wonen in dewijk Wonen in de wijk Informatie voor gemeenten over wonen in een vertrouwde omgeving

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "wonen in dewijk Wonen in de wijk Informatie voor gemeenten over wonen in een vertrouwde omgeving"

Transcriptie

1 Amarant wonen in dewijk Wonen in de wijk Informatie voor gemeenten over wonen in een vertrouwde omgeving

2

3 Van zorgen voor, naar zorgen dat... Vanaf 1 januari 2015 wordt de functie extramurale begeleiding geschrapt uit de AWBZ. Gemeenten krijgen de verantwoordelijkheid burgers te ondersteunen die tot dat moment aangewezen zijn op deze vorm van AWBZ-zorg. Niet het recht op zorg maar het compensatiebeginsel staat daarbij centraal. Gemeenten moeten ervoor zorgen dat mensen met een beperking de regie over hun eigen leven kunnen voeren en kunnen deelnemen aan de maatschappij. Zorgen voor wordt zorgen dat....

4 Amarant, een andere manier van denken en doen Deze nieuwe benadering van zorg vraagt om een andere manier van denken en werken (kanteling). Bij de gemeente, de zorgaanbieder en bij de cliënt. Uitgangspunt is niet langer het recht op zorg, maar het bereiken van concrete resultaten, in termen van participatie en zelfredzaamheid. Cliëntperspectief De Wmo gaat uit van eigen kracht en verantwoordelijkheid. In dialoog met de klant en zijn netwerk maken we een passend ondersteuningsplan. We gaan na wat de ondersteuningsbehoefte is, welke mogelijkheden en oplossingen er al voorhanden zijn in de buurt en welke rol het eigen netwerk kan spelen. Om uiteindelijk te komen tot de vraag achter de vraag: het cliëntperspectief waar de professionele inzet zich op richt. Welzijn Nieuwe Stijl Bij het nieuwe denken over compenseren sluit het programma Welzijn Nieuwe Stijl (WNS) naadloos aan. Welzijn Nieuwe Stijl richt zich op het verbeteren van de (sturings)relatie tussen gemeenten en welzijnsinstellingen en de kwaliteit en professionaliteit van het welzijnswerk. Actuele zorgarrangementen Amarant Wijkzorg ondersteunt, innoveert en positioneert zich met actuele zorgarrangementen die aansluiten bij de Wmo en Welzijn Nieuwe Stijl. Deze arrangementen zijn: Ambulante Ondersteuning Laagdrempelige zorg in de buurt Wonen in de wijk Wonen in een vertrouwde omgeving Kind en Gezin Veilig opgroeien in de eigen omgeving Werk en Dagbesteding Leren en werken in de wijk Ondersteuningsvraag staat centraal Voor ieder zorgarrangement is een brochure beschikbaar. In de brochure die nu voor u ligt, leest u meer over het arrangement Wonen in de wijk. De brochure is bedoeld als uitnodiging voor gemeenten. Graag gaan we met u in gesprek over de wensen rondom de uitvoering van de Wmo. Wij bewegen mee als de markt daarom vraagt. De zorgvraag staat hierbij altijd centraal. Daarom betrekken we cliënten en hun vertegenwoordigers zoveel mogelijk bij deze dialoog. Samen hebben we bereikt waar we nu staan. En samen geven we vorm en inhoud aan onze toekomst.

5 Amarant en wonen in de wijk Hier nog een tekstje van Judith in relatie tot werk. Ze is gefotografeerd de MAKRO Misschien we de stappen. Lekker dichtbij de mens. Wonen in een veilige en vertrouwde omgeving, waar je tot rust kunt komen en jezelf kunt zijn na een drukke dag. Waar je familie en vrienden kunt ontvangen, waar je privacy hebt en de begeleiding krijgt die bij jou past. Een veilige basis van waaruit je deelneemt aan de maatschappij. Dat is Wonen in de wijk. Wonen met begeleiding op maat Amarant heeft een gevarieerd aanbod voor cliënten die (zelfstandig) wonen maar die aangewezen zijn op begeleiding. Afhankelijk van de mate van zelfstandigheid, de ondersteuningsbehoefte en de woonwensen van de cliënt kan deze begeleiding variëren. Zo zijn er cliënten die leren om zelfstandig te wonen. Maar ook cliënten die eenmaal of meerdere keren per week al dan niet op vaste tijdstippen ondersteuning nodig hebben. Voor elke cliënt is er een passend woonaanbod met de begeleiding die de cliënt nodig heeft. Eigen kracht De begeleiding is gericht op het behouden of versterken van de eigen kracht, samen met het eigen netwerk. Uitgangspunt is dat de cliënt met actieve betrokkenheid van familie en netwerk zoveel mogelijk zelf de regie voert over zijn eigen leven. Amarant ondersteunt de cliënt in het bevorderen van de zelfredzaamheid en participatie. We hebben daarbij oog voor alle belangrijke levensdomeinen, zoals gezondheid en veiligheid; wonen en huishouding en werk en dagbesteding. Waar het nodig is, beiden we integrale en duurzame begeleiding. Daarbij leveren we ook aanvullende diensten waar cliënten gebruik van kunnen maken, zoals e-learning, domotica en hulp bij financiën. Extra ondersteuning Onze ondersteuning is licht als het kan en zwaar als het moet. Niet alles kan in de eigen woning en wijk opgelost worden. Is de balans tussen draagkracht en draaglast verstoord, is er tijdelijk sprake van medische of psychische problemen of heeft de cliënt behoefte aan meer zorg door ouderdom? Dan kan het nodig zijn om (tijdelijk) te verhuizen naar een woonvoorziening waar meer of specialistische zorg geboden kan worden. Wonen in de wijk is bestemd voor: Kinderen en volwassenen met een beperking en een verblijfsindicatie (AWBZ) Volwassenen met een beperking die willen wonen en werken in een geclusterde omgeving (Wmo)

6 De aanpak van Amarant Er is een grote diversiteit aan huisvesting afgestemd op de ondersteuningsvraag en de woonwensen van de cliënt. Veiligheid, vertrouwdheid, privacy en ondersteuning op maat zijn hierbinnen belangrijke aandachtspunten. De afgesproken ondersteuning leggen we vast in het ondersteunings- of persoonlijk plan van de cliënt. Levensloopbenadering Binnen Amarant werken we vanuit de levensloopbenadering. Dat houdt in dat we proactief ondersteuning bieden op belangrijke momenten in het leven van de cliënt. We helpen de cliënt bij het maken van keuzes. Bijvoorbeeld als het gaat om doorstromen naar meer zelfstandig wonen een woonvorm met intensievere begeleiding, het behouden van werk of het beheer van de financiën. Eigen Netwerk Binnen Wonen in de wijk is een belangrijke rol weggelegd voor familie en het netwerk van de cliënt. De zorg die geleverd wordt door het netwerk wordt afgestemd met de professionele zorg. Door het eigen netwerk actief te betrekken, kunnen we de cliënt kwalitatief goede, betaalbare en betrokken zorg bieden. Zijn er meerdere zorgprofes sionals betrokken? Dan zorgen wij voor de nodige afstemming. Participatie Bij veilig en vertrouwd wonen in de wijk hoort ook deelnemen aan de samenleving. Denk aan werk of dagbesteding, sport, gebruik maken van voorzieningen in de wijk en vrijetijdsbesteding. Het geeft structuur aan de dag en maakt het mogelijk om met andere burgers in contact te komen. De begeleiders van Amarant werken sterk wijkgericht. Onze begeleiders kennen de sociale kaart van de wijk door en door. En zijn dus als geen ander in staat om de cliënt te wijzen op alle mogelijkheden die de wijkt biedt. Meedoen en zelf doen: daar draait het om!

