Windows Troubleshooting

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Windows Troubleshooting"

Transcriptie

1 Windows Troubleshooting yvan vander sanden 22 maart 2015

2 Een van de dingen die je als IT-er regelmatig moet doen is Windows problemen oplossen. Soms kan je gewoonweg rebooten, maar bij andere problemen is dat niet voldoende. In dit hoofdstuk bekijken we vaak voorkomende problemen.

3 Als je een computer start, dan zijn er verschillende dingen die moeten gebeuren voor dat je het login scherm te zien krijgt. Als je weet wat die dingen zijn, dan maak je meer kans om te begrijpen wat er op dat moment mis gaat.

4 Power On Self-Test (POST) Power On Self-Test (POST) Het eerste wat er gebeurt na het inschakelen van je computer is de POST. De computer laad informatie uit de BIOS en voert enkele testen uit op de CPU, RAM, toetsenbord en video. Wanner de POST klaar is, dan start de bootstrap loader. Computers kunnen booten van een hard drive, een optische schijf of een USB stick. De bootstrap loader is het laatste deel van de BIOS en zoekt naar een bootable operating system op al deze plaatsen.

5 De MBR en de Boot Sector De MBR en de Boot Sector De bootstrap loader zoekt dus naar een operating system. Als de loader is ingesteld om van een hard disk te starten, dan zal hij de master boot record (MBR) op die schijf opzoeken. Elke MBR-schijf heeft precies één MBR, en elke partitie op de schijf heeft precies één boot sector.

6 De MBR en de Boot Sector Figuur: MBR en boot sectors op een hard disk.

7 De MBR en de Boot Sector De volgende stappen booten een systeem van de harde schijf: 1. BIOS laadt de master boot code van de MBR in het geheugen. 2. De master boot code leest de partition table van de schijf en zoekt naar de actieve partitie. 3. De inhoud van de boot sector op de actieve partitie wordt in het geheugen gezet door de master boot code. 4. Op Windows verwijst die boot sector naar het bestand bootmgr op de actieve partitie.

8 De MBR en de Boot Sector Opmerking bootmgr is een verborgen systeembestand, maar het staat meestal wel gewoon op je C-schijf. Je kan het bestand zien via het commando DIR /AS.

9 De MBR en de Boot Sector Optische schijven en USB sticks hebben een boot sector, maar geen MBR. Je kan ook booten van een GPT-disk als je systeem met UEFI in plaats van een BIOS werkt. De UEFI kan bootmgr direct laden, zonder naar een MBR te zoeken.

10 De Boot Manager De Boot Manager De volgende bestanden kunnen gebruikt worden om Windows te starten: bootmgr. Dit is een verborgen systeembestand op de systeem partitie. BCD. De BCD wordt gebruikt om de locatie van het operating system in te stellen. Dit bestand kan je vinden in de \boot folder.

11 De Boot Manager Wanneer de bootmgr klaar is, dan wordt Winload.exe uitgevoerd. Dat bestand vind je in \Windows\System32.

12 De registry is een database waarin Windows informatie bewaart over de hardware in je computer, de geïnstalleerde programma s, configuraties, en gebruikersprofielen. Je kan de registry starten met het commando regedit.

13 Hives, Keys en Values Hives, Keys en Values HKEY_LOCAL_MACHINE (HKLM). HKEY_USERS (HKU). HKEY_CURRENT_USER (HKCU). HKEY_CURRENT_CONFIG (HKCC). HKEY_CLASSES_ROOT (HKCR).

14 Hives, Keys en Values Figuur: De registry bekijken.

15 Hives, Keys en Values De echte wereld Op het internet vind je wel eens reclame voor registry cleaners die de performantie van je computer beloven te verhogen. Zo n cleaner is in het beste geval gewoon overbodig, maar veroorzaken dikwijls zelf meer problemen dan ze oplossen.

16 De Registry Backup De Registry Backup 1. Log in met een account dat administrative privileges heeft. 2. Start de registry editor. 3. right-click computer en kies export. 4. Ga naar de locatie waar je de backup wil opslaan. 5. Je kan ook een backup maken van een deel van de registry.

17

18 De echte wereld Windows houdt de F8 toets in de gaten nadat de BIOS de POST afgehandeld heeft. Enkel het indrukken van de toets wordt gecontroleerd, dus als je de toets al vroeger indrukte, dan merkt windows dit niet op. Dit wil zeggen dat je best voortdurend op F8 drukt tijdens het booten.

19 Safe Modes Safe Modes Er zijn drie verschillende safe modes beschikbaar: Safe mode. Safe mode met netwerk. Safe mode met command prompt.

20 Safe Modes Opmerking Je kan makkelijk zien wanneer een computer gestart werd in safe mode. Het bureaublad is steeds zwart, en in elke hoek staat safe mode te lezen.

21 Safe Modes De recovery opties die je normaal in windows hebt, werken ook in safe mode. Zo kan je: restore points toepassen via System Restore; een roll back van een driver uitvoeren; een image terugzetten via System Image Recovery.

22 Enable Boot Logging Enable Boot Logging Soms zie je windows starten, maar merk je dat het systeem opnieuw reboot tijdens het opstarten. Om te weten te komen wat het probleem is, kan je dan boot logging aanzetten via het Advanced Boot Options menu. Wanneer deze optie aan staat wordt er een bestand gemaakt in de folder C:\Windows met de naam Ntbtlog.txt. Bij de volgende stap selecteer je dan safe mode, zodat je de log file kan bekijken via notepad.

23 Low-Resolution Video Low-Resolution Video Deze optie kan handig zijn wanneer de video driver fout is ingesteld. Maar wanneer je in safe mode start, wordt de eigenlijke video driver niet geladen en gebruik je een standaard driver van het systeem. Wanneer je kiest voor Enable Low-Resolution Video en opnieuw opstart, dan zal de echte video driver gebruikt worden, maar met de laagst mogelijke resolutie.

24 Last Known Good Configuration Last Known Good Configuration Figuur: De control sets in de registry.

25 Last Known Good Configuration Opmerking Je kan enkel een fout oplossen via Last Known Good Configuration als je niet kan inloggen. Eens je voorbij de login raakt, zijn de oude instellingen verloren.

