TR 992. Handleiding. Hoog/laag badsysteem. Hygiene Equipment Designed for People

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TR 992. Handleiding. Hoog/laag badsysteem. Hygiene Equipment Designed for People"

Transcriptie

1 Handleiding Lees deze handleiding goed door alvorens gebruik te maken van het TR 992 badsysteem. De gebruiksaanwijzing en aanbevolen onderhoudsprocedures zijn in de volgende pagina s beschreven. Als er vragen zijn over het gebruik of onderhoud van uw badsysteem en u kunt geen antwoord vinden in deze handleiding, neem contact op met uw leverancier. Het badsysteem is ontwikkeld om jaren zonder problemen te gebruiken, mits goed gebruikt en onderhouden. Enkel gekwalificeerd personeel, die op de hoogte zijn van de gebruiks- en veiligheidsvoorschriften, mogen gebruik maken van het badsysteem. Bad- en douchewater dienen minstens elke 3 dagen even te lopen. AB Last modified: November 5, 2014

2 Inhoudsopgave Beoogd gebruik 3 Automatische badvulstop 4 Onderdelenlijst TR 992 badsysteem 5 Basis instructies voor bediening van het bad 6 Algemene bediening 6 Douche bediening 7 Instructies voor de bediening van de desinfectie unit 8 Desinfectie bediening 8 Aanpassen van de concentratie desinfectiemiddel 8 Instructies voor de bediening van de whirlpool 9 Whirlpool bediening 9 Het desinfecteren van de whirlpool 10 Het desinfecteren van de regelbare hydrojet en het rooster 11 Gebruik van het TR 992 badsysteem 12 Handelingen vóór gebruik van het bad 12 Transfer van ambulante patiënt 13 Transfer van patiënt naar badkuip met TR 9651 badlift met badstoel 14 Transfer van patiënt naar badkuip met TR 9651 badlift met stretcher 15 Veiligheidsinstructies en gebruiksvoorschriften 16 Onderhoud 17 Uitleg stickers TR Garantie, CE markering en technische specificaties 19 Logboek onderhoud 20 Logboek training 20 Deze handleiding bevat instructies voor volgende types badsystemen: TR 992 E TR 992 EA TR 992 ED TR 992 EDA TR 992 EDW TR 992 EDWA badsysteem, elektrisch hoog-laag badsysteem, elektrisch hoog-laag, met tiptoetsbediening en automatische badvulstop badsysteem, elektrisch hoog-laag, met desinfectie-unit badsysteem, elektrisch hoog-laag, met desinfectie-unit, tiptoetsbediening en automatische badvulstop badsysteem, elektrisch hoog-laag, met desinfectie-unit en whirlpool badsysteem, elektrisch hoog-laag, met desinfectie-unit, whirlpool, tiptoetsbediening en automatische badvulstop 2 AB P.O Box 116, S , TRANÅS, SWEDEN Phone: Fax:

3 Beoogd gebruik Het betreft volgende types badsystemen: TR 992 E TR 992 EA TR 992 ED TR 992 EDA TR 992 EDW TR 992 EDWA Het TR 992 badsysteem is bedoeld voor het baden en douchen van patiënten. De patiënt is meestal een persoon die zelf niet meer kan zorgen voor zijn/haar persoonlijke hygiëne. Het badsysteem is niet geschikt voor patiënten die meer dan 150 kg wegen. Het badsysteem is niet bedoeld om in contact te komen met verwondingen. De gebruiker dient een persoon te zijn die gekwalificeerd is om voor patiënten te zorgen. Voor ingebruikname van het badsysteem dient de handleiding zorgvuldig gelezen te worden. Het badsysteem is bedoeld voor gebruik binnenshuis in diverse types zorginstellingen. AB P.O Box 116, S , TRANÅS, SWEDEN Phone: Fax:

4 Automatische badvulstop Douche bediening De doucheslang, compleet met handel (11) is aan de rechterzijde van het bedieningspaneel bevestigd. De thermostaat (2) en de kraanknop voor het douchen van de patiënt zitten aan de voorzijde van het bedieningspaneel. De kunststof douchekop is eenvoudig te reinigen en te ontkalken, door met de hand over de douchekop te wrijven. Vullen van het bad Door te drukken op de knop bad vullen (4) aan de linkerzijde van de thermostaatknop (2) begint het water automatisch in het bad te lopen. Het groene lampje (30) zal gaan branden en het bad wordt gevuld met water. Het rode lampje voor lopend water (31) gaat branden en de temperatuur van het lopende water kan afgelezen worden op het schermpje. De temperatuur kan aangepast worden door aan de thermostaatknop (2) te draaien. Wanneer het waterniveau de sensor bereikt, zal de watertoevoer automatisch stoppen en zullen zowel het groene (30) als het rode lampje (31) doven. Het lampje links naast het scherm (33) geeft aan dat het scherm automatisch de temperatuur van het badwater weergeeft. U kunt meer water toevoegen indien gewenst. Door nogmaals op de knop bad vullen (4) te drukken, zal het groene lampje (30) opnieuw oplichten en zal de watertoevoer het bad gedurende ongeveer 1 minuut bijvullen. Deze procedure kan herhaald of gestopt worden door op de knop bad vullen (4) te drukken. Waarschuwing: Controleer altijd de watertemperatuur vóór het gebruik van het bad/douche én tijdens het gebruik van het bad/douche, om ervan verzekerd te zijn dat de thermostaat (2) werkt. Gebruik van de handdouche 1 Pak de douchehandel (11) en houdt deze boven het bad, niet richting de patiënt. 2 Druk op de knop voor het douchen van de patiënt (9), rechts van de thermostaatknop. 3 Stel de thermostaat (2) in op de gewenste temperatuur. 4 Kijk of de watertemperatuur (3) goed is en stel deze indien nodig bij met de thermostaat (2). 5 Douche of was de patiënt met behulp van de douchehandel. 6 Druk om het douchen te beëindigen de knop voor het douchen (9) in en hang de douchehandel (11) terug op het ophanghaakje (12). De handdouche is ook gemakkelijk voor het schoonmaken van de badkuip, voordat deze gedesinfecteerd wordt. Waarschuwing: Laat nooit de douchehandel los in het water liggen terwijl men aan het baden is. Als het bad enige tijd niet wordt gebruikt, de doucheslang leeg laten lopen. Whirlpool Om de whirlpool te starten, drukt u op de whirlpool knop (20). Het groene lampje voor whirlpool (34) licht nu op. Om de whirlpool uit te schakelen, drukt u opnieuw de whirlpool knop (20) in Waarschuwing: Nooit de whirlpool starten indien het water in de badkuip niet boven de hydrojet uitlaat komt! 4 AB P.O Box 116, S , TRANÅS, SWEDEN Phone: Fax:

5 Onderdelenlijst TR 992 badsysteem Hoog/laag verstelling bad en vullen badkuip 1 Hoog/laag bedieningsknoppen 2 Thermostaatknop 3 Thermostaat 4 Kraanknop voor badvulling 5 Uitloop voor vullen bad 6 Overloop en draaiknop afvoerstop 8 Verstelbare voetensteun (2 posities) Douchen van patiënt 2 Thermostaatkraan 3 Thermostaat 9 Kraanknop voor douchen 10 Doucheslang 11 Douche handel 12 Ophanghaak voor douche handle Desinfectie-unit (D) 13 Veiligheids-kraanknop 14 Desinfectieslang (geel!) 15 Desinfectie handel 16 Ophanghaak voor desinfectie handel 17 Flow meter 18 Desinfectie vuldop 19 Gele adapter voor reiniging whirlpool Whirlpool (W) 8 20 Drukknop aan/uitschakeling whirlpool 21 Hydrojet uitlaat 22 Luchtregelaar voor whirlpool 23 Hydrojet inlaat met rooster AB P.O Box 116, S , TRANÅS, SWEDEN Phone: Fax:

6 Basis instructies voor de bediening van het bad Gebruik de volgende aanwijzingen om het bad te vullen en de patiënt te douchen en te baden. Het whirlpool- en desinfectie-systeem wordt beschreven op de pagina s 8 tot en met 11. Algemene bediening Het TR 992 badsysteem bedieningspaneel en de badkuip zijn gemaakt van kunststof. Het bad is voorzien van een thermostaat (2) voor het vullen van de badkuip en het douchen van de patiënt. Met de thermostaat regelt u de watertemperatuur voor de badvulling en voor het douchen van de patiënt. Kijk op de apart bijgevoegde Rada 320 handleiding voor het afstellen van de thermostaat. Daarnaast zijn er aparte kraanknoppen voor het vullen van de badkuip (4) en het douchen van de patiënt (9). De thermostaat (3) meet de watertemperatuur van het bad- en douchewater in C. De temperatuurindicatie is gelokaliseerd vlakbij de thermostaatkraan (2) om te zorgen voor de gewenste watertemperatuur. Door te kijken naar de thermostaat kun je de exacte watertemperatuur aflezen bij het vullen van het bad of bij het douchen van de patiënt. De hoogte van het bad is verstelbaar met behulp van de drukknoppen voor de hoog/laag bediening (1). De badkuip is verstelbaar tussen een hoogte van 600 mm tot 1000 mm. Om het bad te laten zakken, druk de knop voor omlaag (1) in en houdt deze ingedrukt tot de gewenste hoogte is bereikt. Om het bad omhoog te zetten, de knop voor omhoog (1) indrukken en ingedrukt houden tot het bad de gewenste hoogte bereikt heeft. Zodra de hoog/laag bedieningsknoppen losgelaten worden, stopt het bad met het omhoog gaan of met het zakken. 6 AB P.O Box 116, S , TRANÅS, SWEDEN Phone: Fax:

7 Basis instructies voor de bediening van het bad Douche bediening De doucheslang, compleet met handel (11) is aan de rechterzijde van het bedieningspaneel bevestigd. De thermostaat (2) en de kraanknop voor het douchen (9) van de patiënt zitten aan de voorzijde van het bedieninspaneel. De kunststof douchekop is eenvoudig te reinigen en te ontkalken, door met je hand over de douchekop te wrijven. Gebruik van de handdouche 1. Pak de douchehandel (11) en houdt deze boven het bad, niet richting de patiënt Draai de kraanknop voor het douchen van de patiënt (9) open. Stel de thermostaat (2) in op de gewenste temperatuur. Kijk of de watertemperatuur (3) goed is en stel deze indien nodig bij met de thermostaat (2). Draai eventueel de kraanknop voor het douchen van de patiënt (9) verder open voor een hardere douchestraal. Douche of was de patiënt met behulp van de douchehandel. Na het douchen, de kraanknop (9) dichtdraaien naar positie OFF en de douchehandel (11) terug op het ophanghaakje (12) hangen. De handdouche is ook gemakkelijk voor het schoonmaken van de badkuip, voordat deze gedesinfecteerd wordt. Waarschuwing: Voel altijd de watertemperatuur voor en tijdens het baden/douchen om er zeker van te zijn dat de thermostaat werkt. Waarschuwing: Laat nooit de douchehandel los in het water liggen terwijl men aan het baden is. Als het bad enige tijd niet wordt gebruikt, de doucheslang leeg laten lopen. Whirlpool De doucheslang wordt ook gebruikt voor het doorspoelen van het whirlpoolsysteem. AB P.O Box 116, S , TRANÅS, SWEDEN Phone: Fax:

8 Instructies voor de bediening van de desinfectie unit Desinfectie bediening Waarschuwing: Nooit gebruiken t.b.v. de patiënt! Alleen voor het bad! Het desinfectiemiddel wordt gemixt met koud water om inhalatie te minimaliseren. De desinfectiehandel (15) zit aan de gele slang, linkerkant van de bedieningskast aan een veiligheidshaak (16). De wateruitstroom wordt geregeld via de veiligheidskraanknop (13) met een sleutel, die u kunt vinden aan de linkerzijde van het bedieningspaneel. Het desinfectiemiddel wordt automatisch gemengd met water, in een vooraf ingestelde concentratie van 2%, regelbaar met de flowmeter (17). Dagelijks gebruik van het desinfectie-systeem: 1. Verwijder de desinfectiehandel (15) d.m.v. het openen van de ophanghaak (16). Houd de handel in de badkuip gericht, wanneer u de veiligheidskraanknop (13) opent. Desinfectant bijvullen Open de vuldop (18) op de bovenkant van het bedieningspaneel en vul deze met maximaal 1,5 liter geconcentreerde desinfectant. (alleen TR desinfectant!) Waarschuwing: Vermijd huid- of oogcontact met desinfectant. Als er toch contact is geweest, direct overvloedig met water spoelen. Bij irritatie een arts raadplegen. Lees altijd vooraf de gebruiksaanwijzing. Aanpassen van de concentratie desinfectiemiddel. Het desinfectiemiddel wordt automatisch gemengd met water, in een vooraf ingestelde concentratie van 2%. Voor vragen over het aanpassen van deze concentratie, neemt u contact op met uw leverancier TR-Care BV Sproei de desinfectant over de hele binnenkant van het bad. Sproei tevens in de hydrojetuitlaat om deze inwendig te desinfecteren. Om de badlift met stoel of stretcher te desinfecteren, deze boven het bad rijden en afsproeien met desinfectant. De stoel en de stretcher hebben afneembare lig/zitvlakken en de stretcher heeft een hoofdkussen die in het bad gelegd kunnen worden om te desinfecteren. Na het desinfecteren afspoelen met de handdouche (rechterkant van het bedieningspaneel). 8 AB P.O Box 116, S , TRANÅS, SWEDEN Phone: Fax:

9 Instructies voor de bediening van de whirlpool Whirlpool bediening Het whirlpool systeem geeft u de mogelijkheid de water- en de luchtstroom richting te regelen. Het gebruik van het whirlpool systeem: 1. Draai de regelbare hydrojet uitlaat (21) tegen de klok in naar een geheel open positie. Let op: Als u de hydrojet start moet u eerst controleren of de hydrojet uitlaat wel open staat, tegen de klok in draait u die helemaal open. Waarschuwing: Haal de stroom van het apparaat af, voordat enige service of reparatie uitgevoerd wordt. 2. Vul de badkuip en zorg ervoor dat het waterniveau boven de hydrojet uitlaat (21) staat. Zorg ervoor dat de filter voor de uitgang van de whirlpool (23) zit. Waarschuwing: Voel altijd de watertemperatuur voor en tijdens het baden/douchen om er zeker van te zijn dat de thermostaat werkt Zet de regelbare hydrojet uitlaat (21) in de gewenste richting: in het midden of naar één van beide zijkanten voor het rouleren van het water. De whirlpool is gemakkelijk te draaien in de gewenste positie. Zet de jet niet in een omhoog gerichte stand, anders spat het water omhoog. Wanneer de patiënt in het bad zit kunt u de whirlpool m.b.v. de drukknop (20) aan- / uitschakelen. Zorg ervoor dat zich niets voor de uitgang van de whirlpool (23) bevindt, zodat de volledige stroom behouden blijft. Om de waterrichting te veranderen, de verstelbare jet (21) in een andere richting zetten. De jetdruk kan door lucht in te laten worden afgesteld ( 22). Door de whirlpool knop (20) weer in te drukken schakelt u het hydrosysteem weer uit. AB P.O Box 116, S , TRANÅS, SWEDEN Phone: Fax:

10 Instructies voor desinfectie van de whirlpool Het desinfecteren van de whirlpool Bij het TR 992 bad met optie whirlpool wordt een desinfectie opzetstuk (19) bijgeleverd voor desinfectie van de whirlpool. Dit opzetstuk bevindt zich bovenop de desinfectie vuldop (18) Draai de hydrojet uitlaat (21) volledig open door deze tegen de klok in te draaien. Draai tegen de klok in het rooster (23) eraf. Veiligheids- en bedieningsinstructies Controleer of er genoeg desinfectant in het tankje aanwezig is. Sproei nooit op de patiënt. Na het baden is het raadzaam om het te desinfecteren. Waarschuwing: Vermijd huid- of oogcontact met de desinfectant. Als er toch contact is geweest, direct overvloedig met water spoelen. Bij irritatie een arts raadplegen. Lees altijd vooraf de instructies Plaats het gele desinfectie opzetstuk (19) in de hydrojet inlaat (24). Neem de desinfectie douche en haal de douchehandel (15) van de doucheslang (14) door de knopjes aan de zijkant in te drukken. Koppel de gele desinfectieslang aan het opzetstuk in de hydrojet inlaat (24), open de veiligheidskraanknop (13) en spoel de hydroleiding goed door totdat het uit de opening (21) stroomt. Laat de desinfectant even inwerken, spoel vervolgens na met de gewone doucheslang. Koppel na deze procedure de gele doucheslang weer los van het opzetstuk (19), plaats het opzetstuk terug op de desinfectie vuldop (18) en sluit de douchehandel terug aan op de gele doucheslang. 10 AB P.O Box 116, S , TRANÅS, SWEDEN Phone: Fax:

11 Instructies voor desinfectie van de whirlpool Het desinfecteren van de regelbare hydrojet (21) en het rooster (23) Desinfectie van de regelbare hydrojet (21) Schoonmaken van de jet: Draai de jetbuis tegen de klok in 90 graden en trek de buis er uit. Maak de buis schoon. Schoonmaken van de jet uitlaat: Haal de jet uitlaat er uit door de 2 haakjes aan de binnenkant omhoog te drukken. Trek de jet uitlaat er uit en maak deze schoon. Schoonmaken van de klep (aan de binnenkant): draai de klep tegen de klok in en haal deze er uit. Maak de klep schoon. Om deze whirlpool delen terug te plaatsen, volgt u de bovenstaande instructies in omgekeerde volgorde. Desinfectie van het rooster (23) van de hydrojet uitlaat Verwijder het rooster door dit tegen de klok in te draaien. Maak het rooster schoon en plaats het vervolgens terug op de hydrojet inlaat. Waarschuwing: U mag de whirlpool niet gebruiken indien het rooster niet op de hydrojet uitlaat is geplaatst. Waarschuwing: Vermijd huid- of oogcontact met de desinfectant. Als er toch contact is geweest, direct overvloedig met water spoelen. Bij irritatie een arts raadplegen. Lees altijd vooraf de instructies. AB P.O Box 116, S , TRANÅS, SWEDEN Phone: Fax:

12 Gebruik van het TR 992 badsysteem Handelingen vóór gebruik van het bad Sluit de afvoer af d.m.v. het draaien van de overloop knop (6). Stel de verstelbare voetsteun (8) in op de juiste positie voor de benen van de patiënt. Vul het bad m.b.v. de kraanknop voor badvulling (4). Stel de watertemperatuur in met de thermostaat (2) en controleer deze. Waarschuwing: Voetsteun (8) niet gebruiken wanneer de patiënt met de TR badlift met stretcher in het bad wordt getild. Waarschuwing: Controleer altijd de watertemperatuur vóór het gebruik van het bad/douche én tijdens het gebruik van het bad/douche, om ervan verzekerd te zijn dat de thermostaat (2) werkt. 12 AB P.O Box 116, S , TRANÅS, SWEDEN Phone: Fax:

13 Gebruik van het bad Transfer ambulante patiënt Voor veiligheid en comfort van de patiënt is het aan te bevelen om ambulante patiënten met de badlift met stoeltje in het reeds gevulde bad te plaatsen. Zie voor de procedure van deze tilhandeling de handleiding van het TR 9650 badliftsysteem. Op pagina 14 staan de tilhandelingen voor het baden van patiënten met de badlift met stoeltje en op pagina 15 voor de badlift met stretcher. Ambulante patiënten kunnen ook zelf in het bad stappen als deze in de laagste positie staat, eventueel met hulp van een verzorgende. Als de patiënt goed zit/ligt, kan het bad omhoog gezet worden m.b.v. de drukknoppen voor hoog/laag bediening (1) op het paneel, tot een comfortabele werkhoogte. Na gebruik het bad laten zakken, zodat de patiënt het bad kan verlaten. AB P.O Box 116, S , TRANÅS, SWEDEN Phone: Fax:

14 Gebruik badlift met badstoel Transfer van patiënt naar badkuip met TR 9651 badlift met badstoel Om te baden moet de patiënt op de badstoel blijven zitten met de veiligheidsgordels (15) goed vast. Waarschuwing: Laat de patiënt nooit alleen achter. 1 Gebruik de duwhendel (3) om de lift naast het bad te zetten. 2 Zet de badstoel omhoog, d.m.v. de elektrische voetbediening (7), zodat de badrand vrij komt. Belangrijk: Zet de lift zo hoog dat deze geheel vrij over de badrand kan schuiven. Dit voorkomt klem raken op de badrand tijdens de transfer. Belangrijk: Zorg ervoor dat de patiënt de stabiele stang (17) goed vast houdt, of dat de armen gekruist zijn voor zijn/haar lichaam. Dit voorkomt beknelling van armen of vingers tussen badkuip en stretcher wanneer de lift omhoog of omlaag gaat. Zorg er eveneens voor dat de patiënt de benen gestrekt voor zich houdt. 3 Zet de badstoel boven het midden van het bad en zet de rem (5) op de wielen. 4 Laat de badstoel in het water zakken d.m.v. de elektrische voetbediening (8). 5 Na het baden de badstoel omhoog zetten d.m.v. de elektrische voetbediening (7), of doe het H/L bad naar beneden om de badstoel boven het waterniveau te krijgen. Gebruik de handdouche om de patiënt af te spoelen. Het water kan zo in de badkuip weg lopen. 6 Zet de badstoel omhoog d.m.v. de elektrische voetbediening (7) om vrij te komen van de badrand, haal de rem (5) van de wielen af, en rijdt de lift van het bad weg. Laat de badstoel zakken d.m.v. de elektrische voet bediening (8) tot transporthoogte. De patiënt kan nu afgedroogd en in een badlaken gewikkeld worden. 7 Verplaats de patiënt. 14 Let op: Droog de lift en badstoel af om druppen te voorkomen. AB P.O Box 116, S , TRANÅS, SWEDEN Phone: Fax:

15 Gebruik badlift met stretcher Transfer van patiënt naar badkuip met TR 9651 badlift met stretcher Om te baden moet de patiënt op de stretcher blijven liggen met de veiligheidsgordels (15) goed vast. De rugsteun (10) moet in de meest verticale positie staan wanneer de lift in het bad zakt. Verwijder de voetensteun (8) uit het bad voordat u de patiënt in het bad laat zakken. Waarschuwing: Laat de patiënt nooit alleen achter. 1 Gebruik de duwhendel (3) om de lift naast het bad te zetten. 2 Zet de stretcher omhoog, d.m.v. de elektrische voetbediening (7), zodat de badrand vrij komt. Belangrijk: Zet de lift zo hoog dat deze geheel vrij over de badrand kan schuiven. Dit voorkomt klem raken op de badrand tijdens de transfer. Belangrijk: Zorg ervoor dat de patiënt de stabiele stang (17) goed vast houdt, of dat de armen gekruist zijn voor zijn/haar lichaam. Dit voorkomt beknelling van armen of vingers tussen badkuip en stretcher wanneer de lift omhoog of omlaag gaat. 6 Zet de stretcher omhoog d.m.v. de elektrische voetbediening (7) om vrij te komen van de badrand, haal de rem (5) van de wielen af, en rijdt de lift van het bad weg. Laat de stretcher zakken d.m.v. de eletrische voetbediening (8) tot transporthoogte. De patiënt kan nu afgedroogd en in een badlaken gewikkeld worden. 7 Verplaats de patiënt. Let op: Droog de lift en stretcher af om druppen te voorkomen. 3 Zet de stretcher boven het midden van het bad en zet de rem (5) op de wielen. 4 Laat de stretcher in het water zakken d.m.v. de elektrische voetbediening (8). 5 Na het baden de stretcher omhoog zetten d.m.v. de elektrische voetbediening (7), of doe het H/L bad naar beneden om de stretch er boven het waterniveau te krijgen. Gebruik de handdouche om de patiënt af te spoelen. Het water kan zo in de badkuip weg lopen. AB P.O Box 116, S , TRANÅS, SWEDEN Phone: Fax:

16 Veiligheids- en gebruiksvoorschriften Veiligheidsinstructies en gebruiksvoorschriften Als er vragen zijn over het gebruik of onderhoud van uw badlift en u kunt geen antwoord vinden in deze handleiding, bel dan uw leverancier TR-Care BV. Laat een patiënt nooit alleen achter. Alleen gekwalificeerd personeel die de gebruiks- en veiligheidsprocedures kennen van het badsysteem mag deze gebruiken. Vermijd huid- of oogcontact met de desinfectant, die erg bijtend is, spoel direct met veel water na. Wanneer irritatie zich voordoet een arts raadplegen. Lees vooraf de gebruiksaanwijzing. Na ieder gebruik de apparatuur schoonmaken en desinfecteren Waarschuwing: Haal de stroom van het apparaat af, voordat enige service of reparatie uitgevoerd wordt. Bij gebruik van het bad altijd eerst de watertemperatuur controleren. Bij gebruik van de TR 9651 badlift, dient de patiënt in een comfortabele houding gelegd/gezet te worden, MET DE VEILIGHEIDSGORDELS GOED BEVESTIGD. De veiligheidsgordels moeten in goede staat verkeren. De TR 9651 badlift moet op de rem staan als de lift boven het bad staat. Verhoog of verlaag het bad pas als men zeker is van veiligheid voor alle lichaamsdelen. Dit voorkomt beknelling van armen of vingers bij de patiënt op de badrand. Verzeker u er bij gebruik van de TR 9651 badlift van dat, voordat u de patiënt omhoog of omlaag laat gaan, de patiënt de stabiele stang vasthoudt of dat de patiënt zijn/haar armen gekruist heeft voor zijn/haar lichaam. Dit voorkomt beknelling van armen of vingers bij de patiënt op de badrand. Zorg ervoor dat alle delen waarmee de patiënt in contact komt intact zijn en zonder scherpe randen. 16 AB P.O Box 116, S , TRANÅS, SWEDEN Phone: Fax:

17 Onderhoud Dagelijks onderhoud Los alle toevoegingen eerst goed op in water alvorens deze in het gevulde bad te doen. Reinig het bad altijd na gebruik. Let op: Jodium, broom of methyleen kunnen kunststof laten verkleuren. De werking van deze schoonmaakmiddelen kunnen de badkuip laten verkleuren. Gebruik geen schuurmiddel om het bad schoon te maken. Dit kan de coating van de glasvezel badkuip en het bedieningspaneel beschadigen. Plaats het bad in de laagste positie wanneer deze niet in gebruik is, en verzeker u ervan dat alle kranen dicht zijn. Door met uw hand over de douchekop te wrijven kunt u de sproeikop ontkalken. Inspecteer de badkuip op beschadigingen die de patiënt kunnen verwonden. De aanbevolen frequentie van de onderhoudsprocedures zijn afhankelijk van de hardheid van het water en hoe vaak het bad gebruikt wordt. Pas deze procedures aan uw situatie aan. Wekelijks onderhoud Controleer visueel alle aansluitingen en bevestigingen van het systeem. Controleer of er bij de hoog-laag verstelling niets klem raakt of aanloopt. Jaarlijks onderhoud Het is mogelijk om bij uw leverancier een onderhoudscontract af te sluiten. Dit onderhoudscontract houdt een jaarlijkse inspectie in. Bij deze inspectie worden alle controlepunten meegenomen. Hiervan krijgt u inspectierapport. Waarschuwing: Gebruik de apparatuur nooit op een andere manier als hierboven omschreven. Altijd voor gebruik iedereen deze handleiding laten lezen. Elke 5 jaar: Vervangen van alle slangen Ca. elke 12 jaar: TR adviseert om de motor te vervangen Onderhoud en reparaties mogen enkel worden uitgevoerd door de leverancier of door gekwalificeerd technisch personeel. Indien dit niet het geval is, vervalt de garantie. AB P.O Box 116, S , TRANÅS, SWEDEN Phone: Fax:

18 Uitleg stickers TR 992 Geeft de maximum druk voor koud water aan Geeft de maximum druk en temperatuur voor warm water aan Geeft de maximum druk van het koude water voor de desinfectie aan Douchekop enkel voor desinfectie Bijvullen van desinfectant, maximaal 1,5 liter Whirlpool Whirlpool met luchttoevoer 18 AB P.O Box 116, S , TRANÅS, SWEDEN Phone: Fax:

19 Garantie, CE markering en technische specificaties Garantie TR geeft een garantie van 1 jaar op de producten na aflevering. CE certificaat Deze garantie is beperkt tot het herstellen, aanpassen of vervangen van defecte geretourneerde onderdelen. TR geeft een garantie op service en reparatie van 30 dagen mits uitgevoerd door TR-personeel. Deze garantie is in plaats van elk ander garantiebewijs eerder gegeven. Registered at Medical Products Agency, Sweden, as MD Class 1, MDD 93/42EEC. Garantie op verkoopbaarheid of geschiktheid voor welk gebruik of doel dan ook zijn hier NIET bij inbegrepen. TR is niet verantwoordelijk voor kosten, ongemakken, incidentele of regelmatig terugkerende schade bij foutief gebruik of misbruik van het product. Technische specificaties Lengte 2325 mm Breedte 830 mm Deze garantie komt te vervallen als blijkt dat het product niet volgens de opgegeven instructies wordt gebruikt of is geïnstalleerd. De garantie komt eveneens te vervallen indien het product niet volgens de opgegeven instructies is geïnstalleerd, bij transportschade of bij reparatie uitgevoerd door niet door TR geautoriseerd personeel. Max. belasting Hoog/laag verstelling Voltage 150 kg mm 230 V, 50 Hz / 110 V, 60 Hz Normale cosmetische en mechanische slijtage vallen niet onder de garantie. TR Care BV behoudt zich het recht voor veranderingen en/of verbeteringen aan te brengen zonder dit te melden. Made in Sweden Manufactured by: TR Equipment AB Rundelgatan Tranås Sweden AB P.O Box 116, S , TRANÅS, SWEDEN Phone: Fax:

20 Logboek Logboek onderhoud Datum Omschrijving Ondertekend door Logboek training Datum Omschrijving Ondertekend door 20 AB P.O Box 116, S , TRANÅS, SWEDEN Phone: Fax:

GEBRUIKSHANDLEIDING GK COMPACT. Elektrisch hoog/laag bad WILHELMINAKADE 10 POSTBUS JV WADDINXVEEN 2740 AC WADDINXVEEN

GEBRUIKSHANDLEIDING GK COMPACT. Elektrisch hoog/laag bad WILHELMINAKADE 10 POSTBUS JV WADDINXVEEN 2740 AC WADDINXVEEN WILHELMINAKADE 10 POSTBUS 143 2741 JV WADDINXVEEN 2740 AC WADDINXVEEN SHOWROOM/ WERKPLAATS TEL 0182 624 900 KOUWE HOEK 4 INFO@DOOVE.NL 2741 PX WADDINXVEEN WWW.DOOVE.NL GEBRUIKSHANDLEIDING GK COMPACT Elektrisch

Nadere informatie

Handleiding TR 3000 H/2200

Handleiding TR 3000 H/2200 Handleiding TR 3000 H/2200 Lees deze handleiding goed door alvorens gebruik te maken van de douche-badwagen. De douche-badwagen is ontwikkeld om jaren zonder problemen te gebruiken, mits goed gebruikt

Nadere informatie

Byzoo Sous Vide Turtle

Byzoo Sous Vide Turtle Byzoo Sous Vide Turtle ZAT01 Handleiding 220-240V, 50Hz 1300W BELANGRIJKE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN LEES ALLE INSTRUCTIES VOOR GEBRUIK EN BEWAAR VOOR TOEKOMSTIGE REFERENTIE Bij het gebruik van elektrische

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Douche/toilet-rolstoel Flexo

Gebruikershandleiding Douche/toilet-rolstoel Flexo Gebruikershandleiding Douche/toilet-rolstoel Flexo Belangrijk: Lees deze instructies eerst goed door voordat u de Flexo in gebruik neemt! Datum ingebruikneming Gebruiker Naam Adres Manufactured by: Lopital

Nadere informatie

EcoAir 60. Gebruiksaanwijzing

EcoAir 60. Gebruiksaanwijzing EcoAir 60 Gebruiksaanwijzing Technische specificaties. Algemeen Netspanning: 230V/50Hz Ampère: 16 Wattage: 3000 Afmeting: 515x975x40mm (BxHxD) Gewicht leeg: 42 kg Pompen Aantal: 2x (douche- en afvalwater)

Nadere informatie

Waterkoker. Gebruiksaanwijzing. Pagina 1/5. Model ANCONA 5 / 10 / 30 (Best.-Nr / 7510 / 7515) 1. Algemene toelichting

Waterkoker. Gebruiksaanwijzing. Pagina 1/5. Model ANCONA 5 / 10 / 30 (Best.-Nr / 7510 / 7515) 1. Algemene toelichting info@saro.de Pagina 1/5 Gebruiksaanwijzing Waterkoker Model ANCONA 5 / 10 / 30 (Best.-Nr. 213-7500 / 7510 / 7515) Foto: ANCONA 5 1. Algemene toelichting Leest u deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig door,

Nadere informatie

MS Semen Storage Pro

MS Semen Storage Pro MS Semen Storage Pro 150 4508425 NL MS Semenstorage PRO 150 Gebruiksaanwijzing... 3 4508425/11-01-2016/F Inhoud MS Semen Storage Pro 150... 1 Bepalingen... 3 Introductie... 4 MS Semen Storage... 5 Aanbevelingen...

