HANDLEIDING EXAMENRESULTATEN INTERACTIEF

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HANDLEIDING EXAMENRESULTATEN INTERACTIEF"

Transcriptie

1 HANDLEIDING EXAMENRESULTATEN INTERACTIEF versie 1.2, september 2015 Copyright 2015 VO-raad Alle rechten voorbehouden. Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteursrechthebbende.

2 1.1 Downloaden rapport Het ManagementVenster is beschikbaar op school- en bestuursniveau en per niveau zijn er verschillende rapporten in het ManagementVenster. Het rapport Examenresultaten interactief is beschikbaar op school- en bestuursniveau. Om in het ManagementVenster te komen, logt u in op mijn.vensters.nl. In het ManagementVenster heeft u de gebruikersrechten van een school nodig om gegevens op schoolniveau te mogen zien. Wilt u gegevens op bestuursniveau bekijken, dan hebt u in ManagementVenster de gebruikersrechten van alle locaties nodig. De gebruikersbeheerder van uw school kan u deze rechten verschaffen. Vanuit het beheervenster komt u in het ManagementVenster door op de tegel ManagementVenster te klikken. Wanneer u rechten heeft voor meerdere scholen, kunt u van school wisselen met de knop rechtsboven in het venster. Om een rapportage te downloaden, kiest u eerst de school waarvoor u het rapport wilt inzien. Vervolgens kiest u de tegel van het gewenste rapport, in dit geval Examenresultaten interactief. Op de volgende pagina klikt u op downloaden om het rapport te downloaden. Afhankelijk van uw persoonlijke instellingen op uw computer wordt het rapport direct geopend of opgeslagen op uw computer.

3 1.2 Programmavereisten Het rapport heeft het bestandsformaat.twbx, dit betekent dat u het programma Tableau Reader nodig heeft om het rapport te kunnen openen. Tableau is een programma waarbij u zelf kunt kiezen welke data u weergegeven wilt zien. Tableau Reader staat niet standaard op uw computer, maar is wel gratis te downloaden vanaf het internet. U vindt het programma hier: of door te klikken op de link onder de knop Downloaden. Als u Tableau Reader geïnstalleerd heeft, opent het rapport zich vanzelf. Mocht dit niet het geval zijn, sla dan het rapport op en klik op Open.

4 1.3 Toelichting rapport Deze handleiding geeft een toelichting bij de zeven tabbladen uit dit rapport. In het rapport vindt u vanaf september de voorlopige examenresultaten en vanaf december de definitieve (complete) examenresultaten. De tabbladen betreffen het slaagpercentage, de centrale examencijfers en het verschil tussen het schoolexamen (se) en het centraal examen (ce) van uw school. U kunt de cijfers inzien, analyseren en vergelijken met het landelijk gemiddelde. Dit rapport heeft zeven tabbladen: 1. Landelijk beeld 2. Slaagpercentage 3. Trend slaagpercentage 4. Centraal examen 5. Trend Centraal examen 6. Verschil se-ce 7. Trend verschil se-ce U kunt van tabblad wisselen via de knoppen aan de onderkant van het scherm. Per tabblad zijn er verschillende filters die u aan of uit kunt zetten om die onderdelen in het rapport te selecteren die voor u belangrijk zijn. In de handleiding hieronder vindt u eerst meer informatie over wat de tabbladen u tonen. Daarna wordt uitgelegd hoe de verschillende filters werken Landelijk beeld Dit tabblad toont u het slaagpercentage, het CE-cijfer en het SE-CE verschil van al uw afdelingen afgezet tegen het landelijk gemiddelde van de afgelopen vijf jaar. De grijze lijn is het landelijk gemiddelde, de blauwe lijn is uw school.

5 Wanneer u klikt op een van de percentages ziet u de zogenaamde tooltip verschijnen. In de tooltip ziet u het desbetreffende schooljaar, het onderwijssoort+leerweg en bijvoorbeeld het landelijke slaagpercentage en het slaagpercentage van uw school Slaagpercentage Dit is een interactief tabblad. U kunt in één oogopslag zien hoe uw school het gedaan heeft: Groen betekent dat de school bij de 25% best presterende scholen hoort, bij een grijze balk heeft de school een percentiel tussen de 25 en 75, rood betekent dat de school bij de 25% slechtst presterende scholen hoort. De grijze verticale streepjes geven het landelijk gemiddelde weer. Als u met uw muis over een van de balken gaat, ziet u een tooltip die u meer informatie geeft. Aan de rechterkant van het interactieve tabblad vindt u verschillende filters. De filters waarmee u deze resultaten verder kunt analyseren, zijn: Schooljaar Slaagpercentage Verschil t.o.v. vorig jaar

6 1.3.3 Trend slaagpercentage De blauwe lijn geeft de trend in slaagpercentage van uw school aan over de afgelopen vijf jaar. De kleuren van de balken geven aan in welk percentiel uw school valt per jaar. Als u met uw muis op een van de bolletjes in de blauwe lijn gaat staan, verschijnt er een tooltip. => tooltip Aan de rechterkant vindt u de volgende filters: Onderwijssoort Slaagpercentage Centraal examen In dit tabblad ziet u het gemiddelde cijfer dat behaald is voor het centraal examen per onderwijssoort en per vak. De kleuren van de balken geven aan of de school bij de beste of slechtste 25% hoort of dat het een percentiel heeft tussen de 25 en 75%. Het grijze streepje geeft het landelijk gemiddelde weer.

