Inhoudsopgave. alle in deze prijslijst genoemde prijzen zijn onder voorbehoud. Yachtcontrol b.v Versie

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inhoudsopgave. alle in deze prijslijst genoemde prijzen zijn onder voorbehoud. Yachtcontrol b.v. 2014. Versie 2014-01"

Transcriptie

1 Catalogus 2014

2 Inhoudsopgave 2 Yachtcontrol b.v. Lindenhof DD Hattem Product Pagina Yachtcontrol navigatie 4 Yachtcontrol monitoring & control 6 Yachtcontrol meteo 9 Yachtcontrol media 10 Yachtcontrol membership 10 Internet aan boord 11 Schermen binnen/buiten 12 alle in deze prijslijst genoemde prijzen zijn onder voorbehoud. Yachtcontrol b.v Stuurautomaat 14 Versie Veiligheid ais en PC radar 15 Boordcomputer 16 Camera s 17 Project feadship Sultana 18 Project Vivante 55 Ht 19 tel: +31(0) Fax: +31(0)

3 3 Over Yachtcontrol Yachtcontrol is de specialist als het gaat om multimedia aan boord. Ooit begonnen met een programma voor weerinformatie aan boord, tegenwoordig uitgegroeid tot dé specialist voor multimedia, communicatie, navigatie en computers aan boord. Yachtcontrol levert hardware (apparatuur) en software (programma s) in de watersportbranche voor zeil- en motorjachten. Ieder schip is uniek, dus ook iedere oplossing. In de loop der jaren hebben wij dusdanig veel ervaring opgedaan dat wij met oprechtheid kunnen zeggen voor iedere situatie een passende oplossing te bieden. Het assortiment van Yachtcontrol is te verkrijgen rechtstreeks bij Yachtcontrol of via een van de dealers. Deze dealers zijn scheepswerven, jacht elektronica specialisten en winkels. Informeer bij Yachtcontrol voor uw dichtsbijzijnde verkooppunt. Yachtcontrol beschikt over eigen technisch personeel. Hierdoor is de installatie of reparatie van de elektronica aan boord geen probleem. Deze monteurs rijden door heel Nederland maar komen op verzoek ook naar het buitenland zoals de Franse kust of de Cariben. Om uw schip reisklaar te maken of te vernieuwen (refit), komen wij graag aan boord om u van een degelijk advies te voorzien. Voor meer informatie over onze producten en projecten kan terrecht op onze website: Voor uitgebreide informatie onze diensten en projecten kan u contact opnemen met één van onze specialisten: Indien u graag meer wenst te zien van onze producten dan bent u van harte welkom in onze showroom te Hattem. Hier kunt u op uw gemak en samen met één van onze specialisten onze producten bekijken en gebruiken. Indien u van plan bent om langs te komen bel ons dan voor een afspraak, dan houden wij de showroom vrij en staat de koffie klaar.

4 4 YaCHtCONtrOL NaVIGatIE Yachtcontrol Navigatie, een uitgebreid navigatieprogramma voor computer of laptop met onbegrensde mogelijkheden. Het programma beschikt over alle navigatiefuncties. Zoals bijvoorbeeld digitale vaarkaarten, multiple schermondersteuning, stroming- en getijden informatie, weeroverlay, AIS weergave, radarkoppeling, NMEA0183 en NMEA2000 ondersteuning, touchfunctionaliteit, motorkoppeling, data-monitoring en het uitsturen van data naar smartphone of tablet. Elektronische kaarten Yachtcontrol Navigatie maakt gebruik van de Navionics digitale kaart. Dankzij deze vector kaarten zijn de details zoals boeien, dijken en haveningangen op ieder zoomniveau uitstekend zichtbaar. Bovendien hebben deze kaarten een wereldwijde dekking. Het IJsselmeer, het caribisch gebied of Spitsbergen, voor vrijwel ieder vaargebied is een kaart beschikbaar. De kaarten worden uitgelezen op de computer of laptop door middel van een Navionics usb kaartlezer. Stroming & Getijden Beschikbaar als extra laag over de Navionics kaart zijn de stromingspijlen en getijdenstations. Bekijk per uur hoe hard en in welke richting het stroomt. Handig voor uw reis op zee. Vanaf Lands End en Brest totaan Esbjerg zijn de stromingspijlen te bekijken. De getijdenstations zijn wereldwijd beschikbaar. ais Het tonen van AIS (Automatic Identifi cation System) objecten, binnen de navigatiesoftware is geen enkel probleem. Sluit een ais ontvanger of transpondersaan op de computer en alle objecten binnen bereik worden getoond. Door op een ais object te klikken wordt informatie zichtbaar zoals het callsign, de koers en snelheid. Ook is het mogelijk om te kijken op wat voor afstand u een schip passeert (CPa), binnen wat voor periode dit zal plaatsvinden (tcpa). PC radar met de toevoeging van radar is Yachtcontrol Navigatie een volwaardige navigatieoplossing voor op de computer of laptop aan boord. Het gebruik van de radar binnen het navigatieprogramma is zeer eenvoudig dankzij de simpele bediening en de mogelijkheid tot het tonen van een radaroverlay op de digitale kaart. Let op dat voor het gebruik van PC radar de speciale PC radarantenne vereist is. NmEa2000 ondersteuning Nieuw is de NmEa2000 ondersteuning. Koppel de computer of laptop aan het NmEa2000 netwerk. Binnen Yachtcontrol Navigatie is het mogelijk om zelf een weergave te ontwerpen waarop de data af te lezen is. Op deze manier is het mogelijk om alle beschikbare NmEa2000 data zoals bijvoorbeeld diepte, snelheid, brandstof verbruik, oliedruk en toerental te tonen.

5 5 Yachtcontrol navigatie Binnenwater PC Navigo software voor binnenwater, PC Navigo is dé plantool voor motorbootvaarders om reizen, routeplanning en alles wat ermee samenhangt te optimaliseren. PC Navigo wijst u de weg op het. Het zeer betaalbare navigatiesysteem vertelt u wat de kortste weg is, of de meest toeristische weg, laat direct zien waar u langs kunt varen, houdt rekening met de afmetingen van uw schip en vertelt u ook nog vooraf of er stremmingen te verwachten zijn. tussenstops om te overnachten zijn gemakkelijk in te voegen of worden automatisch berekend. met enkele muisbewegingen plant u een complete route, waar u maar heen wilt, wat de afstand is en de te plannen vaartijd. Dit programma kan uitstekend geïntegreerd worden met Yachtcontrol monitoring & Control. Polardata Nieuw in Yachtcontrol Navigatie is De mogelijkheid om een polardiagram voor uw schip in te stellen. Kies hiervoor uit één van de vele voorgedefinieerde polartabellen. Voor het geval uw schip niet in de lijst voorkomt, is het uiteraard mogelijk zelf een tabel aan te passen zodat deze overeenkomt met uw schip. Het polardiagram is vervolgens visueel te tonen. als ook uw snelheid en windgegevens binnen Yachtcontrol Navigatie beschikbaar zijn, kunt u zelfs in één oogopslag zien hoe uw huidige snelheid zich verhoudt tot de snelheid volgens het polardiagram (bij de huidige condities). Yachtcontrol Navigatie werkt op alle computers met Windows XP, Vista,Windows 7 en Windows 8 minimaal werkgeheugen: 512 mb, aanbevolen: 2 GB Vrij schijfruimte: 200 mb Videokaart: 128 mb, opengl ondersteuning (recente driver)

6 6 YaCHtCONtrOL monitoring & CONtrOL Naast de (standaard) navigatiefuncties beschikt Yachtcontrol Navigatie over een zeer geavanceerde monitoring module. Binnen deze module is het mogelijk om verschillende typen data, zoals NMEA0183 / NMEA2000 / modbus of camera beelden, op te vragen en weer te geven op het scherm. Snelheid, diepte, toerental, brandstofverbruik, accustatus en zelfs digitaal schakelen. Kies zelf op wat voor wijze, grootte en in welke kleur u de gewenste data wenst weer te geven; op één scherm naast de navigatiekaart of op meerdere aparte schermen. Datascherm naast de navigatie Grote knoppen, ideaal voor touchschermen Navigatiescherm, kaart / ais / radar Datascherm 1, koers / snelheid / positie Datascherm 2, toerental, koeling, verbruik Dataschermen op tweede scherm Navigatiedata, snelheid / roerstand / diepte motorinformatie, toerental / temperatuur / verbruik tankinformatie, brandstof / water Daarnaast kan per kloktype de gewenste kloksoort aangeven. Zo kunt u kiezen voor een digitale klok, maar ook voor een analoge klok met rode wijzernaald, een grafi ek of staaf. Voor een aantal kloktypen, zoals roerstand, wind en stuurautomaat zijn aparte kloksoorten beschikbaar. Naast de grootte van het scherm en de kloksoort kan ook de gehele weergave zoals kleur en tekst gewijzigd worden. Geef de persoonlijke touch aan uw dataschermen. Datasoorten: accu laadstatus accu spanning accu stroom accu temperatuur afstand naar waypoint alarmen Brandstofverbruik Camera Capi2 koppeling Cross track error Czone koppeling Datum en tijd Diepte Druk Empirbus koppeling Estimated time arrival IDtechnology/Bellmarine electr. aandrijving Koers naar waypoint Koers over grond Latitude en Longitude Log total Log trip Luchtdruk Luchtvochtigheid magnetische richting mastervolt multi Control mastervolt shunt motor spanning motor status motor temperatuur motor uren motor water druk motor water temperatuur masterbus multi Controll Offshore digital switching Olie druk Olie temperatuur PtZ camera controls roerstand Snelheid Snelheid over grond Stuurautomaat tank capaciteit tank niveau temperatuur (+High range) tijd time arrival time to go toerental trim tab true heading Vermogen Victron multi control Victron overzicht Ware richting Water druk Water temperatuur Waypoint Waypoint Latitude en Longitude Webasto kachel / airco WhisperPower WPC WhisperPower Generator Windrichting Windsnelheid Windrichting