Nadere informatie

Douche wandpaneel OPALE

Douche wandpaneel OPALE Nederlandse gebruikershandleiding Douche wandpaneel OPALE met geïntegreerd desinfectiesysteem 1 OPALE douche wandpaneel inclusief desinfectie artikelnummer 3011.00 Lees voor gebruik deze handleiding FRANCE

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING (NL)

GEBRUIKSAANWIJZING (NL) Gebruiksaanwijzing GEBRUIKSAANWIJZING (NL) Lees de handleiding goed door vóór gebruik en bewaar hem goed voor later gebruik Mill HT5512 Gebruiksaanwijzing Belangrijke veiligheidsinformatie Wanneer u elektrische

Nadere informatie

VEILIGHEID EN CORRECT GEBRUIK

VEILIGHEID EN CORRECT GEBRUIK INSTALLATIE INSTRUCTIES 12-2015 VEILIGHEID EN CORRECT GEBRUIK Om veiligheid en een lange levensduur van dit product te garanderen, zal u de bijgesloten instructies strikt in acht moeten nemen. Uw garantie

Nadere informatie

Installatiehandleiding en gebruikershandleiding

Installatiehandleiding en gebruikershandleiding Elektrisch in hoogte verstelbaar bad Installatiehandleiding en gebruikershandleiding Aangepast sanitair en tilliftsystemen Populierenlaan 59, 1911 BK Postbus 22, 1910 AA, Uitgeest Telefoon (0251) 316482

Nadere informatie

Nederlandse gebruiksaanwijzing

Nederlandse gebruiksaanwijzing orcatm ederlandse gebruiksaanwijzing 2008 R82 A/S. All rights reserved. The R82 logo and the Orca are registered trademarks of R82 A/S. 06.2011 IHOUDSOPGAVE Veiligheid... 4 Garantie... 4 Onderhoud... 4

Nadere informatie

Handleiding Euroflex Basic & Classic

Handleiding Euroflex Basic & Classic Handleiding Euroflex Basic & Classic FABRIKANT: Eurovema AB Baldersvägen 38 SE-332 35 Gislaved, Zweden Tel: +46 371 390 100 Fax: +46 371 189 82 E: info@eurovema.se I: www.eurovema.se Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

PERFECTCOOL Gebruikershandleiding

PERFECTCOOL Gebruikershandleiding PERFECTCOOL Gebruikershandleiding Gelieve deze handleiding zorgvuldig door te nemen voor ingebruikname of installatie van uw mobiele airconditioner. Bewaar deze handleiding goed voor hulp bij onderhoud

Nadere informatie

AUTOMATISCHE MODULAIRE SCHILFERIJSMACHINE

AUTOMATISCHE MODULAIRE SCHILFERIJSMACHINE AUTOMATISCHE MODULAIRE SCHILFERIJSMACHINE HANDLEIDING VOOR REINIGING EN ONTSMETTING VOORBEHOUDEN VOOR DE GEAUTORISEERDE ONDERHOUDER 24859 ed. 07-2010 De repróductie van dit Handboek, ook alleen gedeeltelijk,

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing HEETWATERAPPARAAT

Gebruiksaanwijzing HEETWATERAPPARAAT Gebruiksaanwijzing HEETWATERAPPARAAT NL 1 2 3 4 5 Gebruiksaanwijzing (Nederlands) Lees deze gebruiksaanwijzing aandachtig, voor een goed en veilig gebruik van het heetwaterapparaat. 1.16 Inleiding Dit

Nadere informatie

BGR 233 GEKEURD (DE) Gebruikshandleiding Laadbrug. Bekijk de instructievideo op www.kruizinga.nl

BGR 233 GEKEURD (DE) Gebruikshandleiding Laadbrug. Bekijk de instructievideo op www.kruizinga.nl BGR 233 GEKEURD (DE) Gebruikshandleiding Laadbrug Bekijk de instructievideo op www.kruizinga.nl Lees mij eerst! 1Lees deze handleiding zorgvuldig voor de laadbrug te gebruiken. De handleiding omschrijft

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING (NL)

GEBRUIKSAANWIJZING (NL) Gebruiksaanwijzing GEBRUIKSAANWIJZING (NL) Lees de handleiding goed door vóór gebruik en bewaar hem goed voor later gebruik. Mill HT600 Gebruiksaanwijzing Belangrijke veiligheidsinformatie Wanneer u elektrische

Nadere informatie

Installatievoorschriften

Installatievoorschriften 1 Installatievoorschriften Lees dit document zorgvuldig. Wij adviseren dit document te bewaren. 2 VÒÒR INSTALLATIE: De zorgvuldig uitpakken en onderdelen op mogelijke beschadiging controleren. In geval

Nadere informatie

Byzoo Sous Vide Hippo

Byzoo Sous Vide Hippo Byzoo Sous Vide Hippo handleiding 220-240V, 50Hz 800W BELANGRIJKE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN LEES ALLE INSTRUCTIES VOOR GEBRUIK EN BEWAAR VOOR TOEKOMSTIGE REFERENTIE 1 Lees alle instructies zorgvuldig voor

Nadere informatie

SALAMANDER Gebruiksaanwijzing

SALAMANDER Gebruiksaanwijzing SALAMANDER Gebruiksaanwijzing Art.no. 688.003 (AT-936) 1 INDEX Hoofdstuk Omschrijving Pagina 0 Introductie 2 1 Functies & Gebruik 3 2 Product Specificaties 3 3 Vervoer & Opslag 3 4 Instructies 3 5 Gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

Installatie handleiding Aquila badlift

Installatie handleiding Aquila badlift Populierenlaan 59, 1911 BK Uitgeest Telefoon 0251-316482 Fax 0251-314043 Email: mail@sanmedi.nl Website: www.sanmedi.nl Installatie handleiding Aquila badlift Voor installatie: Controleer het product Neem

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing HEETWATERAPPARAAT HEETWATERAPPARAAT HWA 20

Gebruiksaanwijzing HEETWATERAPPARAAT HEETWATERAPPARAAT HWA 20 Gebruiksaanwijzing HEETWATERAPPARAAT NL HEETWATERAPPARAAT HWA 20 1 HWA 20 2 3 5 4 4 Fig. 1 GEBRUIKSAANWIJZING (NEDERLANDS) Lees deze gebruiksaanwijzing aandachtig, voor een goed en veilig gebruik van het

Nadere informatie

Artikelnummer 803427 Laatst gewijzigd 131016 Geldig vanaf 130607 ZITINSTRUCTIE

Artikelnummer 803427 Laatst gewijzigd 131016 Geldig vanaf 130607 ZITINSTRUCTIE Artikelnummer 80347 Laatst gewijzigd 306 Geldig vanaf 30607 ZITINSTRUCTIE [90 graden] TE LAAG TE HOOG DE ZITHOOGTE De juiste zithoogte is als de voeten plat op de grond staan en de knieën in een hoek van

Nadere informatie

Electrische Boiler. Installatie, gebruik en onderhoud TNC 10 TNC 15 TNC 30 TNC 50 TNC 80 TNC 80 H TNC 100 TNC 100 H TNC 150 TNC 150 H

Electrische Boiler. Installatie, gebruik en onderhoud TNC 10 TNC 15 TNC 30 TNC 50 TNC 80 TNC 80 H TNC 100 TNC 100 H TNC 150 TNC 150 H Electrische Boiler Installatie, gebruik en onderhoud TNC 10 TNC 15 TNC 30 TNC 50 TNC 80 TNC 80 H TNC 100 TNC 100 H TNC 150 TNC 150 H Wij feliciteren u met de aanschaf van uw boiler. De electrische verwarmers

Nadere informatie

Handleiding. Trippelstoel. Naam leverancier:

Handleiding. Trippelstoel. Naam leverancier: Naam leverancier: Handleiding Trippelstoel Medross Rehab B.V. Scheldestraat 4F 5347 JD OSS Telefoon: 0412 46 51 16 Fax: 0412 46 51 17 E-mail: info@medross.nl www.medross.nl CE VERKLARING Hiermee verklaart

Nadere informatie

NESCAFÉ Solution 8/60 E Beverage System. Gebruikershandleiding

NESCAFÉ Solution 8/60 E Beverage System. Gebruikershandleiding NESCAFÉ Solution 8/60 E Beverage System Gebruikershandleiding 1 INHOUD & WAARSCHUWINGEN INHOUD HOOFDSTUK: 1 INHOUD & WAARSCHUWINGEN HOOFDSTUK: 2 BASIS ONDERDELEN HOOFDSTUK: 3 VULLEN PRODUCTEN HOOFDSTUK:

Nadere informatie

Handleiding. Functionele inspectie. Lees altijd de instructies. Max. 150 kg/330 lbs. ReTurn7400. ReTurn7500

Handleiding. Functionele inspectie. Lees altijd de instructies. Max. 150 kg/330 lbs. ReTurn7400. ReTurn7500 Handleiding ReTurn7500 ReTurn7400 Max. 150 kg/330 lbs De ReTurn7500 en ReTurn7400 worden binnen gebruikt voor korte verplaatsingen tussen rolstoel en bed, rolstoel en toilet/ verplaatsbaar toilet/rolstoel

Nadere informatie

RENALCHAIR 410 CE. Handleiding RENALCHAIR 410 CE

RENALCHAIR 410 CE. Handleiding RENALCHAIR 410 CE RENALCHAIR 410 CE Handleiding RENALCHAIR 410 CE Inhoudsopgave Garantievoorwaarden blz. 3 Beschrijving - Algemeen blz. 4 - Installatie blz. 5 - Onderhoudsvoorschriften bekleding blz. 7 Technische gegevens

Nadere informatie

AT Multifunctioneel luchtbehandelingsapparaat

AT Multifunctioneel luchtbehandelingsapparaat AT-5461 Multifunctioneel luchtbehandelingsapparaat Veiligheid Lees en bewaar deze instructies. Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen vanaf 8 jaar oud en door personen met verminderde lichamelijke,