7 In de tweede kolom staat het verschil ten opzichte van vorig jaar, in de kolom daarnaast het percentiel waarin de school valt en tenslotte het aantal deelnemers. Aan de rechterkant van het interactieve tabblad vindt u de volgende filters: Schooljaar Onderwijssoort Ce-cijfer Percentage voldoende Verschil t.o.v. vorig jaar Toon CSPE vakken Trend centraal examen Dit tabblad laat de trend zien van de centraal examencijfers per onderwijssoort en per vak. Bovenin ziet u om welk onderwijssoort het gaat. Onderaan de tabel kunt u zien over welk schooljaar de cijfers gaan. De blauwe lijn geeft de trend in ce-cijfers van uw school aan over de afgelopen vijf jaar als die beschikbaar is. De kleuren van de balken geven aan in welk kwartiel uw school valt per jaar. Aan de rechterkant vindt u de volgende filters: Onderwijssoort Ce-cijfer Percentage voldoende Toon CSPE vakken Vakomschrijving Daarnaast vindt u rechts onderin een extra filter, waarbij u in een oogopslag alle moderne talen kunt zien of alle exacte vakken.

8 1.3.6 Verschil se-ce In dit tabblad wordt het verschil tussen het schoolexamen en het centraal examen getoond per onderwijssoort en per vak. Het verschil se-ce wordt berekend door van alle vakken die een schoolexamen en een centraal examen kennen de verschilscore te berekenen en hier het gemiddelde van te nemen. Een verschil kleiner dan 0,5 of een negatief verschil (waarbij se-cijfer lager is dan ce-cijfer) wordt gezien als een gering verschil. Dit is te zien aan de groene kleur van de balk. Een verschil dat groter is dan 0,5 wordt gezien als een groot verschil en is te zien in de tabel aan de oranje kleur van de balk. Een verschil groter dan 1,0 wordt gezien als een zeer groot verschil en is te zien aan de rode kleur van de balk. Met het grijze streepje wordt het landelijk gemiddelde aangegeven. U kunt ook het verschil ten opzichte van vorig jaar en het percentiel zien. Als u met uw muis over een van de balken gaat, verschijnt er een tooltip. Aan de rechterkant van het interactieve tabblad vindt u verschillende filters. De filters waarmee u deze resultaten verder kunt analyseren zijn: Schooljaar Onderwijssoort Verschil se-ce Ce-cijfer Verschil t.o.v. vorig jaar Trend verschil se-ce

9 Hier vindt u informatie over de trend in het verschil tussen schoolexamen en centraal examen van uw school over de afgelopen vijf schooljaren. De lijn geeft de trend weer en de balken de percentielscore. Aan de kleur van de lijn kunt u ook zien of het gaat om een gering verschil (groen), groot verschil (oranje) of zeer groot verschil (rood). De filters die u hier kunt instellen zijn: Onderwijssoort Verschil se-ce Ce-cijfer Vakomschrijving 1.4 Uitleg instellen filters Dropdownmenu Via de dropdownmenu s kunt u selecteren welke onderwijssoort en welk schooljaar u wilt weergeven door het vinkje in het hokje weg te halen. Onderaan kunt u ook nog aangeven of u alle vakken, alleen CSPE vakken of alleen niet CSPE vakken wilt zien. Blauwe balken Met de blauwe balken kunt u filteren op onderwijssoort. Klik hiervoor op een onderwijssoort om alleen deze te tonen. Houdt de ctrl-toets ingedrukt en klik op nog een onderwijssoort om twee onderwijssoorten te tonen, houdt de ctrl-toets ingedrukt en klik op nog een onderwijssoort om een derde onderwijssoort te tonen, etc. Paarse balken De smalle donkerpaarse balk in de lichtpaarse balk geeft aan tussen welke percentages uw school scoort. Via de grijze schuifbalk links kunt u een minimum percentage aangeven, via de schuifbalk rechts een maximum. Wanneer u dit doet, worden alleen de gegevens getoond die boven het minimum en onder het maximum vallen.

10 1.5 Exporteren vanuit Tableau Mocht u het hele rapport in pdf willen of een specifieke grafiek als plaatje in een ander document willen gebruiken, dan biedt Tableau Reader diverse mogelijkheden voor het exporteren van de gegevens van uw school. Hieronder leggen we de verschillende mogelijkheden uit. N.B. Als u wilt exporteren uit Tableau dient de presentatiemodus uit heeft staan. Dit doet u door rechtsonder te klikken op het onderstaande icoontje. Hoe exporteer ik het.twbx bestand naar een.pdf? Ga naar het tabblad dat u wilt exporteren. In het Tableaurapport klikt u linksboven op File en Print to PDF. In dit menu kunt u kiezen welke onderdelen van het rapport u precies in het pdf-bestand wilt opnemen. Als u het hele rapport wilt, kiest u voor Entire Workbook, als u alleen het huidige tabblad wilt, kiest u voor Active sheet. Klik op OK en sla het bestand ergens op uw computer op. Hoe exporteer ik een tabblad als afbeelding? Ga naar het tabblad waaruit u wilt exporteren. Kies vervolgens in de balk bovenin voor Dashboard. Klik op Export Image. Kies de gewenste locatie waar u het wilt opslaan en klik op Opslaan.