7

8 Het aanbod van Amarant Amarant Huijs Bij Amarant Huijs woont de cliënt bij Amarant. In dialoog met de cliënt en zijn familie bekijkt Amarant welke ondersteuning nodig is. De woning en zorg worden geleverd vanuit de AWBZ. Amarant voert, voor zover nodig, de regie. Daarbij betrekken we zoveel mogelijk de cliënt en zijn familie. Eijgen Huijs Bij Eijgen Huijs staat de regie van de bewoner met zijn zorgvraag centraal. De bewoner woont zelfstandig in een geclusterde setting, samen met andere bewoners. De eigen familie heeft een belangrijke rol. Amarant vult aan met professionele ondersteuning waar nodig is. Deze ondersteuning wordt geleverd vanuit de Wmo. De bewoner en zijn familie hebben de regie, daarbij betrekken zij Amarant. Trainingshuijs Binnen het Trainingshuijs worden jongeren en (jong)volwassenen getraind om in het Amarant Huijs of Eigen Huijs te wonen. De training is gericht op het aanleren van vaardigheden en het toepassen van deze vaardigheden in de dagelijkse leefsituatie. Ouderinitiatief Binnen de ouderinitiatieven realiseren de ouders zelf een kleinschalige woonvorm voor hun kinderen. Zij hebben zich verenigd in een stichting, die met een PGB (Persoons Gebonden Budget) bij Amarant de zorg inkoopt. Amarant biedt ook ondersteuning bij het regelen van financiering, het afhandelen van overheidsprocedures, de ontwerpfase, bouw, oplevering en inrichting van de woning. Gezinshuijs Het Gezinshuijs is een kleinschalige woonvorm waarbij de gezinshuisouder in de eigen privésituatie opvang en professionele hulp biedt aan kinderen en jongeren met complexe problematiek. In het gezinshuis wordt 24 uur per dag ondersteuning geboden door de gezinshuisouder die in dienst is van Amarant. Methoden en instrumenten Voor de begeleiding van cliënten maken we gebruik van diverse methoden en instrumenten. Met de zelfredzaamheidmatrix brengen we in kaart in hoeverre de cliënt in staat is zelfstandig te wonen en te werken.

9 Met de participatieladder brengen we in beeld in hoeverre de cliënt meedoet in de samenleving. Per levensdomein brengen we in beeld in hoeverre de cliënt ondersteuning nodig heeft. De risicotaxatie zetten we in bij signalen die erop wijzen dat de veiligheid voor de cliënt of zijn omgeving in het geding is. Het eigen initiatiefmodel versterkt de competenties van de cliënt op verschillende levensdomeinen. Met familiezorg en de sociale netwerkstrategie ondersteunen we de inzet van familie, het gezin en het sociale netwerk bij de begeleiding van de cliënt. De methode familiezorg is breed binnen de Amarant Groep ingevoerd en richt zich op de verbinding met client en zijn familie/ sociaal netwerk op basis van partnership in de zorg en ondersteuning. We wisselen kennis uit en stemmen de gedeelde zorg voor een cliënt goed af. Samenwerking Amarant werkt binnen de provincie Noord-Brabant samen met diverse andere aanbieders en partners, zoals aanbieders binnen de gehandicaptenzorg, Verzorging & Verpleging, GGZ, RIBW, Novadic Kentron, (speciaal) onderwijs, Jeugdzorg en MEE. We wisselen kennis uit en stemmen de gedeelde zorg voor een cliënt goed af.

10 De pluspunten van Amarant Wonen in de wijk Ruime keuze Amarant heeft een grote diversiteit aan woonvormen waardoor de keuzemogelijkheid ruim is. Samenwerking met partners Amarant werkt samen met organisaties op het gebied van welzijn en gezondheid waardoor vragen van cliënten op dit gebied veelal lokaal kunnen worden beantwoord. Moderne wooncomplexen Amarant heeft moderne wooncomplexen die de cliënt wooncomfort en privacy geven. Ze zijn gevestigd in wijken met een goed voorzieningsniveau. Eigen Kracht Onze begeleiders stimuleren de eigen kracht en regie van de cliënt en werken intensief samen met het netwerk van de cliënt. Trainen naar grotere zelfstandigheid of zelfredzaamheid staat hierbij centraal. Op deze wijze geven we inhoud en vorm aan kwalitatief goede én betaalbare zorg Rugdekking voor de wijk Bij overbelasting van de cliënt of crisissituaties leidt Amarant toe naar intensieve behandelmogelijkheden en zorg met verblijf (Idris en dr. Leo Kannerhuis Brabant).

11 Amarant Groep Amarant Groep biedt in Noord-Brabant zorg aan mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme. Dat doen we onder drie herkenbare merknamen. Amarant Zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, in elke levensfase. Van ambulante wijkzorg en werk en dagbesteding tot intensievere specialistische zorg en behandeling op beschutte locaties. Dr. Leo Kannerhuis Brabant Specialistische behandeling voor mensen met autisme (normaal begaafd). Het Dr. Leo Kannerhuis Brabant biedt poliklinische behandeling, dagbehandeling en behandeling met verblijf. Idris Specialistische behandeling voor mensen met een licht verstandelijke beperking en complexe problematiek. Idris biedt poliklinische zorg, ambulante behandeling en intensieve zorg met verblijf, inclusief crisisopvang.

12 Meer weten? Meer weten over Wonen in de Wijk? Aanmelden voor een adviesgesprek? Bel dan met het servicenummer van Amarant. Informatie Neem ook eens een kijkje op de website van: Amarant: Idris: Leo Kannerhuis: Amarant is een onderdeel van de Amarant Groep beelenkamp ontwerpers Beelenkamp Ontwerpers

Kind en gezin. Informatie voor gemeenten over veilig opgroeien in de eigen omgeving.