26 Disable Driver Signature Enforcement Disable Driver Signature Enforcement Windows eist dat drivers digitaal getekend worden. Dat is de garantie dat een driver niet aangepast werd door een virus. Als je die controle om een of andere reden moet omzeilen dan kan je deze optie kiezen en het systeem opnieuw starten. Een van de redenen hiervoor is als je een beta driver zou testen.

27 Disable Automatic Restart on System Failure Disable Automatic Restart on System Failure Stel je voor dat je systeem telkens blijft rebooten. Soms zie je dan een foutmelding op het moment dat het mis gaat, maar kan je die nauwelijks lezen omdat het systeem weer opnieuw start. Met deze optie heb je meer tijd om zo n error te lezen.

28 Repair Your Computer Repair Your Computer

29 Repair Your Computer Het systeemcommando bootrec kan je gebruiken voor boot recovery. Je hebt daarbij de volgende switches: bootrec /fixmbr bootrec /fixboot bootrec /rebuildbcd bootrec /scanos

30 MSconfig en Advanced Boot Options MSconfig en Advanced Boot Options

31 Event Viewer Event Viewer System log. Application log. Security log.

32 Event Viewer De echte wereld Vaak zal een gebruiker niet meer precies weten welke foutmelding hij kreeg. Je kan de event viewer gebruiken om die melding terug te vinden.

33 File Recovery Software File Recovery Software

34 Recovery Drive Recovery Drive Windows RE kan belangrijk zijn om een systeem te repareren, maar wat doe je als dat ook niet meer werkt? Je kan in dat geval een repair disk maken op een andere windows computer. Typ recovery drive om deze wizard te openen.

35 BSOD BSOD BSOD staat voor blue screen of death. De meeste errors starten met 0x (wat duidt op een hexadecimale code) gevolgd door een reeks nullen en een nummer. Zo wordt een probleem met de harde schijf aangeduid door error 0x B.

36 BSOD De echte wereld Ook hier is de BSOD error meestal slechts kort te zien. Je kan Disable Automatic Restart On System Failure activeren om de fout langer te kunnen zien.

37 Failure to Boot Failure to Boot Restart. Lees de error. Last Known Good Configuration. Startup Repair. Safe Mode. doe een virusscan in safe mode voor een system restore uit naar een vorig restore point controleer de system files met sfc /scannow Herstel de MBR. Herstel het systeem via een image.

38 Device Fails to Start Een andere oorzaak zou ook een defecte BCD kunnen zijn. Dat kan je oplossen via Windows RE: bcdedit /export C:\\backup_bcd c: cd boot attrib bcd -s -h -r ren c:\\\\boot\\bcd bcd.old bootrec /rebuildbcd

39 Device Fails to Start Device Fails to Start Als een onderdeel, zoals de netwerkkaart, niet wil starten, dan is dit meestal een probleem met de driver. Je kan via de Event Viewer in de System log zien of er errors staan in verband met de Device Manager en die driver.

40 Ontbrekende DLL s Ontbrekende DLL s Wanneer Windows of een andere applicatie probeert om zo n DLL te openen en die kan niet gevonden worden, dan krijg je een missing DLL error. Deze meldingen bevatten een mededeling zoals A required.dll file (name.dll) could not be found. Als het gaat om een DLL van Microsoft, dan kan je de system file checker (sfc) gebruiken om het systeem te repareren. Als je de error krijgt wanneer je een ander programma start, dan kan het gebeuren dat de ontbrekende dll niet van Microsoft komt. In dit geval installeer je best de applicatie opnieuw of gebruik je System Restore om je systeem te herstellen.

41 Ontbrekende DLL s Pas op voor Malware Vaak hebben gebruikers de reflex om een melding in verband met een ontbrekende dll file op internet op te zoeken. En al snel kom je zo bij DLL download sites terecht. Die beloven je dat je daar de ontbrekende dll kan downloaden.

42 Een service wil niet starten Een service wil niet starten Wanneer een service niet start kan je dat nakijken via de System log in de Event Viewer. Het kan ook helpen om de Services applet na te kijken die we in een vorig hoofdstuk zagen. Verzeker jezelf dat de service niet disabled is. Kijk daar ook de dependencies van de service na. Als een van de dependencies niet start, dan kan deze service ook niet starten.

43 Compatibiliteitsprobleem Compatibiliteitsprobleem Soms zal een programma gewoon niet starten, zonder een foutmelding te geven. Je kan dan de Application log in de Event Viewer bekijken. Als je eenmaal weet dat de oorzaak een compatibiliteitsprobleem is, dan kan je de compatibiliteit tab van de applicatie gebruiken, zoals beschreven in hoofdstuk??.

44 Een trage computer Een trage computer Als het systeem verdacht langzaam werkt, dan kan dat zijn omdat je meer programma s open hebt dan het systeem aan kan, omdat een service of een applicatie in de fout gaat, of omdat het systeem geïnfecteerd is met een virus. In de Performance tab van de Task Manager kan je zien wat er aan de hand is. Kijk hier niet enkel CPU gebruik na, maar ook de schijfactiviteit.

45 Boot naar Safe Mode Boot naar Safe Mode Wanneer een systeem voortdurend boot in safe mode, dan is het waarschijnlijk geconfigureerd om dat te doen. Kijk met msconfig na in welke modus het systeem staat. Een andere mogelijkheid is dat er een virus actief is.

46 Boot Sector en MBR Errors Boot Sector en MBR Errors Missing operating system Error loading operating system Invalid partition table Non-system disk or disk error Invalid Boot Disk Disk boot failure Bootmgr not found Bootmbr is missing

47 Boot Sector en MBR Errors Boot Sector en MBR Errors De oplossing voor al deze errors is het volgende: Kijk de boot orde na in de BIOS. Repareer of vervang de BCD. Gebruik bootrec /rebuildbcd Repareer de boot sector. Gebruik bootrec /fixboot Repareer de MBR. Gebruik bootrec /fixmbr De drie laatste stappen zullen meestal vanzelf gebeuren als je in het System Recovery Options menu de optie Startup Repair kiest.