7 7 Yachtcontrol monitoring & control Navigatiedata toon alle navigatiedata zoals bijvoorbeeld snelheid, koers, diepte, waypoint informatie en eventueel de windrichting en -snelheid. Het maakt voor de weergave niet uit of de data aangeboden wordt via NmEa0183 of NmEa2000. Yachtcontrol kan alle sensoren leveren voor een complete oplossing. roerstand Naast het uitlezen van navigatie-, motor- en tankdata mag natuurlijk de roerstandwijzer niet ontbreken. Door middel van de overzichtelijke roerstandwijzer klok wordt eenvoudig duidelijk in welke hoek het roer onder de boot staat. tankmonitoring Ook het uitlezen van de tankniveau s van brandstof, water en vuilwater kan via het NmEa2000 netwerk. In de software is het geen probleem om zowel het aantal liters als het percentage weer te geven. Het uitlezen van uw bestaande tanksensoren kan via de NmEa2000 tankniveau adapter. Deze koppelt u rechtstreeks aan de huidige sensor of tankmeter. Het is tevens mogelijk om de huidige of traditionele tanksensoren (0-180 ohm) te vervangen door NmEa2000 tanksensoren. Energiebeheer Koppel uw Victron (VE.bus naar NmEa2000), mastervolt (masterbus naar modbus) of WhisperPower (WPC naar rs232) installatie aan uw computer met de Yachtcontrol software. Laderstatus, walstroom, accuspanning en accuduur zijn eenvoudig af te lezen. Het is zelfs mogelijk om de laadstroom van uw gecombineerde lader/omvormer in te stellen. Dit kan binnen de software op de PC of laptop maar ook via een smartphone of tablet. Een standaard bedieningspaneel is dus niet meer nodig. motorkoppeling Ook de motorinformatie kan onderdeel zijn van het NmEa2000 netwerk. Gegevens als toerental, verbruik en oliedruk zijn zo in één oogopslag af te lezen. De motor dient te beschikken over een NmEa2000 of een J1939 aansluiting. Heeft uw analoge motor geen digitale gegevens uitvoer dan kan gebruik gemaakt worden van een analoge naar NmEa2000 omvormer. Geef vooraf duidelijk aan wat het merk en type motor is, dan adviseren wij de juiste interface. Nieuw is de koppeling met de IDtechnology/Bellmarine elektrische aandrijfsystemen en via een software update ook met de mastervolt Drivemaster ultra systemen. Bekijk het toerental, de accu conditie, vermogen, voltage en alle andere beschikbare data via de Yachtcontrol software. Schakelen Ook het schakelen via NmEa2000 mag uiteraard niet ontbreken. Yachtcontrol biedt hiervoor meerdere oplossingen. Zo is het mogelijk om parallel naast uw huidige schakelpaneel met een NmEa2000 relais schakeling te schakelen. Daarnaast kunnen andere bekende schakelsystemen zoals Empirbus en C-zone gekoppeld worden aan het NmEa2000 netwerk om vervolgens via de Yachtcontrol software te schakelen, dimmen enzovoort.

8 Yachtcontrol monitoring & control 8 Weergave van uw scheepsdata op smartphone of tablet Bediening van stuurautomaat Bekijken van camerabeelden Schakelen van verlichting en andere apparatuur Te gebruiken aan boord of elders Winddata, accustatus of camerabeelden op uw smartphone (iphone, android, Blackberry) of tablet (ipad, Galaxy tab)? Dat kan zeer eenvoudig en simpel met behulp van de ingebouwde server functionaliteit van Yachtcontrol Navigatie. De presentatie van de data kan geheel volgens eigen inzicht ontworpen worden. meerdere pagina s zijn uiteraard geen probleem. uiteraard kunt u ook gebruik maken van één van de standaard voorgeprogrammeerde pagina s. Het wisselen tussen de pagina s gaat zeer eenvoudig via overzichtelijke buttons op het beginscherm. De Yachtcontrol software kan alle NmEa0183 en NmEa2000 data gebruiken voor deze toepassing. alles wat gekoppeld is aan de computer, kan getoond worden op smartphones en tablets. Via een 3G/4G router bevinden de computer/laptop met de Yachtcontrol software en de smartphone of tablet zich in hetzelfde netwerk. Op deze manier is het mogelijk om vanaf bijvoorbeeld een iphone via de webbrowser de data af te lezen of verlichting te schakelen. Voorziet u de 3G/4G router van een simkaart met vast ipadres dan kunt u zonder problemen vanaf een andere locatie dan aan boord dezelfde informatie raadplegen. aan de hand van het aantal ontworpen dataschermen wordt de homepagina gegenereerd. Op deze homepagina staan de buttons voor ieder dataschermen. uiteraard zijn ook de iconen van deze buttons te wijzigen, zodat eenvoudig en snel duidelijk is uit welke datascherm gekozen kan worden. Zijn er aan boord meerdere gebruikers met verschillende smartphones of tablets, dan biedt Yachtcontrol de mogelijkheid om meerdere profi elen aan te maken. Voor iedere smartphone of tablet heeft u een eigen profi el, zodat alles netjes op de juiste resolutie weergegeven wordt. Yachtcontrol monitoring en control op smartphone of tablet is beschikbaar voor alle systemen minimaal smartphone of tablet met webbrowser en WIFI of 3G-verbinding vereist.

9 9 Yachtcontrol meteo YaCHtCONtrOL meteo Op het water bent u afhankelijk van diverse elementen. Wind, regen, storm, mist en stromingen zijn van grote invloed op het reisplan. Ook mede opvarenden zoals partners, vrienden en kinderen vinden het prettig om uit te varen zolang de omstandigheden dat toelaten. met Yachtcontrol meteo beschikt u over een volledig en professioneel weerprogramma. De weersinformatie komt uit diverse bronnen en is, samen met de meteorologen van meteovista/weeronline, zorgvuldig voor u samengesteld. Via een internetverbinding beschikt u altijd over het meest recente weerbericht voor uw vaargebied. GRIB fi les, marifoonberichten, satellietbeelden en regenradar zijn slechts enkele van de vele weerservices binnen Yachtcontrol meteo. Naast deze weerdata beschikt het programma ook over stroming- en getijdeninformatie. Wilt u zelf met de Yachtcontrol meteo software aan de slag, ga dan nu naar onze website en probeer het complete pakket 5 dagen gratis. DOWNLOaD GratIS meteo DEmO OP Grib GFS & HIrLam model met wind, temperatuur, bewolking, neerslag en golf data. Blijf op de hoogte van de naderende regen- en onweersbuien met de regenradar Europa of Nederland. Vergelijk de weerkaart met de satellietbeelden voor de exacte bepaling van fronten en bewolking. Bekijk de weersverwachting tot maar liefst 14 dagen vooruit. Wereldwijde hoog- en laagwaterstanden en stromingspijlen van West Europa. rtty/pinneberg informatie. Beschikbare informatie binnen Yachtcontrol meteo zijn: GrIB GFS, GrIB Hirlam, mos 14 daags, marifoonberichten, rtty (Pinneberg) synopsis, satellietbeelden, weerkaarten, regenradar en stroming en getijden. Voor het bijwerken van een weerbericht is een internetverbinding (wifi, umts/hsdpa, satelliet) vereist. Yachtcontrol meteo is alleen verkrijgbaar als onderdeel van het Yachtcontrol membership.

10 Yachtcontrol media / Yachtcontrol membership 10 YaCHtCONtrOL media Yachtcontrol Media is een eenvoude MP3 speler dit goed te integreren van met de overige Yachtcontrol Software. Tevens is Yachtcontrol media via de Iphone/ Ipad / Smartphone of tablet uit te lezen en te bedienen. Installeer en gebruik de software op 2 computers. Besturingssysteem: Windows XP, Vista of Windows 7 en 8. Yachtcontrol media is alleen aan te schaffen via het Yachtcontrol membership YaCHtCONtrOL membership De software programma s van Yachtcontrol zijn verkrijgbaar in de vorm van het Yachtcontrol Membership, een abonnement op de software. Ieder jaar betaalt u het abonnementsgeld voor het gebruik van de softwareprogramma s. De Yachtcontrol software is te gebruiken op twee verschillende computersystemen, bijvoorbeeld thuis en aan boord. De updates zijn gratis, zo kunt u altijd beschikken over de meest recente versie. altijd gratis updates Wij werken continu aan nieuwe functionaliteiten in de software. Denk bijvoorbeeld aan NmEa2000 ondersteuning of ipad integratie. Nieuwe technische ontwikkelingen binnen de watersportbranche worden uiteraard geïntegreerd in de software. Op deze manier beschikt u altijd over een up-to-date programma. als Yachtcontrol member kunt u altijd de meest recente versie downloaden en installeren. adres als Yachtcontrol member heeft u een unieke gebruikersnaam waarmee u toegang heeft tot de software. Deze gebruikersnaam is tevens uw eigen Yachtcontrol adres. Via een webomgeving kunt u s ontvangen en versturen. Het voordeel van deze manier van mailen is dat u vooraf zelf kunt kiezen om berichten wel of niet op te halen. s met bijvoorbeeld foto s worden dus niet automatisch gedownload. Dat scheelt kosten bij gebruik van een dure internetverbinding in het buitenland of via satelliet. Geen voorrijkosten bij werkzaamheden aan boord Bent u Yachtcontrol member dan rekenen wij binnen NL geen voorrijkosten bij werkzaamheden aan boord. In het geval van uitbreidingen, vragen of wellicht storingen betaalt u dus alleen de gewerkte uren aan boord.