Kind en gezin. Informatie voor gemeenten over veilig opgroeien in de eigen omgeving. Kind en gezin Kind en gezin Informatie voor gemeenten over veilig opgroeien in de eigen omgeving. Van zorgen voor, naar zorgen dat... Vanaf 1 januari 2015 wordt de functie extramurale begeleiding geschrapt

Nadere informatie

Medezeggenschap. Informatie voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers

Medezeggenschap. Informatie voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers Medezeggenschap Informatie voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers Praat mee! De Amarant Groep vindt medezeggenschap van cliënten en cliëntvertegenwoordigers erg belangrijk. Binnen de afzonderlijke

Nadere informatie

Voel je thuis in Noord-Limburg Sterker in de samenleving.

Voel je thuis in Noord-Limburg Sterker in de samenleving. Voel je thuis in Noord-Limburg Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn De blijdschap bij Charley was groot toen er een plek voor haar vrijkwam in een woongroep van Pluryn in Horst. Zij voelt zich

Nadere informatie

Meer info over Prisma en WMO?

Meer info over Prisma en WMO? Meer info over Prisma en WMO? wmo@prismanet.nl www.prismanet.nl Plan een bezoekje! U kunt het Prisma-aanbod pas echt ervaren als u het ook met eigen ogen gezien heeft. Prisma heet u van harte welkom voor

Nadere informatie

Signaleringssysteem voor Jeugd

Signaleringssysteem voor Jeugd Signaleringssysteem Zorg voor Jeugd Samen sterker voor de jeugd Informatie voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers Samen sterker voor de jeugd U ontvangt deze informatie omdat wij uw kind registreren

Nadere informatie

Dr. Leo Kannerhuis Brabant

Dr. Leo Kannerhuis Brabant Dr. Leo Kannerhuis Brabant Expertisecentrum voor autisme Informatie voor huisartsen, medisch specialisten, zorgpartners en wijkteams Ieder kind met autisme is anders. Daarom besteden we bij de behandeling

Nadere informatie

voor jongeren Stap voor stap zelfstandig Wat betekent beschermd en begeleid wonen bij RIBW AVV voor jou?

voor jongeren Stap voor stap zelfstandig Wat betekent beschermd en begeleid wonen bij RIBW AVV voor jou? voor jongeren Stap voor stap zelfstandig Wat betekent beschermd en begeleid wonen bij RIBW AVV voor jou? WAT JE IN DEZE BROCHURE LEEST 1 RIBW AVV in het kort 2 Zo gaan we met jou aan de slag 3 Behandeling

Nadere informatie

Marktconsultatie Beschermd Wonen

Marktconsultatie Beschermd Wonen SAMEN, VOOR ELKAAR Marktconsultatie Beschermd Wonen 5 oktober 2017 Agenda 1. Uitgangspunten 2. Proces tot nu toe 3. Producten 4. Programma van eisen 5. Tarieven 6. Vervolg Visie regio Centraal Gelderland

Nadere informatie

Wonenbij SDW. SDW ondersteunt mensen met een handicap.

Wonenbij SDW. SDW ondersteunt mensen met een handicap. Wonenbij SDW SDW ondersteunt mensen met een handicap. Wat kan SDW voor u betekenen? Iedereen in West-Brabant met een verstandelijke beperking kan terecht bij SDW voor ondersteuning op het gebied van wonen,

Nadere informatie

Overzicht producten. Wet. maatschappelijke. ondersteuning. Postbus AG Eindhoven. Algemeen:

Overzicht producten. Wet. maatschappelijke. ondersteuning. Postbus AG Eindhoven. Algemeen: Overzicht producten Wet maatschappelijke ondersteuning LZ-037 Wmo 09-2018 Postbus 270 5600 AG Eindhoven Algemeen: 088 551 5000 www.lunetzorg.nl info@lunetzorg.nl Ambulante zorg Specialistische ambulante

Nadere informatie

STEK. meer dan één plek. Informatie voor professionals

STEK. meer dan één plek. Informatie voor professionals STEK meer dan één plek Informatie voor professionals STEK: meer dan één plek Kinderen horen thuis: dat is ons uitgangspunt bij de behandeling van kinderen en jongeren tot 18 jaar. Daarom behandelen we

Nadere informatie

Jouw thuis vind je bij Daelzicht

Jouw thuis vind je bij Daelzicht Jouw thuis vind je bij Daelzicht Kijk voor de mogelijkheden en het complete woningaanbod op onze nieuwe woonsite www.daelzicht.nl/wonen en zoek de woning die bij jou past. Kennismaken met wonen Wonen bij

Nadere informatie

Veilig opgroeien in een gezinssituatie. Gezinswonen

Veilig opgroeien in een gezinssituatie. Gezinswonen Veilig opgroeien in een gezinssituatie. Gezinswonen De kracht van het gewone leven. Gezinswonen Sommige kinderen en jongeren hebben langdurig behoefte aan een kleinschalige woonomgeving, in gezinsverband.

Nadere informatie

We zijn er voor mensen met een beperking

We zijn er voor mensen met een beperking Contact met Amarant Onze Cliëntenservice is gevestigd in Tilburg. Bezoekadres Van Limburg Stirumlaan 4 F 5037 SK Tilburg Postadres Bredaseweg 375 5037 LD Tilburg 0900 8066 Meer informatie op www.amarant.nl

Nadere informatie

Samen doen. Zorgvisie. Zorg- en dienstverlening van A tot Z

Samen doen. Zorgvisie. Zorg- en dienstverlening van A tot Z Samen doen Zorgvisie Zorg- en dienstverlening van A tot Z Wat en hoe? 3 W Samen met de cliënt bepalen we wát we gaan doen en hóe we het gaan doen. Mensen met een verstandelijke beperking kunnen op diverse

Nadere informatie

&Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN

&Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN &Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN & & VOLWASSENEN Ondersteuning voor mensen met een beperking Heb je een beperking of heeft je zoon of dochter een beperking? Dan is wat ondersteuning soms erg welkom. Ons Tweede

Nadere informatie

Kind, jeugd & Gezin. Voor kinderen en jongeren met een verstandelijke en/of psychische beperking. Promens Care

Kind, jeugd & Gezin. Voor kinderen en jongeren met een verstandelijke en/of psychische beperking. Promens Care Kind, jeugd & Gezin Voor kinderen en jongeren met een verstandelijke en/of psychische beperking Promens Care Welkom bij Kind, Jeugd & Gezin! Kinderen en jongeren hebben recht op een zo gewoon mogelijk

Nadere informatie

De kracht van Quli. Kennisdag Jeugd 25 januari Henske Schipdam & Kristof Matheussen

De kracht van Quli. Kennisdag Jeugd 25 januari Henske Schipdam & Kristof Matheussen De kracht van Quli Kennisdag Jeugd 25 januari 2016 Henske Schipdam & Kristof Matheussen Inhoud 1. Co-creatoren & Deelnemers 2. Visie & Externe ontwikkelingen 3. Wat is Quli & Hoe zet je Quli in? 4. Resultaten

Nadere informatie

Licht verstandelijke beperking, grote problemen. Informatie voor cliënten, ouders en betrokkenen.