Windows Configuratie. yvan vander sanden. 8 maart 2015

Windows Configuratie. yvan vander sanden. 8 maart 2015 Windows Configuratie yvan vander sanden 8 maart 2015 Windows bevat veel configuratiemogelijkheden die je als IT-er kan aanpassen. De meeste instellingen zijn standaard al ok, maar het kan gebeuren dat

Nadere informatie

Bestandssystemen. yvan vander sanden. 16 maart 2015

Bestandssystemen. yvan vander sanden. 16 maart 2015 Bestandssystemen yvan vander sanden 16 maart 2015 Bij elk operating system is het belangrijk te begrijpen hoe schijven en bestandssystemen werken. Schijven moeten geformatteerd worden met een specifiek

Nadere informatie

Windows Basics. yvan vander sanden. 22 februari 2015

Windows Basics. yvan vander sanden. 22 februari 2015 Windows Basics yvan vander sanden 22 februari 2015 Windows is nog altijd een veel gebruikt operating system. Als technicus moet je bekend zijn met het Windows operating system om gebruikers te kunnen helpen,

Nadere informatie

Acer erecovery Management

Acer erecovery Management 1 Acer erecovery Management Acer erecovery Management is een hulpprogramma dat door het softwareteam van Acer werd ontwikkeld en u een eenvoudig, betrouwbaar en veilig middel biedt om uw computer opnieuw

Nadere informatie

Taakklasse 3 ALAb Corné Tintel MB13B Ingeleverd op 8-4-2014

Taakklasse 3 ALAb Corné Tintel MB13B Ingeleverd op 8-4-2014 Taakklasse 3 ALAb Corné Tintel MB13B Ingeleverd op 8-4-2014 Inhoud 1. Broncontrole... 3 2. Virussen... 7 3. Recovery + Delete... 8 4. RAID... 10 5. Register... 12 6. Bestanden delen... 13 7. Apart uitgeprint

Nadere informatie

Dit document beschrijft belangrijke aandachtspunten voor de installatie van Deep Defender. Ook omschrijft dit document hoe de beheerder kan omgaan

Dit document beschrijft belangrijke aandachtspunten voor de installatie van Deep Defender. Ook omschrijft dit document hoe de beheerder kan omgaan Dit document beschrijft belangrijke aandachtspunten voor de installatie van Deep Defender. Ook omschrijft dit document hoe de beheerder kan omgaan met Threat meldingen, driver problemen en hoe het product

Nadere informatie

Ashampoo Rescue Disc

Ashampoo Rescue Disc 1 Ashampoo Rescue Disc Met de software kunt u een Rescue (Herstel) CD, DVD of USB-stick maken. Het rescue systeem (redding systeem) is voor twee typen situaties bedoeld: 1. Om een back-up naar uw primaire

Nadere informatie

Inhoud S003. Vak: Windows 7 niv 3/4

Inhoud S003. Vak: Windows 7 niv 3/4 Inhoud Windows 7 imaging.... 3 Voorbereiding; een ingerichte installatie strippen met Sysprep:... 4 Een Image maken met ImageX.... 7 De nieuwe schijf voorbereiden op de installatie van de image.... 9 Uitrollen

Nadere informatie

Windows 7 installeren

Windows 7 installeren Windows 7 installeren Systeemvereisten http://windows.microsoft.com/nl-be/windows7/products/system-requirements Via de windows 7 upgrade advisor kan je controleren of je computer geschikt is voor windows

Nadere informatie

Multiboot systeem maken

Multiboot systeem maken Multiboot systeem maken Met de opkomst van Linux stappen steeds meer mensen over op een multiboot systeem, waarbij meerdere Operating Systemen op de harde schijf worden geplaatst. Ook als u alleen bij

Nadere informatie

6-12-2014. PC-Technologie Lab. Verslag: Labo 4. Selina Oudermans 1ICT2

6-12-2014. PC-Technologie Lab. Verslag: Labo 4. Selina Oudermans 1ICT2 6-12-2014 PC-Technologie Lab Verslag: Labo 4 Selina Oudermans 1ICT2 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Verslag... 3 2.1. Installatie Windows 7... 3 2.2. USB verbinden met VM... 5 2.3. Installatie Norton

Nadere informatie

Labo 4 : Installatie Windows XP Professional Edition

Labo 4 : Installatie Windows XP Professional Edition Labo 4 : Installatie Windows XP Professional Edition In dit hoofdstuk gaan we op een volledig nieuwe PC met een lege harde schijf Windows XP Professional Edition installeren. Alle stappen voor de installatie

Nadere informatie

Paragon Backup & Recovery: herstelmedium gebruiken

Paragon Backup & Recovery: herstelmedium gebruiken Paragon Backup & Recovery: herstelmedium gebruiken Handleiding van Auteur: K!pje Oktober 2014 handleiding: Paragon Backup & Recovery: herstelmedium gebruiken In de vorige nieuwsbrief heb ik uitgelegd hoe

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Server Back-up Online

Veelgestelde vragen Server Back-up Online Veelgestelde vragen Server Back-up Online Welkom bij de Veel gestelde vragen Server Back-up Online van KPN. Geachte Server Back-up Online gebruiker, Om u nog sneller te kunnen helpen zijn veel problemen

Nadere informatie

IAAS BACKUPS MAKEN MET IASO

IAAS BACKUPS MAKEN MET IASO IAAS BACKUPS MAKEN MET IASO Contents IAAS BACKUPS MAKEN MET IASO... 2 STAPPEN... 2 BACKUP.MANAGEMENT PORTAL... 3 INLOGGEN IN DE CLOUD MANAGEMENT CONSOLE... 3 ACCOUNTS AANMAKEN... 4 INSTALLEREN EN CONFIGUREREN...

Nadere informatie

Installatie Windows XP Professional Edition

Installatie Windows XP Professional Edition Installatie Windwos XP Professional Edition 1 Installatie Windows XP Professional Edition In dit hoofdstuk gaan we op een volledig nieuwe PC met een lege harde schijf Windows XP Professional Edition installeren.