11 De afbeelding kunt u terugvinden in de locatie waar u de afbeelding heeft opgeslagen. Hoe exporteer ik een grafiek als afbeelding? U kunt ook een specifieke tabel uit een tabblad downloaden. Druk hiervoor rechtsboven in de grijze balk van de tabel op het pijltje. Kies hier voor Go to sheet. De tabel verschijnt nu als losse tabel. Kies vervolgens in de balk bovenin voor Dashboard. Klik op Export Image. Kies de gewenste locatie en klik op Opslaan. De afbeelding kunt u terugvinden in de locatie waar u de afbeelding heeft opgeslagen. Hoe exporteer ik gegevens uit een grafiek naar Excel? U kunt de data ook exporteren naar Excel. Ga naar het gewenste tabblad. Door te klikken op een afbeelding kunt u een afbeelding selecteren met uw muis. Klik op Worksheet. Kies vervolgens voor Export en Crosstab to Excel. Kies de gewenste locatie en klik op opslaan. De afbeelding kunt u terugvinden in de locatie waar u de afbeelding heeft opgeslagen. 1.6 Verdere ondersteuning Op vindt u onder het kopje ManagementVenster meer informatie over de diverse rapporten. Voor veelgestelde vragen door scholen en de antwoorden bezoekt u faq.vensters.nl. In het beheervenster van ManagementVenster vindt u tevens de instructievideo. Mocht u aan de slag willen met uw data en hier vragen of ondersteuning bij willen door een van onze medewerkers, bel of mail dan met onze servicedesk. De servicedesk is bereikbaar via servicedesk@kennisnet.nl. Of telefonisch tijdens kantooruren op

Starten met ManagementVenster Handleiding ManagementVenster

Starten met ManagementVenster Handleiding ManagementVenster Starten met ManagementVenster Handleiding ManagementVenster VO-raad februari 2017 Creative Commons Naamsvermelding- NietCommercieel- GeenAfgeleideWerken. Met vragen kunt u contact opnemen met onze servicedesk

Nadere informatie

Handleiding ManagementVenster

Handleiding ManagementVenster Handleiding ManagementVenster Copyright 2014 Stichting Schoolinfo Inhoudsopgave Voorwoord...3 1. Gebruiksaanwijzing...4 2. Het ManagementVenster...6 3. De ManagementVensterproducten op schoolniveau...8

Nadere informatie

Handreiking vergelijken op Scholenopdekaart.nl

Handreiking vergelijken op Scholenopdekaart.nl Handreiking vergelijken op Scholenopdekaart.nl versie 2.0, Copyright 2016 VO-raad Alle rechten voorbehouden. Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand,

Nadere informatie

VO2020- scan. Handleiding bestuursrapportage met schoolambities. Versie 1.0, april 2015

VO2020- scan. Handleiding bestuursrapportage met schoolambities. Versie 1.0, april 2015 VO2020- scan Handleiding bestuursrapportage met schoolambities Versie 1.0, april 2015 Copyright 2015 Stichting Schoolinfo Alle rechten voorbehouden. Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

!! SHZG enquête Handleiding rapportage december ! Inleiding

!! SHZG enquête Handleiding rapportage december ! Inleiding !! SHZG enquête 2012-2013 Handleiding rapportage december 2013! Inleiding! Stichting Het Zelfstandig Gymnasium heeft haar jaarlijkse enquête geïntegreerd in Vensters VO. In dit AnalyseVenster staan de

Nadere informatie

VO2020- scan. Handleiding bestuursrapportage met bestuursambities. Versie 1.0, april 2015

VO2020- scan. Handleiding bestuursrapportage met bestuursambities. Versie 1.0, april 2015 VO2020- scan Handleiding bestuursrapportage met bestuursambities Versie 1.0, april 201 Copyright 201 Stichting Schoolinfo Alle rechten voorbehouden. Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

VO2020- scan. Handleiding schoolrapportage

VO2020- scan. Handleiding schoolrapportage VO2020- scan Handleiding schoolrapportage Versie 1.0, april 2015 Copyright 2015 Stichting Schoolinfo Alle rechten voorbehouden. Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd

Nadere informatie

Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie

Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie 6a Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie Datum Juni 2012 V3.0 Inhoudsopgave 1. Naar CareAssist internet urenregistratie 3 1.1 Toegang tot CareAssist internet urenregistratie 3 1.2 Toevoegen

Nadere informatie

Handleiding Magister (versie voor ouders/leerlingen: Picasso Lyceum sep. 2012)

Handleiding Magister (versie voor ouders/leerlingen: Picasso Lyceum sep. 2012) 1 Handleiding Magister (versie voor ouders/leerlingen: Picasso Lyceum sep. 2012) Inloggen Als eerste logt u in de Web-Portal van Magister in. U komt hier via de website van school, www.picasso-lyceum.nl.

Nadere informatie

BRABANTSCAN HANDLEIDING VOOR DE BRABANTSCAN INHOUD

BRABANTSCAN HANDLEIDING VOOR DE BRABANTSCAN INHOUD BRABANTSCAN HANDLEIDING VOOR DE BRABANTSCAN INHOUD Gebruik Brabantscan... 2 Functionaliteiten dashboard... 2 Gelaagde kaarten... Extra opties... Gebruik database... 1 GEBRUIK BRABANTSCAN De eerste pagina

Nadere informatie

Inleiding. 2 Copyright 2017 Abrona, Huis ter Heide.