Nadere informatie

Handleiding. Mondo gasveer. Naam leverancier:

Handleiding. Mondo gasveer. Naam leverancier: Naam leverancier: Handleiding Mondo gasveer Medross Rehab B.V. Dommelstraat 6B 5347 JL OSS Telefoon: 0412 46 51 16 Fax: 0412 46 51 17 E-mail: info@medross.nl Internet: www.medross.nl CE VERKLARING Hiermee

Nadere informatie

Installatiehandleiding voor de kokend water kraan JBA25L

Installatiehandleiding voor de kokend water kraan JBA25L Installatiehandleiding voor de kokend water kraan JBA25L Hartelijk dank voor uw aanschaf van dit Deense kwaliteitsproduct. Het doel van deze handleiding is tweeledig. Een: basisaanwijzingen en aanbevelingen

Nadere informatie

handleiding beeldschermloep Basic Simpleview. (zie voor foto s de originele Engelstalige handleiding)

handleiding beeldschermloep Basic Simpleview. (zie voor foto s de originele Engelstalige handleiding) Gebruiksaanwijzing 409038 handleiding beeldschermloep Basic Simpleview Belangrijk (zie voor foto s de originele Engelstalige handleiding) Lees de handleiding aandachtig door. Als u de kabels aansluit,

Nadere informatie

Gumax Terrasverwarmer

Gumax Terrasverwarmer Gumax Terrasverwarmer De energiezuinige terrasverwarmer op infraroodbasis zonder rode gloed Montage Handleiding Model PAH-2011-1 3200 watt Lees alle instructies zorgvuldig door alvorens dit apparaat te

Nadere informatie

Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen.

Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Introductie: Bedankt voor het aanschaffen van deze UHF- PLL 40 kanaals rondleidingsysteem en draadloze

Nadere informatie

INLEIDING VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN SYMBOLEN. De symbolen in deze gebruiksaanwijzing. Symbolen op het apparaat

INLEIDING VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN SYMBOLEN. De symbolen in deze gebruiksaanwijzing. Symbolen op het apparaat INLEIDING Deze gebruiksaanwijzing is bedoeld voor Rapid 100E. Lees ze eerst grondig door alvorens u het apparaat in gebruik neemt. Deze gebruiksaanwijzing bevat de veiligheidsvoorschriften, de voorschriften

Nadere informatie

HUDSON REED NL ALGEMENE HANDLEIDING THERMOSTATISCHE DOUCHEPANELEN

HUDSON REED NL ALGEMENE HANDLEIDING THERMOSTATISCHE DOUCHEPANELEN HUDSON REED NL ALGEMENE HANDLEIDING THERMOSTATISCHE DOUCHEPANELEN Algemene Handleiding Hudson Reed Thermostatische Douchepanelen Titel: Algemene HandleidingThermostatische Douchepanelen Date: 1 st June

Nadere informatie

AC2400 Mobiele Caravanairco

AC2400 Mobiele Caravanairco Instructieboekje AC2400 Mobiele Caravanairco 2 DANK Hartelijk dank dat u voor een EUROM caravanairco hebt gekozen. U hebt daarmee een goede keus gemaakt! Wij hopen dat hij tot uw volle tevredenheid zal

Nadere informatie

Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT. Modelnr.: *688.107

Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT. Modelnr.: *688.107 Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT Modelnr.: *688.107 GEBRUIKSAANWIJZING Om volledig gebruik te maken van de mogelijkheden en storingen tot het minimum te beperken raden wij u aan om de gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

Handleiding. New LaundryPure. goed voor uw kleding. goed voor uw gezondheid. goed voor uw beurs. goed voor het milieu. voor de

Handleiding. New LaundryPure. goed voor uw kleding. goed voor uw gezondheid. goed voor uw beurs. goed voor het milieu. voor de Handleiding voor de New LaundryPure goed voor uw kleding goed voor uw gezondheid goed voor uw beurs goed voor het milieu Lees goed deze gebruiksaanwijzing door voor de juiste aansluiting en werking. Juli

Nadere informatie

Doucheset monteren. Materialen Gereedschap. Accuboormachine. Doucheset. Teflontape. Waterpas. Siliconen Kit. Potlood. Rubber hamer

Doucheset monteren. Materialen Gereedschap. Accuboormachine. Doucheset. Teflontape. Waterpas. Siliconen Kit. Potlood. Rubber hamer Doucheset monteren Doucheset monteren Materialen Gereedschap Doucheset Teflontape Siliconen Kit Accuboormachine Waterpas Potlood Rubber hamer Platte schroevendraaier Steeksleutel Rolmaat Inbussleutel http://bit.ly/297zy6d

Nadere informatie

Handleiding. Mondo elektrisch. Naam leverancier:

Handleiding. Mondo elektrisch. Naam leverancier: Naam leverancier: Handleiding Mondo elektrisch Medross Rehab B.V. Dommelstraat 6B 5347 JL OSS Telefoon: 0412 46 51 16 Fax: 0412 46 51 17 E-mail: info@medross.nl Internet: www.medross.nl CE VERKLARING

Nadere informatie

Gumax Terrasverwarmer

Gumax Terrasverwarmer Gumax Terrasverwarmer De energiezuinige terrasverwarmer op infraroodbasis zonder rode gloed Handleiding Model PAH-2011-1 3200 watt Lees alle instructies zorgvuldig door alvorens dit apparaat te installeren

Nadere informatie

NEDERLANDS. Installatie & Onderhoudsinstructies

NEDERLANDS. Installatie & Onderhoudsinstructies NEDERLANDS Installatie & Onderhoudsinstructies VEILIGHEID EN CORRECT GEBRUIK Om veiligheid en een lange levensduur van dit product te garanderen, zal u de bijgesloten instructies strikt in acht moeten

Nadere informatie

200 bar, 15 l/min., l, tandemasser met honda benzine motor (11,7 Hp 8.6 kw) Instructies voor gebruik, onderhoud en transport.

200 bar, 15 l/min., l, tandemasser met honda benzine motor (11,7 Hp 8.6 kw) Instructies voor gebruik, onderhoud en transport. Handleiding mobiele hogedrukreiniger 200 bar, 15 l/min., 1.140 l, tandemasser met honda benzine motor (11,7 Hp 8.6 kw) Instructies voor gebruik, onderhoud en transport. Inhoud 1. Veiligheidsinstructies...

Nadere informatie

aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010 - 1 -

aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010 - 1 - aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010-1 - AANVULLENDE HANDLEIDING AQUA PLUS Deze handleiding is uitsluitend ter aanvulling van de handleiding van de Altech Eclips (papieren of DVD

Nadere informatie

Branderketel 12V DC/ 24 V DC

Branderketel 12V DC/ 24 V DC Branderketel 12V DC/ 24 V DC Inhoudsopgave: blz Technische specificaties 2 Speciale waarschuwingen 3 Branderverstuiver / elektroden 3 Brandstofpomp 4-5 Elektrisch schema 6 Printplaat 6 Probleem / oplossing

Nadere informatie

STANDAARD TIJDSCHAKELAAR VOOR BEWATERING VOOR BEWATERING VAN DE TUIN AUTOMOTIVE INDUSTRIIE

STANDAARD TIJDSCHAKELAAR VOOR BEWATERING VOOR BEWATERING VAN DE TUIN  AUTOMOTIVE INDUSTRIIE STANDAARD TIJDSCHAKELAAR VOOR BEWATERING VOOR BEWATERING VAN DE TUIN Hoe te installeren: 1. De tijdschakelaar moet verticaal gemonteerd worden. 2. Plaats een nieuwe 9 Volt Alkaline batterij in het batterijcompartiment

Nadere informatie

Handleiding Euroflex Basic

Handleiding Euroflex Basic Handleiding Euroflex Basic FABRIKANT: Eurovema AB Baldersvägen 38 SE-332 35 Gislaved, Zweden Tel: +46 371 390 100 Fax: +46 371 189 82 E: info@eurovema.se I: www.eurovema.se RevaMed B.V. telefoon + 31 (0)

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX & MINIMATIC

GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX & MINIMATIC GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX & MINIMATIC GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX/MINIMATIC INHOUDSOPGAVE GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX/MINIMATIC... 1 INHOUDSOPGAVE... 1 1. ALGEMENE INFORMATIE...