11 11 Internet aan boord INtErNEt aan BOOrD verzenden & ontvangen, het opzoeken van haveninformatie of het binnenhalen van een weerbericht, internet aan boord is vrijwel onmisbaar. Op meerdere manieren kan verbinding gemaakt worden met het internet. De keuze van het type internetverbinding hangt sterk af van uw vaargebied, wensen en budget. Internet via 4G (modem/router) Internet via 4G gaat via het zogenaamde mobiele datanetwerk. Het voordeel van deze internetvorm is dat u overal, binnen bereik van een netwerk, het internet op kunt. Hiervoor heeft u wel een simkaart/abonnement nodig bij een provider. Yachtcontrol heeft zowel de usb modems als de geavanceerde routers in het assortiment, uiteraard voorzien van externe antenne aansluiting. Dit is sterk aan te raden, aangezien de dekking van een mobiel netwerk vooral gericht is op land. Het voordeel van een router, in plaats van een modem, is dat u tegelijkertijd met meerdere apparaten verbinding kunt maken via één simkaart. Dit kan zowel bedraad als draadloos. Internet via WiFi met WiFi apparatuur (draadloos internet) kunt u met de PC aan boord verbinding maken met zogenaamde hotspots. Yachtcontrol biedt een fl exibele en vaste WiFi oplossing. router Een router is uitgerust met twee WIFI modules, één voor de router om verbinding te maken met WiFi-hotspot in de jachthaven en een ander om op een jacht WiFi access points te verbinden. De router is uitgerust met 4G-modem voor een mobiele netwerk verbinding. Iridium data verbinding Combineer de veiligheid van een Iridium satelliet telefoon met een data verbinding. Via dit toestel is het geen probleem om, naast bellen, waar dan ook ter wereld kleine hoeveelheiden (weer)data op te halen of gecomprimeerd te en. Voorzie het toestel van een prepaid of postpaid simkaart, verbind de telefoon via de usb poort met de PC/laptop en u kunt aan de slag. aangezien het toestel een vrij zicht verbinding dient te hebben met de satelliet wordt een externe antenne altijd aangeraden. Deze antenne wordt aangesloten op de, standaard, meegeleverde houder. Houd er rekening mee dat de maximum snelheid van de data verbinding beperkt is. Indien u meer eist van een verbinding en bijvoorbeeld graag websites wenst te bezoeken dan is een fl eetbroadband installatie een betere oplossing. Fleetbroadband FleetBroadband (FB) is dé maritieme telefoon/data oplossing met een breedband data oplossing en wereldwijde dekking en wordt gezien als dé opvolger van het huidige mini m en Fleet. Een FB installatie bestaat uit een antenne, de controle unit en een telefoon hoorn met kabel. Op de controle unit wordt de antenne, de telefoonhoorn en een pc/laptop of router aangesloten. De FB antenne s zijn beschikbaar in 3 maten. Hoe groter de antenne, des te sneller de verbinding is.

12 12 SCHErmEN VOOr BINNEN EN BuItEN De keuze van het juiste scherm hangt sterk af van de plek waar deze geplaatst wordt. Komt deze buiten in weer, wind en zon, of binnen met of zonder veel indirect zonlicht? Daarnaast is er ook een verschil tussen inbouw en opbouw en speelt de beschikbare ruimte een rol. Yachtcontrol heeft diverse schermen in het assortiment, geschikt voor alle wensen. Dimbaar, waterdicht, touch, meerdere ingangen, 12V, 24V of 220V. Ook zijn er tv s met interne DVB-t (KPN digitenne) tuner waarbij met behulp van een CI module direct het totale zenderaanbod van Digitenne bekeken kan worden Panelmount Binnenschermen Schermgrootte van 8 tot 42 inch Zonlichtafleesbaar & waterdicht (IP65) touchbediening (optie) Front full glass optical bonding (optie) Voeding 9-34V DC Neovo monitoren zijn uitermate geschikt voor gebruik aan boord. Deze monitoren beschikken over een glass display, oftewel glasplaat. Naast bescherming biedt deze glasplaat een superieure beeldkwaliteit door middel van de optische filters. Panelmount schermen zijn geschikt voor zowel binnen als buitengebruik. Vrijwel plat te monteren en beschikbaar in de maten 8-42 inch. De schermen zijn waterdicht (IP65) aan de voorzijde en beschikken over een dimknop waarmee het scherm tot 0% dimbaar is. Handig, want dan wordt u, met name s nachts, niet verblind door het heldere licht van het scherm. Naast de waterdichtheid en dimfunctie is het scherm uit te voeren met touch. afhankelijk van de toepassing, binnen of buiten, kiezen wij samen met u de juiste touchsoort. Neovo schermen zijn voorzien van een DVI, VGa en Svideo aansluiting. Hierdoor is het mogelijk om, bijvoorbeeld naast de computer, een digitenne ontvanger op hetzelfde scherm aan te sluiten. Kortom, een multifunctionele monitor welke het, zeker op kleinere jachten, mogelijk maakt om met één monitor alles te kunnen. De Neovo monitor is rechtstreeks, of via een galvanisch gescheiden converter in verband met ontstoring, aan te sluiten op het 12V boordnet.

13 13 Schermen voor binnen en buiten Glass bridge display tv schermen Eén, twee, drie of meer schermen achter één vlakke glasplaat. Geheel naar eigen wens en op maat gemaakt. De glass bridge displays kunnen tevens voorzien worden van de opties touch, dimming en full glass optical bonding. De tv schermen zijn standaard uitgerust met een interne DVB-t ontvanger en DVD speler. met behulp van een zogenaamde Cam module kunt u via de digitenne kaart het totale zenderaanbod van digitenne KPN bekijken. Deze LED schermen zijn rechtstreeks aan te sluiten op het 12V boordnet. Er zijn schermen beschikbaar in de formaten 19 t/m 26 inch. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de verschillende schermen dan bent u van harte welkom in onze showroom te Hattem. Hier kunt u op uw gemak en samen met één van onze specialisten onze shermen bekijken en gebruiken. Indien u van plan bent om langs te komen bel ons dan voor een afspraak, dan houden wij de showroom vrij en staat de koffie klaar.

14 Stuurautomaat 14 Stuurautomaat Yachtcontrol levert stuurautomaten van Simrad. De vele malen bekroonde oceaanwaardige stuurautomaat systemen beschikken standaard over ingebouwde stuurpatronen, uitwijkfunctie, virtuele roerstandgever en geavanceerde windbesturing. Als bedieningsdisplay heeft u keuze de AP24, AP28 en AP70. De AP24 en AP28 kunnen bovendien worden voorzien van een draadloze afstandsbediening. Daarnaast is de stuurautomaat te bedienen met de FU80 Follow up bediening. De stuurautomaten zijn geschikt voor zowel elektrische aandrijving als solenoids. De componenten (roerstand gever, kompas, stuurcomputer, bediening) zijn allen voorzien van een NMEA2000 aansluiting, zodat deze makkelijk zijn te integreren met overige componenten van een Yachtcontrol Navigatie systeem. Vanuit de Yachtcontrol Navigatie software kunt u de stuurautomaat opdracht geven een route te volgen, of naar een waypoint te varen. Cilinder inhoud CC 100 W W011 Hard over time (seconden) 150 W012 W011 6/8 8/10 10/12 12/14 14/16 16/18 18/ W012 W W013 W012 W W013 W012 W W013 W012 W W013 W012 W011 Aandrijving (drive units) Naast de stuurautomaat bieden wij ook een breed assortiment aan driveunits zoals hydraulische lineair drive, -omkeerbare en constant running pompen. Alle drive units zijn leverbaar in zowel 12V als 24V variant. De lineair drive is 250mm. De constant running pompen zijn leverbaar van liter p/ minuut. Voor de keuze van de juiste omkeerbare pomp verwijzen wij u naar de tabel hiernaast. Aanbevolen wordt een hard over time van 10/12 seconden. Dit mag minder zijn op snelle jachten en meer op grotere, langzamere jachten. Kies aan de hand van de inhoud van de stuurcilinder en de gewenste hardover time de juiste pomp. De codes corresponderen met de pompen in onze prijslijst. 300 W013 W012 W011 W W013 W W013 W W013 W W013 W013 W W013 W W013 W W013 W W W W W W W W013

15 15 Veiligheid, ais en PC radar VEILIGHEID ais EN PC radar Zien en gezien worden, een AIS ontvanger of transponder is de ultieme veiligheidstool voor op het water. Dankzij AIS (Automatic Identification System) wordt duidelijk welke schepen zich in de buurt bevinden en wat hun koers en snelheid is. Deze data wordt vervolgens eenvoudig gepresenteerd binnen het navigatiesysteem zoals Yachtcontrol Navigatie. Voor de pleziervaart is het AIS klasse B systeem van toepassing. De beroepsvaart is voorzien van een AIS klasse A systeem. Uiteraard is het mogelijk om met een AIS klasse B ontvanger de AIS klasse A zenders te ontvangen en andersom. Het populairst op ais gebied zijn de ais transponders. Deze klasse B transponders beschikken over een ais ontvanger en ais zender, waarmee u dus ook zichtbaar wordt voor andere schepen. Om gegevens zoals positie, snelheid en koers uit te kunnen zenden is een aparte GPS antenne voor de transponder vereist. Het ontvangen en zenden van de ais gegevens gaat via de marifoon (VHF) antenne. Vaak wordt gekozen voor een transponder met ingebouwde splitter. De marifoon en ais transponder werken dan samen over één antenne. Heeft u liever de ais transponder op een aparte antenne dan kan dat uiteraard ook! met een ais ontvanger ontvangt u ais informatie van schepen uitgerust met een ais klasse a of B transponder. Het ais signaal wordt verkregen via de marifoon antenne. met een ais ontvanger bent u dus niet zichtbaar voor anderen! Een ais ontvanger heeft een eigen VHF antenne nodig of dient aangesloten te worden via de ingebouwde splitter (optioneel). PC radar Er zijn bepaalde situaties, zoals slecht zicht of mist, waarbij u aangewezen bent op veiligheidssystemen zoals de radar. met de PC radar van Yachtcontrol is het mogelijk om radarbeelden te tonen op de computer of laptop met behulp van de Yachtcontrol Navigatie software. De weergave van het radarbeeld kan op twee manieren. De eerste is als overlay op de digitale navionics vector kaart, de andere is als radarpopup met de afstandsringen. Een PC radar in combinatie met ais is de perfecte veiligheidsoplossing voor Yachtcontrol Navigatie. Palen, beugels en steunen Yachtcontrol is exclusief Nederlands distributeur van het merk Seaview. Seaview heeft een zeer uitgebreid assortiment montageoplossingen zoals mastbeugels, voor radarantennes, satelliet antennes en vele andere toepassingen.