Licht verstandelijke beperking, grote problemen. Informatie voor cliënten, ouders en betrokkenen. Dan is er Idris. Licht verstandelijke beperking, grote problemen. Informatie voor cliënten, ouders en betrokkenen. Muziek maakt me blij. Bekijk het complete interview via de qr-code. Carlo Brouwers, 16

Nadere informatie

!7": ZORG 'EHANDICAPTENZORG

!7: ZORG 'EHANDICAPTENZORG !7": ZORG 'EHANDICAPTENZORG )NKOOPBELEID,ANGDURIGE :ORG +LANTVERSIE De inkoop van gehandicaptenzorg in 2015 1 Als het nodig is heb je recht op langdurige zorg. Denk aan thuiszorg, verblijf in een verpleeg-

Nadere informatie

Decentralisaties Ook de gemeente Waddinxveen heeft er mee te maken. Wat houden de decentralisaties in? Waar komt het vandaan? Waarom? 7 Oktober 2014 Waar komt het vandaan? Samen voor elkaar: de samenleving

Nadere informatie

Samen een stap vooruit

Samen een stap vooruit Samen een stap vooruit www.radar.org Zó wil ik leven Samen een stap vooruit De ontwikkelingen op het gebied van de Wmo, de Participatiewet, de Jeugdwet en passend onderwijs leiden tot grote veranderingen

Nadere informatie

Clientprofielen maatwerkvoorzieningen Kempengemeenten Reusel-De Mierden, Bergeijk, Bladel en Eersel 19 mei 2014

Clientprofielen maatwerkvoorzieningen Kempengemeenten Reusel-De Mierden, Bergeijk, Bladel en Eersel 19 mei 2014 Welbevinden Doel Het bevorderen van welzijn en de kwaliteit van leven, achteruitgang vertragen en mantelzorgers ontlasten door het dragelijk houden van de effecten van de aandoening van de cliënt en langer

Nadere informatie

Aveleijn ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. Leven vol betekenis

Aveleijn ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. Leven vol betekenis Aveleijn ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. Leven vol betekenis We gaan uit van eigen kracht, eigen keuzes en eigen mogelijkheden. 02 Aveleijn Inhoud Missie

Nadere informatie

VAN BESCHERMD WONEN NAAR EEN BESCHERMD THUIS IN OOST-VELUWE

VAN BESCHERMD WONEN NAAR EEN BESCHERMD THUIS IN OOST-VELUWE VAN BESCHERMD WONEN NAAR EEN BESCHERMD THUIS IN OOST-VELUWE In het najaar van 2015 heeft de commissie Dannenberg een advies geschreven over beschermd wonen. In hun advies geven ze de gemeenten in Nederland

Nadere informatie

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) Begeleiding en zorg voor kinderen en jongeren

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) Begeleiding en zorg voor kinderen en jongeren Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) Begeleiding en zorg voor kinderen en jongeren Professionele deskundigheid en zorg Als een kind of jongere hersenletsel krijgt door een ongeluk of ziekte, dan kan dit

Nadere informatie

verwijzers De beste ondersteuning op maat Behandeling en begeleiding voor mensen met een licht verstandelijke beperking

verwijzers De beste ondersteuning op maat Behandeling en begeleiding voor mensen met een licht verstandelijke beperking verwijzers De beste ondersteuning op maat Behandeling en begeleiding voor mensen met een licht verstandelijke beperking Mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) hebben een niet-zichtbare beperking

Nadere informatie

COMPLEET IN GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG

COMPLEET IN GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG COMPLEET IN GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG MET ggz helpt kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met psychische klachten. Ook naasten van mensen met psychische klachten kunnen bij ons terecht voor ondersteuning.

Nadere informatie

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap De Winckelsteegh voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap Maak kennis met De Winckelsteegh Wil je deze brochure lezen in eenvoudige taal? Zoek de plaatjes van het vergrootglas. Daaronder staan

Nadere informatie

Idris Trainingshuis. Op eigen benen. Informatie voor professionals

Idris Trainingshuis. Op eigen benen. Informatie voor professionals Idris Trainingshuis Op eigen benen Informatie voor professionals Idris Trainingshuis Op eigen benen Een eigen plek binnen de maatschappij. Met een fijn sociaal leven en een leuke baan. Dat wil toch iedereen?

Nadere informatie

Onderwerpen. Wat is kantelen? Waarom kantelen? Kantelen doen we samen Stip aan de horizon

Onderwerpen. Wat is kantelen? Waarom kantelen? Kantelen doen we samen Stip aan de horizon Onderwerpen Wat is kantelen? Waarom kantelen? Hoe gaan we kantelen Kantelen doen we samen Stip aan de horizon Wat is kantelen? Invoeren bedoeling Wmo: - Zelfredzaamheid en zelfstandigheid - Van zorg naar

Nadere informatie

Wonen bij Op de Bies

Wonen bij Op de Bies Wonen bij Op de Bies Jezelf thuis voelen We hebben allemaal recht op een zo zelfstandig en zo prettig mogelijke woonsituatie. Daarom biedt Op de Bies uiteenlopende vormen van woonondersteuning aan, die

Nadere informatie

Gewoon meedoen! www.estinea.nl

Gewoon meedoen! www.estinea.nl Gewoon meedoen! Hoe wil jij meedoen? Dat vragen we aan iedereen die bij Estinea komt voor ondersteuning bij wonen, werken of leren. Meedoen in de samenleving - op je eigen niveau en je eigen manier - levert

Nadere informatie

Beschrijving Doelstellingen Wmo Stabilisering en Groei

Beschrijving Doelstellingen Wmo Stabilisering en Groei Beschrijving Doelstellingen Wmo 2015-2018 Stabilisering en Groei Beschrijving doel Stabilisering Doel Individu in staat stellen op het hoogst haalbare niveau van participatie en zelfredzaamheid te komen

Nadere informatie

Rotterdam Rijnmond. Zorg voor jongeren en hun gezin. Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor jongeren BEGELEID WONEN INDIVIDUELE BEGELEIDING

Rotterdam Rijnmond. Zorg voor jongeren en hun gezin. Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor jongeren BEGELEID WONEN INDIVIDUELE BEGELEIDING BEGELEID WONEN INDIVIDUELE BEGELEIDING GEZINS- BEGELEIDING DAGBESTEDING Rotterdam Rijnmond Zorg voor jongeren en hun gezin Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor jongeren Wie zijn wij? Stichting Prokino

Nadere informatie

verwijzers Behandeling en begeleiding Forensische zorg voor mensen met een LVB

verwijzers Behandeling en begeleiding Forensische zorg voor mensen met een LVB verwijzers Behandeling en begeleiding Forensische zorg voor mensen met een LVB Forensische cliënten met een licht verstandelijke beperking (LVB) hebben na een delict strafrechtelijk zorg opgelegd gekregen.