Inleiding. 2 Copyright 2017 Abrona, Huis ter Heide. Inleiding Abrona vindt het belangrijk om de zelfstandigheid en eigen regie van cliënten zoveel mogelijk te ondersteunen. Een manier om hier aan bij te dragen is het gebruik van het cliëntportaal in het

Nadere informatie

Deelnemers Arrangementenmonitor. Maarten Thönissen / Joost Assendelft

Deelnemers Arrangementenmonitor. Maarten Thönissen / Joost Assendelft Aan: Deelnemers Arrangementenmonitor Van: Maarten Thönissen / Joost Assendelft Betreft: Instructie gebruik Dashboard Arrangementenmonitor Datum: 18-5-2016 Inloggen Het Online-dashboard van de Arrangementenmonitor

Nadere informatie

3. Mijn Vf Aanpassen schermweergave en downloaden gegevens

3. Mijn Vf Aanpassen schermweergave en downloaden gegevens A.1 Vergroten van de scherminhoud A. Klik op de knop De informatie op de pagina wordt over de hele schermbreedte weergegeven, doordat het menu aan de linkerkant op de pagina niet wordt getoond..2 Verkleinen

Nadere informatie

Tips en Trucs voor gebruik website

Tips en Trucs voor gebruik website Tips en Trucs voor gebruik website De werkgroep communicatie (die de bedenkers van de website zijn) willen heel graag dat iedere doelgroep de website gaat begrijpen en er mee kan omgaan. Daarom zetten

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Inhoud Inleiding... 2 1. Image Manager hoofdscherm...3 1.1 Onderdelen van het venster...3 1.2 Het scherm veranderen...3 1.2.1

Nadere informatie

Instructieblad. 6.1 PDF-bestand downloaden

Instructieblad. 6.1 PDF-bestand downloaden 6.1 PDF-bestand downloaden PDF-bestand downloaden Als je teksten, foto s of muziek van het internet wil opslaan op je computer, noem je dat downloaden. De teksten, foto s en de muziek noemen we bestanden.

Nadere informatie

Starten met Scholen op de kaart Handleiding Scholen op de kaart

Starten met Scholen op de kaart Handleiding Scholen op de kaart Starten met Scholen op de kaart Handleiding Scholen op de kaart VO-raad februari 2017 Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken. Met vragen kunt u contact opnemen met onze servicedesk

Nadere informatie

Om in Magister te kunnen inloggen, gaat u naar de website van de school (www.alfrink.nl). U kiest dan voor Magister.

Om in Magister te kunnen inloggen, gaat u naar de website van de school (www.alfrink.nl). U kiest dan voor Magister. Handleiding Magister Om in Magister te kunnen inloggen, gaat u naar de website van de school (www.alfrink.nl). U kiest dan voor Magister. In het volgende scherm dat verschijnt, kunt u uw gebruikersnaam

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL COLLECTE SYSTEEM (DCS)

HANDLEIDING DIGITAAL COLLECTE SYSTEEM (DCS) HANDLEIDING DIGITAAL COLLECTE SYSTEEM (DCS) Fonds verstandelijk gehandicapten Mei 2015 Inhoudsopgave HOE KOM IK IN HET SYSTEEM?... - 3 - UITLEG PER FUNCTIE... - 4 - Algemeen - 4 - Home - 4 - Plaatselijke

Nadere informatie

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen DOCENTEN HANDLEIDING Oktober 2009 E-mail: bedrijfsopleidingen@lumc.nl 2009 Alle rechten voorbehouden LUMC-Bedrijfsopleidingen Behoudens de in of krachtens

Nadere informatie

Leerling administratie

Leerling administratie Leerling administratie Magister 5 Versie: 1-2011 Handleiding Cijfer administratie Als het de eerste keer is dat u Magister gaat opstarten, dan is het beter dat u eerst de handleiding Algemene voorbereidingen

Nadere informatie

FAQ (veel gestelde vragen) nieuwe website

FAQ (veel gestelde vragen) nieuwe website FAQ (veel gestelde vragen) nieuwe website De werkgroep communicatie (die de bedenkers van de website zijn) willen heel graag dat iedere doelgroep de website gaat begrijpen en er mee kan omgaan. Daarom

Nadere informatie

HydroNET handleiding

HydroNET handleiding HydroNET handleiding Applicatie HydroView HydroLogic Systems BV HydroLogic Systems BV Postbus 2177 3800 CD Amersfoort 033 4753535 hydrologic.nl P401 augustus 2016 Inhoud 1 Applicatie HydroView... 1 1.1

Nadere informatie

Wegwijs in de wereld van internet

Wegwijs in de wereld van internet Wegwijs in de wereld van internet Werkbladen les 5 voor Windows Vista (Windows Mail) Hannie van Osnabrugge Vijfde, herziene druk bussum 2010 Deze werkbladen horen bij Wegwijs in de wereld van internet

Nadere informatie

Aan de slag met AdminView

Aan de slag met AdminView Aan de slag met AdminView uitgebreide handleiding S for Software B.V. Gildeweg 6 3771 NB Barneveld tel 0342 820 996 fax 0342 820 997 e-mail info@sforsoftware.nl web www.sforsoftware.nl Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden

Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden Stichting Stem Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden versie 160628 Stem Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Handleiding LCC Benchmarking Tool

Handleiding LCC Benchmarking Tool Handleiding LCC Benchmarking Tool Stap1. De tool http://benchmarking.zorgenbouw.nl opent met de onderstaande pagina. Op de openingspagina voert u uw gebruikersnaam en wachtwoord in die u van de beheerder

Nadere informatie

emscreator PageBuilder Korte uitleg van werkwijze en functies

emscreator PageBuilder Korte uitleg van werkwijze en functies Inhoudsopgave: emscreator PageBuilder Korte uitleg van werkwijze en functies Starten van de PageBuilder Overzicht linker PageBuilder menu Overzicht rechter PageBuilder menu Modules, rijen en templates

Nadere informatie

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl Handleiding Service Apotheken Serviceapotheek.tevreden.nl Inhoud 1. Inloggen op Serviceapotheek.tevreden.nl 3 2. Dashboard 4 Rapportcijfers 4 Toon resultaten 4 Download in PDF 4 Startdatum / Einddatum

Nadere informatie

AEOLUS. Rapportage. Aeolus Front V1 /

AEOLUS. Rapportage. Aeolus Front V1 / AEOLUS V1 AEOLUS RAPPORTAGE Rapportage Aeolus Front V1 / 4-9-2018 V1 / AEOLUS RAPPORTAGE Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen

Nadere informatie

NEW WAVE TEXTILES HANDLEIDING WEBSHOP

NEW WAVE TEXTILES HANDLEIDING WEBSHOP NEW WAVE TEXTILES HANDLEIDING WEBSHOP 0 INHOUD 1. Snel bestellen 2 2. Mijn Account 3 3. Product zoeken 5 4. Productinformatie quickview 6 5. Productinformatie uitgebreid 8 6. Winkelkar bestelling plaatsen

Nadere informatie

Inhoud Handleiding van de Bestuurdersportal... 1 Knoppenoverzicht... 3 Introductie Hoe kom ik bij de Bestuurdersportal? Hoofdmenu...

Inhoud Handleiding van de Bestuurdersportal... 1 Knoppenoverzicht... 3 Introductie Hoe kom ik bij de Bestuurdersportal? Hoofdmenu... 1 Inhoud Handleiding van de... 1 Knoppenoverzicht... 3 Introductie... 4 1. Hoe kom ik bij de?... 5 2. Hoofdmenu... 6 2.1 Onderwerpen... 6 2.2 Mijn rapportage... 6 2.3 Laatste nieuws... 7 3. Overzicht van

Nadere informatie

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen CURSISTEN HANDLEIDING November 2009 E-mail: bedrijfsopleidingen@lumc.nl 2009 Alle rechten voorbehouden LUMC-Bedrijfsopleidingen Behoudens de in of

Nadere informatie

fotofabriek.nl Handleiding software downloaden & installeren

fotofabriek.nl Handleiding software downloaden & installeren fotofabriek.nl Handleiding software downloaden & installeren DOWNLOADEN Kies je besturingsysteem (windows of mac) en klik op downloaden. Het downloaden start automatisch en het installatiebestand kun je

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Gebruiker. Versie 2.0.0.26 22 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Gebruiker. Versie 2.0.0.26 22 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Gebruiker Versie 2.0.0.26 22 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Schermindeling... 6 2 Beheerportal...

Nadere informatie

Handleiding Extractie patiëntenbestand

Handleiding Extractie patiëntenbestand Handleiding Extractie patiëntenbestand Auteurs Diverse medewerkers PharmaPartners B.V. Redactie PharmaPartners Redactie 18 maart 2014 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Aanpassingen voor Picasa versie 3.9

Aanpassingen voor Picasa versie 3.9 Wegwijs in digitale foto's Aanpassingen voor Picasa versie 3.9 Hannie van Osnabrugge Tweede, herziene druk bussum 2012 Deze aanpassingen voor Picasa versie 3.9 horen bij de tweede, herziene druk van Wegwijs

Nadere informatie

Stappenplan gebruik enquêtetool

Stappenplan gebruik enquêtetool Bijlage 2 Stappenplan gebruik enquêtetool Bij patiënteninbreng bij de totstandkoming van wetenschapsagenda s 1 Inloggen De enquêtetool is bereikbaar vanaf elke computer met een internetaansluiting en uitsluitend

Nadere informatie

1 Instellingen voor Clieop-bestanden

1 Instellingen voor Clieop-bestanden U kunt vanuit Reeleezee betalingsopdrachten aanmaken en deze in de vorm van een ClieOp - bestand exporteren. ClieOp (CliëntOpdrachten) is de naam van het elektronische bestand dat zakelijke cliënten gebruiken

Nadere informatie

HANDLEIDING ADVIES.TEVREDEN.NL

HANDLEIDING ADVIES.TEVREDEN.NL HANDLEIDING ADVIES.TEVREDEN.NL Adfiz Freemium Pagina 1 van 14 Inhoudsopgave Inloggen Advies.tevreden.nl... 3 Wijzig uw wachtwoord... 4 Dashboard... 5 Rapportcijfers... 5 Toon resultaten van:... 5 Bekijk