16 Boordcomputer 16 Boordcomputer De fanless boordcomputer van Yachtcontrol is uitermate geschikt voor gebruik aan boord. Het systeem kan rechtstreeks aan worden gesloten op het 12V of 24V boordnet en is zuinig in het energieverbruik. De computer is voorzien van Windows en is dus voor vrijwel alles te gebruiken. Navigatie, weerinformatie, muziek, internet, en veel meer. Bij Yachtcontrol heeft u de keuze uit drie typen boordcomputers. Het verschil tussen deze systemen is zijn de mogelijkheden voor het aansluiten van monitoren, processortype en -snelheid. Het basissysteem is uitgerust met een pentium 1.86 Ghz en voldoet prima in een eenvoudige installatie. Bent u echter van plan om meerdere schermen of camera s te koppelen, kies dan voor de snellere uitvoering. Dit systeem is voorzien van een 2.7 Ghz processor en is prima in staat om veel processen tegelijkertijd uit te voeren. Boordcomputer, waarom? Geen ventilator: de boordcomputer is passief gekoeld (ribben) i.p.v. dat de koeling wordt geregeld middels een ventilator. Ten eerste verbruikt een ventilator stroom, maar de voornaamste reden om een boord geen ventilator te hebben is de opname van (zoute) vochtige lucht. Tevens kan de boordcomputer in relatief kleine ruimtes ingebouwd worden. Industriële voeding: de boordcomputer kan rechtstreeks worden aangesloten op het 12/24 volt boordnet. Hierdoor is er geen omvormer nodig wat het risico op potentiaal verschil aanzienlijk vermindert. (potentiaal verschil is het verschil van een verschillende - (min) waardoor er sluiting kan ontstaan aan de apparatuur) Aansluitmogelijkheden: de boordcomputer beschikt over meerdere seriële-, usb- en videoaansluitingen. Handig wanneer er meerdere schermen en apparatuur gekoppeld dient te worden. Plek aan boord: de boordcomputer kan weggebouwd worden in een kast of onder aan bank waardoor deze weinig functionele ruimte in beslag neemt. Tevens kan de computer in iedere stand gemonteerd worden dankzij de montagestrips. Robuustheid: Aangezien de boordcomputer en een beeldscherm vast gemonteerd zijn kunnen deze niet verschuiven wanneer er sprake is van serieuze zeegang. Daarnaast is een laptop erg vatbaar voor nattigheid. Water onder het toetsenbord kan ervoor zorgen dat het hele systeem niet meer functioneert. Specificaties Processor: Intel celeron 1.86 ghz / Intel i5 2.4 ghz / Intel i5 2.7 ghz Intern geheugen: 2 GB Hardeschijf 250 GB (optioneel: SSD) Videogeheugen: 768 MB (afhankelijk van gebruik) USB: 6 x (2x voor, 4 x achter) Serieel: 5 x RS232 (serieel) Netwerk: 2 x RJ45 LAN aansluitingen Video: 1 x VGA & 1 x DVI-I (2x Displayport) Geluid: uit- en ingang Voeding: 9-30 V DC (of 220V via adapter) Verbruik: amp bij 12V Besturingssysteem: Windows 7 home premium, Windows 8 (optioneel: Windows 7 ultimate)

17 17 Camera s CamEra S Voor achteropkomend scheepvaartverkeer, hulp bij het aanmeren of het monitoren van ruimtes zoals de machinekamers bieden camera s uitkomst. Voor nagenoeg iedere toepassing is een camera beschikbaar. De camerabeelden worden getoond op het scherm; standalone of als onderdeel binnen de Yachtcontrol software. meerdere camera s zijn geen probleem. Door middel van een videoserver kunnen eenvoudig meerdere camera beelden aangeboden worden aan de computer. Daarnaast is het mogelijk, in combinatie met de server functionaliteit van Yachtcontrol Navigatie, om de camerabeelden te bekijken op smartphone of tablet. aan boord, maar ook thuis! tevens beschikbaar zijn de bestuurbare en/of thermische camera s. De bestuurbare PtZ (pan, tilt, zoom) camera geeft verbluffend beeld en is te bedienen via uw touchscreen. Bekijk het beeld 360 graden rondom en dankzij de 26 x optische zoom is ook op afstand alles goed zichtbaar.

18 Project Feadship Sultana 18 Feadship Sultana De complete navigatie, communicatie en ook een deel van het entertainment is geleverd door Yachtcontrol. Twee 17 inch panelmount monitoren komen door middel van een lift tevoorschijn uit het dashboard. Op deze schermen kan genavigeerd worden, uiteraard met radar en AIS, maar kan men ook alle data bekeken monitoren via NMEA2000 van motoren, tanks, diepte en snelheid. Naast het monitoren van deze data kan men ook de (onderwater) camerabeelden raadplegen en verlichting schakelen. Navigatiehoek: Yachtcontrol fanless boordcomputers met backup voorziening 2 x 17 inch panelmount monitoren Yachtcontrol PC radar AIS klasse A Yachtcontrol autopilot, bedienbaar vanaf touchscreen Zeer uitgebreide koppeling (NMEA2000) met de Gardner motoren voor toerental, druk en temperatuurmonitoring van alle cilinders en uitlaat Tankmonitoring (NMEA2000) Diepte/snelheid (NMEA2000) GPS (NMEA2000) Wind en weerstation (NMEA2000) Schakelen van verlichting (NMEA2000) Koppeling met Victron (NMEA2000) Iridium noodtoestel met mogeljkheid tot het opzetten van een dataverbinding Koppeling voor smartphones en tablets Overig: Internet via UMTS/HSDPA DVB-T in salon en crew- en gasten hutten Entertainment (TV / muziek / video) en het tonen van navigatiekaart en camerabeelden in gastenhutten

19 19 Project Vivante 55 HT Vivante 55 HT Het design van de Vivante 55 is modern en strak. Daar hoort natuurlijk een zeer modern dashboard bij. Yachtcontrol heeft deze opdracht gekregen en er is gekozen voor een glass bridge met drie schermen en touch bediening door het glas. De modernste snufjes zijn toegepast en kunnen via deze schermen bediend worden. Yachtcontrol boordcomputer met backup voorziening 3 x 17 inch schermen achter glas met touchscreen Yachtcontrol Navigatie software (voorzien van monitoring) Motorkoppeling, uitleesbaar op PC Navigo schermen Radar en AIS UMTS/HSDPA/3G router WiFi oplossing Koppeling met ipad Koppeling met Jbus digitaal schakelen. Tankmonitoring Rondom voorzien van camera s incl. bestuurbare camera in mast

20 Yachtcontrol b.v. Lindenhof DD Hattem tel: +31(0) Fax: +31(0)

CONTROLE OVER ALLE ELEKTRONICA AAN BOORD

CONTROLE OVER ALLE ELEKTRONICA AAN BOORD CONTROLE OVER ALLE ELEKTRONICA AAN BOORD NL Yachtcontrol is dé specialist als het gaat om elektronica in de watersportbranche voor zeil- en motorjachten. Onze kracht is de intergratie van onze software

Nadere informatie

Navigeren met smartphone, tablet of laptop. Van basis mogelijkheden tot zeer uitgebreid Low budget of een beetje meer Eenvoudig in gebruik

Navigeren met smartphone, tablet of laptop. Van basis mogelijkheden tot zeer uitgebreid Low budget of een beetje meer Eenvoudig in gebruik Navigeren met smartphone, tablet of laptop Van basis mogelijkheden tot zeer uitgebreid Low budget of een beetje meer Eenvoudig in gebruik We bespreken vandaag systemen: minimaal geschikt voor eenvoudige

Nadere informatie

Installatie & Snelstart Gids iais Wireless(draadloos) AIS Ontvanger en NMEA Server

Installatie & Snelstart Gids iais Wireless(draadloos) AIS Ontvanger en NMEA Server Installatie & Snelstart Gids iais Wireless(draadloos) AIS Ontvanger en NMEA Server SNELSTART GIDS iais VR1.01 1. Introductie Hartelijk dank voor het aanschaffen van de iais Ontvanger. Het is aan te bevelen

Nadere informatie

Explorer R4 Rivier Radar

Explorer R4 Rivier Radar Alewijnse Explorer R4 Rivier Radar Explorer R4 Rivier Radar De nieuwe generatie binnenvaartradar Digitale techniek 22 beeldscherm met Multi-Menu Mini conning AIS weergave IVP - Intelligent Video Processing

Nadere informatie

Jos Boone Watersport

Jos Boone Watersport B&G VULCAN5 FS Compact en gebruiksvriendelijk multifunctioneel 5" touchscreen display voor de sportieve zeiler. Met unieke SailSteer en ForwardScan functie. NMEA2000 en WIFI. Exclusief navigatiekaart.