Nadere informatie

Context. Artikel 1. Aanmelding, onderzoek en aanvraag. Artikel 2. Afweging

Context. Artikel 1. Aanmelding, onderzoek en aanvraag. Artikel 2. Afweging Beleidsregel Wmo-arrangement GGZ Valleiregie De raad van de gemeente Ede; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders, zaaknummer ; gelet op artikel. van de.. [naam regelgeving]; besluit vast te

Nadere informatie

Perceelbeschrijving Beschermd wonen

Perceelbeschrijving Beschermd wonen Perceelbeschrijving Beschermd wonen Inhoud 1. Beschermd wonen... 3 1.1 Gevraagd product... 3 1.2 Eisen aan aanbieder... 4 1.3 Basisprotocol... 5 Pagina 2 van 5 1. Beschermd wonen 1.1 Gevraagd product De

Nadere informatie

Nieuwe taken naar gemeenten. de mens centraal. 21 mei 2012

Nieuwe taken naar gemeenten. de mens centraal. 21 mei 2012 Nieuwe taken naar gemeenten de mens centraal 21 mei 2012 1 Visie gemeente Den Helder Strategische Visie Sociale Structuurvisie Woon / Leefklimaat Integrale Participatie Onderwijs Ontwikkeling Beeld van

Nadere informatie

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Wij zíjn er voor jou Prezzent ondersteunt je om zo zelfstandig mogelijk te wonen, op onze woonlocaties of met ambulante begeleiding.

Nadere informatie

Transities in vogelvlucht de hervorming van de langdurige zorg. ZorgImpuls maart 2015 versie gemeente Rotterdam

Transities in vogelvlucht de hervorming van de langdurige zorg. ZorgImpuls maart 2015 versie gemeente Rotterdam Transities in vogelvlucht de hervorming van de langdurige zorg ZorgImpuls maart 2015 versie gemeente Rotterdam Inleiding Vanaf 1 januari 2015 is er veel veranderd in de zorg en ondersteuning. Het Rijk

Nadere informatie

WONEN. Voor kinderen en jongeren met een psychische beperking. Promens Care

WONEN. Voor kinderen en jongeren met een psychische beperking. Promens Care WONEN Voor kinderen en jongeren met een psychische beperking Promens Care Een eigen plek onder de zon Kinderen en jongeren met een psychische beperking groeien op en willen net als leeftijdsgenoten zo

Nadere informatie

vanuit ieders mogelijkheden daar waar nodig gewoon samen Denkt mee Doet mee Gewoon samen

vanuit ieders mogelijkheden daar waar nodig gewoon samen Denkt mee Doet mee Gewoon samen vanuit ieders mogelijkheden daar waar nodig gewoon samen Denkt mee Doet mee Gewoon samen Uw opgave is ons uitgangspunt: doelgericht, met de focus op zelfredzaamheid en de eigen kracht van mensen met een

Nadere informatie

Idris TED. Specialistische behandeling in deeltijd. Samen sterk!

Idris TED. Specialistische behandeling in deeltijd. Samen sterk! Idris TED Specialistische behandeling in deeltijd Samen sterk! TED Samen sterk! Met TED biedt Idris specialistische ambulante behandeling voor jeugdigen met een licht verstandelijke beperking en ernstige

Nadere informatie

Agenda. Decentralisatie AWBZ extramurale begeleiding. Drechtraad. Alblasserdam, 2 oktober 2012

Agenda. Decentralisatie AWBZ extramurale begeleiding. Drechtraad. Alblasserdam, 2 oktober 2012 Decentralisatie AWBZ extramurale begeleiding Drechtraad Alblasserdam, 2 oktober 2012 1 Agenda 2 17.00-17.15 uur: Concept visie extramurale begeleiding Drechtsteden, door wethouder Wagemakers 17.15-17.45

Nadere informatie

Bijlagen. Ga na wanneer de indicatie van de cliënt afloopt. Heeft hij recht op het overgangsrecht? Kan er een aanbod gedaan worden vanuit de gemeente?

Bijlagen. Ga na wanneer de indicatie van de cliënt afloopt. Heeft hij recht op het overgangsrecht? Kan er een aanbod gedaan worden vanuit de gemeente? Informatie voor mantelzorgers (en begeleiders) Mantelzorgers zijn alle mensen uit de omgeving van de cliënt die aan de cliënt hulp en zorg verlenen. Dat kan op verschillende gebieden en in verschillende

Nadere informatie

Meander Nijmegen. Samen groot worden. Zorg voor jeugdigen. Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor kinderen, jongeren en gezinnen BEGELEID (KAMER) WONEN

Meander Nijmegen. Samen groot worden. Zorg voor jeugdigen. Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor kinderen, jongeren en gezinnen BEGELEID (KAMER) WONEN BEGELEID (KAMER) WONEN OPVOEDINGS- ONDERSTEUNING HULP OP MAAT LOGEERHUIS Meander Nijmegen stgmeander.nl Zorg voor jeugdigen Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor kinderen, jongeren en gezinnen Samen groot

Nadere informatie

FACT IDRIS. Idris is een onderdeel van de Amarant Groep

FACT IDRIS. Idris is een onderdeel van de Amarant Groep FACT IDRIS Idris is een onderdeel van de Amarant Groep Iedereen is Behandeling en begeleiding voor cliënten met een LVB in combinatie met complexe problematiek Specialistische behandeling Kinderen, jeugdigen

Nadere informatie

Als de problemen je boven het hoofd groeien. Sterker in de samenleving.

Als de problemen je boven het hoofd groeien. Sterker in de samenleving. Als de problemen je boven het hoofd groeien. Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Dylan gaat na een ruzie niet meer naar zijn werk. Hij woont zelfstandig, maar is eigenlijk zelden thuis te vinden.