Nadere informatie

Basis Excel cursus 2013

Basis Excel cursus 2013 Basis Excel cursus 2013 Learnit Training Gratis cursus Excel 2013 Deze Learnit cursus is ontwikkeld om u een indruk te geven van het rekenprogramma Excel 2013 en haar mogelijkheden. In zes lessen leert

Nadere informatie

Om te onthouden. : www.stedelijk-college.nl. Wachtwoord : Stedelijk College 1 Magister. Versie september 2013

Om te onthouden. : www.stedelijk-college.nl. Wachtwoord : Stedelijk College 1 Magister. Versie september 2013 MAGISTER Om te onthouden Website : www.stedelijk-college.nl Inlognaam : Wachtwoord : Versie september 2013 Stedelijk College 1 Magister Voorwoord Geachte ouders, verzorgers, Bij de invoering van de ipad

Nadere informatie

Handleiding. Online database met duizenden activiteiten.

Handleiding. Online database met duizenden activiteiten. Handleiding Online database met duizenden activiteiten www.doenkids.nl /DoenKids @DoenKids @doenkids Inhoudsopgave Samenvatting 3 Inloggen in DoenKids 4 Activiteiten kiezen 5 Activiteiten zoeken 5 Activiteit

Nadere informatie

Gebruikershandleiding veiligheidsdashboard systeem

Gebruikershandleiding veiligheidsdashboard systeem Gebruikershandleiding veiligheidsdashboard systeem Auteur: Status document: W. Koolschijn DEFINITIEF Gebruikershandleiding veiligheidsdashboard systeem V1.1 1-12-2014 Pagina 1 van 21 Inhoudsopgave 1. Inleiding...

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding voor patiënten. Met web applicatie Tropaz 2.0

Gebruikers Handleiding voor patiënten. Met web applicatie Tropaz 2.0 Gebruikers Handleiding voor patiënten Met web applicatie Tropaz 2.0 Trombosedienst Leiden Poortgebouw Rijnsburgerweg 10 2333 AA Leiden Telefoon: 071-5262449 E-mail: trombosedienst@lumc.nl www.trombosedienst-leiden.nl

Nadere informatie

Handleiding online Factsheetmodule

Handleiding online Factsheetmodule Handleiding online Factsheetmodule Sportvissers hebben eigenlijk maar twee dingen nodig: goed viswater en een goede visstand. De zorg voor goed viswater met een goede visstand is dan ook de belangrijkste

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

RAPPORTAGESMODULE HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology

RAPPORTAGESMODULE HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology RAPPORTAGESMODULE HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.NL 20-2-2017 Versie 2.0 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over de Rapportagesmodule... 4 1.2 Doel van deze instructie...

Nadere informatie

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten.

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten. Versie 1.0 23.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over

Nadere informatie

Extra les Werken met Windows Live Mail 2012

Extra les Werken met Windows Live Mail 2012 Wegwijs in Windows 8 Extra les Werken met Windows Live Mail 2012 Hannie van Osnabrugge u i t g e v e r ij c o u t i n h o c bussum 2013 Deze extra les over het werken met Windows Live Mail 2012 hoort bij

Nadere informatie

Leiden - Roelofarendsveen. Handleiding Magister

Leiden - Roelofarendsveen. Handleiding Magister Leiden - Roelofarendsveen Handleiding Magister Inhoud Handleiding Magister Bonaventuracollege Leiden Roelofarendsveen.... 3 Toegang tot de site.... 4 Het vandaag scherm.... 5 Agenda... 6 Cijfers... 7 Aanwezigheid...

Nadere informatie

Handleiding - Nieuwe virtuele werkomgeving (medewerkers)

Handleiding - Nieuwe virtuele werkomgeving (medewerkers) Handleiding - Nieuwe virtuele werkomgeving (medewerkers) Onderwerp : Nieuwe virtuele werkomgeving (medewerkers) Datum : Januari 2014 Versie : 1.0 Auteur(s) Organisatie : Team Functioneel Applicatiebeheer

Nadere informatie

Files\Content.Outlook\J0T7FZQ8\Handleiding extra beveiligen certificaat.docx

Files\Content.Outlook\J0T7FZQ8\Handleiding extra beveiligen certificaat.docx Back-up maken van uw certificaat Open Internet Explorer en kies rechts bovenin voor het menu Extra. Ga vervolgens naar Internetopties (onderste) en klik in het venster wat geopend wordt op het tabblad

Nadere informatie

Handleiding voor het toevoegen van eigenschappen aan een product in Woocommerce

Handleiding voor het toevoegen van eigenschappen aan een product in Woocommerce Handleiding voor het toevoegen van eigenschappen aan een product in Woocommerce Stap 1: Na het inloggen op het beheerdersgedeelte komt u uit op uw dashboard. Van daaruit kunt u aan de linkerkant uw muis

Nadere informatie

Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden Carrosserie

Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden Carrosserie Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden Carrosserie Stichting Stem Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden Carrosserie versie 201612 Stem Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag

Nadere informatie

Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden

Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden Stichting Stem Handleiding Toetssysteem deelnemers aanmelden versie 160628 Stem Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Gezondheidsmonitor Jeugd Handleiding gebruik dashboard

Gezondheidsmonitor Jeugd Handleiding gebruik dashboard Gezondheidsmonitor Jeugd 2015-2016 Handleiding gebruik dashboard 1) Op de beginpagina van het dashboard staat achtergrondinformatie over het onderzoek. De grijze balk met icoontjes bovenaan kunt u negeren,

Nadere informatie

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software Handleiding Zarafa Webapp The Best Open Source Email & Collaboration Software Door: Campai BV Tel. : 079-3637050 Tel. Support: 079-3637051 Gemaakt op: 22-03- 2013 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Settings (instellingen)...

