWERP VEREISTE AVG UITWERKING STATUS VERANTWOORDINGSPLICHT Privacybeleid Dit beleid beschrijft hoe de technische en organisatorische bescherming van persoonsgegevens is uitgewerkt. In

Nadere informatie

Overeenkomst verwerking persoonsgegevens OVEREENKOMST

Overeenkomst verwerking persoonsgegevens OVEREENKOMST Overeenkomst verwerking persoonsgegevens Wij TranspaClean B.V. bieden een online platform als communicatie en managementtool om professionele schoonmaak inzichtelijk en transparant te maken, werkprocessen

Nadere informatie

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Derks Ondernemersadvies de volgende persoonsgegevens van u vragen:

Voor de bovenstaande doelstelling(en) kan Derks Ondernemersadvies de volgende persoonsgegevens van u vragen: Privacy Policy Derks Ondernemersadvies hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Nadere informatie

IVPB Toegangsmatrices Guldensporencollege

IVPB Toegangsmatrices Guldensporencollege IVPB Toegangsmatrices Guldensporencollege TOEGANGSMATRICES VZW DPSA, Diksmuidekaai 6 voor: Guldensporencollege 1 (Instellingsnummer 126052) Guldensporencollege 2 (Instellingsnummer 126045) Guldensporencollege

Nadere informatie

Privacyverklaring ComplyNow

Privacyverklaring ComplyNow Privacyverklaring ComplyNow Dit is de privacyverklaring van ComplyNow en haar dochterondernemingen, handelsnamen en domeinen: Wwftcheck, CountryCheck, Enhance Compliance Solutions, HandboekNow. ComplyNow

Nadere informatie

- Administratieve doeleinde; - Communicatie over de opdracht en/of uitnodigingen; - Het uitvoering geven aan of het uitgeven van een opdracht.

- Administratieve doeleinde; - Communicatie over de opdracht en/of uitnodigingen; - Het uitvoering geven aan of het uitgeven van een opdracht. Privacy Policy Van Vuren Facilitaire diensten B.V. hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan

Nadere informatie

GDPR en wat nu? Marlies Eggermont Juni 2018 VBOV

GDPR en wat nu? Marlies Eggermont Juni 2018 VBOV GDPR en wat nu? Marlies Eggermont Juni 2018 VBOV marlieseggermont@hotmail.com I. Wat? General Data Protection Regulation (GDPR) Verordening (EU) 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april

Nadere informatie

Privacy Policy. deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in deze Privacy Policy;

Privacy Policy. deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in deze Privacy Policy; Privacy Policy Gezinshuis GeZ!n hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Nadere informatie

Bijlage: Verwerkersovereenkomst

Bijlage: Verwerkersovereenkomst Bijlage: Verwerkersovereenkomst Deze verwerkersovereenkomst is een bijlage bij "Algemene voorwaarden inzake Bothoff Media B.V." (hierna: de Hoofdovereenkomst) tussen Verwerkingsverantwoordelijke (hierna:

Nadere informatie