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Datum: 17-10-2010 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Het programma downloaden.... 3 Het programma downloaden... 4 De installatie van het programma... 6 Het

Nadere informatie

Herstel mogelijkheden als Windows 10 niet meer (goed) opstart. Gerard Vogel, HCC Twente. oktober 2018

Herstel mogelijkheden als Windows 10 niet meer (goed) opstart. Gerard Vogel, HCC Twente. oktober 2018 Herstel mogelijkheden als Windows 10 niet meer (goed) opstart Gerard Vogel, HCC Twente oktober 2018 Overzicht: Opstartproblemen en oorzaken Herstelmogelijkheden zonder/met backup Windows 10 herstelmogelijkheden

Nadere informatie

Handleiding Reborn Laptop -1-

Handleiding Reborn Laptop -1- 1. Wat u moet doen voor u Reborn Laptop installeert 2 2. Systeemvereisten 2 3. Installeren 3 4. Menu opties 4 4.1 Instellingen 4 4.2 Recovery mode 5 4.3 Wachtwoord 6 4.4 CMOS instellingen 6 4.5 Uitgebreide

Nadere informatie

Technische Referentie - V&A TSD-QA89 (2011/11)

Technische Referentie - V&A TSD-QA89 (2011/11) Technische Referentie - V&A TSD-QA89 (2011/11) 1. V: Hoe kan ik de 3D functie op de Asrock Vision 3D en ION3D systemen aanzetten? A: Verschillende monitor/tv/media/afspeel software zullen verschillende

Nadere informatie

Vergeten wachtwoord in Windows 10

Vergeten wachtwoord in Windows 10 Frank Biesmans - syntra@frankbiesmans.be Vergeten wachtwoord in Windows 10 Syntra Limburg - Campus Genk Kerkstraat 1-3600 GENK Tel: +32 89354616 - Fax; +32 89353042 E-Mail: infogenk@syntralimburg.be Inleiding

Nadere informatie

Macrium Reflect Free. Mirror Back-up:

Macrium Reflect Free. Mirror Back-up: Macrium Reflect Free. Mirror Back-up: Een ideaal programma voor een reserve kopie van uw werkende computer is Macrium Reflect Free. Op dit moment nog versie 6 maar op korte termijn verschijnt hiervan de

Nadere informatie

Aanpassingen MSConfig

Aanpassingen MSConfig Aanpassingen MSConfig Met het programma MSConfig is het mogelijk om alle programma's welke tijdens het opstarten van Windows worden geladen te analyseren en desnoods te verwijderen. Dit bespaart u veel

Nadere informatie

Overzicht van opties voor service en ondersteuning

Overzicht van opties voor service en ondersteuning Overzicht van opties voor service en ondersteuning QuickRestore Met Compaq QuickRestore kunt u uw systeem op elk gewenst moment terugzetten. QuickRestore biedt vijf typen opties voor terugzetten, die in

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

De polling is er nu dan ook in een service variant en kan dus in plaats van de normale polling gebruikt worden.

De polling is er nu dan ook in een service variant en kan dus in plaats van de normale polling gebruikt worden. FAQ 1. Inleiding TwPoll is een proces dat continu loopt. Bij veel bedrijven wordt dan ook de polling op een server geplaatst. Wanneer een server om een of andere rede uit valt zal de polling niet automatisch

Nadere informatie

HET BESTURINGSSYSTEEM

HET BESTURINGSSYSTEEM HET BESTURINGSSYSTEEM Een besturingssysteem (ook wel: bedrijfssysteem, in het Engels operating system of afgekort OS) is een programma (meestal een geheel van samenwerkende programma's) dat na het opstarten

Nadere informatie

Een schone installatie van Windows 10 uitvoeren met een hulpprogramma

Een schone installatie van Windows 10 uitvoeren met een hulpprogramma Een schone installatie van Windows 10 uitvoeren met een hulpprogramma Let op: Voor het installeren van Windows 10 pro is enige computerkennis nodig. Wij zijn niet aansprakelijk voor het verkeerd installeren,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Portal. Eekels Elektrotechniek

Gebruikershandleiding Portal. Eekels Elektrotechniek Gebruikershandleiding Portal Eekels Elektrotechniek Inhoudsopgave 1 Installatie gebruikerssoftware... 3 1.1 Installatie Citrix Receiver... 5 2 Aanmelden op de Portal... 6 2.1 Werkwijze... 6 3 Extra instellingen

Nadere informatie

Macrium Reflect V4.2 Handleiding

Macrium Reflect V4.2 Handleiding Macrium Reflect V4.2 Handleiding Met Macrium Reflect kunt u een Image (kopie) maken van de C: schijf, waarmee, u na computerproblemen binnen tien minuten weer een goed werkende PC kunt hebben. Ga naar:

Nadere informatie

Dit document beschrijft belangrijke aandachtspunten voor de installatie van Deep Defender. Ook omschrijft dit document hoe de beheerder kan omgaan

Dit document beschrijft belangrijke aandachtspunten voor de installatie van Deep Defender. Ook omschrijft dit document hoe de beheerder kan omgaan Dit document beschrijft belangrijke aandachtspunten voor de installatie van Deep Defender. Ook omschrijft dit document hoe de beheerder kan omgaan met Threat meldingen, driver problemen en hoe het product

Nadere informatie

PC onderhoud: Opschonen V4 (Windows 10)

PC onderhoud: Opschonen V4 (Windows 10) PC onderhoud: Opschonen V4 (Windows 10) Onderhoud van een computer is de verantwoording van de gebruiker, ook al kan dat erg lastig zijn. Deze hulp en hulpprogramma s maken het veel gemakkelijker. Gebruik

Nadere informatie

Installatie instructies SRP Basic

Installatie instructies SRP Basic Installatie instructies SRP Basic De installatie van SRP bestaat uit twee delen: SRP Validator en SRP Installer. Zie onze website voor meer informatie. Noodzakelijke voorbereidingen voordat u begint: Zorg

Nadere informatie

Nieuw Windows register opbouwen

Nieuw Windows register opbouwen Nieuw Windows register opbouwen Na verloop van tijd vervuilt het Windows register, niet alleen door onnodige sleutels maar ook door het regelmatig toevoegen en weer verwijderen van sleutels. Met het programma