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over AdminView

Veelgestelde vragen over AdminView Veelgestelde vragen over AdminView S for Software B.V. Gildeweg 6 3771 NB Barneveld tel 0342 820 996 fax 0342 820 997 e-mail info@sforsoftware.nl web www.sforsoftware.nl Inhoudsopgave 1. Algemeen... 2

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten. Met web applicatie Tropaz 2.0

Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten. Met web applicatie Tropaz 2.0 Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten Met web applicatie Tropaz 2.0 Ondervindt u problemen bij het gebruik van het programma Tropaz, neemt u dan contact op met uw eigen trombosedienst. 2012

Nadere informatie

HANDLEIDING SPORTLINK CLUB DEELNEMERSLIJSTEN

HANDLEIDING SPORTLINK CLUB DEELNEMERSLIJSTEN HANDLEIDING SPORTLINK CLUB DEELNEMERSLIJSTEN Sportlink Services 28-3-2013 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 2 1.1 De handleiding... 2 1.2 Onvolkomenheden... 2 2. AAN DE SLAG MET DE FUNCTIONALITEIT DEELNEMERSLIJSTEN...

Nadere informatie

Hoe maak ik een mooie kalender?

Hoe maak ik een mooie kalender? Hoe maak ik een mooie kalender? Om een leuke nieuwe kalender te maken kunt u op onze website kijken voor een mooie kalender die u wilt maken. U kunt nu met uw eigen foto s een heel persoonlijke kalender

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland Inhoud 1. Image Manager hoofdscherm... 2 1.1 Onderdelen van het venster... 2 1.2 Het scherm veranderen... 2 1.3 Een andere

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Beheerder Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Nieuws... 6 2 Beheerportal... 8 2.1 Inloggen...

Nadere informatie

(Ledenadministratie) Selectie maken

(Ledenadministratie) Selectie maken Ledenadministratie, overzichten en selecties (Ledenadministratie) Selectie maken Met Scipio Online kunt u volledig naar eigen wens overzichten genereren. Hiervoor gebruikt u de optie Selecties maken. In

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

EDUscope Dossier Werken met Journalen

EDUscope Dossier Werken met Journalen EDUscope Dossier Werken met Journalen EDUscope versie 3.7.0 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830 1 INHOUD 2 Inleiding... 3 3 Individueel leerlingjournaal... 3 3.1 Journaalregels toevoegen:... 3 3.2

Nadere informatie

Transparantieportaal Zorg. Handleiding Indicatorenrapportages Transparantieportaal Zorg. Versie

Transparantieportaal Zorg. Handleiding Indicatorenrapportages Transparantieportaal Zorg. Versie Transparantieportaal Zorg Handleiding Indicatorenrapportages Transparantieportaal Zorg Versie 29-01-2016 Contact DICA Servicedesk: E-mail: dica-servicedesk@mrdm.nl Telefoon: 088-57 000 10. Inhoudsopgave

Nadere informatie

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3.

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3. 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 02 08 4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 03

Nadere informatie

Rapportages instellen

Rapportages instellen Versie 2.0 Introductie In Finchline is het mogelijk om over de ingestelde widgets (grafische weergaven) een rapportage te ontvangen en versturen in PDF of Excel. In deze handleiding komen alle opties,

Nadere informatie

Deel 1: PowerPoint Basis

Deel 1: PowerPoint Basis Deel 1: PowerPoint Basis De mogelijkheden van PowerPoint als ondersteunend middel voor een gedifferentieerde begeleiding van leerlingen met beperkingen. CNO Universiteit Antwerpen 1 Deel 1 PowerPoint Basis

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor de persoonlijke verpakking.

Gebruikershandleiding voor de persoonlijke verpakking. Gebruikershandleiding voor de persoonlijke verpakking. In de volgende schermen staan stap voor stap de mogelijkheden uitgelegd van het maken van een persoonlijke verpakking. Uiteraard streven wij erna

Nadere informatie

Publiceren basisrooster

Publiceren basisrooster Publiceren basisrooster Inleiding Op deze pagina DESKTOP In dit hoofdstuk laten we u zien hoe u het rooster kunt publiceren zodat het zichtbaar wordt in het portal en in de app. Ook ziet u hoe u eenvoudig

Nadere informatie

U logt in op huizenmarkt.nl en gaat naar Mijn Huizenmarkt waar u het tabblad Mijn afbeeldingen kiest.