Nadere informatie

Sociaal plan voor cliënten Spelregels bij veranderingen herontwerp

Sociaal plan voor cliënten Spelregels bij veranderingen herontwerp Sociaal plan voor cliënten Spelregels bij veranderingen herontwerp Zorgvuldig, betrokken en transparant Voor veel cliënten van Amerpoort gaat er komende jaren wat veranderen. Dat komt door ingrijpende

Nadere informatie

Dr. Leo Kannerhuis Brabant. Polikliniek

Dr. Leo Kannerhuis Brabant. Polikliniek Dr. Leo Kannerhuis Brabant Polikliniek Sterker met autisme Welkom bij het Dr. Leo Kannerhuis Brabant Wij zijn er voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met autisme (normaal begaafd) die vastlopen:

Nadere informatie

De transities in vogelvlucht en hoe de toegang tot zorg georganiseerd is. ZorgImpuls maart 2015

De transities in vogelvlucht en hoe de toegang tot zorg georganiseerd is. ZorgImpuls maart 2015 De transities in vogelvlucht en hoe de toegang tot zorg georganiseerd is ZorgImpuls maart 2015 Inleiding Vanaf 1 januari 2015 is er veel veranderd in de zorg en ondersteuning. Het Rijk heeft veel taken

Nadere informatie

Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Wat verandert er in de zorg in 2015

Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Wat verandert er in de zorg in 2015 Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking Wat verandert er in de zorg in 2015 De zorg in beweging Wat verandert er in 2015? In 2015 verandert er veel in de zorg. Via een aantal

Nadere informatie

Of misschien zoek je een leuke werkplek of dagbesteding voor jezelf of voor een familielid. Of je wilt iets zinnigs doen in je vrije tijd.

Of misschien zoek je een leuke werkplek of dagbesteding voor jezelf of voor een familielid. Of je wilt iets zinnigs doen in je vrije tijd. Welkom bij De Zijlen Wie wil het niet? Wonen in een prettig dorp of in een leuke buurt. Waar je kunt zijn wie je bent en je leven kunt leiden zoals dat bij jou past. Waar je meedoet aan dat wat er om je

Nadere informatie

Concept rapportage. Uitstroom beschermd wonen Regio Hart van Brabant 2018

Concept rapportage. Uitstroom beschermd wonen Regio Hart van Brabant 2018 Concept rapportage Uitstroom beschermd wonen Regio Hart van Brabant 2018 Gemeente Tilburg Afdeling Informatievoorziening Team Informatie- en Kenniscentrum Theo Leliveld September 2018 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Specifieke afwegingskaders

Specifieke afwegingskaders Specifieke afwegingskaders In deze bijlagen staan drie afzonderlijke kaders voor de volgende categorieën maatwerkvoorzieningen: a) Thuisondersteuning en dagbesteding b) Kortdurend verblijf c) Beschermd

Nadere informatie

voor jongeren Stap voor stap zelfstandig Wat betekent beschermd en begeleid wonen bij RIBW AVV voor jou?

voor jongeren Stap voor stap zelfstandig Wat betekent beschermd en begeleid wonen bij RIBW AVV voor jou? voor jongeren Stap voor stap zelfstandig Wat betekent beschermd en begeleid wonen bij RIBW AVV voor jou? WAT JE IN DEZE BROCHURE LEEST 1 RIBW AVV in het kort 2 Zo gaan we met jou aan de slag 3 Training

Nadere informatie

CONCEPT. Startdocument. AWBZ begeleiding

CONCEPT. Startdocument. AWBZ begeleiding CONCEPT Startdocument AWBZ begeleiding Gemeente Wijk bij Duurstede, maart 2012 Algemene informatie In het regeer- en gedoogakkoord van het huidige kabinet is overeengekomen dat de functies dagbesteding

Nadere informatie

In eigen buurt, wonen in een eigen huis. Familie, vrienden en maatjes ondersteunen. Professionele begeleiding is als basis aanwezig

In eigen buurt, wonen in een eigen huis. Familie, vrienden en maatjes ondersteunen. Professionele begeleiding is als basis aanwezig Locatie Wat is Eigen Huys Eigen Huys Biedt mensen met een beperking de mogelijkheid om zelfstandig, geclusterd te wonen In eigen buurt, wonen in een eigen huis Familie, vrienden en maatjes ondersteunen

Nadere informatie

Specialistische begeleiding (Vroeg)dove burgers met bijkomende complexe problematiek

Specialistische begeleiding (Vroeg)dove burgers met bijkomende complexe problematiek Specialistische begeleiding (Vroeg)dove burgers met bijkomende complexe problematiek Informatie voor gemeenten Zelf en samen redzaam Als gemeente wilt u de zorg en ondersteuning van uw burgers zo goed

Nadere informatie

Presentatie verdiepingssessie inkoop Jeugd-AWBZ. Vrijdag 13 juni 2014

Presentatie verdiepingssessie inkoop Jeugd-AWBZ. Vrijdag 13 juni 2014 Presentatie verdiepingssessie inkoop Jeugd-AWBZ Vrijdag 13 juni 2014 Wie zijn we? Ons Tweede thuis is een organisatie ten dienste van ongeveer 2000 mensen met een verstandelijke, meervoudige of lichamelijke

Nadere informatie

Voor u ligt een opzet van de Wmo-arrangementen GGZ, zoals voorbereid in de werkgroep BW van 24 augustus en 15 september jl.

Voor u ligt een opzet van de Wmo-arrangementen GGZ, zoals voorbereid in de werkgroep BW van 24 augustus en 15 september jl. V02 Wmo arrangementen GGZ - Werkgroep Beschermd Wonen (BW) Aan : Fysieke overlegtafel Beschermd Wonen 20 september 2016 Van : Werkgroep Beschermd Wonen Datum : 16 september 2016 Inleiding De Wmo-arrangementen

Nadere informatie

Een voorbeeld van de samenwerking tussen de partners.

Een voorbeeld van de samenwerking tussen de partners. Bijlage 1. Een voorbeeld van de samenwerking tussen de partners. Korte toelichting In het projectplan van de pilot worden drie arrangementen beschreven; 1. Kort herstel; voor mensen die tijdelijke begeleiding

Nadere informatie

Zelfstandiger leren leven bij Next Level. Sterker in de samenleving.

Zelfstandiger leren leven bij Next Level. Sterker in de samenleving. Zelfstandiger leren leven bij Next Level. Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Anouk (21) woonde drie jaar op een leefgroep voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Ze maakte in haar

Nadere informatie

Intensieve Ondersteuning Gezin en begeleiding

Intensieve Ondersteuning Gezin en begeleiding Advanced Therapy Intensieve Ondersteuning Gezin en begeleiding Ibtisam Rizkallah 06-44464540 026-3891964 info@advancedtherapy.nl Inhoud 1 Intensieve Ondersteuning Gezin (IOG)... 2 1.1 Inhoud en doelgroep...