Nadere informatie

Linux Server Installatie

Linux Server Installatie Linux Server Installatie Debian 5 Lenny Installeer Debian zonder grafische omgeving. Minimum voorwaarden voor een Debian Server: Install Type Minimal RAM[114] Recommended RAM[114] Hard Drive space used[114]

Nadere informatie

HOW TO RESTORE A SYSTEM IMAGE IN WINDOWS SERVER 2012

HOW TO RESTORE A SYSTEM IMAGE IN WINDOWS SERVER 2012 HOW TO RESTORE A SYSTEM IMAGE IN WINDOWS SERVER 2012 Contents WINDOWS SERVER 2012 BUILT-IN BACKUP APPLICATION TO RESTORE A SYSTEM IMAGE.... 2 RESTORE OPTIONS IN WINDOWS SERVER BACKUP... 2 SYSTEM RECOVERY

Nadere informatie

Windows Gratis upgrade van Windows 7, 8(.1) naar 10: https://www.microsoft.com/nl-nl/accessibility/windows10upgrade.

Windows Gratis upgrade van Windows 7, 8(.1) naar 10: https://www.microsoft.com/nl-nl/accessibility/windows10upgrade. 1 Windows 5-1-2017 Windows toets Windows versie? o Windows toets + R o Winver Enter Windows schoon installeren: Backup maken van documenten, foto's mail etc. DVD of USB start maken: https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10

Nadere informatie

Hardware specialisatie. Sessie: Systeemoptimalisatie

Hardware specialisatie. Sessie: Systeemoptimalisatie Hardware specialisatie Sessie: Systeemoptimalisatie Overzicht > Inleiding < Hardware Optimalisatie Software Optimalisatie Diagnose- en tuningsoftware Inleiding Waarom optimaliseren? o Oudere hardware sneller

Nadere informatie

Handleiding Solera Digitaal Paspoort

Handleiding Solera Digitaal Paspoort Handleiding Solera Digitaal Paspoort Solera 2018 Op alle door Solera verleende diensten en door Solera geleverde producten zijn de algemene voorwaarden van Solera Nederland B.V. van toepassing. U kunt

Nadere informatie

Applicatie nclone : Partitie back-up van je PC/laptop maken

Applicatie nclone : Partitie back-up van je PC/laptop maken Applicatie nclone : Partitie back-up van je PC/laptop maken Inhoudsopgave Gebruikte hardware & versie s... 1 Installatie nclone op de Synology... 2 Aandachtspunt DSM... 3 Globaal stappenplan voor PXE boot

Nadere informatie

Windows Command Prompt

Windows Command Prompt Windows Command Prompt yvan vander sanden 1 maart 2015 De echte wereld Het verschil tussen een middelmatige en een goede systeembeheerder is dat de goede systeembeheerder scripts kan maken. Scripts laten

Nadere informatie

TAB07-210 XENTA 7c TAB07-211 XENTA 7c TAB07-212 XENTA 7c FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES. Pagina 1 van 8

TAB07-210 XENTA 7c TAB07-211 XENTA 7c TAB07-212 XENTA 7c FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES. Pagina 1 van 8 TAB07-210 XENTA 7c TAB07-211 XENTA 7c TAB07-212 XENTA 7c FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Pagina 1 van 8 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

Maak een image file van je harddisk

Maak een image file van je harddisk 1 van 5 17/03/2006 17:20 Maak een image file van je harddisk Norton Ghost 1. Een backup aanmaken met ghost 2. Terug zetten van een backup met ghost Ghost is een programma van Symantec waarmee u op een

Nadere informatie

Voorbereiden: dingen om rekening mee te houden

Voorbereiden: dingen om rekening mee te houden WINDOWS 10 (HER)INSTALLATIE Voorbereiden: dingen om rekening mee te houden Het is niet verstandig de installatie zomaar te starten, dit moet u goed voorbereid doen. Hieronder staan punten waar u rekening

Nadere informatie

Setupprogramma Gebruikershandleiding

Setupprogramma Gebruikershandleiding Setupprogramma Gebruikershandleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de V.S. De informatie in deze documentatie

Nadere informatie

Installatie handleiding TiC Narrow Casting Player. (voor intern gebruik)

Installatie handleiding TiC Narrow Casting Player. (voor intern gebruik) Installatie handleiding TiC Narrow Casting Player (voor intern gebruik) Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 BIOS instellen... 4 Windows 7 installatie... 5 Windows 7 configureren... 11 Tweak

Nadere informatie

Procedure voor het inrichten van een TIC cliënt + Installeren van de TIC Narrow Casting cliënt software

Procedure voor het inrichten van een TIC cliënt + Installeren van de TIC Narrow Casting cliënt software Procedure voor het inrichten van een TIC cliënt + Installeren van de TIC Narrow Casting cliënt software Inhoud Inleiding... 2 Bios instellen... 3 Windows 10 installatie... 4 Windows configureren... 10

Nadere informatie

Dutch / Nederlands. Versie 1.2

Dutch / Nederlands. Versie 1.2 Dutch / Nederlands Versie 1.2 SX OS Kenmerken Werkt met elk type Switch SX OS werkt met elke Nintendo Switch en met elke Software versie (firmware). Speel elk Spel Met SX OS Speel je al je favoriete spellen

Nadere informatie

Taakklasse 3 ALAa installeren en onderhouden systemen Corné Tintel G GMB13B Medewerker beheer ICT

Taakklasse 3 ALAa installeren en onderhouden systemen Corné Tintel G GMB13B Medewerker beheer ICT Taakklasse 3 ALAa installeren en onderhouden systemen Corné Tintel G GMB13B Medewerker beheer ICT 1 2 Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 2 Opdracht 1: Partities... 3 Opdracht 2: Packet Tracer... 4 Opdracht

Nadere informatie

Meerdere gebruikersaccounts aanmaken

Meerdere gebruikersaccounts aanmaken Meerdere gebruikersaccounts aanmaken In Windows XP heeft u de mogelijkheid om met meerdere gebruikersaccounts te werken. Werken er meerdere personen op de computer dan ontkomt u er al niet meer aan en

Nadere informatie

Harddisks en Freeware. Computer Users Meetjesland 25-04-2009 Rudiger

Harddisks en Freeware. Computer Users Meetjesland 25-04-2009 Rudiger Harddisks en Freeware Computer Users Meetjesland 25-04-2009 Rudiger 60000 bedrijfscomputers wereldwijd onbruikbaar door virusscanner McAfee Na update beschouwt de Mc Afee virusscanner het bestand svchost.exe

Nadere informatie

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 HANDLEIDING VIEW DESKTOP Document: Auteur: Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 Handleiding VIEW Desktop M. Huibers P. de Gooijer Inleiding Het Hoornbeeck College en Van Lodenstein maakt gebruik van VMware View.