U logt in op huizenmarkt.nl en gaat naar Mijn Huizenmarkt waar u het tabblad Mijn afbeeldingen kiest. Foto s toevoegen aan Mijn huizenmarkt Om de aan- of verkoop of verhuur van uw object zo goed mogelijk en duidelijk te presenteren op huizenmarkt.nl zijn kwalitatieve en mooie foto s essentieel. Gebruik

Nadere informatie

Scannen met ClaroRead Pro

Scannen met ClaroRead Pro Scannen met ClaroRead Pro Auteur training: Opdidakt Supplies, Mathieu van de Water Titel training: Vaardigheidstraining scannen met ClaroRead 2011, Opdidakt Supplies Schoonstraat 23 5384 AK Heesch Alle

Nadere informatie

Attributensets. Handleiding Versie

Attributensets. Handleiding Versie Attributensets Handleiding Versie 1.1 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Attributensets 5 2.1 Beheer 5 2.2 Toepassing 6 3. Groepsacties

Nadere informatie

10: Statistieken en rapportages met Excel

10: Statistieken en rapportages met Excel 10: Statistieken en rapportages met Excel 1. Omschrijving van deze functie Met PlanningPME heeft u de mogelijkheid om verschillende typen rapporten te maken: Statistieken die geproduceerd worden door de

Nadere informatie

Snel starten met de VSGO-GIP in Testweb

Snel starten met de VSGO-GIP in Testweb Snel starten met de VSGO-GIP in Testweb WAAR? Je vindt testweb op de volgende website: testweb.bsl.nl kies aan de rechterkant (in het groene kader) voor: Direct inloggen Testweb Vroegsignalering INLOGGEN

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over de nieuwe fototool

Veelgestelde vragen over de nieuwe fototool Veelgestelde vragen over de nieuwe fototool 1. Hoe voeg ik foto s toe aan mijn profiel? 3 2. Hoe voeg ik klassenfoto s toe? 7 3. Hoe voeg ik fotoalbums toe? 11 4. Hoe zoek en bekijk ik klassenfoto s? 13

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Planningsagenda. Versie: Januari In business for people.

Gebruikershandleiding Planningsagenda. Versie: Januari In business for people. Gebruikershandleiding Planningsagenda Versie: Januari 2017 In business for people. Unit4 VerzuimSignaal Telefoon 074-2455444 Postbus 313 Fax 074-2455445 7550 AH Hengelo Internet http://www.unit4.com/nl/software/hr/unit4-verzuimsignaal

Nadere informatie

Handleiding ZooEasy Online

Handleiding ZooEasy Online Handleiding ZooEasy Online Een nieuw account of een nieuw wachtwoord Wanneer voor u een nieuw account is aangemaakt, of als u via het inlogscherm een nieuw wachtwoord heeft aangevraagd, ontvangt u een

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Vaardigheidstraining Scannen met ClaroRead

Vaardigheidstraining Scannen met ClaroRead Vaardigheidstraining Scannen met ClaroRead Auteur training: Opdidakt Supplies, Mathieu van de Water Titel training: Vaardigheidstraining scannen met ClaroRead 2011, Opdidakt Supplies Schoonstraat 23 5384

Nadere informatie

Geluid opnemen en bewerken

Geluid opnemen en bewerken Geluid opnemen en bewerken Er kunnen veel redenen zijn waarom je geluid wilt opnemen en bewerken. Misschien wil je een interview houden, misschien moet je een radioprogramma maken of misschien moet je

Nadere informatie

Menu Door op de menuknop te klikken kunt u het hoofdmenu sluiten of openen. De menuknop is het icoon met drie streepjes vlak onder elkaar.

Menu Door op de menuknop te klikken kunt u het hoofdmenu sluiten of openen. De menuknop is het icoon met drie streepjes vlak onder elkaar. Start de Management Drives Viewer. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op de button om in te loggen. Na inloggen opent het hoofdmenu automatisch. Menu Door op de menuknop te klikken kunt u

Nadere informatie

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers PICASA FOTOBEWERKING Een handleiding 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus computertrainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl PICASA C O M P

Nadere informatie

Werken met Bibliotheek.net

Werken met Bibliotheek.net Werken met Bibliotheek.net Gebruikershandleiding versie 1.0 Uitgever: Stenvert Systems & Service B.V. Postbus 593 3800 AN Amersfoort Nederland Telefoon: 033 457 0199 Fax: 033 457 0198 E mail: info@stenvert.nl,

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding. Agis TFS Analyse (STO)

Handleiding. Agis TFS Analyse (STO) Handleiding Agis TFS Analyse (STO) Inhoud 1. Sto s berekenen. 3 1.1 Gegevens doorsturen vanuit een taak. 4 2. Van start met Sto s.. 7 2.1 Streefwaarden 8 2.2 De kengetallen.. 9 2.3 Standaard Overzichten

Nadere informatie

Handleiding Query Builder

Handleiding Query Builder Handleiding Query Builder Met de nieuwe Query Builder in ActiveTickets 2.5 is het mogelijk om op gedetailleerde wijze een query te bouwen. De nieuwe feature maakt het mogelijk om specifieke selecties te

Nadere informatie

PlayMapping Handleiding PC

PlayMapping Handleiding PC PlayMapping Handleiding PC Inhoud Inloggen:... 2 Startpagina... 3 Wachtwoord wijzigen... 5 Rapport manager... 5 Objecten... 6 Geavanceerd zoeken... 6 Object gegevens (detail)... 7 Nieuwe objecten (toestellen)...

Nadere informatie

Handleiding PDF Handtekening

Handleiding PDF Handtekening Handleiding PDF Handtekening Informatiedomein: ALG - Handleiding PDF Handtekening Status: Productie Versie: V1.00 Publicatie datum: 3-10-2018 Auteur: Daniël Nederpel Inleiding In deze handleiding kunt

Nadere informatie