Nadere informatie

LINKS. 2. EasyTRX² verbeteringen 2012. NIEUW in 2012

LINKS. 2. EasyTRX² verbeteringen 2012. NIEUW in 2012 Holland Marine Hardware Nieuwsbrief maart 2012 1.Introductie nieuwe producten Tijdens de Hiswa Amsterdam introduceren wij een aantal nieuwe producten. Het betreft AIS ontvangers en transponders met WIFI.

Nadere informatie

Jos Boone WatersportBESTEL

Jos Boone WatersportBESTEL Precision 9 #000-12607-001 730,- 657,- GS25 #000-11043-00100-11043-001 312,- 279,- 16 T/M 20 MAART 2016 10% HISWAKORTING vraag naar bundelvoordeel! 3G of 4G radar aangesloten via ethernet NME2000/Simnet

Nadere informatie

Jos Boone Watersport

Jos Boone Watersport B&G VULCAN5 FS Compact en gebruiksvriendelijk multifunctioneel 5" touchscreen display voor de sportieve zeiler. Met unieke SailSteer en ForwardScan functie. NMEA2000 en WIFI. Exclusief navigatiekaart.

Nadere informatie

Altijd en overal online?

Altijd en overal online? Altijd en overal online? Smartphone Tablet E-Reader Netbook Notebook Chromebook Smartphones Bekende merken en types: Apple iphone 4 Samsung Galaxy S II HTC Desire HD Blackberry bold Steeds minder: Nokia

Nadere informatie

Dienstverlening 25,- Prijs per min 0,90

Dienstverlening 25,- Prijs per min 0,90 Dienstverlening Buitendienst Heeft u thuis hulp nodig met uw netwerk, computer of andere apparaten? Neem contact op om een afspraak te maken voor het bezoek van een van onze servicemonteurs. Voorrij kosten

Nadere informatie

1. De Satelliet ontvanger.

1. De Satelliet ontvanger. U heeft dit document gedownload omdat u op zoek bent naar een satellietset voor uw camper, caravan, boot of ander recreatie object. Graag helpen wij u op weg om een juiste keuze te maken in de aanschaf

Nadere informatie

4 inch screen. The ARCHOS 40 Titanium is voorzien van een groot 4 inch scherm, ideaal voor mails, web of uw foto s of video s.

4 inch screen. The ARCHOS 40 Titanium is voorzien van een groot 4 inch scherm, ideaal voor mails, web of uw foto s of video s. Klik hier voor de specificaties 4 inch screen The ARCHOS 40 Titanium is voorzien van een groot 4 inch scherm, ideaal voor mails, web of uw foto s of video s. Uitstekende kijkhoeken De hoge kwaliteit van

Nadere informatie

Product catalogus Xtrend

Product catalogus Xtrend Product catalogus Xtrend Xtrend ET-9500 Xtrend ET-9500 De linux gestuurde Xtrend ET-9500 is een zeer uitgebreide HD satelliet ontvanger met talloze functies. Deze kunnen zelfs nog verder uitgebreid worden

Nadere informatie

Multimedia aan boord

Multimedia aan boord Multimedia aan boord Yachtcontrol Alle navigatietools in één systeem Inhoud Yachtcontrol 4 Yachtcontrol Netwerk 6 Module Navigatie 8 A.I.S. 10 Buitenmonitor 11 Module Weerinformatie 12 Module Nautische

Nadere informatie

Alle navigatietools in één systeem. Yachtcontrol. Aan boord anticiperen op weer en omgeving

Alle navigatietools in één systeem. Yachtcontrol. Aan boord anticiperen op weer en omgeving Inhoud Yachtcontrol 4 Yachtcontrol Netwerk 6 Module Navigatie 8 A.I.S. 10 Buitenmonitor 11 Module Weerinformatie 12 Module Nautische informatie 16 Module Internet Communicatie 16 Communicatie/Internet

Nadere informatie

Het is mogelijk om te schakelen tussen de videobronnen via de bijgeleverde button, afstandsbediening en/of +12V schakeldraad.

Het is mogelijk om te schakelen tussen de videobronnen via de bijgeleverde button, afstandsbediening en/of +12V schakeldraad. Multimedia HDMI interface 8.2 inch systemen (GHI4) Art. Nr: IF-RR-GHI4 Algemeen De NavInc interfaces bieden de mogelijkheid voor het aansluiten van videobronnen op het originele 8.2" Media Systeem van

Nadere informatie

DJANAH, EEN TOTAL CONVERSATION VIDEO TELEFOON IN DE WEB BROWSER TECHNISCHE EISEN VOOR TOLK OP AFSTAND OP LOCATIE, NETWERK EN COMPUTERS

DJANAH, EEN TOTAL CONVERSATION VIDEO TELEFOON IN DE WEB BROWSER TECHNISCHE EISEN VOOR TOLK OP AFSTAND OP LOCATIE, NETWERK EN COMPUTERS DJANAH, EEN TOTAL CONVERSATION VIDEO TELEFOON IN DE WEB BROWSER TECHNISCHE EISEN VOOR TOLK OP AFSTAND OP LOCATIE, NETWERK EN COMPUTERS V.0 Arnoud van Wijk arnoud@greengiraffe.nl INTRODUCTIE INTERNET EISEN

Nadere informatie

Installatie & Snel Start Gids AISnet Internet Basis Station AIS Ontvanger

Installatie & Snel Start Gids AISnet Internet Basis Station AIS Ontvanger Installatie & Snel Start Gids AISnet Internet Basis Station AIS Ontvanger SNEL START GIDS AISnet VR1 1. Introductie Hartelijk dank voor het aanschaffen van de AISnet Internet Basis Station AIS Ontvanger.

Nadere informatie

Dockingstation, PoE switches, HDMI oplossingen

Dockingstation, PoE switches, HDMI oplossingen Dockingstation PoE switches HDMI oplossingen Eminent levert in haar lijn Business oplossingen die speciaal geschikt zijn voor het gebruik binnen een MKB / KMO omgeving. Continuity betrouwbaarheid, service

Nadere informatie

UW SPECIALIST TIP Beveilig uw laptop of PC met G Data software. De Computer Specialist Nu vanaf 15,-! 15,6 inch 500 GB HDD 14 inch 32 GB SSD 549,- 269,- 249,- Laptop R417SA-WX011T BLUE 14 1366x768 scherm.

Nadere informatie

het juiste adres voor uw computer of laptop APK... TIP Beveilig uw laptop of PC met G Data software. De Computer Specialist Nu vanaf 15,-! Het voordeel van de Computer Specialist Bij Vobis treft u naast

Nadere informatie

Badkamer Radio's (Wipod Music Center) Badkamer TV's. Badkamer Speakers

Badkamer Radio's (Wipod Music Center) Badkamer TV's. Badkamer Speakers Badkamer Radio's (Wipod Music Center) Badkamer TV's Badkamer Speakers AquaSound accessoires Prijslijst 2011/1 De Run 6720 5504 DV VELDHOVEN tel. 040-2534205 fax 040-2541645 www.aquasound.nl info@aquasound.nl

Nadere informatie

Holland Marine Hardware Nieuwsbrief januari 2012

Holland Marine Hardware Nieuwsbrief januari 2012 Holland Marine Hardware Nieuwsbrief januari 2012 1. Introductie EasyTRX2-WIFI De EasyTRX2-IS-WIFI is de eerste AIS transponder ter wereld die standaard beschikt over een WIFI access point. De EasyTRX2-IS-WIFI

Nadere informatie

HomeWizard FEATURE GUIDE

HomeWizard FEATURE GUIDE HomeWizard FEATURE GUIDE HomeWizard zorgt voor meer comfort en veiligheid in huis. Draadloze, koppelbare rookmelders geven alarm en versturen een push-bericht zodra er rook gedetecteerd wordt. De HomeWizard

Nadere informatie

Professional services

Professional services Prijzen verhuur 3e kwartaal 2015 De Teradek Cube wordt op een camera geplaatst en genereert een H.264 videostream die live bekeken kan worden op een tablet of computer, binnen de range van de ingebouwde

Nadere informatie

Werkblad H1 Hard en Software

Werkblad H1 Hard en Software Werkblad H1 Hard en Software Leeling: Klas: Docent: Marno Brink 41B Meneer Van Waarden Voorwoord: In dit document gaan we begginen met Hard en Software. We gaan het hebben over verschillende dingen die

Nadere informatie

SplashVision waterdichte televisies

SplashVision waterdichte televisies De luxe van ontspanning. SplashVision waterdichte televisies SplashVision is specialist in waterdichte televisies. Waterdichte televisies zijn de oplossing als u in de badkamer televisie of dvd wilt kijken.

Nadere informatie

Multimedia Video interface Lexus RGB navigatie systemen

Multimedia Video interface Lexus RGB navigatie systemen Multimedia Video interface Lexus RGB navigatie systemen Art. Nr: IF-LEX-V1 Algemeen De NavInc interfaces bieden de mogelijkheid voor het aansluiten van videobronnen op het originele navigatiesysteem van

Nadere informatie

Productinformatie. SmartLink-(RM) Communicatie-interface (Remote+ module)

Productinformatie. SmartLink-(RM) Communicatie-interface (Remote+ module) Productinformatie Hotraco Agri BV Stationsstraat 142 5963 AC Hegelsom Tel +31 (0)77 327 50 20 Fax +31 (0)77 327 50 21 info@hotraco.com www.hotraco.com SmartLink-(RM) Communicatie-interface (Remote+ module)

Nadere informatie

Algemeen De NavInc interfaces bieden de mogelijkheid voor het aansluiten van videobronnen op het originele navigatiesysteem van Nissan.