Nadere informatie

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista)

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista) Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista) Werk je met Windows Vista? Je kunt eenvoudig een upgrade naar Windows 7 uitvoeren. Bij een upgrade blijven de bestaande gegevens en programma

Nadere informatie

USB 2.0 NAAR HDMI VIDEO ADAPTER. Korte Installatiehandleiding DA-70851

USB 2.0 NAAR HDMI VIDEO ADAPTER. Korte Installatiehandleiding DA-70851 USB 2.0 NAAR HDMI VIDEO ADAPTER Korte Installatiehandleiding DA-70851 1. De Driver Installeren Opgelet: Sluit de adapter NIET op uw computer aan voordat de meegeleverde driver is geïnstalleerd. Plaats

Nadere informatie

Installeren van het programma Shop Pro

Installeren van het programma Shop Pro Installeren van het programma Shop Pro HET PROGRAMMA WERKT MOMENTEEL NOG NIET ONDER MS VISTA. GEBRUIK BINNEN EEN VIRTUELE MACHINE OP EEN VISTA-COMPUTER WORDT NOG UITGETEST. Deze handleiding met eventuele

Nadere informatie

Allereerst: W10TP heeft geen installatie-code nodig!

Allereerst: W10TP heeft geen installatie-code nodig! Allereerst: W10TP heeft geen installatie-code nodig! Hij is er echter wel: NKJFK-GPHP7-G8C3J-P6JXR-HQRJR Voor het eerst in de geschiedenis heeft Microsoft de beslissing genomen om Test Software ter beschikking

Nadere informatie

Technische Specificaties nieuwe Unix Applikaties

Technische Specificaties nieuwe Unix Applikaties Technische Specificaties nieuwe Unix Applikaties In 2010 werden 7 Unix servers geconsolideerd naar een nieuwe Unix omgeving, waar gebruik gemaakt wordt van srp s (vergelijkbaar met zone, of container).

Nadere informatie

SurfRight. Veelgestelde vragen. HitmanPro.Kickstart Veelgestelde vragen Page 1

SurfRight. Veelgestelde vragen. HitmanPro.Kickstart Veelgestelde vragen Page 1 Veelgestelde vragen HitmanPro.Kickstart Veelgestelde vragen Page 1 Table of Contents Inleiding tot HitmanPro.Kickstart... 4 V-00: Waarom heb ik HitmanPro.Kickstart nodig?... 5 V-01: Kan ik HitmanPro.Kickstart

Nadere informatie

DHCP Scope overzetten van Windows Server 2003 R2 naar Windows Server 2012

DHCP Scope overzetten van Windows Server 2003 R2 naar Windows Server 2012 DHCP Scope overzetten van Windows Server 2003 R2 naar Windows Server 2012 Inhoudsopgave 1. Windows Server 2012 voorbereiden... 3 2. Rollen installeren op Windows Server 2012... 6 3. DHCP Scopes overzetten...

Nadere informatie

Werken met het DOS commando Fdisk

Werken met het DOS commando Fdisk Werken met het DOS commando Fdisk Bij een nieuwe harde schijf of bij het opnieuw instellen van partities moet Fdisk gebruikt worden. Ik krijg soms de vraag hoe dit nu precies werkt. Voor mij is het vrij

Nadere informatie

FAAC DRIVER. Driver install procedure for FAAC boards. Installatieprocedure voor driver voor FAAC-kaarten.

FAAC DRIVER. Driver install procedure for FAAC boards. Installatieprocedure voor driver voor FAAC-kaarten. FAAC DRIVER Driver install procedure for FAAC boards Installatieprocedure voor driver voor FAAC-kaarten www.record-toegangstechniek.nl 1 When a FAAC board (E124 or E145) is connected to the USB port, it

Nadere informatie

Inrichting van een schoollan werkstation met Windows 98

Inrichting van een schoollan werkstation met Windows 98 Inrichting van een schoollan werkstation met Windows 98 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:...1 Woord vooraf...1 Stap 1 Installatie werkstation...2 Stap 2 Netwerk instellen...3 Stap 3 - Poledit......5 Stap 4

Nadere informatie

Handleiding ABZ Digitaal Paspoort

Handleiding ABZ Digitaal Paspoort Handleiding ABZ Digitaal Paspoort ABZ 2012 Op alle door ABZ Nederland bv verleende diensten en door ABZ Nederland bv geleverde producten zijn de algemene voorwaarden van ABZ van toepassing. U kunt deze

Nadere informatie

Oplossen van problemen na een foutieve update van Panda

Oplossen van problemen na een foutieve update van Panda Oplossen van problemen na een foutieve update van Panda Dit document beschrijft het oplossen van problemen na een foutieve update van de detectie in Panda Antivirus beveiliging op 11 maart 2015. Oorzaak

Nadere informatie

Het installeren van de software.

Het installeren van de software. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Het installeren van de software.... 2 De Printserver Bekabeld Configureren... 8 Instellen van je IP adres... 10 Netwerk poorten configureren... 12 Een printer Toevoegen....