Nadere informatie

RAPOWASH DOUCHE-WC HANDLEIDING MAAKT DESIGN BETAALBAAR. Luxe DWC-002

RAPOWASH DOUCHE-WC HANDLEIDING MAAKT DESIGN BETAALBAAR. Luxe DWC-002 Luxe DWC-002 MAAKT DESIGN BETAALBAAR AANSPRAKELIJKHEID De leverancier is niet aansprakelijk voor schade die voortvloeit uit het niet naleven van de volgende voorschriften het apparaat dient te worden aangesloten

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Multi-Motion M5

Gebruiksaanwijzing Multi-Motion M5 Gebruiksaanwijzing Multi-Motion M5 1 VOORDAT U GEBRUIK GAAT MAKEN VAN UW MULTIMOTION ROLSTOEL DIENT U, EN INDIEN VAN TOEPASSING UW BEGELEIDER, EERST DEZE HANDLEIDING AANDACHTIG DOOR TE LEZEN. Algemene

Nadere informatie

Hotto boilerkraan plaatsen

Hotto boilerkraan plaatsen Hotto boilerkraan plaatsen Hotto boilerkraan plaatsen Materialen Gereedschap Hotto Quadro kraan Chroom Steeksleutel Hotto Arco kraan RVS Hotto Arco kraan Chroom Hotto Quadro kraan RVS http://bit.ly/29e6suk

Nadere informatie

Professional Supplies BORDENWARMKAST. Modelnr.: *688.050 - *688.050 - *688.050. CaterChef 60

Professional Supplies BORDENWARMKAST. Modelnr.: *688.050 - *688.050 - *688.050. CaterChef 60 Professional Supplies Modelnr.: *688.050 - *688.050 - *688.050 CaterChef 120 CaterChef 60 CaterChef 30 GEBRUIKSAANWIJZING Lees deze instructies aandachtig door alvorens het apparaat te gebruiken. 688050-51-52

Nadere informatie

MINI WASMACHINE WMR5350

MINI WASMACHINE WMR5350 MINI WASMACHINE WMR5350 Wij danken u hartelijk voor de aankoop van deze mini wasmachine met één kuip Lees deze handleiding zorgvuldig door zodat u op een juiste manier gebruik maakt van dit apparaat Bewaar

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing RTW100

Gebruiksaanwijzing RTW100 Gebruiksaanwijzing RTW100 Inhoudsopgave Technische gegevens Beschrijving apparaat Elektrische aansluiting Installatie en adviezen Beschrijving bedieningspaneel De eerste keer Adviezen Storingen en mogelijke

Nadere informatie

Block Cutters On the cutting edge for customers satisfaction

Block Cutters On the cutting edge for customers satisfaction 1 Block Cutters On the cutting edge for customers satisfaction Handleiding Klinkerknipper UL-1500-1021-000 1 Voorwoord Wij feliciteren u met de aanschaf van uw klinkerknipper, die veel zaag- en slijpwerk

Nadere informatie

THERMO-ELEKTRISCHE WIJNKLIMAATKAST & KOELKAST. Model: DX-68 COMBO (Mini Bar) Gebruiksaanwijzing

THERMO-ELEKTRISCHE WIJNKLIMAATKAST & KOELKAST. Model: DX-68 COMBO (Mini Bar) Gebruiksaanwijzing THERMO-ELEKTRISCHE WIJNKLIMAATKAST & KOELKAST Model: DX-68 COMBO (Mini Bar) Gebruiksaanwijzing Inhoud Ⅰ. Algemene veiligheidsvoorschriften...3 Ⅱ. Technische gegevens...4 Ⅲ. Illustratie...5 Ⅳ. Stroomschema...6

Nadere informatie

Bestnr Weller PYROPEN PIEZO

Bestnr Weller PYROPEN PIEZO Bestnr. 81 32 49 Weller PYROPEN PIEZO Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar gemaakt,

Nadere informatie

AUTOMATISCHE KOFFIEMACHINE 1. BELANGRIJK

AUTOMATISCHE KOFFIEMACHINE 1. BELANGRIJK AUTOMATISCHE KOFFIEMACHINE 1. BELANGRIJK Let erop dat de schakelaar op 0 (uit) staat voordat u het snoer op de wandcontactdoos aansluit. Laat de stekker niet in het stopcontact wanneer de koffiemachine

Nadere informatie

Hanne Bedbox. Postadres Postbus AC Ravenstein Bezoekadres Korte Stukken MN Ravenstein

Hanne Bedbox. Postadres Postbus AC Ravenstein Bezoekadres Korte Stukken MN Ravenstein Hanne Bedbox Postadres Postbus 106 5370 AC Ravenstein Bezoekadres Korte Stukken 7 5371 MN Ravenstein Tel: 0486-45 33 44 Fax: 0486-45 35 15 www.atlas-rehab.nl info@atlas-rehab.nl April 2007 Voorwoord Voorwoord

Nadere informatie

Stoelen IN DE JUISTE HOUDING ZITTEN

Stoelen IN DE JUISTE HOUDING ZITTEN IN DE JUISTE HOUDING ZITTEN E81931 2 U mag de stoel niet tijdens het rijden verstellen. Als u dit toch doet, kunt u de macht over het stuur verliezen en letsel veroorzaken. 1 De stoel, de hoofdsteun, de

Nadere informatie

Gebruiks- en Onderhoudsvoorschriften

Gebruiks- en Onderhoudsvoorschriften Elspeterweg 124 8076 PA Vierhouten T 0577-412171 www.tilcentrum.nl Gebruiks- en Onderhoudsvoorschriften Wat U moet weten vóór U het bad gebruikt! Inhoud pagina Garantie..3 De verschillende modellen.. 4-6

Nadere informatie

1 Inleiding 1.1 Deze handleiding... 2 1.2 Gebruikte symbolen... 2 1.3 Inhoud verpakking... 2 1.4 De Bea... 3 1.5 Aandachtspunten...

1 Inleiding 1.1 Deze handleiding... 2 1.2 Gebruikte symbolen... 2 1.3 Inhoud verpakking... 2 1.4 De Bea... 3 1.5 Aandachtspunten... Inhoud 1 Inleiding 1.1 Deze handleiding... 2 1.2 Gebruikte symbolen... 2 1.3 Inhoud verpakking... 2 1.4 De Bea... 3 1.5 Aandachtspunten... 4 2 Beschrijving 2.1 Overzicht Bea... 5 2.2 Technische gegevens...

Nadere informatie

Hefbrugkriks hand hydraulisch of pneumatisch hydraulisch

Hefbrugkriks hand hydraulisch of pneumatisch hydraulisch s hand hydraulisch of pneumatisch hydraulisch nl/ta-bjxxxx -1 INHOUDSOPGAVE pagina 1 Inleiding 02 2 Gebruik van de handleiding 02 3 Beschrijving van de hefbrugkrik 02 4 Veiligheid 02 5 Technische specificaties

Nadere informatie

Gebruik en functies van de 6 wegklep voor filtersets FS350- FS400- FS450- FS500- FS650

Gebruik en functies van de 6 wegklep voor filtersets FS350- FS400- FS450- FS500- FS650 Gebruik en functies van de 6 wegklep voor filtersets FS350- FS400- FS450- FS500- FS650 Filteren (Filtering) Normale functie Het water van het zwembad wordt na het zand van de filter gepasseerd te zijn,

Nadere informatie

PHILIPS HD7546/20. Gebruiksaanwijzing

PHILIPS HD7546/20. Gebruiksaanwijzing PHILIPS HD7546/20 Gebruiksaanwijzing HD7546, HD7544 F1 G E D C H B A I 46 Nederlands Algemene beschrijving (fig. 1) A Aan/uitknop met lampje B Netsnoer C Koffiezetter D Waterniveauindicator E Waterreservoir

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Zitzi Flipper Pro

INHOUDSOPGAVE Zitzi Flipper Pro Handleiding Zitzi Flipper Pro BR1101-1 TM Zitzi Flipper Pro Gasveer Zitzi Flipper Pro Electrisch INHOUDSOPGAVE Zitzi Flipper Pro Ed nr 5 2014-04-03 2:1 Instellen van de hoogte - Gasveer 6:1 Onderhoudsinstructies

Nadere informatie

HANDLEIDING BAND SEALER SBH-1000

HANDLEIDING BAND SEALER SBH-1000 HANDLEIDING BAND SEALER SBH-1000 1 BESCHRIJVING VAN ELK ONDERDEEL: 2 INSTRUCTIES 1) Controleer het juist voltage alvorens de stekker in het stopcontact te steken. De voltage moet zijn 230 VAC 50/60 Hz.

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING 360 Turbo Luchtverwarmer NL Cat. Nr.: 25963 Lees deze handleiding alvorens het product te gebruiken. Waarschuwing 1. Deze verwarmer is alleen voor algemene verwarming binnenshuis.