Algemeen De NavInc interfaces bieden de mogelijkheid voor het aansluiten van videobronnen op het originele navigatiesysteem van Nissan. Multimedia Video Interface Nissan Touchscreen systemen (8.5") Art. Nr: IF-INFIN-GV1 Algemeen De NavInc interfaces bieden de mogelijkheid voor het aansluiten van videobronnen op het originele navigatiesysteem

Nadere informatie

Navio Electronische besturingssystemen

Navio Electronische besturingssystemen MD-can besturingscomputer Het is moeilijk om in de bestaande PLC techniek een PLC te vinden die magneten van kleppen rechstreeks kan aansturen. Daarom heeft Hydrosta een eigen besturingscomputer ontwikkeld.

Nadere informatie

Ervaar de Realiteit in Full HD

Ervaar de Realiteit in Full HD EeeBox PC EB1501P Ervaar de Realiteit in Full HD De EeeBox PC EB1501-serie gaat het traditionele " DVD s kijken op een LCD TV" home entertainment concept trotseren. Met HDMI-output, een slot-load optische

Nadere informatie

AIS in de praktijk. Agenda. PZV Wintercommissie 2008

AIS in de praktijk. Agenda. PZV Wintercommissie 2008 AIS in de praktijk PZV Wintercommissie 2008 Agenda AIS introductie AIS producten AIS apparatuur Software Installatie Antenne Interface en Bekabeling Software en USB poorten 1 AIS in het kort Bedoeld als

Nadere informatie

Desktop, Laptop, Netbook, Ultrabook or Tablet? Which is best for what? Keuzes maken

Desktop, Laptop, Netbook, Ultrabook or Tablet? Which is best for what? Keuzes maken Desktop, Laptop, Netbook, Ultrabook or Tablet? Which is best for what?. Keuzes maken Wanneer je een computer wilt aanschaffen denk je tegenwoordig niet meteen meer aan de desktop. De desktop is een "grote"

Nadere informatie

Multimedia Video interface Mazda RGB navigatiesystemen

Multimedia Video interface Mazda RGB navigatiesystemen Multimedia Video interface Mazda RGB navigatiesystemen Art. Nr: IF-MAZ-V1 Algemeen De NavInc interfaces bieden de mogelijkheid voor het aansluiten van videobronnen op het originele navigatiesysteem van

Nadere informatie

Draadloze scherm adapter met HDMI p - wireless HDMI display adapter

Draadloze scherm adapter met HDMI p - wireless HDMI display adapter Draadloze scherm adapter met HDMI - 1080p - wireless HDMI display adapter Product ID: WIFI2HDMCGE Toon de inhoud van uw smartphone, tablet of laptop draadloos op een HDMI-scherm met behulp van deze draadloze

Nadere informatie

Verkoopprijzen 2010 (exclusief Btw.)

Verkoopprijzen 2010 (exclusief Btw.) Verkoopprijzen 2010 (exclusief Btw.) Het navigatiepakket bestaat uit: - 1 Programma CD met de navigatie software en de Chartmanager - 1 MaxPro Kaarten Dvd set (meestal 3 Dvd s) - 1 Beveiligingssleutel

Nadere informatie

Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D

Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D Uw omvormer van Samil Power is uitgerust met een Wi-Fi module, waarmee u uw omvormer op afstand uit kunt lezen. Samil power biedt het programma V-IPlant

Nadere informatie

Net2 Entry. Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar

Net2 Entry. Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar Net2 Entry Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar Net2 Entry Nieuwe generatie intercom met verbeterde functionaliteiten voor veelzijdige beveiliging en gebouwbeheer Net2 Entry is het meest gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

Net2 Entry. Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar

Net2 Entry. Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar Net2 Entry Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar Net2 Entry Nieuwste generatie intercom met verbeterde functionaliteiten voor veelzijdige beveiliging en gebouwbeheer Net2 Entry is het meest

Nadere informatie

2. Wat kost HBO GO? HBO GO is onderdeel van het HBO Pakket. Daarom betaalt u er niets extra voor.

2. Wat kost HBO GO? HBO GO is onderdeel van het HBO Pakket. Daarom betaalt u er niets extra voor. Q&A HBO GO Versie: 0 Versie: 1 Datum: 27 april 2012 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Algemeen Instellingen Problemen oplossen

Nadere informatie

Watcheye R. AIS receiver

Watcheye R. AIS receiver Digital Dutch Line Watcheye R AIS receiver De Watcheye R AIS receiver geeft u inzicht in wat er om u heen gebeurd. Deze AIS ontvangt alle informatie van schepen om u heen die zijn uitgerust met AIS. De

Nadere informatie

Aansluiten Extra wifi-punt via een internetkabel

Aansluiten Extra wifi-punt via een internetkabel Aansluiten Extra wifi-punt via een internetkabel Inhoudsopgave Aansluiten en wifi-verbinding maken 4 Stap 1 Controleer de inhoud van de doos 5 Stap 2 Het Access point aansluiten 6 Stap 3 Wifi-verbinding

Nadere informatie

Edimax Gemini Upgradepakket Wi-Fi-roaming voor thuis RE11 Snelstartgids

Edimax Gemini Upgradepakket Wi-Fi-roaming voor thuis RE11 Snelstartgids Edimax Gemini Upgradepakket Wi-Fi-roaming voor thuis RE11 Snelstartgids 02-2017 / v2.0 I. Productinformatie I-1. Inhoud van de verpakking - RE11S x 2 - CD met meertalige QIG en gebruikershandleiding -

Nadere informatie

NOKIA LUMIA 800 PIMP YOUR PHONE! GRATIS. 1 e 9 maanden 39,95 19,98 /mnd. i.c.m. 2-jarig Smart Plus 300 (300 min /sms + onbeperkt internet * )

NOKIA LUMIA 800 PIMP YOUR PHONE! GRATIS. 1 e 9 maanden 39,95 19,98 /mnd. i.c.m. 2-jarig Smart Plus 300 (300 min /sms + onbeperkt internet * ) NOKIA LUMIA 800 Smart Plus 300 (300 min /sms + onbeperkt internet ) 1 e 9 maanden 39,95 19,98 /mnd 1 e 12 maanden gratis, daarna 4,95 per maand. PIMP YOUR PHONE! ontwerp gratis je eigen skin De beste samsung

Nadere informatie

12.1 Stapsgewijs uw Bluetooth monitoring systeem installeren.

12.1 Stapsgewijs uw Bluetooth monitoring systeem installeren. Handleiding Monitoring bluetooth De monitoring voor de KLNE Solartec omvormers kan op diverse manieren worden gerealiseerd. De navolgende systemen zijn ter beschikking: 1. Bluetooth draadloos systeem.

Nadere informatie

Algemeen De NavInc interfaces bieden de mogelijkheid voor het aansluiten van videobronnen op het originele navigatiesysteem van BMW.

Algemeen De NavInc interfaces bieden de mogelijkheid voor het aansluiten van videobronnen op het originele navigatiesysteem van BMW. Multimedia Video interface BMW E65/E66 idrive CCC systemen Art. Nr: IF-BMW-E65V Algemeen De NavInc interfaces bieden de mogelijkheid voor het aansluiten van videobronnen op het originele navigatiesysteem

Nadere informatie

VEELZIJDIGHEID BETROUWBAARHEID KWALITEIT. Antennas

VEELZIJDIGHEID BETROUWBAARHEID KWALITEIT. Antennas VEELZIJDIGHEID BETROUWBAARHEID KWALITEIT Antennas INHOUDSOPGAVE AEP ANTENNAS 2 AEP TV Antennes 5 MPTV350 Antenne 5 MPTV335 Antenne 5 MPTV250 Antenne 5 AEP AM/FM Antennes 6 MPAM/FM Rubber 6 MPAM/FM 6 MPAM/FM

Nadere informatie

CTOUCH. Touchscreens. Multi Touch

CTOUCH. Touchscreens. Multi Touch CTOUCH CTOUCH introduceert een nieuwe lijn groot formaat interactieve LED displays. De nieuwe lijn, Leddura genaamd, is verkrijgbaar in de range van 47 (119cm), 55, 65, 70 en 84 inch (213cm). Het nieuwe

Nadere informatie

De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein.

De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein. De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein. Fibaro is een complete en krachtige oplossing voor het monitoren, beheren en intelligent automatiseren

Nadere informatie

Installatie & Snel Start Gids Aqua PC Serie AquaPro Versie

Installatie & Snel Start Gids Aqua PC Serie AquaPro Versie Installatie & Snel Start Gids Aqua PC Serie AquaPro Versie SNELSTARTGIDS AquaPro PC VR1.00 1. Introductie Hartelijk dank voor de aanschaf van uw AquaPro PC. Het is aan te bevelen dat uw nieuwe computer

Nadere informatie

Gebruikersgids. Hoofdstation Wireless modem CH7465LG-TN

Gebruikersgids. Hoofdstation Wireless modem CH7465LG-TN Gebruikersgids Hoofdstation Wireless modem CH765LG-TN De gegevens van je Wi-Fi-netwerk altijd bij de hand Om je toestellen draadloos te verbinden met het netwerk van je Hoofdstation (Wireless modem), heb

Nadere informatie

handleiding Mediaplayer X9 XBMC / Kodi handleiding

handleiding Mediaplayer X9 XBMC / Kodi handleiding 1 Mediaplayer X9 XBMC / Kodi Opstarten Nadat u de speler d.m.v. de stroomkabel en de hdmi kabel hebt aangesloten (en evt een ethernetkabel) dan komt u in het volgende scherm: A B Klik op de knop SettingsMbox

Nadere informatie

Thuis het beste beeld en geluid?