Nadere informatie

Setupprogramma. Gebruikershandleiding

Setupprogramma. Gebruikershandleiding Setupprogramma Gebruikershandleiding Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bluetooth is een handelsmerk van de desbetreffende eigenaar en wordt door Hewlett-Packard Company onder licentie

Nadere informatie

schoollan Post Installatie Handleiding

schoollan Post Installatie Handleiding schoollan Post Installatie Handleiding 24 augustus 2004 c 2003, 2004 Stichting schoollan, Arnhem, Nederland. Inhoudsopgave 1 Inleiding 1 2 Het systeem opstarten 1 3 Hardware detectie 3 4 Overzicht van

Nadere informatie

Installatiehandleiding Windows 98

Installatiehandleiding Windows 98 Installatiehandleiding Windows 98 Installatiehandleiding voor de systeembeheerder Arno Schoon IO1D4.1 Installatiehandleiding Windows 98 ICT Beheerder BOL-4 leerjaar 1 Koning Willem I College Project 2

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIE VOOR ESAM APPLICATIE

INSTALLATIE INSTRUCTIE VOOR ESAM APPLICATIE HARDWARE VEREISTEN VOOR PC (LAPTOP EN DESKTOP PC) Pentium 4 of hoger USB 2.0, min. 2 poorten beschikbaar (naast elkaar) Internet verbinding beschikbaar Windows versie: Windows XP Pro of Home met SP3 (Service

Nadere informatie

Backup en herstel. Handleiding

Backup en herstel. Handleiding Backup en herstel Handleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie in deze documentatie

Nadere informatie

Installatie Windows Server 2003 UK Standard Edition

Installatie Windows Server 2003 UK Standard Edition 1 Installatie Windows Server 2003 UK Standard Edition 1-1 Installatie Windows Server 2003 UK Standard Edition In dit hoofdstuk gaan we op een volledig nieuwe PC met een lege harde schijf Windows Server

Nadere informatie

Installatie van sqlserver

Installatie van sqlserver Installatie van sqlserver Download SQLserver 2005 Express basis van de website van 2work: www.2work.nl, tabblad downloads; beveiligde zone. De inlog gegevens kunnen via de helpdesk aangevraagd worden.

Nadere informatie

KPN Server Back-up Online

KPN Server Back-up Online KPN Server Back-up Online Snel aan de slag met Server Back-up Online Server Versie 6.1, built 2011 d.d. 20-08-2012 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Ondersteunde besturingssystemen... 3 2 Installatie...

Nadere informatie

Setupprogramma. Gebruikershandleiding

Setupprogramma. Gebruikershandleiding Setupprogramma Gebruikershandleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de V.S. De informatie in deze documentatie

Nadere informatie

CONFIGURATIEHANDLEIDING. File Exchange

CONFIGURATIEHANDLEIDING. File Exchange CONFIGURATIEHANDLEIDING File Exchange Contents Contents... 2 1. Benodigde software... 3 1.1. Geostar 200/250... 3 1.1.1. Sync Software... 3 1.1.2. Sync Account... 3 1.1.3. Perceel Manager... 3 1.2. Viper4...

Nadere informatie

1. Vo. Controleer, Indien jouw. uw computer. Kies uw taal.

1. Vo. Controleer, Indien jouw. uw computer. Kies uw taal. Les 2 Installeren Ubuntu desktop 1. Vo oorbereiding Controleer, bij problemen of voor de zekerheid, de CD op fouten. Leg de Ubuntu cd/dvd in de speler en herstart uw computer. Indien jouw computer niet

Nadere informatie

Backup en Recovery. Een Introductie HCC Senioren Academie H.C.A.H. Moerkerken h.moerkerken@kader.hcc.nl

Backup en Recovery. Een Introductie HCC Senioren Academie H.C.A.H. Moerkerken h.moerkerken@kader.hcc.nl Backup en Recovery Een Introductie HCC Senioren Academie H.C.A.H. Moerkerken h.moerkerken@kader.hcc.nl Bekende scenario s? En toen had ik het bestand per ongeluk gewist en kon ik het niet meer terug vinden..

Nadere informatie

Installatiehandleiding voor. StrobeControl software, Windows 10, 64 bits OS

Installatiehandleiding voor. StrobeControl software, Windows 10, 64 bits OS Installatiehandleiding voor StrobeControl software, Windows 10, 64 bits OS Huygens Optics Dr. Jeroen Vleggaar Prof. Poelsstraat 50 1221HT Hilversum Phone: +31(0)624449299 Email: info@huygensoptics.com

Nadere informatie

Handleiding. Windows XP systeemherstel. Concept; ongecorrigeerde uitgave. Auteur: Henk Schuurman eerste uitgave: 27 maart 2010 Wijzigingen:

Handleiding. Windows XP systeemherstel. Concept; ongecorrigeerde uitgave. Auteur: Henk Schuurman eerste uitgave: 27 maart 2010 Wijzigingen: VOIP - SOFTWARE - HARDWARE - INTERNET - CONSULTANCY Handleiding Soft Solutions Ruijslaan 49 7003 BD Doetinchem Nederland Telefoon : 0314 36 04 47 Gsm : 06 55 806 940 Handelsreg. Arnhem nr. : 09051259 BTW

Nadere informatie

De netwerkversie van een Jabbla softwarepakket installeren

De netwerkversie van een Jabbla softwarepakket installeren De netwerkversie van een Jabbla softwarepakket installeren Copyright Jabbla Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, overgedragen, overgeschreven, opgeslagen in een

Nadere informatie

Cloud Backup Handleiding

Cloud Backup Handleiding Cloud Backup Handleiding 1 Cloud Backup handleiding In deze handleiding zullen we stap voor stap uitleggen hoe u Cloud Backup kunt installeren, backups kunt maken en terugzetten. Met het Backup programma

Nadere informatie

Controleer voor aanvang van de installatie of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de doos dienen de volgende onderdelen aanwezig te zijn:

Controleer voor aanvang van de installatie of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de doos dienen de volgende onderdelen aanwezig te zijn: BT100 - Sweex Bluetooth Class II Adapter USB BT110 - Sweex Bluetooth Class I Adapter USB Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex Bluetooth Adapter. Met deze adapter kun je probleemloos

Nadere informatie

Subject: Backups en Beestjes

Subject: Backups en Beestjes Voorwoord voor Back-ups en Beestjes. Het werken met up-to-date data en informatie is belangrijk. Mensen en bedrijven wagen het er niet op dat al hun data verloren gaat aan craches, virussen en andere soorten