Nadere informatie

Inhoud. 2 Easywalker june maxi cosi autostoel adapter 3 Maxi cosi autostoel adapter 3 Autostoel 4 Onderhoud 4 Garantiebepalingen NL - 1

Inhoud. 2 Easywalker june maxi cosi autostoel adapter 3 Maxi cosi autostoel adapter 3 Autostoel 4 Onderhoud 4 Garantiebepalingen NL - 1 1 2 3 4 5 Inhoud 2 Easywalker june maxi cosi autostoel adapter 3 Maxi cosi autostoel adapter 3 Autostoel 4 Onderhoud 4 Garantiebepalingen NL - 1 Easywalker june maxi cosi autostoel adapter Gefeliciteerd

Nadere informatie

Powerpack. gebruikshandleiding

Powerpack. gebruikshandleiding Powerpack gebruikshandleiding 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding De RMA powerpack is een hulpmiddel voor de begeleiding. Het vergemakkelijkt het duwen van een rolstoel gebruiker. De hulpmotor is niet ontworpen

Nadere informatie

1 Inleiding 1.1 Deze handleiding 3 1.1.1 Doel van deze handleiding 3 1.1.2 Wat vindt u in deze handleiding? 3 1.2 De Bea 3

1 Inleiding 1.1 Deze handleiding 3 1.1.1 Doel van deze handleiding 3 1.1.2 Wat vindt u in deze handleiding? 3 1.2 De Bea 3 Inhoud 1 Inleiding 1.1 Deze handleiding 3 1.1.1 Doel van deze handleiding 3 1.1.2 Wat vindt u in deze handleiding? 3 1.2 De Bea 3 2 Gebruik van de Bea 2.1 Vóór ingebruikname 5 2.2 Aanwijzingen voor gebruik

Nadere informatie

ALENTI. with people in mind

ALENTI. with people in mind ALENTI De comfortabele hygiëneliftstoel with people in mind 2 Alenti VEILIGHEID EN COMFORT De Alenti maakt integraal deel uit van een veilige, comfortabele badcyclus. Deze hygiëneliftstoel van ArjoHuntleigh

Nadere informatie

Inleiding.. 3. Productoverzicht.4. Belangrijke aanwijzingen voor uw veiligheid 5. Bewaar deze gebruiksaanwijzing.5

Inleiding.. 3. Productoverzicht.4. Belangrijke aanwijzingen voor uw veiligheid 5. Bewaar deze gebruiksaanwijzing.5 GEBRUIKSAANWIJZING Inhoudsopgave: Inleiding.. 3 Productoverzicht.4 Belangrijke aanwijzingen voor uw veiligheid 5 Bewaar deze gebruiksaanwijzing.5 Hoe creëer ik verschillende haarstijlen 7 2 Inleiding:

Nadere informatie

JBY 08 O Digitale badthermometer Gebruikshandleiding

JBY 08 O Digitale badthermometer Gebruikshandleiding NL JBY 08 O Digitale badthermometer Gebruikshandleiding Beurer GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm, Germany Tel.: +49 (0)731 / 39 89-144 Fax: +49 (0)731 / 39 89-255 www.beurer.de Mail: kd@beurer.de NEDERLANDS

Nadere informatie

Nederlandse gebruikershandleiding. Hoog-laag bad BAGHEERA

Nederlandse gebruikershandleiding. Hoog-laag bad BAGHEERA Nederlandse gebruikershandleiding Hoog-laag bad BAGHEERA 1 Het is van belang deze handleiding te lezen alvorens het Bagheera bad in gebruik te nemen. "Bagheera" hoog-laag bad, bedieningspaneel rechts:

Nadere informatie

Voor meer informatie kunt u onze website bezoeken.

Voor meer informatie kunt u onze website   bezoeken. NENKO Interactieve bubbelunit 200x15 cm met Kleurenschakelpaneel 1978A 3. Kleur Zoals afgebeeld. 4. Korte omschrijving Bubbleunits zijn van essentieel belang in elke snoezelruimte of snoezelhoek. Onze

Nadere informatie

NEDERLANDS. Installatie & Onderhoudsinstructies

NEDERLANDS. Installatie & Onderhoudsinstructies NEDERLANDS Installatie & Onderhoudsinstructies VEILIGHEID EN CORRECT GEBRUIK Om veiligheid en een lange levensduur van dit product te garanderen, zal u de bijgesloten instructies strikt in acht moeten

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing MultiMotion M9

Gebruiksaanwijzing MultiMotion M9 Gebruiksaanwijzing MultiMotion M9 Versie 1.2 juli 2018 1 VOORDAT U GEBRUIK GAAT MAKEN VAN DEZE ROLSTOEL DIENT U, EN INDIEN VAN TOEPASSING UW BEGELEIDER, EERST DEZE HANDLEIDING AANDACHTIG DOOR TE LEZEN.

Nadere informatie

AFVOER-/AANZUIGAPPARAAT RQN 1071 GEBRUIKSAANWIJZING

AFVOER-/AANZUIGAPPARAAT RQN 1071 GEBRUIKSAANWIJZING AFVOER-/AANZUIGAPPARAAT RQN 1071 GEBRUIKSAANWIJZING IN ONTVANGST NEMEN VAN HET APPARAAT INLEIDING TECHNISCHE GEGEVENS PLAATSEN VAN HET APPARAAT MONTAGE PLAATSEN VAN HET APPARAAT MONTAGE VAN DE TRANSPARANTE

Nadere informatie

Waterontharder VT1000. Gebruikers handleiding

Waterontharder VT1000. Gebruikers handleiding Waterontharder VT1000 Gebruikers handleiding Pagina 2 van 16 VT1000 rev1 Inhoudsopgave. Pagina 1. Belangrijke informatie. 4. 2. Algemeen. 5. 3. Installatie 6. 3.1. Inhoud levering 6. 3.2. Installeren 7.

Nadere informatie

ALENTI. with people in mind

ALENTI. with people in mind ALENTI De comfortabele hygiëneliftstoel with people in mind 2 Alenti VEILIGHEID EN COMFORT De Alenti maakt integraal deel uit van een veilige, comfortabele badcyclus. Deze hygiëneliftstoel van ArjoHuntleigh

Nadere informatie

HANDLEIDING. Sesame. Thermoplastic Tank Technologies

HANDLEIDING. Sesame. Thermoplastic Tank Technologies HANDLEIDING Sesame Thermoplastic Tank Technologies INSTALLATIE- EN GEBRUIKSAANWIJZING INHOUD 1. ALGEMEEN 3 2. BELANGRIJK 3 3. INSTALLATIE EXPANSIEVAT 4 4. GEBRUIK EXPANSIEVAT 5 5. VERVANGEN LUCHTCEL 5

Nadere informatie

STIGA PARK 107 M HD 8211-3042-02

STIGA PARK 107 M HD 8211-3042-02 STIGA PARK 107 M HD 8211-3042-02 S SVENSKA 1 2 3 4 5 7 A B 6 SVENSKA 8 9 X Z S Y W V 10 NEDERLANDS NL SYMBOLEN Op de machine ziet u de volgende symbolen om u eraan te herinneren dat voorzichtigheid en

Nadere informatie

1. Veiligheidsmaatregelen en waarschuwingen

1. Veiligheidsmaatregelen en waarschuwingen Inhoudsopgave 1. Veiligheidsmaatregelen en waarschuwingen...1 2. Locatie van de Data Link Connector (DLC)...2 3. Product informatie...3 3.1 Beschrijving van het product...3 3.2 Product Specificaties...4

Nadere informatie

Handleiding Digitale Thermostaat elektrische Handdoekradiatoren

Handleiding Digitale Thermostaat elektrische Handdoekradiatoren Handleiding Digitale Thermostaat elektrische Handdoekradiatoren De BeauHeat digitale thermostaat is een digitale klokthermostaat voor automatische bediening van elektrische handdoekradiatoren. Een externe

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Veiligheid WIRELESS POWER SYSTEM 320SY

1 Inleiding. 2 Veiligheid WIRELESS POWER SYSTEM 320SY 1 Inleiding Met onze TRUST WIRELESS POWER 300 serie kunt u uw elektrische apparatuur op afstand bedienen zonder uit uw stoel op te hoeven staan. Het WIRELESS POWER systeem is uit te breiden met afstandbedieningen,

Nadere informatie

ALCT 6/24-2 GEBRUIKSAANWIJZING

ALCT 6/24-2 GEBRUIKSAANWIJZING ALCT 6/24-2 GEBRUIKSAANWIJZING [1] b c g d f e a [2] 0,5 1 2 NL Gebruiksaanwijzing ALCT 6/24-2 VOORWOORD Geachte klant, Dank u voor de aanschaf van de ANSM ANN lader ALC T 6-24/2. Deze gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

Focus LCD PRO Electronic (PPVE) ELEKTRISCHE DOORSTROMER VOOR TAPWATER

Focus LCD PRO Electronic (PPVE) ELEKTRISCHE DOORSTROMER VOOR TAPWATER Focus LCD PRO Electronic (PPVE) ELEKTRISCHE DOORSTROMER VOOR TAPWATER Gebruikershandleiding Rev. 1808GG Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Veiligheidsinstructies.. 2 Bediening Focus LCD Electronic (PPE2)...

Nadere informatie