Thuis het beste beeld en geluid? www.hcc.nl/home-entertainment Syllabus home entertainment Thuis het beste beeld en geluid? Deze syllabus geeft achtergrondinformatie over de lezing home entertainment. De onderwerpen die aan bod komen

Nadere informatie

Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd:

Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd: Soorten Personal Computers De drie meest voorkomende computers zijn: * Desktop * Laptop * Tablet Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd: Systeemkast Beeldscherm Toetsenbord Printer

Nadere informatie

Video intercomsysteem

Video intercomsysteem Video intercomsysteem Inhoud Pag. 03) Technische specificaties Pag. 04) (Vervolg) Technische specificaties 2-Draads systeem Pag. 05) IT-OUT201/1; opbouw buitenpost IT-OUT201/2; opbouw buitenpost Pag. 06)

Nadere informatie

Innovare necesse est

Innovare necesse est Innovare necesse est FRANK VAN DIJK MARITEAM SHIPYARD Onderwerpen Innovatie prijzen DAME /HISWA NMEA Onenet Digital switching (Czone) WIFI aan boord Dame Awards 2015 Overall Winaar 1: Humphree interceptor

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. DVB-T/A TV Tuner Stick

Gebruikershandleiding. DVB-T/A TV Tuner Stick Gebruikershandleiding DVB-T/A TV Tuner Stick De gesprekskosten bedragen 0,18 /minuut. 2 INHOUD 1. Beginnen... 4 1.1 Inleiding... 4 1.2 Eigenschappen... 4 1.3 Inhoud van de Verpakking... 4 1.4 Systeemvereisten...

Nadere informatie

Installatiehandleiding CT-1024/1029 Extended powerful wifi Antenne voorzien van Alfa AWUS036NEH wifi-adapter

Installatiehandleiding CT-1024/1029 Extended powerful wifi Antenne voorzien van Alfa AWUS036NEH wifi-adapter Uitleg overzicht gevonden netwerken de volgorde van gevonden netwerken kan worden weergegeven op volgorde van: - naam (klik op groene bol "SSID") - kanaal (Channel) - Signal (ontvangststerkte) bij iedere

Nadere informatie

Appendix 3 versie 5 van 16 juli 2014

Appendix 3 versie 5 van 16 juli 2014 Appendix 3 versie 5 van 16 juli 2014 1.1 Minimale geëiste configuratie CAD WERKPLEK Aansluiting voorzijde Aansluiting achterzijde Processor Intern geheugen Disk geheugen Videokaart Toetsenboard Besturingsysteem

Nadere informatie

Jen Kegels, Eveline De Wilde, Inge Platteaux, Tamara Van Marcke. Hardware. De computer in een oogopslag. 1 / 11 Cursusontwikkeling

Jen Kegels, Eveline De Wilde, Inge Platteaux, Tamara Van Marcke. Hardware. De computer in een oogopslag. 1 / 11 Cursusontwikkeling Hardware De computer in een oogopslag 1 / 11 Cursusontwikkeling Opslag Er worden verschillende apparaten gebruikt om gegevens op te slaan. Dit zijn de meest voorkomende apparaten. Harde schijf; CD / DVD;

Nadere informatie

AMD DUAL CORE PROCESSOR

AMD DUAL CORE PROCESSOR Computershop NvTrading :" goedkoper! " Computers, notebooks, onderdelen en toebehoren aan groothandelsprijzen Tel : 011 351200 info@nvtrading.be Kapelstraat 59, Diepenbeek MSI 16 NOTEBOOK STUNT 5 x ter

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Belangrijk! WC002 Sweex USB Webcam 100K with Microphone

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Belangrijk! WC002 Sweex USB Webcam 100K with Microphone WC002 Sweex USB Webcam 100K with Microphone Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex USB Webcam 100K with Microphone. Met deze webcam kun je gemakkelijk video- en voicechatten

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000, XP en Vista. LW303 Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000, XP en Vista. LW303 Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps LW303 Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps 802.11n niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht

Nadere informatie

Windows 10. 2015 Training voor 50-plussers. PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.

Windows 10. 2015 Training voor 50-plussers. PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus. 2015 Training voor 50-plussers PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl Windows 10 TRAINING VOOR 50- PLUSSERS Inhoud opgave. Pagina 01-0 7

Nadere informatie

1456B ÉÉN OPROEP, MEERDERE MANIEREN OM TE ANTWOORDEN MULTI-USER GATEWAY VOOR APPARTEMENTENCOMPLEXEN

1456B ÉÉN OPROEP, MEERDERE MANIEREN OM TE ANTWOORDEN MULTI-USER GATEWAY VOOR APPARTEMENTENCOMPLEXEN MONITOR SMARTPHONE EN TABLET GSM-TELEFOON VASTE TELEFOON 1456B ÉÉN OPROEP, MEERDERE MANIEREN OM TE ANTWOORDEN VOOR APPARTEMENTENCOMPLEXEN Passion.Technology. Design. VANAF MONITOR BEANTWOORD OPROEPEN ZOALS

Nadere informatie

Prowise Tablet 10,1 Prowise 2012 1

Prowise Tablet 10,1 Prowise 2012 1 Prowise Tablet 10,1 Prowise 2012 1 Inhoudsopgave 3 Belangrijke veiligheidsinstructies 4 Eerste Kennismaking 4 Inhoud verpakking 5 Voor en zijkant 6 Achterkant 6 De tablet opladen 7 De eerste keer opstarten

Nadere informatie

PRIJSLIJST EINDVERBRUIKER 3de Kwartaal 2013 B2B. Grootformaat Touch-screen LED monitoren voor presentaties. 5e Generatie

PRIJSLIJST EINDVERBRUIKER 3de Kwartaal 2013 B2B. Grootformaat Touch-screen LED monitoren voor presentaties. 5e Generatie PRIJSLIJST EINDVERBRUIKER 3de Kwartaal 2013 B2B Grootformaat Touch-screen LED monitoren voor presentaties 5e Generatie Prijzen geldig van 1 juli t/m 30 september 2013 Voordelen Focus Touch Het Focus Touch

Nadere informatie

Stevig gebouwd: De rubberen afwerking van het lcd-scherm en de basis dempt de schokken en biedt zo de beste bescherming tegen vallen.

Stevig gebouwd: De rubberen afwerking van het lcd-scherm en de basis dempt de schokken en biedt zo de beste bescherming tegen vallen. Dell Chromebook 11 Superieure duurzaamheid en ontwerp Schoolbestendig: De Dell Chromebook 11 is MIL-STD (Amerikaanse militaire standaard) getest op duurzaamheid, druk, temperatuur, vochtigheid, schokken

Nadere informatie

Draadloze 2,5 inch Externe SATA Harde Schijf Behuizing met USB & WiFi AP. StarTech ID: S2510U2WUKEU

Draadloze 2,5 inch Externe SATA Harde Schijf Behuizing met USB & WiFi AP. StarTech ID: S2510U2WUKEU Draadloze 2,5 inch Externe SATA Harde Schijf Behuizing met USB & WiFi AP StarTech ID: S2510U2WUKEU De S2510U2WUKEU WiFi / USB naar SATA Harde Schijf Behuizing is een unieke combinatie van draadloos extern

Nadere informatie

Eerste ingebruikname Nyon all New in design one ebike computer

Eerste ingebruikname Nyon all New in design one ebike computer Eerste ingebruikname Nyon all New in design one ebike computer More ground clearance Volg alle stappen van de powerpoint tot het einde Hierna heeft u alle belangrijke stappen doorlopen om zelf de eerste

Nadere informatie

Windows Phone 8X HTC. De enige Windows Phone met Beats Audio

Windows Phone 8X HTC. De enige Windows Phone met Beats Audio De enige Windows Phone met Beats Audio Windows Phone 8S HTC Een nieuwe, meer persoonlijke user interface Design DNA van HTC HTC Proprietary and Confidential De enige Windows Phone met Beats Audio Iconisch

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Inhoud

Gebruikershandleiding Inhoud Gebruikershandleiding Inhoud 1. Note 2. Inhoud van de verpakking 3. Product aanzichten 4. Opstarten en aflsuiten 5. Desktop 6. Knoppen 7. Systeem instellingen 7.1 WIFI draadloze connectie 8. HDMI 9. Installeren,

Nadere informatie

Draadloze 2,5 inch Externe SATA Harde Schijf Behuizing met USB & WiFi AP. StarTech ID: S2510U2WF

Draadloze 2,5 inch Externe SATA Harde Schijf Behuizing met USB & WiFi AP. StarTech ID: S2510U2WF Draadloze 2,5 inch Externe SATA Harde Schijf Behuizing met USB & WiFi AP StarTech ID: S2510U2WF De S2510U2WF WiFi / USB naar SATA Harde Schijf Behuizing is een unieke combinatie van draadloos extern opslagapparaat

Nadere informatie

Opstarten. Hoofdstuk 1

Opstarten. Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 1 Opstarten Wij feliciteren u met uw aankoop van de WindBOX. Als u kiest voor een plat systeem, is dit uw beste keuze. U kunt deze set overal kwijt. Dit pakket vol met mogelijkheden biedt u tevens

Nadere informatie

Handleiding EasyCap Video adapter:

Handleiding EasyCap Video adapter: Handleiding EasyCap Video adapter: Gefeliciteerd met uw aankoop! U kunt nu al uw oude video banden digitaal opslaan en bewerken. De EasyCAP Video adapter kan hoge kwaliteit video beelden en audio geluid

Nadere informatie

Produktinformatie LED Videoscreen Outdoor. Algemeen

Produktinformatie LED Videoscreen Outdoor. Algemeen Produktinformatie LED Videoscreen Outdoor Algemeen De door Zie Displays gebruikte LED is een klasse A LED en is door ons zo geselecteerd dat deze op vrijwel alle specificaties voldoet aan de strengste