Nadere informatie

Backup en herstel Handleiding

Backup en herstel Handleiding Backup en herstel Handleiding Copyright 2007, 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie in deze

Nadere informatie

Back-up en herstel Gebruikershandleiding

Back-up en herstel Gebruikershandleiding Back-up en herstel Gebruikershandleiding Copyright 2007-2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie

Nadere informatie

PLEXTALK Linio Pocket handleiding - Netwerkmap -

PLEXTALK Linio Pocket handleiding - Netwerkmap - PLEXTALK Linio Pocket handleiding - Netwerkmap - Shinano Kenshi Co., Ltd. behoudt het recht om de inhoud van deze handleiding zonder voorafgaand bericht te veranderen. Inhoudstafel 1 Wat kan ik doen met

Nadere informatie

Installatie SQL: Server 2008R2

Installatie SQL: Server 2008R2 Installatie SQL: Server 2008R2 Download de SQL Server 2008.exe van onze site: www.2work.nl Ga naar het tabblad: Downloads en meld aan met: klant2work en als wachtwoord: xs4customer Let op! Indien u een

Nadere informatie

PLEXTALK Pocket PTP1 Tutorial - Podcastontvanger -

PLEXTALK Pocket PTP1 Tutorial - Podcastontvanger - PLEXTALK Pocket PTP1 Tutorial - Podcastontvanger - Shinano Kenshi Co., Ltd. behoudt het recht om de inhoud van deze handleiding zonder voorafgaand bericht te veranderen. Inhoudstafel 1 Wat kan ik doen

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN UW SOFTWARE OP WINDOWS VISTA OU 7

INSTALLATIE VAN UW SOFTWARE OP WINDOWS VISTA OU 7 PROGRAMMA : VERSIES : CIEL EN WINDOWS VISTA/7 ALLE DATUM : 23 JULI 2010 INSTALLATIE VAN UW SOFTWARE OP WINDOWS VISTA OU 7 Belangrijk: Indien uw computer deel uitmaakt van een domein moet u ervoor zorgen

Nadere informatie

13 tips tegen een trage PC. Een trage PC, wat zijn de mogelijkheden om dit te voorkomen of te verhelpen: 1.Taakbeheer.

13 tips tegen een trage PC. Een trage PC, wat zijn de mogelijkheden om dit te voorkomen of te verhelpen: 1.Taakbeheer. 13 tips tegen een trage PC. Een trage PC, wat zijn de mogelijkheden om dit te voorkomen of te verhelpen: 1.Taakbeheer. Houd de Ctrl-toets en de Shift-toets beide ingedrukt en tik met je vinger op de Esc-toets.

Nadere informatie

Verwijderen onnodige files

Verwijderen onnodige files Verwijderen onnodige files Te verwijderen bestanden Windows XP In Windows XP zijn op zich weinig bestanden te verwijderen, waardoor u relatief veel ruimte kunt besparen, XP neemt namelijk behoorlijk wat

Nadere informatie

FDISK. Hoofdstuk 1 Inleiding FDISK

FDISK. Hoofdstuk 1 Inleiding FDISK FDISK Hoofdstuk 1 Inleiding FDISK Tegenwoordig is het heel erg gemakkelijk om van een hardeschijf meerdere hardeschijven te maken. Stel, u maakt graag foto s met uw digitale camera en u maakt ook nog eens

Nadere informatie

Praktijkervaringen van een PC-reparateur

Praktijkervaringen van een PC-reparateur Praktijkervaringen van een PC-reparateur Rob Kooman Hij doet het niet! www.sr-pc-hulp.nl/hijdoethetniet.pdf 1 Hij doet het niet!!!! 2 Te behandelen onderwerpen - Hij doet het niet, vele vormen en mogelijke

Nadere informatie

Microsoft Windows Vista installatiegids.

Microsoft Windows Vista installatiegids. Microsoft Windows Vista installatiegids http://users.telenet.be/amdtje Voorwoord Bedankt voor het downloaden van de Microsoft Windows Vista installatiegids. Ik hoop dat deze gids overzichtelijk en duidelijk,

Nadere informatie

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Inhoudsopgave. Over deze handleiding.... 3 Inleiding... 4 1. Installatie Windows XP/Vista/7/2000/2003 of 2008... 5 2. Backupset maken... 11 3. Extra Backupset

Nadere informatie

Hoe download en installeer ik de software 15.2? Lees voordat u begint dit document volledig door en sluit alle programma s af.

Hoe download en installeer ik de software 15.2? Lees voordat u begint dit document volledig door en sluit alle programma s af. Hoe download en installeer ik de software 15.2? Lees voordat u begint dit document volledig door en sluit alle programma s af. Let op! Als u nog offertes hebt opgeslagen in CBS 14.2, kunt u deze alleen

Nadere informatie

Priva Blue ID Network scanner / Syslog Tool

Priva Blue ID Network scanner / Syslog Tool Priva Blue ID Network scanner / Syslog Tool Versie 1.3.15.0 Bladzijde 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie:... 3 Systeemeisen:... 4 Installeren op een SX100:... 5 De Werking:... 6 Scannen van

Nadere informatie

Installatie van Linux Mint 13

Installatie van Linux Mint 13 Installatie van Linux Mint 13 De installatie van Linux Mint 13 is zeer eenvoudig. Download de Mint 13 DVD ISO image van http://www.linuxmint.com/download.php en brand deze op een dvd en start uw computer

Nadere informatie

Optifile Server Installatie

Optifile Server Installatie Optifile Server Installatie Datum: Versie: de koppeling tussen Essibox en 2 mei 2012 1.0 Omschrijving: Dit document beschrijft de installatieprocedure voor Optifile software op een nieuwe server. Optifile

Nadere informatie

Dutch / Nederlands. Versie 1.2

Dutch / Nederlands. Versie 1.2 Dutch / Nederlands Versie 1.2 SX OS Kenmerken Werkt met elk type Switch SX OS werkt met elke Nintendo Switch en met elke Software versie (firmware). Speel elk Spel Met SX OS Speel je al je favoriete spellen

Nadere informatie