Nadere informatie

Gemeenten Regio kop. Deelnemende gemeenten: Gemeente Den Helder Gemeente Schagen Gemeente Hollands Kroon Gemeente Texel

Gemeenten Regio kop. Deelnemende gemeenten: Gemeente Den Helder Gemeente Schagen Gemeente Hollands Kroon Gemeente Texel Gemeenten Regio kop Deelnemende gemeenten: Gemeente Den Helder Gemeente Schagen Gemeente Hollands Kroon Gemeente Texel Vragen via de mail richten aan (zie bijlage voor format): Schagen: aanbestedingen@schagen.nl

Nadere informatie

Regionale Bijeenkomsten Zorgkantoorregio s

Regionale Bijeenkomsten Zorgkantoorregio s Regionale Bijeenkomsten Zorgkantoorregio s Regio: Rotterdam (gemeenten Rotterdam, Capelle a.d. IJssel en Krimpen a.d IJssel) John Boumans Accountmanager VV&T Achmea Zorgkantoor Agenda Vormen van begeleiding,

Nadere informatie

Beschermd thuis, producten vanaf 1 mei 2018 Informatie voor zorgaanbieders

Beschermd thuis, producten vanaf 1 mei 2018 Informatie voor zorgaanbieders SAMEN, VOOR ELKAAR Beschermd thuis, producten vanaf 1 mei 2018 Informatie voor zorgaanbieders Criteria beschermd thuis Volwassen (18+) Nederlandse nationaliteit of verblijft legaal in Nederland Psychiatrische

Nadere informatie

Keuzedeel mbo. Wijkgericht werken. gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo. Code K0186

Keuzedeel mbo. Wijkgericht werken. gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo. Code K0186 Keuzedeel mbo Wijkgericht werken gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0186 Penvoerder: Sectorkamer zorg, welzijn en sport Gevalideerd door: Sectorkamer Zorg, welzijn en sport Op: 26-11-2015

Nadere informatie

Meldactie AWBZ oktober 2010

Meldactie AWBZ oktober 2010 pagina 1 van 13 Meldactie AWBZ oktober 2010 Inleiding Zeven cliëntenorganisaties werken samen om de gevolgen van de veranderingen in de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) in kaart te brengen.

Nadere informatie

Woonmodules bij Kwintes

Woonmodules bij Kwintes Woonmodules bij Begeleiding neemt af Eigen regie neemt toe Woonmodule 1 Geen huur Woonmodule 2 Huur bij + + + + Woonmodule 3 Huren bij Woonmodule 4 Wonen en huren bij Verhuizen naar andere woonruimte Woonmodules

Nadere informatie

Veranderingen in de langdurige ondersteuning en zorg. Februari 2014

Veranderingen in de langdurige ondersteuning en zorg. Februari 2014 Veranderingen in de langdurige ondersteuning en zorg. Februari 2014 Van een klassieke verzorgingsstaat naar een participerende samenleving klonk het vanaf de troon op Prinsjesdag. Dat klinkt best mooi,

Nadere informatie

Uitzonderingsgroepen gehandicaptenzorg decentralisatie begeleiding

Uitzonderingsgroepen gehandicaptenzorg decentralisatie begeleiding Uitzonderingsgroepen gehandicaptenzorg decentralisatie begeleiding Groepen die uitgezonderd moeten worden van overheveling Specialistische ZG begeleiding door instellingen met een erkende deskundigheid

Nadere informatie

Werving Selectie Mobiliteit. De Amarant Groep werkt aan jouw toekomst

Werving Selectie Mobiliteit. De Amarant Groep werkt aan jouw toekomst Werving Selectie Mobiliteit De Amarant Groep werkt aan jouw toekomst Je loopbaan ligt in jouw handen en wij helpen je graag op weg Ben je op dit moment tevreden met je functie binnen de Amarant Groep maar

Nadere informatie

Beleidsplan 2010-2015

Beleidsplan 2010-2015 Beleidsplan 2010-2015 Inleiding De stichting Wooninitiatief Waalre, hierna te noemen WIW projecten, is een stichting waarvan het bestuur bestaat uit ouders of wettelijke vertegenwoordigers van jongvolwassenen

Nadere informatie

Zorgplan. Wonen / Dagbesteding / Stage en Vrijetijdsbesteding in Hardinxveld-Giessendam ten behoeve van verstandelijk en of meervoudig beperkten

Zorgplan. Wonen / Dagbesteding / Stage en Vrijetijdsbesteding in Hardinxveld-Giessendam ten behoeve van verstandelijk en of meervoudig beperkten Zorgplan Wonen / Dagbesteding / Stage en Vrijetijdsbesteding in Hardinxveld-Giessendam ten behoeve van verstandelijk en of meervoudig beperkten Visie op zorg De zorg voor mensen met een beperking is ambachtelijk

Nadere informatie

RIBW werkt in & met sociale wijkteams

RIBW werkt in & met sociale wijkteams RIBW werkt in & met sociale wijkteams Inspiratiedagen RIBW 1 & 8 september 2015 Movisie Anneke van der Ven 9/9/2015 In wat voor tijd leven we eigenlijk? 1 1. Van AWBZ naar Wet Maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Besluit tot wijziging van de Beleidsregels beschermd wonen en opvang gemeente Dordrecht 2016, eerste wijziging

Besluit tot wijziging van de Beleidsregels beschermd wonen en opvang gemeente Dordrecht 2016, eerste wijziging GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Dordrecht. Nr. 34830 3 maart 2017 Besluit tot wijziging van de Beleidsregels beschermd wonen en opvang gemeente Dordrecht 2016, eerste wijziging Het COLLEGE

Nadere informatie

Ik werk en maak mijn eigen keuzes. Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn

Ik werk en maak mijn eigen keuzes. Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Ik werk en maak mijn eigen keuzes. Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Mensen met een hulpvraag krijgen ondersteuning thuis en in de wijk. Het wijkteam regelt dit. Soms is er gespecialiseerde

Nadere informatie

Met elkaar voor elkaar

Met elkaar voor elkaar Met elkaar voor elkaar Publiekssamenvatting Oktober 2013 1 1 Inleiding Met elkaar, voor elkaar. De titel van deze notitie is ook ons motto voor de komende jaren. Samen met u (inwoners en beroepskrachten)

Nadere informatie

Inhoud VISIE OP ZORG. KVK : Geregistreerde ANBI status IBAN: NL49RABO : :

Inhoud VISIE OP ZORG. KVK : Geregistreerde ANBI status IBAN: NL49RABO :   : Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Zorgverlener... 3 3 Visie op zorg... 4 3.1 Mensvisie... 4 3.2 Visie op zorg en welzijn... 5 3.3 De regie ligt bij de cliënt... 6 3.4 Rol van de zorgaanbieder De zorgaanbieder

Nadere informatie

maar niet alleen! Persoonlijk Toekomstgericht Deskundig

maar niet alleen! Persoonlijk Toekomstgericht Deskundig Zelf maar niet alleen! Persoonlijk Toekomstgericht Deskundig Gastenhof biedt Onze jeugdigen horen erbij Hoe doe je mee in een maatschappij waar het tempo vaak hoog ligt? 2 perspectief Inhoud 4 Voor wie

Nadere informatie

Beleidsplan Opvang en Bescherming. Anne-Marie van Bergen (Movisie) en Daan Heineke (Talenter)

Beleidsplan Opvang en Bescherming. Anne-Marie van Bergen (Movisie) en Daan Heineke (Talenter) Beleidsplan Opvang en Bescherming Anne-Marie van Bergen (Movisie) en Daan Heineke (Talenter) 9/21/2015 Even voorstellen Anne-Marie van Bergen Daan Heineke Adviseur Movisie Gespecialiseerd in (O)GGZ 2013

Nadere informatie

28 Wooninitiatieven. 1 Inleiding

28 Wooninitiatieven. 1 Inleiding DC 28 Wooninitiatieven 1 Inleiding Als medewerker in de maatschappelijke zorg kun je te maken krijgen met initiatieven van mensen met een beperking en hun ouders/verwanten. In dit thema zie je een voorbeeld

Nadere informatie

Ondersteuning aan Huis

Ondersteuning aan Huis Ondersteuning aan Huis De Twentse Zorgcentra De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1.900 cliënten maken

Nadere informatie

Wat gaat er in de zorg veranderen en waarom?