Nadere informatie

1456B ÉÉN OPROEP, MEERDERE MANIEREN OM TE ANTWOORDEN MULTI-USER GATEWAY VOOR APPARTEMENTENCOMPLEXEN

1456B ÉÉN OPROEP, MEERDERE MANIEREN OM TE ANTWOORDEN MULTI-USER GATEWAY VOOR APPARTEMENTENCOMPLEXEN VIDEO-DEURINTERCOM SMARTPHONE EN TABLET GSM-TELEFOON VASTE TELEFOON 1456B ÉÉN OPROEP, MEERDERE MANIEREN OM TE ANTWOORDEN VOOR APPARTEMENTENCOMPLEXEN Passion.Technology.Design. VANAF VIDEO-DEURINTERCOM

Nadere informatie

AN0019-NL. Videorapporten gebruiken. Overzicht. Algemene bediening. Tijdlijn

AN0019-NL. Videorapporten gebruiken. Overzicht. Algemene bediening. Tijdlijn Videorapporten gebruiken Overzicht Met videorapporten kunnen gebruikers videobeelden bekijken en systeemgebeurtenissen continu monitoren. Met de videorapportfunctie van Paxton10 kunnen live en reeds gearchiveerde

Nadere informatie

Mass Combi. Altijd zorgeloos 230 V stroom aan boord

Mass Combi. Altijd zorgeloos 230 V stroom aan boord Mass Combi Altijd zorgeloos 230 V stroom aan boord Acculader en omvormer in één compact apparaat 12, 24 en 48 Volt versie MasterBus technologie Bijlever -functie T H E P O W E R T O B E I N D E P E N D

Nadere informatie

Bestelnummers: : 1x Wipod, 1x Receiver-Box, 2x Bolero speakers. *alleen bij Luxe & Pro.

Bestelnummers: : 1x Wipod, 1x Receiver-Box, 2x Bolero speakers. *alleen bij Luxe & Pro. dé BadkamerRadio Radio Met de WMC55Light luistert u eenvoudig naar uw favoriete radiostation. Met de waterdichte Wipod zapt u snel door de voorgeprogrammeerde zenders. Het LCD scherm geeft u overzichtelijk

Nadere informatie

Steeler Explorer 47. L x B x D: 14,10 m x 4,60 m x 1,25 m. Materiaal: Staal. Bouwjaar: 2013. Motor: 1x 210 PK - Vetus Deutz

Steeler Explorer 47. L x B x D: 14,10 m x 4,60 m x 1,25 m. Materiaal: Staal. Bouwjaar: 2013. Motor: 1x 210 PK - Vetus Deutz Steeler Explorer 47 L x B x D: 14,10 m x 4,60 m x 1,25 m Materiaal: Staal Bouwjaar: 2013 Motor: 1x 210 PK - Vetus Deutz Ligplaats: In verkoophaven 545.000,- BTW betaald Omschrijving: Dit motorjacht is

Nadere informatie

Installeren van de applicatie en aanmelden van de radiatoren

Installeren van de applicatie en aanmelden van de radiatoren Installeren van de applicatie en aanmelden van de radiatoren 1. Maak verbinding met het draadloze netwerk via uw mobiele telefoon of tablet. 2. Download de NEXHO applicatie (er bestaan meerdere om U toe

Nadere informatie

Windows Phone 8S HTC

Windows Phone 8S HTC Een nieuwe, meer persoonlijke user interface Design DNA van HTC HTC Proprietary and Confidential De lichtste Windows Phone met Beats Audio Iconisch Design HTC ontwierp de Windows Phone 8S door het virtuele

Nadere informatie

Point of View Android 2.3 Tablet - User s Manual ProTab 2XXL

Point of View Android 2.3 Tablet - User s Manual ProTab 2XXL Inhoud 1. Note... 2 2. Inhoud van de verpakking... 2 3. Product Aanzicht... 3 4. Opstarten en afsluiten... 4 5. Desktop... 5 6. Knoppen... 5 7. Het APK Scherm... 6 8. Systeem instellingen... 6 9. Installeren,

Nadere informatie

Controleer voor aanvang van de installatie of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de doos dienen de volgende onderdelen aanwezig te zijn:

Controleer voor aanvang van de installatie of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de doos dienen de volgende onderdelen aanwezig te zijn: BT100 - Sweex Bluetooth Class II Adapter USB BT110 - Sweex Bluetooth Class I Adapter USB Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex Bluetooth Adapter. Met deze adapter kun je probleemloos

Nadere informatie

Draadloze Router AC /5 GHz (Dual Band) Gigabit / Wi- Fi Zwart/Antraciet

Draadloze Router AC /5 GHz (Dual Band) Gigabit / Wi- Fi Zwart/Antraciet Algemene informatie Ultieme Wi-Fi-snelheden met AC2600 en Multi-User MIMO Deze WLR-9500 AC2600 High-Coverage MU-MIMO Wi-Fi Router biedt je supersnelle Wi-Fi-snelheden, zodat je thuis kunt genieten van

Nadere informatie

De inputs zijn via het scherm te selecteren.

De inputs zijn via het scherm te selecteren. BMW Multimedia Rear Entertainment set zwart met Clone optie (CIC & CIC2) Art. Nr: RSE-BMW-CICZ Rear Seat display Met de BMW multimedia set is het mogelijk om een compleet Entertainment systeem in de auto

Nadere informatie

MasterBus. Het intelligente één-kabelsysteem. Minder kabels Minder werk Compleet systeem Bediening centraal, lokaal en op afstand

MasterBus. Het intelligente één-kabelsysteem. Minder kabels Minder werk Compleet systeem Bediening centraal, lokaal en op afstand MasterBus Het intelligente één-kabelsysteem Minder kabels Minder werk Compleet systeem Bediening centraal, lokaal en op afstand THE POWER TO BE INDEPENDENT Een nieuw tijdperk: Mastervolt creëert MasterBus

Nadere informatie

The Nike+ SportWatch GPS Powered by TomTom

The Nike+ SportWatch GPS Powered by TomTom The Nike+ SportWatch GPS Powered by TomTom Overzicht Welkom bij de Nike+ SportWatch GPS ontworpen in samenwerking met TomTom. Het horloge werkt met GPS en een Nike+ Sensor om afstand, snelheid, verstreken

Nadere informatie

Algemeen De NavInc interfaces bieden de mogelijkheid voor het aansluiten van videobronnen op het originele navigatiesysteem van Volvo.

Algemeen De NavInc interfaces bieden de mogelijkheid voor het aansluiten van videobronnen op het originele navigatiesysteem van Volvo. Multimedia Video Interface Volvo 5" Sensus navigatiesystemen Art. Nr: IF-VOL-GV2 Algemeen De NavInc interfaces bieden de mogelijkheid voor het aansluiten van videobronnen op het originele navigatiesysteem

Nadere informatie

EnVivo EZ Converter. Gebruikershandleiding

EnVivo EZ Converter. Gebruikershandleiding EnVivo EZ Converter Gebruikershandleiding op met Teknihall support: 0900 400 2001 2 INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE... 4 OPMERKINGEN... 4 FUNCTIES... 5 SPECIFICATIES... 5 SYSTEEMEISEN... 5 INHOUD VAN DE VERPAKKING

Nadere informatie

De nieuwe Hydrovar generatie: Toegenomen flexibiliteit en besturing

De nieuwe Hydrovar generatie: Toegenomen flexibiliteit en besturing De nieuwe Hydrovar generatie: Toegenomen flexibiliteit en besturing De nieuwe generatie Hydrovar drukverhogingssets brengt pompen naar een hoger niveau van flexibiliteit en efficiëntie. Montage op de

Nadere informatie

www.eggtronic.com USER MANUAL

www.eggtronic.com USER MANUAL www.eggtronic.com USER MANUAL Index Nederlands p. 2 Figures 5 3 3 1 2 4 5 6 3 6 3 6 6 3 3 6 7 4 usb 3.0 slots usb cartridge connectors additional usb ports bluetooth cartridge sd card reader cartridge

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING Powerwifi USB Router in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne INLEIDING De Powerwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne. Hierdoor

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de Kenteken Herkenning

Veel gestelde vragen over de Kenteken Herkenning Veel gestelde vragen over de Kenteken Herkenning Hieronder vindt u een opsomming van de vragen die ons de afgelopen tijd gesteld zijn: Uit welke modules bestaat het systeem? Hoe is de werking van het systeem

Nadere informatie

Wi-Fi naar VGA Draadloze Video Verlenger met Audio 1280x1024 / 720p

Wi-Fi naar VGA Draadloze Video Verlenger met Audio 1280x1024 / 720p Wi-Fi naar VGA Draadloze Video Verlenger met Audio 1280x1024 / 720p Product ID: WIFI2VGA Met de WIFI2VGA VGA over Wi-Fi adapter kunt u een VGA-signaal (met een resolutie van max. 1280x1024/720p), en de

Nadere informatie

LMX800. Open telecontrol onderstation. smart telecontrol

LMX800. Open telecontrol onderstation. smart telecontrol LMX800 Open telecontrol onderstation smart telecontrol Features Open en modulair concept voor universele toepassing Telecontrol functionaliteit standaard ingebouwd Directe aansluiting voor TCP/IP (tele)communicatie

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Installatie: Smartphone Deurbel

Gebruiksaanwijzing. Installatie: Smartphone Deurbel Gebruiksaanwijzing Installatie: Smartphone Deurbel Inhoudsopgave 1. Product kenmerken 2. Functies Smartphone deurbel 3. Installatie aan de muur & bedrading 4. Installatie App op telefoon 5. Installatie

Nadere informatie