Wat gaat er in de zorg veranderen en waarom? Wat gaat er in de zorg veranderen en waarom? Het ministerie van VWS heeft wee websites in het leven geroepen die hierover uitgebreid informatie geven www.dezorgverandertmee.nl en www.hoeverandertmijnzorg.nl

Nadere informatie

De Lelie. GGZ voor u. Aanbieder. Aanbieder

De Lelie. GGZ voor u. Aanbieder. Aanbieder GGZ voor u De Lelie KLEIN - Individuele begeleiding thuis door SPV-ers - Dagbesteding in het dagactiviteitencentrum - Psychiatrische problematiek - Psychogeriatrische aandoening 65 - Geen - Somatische

Nadere informatie

Klachten- procedure. Informatiefolder voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers

Klachten- procedure. Informatiefolder voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers Klachten- procedure Informatiefolder voor cliënten en cliëntvertegenwoordigers Bent u niet tevreden? De Amarant Groep, bestaande uit Idris, Amarant, Dr. Leo Kannerhuis Brabant en Pauwer, streeft naar

Nadere informatie

!7": ZORG 6ERPLEGING EN 6ERZORGING

!7: ZORG 6ERPLEGING EN 6ERZORGING !7": ZORG 6ERPLEGING EN 6ERZORGING )NKOOPBELEID,ANGDURIGE :ORG +LANTVERSIE Uitgangspunten en inkoopdoelen 2015 Verpleging en Verzorging (V&V) U hebt recht op langdurige zorg als dat nodig is. Denk aan

Nadere informatie

Zelfstandiger leren leven bij Next Level Sterker in de samenleving.

Zelfstandiger leren leven bij Next Level Sterker in de samenleving. Zelfstandiger leren leven bij Next Level Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Anouk woont al jaren bij een leefgroep voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Maar ze wil zelfstandiger

Nadere informatie

Zelfstandiger leren leven bij Next Level Sterker in de samenleving.

Zelfstandiger leren leven bij Next Level Sterker in de samenleving. Zelfstandiger leren leven bij Next Level Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Anouk woont al jaren bij een leefgroep voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Maar ze wil zelfstandiger

Nadere informatie

Nieuwsflits 16 Aandacht voor iedereen. Hervorming Langdurige Zorg en Zorgakkoord. 8 mei 2013

Nieuwsflits 16 Aandacht voor iedereen. Hervorming Langdurige Zorg en Zorgakkoord. 8 mei 2013 Nieuwsflits 16 Aandacht voor iedereen 8 mei 2013 Hervorming Langdurige Zorg en Zorgakkoord Eind april presenteerde staatssecretaris Van Rijn zijn plannen voor hervorming van de langdurige zorg. Daarbij

Nadere informatie

De Trans. Ondersteuning thuis

De Trans. Ondersteuning thuis De Trans Ondersteuning thuis Stichting De Trans Postbus 8 9450 AA Rolde telefoon (0592) 24 74 74 e-mail: info@detrans.nl e-mail: sociaaldomein@detrans.nl (uitsluitend voor gemeenten) www.detrans.nl MA042016

Nadere informatie

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking 1 Er zíjn in zorg Ieder mens is uniek. Mensen met een verstandelijke beperking hebben vaak wat meer hulp nodig om hun eigen,

Nadere informatie

Het FACT team helpt je verder. Intensieve behandeling aan huis Informatie voor cliënten

Het FACT team helpt je verder. Intensieve behandeling aan huis Informatie voor cliënten Het FACT team helpt je verder Intensieve behandeling aan huis Informatie voor cliënten FACT Iedereen heeft wel eens problemen. Denk aan moeilijkheden thuis, op school, geldproblemen, verslaving of criminaliteit.

Nadere informatie

WELKOM BIJ LUCIVER! Heeft u na het lezen van deze brochure nog vragen. Laat het ons horen. Wij staan graag voor u klaar!

WELKOM BIJ LUCIVER! Heeft u na het lezen van deze brochure nog vragen. Laat het ons horen. Wij staan graag voor u klaar! WELKOM BIJ LUCIVER! LuciVer is een kleinschalige organisatie voor welzijn, zorg en wonen. Wij zijn er voor ouderen die door verlies van lichamelijke en/of geestelijke mogelijkheden zorg of ondersteuning

Nadere informatie

Toelichting toegangsproces beschermd wonen

Toelichting toegangsproces beschermd wonen Toelichting toegangsproces beschermd wonen 1. Toegangspoort beschermd wonen Centrumgemeente Nijmegen organiseert de toegang tot beschermd wonen voor de regio Rijk van Nijmegen en Rivierenland. Vanwege

Nadere informatie

Inhoud VISIE OP ZORG. KVK : Geregistreerde ANBI status IBAN: NL49RABO : :

Inhoud VISIE OP ZORG. KVK : Geregistreerde ANBI status IBAN: NL49RABO :   : Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Zorgverlener... 3 3 Visie op zorg... 4 3.1 Mensvisie... 4 3.2 Visie op zorg en welzijn... 5 3.3 De regie ligt bij de cliënt... 5 3.4 Rol van de zorgaanbieder... 6 3.5 Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Algemene brochure. voor mensen met een beperking. MEE maakt meedoen mogelijk

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Algemene brochure. voor mensen met een beperking. MEE maakt meedoen mogelijk MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Algemene brochure voor mensen met een beperking MEE maakt meedoen mogelijk 1 Colofon Tekst en samenstelling Eenvoudig Communiceren Amsterdam Afd. Communicatie

Nadere informatie

Zorg met aandacht, puur en intens.

Zorg met aandacht, puur en intens. Zorg met aandacht, puur en intens. Kinderdienstencentrum Heimdal Ieder kind is bijzonder. Kinderdienstencentrum Heimdal Het kleinschalige Kinderdienstencentrum Heimdal is er voor kinderen en jongeren met

Nadere informatie